abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_178527722
SyriŽ
syrian_flag_with_coat_of_arms_by_death_to_the_swines-d5gq0ms.jpg20zuzcw.jpgMercyCorps_SyriaCrisisMap_0215.jpg
SyriŽ is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. De Syrische oppositie in binnen- en buitenland inclusief de Koerden hebben niet deelgenomen aan deze verkiezingen. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Vele tienduizenden mensen kwamen daarbij om het leven. Zo vader, zo zoon. Nadat eind 2010 in TunesiŽ demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in SyriŽ. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten. Vele Syrische soldaten deserteerden en sloten zich aan bij het Vrije Syrische Leger omdat ze naar eigen zeggen niet op demonstranten wilden schieten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. De vraag is dan ook hoe democratisch dit is, aangezien de Koerden, een etnische minderheid zo geen etnische partij kunnen oprichten, en de moslimbroederschap kan ook niet meedoen terwijl ze over een groot aantal aanhangers beschikken binnen SyriŽ. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 400.000 doden gevallen. Etnische en religieuze groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, SyriŽ bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, SyriŽ, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA (Free Syrian Army) + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA (Syrian Arab Army) en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurde gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van SyriŽ
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en SyriŽ heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida, tegenwoordig beter bekend als HTS (Hayaat Tahrir Shaam), zogenaamd de banden verbroken met Al Qaida.

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie die zowel in Irak als in SyriŽ opereert. Volgens eigen zeggen komen ze op voor de soennieten in Irak en SyriŽ, dus hun meeste slachtoffers zijn voornamelijk niet-soennieten. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart, bijna iedereen dus.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, JordaniŽ, LibiŽ, VAE, Saudi-ArabiŽ en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van SyriŽ met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
1450px-Syrian_Civil_War_map.svg.pngRood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en SyriŽ
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in SyriŽ

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Inmiddels zijn de jezidische gebieden in Irak heroverd op IS, en zijn er duizenden Amerikaanse soldaten actief in Irak ondanks dat Obama geen boots on the ground wilde en juist de troepen wilde weghalen uit Irak (belofte van hem tijdens de Amerikaanse verkiezingen in 2008).

WO-AT312_TIMELI_G_20140808161505.jpg
Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en SyriŽ bestaat.

Inmiddels heeft IS grote stukken grondgebied in Irak en SyriŽ verloren. Het kalifaat is territoriaal verslagen, maar nog niet militair. De verwachting is dat IS ondergronds doorgaat met hit and run aanvallen tegen Iraakse soldaten/pro-regerinsmilities en aanslagen gericht tegen sjiieten in Bagdad.
BuwMxd-IQAAxVOF.jpg

Kaart van de huidige militaire situatie
Iraq_war_map.pngPaars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul
1600px-Battle_of_Mosul_%282016–2017%29.svg.png

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en SyriŽ
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn AssyriŽrs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creŽren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_178527763
laatste post vorige topic

quote:
10s.gif Op zondag 15 april 2018 11:24 schreef Slayage het volgende:
'Europa is blijven steken in 17de eeuw'

Nu Idfa-directeur Orwa Nyrabia niet meer in SyriŽ woont, vraagt hij zich soms ongerust af of hij wel zichzelf blijft. ‘Ga ook ik de wereld bekijken als een Europeaan?’

Hoe lang is het geleden dat hij gevangen zat in een Syrische cel en werd ondervraagd door Assads geheime dienst? Zes jaar, langer niet. En nu zit Orwa Nyrabia in het Amsterdamse kantoor van het Idfa, het documentaire filmfestival waarvan hij sinds begin dit jaar artistiek directeur is. In afwachting van een nieuw huis in Nederland leeft hij nog min of meer in twee werelden, pendelend tussen Berlijn en Amsterdam. Voeg daar SyriŽ aan toe, het land dat hem nooit zal verlaten, en hij is het kind van drie werelden.

Nyrabia spreekt over Europa als ‘wij’ en hij heeft het over ‘onze’ blik als het gaat om de Europese manier van kijken. Tegelijkertijd blijft hij het perspectief hanteren van de man uit Homs, geworteld in de Arabische cultuur. Maar eigenlijk, zegt hij, is de film zijn werkelijke thuis, en film is een universum zonder grenzen. Een plek waar de ene mens zich kan verplaatsen in de andere. Dat is iets wat naar zijn gevoel in Europa wel eens ontbreekt, ondanks de grote filosofische traditie van het humanisme.
.......
"Het ergert me als Europeanen zeggen te hopen op vrede voor SyriŽ. Wat is vrede? Op dit moment zou dat zijn: een overwinning voor de dictator en de vernietiging van alle oppositie. Het zou een vrede zijn die niet is gebaseerd op de waardigheid van alle burgers, op het samenleven van alle gemeenschappen, op democratie . Zo'n vrede wil ik niet. Dat is mijn probleem met de Europese blik, dat die zich beperkt tot dit uitgeklede idee van vrede, misschien uit schuldgevoel, omdat we op televisie zien wat er gebeurt, maar niet willen investeren in hulp. Ik ben bang dezelfde geprivilegieerde blik te krijgen en naar de ander te kijken op een gesimplificeerde wijze.


Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_178528666
quote:
10s.gif Op zondag 15 april 2018 11:27 schreef Slayage het volgende:
laatste post vorige topic

[..]

Ja hoor, daar zijn we weer die Nazi's.

