abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_178909065
registreer om deze reclame te verbergen
Welkom in het babytopic!

De baby wiki-lijst vind je hier: klik
Het is natuurlijk verplicht gegevens in dit lijstje toe te voegen/aan te passen.

Een lijst met de verjaardagen van veel OUD-users en hun kindjes vind je op de Fok!wiki:

Ons motto:
Have babies they said, it will be fun they said *O*


sxup7Iz.jpg


Verboden woorden: egopost, faalmoeder. Het is niet egoistisch om even je gevoel te spuien zonder op anderen te reageren, en wat je ook doet je bent altijd de beste moeder voor jouw baby.

[ Bericht 9% gewijzigd door littledrummergirl op 03-05-2018 11:05:24 ]
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_178909077
quote:
0s.gif Op donderdag 3 mei 2018 10:06 schreef Flav het volgende:
Helaas wordt soms de doorslaapmodus door onbekende reden uitgezet. Dan wilt hij weer drinken midden in de nacht :') We zijn nu van 02:00 naar 04:00 geschoven met het klotsje melk.
Nog even doorschuiven en hij zit weer in het ritme.
dat is hier ook af en toe, paar weken doorslapen, dan ineens weer twee keer met honger wakker worden, dan weer naar een voeding en dan ist vaak weer over 8)7. Hij zal t dan wel weer even nodig hebben denk ik dan maar. Wij bewegen (soms enigszins mokkend :') mee).

Tolstoi, ik zat te denken, zou je lampje in de nacht juist weer niet teveel prikkels geven voor je kleine? Wij doen meestal vrijwel alles stil en in het schemerdonker, zodra er bijv een speelgoedje of lampje verschijnt gaat de kapitein "aan". Geen idee of t bij jullie ook zo werkt hoor. Iig wel fijn dat het s'avonds werkt *O* en nu doorzetten ^O^
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_178909298
Wij hebben een soortgelijk apparaat hier Tolstoj, maar was hier helaas geen succes. Ik vind het licht wat eruit komt overigens wel heel rustig, dus heb niet het idee dat ze er wakker door worden/blijven.

Wat een groei mini! Van kleine baby naar nu al een mini mensje!

Wij hadden twee doorslapers *O* alleen jammer van wat kort gemopper s nachts waardoor het voor ons nog geen doorslaapnacht was, maar het is al heel fijn als je er niet uit hoeft.

En verder wordt hier nu het hele huis doorgeschoven met de armen. Ze trokken gisteren samen de lade onder de box leeg en Em probeert continu bij de PlayStation te komen en FIFA eruit te halen. Zelfs gebarricadeerd met voedingskussen komt ze er nog bij om dan ondeugend te gaan lachen als ik haar naam roep. Dat gaat nog wat worden...

En Em ging gisteren ook zelf zitten! Waarschijnlijk een toevalstreffer want ze kan nog amper los zitten.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_178909338
registreer om deze reclame te verbergen
Dat ‘aan’ gaan vind ik ook het nadeel van nachtelijke poepluiers. Die kan ik niet negeren, dus is meneer dan compleet wakker.

Hier gaan beide jongens tussen 7 en 8 naar bed toe. M. krijgt dan nog een fles om 22.30-23.00 en dan slaapt hij. Tegenwoordig tot 4.00, dan volgt er een krijspartij tot 4.45 en slaapt hij verder tot 7.00 8)7
Vriend is dan wel echt zo’n praktische man en gaat dan allerlei dingen verzinnen die er mis zijn. Volgens mij is het een faaaaaaaaase.

M. begint eenkennig te worden. Als hij mij of vriend ziet is hij compleet gelukkig. Behalve gisteren toen hij me op mijn werk zag, toen moest hij steeds brullen. Zo van: wat doet die moeder hier ineens?
  donderdag 3 mei 2018 @ 12:29:58 #5
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_178911190
Dat is gewoon een dreumes, Mini! Hier ook naar het cb geweest, 3150 gram, nu 12 weken oud :) tweede vaccinatie erin, was even brullen maar ze heeft er verder geen last van gehad. En nu komt het: vanacht om 00:00 een fles, en daarna pas om 6 uur weer. Omg. Hopelijk blijft dit zo :D

LeSage, zo herkenbaar. Als O. huilt dan zoekt manlief naarstig naar oorzaken en oplossingen. Hij kan er niet tegen. Ik ben er iets berustender in, troost haar en wacht tot het voorbij is. Je komt er niet altijd achter wat er loos is.
  donderdag 3 mei 2018 @ 12:55:06 #6
221912 minilot
Puer aeternus
pi_178911826
Twaalf weken alweer Aventura, wat gaat dat hard! :o Fijn dat ze lekker groeit en slaapt O+
Wo ist der Führer, der mich führt?
  donderdag 3 mei 2018 @ 12:56:23 #7
221912 minilot
Puer aeternus
pi_178911861
registreer om deze reclame te verbergen
Bellenblaasding gehaald. Straks O. eens in de tuin zetten en kijken of -ie tot bubbels grijpen te porren is. :)
Wo ist der Führer, der mich führt?
pi_178912213
Nou Aventura, ik denk dat er vaak ‘niets’ aan de hand is. Gewoon niet kunnen slapen ofzo.

Bellenblaas is op dit moment de lievelings van peuter. Iets minder van mij, want als hij zo’n potje vindt draait hij het open en giet alle sop over zich heen :|W
pi_178912862
Mini, wat een goede stats! S. was bij 4 maanden net 200 gram lichter dan jouw O. 2 kleine reusjes O+
En die foto's, wat een heerlijk ventje en wat een verschil hè in 4 maanden tijd!
Ik vind het echt tof om te zien hoe jij leuke dingen bedenkt! Bellenblaas vergeet ik elke keer te kopen, ook maar eens doen dit weekend :D

Waar het lampje van is weet ik niet, het was een kraamcadeau. Doos heb ik helaas ook al weggedaan. Het is een hondje denk ik (paars en blauw/groen gekleurd) met in zijn hoofd allemaal sterretjes, waarmee dan in verschillende kleuren de sterretjes en pootafdrukken geprojecteerd worden.

PKM, je hebt gelijk hoor dat man ook wel eens een nachtshift mag doen. Maar tot nu toe was mijn oplossing steeds de borst en die heeft man dan weer niet :P Ik word ook sneller wakker dan hem.

Ik denk dat het handigheidje van man vooral is dat hij rustig is. Mijn stressniveau gaat erg omhoog als het bedtijd is, wordt dan altijd wat gespannen. Dat komt vooral doordat het de afgelopen 5-6 weken zo kut ging.
De laatste dagen lukte echter bij hem het middagslaapje ook niet meer....

Dezelfde man, het zal toch niet :o :+ De mijne ligt 's nachts gewoon naast me, dus het zal meevallen :P :P

Flav, dat klinkt wel lief en wat een goede nachten!

Adrian, ook al zo'n goede slaper, wat fijn!

LDG, dat van die teveel prikkels 's nachts door dat lampje heb ik ook al zitten denken. Ik weet ook niet of dat lampje nu het doorslaggevende ding is of mijn afwezigheid naast het bed.
S. valt wel in slaap terwijl het lampje nog brandt, dus dan zou ik denken dat het hem niet wakker houdt.... Maar 's nachts misschien wel?? Ik wil in ieder geval de komende nachten wel zo doorgaan en niet elke nacht iets anders proberen, maar ik houd het wel in mijn achterhoofd.
Ik heb wel het idee dat ie wakkerder wordt al er gepraat wordt, daarom was ik vannacht ook een beetje boos op manlief :)

FF, een zittende Em, wat goed!

LeSage, dat is ook de reden dat ik gestopt ben met 's nachts verschonen, tenzij doorgelekt of poepluier natuurlijk.

Aventura, wat fijn dat O. zo goed gegroeid is! Hoe gaat het nu met jou?
pi_178913051
Bijna vergeten, S. heeft zijn eerste slaapje op zijn eigen kamertje gedaan. Manlief bracht hem naar bed omdat ik helemaal zenuwachtig was :@

Wat ik me afvraag: als zijn middagslaapje nu weer niet lukt, zouden jullie dan dat ritueel met dat lampje en bij hem zitten gaan proberen? Of dat bewaren voor de avonden/nachten?
Ik denk dat manlief hem dan liever uit bed haalt als ie niet wil gaan slapen (maar wel moe is). Nu denk ik dat het misschien handig is om bij alle slaapjes die niet willen lukken hetzelfde ritueel te hanteren?

We zijn het trouwens ook weleens eens met elkaar hoor :+
pi_178914969
Mini, wat een reusje inderdaad, hij gaat heel goed op je voeding zeg :o C is een maand ouder en weegt 6780 en 64 cm
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_178915076
Whoah, Mini, wat groeit O. lekker!

Aventura, wat fijn om te lezen dat ze goed groeit. Alweer drie kilo, dat is vast een enorm verschil met d'r geboortegewicht? En een goede nacht, ook wel prettig!
pi_178915532
Fijn om te lezen Aventura! Groeit mooi! :)

Wauw mini haha! M. is 1 dag ouder en woog 2 weken geleden 2 kilo lichter :')

Adrian ik moest heel hard lachen om je kdv verhaal met huuuurgh _O-

Goed bezig TolStoi! Hoe ging dat eerste dutje? Ik vond de 1e 1/2/3 nachten wennen maar ik vind het nu wel prettig dat ie op z’n eigen kamer slaapt en hij geloof ik ook wel :)

Lemijn hoe is het aan zee? Als het net zo mooi weer is als hier (twente) dan lijkt het me prima vertoeven daar! :)

De juffen op het kdv hadden vanochtend zonder aanleiding tegen mijn vriend gezegd dat M. het heel goed deed daar. Dan ben je toch wel een beetje blij en trots O+
pi_178916042
*O* bij het 2e slaapje heeft de handoplegging weer gewerkt! Binnen 5 minuten was ie vertrokken :D
Manlief wilde hem er alweer uithalen, maar ik wilde het even proberen :D

1e slaapje was een kort slaapje van 45 minuten.

Manlief denkt dat het lampje weinig effect heeft, maar dat het vooral de aanwezigheid van mij of hem is. Hij vraagt zich ook af of dat niet eenzelfde slechte gewoonte is als hem elke keer uit bed halen en bij je in slaap laten vallen :{

Ik weet het niet, maar nu valt ie wel zelf in zijn eigen bed in slaap (zonder borst) ipv bij ons op schoot/aan de borst. Dat zie ik al als vooruitgang. Ook valt ie steeds iets sneller in slaap.
En ik ben van plan als dit blijft werken langzaam die handoplegging af te bouwen naar alleen maar erbij zitten, dan de stoel iets verder van het bed afzetten enz.

Eigenlijk weten we het beide niet, maar voor mij voelt het op dit moment goed dat dit lijkt te werken ('s avonds en net dus, de nachten moeten we nog aan werken :+ ).

Fleur, fijn dat M. het goed doet op het KDV. Tuurlijk ben je dan trots O+

Ik ben ook wel benieuwd hoe Lemijn het heeft!
  donderdag 3 mei 2018 @ 16:47:02 #15
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_178916947
Interessant hoe gewicht kan verschillen! Dat mijn meisje kleiner is is logisch, maar bij a terme geboren baby's loopt het op een gegeven moment dus ook kilo's uiteen. En dat op zo'n klein lijfje. Dit geeft goede hoop op inhaalgroei van onze meis. De kinderarts geeft ook aan dat dat ergens tussen nu en 2 jaar gaat gebeuren. Ben benieuwd wat haar uiteindelijke postuur wordt. Haar broer was bij geboorte een beer van 4140 gram, maar zat en zit uiteindelijk qua lengte op de middelste curve en qua gewicht op -1. Als meiske nooit op de bovenste curves belandt, zou dat helemaal niet zo gek zijn en ook niet per se aan haar dysmaturiteit te linken.
  donderdag 3 mei 2018 @ 17:01:22 #16
409579 LuDann
All the way
pi_178917214
Ik probeer gewoon weer even aan te haken hoor!

Over slapen: ik lees soms ook mee op een Amerikaans babyforum en daar is de '4 month sleep regression' dus echt een ding. Dus dat baby's rond de 4 maanden opeens slechter gaan slapen. Sommigen blijven daar dan ook in hangen. Ik vind het wel grappig dat dat hier niet echt een bekend fenomeen lijkt te zijn.

Bliksem heeft overigens heel goed geslapen de afgelopen nachten: van 23 - 7 en van 21 - 4. O+ Ben benieuwd of 'ie met 4 maanden weer slechter gaat slapen. Zou niet zo goed uitkomen aangezien ik dan net een week weg ben voor werk. Arme man. :')

Ik deed trouwens bij Wolk meestal de nachten (tenzij langdurig drama). De taken zijn nu bij een tweede automatisch eerlijker verdeeld. :P Man doet Wolk en ik doe Bliksem. Op het moment zijn zijn nachten zwaarder dan de mijne. :')

Bliksem weegt nu bij 11 weken trouwens 5,5 kilo. En hij krijgt een beetje spekkies. O+ Hij draagt bijna dezelfde maat luiers als zijn grote zus van bijna 3. Ik had haar laatst een luier van hem aangedaan en dat ging ook prima. :')
  donderdag 3 mei 2018 @ 18:04:52 #17
221912 minilot
Puer aeternus
pi_178918219
Ik doe alle nachten (en vroeg-in-de-ochtenden en eventueel heel-laat-op-de-avonden), en dan zo zachtjes mogelijk, zodat mijn man niet wakker wordt. Eerst was dat nog onder het mom van "zo lang ik verlof heb en jij er 's morgens op tijd uit moet voor werk" maar nu houden we het er maar in. :+
Wo ist der Führer, der mich führt?
  donderdag 3 mei 2018 @ 18:08:36 #18
221912 minilot
Puer aeternus
pi_178918270
En ja Ludann, het fenomeen slaapregressie is mij ook bekend, dus ik ben benieuwd de komende weken! :)

O. heeft tot dusver nog geen last van de inentingen van vanmorgen, hopelijk houden zo!
Mafkees schoof net op zijn buik ineens heel keurig één voor één zijn knietjes onder zijn kont en tijgerde hoppa! - een centimeter of dertig voorwaarts. Daar schrok -ie vervolgens zo van dat hij het keihard op een brullen zette en sindsdien niet meer op zijn buik wil, maar toch! :')
Wo ist der Führer, der mich führt?
pi_178921260
Er is een kruiper gesignaleerd. De waterbak van de katten is ook niet meer veilig. :')
One could tolerate a world of demons, for the sake of an angel.
pi_178921292
En wanneer stopt die slaapregressie weer dan? :O

En boks met taakverdeling LuDann ;) zo gaat het hier meestal ook. Behalve 's nachts dan, want zelfs met oordoppen in word ik nog eerder wakker dan man }:|

Mini, wauw nu al on the move, snelle O! O+

Pitbull is op het moment helemaal fan van z'n eigen voeten, kleine gekkie O+
Hij heeft nu ontdekt dat je ook met beide voeten tegelijk kunt schoppen; ik verdenk hem ervan dit te willen proberen:

giphy.gif
:+
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
  donderdag 3 mei 2018 @ 21:19:03 #21
462540 Flav
V♥
pi_178922185
Wat goed Nanuke! Waterbak van de hond was hier ook favoriet. Ik was er net op tijd bij anders was V nat geworden, hij trok zich eraan op :')
Nu maar op de hoogste stand gehangen haha.

Snelle O! *O*

Vandaag moest ik naar de tandarts en V ging mee.
Hij heeft zich super gehouden en alle harten gestolen van de assistentes O+
Kan hij alvast wennen voorals hij straks ook een keer naar de tandarts moet.
Tandenpoetsen vindt hij tot nu toe geweldig, als ik aankom met de tandenborstel gaat de mond al open :D
pi_178924317
Zelfde peuter/baby verdeling hier :+
Gekke is dat ik peuter dus niet meer hoor ‘s nachts. En vriend hoort baby veel later. Je gaat er toch op slapen.

Leuk, al die tijgeraars en kruipers O+ M. doet super zijn best, maar gaat vooral rondjes of een beetje achteruit. Wel een karaktertje hoor, hij wil de hele dag op zijn buik en proberen maar :)
pi_178924885
Leuk die tijgeraars en kruipers inderdaad!

Slaapregressie bij 4 maanden? :o hopelijk valt het mee :X

Ik maak vriend wel eens wakker ‘nu mag jij een keer gaan lopen’ :') met de reden dat als hij wakker is geweest gewoon binnen 5 minuten inslaapt en ik weer 2 uur wakker lig. :{
pi_178925402
Mini’s babysaurus O+ en wat supertof dat je bij de prikjes kon zijn. Of nou ja, supertof is niet het goede woord.. Stoer iig! En wat is dat met al die voortbewegende baby’s hier ineens :o

Adrian die huuurgh _O- Wat sneu voor die kindjes en ook heel grappig, hahaha!

De nachten.. Ik heb geen idee hoe vaak ik wakker ben ‘s nachts. Heb bij mini toen snel afgeleerd on daarop te letten :D Wij slapen met z’n allen in een bed, dus de verdeling is hier niet zo precies. Wel mocht ik de afgelopen weken nog niet tillen, dus man deed het sjouwwerk ‘s nachts. Zittend verschonen gaat sinds kort gelukkig weer, dus nu is de verdeling weer als vanouds: ik de voeding en zonodig verschonen, is er meer nodig (even lopen bijvoorbeeld, eentje die besluit om wakker te blijven of iets van schone kleren), dan doet man dat. Dat komt nu micro niet meer zo spuugt nog maar weinig voor, dus hij kan aardig slapen al zeg ik het zelf.

Morgen voor het eerst een dag alleen met micro in de winkel. Ben benieuwd :D
Make your own kind of music.
pi_178925496
Oh ja, ik wilde je ook nog een compliment geven Mini! Stoer dat je er bij gebleven bent.
Ik heb zelf ook een hardnekkige fobie (voor vogels) en weet hoe moeilijk het kan zijn om er doorheen te moeten :*
pi_178926161
quote:
0s.gif Op donderdag 3 mei 2018 23:17 schreef CassElliot het volgende:
Morgen voor het eerst een dag alleen met micro in de winkel. Ben benieuwd :D
Succes! Ik vind het wel geniaal, bij veel andere winkels zou het onprofessioneel zijn als je daar met een baby zit, maar bij jouw winkel zal het juist vanzelfsprekend zijn en misschien zelfs voor extra omzet zorgen (hormonen en impulsaankopen :D ).
pi_178927162
Spannend CassE!

Na een goede nacht gisteren hebben we nu weer een rotnacht, kon ook niet altijd goedgaan :P

[ Bericht 12% gewijzigd door LaBelleFleur27 op 04-05-2018 05:03:51 ]
pi_178930474
Om er even op terug te komen/antwoorden:
Ik zie op tegen werk ivm ploegendiensten en oppas regelen.
Kdv is geen optie want dat is zo duur. Dan kan ik beter niet werken.
En elkaar afwisselen is ook niet altijd haalbaar.
Ik wil niet op de meest gekke tijden oppas moeten regelen (‘s avonds laat).
En als man en ik ‘s morgens beide zouden werken, wie brengt hem dan naar school?
Man wilt geen gastouder en hij heeft soms zoveel onzekerheid rondom zijn ploegendiensten.
Ene keer dit, dan ineens weer dat.
Ik vind het moeilijk om ‘s nachts weg te zijn van mijn baby, dan zit er als ik klaar bent met bv, ook weer aan te komen.
Wil het liefst alleen overdag werken maar dat is niet haalbaar.
Ik vind het zo moeilijk en dat geeft stress en krijg het er gewoon benauwd van.

Daarnaast baal ik van Z’s eenkennigheid en dat ze óók alleen maar aan de borst wilt.
Ik probeer het nu zo’n anderhalve week elke dag en nog steeds drinkt ze niet uit de fles. Alleen sabbelen en erover praten. :')

Dus, hoe komt dit goed? ;(
pi_178931110
Aventura wat fijn dat jullie mini goed groeit!

Ik vind de gewichtsverschillen ook wel fascinerend. Ik schat N nu met 8 maanden op 7kg en 65cm.

En leuk al die augustus/september baby’s in dezelfde fase van het kruipen, tijgeren, optrekken.
Het kan plots zo snel gaan! Hier rolt ze voornamelijk door de ruimte. Dacht dat optrekken nog wel even zou duren. Zat ze vanochtend in haar badje in het grote bad. Vond ze de spiegelende knop om het bad leeg te laten wel zo interessant dat ze zich in bad optrok om het beter te bekijken. Maarja beetje glad natuurlijk, ben benieuwd wanneer ze het kunstje op andere plekken laat zien!

Venco, dat lijkt mij ook heel moeilijk en iets om tegen op te zien zeg! Geen grootouders die op de moeilijke momenten (heel vroeg of heel laat) kunnen helpen?
Toen ik het las was het eerste wat ik dacht een andere baan zoeken die wel past bij hoe jij je leven in wil richten. Dat is vast makkelijker gezegd dan gedaan, maar ik ben wel van mening dat je werkt om te kunnen leven en niet leeft om te werken. :*
  vrijdag 4 mei 2018 @ 12:33:09 #30
221912 minilot
Puer aeternus
pi_178932082
Dat het niet mogelijk bleek om een iets vaster rooster te krijgen dan elke week weer andere tijden, ook 's avonds en in het weekend (en dan de komende tijd ook ineens veertig uur p/w) was voor mij wel de grootste reden om twee weken geleden ontslag te nemen, het was gewoon echt niet te combineren met opvang voor O. Nu is het voor ons financieel wel mogelijk om mij me een paar maanden lang volledig op O. te laten richten (al moeten we wel op onze uitgaven letten nu én ben ik stiekem behoorlijk druk doende met het opzetten van mijn handgemaakte geitenfudge-dinges :)), maar was dat niet zo geweest dan was ik óók met mij huidige baan gestopt en was ik direct doorgegaan naar een baan voor twee á drie dagen per week. Nou heb ik makkelijk praten, omdat ik in mijn branche op zich snel werk heb en ik verder ook niet zo kritisch ben: ik werk al jaren onder mijn niveau en zie daar voor mezelf vooral voordelen in.
Al met al heeft Nolita een goed punt - is het mogelijk om op korte termijn iets anders te vinden denk je, Venco? :*
Wo ist der Führer, der mich führt?
  vrijdag 4 mei 2018 @ 12:36:39 #31
221912 minilot
Puer aeternus
pi_178932148
quote:
0s.gif Op donderdag 3 mei 2018 23:59 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Ik vind het wel geniaal, bij veel andere winkels zou het onprofessioneel zijn als je daar met een baby zit, maar bij jouw winkel zal het juist vanzelfsprekend zijn en misschien zelfs voor extra omzet zorgen (hormonen en impulsaankopen :D ).
Dit! :D

Succes CE, en laat je weten hoe het ging? ^O^
Wo ist der Führer, der mich führt?
pi_178934732
Lastig Venco! Eens met Nolita of een andere baan dan een optie is?

Ik vind het een stoere stap dat ontslag nemen mini! Ik merk wel dat ik nu best anders in mijn werk sta nu ik en kind heb. (eerst was werk een groot deel van mijn leven, nu vooral mijn kind). Heb er zelf wel redelijk een balans in gevonden. Ik ben trouwens ook maar opgeleid voor 1 beroep dus dit zal ook altijd mijn beroep blijven..

Dit is echt de eerste dag dat ik heel erg moe ben van een gebroken nacht, of het moet nog wat hormonaals zijn maar ik kan volgens mij ter plekke op mijn werk in slaap vallen. :O
  vrijdag 4 mei 2018 @ 14:31:02 #33
221912 minilot
Puer aeternus
pi_178934837
Dutje op het toilet een optie, Fleur? :7

Kuiken hier heeft sinds gisterenavond toch flink last van de vaccinaties gekregen. Weinig geslapen en nu nog steeds huilerig en koortsig. Vanmorgen wel even de deur uit geweest voor fudge-bezorging, maar de baby-bios in Rotterdam die elke eerste vrijdagmiddag van de maand is hebben we maar even overgeslagen :)
Wo ist der Führer, der mich führt?
pi_178935206
Heerlijk Mini, geen avondbedtijd. Ik vond het best lekker, bankhangen met slapende Banaan. Hopelijk gaat het bij jullie nog lang zo door. :D

Lol Adrian om je kinderdagverblijfverhaal. Ik vraag me af of Banaan dat geluid ook kan als hij ouder wordt.
Hier ook geknor trouwens maar dan als hij tevreden is. :D

FF wat fijn eindelijk weer doorslapers! *O*

Sage die krijspartij mag hij wel gaan overslaan.

Aventura wat fijn dat het zo goed gaat!

Leuk Mini die bellenblaas, hoe vond hij het?
Hopelijk wordt O. snel weer beter. :*

Nanuke een kruiper en Mini een tijgeraar. :)

Tolstoi ik probeer weleens de langzame buikademhaling van Samen bevallen te doen als ik me gestresst voel. Werkte goed voor Banaan in de buik en nou ook. En ontspan bewust je spieren. ;)

Lu ik denk dat Banaan vooral overdag getroffen is door de four month regression. 'S Nachts gaat het wel best *hoi Fok!wet*.

Twist boks! Banaan houdt ook van zijn voeten. Natte sokjes En voeten naar zich toe trekken. Dat laatste helpt ook met poepen. ;)

Venco. :*

Banaan vindt het op het moment heel lollig als ik de grote bal op zijn buik laat vallen. :D

Vanochtend werd Banaan wakker met de wekker van mijn man, om zes uur. Ik dacht dat hij een korte wakkere tijd zou zijn, hij was overduidelijk nog moe. Ik bleef dus met hem in bed, twee uur later sliep hij pas weer. :')

Gaat er nog iemand wat doen met Bevrijdingsdag? Banaan heeft gehoorbescherming gekregen, dus net als ieder jaar weer naar Wageningen. :)
Relativeer, adem in, adem uit en luister niet naar het geluid!
  vrijdag 4 mei 2018 @ 17:45:53 #35
221912 minilot
Puer aeternus
pi_178938888
Oooo PKM, laat je even weten wat Banaan van z'n gehoorbeschermer vindt? Heb er toevallig net eentje voor O. besteld voor een festival in juli in Londen! :)
Wo ist der Führer, der mich führt?
pi_178939697
CasseE, is het goed gegaan vandaag?

Venco, ellendig zeg dat je je er zo druk om maakt. Hadden jullie hier van te voren een plan over?

Nolita, al een optrekker, leuk hoor!

Mini, arme O. Hopelijk voelt ie zich snel weer ok!

