abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  donderdag 10 mei 2018 @ 00:42:02 #1
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_179055317
Syri
syrian_flag_with_coat_of_arms_by_death_to_the_swines-d5gq0ms.jpg20zuzcw.jpgMercyCorps_SyriaCrisisMap_0215.jpg
Syri is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. De Syrische oppositie in binnen- en buitenland inclusief de Koerden hebben niet deelgenomen aan deze verkiezingen. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Vele tienduizenden mensen kwamen daarbij om het leven. Zo vader, zo zoon. Nadat eind 2010 in Tunesi demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in Syri. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten. Vele Syrische soldaten deserteerden en sloten zich aan bij het Vrije Syrische Leger omdat ze naar eigen zeggen niet op demonstranten wilden schieten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. De vraag is dan ook hoe democratisch dit is, aangezien de Koerden, een etnische minderheid zo geen etnische partij kunnen oprichten, en de moslimbroederschap kan ook niet meedoen terwijl ze over een groot aantal aanhangers beschikken binnen Syri. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 400.000 doden gevallen. Etnische en religieuze groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, Syri bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, Syri, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA (Free Syrian Army) + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA (Syrian Arab Army) en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurde gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van Syri
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en Syri heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida, tegenwoordig beter bekend als HTS (Hayaat Tahrir Shaam), zogenaamd de banden verbroken met Al Qaida.

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie die zowel in Irak als in Syri opereert. Volgens eigen zeggen komen ze op voor de soennieten in Irak en Syri, dus hun meeste slachtoffers zijn voornamelijk niet-soennieten. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart, bijna iedereen dus.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, Jordani, Libi, VAE, Saudi-Arabi en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van Syri met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
1450px-Syrian_Civil_War_map.svg.pngRood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Syri

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Inmiddels zijn de jezidische gebieden in Irak heroverd op IS, en zijn er duizenden Amerikaanse soldaten actief in Irak ondanks dat Obama geen boots on the ground wilde en juist de troepen wilde weghalen uit Irak (belofte van hem tijdens de Amerikaanse verkiezingen in 2008).

WO-AT312_TIMELI_G_20140808161505.jpg
Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en Syri bestaat.

Inmiddels heeft IS grote stukken grondgebied in Irak en Syri verloren. Het kalifaat is territoriaal verslagen, maar nog niet militair. De verwachting is dat IS ondergronds doorgaat met hit and run aanvallen tegen Iraakse soldaten/pro-regerinsmilities en aanslagen gericht tegen sjiieten in Bagdad.
BuwMxd-IQAAxVOF.jpg

Kaart van de huidige militaire situatie
Iraq_war_map.pngPaars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul
1600px-Battle_of_Mosul_%282016–2017%29.svg.png

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn Assyrirs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
Ik ben een Nikon :-)
  donderdag 10 mei 2018 @ 00:44:09 #2
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_179055346
Chips, bier, morgen vrije dag

Waar is de livestream? :(

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
  donderdag 10 mei 2018 @ 00:44:56 #4
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_179055352
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 00:44 schreef Nintex het volgende:
Chips, bier, morgen vrije dag

Waar is de livestream? :(
Jammer dat het altijd s nachts is. Ik ben moe. Wel hemelvaart morgen idd :P
Ik ben een Nikon :-)
pi_179055353
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 00:44 schreef Nintex het volgende:
Chips, bier, morgen vrije dag

Waar is de livestream? :(
goede vraag, bier en popcorn zijn al gepakt iig
Zonder wrijving geen glans
  donderdag 10 mei 2018 @ 00:46:32 #6
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_179055374
Dannymakkisyria twitterde op donderdag 10-05-2018 om 00:38:59 Getting unconfirmed reports on pro Syrian government social Media that an Israeli tank has been targeted on the outskirts of Shaaba farms in southern #Lebanon reageer retweet
Ik ben een Nikon :-)
pi_179055389
quote:
6s.gif Op donderdag 10 mei 2018 00:46 schreef Nikonlover het volgende:
Dannymakkisyria twitterde op donderdag 10-05-2018 om 00:38:59 Getting unconfirmed reports on pro Syrian government social Media that an Israeli tank has been targeted on the outskirts of Shaaba farms in southern #Lebanon reageer retweet
Een kapotte tank?

Tijd om Teheran in de as te leggen Bibi! :7

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
pi_179055450
JulianRoepcke twitterde op donderdag 10-05-2018 om 00:52:19 #News Hezbollah claims the IAF is attacking targets south west of #Damascus, says the Assad air defense is active and confronting the "hostile attacks".#Syria reageer retweet
pi_179055496
quote:
Linkje werkt niet ;(

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
  donderdag 10 mei 2018 @ 00:58:18 #11
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_179055499
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 00:57 schreef Nintex het volgende:

[..]

Linkje werkt niet ;(
Hier ook niet
Ik ben een Nikon :-)
pi_179055507
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 00:57 schreef Nintex het volgende:

[..]