De man is gemarteld door de geheime dienst van Assad, maar de Europeanen zijn de Nazi's. Ga lekker terugfietsen naar Syrie. :')
pi_178531356
quote:
10s.gif Op zondag 15 april 2018 11:27 schreef Slayage het volgende:
laatste post vorige topic

[..]

Wat een bagger vol quasi-intellectueel geneuzel.
pi_178531765
quote:
10s.gif Op zondag 15 april 2018 11:27 schreef Slayage het volgende:
laatste post vorige topic

[..]

En Moslims in de 7de eeuw. Lopen we toch nog 1000 jaar voor.
  zondag 15 april 2018 @ 19:20:17 #6
365082 IPA35
Patriarch
pi_178537903
Vanavond van grote gains in Homs en Zuid-Damascus.

Laatste pockets worden nu echt opgeruimd.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  zondag 15 april 2018 @ 23:29:26 #7
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_178542977
quote:
10s.gif Op zondag 15 april 2018 11:27 schreef Slayage het volgende:
laatste post vorige topic

[..]

Wat is nou precies zijn punt behalve een hoop gegeneraliseer over de "Europeaan"?
pi_178545094
The Real Next War in Syria: Iran vs. Israel:
https://www.nytimes.com/2(...)on-c-col-left-region

quote:
SYRIA-ISRAEL BORDER, Golan Heights — Stop me if you’ve heard this one before: Syria is going to explode. I know, you have heard that one before, but this time I mean really explode. Because the U.S., British and French attack on Syria to punish its regime for its vile use of chemical weapons — and Russia’s vow to respond — is actually just the second-most dangerous confrontation unfolding in that country.

Even more dangerous is that Israel and Iran, at the exact same time, seem to be heading for a High Noon shootout in Syria over Iran’s attempts to turn Syria into a forward air base against Israel, something Israel is vowing to never let happen. This is not mere speculation. In the past few weeks — for the first time ever — Israel and Iran have begun quietly trading blows directly, not through proxies, in Syria.

And this quiet phase may be about to end.

Israel and Iran are now a hair-trigger away from going to the next level — and if that happens, the U.S. and Russia may find it difficult to stay out.

Let me try to explain what is unfolding from a lookout post on the Syrian-Israel border, where I stood a couple of days ago. To follow along at home, I highly recommend this website, which tracks the multiple interlocking Syrian conflicts in real time and is used by the U.N. observers here on the Golan Heights.

Let’s start with the fact that the latest U.S., British and French cruise missile punishment attack appears to be a one-off operation and the impact will be contained. Russia and Syria have little interest in courting another Western raid and raising the level of involvement in Syria by the three big Western powers. And the three Western powers do not want to get more deeply involved in Syria.

It is the potentially uncontained direct shooting war brewing between Israel and Iran that is much more likely and worrisome, because it may be about to enter round two.

Round one occurred on Feb. 10, when an Iranian drone launched by a Revolutionary Guards Quds Force unit operating out of Syria’s T4 air base, east of Homs in central Syria, was shot down with a missile from an Israeli Apache helicopter that was following it after it penetrated Israeli airspace.

Initial reports were that the Iranian drone was purely on a reconnaissance mission. But the official Israeli Army spokesman, Brig. Gen. Ronen Manelis, said Friday that the drone’s flight path and Israel’s “intelligence and operational analysis of the parts of the Iranian unmanned vehicle” indicated that “the aircraft was carrying explosives” and that its mission was “an act of sabotage in Israeli territory.”

I have no ability to independently verify that claim. But the fact that the Israelis are putting it out should raise alarm bells. If it is true, it suggests that the Quds Force — commanded by Iran’s military mastermind Qassem Suleimani — may have been trying to launch an actual military strike on Israel from an air base in Syria, not just reconnaissance.

EDITORS’ PICKS

The ISIS Files: When Terrorists Run City Hall

How Cambridge Analytica Exploited the Facebook Data of Millions

Many People Taking Antidepressants Find They Cannot Quit
“This is the first time we saw Iran do something against Israel — not by proxy,” a senior Israeli military source told me. “This opened a new period.”

It certainly helps to explain why Israeli jets launched a predawn missile raid on the Iranian drone’s T4 home base last Monday. This would have been a huge story — Israel killed seven Iranian Quds Force members, including Col. Mehdi Dehghan, who led the drone unit — but it was largely lost in the global reaction to (and Trump tweets about) President Bashar al-Assad’s use of chemical weapons two days earlier.

“It was the first time we attacked live Iranian targets — both facilities and people,” said the Israeli military source. And the Iranians not only openly announced their embarrassing losses through the semiofficial Fars news agency — they have played down previous indirect casualties from Israeli strikes in Syria — but then publicly vowed to take revenge.

“The crimes will not remain unanswered,” Ali Akbar Velayati, a top adviser to Iran’s supreme leader, said during a visit to Syria.

Since then, senior Israeli defense officials have let it be known that if the Iranians were to strike back at Israeli targets, Israel may use the opportunity to make a massive counterstrike on Iran’s entire military infrastructure in Syria, where Iran is attempting to establish both a forward air base, as well as a factory for GPS-guided missiles that could hit targets inside Israel with much greater accuracy — inside a 50-meter radius — and deploy them from Syria and with Hezbollah in Lebanon.

These defense officials say there is zero chance Israel will make the mistake it made in Lebanon — of letting Hezbollah establish a massive missile threat there — by letting Iran do the same directly in Syria.

Now you can understand why it is such a dangerous situation — even without the U.S., French and British punishment for Assad’s use of chemical weapons.

