abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_184630380
registreer om deze reclame te verbergen
Ondertussen gaat de hyperinflatie gewoon door en kost een kopje koffie met melk 1400 souvereine bolivar. Met een minimumloon van 18.000 bolivar pm kan je dus ook niet veel meer kopen, wat niet verwonderlijk is omdat de import natuurlijk steeds verder stagneert. Nu zijn er al ruim 3 miljoen venezolanen het land ontvlucht maar ik schat zo in dat het regieme er minstens 10 miljoen wil dumpen in de buurlanden, daarna kan de boel beetje bij beetje verkocht worden aan China.

https://www.bloomberg.com(...)afe-con-leche-index/
We can't afford the illusion anymore
  zaterdag 26 januari 2019 @ 16:33:09 #242
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_184634429
Rusland, China en vrienden staan aan de ene kant en Amerika en vrienden staan aan de andere kant. Het land heeft olie en is geografisch strategisch belangrijk. OAS staat bij de zijlijn toe te kijken. Benieuwd wat er gaat gebeuren.
reset
  zaterdag 26 januari 2019 @ 19:52:46 #243
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_184638415
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2018 17:09 schreef Toby56 het volgende:
Russische strategische bommenwerpers geland in Venezuela.

Nu zal het wel goed komen. Putin has arrived.
joepie

Putin gaat weer een pikke likker verwelkomen
Nu wil Putin baas van de wereld olie worden
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  zaterdag 26 januari 2019 @ 19:53:57 #244
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_184638442
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2019 12:23 schreef Digi2 het volgende:
Ondertussen gaat de hyperinflatie gewoon door en kost een kopje koffie met melk 1400 souvereine bolivar. Met een minimumloon van 18.000 bolivar pm kan je dus ook niet veel meer kopen, wat niet verwonderlijk is omdat de import natuurlijk steeds verder stagneert. Nu zijn er al ruim 3 miljoen venezolanen het land ontvlucht maar ik schat zo in dat het regieme er minstens 10 miljoen wil dumpen in de buurlanden, daarna kan de boel beetje bij beetje verkocht worden aan China.

https://www.bloomberg.com(...)afe-con-leche-index/
Putin zal de roebel wel introduceren
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  dinsdag 29 januari 2019 @ 09:33:06 #245
226981 Gehenna
Volksmenner
pi_184688073
VS voert de druk wat op:

quote:
VS kondigen sancties af tegen staatsoliebedrijf Venezuela, Maduro spreekt van diefstal
De Venezolaanse president Nicolás Maduro beschuldigt de Verenigde Staten ervan het in Houston gevestigde oliebedrijf Citgo, een dochter van het Venezolaanse staatsoliebedrijf PDVSA, te willen inlijven. Hij dreigt juridische actie te ondernemen, nadat de VS nieuwe sancties aankondigden tegen tegen PDVSA en de centrale bank van Venezuela.

De Citgo-raffinaderijen kunnen blijven draaien, maar de Venezolaanse overheid kan niet meer bij de opbrengsten, aldus minister van De Amerikaanse Financiën Steven Mnuchin. Hiermee willen de VS de druk op het regime van Maduro vergroten.

'De Verenigde Staten hebben vandaag besloten de weg in te slaan om Citgo te stelen van Venezuela', aldus Maduro in een reactie. 'PDVSA zal juridische, politieke, operationele en commerciële maatregelen nemen om de belangen van Venezuela in de VS te beschermen.' Maduro deed zijn uitspraken tijdens een ceremonie om Venezolaanse diplomaten welkom te heten die waren teruggekeerd uit de VS. Dat gebeurde nadat de diplomatieke banden tussen Washington en Caracas verbroken werden.

