abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  donderdag 10 mei 2018 @ 00:42:02 #1
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_179055317
Syri
syrian_flag_with_coat_of_arms_by_death_to_the_swines-d5gq0ms.jpg20zuzcw.jpgMercyCorps_SyriaCrisisMap_0215.jpg
Syri is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. De Syrische oppositie in binnen- en buitenland inclusief de Koerden hebben niet deelgenomen aan deze verkiezingen. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Vele tienduizenden mensen kwamen daarbij om het leven. Zo vader, zo zoon. Nadat eind 2010 in Tunesi demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in Syri. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten. Vele Syrische soldaten deserteerden en sloten zich aan bij het Vrije Syrische Leger omdat ze naar eigen zeggen niet op demonstranten wilden schieten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. De vraag is dan ook hoe democratisch dit is, aangezien de Koerden, een etnische minderheid zo geen etnische partij kunnen oprichten, en de moslimbroederschap kan ook niet meedoen terwijl ze over een groot aantal aanhangers beschikken binnen Syri. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 400.000 doden gevallen. Etnische en religieuze groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, Syri bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, Syri, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA (Free Syrian Army) + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA (Syrian Arab Army) en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurde gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van Syri
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en Syri heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida, tegenwoordig beter bekend als HTS (Hayaat Tahrir Shaam), zogenaamd de banden verbroken met Al Qaida.

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie die zowel in Irak als in Syri opereert. Volgens eigen zeggen komen ze op voor de soennieten in Irak en Syri, dus hun meeste slachtoffers zijn voornamelijk niet-soennieten. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart, bijna iedereen dus.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, Jordani, Libi, VAE, Saudi-Arabi en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van Syri met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
1450px-Syrian_Civil_War_map.svg.pngRood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Syri

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Inmiddels zijn de jezidische gebieden in Irak heroverd op IS, en zijn er duizenden Amerikaanse soldaten actief in Irak ondanks dat Obama geen boots on the ground wilde en juist de troepen wilde weghalen uit Irak (belofte van hem tijdens de Amerikaanse verkiezingen in 2008).

WO-AT312_TIMELI_G_20140808161505.jpg
Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en Syri bestaat.

Inmiddels heeft IS grote stukken grondgebied in Irak en Syri verloren. Het kalifaat is territoriaal verslagen, maar nog niet militair. De verwachting is dat IS ondergronds doorgaat met hit and run aanvallen tegen Iraakse soldaten/pro-regerinsmilities en aanslagen gericht tegen sjiieten in Bagdad.
BuwMxd-IQAAxVOF.jpg

Kaart van de huidige militaire situatie
Iraq_war_map.pngPaars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul
1600px-Battle_of_Mosul_%282016–2017%29.svg.png

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn Assyrirs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
Ik ben een Nikon :-)
  donderdag 10 mei 2018 @ 00:44:09 #2
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_179055346
Chips, bier, morgen vrije dag

Waar is de livestream? :(

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
  donderdag 10 mei 2018 @ 00:44:56 #4
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_179055352
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 00:44 schreef Nintex het volgende:
Chips, bier, morgen vrije dag

Waar is de livestream? :(
Jammer dat het altijd s nachts is. Ik ben moe. Wel hemelvaart morgen idd :P
Ik ben een Nikon :-)
pi_179055353
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 00:44 schreef Nintex het volgende:
Chips, bier, morgen vrije dag

Waar is de livestream? :(
goede vraag, bier en popcorn zijn al gepakt iig
Zonder wrijving geen glans
  donderdag 10 mei 2018 @ 00:46:32 #6
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_179055374
Dannymakkisyria twitterde op donderdag 10-05-2018 om 00:38:59 Getting unconfirmed reports on pro Syrian government social Media that an Israeli tank has been targeted on the outskirts of Shaaba farms in southern #Lebanon reageer retweet
Ik ben een Nikon :-)
pi_179055389
quote:
6s.gif Op donderdag 10 mei 2018 00:46 schreef Nikonlover het volgende:
Dannymakkisyria twitterde op donderdag 10-05-2018 om 00:38:59 Getting unconfirmed reports on pro Syrian government social Media that an Israeli tank has been targeted on the outskirts of Shaaba farms in southern #Lebanon reageer retweet
Een kapotte tank?

Tijd om Teheran in de as te leggen Bibi! :7

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
pi_179055450
JulianRoepcke twitterde op donderdag 10-05-2018 om 00:52:19 #News Hezbollah claims the IAF is attacking targets south west of #Damascus, says the Assad air defense is active and confronting the "hostile attacks".#Syria reageer retweet
pi_179055496
quote:
Linkje werkt niet ;(

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
  donderdag 10 mei 2018 @ 00:58:18 #11
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_179055499
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 00:57 schreef Nintex het volgende:

[..]

Linkje werkt niet ;(
Hier ook niet
Ik ben een Nikon :-)
pi_179055507
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 00:57 schreef Nintex het volgende:

[..]

Linkje werkt niet ;(
Zonder wrijving geen glans
  donderdag 10 mei 2018 @ 01:01:12 #14
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_179055523
Voor wie zijn we eigenlijk?
Ik ben een Nikon :-)
pi_179055530
quote:
Nou, spannend wel.
Zonder wrijving geen glans
pi_179055531
quote:
6s.gif Op donderdag 10 mei 2018 01:01 schreef Nikonlover het volgende:
Voor wie zijn we eigenlijk?
w/
pi_179055538
quote:
6s.gif Op donderdag 10 mei 2018 01:01 schreef Nikonlover het volgende:
Voor wie zijn we eigenlijk?
Israel natuurlijk. Dat zijn de good guys 8-)

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
  donderdag 10 mei 2018 @ 01:03:17 #18
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_179055549
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 01:02 schreef Nintex het volgende:

[..]

Israel natuurlijk. Dat zijn de good guys 8-)
Maar die zijn juist begonnen :P
Ik ben een Nikon :-)
pi_179055556
quote:
6s.gif Op donderdag 10 mei 2018 01:03 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Maar die zijn juist begonnen :P
De aanval is toch de beste verdediging? Isral ftw!
pi_179055600
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 00:47 schreef Nintex het volgende:

[..]

Een kapotte tank?

Tijd om Teheran in de as te leggen Bibi! :7
2ai1mkz.jpg
pi_179055670
quote:
1s.gif Op donderdag 10 mei 2018 01:09 schreef Montana_ir het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Gaan ze weer een berg Sovjet meuk mobiliseren?

_O-

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
pi_179055675
Hij gaat Bibi anaal vernederen ;)
pi_179055678
quote:
6s.gif Op donderdag 10 mei 2018 01:01 schreef Nikonlover het volgende:
Voor wie zijn we eigenlijk?
I.i.g. niet voor Isral.
Doe afstand van je account en kom nooit meer terug.
pi_179055687
Nou, dit was het weer.
Zonder wrijving geen glans
pi_179055783
quote:
6s.gif Op donderdag 10 mei 2018 01:01 schreef Nikonlover het volgende:
Voor wie zijn we eigenlijk?
From this day on it is America first!
Uiteindelijk ben ik voor de Mormoonse kerk.
pi_179055802
quote:
7s.gif Op donderdag 10 mei 2018 01:32 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

From this day on it is America first!
Uiteindelijk ben ik voor meer asielzoekers.
Fixed.
pi_179055811
quote:
14s.gif Op donderdag 10 mei 2018 01:37 schreef Montana_ir het volgende:

[..]

Fixed.
Zij het geen moslims zijn evenals goed opgeleide lieden zijn dan heb ik daar met mate geen moeite mee.
  Moderator donderdag 10 mei 2018 @ 01:50:56 #28
450295 crew  skysherrif
14
pi_179055852
Je gaat het pas zien als je het door hebt
  Moderator donderdag 10 mei 2018 @ 02:19:05 #29
450295 crew  skysherrif
14
pi_179055933
Waar is iedereen?
Je gaat het pas zien als je het door hebt
  donderdag 10 mei 2018 @ 02:32:06 #30
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_179055966
Wat heb ik gemist?
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
  Moderator donderdag 10 mei 2018 @ 02:36:53 #31
450295 crew  skysherrif
14
pi_179055973
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 02:32 schreef vigen98 het volgende:
Wat heb ik gemist?
Alle sukkels hierboven zijn gaan slapen net nu het helemaal escaleert
Je gaat het pas zien als je het door hebt
pi_179055976
quote:
Danny Makkelie?

Fake news

Die floot ADo Vitesse
  donderdag 10 mei 2018 @ 02:37:43 #33
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_179055977
quote:
7s.gif Op donderdag 10 mei 2018 02:36 schreef skysherrif het volgende:

[..]

Alle sukkels hierboven zijn gaan slapen net nu het helemaal escaleert
Ik krijg nu ook al een melding van dat de Isralirs de Iranirs in Syri bestoken.
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
  Moderator donderdag 10 mei 2018 @ 02:38:39 #34
450295 crew  skysherrif
14
pi_179055980
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 02:37 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Ik krijg nu ook al een melding van dat de Isralirs de Iranirs in Syri bestoken.
Klopt en zwaar ook, niet alleen met lange afstandsraketten etc maar er vliegen ook 4 jets boven damascus
Je gaat het pas zien als je het door hebt
  donderdag 10 mei 2018 @ 02:39:31 #35
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_179055983
quote:
7s.gif Op donderdag 10 mei 2018 02:38 schreef skysherrif het volgende:

[..]

Klopt en zwaar ook, niet alleen met lange afstandsraketten etc maar er vliegen ook 4 jets boven damascus
Oeh shit.
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_179059135
Dingetjes in Damascus vannacht.
THE_47th twitterde op donderdag 10-05-2018 om 03:14:59 Friend in #Damascus sent me this. His friend was having a drink on his terrace in Qudsaya ... The night was lit. #Syria https://t.co/D2ly4qpUor reageer retweet
She's been working late, She comes home, Gets on the phone, Calls up a few close friends, Gets a bottle of wine or something, And as the evening draws on they sit and reminisce....
pi_179060810
quote:
7s.gif Op donderdag 10 mei 2018 02:38 schreef skysherrif het volgende:

[..]

Klopt en zwaar ook, niet alleen met lange afstandsraketten etc maar er vliegen ook 4 jets boven damascus
Syrische S-300 was op bedevaart naar Teheran? :D
pi_179062049
viel uiteindelijk toch wel mee. iran kan zeggen we hebben wraak genomen en de israelisch kunnen zeggen we hebben ons overtuigend verdedigd :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_179062514
180510_168091_tlyOXasBiCxMhqSp5pSwo3ZMUh3dZyBIV4JeYndSHr1rELyhog3gkmYGW3SNKN5YnBC3fUbzlGx9-01gVSbRXAs1024_800_429.jpeg

Ondanks dat het een oorlogsfoto is, is het een mooie foto. Bijna de hand van god.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_179062522
quote:
Iran staat totaal in zijn recht om nucleaire wapens te ontwikkelen, Israel wil alle staten vernietigen die het zionisme bedreigd.
Amerika heeft militaire basis kampen over de hele fucking wereld, het grootste militaire budget, heeft meerdere landen leeggeroofd voor olie en mineralen en Iran is een bedreiging? Gimme a fucking break.
my ambition is handicapped by my laziness
pi_179065722
realDonaldTrump twitterde op donderdag 10-05-2018 om 16:33:00 Five Most Wanted leaders of ISIS just captured! reageer retweet
pi_179066791
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 16:53 schreef Adrie072 het volgende:
realDonaldTrump twitterde op donderdag 10-05-2018 om 16:33:00 Five Most Wanted leaders of ISIS just captured! reageer retweet
https://mobile.nytimes.co(...)ic-state-arrest.html
pi_179068763
Hij blijft maar winnen die Trump, beetje ongemakkelijk voor sommigen.
  donderdag 10 mei 2018 @ 23:32:54 #46
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_179078901
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 19:05 schreef WammesWaggel het volgende:
Hij blijft maar winnen die Trump, beetje ongemakkelijk voor sommigen.
Vanuit Amerikaans/Israelisch peerspectief doet Trump logische dingen. De Iran deal is ook een slechte deal als je kijkt wat de doelem van de VS zijn. Trump voert logisch consistent en doordacht buitenland beleid en doet dit veel slimmer dan Obama. Daar kun je zo langzamerhand niet omheen. We moeten ons wel beseffen dat Amerikaans perspectief niet parallel loopt met dat van Europa. We moeten kiezen voor andere bondgenoten in het midden oosten als je naar de Europese doelen kijkt. Het Syrie onder Assad is te preferen boven een Syrie onder Soennitische Jihadisten(wat de vs wil) Het enige dat voor de vs telt is dat er een anti Iraanse regime in Damascus komt, of dit nu Al Queda gelieerrde haatbaarden zijn die alle christenen en anders denkenen uitmoorden interesseert hen niet, De vs willen regime change via een revoluite of burgeroorlog in Iran, wij willen liever een geleidelijke normalisering van relaties. Er komt een nieuwe oorlog ,,er wordt door,de vs en Israel, maar ook saoudi arabie alleen nog een directe aanleiding gezocht. Vandaar alle provocaties.

[ Bericht 3% gewijzigd door Gabrunal_2013 op 10-05-2018 23:40:44 ]
pi_179084110
quote:
14s.gif Op donderdag 10 mei 2018 01:15 schreef Montana_ir het volgende:
Hij gaat Bibi anaal vernederen ;)
Als het op een groot conflict aankomt, dan blijft er niets van Iran over.
  Moderator vrijdag 11 mei 2018 @ 10:22:36 #48
8781 crew  Frutsel
pi_179084330
Iran vs Israel kan nu ook hier aub:
NWS / Iran valt Israel aan

Dan kan het hier beperkt blijven tot de interne strijd van Syri.
  vrijdag 11 mei 2018 @ 20:28:43 #49
371563 Nintex
Rechtsts
pi_179094052
HKaaman twitterde op vrijdag 11-05-2018 om 17:09:19 This raw IS GoPro footage showing an attack on Syrian loyalists is chaotic to say the least. No clear chain of command, and undisciplined fighters. Ends with their up-armored technical/troop transport vehicle taking a tank round. https://t.co/FFCpKuDLJO https://t.co/bDDvlwmaPM reageer retweet
Mooi filmpje van prutsende IS'ers die een tank shell vangen. :7

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
pi_179098122
roman_tusk twitterde op vrijdag 11-05-2018 om 22:35:19 #US and #Iraqi #Intelligence officials assess the Abu Bakr-Al Baghdadi the leader of Islamic State is in the small ISIS pocket along the Euphrates River, he Is thought to stay in the town of Hajin, this is why #ISIS is defending it so furiously with thousands of fighters https://t.co/TQAnSqw0gH reageer retweet
De Amerikanen hebben Baghdadi gevonden :W

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
pi_179098150
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 mei 2018 00:20 schreef Nintex het volgende:
roman_tusk twitterde op vrijdag 11-05-2018 om 22:35:19 #US and #Iraqi #Intelligence officials assess the Abu Bakr-Al Baghdadi the leader of Islamic State is in the small ISIS pocket along the Euphrates River, he Is thought to stay in the town of Hajin, this is why #ISIS is defending it so furiously with thousands of fighters https://t.co/TQAnSqw0gH reageer retweet
De Amerikanen hebben Baghdadi gevonden :W
:')
pi_179135239
Dit zijn wat oudere beelden. ISIS valt PMU in Tel Afar aan. Goede kwaliteit beeld, kom ik niet vaak tegen. Laat zien wat de PMU allemaal kan. Onder andere gebruik van drones en communicatie met luchtmacht.

pi_179136023
quote:
0s.gif Op zondag 13 mei 2018 16:34 schreef Peunage het volgende:
Dit zijn wat oudere beelden. ISIS valt PMU in Tel Afar aan. Goede kwaliteit beeld, kom ik niet vaak tegen. Laat zien wat de PMU allemaal kan. Onder andere gebruik van drones en communicatie met luchtmacht.

Ik blijf het ook bijzonder om te zien dat ze er echt lol in hebben.
  maandag 14 mei 2018 @ 00:07:20 #54
371563 Nintex
Rechtsts
pi_179144978
AP twitterde op zondag 13-05-2018 om 23:50:19 BREAKING: Influential Iraqi Shiite cleric Muqtada al-Sadr is current front-runner as partial national election results announced reageer retweet
Peilingen zaten er (weer) naast?