Iran claims it is setting up bases in Syria to protect it from Israel, but Israel has no designs on Syria; it actually prefers the devil it knows there — Assad — over chaos. And it has not intervened in the civil war there except to prevent the expansion of Iran’s military infrastructure there or to retaliate for rebel or Syrian shells that fell on Israel’s territory.

I understand Iran’s security concerns in the Gulf; it faces a number of hostile, pro-American Sunni Arab powers trying to contain its influence and undermine its Islamic regime. From Iran’s perspective, these are a threat.

But what is Iran doing in Syria?

Tehran’s attempt to build a network of bases and missile factories in Syria — now that it has helped Assad largely crush the uprising against him — appears to be an ego-power play by Iran’s Quds Force leader Suleimani to extend Iran’s grip on key parts of the Sunni Arab world and advance his power struggle with President Hassan Rouhani. Suleimani’s Quds Force now more or less controls — through proxies — four Arab capitals: Damascus, Beirut, Baghdad and Sana.

Iran has actually become the biggest “occupying power” in the Arab world today. But Suleimani may be overplaying his hand, especially if he finds himself in a direct confrontation with Israel in Syria, far from Iran, without air cover.

After all, even before this, many average Iranians were publicly asking what in the world is Iran doing spending billions of dollars — which were supposed to go to Iranians as a result of the lifting of sanctions from the Iran nuclear deal — fighting wars in Syria, Lebanon and Yemen.

That is surely one reason Iran has not retaliated — yet. Suleimani has to think twice about starting a full-scale, direct war with Israel, because of another big story many people have not noticed: Iran’s currency is collapsing back home. Consider this April 12 story on CNBC.com:

The Iranian rial “has plummeted to a record low amid growing economic and political uncertainty, causing a rush to the banks as Iranians desperately try to acquire U.S. dollars with exchanges forced to shut their doors to prevent long and chaotic lines.” The rial has lost one-third of its value just this year, the story noted.

Moreover, Israeli military officials believe Russian President Vladimir Putin and Suleimani are no longer natural allies. Putin wants and needs a stable Syria where his puppet Bashar Assad can be in control and Russia can maintain a forward naval and air presence and look like a superpower again — on the cheap. Iran’s President Rouhani probably also prefers a stable Syria, where Assad has consolidated his power and that is not a drain on the Iranian budget. But Suleimani and the Quds Force seem to aspire to greater dominance of the Arab world and putting more pressure on Israel.

Unless Suleimani backs down, you are about to see in Syria an unstoppable force — Iran’s Quds Force — meet an immovable object: Israel.

Fasten your seatbelt.
Zo dat zijn nog eens interessante ontwikkelingen en zo zie je maar weer dat die Israelische aanval, althans een beetje ondergesneeuwd, toch behoorlijk significant was.

Iran duidelijk in het hart geraakt van het eigen drone-programma, zou ook tegen de borst van Rusland stuiten omdat zij juist een stabiel Syrie willen en de Iraanse troepen daar niet echt aan mee willen werken, meer directe confrontaties liggen op de loer.

Maar het bombardement van Israel was dus mogelijk een stuk belangrijker dan de Westerse in dit geval.

[ Bericht 0% gewijzigd door DeParo op 16-04-2018 07:52:14 ]
  maandag 16 april 2018 @ 07:44:17 #9
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_178546000
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 05:52 schreef DeParo het volgende:
The Real Next War in Syria: Iran vs. Israel:
https://www.nytimes.com/2(...)on-c-col-left-region

[..]

Zo dat zijn nog eens interessante ontwikkelingen en zo zie je maar weer dat die Israelische aanval, althans een beetje ondergesneeuwd, toch behoorlijk significant was.

Iran duidelijk in het hard geraakt van het eigen drone-programma, zou ook tegen de borst van Rusland stuiten omdat zij een stabiel Syrie willen en de Iraanse troepen daar niet echt aan mee willen werken, meer directe confrontaties liggen op de loer.

Maar het bombardement van Israel was dus mogelijk een stuk belangrijker dan de Westerse dan.
Ik denk dat als het puntje bij het paaltje komt Rusland Iran gaat laten vallen.
pi_178547164
quote:
1s.gif Op maandag 16 april 2018 05:52 schreef DeParo het volgende:
The Real Next War in Syria: Iran vs. Israel:
https://www.nytimes.com/2(...)on-c-col-left-region

[..]

Zo dat zijn nog eens interessante ontwikkelingen en zo zie je maar weer dat die Israelische aanval, althans een beetje ondergesneeuwd, toch behoorlijk significant was.

Iran duidelijk in het hart geraakt van het eigen drone-programma, zou ook tegen de borst van Rusland stuiten omdat zij juist een stabiel Syrie willen en de Iraanse troepen daar niet echt aan mee willen werken, meer directe confrontaties liggen op de loer.

Maar het bombardement van Israel was dus mogelijk een stuk belangrijker dan de Westerse in dit geval.
En in Zuid-Aleppo ook Iraanse officieren omgekomen bij een "dubieus" bombardement/raketaanval. Veel minder over bericht.

Israel zal - terecht - niet gaan zitten afwachten totdat Syrie door Iran is omgetoverd in een nieuwe vestiging vol met Iraanse wapenfabrieken, drone-centrales, raketopslagplaatsen en Iraanse officieren die cellen leiden die langzaamaan dichterbij de Israelische grens kruipen om bij een volgende oorlog met Hizbullah een tweede front te kunnen openen met Israel.