Vorige week riep de voorzitter van het parlement, Juan Guaidó, zichzelf uit tot interim-president van Venezuela. Maduro weigert te wijken en heeft nog geen gehoor gegeven aan een oproep om vervroegde verkiezingen uit te schrijven. Twintig landen, waaronder de VS, hebben Guaidó erkend als interim-president.
https://www.volkskrant.nl(...)n-diefstal~b19e0f9c/
  dinsdag 29 januari 2019 @ 11:03:09 #246
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_184692631
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Haar vader is een bekende econoom, gelieerd aan Harvard en met een bekende negatieve kijk op Maduro.
Opzich logisch daar niet van.
  dinsdag 29 januari 2019 @ 14:29:32 #248
440653 BarryOSeven
Fiat justitia ruat caelum
pi_184692706
Las vanmorgen dat Maduro 500k troepen heeft gemobiliseerd. Heeft iemand daar meer over gehoord?
  Frontpage Koningin woensdag 30 januari 2019 @ 15:03:58 #249
147316 crew  DJMO
Pluisje
pi_184711950
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2019 14:29 schreef BarryOSeven het volgende:
Las vanmorgen dat Maduro 500k troepen heeft gemobiliseerd. Heeft iemand daar meer over gehoord?
Zou wel dit bericht verklaren wellicht
Trump geeft negatief reisadvies voor Venezuela
realDonaldTrump twitterde op woensdag 30-01-2019 om 12:02:54 Maduro willing to negotiate with opposition in Venezuela following U.S. sanctions and the cutting off of oil revenues. Guaido is being targeted by Venezuelan Supreme Court. Massive protest expected today. Americans should not travel to Venezuela until further notice. reageer retweet
Ik heb er één en ik ben er trots op...
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren"
"The needs of the many outweigh the needs of the crew, or the one."

My 5 minutes of fame - Irritant mens en een Heldin
pi_184732776
quote:
Europees Parlement erkent zelfbenoemde president Venezuela Guaidó

Het Europees Parlement erkent Juan Guaidó als interim-president van Venezuela. Een ruime meerderheid van de Europarlementariërs, 493 tegen 104, was voor het zelfbenoemde staatshoofd.

Het parlement riep de Europese Unie en haar lidstaten donderdag op dat ook te doen, tot er nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven.

Het geweld van de afgelopen weken, waarbij tientallen doden vielen, werd ook veroordeeld door het parlement.

De zaak staat donderdag op de agenda bij overleg van de EU-ministers van Buitenlandse Zaken in Boekarest. Zij spraken eerder al uit achter Guaidó te staan.
Zes journalisten opgepakt

Woensdag werden drie journalisten van het Spaanse persbureau EFE en een Colombiaanse fotograaf opgepakt in Venezuela. Dinsdag werden al twee Franse journalisten gearresteerd.

Het team van EFE was eerder deze maand vanuit de Colombiaanse hoofdstad Bogota naar Caracas, de Venezolaanse hoofdstad, afgereisd.

De Spaanse regering heeft de aanhoudingen veroordeeld en de Venezolaanse autoriteiten dringend opgeroepen om de journalisten vrij te laten. Ook EU-buitenlandchef Federica Mogherini roept op tot de vrijlating van de journalisten.

De Venezolaanse autoriteiten reageerden later op de dag met de mededelingen dat de gearresteerde mediavertegenwoordigers zo snel mogelijk het land worden uitgezet.

De Franse journalisten werken voor het televisieprogramma Quotidien en werden opgepakt toen ze aan het filmen waren buiten het presidentiële paleis. Ook zijn dinsdag twee Chileense journalisten gearresteerd tijdens het filmen. Zij werden veertien uur later het land uitgezet.

President Maduro weigert nieuwe verkiezingen te houden

De journalisten verslaan de protesten tegen president Nicolás Maduro in het land. Het Zuid-Amerikaanse land verkeert al langer in een politieke en economische crisis.

Meerdere landen, zoals de Verenigde Staten, Australië en de meeste Zuid-Amerikaanse landen, erkennen Guaidó als de nieuwe leider van het land. De Europese Unie heeft Maduro opgeroepen om voor zondag nieuwe verkiezingen te houden, maar de huidige president weigert dit.

Maduro beschuldigt de landen die Guaidó steunen van het organiseren van een staatsgreep. Onder andere China, Rusland, Iran, Mexico en Turkije steunen de president.
Guaidó: 'Venezolaanse oppositie sprak in geheim met legertop'

Volgens Guaidó heeft de Venezolaanse oppositie in het geheim overleg gevoerd met de legertop en de veiligheidsdiensten in het land, zo vertelt hij in een zelfgeschreven artikel in The New York Times.

Hij schrijft dat de "meerderheid van de mensen in het leger het ermee eens is dat de toestand in het land onhoudbaar is". Ook schrijft de oppositieleider over de humanitaire situatie in het land. "Deze tragedie heeft geleid tot de grootste exodus in de geschiedenis van Latijns-Amerika, met drie miljoen Venezolanen die nu in het buitenland wonen".

