abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_178317456
registreer om deze reclame te verbergen
Na wat gezocht te hebben bleek dat er binnen DIG geen topic is over smart home / thuis automatisering / Home Automation (HA). Ik weet niet of er hier meer mensen zijn die daar mee bezig zijn, maar ik dacht, laat ik er eens een topic over openen :)

Met HA kun je op verschillende manieren beginnen. Neem de Klik Aan Klik Uit units die je vroeger (en nog steeds) hebt, waarmee je met een druk op de afstandsbediening een lamp aan kunt laten gaan, zonder op te moeten staan van de bank. Handig.

Of je thermostaat, een Nest bv, die best veel mensen hebben (maar CoolGuy niet), waardoor je op afstand je temperatuur in huis kunt regelen, zodat je in een lekker warm huis thuis komt. Philips Hue, waarmee je lampen automatisch aan uit of uit kunt laten gaan, of aan of uit kunt zetten met de app. Het zijn allemaal dingen die in principe je wooncomfort een beetje verhogen. Daarnaast is het ook gewoon leuk om mee bezig te zijn :P

Maar wat nou als je wat meer wil dan dat? Wat als je dingen automatisch wil laten gaan, zonder dat er handelingen van jou nodig zijn? Dan kom je al snel uit bij een HA Controller. Die komen er in allerlei soorten, maten en prijzen. Ze doen allemaal ongeveer hetzelfde, maar de ene kan wat meer dan de andere, of werkt net wat handiger.

Die KaKu waar ik eerder over sprak? Dat werkt met een 433Mhz signaal. Maar die Philips Hue? Die werken obv het zogenaamde Zigbee protocol. Ze spreken elkaars taal niet dus heb je gescheiden systemen.

Toen ik mijn huidige huis kocht wilde ik eens voorzichtig gaan beginnen met wat aan HA te doen, maar welke controller koop je dan? Belangrijk om te weten is dat veel bedrijven die een controller uitbrengen, ook zelf direct sensoren en andere slimmigheden op de markt brengen, die te koppelen zijn met hun eigen sensoren. Dat is mooi, want dan heb je het bovenstaande issue dat ze elkaars taal niet spreken dus ook niet. Sommige controllers gaan iets verder dan hun eigen producten. Neem bijvoorbeeld Somfy. Iedereen kent deze wel, van de rolluikmotoren etc. Somfy kun je koppelen met bijvoorbeeld Philips Hue. Is het avond? Mooi, rolluik(en) naar beneden, en tegelijkertijd de lampen aan. Tof!

Maar ja, die lamp in de hoek daar, die zit nog op een KaKu schakelaar, die doet dus niet mee. Tevens heeft bijvoorbeeld Somfy ook hun eigen deur/raam sensoren. Dat is leuk, dan weet je wanneer een deur open gaat (bijvoorbeeld als je niet thuis bent), maar zo'n sensor kost wel rond de 80 euro per stuk.

Zijn er dan geen goedkopere alternatieven? Jawel, maar die zijn niet altijd zomaar koppelbaar met je controller. Sure, je kunt bijvoorbeeld een USB dongle kopen die de mogelijkheid geeft tot bijvoorbeeld het Z-Wave (Plus) protocol, maar ja, dan moet je alweer een uitbreiding kopen op het systeem dat je al hebt, kost dus weer extra geld.

Bovenstaande is ongeveer het proces waar ik doorheen liep, toen ik op zoek ging naar de (on)mogelijkheden van de verschillende controllers die er op de markt zijn. Ik wilde een controller die zoveel mogelijk protocollen sprak, right out of the box. En ik kwam uit bij de Homey, van Athom.

v85A1yB.jpg

Ik heb dit apparaat gekocht, omdat deze meerdere protocollen spreekt, namelijk:

433.92 MHz, 868 Mhz, Bluetooth, Bluetooth Smart, Somfy RTS, Z-wave, Z-wave Plus, ZigBee, Infrarood.

Daarmee heb je de 'grote protocollen' wel te pakken. Het grote voordeel hiervan is dat je niet meer vast zit aan een bepaald merk (met bijbehorende prijzen).

Met andere woorden, het is nu mogelijk om als een bewegingssensor van Philips Hue (zigbee) beweging detecteert, een lamp die op een Kaku unit (433Mhz) zit aan te laten gaan, maar kan bijvoorbeeld ook dienen als input om een Fibaro tussenstekker (Z-Wave Plus) aan of uit te laten gaan.

Stel je gaat in de ochtend werken, en je staat op. Je loopt voorbij de sensor die beneden in de keuken een lamp aan zet, en direct ook de stekker aan schakelt waar je koffie machine op zit, zodat je koffie klaar is op het moment dat jij klaar bent op de badkamer, waar ook nog een lampje is aan gegaan vanwege diezelfde (of een andere) bewegingssensor.

Je kunt ook zo ver gaan dat die lamp na een X aantal minuten weer uit gaat, of als diezelfde sensor bijvoorbeeld 60 seconden lang geen beweging meer heeft gedetecteerd. Omdat je een wekker hebt gezet en Homey dat weet, kan hij ook al je Nest / andere thermostaat) een uur van tevoren vertellen om te gaan verwarmen, zodat het warm is als je beneden komt.

Dat is de grote kracht van Homey. Het aantal verschillende protocollen dat hij aan kan, gecombineerd met de apps die je kunt installeren op Homey, waardoor ineens een hele range aan apparaten van bv een bepaald merk aan te sturen zijn.

Ik heb zelf in huis:

Athom Homey.
Verschillende Z-Wave Plus deur/raam sensoren.
Z-Wave Plus bewegingssensor.
2 Philips Hue Sensoren.
Philips Hue lampen.
KlikAan KlikUit units voor lampen.
Somfy RTS motor voor het rolluik (wordt in toekomst uitgebreid).

Is het alleen maar leuk, of levert het ook voordelen op?

Dat is maar hoe je het wil zien. Ik vind het makkelijk dat alles automatisch kunt laten gaan, of als je bv bent vergeten je droger uit te schakelen, je dat vanaf je telefoon kunt doen. Meest recente voorbeeld van wat ik heb gedaan is dat ik een Fibaro tussenstekker (die ook het verbruik bijhoudt) heb gezet tussen het stopcontact in de muur, en de verlengkabel waarop alle stekkers zitten van de audio/video op onze slaapkamer. Daardoor kwam ik er achter dat het standby hebben van de verschillende apparaten 87 watt per uur kostte ongeveer, en dat 24 uur per dag, 7 dagen per week. Omdat die stekker op afstand uit te schakelen is staat alles nu uit.

Kosten

Tja, dat is altijd een belangrijke natuurlijk. Niet elke sensor kost evenveel, maar ook niet elke sensor kn even veel. Bijvoorbeeld. De Fibaro sensoren die ik heb op de buitendeur en de tuindeuren hebben ook een ingebouwde temperatuursensor. De sensoren die ik heb op de binnendeuren hebben dat niet, maar zijn daarom ook een stukje goedkoper.

De Homey Controller kost 299 euro.
Ik heb meerdere sensoren van Hank op de binnendeuren, die kosten ongeveer 35 euro per stuk.
De Fibaro multi-sensor kost rond de 60 euro, net als de deursensoren op de buitendeuren/ramen.
De tussenstekkers van Fibaro kosten ook rond de 60 euro. Daarvan heb ik er momenteel 5. Dan heb ik ook nog een NodOn tussenstekker, en die kost ongeveer 45 euro. Het prijsverschil zit hem (denk ik) in de grootte (of juist niet) van de stekker. De NodOn is een stukje lomper dan de Fibaro. De Fibaro hebben ook nog een lichtring die verandert op basis van het verbruik van dat moment. Overigens is dit (en nog hl veel meer) allemaal instelbaar op de stekker.

Je hebt ook goedkopere stekkers die schakelbaar zijn, van Neo Coolcam, maar die hebben een belangrijk nadeel. Ze dienen niet als repeaters voor het Z-Wave mesh netwerk.

Wat betekent dat?

Z-Wave is het protocol, en veel sensoren en stekkers praten via dat protocol met de controller. Maar die controller heeft geen ongelimiteerd bereik. Met andere woorden, een deur sensor die in ons geval op de zolder hangt, en door een batterijtje gevoed wordt, kan niet Homey rechtstreeks bereiken, want een te grote afstand, en krijgt zijn signalen dus bij Homey door over verschillende nodes heen te gaan. Die vertraging merk je niet, maar je hebt wl nodes nodig om je gehele huis 'gedekt' te krijgen. Die nodes worden gevormd door alles wat gn batterijvoeding, maar netstroomvoeding heeft', in dit geval dus mijn Fibaro tussenstekkers. Die van Neo Coolcam doen dit niet, daarom heb ik die niet.