PKM, hier begint B ook z'n voetjes te ontdekken. Hij had laatst al bijna z'n sok uit. Handig als hij dat straks kan :')

Over updates gesproken: B trekt tegenwoordig direct z'n speen uit z'n mond, om die dan uitgebreid te gaan bekijken en proberen terug te stoppen. Wat uiteraard niet lukt, en dan dus huilen. En dat repeat x100 }:| Helpt niet echt met in slaap vallen :N

Gelukkig gaat het wel weer wat beter. Koorts is weg. Hij is nog niet helemaal de oude, maar het gaat de goede kant op ^O^
  vrijdag 4 mei 2018 @ 19:06:16 #37
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_178940232
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 17:45 schreef minilot het volgende:
Oooo PKM, laat je even weten wat Banaan van z'n gehoorbeschermer vindt? Heb er toevallig net eentje voor O. besteld voor een festival in juli in Londen! :)
wij hebben de onze vorige week uitgeprobeerd met de kapitein op een koningsdag bandje in een te tentje ding en hij vond het dikke prima ^O^ heeft er totaal geen last van en hij hoort echt 0,0. Hij reageerde ook totaal niet toen de muziek stopte en weer begon. Beste aankoop ever :D

En ik voelde me heel verantwoordelijk ect tussen alle ouders met hun jonge kinderen vooraan zonder ook maar enige vorm van gehoorbescherming :X
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  vrijdag 4 mei 2018 @ 19:09:31 #38
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_178940301
Ik wil ook graag iets leuks gaan doen met kaptein van t weekend maar heel veel dingen vind ik ineens "niet netjes" nu ie waterpokken heeft. Naar de bieb in de baby hoek bijvoorbeeld. Wil niemand aan deze biohazzard blootstellen :')

Oh en hij is me toch ineens lelijk joh :@ vind het zelfs n beetje viezig ofzo 8)7
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_178940472
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 17:45 schreef minilot het volgende:
Oooo PKM, laat je even weten wat Banaan van z'n gehoorbeschermer vindt? Heb er toevallig net eentje voor O. besteld voor een festival in juli in Londen! :)
Even een algemene tip mbt gehoorbescherming: het werkt hartstikke goed natuurlijk, maar hou er rekening mee dat, wanneer je de bescherming af doet, alle geluiden 10x zo hard binnen komen. De oortjes zijn daarvoor een tijdje helemaal niets gewend en krijgen dan ineens alles super hard binnen. Dus wacht met het afdoen tot je echt op een rustige plek bent waar heel weinig geluid is, zodat de oren weer even kunnen wennen.
Deze tip kreeg ik van een client van mij die gehoorbescherming gebruikt omdat ze niet tegen prikkels kan.
Draagzak kopen of huren?
www.babydragen.eu
  vrijdag 4 mei 2018 @ 19:17:37 #40
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_178940474
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 19:09 schreef littledrummergirl het volgende:
Ik wil ook graag iets leuks gaan doen met kaptein van t weekend maar heel veel dingen vind ik ineens "niet netjes" nu ie waterpokken heeft. Naar de bieb in de baby hoek bijvoorbeeld. Wil niemand aan deze biohazzard blootstellen :')

Oh en hij is me toch ineens lelijk joh :@ vind het zelfs n beetje viezig ofzo 8)7
Kom anders even naar ons toe, wij wachten al jaren vergeefs op de pokken :')

beterschap!
  vrijdag 4 mei 2018 @ 19:25:21 #41
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_178940605
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 19:17 schreef MevrouwCactus het volgende:

[..]

Even een algemene tip mbt gehoorbescherming: het werkt hartstikke goed natuurlijk, maar hou er rekening mee dat, wanneer je de bescherming af doet, alle geluiden 10x zo hard binnen komen. De oortjes zijn daarvoor een tijdje helemaal niets gewend en krijgen dan ineens alles super hard binnen. Dus wacht met het afdoen tot je echt op een rustige plek bent waar heel weinig geluid is, zodat de oren weer even kunnen wennen.
Deze tip kreeg ik van een client van mij die gehoorbescherming gebruikt omdat ze niet tegen prikkels kan.
Ja idd goeie tip, wij zijn ook even n stukje van het geluid weg gelopen toen we m weer afdeden, kan me voorstellen dat ie zich anders echt de :% schrikt als hij ineens weer hoort en het niet zag aankomen.
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  vrijdag 4 mei 2018 @ 19:26:57 #42
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_178940625
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 19:17 schreef Spees_Eend het volgende:

[..]

Kom anders even naar ons toe, wij wachten al jaren vergeefs op de pokken :')

beterschap!
heb je straks ineens pubers met pokken ofzo _O- das vast nog tien keer erger.

Kaptein heeft overigens relatief weinig last gelukkig. Hij is wat mieperiger maar krabt er gelukkig niet aan. Sommige plekjes zijn wel wat gevoelig, maar dat is het wel geloof ik ^O^
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_178940700
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 14:49 schreef Pannenkoekenmix het volgende:
Heerlijk Mini, geen avondbedtijd. Ik vond het best lekker, bankhangen met slapende Banaan. Hopelijk gaat het bij jullie nog lang zo door. :D

Lol Adrian om je kinderdagverblijfverhaal. Ik vraag me af of Banaan dat geluid ook kan als hij ouder wordt.
Hier ook geknor trouwens maar dan als hij tevreden is. :D

FF wat fijn eindelijk weer doorslapers! *O*

Sage die krijspartij mag hij wel gaan overslaan.

Aventura wat fijn dat het zo goed gaat!

Leuk Mini die bellenblaas, hoe vond hij het?
Hopelijk wordt O. snel weer beter. :*

Nanuke een kruiper en Mini een tijgeraar. :)

Tolstoi ik probeer weleens de langzame buikademhaling van Samen bevallen te doen als ik me gestresst voel. Werkte goed voor Banaan in de buik en nou ook. En ontspan bewust je spieren. ;)

Lu ik denk dat Banaan vooral overdag getroffen is door de four month regression. 'S Nachts gaat het wel best *hoi Fok!wet*.

Twist boks! Banaan houdt ook van zijn voeten. Natte sokjes En voeten naar zich toe trekken. Dat laatste helpt ook met poepen. ;)

Venco. :*

Banaan vindt het op het moment heel lollig als ik de grote bal op zijn buik laat vallen. :D

Vanochtend werd Banaan wakker met de wekker van mijn man, om zes uur. Ik dacht dat hij een korte wakkere tijd zou zijn, hij was overduidelijk nog moe. Ik bleef dus met hem in bed, twee uur later sliep hij pas weer. :')

Gaat er nog iemand wat doen met Bevrijdingsdag? Banaan heeft gehoorbescherming gekregen, dus net als ieder jaar weer naar Wageningen. :)
Willem en ik zwaaien naar jullie morgen!
(dat wordt dus zwaaien naar alle babies die op banaan lijken en gehoorbescherming hebben ;))
pi_178940735
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 19:17 schreef Spees_Eend het volgende:

[..]

Kom anders even naar ons toe, wij wachten al jaren vergeefs op de pokken :')

beterschap!
+1 :')

Het rotte is dat ze nog een keer waterpokken kunnen krijgen als ze dit als baby hebben gehad. Dan hebben we er nog niks aan voor Cas en kunnen we weer jaren wachten tot er een pokkekind voorbij komt }:|
  vrijdag 4 mei 2018 @ 20:13:32 #45
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_178941545
Volgens onze huisarts (waar we even waren voor zn oortjes) had de kapitein zo enthousiast de pokken dat hij waarschijnlijk in een keer voldoende afweer zou hebben for a lifetime ^O^ zou dikke prima zijn. En anders, ach, dan vind ik m nog n keer twee weken van zn leven lelijk :D :+
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_178941739
quote:
1s.gif Op donderdag 3 mei 2018 18:08 schreef minilot het volgende:
En ja Ludann, het fenomeen slaapregressie is mij ook bekend, dus ik ben benieuwd de komende weken! :)

O. heeft tot dusver nog geen last van de inentingen van vanmorgen, hopelijk houden zo!
Mafkees schoof net op zijn buik ineens heel keurig één voor één zijn knietjes onder zijn kont en tijgerde hoppa! - een centimeter of dertig voorwaarts. Daar schrok -ie vervolgens zo van dat hij het keihard op een brullen zette en sindsdien niet meer op zijn buik wil, maar toch! :')
Mijn baby deed zojuist ineens hetzelfde.
Mijn luie baby. O+
pi_178941954
Vervelend van de pokken LDG, fijn dat ie vooralsnog weinig last lijkt te hebben!

Arme O. hopelijk gaat het snel beter. :*

Het is nog lang geen (babyfoto) dinsdag, maar mijn moeder heeft een petje gekocht voor M. en ik vind het zo schattig O+
1F5k7po.jpg
pi_178942657
Om 20.00 precies begon C gezellig te brabbelen }:| Hoe gedroegen jullie babies zich?

Fleur, wat staat dat wijs O+ Het hele kleine baby is er wel af zo!
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_178943316
Hahaha C! M. viel om 20:00 in slaap :')

Ja kleine is er zo wel af! Maar toen ik net even in het ledikantje keek lag daar nog wel echt een baby O+ Petje is overigens wel gekocht als extra zonbescherming. Ik ben vroeger als baby tweedegraads verbrand in mijn gezicht door de lentezon dus ik ben nu wel extra voorzichtig. :)
pi_178947956
Stop de tijd! Ik had Dirk even in de box geparkeerd, liggend op zijn rug, zodat ik naar de wc kon. Vind ik hem zo terug:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Van de week begonnen met het echte kruipen, nu dit. Waar is mijn kleine baby gebleven? :o
One could tolerate a world of demons, for the sake of an angel.
pi_178948008
Fleur, wat een lekker koppie met dat petje! Staat hem goed. :)

Ldg, wat sneu van de waterpokken zeg. Ik hoop dat het voor de kapitein met 1x klaar is. Waterpokken vind ik nog wel een beetje spannend. Ik heb ze vroeger zelf HEEL erg gehad door mijn ziekte, dus ik vrees een beetje dat Dirk dat ook krijgt. Brrrr. :@

Ik las over gehoorbescherming, die hebben wij inderdaad ook al gekocht. Goede tip van het weglopen van geluid voordat je ze afdoet. Daar had ik nog niet over nagedacht. :)

En vandaag gaan we naar de dierentuin met mijn ouders. Zin in! *O*
One could tolerate a world of demons, for the sake of an angel.
  zaterdag 5 mei 2018 @ 09:35:26 #52
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_178948139
Nanuke ik zat net te lezen over waterpokken en kwam dit tegen. Geen idee of t op jullie ook van toepassing is, maar misschien geeft het wat rust :*

quote:
Bestaat er een inenting tegen waterpokken?
Inenting tegen waterpokken is mogelijk, maar deze is niet opgenomen in het Rijksvaccinatieprogramma. Als waterpokken een gevaar kunnen opleveren bij een kind, bijvoorbeeld bij ernstige afweerstoornissen, dan kan een antiserum worden gegeven na besmetting
Heeft dirk eigenlijk ook jouw ziekte of weet je dat (nog) niet?
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  zaterdag 5 mei 2018 @ 09:46:39 #53
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_178948256
Wat een droppie Nanuke! Ik weet nog van mijn zoon, kwam ik een x zijn kamer binnen, stond ie rechtop in zijn bed. De schok!

Hier de derde nacht een slaapbaby van middernacht tot 6! We weten niet wat ons overkomt! Ze is nu bijna 7 weken gecorrigeerd. Hopelijk blijft ze zo goed slapen!
  zaterdag 5 mei 2018 @ 09:54:36 #54
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_178948361
Oh en nanuke :P hoog tijd om box en bedje naar beneden te gaan schroeven denk ik O+ kleine avonturier
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_178948446
Oei Nanuke, dat wordt het bedje en de box omlaag zetten... Optrekken doen ze hier dan weer niet, ze doen alles nog met de armen, ziet eruit alsof ze gehandicapt zijn met van die zwabberbeentjes die gewoon maar achter dat lichaam hangen. (Ze kunnen overigens wel op de knieën zitten, maar doen dat dus niet als ze vooruit willen).

Waterpokken vind ik zo'n zwaard van Damocles. Je weet dat het eraan zit te komen en dat het heel rot is, maar geen idee wanneer. Vlak voor vakanties komt die angst altijd een beetje op... ik hoop dat ik ze vlak na hun verjaardag alle drie met iemand met waterpokken in aanraking kan brengen, dan hebben we het maar gehad. Vaccineren kan overigens op eigen kosten sowieso (en soms vergoed de verzekering een deel). Wellicht voor jullie het nakijken waard Nanuke.

Wij hadden gisteren een rare dag qua schema, dus om 22:00 uur zaten er weer twee blije meisjes op de bank. Em had een speen aan een touwtje en liet die dan voor Lala bungelen, maar als Lala hem dan probeerde te pakken trok ze hem snel weg. En dat tig keer achter elkaar. We hebben echt hard gelachen (Lala ook). Ze zijn echt zo leuk nu, zeker met elkaar. Niet die mysterieuze tweelingband waar je mensen vaak over hoort, maar gewoon de samen spelen band die ze ook met hun broer hebben. En dan kan ik de daarop volgende dramanacht ook weer wat beter handelen. Vanmiddag gaan we fietsen naar de kinderboerderij met z'n allen!

En project speenafleer is dus afgeschaft en vervangen door alleen rondom het slapen een speen-project (en speen eruit trekken als ze slapen en ik hun kamer in durf). En daar zijn we tevreden mee!
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
  zaterdag 5 mei 2018 @ 10:46:59 #56
462540 Flav
V♥
pi_178949078
Oei Nanuke! Wij hadden uit voorzorg al de box verlaagd maar het bedje pas 2 weken geleden.
Precies op tijd want die nacht had hij de optrek update gedraaid :D

Kleine V tijgert me overal achterna en probeer zich aan mijn broek omhoog te trekken.
Daarnet vond ik hem in de tuin haha :')
pi_178949134
Blegh, waterpokken :{ ik hoop dat hij er nu voor altijd afweerstoffen tegen opbouwt, LDG.

Nanuke, wat goed! Vandaag een dagje verlagen op het programma? ;)

Ik heb doorgeslapen! Tot 9.45u! Het was heerlijk.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_178951616
Bedankt MevrouwCactus! Ik had het wel gelezen ergens maar had me niet zo bedacht dat Banaan en ik andere definities hanteren voor wat een rustige plek is.

Grappig Ellie, Banaan trekt nou ook de speen uit zijn mond om dan zelf te proberen hem terug te steken. :D We hebben weken zonder speen gedaan, dus geen idee of het een update is. Onhandig is het wel.
Fijn dat B. zich beter voelt. :*

Lol LDG, als Kapitein van de pokken af is dan vind je hem vast weer knapper dan ooit. ;)

Leuk Adrian! Ik ga proberen om Willem te herkennen. :)

Leuk Venco, ook ineens een tijgeraar! Zo lui is ze dus niet. ;)
Banaan trok zich gisteren aan de hand van mijn man dichterbij, toch wel een beetje trots. :)

Haha Fleur wat een klein baasje! :D

Wat gaat dat snel Nanuke! *O*

Fijne nachten zijn dat Aventura! :D

Lief FF dat samen spelen. O+

Heerlijk Sage, uitslapen! *O*

Banaan zat vanochtend aan zijn sokjes te trekken maar met zo'n pyjama inclusief voetjes had hij geen succes. :p

Ik wil proberen of hij naast me in bed in slaap kan vallen en of hij dan beter doorslaapt. Hij viel in slaap aan de borst maar besloot dat het nog geen tijd was ofzo. De speen friemelde hij eruit met zijn handje. Op zijn zij draaien om in slaap te drinken wou hij niet. Doekje in zijn hand zodat hij de speen er niet uit zou halen hielp ook niet, want dan wil hij dat doekje in zijn mond in plaats van de speen. Lachen en gieren omdat hij de speen in zijn mond had. In slaap gevallen met speen, weer wakker binnen een minuut. Zijn benen over die van mij omdat hij er zo mee wiebelde. Moest hij ineens poepen en scheten.

Toen hij eindelijk klaar was met poepen de luier maar verschoond en hem in de draagzak gestopt. Anderhalf uur moeite voor waarschijnlijk een dutje van drie kwartier. :D

Edit: Hij gaat voor anderhalf uur slaap, dat maakt veel goed. ;)

[ Bericht 2% gewijzigd door Pannenkoekenmix op 05-05-2018 13:24:23 ]
Relativeer, adem in, adem uit en luister niet naar het geluid!
pi_178952162
Wanneer mag je met je baby op de fiets in een zitje?
Als hij zelfstandig kan gaan zitten of als ie stevig zit als je hem zittend neerzet?

S. zit best stevig en zelf gaan zitten kan ie ook, maar wel op een beetje rare manier.
Wat zijn goede zitjes?
pi_178952460
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 13:38 schreef TolstoiFan het volgende:
Wanneer mag je met je baby op de fiets in een zitje?
Als hij zelfstandig kan gaan zitten of als ie stevig zit als je hem zittend neerzet?

S. zit best stevig en zelf gaan zitten kan ie ook, maar wel op een beetje rare manier.
Wat zijn goede zitjes?
Als ze zelf tot zit kunnen komen. En dan natuurlijk kijken of ze niet meteen omkukelen.
Sowieso pas na 9 maanden. Is S. dat al?
Ik kan echt niet wachten tot ik met mijn mannen op de fiets kan!

Meeste zitjes zijn Yepp of Bobike. Ik vond persoonlijk de Yepps mooier, maar op mijn tweedehands fiets zaten al Bobike zitjes, dus die heb ik nu maar :)
pi_178952470
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 13:38 schreef TolstoiFan het volgende:
Wanneer mag je met je baby op de fiets in een zitje?
Als hij zelfstandig kan gaan zitten of als ie stevig zit als je hem zittend neerzet?

S. zit best stevig en zelf gaan zitten kan ie ook, maar wel op een beetje rare manier.
Wat zijn goede zitjes?
De meningen daarover zijn verdeeld maar de meeste mensen houden vanaf een maand of 9 aan. Zelf kunnen gaan zitten is een hele grote pré (en ikzelf vind dat een vereiste).
Het gaat er voornamelijk om dat de wervelkolom stevig genoeg is om de hobbels en de klappen tijdens het fietsen op te vangen.

Wij hebben bij Twix destijds ook echt tot ruim 9 maanden gewacht en hij kon al een tijd zelf gaan zitten.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_178952652
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 13:58 schreef Malteser het volgende:

[..]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
:{ :X
pi_178954219
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 13:58 schreef Malteser het volgende:

[..]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
:{ :'( Ik krijg het helemaal koud als ik dat lees :'(

S. is nu 10 maanden oud. Hij kan zelf gaan zitten, maar doet dat niet vanuit de "normale" manier vanuit lig op de zij draaien en dan ophoog duwen met zijn armpjes. Hij gaat echt zitten vanuit ligstand, dan gaat ie een sit-up proberen te doen, buik flink aanspannen en uiteindelijk nog met zijn armpjes verder omhoog duwen. Als ie in zijn bed ligt, dan trekt ie zich ook wel mbv de spijlen middels een sit-up verder omhoog.

Is zeker ook beter om niet meteen hele stukken te gaan fietsen, maar ook wat opbouwen?

Lesage, ook bedankt voor de tips qua merken fietszitjes. We gaan eens op onderzoek.

Nanuke, een zich optrekkende Dirk :o Hij kijkt er wel heel erg blij bij O+
S. trok zich vandaag ook in de box omhoog, is er weer een memo langs geweest die ik gemist heb :7 ??

PKM, fijn dat Banaan een lang dutje doet!

Hier gaan de avonden en nachten beter sinds S. op zijn eigen kamertje slaapt. 's Avonds na bedritueel en voeding gaat ie redelijk snel slapen. Ik blijf er nog wel steeds even naast zitten met mijn hand op mijn borst, maar hij valt steeds sneller in slaap en wordt ook minder vaak wakker gedurende de avond.
Afgelopen 2 nachten beide keer maar 1 keer wakker. Het is nog even puzzelen wat ie dan precies wil, ik wil nl. niet meer standaard maar aanleggen. Dus afgelopen nacht wel bijna 2 uur bezig geweest, maar na voeding, 5 minuten slapen, omdraaien naar buik, huilen, weer terugdraaien, hand op borst, weer even slapen, toch weer huilen, luier verschonen, bleek het toch nog honger te zijn, want na 2e borst ging S. rond 2 uur slapen tot vanochtend half negen :o :o :o
En hij had ook al geslapen van 20:30 tot 00:30 *O* *O*

Hij was vannacht wel naar zijn buik gedraaid. Manlief had hem 5 uur nog teruggedraaid, maar toen ik om 8 uur opstond en S. nog sliep, lag ie alweer op zijn buik.
Dat kan bij 10 maanden toch geen kwaad meer qua risico's op wiegendood?

[ Bericht 4% gewijzigd door TolstoiFan op 05-05-2018 16:00:36 ]
pi_178954416
Bij 10 maanden zou je het best kunnen proberen. Niet ineens hele stukken inderdaad en ook niet keihard de heuvels op en af of de stoep op knallen (je zou zeggen dat dit common sense is, maar helaas :') )

Fietsen O+ kan niet wachten tot Cas er ook op mag O+
  zaterdag 5 mei 2018 @ 16:19:20 #65
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_178954539
Tolstoi, de kaptein slaapt op zn buik sinds ie kan rollen, wij leggen m op zn rug in bed en dan ligt ie een beetje mokkend te kronkelen tot ie op zn buik ligt en dan valt ie in slaap. Wel met zn gezichtje naar de zijkant. Ik denk dat dat t belangrijke is. Dat t gewoon kan zodra ie doorheeft dat ie niet met zn snuitje in t matras moet gaan liggen.
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_178954594
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 16:19 schreef littledrummergirl het volgende:
Tolstoi, de kaptein slaapt op zn buik sinds ie kan rollen, wij leggen m op zn rug in bed en dan ligt ie een beetje mokkend te kronkelen tot ie op zn buik ligt en dan valt ie in slaap. Wel met zn gezichtje naar de zijkant. Ik denk dat dat t belangrijke is. Dat t gewoon kan zodra ie doorheeft dat ie niet met zn snuitje in t matras moet gaan liggen.
Vind het nog wel een beetje eng, want dit doet ie nu voor het eerst sinds ie op zijn eigen kamertje ligt. Hij ligt ook met zijn gezicht naar de zijkant, dus dat gaat goed.
Twijfel nog of het verstandig is om dan wel zijn knuffel uit bed te halen.
Maar in principe is ie sterk genoeg om te draaien en rollen en ook om zich goed op te richten.

Hoe gaat het met de waterpokken van de kapitein? Nog geen ondragelijke jeuk hopelijk!
pi_178954606
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 15:55 schreef TolstoiFan het volgende:

[..]

:{ :'( Ik krijg het helemaal koud als ik dat lees :'(

S. is nu 10 maanden oud. Hij kan zelf gaan zitten, maar doet dat niet vanuit de "normale" manier vanuit lig op de zij draaien en dan ophoog duwen met zijn armpjes. Hij gaat echt zitten vanuit ligstand, dan gaat ie een sit-up proberen te doen, buik flink aanspannen en uiteindelijk nog met zijn armpjes verder omhoog duwen. Als ie in zijn bed ligt, dan trekt ie zich ook wel mbv de spijlen middels een sit-up verder omhoog.

Is zeker ook beter om niet meteen hele stukken te gaan fietsen, maar ook wat opbouwen?

Lesage, ook bedankt voor de tips qua merken fietszitjes. We gaan eens op onderzoek.

Nanuke, een zich optrekkende Dirk :o Hij kijkt er wel heel erg blij bij O+
S. trok zich vandaag ook in de box omhoog, is er weer een memo langs geweest die ik gemist heb :7 ??

PKM, fijn dat Banaan een lang dutje doet!

Hier gaan de avonden en nachten beter sinds S. op zijn eigen kamertje slaapt. 's Avonds na bedritueel en voeding gaat ie redelijk snel slapen. Ik blijf er nog wel steeds even naast zitten met mijn hand op mijn borst, maar hij valt steeds sneller in slaap en wordt ook minder vaak wakker gedurende de avond.
Afgelopen 2 nachten beide keer maar 1 keer wakker. Het is nog even puzzelen wat ie dan precies wil, ik wil nl. niet meer standaard maar aanleggen. Dus afgelopen nacht wel bijna 2 uur bezig geweest, maar na voeding, 5 minuten slapen, omdraaien naar buik, huilen, weer terugdraaien, hand op borst, weer even slapen, toch weer huilen, luier verschonen, bleek het toch nog honger te zijn, want na 2e borst ging S. rond 2 uur slapen tot vanochtend half negen :o :o :o
En hij had ook al geslapen van 20:30 tot 00:30 *O* *O*

Hij was vannacht wel naar zijn buik gedraaid. Manlief had hem 5 uur nog teruggedraaid, maar toen ik om 8 uur opstond en S. nog sliep, lag ie alweer op zijn buik.
Dat kan bij 10 maanden toch geen kwaad meer qua risico's op wiegendood?
Ik zou niet meteen tochten van tientallen kilometers gaan fietsen maar je kunt het best eens een stukje gaan proberen. Gewoon niet te hard over verkeersdrempels en misschien ook niet meteen die nostalgische klinkerweg in dat leuke dorpje.
Je hebt gauw genoeg door of jouw kindje er aan toe is.
Oh, en onze zoon draagt een helm op de fiets. Omdat hij vast zit in zijn stoeltje en zich dus niet kan beschermen, mochten wij of de fiets onverhoopt (om)vallen. Voor weinig te koop bij Decathlon/fietsenzaak/enz. Absoluut geen must maar je zou het ook kunnen overwegen als je dat fijn vindt, ze zijn er ook al in die kleine maatjes.
  zaterdag 5 mei 2018 @ 16:29:30 #68
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_178954672
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 16:23 schreef TolstoiFan het volgende:

[..]

Vind het nog wel een beetje eng, want dit doet ie nu voor het eerst sinds ie op zijn eigen kamertje ligt. Hij ligt ook met zijn gezicht naar de zijkant, dus dat gaat goed.
Twijfel nog of het verstandig is om dan wel zijn knuffel uit bed te halen.
Maar in principe is ie sterk genoeg om te draaien en rollen en ook om zich goed op te richten.

Hoe gaat het met de waterpokken van de kapitein? Nog geen ondragelijke jeuk hopelijk!
Als hij gewoon goed kan rollen (ook met slaapzakje als hij die heeft) zou ik me echt niet druk maken. knuffels zou ik inderdaad even wegleggen. Kaptein heeft hier alleen zon knuffellapje liggen waarmee ie in slaap valt (dat wrijft ie in zn oogjes O+ en dan rolt ie om en slaapt ie. In t meest gunstige geval that is _O-)

En de waterpokken, hij lijkt niet veel jeuk te hebben (althans, hij krabt niet) maar hij is er niet geheel happy onder. Beetje mieperig en hangerig, maar verder wel prima. Hij heeft ie dingen dus echt op de meest rare plekken he :X down under is het net offie driedubbele herpes heeft ofzo. Maar ook daar lijkt ie niet onwijs veel last van te hebben gelukkig ^O^ vind het tot nu toe (los van hoe dramatisch het eruit ziet) reuze meevallen 8-)
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  zaterdag 5 mei 2018 @ 19:19:14 #69
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_178957179
Kunnen kleintjes weer n soort krampjes krijgen als ze overgaan van melk naar steeds meer vast voedsel :? Kaptein ligt regelmatig met opgetrokken beentjes in bed te huilen en scheten te laten :{
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_178957797
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 09:35 schreef littledrummergirl het volgende:
Nanuke ik zat net te lezen over waterpokken en kwam dit tegen. Geen idee of t op jullie ook van toepassing is, maar misschien geeft het wat rust :*

[..]

