FOK!forum / Culinesse à gogo / Lunchtime: een broodje met een pittig visje
Sigaartjevrijdag 4 mei 2018 @ 09:20
Wat schaft straks de lunch?
Wel, ik had nog vis over en van alles en nog wat. Allemaal dingetjes die op moeten, dus ik ga wat in elkaar flanzen. Het wordt een pittig visje.

Alles staat al klaar
15cbvw3.jpg

En deze krijgt de hoofdrol
2ir698o.jpg

Als voorbereiding doe ik bakpapier over het rooster, want ovenwerk direct op metaal is niet zo gezond voor onze ingewandjes.
2na8ojc.jpg
UIO_AMSvrijdag 4 mei 2018 @ 09:24
Ben benieuwd.
Olevrijdag 4 mei 2018 @ 09:26
top
arvensisvrijdag 4 mei 2018 @ 09:27
Voorgesneden ui, echt?
Dvenvrijdag 4 mei 2018 @ 09:29
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 09:27 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
Voorgesneden ui, echt?
Jaloers dat dit hier niet wortdt verkocht.
dimmakvrijdag 4 mei 2018 @ 09:30
Dat lekkerbekje ga je toch niet in de magnetron doen heh? Waar is die eigenlijk van gemaakt bij de AH? Heek zeker?
fathankvrijdag 4 mei 2018 @ 09:34
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 09:27 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
Voorgesneden ui, echt?
krijg je tenminste niet van die stinkjatten die je 's avonds nog ruikt als je in bed ligt
Sigaartjevrijdag 4 mei 2018 @ 09:36
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 09:27 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
Voorgesneden ui, echt?
Ja normaal doe ik dat niet, ook snij ik liever de knoflook zelf, maar dit is een uitzondering, druk druk, en dit zakje lag er nog, einddatum morgen, dus ik denk ik gebruik het.

Madam jeanette in stukjes snijden, je hoeft niet alles te gebruiken.
stokje en plekjes weggooien
35ldr9d.jpg
Plakje belegen kaas doormidden.

Het kommetje bevat heet water met wat afwasmiddel voor de vingers na het snijden van de peper.
Sigaartjevrijdag 4 mei 2018 @ 09:37
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 09:30 schreef dimmak het volgende:
Dat lekkerbekje ga je toch niet in de magnetron doen heh? Waar is die eigenlijk van gemaakt bij de AH? Heek zeker?
oven
Sigaartjevrijdag 4 mei 2018 @ 09:38
Ja jongens kom op he, dit is lunch, na de nasi en bami nu iets gemakkelijks...
Sigaartjevrijdag 4 mei 2018 @ 09:38
Later gaan we echt keukenfanatiek doen.
Sicstusvrijdag 4 mei 2018 @ 09:41
Ik ben benieuwd!
Olevrijdag 4 mei 2018 @ 09:44
O+ kom maar door Hoor!
Woelwatervrijdag 4 mei 2018 @ 09:44
Zakjes, zakjes potje #snelready
de_boswachtervrijdag 4 mei 2018 @ 09:44
Waarom heb je geen makreel gepakt
JeMoedervrijdag 4 mei 2018 @ 09:58
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 09:44 schreef de_boswachter het volgende:
Waarom heb je geen makreel gepakt
Inderdaad, pepesan ikan :9~

Maar, TS gebruikt wat hij nog heeft liggen volgens mij. Dus dan gewoon een lekkerbekje!
JeMoedervrijdag 4 mei 2018 @ 09:59
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 09:30 schreef dimmak het volgende:
Dat lekkerbekje ga je toch niet in de magnetron doen heh? Waar is die eigenlijk van gemaakt bij de AH? Heek zeker?
Klopt: Heerlijk, goudbruin gebakken, lekkerbekjes, gemaakt van Atlantische heek. Deze vis, behorende tot de orde van kabeljauwachtigen, is afkomstig van duurzame visserij en verdient daarmee het MSC certificaat.
dimmakvrijdag 4 mei 2018 @ 10:01
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 09:59 schreef JeMoeder het volgende:

[..]

Klopt: Heerlijk, goudbruin gebakken, lekkerbekjes, gemaakt van Atlantische heek. Deze vis, behorende tot de orde van kabeljauwachtigen, is afkomstig van duurzame visserij en verdient daarmee het MSC certificaat.
Bah. En dan ook al kant en klaar. ;(
robijntjestralendwitvrijdag 4 mei 2018 @ 10:03
Sjiek hoor. Ik moet het met "Herring Fillets in Tomato Sauce" van de Lidl doen vanmiddag.
Sigaartjevrijdag 4 mei 2018 @ 10:05
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 09:58 schreef JeMoeder het volgende:

[..]

Inderdaad, pepesan ikan :9~

Maar, TS gebruikt wat hij nog heeft liggen volgens mij. Dus dan gewoon een lekkerbekje!
Precies want ik gooi niks weg. Ik weet ook wel dat ik die beter bij de visboer kan kopen, maar het was druk van de week en toen heb ik eenzelfde broodje klaargemaakt en die was verdomd lekker.
Maar ik heb nog van alles liggen in de koelkast met als einddatum 5 mei, weggooien is zonde, dus ik doe er wat mee.
JeMoedervrijdag 4 mei 2018 @ 10:09
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 10:05 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Precies want ik gooi niks weg. Ik weet ook wel dat ik die beter bij de visboer kan kopen, maar het was druk van de week en toen heb ik eenzelfde broodje klaargemaakt en die was verdomd lekker.
Maar ik heb nog van alles liggen in de koelkast met als einddatum 5 mei, weggooien is zonde, dus ik doe er wat mee.
Prima instelling, ben benieuwd hoe het gaat worden!
Sigaartjevrijdag 4 mei 2018 @ 10:35
Goed, waar waren we ook alweer. }:|
=mopper= =mopper=

Eh goed, even kijken.

Oven voorverwarmen op 220 graden, doe ik.
w1bpub.jpg

Let op: nog niet het rekje met het bakpapier in de oven zetten, want dat gaat faliekant mis. Is mij al een keer overkomen. Toen de oven op de 220 graden stond, zag ik dat het bakpapier aan de ventilator aan de achterkant zat gekleefd. Toen ik het ding opende kwam er toch een steekvlam uit!! Zo, was gelijk goed bruin.

Maar goed, en we doen de broodjes alvast op het rekje.
Lees de gebruiksaanwijzing hoe lang en zo.
2ch50jr.jpg
Sigaartjevrijdag 4 mei 2018 @ 10:54
En de broodjes doe ik in de oven gedurende 10 minuten, maar we zijn nog niet klaar
2uhth1l.jpg

Even het visje beknoflooken op een velletje aluminiumfolie
nwgg7l.jpg

Wikkel de aluminiumfolie rond de vis.

Oeps, een fout, ik ben wat bakpapier vergeten, dit hoort rond de vis voor de alufolie, shit.
2hz1es7.jpg

Weer de boel openmaken etc.

En daarna, als de ovenklok op 5 minuten staat bij 220 graden, de vis erbij.
Sicstusvrijdag 4 mei 2018 @ 10:56
Oef, dat was kantje boord met dat bakpapier.
LurkJeRotvrijdag 4 mei 2018 @ 10:57
Ik moet echt stoppen met die topics van jou te lezen. Ik krijg er honger van EN ik krijg een minderwaardigheidscomplex over mijn eigen niet bestaande kookkunsten.
Sigaartjevrijdag 4 mei 2018 @ 10:59
Gaat lekker

1539ufc.jpg
nogeenoudebekendevrijdag 4 mei 2018 @ 11:01
Godver sigaar wat flik je me nou. Nu moet ik zo weer naar de markt lekkerbekjes halen. :(.
Woelwatervrijdag 4 mei 2018 @ 11:03
Even boodschappen doen en wat spullen meenemen om dit wereldgerecht na te kunnen maken :7
Sigaartjevrijdag 4 mei 2018 @ 11:07
Met nog een paar minuten te gaan (sorry ben laat met de foto) haal je de broodjes even eruit, snij ik ze door en vul met kaas en pepertjes
20hvdhv.jpg

Dan weer terug voor de laatste minuten.
liedetectorvrijdag 4 mei 2018 @ 11:08
gatverdegatver wat zien die broodjes er onsmakelijk uit, alsof ze heel droog zijn en dan een nep grilrandje.....brrrr
LurkJeRotvrijdag 4 mei 2018 @ 11:10
Mensen die komen haten in dit topic, gooi jezelf weg, echt :')
Divjevrijdag 4 mei 2018 @ 11:13
quote:
9s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 10:57 schreef LurkJeRot het volgende:
Ik moet echt stoppen met die topics van jou te lezen. Ik krijg er honger van EN ik krijg een minderwaardigheidscomplex over mijn eigen niet bestaande kookkunsten.
Dan is het wel héél triest gesteld met jouw kookkunsten :D
Sigaartjevrijdag 4 mei 2018 @ 11:14
Ah! De broodjes zijn klaar met de gesmolten kaas en pepertjes
wlrhg9.jpg

Visje uitpakken mjum mjum mjum
2uj6ps5.jpg
Divjevrijdag 4 mei 2018 @ 11:14
Maar goed. Sigaartje, ik neem m'n 'kuttopic'-opmerking in je bami topoc terug. Was leuk. Nu weer. ^O^

Eet smakelijk.
Sigaartjevrijdag 4 mei 2018 @ 11:15
Nog niet klaar hoor.
Sicstusvrijdag 4 mei 2018 @ 11:15
Is er nog een rol weggelegd voor de Hellman's?
Kreatorvrijdag 4 mei 2018 @ 11:16
quote:
10s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 11:10 schreef LurkJeRot het volgende:
Mensen die komen haten in dit topic, gooi jezelf weg, echt :')
Ja, stel je voor dat iemand een afwijkende mening heeft, op een forum dat gebaseerd is op meningen.

Die vis in de oven lijkt me ook niet echt lekker trouwens. Lekkerbekje moet gefrituurd.
Sicstusvrijdag 4 mei 2018 @ 11:17
quote:
11s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 11:16 schreef Kreator het volgende:

[..]

Ja, stel je voor dat iemand een afwijkende mening heeft, op een forum dat gebaseerd is op meningen.

Die vis in de oven lijkt me ook niet echt lekker trouwens. Lekkerbekje moet gefrituurd.
Meneer Heijn heeft hem al (voor-)gefrituurd toch?
LurkJeRotvrijdag 4 mei 2018 @ 11:17
quote:
11s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 11:16 schreef Kreator het volgende:

[..]

Ja, stel je voor dat iemand een afwijkende mening heeft, op een forum dat gebaseerd is op meningen.

Die vis in de oven lijkt me ook niet echt lekker trouwens. Lekkerbekje moet gefrituurd.
Precies, en dan ook nog op zo'n agressieve manier :')_____________
Divjevrijdag 4 mei 2018 @ 11:17
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 11:15 schreef Sicstus het volgende:
Is er nog een rol weggelegd voor de Hellman's?
Ik had me daar ff een lekker pittige mayo van gemaakt met die madam erbij :9
LurkJeRotvrijdag 4 mei 2018 @ 11:17
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 11:13 schreef Divje het volgende:

[..]