Hoe ziet mijn Z-Wave Mesh er dan uit? Nou, zo:

37wqcCO.jpg

Het is een beetje een rommelige OP geworden, maar dat wil ik nog aanpassen/verder uitbreiden, dan wel met meer posts komen.

Hopelijk zijn er meer mensen hier die bezig zijn met HA. Vragen? Opmerkingen? Ervaringen? Moeilijkheden? Deel ze hier! :)

Openingspost komt van CoolGuy

[ Bericht 0% gewijzigd door Lenny_Leonard op 05-04-2018 20:04:53 ]
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  Forum Admin donderdag 5 april 2018 @ 08:26:28 #2
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_178317899
Het eerstvolgende wat ik stiekem nog wel wil is een weer/lichtmeting station denk ik. Die ik ook aan mijn verlichting kan koppelen. Nu heb ik een tijdsgebonden verlichting maar de ene dag is het grijs en grauw en de andere dag schijnt de zon als een malle dus daar valt weinig zinnigs op te bedenken. Mijn sensor heeft ook wel een lux meter maar is ook de bewegingssensor dus ik kan er wel een flow voor verzinnen die de aan trigger is en zodra het aan staat dat het de lux meting niet meer gebruikt denk ik maar dat is toch niet helemaal wat ik wil.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  donderdag 5 april 2018 @ 08:29:19 #3
277627 Seven.
We are Borg.
pi_178317911
Hallo. Ik doe weer mee. Ik ben bijna zover dat ik schakelmateriaal moet gaan aanschaffen voor de gehele begane grond (hal, kantoor, gang, toilet, slaapkamer, badkamer en inloopkast). Oh ja, ook nog de badkamer boven maar die is voor de gastenverdieping dus die hoeft niet op hue en volledig geautomatiseerd te zijn. Maar het mag natuurlijk wel. :P

Boodschappenlijstje:

Bewegingsmelder x5 (alles Hue)
Dimmer x3 (Hue)
Lichtpunt x11 (alles Hue)

Schakelaar x3
Stopcontact x23
Stopcontact + USB x4

Ik stuur alles aan met google home mini en de google home app. Bestaan er al slimme stopcontacten en zijn ze nuttig?
Resistance is futile.
pi_178317986
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
14s.gif Op donderdag 5 april 2018 08:26 schreef jogy het volgende:
Het eerstvolgende wat ik stiekem nog wel wil is een weer/lichtmeting station denk ik. Die ik ook aan mijn verlichting kan koppelen. Nu heb ik een tijdsgebonden verlichting maar de ene dag is het grijs en grauw en de andere dag schijnt de zon als een malle dus daar valt weinig zinnigs op te bedenken. Mijn sensor heeft ook wel een lux meter maar is ook de bewegingssensor dus ik kan er wel een flow voor verzinnen die de aan trigger is en zodra het aan staat dat het de lux meting niet meer gebruikt denk ik maar dat is toch niet helemaal wat ik wil.
Buienradar app biedt denk ik ook geen oplossing? Heb daar nog niet mee gexperimenteerd, maar was van plan om dat te gebruiken voor mijn tuin sproeiinstallatie.

Of misschien kun je het koppelen aan je zonnepanelen opbrengst? :9
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
pi_178318005
quote:
6s.gif Op donderdag 5 april 2018 08:29 schreef Seven. het volgende:
Hallo. Ik doe weer mee. Ik ben bijna zover dat ik schakelmateriaal moet gaan aanschaffen voor de gehele begane grond (hal, kantoor, gang, toilet, slaapkamer, badkamer en inloopkast). Oh ja, ook nog de badkamer boven maar die is voor de gastenverdieping dus die hoeft niet op hue en volledig geautomatiseerd te zijn. Maar het mag natuurlijk wel. :P

Boodschappenlijstje:

Bewegingsmelder x5 (alles Hue)
Dimmer x3 (Hue)
Lichtpunt x11 (alles Hue)

Schakelaar x3
Stopcontact x23
Stopcontact + USB x4

Ik stuur alles aan met google home mini en de google home app. Bestaan er al slimme stopcontacten en zijn ze nuttig?
Hue is allemaal draadloos toch? Waarom kies je daarvoor en niet voor Fibaro?

23 stopcontacten trouwens. Tering he, wat wil je allemaal monitoren? :D
En ja, ze zijn er. Aan/uit en verbruik registreren ze.
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  Moderator donderdag 5 april 2018 @ 08:46:50 #6
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178318029
Ik heb ook wel vaker nagedacht over een weerstation, maar dan wel die van Netatmo, 1 deel binnen, en het andere deel buiten, maar tot nu toe ben ik er nog niet aan toegekomen.

Dat gaat voorlopig ook niet gebeuren, binnen 2 weken wordt een raam vervangen, dat bestaat uit 3 delen, en 1 deel is lek (jaja) dus dan vervang ik het gehele raam. Daarnaast beginnen ze op 1 mei aan de badkamer, dus ik doe deze en volgende maand niets aan automatisering, m.u.v. 3 Hue spots op de badkamer. :P

In juni wordt dan de kinderkamer geleverd, en in juli zou de geboorte moeten zijn, dus ik doe momenteel even niets qua nieuwe spullen. Tenminste, dat zeg ik nu, maar zodra de kinderkamer klaar is denk ik dat ik daar ook Fibaro raamsensoren op het raam doe :')
Breitling - Instruments for Professionals
pi_178318054
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 5 april 2018 08:46 schreef CoolGuy het volgende:
Ik heb ook wel vaker nagedacht over een weerstation, maar dan wel die van Netatmo, 1 deel binnen, en het andere deel buiten, maar tot nu toe ben ik er nog niet aan toegekomen.

Dat gaat voorlopig ook niet gebeuren, binnen 2 weken wordt een raam vervangen, dat bestaat uit 3 delen, en 1 deel is lek (jaja) dus dan vervang ik het gehele raam. Daarnaast beginnen ze op 1 mei aan de badkamer, dus ik doe deze en volgende maand niets aan automatisering, m.u.v. 3 Hue spots op de badkamer. :P

In juni wordt dan de kinderkamer geleverd, en in juli zou de geboorte moeten zijn, dus ik doe momenteel even niets qua nieuwe spullen. Tenminste, dat zeg ik nu, maar zodra de kinderkamer klaar is denk ik dat ik daar ook Fibaro raamsensoren op het raam doe :')
En neem aan dat je ook een hippe babyfoon met camera, detectie, en weet ik veel wat gaat halen. :7
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  Moderator donderdag 5 april 2018 @ 08:52:10 #8
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178318066
quote:
1s.gif Op donderdag 5 april 2018 08:50 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

En neem aan dat je ook een hippe babyfoon met camera, detectie, en weet ik veel wat gaat halen. :7
Ja, dat gaat er zeer zeker komen ja. Ik heb niets gevonden tot nu toe wat ik kan koppelen aan Homey. Niet dat ik het doe, want Homey is niet 100% betrouwbaar, en qua baby wil ik wel 100% betrouwbaarheid, dus ga ik daar voor een standalone systeem, maar het zou leuk zijn ALS ik het zou kunnen koppelen aan Homey.
Breitling - Instruments for Professionals
  donderdag 5 april 2018 @ 10:14:35 #9
277627 Seven.
We are Borg.
pi_178319070
quote:
1s.gif Op donderdag 5 april 2018 08:43 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Hue is allemaal draadloos toch? Waarom kies je daarvoor en niet voor Fibaro?

23 stopcontacten trouwens. Tering he, wat wil je allemaal monitoren? :D
En ja, ze zijn er. Aan/uit en verbruik registreren ze.
Hue omdat ik al 1 verdieping volledig op Hue heb. En ik ben altijd al een Philips fan geweest.
Aan/uit moet ik even goed over nadenken in welke gevallen dit nuttig zou zijn. Ik denk dan met name aan mijn werkplek, laptop met scherm. Daarvoor acht ik het niet nodig.
Resistance is futile.
pi_178328347
quote:
0s.gif Op donderdag 5 april 2018 08:52 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Lokquote
Jij had de thermostaat van Nest toch? Waarom ben je voor Nest gegaan? Ik lees dat een aantal features niet werken in Homey. Klopt dat?

Zijn er betere alternatieven dat je weet?
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  Moderator donderdag 5 april 2018 @ 18:47:51 #11
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178328466
quote:
1s.gif Op donderdag 5 april 2018 18:41 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Jij had de thermostaat van Nest toch? Waarom ben je voor Nest gegaan? Ik lees dat een aantal features niet werken in Homey. Klopt dat?