Overigens is het verhaal dat Iran Syrie mee helpt financieel de S300 aan te schaffen van de Russen na de laatste Amerikaanse bombardementen. Hebben ze eerder al geprobeerd maar de Russen niet mee akkoord gegaan. Benieuwd wat de Russen nu gaan doen. Iran wil dolgraag de rekeningen deels betalen voor het Syrische regime om die luchtafweer voor hen te kopen. Hoewel er nog wel wat ogen en haken aan zitten.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_178547292
Op de radio een Nederlandse Syrier die verbolgen is dat Assad niet meteen is afgezet. Beetje ondankbaar, eerst hier opgevangen worden en huis krijgen en dan nog een derde wereldoorlog willen.
pi_178547843
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 09:40 schreef Aloulu het volgende:

[..]

En in Zuid-Aleppo ook Iraanse officieren omgekomen bij een "dubieus" bombardement/raketaanval. Veel minder over bericht.

Israel zal - terecht - niet gaan zitten afwachten totdat Syrie door Iran is omgetoverd in een nieuwe vestiging vol met Iraanse wapenfabrieken, drone-centrales, raketopslagplaatsen en Iraanse officieren die cellen leiden die langzaamaan dichterbij de Israelische grens kruipen om bij een volgende oorlog met Hizbullah een tweede front te kunnen openen met Israel.

Overigens is het verhaal dat Iran Syrie mee helpt financieel de S300 aan te schaffen van de Russen na de laatste Amerikaanse bombardementen. Hebben ze eerder al geprobeerd maar de Russen niet mee akkoord gegaan. Benieuwd wat de Russen nu gaan doen. Iran wil dolgraag de rekeningen deels betalen voor het Syrische regime om die luchtafweer voor hen te kopen. Hoewel er nog wel wat ogen en haken aan zitten.
Dank. Had ik nog niet gelezen. Rusland zal, denk ik, in dit geval Israel steunen (indirect), zij willen helemaal geen nieuwe oorlogszone in de Golan of rond dat gebied, ze weten dat Israel vastberaden is om een nieuw 2006 te voorkomen dus dat is helemaal geen keuze voor ze. Bovendien weet Rusland dat Israel nu gesteund wordt door Arabische landen die, in tegenstelling tot Amerika, veel minder terughoudend zullen zijn tegen Iran. Rusland wil helemaal niet gevangen raken tussen zulke strijdende partijen dus.
pi_178548134
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 09:49 schreef Loekie1 het volgende:
Op de radio een Nederlandse Syrier die verbolgen is dat Assad niet meteen is afgezet. Beetje ondankbaar, eerst hier opgevangen worden en huis krijgen en dan nog een derde wereldoorlog willen.
Vrijheid van meningsuiting is echt kut.
pi_178548238
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 10:21 schreef DeParo het volgende:

Dank. Had ik nog niet gelezen. Rusland zal, denk ik, in dit geval Israel steunen (indirect), zij willen helemaal geen nieuwe oorlogszone in de Golan of rond dat gebied, ze weten dat Israel vastberaden is om een nieuw 2006 te voorkomen dus dat is helemaal geen keuze voor ze. Bovendien weet Rusland dat Israel nu gesteund wordt door Arabische landen die, in tegenstelling tot Amerika, veel minder terughoudend zullen zijn tegen Iran. Rusland wil helemaal niet gevangen raken tussen zulke strijdende partijen dus.
Ik dacht dat Israel duidelijk heeft laten weten via kanalen dat rondom circa 60km van de Golan voor Iraanse eenheden en/of Hizbullah echt een rode lijn is om te komen en/of posten op te zetten. En als ik het goed heb dus ook voor SAA. Acht maanden geleden bij bombardement rondom de Golan op Syrisch grondgebied Iraanse officieren omgekomen waarvan Israel meende dat dat een infiltratiepoging was. Inmiddels weet Israel definitief dat ze in hun strijd in Syrie tegen Iran alleen staan en ook Trump Syrie echt wil verlaten. En als je Israelische media leest al langer (ik lees ynetnews en haaretz regelmatig) dan zie je dat ze daar mee leven inmiddels; Syrie en de Iraanse militaire invloed tegengaan is topprioriteit voor Israel, wat het ook mag kosten. Ze willen voorkomen dat ze in de toekomst tegen een nieuwe buur aankijken wat een Iraanse vestiging is geworden van raketfabrieken, Iraanse eenheden, raketinstallaties op Israel gericht en allerlei cellen die proberen zo dichtbij mogelijk bij de Israelische grens te komen.

Ik denk dat Rusland de strijd tussen Israel en Iran op Syrisch gebied niet om kan keren, noch duidelijk kant kiest voor een partij. Het zal proberen middels diplomatie de situatie te kalmeren waar het kan, maar dat is onmogelijk in deze situatie van tegenstelde belangen. Iran en Israel vechten al lang een koude oorlog uit en Syrie wordt een belangrijk strijdtoneel zie je in alles al jaren.Tenzij je gelooft dat de IraniŽrs toegeven en Syrie op geen enkele wijze militair gaan gebruiken voor basissen voor eigen Iraans gewin (in de strijd tegen Israel).
Rusland kan weinig uithalen, ze hebben geen leverage over Iran namelijk. En juist door de oorlog zijn Assad en Iran meer dan ooit samen verbonden en Assad ontzettend afhankelijk van Iran.