Dan is het wel héél triest gesteld met jouw kookkunsten :D
Is het ook :Y
Sigaartjevrijdag 4 mei 2018 @ 11:17
Ik snijd de vis doormidden zodat ze keurrriggg in het broodje passen.
opvb4w.jpg

Beetje mayo, beetje van maggi en een beetje van jezelf.

2n1ripw.jpg

En dan de eerste hap....

OOOOOWWWWW, wat is deze lekkkeeerrr!!
Nog beter dan van de week. Ohw ohwo
Kreatorvrijdag 4 mei 2018 @ 11:18
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 11:17 schreef LurkJeRot het volgende:

[..]

Precies, en dan ook nog op zo'n agressieve manier :')
Ik doelde op jouw gezeur.
Divjevrijdag 4 mei 2018 @ 11:18
quote:
14s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 11:17 schreef LurkJeRot het volgende:

[..]

Is het ook :Y
Bami-uit-blik triest?
LurkJeRotvrijdag 4 mei 2018 @ 11:18
Nou. Eet smakelijk dan :Y)
LurkJeRotvrijdag 4 mei 2018 @ 11:19
quote:
14s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 11:18 schreef Kreator het volgende:

[..]

Ik doelde op jouw gezeur.
Ik op dat van andere users.
quote:
10s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 11:18 schreef Divje het volgende:

[..]

Bami-uit-blik triest?
Nope, hou niet van bami.
RobinOokvrijdag 4 mei 2018 @ 11:42
Ik vind het leuk dat je zo aan het kokkerellen bent. ^O^
Maar ik weet niet zeker of ik het zou willen eten. :D
FutureFairytalevrijdag 4 mei 2018 @ 11:44
Dit lijkt me serieus lekker. Alleen de maggi vraag ik me af of dat lekker erbij is.
Sigaartjevrijdag 4 mei 2018 @ 11:46
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 11:42 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind het leuk dat je zo aan het kokkerellen bent. ^O^
Maar ik weet niet zeker of ik het zou willen eten. :D
Ik doe maar wat.
Sigaartjevrijdag 4 mei 2018 @ 11:47
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 11:44 schreef FutureFairytale het volgende:
Dit lijkt me serieus lekker. Alleen de maggi vraag ik me af of dat lekker erbij is.
Klopt, hoort er niet bij, vind ik nu. Ik ben alleen de ui vergeten. Die had net dat ene zetje moeten geven.
De pepers raken hun kracht kwijt in de oven. Maar dat is goed nieuws voor makamba's.
Sigaartjevrijdag 4 mei 2018 @ 11:50
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 11:17 schreef Sicstus het volgende:

[..]

Meneer Heijn heeft hem al (voor-)gefrituurd toch?
Yup, maar de volgende keer haal ik hem echt bij de visboer.
De aluminiumfolie is nodig zodat je oven niet gaat ruiken daarna.

Wat ik met mijn topics wil bewerkstelligen is:
- dat je toch heel iets lekkers kunt neerzetten als je een drukke baan hebt en je soms gewoon geen tijd of geld hebt
- die kleine tips die zoveel uitmaken, zoals dat bakpapier, vis in alufolie wikkelen, geen grill gebruiken. Dat soort zaken. Ik heb nog nooit leren koken, ik moest alles zelf ontdekken. Daar gaat jaren over heen, geloof me!
- hoe je alles schoon moet maken (ik zou zeggen, doe als mij, houd een boekje bij)

etc. etc. etc.
Hojdhoppervrijdag 4 mei 2018 @ 11:54
quote:
6s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 09:20 schreef Sigaartje het volgende:
Als voorbereiding doe ik bakpapier over het rooster, want ovenwerk direct op metaal is niet zo gezond voor onze ingewandjes.
Whut? Verklaar je nader?
Sigaartjevrijdag 4 mei 2018 @ 11:56
Trouwens ik ben bij mensen thuis geweest die pochten op hun kookkunsten en het was gewoon niet te eten. Met alle respect. En dan trots kijken naar de zoveelste pastinaak die je naar binnen zit te werken uit beleefdheid.

Moeten ze zelf weten.

Maar uit ervaring weet ik dat als ik met zelfgemaakte heerlijke bourgondische spullen op mijn werk kom bij een borrel het juist DIE MENSEN zijn die daarop afduiken en in hoge snelheid naar binnen werken.

Dat vind ik hypocriet.
Ik ben bourgondisch, ik hou van heerlijk eten. Ik heb respect voor mensen die een worteltje en een tomaatje eten, maar ik heb voorbeelden gezien bij verjaardagen op het werk dat juist die mensen een saucijzenbroodje gulzig naar binnen werkten en zelfs nog een tweede namen.

En dan met uitgezakte ogen naar me kijken met uitspraken als: Ik zeil, en ik hou vooral van groente.

Kom op man, je ziet er niet uit met dat flatshaar op je hoofd met je zeilen en je groente.
fathankvrijdag 4 mei 2018 @ 11:58
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 11:56 schreef Sigaartje het volgende:
Trouwens ik ben bij mensen thuis geweest die pochten op hun kookkunsten en het was gewoon niet te eten. Met alle respect. En dan trots kijken naar de zoveelste pastinaak die je naar binnen zit te werken uit beleefdheid.

Moeten ze zelf weten.

Maar uit ervaring weet ik dat als ik met zelfgemaakte heerlijke bourgondische spullen op mijn werk kom bij een borrel het juist DIE MENSEN zijn die daarop afduiken en in hoge snelheid naar binnen werken.

Dat vind ik hypocriet.
Ik ben bourgondisch, ik hou van heerlijk eten. Ik heb respect voor mensen die een worteltje en een tomaatje eten, maar ik heb voorbeelden gezien bij verjaardagen op het werk dat juist die mensen een saucijzenbroodje gulzig naar binnen werkten en zelfs nog een tweede namen.

En dan met uitgezakte ogen naar me kijken met uitspraken als: Ik zeil, en ik hou vooral van groente.

Kom op man, je ziet er niet uit met dat flatshaar op je hoofd met je zeilen en je groente.
_O-
#ANONIEMvrijdag 4 mei 2018 @ 11:59
Ziet er lekker uit
Sigaartjevrijdag 4 mei 2018 @ 12:03
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 11:54 schreef Hojdhopper het volgende:

[..]

Whut? Verklaar je nader?
Is onderzoek naar geweest. Het schijnt niet goed te zijn dat voedsel in direct contact komt met metaal tijdens het koken.
Ik zal het even opzoeken. Sinds ik dat gelezen heb, gebruik ik bakpapier als scheiding tussen aluminium bakjes en roosters bij het ovenwerk.
Hojdhoppervrijdag 4 mei 2018 @ 12:05
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 12:03 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Is onderzoek naar geweest. Het schijnt niet goed te zijn dat voedsel in direct contact komt met metaal tijdens het koken.
Ik zal het even opzoeken. Sinds ik dat gelezen heb, gebruik ik bakpapier als scheiding tussen aluminium bakjes en roosters bij het ovenwerk.
Graag, zou ik wel wat over willen lezen. Bij ons denk ik alles wel gewoon hup, op het rooster de oven in.
Sigaartjevrijdag 4 mei 2018 @ 12:09
Ik heb hier dit Volkskrant-artikel gevonden, die doet er vrij luchtig over.
https://beta.volkskrant.n(...)chadelijk-~baff9aae/
Kan zijn dat de Volkskrant dit vindt, maar ik heb ook te maken met gasten die bij mij komen eten. Als ik zelf ongezond doe, dat is dat mijn pakkie aan, maar ik wil zoveel mogelijk hygienisch en gezond koken tegenover mijn gasten. Bij mij in de keuken wordt ook niet gerookt en is geen plaats voor eventuele huisdieren. Ik heb daar wel eens over met anderen, die reageren dan, ah joh, wat maakt dat nou uit? Sorry, maar ik vind het niet kunnen. Die mensen vinden dat raar van mij. Wat maakt een kat nou uit? Tja, ik vind dat gewoon smerig, kan aan mij liggen, maar dan kijken ze me echt zo aan van: jij bent geen dierenliefhebber. Ja, flikker op zeg.

Elke week ga ik er met chloor er doorheen en het is best wel een uitdaging, al dat gepoets.
Sigaartjevrijdag 4 mei 2018 @ 12:09
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 11:17 schreef Divje het volgende:

[..]

Ik had me daar ff een lekker pittige mayo van gemaakt met die madam erbij :9
Dat is een heel goed idee!
Sigaartjevrijdag 4 mei 2018 @ 12:10
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 11:42 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind het leuk dat je zo aan het kokkerellen bent. ^O^
Maar ik weet niet zeker of ik het zou willen eten. :D
Wat zou jij wel willen eten?
Dat ik het een keer klaar maak?
Postbus100vrijdag 4 mei 2018 @ 12:12
Waar woon je? :9~
Sigaartjevrijdag 4 mei 2018 @ 12:12
quote:
2s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 12:12 schreef Postbus100 het volgende:
Waar woon je? :9~
Zeeuw
Postbus100vrijdag 4 mei 2018 @ 12:13
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 12:12 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Zeeuw
Shit, te ver weg. Tegen de tijd dat ik er ben, ben je al ongeveer toe aan avondeten.
Sigaartjevrijdag 4 mei 2018 @ 12:14
quote:
2s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 12:13 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Shit, te ver weg. Tegen de tijd dat ik er ben, ben je al ongeveer toe aan avondeten.
Ik vat dit op als een compliment. Dank je!
Woelwatervrijdag 4 mei 2018 @ 12:14
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 12:10 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Wat zou jij wel willen eten?
Dat ik het een keer klaar maak?
Dat wordt een behoorlijke uitdaging, dat kind vindt bijna alles viessss ;(
Sigaartjevrijdag 4 mei 2018 @ 12:20
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 11:08 schreef liedetector het volgende:
gatverdegatver wat zien die broodjes er onsmakelijk uit, alsof ze heel droog zijn en dan een nep grilrandje.....brrrr
Dat zal best wel. Maar ze smaken echt heerlijk hoor. Wat je bij de Kiosk krijgt op het station, dat is nog veel erger dan dit. Het zijn inderdaad nepgrilranden, goed, normaal koop ik stokbrood bij de warme bakker, maar dit keer had ik geen tijd.

Trouwens, tussen haakjes, wist je dat veel bakkers en slagers er ook met de pet naar gooien? Kan ik een boek over schrijven. Ik ben zelfs een keer verschrikkelijk ziek geweest door bedorven vlees. Nee, niet van AH, van een keurslager.
Sigaartjevrijdag 4 mei 2018 @ 12:24
quote:
14s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 11:58 schreef fathank het volgende:

[..]

_O-
Ik verzin dit echt niet. Ik heb mensen meegemaakt die met hele zakken tomaten op een dutch treat kwamen op het werk. "Gezond", zeggen ze dan met een ijle blik, om zich vervolgens op de plakjes leverworst te storten. Ja, dat is gezond. Geloof me, ze zijn er echt.
Let maar op wat altijd het eerste op is bij een borrel: de bitterballen en de plakken worst en het zijn niet de uitgezakte dikkers hoor die zich daaraan schuldig maken. De mageren met huidlellen langs de wangen en onder de ogen van het gezond leven op de camping naast een biologische schuur, dat zijn de schranzers!

