abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_178527722
Syri
syrian_flag_with_coat_of_arms_by_death_to_the_swines-d5gq0ms.jpg20zuzcw.jpgMercyCorps_SyriaCrisisMap_0215.jpg
Syri is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. De Syrische oppositie in binnen- en buitenland inclusief de Koerden hebben niet deelgenomen aan deze verkiezingen. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Vele tienduizenden mensen kwamen daarbij om het leven. Zo vader, zo zoon. Nadat eind 2010 in Tunesi demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in Syri. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten. Vele Syrische soldaten deserteerden en sloten zich aan bij het Vrije Syrische Leger omdat ze naar eigen zeggen niet op demonstranten wilden schieten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. De vraag is dan ook hoe democratisch dit is, aangezien de Koerden, een etnische minderheid zo geen etnische partij kunnen oprichten, en de moslimbroederschap kan ook niet meedoen terwijl ze over een groot aantal aanhangers beschikken binnen Syri. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 400.000 doden gevallen. Etnische en religieuze groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, Syri bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, Syri, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA (Free Syrian Army) + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA (Syrian Arab Army) en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurde gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van Syri
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en Syri heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida, tegenwoordig beter bekend als HTS (Hayaat Tahrir Shaam), zogenaamd de banden verbroken met Al Qaida.

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie die zowel in Irak als in Syri opereert. Volgens eigen zeggen komen ze op voor de soennieten in Irak en Syri, dus hun meeste slachtoffers zijn voornamelijk niet-soennieten. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart, bijna iedereen dus.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, Jordani, Libi, VAE, Saudi-Arabi en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van Syri met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
1450px-Syrian_Civil_War_map.svg.pngRood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Syri

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Inmiddels zijn de jezidische gebieden in Irak heroverd op IS, en zijn er duizenden Amerikaanse soldaten actief in Irak ondanks dat Obama geen boots on the ground wilde en juist de troepen wilde weghalen uit Irak (belofte van hem tijdens de Amerikaanse verkiezingen in 2008).

WO-AT312_TIMELI_G_20140808161505.jpg
Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en Syri bestaat.

Inmiddels heeft IS grote stukken grondgebied in Irak en Syri verloren. Het kalifaat is territoriaal verslagen, maar nog niet militair. De verwachting is dat IS ondergronds doorgaat met hit and run aanvallen tegen Iraakse soldaten/pro-regerinsmilities en aanslagen gericht tegen sjiieten in Bagdad.
BuwMxd-IQAAxVOF.jpg

Kaart van de huidige militaire situatie
Iraq_war_map.pngPaars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul
1600px-Battle_of_Mosul_%282016–2017%29.svg.png

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn Assyrirs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_178527763
laatste post vorige topic

quote:
10s.gif Op zondag 15 april 2018 11:24 schreef Slayage het volgende:
'Europa is blijven steken in 17de eeuw'

Nu Idfa-directeur Orwa Nyrabia niet meer in Syri woont, vraagt hij zich soms ongerust af of hij wel zichzelf blijft. ‘Ga ook ik de wereld bekijken als een Europeaan?’

Hoe lang is het geleden dat hij gevangen zat in een Syrische cel en werd ondervraagd door Assads geheime dienst? Zes jaar, langer niet. En nu zit Orwa Nyrabia in het Amsterdamse kantoor van het Idfa, het documentaire filmfestival waarvan hij sinds begin dit jaar artistiek directeur is. In afwachting van een nieuw huis in Nederland leeft hij nog min of meer in twee werelden, pendelend tussen Berlijn en Amsterdam. Voeg daar Syri aan toe, het land dat hem nooit zal verlaten, en hij is het kind van drie werelden.

Nyrabia spreekt over Europa als ‘wij’ en hij heeft het over ‘onze’ blik als het gaat om de Europese manier van kijken. Tegelijkertijd blijft hij het perspectief hanteren van de man uit Homs, geworteld in de Arabische cultuur. Maar eigenlijk, zegt hij, is de film zijn werkelijke thuis, en film is een universum zonder grenzen. Een plek waar de ene mens zich kan verplaatsen in de andere. Dat is iets wat naar zijn gevoel in Europa wel eens ontbreekt, ondanks de grote filosofische traditie van het humanisme.
.......
"Het ergert me als Europeanen zeggen te hopen op vrede voor Syri. Wat is vrede? Op dit moment zou dat zijn: een overwinning voor de dictator en de vernietiging van alle oppositie. Het zou een vrede zijn die niet is gebaseerd op de waardigheid van alle burgers, op het samenleven van alle gemeenschappen, op democratie . Zo'n vrede wil ik niet. Dat is mijn probleem met de Europese blik, dat die zich beperkt tot dit uitgeklede idee van vrede, misschien uit schuldgevoel, omdat we op televisie zien wat er gebeurt, maar niet willen investeren in hulp. Ik ben bang dezelfde geprivilegieerde blik te krijgen en naar de ander te kijken op een gesimplificeerde wijze.


Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_178528666
quote:
10s.gif Op zondag 15 april 2018 11:27 schreef Slayage het volgende:
laatste post vorige topic

[..]

Ja hoor, daar zijn we weer die Nazi's.

De man is gemarteld door de geheime dienst van Assad, maar de Europeanen zijn de Nazi's. Ga lekker terugfietsen naar Syrie. :')

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
pi_178531356
quote:
10s.gif Op zondag 15 april 2018 11:27 schreef Slayage het volgende:
laatste post vorige topic

[..]

Wat een bagger vol quasi-intellectueel geneuzel.
pi_178531765
quote:
10s.gif Op zondag 15 april 2018 11:27 schreef Slayage het volgende:
laatste post vorige topic

[..]

En Moslims in de 7de eeuw. Lopen we toch nog 1000 jaar voor.
  zondag 15 april 2018 @ 19:20:17 #6
365082 IPA35
Patriarch
pi_178537903
Vanavond van grote gains in Homs en Zuid-Damascus.

Laatste pockets worden nu echt opgeruimd.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  zondag 15 april 2018 @ 23:29:26 #7
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_178542977
quote:
10s.gif Op zondag 15 april 2018 11:27 schreef Slayage het volgende:
laatste post vorige topic

[..]

Wat is nou precies zijn punt behalve een hoop gegeneraliseer over de "Europeaan"?
pi_178545094
The Real Next War in Syria: Iran vs. Israel:
https://www.nytimes.com/2(...)on-c-col-left-region

quote:
SYRIA-ISRAEL BORDER, Golan Heights — Stop me if you’ve heard this one before: Syria is going to explode. I know, you have heard that one before, but this time I mean really explode. Because the U.S., British and French attack on Syria to punish its regime for its vile use of chemical weapons — and Russia’s vow to respond — is actually just the second-most dangerous confrontation unfolding in that country.

Even more dangerous is that Israel and Iran, at the exact same time, seem to be heading for a High Noon shootout in Syria over Iran’s attempts to turn Syria into a forward air base against Israel, something Israel is vowing to never let happen. This is not mere speculation. In the past few weeks — for the first time ever — Israel and Iran have begun quietly trading blows directly, not through proxies, in Syria.

And this quiet phase may be about to end.

Israel and Iran are now a hair-trigger away from going to the next level — and if that happens, the U.S. and Russia may find it difficult to stay out.

Let me try to explain what is unfolding from a lookout post on the Syrian-Israel border, where I stood a couple of days ago. To follow along at home, I highly recommend this website, which tracks the multiple interlocking Syrian conflicts in real time and is used by the U.N. observers here on the Golan Heights.

Let’s start with the fact that the latest U.S., British and French cruise missile punishment attack appears to be a one-off operation and the impact will be contained. Russia and Syria have little interest in courting another Western raid and raising the level of involvement in Syria by the three big Western powers. And the three Western powers do not want to get more deeply involved in Syria.

It is the potentially uncontained direct shooting war brewing between Israel and Iran that is much more likely and worrisome, because it may be about to enter round two.

Round one occurred on Feb. 10, when an Iranian drone launched by a Revolutionary Guards Quds Force unit operating out of Syria’s T4 air base, east of Homs in central Syria, was shot down with a missile from an Israeli Apache helicopter that was following it after it penetrated Israeli airspace.

Initial reports were that the Iranian drone was purely on a reconnaissance mission. But the official Israeli Army spokesman, Brig. Gen. Ronen Manelis, said Friday that the drone’s flight path and Israel’s “intelligence and operational analysis of the parts of the Iranian unmanned vehicle” indicated that “the aircraft was carrying explosives” and that its mission was “an act of sabotage in Israeli territory.”

I have no ability to independently verify that claim. But the fact that the Israelis are putting it out should raise alarm bells. If it is true, it suggests that the Quds Force — commanded by Iran’s military mastermind Qassem Suleimani — may have been trying to launch an actual military strike on Israel from an air base in Syria, not just reconnaissance.

EDITORS’ PICKS

The ISIS Files: When Terrorists Run City Hall

How Cambridge Analytica Exploited the Facebook Data of Millions

Many People Taking Antidepressants Find They Cannot Quit
“This is the first time we saw Iran do something against Israel — not by proxy,” a senior Israeli military source told me. “This opened a new period.”

It certainly helps to explain why Israeli jets launched a predawn missile raid on the Iranian drone’s T4 home base last Monday. This would have been a huge story — Israel killed seven Iranian Quds Force members, including Col. Mehdi Dehghan, who led the drone unit — but it was largely lost in the global reaction to (and Trump tweets about) President Bashar al-Assad’s use of chemical weapons two days earlier.

“It was the first time we attacked live Iranian targets — both facilities and people,” said the Israeli military source. And the Iranians not only openly announced their embarrassing losses through the semiofficial Fars news agency — they have played down previous indirect casualties from Israeli strikes in Syria — but then publicly vowed to take revenge.

“The crimes will not remain unanswered,” Ali Akbar Velayati, a top adviser to Iran’s supreme leader, said during a visit to Syria.

Since then, senior Israeli defense officials have let it be known that if the Iranians were to strike back at Israeli targets, Israel may use the opportunity to make a massive counterstrike on Iran’s entire military infrastructure in Syria, where Iran is attempting to establish both a forward air base, as well as a factory for GPS-guided missiles that could hit targets inside Israel with much greater accuracy — inside a 50-meter radius — and deploy them from Syria and with Hezbollah in Lebanon.

These defense officials say there is zero chance Israel will make the mistake it made in Lebanon — of letting Hezbollah establish a massive missile threat there — by letting Iran do the same directly in Syria.

Now you can understand why it is such a dangerous situation — even without the U.S., French and British punishment for Assad’s use of chemical weapons.

Iran claims it is setting up bases in Syria to protect it from Israel, but Israel has no designs on Syria; it actually prefers the devil it knows there — Assad — over chaos. And it has not intervened in the civil war there except to prevent the expansion of Iran’s military infrastructure there or to retaliate for rebel or Syrian shells that fell on Israel’s territory.

I understand Iran’s security concerns in the Gulf; it faces a number of hostile, pro-American Sunni Arab powers trying to contain its influence and undermine its Islamic regime. From Iran’s perspective, these are a threat.

But what is Iran doing in Syria?

Tehran’s attempt to build a network of bases and missile factories in Syria — now that it has helped Assad largely crush the uprising against him — appears to be an ego-power play by Iran’s Quds Force leader Suleimani to extend Iran’s grip on key parts of the Sunni Arab world and advance his power struggle with President Hassan Rouhani. Suleimani’s Quds Force now more or less controls — through proxies — four Arab capitals: Damascus, Beirut, Baghdad and Sana.

Iran has actually become the biggest “occupying power” in the Arab world today. But Suleimani may be overplaying his hand, especially if he finds himself in a direct confrontation with Israel in Syria, far from Iran, without air cover.

After all, even before this, many average Iranians were publicly asking what in the world is Iran doing spending billions of dollars — which were supposed to go to Iranians as a result of the lifting of sanctions from the Iran nuclear deal — fighting wars in Syria, Lebanon and Yemen.

That is surely one reason Iran has not retaliated — yet. Suleimani has to think twice about starting a full-scale, direct war with Israel, because of another big story many people have not noticed: Iran’s currency is collapsing back home. Consider this April 12 story on CNBC.com:

The Iranian rial “has plummeted to a record low amid growing economic and political uncertainty, causing a rush to the banks as Iranians desperately try to acquire U.S. dollars with exchanges forced to shut their doors to prevent long and chaotic lines.” The rial has lost one-third of its value just this year, the story noted.

Moreover, Israeli military officials believe Russian President Vladimir Putin and Suleimani are no longer natural allies. Putin wants and needs a stable Syria where his puppet Bashar Assad can be in control and Russia can maintain a forward naval and air presence and look like a superpower again — on the cheap. Iran’s President Rouhani probably also prefers a stable Syria, where Assad has consolidated his power and that is not a drain on the Iranian budget. But Suleimani and the Quds Force seem to aspire to greater dominance of the Arab world and putting more pressure on Israel.

Unless Suleimani backs down, you are about to see in Syria an unstoppable force — Iran’s Quds Force — meet an immovable object: Israel.

Fasten your seatbelt.
Zo dat zijn nog eens interessante ontwikkelingen en zo zie je maar weer dat die Israelische aanval, althans een beetje ondergesneeuwd, toch behoorlijk significant was.

Iran duidelijk in het hart geraakt van het eigen drone-programma, zou ook tegen de borst van Rusland stuiten omdat zij juist een stabiel Syrie willen en de Iraanse troepen daar niet echt aan mee willen werken, meer directe confrontaties liggen op de loer.

Maar het bombardement van Israel was dus mogelijk een stuk belangrijker dan de Westerse in dit geval.

[ Bericht 0% gewijzigd door DeParo op 16-04-2018 07:52:14 ]
  maandag 16 april 2018 @ 07:44:17 #9
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_178546000
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 05:52 schreef DeParo het volgende:
The Real Next War in Syria: Iran vs. Israel:
https://www.nytimes.com/2(...)on-c-col-left-region

[..]

Zo dat zijn nog eens interessante ontwikkelingen en zo zie je maar weer dat die Israelische aanval, althans een beetje ondergesneeuwd, toch behoorlijk significant was.

Iran duidelijk in het hard geraakt van het eigen drone-programma, zou ook tegen de borst van Rusland stuiten omdat zij een stabiel Syrie willen en de Iraanse troepen daar niet echt aan mee willen werken, meer directe confrontaties liggen op de loer.

Maar het bombardement van Israel was dus mogelijk een stuk belangrijker dan de Westerse dan.
Ik denk dat als het puntje bij het paaltje komt Rusland Iran gaat laten vallen.
pi_178547164
quote:
1s.gif Op maandag 16 april 2018 05:52 schreef DeParo het volgende:
The Real Next War in Syria: Iran vs. Israel:
https://www.nytimes.com/2(...)on-c-col-left-region

[..]

Zo dat zijn nog eens interessante ontwikkelingen en zo zie je maar weer dat die Israelische aanval, althans een beetje ondergesneeuwd, toch behoorlijk significant was.

Iran duidelijk in het hart geraakt van het eigen drone-programma, zou ook tegen de borst van Rusland stuiten omdat zij juist een stabiel Syrie willen en de Iraanse troepen daar niet echt aan mee willen werken, meer directe confrontaties liggen op de loer.

Maar het bombardement van Israel was dus mogelijk een stuk belangrijker dan de Westerse in dit geval.
En in Zuid-Aleppo ook Iraanse officieren omgekomen bij een "dubieus" bombardement/raketaanval. Veel minder over bericht.

Israel zal - terecht - niet gaan zitten afwachten totdat Syrie door Iran is omgetoverd in een nieuwe vestiging vol met Iraanse wapenfabrieken, drone-centrales, raketopslagplaatsen en Iraanse officieren die cellen leiden die langzaamaan dichterbij de Israelische grens kruipen om bij een volgende oorlog met Hizbullah een tweede front te kunnen openen met Israel.

Overigens is het verhaal dat Iran Syrie mee helpt financieel de S300 aan te schaffen van de Russen na de laatste Amerikaanse bombardementen. Hebben ze eerder al geprobeerd maar de Russen niet mee akkoord gegaan. Benieuwd wat de Russen nu gaan doen. Iran wil dolgraag de rekeningen deels betalen voor het Syrische regime om die luchtafweer voor hen te kopen. Hoewel er nog wel wat ogen en haken aan zitten.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_178547292
Op de radio een Nederlandse Syrier die verbolgen is dat Assad niet meteen is afgezet. Beetje ondankbaar, eerst hier opgevangen worden en huis krijgen en dan nog een derde wereldoorlog willen.
pi_178547843
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 09:40 schreef Aloulu het volgende:

[..]

En in Zuid-Aleppo ook Iraanse officieren omgekomen bij een "dubieus" bombardement/raketaanval. Veel minder over bericht.

Israel zal - terecht - niet gaan zitten afwachten totdat Syrie door Iran is omgetoverd in een nieuwe vestiging vol met Iraanse wapenfabrieken, drone-centrales, raketopslagplaatsen en Iraanse officieren die cellen leiden die langzaamaan dichterbij de Israelische grens kruipen om bij een volgende oorlog met Hizbullah een tweede front te kunnen openen met Israel.