Israel zal zoals vanaf het begin is gekozen Russische belangen respecteren en waar nodig zaken afstemmen zodat er geen Russische nevenschade plaatsvindt. Ik ben benieuwd of Rusland de S300 nu na de Amerikaanse aanvallen aan Syrie wil verkopen, waarbij het grootste deel door Iran wordt betaald. Of dat ze toch (zoals voorheen) Israelische (en toen ook Amerikaanse) bezwaren meenemen in die beslissing.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_178548251
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 09:49 schreef Loekie1 het volgende:
Op de radio een Nederlandse Syrier die verbolgen is dat Assad niet meteen is afgezet. Beetje ondankbaar, eerst hier opgevangen worden en huis krijgen en dan nog een derde wereldoorlog willen.
Verblijfsvergunning afnemen en uitleveren aan Assad. Hoe durft die.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_178548417
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 10:49 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Ik dacht dat Israel duidelijk heeft laten weten via kanalen dat rondom circa 60km van de Golan voor Iraanse eenheden en/of Hizbullah echt een rode lijn is om te komen en/of posten op te zetten. En als ik het goed heb dus ook voor SAA. Acht maanden geleden bij bombardement rondom de Golan op Syrisch grondgebied Iraanse officieren omgekomen waarvan Israel meende dat dat een infiltratiepoging was. Inmiddels weet Israel definitief dat ze in hun strijd in Syrie tegen Iran alleen staan en ook Trump Syrie echt wil verlaten. En als je Israelische media leest al langer (ik lees ynetnews en haaretz regelmatig) dan zie je dat ze daar mee leven inmiddels; Syrie en de Iraanse militaire invloed tegengaan is topprioriteit voor Israel, wat het ook mag kosten. Ze willen voorkomen dat ze in de toekomst tegen een nieuwe buur aankijken wat een Iraanse vestiging is geworden van raketfabrieken, Iraanse eenheden, raketinstallaties op Israel gericht en allerlei cellen die proberen zo dichtbij mogelijk bij de Israelische grens te komen.

Ik denk dat Rusland de strijd tussen Israel en Iran op Syrisch gebied niet om kan keren, noch duidelijk kant kiest voor een partij. Het zal proberen middels diplomatie de situatie te kalmeren waar het kan, maar dat is onmogelijk in deze situatie van tegenstelde belangen. Iran en Israel vechten al lang een koude oorlog uit en Syrie wordt een belangrijk strijdtoneel zie je in alles al jaren.Tenzij je gelooft dat de IraniŽrs toegeven en Syrie op geen enkele wijze militair gaan gebruiken voor basissen voor eigen Iraans gewin (in de strijd tegen Israel).
Rusland kan weinig uithalen, ze hebben geen leverage over Iran namelijk. En juist door de oorlog zijn Assad en Iran meer dan ooit samen verbonden en Assad ontzettend afhankelijk van Iran.

Israel zal zoals vanaf het begin is gekozen Russische belangen respecteren en waar nodig zaken afstemmen zodat er geen Russische nevenschade plaatsvindt. Ik ben benieuwd of Rusland de S300 nu na de Amerikaanse aanvallen aan Syrie wil verkopen, waarbij het grootste deel door Iran wordt betaald. Of dat ze toch (zoals voorheen) Israelische (en toen ook Amerikaanse) bezwaren meenemen in die beslissing.
Israel heeft vrede met een Assad-regime in Syrie, dat kennen ze, en dat zijn ze gewend. Sterker nog voor de burgeroorlog waren Assad en Israel, naar het schijnt, zelfs bijna tot een revolutionair akkoord gekomen aangaande hun conflicten. Dat kan niet. Israel moet nu toezien hoe Iran een militaire infrastructuur vlakbij Israel opbouwt en bovendien niet alleen Syrie bewapent maar ook Hezbollah. Die rode lijn heeft Israel getrokken en handhaaft het strikt. Nooit meer een 2006 waarbij het werd verrast door het opgebouwde wapenarsenaal van Hezbollah in Libanon. De drone die de aanval vorige week ofzo uitlokte zou in Israel iets hebben moeten saboteren, de Israelische reactie was duidelijk, en laat zien dat ze bereid zijn de hele Iraanse infrastructuur in dat gebied plat te leggen als het moet. En dat conflict komt steeds dichterbij.

Wat betreft Rusland inderdaad, Israel zal hun belangen respecteren en Rusland zal in eerste instantie weinig keuzes kunnen en zullen maken, maar ik verwacht wel als het er echt op aankomt dat Iran in ieder geval de IRGC keihard zal laten vallen.

Het is dus spannend. Maar het gaat ook om hoe ver Iran bereid is te gaan nu tegen Israel want de aanval was wel een zeer gevoelige klap voor ze.
pi_178550851
wat een gehakkel van onze minister van defensie zeg, mbt de aanval op syrie

https://joop.bnnvara.nl/v(...)oude-oorlog-begonnen
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  maandag 16 april 2018 @ 13:51:16 #19
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_178554633
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 07:44 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ik denk dat als het puntje bij het paaltje komt Rusland Iran gaat laten vallen.
Vanzelfsprekend. Overigens verwacht ik eerder dat die generaal door een mysterieus ongeval om het leven komt. Zeker wanneer de lokale bevolking van Iran ook niet achter de interventies staat.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_178554779
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 10:59 schreef DeParo het volgende:

[..]