Wel grappig, op de tv is een serie met een zwarte acteur over quantummechanica, of de wormhole of zo. Daar voerden ze een onderzoek uit wat mensen vinden van ongezonde leefgewoontes. Het bleek dat de mensen zelf zich nergens van aantrokken, maar dat de ander dood neer zou vallen na ongezond leven, niet zijzelf.
Moest ik gelijk denken aan de tomatendame die zich tegoed deed aan leverworst. Ze vindt dat de ander ongezond leeft en daarmee met consequenties te maken krijgt, zij niet.

[ Bericht 9% gewijzigd door Sigaartje op 04-05-2018 12:31:25 ]
JeMoedervrijdag 4 mei 2018 @ 12:24
Prima lunch Sigaartje. Dat het heeft mogen smaken!!!
Sigaartjevrijdag 4 mei 2018 @ 12:25
quote:
14s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 12:24 schreef JeMoeder het volgende:
Prima lunch Sigaartje. Dat het heeft mogen smaken!!!
Ik heb nog een eigengemaakte groentesoep ernaast, die leg ik volgende keer uit.
Sigaartjevrijdag 4 mei 2018 @ 12:33
Ik nok hier trouwens mee. Heb er geen zin meer in. Ik ben gewoon geen bosbessenfiguur en sinaasappelschijven op het eten. Zit gewoon niet in me. Maar blijkbaar moet zoiets.
2dopevrijdag 4 mei 2018 @ 12:35
Kaas, vis en maggi.... Kweenie, ik word niet meteen ontzettend hitsig van die smaakdriehoek.

Wel leuk topic :) Beetje ready steady cook-stijl, hier heb je wat willekeurige ingrediënten en succes ermee.
nogeenoudebekendevrijdag 4 mei 2018 @ 12:36
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 12:33 schreef Sigaartje het volgende:
Ik nok hier trouwens mee. Heb er geen zin meer in. Ik ben gewoon geen bosbessenfiguur en sinaasappelschijven op het eten. Zit gewoon niet in me. Maar blijkbaar moet zoiets.
Joh laat je niets op de mouw spelden door een stelletje pretentieuze lui die zelf niet verder dan een gebakken ei komen.
Sigaartjevrijdag 4 mei 2018 @ 12:38
quote:
7s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 12:35 schreef 2dope het volgende:
Kaas, vis en maggi.... Kweenie, ik word niet meteen ontzettend hitsig van die smaakdriehoek.

Wel leuk topic :) Beetje ready steady cook-stijl, hier heb je wat willekeurige ingrediënten en succes ermee.
De maggi was fout, dat heb ik al eerder gezegd. Leezen...
Maar ik stop met dit soort stomme fotoreportages. Mensen willen sla? Mensen krijgen sla.
2dopevrijdag 4 mei 2018 @ 12:40
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 12:38 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

De maggi was fout, dat heb ik al eerder gezegd. Leezen...
Maar ik stop met dit soort stomme fotoreportages. Mensen willen sla? Mensen krijgen sla.
Ik ging puur op de OP en de vervolgfoto's af.

Wist niet dat dit een reeks was, maar je stopt omdat een enkeling af en toe een kritische noot achterlaat over de bedenkelijke voedingswaarde van je brouwsels? Jij geeft je wel erg makkelijk gewonnen.
Divjevrijdag 4 mei 2018 @ 13:03
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 12:38 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

De maggi was fout, dat heb ik al eerder gezegd. Leezen...
Maar ik stop met dit soort stomme fotoreportages. Mensen willen sla? Mensen krijgen sla.
Nee :'(

Ik heb je topics net ontdekt, en vind het heerlijk en herkenbaar hoe jij je eten bereidt. Fuck de haters joh.
nogeenoudebekendevrijdag 4 mei 2018 @ 13:04
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 13:03 schreef Divje het volgende:

[..]

Nee :'(

Ik heb je topics net ontdekt, en vind het heerlijk en herkenbaar hoe jij je eten bereidt. Fuck de haters joh.
Dit inderdaad.

Leave Sigaartje alone!! :'(.
Sigaartjevrijdag 4 mei 2018 @ 13:08
quote:
2s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 12:40 schreef 2dope het volgende:

[..]

Ik ging puur op de OP en de vervolgfoto's af.

Wist niet dat dit een reeks was, maar je stopt omdat een enkeling af en toe een kritische noot achterlaat over de bedenkelijke voedingswaarde van je brouwsels? Jij geeft je wel erg makkelijk gewonnen.
Het is geen reeks. Ik ben er maar mee door gegaan omdat ik veel complimenten kreeg. Dit broodje vis is de tweede keer dat ik het doe deze week. In beginsel was het ook een snelle hap, vandaar de AH. Voor mij is het uitproberen steeds.

Zo kwam ik er dus ook net achter dat de smaak van maggi er niet bij hoort.

Weer wat geleerd.

Maar bij koken leer je vooral zelf door te doen. Ik neem mijn ma het wel kwalijk dat ze me nog nooit heeft leren koken.
Divjevrijdag 4 mei 2018 @ 13:08
Moest ook lachen dat je de peper snijdt met zo'n gewoon broodmes :P

Is toch mooi?
Prof_Hoaxvrijdag 4 mei 2018 @ 13:10
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 12:12 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Zeeuw
_O_ goed topic ^O^
Divjevrijdag 4 mei 2018 @ 13:11
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 13:08 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Maar bij koken leer je vooral zelf door te doen. Ik neem mijn ma het wel kwalijk dat ze me nog nooit heeft leren koken.
Dit is heel herkenbaar. Door trial en error zelf je eten leren bereiden. Op den duur heb je die pakjes enzo ook niet meer nodig en merk je dat het eten steeds lekkerder wordt. Lekker pielen met kruiden enzo.

Is toch lekker man, ook al ziet het er soms niet uit als je weer eens lekker hebt lopen kloten in de keuken. Als het vervolgens gewoon heerlijk smaakt geeft dat voldoening en een lekker vol buikje ^O^

Gvd lekker man.
2dopevrijdag 4 mei 2018 @ 13:12
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 13:08 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Het is geen reeks. Ik ben er maar mee door gegaan omdat ik veel complimenten kreeg. Dit broodje vis is de tweede keer dat ik het doe deze week. In beginsel was het ook een snelle hap, vandaar de AH. Voor mij is het uitproberen steeds.

Zo kwam ik er dus ook net achter dat de smaak van maggi er niet bij hoort.

Weer wat geleerd.

Maar bij koken leer je vooral zelf door te doen. Ik neem mijn ma het wel kwalijk dat ze me nog nooit heeft leren koken.
Als ik dit topic zo lees zit het hier ook wel goed qua enthousiasme van lezers. Maar ik las in je vorige reacties een soort verbitterdheid ("blijkbaar moet het over bosbessen gaan") richting mensen die kritiek hebben, en dat je er daarom maar mee stopt. Volgens mij is dat een zeer kleine groep. Heck, zelfs ultraCULcriticus RobinOok reageert overwegend positief.
Lunatiekvrijdag 4 mei 2018 @ 13:16
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 11:07 schreef Sigaartje het volgende:
Met nog een paar minuten te gaan (sorry ben laat met de foto) haal je de broodjes even eruit, snij ik ze door en vul met kaas en pepertjes
[ afbeelding ]

Dan weer terug voor de laatste minuten.
Waarom snij je ze niet open en vul je ze met kaas en peper voordat ze de oven ingaan?
Sigaartjevrijdag 4 mei 2018 @ 13:21
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 13:16 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Waarom snij je ze niet open en vul je ze met kaas en peper voordat ze de oven ingaan?
Omdat de kaas dan aanbrandt en de madame jeanette al zijn kracht verliest.
Ook geleerd door ervaring. Nooit geweten dat peper zijn kracht verliest bij hoge temperaturen, ook met vallen en opstaan geleerd. Ervaring
Madame Jeanette is zeer scherp, als je die net even voor het einde mee doet in de oven, zit je er met de scherpte tussenin. Beetje aanvoelen.

Combinatie vis met kaas vond ik wel erg goed omdat een lekkerbekje vrij neutraal van smaak is. Met makreel moet je dit niet doen.
Lunatiekvrijdag 4 mei 2018 @ 13:26
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 13:21 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Omdat de kaas dan aanbrandt en de madame jeanette al zijn kracht verliest.
Ook geleerd door ervaring. Nooit geweten dat peper zijn kracht verliest bij hoge temperaturen, ook met vallen en opstaan geleerd. Ervaring
Madame Jeanette is zeer scherp, als je die net even voor het einde mee doet in de oven, zit je er met de scherpte tussenin. Beetje aanvoelen.

Combinatie vis met kaas vond ik wel erg goed omdat een lekkerbekje vrij neutraal van smaak is. Met makreel moet je dit niet doen.
Hm. Ik hou wel van een korstje aan de kaas :Y) maar ik heb meestal jonge kaas, dat zou kunnen schelen (die van jou ziet er droger, dus ouder uit)

En die haters over "stomme combi van vis en kaas": wat denk je dat de Mac op je broodje Fish Filets doet? Kaas dus. You're loving it.
Iglo heeft ook een vis/kaas combi (naam vergeten).
Achteraf denk ik dat de smaak die van de Mac kan benaderen (als je de ui niet vergeten was).
2dopevrijdag 4 mei 2018 @ 13:31
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 13:26 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

En die haters over "stomme combi van vis en kaas": wat denk je dat de Mac op je broodje Fish Filets doet? Kaas dus. You're loving it.
Iglo heeft ook een vis/kaas combi (naam vergeten).
Mooi referentiekader! I'm not loving it. Smaken verschillen hè.
Olevrijdag 4 mei 2018 @ 13:47
vooral doorgaan O+ _O_
fathankvrijdag 4 mei 2018 @ 13:50
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 12:38 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

De maggi was fout, dat heb ik al eerder gezegd. Leezen...
Maar ik stop met dit soort stomme fotoreportages. Mensen willen sla? Mensen krijgen sla.
Donder op met je sla joh gek. Als ik sla wil eten kruip ik wel onder het hek door bij de kinderboerderij.
FlippingCoinvrijdag 4 mei 2018 @ 13:52
quote:
14s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 09:34 schreef fathank het volgende:

[..]

krijg je tenminste niet van die stinkjatten die je 's avonds nog ruikt als je in bed ligt
Handen wassen met zeep, stinkt echt anders inderdaad. :r
anndbvrijdag 4 mei 2018 @ 13:53
Goed bezig! Ik zou het wel lusten
nogeenoudebekendevrijdag 4 mei 2018 @ 13:59
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 13:52 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]

Handen wassen met zeep, stinkt echt anders inderdaad. :r
Latex handschoenen. _O_.
RobinOokvrijdag 4 mei 2018 @ 14:06
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 12:09 schreef Sigaartje het volgende:
Elke week ga ik er met chloor er doorheen en het is best wel een uitdaging, al dat gepoets.
Geen tijd om uitgebreid te koken/snijden, maar wel om elke week alles met chloor te poetsen?
Prioriteiten stellen, Sigaartje! Prioriteiten!
Tsssssss.
Sigaartjevrijdag 4 mei 2018 @ 15:15
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 13:08 schreef Divje het volgende:
Moest ook lachen dat je de peper snijdt met zo'n gewoon broodmes :P

Is toch mooi?
Ik heb wel meer messen, maar dit is het enige mes dat ik gebruik. Ik eet er ook 's morgens mijn boterham met pindakaas mee.