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
  maandag 14 mei 2018 @ 06:05:13 #55
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_179146992
‘Partial’
Schijnen nog stemmen van militairen, expats en IDP’s niet geteld te zijn volgens @iraqi_security
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_179153161
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2018 00:07 schreef Nintex het volgende:
AP twitterde op zondag 13-05-2018 om 23:50:19 BREAKING: Influential Iraqi Shiite cleric Muqtada al-Sadr is current front-runner as partial national election results announced reageer retweet
Peilingen zaten er (weer) naast?
komt die sadr weer verrassend om de hoek? :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_179153312
het zuidelijk front waren de eersten met hun "deescalation zone" waardoor het regime zijn handen vrij kreeg om de krachten elders/doorslaggevender in te zetten.
is de tijd nu aangebroken dat ze nu voelen hoe een "deescalatie zone" ook kan voelen?

IvanSidorenko1 twitterde op zondag 13-05-2018 om 21:10:24 #Syria #Damascus #SouthDamascus Activist Earlier today : Huge reinforcements have arrived from the Al-nakhba forces (Elite Forces) of the SAA, to Qadam & the Batikha roundabout to completely finish off the southern Damascus front ASAP, and after that to head straight to Daraa." reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_179158825
Is de uitslag al definitief?
pi_179158915
alleen van 10 provincies. Abadi gaat winnen.
pi_179159315
Official IHEC results of #IraqElections2018 in 10 mostly southern provinces, including Baghdad:

Sadr: 1.10M votes
Amiri's PMU: 962K votes
Abadi: 717K votes
Maliki: 590K votes
Hakim: 400K votes

Note: this doesn't reflect the number of seats given Iraq's electoral system.
pi_179159759
quote:
1s.gif Op maandag 14 mei 2018 18:47 schreef Montana_ir het volgende:
Official IHEC results of #IraqElections2018 in 10 mostly southern provinces, including Baghdad:

Sadr: 1.10M votes
Amiri's PMU: 962K votes
Abadi: 717K votes
Maliki: 590K votes
Hakim: 400K votes

Note: this doesn't reflect the number of seats given Iraq's electoral system.
Thanks, niet veel nederlandse krantenartikelen aan gewijd of wel?
pi_179160934
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2018 19:09 schreef Adrie072 het volgende:

[..]

Thanks, niet veel nederlandse krantenartikelen aan gewijd of wel?
Idk..woon niet in NL en lees geen Nederlandse kranten.
pi_179165375

Hoofddoek en communistisch lol

Ze heeft een zetel gewonnen in al-Najaf.

[ Bericht 0% gewijzigd door Montana_ir op 14-05-2018 23:22:39 ]
pi_179170079
quote:
1s.gif Op maandag 14 mei 2018 23:08 schreef Montana_ir het volgende:

Hoofddoek en communistisch lol

Ze heeft een zetel gewonnen in al-Najaf.
Ik zie dat ze tot de Sadr coalitie behoort.
En veel meer communisten.

Ze zegt in ieder geval wel zinnige dingen.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
  dinsdag 15 mei 2018 @ 20:59:32 #65
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_179184332
DdQKvIpX0AA_k-_?format=jpg&name=medium
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  woensdag 16 mei 2018 @ 04:14:26 #66
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_179189103
quote:
0s.gif Op zondag 13 mei 2018 17:01 schreef Rangono het volgende:

[..]

Ik blijf het ook bijzonder om te zien dat ze er echt lol in hebben.
Achja waarom niet he? De werkloosheid onder jongeren in Irak is enorm dus tja waarom niet ff rambo spelen toch?
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
  woensdag 16 mei 2018 @ 13:17:56 #67
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_179195922
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 20:59 schreef Szura het volgende:
[ afbeelding ]
Hele pocket nu kennelijk al rood
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  woensdag 16 mei 2018 @ 14:25:55 #68
365082 IPA35
Patriarch
pi_179197460
Nu alleen Yarmouk nog opruimen.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  woensdag 16 mei 2018 @ 14:51:39 #71
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_179198191
Nee, je loopt uren achter
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_179198671
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_179198937
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2018 04:14 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Achja waarom niet he? De werkloosheid onder jongeren in Irak is enorm dus tja waarom niet ff rambo spelen toch?
Omdat je een IQ boven de 80 hebt? ohnee, je zei 'Irak'........
  woensdag 16 mei 2018 @ 15:28:36 #74
187810 Szura
Kijk eens aan!
  woensdag 16 mei 2018 @ 15:31:40 #75
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_179199094
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2018 15:24 schreef Rangono het volgende:

[..]

Omdat je een IQ boven de 80 hebt? ohnee, je zei 'Irak'........
:')
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_179225474
quote:
0s.gif Op zondag 13 mei 2018 17:01 schreef Rangono het volgende:

[..]

Ik blijf het ook bijzonder om te zien dat ze er echt lol in hebben.
Ik zie niet dat ze er lol in hebben. Vooral niet omdat dit meerendeels sjia zijn uit het zuiden van Irak die soennitische gebieden in het noorden van Irak moeten bevrijden van IS omdat sommigen IS best wel tof vonden/vinden.

Het zijn soldaten in een oorlog, geen downys.
  donderdag 17 mei 2018 @ 20:41:01 #77
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_179227355
Assad kennelijk in Sotsji geweest
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_179228258
quote:
1s.gif Op donderdag 17 mei 2018 19:06 schreef Peunage het volgende:

[..]

Ik zie niet dat ze er lol in hebben. Vooral niet omdat dit meerendeels sjia zijn uit het zuiden van Irak die soennitische gebieden in het noorden van Irak moeten bevrijden van IS omdat sommigen IS best wel tof vonden/vinden.

Het zijn soldaten in een oorlog, geen downys.
In het filmpje zie je ze lachen, leuzen naar elkaar schreeuwen.

Volk met een lage intelligentie die genieten van oorlog.
pi_179232956
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2018 21:23 schreef Rangono het volgende:

[..]

In het filmpje zie je ze lachen, leuzen naar elkaar schreeuwen.

Volk met een lage intelligentie die genieten van oorlog.
Wat wil je dan, huilen, janken, laag moreel :?
  vrijdag 18 mei 2018 @ 03:12:13 #80
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_179233132
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_179236338
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 mei 2018 02:38 schreef Peunage het volgende:

[..]

Wat wil je dan, huilen, janken, laag moreel :?
Minder pret in oorlog mag wel, ja.
pi_179238397
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2018 20:41 schreef Szura het volgende:
Assad kennelijk in Sotsji geweest
Hij zal het uitje wel verdiend hebben :p
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  Moderator vrijdag 18 mei 2018 @ 12:19:21 #83
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_179238861
werkbezoek zeker, hoe heb ik schijt aan de lokale bevolking zonder ze direct door hun koppen te schieten

hoop dat hij wat bijgeleerd heeft
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  Moderator vrijdag 18 mei 2018 @ 12:22:18 #84
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_179238919
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2018 21:23 schreef Rangono het volgende:

[..]

In het filmpje zie je ze lachen, leuzen naar elkaar schreeuwen.

Volk met een lage intelligentie die genieten van oorlog.
genieten niet maar dat zie je overal en is van alle tijden, is vooral een uitlaatklep voor de adrenaline

heeft echt geen reet met lage intelligentie te maken
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  Moderator vrijdag 18 mei 2018 @ 13:25:23 #85
8781 crew  Frutsel
pi_179240119
RGzYeTV.jpg
UUs5f11.jpg

Massive explosions at Hama Airbase


tot dusverre twee tot vier explosies aldus Twitter...
  vrijdag 18 mei 2018 @ 14:10:43 #86
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_179241014
Weer een munitiedepot?

Overigens zijn alle pockets met rebellen nu opgeruimd en ISIS bijna afgemaakt, dus zal er weer een nieuwe legeroperatie aanstaande zijn. Lees een hoop geruchten (Daraa, Ghab-plains/Jisr al Shughour, West-Aleppo of allemaal tegelijk) maar ook deze operatie in Idlib om de snelweg naar Aleppo zeker te stellen.

@Bosni94
#source 2nd phase of the SAA's Idlib op will begin soon. Aims: Restoring the control of the area between the railway and the M5. Morek, Khan Shaykhun, Maarrat al-Numan, Saraqib. Lifting the siege on Fuah and Kafriya. In parallel with the work to restore Jisr al-Shoughur and Ariha

En via @TomtheBasedCat
Ddd8fByUQAIuhQp?format=jpg&name=small

Oude kaart van dezelfde user, remember: eerste fase is al voltooid met de herovering van Abu Dhuhur. Fase 2 en 3 zouden dan eventueel hand-in-hand gaan.

DdeB5x9UQAEV3FB?format=jpg&name=medium
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_179244675
hoe wel vooralsnog speculatie, zou dit eigenlijk niet eens zo vergezocht zijn als de turken weer van koers gaan veranderen mbt de pkk strijd. het zou dan ook verstrekkende gevolgen kunnen hebben voor alles wat in noord syrie gebeurd in sdf gebied.

Presidential spokesperson Kalın denies post-election ‘peace process with PKK’
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_179244810
die putin ook :')

aawsat_eng twitterde op vrijdag 18-05-2018 om 15:33:22 #Breaking | Putin says if Europe wants refugees to return to Syria, #Syria needs help to rebuild Putin says if Europe wants refugees to return to Syria, #Syria needs help to rebuild reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  zaterdag 19 mei 2018 @ 03:48:04 #89
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_179256028
https://www.cbsnews.com/n(...)-northwestern-syria/

quote:
The Trump administration has withdrawn all assistance from Northwest Syria, according to administration officials. This is the newest demonstration of the administration's intent to briskly exit the country once ISIS is fully defeated.

The decision, made through an inter-agency process over the last few weeks, will mean that tens of millions of dollars will be cut off from previous U.S.-backed efforts to strengthen and stabilize the local society. Projects included countering violent extremism, supporting independent society and independent media, strengthening education, and advocating for community policing. The region will become the first area of the country where, other than humanitarian aid, the U.S. is officially disengaging.
Logisch, welke ‘nuttige’ assets hadden ze daar nog? Helemaal niemand. Rusland en Turkije delen daar de lakens uit.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_179282873
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 mei 2018 03:48 schreef Szura het volgende:
https://www.cbsnews.com/n(...)-northwestern-syria/

[..]

Logisch, welke ‘nuttige’ assets hadden ze daar nog? Helemaal niemand. Rusland en Turkije delen daar de lakens uit.
vond het ook wel een merkwaardige bericht. dacht dat ze daar al een tijdje volledig waren vertrokken, maar kennelijk liepen wat kleine dingen nog, ik moet dan denken aan groepjes mensen die een workshop hier en daar geven. weinig een asset te noemen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_179283299
Lebanese Journalist: Hizbullah Settling In Syria As Part Of Iranian Plan To Change Its Demography
https://www.memri.org/rep(...)hange-its-demography

quote:
In his April 21, 2018 column in the Lebanese daily Al-Nahar, titled "Hizbullah Resettling in Syria," Ahmad 'Ayyash referred to the policy of transfer and forced demographic change that the Bashar Al-Assad regime has been conducting in Syria over the past several years, with the assistance of Hizbullah and its other allies. [1] According to 'Ayyash, this is actually an Iranian "settlement project," which involves expelling residents from various parts of the country and resettling these areas with Shi'ite members of Hizbullah and of other Iran-backed militias, who prevent the original residents from returning to their homes. He warned that the presence of these new settlers in Syria may not be temporary.

"Hizbullah's involvement in the Syria war is not confined to military action aimed at propping up the Syrian regime. [Its goals] extend much further than that, and have to do with an Iranian settlement project whose implementation began several years ago. The aim [of this project] is changing the demography [of Syria] by settling [it with members of] Iran-backed [Shi'ite] militias from Afghanistan, Lebanon and other countries in the region.

"Naturally, the world is currently occupied with the implications of the chemical [weapons] issue, which came up again after the Assad regime used such weapons... in Douma, near Damascus. But while addressing the issue of the chemical weapons, [the world] is ignoring the ongoing plan of demographic cleansing, as part of which tens of thousands of Syrians were transferred from their homes in Ghouta to northern Syria several days ago, and thousands of others left eastern Al-Qalamun, near Damascus, [as part of a move] 'brokered by Russia'...

"[These] tens of thousands of Syrians left their ancestral homes, where their families had been living for generations, just as hundreds of thousands of [other] Syrians had previously left their homes in Aleppo, Hama, Homs and Al-Qusayr. The world is oblivious [to the fact] that Iran has been acting vigorously to fill the demographic vacuum [left by these Syrians], with Hizbullah acting as the chief executive arm of this [project]. Whoever doubts the existence of this Iranian plan can read statements made by Ali Akbar Velayati, an advisor to Supreme Leader [Khamenei], as quoted by the Iranian news agency Mehr. [He said]: 'The Islamic awakening on our resistance front begins in Tehran and extends to Baghdad, Damascus, Beirut and Palestine, and will soon include Yemen as well. Were it not for Iran's support, Baghdad and Damascus would have been occupied by ISIS today, and Beirut would have been occupied by Israel.'

"Several weeks ago, Al-Nahar received information that people from Al-Qusayr had appealed to the Syrian regime for permission to return to their properties in that town, and had received permission to do so. But when they reached the town, they found themselves facing Hizbullah militiamen, who are still militarily occupying the town, and who ordered them back, saying: 'Whoever gave you permission [to return is welcome] to give you back your property.' According to the information [we received], Hizbullah is investing in developing thousands of acres in this area, known for its fertile fields, and will directly reap the profits.

"One of the most disturbing aspects of the Iranian plan in Syria was reported by our colleague, [Lebanese journalist] Randa Taqi Al-Din, in the daily Al-Hayat. She cited French sources, who assessed that Hizbullah will transform from the 'Lebanese Hizbullah' into the 'Syrian Hizbullah,' because its members are currently settling in Syria along with the Iranians.[2]

"On May 6, thousands of these [Hizbullah] 'settlers' will be bussed to voting booths in Lebanon, and especially in the Baalbek-Hermel governorate, [to vote in Lebanon's parliamentary elections]. Then they will return to their 'properties,' to continue carrying out their 'duty of jihad.'"
Gewoon etnische zuiveringen vinden plaats in Syrie, bovenop massamoorden, en iedereen staat erbij en doet alsof Iran het braafste jongetje van de klas is zonder noemenswaardige misdaden.
pi_179283500
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2018 13:31 schreef DeParo het volgende:
Lebanese Journalist: Hizbullah Settling In Syria As Part Of Iranian Plan To Change Its Demography
https://www.memri.org/rep(...)hange-its-demography

[..]

Gewoon etnische zuiveringen vinden plaats in Syrie, bovenop massamoorden, en iedereen staat erbij en doet alsof Iran het braafste jongetje van de klas is zonder noemenswaardige misdaden.
*O* allah, bashar, suriya *O*

niks nieuws overigens, al jaren gaande dit, miljoenen vluchtelingen zijn recentelijk ook onteigend van hun eigendommen in syrie, om ervoor te zogen dat ze niet meer terugkeren. velen vinden iran de lesser evil in het conflict, want iran backt het oh zo geweldige baath regime O+
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_179283528
quote:
10s.gif Op zondag 20 mei 2018 13:43 schreef Slayage het volgende:

[..]

*O* allah, bashar, suriya *O*

niks nieuws overigens, al jaren gaande dit, miljoenen vluchtelingen zijn recentelijk ook onteigend van hun eigendommen in syrie, om ervoor te zogen dat ze niet meer terugkeren. velen vinden iran de lesser evil in het conflict, want iran backt het oh zo geweldige baath regime O+
Het doelbewust vestigen van hun eigen strijders uit Sji'itische gemeenschappen is niet veel anders dan wat IS deed in de door hun veroverde gebieden. Het wegzuiveren van andere groepen en denkbeelden. We hebben het wel telkens over het kernwapenprogramma van Iran, maar als je geen reden vindt om daar sancties tegen in te voeren, dan heb je hier toch wel een veel betere reden zou je denken.
pi_179283682
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2018 13:44 schreef DeParo het volgende:

[..]

Het doelbewust vestigen van hun eigen strijders uit Sji'itische gemeenschappen is niet veel anders dan wat IS deed in de door hun veroverde gebieden. Het wegzuiveren van andere groepen en denkbeelden.
inderdaad. organisaties als isis en al qaida zijn de vaandeldragers van sunni jihadisten en iran is de vaandeldrager van de sjia jihadisten, hun lange termijn doel is om hun doctrine op te leggen aan de massa's.

quote:
We hebben het wel telkens over het kernwapenprogramma van Iran, maar als je geen reden vindt om daar sancties tegen in te voeren, dan heb je hier toch wel een veel betere reden zou je denken.
trump zij dank of is het eerder netanyahu, wie we moeten bedanken dat we weer met dat kernwapenprogramma bezig zijn. overigens zijn er genoeg sancties tegen het baath regime en hezz.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_179285359
quote:
10s.gif Op zondag 20 mei 2018 13:54 schreef Slayage het volgende:

[..]

inderdaad. organisaties als isis en al qaida zijn de vaandeldragers van sunni jihadisten en iran is de vaandeldrager van de sjia jihadisten, hun lange termijn doel is om hun doctrine op te leggen aan de massa's.