Israel heeft vrede met een Assad-regime in Syrie, dat kennen ze, en dat zijn ze gewend. Sterker nog voor de burgeroorlog waren Assad en Israel, naar het schijnt, zelfs bijna tot een revolutionair akkoord gekomen aangaande hun conflicten. Dat kan niet. Israel moet nu toezien hoe Iran een militaire infrastructuur vlakbij Israel opbouwt en bovendien niet alleen Syrie bewapent maar ook Hezbollah. Die rode lijn heeft Israel getrokken en handhaaft het strikt. Nooit meer een 2006 waarbij het werd verrast door het opgebouwde wapenarsenaal van Hezbollah in Libanon. De drone die de aanval vorige week ofzo uitlokte zou in Israel iets hebben moeten saboteren, de Israelische reactie was duidelijk, en laat zien dat ze bereid zijn de hele Iraanse infrastructuur in dat gebied plat te leggen als het moet. En dat conflict komt steeds dichterbij.

Wat betreft Rusland inderdaad, Israel zal hun belangen respecteren en Rusland zal in eerste instantie weinig keuzes kunnen en zullen maken, maar ik verwacht wel als het er echt op aankomt dat Iran in ieder geval de IRGC keihard zal laten vallen.

Het is dus spannend. Maar het gaat ook om hoe ver Iran bereid is te gaan nu tegen Israel want de aanval was wel een zeer gevoelige klap voor ze.
Zo'n beetje alle wapens uit die regio komen uit Rusland dus die heeft nogal een leverage over de strijdende partijen. Als ze willen zit Iran zo zonder AA.

Dit terwijl de VS de arabieren en israel maar wat graag bewapenen met high tech shit.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_178554796
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 07:44 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ik denk dat als het puntje bij het paaltje komt Rusland Iran gaat laten vallen.
Waarom zou Rusland dat doen?
pi_178554859
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 10:21 schreef DeParo het volgende:

[..]

Dank. Had ik nog niet gelezen. Rusland zal, denk ik, in dit geval Israel steunen (indirect), zij willen helemaal geen nieuwe oorlogszone in de Golan of rond dat gebied, ze weten dat Israel vastberaden is om een nieuw 2006 te voorkomen dus dat is helemaal geen keuze voor ze. Bovendien weet Rusland dat Israel nu gesteund wordt door Arabische landen die, in tegenstelling tot Amerika, veel minder terughoudend zullen zijn tegen Iran. Rusland wil helemaal niet gevangen raken tussen zulke strijdende partijen dus.
Israel moet wel waakzaam zijn dat die Arabische landen niet opeens Israel een messsteek in de rug geven.
pi_178554906
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 15:11 schreef Rangono het volgende:

[..]

Israel moet wel waakzaam zijn dat die Arabische landen niet opeens Israel een messsteek in de rug geven.
Arabische landen preferen altijd Israel boven Iran. Die sektarische strijd is onvoorstelbaar.
pi_178554941
quote:
1s.gif Op maandag 16 april 2018 15:13 schreef DeParo het volgende:

[..]

Arabische landen preferen altijd Israel boven Iran. Die sektarische strijd is onvoorstelbaar.
Jawel, maar dat is niet waar het omgaat. Ik prefereer een moordenaar ook boven een massamoordenaar, maar daarom ben ik nog geen vriendjes met de moordenaar.

Israel moet waakzaam zijn.
pi_178555076
Kunnen de Verenigde Staten, Engeland en Frankrijk niet gestraft worden voor hun aanval op SyriŽ?
  maandag 16 april 2018 @ 15:23:09 #27
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_178555171
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 15:18 schreef Odaiba het volgende:
Kunnen de Verenigde Staten, Engeland en Frankrijk niet gestraft worden voor hun aanval op SyriŽ?
Door wie?
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_178555211
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 15:23 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Door wie?
De Verenigde Naties?
  maandag 16 april 2018 @ 15:27:01 #29
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_178555253
quote:
10s.gif Op maandag 16 april 2018 15:25 schreef Odaiba het volgende:

[..]

De Verenigde Naties?
Het enige orgaan van de VN dat effectief straffen op kan leggen is de Veiligheidsraad en die landen hebben alle drie een veto, dus uhm...
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  maandag 16 april 2018 @ 15:56:50 #30
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_178555821
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 15:08 schreef Rangono het volgende:

[..]

Waarom zou Rusland dat doen?
Omdat de belangen van de IRGC en Rusland niet dezelfde zijn.
pi_178555850
quote:
1s.gif Op maandag 16 april 2018 15:56 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Omdat de belangen van de IRGC en Rusland niet dezelfde zijn.
Nee, maar die van Rusland en de VS ook niet. En die van Rusland en Israel ook niet.
  maandag 16 april 2018 @ 16:41:35 #32
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_178556790
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 15:57 schreef Rangono het volgende:

[..]

Nee, maar die van Rusland en de VS ook niet. En die van Rusland en Israel ook niet.
Dus is het een samenwerking op losse schroeven. Als het Rusland meer nadeel dan voordeel oplevert gaan ze echt niet pal achter Iran staan.
pi_178556895
quote:
1s.gif Op maandag 16 april 2018 15:13 schreef DeParo het volgende:

[..]

Arabische landen preferen altijd Israel boven Iran. Die sektarische strijd is onvoorstelbaar.
Die Palestijnen zijn eigenlijk IraniŽrs en geen Arabieren.

:')
Op vrijdag 5 januari 2018 08:29 schreef xminator het volgende:
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple.
pi_178559695
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 10:50 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Verblijfsvergunning afnemen en uitleveren aan Assad. Hoe durft die.
:D !
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_178559967
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 16:45 schreef alilami het volgende:

[..]

Die Palestijnen zijn eigenlijk IraniŽrs en geen Arabieren.