Overigens is het verhaal dat Iran Syrie mee helpt financieel de S300 aan te schaffen van de Russen na de laatste Amerikaanse bombardementen. Hebben ze eerder al geprobeerd maar de Russen niet mee akkoord gegaan. Benieuwd wat de Russen nu gaan doen. Iran wil dolgraag de rekeningen deels betalen voor het Syrische regime om die luchtafweer voor hen te kopen. Hoewel er nog wel wat ogen en haken aan zitten.
Dank. Had ik nog niet gelezen. Rusland zal, denk ik, in dit geval Israel steunen (indirect), zij willen helemaal geen nieuwe oorlogszone in de Golan of rond dat gebied, ze weten dat Israel vastberaden is om een nieuw 2006 te voorkomen dus dat is helemaal geen keuze voor ze. Bovendien weet Rusland dat Israel nu gesteund wordt door Arabische landen die, in tegenstelling tot Amerika, veel minder terughoudend zullen zijn tegen Iran. Rusland wil helemaal niet gevangen raken tussen zulke strijdende partijen dus.
pi_178548134
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 09:49 schreef Loekie1 het volgende:
Op de radio een Nederlandse Syrier die verbolgen is dat Assad niet meteen is afgezet. Beetje ondankbaar, eerst hier opgevangen worden en huis krijgen en dan nog een derde wereldoorlog willen.
Vrijheid van meningsuiting is echt kut.
pi_178548238
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 10:21 schreef DeParo het volgende:

Dank. Had ik nog niet gelezen. Rusland zal, denk ik, in dit geval Israel steunen (indirect), zij willen helemaal geen nieuwe oorlogszone in de Golan of rond dat gebied, ze weten dat Israel vastberaden is om een nieuw 2006 te voorkomen dus dat is helemaal geen keuze voor ze. Bovendien weet Rusland dat Israel nu gesteund wordt door Arabische landen die, in tegenstelling tot Amerika, veel minder terughoudend zullen zijn tegen Iran. Rusland wil helemaal niet gevangen raken tussen zulke strijdende partijen dus.
Ik dacht dat Israel duidelijk heeft laten weten via kanalen dat rondom circa 60km van de Golan voor Iraanse eenheden en/of Hizbullah echt een rode lijn is om te komen en/of posten op te zetten. En als ik het goed heb dus ook voor SAA. Acht maanden geleden bij bombardement rondom de Golan op Syrisch grondgebied Iraanse officieren omgekomen waarvan Israel meende dat dat een infiltratiepoging was. Inmiddels weet Israel definitief dat ze in hun strijd in Syrie tegen Iran alleen staan en ook Trump Syrie echt wil verlaten. En als je Israelische media leest al langer (ik lees ynetnews en haaretz regelmatig) dan zie je dat ze daar mee leven inmiddels; Syrie en de Iraanse militaire invloed tegengaan is topprioriteit voor Israel, wat het ook mag kosten. Ze willen voorkomen dat ze in de toekomst tegen een nieuwe buur aankijken wat een Iraanse vestiging is geworden van raketfabrieken, Iraanse eenheden, raketinstallaties op Israel gericht en allerlei cellen die proberen zo dichtbij mogelijk bij de Israelische grens te komen.

Ik denk dat Rusland de strijd tussen Israel en Iran op Syrisch gebied niet om kan keren, noch duidelijk kant kiest voor een partij. Het zal proberen middels diplomatie de situatie te kalmeren waar het kan, maar dat is onmogelijk in deze situatie van tegenstelde belangen. Iran en Israel vechten al lang een koude oorlog uit en Syrie wordt een belangrijk strijdtoneel zie je in alles al jaren.Tenzij je gelooft dat de Iranirs toegeven en Syrie op geen enkele wijze militair gaan gebruiken voor basissen voor eigen Iraans gewin (in de strijd tegen Israel).
Rusland kan weinig uithalen, ze hebben geen leverage over Iran namelijk. En juist door de oorlog zijn Assad en Iran meer dan ooit samen verbonden en Assad ontzettend afhankelijk van Iran.

Israel zal zoals vanaf het begin is gekozen Russische belangen respecteren en waar nodig zaken afstemmen zodat er geen Russische nevenschade plaatsvindt. Ik ben benieuwd of Rusland de S300 nu na de Amerikaanse aanvallen aan Syrie wil verkopen, waarbij het grootste deel door Iran wordt betaald. Of dat ze toch (zoals voorheen) Israelische (en toen ook Amerikaanse) bezwaren meenemen in die beslissing.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_178548251
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 09:49 schreef Loekie1 het volgende:
Op de radio een Nederlandse Syrier die verbolgen is dat Assad niet meteen is afgezet. Beetje ondankbaar, eerst hier opgevangen worden en huis krijgen en dan nog een derde wereldoorlog willen.
Verblijfsvergunning afnemen en uitleveren aan Assad. Hoe durft die.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_178548417
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 10:49 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Ik dacht dat Israel duidelijk heeft laten weten via kanalen dat rondom circa 60km van de Golan voor Iraanse eenheden en/of Hizbullah echt een rode lijn is om te komen en/of posten op te zetten. En als ik het goed heb dus ook voor SAA. Acht maanden geleden bij bombardement rondom de Golan op Syrisch grondgebied Iraanse officieren omgekomen waarvan Israel meende dat dat een infiltratiepoging was. Inmiddels weet Israel definitief dat ze in hun strijd in Syrie tegen Iran alleen staan en ook Trump Syrie echt wil verlaten. En als je Israelische media leest al langer (ik lees ynetnews en haaretz regelmatig) dan zie je dat ze daar mee leven inmiddels; Syrie en de Iraanse militaire invloed tegengaan is topprioriteit voor Israel, wat het ook mag kosten. Ze willen voorkomen dat ze in de toekomst tegen een nieuwe buur aankijken wat een Iraanse vestiging is geworden van raketfabrieken, Iraanse eenheden, raketinstallaties op Israel gericht en allerlei cellen die proberen zo dichtbij mogelijk bij de Israelische grens te komen.

Ik denk dat Rusland de strijd tussen Israel en Iran op Syrisch gebied niet om kan keren, noch duidelijk kant kiest voor een partij. Het zal proberen middels diplomatie de situatie te kalmeren waar het kan, maar dat is onmogelijk in deze situatie van tegenstelde belangen. Iran en Israel vechten al lang een koude oorlog uit en Syrie wordt een belangrijk strijdtoneel zie je in alles al jaren.Tenzij je gelooft dat de Iranirs toegeven en Syrie op geen enkele wijze militair gaan gebruiken voor basissen voor eigen Iraans gewin (in de strijd tegen Israel).
Rusland kan weinig uithalen, ze hebben geen leverage over Iran namelijk. En juist door de oorlog zijn Assad en Iran meer dan ooit samen verbonden en Assad ontzettend afhankelijk van Iran.

Israel zal zoals vanaf het begin is gekozen Russische belangen respecteren en waar nodig zaken afstemmen zodat er geen Russische nevenschade plaatsvindt. Ik ben benieuwd of Rusland de S300 nu na de Amerikaanse aanvallen aan Syrie wil verkopen, waarbij het grootste deel door Iran wordt betaald. Of dat ze toch (zoals voorheen) Israelische (en toen ook Amerikaanse) bezwaren meenemen in die beslissing.
Israel heeft vrede met een Assad-regime in Syrie, dat kennen ze, en dat zijn ze gewend. Sterker nog voor de burgeroorlog waren Assad en Israel, naar het schijnt, zelfs bijna tot een revolutionair akkoord gekomen aangaande hun conflicten. Dat kan niet. Israel moet nu toezien hoe Iran een militaire infrastructuur vlakbij Israel opbouwt en bovendien niet alleen Syrie bewapent maar ook Hezbollah. Die rode lijn heeft Israel getrokken en handhaaft het strikt. Nooit meer een 2006 waarbij het werd verrast door het opgebouwde wapenarsenaal van Hezbollah in Libanon. De drone die de aanval vorige week ofzo uitlokte zou in Israel iets hebben moeten saboteren, de Israelische reactie was duidelijk, en laat zien dat ze bereid zijn de hele Iraanse infrastructuur in dat gebied plat te leggen als het moet. En dat conflict komt steeds dichterbij.

Wat betreft Rusland inderdaad, Israel zal hun belangen respecteren en Rusland zal in eerste instantie weinig keuzes kunnen en zullen maken, maar ik verwacht wel als het er echt op aankomt dat Iran in ieder geval de IRGC keihard zal laten vallen.

Het is dus spannend. Maar het gaat ook om hoe ver Iran bereid is te gaan nu tegen Israel want de aanval was wel een zeer gevoelige klap voor ze.
pi_178550851
wat een gehakkel van onze minister van defensie zeg, mbt de aanval op syrie

https://joop.bnnvara.nl/v(...)oude-oorlog-begonnen
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  maandag 16 april 2018 @ 13:51:16 #19
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_178554633
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 07:44 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ik denk dat als het puntje bij het paaltje komt Rusland Iran gaat laten vallen.
Vanzelfsprekend. Overigens verwacht ik eerder dat die generaal door een mysterieus ongeval om het leven komt. Zeker wanneer de lokale bevolking van Iran ook niet achter de interventies staat.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_178554779
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 10:59 schreef DeParo het volgende:

[..]

Israel heeft vrede met een Assad-regime in Syrie, dat kennen ze, en dat zijn ze gewend. Sterker nog voor de burgeroorlog waren Assad en Israel, naar het schijnt, zelfs bijna tot een revolutionair akkoord gekomen aangaande hun conflicten. Dat kan niet. Israel moet nu toezien hoe Iran een militaire infrastructuur vlakbij Israel opbouwt en bovendien niet alleen Syrie bewapent maar ook Hezbollah. Die rode lijn heeft Israel getrokken en handhaaft het strikt. Nooit meer een 2006 waarbij het werd verrast door het opgebouwde wapenarsenaal van Hezbollah in Libanon. De drone die de aanval vorige week ofzo uitlokte zou in Israel iets hebben moeten saboteren, de Israelische reactie was duidelijk, en laat zien dat ze bereid zijn de hele Iraanse infrastructuur in dat gebied plat te leggen als het moet. En dat conflict komt steeds dichterbij.

Wat betreft Rusland inderdaad, Israel zal hun belangen respecteren en Rusland zal in eerste instantie weinig keuzes kunnen en zullen maken, maar ik verwacht wel als het er echt op aankomt dat Iran in ieder geval de IRGC keihard zal laten vallen.

Het is dus spannend. Maar het gaat ook om hoe ver Iran bereid is te gaan nu tegen Israel want de aanval was wel een zeer gevoelige klap voor ze.
Zo'n beetje alle wapens uit die regio komen uit Rusland dus die heeft nogal een leverage over de strijdende partijen. Als ze willen zit Iran zo zonder AA.

Dit terwijl de VS de arabieren en israel maar wat graag bewapenen met high tech shit.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_178554796
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 07:44 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ik denk dat als het puntje bij het paaltje komt Rusland Iran gaat laten vallen.
Waarom zou Rusland dat doen?
pi_178554859
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 10:21 schreef DeParo het volgende:

[..]

Dank. Had ik nog niet gelezen. Rusland zal, denk ik, in dit geval Israel steunen (indirect), zij willen helemaal geen nieuwe oorlogszone in de Golan of rond dat gebied, ze weten dat Israel vastberaden is om een nieuw 2006 te voorkomen dus dat is helemaal geen keuze voor ze. Bovendien weet Rusland dat Israel nu gesteund wordt door Arabische landen die, in tegenstelling tot Amerika, veel minder terughoudend zullen zijn tegen Iran. Rusland wil helemaal niet gevangen raken tussen zulke strijdende partijen dus.
Israel moet wel waakzaam zijn dat die Arabische landen niet opeens Israel een messsteek in de rug geven.
pi_178554906
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 15:11 schreef Rangono het volgende:

[..]

Israel moet wel waakzaam zijn dat die Arabische landen niet opeens Israel een messsteek in de rug geven.
Arabische landen preferen altijd Israel boven Iran. Die sektarische strijd is onvoorstelbaar.
pi_178554941
quote:
1s.gif Op maandag 16 april 2018 15:13 schreef DeParo het volgende:

[..]

Arabische landen preferen altijd Israel boven Iran. Die sektarische strijd is onvoorstelbaar.
Jawel, maar dat is niet waar het omgaat. Ik prefereer een moordenaar ook boven een massamoordenaar, maar daarom ben ik nog geen vriendjes met de moordenaar.

Israel moet waakzaam zijn.
pi_178555076
Kunnen de Verenigde Staten, Engeland en Frankrijk niet gestraft worden voor hun aanval op Syri?
  maandag 16 april 2018 @ 15:23:09 #27
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_178555171
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 15:18 schreef Odaiba het volgende:
Kunnen de Verenigde Staten, Engeland en Frankrijk niet gestraft worden voor hun aanval op Syri?
Door wie?
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_178555211
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 15:23 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Door wie?
De Verenigde Naties?
  maandag 16 april 2018 @ 15:27:01 #29
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_178555253
quote:
10s.gif Op maandag 16 april 2018 15:25 schreef Odaiba het volgende:

[..]

De Verenigde Naties?
Het enige orgaan van de VN dat effectief straffen op kan leggen is de Veiligheidsraad en die landen hebben alle drie een veto, dus uhm...
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  maandag 16 april 2018 @ 15:56:50 #30
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_178555821
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 15:08 schreef Rangono het volgende:

[..]

Waarom zou Rusland dat doen?
Omdat de belangen van de IRGC en Rusland niet dezelfde zijn.
pi_178555850
quote:
1s.gif Op maandag 16 april 2018 15:56 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Omdat de belangen van de IRGC en Rusland niet dezelfde zijn.
Nee, maar die van Rusland en de VS ook niet. En die van Rusland en Israel ook niet.
  maandag 16 april 2018 @ 16:41:35 #32
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_178556790
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 15:57 schreef Rangono het volgende:

[..]

Nee, maar die van Rusland en de VS ook niet. En die van Rusland en Israel ook niet.
Dus is het een samenwerking op losse schroeven. Als het Rusland meer nadeel dan voordeel oplevert gaan ze echt niet pal achter Iran staan.
pi_178556895
quote:
1s.gif Op maandag 16 april 2018 15:13 schreef DeParo het volgende:

[..]

Arabische landen preferen altijd Israel boven Iran. Die sektarische strijd is onvoorstelbaar.
Die Palestijnen zijn eigenlijk Iranirs en geen Arabieren.

:')
Op vrijdag 5 januari 2018 08:29 schreef xminator het volgende:
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple.
pi_178559695
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 10:50 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Verblijfsvergunning afnemen en uitleveren aan Assad. Hoe durft die.
:D !
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_178559967
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 16:45 schreef alilami het volgende:

[..]

Die Palestijnen zijn eigenlijk Iranirs en geen Arabieren.

:')
ik kan me wel voorstellen dat ze veel sympathie voelen voor iran omdat ze zo uitgesproken anti israel zijn. wat iran hun concreet heeft gebracht? hamas, die gaza heeft overgenomen. of je daar als palestijn zo blij moet zijn weet ik niet.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_178560143
quote:
Photos of the Syria strike appear to show missile interceptors firing blindly, totally failing to stop missile attack
http://www.businessinside(...)s-blind-fires-2018-4

Afgesproken werk. Ze kunnen ze toch niet allemaal neer schieten, en dan is er het gevaar van afzwaaiers.
pi_178560414
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 19:15 schreef bingoman het volgende:

[..]

http://www.businessinside(...)s-blind-fires-2018-4

Afgesproken werk. Ze kunnen ze toch niet allemaal neer schieten, en dan is er het gevaar van afzwaaiers.
stoere foto. hoeveel van die dingen intercepted zijn zullen we waarschijnlijk nooit weten.

e8bde55df5b0e94dca9c78bf819f227b1b5676c0-800x533.jpg
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  maandag 16 april 2018 @ 21:00:47 #39
365082 IPA35
Patriarch
pi_178563319
Wat een kansloos artikel. De Tomahawk is helemaal geen geavanceerd wapensysteem. Subsonisch, vliegt rechtstreeks naar doel, etc. Hij vliegt alleen laag en is klein.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_178568237
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 15:14 schreef Rangono het volgende:

[..]

Jawel, maar dat is niet waar het omgaat. Ik prefereer een moordenaar ook boven een massamoordenaar, maar daarom ben ik nog geen vriendjes met de moordenaar.

Israel moet waakzaam zijn.
Een kromme analogie wellicht maar ik snap je punt, ik denk ook wel dat Israel daar waakzaam op is, dat blijkt ook wel uit het feit dat de progressie tussen Israel en de Arabische landen niet zeer snel verloopt. Anderzijds, met de Saoedische Kroonprins die ook flink wat structurele hervormingen in KSA nastreeft, denk ik wel dat het een blijvertje is dit soort verbeterde betrekkingen.
  dinsdag 17 april 2018 @ 06:55:20 #41
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_178569738
Schijnen weer wat raketten onderschept te zijn vannacht, van Isralische zijde
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  dinsdag 17 april 2018 @ 07:07:28 #42
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_178569783
Kan iemand dit artikel lezen?
https://www.wsj.com/artic(...)for-syria-1523927888


@ragipsoylu
#BREAKING Trump administration is looking to assemble an Arab force, like Egypt, to replace US military in Eastern Syria — WSJ

@ragipsoylu
Trump also wants Saudi Arabia, UAE and Qatar to contribute troops to hold territories in Syria, as well as financial aid.

Egypte zou ik maar vreemd vinden, zo vijandig staat Sisi niet tegenover de Syrische regering. En van Saudi-Arabi, VAE en Qatar barsten de Russen in lachen uit.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  dinsdag 17 april 2018 @ 07:33:43 #43
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_178569960
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2018 07:07 schreef Szura het volgende:
Kan iemand dit artikel lezen?
https://www.wsj.com/artic(...)for-syria-1523927888

@ragipsoylu
#BREAKING Trump administration is looking to assemble an Arab force, like Egypt, to replace US military in Eastern Syria — WSJ

@ragipsoylu
Trump also wants Saudi Arabia, UAE and Qatar to contribute troops to hold territories in Syria, as well as financial aid.

Egypte zou ik maar vreemd vinden, zo vijandig staat Sisi niet tegenover de Syrische regering. En van Saudi-Arabi, VAE en Qatar barsten de Russen in lachen uit.
Een indirecte manier om het land terug te geven aan Assad.
pi_178570191
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2018 02:31 schreef DeParo het volgende:

[..]

Een kromme analogie wellicht maar ik snap je punt, ik denk ook wel dat Israel daar waakzaam op is, dat blijkt ook wel uit het feit dat de progressie tussen Israel en de Arabische landen niet zeer snel verloopt. Anderzijds, met de Saoedische Kroonprins die ook flink wat structurele hervormingen in KSA nastreeft, denk ik wel dat het een blijvertje is dit soort verbeterde betrekkingen.
Vele Arabische landen hebben al eerder in het verleden geprobeerd oorlog te voeren tegen Israel en zwaar verloren. Ze weten dat ze geen enkele kans maken en zijn inmiddels tot de conclusie gekomen dat het nou eenmaal niet anders is. Israel heeft in die zin zijn plaats afgedwongen en is een nieuwe status quo ontstaan.