Zijn er betere alternatieven dat je weet?
Ik heb geen Nest? What is yo' fat ass talkin' 'bout? Nee zonder dollen, ik heb geen Nest. Ik wil(de) een Honeywell Evohome, maar daar zie ik van af, omdat een deel van de verwarmingsbuizen die naar de radiatoren gaan nog oud zijn. Maw, dat is een grotere diameter dan die tegenwoordig gebruikt worden, dus moet er een stuk buis afgeslepen worden, een koppelstuk op het overbleven deel zetten, en dan een verloopstukje naar een kleinere diameter, waar dan vervolgens weer een moderne sluiting op kan, waar dan weer een thermostaatknop op kan.

Dat gaat klauwen met geld kosten, en daar heb ik geen zin in. Dus wat ik straks ga doen is denk ik de thermostaat van Microsoft kopen. Don't care of ie werkt met Homey, maar dat ding ziet er superstrak uit :P

Microsoft-Thermastat.jpg
Breitling - Instruments for Professionals
pi_178328681
quote:
0s.gif Op donderdag 5 april 2018 18:47 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ik heb geen Nest? What is yo' fat ass talkin' 'bout? Nee zonder dollen, ik heb geen Nest. Ik wil(de) een Honeywell Evohome, maar daar zie ik van af, omdat een deel van de verwarmingsbuizen die naar de radiatoren gaan nog oud zijn. Maw, dat is een grotere diameter dan die tegenwoordig gebruikt worden, dus moet er een stuk buis afgeslepen worden, een koppelstuk op het overbleven deel zetten, en dan een verloopstukje naar een kleinere diameter, waar dan vervolgens weer een moderne sluiting op kan, waar dan weer een thermostaatknop op kan.

Dat gaat klauwen met geld kosten, en daar heb ik geen zin in. Dus wat ik straks ga doen is denk ik de thermostaat van Microsoft kopen. Don't care of ie werkt met Homey, maar dat ding ziet er superstrak uit :P

[ afbeelding ]
Jij hebt de OP toch gemaakt. ONNIE? :(

Beetje daar tof doen over de Nest. :(

2cncfep.jpg


Honeywell is niks voor mij. Ik heb toch geen radiatoren. Iemand anders wel ervaring met de Nest of iets vergelijkbaars? Moet natuurlijk wel te koppelen zijn aan Homey.

[ Bericht 2% gewijzigd door Lenny_Leonard op 05-04-2018 19:03:42 ]
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
pi_178328704
Ding van Microsoft wel sjiek trouwens. Zal eens uitzoeken of ie te koppelen is. En of ie al uit is, dat weet je bij jou ook nooit.
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  Moderator donderdag 5 april 2018 @ 19:05:32 #14
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178328834
quote:
0s.gif Op donderdag 5 april 2018 18:59 schreef Lenny_Leonard het volgende:
Ding van Microsoft wel sjiek trouwens. Zal eens uitzoeken of ie te koppelen is. En of ie al uit is, dat weet je bij jou ook nooit.
Hoezo dat weet je bij jou ook nooit }:|
Breitling - Instruments for Professionals
  Moderator donderdag 5 april 2018 @ 19:06:01 #15
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178328837
quote:
1s.gif Op donderdag 5 april 2018 18:58 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Jij hebt de OP toch gemaakt. ONNIE? :(

Beetje daar tof doen over de Nest. :(

[ afbeelding ]

Honeywell is niks voor mij. Ik heb toch geen radiatoren. Iemand anders wel ervaring met de Nest of iets vergelijkbaars? Moet natuurlijk wel te koppelen zijn aan Homey.

Ja heb ik MAAR DIE NEST IS EEN FUCKING VOORBEELD LUL, HET STAAT ER BIJ.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_178330372
quote:
0s.gif Op donderdag 5 april 2018 19:06 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ja heb ik MAAR DIE NEST IS EEN FUCKING VOORBEELD LUL, HET STAAT ER BIJ.
OP aangepast.
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  Moderator donderdag 5 april 2018 @ 20:30:44 #17
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178331021
quote:
8s.gif Op donderdag 5 april 2018 20:05 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

OP aangepast.
:D nou, het duurt niet meer lang voor ik zo'n ding ook heb, maar niet in de komende 2 maanden (zeg ik nu, maar wellicht toch wel als die gast voor die badkamer hier bezig is :') )
Breitling - Instruments for Professionals
  donderdag 5 april 2018 @ 21:27:45 #18
161096 OA
O........ Agent
pi_178332806
quote:
1s.gif Op donderdag 5 april 2018 18:58 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Jij hebt de OP toch gemaakt. ONNIE? :(

Beetje daar tof doen over de Nest. :(

[ afbeelding ]

Honeywell is niks voor mij. Ik heb toch geen radiatoren. Iemand anders wel ervaring met de Nest of iets vergelijkbaars? Moet natuurlijk wel te koppelen zijn aan Homey.

Haha, de LL van jaren terug zie ik hier... :(

Ik volg ook maar weer, verbouwing schiet op en er moet apparatuur worden aangeschaft binnenkort. :7
Tot nu toe een aantal Trdfri spotjes aangeschaft voor de badkamer (+ afstandsbediening voor nu), slimme schakelaars en een Xiaomi deursensor (was toch aan het bestellen bij Ali, dus maar even kijken of het wat is).

[ Bericht 7% gewijzigd door OA op 05-04-2018 21:33:10 ]
Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
Ik vind je sig nogal denigrerend.
pi_178346793
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2018 14:56 schreef PetervdK het volgende:
Wegens overstap naar Homey
Een Homey kopen maar je hier nog niet melden? Wat denk je wel?
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
pi_178346916
snelle vraag zonder te hebben gezocht..ja. schande... maar sta nu in de ikea :P

die tradri lampen, kan je die direct aan de homey koppelen zonder tussenkomst van welke bridge dan ook? (philips, ikea zelf)
Hooray for boobies!
  Moderator vrijdag 6 april 2018 @ 15:03:09 #21
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178346934
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2018 15:02 schreef Spockjuh_ het volgende:
snelle vraag zonder te hebben gezocht..ja. schande... maar sta nu in de ikea :P

die tradri lampen, kan je die direct aan de homey koppelen zonder tussenkomst van welke bridge dan ook? (philips, ikea zelf)
Dat ga ik nu voor je uitproberen (software matig) geef me even een paar min.
Breitling - Instruments for Professionals
  Moderator vrijdag 6 april 2018 @ 15:04:19 #22
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178346958
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2018 15:02 schreef Spockjuh_ het volgende:
snelle vraag zonder te hebben gezocht..ja. schande... maar sta nu in de ikea :P

die tradri lampen, kan je die direct aan de homey koppelen zonder tussenkomst van welke bridge dan ook? (philips, ikea zelf)
Dat lijkt te kunnen ja.

LET OP! ik heb die lampen niet, ik heb gezocht op de app store voor Ikea Trdfi en ik lees daar dat die dingen door Homey ondersteund worden, er wordt niet gepraat over een bridge of wat dan ook.

Lijkt me op zich wel logisch omdat die bridge ook gewoon Zigbee spreekt van Hue, en die Trdfi ook. Voor Hue heb je de bridge niet per se nodig icm Homey, dus ik denk Trdfi ook niet.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_178347058
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2018 15:04 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Dat lijkt te kunnen ja.

LET OP! ik heb die lampen niet, ik heb gezocht op de app store voor Ikea Trdfi en ik lees daar dat die dingen door Homey ondersteund worden, er wordt niet gepraat over een bridge of wat dan ook.

Lijkt me op zich wel logisch omdat die bridge ook gewoon Zigbee spreekt van Hue, en die Trdfi ook. Voor Hue heb je de bridge niet per se nodig icm Homey, dus ik denk Trdfi ook niet.
Wat ik dus ook dacht. Even wat ikea bonnen uitgeven en lading lampen voor buiten kopen. Werkt het niet direct dan hang ik ze wel aan de hue bridge ^O^
Hooray for boobies!
  Moderator vrijdag 6 april 2018 @ 15:08:55 #24
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178347080
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2018 15:08 schreef Spockjuh_ het volgende:

[..]