[..]

trump zij dank of is het eerder netanyahu, wie we moeten bedanken dat we weer met dat kernwapenprogramma bezig zijn. overigens zijn er genoeg sancties tegen het baath regime en hezz.
En nu Iran nog, ook ironisch dat juist deze zuiveringen mensen weghoudt uit Syrie (al dan niet gedwongen), en dus in Europa. De hypocrisie regeert.
pi_179288012
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2018 13:31 schreef DeParo het volgende:
Lebanese Journalist: Hizbullah Settling In Syria As Part Of Iranian Plan To Change Its Demography
https://www.memri.org/rep(...)hange-its-demography

[..]

Gewoon etnische zuiveringen vinden plaats in Syrie, bovenop massamoorden, en iedereen staat erbij en doet alsof Iran het braafste jongetje van de klas is zonder noemenswaardige misdaden.
Onzin.
pi_179288105
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2018 13:44 schreef DeParo het volgende:

[..]

Het doelbewust vestigen van hun eigen strijders uit Sji'itische gemeenschappen is niet veel anders dan wat IS deed in de door hun veroverde gebieden. Het wegzuiveren van andere groepen en denkbeelden. We hebben het wel telkens over het kernwapenprogramma van Iran, maar als je geen reden vindt om daar sancties tegen in te voeren, dan heb je hier toch wel een veel betere reden zou je denken.
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2018 15:46 schreef DeParo het volgende:

[..]

En nu Iran nog, ook ironisch dat juist deze zuiveringen mensen weghoudt uit Syrie (al dan niet gedwongen), en dus in Europa. De hypocrisie regeert.
Heb je het nou over Israel of Iran ?
pi_179288454
quote:
1s.gif Op zondag 20 mei 2018 18:10 schreef Montana_ir het volgende:

[..]

Onzin.
Aldus onze onze correspondent ter plekke :').
pi_179288466
quote:
10s.gif Op zondag 20 mei 2018 18:16 schreef Montana_ir het volgende:

[..]


[..]

Heb je het nou over Israel of Iran ?
Iran :).
pi_179288833
quote:
1s.gif Op zondag 20 mei 2018 18:38 schreef DeParo het volgende:

[..]

Aldus onze onze correspondent ter plekke :').
Was paar weken geleden in Syri en ik ga in september weer naar Syri. ;)
pi_179288918
quote:
1s.gif Op zondag 20 mei 2018 18:39 schreef DeParo het volgende:

[..]

Iran :).
waar komen de meeste Isralirs vandaan?
Oost Europa of Afrika? Lol
pi_179292161
quote:
10s.gif Op zondag 20 mei 2018 19:09 schreef Montana_ir het volgende:

[..]

waar komen de meeste Isralirs vandaan?
Oost Europa of Afrika? Lol
De meeste Isralirs komen uit het Midden-Oosten.
pi_179292202
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2018 13:31 schreef DeParo het volgende:
Lebanese Journalist: Hizbullah Settling In Syria As Part Of Iranian Plan To Change Its Demography
https://www.memri.org/rep(...)hange-its-demography

[..]

Gewoon etnische zuiveringen vinden plaats in Syrie, bovenop massamoorden, en iedereen staat erbij en doet alsof Iran het braafste jongetje van de klas is zonder noemenswaardige misdaden.
Op welke etnische zuiveringen doel je?
pi_179294593
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2018 22:33 schreef Rangono het volgende:

[..]

De meeste Isralirs komen uit het Midden-Oosten.
Bron?
pi_179294856
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2018 22:33 schreef Rangono het volgende:

[..]

De meeste Isralirs komen uit het Midden-Oosten.
Zo'n 800.000 Joden verkasten na de stichting vanuit Arabische landen richting Isral. De meeste joden hebben toch echt een Europese oorsprong. Feitelijk zijn het uiteraard kolonisten, die op grondgebied van een ander bevolkingsgroep een politieke entiteit hebben gesticht.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_179294867
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2018 22:35 schreef Rangono het volgende:

[..]

Op welke etnische zuiveringen doel je?
Sektarische zuivering is een betere omschrijving uiteraard.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_179295360
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2018 13:31 schreef DeParo het volgende:
Lebanese Journalist: Hizbullah Settling In Syria As Part Of Iranian Plan To Change Its Demography
https://www.memri.org/rep(...)hange-its-demography

[..]

Gewoon etnische zuiveringen vinden plaats in Syrie, bovenop massamoorden, en iedereen staat erbij en doet alsof Iran het braafste jongetje van de klas is zonder noemenswaardige misdaden.
Is hier een onafhankelijke bron voor die deze praktijk bevestigd?

Vaker voorbij zien komen en zou het zeker niet uitsluiten maar geen bewijs gezien. Een Libanese politicus' uitspraak alleen is geen bewijs naar mijn mening.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_179297671
quote:
10s.gif Op maandag 21 mei 2018 01:25 schreef Slayage het volgende:

[..]

Zo'n 800.000 Joden verkasten na de stichting vanuit Arabische landen richting Isral. De meeste joden hebben toch echt een Europese oorsprong. Feitelijk zijn het uiteraard kolonisten, die op grondgebied van een ander bevolkingsgroep een politieke entiteit hebben gesticht.
Er wonen ongeveer 7,5 miljoen mensen in Israel, circa 6 miljoen zijn joods. Deze joden komen overval vandaan. Het Midden-Oosten, Afrika, Europa. Verder is het uitermate pervers om deze mensen als 'kolonisten' te bestempelen terwijl ze gevlucht zijn voor de verschikkingen van het antisemitisme.
pi_179297673
quote:
10s.gif Op maandag 21 mei 2018 01:26 schreef Slayage het volgende:

[..]

Sektarische zuivering is een betere omschrijving uiteraard.
Nogmaals: welke zuiveringen?
pi_179298652
quote:
10s.gif Op zondag 20 mei 2018 19:09 schreef Montana_ir het volgende:

[..]

waar komen de meeste Isralirs vandaan?
Oost Europa of Afrika? Lol
Het artikel en het argument gaat over Iran dus ik weet niet waarom je er opeens Israel bij gaat betrekken.

quote:
1s.gif Op zondag 20 mei 2018 19:03 schreef Montana_ir het volgende:

[..]

Was paar weken geleden in Syri en ik ga in september weer naar Syri. ;)
Dit keer je ogen open doen zou ik zeggen :'). Nogmaals je weet prima dat het artikel gewoon klopt, dat je het niet wilt geloven is gewoon anders, maar wees eerlijk ten minste.
pi_179298677
quote:
1s.gif Op maandag 21 mei 2018 02:17 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Is hier een onafhankelijke bron voor die deze praktijk bevestigd?

Vaker voorbij zien komen en zou het zeker niet uitsluiten maar geen bewijs gezien. Een Libanese politicus' uitspraak alleen is geen bewijs naar mijn mening.
Ik haalde het eigenlijk uit de column van Thomas Friedman in de New York Times, wel iemand die normaal zijn bronnen enigszins checkt, overigens waren er al eerder stukken:

https://www.theguardian.c(...)o-increase-influence
https://www.nytimes.com/2(...)legacy-trashing.html

Dus wat dat betreft.
  maandag 21 mei 2018 @ 11:45:07 #112
208510 WammesWaggel
Ciao Matteo
pi_179299014
quote:
10s.gif Op maandag 21 mei 2018 01:25 schreef Slayage het volgende:

[..]

Zo'n 800.000 Joden verkasten na de stichting vanuit Arabische landen richting Isral. De meeste joden hebben toch echt een Europese oorsprong. Feitelijk zijn het uiteraard kolonisten, die op grondgebied van een ander bevolkingsgroep een politieke entiteit hebben gesticht.
Arabieren zijn natuurlijk ook gewoon kolonisten uit het Arabische schiereiland en hun religie hoort daar ook gewoon thuis, die hoort helemaal niet in Syri.
Sowieso had de homo sapiens gewoon in Afrika moeten blijven.
But here we are.
pi_179305703
quote:
0s.gif Op maandag 21 mei 2018 11:18 schreef DeParo het volgende:

[..]

Het artikel en het argument gaat over Iran dus ik weet niet waarom je er opeens Israel bij gaat betrekken.

People who live in glass houses shouldn't throw stones ;)
pi_179305916
quote:
0s.gif Op maandag 21 mei 2018 11:18 schreef DeParo het volgende:


Dit keer je ogen open doen zou ik zeggen :'). Nogmaals je weet prima dat het artikel gewoon klopt, dat je het niet wilt geloven is gewoon anders, maar wees eerlijk ten minste.
Ik ben altijd eerlijk.. je komt Sjiieten (uit Iran, Afghanistan,..) alleen in Sayeda Zeineb tegen. Is ook heel normaal het is een heilige plek voor de Shia. Verder kom je ze nergens tegen in Syri. Ja er wonen veel Irakezen in Syrie, maar die woonde al in Syrie voor de oorlog sinds jaren 80/90.
pi_179319809
quote:
1s.gif Op maandag 21 mei 2018 18:37 schreef Montana_ir het volgende:

[..]

People who live in glass houses shouldn't throw stones ;)
Nogmaals het gaat over Iran waarom ga je er niet op in? Te gevoelig?

quote:
1s.gif Op maandag 21 mei 2018 18:48 schreef Montana_ir het volgende:

[..]

Ik ben altijd eerlijk.. je komt Sjiieten (uit Iran, Afghanistan,..) alleen in Sayeda Zeineb tegen. Is ook heel normaal het is een heilige plek voor de Shia. Verder kom je ze nergens tegen in Syri. Ja er wonen veel Irakezen in Syrie, maar die woonde al in Syrie voor de oorlog sinds jaren 80/90.
Ga eens in op wat daadwerkelijk in het artikel wordt gesteld.
pi_179321029
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 13:16 schreef DeParo het volgende:

[..]

Nogmaals het gaat over Iran waarom ga je er niet op in? Te gevoelig?

[..]

Ga eens in op wat daadwerkelijk in het artikel wordt gesteld.
Zoveel bijzonders staat er toch niet in het artikel?
pi_179321143
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 14:22 schreef Rangono het volgende:

[..]

Zoveel bijzonders staat er toch niet in het artikel?
Ik vind etchnische zuivering toch een aardige beschuldiging.
pi_179321172
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 14:30 schreef DeParo het volgende:

[..]

Ik vind etchnische zuivering toch een aardige beschuldiging.
Roepen dat iets etnische zuiveringen zijn maakt het nog niet dat dat ook daadwerkelijk gaande is.
pi_179321260
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 14:31 schreef Rangono het volgende:

[..]

Roepen dat iets etnische zuiveringen zijn maakt het nog niet dat dat ook daadwerkelijk gaande is.
Het moedwillig veranderen van de demografie binnen een bepaald gebied is toch moeilijk te ontkennen als etnische zuivering op de manier zoals dat hier zou gebeuren.
pi_179321397
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 14:36 schreef DeParo het volgende:

[..]

Het moedwillig veranderen van de demografie binnen een bepaald gebied is toch moeilijk te ontkennen als etnische zuivering op de manier zoals dat hier zou gebeuren.
Excuus, maar dan zou Israel ook aan etnische zuiveringen doen en hebben gedaan. En zo vrij veel landen/volkeren.

Het is gewoon sektarisch geweld dat evident is in dit soort conflicten.
pi_179321599
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 14:43 schreef Rangono het volgende:

[..]

Excuus, maar dan zou Israel ook aan etnische zuiveringen doen en hebben gedaan. En zo vrij veel landen/volkeren.

Het is gewoon sektarisch geweld dat evident is in dit soort conflicten.
Nogmaals. Waarom proberen een vergelijking te willen maken. Al zou Israel dat hebben gedaan wat geeft Iran dit recht dan?
pi_179321658
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 14:55 schreef DeParo het volgende:

[..]

Nogmaals. Waarom proberen een vergelijking te willen maken. Al zou Israel dat hebben gedaan wat geeft Iran dit recht dan?
Och, 'recht'. Maar het laat wel zien dat wij er niet zo moeilijk over moeten doen. Sektarisch geweld is nu eenmaal evident in dit soort conflicten.
pi_179321708
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 14:59 schreef Rangono het volgende:

[..]

Och, 'recht'. Maar het laat wel zien dat wij er niet zo moeilijk over moeten doen. Sektarisch geweld is nu eenmaal evident in dit soort conflicten.
Interessant, wie moeten we dan de schuld geven als die Soennieten die niet meer terug kunnen hun aanslagen in Europa gaan plegen, in Europa radicaliseren, volgens mij houden Assad en Iran deze 'vluchtelingen' bewust buiten hun grens, dat we dat nu even kunnen overwegen.
pi_179321755
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 15:01 schreef DeParo het volgende:

[..]

Interessant, wie moeten we dan de schuld geven als die Soennieten die niet meer terug kunnen hun aanslagen in Europa gaan plegen, in Europa radicaliseren, volgens mij houden Assad en Iran deze 'vluchtelingen' bewust buiten hun grens, dat we dat nu even kunnen overwegen.
Als deze redenering ook maar een beetje valide zou zijn, dan is het wachten tot christenen uit het Midden-Oosten aanslagen gaan plegen.

Toch vreemd dat dat niet gebeurd.
pi_179321856
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 15:03 schreef Rangono het volgende:

[..]

Als deze redenering ook maar een beetje valide zou zijn, dan is het wachten tot christenen uit het Midden-Oosten aanslagen gaan plegen.

Toch vreemd dat dat niet gebeurd.
De problemen met vluchtelingen die we nu hebben is toch echt met een groot deel Soenieten, waar de Christenen op den duur wel terug te lijken kunnen gaan, lijkt dit voor Soenieten wat minder vanzelfsprekend.
pi_179321893
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 15:07 schreef DeParo het volgende:

[..]

De problemen met vluchtelingen die we nu hebben is toch echt met een groot deel Soenieten, waar de Christenen op den duur wel terug te lijken kunnen gaan, lijkt dit voor Soenieten wat minder vanzelfsprekend.
Je doet net alsof 'de soennieten' enkel slachtoffer zijn. De aanslagen van salafisten op sjiitische moskeeeen is geen zeldzaamheid.
pi_179322055
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 15:08 schreef Rangono het volgende:

[..]

Je doet net alsof 'de soennieten' enkel slachtoffer zijn. De aanslagen van salafisten op sjiitische moskeeeen is geen zeldzaamheid.
Nee. Maar ik hoef hun 'problemen' ook niet in Nederland te hebben als je snapt wat ik bedoel. De consequentie van deze etnische zuivering is dus dat ze blijven waar ze zitten. We kunnen niet als Turkije er even een paar miljoen een paspoort geven.
pi_179322229
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 15:14 schreef DeParo het volgende:

[..]

Nee. Maar ik hoef hun 'problemen' ook niet in Nederland te hebben als je snapt wat ik bedoel. De consequentie van deze etnische zuivering is dus dat ze blijven waar ze zitten. We kunnen niet als Turkije er even een paar miljoen een paspoort geven.
Ah, ok.
pi_179322352
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 15:21 schreef Rangono het volgende:

[..]

Ah, ok.
De Soenieten zijn van de twee belangrijke Islamitische sektes het meest geindoctrineerd geraakt met conservatisme, maar het Sji'isme beweegt ook aardig die kant op, ik heb met beide sektes hoe ze over de grote lijn zijn geworden vandaag de dag maar we hoeven niet te doen alsof de ene sekte nou zo heel veel beter is dan de andere op dit moment dus.
pi_179322452
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 15:26 schreef DeParo het volgende:

[..]

De Soenieten zijn van de twee belangrijke Islamitische sektes het meest geindoctrineerd geraakt met conservatisme, maar het Sji'isme beweegt ook aardig die kant op, ik heb met beide sektes hoe ze over de grote lijn zijn geworden vandaag de dag maar we hoeven niet te doen alsof de ene sekte nou zo heel veel beter is dan de andere op dit moment dus.
Beide sektes zijn onwenselijk, maar op een hele andere manier. Het Sji'isme is niet verantwoordelijk voor terrorisme (zeker niet in Europa), wel is het geopolitiek problematisch (Iran). Maar de onthoofdingen, terrorisme zie je toch echt terug bij de salafistische aftakking van het soennisme.
pi_179322549
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 15:30 schreef Rangono het volgende:

[..]