Heeft dirk eigenlijk ook jouw ziekte of weet je dat (nog) niet?
Duizendmaal dank! Woensdag over een week hebben we weer een afspraak bij de kinderarts, dan ga ik het gelijk vragen of dat nuttig is en wat zijn gedachten erbij zijn. Echt, zo fijn dat je dit zegt! O+ O+

Dirk heeft ook mijn ziekte inderdaad. We hebben het in de zwangerschap al laten vaststellen. Voor zover gaat het trouwens allemaal nog niet veel anders dan bij andere kinderen. Aan de andere kant was dat ook niet mijn verwachting, want ik ben de eerste 2 jaar ook makkelijk doorgerold. We zullen zien hoe het verder gaat lopen. :)
One could tolerate a world of demons, for the sake of an angel.
  zaterdag 5 mei 2018 @ 20:02:48 #71
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_178957805
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 19:19 schreef littledrummergirl het volgende:
Kunnen kleintjes weer n soort krampjes krijgen als ze overgaan van melk naar steeds meer vast voedsel :? Kaptein ligt regelmatig met opgetrokken beentjes in bed te huilen en scheten te laten :{
:Y . Stom he?
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_178957914
Tolstoi, zodra je baby sterk genoeg is om zijn hoofd op te tillen en de andere kant op te draaien, en beide kanten op kan rollen is er volgens mij niet meer zo heel veel gevaar meer met buikslapen. :*

Malteser, ik schrok ook best van wat je zei over fietsen en zitje. Brrrr. Ik was het wel van plan te gaan doen af en toe zodra het kon (met de regen 20 min naar kdv lopen is toch niet zo lekker zeg maar. :P ), maar dit zet me toch wel weer aan t denken. Naar hoor. Gelukkig kan Dirk nog niet zelf gaan zitten (wel stevig loszitten) dus ik stel in elk geval maar uit tot dat wel kan. :@

En de krampjes bij vast voedsel zijn hier ook een ding ja. Heel stom.
One could tolerate a world of demons, for the sake of an angel.
pi_178958075
Ik kijk ook uit naar het fietsen, nog even geduld hebben maar!

Fijn dat je de waterpokken mee vindt vallen kwa ellende ldg, ik kijk er nog niet naar uit.

Hier draait N zich op haar zij, lijkt wel de stabiele zijligging dan, dus die houding vertrouw ik wel.

Vandaag heeft ze haar eerste flesje kunstvoeding gehad :o . Om te proberen of ze het wel drinkt. Maar ook dat ging er zonder problemen in. Ze dronk maar 80, maar sinds haar heftige verkoudheid die 2 weken geleden begon drinkt ze een stuk minder per voeding. Ik kolfde ook maar 80, dus dat komt overeen. Ik merk het ook aan de borst dat ze snel klaar is. Ook in de nacht redt ze het nu dus niet langer meer dan 4 uur. Hopelijk gaat ze weer meer en minder vaak drinken als de verkoudheid voorbij is! We zaten namelijk op flesjes/voedingen van 140-150
  zaterdag 5 mei 2018 @ 20:59:26 #74
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_178959185
Wij zijn weer terug helaas, we hadden een heerlijke vakantie. Maar Jacob ligt wel ultiem lekker te slapen in zijn eigen bed. Wat een indrukken toch voor zo'n baby, van huis zijn...
SPOILER: Jacob aan zee
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  zaterdag 5 mei 2018 @ 21:03:55 #75
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_178959288
^O^ aan de kruipers en optrekkers en doorslapers!
En beterschap voor de waterpokken. Ik hoop die ook uit te stellen tot na de eerste verjaardag, maar met een crèche weet je het nooit natuurlijk.
De rest weet ik niet meer, ik scrolde net even langs de afgelopen week, heb daar niet gelezen.

Kruipen doet Jacob nog steeds niet maar hij kan wel steeds beter over obstakels heen tijgeren en hij is ook een paar keer van zit naar lig gekomen afgelopen week. En hij heeft een nieuw lachje, een soort sociaal hinnikje dat hij deed bij interactie met alle mensen met wie we op vakantie waren, echt veel te schattig. En hij gaat tegenwoordig vrij nadrukkelijk aan mijn kleren hangen als hij te lang geen eten krijgt :Y) .
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_178960117
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 20:09 schreef Nanuke het volgende:
Tolstoi, zodra je baby sterk genoeg is om zijn hoofd op te tillen en de andere kant op te draaien, en beide kanten op kan rollen is er volgens mij niet meer zo heel veel gevaar meer met buikslapen. :*

Malteser, ik schrok ook best van wat je zei over fietsen en zitje. Brrrr. Ik was het wel van plan te gaan doen af en toe zodra het kon (met de regen 20 min naar kdv lopen is toch niet zo lekker zeg maar. :P ), maar dit zet me toch wel weer aan t denken. Naar hoor. Gelukkig kan Dirk nog niet zelf gaan zitten (wel stevig loszitten) dus ik stel in elk geval maar uit tot dat wel kan. :@

En de krampjes bij vast voedsel zijn hier ook een ding ja. Heel stom.
Niet de bedoeling om je te laten schrikken, vandaar ook in spoiler. Maar het heeft toen zoveel indruk op me gemaakt dat wij destijds bij Twix enorm voorzichtig waren.
pi_178960240
Lemijn O+
pi_178960705
Klinkt heerlijk lemijn! Lijkt me genieten met zo’n baby O+ . Was je met meer mensen weg of alleen met Jacob?
Nog algemene do’s en don’ts voor vakanties? Wij gaan over 3 weekjes kamperen, kan niet wachten!! O+
pi_178963036
Wij hebben vandaag voor het eerst gefietst! 10 minuten naar de kinderboerderij. Heen mocht Lala in het zitje en Em met peuter in de fietskar die we hebben gekocht, terug andersom. Het zitje vonden ze beide geweldig, de kar was maar mwah en slaapverwekkend. Peuter vond het wel geweldig in de kar met z'n zusje. Ze zijn nu 10,5e maand.

Lekker vooruitzicht Nolita! Ik ga over 2 weken ook weer eens een nachtje kamperen, maar dan zonder baby's! Waarschijnlijk lig ik na 1 biertje bij het kampvuur al om 11 uur half dronken te slapen :') ik heb er iig enorm veel zin in! Ik heb het ook heel tactisch pas aan m'n man voorgesteld na een doorslaapnacht :@

Fijn dat het weer uiteindelijk toch mee viel Lemijn! Hoe vond Jacob het in een andere omgeving?

Pkm, hier slapen de meiden al een maand of twee op hun buik. Eerst legden we ze zelf bij het wakker worden op hun buik (dan sliepen ze meestal weer door) en sinds ze ook met slaapzak kunnen rollen draaien ze zelf vrijwel altijd direct op de buik. Hier overigens nog wel twee knuffelbeesten per bed, vooral ter vermaak voor na het wakker worden, ermee slapen doen ze (nog) niet.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
  zondag 6 mei 2018 @ 09:17:01 #80
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_178965423
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 22:08 schreef Nolita het volgende:
Klinkt heerlijk lemijn! Lijkt me genieten met zo’n baby O+ . Was je met meer mensen weg of alleen met Jacob?
Nog algemene do’s en don’ts voor vakanties? Wij gaan over 3 weekjes kamperen, kan niet wachten!! O+
Voor meer over vakanties en uitjes, kijk ook hier: OUD / Op vakantie met (kleine) kinderen #13 - seizoen 2017
Wat ik er zelf van onthoud, is dat bekend speelgoed heel fijn is, en andere kleine bekende dingen zoals eigen lepel en knuffel. Maar vader spelen ze natuurlijk probleemloos met alles dat er is.
Slaaptijden of alles dat op een schema lijkt heb ik volledig losgelaten, maar dat is bij hem nooit heel strak geweest.
Gewone wandelwagen mee in plaats van een buggy was ook een goede keuze, vooral ook omdat anderen dan een flink stuk met hem konden gaan lopen 's morgens vroeg *O* .

Wij waren in een groot huis met vrienden inderdaad. Jouw baby is maar iets jonger dan de mijne toch? Zoals ik had verwacht, was hij enorm onder de indruk van alles, ondanks dat ik er bijna voortdurend bij was. Hij is dagen bezig geweest met de nieuwe omgeving in zich opnemen. Voorbeeldje: ik verschoonde hem elke keer op het voeteneind van mijn bed, en vaak zing ik dan 'op een grote paddenstoel' omdat daar thuis een poster van boven de commode hangt. Nu keek hij elke kaar naar opzij, waar hij normaal de poster ziet. En dan was hij weer verbaasd dat daar iets anders was. En veel buiten, en de zee, en het strand, en anders eten, en elke dag om 6 uur wakker want geen gordijn.
Maar de tweede helft van de week ging alles veel makkelijker want dingen werden herkenbaar en de mensen met wie we waren ook. Toen heeft hij enorm genoten juist van alle aandacht en veel meer gespeeld en gepraat.

Ik gaf hem net blauwe bessen in een bakje, en na even proberen heeft hij zo keurig al die besjes kunnen oppakken en in zijn mond stoppen. Er ging er maar eentje op de grond. Ik vond het zo knap dat ik bijna moest huilen. Hij lijkt echt weer enorm gegroeid. Hij wijst soms ook iets aan met alleen wijsvinger (bij voorkeur mijn tepel :') ). Ik zal 'm zeer missen als ik morgen weer moet werken, maar nu ik heb gezien hoe leuk hij drukte kan vinden als het bekend is, denk ik dat hij zich daar juist zal vermaken.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  zondag 6 mei 2018 @ 09:20:20 #81
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_178965446
Kamperen lijkt mij trouwens veel relaxter zonder baby. Jacob kan heel goed lang los zitten, maar ook heel goed alles in zijn mond stoppen en hij stopte niet na 1x een steen of een hap zand.

Buikslapen begon hier ook toen hij met slaapzak en al kon draaien, en niet meer in de wieg gepropt lag. Lekker met die knietjes onder zijn lijf en billen om hoog. Ik vind de dunne stoffen knuffels die hij heeft helemaal niet eng en naast mijn kussen liggen ook niet.

Qua fietsen heb ik daar wel veel zin in, maar de fiets is er nog niet en ik hoop dat hij in de tussentijd leert om zelf te gaan zitten. Ik denk ook nog over een helmpje...
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_178965894
Dat klinkt toch wel heel fijn lemijn. O+ En de blauwe bessen. :D Wat goed van Jacob!

Dirk was duidelijk onder de indruk van een dag dierentuin. Vannacht om 1u gevoed, om 4u gelopen met m omdat hij overstuur was, en daarna sliep hij tot 9u! Ik was gewoon eerder wakker dan hij. :D
One could tolerate a world of demons, for the sake of an angel.
  zondag 6 mei 2018 @ 10:14:02 #83
462540 Flav
V♥
pi_178965961
V slaapt ook wel eens op zijn buik, en hij heeft twee knuffels in bed.
Hij friemelt zich daarmee in slaap O+
Meestal vind ik ze overal in bed want hij slaat en gooit ermee, heb ze nog niet naast zijn gezicht gevonden.

Ik geniet zo van mijn baby O+
Op dit moment tijgert hij gillend van plezier door het huis haha.

Ook wij kunnen niet wachten om te mogen gaan fietsen! Hij kan wel zitten maar niet heel stevig los, hij is deze maand 9 maanden. Misschien wordt er deze maand snachts een update gedraaid (8>
pi_178966021
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 21:41 schreef Malteser het volgende:

[..]

Niet de bedoeling om je te laten schrikken, vandaar ook in spoiler. Maar het heeft toen zoveel indruk op me gemaakt dat wij destijds bij Twix enorm voorzichtig waren.
Dat snap ik. Het komt ook vooral binnen omdat ik Dirk al zo groot vind, en het gevoel daarbij is automatisch dat hij niet zo breekbaar meer is. Dat nog enige voorzichtigheid geboden is, dat weet ik wel. En dat ik hem niet van de trap af moet gooien ook. Maar dat er ook nog 'normale' dingen zijn waar hij echt schade van kan ondervinden, daar had ik niet meer zo bij stilgestaan.
One could tolerate a world of demons, for the sake of an angel.
  zondag 6 mei 2018 @ 10:22:03 #85
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_178966082
quote:
1s.gif Op zondag 6 mei 2018 10:14 schreef Flav het volgende:
V slaapt ook wel eens op zijn buik, en hij heeft twee knuffels in bed.
Hij friemelt zich daarmee in slaap O+
Meestal vind ik ze overal in bed want hij slaat en gooit ermee, heb ze nog niet naast zijn gezicht gevonden.

Ik geniet zo van mijn baby O+
Op dit moment tijgert hij gillend van plezier door het huis haha.
Hier ligt niks in het bedje op de plek waar ik het s avonds heb achtergelaten incl de kapitein 8)7 die vindt ik s ochtends altijd met zn hoofd bij het voeteneinde :D nou ja prima.

Ik vind de kapitein nu ook echt met de dag leuker worden O+ het hele afhankelijke is er af, hij gaat meer zelf op onderzoek uit en komt af en toe even contact maken als hij daar behoefte aan heeft. We zijn helemaal in sync en snappen elkaar veel beter lijkt het wel O+ fijn
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  zondag 6 mei 2018 @ 12:22:29 #86
462540 Flav
V♥
pi_178967980
quote:
1s.gif Op zondag 6 mei 2018 10:22 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]
Ik vind de kapitein nu ook echt met de dag leuker worden O+ het hele afhankelijke is er af, hij gaat meer zelf op onderzoek uit en komt af en toe even contact maken als hij daar behoefte aan heeft. We zijn helemaal in sync en snappen elkaar veel beter lijkt het wel O+ fijn
Dat contact maken gebeurd hier ook, als hij honger heeft of opgepakt wilt worden O+
Hij duwt zijn hoofd dan tussen m’n enkels en geeft dan een gilletje haha, best comisch.

Ik lig nu lekker in het zonnetje, op m’n bedje die ik in de zwangerschap heb gekocht O+ , te wachten totdat V wakker wordt.
Hij ligt nu voor de 2e dag op rij in zijn eigen bed zijn dutje te doen :o
pi_178968568
Lemijn, dat klinkt als een heerlijke vakantie!

FF, wat leuk dat jullie al gefietst hebben en dat de dames het zo leuk vonden!
Hier moeten we eerst nog een fietszitje scoren en ik denk dat ik ook maar meteen een moederfiets koop.

Hoe doen jullie dat met een fietszitje, is het handig om er 2 te kopen, 1 voor mijn fiets en 1 voor de fiets van manlief?

LDG en Flav, lekker genieten van jullie spruiten O+

Ik heb een beetje een baaldag, maar probeer me eroverheen te zetten. Heb het gevoel dat ik S. momenteel niet echt begrijp, het huis is een teringzooi, overal waar ik aan begin, wordt maar half afgemaakt, want dan komt er wel weer iets tussendoor. Dan ook nog eens keer teveel stress op het werk, daar ben ik ook helemaal klaar mee.

Een dikke week geleden postte ik dat S. een plekje had bij zijn oor, waar ie wel eens aan krabbelde. We hebben een week goed gesmeerd (Lemijn, je had gelijk :D )en het was zo goed als weg. Hij heeft het echter vannacht weer helemaal open gekrabbeld ;( Ik voelde het vannacht al in het donker, toen ie rechtop in bed was gaan zitten. Toen had ik meteen weer zalf gesmeerd.
Het lijkt nu echt zo'n schaafwond, rood en open, beetje vochtig. We hebben het idee dat ie zichzelf tijdens het in slaap vallen krabt. Toch maar even langs de huisarts ermee. Op zijn arm heeft ie nu ook wat eczeem plekken, net als in zijn knieholtes.
En ik maar denken dat ie door de BV beschermd was tegen eczeem....
  zondag 6 mei 2018 @ 13:33:43 #88
462540 Flav
V♥
pi_178969024
Kleine V heeft toch een kleine update gehad vannacht, hij zat zowaar 5 minuten ‘stabiel’ :o
Daarna viel ie om en ging ie kruipend verder, maar hij gaat de mat niet af :P
Volgens mij kriebelt het gras hem te veel haha.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_178972703
Ik kreeg het ook even moeilijk bij je berichtje Malteser. Extra reden om waakzaam te zijn met fietsen. Mijn fiets mag bijna geen gewicht dragen, dat was prima bij aankoop maar wordt tegen die tijd minder handig.
Goeie tip, die helm! :)

Jammer dat de vakantie weer voorbij is Lemijn. Leuke foto. O+
Handig die nieuwe hongersignalen.
Wat grappig hoe Jacob die nieuwe omgeving ervaren heeft. We willen in juni een paar dagen weg, ik ben benieuwd hoe Banaan dat vindt. Weten we gelijk een beetje wat we kunnen verwachten na de verhuizing.

Leuk FF voor het eerst fietsen. Heerlijk weer ervoor. :)

Klinkt als een lekkere nacht Nanuke. Abonnementje dierentuin dan maar? ;)

Tolstoi balen van de jeuk. Dat je S. even niet begrijpt is niet zo gek, hij is een baby en jij niet. :* Meer dan je best blijven doen kun je toch niet. Hopelijk gaat het snel beter tussen jou en S. Ik merk dat als het tussen Banaan en mij goed zit, al het andere ineens minder uitmaakt. :)

Mooie update Flav! :D Durfde hij eerder wel het gras op?

Banaan op bevrijdingsfestival was leuk. O+ De gehoorbescherming was niet zo'n succes want hij blijft van links naar rechts kijken en dan schuift zo'n ding af. Dat een kant uiteindelijk op zijn oog belandde vond hij geen probleem. :D
We hebben lekker in het gras gezeten en Banaan genoot van alle mensen plus familie gans. Prima dagje.

Banaan spuugde heel veel maar drinkt steeds beter buiten de deur. Hoe meer publiek, hoe leuker hij het vindt. ;)

Ik vind het flauw dat hij wel van buik naar rug kan rollen maar het niet doet omdat hij gefrustreerd raakt. Met die grote bal draait hij mee naar zijn zij, als hij op zijn rug ligt. Nou doe ik het ook andersom, Banaan op zijn buik over de bal heen en rollen maar. :D
Relativeer, adem in, adem uit en luister niet naar het geluid!
pi_178973669
quote:
0s.gif Op zondag 6 mei 2018 12:59 schreef TolstoiFan het volgende:
Lemijn, dat klinkt als een heerlijke vakantie!

FF, wat leuk dat jullie al gefietst hebben en dat de dames het zo leuk vonden!
Hier moeten we eerst nog een fietszitje scoren en ik denk dat ik ook maar meteen een moederfiets koop.

Hoe doen jullie dat met een fietszitje, is het handig om er 2 te kopen, 1 voor mijn fiets en 1 voor de fiets van manlief?
Wij hebben een Yepp met extra adapter, dan kun je het stoeltje zo van de ene op de andere fiets klikken. Geen idee of de andere merken ook zoiets hebben.

Wij hadden alles van peuter al, dus dat scheelde. We hebben alleen een fietskar erbij gekocht zodat ik tzt ook in m'n eentje wat met ze kan ondernemen.

En wat betreft veel half doen, prioriteiten stellen! Is wat je wil doen wel echt belangrijk of kan het later ook? Wat zou het gevolg zijn als je het niet zou doen? Ik laat veel dingen ook bewust liggen, komt wel weer als het wat soepeler loopt hier!
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_178973780
Pkm, hier weigerden ze ook heel lang te rollen naar de buik, en daarna deden ze weer net alsof ze niet terug konden rollen wat ze veel eerder al deden. Maar opeens gaat het knopje om en is het continu heen en weer rollen. Maar dat was hier pas bij 9 maanden ergens.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_178974205
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 13:58 schreef Malteser het volgende:

[..]

De meningen daarover zijn verdeeld maar de meeste mensen houden vanaf een maand of 9 aan. Zelf kunnen gaan zitten is een hele grote pré (en ikzelf vind dat een vereiste).
Het gaat er voornamelijk om dat de wervelkolom stevig genoeg is om de hobbels en de klappen tijdens het fietsen op te vangen.

Wij hebben bij Twix destijds ook echt tot ruim 9 maanden gewacht en hij kon al een tijd zelf gaan zitten.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Je spoiler heb je eens eerder vertelt in het Fietsen met kinderen topic.
Nooit vergeten dus wij wachten zo zachtjes aan tot een jaar denk ik.
Het idee alleen al. ;(

Vandaag even 2 uurtjes naar het strand geweest. Z met een prachtig hoedje op en even de borst gegeven al daar. Ze keek lekker rond met haar neus in de wind.
Was leuk. A heeft zich goed vermaakt met een bal. O+

[ Bericht 0% gewijzigd door vencodark op 06-05-2018 18:55:48 ]
pi_178975384
Ik breek even in zonder bij te lezen; heeft iemand tips voor fijn smeerbare zonnebrand? Ik heb nu Naif maar die smeert echt lastig uit en C is net een spookje als ik klaar met haar ben :') Ik zat te denken om gewoon Nivea te kopen; maar zit daar nou echt zo veel rommel in?
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
  zondag 6 mei 2018 @ 19:57:27 #94
462540 Flav
V♥
pi_178975775
Ik heb die van La Roche Posay, smeert heel makkelijk uit en plakt niet ^O^
Te krijgen bij de apotheek.
pi_178978892
quote:
1s.gif Op zondag 6 mei 2018 18:22 schreef FlyingFish het volgende:

[..]

Wij hebben een Yepp met extra adapter, dan kun je het stoeltje zo van de ene op de andere fiets klikken. Geen idee of de andere merken ook zoiets hebben.

....

En wat betreft veel half doen, prioriteiten stellen! Is wat je wil doen wel echt belangrijk of kan het later ook? Wat zou het gevolg zijn als je het niet zou doen? Ik laat veel dingen ook bewust liggen, komt wel weer als het wat soepeler loopt hier!
Kijk dat is nog eens een handige tip van die extra adapter! Thanks!!!

Soms heb je gewoon een baaldag en dan vind je alles belangrijk en erger je je aan alle halve dingen en de rotzooi in huis. Inmiddels is de rust wedergekeerd. Lekker gewandeld met S., ijsje gegeten op terras, S. zat echt contact te maken met andere kindjes op het terras, zo schattig O+

Hij krijgt steeds meer een eigen willetje. Brood wil ie niet meer gevoerd krijgen, maar zelf doen. Dan gaat het wel veel langzamer en soms lijkt ie echt expres dingen weer uit te spugen als ie merkt dat je kijkt. Als ie niet zijn zin krijgt, kan ie echt driftig gaan huilen.

Box en ledikant vandaag omlaag gedaan. Nadat S. zich gister in de box optrok tot op zijn knietjes, trok ie zich vandaag op tot staan :o :o
Ik heb gezegd dat dat echt nog niet nodig is, dat ie best nog even mijn lieve kleine baby'tje mag blijven 8-)

Nog 2 maanden en dan wordt ie 1 jaar ;( Stop de tijd, het gaat echt veel te snel
pi_178993616
Er is de hele dag nog niet gepost in dit topic. Zijn alle baby’s aan het genieten van het mooie weer? O+

Mijnes wel!
31969912_853884694813726_4586291831016259584_o.jpg?_nc_cat=0&efg=eyJpIjoidCJ9&oh=17c8e109ac7905fe421249ad83331c60&oe=5B9A24E1
pi_178994178
Heerlijk Duman! Ik heb enorm genoten van de airco in mijn kantoorpand :+ Ik hoop dat B wat meer buitenlucht heeft gehad, zal het zo thuis even checken bij z'n vader!

Je vakantie klonk fijn Lemijn! Leuk om te zien hoe ze zich ontwikkelen hè! Ik snap dat nu ook zoveel beter, nu ik zelf een kind heb. Dat je zo trots kan zijn op nieuwe ontwikkelingen, die voor anderen wellicht klein of vanzelfsprekend lijken.

En verder las ik iets over fietsen. Lijkt me echt super leuk straks! Maar voorzichtig dus... En ik las over festivals met (wisselend succesvolle) gehoorbescherming, en genieten van de zon, al dan niet in het gras. Fijn hè, dit lekkere weer! Morgen vrij, dus ga ik ook eens de zon bekijken.

B is gelukkig weer redelijk de oude. Geen koorts en pijn meer en kan weer lachen en brabbelen. Geen fan alleen van het hete weer geloof ik. Gisteren wat warmte bultjes en een soort rode exceem achtige vlekken op z'n armen. Maar even in de gaten houden. Oh en, en hij heeft de update 'voet in mond en sok uittrekken' gedraaid, ik vind het maar schattig O+
pi_178995704
Hoi, ik ben niet bijgelezen maar breek even in.

J. heeft het afgelopen uur 4 keer overgegeven. Ik gok melk die niet helemaal goed meer was of z'n zoete aardappel die verkeerd is gevallen. Hij heeft echt flinke golven melk uitgespuugd en ligt nu met een, vermoed ik, lege maag te slapen. Het vorige slokje borstvoeding dat ik hem aanbood kwam er linea recta weer uit.

Met dit warme weer vind ik het een beetje eng allemaal met het oog op uitdroging. Ik weet dat borstvoeding de beste ORS is, maar wanneer bied ik het weer aan? Gewoon voorzichtig proberen als ie wakker is? En dan sneller loskoppelen om z'n maag even te laten wennen ofzo?

En ik wil er eigenlijk de rest van de avond naast gaan liggen om hem in de gaten te houden. :X :@ Het was ineens weer zo'n klein hummeltje. Zieke kindjes moeten verboden worden. :(
Want het leven is niet meer dan een sprookje
  maandag 7 mei 2018 @ 18:51:01 #99
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_178995796
Wat akelig kris! Als hij slaapt zou ik het zeker wel even 1 of 2 uur laten. Uitdroging is een eng idee maar echt niet in een paar uur gebeurd, zeker niet zonder diarree en koorts erbij.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_178995944
Kris: zolang het alleen nog spugen is, zou ik hem nu niet wekken. Als hij uit zichzelf wakker wordt, kan je hem aanleggen en kijken hoe het gaat.
Zolang hij geen koorts en diarree heeft, kan het voor nu nog niet zoveel kwaad.
En sterkte, niks zo rot als een ziek kind. :*

Edit: Wat Lemijn ook al zegt ;).
pi_178996118
Ah bedankt voor de snelle reacties! Geen koorts en geen diarree. Wel al de hele dag matige plasluiers, maar dat komt gok ik door de warmte. Ik probeer het zodra hij wakker is weer.

Laat ik hem drinken zoveel hij dorst heeft of koppel ik hem na een paar slokjes los?
Want het leven is niet meer dan een sprookje
pi_178996671
Bedankt FF, het zal vast wel goedkomen met rollen. Ik blijf natuurlijk wel proberen. ;)

Klinkt goed Venco!

Fijn Tolstoi dat jullie weer door het drama heen zijn. Het ene uur kan het heel zwaar zijn en het volgende uur ineens prima he?

Leuk Duman! Wij waren inderdaad lekker de zon in. :)

Lol Ellie om je update! Naast sokken die ineens kwijt zijn nou ook de natte sokken. :D

Klote Kris. Ik snap wel dat je dan naast hem wilt liggen. Zou ik ook lekker doen trouwens met oog op potentiële slechte nacht. :*

Banaan heeft net als heel veel dagen vorige week weer verhoging. Hij is ook een iets minder vrolijke versie. Regeldagen, sprongetje, tandjes, nog andere gokjes?
Ook zonder tanden bijt hij al flink trouwens. :D
Relativeer, adem in, adem uit en luister niet naar het geluid!
  maandag 7 mei 2018 @ 20:00:13 #103
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_178997275
quote:
0s.gif Op maandag 7 mei 2018 19:05 schreef Krisvc het volgende:
Ah bedankt voor de snelle reacties! Geen koorts en geen diarree. Wel al de hele dag matige plasluiers, maar dat komt gok ik door de warmte. Ik probeer het zodra hij wakker is weer.