Wat ik dus ook dacht. Even wat ikea bonnen uitgeven en lading lampen voor buiten kopen. Werkt het niet direct dan hang ik ze wel aan de hue bridge ^O^
Precies, no worries. Ik lees overigen wel dat die lampen niet altijd lekker schakelen.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_178347098
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2018 15:02 schreef Spockjuh_ het volgende:
snelle vraag zonder te hebben gezocht..ja. schande... maar sta nu in de ikea :P

die tradri lampen, kan je die direct aan de homey koppelen zonder tussenkomst van welke bridge dan ook? (philips, ikea zelf)
Ja, moet kunnen. Heb zelf die lampen niet. Maar weet vrijwel zeker dat dat moet kunnen.
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
pi_178347154
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2018 15:08 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Precies, no worries. Ik lees overigen wel dat die lampen niet altijd lekker schakelen.
het is voor buiten, zie wel of het werkt of niet. Mocht het nog problemen geven komt er ooit een moment dat het wel werkt. Ik heb geduld :P
Hooray for boobies!
  vrijdag 6 april 2018 @ 15:13:41 #27
42043 PetervdK
Lul ajb niet over jezelf...
pi_178347180
quote:
8s.gif Op vrijdag 6 april 2018 14:59 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Een Homey kopen maar je hier nog niet melden? Wat denk je wel?
Ik had er al n, maar die heb ik vorige week verkocht en vervangen door een FIbaro HCL. Erg spijt van binnen een week... :(

Ik had de Homey vooral gekocht voor de combi van spraak en alle protocollen. De bedoeling was om geleidelijk mijn HomeWizard (al 5 jaar in gebruik) te vervangen omdat het groeiende aantal devices op 433 voor een probleem zorgt.
Spraak viel dus errug tegen (lees: werkt gewoon 90% niet). Gelukkig prima te koppelen met Google Home, al werkt dat wat omslachtig.
Omdat echter ook het Z-wave bereik al in de woonkamer zelf problemen gaf heb ik vorige week dus de knoop doorgehakt en een Fibaro HCL gekocht. Homey was ik binnen een dag kwijt.

Moet zeggen, qua automatisering is de HCL echt niet verkeerd en werkt uitermate goed en snel. Alleen bleek vrij snel dat de ondersteuning via Google Home een wassen neus is en dus gewoon niet werkt. Gaat ook niet verbeterd worden op korte termijn.

Heb vandaag nog een uurtje zitten spelen met een Samsung ST Hub, maar dat is het ook niet helemaal. Veel te omslachtig en niet logisch. Ga nog wel ff kijken wat de integratie met Google Home doet.

Dus nu toch maar weer op zoek naar een Homey en kijken of ik de Z-wave antenne kan tweaken....
Dat doen wij wel als je bent uitgelogd!
  Moderator vrijdag 6 april 2018 @ 15:17:01 #28
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178347256
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2018 15:13 schreef PetervdK het volgende:

[..]

Ik had er al n, maar die heb ik vorige week verkocht en vervangen door een FIbaro HCL. Erg spijt van binnen een week... :(

Ik had de Homey vooral gekocht voor de combi van spraak en alle protocollen. De bedoeling was om geleidelijk mijn HomeWizard (al 5 jaar in gebruik) te vervangen omdat het groeiende aantal devices op 433 voor een probleem zorgt.
Spraak viel dus errug tegen (lees: werkt gewoon 90% niet). Gelukkig prima te koppelen met Google Home, al werkt dat wat omslachtig.
Omdat echter ook het Z-wave bereik al in de woonkamer zelf problemen gaf heb ik vorige week dus de knoop doorgehakt en een Fibaro HCL gekocht. Homey was ik binnen een dag kwijt.

Moet zeggen, qua automatisering is de HCL echt niet verkeerd en werkt uitermate goed en snel. Alleen bleek vrij snel dat de ondersteuning via Google Home een wassen neus is en dus gewoon niet werkt. Gaat ook niet verbeterd worden op korte termijn.

Heb vandaag nog een uurtje zitten spelen met een Samsung ST Hub, maar dat is het ook niet helemaal. Veel te omslachtig en niet logisch. Ga nog wel ff kijken wat de integratie met Google Home doet.

Dus nu toch maar weer op zoek naar een Homey en kijken of ik de Z-wave antenne kan tweaken....
Hoeft niet. Paar stekkers bij kopen. Je hebt ook nog een Z-Wave versterker ofzo, maar dan zou ik eerder een paar stekkers verdeeld over het huis kopen om je Mesh sterker te maken. Het klopt dat de Z-wave van Homey zelf niet geweldig is qua bereik, maar zo'n stekker doet wonderen.
Breitling - Instruments for Professionals
  vrijdag 6 april 2018 @ 15:22:18 #29
42043 PetervdK
Lul ajb niet over jezelf...
pi_178347383
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2018 15:17 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Hoeft niet. Paar stekkers bij kopen. Je hebt ook nog een Z-Wave versterker ofzo, maar dan zou ik eerder een paar stekkers verdeeld over het huis kopen om je Mesh sterker te maken. Het klopt dat de Z-wave van Homey zelf niet geweldig is qua bereik, maar zo'n stekker doet wonderen.
Ik had al stekkers in de woonkamer, maar die reageerden regelmatieg niet. Of soms alleen op aan en niet op uit, terwijl als je ze handmatig uitzette de Homey wel naar "off" schoof.... Beetje 433 perikelen zeg maar. Met de HCL werkt het als een trein, nog geen enkele keer een schakeling, deursensor of bewegingssensor gemist.

Zie hierboven ergens dat de Coolcam geen doorvoer doet, maar die van mij doen dat wel degelijk. Ook op de Homey, daar was duidelijk zichtbaar dat het signaal van de verste via de dichtsbijzijnde ging. Misschien omdat ik de nieuwere versie (Z-wave Plus) heb?
Dat doen wij wel als je bent uitgelogd!
  Moderator vrijdag 6 april 2018 @ 15:24:07 #30
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178347428
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2018 15:22 schreef PetervdK het volgende:

[..]

Ik had al stekkers in de woonkamer, maar die reageerden regelmatieg niet. Of soms alleen op aan en niet op uit, terwijl als je ze handmatig uitzette de Homey wel naar "off" schoof.... Beetje 433 perikelen zeg maar. Met de HCL werkt het als een trein, nog geen enkele keer een schakeling, deursensor of bewegingssensor gemist.

Zie hierboven ergens dat de Coolcam geen doorvoer doet, maar die van mij doen dat wel degelijk. Ook op de Homey, daar was duidelijk zichtbaar dat het signaal van de verste via de dichtsbijzijnde ging. Misschien omdat ik de nieuwere versie (Z-wave Plus) heb?
Vreemd, ik herken dat helemaal niet. Bij mij werkt het eigenlijk feilloos. Op het moment dat er een keer iets niet werkt helpt een restart vaak, maar ik heb die restart sowieso 1x per week automatisch staan.
Breitling - Instruments for Professionals
  vrijdag 6 april 2018 @ 15:28:25 #31
42043 PetervdK
Lul ajb niet over jezelf...
pi_178347516
Heb het netwerk diverse malen gereset en van scratch opgebouwd, maar gebeurde elke keer weer. Misschien dat de 868 devices van de HomeWizard in de weg zitten, maar dan zou dat met de HCL ook moeten gebeuren, die hangt zelfs nog verder weg in de meterkast.

Hoe maak je btw zo'n mesh overzicht? Kon het bij de Homey niet vinden en de HCL heeft die optie ook niet voor zover ik kan zien.
Dat doen wij wel als je bent uitgelogd!
  Forum Admin vrijdag 6 april 2018 @ 18:31:11 #32
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_178351664
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2018 15:28 schreef PetervdK het volgende:
Hoe maak je btw zo'n mesh overzicht? Kon het bij de Homey niet vinden en de HCL heeft die optie ook niet voor zover ik kan zien.
Goede vraag wel.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Moderator vrijdag 6 april 2018 @ 18:32:16 #33
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178351695
quote:
10s.gif Op vrijdag 6 april 2018 18:31 schreef jogy het volgende:

[..]

Goede vraag wel.
Bij Homey is dat er uit gesloopt. Ik heb het ook niet meer. Dat is omdat mensen dat ding verkeerd interpreteerden ofzo. Eerst zat het in Homey zelf, toen was het verplaatst naar een website, en nu is het helemaal weg :)
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin vrijdag 6 april 2018 @ 19:04:45 #34
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_178352484
Duidelijk, het is nog wel in ontwikkeling volgens mij (github) maar ik heb ondertussen wel nog https://developer.athom.com/tools gevonden, ook wel geinig.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Moderator vrijdag 6 april 2018 @ 19:10:59 #35
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178352618
quote:
14s.gif Op vrijdag 6 april 2018 19:04 schreef jogy het volgende:
Duidelijk, het is nog wel in ontwikkeling volgens mij (github) maar ik heb ondertussen wel nog https://developer.athom.com/tools gevonden, ook wel geinig.
Op die website, bij Z-Wave, zat dus die grafische weergave van de Z-Wave mesh.
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin vrijdag 6 april 2018 @ 19:13:55 #36
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_178352676
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2018 19:10 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Op die website, bij Z-Wave, zat dus die grafische weergave van de Z-Wave mesh.
Ah zo. Nu zie je gewoon in een tabel waar wat aan hangt dat is in principe goed genoeg lijkt me.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  zaterdag 7 april 2018 @ 16:56:28 #37
42043 PetervdK
Lul ajb niet over jezelf...
pi_178367055
quote:
14s.gif Op vrijdag 6 april 2018 19:13 schreef jogy het volgende:

[..]