Beide sektes zijn onwenselijk, maar op een hele andere manier. Het Sji'isme is niet verantwoordelijk voor terrorisme (zeker niet in Europa), wel is het geopolitiek problematisch (Iran). Maar de onthoofdingen, terrorisme zie je toch echt terug bij de salafistische aftakking van het soennisme.
Sji'isme is wel verantwoordelijk voor terrorisme maar inderdaad op een vaak andere manier en vaak niet in Europa, hoe dan ook meer Soenieten in Europa drukken lijkt me dan ook niet de oplossing voor dit probleem, wat dat betreft zijn Soenieten inderdaad wat meer van de daden zoals jij ze beschrijft maar dat heeft er ook mee te maken hoe die radicalen elkaar op dit moment uitleggen wat dan hun Islam betekent.
pi_179325699
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 15:14 schreef DeParo het volgende:

[..]

Nee. Maar ik hoef hun 'problemen' ook niet in Nederland te hebben als je snapt wat ik bedoel. De consequentie van deze etnische zuivering is dus dat ze blijven waar ze zitten. We kunnen niet als Turkije er even een paar miljoen een paspoort geven.
Etnische zuiveringen :?

Allemaal op basis van een column van een notoire Hezbollah-hater.

Hier nog een pareltje van deze man:
https://www.memri.org/rep(...)anizations-war-syria
pi_179333033
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 18:12 schreef Peunage het volgende:

[..]

Etnische zuiveringen :?

Allemaal op basis van een column van een notoire Hezbollah-hater.

Hier nog een pareltje van deze man:
https://www.memri.org/rep(...)anizations-war-syria
Thomas Friedman gebruikt hem ook als bron dus ik denk dat zijn geloofwaardigheid toch redelijk is te noemen mbt dit onderwerp.
pi_179348270
quote:
0s.gif Op maandag 21 mei 2018 11:20 schreef DeParo het volgende:
Ik haalde het eigenlijk uit de column van Thomas Friedman in de New York Times, wel iemand die normaal zijn bronnen enigszins checkt, overigens waren er al eerder stukken:

https://www.theguardian.c(...)o-increase-influence
https://www.nytimes.com/2(...)legacy-trashing.html

Dus wat dat betreft.
Deze bronnen geven enkele vaag verwijzingen naar derde bronnen aan.
Daarnaast kan je de verhuizen van en naar Idlib door rebellen en aanverwanten niet afdoen als etnische zuiveringen wat mij betreft. Dat zijn gevangenenruilen en een vrijgeleide aanbieden ipv doodvechten terwijl de strijd is gestreden. Zoals ook in het geval van Douma etc.
En een vrijgeleide kan enkel naar rebellengebied, niet naar het presidentile paleis in Damascus.
Om van etnische demografische zuiveringen te spreken als een vaststaand feit moet er toch weer meer hebben plaatsgevonden. Namelijk bestaande populatie op land X/dorp X die worden verjaagd daar vanwege het feit dat ze behoren tot groep X.

Wat het Syrische regime met Iran wel doet is dat men niet zomaar toestaat dat zomaar alle vluchtelingen zelf terug komen naar hun geboortegrond van oorsprong. Dus van de situatie smerig gebruik maken om vanuit demografische overwegingen te zeggen "jullie komen niet terug naar plaats X". Maar dit bekijkt men per regio/plaats. Zoals aangegeven ging men wel akkoord met terugkeer van vluchtelingen naar Aleppo, maar niet naar andere plaatsen zoals bijv Qusayr het grensdorpje veroverd door Hizbullah en waar zij tot op de dag van vandaag hun belangrijke militaire basis hebben.
Zo ging het regime akkoord met terugkeer van vluchtelingen uit Qusayr naar een andere regio; Idlib en Jisr al Shoghour. Want de Syrische vluchtelingen in Libanon zijn ook voor Hizbullah daar een probleem aangezien ze daar de demografische situatie ook veranderen en veel Libanezen hen graag zien terugkeren. Het dilemma zal hem hierin zitten. Hizbullah en andere partijen in Libanon hebben geen zin dat een miljoen Syrirs in Libanon met de jaren daar permanenter gevestigd zitten en ondanks dat ze geen nationaliteit krijgen met hun aanwezigheid toch (demografisch) op de samenlevingen drukken aldaar. Anderzijds zal Assad ze zeker op strategische plekken in Syri niet zomaar terug willen.

Dat betekent niet dat men bestaande demografische verhoudingen aanpakt om die te veranderen. De vluchtelingenstroom komt op gang door genadeloze bombardementen en die vinden plaats in rebellenbolwerken in soennitische plaatsen en niet Alawi-gebied in en rondom Latakia of Tartous en die gehele groene kuststrook.

Want ertegenover staat dat bij vele heroveringen van Assads regime zoals Aleppo er geen (soennitische) burgerbevolking is verjaagd na de heroveringen. Maar wel dat het regime zorgvuldig kijkt na een inname of in de toekomst men een terugkeer van vluchtelingen in dit gebied toelaat of niet. En dat is welzeker een sektarische afweging in de praktijk. Maar niet altijd dezelfde afweging echter. Met name Aleppo zijn aardig wat vluchtelingen ook uit Turkije naar teruggekeerd (kan je zo online nalezen), maar ook zij die binnen Syri displaced waren. En met name soennieten.

In het andere topic in het politieke subforum verwijs je naar een memri-artikel waar met name de Libanese journalist Ahmad Ayash van de krant annahar wordt aangehaald mbt "feiten" van uitgevoerde demografische genocides. In het hele artikel wordt enkel door hem naar vage derde bronnen verwezen als "informatie is tot ons gekomen dat...". Deze man heeft ook nogal duidelijke opvattingen over Hizbullah. Dat mag, heb ik ook. Maar tot die men keiharde bronnen aankomt ipv vaagheden zou ik hem met een korreltje zout nemen.

Overigens heeft Isral zeker bij de oprichting van diens staat zich (ook) bediend waar jij Syri en Iran in Syri van beschuldigd; etnische zuiveringen. Neem aan dat jij dit erkent en ook zo van walgt, toch?
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_179360973
quote:
1s.gif Op donderdag 24 mei 2018 02:38 schreef Aloulu het volgende:

Overigens heeft Isral zeker bij de oprichting van diens staat zich (ook) bediend waar jij Syri en Iran in Syri van beschuldigd; etnische zuiveringen. Neem aan dat jij dit erkent en ook zo van walgt, toch?
:D
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_179393651
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_179397015
interessant

QalaatAlMudiq twitterde op zaterdag 26-05-2018 om 10:36:20 S. #Syria: for 1st time US officially warns Assad in case of an offensive in S. de-escalation zone (#Daraa-#Quneitra), saying "firm & appropriate measures" will be taken in that case. https://t.co/OPvousEstw reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_179397300
het gaat niet zo goed met de genocide in Afrin ;(

quote:
Syria's Afrin rebuilds, welcoming back displaced citizens

Afrin's markets are once again buzzing with activity as many restaurants, fruit and vegetable stands, cafes and clothing shops have reopened their doors to customers.

Normal life is gradually returning to the city in northwestern Aleppo province, some two months after the Free Syrian Army and the Turkish army took control of Afrin on March 18 as part of Operation Olive Branch. The Turkish military launched the offensive Jan. 20 against the People’s Protection Units (YPG), an armed Kurdish group that controlled the predominately Kurdish area. Turkey considers the YPG a terrorist organization, which the group denies. The YPG is part of a larger coalition that assisted US troops fighting against the Islamic State in Syria.

Read more: http://www.al-monitor.com(...)d.html#ixzz5GbMMfyef
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_179398801
quote:
10s.gif Op zaterdag 26 mei 2018 04:37 schreef Peunage het volgende:

[..]

Dan kunnen ze weer terugzwemmen.
En zij zullen het overleven vanuit de Noordzee inshallah.
Zo niet dan ook inshallah.
pi_179403559
quote:
10s.gif Op zaterdag 26 mei 2018 14:00 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

En zij zullen het overleven vanuit de Noordzee inshallah.
Zo niet dan ook inshallah.
Maşallah
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_179489309
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_179489597
de wahabis zijn tegenwoordig wel heel erg praktisch, niet alleen met israel in bed, maar ook met hard core communisten :s)

SanaAljazeera twitterde op woensdag 30-05-2018 om 07:43:04 The #YPG and #Saudi officials discussed forming a new force in #Syria .The Anadolu report added that the Saudi officials setup communication checkpoints between #Hasakah city and Al-#Qamishli in order to recruit new fighters. Fighters are promised $200 if they join the new force reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_179490551
quote:
10s.gif Op woensdag 30 mei 2018 13:27 schreef Slayage het volgende:
de wahabis zijn tegenwoordig wel heel erg praktisch, niet alleen met israel in bed, maar ook met hard core communisten :s)

SanaAljazeera twitterde op woensdag 30-05-2018 om 07:43:04 The #YPG and #Saudi officials discussed forming a new force in #Syria .The Anadolu report added that the Saudi officials setup communication checkpoints between #Hasakah city and Al-#Qamishli in order to recruit new fighters. Fighters are promised $200 if they join the new force reageer retweet
Zal Erdogan leuk vinden. :')
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_179502175
Grootste oppositie partij in Turkije belooft weer de Syrische vluchtelingen terug te sturen als ze de verkiezingen winnen. Als vluchteling in Turkije zou ik meteen mijn biezen pakken richting Europa. Dit zou tevens ook de vluchtelingen deal opblazen.

CHP's campaign promise: Syrian refugees will be sent back
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_179523632
quote:
10s.gif Op donderdag 31 mei 2018 01:22 schreef Slayage het volgende:
Grootste oppositie partij in Turkije belooft weer de Syrische vluchtelingen terug te sturen als ze de verkiezingen winnen. Als vluchteling in Turkije zou ik meteen mijn biezen pakken richting Europa. Dit zou tevens ook de vluchtelingen deal opblazen.

CHP's campaign promise: Syrian refugees will be sent back
Vang jij ze thuis op?
Ik ben HSG-Bomber niet.
  vrijdag 1 juni 2018 @ 17:38:29 #151
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_179542019
Uitgebreid interview met een zelfverzekerde Syrische president. Uitermate slimme politicus.

pi_179542495
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 juni 2018 17:38 schreef Gabrunal_2013 het volgende:
Uitgebreid interview met een zelfverzekerde Syrische president. Uitermate slimme politicus.

Geen wonder dat hij nog steeds standhoudt! Wat een charisma!
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_179621766
quote:
10s.gif Op maandag 4 juni 2018 17:49 schreef Slayage het volgende:
dit keer voor het eggie?
kennelijk waar dus

AFP twitterde op dinsdag 05-06-2018 om 15:45:30 #UPDATE Powerful Syrian Kurdish militia says it will withdraw from #Manbij, a day after key brokers Ankara and Washington held talks on the fate of the strategic town https://t.co/I9S8gNlPxT https://t.co/gzUE12pxX1 reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  dinsdag 5 juni 2018 @ 17:05:16 #157
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_179622415
Klinkt als een PR-verhaal
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_179623786
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2018 17:05 schreef Szura het volgende:
Klinkt als een PR-verhaal
niks mis met PR
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_179623906
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  dinsdag 5 juni 2018 @ 18:52:27 #160
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_179624408
Zou toch wel wat zijn als Erdo wordt verslagen :')
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_179631086
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2018 18:52 schreef Szura het volgende:
Zou toch wel wat zijn als Erdo wordt verslagen :')
Wie er ook wint een revolutie zal het sowieso zijn. Maar dat zou dan weer niet passen in de erdo de dictator frame van de laatste jaren.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  woensdag 6 juni 2018 @ 01:58:23 #162
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_179631331
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2018 18:52 schreef Szura het volgende:
Zou toch wel wat zijn als Erdo wordt verslagen :')
Erdogan gaat de eerste ronde gewoon winnen. Mark my words.
Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot Brittanni er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
pi_179631360
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juni 2018 01:58 schreef TeenWolf het volgende:

[..]

Erdogan gaat de eerste ronde gewoon winnen. Mark my words.
Eerste ronde zal hij sowieso winnen (zoals het er naar uit ziet) maar zal hoogstwaarschijnlijk niet 50% van de stemmen behalen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  woensdag 6 juni 2018 @ 02:09:25 #164
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_179631364
quote:
10s.gif Op woensdag 6 juni 2018 02:08 schreef Slayage het volgende:

[..]

Eerste ronde zal hij sowieso winnen (zoals het er naar uit ziet) maar zal hoogstwaarschijnlijk niet 50% van de stemmen behalen.
52% en dan ben ik nog pessimistisch.
Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot Brittanni er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
pi_179631368
quote:
10s.gif Op woensdag 6 juni 2018 02:08 schreef Slayage het volgende:

[..]

Eerste ronde zal hij sowieso winnen (zoals het er naar uit ziet) maar zal hoogstwaarschijnlijk niet 50% van de stemmen behalen.
En dan gaat het alsnog heel spannend worden lijkt me? Spannender dan ooit voorheen? Want iedereen die tegen Erdo is zal een tweede ronde stemmen. Moet je in Turkije vooraf aanmelden om dan te mogen stemmen? Inschrijfsysteem?
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_179635269
quote:
1s.gif Op woensdag 6 juni 2018 02:10 schreef Aloulu het volgende:

[..]

En dan gaat het alsnog heel spannend worden lijkt me? Spannender dan ooit voorheen? Want iedereen die tegen Erdo is zal een tweede ronde stemmen. Moet je in Turkije vooraf aanmelden om dan te mogen stemmen? Inschrijfsysteem?
Weet ik niet precies. Er is een stemplicht, dus lijkt me niet. De opkomst percentages zijn daarom ook heel hoog altijd.

De vraag is dus of een traditioneel rechtse electoraat in meerderheid op een linkse kandidaat zal stemmen, omdat het er naar uitziet dat İnce naar de tweede ronde zal gaan, terwijl er aanvankelijk werd gedacht dat het akşener de andere rechtse kandidaat die naar de tweede ronde zou gaan. Maar ook dat is niet helemaal duidelijk de polls tonen veel tegenstrijd dingen. Hoewel erdo wel aan de leiding is in alle recente polls.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_179656017
OMG echt shocking dit :') :') :')

Charles_Lister twitterde op woensdag 06-06-2018 om 20:44:04 #PKK's top military leader Bahoz Erdal confirms provision of support (staging attacks, ammunition & military guidance) to the #YPG in #Syria. - “I do not deny the party’s (the PKK) role in Rojava… people in the party’s ranks helped create the YPG.”https://t.co/RI1kfwmpLF https://t.co/HJmVAuPIOa reageer retweet
amerikaanse anti terreur doctrine is zo uitgedokterd

Charles_Lister twitterde op donderdag 07-06-2018 om 15:44:14 [email protected]/@USSOCOM/@CJTFOIR arrests American #ISIS fighter trying to escape #Syria. He's now in #Iraq.* Question: What should we do with him?* Answer: Let's release him, "either in a town or outside an IDP camp" in #Syria.[More: https://t.co/0cTtdAU1LZ] https://t.co/cqr3jn4FaO reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_179703038
Sheikh Avichay Adraee:

Translated to English:
@AvichayAdraee, head of the Arab media division of the IDF Spokesperson's Unit releases a 4 minute video filled with anti-Shi’a and anti-Iran rhetoric. He uses quotes from Ibn Taymiya and Ibn Abdul Wahhab to warn Sunni Arabs of Shi’as and Iran.
(1) https://t.co/kMi7lufaTb


The rhetoric used by the IDF is exactly the same as the one used by ISIS, al-Qaeda, and anti-Shia bigots in propaganda videos and print.
This type of rhetoric should not be tolerated whatsoever.
(2) https://t.co/WFqR7F2CK3
pi_179703136
De oorlog is al jaren bezig. Sommige Fok!kers in dit topic volgen het conflict op de voet. Ik zou graag willen weten welke conclusies jullie daaruit trekken. Heeft het conflict jullie wereldbeeld/ mensopvatting veranderd? Wat verbaast jullie?
pi_179711389
quote:
1s.gif Op zondag 10 juni 2018 01:47 schreef Bilge het volgende:
De oorlog is al jaren bezig. Sommige Fok!kers in dit topic volgen het conflict op de voet. Ik zou graag willen weten welke conclusies jullie daaruit trekken. Heeft het conflict jullie wereldbeeld/ mensopvatting veranderd?
ons wereld/mens/zelfbeeld verandert continu, echter zijn de veranderingen zo subtiel dat we het niet eens opmerken.

ik lees wel eens oude posts van mezelf door en dan kom ik veel emotie en idealisme tegen. tegenwoordig heb ik zoveel shit gezien dat ik emotioneel afgestompt ben, weinig raakt mij meer echt. het idealisme heeft plaatst gemaakt voor realisme, het realisme dat de mens eigenlijk altijd maar met 1 ding doet, het bevredigen van de eigen ego, dat zich in vele gedaantes aandient. als het mij iets heeft "gebracht" is dat ik vooral cynisch ben geworden, die lachende user icon bij elke post van mij staat daar ook symbool voor.

quote:
Wat verbaast jullie?
in het verleden verbaasde ik me om de barbarij van mensen, maar de barbarij van mensen lijkt geen grenzen te kennen.

waar ik me het meest om verbaas tegenwoordig is, dat mensen zo makkelijk de andere kant opkijken (fake news verklaren, vergoelijken) wanneer ze geconfronteerd worden door barbarij, de cognitieve dissonantie dat optreedt bij mensen, wanneer feiten/meningen niet overeenkomen met hun standpunten, hoe goed ze in staat zijn om zichzelf voor te liegen. dit allemaal uiteraard om die ego te beschermen.

uiteraard slaat mijn reactie op het conflict daar evenals op hoe de users hier in dit topic omgaan met de vele nieuwsberichten en naar elkaar toe. waarin ze duidelijk maken dat wat daar gebeurt ook gewoon hier ook kan gebeuren wanneer de omstandigheden rijp zijn.

ik weet niet of het een antwoord is, maar het gaf een moment tot reflectie.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_179711636
leithfadel twitterde op zaterdag 09-06-2018 om 20:13:28 Tel Rifa’at update: Turkey and Russia have allegedly agreed to move Syrian Army troops out of the town. Russia is trying to persuade the YPG to leave in order to allow for an agreement that is similar to the one in Manbij. Jisr Al-Shughour is also on the table. reageer retweet
_O-

AFP twitterde op zondag 10-06-2018 om 15:17:42 #BREAKING Fire hits Iraq's biggest ballot warehouse before recount: security official reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_179732098
tja...