Oh wacht even, ben net bij de slager geweest en heb maar ook even tussen neus en lippen door hun eigen gemaakte gehaktballetjes met pindasaus meegenomen voor bij de bami vanavond, ga ik ook een foto van maken.
Gebakken eitje erbij :)
Sigaartjevrijdag 4 mei 2018 @ 15:17
quote:
7s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 13:12 schreef 2dope het volgende:

[..]

Als ik dit topic zo lees zit het hier ook wel goed qua enthousiasme van lezers. Maar ik las in je vorige reacties een soort verbitterdheid ("blijkbaar moet het over bosbessen gaan") richting mensen die kritiek hebben, en dat je er daarom maar mee stopt. Volgens mij is dat een zeer kleine groep. Heck, zelfs ultraCULcriticus RobinOok reageert overwegend positief.
Ik ga wel door. Ik heb gewoon geen zin om bijvoorbeeld met een pastamachine te gaan staan draaien of citroenschillen te gaan scheren. Als de Allerhande lees, dan denk ik wel eens, wie doet dat nou, citroenschillen raspen. Dat doe ik misschien zelf ooit als het oorlog is en ik gras moet gaan eten.
Sigaartjevrijdag 4 mei 2018 @ 15:18
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 14:06 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Geen tijd om uitgebreid te koken/snijden, maar wel om elke week alles met chloor te poetsen?
Prioriteiten stellen, Sigaartje! Prioriteiten!
Tsssssss.
Ik hou van een blinkend schone keuken. Ik zie op mijn foto's nog spetjes en spatjes. Daar baal ik van, maar dat komt na dagen koken. Mijn kleren zijn ook altijd pico bello in orde. Behalve als het regent dan heb ik niet zoveel zin om met mijn glimmend gepoetste schoenen en mijn gladgestreken jasje en hemden naar buiten te gaan. Dan doe ik wel van die ANWB-dingen aan en een ouder hemd.
anndbvrijdag 4 mei 2018 @ 15:22
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 15:15 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Ik heb wel meer messen, maar dit is het enige mes dat ik gebruik. Ik eet er ook 's morgens mijn boterham met pindakaas mee.

Oh wacht even, ben net bij de slager geweest en heb maar ook even tussen neus en lippen door hun eigen gemaakte gehaktballetjes met pindasaus meegenomen voor bij de bami vanavond, ga ik ook een foto van maken.
Gebakken eitje erbij :)
Vooral blijven komen met de foto's, weer wat leven hier in CUL
Sigaartjevrijdag 4 mei 2018 @ 15:48
Ik ga morgen mijn gerecht Chicken Ren proberen te maken. Hier is wat handigheid voor nodig, maar is letterlijk om je vingers bij af te zuigen!!!
Het is al weer een tijdje geleden, maar ik ga me er aan wagen. Daar heb ik wel heel goede kip voor nodig.
Ludachristvrijdag 4 mei 2018 @ 16:07
_O_ Sigaartje-kooktopics _O_ .

Ik ga kijken of ik binnenkort niet een gerecht kan namaken. Als steun voor je inspanningen.
ChrisCartervrijdag 4 mei 2018 @ 16:27
Chef Mike genot _O_
FlippingCoinvrijdag 4 mei 2018 @ 16:28
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 15:48 schreef Sigaartje het volgende:
Ik ga morgen mijn gerecht Chicken Ren proberen te maken. Hier is wat handigheid voor nodig, maar is letterlijk om je vingers bij af te zuigen!!!
Het is al weer een tijdje geleden, maar ik ga me er aan wagen. Daar heb ik wel heel goede kip voor nodig.
Succes ben benieuwd :9
Angel-Joyvrijdag 4 mei 2018 @ 16:35
Vinden jullie ts’ kookkunsten serieus goed of is het meer een user zijn kont kussen dingetje?
FlippingCoinvrijdag 4 mei 2018 @ 16:37
quote:
10s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 16:35 schreef Angel-Joy het volgende:
Vinden jullie ts’ kookkunsten serieus goed of is het meer een user zijn kont kussen dingetje?
Nou niet goed maar vind het leuk om te zien en dan ga ik niet lopen zeiken of zo.

Zouden meer mensen moeten doen(topics met foto's maken en minder zeiken).
Divjevrijdag 4 mei 2018 @ 16:38
quote:
10s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 16:35 schreef Angel-Joy het volgende:
Vinden jullie ts’ kookkunsten serieus goed of is het meer een user zijn kont kussen dingetje?
Daar gaat het niet om. Hij brengt het leuk en herkenbaar (voor mij iig)
Angel-Joyvrijdag 4 mei 2018 @ 16:39
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 16:37 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]

Nou niet goed maar vind het leuk om te zien en dan ga ik niet lopen zeiken of zo.

Zouden meer mensen moeten doen(topics met foto's maken en minder zeiken).
Ik probeer ook niet te zeiken, maar toen ik de foto’s zag dacht ik toch echt wtf is dit.
Zijn nasi topic is nog te doen, maar vandaag gaat me te ver.
Sigaartjevrijdag 4 mei 2018 @ 16:39
Ik ben geen kok natuurlijk. Ik doe maar wat. Als je michelinsterren wilt moet je niet bij mij zijn. Dat is nog zacht uitgedrukt (open doel dichtgetimmerd)

Maar Angel-Joy, vertel, hoe kook jij?
LurkJeRotvrijdag 4 mei 2018 @ 16:39
quote:
10s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 16:35 schreef Angel-Joy het volgende:
Vinden jullie ts’ kookkunsten serieus goed of is het meer een user zijn kont kussen dingetje?
Stuk leuker om te lezen en te zien dan een hoop andere dingen :P
Angel-Joyvrijdag 4 mei 2018 @ 16:41
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 16:39 schreef Sigaartje het volgende:
Ik ben geen kok natuurlijk. Ik doe maar wat. Als michelinsterren wilt moet je niet bij mij zijn.

Maar Angel-Joy, vertel, hoe kook jij?
Nou ik kook zonder foto’s te posten op fok.
FlippingCoinvrijdag 4 mei 2018 @ 16:41
quote:
10s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 16:41 schreef Angel-Joy het volgende:

[..]

Nou ik kook zonder foto’s te posten op fok.
Zonde. :P
FlippingCoinvrijdag 4 mei 2018 @ 16:42
Maar lekker doorgaan sigaartje ik vind ze vermakelijk. ^O^
Angel-Joyvrijdag 4 mei 2018 @ 16:42
Ik bedoel het niet slecht hoor ts. Maar wat je vandaag hebt gemaakt is echt geen topic waardig. (Vind ik, eigen mening enzo rustig allemaal)
FlippingCoinvrijdag 4 mei 2018 @ 16:43
quote:
10s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 16:42 schreef Angel-Joy het volgende:
Ik bedoel het niet slecht hoor ts. Maar wat je vandaag hebt gemaakt is echt geen topic waardig. (Vind ik, eigen mening enzo rustig allemaal)
Niks rustig godmiljaar. :(
Olevrijdag 4 mei 2018 @ 16:48
quote:
10s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 16:42 schreef Angel-Joy het volgende:
Ik bedoel het niet slecht hoor ts. Maar wat je vandaag hebt gemaakt is echt geen topic waardig. (Vind ik, eigen mening enzo rustig allemaal)
ok vind van wel.
Ik wil meer van dit soort topics.
ChrisCartervrijdag 4 mei 2018 @ 16:50
quote:
14s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 16:48 schreef Ole het volgende:

[..]

ok vind van wel.
Ik wil meer van dit soort topics.
+1 voor de amateurkoks. Ik heb helaas de ballen niet om mijn kook"prestaties" te delen.
Divjevrijdag 4 mei 2018 @ 16:51
quote:
10s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 16:42 schreef Angel-Joy het volgende:
Ik bedoel het niet slecht hoor ts. Maar wat je vandaag hebt gemaakt is echt geen topic waardig. (Vind ik, eigen mening enzo rustig allemaal)
Haten is verlaten enzulkse uitlatingen!
LurkJeRotvrijdag 4 mei 2018 @ 16:51
wmb post iemand een topic over hoe ze thee zetten, of een ei koken. Als het leuk gebracht wordt maken de culinaire kwaliteiten mij weinig uit.
Angel-Joyvrijdag 4 mei 2018 @ 16:52
Jullie zijn wel makkelijk vermaakt zeg

Oke Bye felicia
LurkJeRotvrijdag 4 mei 2018 @ 16:54
quote:
10s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 16:52 schreef Angel-Joy het volgende:
Jullie zijn wel makkelijk vermaakt zeg

Oke Bye felicia
Bye Karen.
Ludachristvrijdag 4 mei 2018 @ 16:57
quote:
10s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 16:35 schreef Angel-Joy het volgende:
Vinden jullie ts’ kookkunsten serieus goed of is het meer een user zijn kont kussen dingetje?
Het zijn alleszins vermakelijkere topics dan een topic waarin mensen om de vijf minuten 'koffie' of 'banaan' posten. Tevens is het een toegankelijker topic dan een SC, of een specifiek op een onderwerp gericht topic waar alleen de eckte eckte kenners komen.
FlippingCoinvrijdag 4 mei 2018 @ 16:58
quote:
10s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 16:52 schreef Angel-Joy het volgende:
Jullie zijn wel makkelijk vermaakt zeg

Oke Bye felicia
Jij niet, doei je zal gemist worden.
Sigaartjevrijdag 4 mei 2018 @ 17:00
quote:
10s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 16:42 schreef Angel-Joy het volgende:
Ik bedoel het niet slecht hoor ts. Maar wat je vandaag hebt gemaakt is echt geen topic waardig. (Vind ik, eigen mening enzo rustig allemaal)
Nou sorry hoor, maar dat ben ik niet met je eens.Ik kreeg inspiratie na het lezen over Mexicaanse lunches. En ik dacht dat kan ik ook. Meer dan een broodje kaas. Ok, ik kan Mexicaanse lunches nog niet evenaren, maar ik heb wel een klap in de richting gedaan.

Het waren trouwens heerlijke broodjes!
Je hoeft echt niet moeilijk te doen om een smakelijke lunch op tafel te zetten. Maar ik heb nog steeds geen antwoord van wat jij fabriceert in de keuken.
Divjevrijdag 4 mei 2018 @ 17:01
Wat een liefde O+
LurkJeRotvrijdag 4 mei 2018 @ 17:03
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 17:01 schreef Divje het volgende:
Wat een liefde O+
HOU JE WAFEL JIJ :(
Angel-Joyvrijdag 4 mei 2018 @ 17:06
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 17:00 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Nou sorry hoor, maar dat ben ik niet met je eens.Ik kreeg inspiratie na het lezen over Mexicaanse lunches. En ik dacht dat kan ik ook. Meer dan een broodje kaas. Ok, ik kan Mexicaanse lunches nog niet evenaren, maar ik heb wel een klap in de richting gedaan.

Het waren trouwens heerlijke broodjes!
Je hoeft echt niet moeilijk te doen om een smakelijke lunch op tafel te zetten. Maar ik heb nog steeds geen antwoord van wat jij fabriceert in de keuken.
Jouw boordje is alles behalve beetje Mexicaans, alleen omdat er wat peper op zit, maakt het nog niet exotisch. En wat maakt het jou uit wat ik doorgaans kook? Dat is toch niet relevant aan wat je vandaag hebt gepost?