Ah zo. Nu zie je gewoon in een tabel waar wat aan hangt dat is in principe goed genoeg lijkt me.
Klopt, maar als je veel devices hebt is een grafische weergave wel zo overzichtelijk.
Daar zag ik btw ook dat mijn Neo Coolcam switches wel degelijk als doorgeefluik werken.
Dat doen wij wel als je bent uitgelogd!
  Moderator zaterdag 7 april 2018 @ 17:12:26 #38
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178367422
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 april 2018 16:56 schreef PetervdK het volgende:

[..]

Klopt, maar als je veel devices hebt is een grafische weergave wel zo overzichtelijk.
Daar zag ik btw ook dat mijn Neo Coolcam switches wel degelijk als doorgeefluik werken.
Dat moet je nu nog steeds zien met die nummers.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_178367621
Ik ga denk ik de Tado V3 aanschaffen. Alleen nog even uitzoeken of ie met mijn ketel kan samenwerken.

CoolGuy, de Nest fanboy, zal dit vast geen slimme keus vinden. :@
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  Moderator zaterdag 7 april 2018 @ 18:12:53 #40
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178369058
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 april 2018 17:18 schreef Lenny_Leonard het volgende:
Ik ga denk ik de Tado V3 aanschaffen. Alleen nog even uitzoeken of ie met mijn ketel kan samenwerken.

CoolGuy, de Nest fanboy, zal dit vast geen slimme keus vinden. :@
Jawel hoor. :P ik heb inmiddels begrepen dat, om een tado of honeywell (dus met radiatorknoppen) hier werkrnd te krijgen de verwarmingsbuizen aangepast moeten worden, en daar heb ik geen zin in :P
Breitling - Instruments for Professionals
  maandag 9 april 2018 @ 19:04:06 #41
42043 PetervdK
Lul ajb niet over jezelf...
pi_178412389
Zo, de Homey is via MP gescoord en onderweg. ^O^
Iemand nog interesse in een Fibaro HCL? ;) :P
Dat doen wij wel als je bent uitgelogd!
pi_178413918
quote:
0s.gif Op maandag 9 april 2018 19:04 schreef PetervdK het volgende:
Zo, de Homey is via MP gescoord en onderweg. ^O^
Iemand nog interesse in een Fibaro HCL? ;) :P
Misschien later. Homey beschouwt 15+ Z-wave als een groot netwerk (met risico's op tragere of geen reactie), gaat natuurlijk nergens over. Ben benieuwd of ik last krijg straks met mijn 20+ Z-wave netwerk.

Hebben jullie hier last van?
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
pi_178413940
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 april 2018 18:12 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Jawel hoor. :P ik heb inmiddels begrepen dat, om een tado of honeywell (dus met radiatorknoppen) hier werkrnd te krijgen de verwarmingsbuizen aangepast moeten worden, en daar heb ik geen zin in :P
Tado is inmiddels besteld en bezorgd. Deze week eens installeren.

Volgende project is dan (weer) de deurbel. Ben daar nog steeds niet helemaal uit. Ik weiger een abonnement. :(
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  Moderator maandag 9 april 2018 @ 20:27:27 #44
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178413992
quote:
1s.gif Op maandag 9 april 2018 20:24 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Misschien later. Homey beschouwt 15+ Z-wave als een groot netwerk (met risico's op tragere of geen reactie), gaat natuurlijk nergens over. Ben benieuwd of ik last krijg straks met mijn 20+ Z-wave netwerk.

Hebben jullie hier last van?
Dit heb ik ook gehoord inderdaad. Belachelijk, dat is gewoon de schuld buiten zichzelf leggen :D

Ik heb momenteel 19 Z-Wave (Plus) dingen, en ik heb nog niet echt ergens last van volgens mij.
Breitling - Instruments for Professionals
  dinsdag 10 april 2018 @ 14:24:51 #45
147511 Cyanide-
Extreem irriterend
pi_178426212
Wat zijn jullie ervaringen met CO/Rookmelders op basis van Z-Wave. Fibaro heeft wel wat mooi spul, maar redelijk aan de prijs imho (99 per stuk). Als je er dan wat ophangt heb je zo voor 400 - 500 euro rookmelders in je huis hangen :')

Idem voor deurcontacten, wat zijn daar nou een beetje leuke (en vooral; subtiele) opties in?

Oh, ook niet onbelangrijk; draai momenteel op basis van Domoticz, ben wel Homey aan het overwegen maar volg daarvoor ook vooral het topic op Tweakers, daar is men stukken minder te spreken over de stabiliteit en bv. het updatemechanisme... Dus ik kijk voor nu die kat nog even uit de boom.
  Forum Admin dinsdag 10 april 2018 @ 16:56:42 #46
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_178429300
quote:
2s.gif Op dinsdag 10 april 2018 14:24 schreef Cyanide- het volgende:

Idem voor deurcontacten, wat zijn daar nou een beetje leuke (en vooral; subtiele) opties in?
Degene die ik voor benedendeuren in gedachte heb (binnen/buiten) zijn deze https://www.robbshop.nl/a(...)ensor-met-zwave-plus . Moet je alleen wel bezig gaan met een boor om in de openslaande kant een gat te maken van je deur en het daar in te schroeven.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Moderator dinsdag 10 april 2018 @ 17:49:17 #47
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178430212
quote:
2s.gif Op dinsdag 10 april 2018 14:24 schreef Cyanide- het volgende:
Wat zijn jullie ervaringen met CO/Rookmelders op basis van Z-Wave. Fibaro heeft wel wat mooi spul, maar redelijk aan de prijs imho (99 per stuk). Als je er dan wat ophangt heb je zo voor 400 - 500 euro rookmelders in je huis hangen :')

Idem voor deurcontacten, wat zijn daar nou een beetje leuke (en vooral; subtiele) opties in?

Oh, ook niet onbelangrijk; draai momenteel op basis van Domoticz, ben wel Homey aan het overwegen maar volg daarvoor ook vooral het topic op Tweakers, daar is men stukken minder te spreken over de stabiliteit en bv. het updatemechanisme... Dus ik kijk voor nu die kat nog even uit de boom.
Fibaro, voor 99 euro per stuk? Wat?

Als je subtiele deursensoren wil moet je die nemen die Jogy suggereert. Die zie je niet, maar daarvoor moet je wel in elke deur een gat boren. Ik heb zelf voor de buitendeuren Fibaro, en voor de binnendeuren Hank.

Dat is correct, elke update introduceert weer nieuwe issues, maar, ik heb het automatisch updaten uit staan, dus ik heb nu een werkend systeem.
Breitling - Instruments for Professionals
  woensdag 11 april 2018 @ 08:56:36 #48
42043 PetervdK
Lul ajb niet over jezelf...
pi_178442397
Ik heb deursensoren van Neo Coolcam, voor een prikkie: https://www.banggood.com/(...)514&cur_warehouse=CN
Zijn nu weer 17,65 en da's al niet veel, maar duiken regelmatig naar rond de 15 euro.
Dat doen wij wel als je bent uitgelogd!
  woensdag 11 april 2018 @ 10:34:21 #49
147511 Cyanide-
Extreem irriterend
pi_178443925
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 april 2018 17:49 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Fibaro, voor 99 euro per stuk? Wat?

Goed, rook is 65: https://www.robbshop.nl/fibaro-rookmelder-v20

Maar CO is 99: https://www.robbshop.nl/co-sensor-fibaro
quote:
Als je subtiele deursensoren wil moet je die nemen die Jogy suggereert. Die zie je niet, maar daarvoor moet je wel in elke deur een gat boren. Ik heb zelf voor de buitendeuren Fibaro, en voor de binnendeuren Hank.

Dat is correct, elke update introduceert weer nieuwe issues, maar, ik heb het automatisch updaten uit staan, dus ik heb nu een werkend systeem.
Mjah ik ga liever niet boren, ik wil het toch allemaal redelijk laagdrempelig houden, de technologie gaat zo snel, wellicht wil je over 2 jaar weer wat anders, dan heb ik geen zin dat ik m'n deuren kan plamuren :P

Homey twijfel ik steeds meer over, pak de laatste pagina van het T.net topic er eens bij, alleen maar kommer en kwel over de Z-Wave integratie (die ze schijnbaar compleet willen herschrijven?), brakke updates en matige ontvangst van bv. Z-Wave.
pi_178444102
Niet helemaal domotica, maar ik deel hem toch want ik vind het wel het slimmer/hipper maken van je huis. :6

Gisteren voor het eerst bruisend water uit mijn kraan getapt. Smaak is gewoon perfect.