Linkje werkt niet ;(
Zonder wrijving geen glans
  donderdag 10 mei 2018 @ 01:01:12 #14
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_179055523
Voor wie zijn we eigenlijk?
Ik ben een Nikon :-)
pi_179055530
quote:
Nou, spannend wel.
Zonder wrijving geen glans
pi_179055531
quote:
6s.gif Op donderdag 10 mei 2018 01:01 schreef Nikonlover het volgende:
Voor wie zijn we eigenlijk?
w/
pi_179055538
quote:
6s.gif Op donderdag 10 mei 2018 01:01 schreef Nikonlover het volgende:
Voor wie zijn we eigenlijk?
Israel natuurlijk. Dat zijn de good guys 8-)

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
  donderdag 10 mei 2018 @ 01:03:17 #18
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_179055549
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 01:02 schreef Nintex het volgende:

[..]

Israel natuurlijk. Dat zijn de good guys 8-)
Maar die zijn juist begonnen :P
Ik ben een Nikon :-)
pi_179055556
quote:
6s.gif Op donderdag 10 mei 2018 01:03 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Maar die zijn juist begonnen :P
De aanval is toch de beste verdediging? Isral ftw!
pi_179055600
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 00:47 schreef Nintex het volgende:

[..]

Een kapotte tank?

Tijd om Teheran in de as te leggen Bibi! :7
2ai1mkz.jpg
pi_179055670
quote:
1s.gif Op donderdag 10 mei 2018 01:09 schreef Montana_ir het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Gaan ze weer een berg Sovjet meuk mobiliseren?

_O-

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
pi_179055675
Hij gaat Bibi anaal vernederen ;)
pi_179055678
quote:
6s.gif Op donderdag 10 mei 2018 01:01 schreef Nikonlover het volgende:
Voor wie zijn we eigenlijk?
I.i.g. niet voor Isral.
Doe afstand van je account en kom nooit meer terug.
pi_179055687
Nou, dit was het weer.
Zonder wrijving geen glans
pi_179055783
quote:
6s.gif Op donderdag 10 mei 2018 01:01 schreef Nikonlover het volgende:
Voor wie zijn we eigenlijk?
From this day on it is America first!
Uiteindelijk ben ik voor de Mormoonse kerk.
pi_179055802
quote:
7s.gif Op donderdag 10 mei 2018 01:32 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

From this day on it is America first!
Uiteindelijk ben ik voor meer asielzoekers.
Fixed.
pi_179055811
quote:
14s.gif Op donderdag 10 mei 2018 01:37 schreef Montana_ir het volgende:

[..]

Fixed.
Zij het geen moslims zijn evenals goed opgeleide lieden zijn dan heb ik daar met mate geen moeite mee.
pi_179055852
Je gaat het pas zien als je het door hebt
pi_179055933
Waar is iedereen?
Je gaat het pas zien als je het door hebt
  donderdag 10 mei 2018 @ 02:32:06 #30
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_179055966
Wat heb ik gemist?
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_179055973
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 02:32 schreef vigen98 het volgende:
Wat heb ik gemist?
Alle sukkels hierboven zijn gaan slapen net nu het helemaal escaleert
Je gaat het pas zien als je het door hebt
pi_179055976
quote:
Danny Makkelie?

Fake news

Die floot ADo Vitesse
  donderdag 10 mei 2018 @ 02:37:43 #33
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_179055977
quote:
7s.gif Op donderdag 10 mei 2018 02:36 schreef skysherrif het volgende:

[..]

Alle sukkels hierboven zijn gaan slapen net nu het helemaal escaleert
Ik krijg nu ook al een melding van dat de Isralirs de Iranirs in Syri bestoken.
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_179055980
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 02:37 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Ik krijg nu ook al een melding van dat de Isralirs de Iranirs in Syri bestoken.
Klopt en zwaar ook, niet alleen met lange afstandsraketten etc maar er vliegen ook 4 jets boven damascus
Je gaat het pas zien als je het door hebt
  donderdag 10 mei 2018 @ 02:39:31 #35
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_179055983
quote:
7s.gif Op donderdag 10 mei 2018 02:38 schreef skysherrif het volgende:

[..]

Klopt en zwaar ook, niet alleen met lange afstandsraketten etc maar er vliegen ook 4 jets boven damascus
Oeh shit.
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_179059135
Dingetjes in Damascus vannacht.
THE_47th twitterde op donderdag 10-05-2018 om 03:14:59 Friend in #Damascus sent me this. His friend was having a drink on his terrace in Qudsaya ... The night was lit. #Syria https://t.co/D2ly4qpUor reageer retweet
She's been working late, She comes home, Gets on the phone, Calls up a few close friends, Gets a bottle of wine or something, And as the evening draws on they sit and reminisce....
pi_179060810
quote:
7s.gif Op donderdag 10 mei 2018 02:38 schreef skysherrif het volgende:

[..]