Laat ik hem drinken zoveel hij dorst heeft of koppel ik hem na een paar slokjes los?
Ik zou door laten drinken.
Mijn oudste heeft als (oudere) baby eens 14 uur elke 30-60 minuten overgegeven en ik bleef zolang ze wilde drinken aanbieden. En klein spuitje water direct na het spugen als ze niets wilde drinken. Uiteindelijk bij HAP gekomen en ze was gelukkig niet uitgedroogd. Arts gaf aan dat vocht wel snel wordt opgenomen en dat zelfs die 5ml al een hoop hielp, ook al kwam het er direct weer uit.

Beterschap! :*
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_178997360
Hoe hebben jullie je baby laten wennen aan het feit dat jullie na verlof weer gingen werken?
Steeds (wekelijks?) een paar uur naar een oppas?
Ze drinkt nog niet uit de fles en eenkennig.
Ik zie echt voor me dat ze straks, wanneer ik weer werk (2 diensten per week van 7 uur), hele dag huilt en niet drinkt.
Mag ik even vloeken? :( ;(
Ben erg verdrietig, onzeker en het wordt een ramp op die manier.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_178997554
Twee keer een wendag bij de opvang. Eerste keer drie uurtjes, tweede keer vier uurtjes. Toen was het zover. Ze gaat twee hele dagen naar de opvang.
Het gaat best prima op de opvang maar het blijft natuurlijk nog steeds wennen. Ze slaapt slechter dan bij ons thuis maar is wel tevreden gelukkig.

Vervelend dat je je zo zorgen maakt. Hoe lang duurt het voordat je weer gaat werken? En waar gaat baby heen als je gaat werken?
pi_178997610
Kris, beterschap! Heb helaas geen goede tips of bruikbare adviezen maar duim dat J snel weer beter wordt.

Hier alles goed! M is geweldig en we blijven maar genieten van haar. En ook van T, die nog steeds helemaal verliefd is op zijn kleine zusje.
  maandag 7 mei 2018 @ 20:19:04 #107
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_178997714
quote:
1s.gif Op maandag 7 mei 2018 20:04 schreef vencodark het volgende:
Hoe hebben jullie je baby laten wennen aan het feit dat jullie na verlof weer gingen werken?
Steeds (wekelijks?) een paar uur naar een oppas?
Ze drinkt nog niet uit de fles en eenkennig.
Ik zie echt voor me dat ze straks, wanneer ik weer werk (2 diensten per week van 7 uur), hele dag huilt en niet drinkt.
Mag ik even vloeken? :( ;(
Ben erg verdrietig, onzeker en het wordt een ramp op die manier.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
bij ons ging de kapitein eerst n paar keer wennen bij het kdv voor hij echt volle dagen ging. Eerste keer was n blokje van twee uur waar we bij konden zijn. Grotendeels voor de ouders vertelden ze ;) zodat die even irl kunnen zien dat hun kleintje het vaak allemaal leuker en minder spannend vind dat verwacht. Daarna is hij twee keer twee uur gegaan, een keer n halve dag en vanaf toen hele dagen. Ik vind het wel fijn dat ze bij ons altijd heel eerlijk zijn, als het een lastige dag was geweest zeggen ze dat ook gewoon en ze hechten veel waarde aan de tips die je dan geeft. Soms horen we dan de keer erna dat ze dat hebben geprobeerd en dat het werkte, dat is altijd wel grappig.

Maar ik moet wel zeggen dat kapitein dat eenkennige toen niet echt had (6 maanden) hij moest soms even wennen als je hem aan n ander gaf, maar als die dan even praatte of speelde was het ook wel gewoon goed. De kapitein vind het ook echt leuk om in een andere drukkere omgeving te zijn :Y veel actie om zich heen vind ie fijn. Dus een groep vol speelgoed en andere kinderen vindt ie wel prima.

Wel lastig van die flessen.. Gaan ze er ook niet in als jij niet thuis bent? Misschien heb je het al eens verteld hoor :@
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_178997938
Even in het algemeen: qua oppas zal ze eigenlijk altijd naar mijn ouders of schoonouders gaan.
Dus met hun en hun huis is ze helemaal bekend maar eigenlijk bijna nooit zonder mij.
Wellicht dan nu af en toe 3 uurtjes ofzo laten wennen en ik gewoon weg ben? En juist dat ze haar ook voeding kunnen geven of beter met een volle buik?
Aangezien ze ook moet wennen dat ze bij een ander drinkt.
En qua flessen is het alleen maar geprobeerd door mij of mijn man terwijl ik erbij zit.
Ik moet 6 juni beginnen. :)
pi_178997966
Venco, vaak vinden ouders het een stuk lastiger dan kinderen zelf. Gaat ze naar de opvang? Dan kun je wendagen afspreken. Hier hebben ze 1 wenmiddag gehad en de week erna gingen ze echt starten met gelijk volle dagen. Is hier prima gegaan. Peuter was een ander verhaal (maar die was ook al 2...), vooral bij het wegbrengen en ophalen overigens, als ik eerder naar binnen gluurde was hij lekker aan het spelen. Misschien je zorgen even doorspreken bij je opvang? Ze hebben vast al veel meer ouders gehad die met hetzelfde zaten.

Beterschap Kris! En zoals al gezegd is, ze spugen vrijwel nooit alles uit, er blijft bijna altijd wel iets binnen. Ik zou niet wakker maken maar wel vaker aanbieden.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_178998671
Venco, ik lees dat ze naar je (schoon)ouders gaat. Is het een idee om nu alvast te starten met de opvang door hen? Je kunt het dan deze maand nog langzaamaan opbouwen.
En je hebt een Tula FTG toch? Als je dat niet vervelend vindt, zou ik ze uitleggen hoe ze die kunnen gebruiken. Stel dat Z ontroostbaar is, dan voelt het misschien fijn als ze dicht tegen Opa of Oma aan kan zijn.
pi_178998846
Beterschap Kris, hier ook weinig advies helaas!

Lastig Venco, ik snap dat je er tegenop ziet! Hier 2x een dagdeel gewend voordat hij ‘officieel’ naar het kdv ging. M. vindt het leuk daar en lijkt de andere kinderen wel interessant te vinden. :)
Ik denk wel dat het beste is gewoon een paar uur weggaan en ouders/schoonouders ook de fles laten geven.

Ik ben best snel na de geboorte al wel eens weer een paar avonden weggeweest (ik begeleid een dansgroepje en die hadden 3 weken na de geboorte een optreden en een wedstrijd waar we een dik half jaar voor trainen dus dat wou ik graag zien :')) Maar mijn kind lijkt zich overal te kunnen vermaken (nouja vriend, kdv, ouders/schoonouders en schoonzusje) en ik blijk vrij makkelijk te zijn.

Ben slecht bijgelezen verder :N Ik zag nog een zitupdate van Flav (nouja van V. dan :P) en de zongenieter van Duman O+. M. was vandaag bij mijn ouders en heeft veel buiten op een kleed in de schaduw gelegen :)

Ik heb verder weinig te melden, gaat hier z’n gangetje en M. heeft de laatste nachten redelijk doorgeslapen O+
pi_178999049
Cas is niet gaan wennen en we hebben ook niet geoefend met flesjes geven van tevoren #livingontheedge

Venco, ik heb af en toe het idee dat je eigenlijk niet meer wil werken en nu zo in een soort doemdenkspiraal bent belandt dat je de spanning ook overbrengt. Dat kunnen die kleintjes best aanvoelen.
Als je er niet bent en ze echt geen andere keus heeft dan de fles, zou ze deze best kunnen pakken. Of niet en ze drinkt daarna weer bij. Ja, dat is rot als ze over d'r toeren is. Ook dat wordt met de tijd beter en opa en oma zullen waarschijnlijk extra knuffelen waar ze kunnen :)
pi_178999368
quote:
1s.gif Op maandag 7 mei 2018 20:28 schreef vencodark het volgende:
Even in het algemeen: qua oppas zal ze eigenlijk altijd naar mijn ouders of schoonouders gaan.
Dus met hun en hun huis is ze helemaal bekend maar eigenlijk bijna nooit zonder mij.
Wellicht dan nu af en toe 3 uurtjes ofzo laten wennen en ik gewoon weg ben? En juist dat ze haar ook voeding kunnen geven of beter met een volle buik?
Aangezien ze ook moet wennen dat ze bij een ander drinkt.
En qua flessen is het alleen maar geprobeerd door mij of mijn man terwijl ik erbij zit.
Ik moet 6 juni beginnen. :)
Ik ging per 15 maart weer werken, maar Y ging vanaf 1 maart naar de opvang. Dat gaf ruimte om 'rustig' te wenen, dat wil zeggen dat ik hem dan wat later bracht en wat vroeger ophaalde dan wanneer ik aan het werk ben. Voor 1 maart was hij ook al een paar keer gaan wennen: 2 x een ochtend, 1 x een middag en 1x een hele dag.

Ik begrijp niet helemaal waarom je het zo heel groot maakt. Het is even moeilijk, maar loslaten moet toch een keer en levert voor jou (tijd/ruimte) en voor haar (opbouwen van band en vertrouwen/veiligheid bij anderen) genoeg positiefs op. En dan is het ook nog bij (schoon)ouders. Dan ga je dat komende weken rustig opbouwen? Beginnend met twee uurtjes of zo. En wel of niet met een volle buik.. dat maakt niet uit. Bij honger proberen ze een flesje te geven. Lukt dat niet, dan is er niet meteen een man overboord. Als er wat gehuild wordt, ook niet. Hoort er toch allemaal bij met een baby? Zolang er volwassenen zijn (steeds dezelfde) die je kind liefdevol verzorgen en geven wat nodig is, is het helemaal goed. Of denk ik nu te simpel?

Ondertussen is mijn baby helemaal geen baby meer. Hij is de 22ste jarig, maar het is zo'n bink aan het worden. Hij eet enorm veel, ging vandaag voor het eerst staan!, heeft ontzettend veel lol met alles, kan enorm goed zelf spelen en van alles ontdekken, en is gewoon een heerlijk ongecompliceerd jochie. O+ .

Alvast een foto omdat het er morgen niet van komt.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  maandag 7 mei 2018 @ 21:37:40 #114
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_178999995
Kaptein dronk de eerste paar weken ook aanzienlijk minder op t kdv, dan dronk ie s'avonds thuis wat meer. Langzaamaan ging hij vanzelf bij de opvang ook meer drinken en nu is het net als thuis ^O^ dat regelt zichzelf wel :Y
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_179000028
Wauw Franny, wat een kerel!

Venco, hier ook (schoon)ouders en geen wennen gedaan. De jongens kennen ze al, het komt vast goed. Een paar minuten brullen overleven ze ook en als het thuis geen huilbaby is, is de kans maar klein dat ze dat bij een ander ineens wel zijn, zeker zo klein.
Qua eten, waarschijnlijk kiest ze wel eieren voor haar geld en gaat die fles er uiteindelijk wel in. En anders zal de honger thuis wel ingehaald worden :)
Laat het los, de situatie is zoals ie is en verandert niet met zorgen.
Ik hou me graag vast aan deze:
zorgen-schema.png
  maandag 7 mei 2018 @ 21:42:04 #116
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_179000147
Wat Franny zegt, het zal allemaal gerust wel meevallen hoor Vencodark. 2 dagen werken valt toch ook wel mee (vind ik eerlijk gezegd) ? En je baby is al lekker gewend bij zijn opa en oma. Laat het gewoon gebeuren en misschien vind je het wel fijn om even je eigen ding te doen. Je baby uit handen geven kan ook prettig zijn.

Ik moet ook op 6 juni weer aan de bak. De meis is op 14 maart thuisgekomen, dus het is al best snel dat ik weer moet werken. En dan is dit al met vakantiedagen, want mijn verlof liep zelfs maar tot 19 mei. Maar ergens heb ik er ook wel weer zin in, mijn wereld was wel klein, met maanden ziekenhuis. Wij hebben wel geluk dat we de opvang zelf doen - ik heb de meis 3 dagen en man ook (wij werken van ma-za). Per oktober gaat ze naar de crèche en dan ga ik weer 4 dagen werken. Zoonlief ging toentertijd al met 11 weken naar de crèche, maar dat willen we met O. niet. Het is ons niet afgeraden ofzo, maar het keuteltje weegt nog niets eens 3,5 kilo. Vind ik gewoon te klein. Ze is gezond verder, maar ik wil haar nog niet blootstellen aan alle kinderziektes.
pi_179000417
Fijn dat jullie het zo kunnen doen tot oktober, Aventura!
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  maandag 7 mei 2018 @ 22:02:24 #118
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_179000810
Franny, wat een heerlijke vent al zeg O+
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  maandag 7 mei 2018 @ 22:05:07 #119
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_179000901
Ja en dat! Is dat een uv-pakje?
pi_179001314
quote:
0s.gif Op maandag 7 mei 2018 18:47 schreef Krisvc het volgende:
Hoi, ik ben niet bijgelezen maar breek even in.

J. heeft het afgelopen uur 4 keer overgegeven. Ik gok melk die niet helemaal goed meer was of z'n zoete aardappel die verkeerd is gevallen. Hij heeft echt flinke golven melk uitgespuugd en ligt nu met een, vermoed ik, lege maag te slapen. Het vorige slokje borstvoeding dat ik hem aanbood kwam er linea recta weer uit.

Met dit warme weer vind ik het een beetje eng allemaal met het oog op uitdroging. Ik weet dat borstvoeding de beste ORS is, maar wanneer bied ik het weer aan? Gewoon voorzichtig proberen als ie wakker is? En dan sneller loskoppelen om z'n maag even te laten wennen ofzo?

En ik wil er eigenlijk de rest van de avond naast gaan liggen om hem in de gaten te houden. :X :@ Het was ineens weer zo'n klein hummeltje. Zieke kindjes moeten verboden worden. :(
Ach Kris, zielig voor je kleine J. En ik begrijp dat je het eng vindt met dit warme weer en uitdroging enzo.

Hier was het precies zo... Ik kwam thuis rond 17:20, S. lag te slapen. Ik ging even kijken, niks aan de hand. 5 minuten later meenden we hem te horen, ik ging naar boven, ligt ie in zijn eigen overgeefsel en terwijl ik hem eruit til, blijft ie overgeven. Er zat blijkbaar niks meer in zijn maagje, want uiteindelijk kwam er allemaal gal uit.

Na wassen en verschonen nog een paar keer overgegeven, ook na 2 kleine slokjes water en wat melk. Zijn temp was 36,8.
In een half uur tijd 3 schone rompers en mij ook 2 keer ondergespuugd.

Vanaf 19 uur zijn we weer kleine slokjes water gaan geven, die bleven binnen. Vanaf half negen weer wat BV, dat leek goed te gaan, maar bij het naar bed brengen kwam er weer melk uit.

Ik vind het ook een beetje eng met uitdroging en dit warme weer.
Maar ik vind het ook eng om hem weer aan te leggen, bang dat ie weer zo vreselijk gaat overgeven. Denk dat ik S. ook maar sneller ga afkoppelen om niet teveel melk in 1 keer te geven.
Hij heeft wel dorst, want water wilde hij graag drinken, maar het kwam er ook weer uit.

Kris, beterschap met je kleine ukkie. Hopelijk valt het mee en drinkt ie vanavond/vannacht kleine beetjes die binnen blijven.
  maandag 7 mei 2018 @ 22:25:30 #121
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_179001643
Wow Franny, wat zit daar een heerlijk groot kind inderdaad! Lekker zeg. Fijn dat het zo goed met hem gaat.

DUMANs kereltje ook al zo heerlijk in de zon! Mooie foto.

Flav, is dat jullie tuin? Dan ben ik jaloers! Blijft hij gewoon op het kleed zitten? Jacob heeft opeens door hoe je van zit naar lig komt dus dat maakt hem buiten neerzetten nog uitdagender. Toch gaan we het morgen maar ergens proberen denk ik.

LDG, leuk dat de kapitein zich ook zo door het bed heen beweegt. En dat hij zo lekker gaat. Ik herken het erg! Jacob scharrelt ook zo heerlijk zelf rond, zoekt oogcontact en gaat dan weer verder.

Zo hee Tolstoi, optrekken tot staan! Dat ziet er heel anders uit opeens denk ik? Gek he, dat ze zo groot worden? Ik merk dat het voelt alsof ik steeds achter de feiten aan loop. Hij verandert zo snel, dat er haast elke dag wel iets is dat ik niet verwacht. Op sentimentele dagen voelt het als elke dag afscheid nemen van het toffe van gisteren, maar op heldere momenten zie ik dat het hetzelfde jongetje is dat steeds verder ontplooit.

Fijn dat hij weer beter is, elliebell! Herkenbaar dat je beter snapt waar andere ouders steeds zo verheugd over zijn. Wat gaan jullie morgen doen met het lekkere weer?

Kris, hoe is het nu?
Over je ontkoppel-vraag: ik zou denk ik de eerste keer wel na een paar minuten loskoppelen, maar dan zal Jacob protesteren en verder drinken. Verder eens met wat Sylver schrijft: er blijft altijd wel iets binnen, en die kleine ietsjes bij elkaar zijn al fijn.

Fijn inderdaad dat je meisje nog even thuis kan worden opgevangen, Aventura. En ook fijn dat je zin hebt om weer te gaan werken!

PKM, sneu dat banaan ergens last van heeft. Ik probeer altijd zo min mogelijk denktijd te besteden aan wat het is, als alle opties toch maken dat ik er niks aan kan of hoef te doen. Maar dat werkt niet voor iedereen.

Hoera voor je goede nachten, Fleur :).
En ook hoera voor het genieten in huize OliviaIsTaken.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_179001985
*lurker valt binnen*
Het ging hier over voorzichtig zijn met fietsen en helmpjes. Supergoed dat jullie daar zo om denken.

Ik zie best wel veel kleine kinderen met helmpjes, maar ze hebben die vaak verkeerd op en dan is een helm eerder schadelijk dan beschermend.

Een fietshelm doe je niet op je hoofd als een muts, maar als een "dopje": niet van achteren, maar van boven. De rand van de helm zit vlak boven je wenkbrauwen.

Veel mensen dragen een helm meer op hun achterhoofd, waarbij de rand bij hun haarlijn zit. Als je dan valt, drukt de helm in je nek en heb je een extra groot risico op nekletsel!

Ik hoop dat jullie het niet erg vinden dat ik zo binnenval met nog meer akelige risico's van fietsen. Als dat wel zo is, kan ik dit zo weer weghalen :*
Veel fietsplezier met jullie kleintjes! :)
pi_179002083
Franny, wat een stoere kerel! Klinkt als een heerlijk ventje O+

Venco :* :* Ik snap dat je er tegenop kijkt, dat deed ik ook echt heel erg en S. bleef notabene gewoon bij mijn man. Uiteindelijk en achteraf bekeken is het mij heel erg meegevallen. De eerste dagen ben ik wel huilend de deur uitgegaan, maar eenmaal op het werk, ging het ook wel weer. Ik ben ook een ster in dingen heel erg groot maken in mijn hoofd, misschien dat jij dat ook hebt? Ik kan me heel goed voorstellen dat als je kleine meisje de fles nog niet goed wil, je je daar zorgen over maakt. Gelukkig gaat ze naar je (schoon)ouders, dus een bekende omgeving.
En je mag er best even verdrietig over zijn en als vloeken oplucht, ga je gang :+

Lemijn, hoe gaan bij jou de nachten nu?

Inderdaad, dat staan ziet er heel anders uit, dan lijkt het echt al een grote jongen. We waren ook net op tijd met alles omlaag doen, vanochtend ging ie in zijn eigen bed staan en keek triomfantelijk in de camera toen manlief een foto maakte :+
pi_179002112
quote:
0s.gif Op maandag 7 mei 2018 22:36 schreef Tele6 het volgende:
*lurker valt binnen*
Het ging hier over voorzichtig zijn met fietsen en helmpjes. Supergoed dat jullie daar zo om denken.

Ik zie best wel veel kleine kinderen met helmpjes, maar ze hebben die vaak verkeerd op en dan is een helm eerder schadelijk dan beschermend.

Een fietshelm doe je niet op je hoofd als een muts, maar als een "dopje": niet van achteren, maar van boven. De rand van de helm zit vlak boven je wenkbrauwen.

Veel mensen dragen een helm meer op hun achterhoofd, waarbij de rand bij hun haarlijn zit. Als je dan valt, drukt de helm in je nek en heb je een extra groot risico op nekletsel!

Ik hoop dat jullie het niet erg vinden dat ik zo binnenval met nog meer akelige risico's van fietsen. Als dat wel zo is, kan ik dit zo weer weghalen :*
Veel fietsplezier met jullie kleintjes! :)
Goede aanvulling juist :Y
pi_179002250
quote:
0s.gif Op maandag 7 mei 2018 22:05 schreef Aventura het volgende:
Ja en dat! Is dat een uv-pakje?
Ja, het shirt. Heb ik vorig jaar nog even op de kop getikt toen de Marks&Spencer opheffingsuitverkoop had in DH. Het is eigenlijk al te klein. ;( . Korte broek is van de H&M (geen uv).
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  maandag 7 mei 2018 @ 22:59:37 #126
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_179002602
Ik vind het ook een fijne aanvulling Tele6!
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_179005547
Hele goede aanvulling juist Tele.

Ach Tolstoi, hoe is je nacht geweest? Beterschap. :*

Hier ging alles uiteindelijk goed. Hij heeft om tot half 10 geslapen en daarna een paar slokken gedronken die er in bleven. Toen besloot ie dat ie wakker was en heeft ie de rest van de nacht vrolijk de schade in liggen halen. Weinig slaap voor iedereen, maar hij was wel ontzettend vrolijk. :')

Ik vind Y. zo leuk O+
Want het leven is niet meer dan een sprookje
pi_179005771
Is dit nu die beruchte Fokwet dat ik gisteren verkondig dat ie goed slaapt en hij er afgelopen nacht weer een feestje van maakte? :')
pi_179005886
Ja leuke foto van Y. Franny!

En fijn dat jij een leuke vakantie hebt gehad lemijn! Dat wou ik gisteren nog zeggen maar was ik vergeten :X

Kris fijn dat het beter gaat :)

BFD *O*

Deze foto kreeg ik gisteren doorgestuurd van m’n moeder. Chillend in de tuin op een boxkleed uit het stenen tijdperk met bonushond.

YaYFqPd.jpg
  dinsdag 8 mei 2018 @ 09:04:51 #130
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_179006721
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 07:44 schreef LaBelleFleur27 het volgende:
Is dit nu die beruchte Fokwet dat ik gisteren verkondig dat ie goed slaapt en hij er afgelopen nacht weer een feestje van maakte? :')
Ja! Ik kom ook terug van mijn vrolijke' al vier nachten tot 6 uur geslapen'. Het was vannacht tussen 3 en 5 bal. Lang leve de espressomachine.
  dinsdag 8 mei 2018 @ 09:06:07 #131
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_179006735
quote:
2s.gif Op maandag 7 mei 2018 22:47 schreef Franny_G het volgende:

[..]

Ja, het shirt. Heb ik vorig jaar nog even op de kop getikt toen de Marks&Spencer opheffingsuitverkoop had in DH. Het is eigenlijk al te klein. ;( . Korte broek is van de H&M (geen uv).
ideaal, ik ga voor beide koterts even op zoek naar zoiets. Voor O.Livia heb ik al wel zo'n drollig lief zonnehoedje met uv-bescherming.
pi_179006827
Venco, nog even een andere kant: om alerlei redenen lukte het me niet om mini zo vlug al los te laten, dus ik ben een eigen bedrijf begonnen. Dan kon mini bij me blijven. Toen ze een maand of acht was ben ik voor het eerst een dagje weggeweest. Na een jaar ging mijn vader een vaste ochtend oppassen, na anderhalf jaar zijn we twee dagen gaan wennen bij de gastouder (samen, ja) en drie maanden later bleef ze daar zelf twee dagen. Nu rent ze enthousiast haar nieuwe kdv in en om eten maak ik me allang geen zorgen meer ;) Het is denk ik belangrijk om stil te staan bij waar je onrust vandaan komt. Komt die van jou of echt van iets wat je bij haar ziet? En is de onrust, van wie die ook komt, terecht of vooral bedacht? Lastig misschien, om daar ‘kritisch’ bij stil te staan, maar het is het wel waard denk ik. In ons geval kwam de onrust overduidelijk van mij en besloten we uiteindelijk dat bij elkaar blijven voor ons allebei de beste keuze was. Nou ja, misschien heb je er nog wat aan. Micro is trouwens al een paar keer even van me weg geweest, echt bizar hoe verschillend dat is.

BFD *O* Ik gooi m’n duodraagfoto er even in, met mijn blije draagbaby O+

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Fleur wat heerlijk zo in de tuin, en dat hondje O+
Franny, wat is jouwes al groot :o En dat snoetje :D O+
Make your own kind of music.
pi_179007230
Wat een blijerds heb je daar, Cass! Hoe gaat het, met z'n allen in de winkel?

Fleur, ook al zo'n mooierd! En dat hondje erbij :D

Fijn dat 'ie in ieder geval vrolijk was, Kris!
pi_179008473
Wauw Franny wat een leuk mannetje. O+

Klinkt als een goed plan Aventura. :)

Beterschap voor S. Tolstoi. :*

Je hebt gelijk Lemijn, ik moet het plaatje van LeSage toepassen en me geen zorgen maken. ;)

Fijn advies Tele6!

Haha Fleur. Fok!wet is niet om mee te sollen. Jouw baby. O+

Heerlijk Cas, dubbel dragen. O+

Kris en Aventura :* voor de slechte nacht.

Ik probeer Banaan zijn eerste ochtenddut in bed te laten doen, desnoods aan de borst. Maar het werkt dus niet he. Als hij me ziet spartelt hij met alles wat hij heeft. In slaap drinken is een kunst want hij wil niet naar me toe rollen. Het dieptepunt is toch wel dat ik met zijn speen op zijn wang tikte, hij de speen volgde en zo meedraaide naar zijn zij, toen was hij ineens bij de borst en wou hij dus wel drinken.

Vanaf morgen ga ik aan slaaptraining doen met nabijheid voor die eerste dut. Maar vandaag geniet ik nog lekker van baby op mijn buik en het mooie weer. O+

Banaan wordt sterk trouwens. Hij gaat bij het boeren soms echt even op zijn benen staan. :D
Relativeer, adem in, adem uit en luister niet naar het geluid!
  dinsdag 8 mei 2018 @ 13:01:27 #135
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_179011382
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 10:47 schreef Pannenkoekenmix het volgende:
Je hebt gelijk Lemijn, ik moet het plaatje van LeSage toepassen en me geen zorgen maken. ;)
Nadenken over wat er aan de hand is lijkt me nooit verkeerd, maar je zorgen maken zou ik inderdaad zo min mogelijk doen :). Waarom maak je je zorgen als hij niet lekker in zijn vel zit? Ben je bang dat er iets ergs aan de hand is, of zoek je de oorzaak bij jezelf, of nog iets anders? Ik denk dan gewoon: het is een baby, soms voel je je niet lekker, ik zorg gewoon voor je en dan zien we wel. Ik verwacht niet van mezelf dat ik het altijd optimaal doe, of 100% op hem afgestemd ben. Daar kan ik niet aan beginnen vind ik. Dan kom ik niet toe aan mezelf. Nou denk ik dat ik 'gewoon voor mijn baby zorgen' niet zo minimaal opvat als het klinkt, maar ik probeer er wel een soort... relaxedheid in te houden. De wereld is niet feilloos, ik hoef dat ook niet te zijn.
quote:
Ik probeer Banaan zijn eerste ochtenddut in bed te laten doen, desnoods aan de borst. Maar het werkt dus niet he. Als hij me ziet spartelt hij met alles wat hij heeft. In slaap drinken is een kunst want hij wil niet naar me toe rollen. Het dieptepunt is toch wel dat ik met zijn speen op zijn wang tikte, hij de speen volgde en zo meedraaide naar zijn zij, toen was hij ineens bij de borst en wou hij dus wel drinken.