Nu al tevreden met de aankoop. Aanrader dus. :7
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
pi_178444145
Deurbel ga ik denk ik toch maar voorlopig voor een goedkope oplossing met 433mhz frequentie. Eventueel plaats ik later wel ergens een camera. Is zo'n 433mhz bel allemaal makkelijk te koppelen met Homey dat jullie weten? Jullie deze koppeling al gemaakt met een 'domme' bel?

Of beter voor de zekerheid kopen wat Homey volgens hun website ondersteund (is maar 1 merk; zou zelf liever een ander design willen).
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
pi_178444885
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2018 08:56 schreef PetervdK het volgende:
Ik heb deursensoren van Neo Coolcam, voor een prikkie: https://www.banggood.com/(...)514&cur_warehouse=CN
Zijn nu weer 17,65 en da's al niet veel, maar duiken regelmatig naar rond de 15 euro.
proberen waard om er 2 te kopen. Als je de prijs t.o.v. de fibaro set is het een fiks verschil.
Hooray for boobies!
  Moderator woensdag 11 april 2018 @ 11:34:39 #53
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178444999
quote:
2s.gif Op woensdag 11 april 2018 10:34 schreef Cyanide- het volgende:

[..]

Goed, rook is 65: https://www.robbshop.nl/fibaro-rookmelder-v20

Maar CO is 99: https://www.robbshop.nl/co-sensor-fibaro

[..]

Mjah ik ga liever niet boren, ik wil het toch allemaal redelijk laagdrempelig houden, de technologie gaat zo snel, wellicht wil je over 2 jaar weer wat anders, dan heb ik geen zin dat ik m'n deuren kan plamuren :P

Homey twijfel ik steeds meer over, pak de laatste pagina van het T.net topic er eens bij, alleen maar kommer en kwel over de Z-Wave integratie (die ze schijnbaar compleet willen herschrijven?), brakke updates en matige ontvangst van bv. Z-Wave.
Nou ja, ik zal je zeggen, als tegengeluid (want ik lees die berichten @tweakers ook). Ik heb een Homey, ik heb MEER dan die 15 Z-Wave devices, EN Hue (zigbee) EN 433 Mhz (KaKu), en bij mij werkt het zonder noemenswaardige problemen.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_178445043
denk maar net hoe alles is geinsdtalleerd, waar het hangt, wat er mogelijk storend is in de netwerken etc etc.

Tot nu toe heb ben ik nog niks tegen gekomen wat mij echt tegenstaat. De bugs e.d. neem ik voor lief, die worden opgelost.
Hooray for boobies!
  woensdag 11 april 2018 @ 12:00:32 #55
147511 Cyanide-
Extreem irriterend
pi_178445512
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2018 11:34 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Nou ja, ik zal je zeggen, als tegengeluid (want ik lees die berichten @tweakers ook). Ik heb een Homey, ik heb MEER dan die 15 Z-Wave devices, EN Hue (zigbee) EN 433 Mhz (KaKu), en bij mij werkt het zonder noemenswaardige problemen.
Das goed om te horen. Met bv. Domoticz of Home Assistent is het ook vaak puzzelen, maar daar is het imho meer geaccepteerd ofzo, omdat het allemaal zelfbouw voor een paar tientjes is. Hier ben je 300 euro verder, wat prima is, maar dan mag je ook wel verwachten dat iets basics als een goed werkende Z-Wave integratie gewoon goed geregeld is. Als ik dan lees dat ze dat gebaseerd hebben op een uitgefaseerde library en de hele shit herschreven moet worden twijfel ik wel een beetje aan de ontwerpbeslissingen die men neemt / heeft genomen.
  Moderator woensdag 11 april 2018 @ 12:06:52 #56
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178445627
quote:
2s.gif Op woensdag 11 april 2018 12:00 schreef Cyanide- het volgende:

[..]

Das goed om te horen. Met bv. Domoticz of Home Assistent is het ook vaak puzzelen, maar daar is het imho meer geaccepteerd ofzo, omdat het allemaal zelfbouw voor een paar tientjes is. Hier ben je 300 euro verder, wat prima is, maar dan mag je ook wel verwachten dat iets basics als een goed werkende Z-Wave integratie gewoon goed geregeld is. Als ik dan lees dat ze dat gebaseerd hebben op een uitgefaseerde library en de hele shit herschreven moet worden twijfel ik wel een beetje aan de ontwerpbeslissingen die men neemt / heeft genomen.
Volgens mij geldt wat jij zegt voor Zigbee, maar 100% zeker ben ik niet. Hue = Zigbee, en dat werkt bij mij feilloos icm Homey. Het is natuurlijk dan nog steeds kansloos, maar het werkt wl (bij mij).

Ik heb Z-Wave sensoren die Hue lampen aan laten gaan, en dat werkt gewoon echt prima.
Breitling - Instruments for Professionals
  woensdag 11 april 2018 @ 13:40:42 #57
147511 Cyanide-
Extreem irriterend
pi_178447501
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2018 12:06 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Volgens mij geldt wat jij zegt voor Zigbee, maar 100% zeker ben ik niet. Hue = Zigbee, en dat werkt bij mij feilloos icm Homey. Het is natuurlijk dan nog steeds kansloos, maar het werkt wl (bij mij).

Ik heb Z-Wave sensoren die Hue lampen aan laten gaan, en dat werkt gewoon echt prima.
Oh daar kan je wel gelijk in hebben hoor :Y Ik zou in dit geval sowieso de communicatie via de Hue Bridge laten lopen (dat kan toch ook gewoon?) dus dan merk je daar denk ik sowieso al minder van. Ben wel benieuwd hoe het met Z-wave zou uitpakken. Verwacht wel dat Homey beneden staat, en bv die CO-melder en n v/d brandmelders hangt op zolder, dus dat gaat hopelijk goed :D Nou zal er wel op iedere verdieping een brandmelder komen + de nodige deur-/raamsensoren en sowieso op zolder ook twee Fibaro wallplugs om te kunnen detecteren wanneer wasmachine/droger klaar zijn, dus hoop dat het qua mesh goedkomt :Y

Het werkt nu nl. binnen Domoticz met alleen die wallplugs prima, en dan staat m'n Domoticz Raspberry Pi in de meterkast en de wasmachine en droger op zolder :P
  Moderator woensdag 11 april 2018 @ 14:45:30 #58
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178448677
quote:
2s.gif Op woensdag 11 april 2018 13:40 schreef Cyanide- het volgende:

[..]

Oh daar kan je wel gelijk in hebben hoor :Y Ik zou in dit geval sowieso de communicatie via de Hue Bridge laten lopen (dat kan toch ook gewoon?) dus dan merk je daar denk ik sowieso al minder van. Ben wel benieuwd hoe het met Z-wave zou uitpakken. Verwacht wel dat Homey beneden staat, en bv die CO-melder en n v/d brandmelders hangt op zolder, dus dat gaat hopelijk goed :D Nou zal er wel op iedere verdieping een brandmelder komen + de nodige deur-/raamsensoren en sowieso op zolder ook twee Fibaro wallplugs om te kunnen detecteren wanneer wasmachine/droger klaar zijn, dus hoop dat het qua mesh goedkomt :Y

Het werkt nu nl. binnen Domoticz met alleen die wallplugs prima, en dan staat m'n Domoticz Raspberry Pi in de meterkast en de wasmachine en droger op zolder :P
Ja, dat kan via de bridge verlopen, en ik heb dat ook op die manier, ik heb de bridge er tussen, dus als Homey zou uitvallen om wat voor reden dan ook, kan ik gewoon de Hue app gebruiken om m'n lichten te schakelen.

Dat met die CO-melder en de brandmelder op zolder gaat goed, zolang jij zorgt voor een beetje een mesh.

Om je een idee te geven, ik heb 4 verdiepingen, kelder, begane grond, 1e verdieping, zolder. Ik heb in de kelder de wasmachine en droger, dus 2 fibaro wallplugs. Op de begane grond heb ik er maar 1, van NodOn, op de 1e verdieping heb ik er 2 van Fibaro, naast elkaar op onze slaapkamer, en op de zolder heb ik er 1 van Fibaro.

De wasmachine in de kelder, de plug daarvan vormt een huge aanspreekpunt voor heel erg veel sensoren in huis.