Maar als je het zo graag wilt weten, ik kook vaak Aziatisch (chinees, Thais en Vietnamees voornamelijk).
>:O
En ik eet bijna nooit brood, vind ik niet lekker. Eet liever warme maaltijden.
Divjevrijdag 4 mei 2018 @ 17:08
quote:
10s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 17:03 schreef LurkJeRot het volgende:

[..]

HOU JE WAFEL JIJ :(
Lekker :9
Sigaartjevrijdag 4 mei 2018 @ 17:12
quote:
7s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 17:06 schreef Angel-Joy het volgende:

[..]

Jouw boordje is alles behalve beetje Mexicaans, alleen omdat er wat peper op zit, maakt het nog niet exotisch. En wat maakt het jou uit wat ik doorgaans kook? Dat is toch niet relevant aan wat je vandaag hebt gepost?

Maar als je het zo graag wilt weten, ik kook vaak Aziatisch (chinees, Thais en Vietnamees voornamelijk).
>:O
En ik eet bijna nooit brood, vind ik niet lekker. Eet liever warme maaltijden.
Jij hebt kritiek. No problem. Maar wat doe jij beter dan mij dan eigenlijk. Daar ben ik benieuwd naar. Ik heb nooit beweerd dat ik een kok was, ik laat alleen zien wat ik doe. En wat ik om me heen zie, is dat andere mensen ook maar wat doen, net zoals ik.
Zo heb ik laatst een werkelijk voortreffelijke zuurkool gegeten en ik vroeg aan de keukendame, hoe heb je dat klaargemaakt?
Je mag drie keer raden.

Hintje: ze heeft geen houten vat, ze heeft geen witte kool gekocht en ook geen fles azijn.
dus?
Sigaartjevrijdag 4 mei 2018 @ 17:12
quote:
7s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 17:06 schreef Angel-Joy het volgende:
ik kook vaak Aziatisch (chinees, Thais en Vietnamees voornamelijk).
Laat eens zien dan.
Lucky_Strikevrijdag 4 mei 2018 @ 17:13
Ik vind het hartstikke leuk dat een user de moeite doet om zo veel foto's te maken en uitgebreid uitleg te geven. De meeste mensen koken heel normaal en Sigaartje vertegenwoordigt die grote groep en laat daar bij zien dat je aan normale gerechten een twist kunt geven.
En die twist is juist het leuke van koken. Doe toch lekker spekjes door de bami of kaas over je lekkerbek. Als het smaakt, is dat alleen maar mooi meegenomen. En als het een keer niet smaakt, heb je geleerd dat maggi op een lekkerbek dus niet voor herhaling vatbaar is. Dat is juist koken: proberen en leren van je fouten. Op welk niveau je dat dan doet is niet belangrijk. Zo lang je er maar lol in hebt.
Angel-Joyvrijdag 4 mei 2018 @ 17:17
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 17:12 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Jij hebt kritiek. No problem. Maar wat doe jij beter dan mij dan eigenlijk. Daar ben ik benieuwd naar. Ik heb nooit beweerd dat ik een kok was, ik laat alleen zien wat ik doe. En wat ik om me heen zie, is dat andere mensen ook maar wat doen, net zoals ik.
Zo heb ik laatst een werkelijk voortreffelijke zuurkool gegeten en ik vroeg aan de keukendame, hoe heb je dat klaargemaakt?
Je mag drie keer raden.

Hintje: ze heeft geen houten vat, ze heeft geen witte kool gekocht en ook geen fles azijn.
dus?
Wat ben jij gelijk aangevallen zeg. Ik ben niet verplicht om ook foto’s te posten om te laten zien dat ik beter ben dan jij of wat dan ook. En heb ook nergens gezegd dat ik beter ben dan jij in welke opzicht dan ook.
Enige ‘kritiek’ was dat ik zo’n broodje niet topic waardig vond. Heb nergens gezegd bah bah bah vies dit dat. Sommige zijn het met mij mee eens, anderen zijn het er niet mee eens. Kan toch?

Als je 0.0 ‘kritiek’ wilt en anders gaat huilen, dan moet je idd maar geen topic meer openen
Lucky_Strikevrijdag 4 mei 2018 @ 17:20
quote:
7s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 17:17 schreef Angel-Joy het volgende:

[..]

Wat ben jij gelijk aangevallen zeg. Ik ben niet verplicht om ook foto’s te posten om te laten zien dat ik beter ben dan jij of wat dan ook. En heb ook nergens gezegd dat ik beter ben dan jij in welke opzicht dan ook.
Enige ‘kritiek’ was dat ik zo’n broodje niet topic waardig vond. Heb nergens gezegd bah bah bah vies dit dat. Sommige zijn het met mij mee eens, anderen zijn het er niet mee eens. Kan toch?

Als je 0.0 ‘kritiek’ wilt en anders gaat huilen, dan moet je idd maar geen topic meer openen
Het is wel weer genoeg met deze discussie.

Voor Sigaartje past een iets gladdere rug zo af en toe. En aan jou is het niet om te beslissen of een onderwerp wel of geen eigen topic mag hebben.
Lucky_Strikevrijdag 4 mei 2018 @ 17:26
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 15:48 schreef Sigaartje het volgende:
Ik ga morgen mijn gerecht Chicken Ren proberen te maken. Hier is wat handigheid voor nodig, maar is letterlijk om je vingers bij af te zuigen!!!
Het is al weer een tijdje geleden, maar ik ga me er aan wagen. Daar heb ik wel heel goede kip voor nodig.
Kan je een hint geven over wat Chicken Ren is?
Sigaartjevrijdag 4 mei 2018 @ 17:26
quote:
7s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 17:17 schreef Angel-Joy het volgende:

[..]

Wat ben jij gelijk aangevallen zeg. Ik ben niet verplicht om ook foto’s te posten om te laten zien dat ik beter ben dan jij of wat dan ook. En heb ook nergens gezegd dat ik beter ben dan jij in welke opzicht dan ook.
Enige ‘kritiek’ was dat ik zo’n broodje niet topic waardig vond. Heb nergens gezegd bah bah bah vies dit dat. Sommige zijn het met mij mee eens, anderen zijn het er niet mee eens. Kan toch?

Als je 0.0 ‘kritiek’ wilt en anders gaat huilen, dan moet je idd maar geen topic meer openen
Daar gaat het niet om. Maar je hebt gewoon makkelijk praten. Ik laat zie wat ik doe, dus dat kun je lekker afkraken. Lekker gemakkelijk. Misschien ben jij wel mevrouw Iwanius, dat weet ik niet. Als Iwanius me af zou kraken zou ik zeggen, he Willem, ga jij ook eens even de keuken in, kijken wat jij er van maakt?

Snap je wat ik bedoel. Ik heb niets met koken, maar ik wel iets lekkers en smaakvols op tafel zetten, dat is best moelijk.
En dan kom jij met een vraag over mijn kookkunsten, terwijl dat totaal de inzet niet was.

Misschien kook jij ook met een zak rijst uit de supermarkt. Maar als jij een superkokkin bent met de rijst nog pelt en de kruiden zelf plet en weet ik allemaal veel.....

Dan maak ik een diepe buiging.

Want dan heb je gelijk.
Sigaartjevrijdag 4 mei 2018 @ 17:28
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 17:26 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Kan je een hint geven over wat Chicken Ren is?
Het is geen origineel recept van mezelf. Ik hoorde het van een ander. En van mensen die bij hem kwamen eten. Het is zelfs half half te vinden op internet. Maar het is maar net afwachten hoe het gaat. Je maakt in ieder geval een kippekooi na en daar ga je mee koken. Als je het ziet, dan denk je, oh ja. En als je het goed doet is het zoooo lekker. Als je het fout doet is het niet te vreten.
Sorellavrijdag 4 mei 2018 @ 17:28
Ik vind je topics leuk, ga vooral zo door sigaartje en trek je van die sjagrijnen maar niets aan :)
Sigaartjevrijdag 4 mei 2018 @ 17:34
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 17:28 schreef Sorella het volgende:
Ik vind je topics leuk, ga vooral zo door sigaartje en trek je van die sjagrijnen maar niets aan :)
Wat verschrikkelijk lief van je.

en ook de vele complimenten van vele anderen. Ik ben maar een gewone jongen, met gewoon eten, maar ik wil er wat smaak aan geven. Als je smaak geeft aan je eten, geef je ook smaak aan je leven.
Divjevrijdag 4 mei 2018 @ 17:35
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 17:34 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Wat verschrikkelijk lief van je.

en ook de vele complimenten van vele anderen. Ik ben maar een gewone jongen, met gewoon eten, maar ik wil er wat smaak aan geven. Als je smaak geeft aan je eten, geef je ook smaak aan je leven.
Wijsheid van de dag _O_
Woelwatervrijdag 4 mei 2018 @ 17:39
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 17:28 schreef Sigaartje het volgende:
Je maakt in ieder geval een kippekooi na en daar ga je mee koken.
Doe je die kip ook eerst in bad?

Chicken-bath.jpg
Lucky_Strikevrijdag 4 mei 2018 @ 17:39
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 17:28 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Het is geen origineel recept van mezelf. Ik hoorde het van een ander. En van mensen die bij hem kwamen eten. Het is zelfs half half te vinden op internet. Maar het is maar net afwachten hoe het gaat. Je maakt in ieder geval een kippekooi na en daar ga je mee koken. Als je het ziet, dan denk je, oh ja. En als je het goed doet is het zoooo lekker. Als je het fout doet is het niet te vreten.
Ik ben zeer gefascineerd :o
Sigaartjevrijdag 4 mei 2018 @ 17:41
Dit is waar ik de inspiratie vandaan had van het broodje.

tortas0001-638x359.jpg

Het is een Mexicaanse lunch. Tortas. Het broodje zelf maakt het broodje. Maar die hebben we hier niet. Dus ja, behelpen dus. Ik heb een begin gemaakt. Later wordt het nog beter, met ei erbij, kruiden, ik zie wel...

Toen ik die foto zag, dacht ik hee, wat leuk! Dat is wat anders dan een broodje kaas. Dus ik ben BEGONNNEN ermee aan de slag te gaan.
Sigaartjevrijdag 4 mei 2018 @ 17:42
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 17:39 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ik ben zeer gefascineerd :o
Ah joh zo ingewikkeld is het niet. Maar toen ik het hoorde, zoiets simpels, de gasten van die jongen die dat maakte die zeiden " ik vind het niet zo raar dat hij zo dik is". (Ik ben het niet hoor).
Lucky_Strikevrijdag 4 mei 2018 @ 17:46
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 17:42 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Ah joh zo ingewikkeld is het niet. Maar toen ik het hoorde, zoiets simpels, de gasten van die jongen die dat maakte die zeiden " ik vind het niet zo raar dat hij zo dik is". (Ik ben het niet hoor).
Ja nou wordt het helemaal mooi. Ik ben dol op eten waar je dik van wordt!

Nog een dagje slapen tot een nieuw topic :Y)
Sigaartjevrijdag 4 mei 2018 @ 17:51
Ik ga morgen eerst de boodschappen doen en dan begin ik er 's middags mee. Ik hoop dat het lukt. :)
Divjevrijdag 4 mei 2018 @ 17:52
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 17:51 schreef Sigaartje het volgende:
Ik ga morgen eerst de boodschappen doen en dan begin ik er 's middags mee. Ik hoop dat het lukt. :)
Ben erg benieuwd :Y
Divjevrijdag 4 mei 2018 @ 18:56
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 17:41 schreef Sigaartje het volgende:
Dit is waar ik de inspiratie vandaan had van het broodje.