De regionale enige macht die via proxys oorlog blijft voeren tegen Israel is Iran. Ook omdat hun staatsideologie erop drijft, en zij uiteraard genoeg redenen zien waarom ze Israel vijandig moeten zijn. Het is jammer dat via hun proxy veel meer Libanezen of straks Syriers daarvoor moeten sterven. Laat ze die oorlog of raketten lekker vanuit Iran
schieten....maar dan komen ze ook snel erachter; kost teveel doden van ons volk dus herhalen we niet meer. (wat Egypte ook heeft geleerd na meerdere Israelische oorlogen).

Er ligt overigens een Saudisch geleidt Arab Peace plan mbt Israel sinds circa 2004 wat volledige normalisering van relaties beloofd in ruil voor vrede met de Palestijnen langs de grenzen van 67, gedeelde hoofdstad en "acceptabele oplossing voor vluchtelingenvraagstuk". Oftewel volgens UN resoluties. Alleen gaat Israel daar niet mee akkoord, geen enkel punt.
In die zin kan je concluderen dat de Arabische wereld in politieke zin Israel op zich al lang accepteert inmiddels maar een oplossing en eigen staat voor Palestijnen wil voordat men volledig normaliseert met Israel. Dit is niets nieuws gezien dat Arab Peace Plan en het grote gebrachte nieuws rondom MBS (kroonprins) onlangs die dit herhaalde was een beetje vreemd.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_178572885
deze assad fangirl :D

PaulBrandITV twitterde op maandag 16-04-2018 om 20:04:23 Tonight's Stop the War demo in Westminster contains a mix of many views:- But also, those who think Assad is a 'good man' because 'he's a doctor'. https://t.co/1HrBFg2An5 reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_178572987
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2018 07:07 schreef Szura het volgende:
Kan iemand dit artikel lezen?
https://www.wsj.com/artic(...)for-syria-1523927888

klinkt als de zoveelste gekke luchtballon van trump
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_178573085
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 april 2018 08:05 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Vele Arabische landen hebben al eerder in het verleden geprobeerd oorlog te voeren tegen Israel en zwaar verloren. Ze weten dat ze geen enkele kans maken en zijn inmiddels tot de conclusie gekomen dat het nou eenmaal niet anders is. Israel heeft in die zin zijn plaats afgedwongen en is een nieuwe status quo ontstaan.

De regionale enige macht die via proxys oorlog blijft voeren tegen Israel is Iran. Ook omdat hun staatsideologie erop drijft, en zij uiteraard genoeg redenen zien waarom ze Israel vijandig moeten zijn. Het is jammer dat via hun proxy veel meer Libanezen of straks Syriers daarvoor moeten sterven. Laat ze die oorlog of raketten lekker vanuit Iran
schieten....maar dan komen ze ook snel erachter; kost teveel doden van ons volk dus herhalen we niet meer. (wat Egypte ook heeft geleerd na meerdere Israelische oorlogen).

Er ligt overigens een Saudisch geleidt Arab Peace plan mbt Israel sinds circa 2004 wat volledige normalisering van relaties beloofd in ruil voor vrede met de Palestijnen langs de grenzen van 67, gedeelde hoofdstad en "acceptabele oplossing voor vluchtelingenvraagstuk". Oftewel volgens UN resoluties. Alleen gaat Israel daar niet mee akkoord, geen enkel punt.
In die zin kan je concluderen dat de Arabische wereld in politieke zin Israel op zich al lang accepteert inmiddels maar een oplossing en eigen staat voor Palestijnen wil voordat men volledig normaliseert met Israel. Dit is niets nieuws gezien dat Arab Peace Plan en het grote gebrachte nieuws rondom MBS (kroonprins) onlangs die dit herhaalde was een beetje vreemd.
De Arabische landen waren natuurlijk al enige tijd tot de conclusie gekomen dat ze in Israel weinig te halen hadden, bovendien zijn de Palestijnen helemaal niet zo belangrijk voor die Arabische staten als veel landen soms denken, de oplaaiende confrontatie met Sji'itische groepen, vooral Iran, heeft een uitstekende uitweg geboden aan die landen om toenadering tot Israel te zoeken. Eveneens de relatieve zwakte blootgelegd tijdens de Arabische Opstanden en interne ontwikkelingen en machtsstrijd heeft die stroming versterkt waardoor ik denk dat deze toenadering een blijvende zal zijn.

Elke keer wanneer er een confrontatie plaatsvindt tussen de Palestijnen en Israel is het moeilijk voor de Arabische landen om geen kritiek te uiten, hun bevolking is vaak niet zo ver, maar je ziet dat de discours verandert. Meer en meer geluiden die oproepen tot toenadering met Israel en juist de strijd tegen Iran. Dat vergt tijd. Een vrede met Arabische inmenging, dat ze in ieder geval iets van invloed kunnen claimen, zal de uiteindelijke katalysator kunnen zijn om ook officiele relaties aan te gaan zoals je eigenlijk al soort van suggereert.

Wat betreft dat de Arabische landen Israel al lang accepteren, ligt eraan hoe je het uitlegt, geheime betrekkingen en overleg vond inderdaad al langer plaats, maar het is nu wel dat het meer naar het oppervlak komt, ook is een vrede dan ook wat realistischer. Wellicht dat de Arabische landen minimale invloed hebben op het Israelische standpunt in een vredesonderhandeling met de Palestijnen maar ze hebben wel invloed op de Palestijnen. Dat is dus belangrijk.
pi_178573180
de ameirkanen hebben het maar druk met hun proxy tevreden te houden

p_pieniazek twitterde op dinsdag 17-04-2018 om 10:25:56 Coalition helicopters patrolling frontline next to Manbij as well. #Syria #Manbij https://t.co/N7tLIpYfjX reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_178573284
zijn de suleimani fanboys nog steeds blij met zijn activiteiten in syrie? :P

michaelh992 twitterde op dinsdag 17-04-2018 om 09:29:45 According to the article, IRGC Qods force commander General Qassem Suleimanei is overseeing the upcoming Iranian response to the Israeli strike against the T4 airbase that killed several IRGC operatives in #Syria reageer retweet
michaelh992 twitterde op dinsdag 17-04-2018 om 10:05:21 Seems Israel is pointing to the targets it could strike should #Iran decides to respond. Former Israeli commander quoted in the article says the advantage of Iran entrenching itself in #Syria is that operations against its forces aren't complex/long-range reageer retweet
Da-GhVSWkAAuFvF.jpg
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  dinsdag 17 april 2018 @ 11:36:56 #50
365082 IPA35
Patriarch
pi_178573516
Menagh AB ja? :')
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_178576064
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2018 11:36 schreef IPA35 het volgende:
Menagh AB ja? :')
is je hebreeuws goed? :P ik ging ervan uit dat ze aleppo bedoelden.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_178576163
ZOMG HAHAHA SYRIA STRONG :')


Eerst roepen dat je alle inkomende raketten hebt onderschept en dan... blijkt dat er helemaal geen raketten waren :')
Hallo Syrische geloofwaardigheid.

Syri meldt neerhalen afgevuurde raketten


https://www.nu.nl/syrie/5(...)ronische-aanval.html
pi_178576948
gaat snel.

QuarterToAli_ twitterde op dinsdag 17-04-2018 om 12:00:09 SANA: jaish al-islam is handing all the heavy military equipments to SAA as al-dumayer agreement starts.1000 militants expected to go to jerablus reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_178577275
Jaish al-Saud geeft zich over?
Op vrijdag 5 januari 2018 08:29 schreef xminator het volgende:
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple.
  dinsdag 17 april 2018 @ 15:06:56 #55
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_178578632
quote:
10s.gif Op dinsdag 17 april 2018 13:22 schreef Slayage het volgende:

[..]

is je hebreeuws goed? :P ik ging ervan uit dat ze aleppo bedoelden.
Of die ene basis waar zondag ook al ten onrechte een luchtaanval werd gemeld op Iranirs. Ben de naam kwijt. Is nabij Aleppo.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_178579642
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2018 02:31 schreef DeParo het volgende:

[..]

Een kromme analogie wellicht maar ik snap je punt, ik denk ook wel dat Israel daar waakzaam op is, dat blijkt ook wel uit het feit dat de progressie tussen Israel en de Arabische landen niet zeer snel verloopt. Anderzijds, met de Saoedische Kroonprins die ook flink wat structurele hervormingen in KSA nastreeft, denk ik wel dat het een blijvertje is dit soort verbeterde betrekkingen.
Wat is er krom aan de analogie?
  dinsdag 17 april 2018 @ 17:48:20 #57
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_178582408
quote:
10s.gif Op dinsdag 17 april 2018 11:14 schreef Slayage het volgende:

[..]

klinkt als de zoveelste gekke luchtballon van trump
Dit staat kennelijk ook in het artikel:
Da_kH4cX0AAjUhU?format=jpg&name=900x900
Erik Prince :') :r :r
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_178582452
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2018 15:41 schreef Rangono het volgende:

[..]

Wat is er krom aan de analogie?
Ivm moordenaars en massamoordenaars uiteraard.
pi_178596729
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 april 2018 17:48 schreef Szura het volgende:

[..]

Dit staat kennelijk ook in het artikel:
[ afbeelding ]
Erik Prince :') :r :r
aasgieren alom aanwezig
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_178596835
kennelijk zitten die VN lui er nog steeds niet en de gebruikelijke acties vanuit het regime/russen richting internationale organisaties, traineren/intimideren/onmogelijk maken enz.

Syrian medics 'subjected to extreme intimidation' after Douma attack

Doctors say those who treated patients after attack have been told they and their families will be targeted if they speak out
........
A number of doctors who spoke to the Guardian this week say the intimidation from the regime has increased in the past five days, a timeframe that coincides with the arrival in Damascus of a team from the Organisation for the Prevention of Chemical Weapons (OPCW), which aims to determine whether chemical weapons were used. All the medics insisted on anonymity, citing the fear for their lives and those of their families.
Destruction in Douma – latest images from the Syria conflict

“There has been a very heavy security presence on the ground ever since the attack and they have been targeting doctors and medics in a very straightforward way,” said Tayara, a Birmingham-based physician, now in Turkey where he is supervising the departure from Syria of some of the Douma medics. “Any medic who tried to leave Douma was searched so vigorously, especially for samples. At one medical point, seven casualties were taken away. The Russian military police were heavily involved. They were directing things.

“They were looking through their WhatsApp messages and phones. The doctors were treated abusively and have been threatened ever since. Their families have been threatened that they will pay a price and they themselves have told they will be arrested, and much more if they give any evidence, or interviews about what happened in Douma.”
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  woensdag 18 april 2018 @ 14:18:23 #61
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_178599628
Die VN-beveiligers zouden zijn beschoten
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  woensdag 18 april 2018 @ 21:10:48 #62
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_178608128
quote:
0s.gif Op woensdag 18 april 2018 14:18 schreef Szura het volgende:
Die VN-beveiligers zouden zijn beschoten
De Britten proberen het onderzoek te saboteren en de Russen in discrediet te brengen door met overgebleven jihadisten en infiltranten chaos te Creeren in de net bevrijde stad. Vrij doorzichtig als je het mij vraagt, maar de westerse media zal ook wel in deze val trappen.
pi_178609173
quote:
1s.gif Op woensdag 18 april 2018 21:10 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

De Britten proberen het onderzoek te saboteren en de Russen in discrediet te brengen door met overgebleven jihadisten en infiltranten chaos te Creeren in de net bevrijde stad. Vrij doorzichtig als je het mij vraagt, maar de westerse media zal ook wel in deze val trappen.
niggah please :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_178618342
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  donderdag 19 april 2018 @ 14:50:58 #65
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_178621722
Qalamoun schijnt zich te hebben overgegeven. Was al een deel gevacueerd, anderen vochten door waarna een deel van de Tigers eropaf werd gestuurd.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_178622754
Binnenkort over 2 maanden verkiezingen in Turkije.
Ik vraag me af of de Afrinezen, Babanen en Jarablussers stemgerechtigd zijn. Erdo heeft zoveel voor ze gedaan, en dan kunnen ze niet eens op hem stemmen als dank. Kan toch niet.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
pi_178622868
quote:
0s.gif Op donderdag 19 april 2018 16:00 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
Binnenkort over 2 maanden verkiezingen in Turkije.
Ik vraag me af of de Afrinezen, Babanen en Jarablussers stemgerechtigd zijn. Erdo heeft zoveel voor ze gedaan, en dan kunnen ze niet eens op hem stemmen als dank. Kan toch niet.
:D !

volgende stemronde insallah! *O*
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_178622883
quote:
0s.gif Op donderdag 19 april 2018 14:50 schreef Szura het volgende:
Qalamoun schijnt zich te hebben overgegeven. Was al een deel gevacueerd, anderen vochten door waarna een deel van de Tigers eropaf werd gestuurd.
domino stenen blijven vallen
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_178624844
volgende dominosteen

QalaatAlMudiq twitterde op donderdag 19-04-2018 om 17:54:45 S. #Damascus: heavy bombardment started on #ISIS-held districts following failure of negotiations. https://t.co/yZk4MedwOM reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_178642129
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 16:45 schreef alilami het volgende:

[..]

Die Palestijnen zijn eigenlijk Iranirs en geen Arabieren.

:')
Nee,Arabieren en voor 99% Soennietjes.En ze worden al 70 jaar vernederd door Israel. En wat doen die 1 miljard Soennietjes? Niks..alleen maar over Iran en Shia lullen _O- Terwijl paar duizend man van Hezbollah Israel hebben geklapt. :7 _O_
  vrijdag 20 april 2018 @ 23:59:42 #72
365082 IPA35
Patriarch
pi_178649189
Montana_ir

_O_
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_178649543
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 april 2018 16:07 schreef Montana_ir het volgende:

Terwijl paar duizend man van Hezbollah Israel hebben geklapt. :7 _O_
Trots zijn op het feit dat die hizbul kneuzen Libanon de vernietiging in heeft geholpen :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  zaterdag 21 april 2018 @ 07:37:48 #74
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_178651616
quote:
10s.gif Op zaterdag 21 april 2018 00:33 schreef Slayage het volgende:

[..]

Trots zijn op het feit dat die hizbul kneuzen Libanon de vernietiging in heeft geholpen :')
Ehm nee hoor, de situatie in Libanon is veel complexer dan dat.

En jij zou als trotse Erdogan stemmer hier anderen niet de les moeten lezen ;)
pi_178652494
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 april 2018 07:37 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ehm nee hoor, de situatie in Libanon is veel complexer dan dat.

En jij zou als trotse Erdogan stemmer hier anderen niet de les moeten lezen ;)
Het is altijd complexer dan een post op een forum. Neemt niet weg dat relatief veel Libanezen helemaal niet blij zijn met Hezbollah.
  zaterdag 21 april 2018 @ 10:48:42 #76
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_178652884
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 april 2018 09:54 schreef Rangono het volgende:

[..]

Het is altijd complexer dan een post op een forum. Neemt niet weg dat relatief veel Libanezen helemaal niet blij zijn met Hezbollah.
Dat klopt, echter is Hezbollah niet de oorzaak van de kutsituatie in Libanon.
pi_178653804
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 april 2018 10:48 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Dat klopt, echter is Hezbollah niet de oorzaak van de kutsituatie in Libanon.
Imperialist en zij dank!
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_178654196
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 april 2018 23:59 schreef IPA35 het volgende:
Montana_ir

_O_
pi_178654545
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 april 2018 16:07 schreef Montana_ir het volgende:

[..]

Nee,Arabieren en voor 99% Soennietjes.En ze worden al 70 jaar vernederd door Israel. En wat doen die 1 miljard Soennietjes? Niks..alleen maar over Iran en Shia lullen _O- Terwijl paar duizend man van Hezbollah Israel hebben geklapt. :7 _O_
Vergeet Chaldiran niet vriend, Chaldiran.
pi_178654856
quote:
9s.gif Op zaterdag 21 april 2018 13:26 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Vergeet Chaldiran niet vriend, Chaldiran.
Shah Abbas I ;)
pi_178654942
quote:
17s.gif Op zaterdag 21 april 2018 13:58 schreef Montana_ir het volgende:
Shah Abbas I
Murad IV

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_178655505
quote:
6s.gif Op zaterdag 21 april 2018 14:05 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Murad IV

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Goede muts wel, zou dragen op een terras in Izmir.
pi_178655597
quote:
6s.gif Op zaterdag 21 april 2018 14:05 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Murad IV

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Nader Shah :7
pi_178656127
Hoe Russen en Sjiieten denken over Assads soldaten:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Met zulke vrienden heb je letterlijk geen vijanden meer nodig
pi_178656749
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 april 2018 15:40 schreef Bilge het volgende:
Hoe Russen en Sjiieten denken over Assads soldaten:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Met zulke vrienden heb je letterlijk geen vijanden meer nodig
Zou jij willen vechten voor een regime dat zo omgaat met haar burgers? Niet verwonderlijk dat ze zich zo gedragen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_178656802
quote:
10s.gif Op zaterdag 21 april 2018 14:57 schreef Montana_ir het volgende:

[..]

Nader Shah :7
Abdul Hamid I :7
pi_178657261
quote:
10s.gif Op zaterdag 21 april 2018 16:29 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Abdul Hamid I :7
Generaal Qasem Soleimani :7
pi_178657881
quote:
10s.gif Op zaterdag 21 april 2018 17:02 schreef Montana_ir het volgende:

[..]