Vanaf morgen ga ik aan slaaptraining doen met nabijheid voor die eerste dut. Maar vandaag geniet ik nog lekker van baby op mijn buik en het mooie weer. O+

Banaan wordt sterk trouwens. Hij gaat bij het boeren soms echt even op zijn benen staan. :D
Wat knap van dat staan! Doet Jacob nog steeds maar zelden. Hij stopt momenteel echt alle energie in sterkere armen, en daarmee omhoog komen. Hij ging net een uur lang amper door de kamer, maar was op de vierkante meter bezig met dingen proberen. Zo grappig om te zien.

En dat slapen... dat blijft ingewikkeld he? Ik kan me voorstellen dat je graag wil dat hij een dut zonder jou doet. Het is alleen zo lastig af te dwingen... succes weer!

Iemand vroeg naar onze nachten. Die zijn net zo als de afgelopen maanden eigenlijk. Mijn oorspronkelijke plan om het in de meivakantie aan te pakken heeft gefaald, vooral omdat ik het vergeten was omdat de noodzaak weer wat was afgenomen. Ik zit weer lekker in de acceptatie-modus. Het wordt vast een keer beter.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_179013404
ik kom voorzichtig om het hoekje kijken met verse baby. Het voelt nog een beetje gek om hier mee te schrijven, jullie kinderen lijken allemaal veel ouder. niet voor te stellen dat ons jochie dat straks ook allemaal kan.

L is alweer vandaag alweer een week oud. De eerste week is voorbij gevlogen.
pi_179013859
Elleska, een week alweer O+ Welkom! En ik wil niet de 'wacht maar' moeder zijn, maar het gaat allemaal zo snel dat je je volgend jaar niet meer kan voorstellen dat je ooit schreef dat onze kinderen allemaal veel ouder leken ;)

Wij komen net terug van het weeguurtje. Hij poept een beetje gek, dus wilde even kijken of alles qua aankomen nog goed gaat. Is 'ie gewoon 8 kilo _O- En een centimeter of 67. Yoo..
Make your own kind of music.
pi_179014042
Cass wat een schatje! O+ En wat een gewicht _O-

Welkom Elleska! Dat kon en kan ik me na 4 maanden ook nog niet voorstellen :P

Succes met de slaaptraining pkm!

Oh ik had zaterdag nog een incident met de nagelknipper bij M. schade: een krijsende baby en 2 pleister(tjes). Nu durf ik niet meer en ga ik maar eens proberen of vijlen lukt.. |:(
pi_179014380
Jij maakt wel kanonnen hoor Cass :D leuke foto ook met mini en micro!
  dinsdag 8 mei 2018 @ 16:55:31 #140
221912 minilot
Puer aeternus
pi_179017274
Wij vinden het vandaag te warm voor een serieuze update. Groeten uit dutjesland. :O

kW67QJ2h.jpg

Morgen bijlezen :W :*
Wo ist der Führer, der mich führt?
pi_179017773
Dat is een flinke groei Cass! Goed bezig! En hij vindt het dubbeldragen blijkbaar erg leuk!

Fleur, die nageltjes worden steeds groter, dus het gaat ook steeds makkelijker! En ook ik heb wel eens een beetje mis geknipt, maar dat waren er maar 2 van de al ruim 1000 kindernagels die ik heb geknipt dus best een oké score vind ik zelf!

Hier worden ook vooral de armspieren getraind. Lala kan gewoon al liggend half op het plankje onder de tafel klimmen. Staan hebben ze nog nooit een poging toe gedaan, ze zetten hun voeten nog niet eens plat als ik ze zelf met de voetjes op de grond hou. Misschien de PlayStation boven op de kast zetten, dan gaat Em vast wel een poging doen...

Wat een lieve foto weer mini!
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
  dinsdag 8 mei 2018 @ 17:24:03 #142
221912 minilot
Puer aeternus
pi_179017890
FF, sinds een week of wat laat ik O. een paar keer per dag staand hupsen, zoals hier:

Hij vindt het hilarisch leuk en zette na een paar keer oefenen nu elke keer zijn voetzolen stevig en kaarsrecht op de grond bij het neerkomen. :Y
Wo ist der Führer, der mich führt?
pi_179019606
Ik vind O echt zoveel op jou lijken, minilot. O+

Elleska, welkom! Ik denk dat het in elk topic in t begin wat onwennig is, maar je gaat je echt verbazen hoe snel je baby ineens al dingen kan. Geniet maar van deze eerste tijd, ik denk s avonds nog wel eens met weemoed terug aan die periode. Ook al ben ik voor het grootste deel wel blij dat Dirk inmiddels wat groter is.

CE, :o O+ Geniaal die blije baby. Al zou ik ook gewoon heel blij worden van dichtbij mama en mini zijn. :D

En Y, grote bink. Dat is heul geen baby meer hoor! O+

De ontwikkelingen gaan hier in sneltreinvaart ineens, van echt kruipen naar optrekken tot op z'n knieën naar ineens op optrekken tot staan. Nu is hij flinke pogingen aan het doen om te gaan zitten, maar ik heb m net maar even duidelijk gemaakt dat dat toch echt nog niet de bedoeling is. :N
One could tolerate a world of demons, for the sake of an angel.
pi_179020475
Leuk al die mijlpalen Nanuke!

Lijkt me leuk als een kind echt op je lijkt. Ik heb mijn oven op de verkeerde stand gehad want hij lijkt als 2 druppels water op mijn vriend. Die begint ook nog steeds altijd te stralen als mensen dat tegen hem zeggen :') O+
pi_179020869
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 18:38 schreef Nanuke het volgende:
Elleska, welkom! Ik denk dat het in elk topic in t begin wat onwennig is, maar je gaat je echt verbazen hoe snel je baby ineens al dingen kan. Geniet maar van deze eerste tijd, ik denk s avonds nog wel eens met weemoed terug aan die periode. Ook al ben ik voor het grootste deel wel blij dat Dirk inmiddels wat groter is.
genieten doe ik zeker.
hij ligt nu lekker op schoot te slapen. ik dacht voor een kwartiertje ofzo aangezien hij daarvoor telkens snel kwam voor de volgende voeding, maar nu ligt hij al 1,5uur te slapen O+

ff een vraagje, is een gebrek aan eetlust voor anderen herkenbaar? zwanger at ik als een bootwerker en de laatste paar dagen schuif ik eten naar binnen omdat het moet. als ik niet oplet vergeet ik te eten terwijl dat toch echt wel nodig is.

[ Bericht 0% gewijzigd door Elleska op 08-05-2018 19:40:47 ]
pi_179020938
Leuk hoor updates. Slapen is er niet meer bij ook.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Fleur, herkenbaar. Dirk lijkt ook echt op zijn papa. Van mij is er ook maar weinig bij.
One could tolerate a world of demons, for the sake of an angel.
  dinsdag 8 mei 2018 @ 19:56:25 #147
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_179021462
Hier ook n knippen/plakken variant van paps :D hij lijkt echt in niks op mij tot nu toe

Hij wordt echt zo achterlijk snel groot ;(

[ Bericht 27% gewijzigd door littledrummergirl op 10-05-2018 17:10:57 ]
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_179021605
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 19:34 schreef Elleska het volgende:

[..]
ff een vraagje, is een gebrek aan eetlust voor anderen herkenbaar? zwanger at ik als een bootwerker en de laatste paar dagen schuif ik eten naar binnen omdat het moet. als ik niet oplet vergeet ik te eten terwijl dat toch echt wel nodig is.
Had ik ook! Is na een paar weken bij mij weggegaan. :)
pi_179021646
Leuke foto van Dirk O+

En een leuk filmpje van de kapitein! O+
pi_179022520
Een minder drukke fotodag! Iedereen lekker genoten van het mooie weer?

Ik zag slechte slapers, goeie dutters, een vrolijke kapitein, zonaanbidders en even extra hartjes voor dubbel dragende CE O+ Ik mag mijn fotobijdrage vast morgen ook wel uploaden :Y

Ik ben suuuuuper moe, drukke dag want manlief en ik zijn jarig. We hebben dat gevierd door voor het eerst met zn 5 uit eten te gaan. Het was super gezellig O+
pi_179023900
Ik doe alleen mee met BFD en lees morgen weer bij. :)

Banaan is aan het oefenen met omrollen met hulp vanaf de bal. Hij vindt het prachtig. :D Het mooie is dat hij net ook zonder bal aanstalten maakte om weer zelf te rollen.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Relativeer, adem in, adem uit en luister niet naar het geluid!
  dinsdag 8 mei 2018 @ 21:27:00 #152
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_179024818
Wat komisch dat hij daar een bal voor gebruikt! En tof dat het lukt :).

Songeur, dubbel gefeliciteerd! Fijn dat het uit eten goed ging.

Welkom Elleska! Heerlijk, weer een kleintje in het topic. Ik lees er graag over. Geen honger herken ik een beetje van het begin, en de warmte zal ook niet helpen.

Oooh, Dirk, tof kind. Wat ben je druk met ontwikkelen, heb je overlegd met Jacob? Dat niet slapen herken ik van de afgelopen nachten. Volgens mij is het ook de warmte. Hij wordt vanavond minimaal elk half uur huilend wakker. Ik heb net de ventilator op zijn kamer gezet. Toen hij de koude lucht op zijn beentje voelde stopte hij spontaan met drinken. Ik heb hem voor het ding op de grond gezet: lachen en proberen de koude lucht te pakken *; . Nu ligt hij stil met open ogen in bed naar het ding te kijken.

Jacob lijkt op ons allebei en ook erg op het kind van mijn broer. Ik vind het allemaal leuk O+ .

Heerlijk kind heb je toch minilot, en ik herken jou er ook heel duidelijk in. Toffe vergelijkingsfoto's had je laatst ook gepost!

Micro O+ . En z'n 8 kilo O+ O+ .
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_179026291
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 07:14 schreef Krisvc het volgende:
Ach Tolstoi, hoe is je nacht geweest? Beterschap. :*

Hier ging alles uiteindelijk goed. Hij heeft om tot half 10 geslapen en daarna een paar slokken gedronken die er in bleven. Toen besloot ie dat ie wakker was en heeft ie de rest van de nacht vrolijk de schade in liggen halen. Weinig slaap voor iedereen, maar hij was wel ontzettend vrolijk. :')
Fijn dat alles goed gegaan is! Hopelijk vandaag ook (moet nog verder bijlezen)?

Bij ons ging het vanaf half negen 's avonds ook beter, toen weer een beetje BV gegeven.
's Nachts wel 2 keer wakker, want honger. De eerste keer kort laten drinken, 2e keer volledig uit laten drinken. Alles bleef gelukkig binnen.
Wel vandaag naar de huisarts geweest, omdat ie gister opvallend vaak aan zijn oortjes zat, maar dat was ook prima in orde. Vandaag bleef alles binnen.
pi_179026465
Ik heb zo’n kopie x2 *) zo grappig om mezelf zo terug te zien in die mini’s O+

Nanuke, wat gaat Dirk hard :o M. heeft vandaag weer een dag hard getraind om te kruipen. Been achter de lucht in, omvallen, op knieën zitten met je voorhoofd op de grond, allemaal pogingen die op niets uitlopen. En gewoon stug volhouden _O_

Micro, wat een beer zeg O+ Bijnaam is ook wel treffend zo.

Banaan op zijn bal :D

Jongens, dit weertje O+ Hele dag buiten, M. in de schaduw op een kleed en S. met een bak water en servies ‘pannenkoeken bakken’. Lekker bij mijn ouders, onze tuin is in aanbouw.
pi_179026537
Oh ja, eetlust had ik in het begin ook niet. Darmen moesten weer even terug op zijn plek, slaapgebrek, te veel nieuwe indrukken. Komt allemaal weer goed, die eerste weken zijn zo’n achtbaan. :*
pi_179027710
fijn dat er meer herkenning is voor geen/minder eetlust. ik ben daar wat extra op bedacht omdat ik iets te gemakkelijk gewicht verlies. Tijdens de zwangerschap extra moeite gedaan om een buffer op te bouwen met oog op borstvoeding, die komt nu mooi van pas.
pi_179027781
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 17:24 schreef minilot het volgende:
FF, sinds een week of wat laat ik O. een paar keer per dag staand hupsen, zoals hier:

Hij vindt het hilarisch leuk en zette na een paar keer oefenen nu elke keer zijn voetzolen stevig en kaarsrecht op de grond bij het neerkomen. :Y

Ik doe dat bewust nog even niet, van mij hoeven ze nog even niet te lopen of staan, dan moet ik opeens echt overal op gaan letten en veel dieper bukken enzo om ze in bed te leggen. Laat ze nog maar lekker even kruipen en rollen. Staan komt vanzelf wel maar hopelijk voorlopig nog even niet.

Wow Nanuke, Dirk heeft de vaart erin! Wat een mannetje is het dan gelijk!

Banaan met zijn bal O+ Dat wordt vast een rugbyer later ;)
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_179034088
Elleska, welkom! Mijn kleine loopt niet zo heel erg voor op de jouwe, ze schelen 10 weken ;) Geen eetlust herken ik niet trouwens, ik heb nog nooit zoveel gegeten als na mijn bevalling :D Hoe gaat het met jullie?

Kris, hoe gaat het nu met jullie?

Nanuke, wat gaat Dirk hard! Leuk om die ontwikkeling te zien :)

M had gisteren een heerlijk dagje op de opvang. Ik werd om 2 uur gebeld (dan schrik ik altijd, want meestal moet ik dan een ziek kind ophalen) met de vraag of ik wilde dat ze M zouden wakker maken. Ze sliep namelijk al vanaf 10 uur :D. Uiteindelijk is ze om half 3 wakker gemaakt, heeft ze 160ml gedronken en een uurtje later weer 80, toen viel ze weer in slaap totdat we haar kwamen ophalen. Ze hebben dus weinig plezier van haar gehad :D

Vandaag weer een dagje thuis met beide kinderen dus lekker naar buiten. Gebruiken jullie de draagzak/draagdoek gewoon met dit weer? Ik heb een Tula (met insert) dus ik vraag me af of dat misschien te warm is voor M.
pi_179034457
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 21:54 schreef LeSage het volgende:

Nanuke, wat gaat Dirk hard :o M. heeft vandaag weer een dag hard getraind om te kruipen. Been achter de lucht in, omvallen, op knieën zitten met je voorhoofd op de grond, allemaal pogingen die op niets uitlopen. En gewoon stug volhouden _O_
Ja bizar joh! Mag wel een beetje minder. ;) Zo te horen is kruipen bij jou ook niet ver weg! Leuk om te zien he hoe ze zo aan het proberen zijn. :D


quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2018 07:08 schreef OliviaIsTaken het volgende:

Vandaag weer een dagje thuis met beide kinderen dus lekker naar buiten. Gebruiken jullie de draagzak/draagdoek gewoon met dit weer? Ik heb een Tula (met insert) dus ik vraag me af of dat misschien te warm is voor M.
Ik ga met anderhalfuur ook op stap. Ik doe Dirk in een romper in de draagdoek denk ik, evt met dun broekje. Kwestie van uitproberen en in de gaten houden denk ik?
One could tolerate a world of demons, for the sake of an angel.
  woensdag 9 mei 2018 @ 07:59:23 #160
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_179034469
Hier gaat dr kapitein wel mee in de tula maar dan wel bijv in alleen een rompertje en kort broekje (anders lijkt t me snijden bij de beentjes). We lopen dan wel in de schaduw en geen uren achter elkaar. Als ik m op mn buik draag voel ik prima wanneer ie het te warm heeft en dan maak ik m even los :Y
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_179034559
Meer ervaringen, altijd fijn. Ik was toch nog wel aan t twijfelen. We gaan met het OV ook nog. Maar ik denk dat ik hem er dan gewoon even uit haal als t nodig is. :)

Ik vind dit weer sowieso heel lastig met die baby's. Wat ze aanmoeten en of ze genoeg vocht binnen krijgen enz. Ik had op t kdv gezegd dat ze wel water mogen aanbieden (doe ik thuis ook af en toe), heeft hij gewoon ruim 80ml gedronken. En dan twijfel ik weer of hij dan niet beter een extra beetje voeding had moeten hebben. Aaaah, onzekerheid, daar ben je weer. Wat fijn.... }:(
One could tolerate a world of demons, for the sake of an angel.
  woensdag 9 mei 2018 @ 08:16:11 #162
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_179034585
Ja dat dilemma hebben wij ook steeds, hoe weet je nu of de verhouding vaste voeding/drinken/melk goed is :? Wij doen echt maar wat :D

Maar ik heb besloten me er niet druk om te maken, hij krijgt gewoon als ie aangeeft er behoefte aan te hebben, en soms bieden we daarnaast iets extra's aan. Maar hier is vaste voeding nog echt niet de hoofdvoeding (met net acht maanden).

[ Bericht 27% gewijzigd door littledrummergirl op 09-05-2018 08:24:09 ]
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_179034614
Dat warme weer vind ik ook echt lastig. B krijgt snel een soort eczeem achtig uitslag op z'n armen en warmte bultjes met dit warme weer als we 'm in de draagzak doen. En reageeert vervolgens weer allergisch op de zonnebrand op die plekken. Dus toch maar lange mouwen rompers, maar warm. En zo blijven we bezig :+

Hier trouwens als instructie gegeven voor kdv net dat ze 'm geen extra water moeten geven, maar vaker m'n moedermelk aan moeten bieden. Maar die van mij mag best wat extra spekjes krijgen en heeft wel een beetje een jasje uitgedaan na z'n ziek zijn van vorige week. En schijnt dat ze geen extra water nodig hebben als ze nog volledig borstvoeding krijgen.

Ach jongens, gelukkig is het morgen weer 15 graden :+
pi_179034735
Maar die van mij is ook al 7en halve maand. Dan kan een beetje extra water geen kwaad opzich. :)

Maar de twijfel over wat hij binnenkrijgt en of dat genoeg is komt toch steeds weer terug. :@
One could tolerate a world of demons, for the sake of an angel.
pi_179034802
LDG, iedereen doet maar wat qua eten/drinken dus dat is heel normaal.

Wij gaan vanmiddag naar de brandweerdag (met hulp van opa, leek me in m'n eentje met grote kinderwagen niet zo praktisch). Lekker alleen in romper met broekje! Wordt hier 22 graden, dus een stuk fijner dan gisteren.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
  woensdag 9 mei 2018 @ 08:47:55 #166
221912 minilot
Puer aeternus
pi_179034827
Eens kijken of O. ook nu het OV nog leuk vindt! :) Op naar de Efteling, dit keer zowaar met een ochtendreistijd van slechts één uur en vijftig minuten! ^O^

Gisteren met warm weer overdag, mits wakker, gewoon elke uur even een paar ferme slokken uit de borst laten drinken. Ging volgens mij prima.
Vandaag in regio Efteling eerst nog een graad of 26, dus veel uit de draagzak, denk ik :)
Heb 'm dun broekje aangetrokken. Voor nu nog wel een t-shirt over de romper, maar die gaat straks wel uit.
Wo ist der Führer, der mich führt?
pi_179034901
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2018 08:37 schreef Nanuke het volgende:
Maar die van mij is ook al 7en halve maand. Dan kan een beetje extra water geen kwaad opzich. :)

Maar de twijfel over wat hij binnenkrijgt en of dat genoeg is komt toch steeds weer terug. :@
Nee idd, dan is het helemaal prima. En snap je twijfel. Zou dat zelf denk ik ook wel wat hebben als wij straks aan ander voedsel gaan beginnen. Maar als ze goed groeien en happy zijn, zal het wel ok zijn denk ik?
pi_179035277
Veel plezier FF en Mini op jullie trips! En de rest ook met het lekkere weer!
Ik ga me lekker binnen opsluiten om te werken, heerlijk! :+
pi_179035613
FF en Minilot veel plezier vandaag :)

Wat ik nu met warm weer doe is 10cc extra water toevoegen aan de flesvoeding, had gelezen dat dat mag om wat extra vocht toe te dienen. Haar luiers zijn gelukkig goed nat verder.

Ze is gisteren voor het eerst de hele dag bij mijn schoonmoeder geweest toen ik aan het werk was en het was super gegaan O+ Denk wel dat ze vandaag even bij moet komen van al die nieuwe indrukken, hebben jullie babies dat ook? Ze doet nu al een veel langer ochtenddutje.

Ik zag wel weer een hele hoop lieve babyfoto's langskomen op BFD maar kom even niet bijgelezen dus een O+ voor allemaal :Y
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_179035692
Doe ik ook Rena! Soms ook als hij moeilijk poept. Wat extra vocht is nooit verkeerd.

Ik sta vandaag in de afwas :{ en morgen terrasdienst, maar dan wordt het weer een stuk minder helaas.
Er zullen hopelijk nog wat lekkere dagen gaan komen :)
  woensdag 9 mei 2018 @ 10:31:39 #171
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_179036570
Onze meid had de afgelopen dagen enkel een luier aan. Ze kan haar temperatuur nog niet zo goed reguleren, merk ik. Daardoor helaas ook slechte nachten. Hopelijk vanaf vandaag beter. Dragen doe ik wel, maar dan ook met alleen een luiertje om. Lange wandelingen liever met de wagen.

Gister even terrasje gepakt met manlief en baby. Superleuk! Wel zie ik mensen naar de meis staren. Altijd vindt iemand het wel nodig om iets over haar formaat te zeggen. Mensen kunnen haar formaat en haar gedrag niet zo goed plaatsen. Tja, ze is ook formaatje newborn maar gaat dus inmiddels wel overal mee naartoe. En ze tilt al haar hoofd op en maakt geluidjes, dus het is ook wel een tikje bevreemdend. Ach ja, het went.

Mini, wat onderneem je toch altijd veel met de uk, leuk hoor. Veel plezier!
  woensdag 9 mei 2018 @ 10:33:01 #172
221912 minilot
Puer aeternus
pi_179036595
Overwegstoring }:| Inenen veel meer reistijd & propvolle treinen. Naja. Eenmaal in de Efteling zo maar direct een koel grasveldje opsnorren en voeden met die hap! :)
Wo ist der Führer, der mich führt?
  woensdag 9 mei 2018 @ 10:36:08 #173
221912 minilot
Puer aeternus
pi_179036655
Ik zou zonder draagzak trouwens wel veel minder ondernemen.. We hadden twee weken geleden naar Parc Astérix in Frankrijk de wandelwagen mee en meeeeeh, wat een gedoe! Misschien omdat ik het niet gewend ben hoor, maar ik vind het maar lastig, kind in zo'n kar. Was wel een goeie leer: wagen blijft thuis als we in juli een paar dagen naar Londen gaan. :Y
Wo ist der Führer, der mich führt?
pi_179036757
*ontlurkt*

Ik ben bijna afgestudeerd hbo-verpleegkundige en loop nu stage op het consultatiebureau.
Met dit weer adviseren we om kindjes die flesvoeding krijgen extra water aan te bieden en kindjes die borstvoeding krijgen extra aan te leggen (samenstelling van de borstvoeding past zich daarop aan).

Hopelijk komt dit niet betweterig over, misschien handig om te weten wat je aan kan bieden met warmer weer.
Live the life you love, love the life you live.
  woensdag 9 mei 2018 @ 10:49:34 #175
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_179036906
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2018 10:36 schreef minilot het volgende:
Ik zou zonder draagzak trouwens wel veel minder ondernemen.. We hadden twee weken geleden naar Parc Astérix in Frankrijk de wandelwagen mee en meeeeeh, wat een gedoe! Misschien omdat ik het niet gewend ben hoor, maar ik vind het maar lastig, kind in zo'n kar. Was wel een goeie leer: wagen blijft thuis als we in juli een paar dagen naar Londen gaan. :Y
Eens, ik vind dragen een ontdekking. Met zoon wist ik er niet genoeg vanaf. Altijd maar dat gesleep met die kar. Met de trein gaan was ook altijd zo'n bezoeking met in- en uitstappen. Met het meiske ben ik al een aantal keren gaan reizen met doek in trein, ideaal.
pi_179036992
:W

Wij zijn weer helemaal opgeknapt gelukkig.

Aventura, wat vervelend dat ze er iets over zeggen. Laat dat toch lekker. Ik snap nooit zo goed waarom mensen overal iets over moeten zeggen. Heel fijn dat je meisje het zo goed doet. O+

Mini, kudos voor jou. Met de trein naar de Efteling met dit weer. Ik doe het je niet na. :N

FF, heel veel plezier vandaag! De brandweer blijft altijd magisch voor die kleintjes.

Rena, hoe bevalt het werken inmiddels?

Banaan aan de rol. Alvast aan het oefenen voor de f-jes op de voetbal? ;)

Ik zag een Micro-mini combi. Wat ontzettend heerlijk en lekker knus.

Welkom Elleska! :W Geen honger is hier niet herkenbaar. Heb je tijdens de zwangerschap cravings gehad waar je jezelf nu mee kan verwennen? Gerookte zalm of sushi ofzo?

J. mag sowieso drinken wanneer hij wil. Hij komt iets vaker op het moment. Prima. Mijn kleine rooie kan alleen wel heel erg slecht omgaan met de warmte. Volgens man hebben roodharigen daar wel vaker last van. Geen idee of dat waar is, maar voor J. geldt het wel.

Ik doe nog even een dagje te laat mee aan BFD

SE1pY69.jpg
Lekker chillen :7

uqV8Wzc.jpg?1
Blije gnorf met de konijn van z'n zus
Want het leven is niet meer dan een sprookje
pi_179038592
quote:
0s.gif Op maandag 7 mei 2018 20:51 schreef Malteser het volgende:
Venco, ik lees dat ze naar je (schoon)ouders gaat. Is het een idee om nu alvast te starten met de opvang door hen? Je kunt het dan deze maand nog langzaamaan opbouwen.
En je hebt een Tula FTG toch? Als je dat niet vervelend vindt, zou ik ze uitleggen hoe ze die kunnen gebruiken. Stel dat Z ontroostbaar is, dan voelt het misschien fijn als ze dicht tegen Opa of Oma aan kan zijn.
Ik heb zo’n tula ja maar die geef ik liever niet uit handen. Mijn schoonouders zijn daar echt geen mensen voor en mijn moeder stelde het laatst wel voor maar ik vind het toch een beetje eng ofzo.
Denk eigenlijk ook niet dat ze daar aan moet beginnen. Is een gevoel. :)

Bedankt ook aan de rest voor jullie respons. Ik vergeet nogal eens te reageren maar lees alles en waardeer het meedenken wel hoor!
Het stelt mij gerust te weten dat sommige van jullie dit ook hebben meegemaakt en dat toch alles is goed gekomen.
Ik weet dat ook wel hoor, maar fijn te lezen als een ander dat ook zegt. :P

Het zijn ook niet veel uren maar toch benauwd het mij een beetje. Aan de andere kant: het leven gaat door en komt heus wel goed.
Ergens moet het ook maar gewoon zover zijn. Kan het zenuwachtige gevoel ook eens weg en ik uit de babybubbel kruipen. ;)

Ik ga vrijdag even langs op werk en gesprek met de leidinggevende. Niets speciaals maar toch om weer even alles gezien te hebben en weer aan het idee wennen.
Voelt goed. :)

Gisteren is Z iets van een uurtje alleen bij mijn schoonouders geweest. Ze had thuis al gedronken. Daar was ze de hele tijd relaxed, totdat we haar kwamen ophalen. Toen ging ze ineens haar keel opzetten. Haha.