Sterker nog, de sensor die ik op de brievenbus heb, die hangt qua absolute lengte misschien 2,5 meter van Homey in de woonkamer, maar die sensor maakt verbinding met de wasmachine-plug, en die gaat vervolgens terug naar Homey. Het bereik van die Fibaro wallplugs is echt heel erg groot, dat helpt echt giga bij het bouwen van je mesh.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_178491144
Ik ben voor bij mij thuis op zoek naar een smart home apparatuur, maar weet niet waar ik het beste iets kan bestellen :@
wil het liefst dat het een apparaat is wat met mijn andere apparaten kan communiceren.

Ik onder andere een nest en phillips hue lampen.
en misschien komen daar wel van die ikea smart lampen bij in de toekomst en ik heb een aantal van die homewizard contact dozen van de action die je met zo'n afstandsbediening kunt in en uitschakelen. maar het zou bijvoorbeeld ook mooi zijn om ook mijn tv etc er mee te kunnen bedienen bijvoorbeeld.
Wat voor setje kan ik dan het beste gebruiken?
Las gisteren nog iets over broadlink?
Het hoeft natuurlijk niet het aller goedkoopste te zijn maar ook niet vreselijk duur, dus dacht iets van tussen de 50 en 100 euro?
I'm no longer a slave of fear.
I am a child of God
God is not dead.
  Moderator vrijdag 13 april 2018 @ 15:38:17 #60
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178491510
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 april 2018 15:20 schreef sjoemie1985 het volgende:
Ik ben voor bij mij thuis op zoek naar een smart home apparatuur, maar weet niet waar ik het beste iets kan bestellen :@
wil het liefst dat het een apparaat is wat met mijn andere apparaten kan communiceren.

Ik onder andere een nest en phillips hue lampen.
en misschien komen daar wel van die ikea smart lampen bij in de toekomst en ik heb een aantal van die homewizard contact dozen van de action die je met zo'n afstandsbediening kunt in en uitschakelen. maar het zou bijvoorbeeld ook mooi zijn om ook mijn tv etc er mee te kunnen bedienen bijvoorbeeld.
Wat voor setje kan ik dan het beste gebruiken?
Las gisteren nog iets over broadlink?
Het hoeft natuurlijk niet het aller goedkoopste te zijn maar ook niet vreselijk duur, dus dacht iets van tussen de 50 en 100 euro?
Dus je wil een controller, die al de apparatuur die je net opnoemt kan aansturen? Tja, dan is dat toch Homey in ieder geval. Kan best zijn dat er meer controllers zijn die dat doen, maar als dat zo is weet ik er niets van. Homey kan het in ieder geval.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_178492451
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 april 2018 15:38 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Dus je wil een controller, die al de apparatuur die je net opnoemt kan aansturen? Tja, dan is dat toch Homey in ieder geval. Kan best zijn dat er meer controllers zijn die dat doen, maar als dat zo is weet ik er niets van. Homey kan het in ieder geval.
oke, bedankt voor de info in ieder geval :)
I'm no longer a slave of fear.
I am a child of God
God is not dead.
  vrijdag 13 april 2018 @ 22:25:52 #62
277627 Seven.
We are Borg.
pi_178498663
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 april 2018 15:20 schreef sjoemie1985 het volgende:
Ik ben voor bij mij thuis op zoek naar een smart home apparatuur, maar weet niet waar ik het beste iets kan bestellen :@
wil het liefst dat het een apparaat is wat met mijn andere apparaten kan communiceren.

Ik onder andere een nest en phillips hue lampen.
en misschien komen daar wel van die ikea smart lampen bij in de toekomst en ik heb een aantal van die homewizard contact dozen van de action die je met zo'n afstandsbediening kunt in en uitschakelen. maar het zou bijvoorbeeld ook mooi zijn om ook mijn tv etc er mee te kunnen bedienen bijvoorbeeld.
Wat voor setje kan ik dan het beste gebruiken?
Las gisteren nog iets over broadlink?
Het hoeft natuurlijk niet het aller goedkoopste te zijn maar ook niet vreselijk duur, dus dacht iets van tussen de 50 en 100 euro?
Ik heb Google home (mini), ook fijn! Nog geen 60 euro maar voorlopig alleen in het engels. Als je trouwens Android hebt, Hue kun je aansturen met Google assistent :Y)
Resistance is futile.
  zaterdag 14 april 2018 @ 20:57:10 #63
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_178516336
Hebben jullie ervaring met lichtschakelaars met zigbee

Dat zou dus theoretisch met Philips Hue moeten werken? Hoe dan precies, hoe koppel ik hem aan mij hue?
Die Scheie bleibt gleich, nur die Fliegen ndern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  Moderator zaterdag 14 april 2018 @ 21:47:25 #64
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178517166
quote:
99s.gif Op zaterdag 14 april 2018 20:57 schreef XL het volgende:
Hebben jullie ervaring met lichtschakelaars met zigbee

Dat zou dus theoretisch met Philips Hue moeten werken? Hoe dan precies, hoe koppel ik hem aan mij hue?
Als het zo'n Hue schakelaar is kun je hem rechtstreeks naar je hue bridge verbinden. Als het niet van Hue is weet ik niet of dat kan. Wel met een Homey ertussen maar ik weet niet of je die hebt.
Breitling - Instruments for Professionals
  zaterdag 14 april 2018 @ 22:34:17 #65
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_178518158
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2018 21:47 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Als het zo'n Hue schakelaar is kun je hem rechtstreeks naar je hue bridge verbinden. Als het niet van Hue is weet ik niet of dat kan. Wel met een Homey ertussen maar ik weet niet of je die hebt.
Nog niet

Was nog niet nodig

Maar wil toch een aantal schakelaars slim gaan maken. De schakelaars van hue zijn op batterij en lelijk. Ik wil mijn eigen schakelaars houden en het in de muur houden. Bovendien wil ik geen batterijen waar stroom ligt.
Die Scheie bleibt gleich, nur die Fliegen ndern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  zaterdag 14 april 2018 @ 22:52:35 #66
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_178518587
Heb nu iets gevonden, toevallig van de aanbieder van mijn schakelaars. Werkt met Hue Bridge.

huehoe!!

https://www.amazon.de/gp/aw/d/B017KXFROS
Die Scheie bleibt gleich, nur die Fliegen ndern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
pi_178524479
gamma heeft trouwens t/m vandaag hue lampen met 20 of zelfs 30% korting.. zag het zelf ook gisteravond pas :X
  Moderator zondag 15 april 2018 @ 09:41:09 #68
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178525330
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2018 09:16 schreef mschol het volgende:
gamma heeft trouwens t/m vandaag hue lampen met 20 of zelfs 30% korting.. zag het zelf ook gisteravond pas :X
Ook op gu10 color?
Breitling - Instruments for Professionals
pi_178525605
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2018 09:41 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ook op gu10 color?
zo te zien wel, 17,10 korting zodat hij 39,89 kost; geen idee of dat een goeie deal is..
  Moderator zondag 15 april 2018 @ 10:00:07 #70
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178525898
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2018 09:50 schreef mschol het volgende:

[..]

zo te zien wel, 17,10 korting zodat hij 39,89 kost; geen idee of dat een goeie deal is..
Dat is op zich wel een goeie deal. Heb je een directe link want ik vind t niet. Dat zou dan 120 euro zijn, dat is goedkoper dan normaal ja.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_178526310
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2018 10:00 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Dat is op zich wel een goeie deal. Heb je een directe link want ik vind t niet. Dat zou dan 120 euro zijn, dat is goedkoper dan normaal ja.
beter zoeken, tis niet alsof de gamma site zo onoverzichtelijk is.. ;)

https://www.gamma.nl/asso(...)p-6-5-watt/p/B556732

overigens schijnen duopacks ook korting te hebben, maar als die er al zijn voor de gu10, zijn die alleen lokaal te krijgen als ik de site zo bekijk (zie ze niet op de site namelijk)

[ Bericht 2% gewijzigd door mschol op 15-04-2018 10:23:25 ]
  Moderator zondag 15 april 2018 @ 10:30:03 #72
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178526711
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2018 10:15 schreef mschol het volgende:

[..]

beter zoeken, tis niet alsof de gamma site zo onoverzichtelijk is.. ;)

https://www.gamma.nl/asso(...)p-6-5-watt/p/B556732

overigens schijnen duopacks ook korting te hebben, maar als die er al zijn voor de gu10, zijn die alleen lokaal te krijgen als ik de site zo bekijk (zie ze niet op de site namelijk)
Nee ik zit op telefoon, dat wil niet lekker ;) thx voor de link mate.

Daar staat 56,99, waar staat dan dat er korting is? :P
Breitling - Instruments for Professionals
pi_178528325
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2018 10:30 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Nee ik zit op telefoon, dat wil niet lekker ;) thx voor de link mate.