Generaal Qasem Soleimani :7
Zekai Aksakallı :7

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_178657960
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 april 2018 17:42 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Zekai Aksakallı :7

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Zekai Aksakallı :')
pi_178657976
Salome Anderson quoten, hahahahaha.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_178658043
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 april 2018 15:40 schreef Bilge het volgende:
Hoe Russen en Sjiieten denken over Assads soldaten:

[spoiler]
(...)
The Russians regard the poor fighting capacity of the regime forces as connected to what they see as moral failings. “It’s a grotesque country,” said the commander to RFE/RL. “Faggotry flourishes there. They’ve all got it to a man.”
Hezb al-Baath al-Gayrabi
Op vrijdag 5 januari 2018 08:29 schreef xminator het volgende:
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple.
pi_178658140
Dat grietje doet alsof hoge Hezbollah commandanten met haar praten...
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_178658273
quote:
10s.gif Op zaterdag 21 april 2018 17:48 schreef Montana_ir het volgende:

[..]

Zekai Aksakallı :')
Je halve kont staat open.
pi_178658516
quote:
6s.gif Op zaterdag 21 april 2018 18:14 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Je halve kont staat open.
Aksakallı is een vlieggewicht.
pi_178658622
quote:
10s.gif Op zaterdag 21 april 2018 18:30 schreef Montana_ir het volgende:

[..]

Aksakallı is een vlieggewicht.
Aksakalli neukt Sulo de moeder.
pi_178659316
quote:
9s.gif Op zaterdag 21 april 2018 18:39 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Aksakalli neukt Sulo de moeder.
Battles/wars
Turkish involvement in the Syrian Civil War

Operation Euphrates Shield
2016 Dabiq offensive
Battle of al-Bab
2016 Turkish coup d'tat attempt

vs

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Vlieggewicht vs zwaargewicht
pi_178660362
quote:
10s.gif Op zaterdag 21 april 2018 19:40 schreef Montana_ir het volgende:

[..]

Battles/wars
Turkish involvement in the Syrian Civil War

Operation Euphrates Shield
2016 Dabiq offensive
Battle of al-Bab
2016 Turkish coup d'tat attempt

vs

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Vlieggewicht vs zwaargewicht
Het was een vlieg die Nemroeds einde bracht. :7
pi_178660446
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 april 2018 20:23 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Het was een vlieg die Nemroeds einde bracht. :7
_O-
pi_178660465
quote:
14s.gif Op zaterdag 21 april 2018 20:26 schreef Montana_ir het volgende:

[..]

_O-
:*
pi_178660523
quote:
17s.gif Op zaterdag 21 april 2018 20:27 schreef Triggershot het volgende:

[..]

:*
*;
  zaterdag 21 april 2018 @ 21:13:53 #101
365082 IPA35
Patriarch
pi_178661163
Staatsgreep in KSA, God willende *O*
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_178664889
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 april 2018 21:13 schreef IPA35 het volgende:
Staatsgreep in KSA, God willende *O*
Inşallah!
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  zondag 22 april 2018 @ 00:14:00 #103
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_178665010
Idiote hoeveelheid wapens, munitie en tanks ingeleverd in Qalamoun zeg. Amerikaans en ander belastinggeld voor niets door naar Damascus:

DbU44sdW4AEGq_Q?format=jpg&name=medium

DbU3HpSXcAEfJ5Q?format=jpg&name=small

DbU3LqnW0AE-cMA?format=jpg&name=small

DbU3P07WsAAwxCi?format=jpg&name=small

DbUzCXGXkAEK3TW?format=jpg&name=small

DbUy4auX4AA1RbT?format=jpg&name=medium

DbR1PWEWkAAOUtW?format=jpg&name=small
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_178667175
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 april 2018 21:13 schreef IPA35 het volgende:
Staatsgreep in KSA, God willende *O*
Pim zou het zo gewild hebben.
pi_178667181
quote:
1s.gif Op zondag 22 april 2018 00:14 schreef Szura het volgende:
Idiote hoeveelheid wapens, munitie en tanks ingeleverd in Qalamoun zeg. Amerikaans en ander belastinggeld voor niets door naar Damascus:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Tja
quote:
“The Russians give tanks to the Syrians, the Syrians give the tanks to ISIS, the Russians come and take the tanks back from ISIS … give them back to the Syrians again … and the cycle restarts.”
Sowieso wel zonde van al dat weggeven van wapens aan Arabieren, je geeft toch ook geen AK47 aan een kleuter?
pi_178684503
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 april 2018 10:48 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Dat klopt, echter is Hezbollah niet de oorzaak van de kutsituatie in Libanon.
Niet DE oorzaak. Maar ze hebben het er ook niet beter op gemaakt.
pi_178684551
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 april 2018 15:40 schreef Bilge het volgende:
Hoe Russen en Sjiieten denken over Assads soldaten:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Met zulke vrienden heb je letterlijk geen vijanden meer nodig
En dan zijn er mentaal gehandicapten (ook op dit forum) die in het westen wonen en zich als Assad-fanboys gedragen.
  maandag 23 april 2018 @ 20:39:45 #108
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_178700285
De beste onafhankelijke nieuwsbron betreffende Syrie is overihens "partisan girl" ak maram Susly. Ten onrechte beschuldigd (zoals vele onafhankelijke journalisten die niet de mening van het pentagon verkondige ) als "russian bot"

@partisangirl

https://mobile.twitter.com/partisangirl

[ Bericht 21% gewijzigd door Gabrunal_2013 op 23-04-2018 20:47:27 ]
pi_178705561
quote:
1s.gif Op maandag 23 april 2018 20:39 schreef Gabrunal_2013 het volgende:
De beste onafhankelijke nieuwsbron betreffende Syrie is overihens "partisan girl" ak maram Susly. Ten onrechte beschuldigd (zoals vele onafhankelijke journalisten die niet de mening van het pentagon verkondige ) als "russian bot"

@partisangirl

https://mobile.twitter.com/partisangirl

Schei toch uit, clown.
Op vrijdag 5 januari 2018 08:29 schreef xminator het volgende:
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple.
pi_178705573
quote:
1s.gif Op maandag 23 april 2018 20:39 schreef Gabrunal_2013 het volgende:
De beste onafhankelijke nieuwsbron betreffende Syrie is overihens "partisan girl" ak maram Susly. Ten onrechte beschuldigd (zoals vele onafhankelijke journalisten die niet de mening van het pentagon verkondige ) als "russian bot"

@partisangirl

https://mobile.twitter.com/partisangirl

Ay Ken spiek verie goet englis
pi_178705576
RT_com twitterde op maandag 23-04-2018 om 12:40:11 'She should have at least been shot in knee' - Israeli MP on jailed teen protester Ahed Tamimi https://t.co/SvNZyngF3f https://t.co/Ea9JQxV6qn reageer retweet
nevermind, goeie twitter account inderdaad.
pi_178728706
hoe ga je een gesprek voeren of streven naar oplossingen als je niet eens kan worden wat de feiten zijn? de uitdagingen van onze fake news cultuur. uiteraard enorm uitvergroot door gebeurtenissen in syrie.

The great divide of our times is not left v right, but true v false

There was a time when, even if we disagreed about the remedy, we did at least agree that the patient was sick. We might argue about the meaning of this or that event, but all sides usually accepted that the event in question had at least happened. No longer. A new and unsettling dimension has entered our collective, and global, conversation.
...........
The point is, whether it’s Comey or Syria, we are now in an era when the argument is no longer over our response to events, but the very existence of those events. It was the same story after the mass school shooting at Parkland, Florida, in February. A loud chorus of rightists was not content merely to denounce proposed gun control measures: they claimed the massacre had not happened at all, and that all those grieving parents and teenagers were “crisis actors”.

These are symptoms of a post-truth disease that’s come to be known as “tribal epistemology”, in which the truth or falsity of a statement depends on whether the person making it is deemed one of us or one of them. According to the writer David Roberts, “information is evaluated based not on conformity to common standards of evidence or correspondence to a common understanding of the world, but on whether it supports the tribe’s values and goals and is vouchsafed by tribal leaders. ‘Good for our side’ and ‘true’ begin to blur into one.”
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_178730496
Wat verwachten wij van de vermeende doden die door het gifgas in Syri in de media zijn omgekomen die de Russen claimen al druk adem halende naar Den Haag te gaan sleuren?
pi_178731128
quote:
0s.gif Op zondag 22 april 2018 23:48 schreef Rangono het volgende:

[..]

En dan zijn er mentaal gehandicapten (ook op dit forum) die in het westen wonen en zich als Assad-fanboys gedragen.
Tsja na 7 jaar oorlog blijft er niet veel over.
Ik ben HSG-Bomber niet.
  woensdag 25 april 2018 @ 12:17:11 #115
365082 IPA35
Patriarch
pi_178731199
Nu resteren alleen Zuid-Damascus en Rastan pocket nog.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_178753067
QalaatAlMudiq twitterde op donderdag 26-04-2018 om 13:49:28 S. #Damascus: deployment of Tiger Forces & T-90s started on 8th day of Offensive vs #HTS & #ISIS in attempt to speed up advances which were so far very slow & costly. https://t.co/mhSy7IZeT7 reageer retweet
ZeinakhodrAljaz twitterde op donderdag 26-04-2018 om 11:15:15 SOHR: #Syria govt wants to exert more pressure on ISIL in southern Damascus; ordered rebel groups in neighboring suburbs of Babila, Beit Sahm and Yalda to hand over frontline positions with ISIL or face bombardment reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_178769562
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  vrijdag 27 april 2018 @ 21:52:10 #119
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_178782145
quote:
Keiharde bewijzen zijn er dat de terrreurbeweging "white helmets" keer op keer toneelstukjes uitvoert om een westerse reactie uit te lokken. Zo gek is deze Russisch Syrische actie niet. Het gaat ze bovendien om het laten zien van de waarheid aan het publiek, dat constant voor wordt gelogen door hun eigen regeringen die en eigen agenda uitvoeren en de mainstream media. Dit verhaal heeft terecht veel aandacht en door de negatieve propaganda van de nos en rtl prikkem de meeste mensen wel doorheen,
pi_178783050
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 april 2018 21:52 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

Keiharde bewijzen...
Deze bewering wil ik wel eens gedegen onderbouwd zien.
She's been working late, She comes home, Gets on the phone, Calls up a few close friends, Gets a bottle of wine or something, And as the evening draws on they sit and reminisce....
pi_178783323
quote:
Ze moeten wat, nadat hun raketafweer totaal ineffectief is gebleken. :P
pi_178783935
Standaard modus operandi van de Russen en Putin.

De propaganda is zo doorzichting geworden. Het is gewoon zielig.

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
pi_178784389
quote:
10s.gif Op vrijdag 27 april 2018 23:52 schreef Nintex het volgende:
Standaard modus operandi van de Russen en Putin.

De propaganda is zo doorzichting geworden. Het is gewoon zielig.

Capo di tutti capi _O_
  zaterdag 28 april 2018 @ 00:50:39 #124
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_178784677
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 april 2018 21:13 schreef IPA35 het volgende:
Staatsgreep in KSA, God willende *O*
Nope. Vals alarm.
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_178784828
quote:
14s.gif Op zaterdag 28 april 2018 00:24 schreef Montana_ir het volgende:

[..]


Capo di tutti capi _O_
Ernstig die adoratie.
She's been working late, She comes home, Gets on the phone, Calls up a few close friends, Gets a bottle of wine or something, And as the evening draws on they sit and reminisce....
pi_178784908
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 april 2018 01:01 schreef Montagui het volgende:

[..]

Ernstig die adoratie.

Dr Bashar _O_
  Redactie Frontpage zaterdag 28 april 2018 @ 01:11:40 #127
44703 crew  ExtraWaskracht
Laat maar lekker draaien
pi_178784933
quote:
Waarom zie je dit soort dingen als positief?
pi_178784974
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 april 2018 01:11 schreef ExtraWaskracht het volgende:

[..]

Waarom zie je dit soort dingen als positief?
Welke dingen?
  Redactie Frontpage zaterdag 28 april 2018 @ 01:38:28 #129
44703 crew  ExtraWaskracht
Laat maar lekker draaien
pi_178785184
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 april 2018 01:17 schreef Montana_ir het volgende:

[..]

Welke dingen?
Laten we eens beginnen met Putin.
pi_178785269
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 april 2018 01:38 schreef ExtraWaskracht het volgende:

[..]

Laten we eens beginnen met Putin.
wat is daar mis mee?
  Redactie Frontpage zaterdag 28 april 2018 @ 01:49:12 #131
44703 crew  ExtraWaskracht
Laat maar lekker draaien
pi_178785289
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 april 2018 01:46 schreef Montana_ir het volgende:

[..]

wat is daar mis mee?
Wat zo gauw in me opkomt: het vermoorden van tegenstanders, journalisten, annexeren van staten. Hoe bedoel je "wat is daar mis mee?"
pi_178785421
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 april 2018 01:49 schreef ExtraWaskracht het volgende:

[..]

Wat zo gauw in me opkomt: het vermoorden van tegenstanders, journalisten, annexeren van staten. Hoe bedoel je "wat is daar mis mee?"
Welke Staten? de Krim is Russisch.
  Redactie Frontpage zaterdag 28 april 2018 @ 02:06:55 #133
44703 crew  ExtraWaskracht
Laat maar lekker draaien
pi_178785493
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 april 2018 02:00 schreef Montana_ir het volgende:

[..]

Welke Staten? de Krim is Russisch.
Hooguit als je je propaganda uit Rusland haalt. Verder negeer je mijn andere punten.
pi_178785550
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 april 2018 02:06 schreef ExtraWaskracht het volgende:

[..]

Hooguit als je je propaganda uit Rusland haalt. Verder negeer je mijn andere punten.
Het is een feit.
  zaterdag 28 april 2018 @ 08:35:43 #135
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_178786177
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 april 2018 23:07 schreef Montagui het volgende:

[..]

Deze bewering wil ik wel eens gedegen onderbouwd zien.
Feit is dat er geen enkel bewijs is dat er wel een chemische aanval is uitgevoerd en al helemaal niet wie dit dan gedaan zou hebben. Ondanks dat dit bewijs er niet was en er talloze aanwijzingen en bewijs is dat de terreurbeweging "witte helmen" allerlei nepnieuws de wereld in strooit om zo impliciet luchtsteun te krijgen voor AlQuaeda en andere terreurbewegingen te krijgen op de grond, werd er toch een illegale (want geen enkel mandaat) luchtaanval uitgevoerd op Syrie.

Dit alleen om gezichtsverlies vanTrump , May en Macron te voorkomen. Het "bewijs" dat werd aangevoerd waren enkel en alleen de Al Quaeda snuff videos die iedere puber in elkaar kan zetten. Flink wat van die vaak ongewilde hoofdrolspelers bleken nu helemaal niet met gifgas in aanraking te zijn geweest, maar zijn gewoon voor de camera getrokken door deze "witte helmen" , een organisatie die door Goebbels bedacht zou kunnen zijn en met wortel en tak uitgeroeid zou moeten worden in Syrie. Ik weet zeker dat de Russen en Syriers hier dan ook keihard aan werken. Goed juist dat de Russen juist in de Haag enkele van deze hoofdrolspelers voor de camera hebben gezet, zodat iedereen nog eens op de feiten wordt gedrukt.

De framing van de vaderlandse media is verder stuitend, waar de Amerikanen de schuld zijn van het blokkeren van onafhankelijk onderzoek door de bombardementen uit te voeren op het moment dat het OPCW naar Syrie wilde vertrekken en ook nog het veto dat zij gebruikte tegen de resolutie die onafhankelijk onderzoek gelaste, wordt lachwekkend genoeg de schuld aan de russen gegeven, omdat zij een resolutie van de Amerikanen blokkeerden , waarbij de schuld al bij voorbaat bij de Syrische overheid kwam te liggen. Na Libie hebben de Russen wel geleerd niet meer in deze val te trappen.

[ Bericht 6% gewijzigd door Gabrunal_2013 op 28-04-2018 09:41:29 ]
  zaterdag 28 april 2018 @ 09:36:36 #136
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_178786461
Een goede analyse in dit artikel:

Syri – Het merkwaardige relaas van Hassan Diab http://www.novini.nl/syri(...)aas-van-hassan-diab/ via @NoviniNL
  zaterdag 28 april 2018 @ 09:37:23 #137
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_178786466
Kinderronselaar Muhaysni zou gewond zijn geraakt bij een liquidatiepoging in Idlib, jammer dat het niet geslaagd is
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_178788229
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 april 2018 01:11 schreef ExtraWaskracht het volgende:

Waarom zie je dit soort dingen als positief?
het artikel dat ik hierboven heb geplaatst noemt het "tribal epistemology" er zijn geen absolute feiten, maar de feiten veranderen naar gelang je tribale standpunt (pro vs anti assad) verandert.

als je voor "team assad" bent is putin een geweldige leider, leveren de mollahs in iran geweldig werk in syrie, is het krim russisch, zijn de bombardementen van de russen/het regime op ziekenhuizen, scholen, vluchtelingenkampen, markten fake news of veroorzaakt door de terroristen zelf die zich verschuilen tussen de burgers of in het uiterste geval een noodzakelijk kwaad syrie te redden uit de handen van de terroristen. zijn de verkrachtings, martel, moordkampen van het regime in syrie fake news en zijn de white helmets een door het westen gesubsidieerde terroristische organisatie dat aan de lopende band propaganda produceert.

vind het best wel leuk jou interactie met montana, het laat exact zien wat het artikel beschrijft, er valt namelijk geen gesprek te voeren wanneer de fundamenten van het gesprek afwezig zijn, namelijk wat is nu precies dat waar we het over hebben?

quote:
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_178788366
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 april 2018 08:35 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

Feit is dat er geen enkel bewijs is dat er wel een chemische aanval is uitgevoerd en al helemaal niet wie dit dan gedaan zou hebben. Ondanks dat dit bewijs er niet was en er talloze aanwijzingen en bewijs is dat de terreurbeweging "witte helmen" allerlei nepnieuws de wereld in strooit om zo impliciet luchtsteun te krijgen voor AlQuaeda en andere terreurbewegingen te krijgen op de grond, werd er toch een illegale (want geen enkel mandaat) luchtaanval uitgevoerd op Syrie.