:')
ik kan me wel voorstellen dat ze veel sympathie voelen voor iran omdat ze zo uitgesproken anti israel zijn. wat iran hun concreet heeft gebracht? hamas, die gaza heeft overgenomen. of je daar als palestijn zo blij moet zijn weet ik niet.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_178560143
quote:
Photos of the Syria strike appear to show missile interceptors firing blindly, totally failing to stop missile attack
http://www.businessinside(...)s-blind-fires-2018-4

Afgesproken werk. Ze kunnen ze toch niet allemaal neer schieten, en dan is er het gevaar van afzwaaiers.
pi_178560414
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 19:15 schreef bingoman het volgende:

[..]

http://www.businessinside(...)s-blind-fires-2018-4

Afgesproken werk. Ze kunnen ze toch niet allemaal neer schieten, en dan is er het gevaar van afzwaaiers.
stoere foto. hoeveel van die dingen intercepted zijn zullen we waarschijnlijk nooit weten.

e8bde55df5b0e94dca9c78bf819f227b1b5676c0-800x533.jpg
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  maandag 16 april 2018 @ 21:00:47 #39
365082 IPA35
Patriarch
pi_178563319
Wat een kansloos artikel. De Tomahawk is helemaal geen geavanceerd wapensysteem. Subsonisch, vliegt rechtstreeks naar doel, etc. Hij vliegt alleen laag en is klein.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_178568237
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 15:14 schreef Rangono het volgende:

[..]

Jawel, maar dat is niet waar het omgaat. Ik prefereer een moordenaar ook boven een massamoordenaar, maar daarom ben ik nog geen vriendjes met de moordenaar.

Israel moet waakzaam zijn.
Een kromme analogie wellicht maar ik snap je punt, ik denk ook wel dat Israel daar waakzaam op is, dat blijkt ook wel uit het feit dat de progressie tussen Israel en de Arabische landen niet zeer snel verloopt. Anderzijds, met de Saoedische Kroonprins die ook flink wat structurele hervormingen in KSA nastreeft, denk ik wel dat het een blijvertje is dit soort verbeterde betrekkingen.
  dinsdag 17 april 2018 @ 06:55:20 #41
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_178569738
Schijnen weer wat raketten onderschept te zijn vannacht, van IsraŽlische zijde
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  dinsdag 17 april 2018 @ 07:07:28 #42
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_178569783
Kan iemand dit artikel lezen?
https://www.wsj.com/artic(...)for-syria-1523927888


@ragipsoylu
#BREAKING Trump administration is looking to assemble an Arab force, like Egypt, to replace US military in Eastern Syria — WSJ

@ragipsoylu
Trump also wants Saudi Arabia, UAE and Qatar to contribute troops to hold territories in Syria, as well as financial aid.

Egypte zou ik maar vreemd vinden, zo vijandig staat Sisi niet tegenover de Syrische regering. En van Saudi-ArabiŽ, VAE en Qatar barsten de Russen in lachen uit.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  dinsdag 17 april 2018 @ 07:33:43 #43
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_178569960
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2018 07:07 schreef Szura het volgende:
Kan iemand dit artikel lezen?
https://www.wsj.com/artic(...)for-syria-1523927888

@ragipsoylu
#BREAKING Trump administration is looking to assemble an Arab force, like Egypt, to replace US military in Eastern Syria — WSJ

@ragipsoylu
Trump also wants Saudi Arabia, UAE and Qatar to contribute troops to hold territories in Syria, as well as financial aid.

Egypte zou ik maar vreemd vinden, zo vijandig staat Sisi niet tegenover de Syrische regering. En van Saudi-ArabiŽ, VAE en Qatar barsten de Russen in lachen uit.
Een indirecte manier om het land terug te geven aan Assad.
pi_178570191
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2018 02:31 schreef DeParo het volgende:

[..]

Een kromme analogie wellicht maar ik snap je punt, ik denk ook wel dat Israel daar waakzaam op is, dat blijkt ook wel uit het feit dat de progressie tussen Israel en de Arabische landen niet zeer snel verloopt. Anderzijds, met de Saoedische Kroonprins die ook flink wat structurele hervormingen in KSA nastreeft, denk ik wel dat het een blijvertje is dit soort verbeterde betrekkingen.
Vele Arabische landen hebben al eerder in het verleden geprobeerd oorlog te voeren tegen Israel en zwaar verloren. Ze weten dat ze geen enkele kans maken en zijn inmiddels tot de conclusie gekomen dat het nou eenmaal niet anders is. Israel heeft in die zin zijn plaats afgedwongen en is een nieuwe status quo ontstaan.

De regionale enige macht die via proxys oorlog blijft voeren tegen Israel is Iran. Ook omdat hun staatsideologie erop drijft, en zij uiteraard genoeg redenen zien waarom ze Israel vijandig moeten zijn. Het is jammer dat via hun proxy veel meer Libanezen of straks Syriers daarvoor moeten sterven. Laat ze die oorlog of raketten lekker vanuit Iran
schieten....maar dan komen ze ook snel erachter; kost teveel doden van ons volk dus herhalen we niet meer. (wat Egypte ook heeft geleerd na meerdere Israelische oorlogen).