Charles_Lister twitterde op maandag 11-06-2018 om 19:28:50 For the record - from the #PYD’s own website (deleted in '13):- “The #PYD declares… the KONGRA GEL" as the supreme legislative authority of the people of #Kurdistan. [The #PYD] incorporates into the… #KCK…”(#KCK = the #PKK’s political umbrella]https://t.co/SfrYVX0nX3 https://t.co/O6rp0UBrVc reageer retweet
gaan we richting een endgame in noord oost syrie?

Charles_Lister twitterde op maandag 11-06-2018 om 19:50:31 There you have it - the #YPG/#PYD/#SDF’s political front, the Syrian Democratic Council, has said it’s ready for “unconditional” talks with the #Assad regime.https://t.co/PVybK6iigU https://t.co/0QtCKEzPcx reageer retweet
wanneer de gezamenlijke vijand verslagen is gelden er uiteraard andere regels

Charles_Lister twitterde op maandag 11-06-2018 om 19:55:39 Remarkable:Pro-#Iran "resistance" official, about recent #Russia troop move to #Hezbollah stronghold al-Qusayr: - They came & deployed w /o coordination... It's better if they don't come back. There is no work for them... What do they want to observe?"https://t.co/KsPthuSDbb https://t.co/bCOWBClN5w reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_179746999
quote:
10s.gif Op zondag 10 juni 2018 17:45 schreef Slayage het volgende:

[..]

ons wereld/mens/zelfbeeld verandert continu, echter zijn de veranderingen zo subtiel dat we het niet eens opmerken.

ik lees wel eens oude posts van mezelf door en dan kom ik veel emotie en idealisme tegen. tegenwoordig heb ik zoveel shit gezien dat ik emotioneel afgestompt ben, weinig raakt mij meer echt. het idealisme heeft plaatst gemaakt voor realisme, het realisme dat de mens eigenlijk altijd maar met 1 ding doet, het bevredigen van de eigen ego, dat zich in vele gedaantes aandient. als het mij iets heeft "gebracht" is dat ik vooral cynisch ben geworden, die lachende user icon bij elke post van mij staat daar ook symbool voor.

[..]

in het verleden verbaasde ik me om de barbarij van mensen, maar de barbarij van mensen lijkt geen grenzen te kennen.

waar ik me het meest om verbaas tegenwoordig is, dat mensen zo makkelijk de andere kant opkijken (fake news verklaren, vergoelijken) wanneer ze geconfronteerd worden door barbarij, de cognitieve dissonantie dat optreedt bij mensen, wanneer feiten/meningen niet overeenkomen met hun standpunten, hoe goed ze in staat zijn om zichzelf voor te liegen. dit allemaal uiteraard om die ego te beschermen.

uiteraard slaat mijn reactie op het conflict daar evenals op hoe de users hier in dit topic omgaan met de vele nieuwsberichten en naar elkaar toe. waarin ze duidelijk maken dat wat daar gebeurt ook gewoon hier ook kan gebeuren wanneer de omstandigheden rijp zijn.

ik weet niet of het een antwoord is, maar het gaf een moment tot reflectie.
Bedankt voor deze openhartige reactie.

Ik herken veel gevoelens, maar doe toch mijn best om wat minder cynisch te zijn. :P
  woensdag 13 juni 2018 @ 19:54:41 #175
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_179832168
B:)B

LongWarJournal twitterde op zaterdag 16-06-2018 om 00:27:35 Islamic State’s Turkish executioner killed in Deir Ezzor - https://t.co/SGeKG7E7Gk reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_179894994
No man is an island,
Entire of itself.
Each is a piece of the continent,
A part of the main.
If a clod be washed away by the sea,
Europe is the less.
As well as if a promontory were.
As well as if a manor of thine own
Or of thine friend's were.
Each man's death diminishes me,
For I am involved in mankind.
Therefore, send not to know

QalaatAlMudiq twitterde op dinsdag 19-06-2018 om 13:20:11 Breaking. First airstrikes with cluster bombs on #Lajat villages, announcing beginning of #Daraa Offensive (starting as expected on Lajat-Busra Harir front). https://t.co/UM0ZDqAvxM reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op dinsdag 19-06-2018 om 13:55:31 S. #Syria: first Regime assault backed by tanks started N. of Busra Harir (#Lajat). Fierce clashes ongoing. Warplanes & choppers bombing area in conjunction with heavy artillery shelling. https://t.co/zil1NAt6Hx reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_179895331
kennelijk zitten de israelisch nu ook irakis (iran linked?) op te blazen in syrie

MrKyruer twitterde op maandag 18-06-2018 om 16:38:46 #Syria #DeirEzzor2nd footage released by pro-#SAA soldiers near Abu Kamal after the explosions: the hole is pretty big. https://t.co/6nj02IH1G1 reageer retweet
MrKyruer twitterde op maandag 18-06-2018 om 20:41:57 #Syria #DeirEzzor#US official says that the airstrikes on pro-#SAA militants in Abu Kamal were carried out by #Israel. reageer retweet
MrKyruer twitterde op dinsdag 19-06-2018 om 00:56:53 #Breaking #Syria #DeirEzzorAsa'ib Ahl al-Haq (a Shia #Iraq|i militant organization active in Iraq and Syria) criticizes the airstrikes: "We condemn the act of cowardice. We stress the need for the Iraqi government to take the necessary measures to detect those who committed it". https://t.co/ItxMXEPpwg reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_179895776
kennelijk hebben zon 30.000 syriers nu de turkse nationaliteit dus ook het recht om te stemmen. daarnaast ook als reactie/retoriek shift van de AKP op de oppositie partijen, die aangeven de syriers te deporteren.

ik denk dat europa niet blij zal zijn als de turken straks de syriers ook daadwerkelijk gaan deporteren, immers zullen al die syriers toch echt wel deze kant opkomen omdat turkije voor hen ook niet meer een veilig land is.

Some 30,000 Syrians are eligible to vote in the June 24 elections in Turkey, Prime Minister Binali Yıldırım has said.

“They have the right to vote but I do not know how many of them will use that right. They are our guests and they will return to their country,” the prime minister said.

He stressed that the Syrians in Turkey, “must obey the Turkish law.”

“If they do not, then we will take them by their hand back to where they came from,” said Yıldırım.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_179901083
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_179962363
"be patient" 8)7

badly_xeroxed twitterde op vrijdag 22-06-2018 om 03:23:30 The #US is urging #FSA #Southern_Front rebels to “be patient” according to a support message sent to them by the @StateDepthttps://t.co/dkdqLvgHRt reageer retweet
tal rifaat geneuzel binnenkort achter de rug?

MrKyruer twitterde op vrijdag 22-06-2018 om 07:49:08 #Syria #Turkey #OperationOliveBranchAccording to @enabbaladi, #Russia and Turkey reached an agreement on #TalRifaat:- #SAA will leave the city.- #TSK and Russian military presence.- Return of civilians previously displaced.- Creation of a local police. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_179969747
jordanie maakt zich klaar maakt om syrische vluchtelingen af te knallen die oorlogsgeweld proberen te ontvluchten w/

islamicworldupd twitterde op vrijdag 22-06-2018 om 11:56:02 #Jordanian Army has reportedly sent a large convoy of tanks and military personnel to the N border with #Syria https://t.co/hiz7FJM9ob reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_179969959
quote:
10s.gif Op vrijdag 22 juni 2018 16:15 schreef Slayage het volgende:
jordanie maakt zich klaar maakt om syrische vluchtelingen af te knallen die oorlogsgeweld proberen te ontvluchten w/

islamicworldupd twitterde op vrijdag 22-06-2018 om 11:56:02 #Jordanian Army has reportedly sent a large convoy of tanks and military personnel to the N border with #Syria https://t.co/hiz7FJM9ob reageer retweet
Het is geen westers land dus mogen ze dat gewoon doen.
Ik ben HSG-Bomber niet.
  zondag 24 juni 2018 @ 13:58:17 #185
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_180010451
quote:
10s.gif Op vrijdag 22 juni 2018 10:46 schreef Slayage het volgende:
"be patient" 8)7

badly_xeroxed twitterde op vrijdag 22-06-2018 om 03:23:30 The #US is urging #FSA #Southern_Front rebels to “be patient” according to a support message sent to them by the @StateDepthttps://t.co/dkdqLvgHRt reageer retweet
tal rifaat geneuzel binnenkort achter de rug?

MrKyruer twitterde op vrijdag 22-06-2018 om 07:49:08 #Syria #Turkey #OperationOliveBranchAccording to @enabbaladi, #Russia and Turkey reached an agreement on #TalRifaat:- #SAA will leave the city.- #TSK and Russian military presence.- Return of civilians previously displaced.- Creation of a local police. reageer retweet
https://www.nu.nl/buitenl(...)rische-rebellen.html

Be patient, we’re not coming to help you?
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
pi_180010711
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juni 2018 16:26 schreef HSG het volgende:

[..]

Het is geen westers land dus mogen ze dat gewoon doen.
Flikker toch op met je misplaatste slachtofferrol. Het piepkleine en straatarme Jordani vangt meer vluchtelingen op dan alle Europese landen bij elkaar.
pi_180011134
quote:
1s.gif Op zondag 24 juni 2018 13:58 schreef nixxx het volgende:

[..]

https://www.nu.nl/buitenl(...)rische-rebellen.html

Be patient, we’re not coming to help you?
helder verhaal!

met vrienden als de amerikanen heb je geen vijanden nodig .
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180013042
het rommelt in raqqa, sdf gooit erin dat de stad is geinfiltreerd door isis :')

tweet reeks

HassounMazen twitterde op zondag 24-06-2018 om 03:07:50 Thread about #Raqqa:Over the past few weeks, Raqqa city witnessed many demonstrations that demand #SDF to change its policy in Raqqa city, especially after imposing forced recruitment and dominating all parts of life in Raqqa. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180023941
quote:
0s.gif Op zondag 24 juni 2018 14:09 schreef Bilge het volgende:

[..]

Flikker toch op met je misplaatste slachtofferrol. Het piepkleine en straatarme Jordani vangt meer vluchtelingen op dan alle Europese landen bij elkaar.
Ook al deden ze dat niet.
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_180024054
quote:
1s.gif Op zondag 10 juni 2018 01:47 schreef Bilge het volgende:
De oorlog is al jaren bezig. Sommige Fok!kers in dit topic volgen het conflict op de voet. Ik zou graag willen weten welke conclusies jullie daaruit trekken. Heeft het conflict jullie wereldbeeld/ mensopvatting veranderd? Wat verbaast jullie?
Niets. Als je de historie van de nazi-misdaden kent, dan valt dit conflict echt heel erg mee.

Ook is de gemiddelde Mexicaanse kartel-filmpje een stuk gruwelijker dan dat wat IS heeft gedaan met medemensen.
pi_180024149
quote:
0s.gif Op zondag 24 juni 2018 22:25 schreef Rangono het volgende:

[..]

Niets. Als je de historie van de nazi-misdaden kent, dan valt dit conflict echt heel erg mee.

Ook is de gemiddelde Mexicaanse kartel-filmpje een stuk gruwelijker dan dat wat IS heeft gedaan met medemensen.
Dus het valt allemaal wel mee? Gelukkig dan maar
  maandag 25 juni 2018 @ 02:08:10 #192
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_180027127
quote:
10s.gif Op zaterdag 16 juni 2018 18:57 schreef Slayage het volgende:
B:)B

LongWarJournal twitterde op zaterdag 16-06-2018 om 00:27:35 Islamic State’s Turkish executioner killed in Deir Ezzor - https://t.co/SGeKG7E7Gk reageer retweet
Ik herinner me dat filmpje nog dat ISIS die 2 Turkse soldaten levend ging verbranden. Fucked up filmpje
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_180030045
quote:
0s.gif Op zondag 24 juni 2018 22:25 schreef Rangono het volgende:

[..]

Niets. Als je de historie van de nazi-misdaden kent, dan valt dit conflict echt heel erg mee.

Ook is de gemiddelde Mexicaanse kartel-filmpje een stuk gruwelijker dan dat wat IS heeft gedaan met medemensen.
Oh honderdduizenden doden, overal sektarisch geweld, vele groeperingen die elkaar de hersens inslaan, een land volledig in puin, miljoenen op de vlucht en het duurt nog jaren voordat er een eind in zicht is.

Maar het schijnt dus allemaal mee te vallen.
Ik ben HSG-Bomber niet.
  maandag 25 juni 2018 @ 10:23:55 #194
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_180030593
quote:
0s.gif Op maandag 25 juni 2018 09:49 schreef HSG het volgende:

[..]

Oh honderdduizenden doden, overal sektarisch geweld, vele groeperingen die elkaar de hersens inslaan, een land volledig in puin, miljoenen op de vlucht en het duurt nog jaren voordat er een eind in zicht is.

Maar het schijnt dus allemaal mee te vallen.
Het heeft geen zin om te vergelijken. Wat voor schaal dan ook, uiteindelijk komt het aan op het individueel lijden, wat net zo erg is in Syri, als het was tijdens WO II.
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
pi_180033594
quote:
0s.gif Op maandag 25 juni 2018 09:49 schreef HSG het volgende:

[..]

Oh honderdduizenden doden, overal sektarisch geweld, vele groeperingen die elkaar de hersens inslaan, een land volledig in puin, miljoenen op de vlucht en het duurt nog jaren voordat er een eind in zicht is.

Maar het schijnt dus allemaal mee te vallen.
Het valt relatief mee, ja.
pi_180033602
quote:
0s.gif Op zondag 24 juni 2018 22:30 schreef MadJackthePirate het volgende:

[..]

Dus het valt allemaal wel mee? Gelukkig dan maar
Relatief.
pi_180033982
gaat goed met het zuidelijke front :P dat zal mogelijk niet langer duren dan de ghouta

Dgh-Wx3X0AAlVri.jpg
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180037361
dit is wel heel erg treurig. hopelijk komt daar verandering met de media aandacht

Syrian girl lives with tin cans as prostheses near Turkish border
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180047955
quote:
10s.gif Op maandag 25 juni 2018 16:26 schreef Slayage het volgende:
dit is wel heel erg treurig. hopelijk komt daar verandering met de media aandacht

Syrian girl lives with tin cans as prostheses near Turkish border
Natuurlijk niet want dat boeien die Turken namelijk geen reet. Zelfs Isral zou nog 100.000x beter met die mensen omgaan.
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_180059285
quote:
0s.gif Op maandag 25 juni 2018 22:48 schreef HSG het volgende:

[..]