Het Venezolaanse leger liet een week geleden in een verklaring weten niet achter Guaidó te staan. Maduro had de hulp van het leger ingeroepen om de "eenheid en discipline" in het land te bewaren.
bron
  Moderator / Redactie FP + Sport donderdag 31 januari 2019 @ 22:12:49 #251
408813 crew  trein2000
Klein gemeen ettertje
pi_184741029
quote:
0s.gif Op donderdag 31 januari 2019 16:38 schreef Gehenna het volgende:

[..]

bron
Paus, tegenpaus. Hoelang gaat dit goed?
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_184741602
quote:
Venezuela: A Rare Case of Turkish-Greek Harmony

Why is Greece supporting a dictatorship in Venezuela that is as bad as the Colonels’ Junta that ruled Greece from 1967 to 1974?

By Denis MacShane, January 29, 2019

Turkey’s President Recep Tayyip Erdogan is considering Nicolas Maduro, the President of Venezuela, a “brother.” Both men are surely connected by the non-virtue of their heavily authoritarian tastes in politics.

But why on earth is Greece — that usually sees the world the very opposite way of how things are perceived in Ankara — now making common cause with Turkey? In particular, what has happened to Greece’s tradition of solidarity with democracy and human rights?

A truly weird Greek position

Why is Greece, the European nation that lived under a foul, cruel, corrupt right-wing backed military junta between 1967 and 1974, sending a message of support and endorsement to a foul, corrupt, military-backed dictatorship in Venezuela?

In light of that, one has to admire the chutzpah of Juan Guaido, the brave young president of the Venezuelan National Assembly.

He has invited the Greek prime minister, Alexis Tsipras, to come to Venezuela for a week to see for himself the despair of Venezuela’s citizens as they are exposed to the shenanigans of Maduro, his generals, admirals and air force jefes who – to date, at least — back him to the hilt.

Greece’s position is all the more astounding as Guaido’s party, Voluntad Popular, the People’s Will, is affiliated to the Socialist International, the global federation of left-wing and socialist parties. The president of the Socialist International is none other than George Papandreou, the former Greek prime minister.

Maduro is no Chavez

Chilean Pedro Felipe Ramirez, who was imprisoned and tortured during the Pinochet dictatorship years in his country, was a left-wing politician at the time and he was gay – two attributes that guaranteed the hate of the Chilean military.

He spent his exile years in Venezuela and, in 2014, went back to Caracas as Chile’s ambassador to Venezuela until 2018.

Ramirez insists that Maduro has nothing to with the heritage of Hugo Chavez:

I remain a Chavista, but the Maduro regime has nothing to do with Chavism. It is a dictatorship run by a group who has taken control of the state for their personal benefit. They have destroyed the country, creating hunger and provoking the biggest exodus ever seen in South America.

The Blair approach

I was the UK Foreign Minister in charge of Latin America at a time when the Tony Blair government tried to reach out to Hugo Chavez. Blair had a possibly naïve, but generous belief that if he treated newly arrived leaders on the world stage with respect and friendship they would respond.

After all, Blair famously rushed to drink beer with Vladimir Putin in a bar in Moscow in 1999 and invited Bashar al Assad to London when the young British educated Syrian leader took over in Damascus.

Hugo Chavez was given red carpet treatment in London. As I spoke Spanish, I was sent to Caracas and Chavez held a long midnight meeting with me during which he quizzed me on Blair’s Third Way ideology.

A day after my visit, the Venezuelan right staged a mini-coup and detained Chavez. I was the first EU minister to demand his release and the UK sent a warning to Washington not to back the golpistas in Caracas.

I also met opposition politicians during my visit. These encounters are still vivid in my mind as the hatred of Chavez on the part of the men I met with was only matched by their wealth and complete indifference to any concept of social justice.

Too rich for its own good

Venezuela, one of the richest, most beautiful nations in the world has been ill-served by governments of both the right and leftist populists like Carlos Andes Perez in the 1980s and then Hugo Chavez who turned ever-more demagogic and had no idea how to use the fabulous oil wealth of Venezuela to enrich all the people of Venezuela.

Like the Saudi and other petrol dictatorships, Venezuela suffers from the modern curse of being too rich for its own good. It is no accident that Turkey and Russia – two countries where the military and security generals have become rich in exchange for supporting an authoritarian president — have come out strongly in favour of Maduro and against the people of Venezuela.