Klopt en zwaar ook, niet alleen met lange afstandsraketten etc maar er vliegen ook 4 jets boven damascus
Syrische S-300 was op bedevaart naar Teheran? :D
pi_179062049
viel uiteindelijk toch wel mee. iran kan zeggen we hebben wraak genomen en de israelisch kunnen zeggen we hebben ons overtuigend verdedigd :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_179062514
180510_168091_tlyOXasBiCxMhqSp5pSwo3ZMUh3dZyBIV4JeYndSHr1rELyhog3gkmYGW3SNKN5YnBC3fUbzlGx9-01gVSbRXAs1024_800_429.jpeg

Ondanks dat het een oorlogsfoto is, is het een mooie foto. Bijna de hand van god.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_179062522
quote:
Iran staat totaal in zijn recht om nucleaire wapens te ontwikkelen, Israel wil alle staten vernietigen die het zionisme bedreigd.
Amerika heeft militaire basis kampen over de hele fucking wereld, het grootste militaire budget, heeft meerdere landen leeggeroofd voor olie en mineralen en Iran is een bedreiging? Gimme a fucking break.
my ambition is handicapped by my laziness
pi_179065722
realDonaldTrump twitterde op donderdag 10-05-2018 om 16:33:00 Five Most Wanted leaders of ISIS just captured! reageer retweet
pi_179066791
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 16:53 schreef Adrie072 het volgende:
realDonaldTrump twitterde op donderdag 10-05-2018 om 16:33:00 Five Most Wanted leaders of ISIS just captured! reageer retweet
https://mobile.nytimes.co(...)ic-state-arrest.html
pi_179068763
Hij blijft maar winnen die Trump, beetje ongemakkelijk voor sommigen.
  donderdag 10 mei 2018 @ 23:32:54 #46
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_179078901
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 19:05 schreef WammesWaggel het volgende:
Hij blijft maar winnen die Trump, beetje ongemakkelijk voor sommigen.
Vanuit Amerikaans/Israelisch peerspectief doet Trump logische dingen. De Iran deal is ook een slechte deal als je kijkt wat de doelem van de VS zijn. Trump voert logisch consistent en doordacht buitenland beleid en doet dit veel slimmer dan Obama. Daar kun je zo langzamerhand niet omheen. We moeten ons wel beseffen dat Amerikaans perspectief niet parallel loopt met dat van Europa. We moeten kiezen voor andere bondgenoten in het midden oosten als je naar de Europese doelen kijkt. Het Syrie onder Assad is te preferen boven een Syrie onder Soennitische Jihadisten(wat de vs wil) Het enige dat voor de vs telt is dat er een anti Iraanse regime in Damascus komt, of dit nu Al Queda gelieerrde haatbaarden zijn die alle christenen en anders denkenen uitmoorden interesseert hen niet, De vs willen regime change via een revoluite of burgeroorlog in Iran, wij willen liever een geleidelijke normalisering van relaties. Er komt een nieuwe oorlog ,,er wordt door,de vs en Israel, maar ook saoudi arabie alleen nog een directe aanleiding gezocht. Vandaar alle provocaties.

[ Bericht 3% gewijzigd door Gabrunal_2013 op 10-05-2018 23:40:44 ]
pi_179084110
quote:
14s.gif Op donderdag 10 mei 2018 01:15 schreef Montana_ir het volgende:
Hij gaat Bibi anaal vernederen ;)
Als het op een groot conflict aankomt, dan blijft er niets van Iran over.
pi_179084330
Iran vs Israel kan nu ook hier aub:
NWS / Iran valt Israel aan

Dan kan het hier beperkt blijven tot de interne strijd van Syri.
Dit is NWS: We zijn hier niet de op de Veganistische Libelle-PTST-Millenial-Quinoa-Taartenbak-wedstrijden
  vrijdag 11 mei 2018 @ 20:28:43 #49
371563 Nintex
Rechtsts
pi_179094052
HKaaman twitterde op vrijdag 11-05-2018 om 17:09:19 This raw IS GoPro footage showing an attack on Syrian loyalists is chaotic to say the least. No clear chain of command, and undisciplined fighters. Ends with their up-armored technical/troop transport vehicle taking a tank round. https://t.co/FFCpKuDLJO https://t.co/bDDvlwmaPM reageer retweet
Mooi filmpje van prutsende IS'ers die een tank shell vangen. :7

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
pi_179098122
roman_tusk twitterde op vrijdag 11-05-2018 om 22:35:19 #US and #Iraqi #Intelligence officials assess the Abu Bakr-Al Baghdadi the leader of Islamic State is in the small ISIS pocket along the Euphrates River, he Is thought to stay in the town of Hajin, this is why #ISIS is defending it so furiously with thousands of fighters https://t.co/TQAnSqw0gH reageer retweet
De Amerikanen hebben Baghdadi gevonden :W

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')