[ afbeelding ]

Het is een Mexicaanse lunch. Tortas. Het broodje zelf maakt het broodje. Maar die hebben we hier niet. Dus ja, behelpen dus. Ik heb een begin gemaakt. Later wordt het nog beter, met ei erbij, kruiden, ik zie wel...

Toen ik die foto zag, dacht ik hee, wat leuk! Dat is wat anders dan een broodje kaas. Dus ik ben BEGONNNEN ermee aan de slag te gaan.
Zie het nu pas.. First we Feast _O_
Faux.vrijdag 4 mei 2018 @ 19:04
quote:
10s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 16:42 schreef Angel-Joy het volgende:
Ik bedoel het niet slecht hoor ts. Maar wat je vandaag hebt gemaakt is echt geen topic waardig. (Vind ik, eigen mening enzo rustig allemaal)
FOK! heeft wanhopig dit soort topics nodig en je komt ff langs om er over heen te pissen? :') Niks kritiek, gewoon schoppen tegen TS met semi-lollige reacties. Denk dat daar echt niemand op zit te wachten eigenlijk, zoals je ook wel aan de andere reacties merkt.
VeX-vrijdag 4 mei 2018 @ 19:31
Ik vind het een leuk topic. Lekker lijkt het me verder niet. Vis en kaas, no thanks. :P
Sigaartjevrijdag 4 mei 2018 @ 19:38
quote:
15s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 19:04 schreef Faux. het volgende:

[..]

FOK! heeft wanhopig dit soort topics nodig en je komt ff langs om er over heen te pissen? :') Niks kritiek, gewoon schoppen tegen TS met semi-lollige reacties. Denk dat daar echt niemand op zit te wachten eigenlijk, zoals je ook wel aan de andere reacties merkt.
:D
Sigaartjevrijdag 4 mei 2018 @ 19:39
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 19:31 schreef VeX- het volgende:
Ik vind het een leuk topic. Lekker lijkt het me verder niet. Vis en kaas, no thanks. :P
Wil je wel de vliegende kip van morgen?
Sigaartjevrijdag 4 mei 2018 @ 19:40
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 17:39 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Doe je die kip ook eerst in bad?

[ afbeelding ]
Zou je ze niet eerst even een slipje aandoen?
VeX-vrijdag 4 mei 2018 @ 22:23
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 19:39 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Wil je wel de vliegende kip van morgen?
Weet niet wat het is maar ben nu wel benieuwd ja. :)
Guanabanazaterdag 5 mei 2018 @ 01:04
Dit zijn bazentopics.

Maar sigaartje, snij je nou echt die peper met een gewoon mes? Heb je geen koksmes of desnoods aardappelschilmesje?

Tevens: moest lachen om 'stokje'. Is steeltje toch? ;)
Guanabanazaterdag 5 mei 2018 @ 01:16
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 17:28 schreef Sorella het volgende:
Ik vind je topics leuk, ga vooral zo door sigaartje en trek je van die sjagrijnen maar niets aan :)
En dit! Gewoon doorgaan!

Ik zou ook wel zo'n topic willen maken maar als ik alle kritiek zie....
Limoentjuhzaterdag 5 mei 2018 @ 01:54
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 19:31 schreef VeX- het volgende:
Ik vind het een leuk topic. Lekker lijkt het me verder niet. Vis en kaas, no thanks. :P
Ik doe kaas op haast alles 😄 Ook op een broodje kibbeling. Ik vind het wel lekker maar smaken verschillen natuurlijk (en gelukkig)
de_boswachterzaterdag 5 mei 2018 @ 05:13
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 11:56 schreef Sigaartje het volgende:
Trouwens ik ben bij mensen thuis geweest die pochten op hun kookkunsten en het was gewoon niet te eten. Met alle respect. En dan trots kijken naar de zoveelste pastinaak die je naar binnen zit te werken uit beleefdheid.

Moeten ze zelf weten.

Maar uit ervaring weet ik dat als ik met zelfgemaakte heerlijke bourgondische spullen op mijn werk kom bij een borrel het juist DIE MENSEN zijn die daarop afduiken en in hoge snelheid naar binnen werken.

Dat vind ik hypocriet.
Ik ben bourgondisch, ik hou van heerlijk eten. Ik heb respect voor mensen die een worteltje en een tomaatje eten, maar ik heb voorbeelden gezien bij verjaardagen op het werk dat juist die mensen een saucijzenbroodje gulzig naar binnen werkten en zelfs nog een tweede namen.

En dan met uitgezakte ogen naar me kijken met uitspraken als: Ik zeil, en ik hou vooral van groente.

Kom op man, je ziet er niet uit met dat flatshaar op je hoofd met je zeilen en je groente.
:D _O-

Ik wil meer kooktopics van je.
Lunatiekzaterdag 5 mei 2018 @ 06:10
quote:
14s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 13:31 schreef 2dope het volgende:

[..]

Mooi referentiekader! I'm not loving it. Smaken verschillen hè.
Ja, smaken verschillen maar juist deze snelle en vrij makkelijk te maken lunch zal de drommen mensen aanspreken die de Mac wel lekker vinden maar ook wel eens thuis iets willen proberen.
Hoewel ik zelf die pepertjes niet aandurf, zelfs niet warmgemaakt. Ik hou het liever bij paprika of spaanse peper.
Lunatiekzaterdag 5 mei 2018 @ 06:16
quote:
10s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 16:35 schreef Angel-Joy het volgende:
Vinden jullie ts’ kookkunsten serieus goed of is het meer een user zijn kont kussen dingetje?
TS kookt zo te zien op mijn niveau en niet met gadgets die ik niet heb of ingrediënten waarvoor ik een of andere vage toko moet bezoeken. Of het goed is, is niet interessant. Het is voor mij inspirerend en ik kan er echt wat mee.
Woelwaterzaterdag 5 mei 2018 @ 09:52
Ik ga zo ook maar eens aan mijn lunch beginnen :+
Al twijfel ik nog steeds aan die lekkerbek met uien combo.

qL9C0iA.jpg
Lucky_Strikezaterdag 5 mei 2018 @ 09:54
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 09:52 schreef Woelwater het volgende:
Ik ga zo ook maar eens aan mijn lunch beginnen :+
Al twijfel ik nog steeds aan die lekkerbek met uien combo.

[ afbeelding ]
_O_
nogeenoudebekendezaterdag 5 mei 2018 @ 09:54
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 09:52 schreef Woelwater het volgende:
Ik ga zo ook maar eens aan mijn lunch beginnen :+
Al twijfel ik nog steeds aan die lekkerbek met uien combo.

[ afbeelding ]
_O_.
Divjezaterdag 5 mei 2018 @ 09:58
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 09:52 schreef Woelwater het volgende:
Ik ga zo ook maar eens aan mijn lunch beginnen :+
Al twijfel ik nog steeds aan die lekkerbek met uien combo.

[ afbeelding ]
:D _O_
Woelwaterzaterdag 5 mei 2018 @ 10:22
Snijwerk gedaan, visjes liggen op de oven te wachten :)

Na 10 minuten de broodjes erbij en 5 minuten later de vis inpakken (al weet ik niet zo goed waarom)

56qDMad.jpg
Sigaartjezaterdag 5 mei 2018 @ 10:24
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 10:22 schreef Woelwater het volgende:
Snijwerk gedaan, visjes liggen op de oven te wachten :)

Na 10 minuten de broodjes erbij en 5 minuten later de vis inpakken (al weet ik niet zo goed waarom)

[ afbeelding ]
Met ei
_O_

oh nee ui, verkeerd gezien.
Woelwaterzaterdag 5 mei 2018 @ 10:26
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 10:24 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Met ei
_O_

oh nee ui, verkeerd gezien.
Je liet me al schrikken, in je hele topic geen ei tegen gekomen :P
Sigaartjezaterdag 5 mei 2018 @ 10:26
Dit is verschrikkelijk leuk dat jullie het ook proberen. Goed oppassen met de madame Jeanette.
Woelwaterzaterdag 5 mei 2018 @ 10:28
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 10:26 schreef Sigaartje het volgende:
Dit is verschrikkelijk leuk dat jullie het ook proberen. Goed oppassen met de madame Jeanette.
De vorige was totaal niet scherp, zat meer in de richting van paprika. Maar dit is een echte dus inderdaad beetje bescheiden mee doen.
Sigaartjezaterdag 5 mei 2018 @ 10:31
De vis pak ik in omdat anders de hele oven dagenlang naar vis stinkt.
Sigaartjezaterdag 5 mei 2018 @ 10:33
Let op de pepers, ik ben veel gewend. Zorg dat ze 5 of 4 minuten mee gaan om te temperen, maar er zitten venijnige tussen!!!!
Woelwaterzaterdag 5 mei 2018 @ 10:34
Proef van tevoren altijd een stukje zodat ik weet waar ik aan toe ben met ze :P
RobinOokzaterdag 5 mei 2018 @ 10:38
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 09:52 schreef Woelwater het volgende:
Ik ga zo ook maar eens aan mijn lunch beginnen :+
Al twijfel ik nog steeds aan die lekkerbek met uien combo.

[ afbeelding ]
^O^ _O_ ^O^ _O_ ^O^

Ik krijg ook zin om een versie te maken, maar ik hou echt niet van lekkerbekkies, dus ik laat me niet gek maken hier. :s)
Sigaartjezaterdag 5 mei 2018 @ 10:38
Ik ben vele jaren Antillen gewend, daar groeien die dingen in de natuur, dus daar is het een normaal onderdeel van het leven.
Hier niet. Als ik hier bij de AH zakken met de opschrift “zoete paprika” zie liggen, dan denk ik,jeetje man, wat is dit voor cultuur.
Sigaartjezaterdag 5 mei 2018 @ 10:40
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 10:38 schreef RobinOok het volgende:

[..]

^O^ _O_ ^O^ ^O^
Ik heb de uiencombo niet geprobeerd, met een lekkerbekje.
Sigaartjezaterdag 5 mei 2018 @ 10:40
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 10:38 schreef RobinOok het volgende:

[..]

^O^ _O_ ^O^ _O_ ^O^

Ik krijg ook zin om een versie te maken, maar ik hou echt niet van lekkerbekkies, dus ik laat me niet gek maken hier. :s)
Makreel?
Maar dan moet je het heel anders aanpakken.
RobinOokzaterdag 5 mei 2018 @ 10:43
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 10:40 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Makreel?
Maar dan moet je het heel anders aanpakken.
Ja, maar dan wordt het heel wat anders, dat is ook niet leuk. Vind ik. Jouw topic, jouw broodje.:-)
Ik zag trouwens dat van het broodje dat jou inspireerde ook een filmpje is :

Woelwaterzaterdag 5 mei 2018 @ 10:43
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 10:40 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Ik heb de uiencombo niet geprobeerd, met een lekkerbekje.
Je had toch een zakje uien op je aanrecht liggen?

Wil natuurlijk wel een authentiek Sigaartje broodje eten.
RobinOokzaterdag 5 mei 2018 @ 10:45
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 10:43 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Je had toch een zakje uien op je aanrecht liggen?