Dit alleen om gezichtsverlies vanTrump , May en Macron te voorkomen. Het "bewijs" dat werd aangevoerd waren enkel en alleen de Al Quaeda snuff videos die iedere puber in elkaar kan zetten. Flink wat van die vaak ongewilde hoofdrolspelers bleken nu helemaal niet met gifgas in aanraking te zijn geweest, maar zijn gewoon voor de camera getrokken door deze "witte helmen" , een organisatie die door Goebbels bedacht zou kunnen zijn en met wortel en tak uitgeroeid zou moeten worden in Syrie. Ik weet zeker dat de Russen en Syriers hier dan ook keihard aan werken. Goed juist dat de Russen juist in de Haag enkele van deze hoofdrolspelers voor de camera hebben gezet, zodat iedereen nog eens op de feiten wordt gedrukt.

De framing van de vaderlandse media is verder stuitend, waar de Amerikanen de schuld zijn van het blokkeren van onafhankelijk onderzoek door de bombardementen uit te voeren op het moment dat het OPCW naar Syrie wilde vertrekken en ook nog het veto dat zij gebruikte tegen de resolutie die onafhankelijk onderzoek gelaste, wordt lachwekkend genoeg de schuld aan de russen gegeven, omdat zij een resolutie van de Amerikanen blokkeerden , waarbij de schuld al bij voorbaat bij de Syrische overheid kwam te liggen. Na Libie hebben de Russen wel geleerd niet meer in deze val te trappen.
Jouw mening. En eenieder zal alles voor waar aannemen zolang het de eigen visie op deze hele smerige oorlog ondersteund.

Vooralsnog zie ik geen 'keiharde bewijzen'.

Zelf heb ik vooralsnog geen 'keiharde bewijzen' gezien vr of tegen de gifgas aanval in Douma.

Wat ik wel constateer is dat er vanuit de pro-kant gepoogd wordt om met alle middelen uit te zoeken of er inderdaad een gifgas aanval geweest is, terwijl de anti-kant alleen maar propaganda en desinformatie rondstrooit.
She's been working late, She comes home, Gets on the phone, Calls up a few close friends, Gets a bottle of wine or something, And as the evening draws on they sit and reminisce....
pi_178788383
quote:
10s.gif Op zaterdag 28 april 2018 11:50 schreef Slayage het volgende:

[..]

het artikel dat ik hierboven heb geplaatst noemt het "tribal epistemology" er zijn geen absolute feiten, maar de feiten veranderen naar gelang je tribale standpunt (pro vs anti assad) verandert.

als je voor "team assad" bent is putin een geweldige leider, leveren de mollahs in iran geweldig werk in syrie, is het krim russisch, zijn de bombardementen van de russen/het regime op ziekenhuizen, scholen, vluchtelingenkampen, markten fake news of veroorzaakt door de terroristen zelf die zich verschuilen tussen de burgers of in het uiterste geval een noodzakelijk kwaad syrie te redden uit de handen van de terroristen. zijn de verkrachtings, martel, moordkampen van het regime in syrie fake news en zijn de white helmets een door het westen gesubsidieerde terroristische organisatie dat aan de lopende band propaganda produceert.

vind het best wel leuk jou interactie met montana, het laat exact zien wat het artikel beschrijft, er valt namelijk geen gesprek te voeren wanneer de fundamenten van het gesprek afwezig zijn, namelijk wat is nu precies dat waar we het over hebben?

[..]

Dit dus.

En een aardige opsomming van alle 'info':

http://www.abc.net.au/new(...)-syria-douma/9705538

[ Bericht 7% gewijzigd door Montagui op 28-04-2018 12:11:35 ]
She's been working late, She comes home, Gets on the phone, Calls up a few close friends, Gets a bottle of wine or something, And as the evening draws on they sit and reminisce....
pi_178790156
het regime is weer lekker pragmatisch bezig, miljoenen syriers moeten in mei hun eigendommen komen eisen met bewijzen anders raken ze hun woningen kwijt :Y)

10m Syrians at risk of forfeiting homes under new property law

Analysts say law leaves citizens who have opposed Assad regime facing permanent exile

More than 10 million Syrians who have fled the country’s raging war have been told to lay claim to their homes by early May or risk forfeiting them to the state.

A property law announced this month has raised widespread fears that Syrian citizens who have opposed Bashar al-Assad face permanent exile and that other people considered loyalists may be given access to their communities.

With the majority of internally displaced and overseas refugees unable or unwilling to return to prove ownership of properties, analysts and exiles say the law, known as article 10, and the tight timeframe surrounding it could serve as an instrument of demographic change and social engineering.

It has drawn parallels with laws enacted in Lebanon after the civil war to seize land in central Beirut, and the absentee property law in Israel in 1950 that legalised seizures from Palestinians driven from their lands.

The Syrian law empowers local administrations to re-register property ownership within their areas, a move that requires landowners to be present.
...........
“From the regime’s perspective, the law will serve three purposes: it gives them an additional vetting instrument over returnees and a way to strip political opponents of their assets. For refugees, largely perceived by the regime as traitors, this increases their risk of permanent exile. It will allow the regime to consolidate its power base by repopulating strategic areas with regime loyalists. This places the residents of informal settlements in major cities at risk of further dispossession. This may remove any potential source of future resistance for good.”

“This is the nail in the coffin for them,” said a senior EU official. “This is blatant power consolidation by Assad. It is punitive, not regulatory. Make no mistake. On the one hand, it is normal to do something like this after a natural disaster like an earthquake. But not now. And not like this. The war is still raging and metastasising. It’s not anywhere near over.”
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  zaterdag 28 april 2018 @ 17:59:25 #142
365082 IPA35
Patriarch
pi_178793981
Goede gains nu in Damascus
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  zaterdag 28 april 2018 @ 19:22:56 #143
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_178795399
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 april 2018 11:58 schreef Montagui het volgende:

[..]

Jouw mening. En eenieder zal alles voor waar aannemen zolang het de eigen visie op deze hele smerige oorlog ondersteund.

Vooralsnog zie ik geen 'keiharde bewijzen'.

Zelf heb ik vooralsnog geen 'keiharde bewijzen' gezien vr of tegen de gifgas aanval in Douma.

Wat ik wel constateer is dat er vanuit de pro-kant gepoogd wordt om met alle middelen uit te zoeken of er inderdaad een gifgas aanval geweest is, terwijl de anti-kant alleen maar propaganda en desinformatie rondstrooit.
Je laatste alinea is aantoonbaar onjuist. De vs en vazallen bombardeerden Syrie voordat er omderzoek is gedaan, dit verhinderde het ondezoek. Verder hebben de vs ,gb en frankrijk de vn resolutie gevetoed die onafhankelijk ondezoek gelastte. Het is juist de door jou genoemde "pro" kant die alle imternationale spelregels aan de laars lapt en propaganda en desinformatie de wereld in stuurt. Dit kun je niet ontkennen, of omdraaien, want dit zijn keiharde feiten, net als de terroristen die gesteund worden met Amerikaanse wapens ,waardoor het lijden van de Syrische bevolking jarenlang verlengd is.
pi_178796700
quote:
10s.gif Op zaterdag 28 april 2018 13:44 schreef Slayage het volgende:
het regime is weer lekker pragmatisch bezig, miljoenen syriers moeten in mei hun eigendommen komen eisen met bewijzen anders raken ze hun woningen kwijt :Y)

10m Syrians at risk of forfeiting homes under new property law

Analysts say law leaves citizens who have opposed Assad regime facing permanent exile

More than 10 million Syrians who have fled the country’s raging war have been told to lay claim to their homes by early May or risk forfeiting them to the state.

A property law announced this month has raised widespread fears that Syrian citizens who have opposed Bashar al-Assad face permanent exile and that other people considered loyalists may be given access to their communities.

With the majority of internally displaced and overseas refugees unable or unwilling to return to prove ownership of properties, analysts and exiles say the law, known as article 10, and the tight timeframe surrounding it could serve as an instrument of demographic change and social engineering.

It has drawn parallels with laws enacted in Lebanon after the civil war to seize land in central Beirut, and the absentee property law in Israel in 1950 that legalised seizures from Palestinians driven from their lands.

The Syrian law empowers local administrations to re-register property ownership within their areas, a move that requires landowners to be present.
...........
“From the regime’s perspective, the law will serve three purposes: it gives them an additional vetting instrument over returnees and a way to strip political opponents of their assets. For refugees, largely perceived by the regime as traitors, this increases their risk of permanent exile. It will allow the regime to consolidate its power base by repopulating strategic areas with regime loyalists. This places the residents of informal settlements in major cities at risk of further dispossession. This may remove any potential source of future resistance for good.”

“This is the nail in the coffin for them,” said a senior EU official. “This is blatant power consolidation by Assad. It is punitive, not regulatory. Make no mistake. On the one hand, it is normal to do something like this after a natural disaster like an earthquake. But not now. And not like this. The war is still raging and metastasising. It’s not anywhere near over.”

Ja, de verschikkingen van oorlog. Het regime heeft ook niet echt andere mogelijkheden.
pi_178797477
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 april 2018 17:59 schreef IPA35 het volgende:
Goede gains nu in Damascus
En ze maken zich alweer op voor de homs pocket.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_178798395
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 april 2018 19:22 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

Je laatste alinea is aantoonbaar onjuist. De vs en vazallen bombardeerden Syrie voordat er omderzoek is gedaan, dit verhinderde het ondezoek.
Ik vind de vergeldingsaanval van de VS en vazallen zonder gedegen onderzoek ook ronduit belachelijk.
quote:
Verder hebben de vs ,gb en frankrijk de vn resolutie gevetoed die onafhankelijk ondezoek gelastte. Het is juist de door jou genoemde "pro" kant die alle imternationale spelregels aan de laars lapt en propaganda en desinformatie de wereld in stuurt. Dit kun je niet ontkennen, of omdraaien, want dit zijn keiharde feiten,
Maar als we het over veto's hebben dan moeten we de 12 veto's van Rusland met betrekking tot Syri en het onderzoek naar het gebruik van chemische wapens niet vergeten. Ook die keiharde feiten kunnen we niet ontkennen.

https://www.rte.ie/news/w(...)ussia-syria-un-veto/
quote:
net als de terroristen die gesteund worden met Amerikaanse wapens ,waardoor het lijden van de Syrische bevolking jarenlang verlengd is.
Helaas hebben terroristische groeperingen op termijn de kans gegrepen toen Assad op demonstranten ging schieten en zij in opstand kwamen. Dt waren de mensen die door de VS bewapend werden. Die mensen zijn er nu niet of nauwelijks meer en hun plaatsen zijn ingenomen door IS en aan AQ gelieerde groepjes achterlijken. De VS had toen eieren voor zijn geld moeten kiezen, maar ja, gezichtsverlies t.o.v. Poetin en hem de overwinning gunnen kan natuurlijk niet.....
She's been working late, She comes home, Gets on the phone, Calls up a few close friends, Gets a bottle of wine or something, And as the evening draws on they sit and reminisce....
pi_178800607
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 april 2018 21:42 schreef Montagui het volgende:
Helaas hebben terroristische groeperingen op termijn de kans gegrepen toen Assad op demonstranten ging schieten en zij in opstand kwamen. Dt waren de mensen die door de VS bewapend werden. Die mensen zijn er nu niet of nauwelijks meer en hun plaatsen zijn ingenomen door IS en aan AQ gelieerde groepjes achterlijken. De VS had toen eieren voor zijn geld moeten kiezen, maar ja, gezichtsverlies t.o.v. Poetin en hem de overwinning gunnen kan natuurlijk niet.....
Het Westen wist heel er goed dat er enorme extremistische elementen en terroristen in de opstand zaten en dat steunden ze dan ook maar al te graag.

Rapport uit 2012 van het Pentagon:
quote:
The salafist, the muslim brotherhood and AQL are the major forces driving the insurgency in syria.

AQL supported the syrian opposition from the beginning, both ideologically and through the media. AQL declared its opposition of Assad's government because it considered it a sectarian regime targetting sunnis.

http://www.judicialwatch.(...)-final-version11.pdf
Precies hetzelfde gebeurde ook in Libi waar terroristen en extremisten de macht grepen, ook daar wist het Westen precies dat dat zou gebeuren, dat blijkt uit dit rapport van het Engelse parlement:

quote:
28. The possibility that militant extremist groups would attempt to benefit from
the rebellion should not have been the preserve of hindsight. Libyan connections
with transnational militant extremist groups were known before 2011, because many
Libyans had participated in the Iraq insurgency and in Afghanistan with al-Qaeda.65

https://publications.parl(...)t/cmfaff/119/119.pdf
Je bent propaganda aan het verspreiden. Het Westen wist namelijk heel erg goed dat de rebellen die ze steunden enorme extremistische en terroristische elementen bevatten.
pi_178800844
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 april 2018 23:36 schreef JaJammerJan het volgende:

[..]

Het Westen wist heel er goed dat er enorme extremistische elementen en terroristen in de opstand zaten en dat steunden ze dan ook maar al te graag.

Rapport uit 2012 van het Pentagon:

[..]

Precies hetzelfde gebeurde ook in Libi waar terroristen en extremisten de macht grepen, ook daar wist het Westen precies dat dat zou gebeuren, dat blijkt uit dit rapport van het Engelse parlement:

[..]

Je bent propaganda aan het verspreiden. Het Westen wist namelijk heel erg goed dat de rebellen die ze steunden enorme extremistische en terroristische elementen bevatten.
Ik bestrijd dat niet. Ik geef alleen aan dat de 'opstand' in Syri NIET van deze groeperingen is uitgegaan.

Dat ze misschien likkebaardend vanaf de zijlijn de ontwikkelingen in Syrie gevolgd hebben (zeker IS- en AQ achtige groeperingen gezien hun wegkwijnende rol in bv Irak) om dan daar zo snel mogelijk in te springen lijkt me evident.
De VS heeft dat mogelijk niet voorzien e/o kon niet meer zonder gezichtsverlies terug. Zwak wat mij betreft, maar ja, geopolitics.....

Nu is het 1 grote puinzooi en sta ik achter de tweet van een Syrische blogger uit Aleppo:
quote:
“Syrian lives are propaganda pieces in a cynical global power struggle, each side wants to win public opinion over to his side, and doesn’t give a flying fuck about Syrians beyond their use as emotional manipulation tools,” he added. “And yes, journalists are at the forefront of this. We’re sick of this, we just want to end the war and be left alone.”
She's been working late, She comes home, Gets on the phone, Calls up a few close friends, Gets a bottle of wine or something, And as the evening draws on they sit and reminisce....
pi_178801346
"We’re sick of this, we just want to end the war and be left alone.”


Dat gaat Dr Bashar regelen.
pi_178802434
quote:
14s.gif Op zondag 29 april 2018 00:17 schreef Montana_ir het volgende:
"We’re sick of this, we just want to end the war and be left alone.”

Dat gaat Dr Bashar regelen.
Alleen is Dr Bashar niet de enige toneelspeler. Dus Dr. Bashar gaat helemaal niets regelen.
She's been working late, She comes home, Gets on the phone, Calls up a few close friends, Gets a bottle of wine or something, And as the evening draws on they sit and reminisce....
pi_178802914
quote:
0s.gif Op zondag 29 april 2018 01:15 schreef Montagui het volgende:

[..]

Alleen is Dr Bashar niet de enige toneelspeler. Dus Dr. Bashar gaat helemaal niets regelen.
kwestie van tijd....
pi_178802953
quote:
1s.gif Op zondag 29 april 2018 02:23 schreef Montana_ir het volgende:

[..]

kwestie van tijd....
Dream on.
She's been working late, She comes home, Gets on the phone, Calls up a few close friends, Gets a bottle of wine or something, And as the evening draws on they sit and reminisce....
pi_178803019
quote:
0s.gif Op zondag 29 april 2018 02:38 schreef Montagui het volgende:

[..]

Dream on.
Al-Assad or we burn the country.

  zondag 29 april 2018 @ 09:55:12 #154
187810 Szura
Kijk eens aan!
  zondag 29 april 2018 @ 23:44:36 #155
371563 Nintex
Rechtsts
pi_178824373
L0gg0l twitterde op zondag 29-04-2018 om 23:43:12 #Breaking A "new aggression with hostile missiles" targeted military sites at 10:30 PM in Hama and Aleppo countryside -- SANA quotes Syrian military source reageer retweet
Israeli's of Amerikanen zouden Iraanse milities gebomardeerd hebben.

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
pi_178824928
quote:
0s.gif Op zondag 29 april 2018 23:44 schreef Nintex het volgende:
L0gg0l twitterde op zondag 29-04-2018 om 23:43:12 #Breaking A "new aggression with hostile missiles" targeted military sites at 10:30 PM in Hama and Aleppo countryside -- SANA quotes Syrian military source reageer retweet
Israeli's of Amerikanen zouden Iraanse milities gebomardeerd hebben.
Het bombardement heeft een aardbeving veroorzaakt van. tussen de 2 en 3 . *O* *O*
BARUJ SHEM KEVOD MALJUTO LE´OLAM VA´ED
  Moderator maandag 30 april 2018 @ 00:49:14 #157
450295 crew  skysherrif
14
pi_178824951
Iemand met meer info?
Je gaat het pas zien als je het door hebt
pi_178824988
BNONews twitterde op maandag 30-04-2018 om 00:32:20 Video shows massive explosion at military site in Syria; it was so strong it registered as a 2.6-magnitude earthquake https://t.co/q4WvTgS54K reageer retweet
Tering wat een bom

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
pi_178827206
Iran krijgt klappen. Misschien toch niet Israel deze keer.
https://www.i24news.tv/en(...)new-enemy-aggression
  maandag 30 april 2018 @ 07:43:36 #161
476957 Ciclon
San Lorenzo de Almagro
pi_178827222
quote:
0s.gif Op maandag 30 april 2018 07:41 schreef bingoman het volgende:
Iran krijgt klappen. Misschien toch niet Israel deze keer.
https://www.i24news.tv/en(...)new-enemy-aggression
Misschien de Saudi's.
pi_178828219
quote:
0s.gif Op maandag 30 april 2018 00:44 schreef Pinkelotjeblauw het volgende:

[..]