Er ligt overigens een Saudisch geleidt Arab Peace plan mbt Israel sinds circa 2004 wat volledige normalisering van relaties beloofd in ruil voor vrede met de Palestijnen langs de grenzen van 67, gedeelde hoofdstad en "acceptabele oplossing voor vluchtelingenvraagstuk". Oftewel volgens UN resoluties. Alleen gaat Israel daar niet mee akkoord, geen enkel punt.
In die zin kan je concluderen dat de Arabische wereld in politieke zin Israel op zich al lang accepteert inmiddels maar een oplossing en eigen staat voor Palestijnen wil voordat men volledig normaliseert met Israel. Dit is niets nieuws gezien dat Arab Peace Plan en het grote gebrachte nieuws rondom MBS (kroonprins) onlangs die dit herhaalde was een beetje vreemd.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_178572885
deze assad fangirl :D

PaulBrandITV twitterde op maandag 16-04-2018 om 20:04:23 Tonight's Stop the War demo in Westminster contains a mix of many views:- But also, those who think Assad is a 'good man' because 'he's a doctor'. https://t.co/1HrBFg2An5 reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_178572987
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2018 07:07 schreef Szura het volgende:
Kan iemand dit artikel lezen?
https://www.wsj.com/artic(...)for-syria-1523927888

klinkt als de zoveelste gekke luchtballon van trump
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_178573085
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 april 2018 08:05 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Vele Arabische landen hebben al eerder in het verleden geprobeerd oorlog te voeren tegen Israel en zwaar verloren. Ze weten dat ze geen enkele kans maken en zijn inmiddels tot de conclusie gekomen dat het nou eenmaal niet anders is. Israel heeft in die zin zijn plaats afgedwongen en is een nieuwe status quo ontstaan.

De regionale enige macht die via proxys oorlog blijft voeren tegen Israel is Iran. Ook omdat hun staatsideologie erop drijft, en zij uiteraard genoeg redenen zien waarom ze Israel vijandig moeten zijn. Het is jammer dat via hun proxy veel meer Libanezen of straks Syriers daarvoor moeten sterven. Laat ze die oorlog of raketten lekker vanuit Iran
schieten....maar dan komen ze ook snel erachter; kost teveel doden van ons volk dus herhalen we niet meer. (wat Egypte ook heeft geleerd na meerdere Israelische oorlogen).

Er ligt overigens een Saudisch geleidt Arab Peace plan mbt Israel sinds circa 2004 wat volledige normalisering van relaties beloofd in ruil voor vrede met de Palestijnen langs de grenzen van 67, gedeelde hoofdstad en "acceptabele oplossing voor vluchtelingenvraagstuk". Oftewel volgens UN resoluties. Alleen gaat Israel daar niet mee akkoord, geen enkel punt.
In die zin kan je concluderen dat de Arabische wereld in politieke zin Israel op zich al lang accepteert inmiddels maar een oplossing en eigen staat voor Palestijnen wil voordat men volledig normaliseert met Israel. Dit is niets nieuws gezien dat Arab Peace Plan en het grote gebrachte nieuws rondom MBS (kroonprins) onlangs die dit herhaalde was een beetje vreemd.
De Arabische landen waren natuurlijk al enige tijd tot de conclusie gekomen dat ze in Israel weinig te halen hadden, bovendien zijn de Palestijnen helemaal niet zo belangrijk voor die Arabische staten als veel landen soms denken, de oplaaiende confrontatie met Sji'itische groepen, vooral Iran, heeft een uitstekende uitweg geboden aan die landen om toenadering tot Israel te zoeken. Eveneens de relatieve zwakte blootgelegd tijdens de Arabische Opstanden en interne ontwikkelingen en machtsstrijd heeft die stroming versterkt waardoor ik denk dat deze toenadering een blijvende zal zijn.

Elke keer wanneer er een confrontatie plaatsvindt tussen de Palestijnen en Israel is het moeilijk voor de Arabische landen om geen kritiek te uiten, hun bevolking is vaak niet zo ver, maar je ziet dat de discours verandert. Meer en meer geluiden die oproepen tot toenadering met Israel en juist de strijd tegen Iran. Dat vergt tijd. Een vrede met Arabische inmenging, dat ze in ieder geval iets van invloed kunnen claimen, zal de uiteindelijke katalysator kunnen zijn om ook officiele relaties aan te gaan zoals je eigenlijk al soort van suggereert.

Wat betreft dat de Arabische landen Israel al lang accepteren, ligt eraan hoe je het uitlegt, geheime betrekkingen en overleg vond inderdaad al langer plaats, maar het is nu wel dat het meer naar het oppervlak komt, ook is een vrede dan ook wat realistischer. Wellicht dat de Arabische landen minimale invloed hebben op het Israelische standpunt in een vredesonderhandeling met de Palestijnen maar ze hebben wel invloed op de Palestijnen. Dat is dus belangrijk.
pi_178573180
de ameirkanen hebben het maar druk met hun proxy tevreden te houden

p_pieniazek twitterde op dinsdag 17-04-2018 om 10:25:56 Coalition helicopters patrolling frontline next to Manbij as well. #Syria #Manbij https://t.co/N7tLIpYfjX reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_178573284
zijn de suleimani fanboys nog steeds blij met zijn activiteiten in syrie? :P

michaelh992 twitterde op dinsdag 17-04-2018 om 09:29:45 According to the article, IRGC Qods force commander General Qassem Suleimanei is overseeing the upcoming Iranian response to the Israeli strike against the T4 airbase that killed several IRGC operatives in #Syria reageer retweet
michaelh992 twitterde op dinsdag 17-04-2018 om 10:05:21 Seems Israel is pointing to the targets it could strike should #Iran decides to respond. Former Israeli commander quoted in the article says the advantage of Iran entrenching itself in #Syria is that operations against its forces aren't complex/long-range reageer retweet
Da-GhVSWkAAuFvF.jpg
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  dinsdag 17 april 2018 @ 11:36:56 #50
365082 IPA35
Patriarch
pi_178573516
Menagh AB ja? :')
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')