Wil natuurlijk wel een authentiek Sigaartje broodje eten.
Ja, maar die wassie vergeten te gebruiken. _O-
Sigaartjezaterdag 5 mei 2018 @ 10:45
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 10:43 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, maar dan wordt het heel wat anders, dat is ook niet leuk. Vind ik. Jouw topic, jouw broodje.:-)
Ik zag trouwens dat van het broodje dat jou inspireerde ook een filmpje is :

Ja, maar daar komt veel meer bij kijken, en die broodjes, dat gaat me nooit lukken. Ik ken dat, op de Antillen kunnen bakkers er ook wat van, hier is het allemaal van hetzelfde.
Sigaartjezaterdag 5 mei 2018 @ 10:48
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 10:45 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, maar die wassie vergeten te gebruiken. _O-
Klopt, dus ik ken de ervaring niet. Ik weet alleen dat de maggi echt terug in zijn hok moest. De smaak van de vis is neutraal, de kaas geeft sjeu en de pepers geven pit. Maggi hoort daar absoluut niet bij.

Vergeet de knoflook niet, je moet het niet proeven bij de vis, maar geeft een meerwaardig accentje.
Woelwaterzaterdag 5 mei 2018 @ 10:57
Voor de zekerheid maar eentje mét en eentje zonder uien gedaan. Dan hoef ik er maar 1 weg te gooien :+

Nu nog even terug de oven in.

ysAYRrR.jpg
Woelwaterzaterdag 5 mei 2018 @ 11:11
Nog even mayonaise smeren:

s8yx9cP.jpg

Klaar :Y)

Kyhbewp.jpg
Divjezaterdag 5 mei 2018 @ 11:11
:9
RobinOokzaterdag 5 mei 2018 @ 11:39
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 10:57 schreef Woelwater het volgende:
Voor de zekerheid maar eentje mét en eentje zonder uien gedaan. Dan hoef ik er maar 1 weg te gooien :+

Nu nog even terug de oven in.

[ afbeelding ]
Nu ook nog een dwarsdoorsnede! :P
Woelwaterzaterdag 5 mei 2018 @ 11:46
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 11:39 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Nu ook nog een dwarsdoorsnede! :P
Dat kon nog net, maar een broodje lekkerbek is niet echt mijn ding geloof ik ;(

rwShy9o.jpg
Sigaartjezaterdag 5 mei 2018 @ 11:55
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 11:46 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Dat kon nog net, maar een broodje lekkerbek is niet echt mijn ding geloof ik ;(

[ afbeelding ]
Wat jammer!

Wat was er niet goed aan?
Sigaartjezaterdag 5 mei 2018 @ 12:00
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 11:11 schreef Woelwater het volgende:
Nog even mayonaise smeren:

[ afbeelding ]

Klaar :Y)

[ afbeelding ]
Ziet er goed uit! Ik heb alleen zelf bewust gekozen voor Panini. Klinkt raar, maar bruin brood overheerst.
Sigaartjezaterdag 5 mei 2018 @ 12:02
Broodjes zien er geweldig uit. Heb nou zelf honger.
Woelwaterzaterdag 5 mei 2018 @ 12:06
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 11:55 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Wat jammer!

Wat was er niet goed aan?
Nou ja, de dingen afzonderlijk waren wel goed alleen ik persoonlijk vind toch de combinatie een beetje ondefinieerbaar. Maar smaken verschillen natuurlijk.
De textuur en van de vis samen met die van het broodje geven niet echt een lekker mondgevoel, en qua smaak is het niet zo goed thuis te brengen.
Zou me best kunnen voorstellen dat bijv. de Subway deze niet op de menukaart heeft staan.
Maar dat is persoonlijk natuurlijk ;)

En het was geen bruin broodje, maar een wit broodje bruin gebakken.

Achteraf had ik liever de lekkerbekjes als lekkerbek gegeten en de broodjes met kaas of hagelslag afzonderlijk.
Maar was een keer leuk om te proberen.
Sigaartjezaterdag 5 mei 2018 @ 12:09
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 12:06 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Nou ja, de dingen afzonderlijk waren wel goed alleen ik persoonlijk vind toch de combinatie een beetje ondefinieerbaar. Maar smaken verschillen natuurlijk.
De textuur en van de vis samen met die van het broodje geven niet echt een lekker mondgevoel, en qua smaak is het niet zo goed thuis te brengen.
Zou me best kunnen voorstellen dat bijv. de Subway deze niet op de menukaart heeft staan.
Maar dat is persoonlijk natuurlijk ;)

En het was geen bruin broodje, maar een wit broodje bruin gebakken.
Dat kan heel goed kloppen. Het broodje dat ik hiet zie is wat korrelig. Panini is gladder en dunner. Tenminste, ik vermoed dat dat het is.
Hele kleine dingen tellen mee.

Hoe vond je de pikantheid?
Was die ui terecht? Goeie combi of niet?
Woelwaterzaterdag 5 mei 2018 @ 12:19
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 12:09 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Dat kan heel goed kloppen. Het broodje dat ik hiet zie is wat korrelig. Panini is gladder en dunner. Tenminste, ik vermoed dat dat het is.
Hele kleine dingen tellen mee.

Hoe vond je de pikantheid?
Was die ui terecht? Goeie combi of niet?
Ja die pikantheid viel mee, maar dat had ik natuurlijk aan mezelf te wijten, dat ik er niet nog een pepertje bij had gesneden.
Maar bovenal is dit dus slechts een mening, de volgende user die hem maakt kan het evengoed gewoon lekker vinden. En die ui maakte voor mij niet zoveel uit, kan niet zeggen dat ik die mét of zonder ui lekkerder vond.
Sigaartjezaterdag 5 mei 2018 @ 12:26
Zo zullen velen mijn nasi en bami ook niet lekker vinden.
Lucky_Strikezaterdag 5 mei 2018 @ 13:13
Een panini is zachter dan een baguette, ik denk dat dat zeker een verschil maakt.

Misschien omdat het lunchtijd is, maar een broodje lekkerbek met peper, knoflook en ui lijkt me ineens best eetbaar. Ik ben alleen wat huiverig voor de kaas.
Sigaartjezaterdag 5 mei 2018 @ 13:17
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 13:13 schreef Lucky_Strike het volgende:
Een panini is zachter dan een baguette, ik denk dat dat zeker een verschil maakt.

Misschien omdat het lunchtijd is, maar een broodje lekkerbek met peper, knoflook en ui lijkt me ineens best eetbaar. Ik ben alleen wat huiverig voor de kaas.
Haha, achteraf ben ik juist een beetje huiverig voor de ui.
:D
Lucky_Strikezaterdag 5 mei 2018 @ 13:19
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 13:17 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Haha, achteraf ben ik juist een beetje huiverig voor de ui.
:D
:D

Ik denk dat een gekookt eitje toch ook een fijne toevoeging is.
liedetectorzaterdag 5 mei 2018 @ 13:42
ik vind ui met vis altijd een goeie hoor ravigote anyone?
Lucky_Strikemaandag 7 mei 2018 @ 13:41
Ik ga er vandaag ook voor.

In een vlaag van verstandsverbijstering kocht ik eens diepvrieskibbeling. Het is eetbaar maar niet meer dan dat. Ik heb nog een wit broodje over en ook een bakje met gemengde gesnipperde pepertjes op azijn. Mijn laatste ei offer ik ook op voor dit experiment. Ik heb gisteren dermate veel knoflook op dat ik even een dagje heftige nasmaak oversla. Geen ui en knof dus vandaag.

iutMfC6.jpg

De kibbeling wordt as we speak gebakken in de oven. Zonder folie want ik hou hem graag knapperig.

In de tussentijd maak ik het broodje:
HH7OpMu.jpg

De eierkoker doet zijn ding. Nog 6 minuten wachten.
Ludachristmaandag 7 mei 2018 @ 13:42
_O_ .
Ludachristmaandag 7 mei 2018 @ 13:43
Maar waarom het broodje niet even in de oven, zoals de grootmeester ook deed?
Lucky_Strikemaandag 7 mei 2018 @ 13:52
Omdat het broodje al volledig gebakken is, gaat het na het bakken van de kibbeling alleen nog even als geheel in de oven:
v8K2DF8.jpg

Naderhand alleen nog even ei en mayo er op. Met een dwarsdoorsnede voor Robin:
VIEMkSu.jpg

Het is best heel lekker eigenlijk. Ik had er wat meer peper op kunnen doen maar meer verbeteringen zijn er niet.
LPFANmaandag 7 mei 2018 @ 16:34
Krijg er honger van :9
de_boswachtermaandag 7 mei 2018 @ 16:40
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 11:11 schreef Woelwater het volgende:
Nog even mayonaise smeren:

[ afbeelding ]

Klaar :Y)

[ afbeelding ]
Sow koekoek dat ziet er lekker uit _O_
Alhoewel ik er nog altijd bij blijf dat ik het met makreel zou doen. Maar dit ziet er top uit.
Leuk topic!
VeX-maandag 7 mei 2018 @ 17:27
Geïnspireerd door jullie inzendingen ben ik ook maar aan de slag gegaan!

Heb net Subways op. Italian BMT, wit broodje met honing mosterd dressing. Kaas, sla, augurk, komkommer, tomaat, rode uien.

Hierbij pics van de bestelling!

IMG_20180507_171710288.jpg

Was wel goed te doen hoor maar volgende keer doe ik denk ik nog wat groene paprika erbij!! Oh ja en de koekjes hoeven in het vervolg niet, veel te zoet!
Hojdhoppermaandag 7 mei 2018 @ 18:03
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 12:03 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Is onderzoek naar geweest. Het schijnt niet goed te zijn dat voedsel in direct contact komt met metaal tijdens het koken.
Ik zal het even opzoeken. Sinds ik dat gelezen heb, gebruik ik bakpapier als scheiding tussen aluminium bakjes en roosters bij het ovenwerk.
Nog wat gevonden toevallig? Gingen bij ons dit weekend wederom kaal op het rooster de oven in en moet er nu steeds aan denken. :')
Sigaartjemaandag 7 mei 2018 @ 18:23
quote:
0s.gif Op maandag 7 mei 2018 13:52 schreef Lucky_Strike het volgende:
Omdat het broodje al volledig gebakken is, gaat het na het bakken van de kibbeling alleen nog even als geheel in de oven:
[ afbeelding ]

Naderhand alleen nog even ei en mayo er op. Met een dwarsdoorsnede voor Robin:
[ afbeelding ]

Het is best heel lekker eigenlijk. Ik had er wat meer peper op kunnen doen maar meer verbeteringen zijn er niet.
Heeerrrrllliiijkkkk!

Ik voel dit als een hele eer :@
Lucky_Strikemaandag 7 mei 2018 @ 18:28
quote:
1s.gif Op maandag 7 mei 2018 18:23 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Heeerrrrllliiijkkkk!

Ik voel dit als een hele eer :@
Het ei is een echte aanrader, moet je ook eens proberen.
FutureFairytalemaandag 7 mei 2018 @ 22:54
Lekker LS! Witvis met kaas vind ik ook echt lekker.
MissGiraffedinsdag 8 mei 2018 @ 06:53
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 09:58 schreef JeMoeder het volgende:

[..]