Natuurlijk niet want dat boeien die Turken namelijk geen reet. Zelfs Isral zou nog 100.000x beter met die mensen omgaan.
hoeveel syrische vluchtelingen heeft israel opgenomen?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180059560
quote:
10s.gif Op maandag 25 juni 2018 16:26 schreef Slayage het volgende:
dit is wel heel erg treurig. hopelijk komt daar verandering met de media aandacht

Syrian girl lives with tin cans as prostheses near Turkish border
Die kan maar beter uitkijken, in de omgeving van Izmir zijn Koerden langs de weg aan het snuffelen naar blikjes voor het metaal :P
pi_180059813
quote:
10s.gif Op dinsdag 26 juni 2018 16:06 schreef Slayage het volgende:

[..]

hoeveel syrische vluchtelingen heeft israel opgenomen?
Niks want ze gingen allemaal richting Turkije, Jordani of Libanon.
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_180060769
Jerusalem_Post twitterde op dinsdag 26-06-2018 om 15:19:08 BREAKING Jordanian foreign minister: border to stay closed to fleeing Syrians https://t.co/0TO9mSZRc5 https://t.co/fOBhWafHfy reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180060814
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juni 2018 16:25 schreef HSG het volgende:

[..]

Niks want ze gingen allemaal richting Turkije, Jordani of Libanon.
israel zou het dus "100.000 keer beter doen dan turkije" in je fantasieen.

goed verhaal
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180060859
quote:
10s.gif Op maandag 25 juni 2018 16:26 schreef Slayage het volgende:
dit is wel heel erg treurig. hopelijk komt daar verandering met de media aandacht

Syrian girl lives with tin cans as prostheses near Turkish border
Nee, want het boeit Turkije nada.
pi_180061807
quote:
10s.gif Op dinsdag 26 juni 2018 17:03 schreef Slayage het volgende:

[..]

israel zou het dus "100.000 keer beter doen dan turkije" in je fantasieen.

goed verhaal
Nee het is zo. In de Koran staat dat Joden een minderwaardig volk zijn en daar wil je natuurlijk als moslim niet zijn. Vluchteling of niet.
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_180061849
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juni 2018 17:41 schreef HSG het volgende:

[..]

Nee het is zo. In de Koran staat dat Joden een minderwaardig volk zijn en daar wil je natuurlijk als moslim niet zijn. Vluchteling of niet.
1.5 miljoen moslims zijn Isralisch staatsburger.
pi_180088242
gaat nu helemaal los. ben benieuwd hoe lang ze zullen standhouden eer ze zich overgeven.

QalaatAlMudiq twitterde op woensdag 27-06-2018 om 19:33:19 S. #Syria: #Daraa prov. probably witnessed today its fiercest bombardment since outbreak of war with 100+ airstrikes & 150+ casualties (partial data). Map only shows locations confirmed hit by warplanes. https://t.co/hISqmmk9vP reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180099215
leloveluck twitterde op donderdag 28-06-2018 om 07:38:54 We’re in the Lebanese town of Arsal, covering the voyage of 600+ Syrian refugees back across border to Syria. Scenes of joy but also grief. The decision to return has divided families - a daughter leaves, a mother stays - and future for those who leave remains deeply uncertain. https://t.co/CF3JtD4bGo reageer retweet
leloveluck twitterde op donderdag 28-06-2018 om 07:46:44 Families have crammed years’ worth of possessions into the back of their trucks; others are just leaving on their tractors. Many say they are returning to Syria not because the time is right, but because life in Lebanon has become unliveable. https://t.co/Ef32pEk3Ic reageer retweet
leloveluck twitterde op donderdag 28-06-2018 om 08:46:34 One lady, in tears after waving goodbye to a sister returning to Syria, described her dilemma: “I have a son. I raised him & now I can’t even protect him. If he goes back, they’ll conscript him. If he stays here, he’s a refugee without a future. How can I make that choice?” reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  donderdag 28 juni 2018 @ 16:44:24 #211
365082 IPA35
Patriarch
pi_180103824
Solide gains wel.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_180111414
kogel door de hoofd en dan in de rivier dumpen zoals isis deed bij mosul?

metesohtaoglu twitterde op donderdag 28-06-2018 om 21:16:04 Update: #IraqIraq's prime minister calls for the "immediate" execution of all "terrorists" on death row; as many as 3000 people are on death row for terror offenses reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180111985
quote:
10s.gif Op donderdag 28 juni 2018 22:27 schreef Slayage het volgende:
kogel door de hoofd en dan in de rivier dumpen zoals isis deed bij mosul?

metesohtaoglu twitterde op donderdag 28-06-2018 om 21:16:04 Update: #IraqIraq's prime minister calls for the "immediate" execution of all "terrorists" on death row; as many as 3000 people are on death row for terror offenses reageer retweet
Aan de varkens voeren.
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_180120143
BarakRavid twitterde op donderdag 28-06-2018 om 19:49:33 BREAKING: Israeli official tells me no Syrian refugees will be allowed into Israeli territory in the Golan heights but Israeli will give humanitarian aid as much as it can reageer retweet
anadoluagency twitterde op vrijdag 29-06-2018 om 06:28:42 #BREAKING EU leaders reach agreement on mobilizing second 3 billion ($3.72 billion) tranche in funding for refugees in Turkey reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180120224
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juni 2018 16:44 schreef IPA35 het volgende:
Solide gains wel.
lijkt veel vlotter te gaan dan oost ghouta

QalaatAlMudiq twitterde op vrijdag 29-06-2018 om 12:05:25 S. #Syria (update 1PM): nbr of airstrikes was in sharp decrease this morning. Several towns are negotiating for surrender via reconciliation (among them #Ibta & #Karak). Bombardment expected to resume on other locations. Clashes in #Daraa. https://t.co/YeUInRXaT4 reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  vrijdag 29 juni 2018 @ 12:29:16 #216
365082 IPA35
Patriarch
pi_180120618
sryhaber twitterde op vrijdag 29-06-2018 om 11:52:48 #BREAKINGIbta,Da'il and Tafas villages accepted to surrender to Syrian Army. https://t.co/4xUYx6ZVRh reageer retweet
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_180120723
quote:
10s.gif Op vrijdag 29 juni 2018 12:02 schreef Slayage het volgende:

Al een paar jaar loopt grens gebied vol met vluchtelingen

Israel helpt syriers al jaren terwijl het officieel in oorlog is he
Elke nacht worden er kinderen en ouderen en vrouwen behandeld (vooral kinderen) met allerlei aandoeningen
Altijd binnen 24uur om vervolgens weer snachts over de grens te brengen. Ook duizenddn gewonden worden behandeld in ziekenhuis.

Sinds israel de operatie good neighbours is gestart gaat er tonnen voedsel, kleding en medicijnen naar syrie. Maar ook ontzettend veel geld voor ziekenhuizen

De wereld jankt over gaza (" gaza zonder elektricitreit open air gevangenis snik") maar die syrische vluchtelingen daar langs de grens met israel daar hoor je uiteraard niemand over

Zij hebben geen elektriciteit en zijn erg bang voor het regime en terreurgroepen zoals hezbollah die daar rondhangen
Vele vluchtelingen daar willen de israel in. Sterker nog: ze verwachten echt dat de joodse staat ze gaan helpen
Ondanks de onderlinge haat he (vergeet niet dat er in syrie al jarenlang anti israel beleid is gevoerd)

Israel heeft samen met rusland overlegd om iraanse rebbelengroepen en hezbollah daar weg te krijgen want die vluchtelingen redden het niet

Israel wil, om bloedvergieten te voorkomen, dat gebied militair te bezetten en dan een omheining waardoor die vluchtelingen daar veilig kunnen verblijven (soort bufferzone) maar syrie (enrusland) zal waarschijnlijk niet akkkoord

Dus als die optie niet tot voor een oplossing gaat zorgen dan overweegt israel toch wel om zijn grenzen voor deze vluchtelingen in nood open te zetten om een humanitaire ramp te voorkomen.
pi_180121782
quote:
10s.gif Op vrijdag 29 juni 2018 12:02 schreef Slayage het volgende:
BarakRavid twitterde op donderdag 28-06-2018 om 19:49:33 BREAKING: Israeli official tells me no Syrian refugees will be allowed into Israeli territory in the Golan heights but Israeli will give humanitarian aid as much as it can reageer retweet
anadoluagency twitterde op vrijdag 29-06-2018 om 06:28:42 #BREAKING EU leaders reach agreement on mobilizing second 3 billion ($3.72 billion) tranche in funding for refugees in Turkey reageer retweet
Logisch toch? Als Isral vluchtelingen had toegelaten kunnen ze hun land wel opheffen.
  vrijdag 29 juni 2018 @ 13:50:59 #219
365082 IPA35
Patriarch
pi_180121994
Rebellen geven zich massaal over.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  vrijdag 29 juni 2018 @ 14:33:13 #220
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_180122597
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 juni 2018 13:50 schreef IPA35 het volgende:
Rebellen geven zich massaal over.
Nog bijna en het is helemaal klaar in Syri. Niet te geloven eigenijk hoelang dit heeft geduurd. Inmiddels al 7 jaar.
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_180123331
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 juni 2018 13:50 schreef IPA35 het volgende:
Rebellen geven zich massaal over.
Dat werd tijd ook.
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_180131635
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 juni 2018 13:50 schreef IPA35 het volgende:
Rebellen geven zich massaal over.
Het was Game over toen de Amerikanen zeiden dat ze hen niet zouden backen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180132372
quote:
10s.gif Op donderdag 28 juni 2018 22:27 schreef Slayage het volgende:
kogel door de hoofd en dan in de rivier dumpen zoals isis deed bij mosul?

metesohtaoglu twitterde op donderdag 28-06-2018 om 21:16:04 Update: #IraqIraq's prime minister calls for the "immediate" execution of all "terrorists" on death row; as many as 3000 people are on death row for terror offenses reageer retweet
Wat is daar mis mee?
pi_180137576
Je hoort er nog weinig van in de mainstream media, maar hoe staat het op dit moment met dit conflict? Is het einde al in zicht?
pi_180138381
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 juni 2018 11:53 schreef Odaiba het volgende:
Is het einde al in zicht?
Wat de rebellen betreft wel.

Blijft dit over;
- wat gaat gebeuren met Iraanse aanwezigheid + Hezbollah in Syri? (Isral tegen en bombardeert, Rusland ook aangegeven dat deze weg moeten uit zuid Syri en rondom golan op zijn minst)
- wat gaat gebeuren met vele miljoenen vluchtelingen in omringende onstabiele landen? (Libanon met name, Jordani wil ze kwijt ook)
- wat gaat gebeuren met gebieden in Noorden die met goedkeuring van rusland onder Turkse heerschappij staan en waar rebellenfracties vertoeven?
- laatste; wederopbouw van Syri? Zolang Assad regeert lijkt dat geen Westers land hulp gaat aanbieden. Iran is zelf straatarm.

Grootste strijd nu is meer tussen Isral en Iran op syrisch grondgebied, en hoe dat gaat verlopen en de vraag hoe Rusland daar precies in gaat staan.

Die laatste rebellenpockets worden met de tijd opgeruimd rondom Daraa.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_180138474
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 juni 2018 11:53 schreef Odaiba het volgende:
Je hoort er nog weinig van in de mainstream media, maar hoe staat het op dit moment met dit conflict? Is het einde al in zicht?
dit conflict is al jaren heel erg afhankelijk van de externe machten. atm zijn er drie belangrijke invloedssferen van de externe spelers, die locals backen die in zeker zin anti regime zijn.

de VS heeft de rebbelen van het zuidelijk front voor de honden gegooid na ze jaren gebacked waardoor dat hele front een kwestie van tijd is dat het wordt opgedoekt en onder regime gezag komt, vrijwillig of met geweld.

het gebied rondom idlib/afrin/jarablus hebben de russen met de turken een agreement, waar de turken hun invloed mogen uitoefen bij sommige lokale spelers. hoe lang deze agreement van kracht zal zijn is nog maar de vraag.

en het derde gebied is het SDF gebied waar de amerikaanse backing nog wel noemenswaardig is. waar het SDF overigens wel al openlijk aan het flirten is met het regime om tot een oplossing te komen. de YPG dat de belangrijkste spelers binnen het SDF is, heeft altijd een goede werkrelatie gehad met het regime, dus je zou zeggen dat een deal zeker niet is uitgesloten.

maar zowel op het moment dat de turken hun backing van de rebellen en de amerkianen hun backing van het SDF intrekken is het gewoon game over.

dus of het einde in zicht is, valt nog te bezien.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180138880
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 juni 2018 12:52 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Wat de rebellen betreft wel.

Blijft dit over;
- wat gaat gebeuren met Iraanse aanwezigheid + Hezbollah in Syri? (Isral tegen en bombardeert, Rusland ook aangegeven dat deze weg moeten uit zuid Syri en rondom golan op zijn minst)
- wat gaat gebeuren met vele miljoenen vluchtelingen in omringende onstabiele landen? (Libanon met name, Jordani wil ze kwijt ook)
- wat gaat gebeuren met gebieden in Noorden die met goedkeuring van rusland onder Turkse heerschappij staan en waar rebellenfracties vertoeven?
- laatste; wederopbouw van Syri? Zolang Assad regeert lijkt dat geen Westers land hulp gaat aanbieden. Iran is zelf straatarm.

Grootste strijd nu is meer tussen Isral en Iran op syrisch grondgebied, en hoe dat gaat verlopen en de vraag hoe Rusland daar precies in gaat staan.

Die laatste rebellenpockets worden met de tijd opgeruimd rondom Daraa.
Israel zit toch niet in Syri?
pi_180138912
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 juni 2018 14:33 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Nog bijna en het is helemaal klaar in Syri. Niet te geloven eigenijk hoelang dit heeft geduurd. Inmiddels al 7 jaar.
Het is niet abnormaal 7 jaar voor een burgeroorlog met heel veel externe imperialistische machten die allemaal een graantje mee willen pikken.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_civil_wars

[ Bericht 15% gewijzigd door Jellereppe op 30-06-2018 13:35:57 ]
pi_180139057
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 juni 2018 13:27 schreef Odaiba het volgende:

[..]

Israel zit toch niet in Syri?
Golan
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_180142523
quote:
op dit forum zijn de meeste mensen niet arabisch talig waardoor dit soort posts weinig toevoegen ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180143536
quote:
10s.gif Op zaterdag 30 juni 2018 16:37 schreef Slayage het volgende:

[..]

op dit forum zijn de meeste mensen niet arabisch talig waardoor dit soort posts weinig toevoegen ;)
Ja ik ook niet haha. Iemand goed vertalen hier?

Wat ik wel weet: zijn groepje syriers en deze syrische man die spreekt (hij zegt dat ie dokter is?) zegt dat israel hen moet beschermen omdat de wereld ze in de steek hebben gelaten ofzoiets. Dat is wat ik versta

Dan heeft ie het over voetbal (het wk?)en dat rusland mensen doodt?

En daarachter staat een man met de tekst: assad, iran, isis en hezbollah zijn de grootste leiders in terrorisme

Triest want israel gaat no way hun grenzen open zetten (ondertussen al bijna 60.000 vluchtelingen daar)
pi_180144109
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 juni 2018 13:41 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Golan
Isralisch grondgebied.
pi_180144210
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 juni 2018 17:32 schreef Rangono het volgende:

[..]

Isralisch grondgebied.
badumtsss
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180144243
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 juni 2018 17:15 schreef Szikha2 het volgende:

[..]

Ja ik ook niet haha. Iemand goed vertalen hier?

Wat ik wel weet: zijn groepje syriers en deze syrische man die spreekt (hij zegt dat ie dokter is?) zegt dat israel hen moet beschermen omdat de wereld ze in de steek hebben gelaten ofzoiets. Dat is wat ik versta

Dan heeft ie het over voetbal (het wk?)en dat rusland mensen doodt?

En daarachter staat een man met de tekst: assad, iran, isis en hezbollah zijn de grootste leiders in terrorisme

Triest want israel gaat no way hun grenzen open zetten (ondertussen al bijna 60.000 vluchtelingen daar)
Hij zegt letterlijk: "Wij willen dat Isral ons beschermt." Hij zegt dat hij een dokter is en hij heet "Dr. Mari Al-Musa." Op een bord staat: "Rusland organiseert het WK in Rusland terwijl haar vliegtuigen Syrische kinderen bombardeert."
pi_180145163
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 juni 2018 17:37 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Hij zegt letterlijk: "Wij willen dat Isral ons beschermt." Hij zegt dat hij een dokter is en hij heet "Dr. Mari Al-Musa." Op een bord staat: "Rusland organiseert het WK in Rusland terwijl haar vliegtuigen Syrische kinderen bombardeert."
Merci
pi_180152710
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 juni 2018 17:32 schreef Rangono het volgende:

[..]