Maar goed, zelfs een lullig uurtje gaf mij toch vertrouwen dat ze het straks ook wel kan hebben. Ik zal haar gewoon missen.
Met zoonlief had ik dat gevoel en die onrust minder. Weet niet waar dat in zit. Denk toch omdat zij nu nog wat eenkenniger is ofzo.

En babylove wordt nu na een dutje van bijna 2,5 uur pas wakker! Doet ze nooit dus heb lekker de zolder kunnen opruimen. *O*

[ Bericht 0% gewijzigd door vencodark op 09-05-2018 12:31:00 ]
pi_179040352
Welkom Elleska! :* Die eerste week had ik ook geen trek. Als je vermoeid bent kan dat ook meespelen natuurlijk.

Lemijn zo ontspannen als jij het doet zou me niet lukken. Het gaat wel steeds beter. Ik probeer te accepteren hoe het gaat en niet teveel van mezelf te vragen per dag. Dan is het best goed te doen. Het scheelt wel dat onze nachten meestal prima te doen zijn. En spelen kan hij meestal goed zelf, dat geeft weer wat tijd terug. :)

Mooie stats Cass, wauw!

Wat lief Mini! Eens met de rest, hij lijkt sprekend op je. :D
Mijn man laat Banaan weleens over de grond wandelen, geen gezicht. Dat hupsen ga ik ook proberen. Eigenlijk vindt hij alle beweging leuk en hoe lomper hoe beter. ;)

Nanuke zo snel moet het ook niet gaan.

OIT ik draag met dit weer alleen met de dunnere zak. Of hij gaat in de wagen.

Veel plezier Mini en FF! :)

Aventura vervelend dat je steeds reacties krijgt op je kleintje. Voor jullie is het ondertussen vast heel normaal. :)

Gisteravond was Banaan hysterisch en ik moest een avondje weg. Uiteindelijk had ik hem voordat ik vertrok in slaap laten drinken na een badje. Mijn man nam mijn plekje in bed in en toen ik thuiskwam lag hij daar nog. :D

Hoelang wachten jullie eigenlijk tot je baby in slaap valt in bed? Ik heb een kwartier getroost en daarna was hij in sluimertoestand voor meer dan een uur, zonder hard gemopper en zonder te slapen. Daarna heb ik hem maar in de draagzak gestopt en sliep hij binnen vijf minuten.

Tweede foto deed het gisteren niet maar is te leuk om niet te delen. :D
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Relativeer, adem in, adem uit en luister niet naar het geluid!
  woensdag 9 mei 2018 @ 14:52:15 #179
221912 minilot
Puer aeternus
pi_179041541
Ik wacht niet tot O. in slaap valt wanneer hij moet huilen of zelfs maar een beetje jengelt. In dat geval, meteen eruit. Voor ons werkt het, tot nu toe :)
Als -ie wakker is maar het naar z'n zin lijkt te hebben dan mag -ie van mij blijven liggen zolang hij wil.

[ Bericht 10% gewijzigd door minilot op 09-05-2018 15:00:03 ]
Wo ist der Führer, der mich führt?
  woensdag 9 mei 2018 @ 15:00:26 #180
221912 minilot
Puer aeternus
pi_179041733
Banaan! :W O+
Wo ist der Führer, der mich führt?
  woensdag 9 mei 2018 @ 15:37:06 #181
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_179042573
O+ banaan O+ hartenbrekertje met je mooie ogen
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_179042812
Kris, lief dat je het vraagt, het werken bevalt eigenlijk wel weer, merk dat het me goed doet! Begin me steeds meer de oude te voelen, vooral geestelijk :) Wat sneu dat J zo slecht tegen de hitte kan, gelukkig is het morgen weer voorbij voor die knappe vent van je O+

Wat een lief banaantje zie ik daar O+ Bedoel je met je vraag over de dutjes overdag? Ze gaat hier nu meestal (even afkloppen) gelijk slapen als ik haar neerleg, maar als ze jengelt houd ik maximaal 5 minuten aan en dan haal ik haar er uit of kijk ik of ze bijvoorbeeld haar speen en knuffeltje kwijt is, daar kan ik haar soms ook mee paaien als ik denk dat ze wel een dutje nodig heeft. Laten huilen doe ik niet.
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_179043584
Wat fijn om te lezen dat het zo goed met je gaat Rena. :)

Ik bedoel inderdaad de slaapjes overdag. Laten huilen doe ik sowieso niet maar hij huilt ook weinig. Hij moppert ook weinig. Alleen vanuit die sluimerstand valt hij dus niet zomaar in slaap.
Hoeveel uur (of weken in mijn geval ;) ) wacht je dan tot je dan besluit om je kindje in de draagzak te stoppen en daarin te laten slapen?
Relativeer, adem in, adem uit en luister niet naar het geluid!
pi_179043901
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2018 10:36 schreef minilot het volgende:
Ik zou zonder draagzak trouwens wel veel minder ondernemen.. We hadden twee weken geleden naar Parc Astérix in Frankrijk de wandelwagen mee en meeeeeh, wat een gedoe! Misschien omdat ik het niet gewend ben hoor, maar ik vind het maar lastig, kind in zo'n kar. Was wel een goeie leer: wagen blijft thuis als we in juli een paar dagen naar Londen gaan. :Y
(Heb de rest nog niet allemaal gelezen)

Hoe krijg je O. zo vaak/lang achter elkaar in de tula? U. krijg ik 1 keer per dag in de tula. Met slaapje ong. 3 uur. Daarna wil hij écht niét. 🤔
  woensdag 9 mei 2018 @ 17:44:56 #185
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_179045372
Ik kreeg net bij het kdv een cadeautje voor moederdag mee _O- of ik m zelf even onder mn bed wilde verstoppen :D

Ik gok iets met rode voetafdrukjes :+ hij had vorige week rode verfrestjes tussen zn teentjes
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  woensdag 9 mei 2018 @ 18:34:22 #186
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_179046429
quote:
1s.gif Op woensdag 9 mei 2018 17:44 schreef littledrummergirl het volgende:
Ik gok iets met rode voetafdrukjes :+ hij had vorige week rode verfrestjes tussen zn teentjes
_O- .
Jacob ook!
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_179046626
quote:
1s.gif Op woensdag 9 mei 2018 17:44 schreef littledrummergirl het volgende:
Ik kreeg net bij het kdv een cadeautje voor moederdag mee _O- of ik m zelf even onder mn bed wilde verstoppen :D

Ik gok iets met rode voetafdrukjes :+ hij had vorige week rode verfrestjes tussen zn teentjes
En B ook! Z'n vader had 'm opgehaald en die had gevraagd of zij dat gemaakt hadden. Nee, was het antwoord, B had dat gemaakt, met een héél klein beetje hulp van de leidsters _O-

Edit: en nu valt ineens het kwartje: B had laatst ook wat roods met glitters aan z'n tenen :D Dacht dat een ander kindje dat gedaan had, maar ik vermoed het zondag wel te zien.
pi_179046688
quote:
1s.gif Op woensdag 9 mei 2018 14:52 schreef minilot het volgende:
Ik wacht niet tot O. in slaap valt wanneer hij moet huilen of zelfs maar een beetje jengelt. In dat geval, meteen eruit. Voor ons werkt het, tot nu toe :)
Als -ie wakker is maar het naar z'n zin lijkt te hebben dan mag -ie van mij blijven liggen zolang hij wil.
Ja zo doen wij het ook.
pi_179046773
Vandaag nacontrole gehad bij de gynaecoloog in het ziekenhuis. Als toekomstige baby's groter zijn dan 3500gr raadt hij vaginaal bevallen ten zeerste af. Ik heb schijnbaar echt geen ruimte ervoor.
Jammer wel. Al herstelde ik zo vlot van de keizersnede dat ik dat ook niet heel erg zou vinden.
Anyway, dat is allemaal voor later, daar ga ik nu niet over nadenken.

G tijdens die controle bij m'n schoonouders achter gelaten. Had gedacht dat ik er heel veel moeite mee zou hebben, maar het viel me alles mee. Toen we bijna onze oprit op kwamen dacht ik zelfs even; Ohja, nu komen de luiers en de flesjes weer, de zorg begint weer. :D

Ze heeft gelukkig niet zoveel last van de warmte, maar de tijd tussen 3 voedingen is wel stipt 4 uren (of iets korter zelfs) nu. Even een poos van 5 of zelfs 6 uren zit er nu even niet in.

-Krisvc wat een heerlijk koppie! O+

-Wat fijn om te lezen rena!
  woensdag 9 mei 2018 @ 20:16:59 #190
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_179048952
Jij ook al rode voetjes gevonden elliebell? Dan denk ik dat er een landelijke memo uitgaat naar al die kinderdagverblijven, zodat alle baby's hetzelfde cadeautje knutselen ofzo? Dat is ook saai! We moeten zondag maar even vergelijken :P.

Verder geef ik er geen zak om trouwens. En ik heb niks meegekregen, maar misschien heeft iemand hier in huis iets verstopt...
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  woensdag 9 mei 2018 @ 20:21:36 #191
462540 Flav
V♥
pi_179049079
Hier ligt ook iets verstopt voor moederdag O+
Heb het nog niet gezien, vriendlief had V van de gastouder gehaald.

V gaat 2x per dag naar bed voor zijn slaapje.
Hij tuttelt dan met zijn konijntje en ‘hmmmt’ zichzelf in slaap. Hij huilt vrijwel niet als hij in bed gelegd wordt, wel jengelt hij soms.
Aan het jengeltje is te horen of hij moe is en wilt slapen of dat hij geen zin om te slapen heeft.
Dus aan de hand van het jengeltje haal ik hem uit bed of stop het speentje terug.
Ik doe eigenlijk alles zonder ‘contact’ te maken en ik moet zeggen dat dat goed werkt hier.
Ik leg hem 1x in bed, kus en wens hem welterusten.
Elke andere keer dat ik bij hem kom doe ik het speentje,knuffeltje of weer op de rug leggen zonder tegen hem te praten.
Het klinkt misschien ‘hard’ maar dit werkt voor hem, en ons, goed. :)
  woensdag 9 mei 2018 @ 20:35:31 #192
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_179049423
Het rode voetjes complot _O- ik verwacht een gestempeld hartje gemaakt van voetjes 8-) ben benieuwd haha.
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_179050453
Hier ook een moederdagcadeau van het kdv maar geen rode voetjes, het klinkt als een waxinelichthouder (ik heb al even gerammeld :')).

Pkm wat een lieve foto O+

Fijn dat het goed gaat Rena!

Goede nacontrole gehad dus Donna? Eerste keer weg viel mij ook heel erg mee ;)

En wat betreft slapen, meestal valt hij tijdens de laatste voeding in slaap en kan ik ‘m wegleggen. Nu heb ik hem wakker en onrustig weggelegd en lig ik eigenlijk op ons bed te wachten tot ie gaat huilen :') Maar het blijft nog stil. *)
Laten huilen heb ik nog nooit gedaan, misschien kan hij zichzelf wel in slaap huilen (huil van een paar minuten ofzo) maar ik kan dat gewoon niet.
pi_179050534
Ja ook rode voetjes Lemijn! Ik zal zondag even posten wat ik gekregen heb. Ik vind het wel grappig dat hele moederdag. Het interesseert me weinig, maar vind het stiekem toch best leuk dat er iets voor me geknutseld is :)

Donna, fijn dat loslaten goed ging. Jammer van je toekomstige bevallingen, maar wel fijn dat herstel nu goed ging.

En ik zag een hele lieve banaan!
Hier overdag wel een redelijke snelle slaper (voor meestal max 30 minuten op het moment }:| ), maar 's avond duurt het soms wel 2 uur voordat hij slaapt... Maar ik haal 'm niet meer uit bed, uiteindelijk gaat hij altijd slapen (na knuffelen, speentje, voeden, vasthouden, etc.). Ook met zo min mogelijk praten en licht, dat maakt 'm alleen maar weer wakker.
pi_179051585
M. jengelt vrijwel altijd als hij nar bed gaat. Het hangt af van de soort jengel wat ik ermee doe. Soms laat ik hem gewoon even, anders ga ik erbij zitten. Uit bed halen nooit, want hij is dan al heel moe en over die vermoeidheid heen halen leidt tot nog meer gekrijs en minder slapen.
Hoort denk ik bij de kinderen die ik maak, want S. deed dat vroeger ook.

M. huilt tegenwoordig als ik thuis kom net zolang totdat ik met hem knuffel O+ Hij mist zijn moeder O+
  woensdag 9 mei 2018 @ 22:06:52 #196
19376 LadyS
Truus en Miep
pi_179052220
Als ik M. naar bed breng, draait hij zich op zijn zij en drukt zijn knuffeldoekje tegen zijn ogen en gaat slapen. Nooit gedoe eigenlijk, hooguit even een speentje terug stoppen.
Laten huilen (áls hij al huilt), doe ik niet.

Nu vind ik het wel jammer dat hij niet op een opvang zit, want nu krijg ik niet zo'n schattig knutseltje. En van vriend hoef ik ook niks te verwachten :')
Remember: No man is worth your tears and the one who is, won't make you cry!!
pi_179053838
Wij krijgen regelmatig baby's met gekleurde voeten terug. Ze werden zelfs gebruikt voor knutselexperimenten omdat ze alles prima vinden :')

Fijn dat het herstel zo goed gaat Donna! Mij viel de keizersnede de eerste tijd ook enorm mee, maar sinds een paar maanden trekt het af en toe opeens en van de week had ik jeuk bij het stuk buik dat nog steeds gevoelloos is wat ook een beetje jammer was. Op de lange termijn vond ik vaginaal bevallen toch fijner, maar tijdens het bevallen en de kraamweek vond ik de keizersnede veel fijner. Ik zou bij een 4e (die er nooit gaat komen) direct voor een keizersnede kiezen. Hier is het trouwens standaard om baby mee te nemen naar die controle (wist ik de 1e keer ook niet, maar die mannelijke gyn was teleurgesteld dat ik toen alleen was gekomen :D) Loopt het verder goed bij jullie? Al een beetje gewend aan elkaar?

Hier gaat de 1e altijd rustig liggen, dan komt de 2e erbij en gaat de 1e huilen als ik die niet snel genoeg neer leg en weer weg ben :') Knuffels (en doekjes) hebben ze geen interesse in, dat is meer voor als ze weer wakker zijn.

Em kan toch echt zelf zitten. Gewoon alsof ze dat al maanden kan :') Lala begint nu ook wat meer te tijgeren, maar wel met een eigen techniek. Em gebruikt enkel haar armen, Lala ook haar tenen om af te zetten. Na het eten hebben we even met zn allen op de nieuwe XXL-speeltegels gespeeld, het zijn nu echt leuke meiden! Met peuter samen tijgeren (die moedigt ze ook heel enthousiast aan en lokt ze overal heen), over elkaar heen kruipen en vooral heel veel lachen om elkaar. Echt zo'n geluksmomentje dat je het liefst voor altijd zou willen bewaren.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
  donderdag 10 mei 2018 @ 08:47:48 #198
462540 Flav
V♥
pi_179057601
Hier toevallig mama’s/lurkers met een Mutsy EVO?
Ik heb het idee dat ik de riempjes van het zitje op het strakst heb maar er kan bijna nog een baby bij :')
Om zijn middel zit de gordel redelijk goed maar bij zijn schouders zit het gewoon los.
Heb geen idee hoe ik ze nog korter kan maken.
pi_179057697
Ik weet het niet zeker, Flav, maar kan je aan de achterkant van het zitje niet nog e.e.a. verstellen? Daar staat me iets van bij.
  donderdag 10 mei 2018 @ 09:27:27 #200
437410 Stroopwafelmeisje
Eet ook andere cookies
pi_179058004
Yep, Flav, aan de achterkant kan 'ie nog extra gesteld worden.
  donderdag 10 mei 2018 @ 10:29:02 #201
462540 Flav
V♥
pi_179058721
Ja dat vermoedde ik al alleen kan ik hem niet strakker maken, dat laat gewoon los.
Of ik ben er te simpel voor :')
Natuurlijk vind ik ook nog nergens op internet een beschrijving hoe ik dat kan doen.
  donderdag 10 mei 2018 @ 10:46:58 #202
198417 Lastpost
Rotterdammert!
pi_179059050
Ik ga morgen met die kleine wat maken voor mama. Word vast een lekker geklieder. :D
  donderdag 10 mei 2018 @ 10:49:55 #203
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_179059092
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 10:29 schreef Flav het volgende:
Ja dat vermoedde ik al alleen kan ik hem niet strakker maken, dat laat gewoon los.
Of ik ben er te simpel voor :')
Natuurlijk vind ik ook nog nergens op internet een beschrijving hoe ik dat kan doen.
een beetje een open deur, maar de schouder riempjes in de onderste rij gaatjes (dat hadden wij dus niet door 8)7 en maar niet snappen waarom ie steeds scheef zakte :@)
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  donderdag 10 mei 2018 @ 11:33:13 #204
462540 Flav
V♥
pi_179059912
quote:
1s.gif Op donderdag 10 mei 2018 10:49 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

een beetje een open deur, maar de schouder riempjes in de onderste rij gaatjes (dat hadden wij dus niet door 8)7 en maar niet snappen waarom ie steeds scheef zakte :@)
Dat hebben we dus niet :P
Zitten nu in de tweede van onder, dus ga ze meteen lager doen. Maar kan ze nog steeds niet aantrekken aan de achterkant haha.

Edit: heb wat gefabriceerd, benieuwd hoe lang het blijft zitten haha. Alleen is de klittenband verdwenen in de zitting :')

[ Bericht 5% gewijzigd door Flav op 10-05-2018 11:38:36 ]
  donderdag 10 mei 2018 @ 15:22:47 #205
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_179064084
Mijn kind kan zo heerlijk eten _O_ .

SPOILER: Huidige favoriet: blauwe bessen. Hij toont hier even hoe goed hij ze kan oppakken.
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER: Maiswafel. Hij zat zo nonchalant hapjes te nemen opeens!
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  donderdag 10 mei 2018 @ 15:51:35 #206
221912 minilot
Puer aeternus
pi_179064568
Dat maïswafelfilmpje! O+ Wat een verrekt snoezig joch toch! *;
Wo ist der Führer, der mich führt?
pi_179065182
Wat leuk zo'n smikkelaar! O+
One could tolerate a world of demons, for the sake of an angel.
  donderdag 10 mei 2018 @ 16:36:13 #208
221912 minilot
Puer aeternus
pi_179065306
O. versus de regenboogdoekjes: om to the nom :Y)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wo ist der Führer, der mich führt?
pi_179065740
Ah Lemijn, super leuk O+ Hoe hij dat besje ook in z'n mond doet, net een soort goochelaar haha

En een lieve regenboog O weer!

En mijn baby kan sinds vandaag van rug naar buik en weer terug rollen *O* Zo trots, beide kon hij tot vandaag nog niet en nu ineens 10 keer achter elkaar! :D

[ Bericht 2% gewijzigd door elliebell op 10-05-2018 17:00:50 ]
pi_179067380
quote:
1s.gif Op donderdag 10 mei 2018 10:49 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

een beetje een open deur, maar de schouder riempjes in de onderste rij gaatjes (dat hadden wij dus niet door 8)7 en maar niet snappen waarom ie steeds scheef zakte :@)
Hmmm, ook maar eens naar kijken, wij hebben hetzelfde bij de Mutsy Evo.
Heb er verder nooit naar gekeken. De riempjes horen toch ter hoogte van de schouders te zitten?

Lemijn, wat een lekker joch O+ , zo heerlijk smikkelen :) En wat kauwt ie goed.
Ik vraag me wel eens af of S. echt kauwt of dat ie net zo lang op bv. brood of een rijstwafel sabbelt tot het zacht wordt en dat ie het dan doorslikt.
Stukjes in zijn voer blieft ie nog steeds maar matig.

O en zijn regenboogdoekjes O+ Ook al zo'n heerlijk kereltje.
Mini, hoe vond O. de bellenblaas? Je had het daar laatst over en diezelfde dag hadden wij ook nog een bellenblaas gekocht. S. vindt het helemaal geweldig :D

Elliebel, een roller O+ Leuke mijlpaal en wat kun je trots zijn hè :D

S. ligt al sinds 15:30 te slapen :o Ben aan het overwegen of ik hem wakker moet maken of niet.
Bang dat ie anders vanavond niet slaapt......

Edit: hij wordt net wakker :+

Hebben jullie ook wel eens het idee dat jullie baby iets bewust/expres doet? Ik heb nu al 2 keer gehad dat ik het idee heb dat ie expres in mijn tepel bijt. Sinds ie boven ook een tandje heeft, wordt dat nog pijnlijker. Hij is dan lekker aan het drinken en opeens zie ik hem dan naar me kijken, beetje ondeugend en dan opeens bijt ie in mijn tepel :X

Soms is het hier lastig om tijd te vinden voor alle hapjes en tussendoortjes en BV. Hebben jullie dat ook wel? We proberen zoveel mogelijk iets aan te bieden als wij ook eten (ontbijt, lunch, diner), maar door zulke lange slaapjes als vandaag komen we niet eens toe aan een tussendoortje of wat fruit. Of geven jullie dan gewoon fruit als maaltijd ipv brood?

[ Bericht 2% gewijzigd door TolstoiFan op 10-05-2018 18:06:56 ]
  donderdag 10 mei 2018 @ 18:45:03 #211
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_179068242
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 18:00 schreef TolstoiFan het volgende:
Hebben jullie ook wel eens het idee dat jullie baby iets bewust/expres doet? Ik heb nu al 2 keer gehad dat ik het idee heb dat ie expres in mijn tepel bijt. Sinds ie boven ook een tandje heeft, wordt dat nog pijnlijker. Hij is dan lekker aan het drinken en opeens zie ik hem dan naar me kijken, beetje ondeugend en dan opeens bijt ie in mijn tepel :X
Ik heb wel het idee dat hij veel doet om het effect te testen. Hij slaat bijvoorbeeld graag dingen tegen de grond. Als dat herrie maakt doet hij het nog eens, en zo niet (een knuffel bijvoorbeeld) dan stopt hij weer. Hij knaagt ook op alles om het te voelen. Dus in die zin kan ik me voorstellen dat hij bijt tijdens het drinken om het effect. Maar hier is het effect van bijten bij drinken dat ik hem smoor in de borst waardoor hij loslaat, en daarna stop ik het drinken meestal.
Ik denk niet dat een baby expres iets doet omdat je het niet leuk vindt. Zo ingewikkeld kunnen ze nog niet redeneren.
quote:
Soms is het hier lastig om tijd te vinden voor alle hapjes en tussendoortjes en BV. Hebben jullie dat ook wel? We proberen zoveel mogelijk iets aan te bieden als wij ook eten (ontbijt, lunch, diner), maar door zulke lange slaapjes als vandaag komen we niet eens toe aan een tussendoortje of wat fruit. Of geven jullie dan gewoon fruit als maaltijd ipv brood?
Mijn doel is: 1x brood, 1x fruit, 1x warm eten/ yoghurt. Wanneer dat gebeurt is flexibel en niet elke dag lukt alles. Hij krijgt als ik wat krijg inderdaad, en fruit als lunch vind ik best een optie omdat de laten slagen. Maar ik probeer zelf ook wel elke dag fruit te eten en vaak is dat wel voor het eerste dutje.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  donderdag 10 mei 2018 @ 18:45:52 #212
462540 Flav
V♥
pi_179068263
Herken het wel Toi.
Ik probeer, ochtendfles, fruit, pap, boterham/fles, maaltijd en fles voor het naar bed gaan.
Meestal redden we de maaltijd en de boterham niet :')
Heb niet het idee dat hij te weinig eet want hij meldt zich eigenlijk niet.
Heb eerder het idee dat ik hem te veel geef haha.

Ohhh en Jacob O+
Ik durf V nog geen besjes ofzo te geven, maar Jacob kan dat al goed!
  donderdag 10 mei 2018 @ 18:47:11 #213
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_179068295
Elliebell, wat tof van het rollen! Wat trots kan je dan zijn he?

En wat ligt O. chill tussen z'n doekjes!

Flav, wat vind je eng aan besjes? Ze zijn zo zacht, volgens mij blijven die nergens steken. Ik heb ze trouwens ingevroren en weer ontdooid, dat maakt ze volgens mij wel nog zachter.

Wat lief je dat gaat knutselen Laspost.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  donderdag 10 mei 2018 @ 19:17:15 #214
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_179069014
De kaptein ging afgelopen week ineens vrij abrubt over van drie op twee slaapjes, ben er zelf nog steeds van slag van :') maar hij doet t zonder mokken.

Hier eet ie op t kdv drie dagen best gestructureerd met fruitjes, brood, tussendoortjes en bij ons een beetje zoals t uitkomt :D :@. In de ochtend vaak na zn fles iets van een cracot, dan gaat ie weer slapen, in de middag iets van fruit en s avonds iets wat we erin krijgen, meneer blieft nog steeds geen enkele groente :') alleen pastinaak wordt gedoogd (maar dat smaakt naar appelmoes, dus ik verdenk hem ervan te denken dat t fruit is :+ t meerendeel van de fruitpotjes smaken ook naar appelmoes). Hoe we groente ook aanbieden.. Warm, koud, potje, stukje, tot nu toe moet ie er niks van hebben :') vaak tot kotsen aan toe. ach, komt vast goed
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_179069265
:W wij sluipen langzaam het topic binnen!

Wat een verschil zeg, mijn kraamweek met T en nu net O. Wat ik bij T compleet van de wereld was ben ik nu zo ontspannen en voel ik me zo goed... Zo heerlijk! We slapen snachts best redelijk, en O doet sowieso niet veel meer dan drinken en slapen. Hij is net zelfs zelf in slaap gevallen in z'n wiegje... Vandaag zijn we voor het eerst naar buiten geweest? Zo heerlijk, weer zo'n klein knurpje op m'n buik in de draagdoek!

Plaatje bij het praatje!
Bzrdlwr.jpg
zqORNo8.jpg

[ Bericht 8% gewijzigd door minilot op 10-05-2018 22:55:26 ]
pi_179071744
Plaatjes doen het niet Jagar :( maar fijn dat het zo soepel loopt! Hoe zit het in Belgie met een kraamverzorgster, heb je die (gehad)?

Lemijn, geef je hem hele bessen? Ik durf dat zelfs bij peuter nog niet aan, ze krijgen hier allemaal kwartjes. Die overigens niet zo precies worden opgepakt, daar wordt naar gegraaid in de hoop dat er wat blijft hangen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_179072770
Etende Jacob O+

Een mooie foto van O O+

En een roller voor Ellie! *O*

FF, jouw kinderen O+

Welkom Jagar! Foto’s doen het helaas niet ;( Fijn dat je je zo goed voelt!