Het bombardement heeft een aardbeving veroorzaakt van. tussen de 2 en 3 . *O* *O*
Dat zijn dan flinke bombardementen geweest.
pi_178828252
Gaan ze dan nu eindelijk eens het regime van Syrie echt hard aanpakken? laten we het hopen.
pi_178829305
quote:
0s.gif Op maandag 30 april 2018 09:55 schreef Rangono het volgende:

[..]

Dat zijn dan flinke bombardementen geweest.
en maar 38 doden.
BARUJ SHEM KEVOD MALJUTO LE´OLAM VA´ED
pi_178829396
quote:
0s.gif Op maandag 30 april 2018 11:05 schreef Pinkelotjeblauw het volgende:

[..]

en maar 38 doden.
Afwachten wat dit gaat brengen. Een conflict tussen Israel en Iran?
pi_178831243
quote:
0s.gif Op maandag 30 april 2018 11:09 schreef Rangono het volgende:

Afwachten wat dit gaat brengen. Een conflict tussen Israel en Iran?
ondertussen wordt er al jaren naar een grote clash tussen de twee landen gewerkt, de vraag is eerder hoe ver zullen de israelisch de amerikanen krijgen om iran aan te pakken. het liefst in iran zelf natuurlijk vanuit israelisch pov.

iig staat 1 ding vast de syriers zullen veel klappen blijven vangen aangezien iran steeds meer entrenched is in het land en israel dat natuurlijk niet kan accepteren.

overigens is iran/het regime in het oosten van het land aan het clashen met de amerikanen, krijgt minder aandacht, maar is net zo relevant

QalaatAlMudiq twitterde op zondag 29-04-2018 om 21:34:10 #Pt. #NDF fighters were part of assault vs #SDF, pictured while crossing #Euphrates & taking control of Junaynah. All advances reportedly reversed tonight. https://t.co/mUc4DOoq8C https://t.co/XCRWgua5RB reageer retweet
en een swap mbt fuah en yarmouk

QalaatAlMudiq twitterde op maandag 30-04-2018 om 00:45:11 S. #Damascus: #HTS fighters about to leave #Yarmouk Camp towards #Idlib. Deal brokered in parallel with evacuation of #Fuah & #Kefraya. https://t.co/GvbZ1u4kGn reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_178831725
quote:
0s.gif Op maandag 30 april 2018 11:05 schreef Pinkelotjeblauw het volgende:

[..]

en maar 38 doden.
Zullen wel hoge poppetjes geweest zijn dan.
pi_178832049
quote:
0s.gif Op maandag 30 april 2018 11:05 schreef Pinkelotjeblauw het volgende:

[..]

en maar 38 doden.
die amerikaanse aanval laatst had 0 doden, 38 doden vind ik een zware slag zeker als ze irgc linked zijn
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_178832156
quote:
0s.gif Op maandag 30 april 2018 11:09 schreef Rangono het volgende:

[..]

Afwachten wat dit gaat brengen. Een conflict tussen Israel en Iran?
Uiteraard. Israel is er klaar voor.
BARUJ SHEM KEVOD MALJUTO LE´OLAM VA´ED
  Moderator maandag 30 april 2018 @ 13:42:02 #170
8781 crew  Frutsel
pi_178833741
quote:
Explosions reported in Assad's army base of Homs

The Syrian army said 'enemy' rocket attacks struck military bases belonging to Syrian President Bashar Assad, Syrian state TV reported. According to the New York Times, an official from a regional alliance including Iran, Hezbollah and Syria, said the strikes killed 16 people, among them 11 Iranians. The bombardment also destroyed 200 missiles. He spoke on the condition of anonymity.

A report on a Syrian newspaper facebook page attributes the attack to the U.S. and Britain. Media outlets affiliated with the Syrian opposition claim 38 government soldiers were killed in the strike in Hama, with an additional 57 wounded.

According to several Syrian media outlets, the strikes targeted the 47th Brigade base in the southern Hama district, a military facility in northwestern Hama, and a facility north of the Aleppo International Airport.

A war monitor, the Syrian Observatory for Human Rights, also said Sunday's attack had targeted a warehouse for missiles and killed 26 people, mostly Iranians and Iraqis. Iran's Tasnim News agency, quoting unnamed source, denied reports of rockets hitting an Iranian military base in Syria, killing Iranian advisers.

Israel's security cabinet is convening on Monday following the airstrike. The session was unscheduled, and Ministers were told it would pertain to the Iran nuclear deal. Developments on the topic are reportedly being presented.

Over the last several weeks, a row of diplomats and intelligence community members from countries involved in the deal have visited Israel, as U.S. President Donald Trump's May 12 ultimatum for deal draws near.
Conflicts twitterde op maandag 30-04-2018 om 13:36:50 IRAN: Supreme Leader Khamenei says "the era of hit and run is gone, strikes will be met with strikes", following attack against Iranian targets in Syria last night. https://t.co/0s8K79Te9O reageer retweet
  maandag 30 april 2018 @ 13:52:58 #171
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_178834112
quote:
0s.gif Op maandag 30 april 2018 13:42 schreef Frutsel het volgende:

[..]

Conflicts twitterde op maandag 30-04-2018 om 13:36:50 IRAN: Supreme Leader Khamenei says "the era of hit and run is gone, strikes will be met with strikes", following attack against Iranian targets in Syria last night. https://t.co/0s8K79Te9O reageer retweet
Dus de VS stapt uit de Iran deal en Isral ziet zijn kans schoon?

Is that what's happening?
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_178835100
quote:
0s.gif Op maandag 30 april 2018 13:52 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Dus de VS stapt uit de Iran deal en Isral ziet zijn kans schoon?

Is that what's happening?
Isral ziet een verdere Iraanse opbouw en moet nu toch eckt wel gaan reageren, ongeacht de VS.
pi_178840889
quote:
0s.gif Op maandag 30 april 2018 13:52 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Dus de VS stapt uit de Iran deal en Isral ziet zijn kans schoon?

Is that what's happening?
Begint er steeds meer op te lijken.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_178844743
quote:
10s.gif Op maandag 30 april 2018 12:18 schreef Slayage het volgende:

[..]

ondertussen wordt er al jaren naar een grote clash tussen de twee landen gewerkt, de vraag is eerder hoe ver zullen de israelisch de amerikanen krijgen om iran aan te pakken. het liefst in iran zelf natuurlijk vanuit israelisch pov.

iig staat 1 ding vast de syriers zullen veel klappen blijven vangen aangezien iran steeds meer entrenched is in het land en israel dat natuurlijk niet kan accepteren.

overigens is iran/het regime in het oosten van het land aan het clashen met de amerikanen, krijgt minder aandacht, maar is net zo relevant

QalaatAlMudiq twitterde op zondag 29-04-2018 om 21:34:10 #Pt. #NDF fighters were part of assault vs #SDF, pictured while crossing #Euphrates & taking control of Junaynah. All advances reportedly reversed tonight. https://t.co/mUc4DOoq8C https://t.co/XCRWgua5RB reageer retweet
en een swap mbt fuah en yarmouk

QalaatAlMudiq twitterde op maandag 30-04-2018 om 00:45:11 S. #Damascus: #HTS fighters about to leave #Yarmouk Camp towards #Idlib. Deal brokered in parallel with evacuation of #Fuah & #Kefraya. https://t.co/GvbZ1u4kGn reageer retweet
Je geopolitieke visie is foutief. Het is niet Isral die gaat bepalen wat de VS moet gaan doen en andersom ook niet. Het is een wisselwerking. De bondgenootschap tussen die twee is nagenoeg onvoorwaardelijk.
pi_178844756
quote:
0s.gif Op maandag 30 april 2018 12:48 schreef Pinkelotjeblauw het volgende:

[..]

Uiteraard. Israel is er klaar voor.
Je doet alsof het een voetbalwedstrijd is.
pi_178847456
quote:
0s.gif Op maandag 30 april 2018 20:14 schreef Rangono het volgende:

[..]

Je doet alsof het een voetbalwedstrijd is.
Iedereen kiest ook een kant.
pi_178847538
quote:
7s.gif Op maandag 30 april 2018 21:24 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Iedereen kiest ook een kant.
Team Moon FTW!!!
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  maandag 30 april 2018 @ 21:36:17 #178
102757 EdvandeBerg
It's okay to be white!
pi_178847832
Achterbakse klootzakken die de Syrische strijdkrachten lafhartig bestoken. Als het de Israeli's zijn, hoop ik op wat raketten die afwijken en de eigen steden raken. Netanyahuzwijn.
pi_178848033
quote:
10s.gif Op maandag 30 april 2018 21:27 schreef Slayage het volgende:

[..]

Team Moon FTW!!!
Zuid-Koreanen zijn de beste Koreanen!
  dinsdag 1 mei 2018 @ 07:19:25 #180
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_178854786
quote:
10s.gif Op maandag 30 april 2018 21:27 schreef Slayage het volgende:

[..]

Team Moon FTW!!!
Team Rocket!!!
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_178855873
quote:
0s.gif Op maandag 30 april 2018 21:36 schreef EdvandeBerg het volgende:
Achterbakse klootzakken die de Syrische strijdkrachten lafhartig bestoken. Als het de Israeli's zijn, hoop ik op wat raketten die afwijken en de eigen steden raken. Netanyahuzwijn.
Echt heh!
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  dinsdag 1 mei 2018 @ 19:23:00 #182
365082 IPA35
Patriarch
pi_178872665
ischark twitterde op dinsdag 01-05-2018 om 19:03:51 Rebel admits 2400 out of the 2800 kidnapped alawites from Adra were killed right before the exit!! 400 were left alive to secure their evacuation! https://t.co/Xz6tPAMMqH reageer retweet
Spoeding in een corporatiewoning nabij u.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  dinsdag 1 mei 2018 @ 19:47:44 #183
208510 WammesWaggel
Ciao Matteo
pi_178873290
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 mei 2018 19:23 schreef IPA35 het volgende:
ischark twitterde op dinsdag 01-05-2018 om 19:03:51 Rebel admits 2400 out of the 2800 kidnapped alawites from Adra were killed right before the exit!! 400 were left alive to secure their evacuation! https://t.co/Xz6tPAMMqH reageer retweet
Spoeding in een corporatiewoning nabij u.
Allah wished it.
  dinsdag 1 mei 2018 @ 21:00:13 #184
365082 IPA35
Patriarch
pi_178875636
quote:
10s.gif Op dinsdag 1 mei 2018 19:47 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Allah wished it.
Like a weary camel, I must rest.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  dinsdag 1 mei 2018 @ 21:00:24 #185
365082 IPA35
Patriarch
pi_178875646
Deal in Homs.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_178879693
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 mei 2018 21:00 schreef IPA35 het volgende:
Deal in Homs.
De Turken gaan het nog druk krijgen met al rivaliserende milities op dat kleine lapje grond :p
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  woensdag 2 mei 2018 @ 20:11:56 #188
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_178898538
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 mei 2018 21:00 schreef IPA35 het volgende:
Deal in Homs.
Nou, lijkt er vooralsnog niet op dat het doorgaat. Dat betekent waarschijnlijk een militaire operatie waarin het leger met overmacht zal aantreden.

Ondertussen in Damascus zijn alle ‘groene’ gebieden overgenomen en wordt ISIS steeds verder in het nauw gedreven:

DcMAdxbWAAEJec6?format=jpg&name=medium
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Moderator donderdag 3 mei 2018 @ 10:34:16 #190
8781 crew  Frutsel
pi_178908688
Russian SU-30M Fighter crashed of Latakian coast

quote:
A Russian Su-30SM fighter crashed in Syria, with both pilots having perished in the incident, the Russian Defense Ministry said Thursday.

On Thursday morning, a Russian Su-30SM went down in the Mediterranean Sea after taking off from Khmeimim Airbase.
TnZ2xOc.jpg
  donderdag 3 mei 2018 @ 11:35:09 #191
104871 remlof
Europees federalist
pi_178909948
The ministry said the plane had not come under fire, adding that "according to preliminary information, the reason for the crash could have been a bird falling into the engine".
The accident brings Russia's official military losses in Syria to 86.


bron
United we stand, divided we fall - www.voltnederland.org
pi_178910527
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_178913834
A bird bird bird is the word.
pi_178914492
mooie tijden!

QalaatAlMudiq twitterde op donderdag 03-05-2018 om 12:51:08 #Syria: 5 years ago happened the #Baniyas Massacre. Entire families were slaughtered by Assad's men. Full report: https://t.co/WTYIJcOjnf reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_178924585
quote:
10s.gif Op donderdag 3 mei 2018 14:50 schreef Slayage het volgende:
mooie tijden!

QalaatAlMudiq twitterde op donderdag 03-05-2018 om 12:51:08 #Syria: 5 years ago happened the #Baniyas Massacre. Entire families were slaughtered by Assad's men. Full report: https://t.co/WTYIJcOjnf reageer retweet
Nep nieuws.
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_178927265
quote:
0s.gif Op donderdag 3 mei 2018 22:38 schreef HSG het volgende:

[..]

Nep nieuws.
Fake user.
She's been working late, She comes home, Gets on the phone, Calls up a few close friends, Gets a bottle of wine or something, And as the evening draws on they sit and reminisce....
  vrijdag 4 mei 2018 @ 07:50:28 #197
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_178927992
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  vrijdag 4 mei 2018 @ 13:33:43 #198
365082 IPA35
Patriarch
pi_178933532
quote:
10s.gif Op donderdag 3 mei 2018 14:50 schreef Slayage het volgende:
mooie tijden!

QalaatAlMudiq twitterde op donderdag 03-05-2018 om 12:51:08 #Syria: 5 years ago happened the #Baniyas Massacre. Entire families were slaughtered by Assad's men. Full report: https://t.co/WTYIJcOjnf reageer retweet
Wanneer je soldaten gaat afschieten en denkt ermee weg te kunnen komen :')
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_178934322
quote:
10s.gif Op donderdag 3 mei 2018 14:50 schreef Slayage het volgende:
mooie tijden!

QalaatAlMudiq twitterde op donderdag 03-05-2018 om 12:51:08 #Syria: 5 years ago happened the #Baniyas Massacre. Entire families were slaughtered by Assad's men. Full report: https://t.co/WTYIJcOjnf reageer retweet
Mooie tijden? Bedoel je de Armeense genocide?
pi_178934384
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 13:33 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Wanneer je soldaten gaat afschieten en denkt ermee weg te kunnen komen :')
Dit.
  vrijdag 4 mei 2018 @ 14:18:46 #202
365082 IPA35
Patriarch
pi_178934566
DcSbrh2WAAAsdBh.jpg:large

Charles Lister en Qalaat al-Mudiq gaan stuk van binnen.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  vrijdag 4 mei 2018 @ 15:07:41 #203
365082 IPA35
Patriarch
pi_178935545
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_178937861
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 13:33 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Wanneer je soldaten gaat afschieten en denkt ermee weg te kunnen komen :')
Het mooie is natuurlijk dat hele dorpen meteen meegenomen werden. Hemels!
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_178938089
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 14:07 schreef Montana_ir het volgende:

[..]

Mooie tijden? Bedoel je de Armeense genocide?
Huilen over de Ottomaanse slachtpartijen terwijl je baath slachtpartijen verheerlijkt. Selectieve verontwaardiging is de mens niet vreemd natuurlijk.

Het zou de mens sieren als hij elke vorm van kwaad en onrecht zou verwerpen, naar nee de tribale benadering is meestal troef.

Pleegt je eigen stam onrecht, wordt het links of rechtsom vergoelijkt of simpelweg ontkend dat het berhaupt heeft plaatsgevonden.

Wordt er op jouw stam onrecht gepleegd, schreeuwt men moord brand en is de wereld te klein.

The human condition no?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_178938964
quote:
10s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 16:58 schreef Slayage het volgende:

[..]

Huilen over de Ottomaanse slachtpartijen terwijl je baath slachtpartijen verheerlijkt. Selectieve verontwaardiging is de mens niet vreemd natuurlijk.

Ik huilen? Lol jij begon over Baniyas terwijl je de Armeense genocide ontkent!
Al-Qaida,Isis en alle andere tuig zijn beesten en hebben geen rechten. Daarom verdienen ze een Zulfiqar behandeling ;)
pi_178938993
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 17:50 schreef Montana_ir het volgende:
Daarom verdienen ze een Zulfiqar behandeling
Proef op de som nemen, ik zeg moge Allah jou in het hiernamaals verenigen met Bashar, jij zegt amien? Ben benieuwd broeder :7
  vrijdag 4 mei 2018 @ 20:21:05 #208
365082 IPA35
Patriarch
pi_178941687
quote:
10s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 16:48 schreef Slayage het volgende:

[..]

Het mooie is natuurlijk dat hele dorpen meteen meegenomen werden. Hemels!
150 doden is weinig.

Jaish al-Islam heeft alleen al 2400 gevangenen gedood paar weken terug.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_178947208
quote:
6s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 17:53 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Proef op de som nemen, ik zeg moge Allah jou in het hiernamaals verenigen met Bashar, jij zegt amien? Ben benieuwd broeder :7
:*
pi_178947217
quote:
7s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 20:21 schreef IPA35 het volgende:

[..]

150 doden is weinig.

Jaish al-Islam heeft alleen al 2400 gevangenen gedood paar weken terug.
ze riepen al vanaf dag 1:

“Alawieten naar het graf, christenen naar Beiroet“
  zaterdag 5 mei 2018 @ 07:11:25 #211
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_178947425
Interessant artikel over ISIS-rechtszaken in Irak

https://www.nrc.nl/nieuws(...)-levenslang-a1601917
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_178950997
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 03:07 schreef Montana_ir het volgende:

ze riepen al vanaf dag 1:

“Alawieten naar het graf, christenen naar Beiroet“
quote:
7s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 20:21 schreef IPA35 het volgende:

150 doden is weinig.