Isralisch grondgebied.
Afrin, Noord-Irak en Cyprus liggen ook in Turkije
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_180159817
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 juni 2018 23:50 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Afrin, Noord-Irak en Cyprus liggen ook in Turkije
Nee, dat zit anders in elkaar. Alles is potentieel van Isral.
pi_180160910
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 juni 2018 23:50 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Afrin, Noord-Irak en Cyprus liggen ook in Turkije
Wie weet liggen nog wat Griekse eilanden en daarmee EEZ in het verschiet voor Ome Erdo. Er liggen verdomd veel voor de Turkse kust.
  zondag 1 juli 2018 @ 17:03:51 #241
365082 IPA35
Patriarch
pi_180165794
De Tweet bekijken van @Souria4Syrians: https://twitter.com/Souri(...)085439723491329?s=09

Handig voor de op handen zijnde false flag.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_180166772
quote:
0s.gif Op zondag 1 juli 2018 12:03 schreef Rangono het volgende:

[..]

Nee, dat zit anders in elkaar. Alles is potentieel van Isral.
Potentieel? Hoe bedoel je?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180166782
quote:
0s.gif Op zondag 1 juli 2018 13:21 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Wie weet liggen nog wat Griekse eilanden en daarmee EEZ in het verschiet voor Ome Erdo. Er liggen verdomd veel voor de Turkse kust.
Eez?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180166823
quote:
0s.gif Op zondag 1 juli 2018 17:03 schreef IPA35 het volgende:
De Tweet bekijken van @Souria4Syrians: https://twitter.com/Souri(...)085439723491329?s=09

Handig voor de op handen zijnde false flag.
Gaat dit over n van die locaties waar er een "reconciliation" was ?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180167415
De claim op golan van israel is niet zomaar he. Halverwege en eind 19e eeuw werden joden gestimuleerd om land te kopen in hauran/hawran omdat dit grond erg goedkoop was. De ottomanen hadden wel een verbod ingesteld maar het gebeurde toch gewoon
Dus er ontstonden joodse 'nederzettingen' (om in westerse termen te spreken)

Maar deze nederzettingen bleven niet lang want kort daarna eind 19e eeuw werden ze aangevallen en alle joden daar werden verjaagd

Maar toen kwamen de britse en franse grootmachten en zij wilden de grenzen van het joods nationaal thuis afmaken. Dat deden ze in 1920 en dat joods nationaal thuis bestond oa uit delen van de golan hoogte.

Dus een brits mandaat gebied (palestina met golan hoogte) en een frans mandaat gebied (syrie) en een kersverse grens.

Maar deze grens werd later ongedaan gemaakt door de engelsen en fransen (de reden is niet helemaal duidelijk)

Er werd een nieuwe grens gemaakt tussen het brits mandaat en frans mandaat. En nu was heel golan gebied in het frans mandaat gebied syrie

Dus ja israel kan wel degelijk de golan claimen omdat het oorspronkelijk erkend onderdeel was van het joods nationaal thuis.

En in de jaren 40 anexeerde syrie illegaal (zonder vergoedingen oid) het gebied dat officieel geregistreerd stond onder de naam palestine jewish colonization association

Syrie pikte dat gebied in omdat alle arabische landen in die tijd grond en eigendommen stalen van de joden in de arabische wereld.
Bijna 900.000 joden zijn verdreven. En let op: er was geen oorlog.

Maar nu in deze moderne westerse wereld heerst er een vreemd propaganda idee als het gaat om joden. Er wordt in de westerse media en scholen geleerd dat joden landpikkers zijn en afkomstig uit europa en amerika (dit is ook arabische propaganda trouwens)
Joden koloniseren en stelen dus land van de palestijnse mensen.

Toen die 6 daagse oorlog voorbij was werd israel in het westen gezien als onderdeel van amerika. Israel werd dus gezien als een westers project.
En deze mythe werd dus populairder na de 6 daagse oorlog toen israel oost jeruzalem de golan hoogte gaza en de westbank 'veroverde'

Er werd toen gesproken over 'bezettingen' en 'kolonisten'. Dus werd het idee gecreert dat israel/joden land koloniseert van arabieren die dan de oorspronkelijke bewoners zouden zijn

En vanuit hier kwam de volgende mythe voort namelijk de apartheids mythe. De witte israeliers/joden die de oorspronkelijke 'donkere' arabieren onderdrukken

Deze kolonisme-mythe werd extra ondersteund door een andere mythe namelijk: dat de joden helemaal geen volk zijn maar een religie
Zij zouden bekeerde khazaren zijn met geen enkel speciale band of link met het midden oosten. Kortom: indringers

Terwijl de waarheid is dat joden uit het oosten en westen genetische overeenkomsten hebben en genitishe link met het midden oosten. Plus meer dan 60% van israelishe bevolking zijn mizrahim.
pi_180167565
quote:
10s.gif Op zondag 1 juli 2018 17:50 schreef Slayage het volgende:

[..]

Potentieel? Hoe bedoel je?
Exact zoals ik het zeg. Een groot Israel.
pi_180167598
Israel is en zal altijd een kolonie van westerse mogendheden blijven. Overigens is de Isral topic verderop, waar je je pro Isral propaganda vrijelijk kan spuien.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180167931
quote:
10s.gif Op zondag 1 juli 2018 18:22 schreef Slayage het volgende:
Israel is en zal altijd een kolonie van westerse mogendheden blijven. Overigens is de Isral topic verderop, waar je je pro Isral propaganda vrijelijk kan spuien.
1: Onzin. Israel is het land van de joden. Wel krijgen ze terechte steun uit voornamelijk de VS.

2: Ik ben niet pro Israel. Begrijp niet goed hoe je daarbij komt.
pi_180172837
quote:
0s.gif Op zondag 1 juli 2018 18:16 schreef Szikha2 het volgende:
ina met golan hoogte) en een frans mandaat gebied (syrie) en een kersverse grens.

Maar deze grens werd later ongedaan gemaak
Het is Turks grondgebied. Klaar :7
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
  zondag 1 juli 2018 @ 21:30:01 #250
365082 IPA35
Patriarch
pi_180173001
Wanneer pasty bois uit Oost-Europa gaan LARP'en als de oude Isralieten en normaal gesproken verstandige mensen hier in mee gaan :')
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_180176205
quote:
10s.gif Op zondag 1 juli 2018 17:51 schreef Slayage het volgende:

[..]

Eez?
Volgens internationale verdragen (UNCLOS?) mag je zoveel km (mijl in zeetermen) water om eilanden die je toebehoren claimen. Dat noemen ze de exclusieve economische zone (EEZ). Een land als de VS heeft in 19 en 20ste eeuw verdomd veel eilanden in de Pacific geannexeerd waardoor ze veel EEZ hebben (en een sterke foothold in de Pacific).

1*q1wtDNXQjaYbq4Yh51huEg.jpeg

[ Bericht 8% gewijzigd door Jellereppe op 01-07-2018 22:57:19 ]
pi_180177562
Ach soooo
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180183749
de syriers moeten een wederopbouw dus vooral verwachten van de chinezen en de turken

Ook de wederopbouw van Syri is een puinhoop
....
In de gebieden waar de Turken zitten, met name in de noordelijke provincies Idlib en Aleppo, komt de hulp wel op gang. Er worden scholen gebouwd, universiteiten zelfs, net als ziekenhuizen en wegen. Er worden in rap tempo overheidsinstituties opgezet, waaronder politieacademies en rechtbanken.

Alleen heeft deze hulp een donker randje: de voertaal is grotendeels Turks, de lokale rechters worden gecontroleerd door Turkse collega’s en de financile transacties vinden plaats in Turkse lira’s. Bovenop de overheidsgebouwen wappert de Turkse vlag of hangen borden met het gezicht van de Turkse president Erdogan. Het lijkt erop dat Turkije zijn buurman Syri niet zozeer wil helpen, alswel wil inlijven.
.....
Het Amerikaanse Congres nam in april de ‘Geen hulp aan Assad’-wet aan, waardoor geen Amerikaans overheidsgeld mag worden gebruikt voor de wederopbouw van Syrisch regeringsgebied - tweederde van alle mensen in Syri woont momenteel in regeringsgebied. Daarnaast mogen Amerikanen niet investeren in het land, en houdt Washington de plannen van de Wereldbank in Syri vooralsnog tegen.

De Assad-regering moet het dus vooral hebben van zijn bondgenoten. In augustus organiseerde Damascus een wederopbouw-beurs, waar verschillende landen op afkwamen, waaronder Rusland, Iran en China. Rusland is genteresseerd in het afsluiten van oliedeals en militaire samenwerking, maar het is China dat de wederopbouw grotendeels gaat uitvoeren. Meer dan duizend Chinese bouwbedrijven azen op lucratieve contracten in Syri, en de Syrische ambassadeur in China zei dat Peking de voorkeur verdient.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180183927
deze dame heeft wel een bijzondere manier gevonden om ons een spiegel voor te houden.

Mette Ingvartsen onderzoekt seks en macht: "Machtsmisbruik levert een verwrongen vorm van genot op"

Ingvartsen baseerde haar voorstelling onder meer op de beruchte foto's uit de Abu Ghraibgevangenis uit 2004. Daarop stonden naakte Iraakse gevangenen die door Amerikaanse soldaten in mensonterende poses waren gefotografeerd. Gevangenen die werden gedwongen tot seksuele handelingen, de bewakers er lachend naast. "Misbruik van macht levert een verwrongen vorm van genot op", zegt zij.

Ze gaat in de voorstelling diep in op de zogeheten 'oorlogspornografie', gefilmde en gedeelde beestachtigheden aan het front. "De beelden die worden verspreid zijn niet altijd seksueel, maar er wordt wel bevrediging uit gehaald. Het seksualiseren van geweld is van alle tijden, maar is door internet wel heel zichtbaar geworden."

"In het laatste deel van de voorstelling kijk ik naar het heden en de relatie tussen oorlog, crisis en pornografie. Daarin is de dood de laatste jaren een niet uit te vlakken onderdeel geworden. Door de migrantencrisis zien we dat een mensenleven waardeloos kan zijn. Immigranten worden door naties uitgeruild, mensenhandelaren zien hen als een product waaraan ze kunnen verdienen. Er is een enorm actueel probleem van machtsmisbruik van mensen die geen zeggenschap meer hebben over hun leven, hun lichaam." In de voorstelling probeert ze een manier te forceren om daar vragen bij te stellen. "Hoe kan het dat de dood een nieuwe staat van zijn is geworden en hoe staat dit in verhouding tot ons verlangen en bevrediging?"

"De voorstelling wil laten zien hoe moeilijk het is om van kwalijke machtssituaties af te komen, omdat ze worden aangestuurd door verlangen. En als het om verlangen gaat, is er kennelijk een moment dat moraal niet meer geldt. Dan doen mensen dingen die ze in andere situaties niet ethisch zouden vinden. Dit menselijke trekje s er, daar kun je je ogen niet voor sluiten, vind ik. Je moet het adresseren om er ook iets tegenover te kunnen stellen."
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  maandag 2 juli 2018 @ 23:06:21 #255
365082 IPA35
Patriarch
pi_180200941
IB4 Isralische aanval
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_180216458
quote:
10s.gif Op maandag 2 juli 2018 12:28 schreef Slayage het volgende:
deze dame heeft wel een bijzondere manier gevonden om ons een spiegel voor te houden.

Mette Ingvartsen onderzoekt seks en macht: "Machtsmisbruik levert een verwrongen vorm van genot op"

Ingvartsen baseerde haar voorstelling onder meer op de beruchte foto's uit de Abu Ghraibgevangenis uit 2004. Daarop stonden naakte Iraakse gevangenen die door Amerikaanse soldaten in mensonterende poses waren gefotografeerd. Gevangenen die werden gedwongen tot seksuele handelingen, de bewakers er lachend naast. "Misbruik van macht levert een verwrongen vorm van genot op", zegt zij.

Ze gaat in de voorstelling diep in op de zogeheten 'oorlogspornografie', gefilmde en gedeelde beestachtigheden aan het front. "De beelden die worden verspreid zijn niet altijd seksueel, maar er wordt wel bevrediging uit gehaald. Het seksualiseren van geweld is van alle tijden, maar is door internet wel heel zichtbaar geworden."

"In het laatste deel van de voorstelling kijk ik naar het heden en de relatie tussen oorlog, crisis en pornografie. Daarin is de dood de laatste jaren een niet uit te vlakken onderdeel geworden. Door de migrantencrisis zien we dat een mensenleven waardeloos kan zijn. Immigranten worden door naties uitgeruild, mensenhandelaren zien hen als een product waaraan ze kunnen verdienen. Er is een enorm actueel probleem van machtsmisbruik van mensen die geen zeggenschap meer hebben over hun leven, hun lichaam." In de voorstelling probeert ze een manier te forceren om daar vragen bij te stellen. "Hoe kan het dat de dood een nieuwe staat van zijn is geworden en hoe staat dit in verhouding tot ons verlangen en bevrediging?"

"De voorstelling wil laten zien hoe moeilijk het is om van kwalijke machtssituaties af te komen, omdat ze worden aangestuurd door verlangen. En als het om verlangen gaat, is er kennelijk een moment dat moraal niet meer geldt. Dan doen mensen dingen die ze in andere situaties niet ethisch zouden vinden. Dit menselijke trekje s er, daar kun je je ogen niet voor sluiten, vind ik. Je moet het adresseren om er ook iets tegenover te kunnen stellen."

Fapfapfap
  dinsdag 3 juli 2018 @ 23:21:50 #258
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_180225213
Een of andere terreurzoon van Baghdadi afgeschoten door SAA in Homs, good riddance
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_180232136
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 juli 2018 23:21 schreef Szura het volgende:
Een of andere terreurzoon van Baghdadi afgeschoten door SAA in Homs, good riddance
zo te zien is het gewoon een kindje dat de dood in is gestuurd in een inghimasi aanval

DhNRM6-XcAE0V2F.jpg:large
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180232377
goed stuk uit de independant, waarin de huidige chaotische situatie in syrie ervoor zorgt dat isis weer een come back maakt terwijl ze in de verschillende gebieden zelfs gedoogd/gesteund worden door niet alleen het regime maar zelfs de koerden die bang zijn dat de amerikanen hun backing zullen beeindigen op het moment dat het laatste isis gebied veroverd is.

Amid a fractured political and military landscape, Isis are quietly regrouping in Syria

'So many of them got away, with their cars, their weapons: now Daesh are here again. Conditions have changed and they are using this, doing well and increasing power'

...
“But I had to leave again because things were getting bad. The SDF are forcing people to join them, they say it’s our duty, but it is just use of force and I do not want to join”, said the former engineering student, who did not want his surname published because he was worried about his family still in the city.

“There is also a lot of anger about taxes, people having to pay bribes to officials. There is violence between SDF and local volunteers (Thuwar al-Raqqa Brigade).

“Daesh is secretly back in Raqqa, and they are dangerous. There are some people who say life was better under them. I think that is a stupid thing to say, but the fact is that a lot of people are unhappy.”
...
“We remain concerned that the Syrian regime is either unwilling and unable to deal with the threat. From our point of view, it seems to us that Isis are moving through regime areas with impunity.”
...
“We know that the Americans and the Europeans’ only real concern left here are foreign fighters, maybe not the military, but that is what we think their governments feel,” said Abu Murtada, a former SDF member.

“So why give them an excuse to cut their help further by clearing out all these foreigners who came to fight for Daesh? That we believe are the views of some in the leadership. There are other factors – the coalition wants to go after foreigners – but there are other priorities for us.”
...
Various paramilitary structures – mafia-like clans, private military companies, regional and tribal militias, and militarised political organisations – have undermined the stability of the regime.

“From the very beginning they have attempted to take root in government institutions and, or, take control of various sources of income. It’s no secret that Shabiha [militia] detachments operating under the aegis of National Defence Force control the checkpoints, which in practice means they have access to corrupt schemes.”
.......
“Daesh was not destroyed despite what some people claimed, and they are now taking advantage of what is going on.

“They have been good at manipulating the situation on both sides, exploiting grievances among people on the opposition side and also doing deals with the regime,” said Ms al-Jizawi.

“One thing we know is that Daesh, in whatever form, had shown a lot of patience to achieve their aim. The Western countries have not, perhaps, shown enough patience in the past or have taken a sufficiently longterm view. What is really needed now to push for a real political solution and confront Daesh before they get more powerful and destructive.”