Ik had vandaag 2 kinderloze vriendinnen op bezoek met aanhang. M. was af en toe een beetje jengelig en vraagt natuurlijk ook om aandacht. Was nog een beetje onwennig zo’n eerste keer wat betreft aandacht verdelen tussen hun en M. wat honger heeft en moe is etc etc. Wazig verhaal maar jullie snappen me vast wel.. :P

En verder heeft ie gehoord dat ik vroeger altijd op mocht blijven tijdens het eurovisie songfestival want hij weigert te slapen :')
pi_179075058
Leuk Donna dat je na wat tijd zonder baby er zo tegenaan kijkt. :D

Klinkt geweldig FF dat spelen en zelfde outfits is ook wel een keer leuk. O+

Wat leuk Lemijn! Knap hoe hij die besjes zo pakt en hoe snel het in zijn mond kan. ;)

Mini O. zoekt zijn eigen vaste voedsel wel uit. ;)

Gave update Ellie! *O*

Fleur ik hoop boor je dat er niet nog twintig speciale telebidie-avonden waren in je jeugd. :D Hopelijk is M. toch nog snel gaan slapen.

Welkom Jagartrut. :* Klinkt als een heel fijne start zo. O+

Tolstoi baby's ontdekken nog veel met hun mond. Nou hij steeds meer eet zal hij soms je tepel ook willen proberen denk ik dan. Expres ja, intentie dat het pijn doet nee.
Vast voedsel krijgt Banaan alleen als hij zijn buik al goed rond heeft met melk. Dat is op het moment bijna nooit. Of ik moet hem 's nachts eens wat aanbieden. ;)

Fijn om te lezen hoe jullie het doen met slaapjes. Grappig genoeg gaat het naar bed brengen 's avonds meestal wel makkelijk, als Banaan niet oververmoeid is tenminste. Volgens mij ligt het overdag er echt aan of hij wil slapen of niet.
Om een tijd te stellen aan de slaaptraining, ik ga het een half uur proberen. Lukt het slapen dan niet in bed, mag Banaan weer in de zak.

Nog een vraagje, als je baby zich in slaap drinkt, hoe laat je dan een boertje doen zonder dat hij wakker wordt? Ik hoop dat als ik hem ook 's nachts zijn boertjes laat doen dat hij minder last krijgt van krampjes want die heeft hij nog steeds volop.
Relativeer, adem in, adem uit en luister niet naar het geluid!
  donderdag 10 mei 2018 @ 22:22:48 #219
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_179076037
Welkom Jagär! Met een omweg je foto's kunnen bekijken, wat een plaatje zeg O+ .
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 21:01 schreef FlyingFish het volgende:
Lemijn, geef je hem hele bessen? Ik durf dat zelfs bij peuter nog niet aan, ze krijgen hier allemaal kwartjes. Die overigens niet zo precies worden opgepakt, daar wordt naar gegraaid in de hoop dat er wat blijft hangen.
Jep. Doordat ze bevroren zijn geweest, zijn ze superzacht en al hun ronde vorm kwijt voor ze in zijn mond zijn zowat. Ik zie daar geen risico in.

Het gaat er steeds gezelliger uitzien bij jullie, echt drie actieve kinderen zo!
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_179076055
Oh FF, wat een heerlijk stel kinderen heb je zeg O+

Jagar, gefeliciteerd en welkom! *O*

Ik zag ook nog O en de doekjes, wat lief O+

Verder niet echt bijgelezen, hier gaat het verder zijn gangetje op het moment :Y Ze is heel vrolijk en lief O+
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
  donderdag 10 mei 2018 @ 22:45:15 #221
221912 minilot
Puer aeternus
pi_179076857
quote:
1s.gif Op donderdag 10 mei 2018 19:29 schreef Jagärtrut het volgende:
:W wij sluipen langzaam het topic binnen!

Wat een verschil zeg, mijn kraamweek met T en nu net O. Wat ik bij T compleet van de wereld was ben ik nu zo ontspannen en voel ik me zo goed... Zo heerlijk! We slapen snachts best redelijk, en O doet sowieso niet veel meer dan drinken en slapen. Hij is net zelfs zelf in slaap gevallen in z'n wiegje... Vandaag zijn we voor het eerst naar buiten geweest? Zo heerlijk, weer zo'n klein knurpje op m'n buik in de draagdoek!

Plaatje bij het praatje!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

JT! O+ _O_ Welkom, jij en ukje! En wat fijn dat je je zo relaxed en blij voelt nu *;

Oh, en DM me je huidige adres even, ik had je nog een lamapakje beloofd. Is precies één keer door mijn babysaurus gedragen :)

Tot slot, ik kreeg alleen je eerste O+ foto O+ aan de praat!

[ Bericht 4% gewijzigd door minilot op 10-05-2018 22:56:35 ]
Wo ist der Führer, der mich führt?
  donderdag 10 mei 2018 @ 22:47:40 #222
221912 minilot
Puer aeternus
pi_179076926
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 21:01 schreef FlyingFish het volgende:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Die foto linksonder is echt te gaaf, kijk ze zitten! *O*
Wo ist der Führer, der mich führt?
  donderdag 10 mei 2018 @ 22:52:51 #223
221912 minilot
Puer aeternus
pi_179077106
quote:
1s.gif Op donderdag 10 mei 2018 21:22 schreef LaBelleFleur27 het volgende:

En verder heeft ie gehoord dat ik vroeger altijd op mocht blijven tijdens het eurovisie songfestival want hij weigert te slapen :')
Ha, hier andersom. Tevergeefs geprobeerd O. wakker te houden. Hij vond laatst een stel vrachtwagens helemaal fascinerend, dus dat moest weer even in balans getrokken worden met het Songfestival. :+
(gut, straks krijgen we nog echt zo'n jongensjongetje, dat snappen ik & man nieieieiet! :D)

Wel een beetje begrip gehad van je vriendinnen, neem ik aan? :*
Wo ist der Führer, der mich führt?
pi_179079039
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 22:22 schreef Lemijn het volgende:
Welkom Jagär! Met een omweg je foto's kunnen bekijken, wat een plaatje zeg O+ .

[..]

Jep. Doordat ze bevroren zijn geweest, zijn ze superzacht en al hun ronde vorm kwijt voor ze in zijn mond zijn zowat. Ik zie daar geen risico in.

Het gaat er steeds gezelliger uitzien bij jullie, echt drie actieve kinderen zo!
Dan ga ik dat nadoen! Druiven snijden a la, maar ik vind bessen snijden zo'n geklooi dat ik ze daarom vrijwel nooit haal.

Met omweg ook Jagars foto's kunnen bekijken. Wat een flinke knul is het al, of lijkt dat maar zo? En ook leuk om T weer eens te zien. Was O de naam die jullie oorspronkelijk voor T hadden?
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_179082540
Welkom Jagär, wat een lief stelletje heb je daar. En wat een mooie bos haar heeft O! Fijn dat je je zo goed voelt :)
pi_179082665
quote:
1s.gif Op donderdag 10 mei 2018 22:52 schreef minilot het volgende:

[..]

Ha, hier andersom. Tevergeefs geprobeerd O. wakker te houden. Hij vond laatst een stel vrachtwagens helemaal fascinerend, dus dat moest weer even in balans getrokken worden met het Songfestival. :+
(gut, straks krijgen we nog echt zo'n jongensjongetje, dat snappen ik & man nieieieiet! :D)

Wel een beetje begrip gehad van je vriendinnen, neem ik aan? :*
Hahaha een stel vrachtwagens ook _O-
Nou ik heb hier als tegenhanger van het songfestival ook nog een traptrekker (of is het in de rest van NL tractor? :P), rode overal en houten klompjes in huis voor als ie iets ouder is. Ben benieuwd. Hij viel overigens na Waylon in slaap dus ik hoop dat Waylon zaterdag een beetje vroeg moet :')

Wel begrip, het is een beetje eigen gevoel ook haha. Een gesprek met mij wordt 7 van de 10 keer onderbroken en dan loop ik me na de 3e keer al te verontschuldigen. En 1 heeft pas een miskraam gehad dus daar wil je ook nog wel en beetje rekening mee houden. Het is vooral onwennig :P
pi_179083431
Druk, druk, druk hier. Maar nog even O+ voor alle foto’s en filmpjes. Zo leuk om te zien. En wat lijkt Dirk opeens groot zo!
Ik vind de ontwikkeling vanaf 6 maanden zo razend snel gaan opeens. Tandjes, zitten, rollen als een malle, soms beetje proberen op te trekken, haar praatjes. Heerlijk, maar kan het soms even niet meer bijhouden. Iedereen zegt altijd dat het snel gaat, maar nu voelt het ook echt zo.

Welkom elleska en jagar met jullie mini’s. Mooie foto van de broertjes.
pi_179083746
Jagar, die foto van je mannen samen O+

Mini, mijn eerste is dus echt een jongensjongen met auto’s, vrachtwagens en tractors. Je leert er in groeien en soms denk ik nog 8)7

M. ligt al een paar uur pogingen te ondernemen om te kruipen, maar weigert nu dus ook slapen. Er moet en zal geoefend worden :{ ik wil douchen...
pi_179083980
Mini leuk dat O. zo naar vrachtwagens kijkt. :D Banaan vindt auto's ook mooi en zal het drukke kruispunt voor ons huis vast missen na verhuizing. Ik noem altijd de kleurtjes, tot zover gaat mijn kennis van auto's. ;)

Bijzonder Nolita hoe snel dat allemaal gaat. Geniet er lekker van. :*

Sage leuk al dat oefenen. Slaapt hij in een slaapzak? Anders zou dat hem misschien wat kunnen afremmen.

Banaan laat ook voorzichtige pogingen tot kruipen zien. Hij steekt echt zijn billen de lucht in. Vanochtend tijgerde hij een heel klein stukje achteruit.
Hij zit ook steeds beter rechtop tegen de bank aan, en soms wil ik hem neerleggen maar gaat hij eerst zitten.
Banaan won vandaag zijn strijd tegen slapen in bed. Nouja hij kan ook niet alles tegelijkertijd leren he. ;)
Relativeer, adem in, adem uit en luister niet naar het geluid!
pi_179084695
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 22:04 schreef Pannenkoekenmix het volgende:

Nog een vraagje, als je baby zich in slaap drinkt, hoe laat je dan een boertje doen zonder dat hij wakker wordt? Ik hoop dat als ik hem ook 's nachts zijn boertjes laat doen dat hij minder last krijgt van krampjes want die heeft hij nog steeds volop.
G boert eigenlijk bijna nooit. Na een voeding leggen we haar voorzichtig rechtop op het schouder of op de borst en dan altijd sowieso 10 minuten zodat het goed kan zakken.
Ik weet niet of je iets zou willen geven voor de krampjes, maar hier krijgt ze probiotica en sindsdien is het een heel andere baby, zonder kramp. O+
pi_179084717
Welkom Jagar, wat een rijkdom (en haar!). O+
pi_179099641
Mijn kind doet rolpogingen. Bij ons in bed. Al vanaf 05:30 :O :')

En zo’n speen is ook alleen maar leuk als nieuw ontdekt speelgoed. :')
  zaterdag 12 mei 2018 @ 08:37:08 #233
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_179100458
Oké, vergeet het verhaal van de rode voeten: er is niks van de crèche voor moederdag. Nou ben ik toch teleurgesteld :o . :{ .
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_179100666
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 18:45 schreef Lemijn het volgende:
Ik heb wel het idee dat hij veel doet om het effect te testen. Hij slaat bijvoorbeeld graag dingen tegen de grond. Als dat herrie maakt doet hij het nog eens, en zo niet (een knuffel bijvoorbeeld) dan stopt hij weer. Hij knaagt ook op alles om het te voelen. Dus in die zin kan ik me voorstellen dat hij bijt tijdens het drinken om het effect. Maar hier is het effect van bijten bij drinken dat ik hem smoor in de borst waardoor hij loslaat, en daarna stop ik het drinken meestal.
Ik denk niet dat een baby expres iets doet omdat je het niet leuk vindt. Zo ingewikkeld kunnen ze nog niet redeneren.
Dat zal het ook wel zijn. Maar het blijft wel pijnlijk :+
Nu al 2 keer dat ik van schrik hem van de borst trek (ipv netjes afkoppelen), terwijl ik hem eigenlijk net als jij in de borst wil duwen.

quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 18:45 schreef Lemijn het volgende:
Mijn doel is: 1x brood, 1x fruit, 1x warm eten/ yoghurt. Wanneer dat gebeurt is flexibel en niet elke dag lukt alles. Hij krijgt als ik wat krijg inderdaad, en fruit als lunch vind ik best een optie omdat de laten slagen. Maar ik probeer zelf ook wel elke dag fruit te eten en vaak is dat wel voor het eerste dutje.
Ons doel is dat ook ongeveer, maar we proberen vaak het fruit als tussendoortje te doen en dan bij ontbijt en lunch brood. Maar soms wordt het gewoon fruit als maaltijd. Of fruit en brood zoals gister, want toen at ie tussen de middag een hele peer, een halve banaan en nog een halve boterham en dronk ie ook nog goed uit de borst :o

quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 18:47 schreef Lemijn het volgende:
Flav, wat vind je eng aan besjes? Ze zijn zo zacht, volgens mij blijven die nergens steken. Ik heb ze trouwens ingevroren en weer ontdooid, dat maakt ze volgens mij wel nog zachter.
Net als Flav vind ik die besjes ook wat eng, dus ik snijd ze in kwartjes. Probleem bij ons is meer dat S. de schilletjes niet weg krijgt, net als bij druiven trouwens. Vruchtvlees weet ie wel los te krijgen, maar de schilletjes houdt ie netjes in zijn mond, soms gaat ie ervan kokhalzen.
Van de week heb ik 1 keer die besjes ontdaan van hun schilletje, maar dat was zo'n gedoe, daar begin ik niet meer aan :{w
Misschien wel een idee om ze eerst in te vriezen.

quote:
1s.gif Op donderdag 10 mei 2018 19:17 schreef littledrummergirl het volgende:
De kaptein ging afgelopen week ineens vrij abrubt over van drie op twee slaapjes, ben er zelf nog steeds van slag van :') maar hij doet t zonder mokken.

Hier eet ie op t kdv drie dagen best gestructureerd met fruitjes, brood, tussendoortjes en bij ons een beetje zoals t uitkomt :D :@.
Zijn de slaapjes van de kapitein dan ook langer? S. doet sinds een tijdje ook nog maar 2 slaapjes, meestal 1 keer 45 minuten en 1 keer anderhalf uur.

S. gaat niet naar het KDV, maar vind het best wel knap dat ze daar toch zo'n structuur erin hebben met zoveel kindjes en beperkt aantal leidsters (dus geen 1 op 1 situatie zoals bij ons :+ ), ook al is het hun werk. En dan slapen en spelen ze ook nog. Vraag me af waarom het hier dan niet altijd (meestal niet :7 ) lukt.
pi_179100743
Jagär, gefeliciteerd met O! Wat een prachtig lieve foto met grote broer O+
pi_179100964
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 mei 2018 08:37 schreef Lemijn het volgende:
Oké, vergeet het verhaal van de rode voeten: er is niks van de crèche voor moederdag. Nou ben ik toch teleurgesteld :o . :{ .
Ah nee! Dan zou ik ook teleurgesteld zijn hoor. Wat stom :{w
pi_179101056
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 mei 2018 09:40 schreef LeSage het volgende:
Mini, mijn eerste is dus echt een jongensjongen met auto’s, vrachtwagens en tractors. Je leert er in groeien en soms denk ik nog 8)7
S. vindt het ook helemaal super om auto's te kijken vanuit ons slaapkamerraam. Hij tijgert er naar toe en gaat dan echt voor het raam liggen (raam van plafond tot vloer) kijken.

quote:
0s.gif Op vrijdag 11 mei 2018 09:59 schreef Pannenkoekenmix het volgende:
Mini leuk dat O. zo naar vrachtwagens kijkt. :D Banaan vindt auto's ook mooi en zal het drukke kruispunt voor ons huis vast missen na verhuizing. Ik noem altijd de kleurtjes, tot zover gaat mijn kennis van auto's. ;)
_O- _O- _O- _O- Dat is precies wat wij ook doen. Kijk S. een rode auto, daar komt een zwarte auto. Verder reikt onze kennis ook niet :+ :+

Het zou wat zijn, een echte jongensjongen, net als Mini snappen manlief en ik dat niet. Als ie ook nog van voetbal gaat houden, is het helemaal mooi, want daar hebben manlief en ik echt een gruwelijke hekel aan!

PKM, *O* voor een voorzichtig tijgerende Banaan, en ook nog zitten O+

quote:
0s.gif Op zaterdag 12 mei 2018 08:37 schreef Lemijn het volgende:
Oké, vergeet het verhaal van de rode voeten: er is niks van de crèche voor moederdag. Nou ben ik toch teleurgesteld :o . :{ .
:* Wellicht heeft J. het gewoon heel goed verstopt!
pi_179101140
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 mei 2018 09:40 schreef LeSage het volgende:
M. ligt al een paar uur pogingen te ondernemen om te kruipen, maar weigert nu dus ook slapen. Er moet en zal geoefend worden :{ ik wil douchen...
Ik heb er gister ook een hele dag over gedaan om onder de douche te belanden. Is het bij jou uiteindelijk nog gelukt? :)
One could tolerate a world of demons, for the sake of an angel.
pi_179101456
Balen, Lemijn!

Beginnersfout, heb me op de bank geïnstalleerd voor een marathon sessie bv, zonder water,eten en de afstandsbediening... -O-
  zaterdag 12 mei 2018 @ 09:56:48 #240
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_179101588
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 mei 2018 08:51 schreef TolstoiFan het volgende:

Zijn de slaapjes van de kapitein dan ook langer? S. doet sinds een tijdje ook nog maar 2 slaapjes, meestal 1 keer 45 minuten en 1 keer anderhalf uur.

S. gaat niet naar het KDV, maar vind het best wel knap dat ze daar toch zo'n structuur erin hebben met zoveel kindjes en beperkt aantal leidsters (dus geen 1 op 1 situatie zoals bij ons :+ ), ook al is het hun werk. En dan slapen en spelen ze ook nog. Vraag me af waarom het hier dan niet altijd (meestal niet :7 ) lukt.
De slaapjes zijn vaak wel wat langer dan voorheen , beetje vergelijkbaar als bij jullie, af en toe een keer n uitschieter van 2+ uur.

En dat kdv, volgens mij is dat grotendeels lopende band werk :D iedereen tegelijk fruit, iedereen tegelijk melk, tegelijk tukken :Y lijkt me best n zware baan :X ook lichamelijk
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  zaterdag 12 mei 2018 @ 10:00:49 #241
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_179101637
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 mei 2018 08:37 schreef Lemijn het volgende:
Oké, vergeet het verhaal van de rode voeten: er is niks van de crèche voor moederdag. Nou ben ik toch teleurgesteld :o . :{ .
snap ik wel :* heb je eindelijk je eigenste eerste lieve feestdag dan is het ook wel een beetje stommig. En dan gaat t natuurlijk niet eens zozeer om t knutseltje.

Gaan jullie morgen wat leuks doen samen?
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_179101689
Hey zeg mensen. Hoe vaak kan een baby omvallen voordat ik hem in bubbeltjesplastic moet wikkelen om blijvende schade te voorkomen? Echt. Leuk dat staan, maar meneer ziet dan een speeltje op de grond en wil dat pakken en valt om. Of ziet een tafelblad wat wieltjes heeft om zich aan op te trekken, en valt om omdat het wegschuift. De helft van de dag wordt er inmiddels gehuild. Ofwel van het vallen, ofwel van frustratie omdat hij nog meer wil dan enkel staan, ofwel van vermoeidheid want no way dat er nog goed geslapen wordt. Boefje. O+
One could tolerate a world of demons, for the sake of an angel.
pi_179101720
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 mei 2018 08:37 schreef Lemijn het volgende:
Oké, vergeet het verhaal van de rode voeten: er is niks van de crèche voor moederdag. Nou ben ik toch teleurgesteld :o . :{ .
Nouja zeg... :{ en Js vader heeft er ook niet wat voor gedaan? Ik kreeg net de stiekeme mededeling dat ik thuis moet blijven voor een pakketje, maar dat ik het morgen pas mag open maken. Wie weet heb jij morgen ook nog een verrassing? :*
One could tolerate a world of demons, for the sake of an angel.
  zaterdag 12 mei 2018 @ 10:10:52 #244
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_179101753
Ik por vriend ook al de hele week over moederdag :') gisteren nog in de supermarkt "hebben we spullen nodig voor n ontbijtje voor zondag of gaat er wat anders gebeuren? "

Beetje kansloos misschien maar ik merk dat ik het soort van een ding vind :@ meer dan bijvoorbeeld mn verjaardag ofzo
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_179101758
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 mei 2018 08:37 schreef Lemijn het volgende:
Oké, vergeet het verhaal van de rode voeten: er is niks van de crèche voor moederdag. Nou ben ik toch teleurgesteld :o . :{ .
:*

Wellicht zijn ze het vergeten in zijn tas te stoppen en krijg je het een paar dagen later.

Lou en Cas hebben wel knutsels meegenomen, maar ik moet morgen werken en ben om 6 uur al weg. Na het werken gaan we direct door naar m'n schoonouders. Vind ik ook wat minder :{
pi_179102296
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 mei 2018 10:43 schreef DonnaRush het volgende:

[..]

G boert eigenlijk bijna nooit. Na een voeding leggen we haar voorzichtig rechtop op het schouder of op de borst en dan altijd sowieso 10 minuten zodat het goed kan zakken.
Ik weet niet of je iets zou willen geven voor de krampjes, maar hier krijgt ze probiotica en sindsdien is het een heel andere baby, zonder kramp. O+
Bedankt, ik kende alleen de methode over de schouder en behalve als hij binnen een half minuutje boert, is hij dan wakker. Ik ga het op wat andere manieren proberen. ^O^
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 mei 2018 06:08 schreef LaBelleFleur27 het volgende:
Mijn kind doet rolpogingen. Bij ons in bed. Al vanaf 05:30 :O :')

En zo’n speen is ook alleen maar leuk als nieuw ontdekt speelgoed. :')
Oh ja, dat gedonder met de speen. ;(
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 mei 2018 09:22 schreef TolstoiFan het volgende:

S. vindt het ook helemaal super om auto's te kijken vanuit ons slaapkamerraam. Hij tijgert er naar toe en gaat dan echt voor het raam liggen (raam van plafond tot vloer) kijken.

_O- _O- _O- _O- Dat is precies wat wij ook doen. Kijk S. een rode auto, daar komt een zwarte auto. Verder reikt onze kennis ook niet :+ :+

Nou je dit zegt bedenk ik ineens hoe gek het zou zijn als Banaan een enthousiast zou worden van schoolgym. :D Dan wil ik een DNA-check. ;)
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 mei 2018 09:49 schreef Jagärtrut het volgende:
Balen, Lemijn!

Beginnersfout, heb me op de bank geïnstalleerd voor een marathon sessie bv, zonder water,eten en de afstandsbediening... -O-
Zo herkenbaar van die eerste tijd. Sterkte. :*
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 mei 2018 10:05 schreef Nanuke het volgende:
Hey zeg mensen. Hoe vaak kan een baby omvallen voordat ik hem in bubbeltjesplastic moet wikkelen om blijvende schade te voorkomen? Echt. Leuk dat staan, maar meneer ziet dan een speeltje op de grond en wil dat pakken en valt om. Of ziet een tafelblad wat wieltjes heeft om zich aan op te trekken, en valt om omdat het wegschuift. De helft van de dag wordt er inmiddels gehuild. Ofwel van het vallen, ofwel van frustratie omdat hij nog meer wil dan enkel staan, ofwel van vermoeidheid want no way dat er nog goed geslapen wordt. Boefje. O+
Ik zou gewoon kiezen voor het bubbeltjesplastic, met foto graag. _O-
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 mei 2018 08:37 schreef Lemijn het volgende:
Oké, vergeet het verhaal van de rode voeten: er is niks van de crèche voor moederdag. Nou ben ik toch teleurgesteld :o . :{ .
Kan ik me voorstellen. Hopelijk komt er toch wat leuks en anders zelf zijn voetjes maar rood maken? ;)

Wij gaan morgen naar de dierentuin. Heb ik al tijden zin in. :s)

Banaan sliep straks in bed met white noise. Ik ben zo voorzichtig optimistisch dat ik de tweede dut zo ook ga proberen of hij in bed kan slapen. *O*
Relativeer, adem in, adem uit en luister niet naar het geluid!
  zaterdag 12 mei 2018 @ 11:21:20 #247
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_179102584
Ik zit al anderhalf uur te wachten tot kaptein wakker wordt en we naar t bos kunnen :') hij slaapt ineens al ruim 2,5 uur. Op zich prima hoor, heb ik zo een blij ei O+ maar vind t stom dat ik vanalles had kunnen doen maar nergens aan begonnen ben omdat ik erop reken dat ie elk moment wakker kan zijn 8)7
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_179102619
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 mei 2018 10:05 schreef Nanuke het volgende:
Hey zeg mensen. Hoe vaak kan een baby omvallen voordat ik hem in bubbeltjesplastic moet wikkelen om blijvende schade te voorkomen?
Oja, dat is best een goed idee :+ :+
Zet het zelf ook maar even op mijn boodschappenlijstje, want hier wordt ook continu gerold, gezeten, opgetrokken, gevallen (bij voorkeur met zijn hoofd ergens tegenaan)

quote:
0s.gif Op zaterdag 12 mei 2018 11:21 schreef littledrummergirl het volgende:
Ik zit al anderhalf uur te wachten tot kaptein wakker wordt en we naar t bos kunnen :') hij slaapt ineens al ruim 2,5 uur. Op zich prima hoor, heb ik zo een blij ei O+ maar vind t stom dat ik vanalles had kunnen doen maar nergens aan begonnen ben omdat ik erop reken dat ie elk moment wakker kan zijn 8)7
Zo herkenbaar! Lekker onvoorspelbaar ook die baby's 8)7
pi_179102884
Het slapen gaat hier trouwens iets beter, het naar bed brengen gaat momenteel probleemloos en S. slaapt dan ook wel 3-4 uur achter elkaar.
's Nachts gaat ook wel iets beter, maar hij wordt nog steeds 2-3 keer per nacht wakker. Meestal pak ik 1 keer daarvan om te voeden en de rest pakt mijn man, maar dan duurt het zo maar een uur of meer voordat S. weer gaat slapen. Het hand op de borst leggen lijkt 's nachts niet te werken, heen en weer lopen iets maar ook niet super.

Manlief wist zich vannacht geen raad meer en wilde S. mee naar ons bed nemen, daar heb ik maar een stokje voor gestoken, want dan liggen we weer allemaal wakker. Dus uiteindelijk S. om 3 uur 's nachts gevoed en daarna heeft ie doorgeslapen tot 09:15 :D
Blijkbaar had ie toch honger ofzo..... Terwijl ik hem ook al om even na 23 uur gevoed had....

Iemand nog goede tips om je baby weer in slaap te krijgen 's nachts zonder uren bezig te zijn en uiteindelijk toch maar weer de tiet erin? Want zo ging het ook voordat ie naar zijn eigen kamertje ging, alleen moet ik nu verder lopen }:| }:|

Nog even een kleine klacht:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_179103943
Ja Tolstoi, je kleine klacht gaat hier net zo. M'n vriend doet in het weekend alle nachtshifts, maar ik moet hem wakker porren en dan blijf ik ook wakker tot baby en vriend allang weer slapen. :X
pi_179104218
Harder wakker porren. :X

Mijn man was er in het begin ook wel heel makkelijk mee en werd niet zomaar wakker. Die ben ik harder wakker gaan maken. Later eens gecheckt of hij dat niet erg vond maar hij merkte nauwelijks dat het harder ging. :D
Relativeer, adem in, adem uit en luister niet naar het geluid!
  zaterdag 12 mei 2018 @ 13:12:13 #252
221912 minilot
Puer aeternus
pi_179104263
Ik doe nog steeds alle nachtdingen, zal denk ik ook wel zo blijven, dus da's hier geen issue.