Jaish al-Islam heeft alleen al 2400 gevangenen gedood paar weken terug.
de "ja maar hunnie" argument vergoelijkt altijd de wandaden van de eigen stam? ff serieus. dat kan toch nooit een argument zijn? de "ja maar hunnie" argument maakt vanuit een tribale standpunt uiteraard perfect sense, maar geef dat dan gewoon duidelijk aan. "ik steun baath dus alle wandaden worden daarom door mij vergoelijkt" dan zijn we klaar.

quote:
1s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 17:50 schreef Montana_ir het volgende:

Ik huilen? Lol jij begon over Baniyas terwijl je de Armeense genocide ontkent!
waarom haal je de armeense genocide erbij? waar heb ik wat ontkend?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_178951990
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 07:11 schreef Szura het volgende:
Interessant artikel over ISIS-rechtszaken in Irak

https://www.nrc.nl/nieuws(...)-levenslang-a1601917
goed stuk!

hoewel er overduidelijk veel mis is met de gang van vele zaken, lijkt het erop dat de irakis er wel het beste van proberen te maken.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  zaterdag 5 mei 2018 @ 14:13:21 #215
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_178952674
ISIS bijna afgemaakt in Damascus
DcbfayRXUAIUAhe?format=jpg&name=medium
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_178952962
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 13:33 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Wanneer je soldaten gaat afschieten en denkt ermee weg te kunnen komen :')
Nee, maar om nu zo tekeer te gaan......
pi_178952981
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 mei 2018 17:50 schreef Montana_ir het volgende:

[..]

Ik huilen? Lol jij begon over Baniyas terwijl je de Armeense genocide ontkent!
Al-Qaida,Isis en alle andere tuig zijn beesten en hebben geen rechten. Daarom verdienen ze een Zulfiqar behandeling ;)
Er werden gehele dorpen meegenomen. Onschuldige burgers.
pi_178953520
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  zaterdag 5 mei 2018 @ 17:43:00 #219
365082 IPA35
Patriarch
pi_178956018
ANNA News reporter Marat Musin is omgekomen :{
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_178963397
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 14:35 schreef Rangono het volgende:

[..]

Er werden gehele dorpen meegenomen.
Onzin.
pi_178963726
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 17:43 schreef IPA35 het volgende:
ANNA News reporter Marat Musin is omgekomen :{
RIP

  zondag 6 mei 2018 @ 02:04:46 #222
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_178964377
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 17:43 schreef IPA35 het volgende:
ANNA News reporter Marat Musin is omgekomen :{
annanews_info twitterde op zaterdag 05-05-2018 om 18:50:47 Today we grievously report about the demise of Marat Musin, the founder and the leader of #AnnaNews agency. We bring our sincere condolences to his family and friends. Rest in peace, our comrade. https://t.co/69sxAMZ1JR reageer retweet
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_178981658
Hezbollah en Christelijke bondgenoten hebben in Libanon parlementsverkiezingen gewonnen *O*
  maandag 7 mei 2018 @ 01:31:04 #224
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_178981704
quote:
14s.gif Op maandag 7 mei 2018 01:23 schreef Montana_ir het volgende:
Hezbollah en Christelijke bondgenoten hebben in Libanon parlementsverkiezingen gewonnen *O*
Link? Er is toch maar een deel van de zetels voor hun beschikbaar?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  maandag 7 mei 2018 @ 01:45:16 #225
208510 WammesWaggel
Ciao Matteo
pi_178981777
Oh hallo Sven, als de Syrirs niet meer naar Zweden komen dan komt de Zweedse staat wel die kant op :D


https://theaviationist.co(...)nd-syria-these-days/
pi_178982085
quote:
1s.gif Op maandag 7 mei 2018 01:31 schreef Szura het volgende:

[..]

Link? Er is toch maar een deel van de zetels voor hun beschikbaar?
Bedoel je voor sjieeten?
Ja klopt maar ze hebben ook christelijke/Soennitische kandidaten.
pi_178982086
Verliezer is Saad Hariri...een Saudi puppet.
  maandag 7 mei 2018 @ 03:30:19 #228
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_178982092
quote:
14s.gif Op maandag 7 mei 2018 03:26 schreef Montana_ir het volgende:
Verliezer is Saad Hariri...een Saudi puppet.
De huidige premier toch? Maarja de president is altijd een christen en de premier een soenniet toch?

[ Bericht 4% gewijzigd door vigen98 op 07-05-2018 03:41:19 ]
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_178982128
quote:
0s.gif Op maandag 7 mei 2018 03:30 schreef vigen98 het volgende:

[..]

De huidige premier toch? Maarja de president is altijd een christen en de premier een soenniet toch?
Klopt.
pi_178982182
quote:
14s.gif Op maandag 7 mei 2018 01:23 schreef Montana_ir het volgende:
Hezbollah en Christelijke bondgenoten hebben in Libanon parlementsverkiezingen gewonnen *O*
Hezbollah winst is slecht nieuws. Dat land stevent dan weer als geheel keihard af op een oorlog met Israel. Denk niet dat sit nog lang op zich zal laten wachten.
pi_178990428
quote:
1s.gif Op maandag 7 mei 2018 06:04 schreef DeParo het volgende:

[..]

Hezbollah winst is slecht nieuws. Dat land stevent dan weer als geheel keihard af op een oorlog met Israel. Denk niet dat sit nog lang op zich zal laten wachten.
Onzin,nu is duidelijk dat meeste Libanezen (moslims,Christenen,durzen,..) Hezbollah steunen. Maakt Hezb alleen maar sterker... en Israel is de vernedering van 2006 nog niet vergeten die gaan echt geen nieuwe oorlog beginnen tegen Libanon. Ze weten dat ze klappen krijgen.

[ Bericht 6% gewijzigd door Montana_ir op 07-05-2018 16:16:42 ]
  maandag 7 mei 2018 @ 16:37:07 #234
208510 WammesWaggel
Ciao Matteo
pi_178993039
Schiet niet echt op met die Iraanse vergeldingen, iedere keer nadat Isral een aantal officiren van de terroristische IRGC afmaakt in Syri volgen er grote verhalen, maar ondertussen schiet het weinig op :D
Beetje saai dit.
pi_178993360
quote:
0s.gif Op maandag 7 mei 2018 16:37 schreef WammesWaggel het volgende:
Schiet niet echt op met die Iraanse vergeldingen, iedere keer nadat Isral een aantal officiren van de terroristische IRGC afmaakt in Syri volgen er grote verhalen, maar ondertussen schiet het weinig op :D
Beetje saai dit.
geduld is een schone zaak.. je kijkt te veel Kurtlar Vadisi
  maandag 7 mei 2018 @ 18:29:59 #236
208510 WammesWaggel
Ciao Matteo
pi_178995292
quote:
1s.gif Op maandag 7 mei 2018 16:51 schreef Montana_ir het volgende:

[..]

geduld is een schone zaak.. je kijkt te veel Kurtlar Vadisi
Fauda was beter, tweede seizoen nog niet gezien ivm casa de papel.
  maandag 7 mei 2018 @ 18:36:27 #237
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_178995385
quote:
1s.gif Op maandag 7 mei 2018 06:04 schreef DeParo het volgende:

[..]

Hezbollah winst is slecht nieuws. Dat land stevent dan weer als geheel keihard af op een oorlog met Israel. Denk niet dat sit nog lang op zich zal laten wachten.
Hezbollah is een verzetsbeweging, die absoluut niet terroristisch is. De beweging is gematigd en heeft steun bij grote delen van de bevolking, ze doen veel aan liefdadigheid, werkgelegenheidsprojecten voor vooral de armere delen van de bevolking. Ze staan bovendien symbool voor het verzet tegen de Israelische agressie die Libanon al vele malen heeft geteisterd. Hier komt nog bij da Hassan Nasrallah een zeer goede spreker is en een charismatische man.

Ook slim is dat Hezbollah niet staat voor Sharia, of het bekeren van niet moslims. Ook met mensen van Hezbollah kan een biertje op het terras worden gedronken. Zaken die de seculiere Libanees aanspreken. Feit is dat deze verzetsbeweging genormaliseerd is en dat wij dit zullen moeten accepteren door ze gewoon net als de Libanezen als politieke partij te zien. We moeten ons niet laten leiden door de oorlogszuchtige Netanjahoeen Trump, maar gewoon zelf eens in Libanon kijken hoe het daar is.
1.6069841.4187627069.jpg

[ Bericht 7% gewijzigd door Gabrunal_2013 op 07-05-2018 19:12:28 ]
pi_179001884
It is final:
#Hezbollah and Amal, the Shi’a coalition won 26 out of 27 seats at the parliament. This is the largest group defeating and overwhelming all other groups Sunni, Christiani and Druse.

Moreover, #Hezbollah and Amal allies hold the control of the third of the parliament’s seats before joining any other group. Among this Shia allies there are 10 Sunnis, Christians and Druse, all loyal to Hezbollah/Amal

In the second place comes the pro-Saidi Arabia pro-West Saad Hariri who used to hold 32 seats but today’s controls 21 seats only. A hard hit to Saudi and US (and Israel). Iran (allies) won in Iraq, Syria and now Lebanon. Ouch!!!

@ejmalrai
pi_179002080
12 mei parlementsverkiezingen in Irak. Als PMU wint.. _O- _O- _O-
pi_179004643
quote:
1s.gif Op maandag 7 mei 2018 18:36 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

Hezbollah is een verzetsbeweging, die absoluut niet terroristisch is. De beweging is gematigd en heeft steun bij grote delen van de bevolking, ze doen veel aan liefdadigheid, werkgelegenheidsprojecten voor vooral de armere delen van de bevolking. Ze staan bovendien symbool voor het verzet tegen de Israelische agressie die Libanon al vele malen heeft geteisterd. Hier komt nog bij da Hassan Nasrallah een zeer goede spreker is en een charismatische man.

Ook slim is dat Hezbollah niet staat voor Sharia, of het bekeren van niet moslims. Ook met mensen van Hezbollah kan een biertje op het terras worden gedronken. Zaken die de seculiere Libanees aanspreken. Feit is dat deze verzetsbeweging genormaliseerd is en dat wij dit zullen moeten accepteren door ze gewoon net als de Libanezen als politieke partij te zien. We moeten ons niet laten leiden door de oorlogszuchtige Netanjahoeen Trump, maar gewoon zelf eens in Libanon kijken hoe het daar is.
[ afbeelding ]
De militaire tak van Hezbollah staat op de Europese terreurlijst. De partij is daar overduidelijk aan gelieerd. Maar het boeit me niet eens of ze wel of niet een echte terreurgroep zijn. Oprecht dat interesseert me weinig. Het gaat erom dat Hezbollah met haar militaire politiek de veiligheid van heel Libanon op het spel zet. De activiteiten in Syrie kan je over twisten maar de provocaties jegens Israel, smokkel van wapens drugs en raketten, en het financieren al dan niet mogelijk maken van geweld in en tegen Israelische doelwitten maar ook steunen van andere 'guerilla's' behoren tot die activiteiten.

Jij onderscheidt in jouw betoog niet de realiteit van het idealistische. Het is prima dat de Sji'ieten in Libanon een eigen vertegenwoordiging willen en verdienen. Volstrekt logisch. Maar dat neemt niet de realiteit weg dat Hezbollah wel met iets meer bezig is dan alleen het vertegenwoordigen van Sji'ieten. Op dit moment maken ze van heel Zuid-Libanon zo'n beetje een lanceerplaats voor raketten. Dat kan alleen maar slecht aflopen als daar niet iets voortijdig aan wordt gedaan.

De hypocrisie is stuitend dus.
pi_179004645
quote:
1s.gif Op maandag 7 mei 2018 15:12 schreef Montana_ir het volgende:

[..]

Onzin,nu is duidelijk dat meeste Libanezen (moslims,Christenen,durzen,..) Hezbollah steunen. Maakt Hezb alleen maar sterker... en Israel is de vernedering van 2006 nog niet vergeten die gaan echt geen nieuwe oorlog beginnen tegen Libanon. Ze weten dat ze klappen krijgen.
Je hebt duidelijk niet opgelet. Wat Israel geleerd heeft van 2006 is dat het nooit meer zal toestaan dat Hezbollah in een vergelijkbare situatie terecht kan komen, het continue bestoken van Iraanse doelen in Syrie behoort tot die strategie en heeft een duidelijke connectie met Hezbollah, het is overduidelijk dat Hezbollah uit is op oorlog met Israel en nu ivm Iraanse druk zal dat gevaar niet minder zijn geworden dus.
  dinsdag 8 mei 2018 @ 07:10:47 #242
365082 IPA35
Patriarch
pi_179005520
quote:
0s.gif Op maandag 7 mei 2018 16:37 schreef WammesWaggel het volgende:
Schiet niet echt op met die Iraanse vergeldingen, iedere keer nadat Isral een aantal officiren van de terroristische IRGC afmaakt in Syri volgen er grote verhalen, maar ondertussen schiet het weinig op :D
Beetje saai dit.
Nu moeten ze zelf vermeende Iraanse plannen verzinnen om hun agressie te rechtvaardigen bij de boomers.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_179006125
quote:
1s.gif Op maandag 7 mei 2018 18:36 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

Hezbollah is een verzetsbeweging, die absoluut niet terroristisch is. De beweging is gematigd en heeft steun bij grote delen van de bevolking, ze doen veel aan liefdadigheid, werkgelegenheidsprojecten voor vooral de armere delen van de bevolking. Ze staan bovendien symbool voor het verzet tegen de Israelische agressie die Libanon al vele malen heeft geteisterd. Hier komt nog bij da Hassan Nasrallah een zeer goede spreker is en een charismatische man.

Ook slim is dat Hezbollah niet staat voor Sharia, of het bekeren van niet moslims. Ook met mensen van Hezbollah kan een biertje op het terras worden gedronken. Zaken die de seculiere Libanees aanspreken. Feit is dat deze verzetsbeweging genormaliseerd is en dat wij dit zullen moeten accepteren door ze gewoon net als de Libanezen als politieke partij te zien. We moeten ons niet laten leiden door de oorlogszuchtige Netanjahoeen Trump, maar gewoon zelf eens in Libanon kijken hoe het daar is.
[ afbeelding ]
Bron?
Ik ben HSG-Bomber niet.
  dinsdag 8 mei 2018 @ 10:52:03 #244
208510 WammesWaggel
Ciao Matteo
pi_179008591
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 07:10 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Nu moeten ze zelf vermeende Iraanse plannen verzinnen om hun agressie te rechtvaardigen bij de boomers.
Onderzeeboten hoef je nog niet te overtuigen bij gebrek aan AI ;)

Het feit dat het belangrijkste deel van het beleid van Iran het vernietigen van een staat is waar het geeneens een grens mee deelt is wmbt genoeg grond om Teheran met de grond gelijk te maken.
pi_179011227
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 07:10 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Nu moeten ze zelf vermeende Iraanse plannen verzinnen om hun agressie te rechtvaardigen bij de boomers.
Meh verzinnen niet zo zeer, maar het wordt wel enorm uitvergroot alsof het groots en nieuws is terwijl het al jaren zo is. Netanyahu kon Obama niet overhalen om Iran aan te pakken en kennelijk denk hij dat het misschien met Trump wel kan om hem op de anti Iran bandwagon te krijgen, maar ik denk niet dat Trump daar zo'n zin in heeft. Ik bedoel dat zou een merkwaardige plot twist zijn als Trump nu opeens als het ware met als Obama zou starten met expeditie s in het buitenland. Iets waar Trump nog steeds over klaagt. Dat valt gewoon niet te rijmen met de jongens terugbrengen en Amerika first retoriek.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_179011451
quote:
1s.gif Op maandag 7 mei 2018 06:04 schreef DeParo het volgende:

[..]

Hezbollah winst is slecht nieuws. Dat land stevent dan weer als geheel keihard af op een oorlog met Israel. Denk niet dat sit nog lang op zich zal laten wachten.
Het is zeker slecht nieuws, maar wel begrijpelijk dat het hezz keer op keer lukt om electoraal te scoren. De bevolking geeft zodoende indirect backing voor de oorlog die zij Libanon in zullen duwen straks met israel. Zou me niet verbazen dat de Amerikanen ook mee zullen doen. In het ergste geval trekken ze locaties in Iran ook mee in de oorlog.

De Libanezen hebben geen vijanden nodig met "vrienden" als hezz.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_179011481
quote:
10s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 13:05 schreef Slayage het volgende:

[..]

Het is zeker slecht nieuws, maar wel begrijpelijk dat het hezz keer op keer lukt om electoraal te scoren. De bevolking geeft zodoende indirect backing voor de oorlog die zij Libanon in zullen duwen straks met israel. Zou me niet verbazen dat de Amerikanen ook mee zullen doen. In het ergste geval trekken ze locaties in Iran ook mee in de oorlog.

De Libanezen hebben geen vijanden nodig met "vrienden" als hezz.
Ik begrijp het zeker, maja, of Hezbollah gaat ten onder in Syrie als Iran en Israel daar direct met elkaar in oorlog gaan of de oorlog begint in Zuid-Libanon zelf dus. Weet niet of Amerika zich er direct mee zal bemoeien, de Arabische staten daarentegen, die zouden ook wel eens wat kunnen doen. Maar als die er zich mee gaan bemoeien dan hebben we het over een burgeroorlog in Libanon.
pi_179011717
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 13:07 schreef DeParo het volgende:

[..]

Ik begrijp het zeker, maja, of Hezbollah gaat ten onder in Syrie als Iran en Israel daar direct met elkaar in oorlog gaan of de oorlog begint in Zuid-Libanon zelf dus. Weet niet of Amerika zich er direct mee zal bemoeien, de Arabische staten daarentegen, die zouden ook wel eens wat kunnen doen. Maar als die er zich mee gaan bemoeien dan hebben we het over een burgeroorlog in Libanon.
Hezz gaat voorlopig nergens heen hoor. Laat staan dat ze ten onder zouden gaan in Syri. Net als de Iranirs die nergens gaan in Syri. Iran samen met hezz en het baath regime zijn ondertussen sterker gebonden aan elkaar dan ooit. Ze kunnen ook niet meer zonder elkaar in Syri. Zonder Iran/ hezz valt het regime, zonder het regime heeft Iran/hezz niks te zoeken in Syri.

Ze zijn samen op een collision course met Isral, dat inderdaad potentieel immense gevolgen kan hebben. De Syrirs en Libanezen zullen de meeste klappen vangen. Wat uiteraard in de aard van een proxy oorlog heeft.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_179011797
quote:
10s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 13:21 schreef Slayage het volgende:

[..]