[ Bericht 0% gewijzigd door Slayage op 04-07-2018 11:59:13 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  woensdag 4 juli 2018 @ 11:46:41 #261
94451 SillyWalks
Ministry of Silly Walks
pi_180232554
quote:
10s.gif Op zondag 1 juli 2018 18:22 schreef Slayage het volgende:
Turkije is en zal altijd een kolonie van een oosters volk blijven.
Fixed.
Minister: lt's not particularly silly, is it? I mean, the right leg isn't silly at all and the left leg merely does a forward aerial half turn every alternate step.
Mr Pudey: Yes, but I think that with Government backing I could make it very silly.
pi_180233979
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180234068
Hoe gaan ze in Turkije om met Syriegangers?
pi_180234124
quote:
5s.gif Op woensdag 4 juli 2018 12:51 schreef BEFEM het volgende:
Hoe gaan ze in Turkije om met Syriegangers?
Die krijgen een huis, lelijke vrouw en een contract als freelancer bij MIT.
pi_180234205
quote:
10s.gif Op woensdag 4 juli 2018 12:54 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Die krijgen een huis, lelijke vrouw en een contract als freelancer bij MIT.
_O- it is funny because its true.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180234361
quote:
5s.gif Op woensdag 4 juli 2018 12:51 schreef BEFEM het volgende:
Hoe gaan ze in Turkije om met Syriegangers?
dat verschilt heel erg denk ik.

aan de ene kant worden er vele syrie gangers opgepakt en berecht. sommigen worden gedood tijdens operaties. families halen de turken zelfs soms actief uit syrie en irak.

aan de andere kant zijn de de turkse inlichtkngen diensten ongetwijfeld diep geinflitreerd/geinvesteerd in organisaties als isis, waardoor ze de nuttige operatives ongetwijfeld een hand boven het hoofd houden, wat hen dus een freelancer maakt bij de MIT :P

ik weet niet of je het laatste artikel die ik heb geplaatst hebt gelezen, maar ogenschijnlijk tegenstrijdige dingen als, strijden tegen isis en samenwerken met isis kan in syrie makkelijk hand in glove samengaan, welkom in het moeras genaamd syrie :Y)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180235056
quote:
10s.gif Op woensdag 4 juli 2018 12:54 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Die krijgen een huis en harem vol met knappe vrouwen (72).
Niet slecht.
pi_180235141
quote:
10s.gif Op woensdag 4 juli 2018 13:04 schreef Slayage het volgende:

[..]

dat verschilt heel erg denk ik.

aan de ene kant worden er vele syrie gangers opgepakt en berecht. sommigen worden gedood tijdens operaties. families halen de turken zelfs soms actief uit syrie en irak.

aan de andere kant zijn de de turkse inlichtkngen diensten ongetwijfeld diep geinflitreerd/geinvesteerd in organisaties als isis, waardoor ze de nuttige operatives ongetwijfeld een hand boven het hoofd houden, wat hen dus een freelancer maakt bij de MIT :P

ik weet niet of je het laatste artikel die ik heb geplaatst hebt gelezen, maar ogenschijnlijk tegenstrijdige dingen als, strijden tegen isis en samenwerken met isis kan in syrie makkelijk hand in glove samengaan, welkom in het moeras genaamd syrie :Y)
En los van IS, al die andere luitjes? Gaat om duizenden natuurlijk bij Turkije, zo niet tienduizenden.
pi_180235199
quote:
5s.gif Op woensdag 4 juli 2018 13:48 schreef BEFEM het volgende:

[..]

En los van IS, al die andere luitjes? Gaat om duizenden natuurlijk bij Turkije, zo niet tienduizenden.
ik benoem isis als voorbeeld, ik denk dat wat ik schets geldt voor de syrie/irak gangers breed.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180236461
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180236814
quote:
10s.gif Op woensdag 4 juli 2018 14:42 schreef Slayage het volgende:
hij vergeet dat velen zijn vertrokken door de grootste terrorist, die nog steeds stevig in het zadel zit in damascus :Y)


Syrian government calls on refugees to return home

The Syrian government on Tuesday called on refugees to return, saying it has successfully cleared large areas of “terrorists.”

Inmiddels heb ik hier in Nederland al met honderden Syrische vluchtelingen gesprekken gehad om hun reden van vertrek uit Syri, 9 van de 10 keer is het antwoord: "Assad al mujrim."
pi_180236846
quote:
0s.gif Op woensdag 4 juli 2018 14:57 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Inmiddels heb ik hier in Nederland al met honderden Syrische vluchtelingen gesprekken gehad om hun reden van vertrek uit Syri, 9 van de 10 keer is het antwoord: "Assad al mujrim."
wat is mujrim?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180237039
quote:
10s.gif Op woensdag 4 juli 2018 14:58 schreef Slayage het volgende:

[..]

wat is mujrim?
"Criminal"
pi_180237193
quote:
0s.gif Op woensdag 4 juli 2018 14:57 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Inmiddels heb ik hier in Nederland al met honderden Syrische vluchtelingen gesprekken gehad om hun reden van vertrek uit Syri, 9 van de 10 keer is het antwoord: "Assad al mujrim."
Dat ze in andere landen gratis geld en huizen krijgen zal ook meetellen denk ik.
pi_180240802
"complete surrender without transfer to idlib" lijkt me ook een lastig om te slikken. kennelijk gaan ze liever dood.

QalaatAlMudiq twitterde op woensdag 04-07-2018 om 15:16:37 S. #Syria: amidst ongoing "negotiations" #Russia gave Rebels 2 choices: complete surrender (without transfer to #Idlib) or resumption of Offensive. Decision expected today. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  woensdag 4 juli 2018 @ 18:31:30 #277
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_180240879
Onderhandelingen zijn alweer gefaald dus het offensief zal zo wel doorgezet worden
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_180244508
quote:
0s.gif Op woensdag 4 juli 2018 14:57 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Inmiddels heb ik hier in Nederland al met honderden Syrische vluchtelingen gesprekken gehad om hun reden van vertrek uit Syri, 9 van de 10 keer is het antwoord: "Assad al mujrim."
honderden? mashallah.. _O-
waar kom je ze tegen? as-soennah moskee in Den Haag?
pi_180244786
quote:
0s.gif Op woensdag 4 juli 2018 21:18 schreef Montana_ir het volgende:

[..]

honderden? mashallah.. _O-
waar kom je ze tegen? as-soennah moskee in Den Haag?
Lokale moskee, sportschool en op werk.
pi_180256280
QalaatAlMudiq twitterde op donderdag 05-07-2018 om 12:58:05 S. #Syria: Regime is back on border with #Jordan (#Daraa province) for 1st time since 3 years. Advance speeded up following surrender of Bosra. https://t.co/WtjZORi7Ho https://t.co/Nux1fKvUEq reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180256877
eerder ook gepost maar nu compleet, een geweldige podcast reeks van tegen de 6 uur in totaal van de newyork times over de verschillende werkingen van isis. gebaseerd voornamelijk rondom om een regular joe uit canda, die radicaliseert en uiteindelijk vertrekt naar syrie om weer terug te keren naar huis. hoe gaat canada te werk met dit soort gasten? tot de administratieve werkingen van isis. hoe ze mensen overhalen om over te stappen tot hun ideologie. interviews met yezidi slaven en gevangen slaaf eigenaren. and more.

Caliphate

An audio series following Rukmini Callimachi as she reports on the Islamic State and the fall of Mosul.


in onderstaande de link ook een gedeelte van de podcast in tekstform en scans van documenten die meer inzicht geven over de administratieve kunde van isis.The ISIS Files

We unearthed thousands of internal documents that help explain how the Islamic State stayed in power so long.

On five trips to battle-scarred Iraq, journalists for The New York Times scoured old Islamic State offices, gathering thousands of files abandoned by the militants as their ‘caliphate’ crumbled.
.......
Few have anything good to say about their old rulers — unless prodded to talk about the services they provided.

“We have to be honest,” Mr. Hamoud said. “It was much cleaner under ISIS.”

Though the militants are gone, reminders of the Islamic State and their particular style of governance remain.

In the northern town of Tel Kaif, for example, residents recall how the militants conscripted a committee of electrical engineers to fix an overloaded power grid. They installed new circuit breakers, and for the first time, residents who had been accustomed to at most six hours of electricity a day could now reliably turn on lights.

In early 2017, Iraqi soldiers reclaimed the town, and were welcomed as heroes. But then they disconnected the Islamic State circuit breakers — and the power failures resumed.

“If the government was to go back to the system that ISIS put in place, we would go so far as to kiss their foreheads,” Mr. Younes, the truck driver, said at the time.

Within a few months, the government did just that.

The irony that it had taken a terrorist group to fix one of the town’s longstanding grievances was not lost on its citizens.

“Although they were not recognized as a state or a country,” said one shopkeeper, Ahmed Ramzi Salim, “they acted like one.”
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  donderdag 5 juli 2018 @ 21:42:25 #282
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_180265986
quote:
10s.gif Op donderdag 5 juli 2018 13:15 schreef Slayage het volgende:
QalaatAlMudiq twitterde op donderdag 05-07-2018 om 12:58:05 S. #Syria: Regime is back on border with #Jordan (#Daraa province) for 1st time since 3 years. Advance speeded up following surrender of Bosra. https://t.co/WtjZORi7Ho https://t.co/Nux1fKvUEq reageer retweet
Vanaf het oosten gaan ze richting Daraa

DhXVr8uWsAAI74p?format=jpg&name=large
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  donderdag 5 juli 2018 @ 23:48:18 #283
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_180269224
Lees overigens steeds vaker geruchten dat de VS zullen vertrekken uit Tanf

@ejmalrai
Us forces leaving al-Tanf…and Syria: Russia remains in the Levant

quote:
Russian advisors visiting the Syrian capital Damascus are confident that the US forces will pull out of al-Tanf and will also aim to completely withdraw from north of Syria (al-Hasaka and Deir-Ezzour) in the next six months.

According to top decision makers based in Damascus, the US President Donald Trump is pushing his administration to approve an already prepared total withdrawal plan. Despite Trump’s limited knowledge of foreign policy and being unaware of the consequences of his decisions in the international arena, however, he found no convincing elements – said the sources, who asked to remain anonymous – in the presentation by his administration where US forces could benefit from the continuation of their presence in such a hostile environment and without suffering hits in the future. Trump’s biggest fear to see the US special forces deployed in the north of Syria and in Iraq returning to the country “in plastic bags”. He would certainly find it hard to offer any explanation for the US occupation of the Levant after the defeat of ISIS (the “Islamic State” group) or what remained of it in Syria and Iraq.

Moreover, Trump noticed that the hostility against its forces in Iraq was growing: Iraqi security forces (Hashd al-Sha’bi) vowed revenge on the US following the destruction by unknown jets (believed to be Israeli) of their command and control position on the Iraqi-Syrian borders with specific orders to stop and destroy ISIS terrorist groups crossing into Iraq.

The sources believe president Trump is not ready – despite his passionate support of Israel – to see US forces paying the price of a game Israel has excelled in playing for decades. Israel is used to accepting hits in exchange for the consequences of its action against its neighbours.

Russian sources involved in the preparation of the Putin-Trump summit, expected this month in Europe, believe the Russian President can offer enough guarantees to the US president to leave the Levant before US gets caught into the Syrian-Iraqi quagmire. The key to attaining this objective is for Trump to hold enough elements to guarantee the safety of Israeli – to his mind – with no Iranian or Hezbollah forces deployed on the disengagement line of 1974. But of course Russia cannot offer any guarantee that Syria will not claim back its occupied territory in the Golan Heights.

Actually, Damascus is not concerned with offering any guarantees to Israel. Nevertheless, since the central government doesn’t need friendly foreign units deployed in the country once all of the Syrian territory occupied after 2011 is liberated (including the north), the Syrian President Bashar al-Assad can guarantee the control of the Syrian army throughout his country. The only exception remains on the borders between Lebanon and Syria, where close collaboration with the de facto forces on the ground is needed by both sides to prevent the smuggling of weapons and the passage of jihadists across the borders.

Russian considers that the US and Israel have accepted the defeat of the “regime change” goal in Syria and that this failed attempt, after over 7 years of war, strengthen the “Axis of the Resistance” despite billions of dollars invested to break off Syria from this “axis”. Moreover, it is aware that it was the Obama administration that allowed ISIS to grow without timely intervention to stop it, creating a local force, in Iraq hostile to the US.

The American establishment fears that its presence in Syria on the borders with Iraq will create more damage to the US-Iraqi relationship which is still “under control” with Prime Minister Haidar Abadi in power. The threat launched by Kataeb-Hizballah Iraq against the US forces and mentioned by Lebanese Hezbollah leader Sayed Hasan Nasrallah has created serious concern among US military personnel and within the political leadership, whose objective is to avoid the 2003-2011 experience (being attacked by both Sunni and Shia during the US occupation of Iraq).

On the other hand, the US establishment is asking Russia’s support for the “deal of the century” initiative related to the Palestinians. Russia believes this is a US-Israeli manoeuvre to exchange Syria for Palestine, and that it is unrealistic. Russia has no power to impose on the Palestinians a stillborn deal. Moreover, if the Russians deploy regular forces in Syria and put Assad out of the “Axis”, the Russians will be holding a dead card. The importance of Syria is due to its borders with Israel, its connections with the Palestinians and to both Iran and Hezbollah. If Russia takes away this privileged position of Syria in the Middle East, Moscow would be controlling a country with no leverage.

Both the US and Russia know that Trump is impatiently waiting for his establishment to agree the pullout of his forces from Syria. Therefore, there is no need for any concessions that Russia is not in a position to fulfil. Moscow wants to keep a good relationship with Washington – as many Russian officials have conveyed to both Damascus and Tehran. Moreover, both Russia and the US are aware that Syrian and Iraqi resistance forces need only one objective to pursue in the coming years: attack the US forces.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  vrijdag 6 juli 2018 @ 03:21:16 #284
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_180272314
quote:
0s.gif Op donderdag 5 juli 2018 23:48 schreef Szura het volgende:
Lees overigens steeds vaker geruchten dat de VS zullen vertrekken uit Tanf

@ejmalrai
Us forces leaving al-Tanf…and Syria: Russia remains in the Levant

[..]

De VS blijft nog gewoon in Isral. Isral = Levant.

[ Bericht 1% gewijzigd door vigen98 op 06-07-2018 03:32:31 ]
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_180274921
quote:
0s.gif Op donderdag 5 juli 2018 23:48 schreef Szura het volgende:
Lees overigens steeds vaker geruchten dat de VS zullen vertrekken uit Tanf

@ejmalrai
Us forces leaving al-Tanf…and Syria: Russia remains in the Levant

[..]

dat zou dan weer passen bij het beeld dat we van trump hebben als Russian agent :7

laatst nog dat hij mogelijk de annexatie van het krim groen licht gaat geven, say what!?? _O-
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180274971
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 juli 2018 03:21 schreef vigen98 het volgende:

[..]

De VS blijft nog gewoon in Isral. Isral = Levant.
hoe is dat winst? de assets in syrie geven we op want we hebben israel?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  vrijdag 6 juli 2018 @ 14:24:56 #287
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_180280653
quote:
10s.gif Op vrijdag 6 juli 2018 09:51 schreef Slayage het volgende:

[..]

hoe is dat winst? de assets in syrie geven we op want we hebben israel?
Als je 10 jaar terug had de VS ook niks in Syri, nu is het opeens een probleem dat ze uit Syri gaan? Hoe is het verlies dat ze uit Syri gaan?
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
  vrijdag 6 juli 2018 @ 15:06:53 #288
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_180281537
Oost-Daraa levert de wapens in en gaat voor reconciliation dan wel groene bus naar Idlib. SAA is inmiddels bij Nasib-grensovergang aangekomen. Berichten dat SAA aan de grens blijft en militaire politie diverse dorpen overneemt waaruit SAA zich terugtrekt. Anyway, Oost-Daraa is done.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_180282637
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 juli 2018 14:24 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Als je 10 jaar terug had de VS ook niks in Syri, nu is het opeens een probleem dat ze uit Syri gaan? Hoe is het verlies dat ze uit Syri gaan?
goed antwoord op mijn vraag ^O^
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_180282653
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 juli 2018 15:06 schreef Szura het volgende:
Oost-Daraa levert de wapens in en gaat voor reconciliation dan wel groene bus naar Idlib. SAA is inmiddels bij Nasib-grensovergang aangekomen. Berichten dat SAA aan de grens blijft en militaire politie diverse dorpen overneemt waaruit SAA zich terugtrekt. Anyway, Oost-Daraa is done.
en dat werd de "triangle of death" genoemd :O
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  vrijdag 6 juli 2018 @ 16:04:51 #291
261630 marsan
"D'oh!"
pi_180282820
quote:
10s.gif Op vrijdag 6 juli 2018 09:51 schreef Slayage het volgende:

[..]

hoe is dat winst? de assets in syrie geven we op want we hebben israel?
Hij zegt ook niet dat dat winst is...
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
  vrijdag 6 juli 2018 @ 16:14:30 #292
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_180283044
quote:
10s.gif Op vrijdag 6 juli 2018 15:58 schreef Slayage het volgende:

[..]

en dat werd de "triangle of death" genoemd :O
‘Rebellen’ hadden weer eens een grote mond, ‘dit is geen Ghouta of Aleppo’, niet wetende dat de VS toch geen pink zouden uitsteken.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.