Now the Greek government of Alexis Tsipras is backing the Maduro dictatorship while other European left prime ministers, like Spain Pedro Sanchez, who knows the truth of the Maduro tyranny, is calling for new elections.

In the week when the Syriza government made a major breakthrough against nationalist populism with the name-change deal on Macedonia being approved by the Greek parliament, the good name and image of Greece in Europe has taken a blow with the Tsipras decision to endorse a regime in Venezuela every bit as evil as the that of the Greek colonels between 1967-1974.

About Denis MacShane
Denis MacShane is a Contributing Editor at The Globalist. He was the UK's Minister for Europe from 2002 to 2005 — and is the author of “Brexit No Exit: Why Britain Won’t Leave Europe.” [London]. Follow him @DenisMacShane
https://www.theglobalist.(...)duro-alexis-tsipras/
  dinsdag 5 februari 2019 @ 19:47:31 #253
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_184841312
Chávez zorgde zo goed voor arme kinderen
https://www.telegraaf.nl/(...)eren-van-hugo-chavez
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 5 februari 2019 @ 20:49:39 #254
226981 Gehenna
Volksmenner
pi_184842730
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 februari 2019 19:47 schreef Pietverdriet het volgende:
Chávez zorgde zo goed voor arme kinderen
https://www.telegraaf.nl/(...)eren-van-hugo-chavez
Ik zie niet zo in wat dit stuk toevoegt eerlijk gezegd :?
pi_184844547
Hier is dus blijkbaar ook een topic. Vond het topic in NWS al zo rustig.
  dinsdag 5 februari 2019 @ 21:53:46 #256
38496 Perrin
Sapere aude
pi_184844569
quote:
7s.gif Op dinsdag 5 februari 2019 21:52 schreef Infection het volgende:
Hier is dus blijkbaar ook een topic. Vond het topic in NWS al zo rustig.
In dit topic legt Piet uit hoezeer hij fan is van socialisme.
I didn't say it would be easy. I just said it would be the truth.
pi_184844622
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 februari 2019 21:53 schreef Perrin het volgende:

[..]

In dit topic legt Piet uit hoezeer hij fan is van socialisme.
Dan zal hij hier wel een harde plasser van krijgen:

  dinsdag 5 februari 2019 @ 21:59:00 #258
38496 Perrin
Sapere aude
pi_184844723
quote:
7s.gif Op dinsdag 5 februari 2019 21:55 schreef Infection het volgende:

[..]

Dan zal hij hier wel een harde plasser van krijgen:

Ja, dit is echt in zijn straatje idd.
I didn't say it would be easy. I just said it would be the truth.
  dinsdag 5 februari 2019 @ 22:05:04 #259
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_184844884
Chavez was prima, voor een semi dictator, totdat de Amerikanen in het potje begonnen te roeren.

Het is niet populair om te zeggen maar Chavez deed wel degelijk veel aan de armoede en analfabetisme.

Helaas zien de Amerikanen liever een trekpop van United Fruit en Union Carbide.
<a href="http://twitter.com/ewaldeng/status/772333622531461120" target="_blank" rel="nofollow">En dat al in 1993</a>
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
  dinsdag 5 februari 2019 @ 22:07:05 #260
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_184844935
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 februari 2019 20:49 schreef Gehenna het volgende:

[..]

Ik zie niet zo in wat dit stuk toevoegt eerlijk gezegd :?
Laat zien wat voor een geweldige vent die Chávez was voor Venezuela
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_184849223
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 februari 2019 22:05 schreef Klopkoek het volgende:
Chavez was prima, voor een semi dictator, totdat de Amerikanen in het potje begonnen te roeren.

Het is niet populair om te zeggen maar Chavez deed wel degelijk veel aan de armoede en analfabetisme.

Helaas zien de Amerikanen liever een trekpop van United Fruit en Union Carbide.
:') dit meen je niet, toch?
  woensdag 6 februari 2019 @ 07:55:33 #262
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_184849352
Venezuela crisis: The 'colectivo' groups supporting Maduro

quote:
Some have been accused by the opposition and human rights groups of acting as paramilitary groups, often using force to impose their control over neighbourhoods and attack government critics, protestors and journalists.
De moeilijkste groep mensen om van Maduro kwaad te overtuigd en daarbij tot de tanden gewapend en moordlustig... :N
reset
pi_184849394
quote:
0s.gif Op woensdag 6 februari 2019 07:55 schreef Individual het volgende:
Venezuela crisis: The 'colectivo' groups supporting Maduro

[..]