Na een paar weken doorslapen kwam mijn kleine knurftje vannacht om 01:15 en om 04:15 en toen om 06:15 alweer. Zal het wel nodig gehad hebben, maar: :O

We vielen net wel allebei, buik op buik, in slaap in de zon op de bank terwijl Peter en de Wolf opstond. Was een fijne dut O+
Wo ist der Führer, der mich führt?
  zaterdag 12 mei 2018 @ 13:46:59 #253
462540 Flav
V♥
pi_179104628
Lemijn :*

Hier doen we beide de nachtshift.

V heeft ook lekkere blauwe plekken op z’n hoofd :')
Overal aan optrekken en tijdens het tijgeren gewoon tegen de deurpost aan knallen haha.
Gelukkig zijn ze nu groen/geel verkleurd :P

Net naar de markt geweest met z’n 3en, en V heeft mee gesmuld van het ijs O+
Hij zat steeds met z’n mond open en als we niet snel genoeg waren werd hij giftig _O-
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_179104695
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 mei 2018 09:28 schreef Nanuke het volgende:

[..]

Ik heb er gister ook een hele dag over gedaan om onder de douche te belanden. Is het bij jou uiteindelijk nog gelukt? :)
Jawel, uiteindelijk gaf meneer toch op *O*
  zaterdag 12 mei 2018 @ 14:56:03 #255
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_179105526
Fijn, LeSage. Hier geef ik sneller op. Slapen overdag gaat wisselend (als in: soms gewoon gelijk tukken, net heb ik 'm na 3 kwartier keten er maar weer uitgehaald) en de avonden zijn even een ramp. Daar baal ik het meeste van. Ik zou zo graag een uurtje voor mezelf hebben na het eten. Dirk dus ook aan het spoken, Nanuke? Stom :* .

En dank voor alle medeleven om de niet-bestaande crecheknutsel. Als het maandag alsnog komt vind ik het ook stom. Daar heb ik toch weinig meer aan. En Jacobs vader heeft zeker niks gedaan. Daarvoor heb ik te vaak gezegd dat ik moederdag commerciële onzin vind, en ik denk dat een partner daar makkelijker een andere eigen draai aan kan geven dan een co-ouder :).
Verder ben ik we wel weer overheen geloof ik. Ik ga me wel vast verheugen op de basisschool, dan is het ook waarschijnlijker dat hij echt zelf iets maakt en snapt waarom. Ik denk dat ik dat vooral een leuk idee vindt: dat hij op een dag iets voor me gaat maken.
Nu is het gewoon een baby. Die wil lekker rondkruipen en zijn stem testen en friemelen en tegen me aan hangen als hij moe is. Ik ben elke dag superdankbaar dat ik zijn moeder mag zijn.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  zaterdag 12 mei 2018 @ 14:59:33 #256
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_179105608
Die blauwe plekken ja! Jacob trekt zich nog niet op tot staan dus valt daarmee minder hard, maar hij stoot wel de hele dag door zijn hoofd in pogingen ergens omheen/onderdoor te gaan en valt ook wel om. Ik ga er maar vanuit dat ze er voor gemaakt zijn, maar soms haal ik hem ergens weg omdat ik het gebonk even niet meer kan aanhoren :X .
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  zaterdag 12 mei 2018 @ 15:06:23 #257
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_179105768
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 mei 2018 10:10 schreef littledrummergirl het volgende:
Ik por vriend ook al de hele week over moederdag :') gisteren nog in de supermarkt "hebben we spullen nodig voor n ontbijtje voor zondag of gaat er wat anders gebeuren? "

Beetje kansloos misschien maar ik merk dat ik het soort van een ding vind :@ meer dan bijvoorbeeld mn verjaardag ofzo
Ik vind het wel slim juist. Zulke dingen gaan meestal niet vanzelf, en je partner kan niet ruiken wat je belangrijk vindt, toch? Ik hoop dat jij en iedereen hier een toffe eerste moederdag met deze baby zullen hebben!

Ik snap trouwens wel waarom die zorg op het KDV makkelijker gaat dan thuis. Combinatie van ideale omgeving, geen andere dingen te doen dan voor de kinderen zorgen, niet de ouders dus minder uittesten, groepsdruk, routine.

Nog even over die besjes. Ik had er vanmorgen een paar op mijn cheesecake zitten, en heb ze doormidden gedaan voordat ik ze aan Jacob voerde. Maar dat komt eigenlijk door dit topic. Vooral de kleine had ik best durven geven. Maar misschien ben ik daar dan toch te onvoorzichtig in.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_179106162
Wat zitten er veel grotere baby's hier! Ik kan stiekem niet wachten tot O groter is. Ik vind het leuker worden als er meer interactie is. Nu voel ik me alleen maar melkbar en levend kussen. Ook gezellig, dat niet...

Ik noem O trouwens steeds T. Erg verwarrend, twee namen! Iemand vroeg of O de naam was die we eigenlijk voor T hadden. Het lijkt er wel erg op, T zou eerst Ole heten...

Meneer is trouwens op een half uur na alweer een week oud!
pi_179106191
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 mei 2018 15:26 schreef Jagärtrut het volgende:

Meneer is trouwens op een half uur na alweer een week oud!
Gaat snel he?! G is alweer ruim 6 weken oud. Nog 6 weken en dan weer werken. :'(
pi_179106214
De kleine besjes geef ik ook gewoon. Kwartjes snijden vind ik bij die bessen echt teveel gepriegel. Als ik het echt te groot vind, knijp ik ze een beetje zodat ze hun vorm wat verliezen. Bij druiven doe ik het in kwartjes snijden wel altijd.

Blauwe en rode plekken: check. Hij valt steeds tegen iets aan of glijdt uit :')

De tussendeur ga ik nu ook maar heel consequent dicht doen. Veel te gevaarlijk, deze knul.
bgvkop.jpg
pi_179106223
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 mei 2018 15:27 schreef DonnaRush het volgende:

[..]

Gaat snel he?! G is alweer ruim 6 weken oud. Nog 6 weken en dan weer werken. :'(
Zeker omdat ik gedacht had nu nog wel zwanger te zijn. In mijn hoofd had ik zitten dat ik op 20 mei zou bevallen...
pi_179106258
Doen ze bij jullie op de opvang niet aan 'ik heb je lief'-dag ofzo Lemijn? Dat is hier het geval, dus ik krijg ook geen knutsels. Wij zijn een weekendje weg en man zat gisteren in de auto te balen omdat hij blijkbaar dit jaar wel wat had voorbereid maar het thuis had laten liggen. Bij mijn toilettas waarschijnlijk :')

Overigens is het park waar we zitten echt een aanrader! We hebben een speciaal babyhuisje met babybedje, peuterbed, commode, speelmat, wipstoel etc. Wij moeten nog steeds een hoop meeslepen want het is voor 1 peuter en 1 baby maar wel heel fijn en kindvriendelijk. En een zandbak bijna voor de deur en zwembad op nog geen 2 minuten lopen. Park is van Molecaten, de Leemkule. Was een van de goedkoopste parken die we vorige week konden vinden, maar de huisjes zijn mooi en net gerenoveerd, en het park is gericht op kleine kinderen.

Wat een klimmer Skittles! Dan ben je blij dat je nog een tussendeur hebt om dicht te kunnen doen.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_179107052
Dat klinkt wel ideaal als vakantieplek met jonge kinderen, FF!
pi_179107745
Haha skittles die deur mag inderdaad wel dicht! :P

Wat betreft nightshift, vriend is van mening dat als ik toch al wakker ben ik alles mag doen. Ik vind van niet en daar komt ie ‘s nachts ook wel achter als M. lang wakker is })

Klinkt goed FF! Ga ik onthouden. Ik ben nu een middagje op de camping waar mijn ouders een paar dagen staan (1,5km van mijn huis en 8 van hun huis :')). Het is heerlijk! M. met blote beentjes in het gras O+
  zaterdag 12 mei 2018 @ 17:44:13 #265
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_179108753
Ik krijg geen ontbijt, ik heb namelijk de boodschappen gedaan :P

Ik geef er niet zo om, natuurlijk ben ik wel koning te rijk met het werkje dat ik nu voor de 6de keer mag ontvangen :)

Hoe is jullie sociale leven? Ik heb vanavond nd een verjaardag maar ik voel me gewoon te slecht. Zo weinig geslapen dat ik duizelig ben. Voel me er wel rot over. Ik sla al zo lang de feestjes over, met als dieptepunt de 90ste verjaardag van mijn oma (toen was ik opgenomen) . Iedereen snapt het hoor, maar ik voel mezelf zo saai soms.
  zaterdag 12 mei 2018 @ 18:02:02 #266
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_179109037
Ik voel me ook wel een beetje saai, Aventura. Maar ook te moe en Jacob is nog zo klein dat ik niet heel veel meer van huis wil zijn dan ik al ben voor werk. Komt wel weer. Echt belangrijke dingen doe ik wel.

Skittles, je babytje op die trap :o.

Dat klinkt goed, FF. Voelt het ook wel echt als weg of meer alsof je de drukte van thuis hebt verplaatst naar een andere plek?
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_179109624
Ik snap het wel, Aventura, maar ik neem er echt bewust de tijd voor. En meestal kom ik dan wel over de vermoeidheid heen :)

FF, geniet van jullie weekend, klinkt heerlijk!

Lemijn, ik snap de teleurstelling wel hoor :*
Hier is een knutsel in huis, was ik net te vroeg binnen zodat ik de cakejes al zag, zag ik vanmiddag een wandelwagen mét inpakpapier voorbij komen en riep peuter: ‘Mama, in de kelder!!’
Maar ik ben morgen uiteraard volledig verrast :+ O+
pi_179110110
Ik voel me niet alleen saai, ik bén saai ;)
Nee hoor, valt wel mee, al heb ik de afgelopen maanden weinig sociaals gedaan. Ik maak nu eindelijk weer wat afspraken buiten de deur. Hiervoor had ik daar gewoon geen behoefte aan. Oh ja, en was ik te moe.

Ff, klinkt als een fijne plek. Geniet ervan!

Skittles, wat doet ‘ie nu!

Lemijn, ik snap je teleurstelling goed, mijn zoon had ook niks in zijn bakje op het kdv! Al denk ik dat er wel wat geknutseld is, maar dat ze dat gewoon nog niet in zijn bakje hadden gedaan dinsdag en er niet bij stil hebben gestaan dat hij voor zondag niet meer naar het kdv ging (hij gaat ook altijd op donderdag, maar nu was het Hemelvaart). Maar dochterlief heeft wel iets geknutseld dus nu is zij gewoon mijn favoriet ;)
Ik heb vandaag met het hele gezin een mooie plant voor in mijn werkkamer uitgezocht voor Moederdag, erg blij mee.
Verder is dit mijn tweede Moederdag zonder mijn middelste en dat blijft pijnlijk.
pi_179110437
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 mei 2018 19:08 schreef OliviaIsTaken het volgende:
Ik heb vandaag met het hele gezin een mooie plant voor in mijn werkkamer uitgezocht voor Moederdag, erg blij mee.
Verder is dit mijn tweede Moederdag zonder mijn middelste en dat blijft pijnlijk.
:*

Lemijn, je teleurstelling is toch heel begrijpelijk? Vind ik wel althans. :* En even crosstopics: 41 weken uit de buik O+

Jagar, wooow je mannentroep O+

Nanuke met valbaby :D Kunnen best tegen een stootje hoor!
Make your own kind of music.
  zaterdag 12 mei 2018 @ 21:08:29 #270
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_179112599
OIT, moederdag lijkt me extra moeilijk met een overleden kind... sterkte morgen! :*
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  zaterdag 12 mei 2018 @ 21:12:46 #271
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_179112757
Oh jongens ik weet het even niet meer hoor. Jacob is in complete slaapstaking, al avonden lang. Hij wordt gewoon moe, ik breng hem gewoon naar bed, loop weg als altijd en dan begint hij gigantisch te huilen. Stopt als ik op de kamer ben. Dat was vroeger nooit, dan stopte het pas als ik hem oppakte, maar na een aantal pogingen ging hij gewoon slapen.
Maar nu zit ik dus al voor de tweede avond op zijn kamer. Te lezen. En hij ligt relaxed te spelen. Als ik wegloop, na 5 of 15 of 55 minuten, dan gaat hij gelijk weer huilen. Gisteren ben ik om half 10 met hem op mijn bed gaan liggen, in slaap gevoed, zelf ook in slaap gevallen daarna. Maar dat is geen oplossing, hij moet echt in zijn eigen bed slapen want het mijne kruipt hij uit als ik er niet bij ben. Beneden houden is ook geen optie, hij is moe en speelt niet meer en gaat dan om mijn benen hangen en piepen.
Wat is dit? Gaat het vanzelf weer over? :{w .
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_179113851
Ah Lemijn, snap dat je hier wat moedeloos van kan worden :{ Soms wou je ook dat je gewoon even een goed gesprek met ze kon hebben om ze uit te leggen dat wat je wil ook voor hun eigen bestwil is. Geen tips ben ik bang, dus dan maar een :*
En suf dat er toch geen Moederdag cadeau was, al was het maar dat we morgen even konden vergelijken ;)

Hier een sociaal leven dat wel echt op een laag pitje staat. Vanavond bijvoorbeeld een feestje afgezegd, want B is weer ziek :{ De hele dag al af en aan koorts (38,5) en dan weer redelijk normaal. Dus ook een heel sip mannetje afgewisseld met een blij ei. Hoop dat het niet weer z'n oortjes zijn, maandag maar even laten checken bij huisarts denk ik. En dan wil ik dus echt thuis blijven, al is vriend ook thuis.
pi_179113949
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 mei 2018 13:12 schreef minilot het volgende:
We vielen net wel allebei, buik op buik, in slaap in de zon op de bank terwijl Peter en de Wolf opstond. Was een fijne dut O+
O+

quote:
0s.gif Op zaterdag 12 mei 2018 14:56 schreef Lemijn het volgende:
Ik ben elke dag superdankbaar dat ik zijn moeder mag zijn.
O+ O+ * pinkt een traantje weg vanwege herkenbaar gevoel*

Oei, Skittles, dat wordt wel gevaarlijk zo met dat klimgeitje! Maar met dat guitige koppie kun je toch ook bijna niet boos worden dat ie het probeert O+

Saai is hier mijn middle name :+ :+ :+ Ben voor het eerst rond 10 maanden zelf eens een avondje weggeweest. Manlief en ik zijn nog niet samen een avondje weggeweest, wel een minidate overdag. We maken wel uitstapjes, maar dan overdag met zijn drietjes, zoals vandaag naar een verjaardag met veel andere kindjes. Ook leuk om te zien hoe S. daar dan op reageert. En we plannen de afspraken nu meer overdag. Morgen weer afgesproken met kennissen met een kindje van de leeftijd van S. Volgende weekend met de buren een aantal huizen verder.
Ben ook gewoon extreem moe, vooral door de slaapissues van de afgelopen weken.

OIT, een extra dikke :* :* :*

Lemijn, zo herkenbaar dat slaapgedoe! Ik zou je ook graag willen vertellen dat het over gaat (maar dat gaat het vast wel :+ ), maar wij zijn nu al zeker een week of 6 bezig. Gelukkig gaan hier de avonden weer beter, maar de nachten :N :N
Ik kan je dus helaas geen tips geven, alleen maar een :* Ik weet hoe lastig en vermoeiend het is!

S. had vanavond de vreetmanie: at ie zo even in no time 200 gram aardappel met spinazie en ei weg :o :o :o En na nog wat yoghurt en ook nog een keer goed gedronken voor het naar bed gaan. Vanochtend at ie ook al bijna een hele boterham. Ik zal maar niet de illusie hebben dat dit blijvend is :+ :+
pi_179113989
Elliebell, beterschap met B! Zo sneu die zieke kleintjes..
pi_179115501
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 mei 2018 21:12 schreef Lemijn het volgende:
Oh jongens ik weet het even niet meer hoor. Jacob is in complete slaapstaking, al avonden lang. Hij wordt gewoon moe, ik breng hem gewoon naar bed, loop weg als altijd en dan begint hij gigantisch te huilen. Stopt als ik op de kamer ben. Dat was vroeger nooit, dan stopte het pas als ik hem oppakte, maar na een aantal pogingen ging hij gewoon slapen.
Maar nu zit ik dus al voor de tweede avond op zijn kamer. Te lezen. En hij ligt relaxed te spelen. Als ik wegloop, na 5 of 15 of 55 minuten, dan gaat hij gelijk weer huilen. Gisteren ben ik om half 10 met hem op mijn bed gaan liggen, in slaap gevoed, zelf ook in slaap gevallen daarna. Maar dat is geen oplossing, hij moet echt in zijn eigen bed slapen want het mijne kruipt hij uit als ik er niet bij ben. Beneden houden is ook geen optie, hij is moe en speelt niet meer en gaat dan om mijn benen hangen en piepen.
Wat is dit? Gaat het vanzelf weer over? :{w .
Wat vervelend, soort van verlatingsangst?
pi_179115598
Lemijn, wat stom van het slapen :{ van mij kun je beter geen tips krijgen, ik maak niet de beste slapers. Mijn ervaring kan ik wel delen, hier gaat het altijd op en af. Periodes van slecht slapen, soms wat minder slecht en heel soms zelfs wel goed.
En wat elliebel zegt, kon je ze het maar even uitleggen.

Beterschap voor B. :*
pi_179118299
Lemijn, slaapt hij overdag wel goed? Te moe zijn zorgt hier juist voor drama. Vandaag zijn de slaapjes heel rommelig gegaan omdat we op stap waren en dat zorgde hier ook voor een drama-avond. Ons ritme is nu al dik een maand zoiets:
7:30 uur wakker, 9:45 naar bed, 11:30 wakker, 14:30 naar bed, 16:30 wakker, 19:00 naar bed. Daar doen ze het hier heel goed op, voordat we dit ritme hadden liep het bij ons ook veel rommeliger. Wellicht eens proberen of eerder naar bed brengen effect heeft? Ik kan me voorstellen dat zulke avonden killing zijn, zeker als je het niet kunt delen/afwisselen.

Mijn weekendje weg voelt trouwens wel als echte vakantie, ondanks de grote verhuizing vooraf. Gewoon uit de dagelijkse sleur met z'n vijfen zijn zorgt daar al voor. Wandelen door het bos, zwemmen, naar de speeltuin en vooral veel tijd voor elkaar en leuke dingen, dat is genoeg voor vakantie-gevoel tegenwoordig.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_179126402
Gisteren gehoord dat vandaag een kindje met waterpokken op een verjaardag zal zijn. Ik wil met N het risico op besmetting nog niet lopen, want ze is nog geen 1. En gevoelsmatig nog belangrijker, we gaan over 2 weken op vakantie en hier kijken we al heel lang naar uit. Dus N gaat sowieso niet mee vandaag.

Maar hoe besmettelijk is het nou echt. Ik lees over dat het in de lucht komt door niezen, hoesten, praten en degene die het inademt dan besmet raakt. Maar stel wij gaan zonder N, kunnen wij het dan ook nog overbrengen door ingeademde lucht en dan weer bij haar zijn? Ik wil dus gewoon echt géén risico lopen.

Ik probeer later vandaag bij te lezen maar wil jullie allemaal alvast een hele fijne (eerste) Moederdag wensen. Ik word langzaamaan nieuwsgierig naar het knutselwerkje van N. O+
pi_179126481
Dank voor de :* , lieve dames.
Iedereen een fijne moederdag toegewenst!
pi_179126485
Oei Lemijn, dat klinkt vermoeiend. Geen ervaring met zo'n situatie dus helaas geen tips. Hoe is de nacht gegaan?
pi_179126578
quote:
1s.gif Op zondag 13 mei 2018 06:56 schreef Nolita het volgende:
Gisteren gehoord dat vandaag een kindje met waterpokken op een verjaardag zal zijn. Ik wil met N het risico op besmetting nog niet lopen, want ze is nog geen 1. En gevoelsmatig nog belangrijker, we gaan over 2 weken op vakantie en hier kijken we al heel lang naar uit. Dus N gaat sowieso niet mee vandaag.

Maar hoe besmettelijk is het nou echt. Ik lees over dat het in de lucht komt door niezen, hoesten, praten en degene die het inademt dan besmet raakt. Maar stel wij gaan zonder N, kunnen wij het dan ook nog overbrengen door ingeademde lucht en dan weer bij haar zijn? Ik wil dus gewoon echt géén risico lopen.

Ik probeer later vandaag bij te lezen maar wil jullie allemaal alvast een hele fijne (eerste) Moederdag wensen. Ik word langzaamaan nieuwsgierig naar het knutselwerkje van N. O+
Thuisarts denkt dat jullie het virus niet kunnen overbrengen
6G5vGp.png
Ik vind jullie vakantieplannen een goede reden om je kind niet te laten besmetten. Bij ons ging het toen net goed. Kind 1 was besmet een week voor onze vakantie. Kind 2 kreeg pokjes toen we weer thuis kwamen. Zoiets wil je echt niet op vakantie zelf.

Man en kinderen zijn nu beneden ontbijt aan het maken voor mama O+. Vorig jaar was er nog maar 1 zoon. Volgende week heb ik geen baby meer...

Fijne dag vandaag, jullie allemaal. Laat je maar goed verwennen.
pi_179126679
Fijne (eerste) moederdag allemaal :* O+
pi_179126740
Altijd leuk om te horen dat er meer met slaapproblemen zijn. Ik heb hier ook even geen idee meer wat hij wil. Overdag weigert hij weer te slapen, (met moeite gister anderhalf uur) s avonds is hij oververmoeid en/of overstuur. We hadden zo'n fijn ritme en nu is het weer kut. [insert boos gezicht-smiley]

Maar ik kreeg net wel het leukste moederdagcadeau ooit. O+ Met rode voetjes. O+ En ik besef me vooral hoe bijzonder ik het vind om zijn moeder te mogen zijn.

Jullie ook allemaal een fijne dag gewenst. :*
One could tolerate a world of demons, for the sake of an angel.
  zondag 13 mei 2018 @ 08:55:45 #284
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_179126768
Leuk Nanuke, foto van de voetjesknutsel graag!

Ik heb vannacht lekker geslapen hoor. En we moeten zo de stad in en ik heb bedacht dat we wat eerder gaan en lekker samen ergens gaan ontbijten :Y) .
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_179126823
Fijne Moederdag! Ik geef er zelf niet zoveel om, kreeg gisteren wel een mooie tekening van bonusdochter en dat vond ik wel heel lief O+
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
  zondag 13 mei 2018 @ 09:41:44 #286
328503 Jagärtrut
ik ben moe
pi_179127183
Zeg, wanneer houden die baby's ook al weer op met kreunen en steunen in hun slaap? Drie nachten op rij niet langer dan een half uur achter elkaar slapen breekt me wel een beetje op...
pi_179127262
Iedereen een fijne (eerste) Moederdag O+ !
Hier lijkt manlief het vergeten te zijn :{ Op zich geef ik niks om zo'n dag, maar zo'n allereerste Moederdag is toch wel een klein dingetje merk ik :@

Hier een prima nacht, rond 20:45 ging ie slapen, om 4 uur wakker voor voeding en daarna weer geslapen tot 07:15. Ik vermoed dat dit te danken is een het goede eten van gisteravond.
pi_179127433
Hier inderdaad rode knutsel0voetjes gekregen van het kdv O+

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En verder van B ook voetjes in klei gekregen, met een kaart waarop hij zelf z'n naam geschreven had (wellicht heeft hij enige hulp van papa gehad;) ) Ik vond het toch wel lief allemaal O+

[ Bericht 1% gewijzigd door elliebell op 13-05-2018 10:29:08 ]
  zondag 13 mei 2018 @ 10:11:57 #289
221912 minilot
Puer aeternus
pi_179127607
Ik denk dat mijn kerel deze eerste Moederdag ook vergeten is en hoewel ik er geen drol om geef, kijk ik nu al uit naar de stampij die ik er vanavond over ga faken. })

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 13-05-2018 10:18:31 ]
Wo ist der Führer, der mich führt?
  zondag 13 mei 2018 @ 10:15:25 #290
221912 minilot
Puer aeternus
pi_179127661
quote:
0s.gif Op zondag 13 mei 2018 09:41 schreef Jagärtrut het volgende:
Zeg, wanneer houden die baby's ook al weer op met kreunen en steunen in hun slaap? Drie nachten op rij niet langer dan een half uur achter elkaar slapen breekt me wel een beetje op...
quote:
When your baby grunts, it usually means they’re learning how to have a bowel movement. They haven’t yet figured out how to relax the pelvic floor while also using abdominal pressure to move stool and gas through their system. Their abdominal muscles are weak, and they must bear down with their diaphragm against their closed voice box (glottis). This leads to a grunting noise.

They will grunt until they can figure it out, so it may take a few months for your newborn to produce a bowel movement or pass gas without grunting.
:)
Hier was het zo ergens eind maand 2 voorbij.

Balen dat je er niet doorheen kunt slapen. Hier hielp bovenstaand gequote wetenschap wel met het negeren ervan. :)

[ Bericht 6% gewijzigd door minilot op 13-05-2018 10:27:18 ]
Wo ist der Führer, der mich führt?
pi_179127776
quote:
1s.gif Op zondag 13 mei 2018 10:11 schreef minilot het volgende:
Ik denk dat mijn kerel deze eerste Moederdag ook vergeten is en hoewel ik er geen drol om geef, kijk ik nu al uit naar de stampij die ik er vanavond over ga faken. })
O, Mini breng me nu niet op ideeën _O- 8)7 8-) :7 :+ ~O> }) })
pi_179127879
quote:
1s.gif Op zondag 13 mei 2018 09:59 schreef elliebell het volgende:
Hier inderdaad rode knutsel0voetjes gekregen van het kdv 0+

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En verder van B ook voetjes in klei gekregen, met een kaart waarop hij zelf z'n naam geschreven had (wellicht heeft hij enige hulp van papa gehad;) ) Ik vond het toch wel lief allemaal O+
O+ O+
pi_179128053
Mini! _O-

Leuk Ellie! O+

Ik geef om heel veel dagen niks maar mijn eerste moederdag was wel een dingetje heb ik gemerkt dus ik heb wel een paar hints gegeven. :P

Ik heb van mijn vriend een kussen gekregen nadat ik laatst heb geklaagd dat de mijne niet lekker meer lag. Die heeft ie namens M. versierd O+ Knutseltje van het kdv en een hema moederdagromper :')

LdEdmwS.jpg
  zondag 13 mei 2018 @ 11:09:54 #294
198417 Lastpost
Rotterdammert!
pi_179128610
Allemaal een fijne moederdag! O+
Zelf ook niets met tal van commercieel uitgebuite dagen zoals Valentijnsdag, maar deze dag vind ik altijd leuk. :D

De kleine lastpost heeft hier op schilderdoek zichzelf mogen uitleven met stiften, mama vond het leuk ... hijzelf ook trouwens. _O-

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  zondag 13 mei 2018 @ 11:18:39 #295
462540 Flav
V♥
pi_179128778
Fijne Moederdag allemaal *;

Dit was V zijn knutselwerk van de gastouder O+
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_179129013
Wat leuk al die moederdagknutsels O+ ,hier ook knutselwerkjes gehad van bonusdochter en bloemen en chocola, ook al had ik tegen manlief gezegd dat het van mij niet had gehoeven :')
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..