Inderdaad, pepesan ikan :9~

Maar, TS gebruikt wat hij nog heeft liggen volgens mij. Dus dan gewoon een lekkerbekje!
Ik mis het bananenblad daar ook al voor? En alle kruiden? Of is makreel met kaas, ui, mayo, knoflook en een madame jeanette op een panini tegenwoordig ook al ikan pepesan? :')

[ Bericht 14% gewijzigd door Lucky_Strike op 08-05-2018 08:45:43 (offtopic verwijderd) ]
MissGiraffedinsdag 8 mei 2018 @ 07:04
quote:
10s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 16:39 schreef Angel-Joy het volgende:

[..]

Ik probeer ook niet te zeiken, maar toen ik de foto’s zag dacht ik toch echt wtf is dit.
Zijn nasi topic is nog te doen, maar vandaag gaat me te ver.
Eens. Een gefrituurde vis van AH met voorgesneden ui en knoflook uit een potje met mayo erbij en kaas uit de oven.... En iedereen vindt het lekker :')

-

quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 17:00 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Nou sorry hoor, maar dat ben ik niet met je eens.Ik kreeg inspiratie na het lezen over Mexicaanse lunches. En ik dacht dat kan ik ook. Meer dan een broodje kaas. Ok, ik kan Mexicaanse lunches nog niet evenaren, maar ik heb wel een klap in de richting gedaan.

Het waren trouwens heerlijke broodjes!
Je hoeft echt niet moeilijk te doen om een smakelijke lunch op tafel te zetten. Maar ik heb nog steeds geen antwoord van wat jij fabriceert in de keuken.
Plakjes kaas, gefrituurde lekkerbek, mayonaise, voorgesneden ui en knoflook uit een potje, panini en madame jeanette = "in de richting van Mexicaans"?

SPOILER
Ach je hebt gelijk, ook in Mexico gebruiken ze ui en knoflook. Op zich is je gerecht ook wel "in de richting" van een echt Indiaas, Indonesisch, Marokkaans, Spaans, Italiaans (panini!!!!!), Surinaams (madame jeanette!!), Amerikaans (Hellmans!!!!), Hollands (lekkerbekje!!) gerecht enzo :')
Sigaartjedinsdag 8 mei 2018 @ 07:33
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 07:04 schreef MissGiraffe het volgende:

[..]

Eens. Een gefrituurde vis van AH met voorgesneden ui en knoflook uit een potje met mayo erbij en kaas uit de oven.... En iedereen vindt het lekker :')

-

[..]

Plakjes kaas, gefrituurde lekkerbek, mayonaise, voorgesneden ui en knoflook uit een potje, panini en madame jeanette = "in de richting van Mexicaans"?

SPOILER
Ach je hebt gelijk, ook in Mexico gebruiken ze ui en knoflook. Op zich is je gerecht ook wel "in de richting" van een echt Indiaas, Indonesisch, Marokkaans, Spaans, Italiaans (panini!!!!!), Surinaams (madame jeanette!!), Amerikaans (Hellmans!!!!), Hollands (lekkerbekje!!) gerecht enzo :')
Speciaal voor jou kom ik een keer met een topic met Rustlers burgers.
#ANONIEMdinsdag 8 mei 2018 @ 08:29
Leuk topic!
LurkJeRotdinsdag 8 mei 2018 @ 08:32
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 08:29 schreef Somberling het volgende:
Leuk topic!
Het wordt steeds leuker.
#ANONIEMdinsdag 8 mei 2018 @ 08:38
quote:
10s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 08:32 schreef LurkJeRot het volgende:

[..]

Het wordt steeds leuker.
:Y

Ik zou graag foto's plaatsen maar ik kan echt geen vis bakken. Bij mij wordt het altijd 1 grote kliederboel.

Afgelopen tijd eet ik alleen nog haring, paling, makreel of zalm en die haal ik bij de vistent. Gefrituurde vis gaat mijn maag van borrelen.
Lucky_Strikedinsdag 8 mei 2018 @ 08:55
Off topic gebakkelei verwijderd.
Rexanthonydinsdag 8 mei 2018 @ 08:59
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 07:04 schreef MissGiraffe het volgende:
Een gefrituurde vis van AH met voorgesneden ui en knoflook uit een potje met mayo erbij en kaas uit de oven.... En iedereen vindt het lekker
Behalve dat het meer geld kost, zie ik niet zo'n probleem.

OT: Ik vind juist dit soort 'experimentele' recepten leuk! Helemaal als er foto's bij staan.
Als ik wil weten hoe ik hutspot moet maken, staan er 100+ (gelijke) recepten op internet. Denk niet dat ik dit recept ergens anders ga vinden.

Goed bezig Sigaartje! Al is het alleen al om de inspiratie. O+

[ Bericht 7% gewijzigd door Lucky_Strike op 08-05-2018 09:21:55 (offtopic verwijderd) ]
MissGiraffedinsdag 8 mei 2018 @ 09:03
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 11:17 schreef Sigaartje het volgende:
Ik snijd de vis doormidden zodat ze keurrriggg in het broodje passen.
[ afbeelding ]

Beetje mayo, beetje van maggi en een beetje van jezelf.

[ afbeelding ]

En dan de eerste hap....

OOOOOWWWWW, wat is deze lekkkeeerrr!!
Nog beter dan van de week. Ohw ohwo
Mjammie! Echt lekker! O+ _O_ :Y :Y :Y :Y mmmmmmmm :9~
MissGiraffedinsdag 8 mei 2018 @ 10:15
quote:
6s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 09:20 schreef Sigaartje het volgende:
Wat schaft straks de lunch?
Wel, ik had nog vis over en van alles en nog wat. Allemaal dingetjes die op moeten, dus ik ga wat in elkaar flanzen. Het wordt een pittig visje.
Zo ik was geïnspireerd door het broodje van Sigaartje, en dus heb ik mijn eigen versie gemaakt!
Ik had nog een eigengemaakte gepaneerde (eigen paneermeel!) visburger in de vriezer liggen, en ik had kaas, mayo, pepertjes (voor de Mexicaanse touch) en natuurlijk knoflook uit een potje liggen. Helaas geen ui meer. Nouja... ff gebakken en zie hier het resultaat:
Broodje_Sigaartje_Giraffe.jpg
Ziet er best lekker uit toch mensen? Het was ook heerlijk! Lekker stevig ontbijtje *burp*
Ludachristdinsdag 8 mei 2018 @ 10:36
Pepertje bovenop _O_ . Ook aan de presentatie wordt gedacht.
#ANONIEMdinsdag 8 mei 2018 @ 12:56
Haha dat pepertje bovenop :D
praadjedinsdag 8 mei 2018 @ 15:13
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 07:33 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Speciaal voor jou kom ik een keer met een topic met Rustlers burgers.
Net je topics ontdekt. Wat leuk om te lezen en de foto's te zien. En vooral ook leuk dat anderen het ook proberen. Van mij mag je lekker knutselen in de keuken hoor, ik geniet ervan.
Sigaartjedinsdag 8 mei 2018 @ 20:00
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 15:13 schreef praadje het volgende:

[..]

Net je topics ontdekt. Wat leuk om te lezen en de foto's te zien. En vooral ook leuk dat anderen het ook proberen. Van mij mag je lekker knutselen in de keuken hoor, ik geniet ervan.
Dank je wel!! O+
praadjedinsdag 8 mei 2018 @ 20:01
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 20:00 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Dank je wel!! O+
:*
Sigaartjedinsdag 8 mei 2018 @ 20:02
Ik ben echt totaal verrast dat anderen er ook mee aan de slag gaan. Dat geeft me motivatie om weer eens wat lekkers te bedenken.
praadjedinsdag 8 mei 2018 @ 20:03
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 20:02 schreef Sigaartje het volgende:
Ik ben echt totaal verrast dat anderen er ook mee aan de slag gaan. Dat geeft me motivatie om weer eens wat lekkers te bedenken.
Ja dat is inderdaad heel leuk. Dat je anderen inspireert.
Woelwaterdinsdag 8 mei 2018 @ 20:43
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 20:02 schreef Sigaartje het volgende:
Ik ben echt totaal verrast dat anderen er ook mee aan de slag gaan. Dat geeft me motivatie om weer eens wat lekkers te bedenken.
Ik kan niet wachten op je bouwverslag van een pizza gemaakt van oud brood :)
RobinOokdinsdag 8 mei 2018 @ 21:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 20:02 schreef Sigaartje het volgende:
Ik ben echt totaal verrast dat anderen er ook mee aan de slag gaan. Dat geeft me motivatie om weer eens wat lekkers te bedenken.
Leuk hè? Koken! *O*
praadjedinsdag 8 mei 2018 @ 21:31
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 20:02 schreef Sigaartje het volgende:
Ik ben echt totaal verrast dat anderen er ook mee aan de slag gaan. Dat geeft me motivatie om weer eens wat lekkers te bedenken.
Een afbakbroodje bakken. Inkepingen maken (het makkelijkste als hij nog niet gebakken is) dus niet volledig doorsnijden. In de inkepingen plakjes camambert doen en terug in de oven. Spekjes of bacon bakken en deze erover heen doen als de camambert gesmolten is. Evt, eerst wat honing erover voordat je de spekjes/bacon erover doet.
Kan ook zonder de bacon/spekjes.
JeMoederdinsdag 8 mei 2018 @ 21:32
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 06:53 schreef MissGiraffe het volgende:

[..]

Ik mis het bananenblad daar ook al voor? En alle kruiden? Of is makreel met kaas, ui, mayo, knoflook en een madame jeanette op een panini tegenwoordig ook al ikan pepesan? :')
Misschien moet je wat aan je begrijpend lezen kwaliteiten gaan doen. Ik zeg toch niet dat wat TS maakt pepesan ikan is? Maar goed, bedankt voor je positieve bijdrage.
de_boswachterdinsdag 8 mei 2018 @ 21:34
Hoe doe je plaatjes uploaden vanaf je mobiel als je aan het koken bent dan
Sigaartjedinsdag 8 mei 2018 @ 22:39
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 21:34 schreef de_boswachter het volgende:
Hoe doe je plaatjes uploaden vanaf je mobiel als je aan het koken bent dan
Ik stuur ze naar mijn mailadres van mijn computer, save ze onder my pictures en dan Tinypic.
Sigaartjedinsdag 8 mei 2018 @ 22:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 20:43 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Ik kan niet wachten op je bouwverslag van een pizza gemaakt van oud brood :)
Na morgen, hemelvaart en vrijdag is er vast wel oud brood dat roept. :Y)
Dan natuurlijk life verslag.
Woelwaterdinsdag 8 mei 2018 @ 23:13
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 22:57 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Na morgen, hemelvaart en vrijdag is er vast wel oud brood dat roept. :Y)
Dan natuurlijk life verslag.
*O*

SPOILER
vers deeg maken is ook zo'n gedoe, misschien op uw manier ook een succes
Renewoensdag 9 mei 2018 @ 13:16
Nvm
MissGiraffewoensdag 9 mei 2018 @ 13:17
quote:
14s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 10:36 schreef Ludachrist het volgende:
Pepertje bovenop _O_ . Ook aan de presentatie wordt gedacht.
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 12:56 schreef mascara-klodder het volgende:
Haha dat pepertje bovenop :D
Ja toch? De presentatie is ook belangrijk :D