De moeilijkste groep mensen om van Maduro kwaad te overtuigd en daarbij tot de tanden gewapend en moordlustig... :N
Gisteren ook een item gezien over de FAES? Dat is een paramilitaire politie eenheid die Maduro als een soort Praetoriaanse Garde/SA heeft opgericht. Die gaan de arme wijken in om willekeurig mensen dood te schieten om ze zo angst aan te jagen. Het schuurt akelig dicht tegen een burgeroorlog aan; als de oppositie ook de wapens oppakt dan is een burgeroorlog een fait accompli.
  woensdag 6 februari 2019 @ 08:09:13 #264
38496 Perrin
Sapere aude
pi_184849482
quote:
1s.gif Op woensdag 6 februari 2019 08:00 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Gisteren ook een item gezien over de FAES? Dat is een paramilitaire politie eenheid die Maduro als een soort Praetoriaanse Garde/SA heeft opgericht. Die gaan de arme wijken in om willekeurig mensen dood te schieten om ze zo angst aan te jagen. Het schuurt akelig dicht tegen een burgeroorlog aan; als de oppositie ook de wapens oppakt dan is een burgeroorlog een fait accompli.
Yup, gezien. Zijn terreurcommando's zijn de enige reden dat die dictator er nog zit. Zaaien dood en angst in de favela's en houden zo de bevolking nog een beetje koest.

Hebben al naar eigen zeggen al duizenden 'antisocialen' vermoord.
I didn't say it would be easy. I just said it would be the truth.
  woensdag 6 februari 2019 @ 08:14:41 #265
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_184849530
quote:
1s.gif Op woensdag 6 februari 2019 08:00 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Gisteren ook een item gezien over de FAES? Dat is een paramilitaire politie eenheid die Maduro als een soort Praetoriaanse Garde/SA heeft opgericht. Die gaan de arme wijken in om willekeurig mensen dood te schieten om ze zo angst aan te jagen. Het schuurt akelig dicht tegen een burgeroorlog aan; als de oppositie ook de wapens oppakt dan is een burgeroorlog een fait accompli.
Op welk kanaal/programma was dit?
reset
  woensdag 6 februari 2019 @ 08:22:17 #266
38496 Perrin
Sapere aude
pi_184849587
quote:
0s.gif Op woensdag 6 februari 2019 08:14 schreef Individual het volgende:

[..]

Op welk kanaal/programma was dit?
Iets van de NOS volgens mij?

Zit kort filmpje bij.

https://nos.nl/artikel/22(...)socialen-gedood.html
I didn't say it would be easy. I just said it would be the truth.
pi_184849623
quote:
0s.gif Op woensdag 6 februari 2019 08:14 schreef Individual het volgende:

[..]

Op welk kanaal/programma was dit?
Gisteravond gezien, was bij Nieuwsuur of Journaal.
  woensdag 6 februari 2019 @ 08:33:45 #268
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_184849688
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 februari 2019 21:53 schreef Perrin het volgende:

[..]

In dit topic legt Piet uit hoezeer hij fan is van socialisme.
Ik laat vooral zien dat Chávez niet de geweldige vent is voor welke hij door zijn fans afgeschilderd wordt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 6 februari 2019 @ 08:39:48 #269
38496 Perrin
Sapere aude
pi_184849755
quote:
1s.gif Op woensdag 6 februari 2019 08:33 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik laat vooral zien dat Chávez niet de geweldige vent is voor welke hij door zijn fans afgeschilderd wordt.
Tja, sommige mensen krijgen een warm gevoel van zelfverrijkende dictators die moordcommando's aansturen.
I didn't say it would be easy. I just said it would be the truth.
  woensdag 6 februari 2019 @ 08:53:28 #270
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_184849895
quote:
1s.gif Op woensdag 6 februari 2019 08:39 schreef Perrin het volgende:

[..]

Tja, sommige mensen krijgen een warm gevoel van zelfverrijkende dictators die moordcommando's aansturen.
Dat deed Chavez niet zo zeer.

De VS heeft wel eens ergere dictators gesteund, waar dan Piet cs. geen problemen mee hebben.
<a href="http://twitter.com/ewaldeng/status/772333622531461120" target="_blank" rel="nofollow">En dat al in 1993</a>
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')