Hezz gaat voorlopig nergens heen hoor. Laat staan dat ze ten onder zouden gaan in Syri. Net als de Iranirs die nergens gaan in Syri. Iran samen met hezz en het baath regime zijn ondertussen sterker gebonden aan elkaar dan ooit. Ze kunnen ook niet meer zonder elkaar in Syri. Zonder Iran/ hezz valt het regime, zonder het regime heeft Iran/hezz niks te zoeken in Syri.

Ze zijn samen op een collision course met Isral, dat inderdaad potentieel immense gevolgen kan hebben. De Syrirs en Libanezen zullen de meeste klappen vangen. Wat uiteraard in de aard van een proxy oorlog heeft.
Dat is wat ik bedoel, wanneer het conflict met Israel uitbreekt, maar ik denk dat Iran de meeste klappen zal opvangen, Syrie minder, nou ja ik denk dat Assad zich er wel redelijk afzijdig van kan houden gesteund door Rusland. Het schijnt dat de Russen de provocerende acties van Iran in dat gebied ook niet erg op prijs stelt (Israel informeert Rusland bij aanvallen in Syrie om te voorkomen dat ze Russische doelen raken en Rusland heeft zover bekend niet Iran gewaarschuwd wat wel wat zegt). Wanneer dat conflict uitbreekt nog maar eens kijken of het in Zuid-Libanon zal zijn of in Syrie maar dan ziet het er niet Goed uit voor en Iran en Hezbollah. Want 2006 dat gaat niet meer gebeuren.
pi_179014524
quote:
10s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 13:05 schreef Slayage het volgende:
Het is zeker slecht nieuws, maar wel begrijpelijk dat het hezz keer op keer lukt om electoraal te scoren. De bevolking geeft zodoende indirect backing voor de oorlog die zij Libanon in zullen duwen straks met israel. Zou me niet verbazen dat de Amerikanen ook mee zullen doen. In het ergste geval trekken ze locaties in Iran ook mee in de oorlog.

De Libanezen hebben geen vijanden nodig met "vrienden" als hezz.
Sjieten in Libanon zijn gewoon meest verenigd en demografisch sterkst groeiend. Christenen verlaten graag en makkelijker het land en verdeeld..zowel politiek en ook naar christelijke stroming, soennieten verdeeld omdat aardige groep uitgekeken is op hun Hariri elite en ook niet eens meer stemt. Sowieso verliezen deze groepen het demografisch van sjieten die meer kids krijgen. Salafisten verzwakken onder soennieten ook Hariri hier en daar.

In 2006 begon de Libanon oorlog nadat Hizbullah Isralische militairen had gekidnapt. Dit wordt weleens vergeten. Jaar eerder probeerden ze dat ook maar mislukte het. De reactie was een invasie van 30 dagen en groter Libanon dan enkel alleen sjiitische wijken/zuiden in puin. Zo een actie kan Hizbullah niet snel meer herhalen zonder hun image te schaden in de Libanese publieke opinie, bij niet sjieten. Onverantwoordelijk zo een kidnapping en zet heel Libanon gelijk in puin door Isralische reactie. En in ieder geval niet voor Libanese belangen zo een actie als kidnapping. Het heeft ook niets met verzet te maken.

Bij een grote escalatie tussen Iran en Isral is zodra Hizbullah zich ermee bemoeit duidelijk dat het Iraanse belangen voorop stelt en daarmee geheel Libanon in hun persoonlijke oorlogsambities meesleept.

Het is niet voor niets dat tot nu toe sinds 2006 Hizbullah niets heeft zitten vergelden ondanks dat Isral herhaaldelijk in Syri zaken platgooide of soldaten afmaakte. Iran zal terugslaan via milities in Syri ipv Hizbullah vanuit Zuid Libanon of een aanslag op Isralirs ergens in buitenland zoals in Bulgarije.
Van Hizbullah zijde zit een oorlog met Isral er niet snel in denk ik. Niet als het aan Iran en de Hezb ligt. De vergelding met Isral pakken ze subtieler aan.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
  dinsdag 8 mei 2018 @ 15:32:38 #251
102757 EdvandeBerg
It's okay to be white!
pi_179015137
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2018 14:13 schreef Szura het volgende:
ISIS bijna afgemaakt in Damascus
[ afbeelding ]
Dan kan er zomaar opeens weer een 'gifgasaanval' plaatsvinden.

quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 15:10 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Sjieten in Libanon zijn gewoon meest verenigd en demografisch sterkst groeiend. Christenen verlaten graag en makkelijker het land en verdeeld..zowel politiek en ook naar christelijke stroming, soennieten verdeeld omdat aardige groep uitgekeken is op hun Hariri elite en ook niet eens meer stemt. Sowieso verliezen deze groepen het demografisch van sjieten die meer kids krijgen. Salafisten verzwakken onder soennieten ook Hariri hier en daar.

In 2006 begon de Libanon oorlog nadat Hizbullah Isralische militairen had gekidnapt. Dit wordt weleens vergeten. Jaar eerder probeerden ze dat ook maar mislukte het. De reactie was een invasie van 30 dagen en groter Libanon dan enkel alleen sjiitische wijken/zuiden in puin. Zo een actie kan Hizbullah niet snel meer herhalen zonder hun image te schaden in de Libanese publieke opinie, bij niet sjieten. Onverantwoordelijk zo een kidnapping en zet heel Libanon gelijk in puin door Isralische reactie. En in ieder geval niet voor Libanese belangen zo een actie als kidnapping. Het heeft ook niets met verzet te maken.

Bij een grote escalatie tussen Iran en Isral is zodra Hizbullah zich ermee bemoeit duidelijk dat het Iraanse belangen voorop stelt en daarmee geheel Libanon in hun persoonlijke oorlogsambities meesleept.

Het is niet voor niets dat tot nu toe sinds 2006 Hizbullah niets heeft zitten vergelden ondanks dat Isral herhaaldelijk in Syri zaken platgooide of soldaten afmaakte. Iran zal terugslaan via milities in Syri ipv Hizbullah vanuit Zuid Libanon of een aanslag op Isralirs ergens in buitenland zoals in Bulgarije.
Van Hizbullah zijde zit een oorlog met Isral er niet snel in denk ik. Niet als het aan Iran en de Hezb ligt. De vergelding met Isral pakken ze subtieler aan.
Tenzij Israel een vals vlagje doet en er een nieuwe ontvoering van Israeliers plaats vindt.
pi_179019764
quote:
10s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 13:05 schreef Slayage het volgende:

[..]

Het is zeker slecht nieuws, maar wel begrijpelijk dat het hezz keer op keer lukt om electoraal te scoren. De bevolking geeft zodoende indirect backing voor de oorlog die zij Libanon in zullen duwen straks met israel. Zou me niet verbazen dat de Amerikanen ook mee zullen doen. In het ergste geval trekken ze locaties in Iran ook mee in de oorlog.

De Libanezen hebben geen vijanden nodig met "vrienden" als hezz.
:')

Dankzij Hezbollah bestaat Libanon nog steeds.
pi_179022753
IAFsite twitterde op dinsdag 08-05-2018 om 20:17:23 The IDF has detected irregular Iranian activity in Syria and is preparing the civilian population on the Golan Heights accordingly, as well as defensive systems. Any aggression against Israel will be met with a severe response. reageer retweet
  dinsdag 8 mei 2018 @ 21:09:11 #254
208510 WammesWaggel
Ciao Matteo
pi_179023827
Trump heeft gesproken, de Islamitische Staat Iran heeft wel een probleem nu.
pi_179025793
michaelh992 twitterde op dinsdag 08-05-2018 om 21:37:20 Initial/unconfirmed reports suggest a convoy may have been targeted rather than an actual base. There's an Iranian base near al-Kiswah (targeted by #Israel in the past) #Syria reageer retweet
pi_179030753
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 21:09 schreef WammesWaggel het volgende:
Trump heeft gesproken, de Islamitische Staat Iran heeft wel een probleem nu.
israel first!

Iran klaar om atoomprogramma te hervatten
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_179031056
Isral laat er geen gras over groeien...weer bombardementen dus vanavond.

En morgen ontmoet Bibi Poetin in Moskou. Zal geen toeval zijn die bombardementen net voor die meeting.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_179031231
AFP twitterde op dinsdag 08-05-2018 om 23:38:42 #BREAKING Nine pro-govt fighters killed in Israeli missile strike near Damascus, monitor says reageer retweet
  dinsdag 8 mei 2018 @ 23:48:15 #260
208510 WammesWaggel
Ciao Matteo
pi_179031359
quote:
Let the attack begin.
  dinsdag 8 mei 2018 @ 23:58:56 #261
371563 Nintex
Rechtsts
pi_179031649
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 23:35 schreef Aloulu het volgende:
Isral laat er geen gras over groeien...weer bombardementen dus vanavond.

En morgen ontmoet Bibi Poetin in Moskou. Zal geen toeval zijn die bombardementen net voor die meeting.
Ik denk dat bibi gaat proberen om raketsystemen te slijten die wel werken. Want die Russisch-Syrische luchtafweer is echt volkomen nutteloos ^O^

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
pi_179045292
I learned from decision makers in #Syria that #Russia is putting pressure on the Syrian leadership to refrain from responding to #Israel attacks. #Damascus wants to respond to Israeli violations but Russia believes "it is not the time to escalate and fall into the Israeli goal"[email protected]
pi_179045649
Maar maar maar, papa beer beschermt ons toch overal tegen?

;( ;( ;(
pi_179048517
U.S. pres.'s shallow & ludicrous behavior wasn't unexpected. The same behavior existed in previous US presidents. Yet, Iranian nation is persistent while former U.S. presidents passed away & IRI is still standing. This man's corpse will also be worm food while IRI stands strong. @khamenei.ir
  woensdag 9 mei 2018 @ 23:38:59 #265
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_179054288
Assad is de oorlog aan het winnen, dat mag niet want dan is het Westen niet blij. Liever een land in puin en in conflict, dan dat Assad wint natuurlijk.

Topbeleid van het Westen _O_

Als Assad weg is en het land helemaal kapot, kunnen onze bouwbedrijven daar de boel weer opbouwen. Economische groei *O* Top *O*
pi_179054303
Yep....het wordt steeds beter in het Midden-Oosten, Summer is coming.
pi_179054399
giphy.gif
pi_179054417
Syrisch leger + Iraanse militias hebben eindelijk gereageerd op Isral en zijn nu bezig met het bombarderen van Israelische posities bij de Golan hoogte. Gaat lekker worden daar....
  Moderator woensdag 9 mei 2018 @ 23:58:02 #271
8781 crew  Frutsel
pi_179054473
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2018 23:54 schreef JubaUrbicus het volgende:
Syrisch leger + Iraanse militias hebben eindelijk gereageerd op Isral en zijn nu bezig met het bombarderen van Israelische posities bij de Golan hoogte. Gaat lekker worden daar....
Vooralsnog zie ik alleen berichten andersom. Isral bombardeert iets in Syri nadat het luchtalarm in Isral is afgegaan.
pi_179054496
quote:
1s.gif Op woensdag 9 mei 2018 23:58 schreef Frutsel het volgende:

[..]

Vooralsnog zie ik alleen berichten andersom. Isral bombardeert iets in Syri nadat het luchtalarm in Isral is afgegaan.
https://twitter.com/IvanSidorenko1/status/994331987312807937?s=20
pi_179054497
quote:
1s.gif Op woensdag 9 mei 2018 23:58 schreef Frutsel het volgende:

[..]

Vooralsnog zie ik alleen berichten andersom. Isral bombardeert iets in Syri nadat het luchtalarm in Isral is afgegaan.
QalaatAlMudiq twitterde op woensdag 09-05-2018 om 23:50:27 #Pt. Video showing #Syria|n Regime MRLS bombing #Golan. First time ever direct retaliation for previous #Israel|i strikes. https://t.co/4aK9dHrPPx reageer retweet
  Moderator donderdag 10 mei 2018 @ 00:00:13 #274
8781 crew  Frutsel
pi_179054516
Ah duidelijk. Nou we gaan het meemaken.
pi_179054529
Hoe kan je trouwen op "mobiel" een tweet embedden?
pi_179054606
Nieuwe parkeerplaatsen in Syrie.

Bouwmarkt van Erik de Vlieger.

*O*

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
  donderdag 10 mei 2018 @ 00:05:59 #277
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_179054637
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 00:00 schreef theNull het volgende:
Hoe kan je trouwen op "mobiel" een tweet embedden?
Via het twitterknopje. Wel even "?s=20" weghalen. Anders komt er geen tweet
Ik ben een Nikon :-)
pi_179054677
quote:
6s.gif Op donderdag 10 mei 2018 00:05 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Via het twitterknopje. Wel even "?s=20" weghalen. Anders komt er geen tweet
Die zie ik niet op mijn mobiel. Maakt niet uit :-)
  Moderator donderdag 10 mei 2018 @ 00:08:22 #280
8781 crew  Frutsel
pi_179054701
quote:
6s.gif Op donderdag 10 mei 2018 00:05 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Via het twitterknopje. Wel even "?s=20" weghalen. Anders komt er geen tweet
Ik zie mobiel ook geen twitterknopje?
pi_179054781
mawilner twitterde op donderdag 10-05-2018 om 00:06:22 #Breaking: “Prepare for several scenarios.” #Israel says forces of #Iran in #Syria fired roughly 20 projectiles to the #GolanHeights, and consider it a “severe” event requiring a response. reageer retweet

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
pi_179054785
quote:
0s.gif Op maandag 7 mei 2018 16:37 schreef WammesWaggel het volgende:
Schiet niet echt op met die Iraanse vergeldingen, iedere keer nadat Isral een aantal officiren van de terroristische IRGC afmaakt in Syri volgen er grote verhalen, maar ondertussen schiet het weinig op :D
Beetje saai dit.
;)
  donderdag 10 mei 2018 @ 00:15:20 #283
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_179054835
quote:
1s.gif Op donderdag 10 mei 2018 00:07 schreef theNull het volgende:

[..]

Die zie ik niet op mijn mobiel. Maakt niet uit :-)
quote:
1s.gif Op donderdag 10 mei 2018 00:08 schreef Frutsel het volgende:

[..]

Ik zie mobiel ook geen twitterknopje?
Oh sorry. Ik zit op de desktop omgeving op mn browser :') sorry :@
Ik ben een Nikon :-)
pi_179054879
Dannymakkisyria twitterde op donderdag 10-05-2018 om 00:14:16 WOW! Pro gov Mayadeen TV reporting from a military source than any further Israeli attacks will be met with larger attacks on #Israel itself https://t.co/s4KppguqGG reageer retweet

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
pi_179054920
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 00:16 schreef Nintex het volgende:
Dannymakkisyria twitterde op donderdag 10-05-2018 om 00:14:16 WOW! Pro gov Mayadeen TV reporting from a military source than any further Israeli attacks will be met with larger attacks on #Israel itself https://t.co/s4KppguqGG reageer retweet
Popcorn klaarzetten _O- _O- _O- _O- _O- _O-
pi_179054940
Elizrael twitterde op donderdag 10-05-2018 om 00:17:32 Sources in Quneitra tell me: Heavy Israeli shelling on regime positions in Quneitra now: Baath city, Tel Ahmar & Amal Farms all hit in the past several minutes. reageer retweet
Waar is de live stream ;(

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
  donderdag 10 mei 2018 @ 00:20:10 #287
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_179054953
Wow! Het gaat los daar _O-
Ik ben een Nikon :-)
  donderdag 10 mei 2018 @ 00:23:17 #288
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_179055013
endbds twitterde op donderdag 10-05-2018 om 00:22:06 Breaking: #Iran fired 20 rockets at #Israel. Many intercepted by the iron dome reageer retweet
Ik ben een Nikon :-)
  donderdag 10 mei 2018 @ 00:24:18 #289
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_179055033
Geen idee of dit oude beelden zijn:

London_Bulletin twitterde op donderdag 10-05-2018 om 00:22:08 Video of projectiles being launched from #Syria toward #Israel targets moments ago. Sirens have sounded in the #GolanHeights. Explosions also heard in the Golan region in the past few minutes. https://t.co/KWheJ57TsZ https://t.co/ohNHfoKCjk reageer retweet
Ik ben een Nikon :-)
pi_179055045
Axis of Resistance _O_
pi_179055109
SulomeAnderson twitterde op donderdag 10-05-2018 om 00:22:41 Video of Iranians firing missiles into Israel just minutes ago https://t.co/QUbOn22KWx reageer retweet

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
  Moderator donderdag 10 mei 2018 @ 00:34:10 #292
8781 crew  Frutsel
pi_179055196
Meerdere tweets nu over zware explosies in en rond Damascus.
pi_179055221
Eindelijk weer vervuiling van de atmosfeer :Y
pi_179055233
quote:
1s.gif Op donderdag 10 mei 2018 00:34 schreef Frutsel het volgende:
Meerdere tweets nu over zware explosies in en rond Damascus.
Jup Israeli Airforce is airborne.

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
  donderdag 10 mei 2018 @ 00:38:02 #295
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_179055254
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 00:36 schreef Nintex het volgende:

[..]

Jup Israeli Airforce is airborne.
Dat doen ze snel :@ Zijn het niet gewoon kruisraketten?
Ik ben een Nikon :-)
pi_179055265
quote:
6s.gif Op donderdag 10 mei 2018 00:38 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Dat doen ze snel :@ Zijn het niet gewoon kruisraketten?
Naar mijn weten hebben de Israeli's die niet.
Althans, niet in de aantallen dat ze lukraak wat doelen kunnen raken.

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
pi_179055270
Jaaaaaaaa popcorn genot
Zonder wrijving geen glans
  donderdag 10 mei 2018 @ 00:39:33 #298
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_179055276
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2018 00:38 schreef Nintex het volgende:

[..]

Naar mijn weten hebben de Israeli's die niet.
Geen idee :-P
Ik ben een Nikon :-)
  donderdag 10 mei 2018 @ 00:41:30 #299
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_179055308