Daar staat 56,99, waar staat dan dat er korting is? :P
winkelmandje (en tweakers hue kortings topic)
  Moderator zondag 15 april 2018 @ 13:56:26 #74
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178530450
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2018 11:56 schreef mschol het volgende:

[..]

winkelmandje (en tweakers hue kortings topic)
Leuke actie. Ik heb er direct 5 opgepikt :P

D9MnDjG.jpg

Ik had eerst 2 single bulbs gedaan, maar ze hadden daar ook een duo pack, die al goedkoper is dan 2 losse, en daar hadden ze die actie ook op, dus heb ik nu 2 E27 lampen voor 70 euro, dat is best een prima deal.

En dan direct nog maar 3 GU10 spots opgepikt voor straks in de badkamer :P
Breitling - Instruments for Professionals
pi_178531529
jammer dat de led strip niet in de aanbieding valt -O-
  Moderator zondag 15 april 2018 @ 16:15:55 #76
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178532967
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2018 14:57 schreef mschol het volgende:
jammer dat de led strip niet in de aanbieding valt -O-
Inderdaad. Die heb ik wel in mijn handen gehad maar niet meegenomen.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_178533119
ik heb het bescheiden gehouden, 1x duopack e27 color.

overigens had de gamma hier al hrt innr, hue en soortgelijke spul uit de schappen gehaald ivm diefstal, kon ze bij de servicebalie krijgen
  zondag 15 april 2018 @ 17:32:15 #78
147511 Cyanide-
Extreem irriterend
pi_178534703
Ook maar een duopack GU10 white/ambiance gescoord
  Moderator zondag 15 april 2018 @ 18:28:00 #79
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178536385
Ik heb de 2 E27 lampen in de woonkamer in gebruik genomen, ter vervanging van de 2 KaKu units die ik daar had. De lampen die daar in zitten weken af qua kleur van waar ik de andere 2 Hues in de woonkamer op had ingesteld, al heb ik geprobeerd om de kleur zo veel mogelijk te benaderen van de KaKu´s.

Nu heb ik ze in Homey op gewoon exact dezelfde kleur ingesteld, dus dan ziet dat wat mooier uit dat het 1 geheel is.
Breitling - Instruments for Professionals
  Redactie Sport maandag 16 april 2018 @ 02:31:10 #80
349045 crew  dolf1010
pi_178544362
Iemand hier ervaring met de Ikea Tradfri lampen? Ik heb de afgelopen dagen een beetje onderzoek gedaan naar het verschil tussen Tradfri en Hue, en voor zover ik heb kunnen vinden is het enige verschil dat de lampen van Philips iets meer Lumen hebben maar wel twee keer zo duur zijn.
pi_178573843
Met het mooie weer in gedachten bedacht ik mij vanmorgen dat er een nieuw project ligt te wachten ;)

situatie, zonnescherm welke ik vanuit binnen met een schakelaar open of dicht kan doen. Schakelaar is een simpele draaiknop met een omhoog en omlaag functie. Je raden natuurlijk al wat ik wil, daar een schakelaar tussen die zowel handmatig is te gebruiken maar ook via homey/flow is aan te sturen.

Daarbij komt natuurlijk punt twee, als ik niet thuis ben en het scherm staat open dan wil ik via een sensor, apparaat o.i.d. een flow maken die bij regen of te harde wind het signaal geeft dat het zonnescherm dicht moet tot het weer is omgeslagen naar normaal.

Iemand ideen of suggesties?
Hooray for boobies!
pi_178573866
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2018 11:49 schreef Spockjuh_ het volgende:
Met het mooie weer in gedachten bedacht ik mij vanmorgen dat er een nieuw project ligt te wachten ;)

situatie, zonnescherm welke ik vanuit binnen met een schakelaar open of dicht kan doen. Schakelaar is een simpele draaiknop met een omhoog en omlaag functie. Je raden natuurlijk al wat ik wil, daar een schakelaar tussen die zowel handmatig is te gebruiken maar ook via homey/flow is aan te sturen.

Daarbij komt natuurlijk punt twee, als ik niet thuis ben en het scherm staat open dan wil ik via een sensor, apparaat o.i.d. een flow maken die bij regen of te harde wind het signaal geeft dat het zonnescherm dicht moet tot het weer is omgeslagen naar normaal.

Iemand ideen of suggesties?
Fibaro shutter module?
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
pi_178574555
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 april 2018 11:51 schreef Lenny_Leonard het volgende:
Fibaro shutter module
dat zou inderdaad de simpelste oplossing zijn. alleen heb ik geen inbouwdoosjes maar een stroomkabel van buiten naar binnen open en bloot, knop met naar links en rechts draaien en de kabel welke verder gaat met de stekker in het stopcontact. Dan zou die shutter in dit geval open en bloot liggen qua stroomkabeltjes.
Hooray for boobies!
  dinsdag 17 april 2018 @ 12:48:39 #84
20849 FredvZ
Beroepschagrijn
pi_178575305
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2018 12:18 schreef Spockjuh_ het volgende:
dat zou inderdaad de simpelste oplossing zijn. alleen heb ik geen inbouwdoosjes maar een stroomkabel van buiten naar binnen open en bloot, knop met naar links en rechts draaien en de kabel welke verder gaat met de stekker in het stopcontact. Dan zou die shutter in dit geval open en bloot liggen qua stroomkabeltjes.
Schroef je toch een waterdicht lasdoosje tegen de muur?
So we just called him Fred
  Moderator dinsdag 17 april 2018 @ 13:02:36 #85
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178575577
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2018 12:18 schreef Spockjuh_ het volgende:

[..]

dat zou inderdaad de simpelste oplossing zijn. alleen heb ik geen inbouwdoosjes maar een stroomkabel van buiten naar binnen open en bloot, knop met naar links en rechts draaien en de kabel welke verder gaat met de stekker in het stopcontact. Dan zou die shutter in dit geval open en bloot liggen qua stroomkabeltjes.
En dan zet je buiten zo´n Netatmo Weerstation neer. Dan heb je de situatie die DAAR gemeten wordt, en op basis van die input kun je dan inregelen wat je wil dat je zonnescherm doet :)
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin dinsdag 17 april 2018 @ 13:10:11 #86
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_178575780
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 02:31 schreef dolf1010 het volgende:
Iemand hier ervaring met de Ikea Tradfri lampen? Ik heb de afgelopen dagen een beetje onderzoek gedaan naar het verschil tussen Tradfri en Hue, en voor zover ik heb kunnen vinden is het enige verschil dat de lampen van Philips iets meer Lumen hebben maar wel twee keer zo duur zijn.
Ze hebben minder kleuren volgens mij. Alleen het witte spectrum met kleurnuances dus. Ik heb er dit weekend ook een paar gekocht maar nog niet in gebruik genomen.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
pi_178575817
quote:
7s.gif Op dinsdag 17 april 2018 12:48 schreef FredvZ het volgende:

[..]

Schroef je toch een waterdicht lasdoosje tegen de muur?
volgende keer moet ik toch echt vollediger zijn.... ;) betreft een schakelaar aan de binnenmuur in de woonkamer. zat zelf ook al te denken om daar een kastje omheen te doen om het e.e.a. uit het zicht te krijgen.
Hooray for boobies!
pi_178575837
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2018 13:02 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

En dan zet je buiten zo´n Netatmo Weerstation neer. Dan heb je de situatie die DAAR gemeten wordt, en op basis van die input kun je dan inregelen wat je wil dat je zonnescherm doet :)
die had ik inderdaad net gevonden in mijn zoektocht! En zo'n weerstation is ook gelijk een leuk nieuw speeltje voor andere doeleinden in en rondom het huis. :Y
Hooray for boobies!
  Forum Admin dinsdag 17 april 2018 @ 13:22:07 #89
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_178576054
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2018 13:12 schreef Spockjuh_ het volgende:

[..]

die had ik inderdaad net gevonden in mijn zoektocht! En zo'n weerstation is ook gelijk een leuk nieuw speeltje voor andere doeleinden in en rondom het huis. :Y
Ik zat een paar weken geleden ook met een weer/licht station in mijn klauwen, daar kan je inderdaad leuke dingen mee uithalen denk ik. Het licht aan/uit op basis van tijdsstip is het nou ook niet helemaal en zo'n sensor die ook licht detecteert is niet helemaal je van het.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
pi_178580876
quote:
2s.gif Op vrijdag 13 april 2018 22:25 schreef Seven. het volgende:

[..]

Ik heb Google home (mini), ook fijn! Nog geen 60 euro maar voorlopig alleen in het engels. Als je trouwens Android hebt, Hue kun je aansturen met Google assistent :Y)
Ik neem aan dat er vanzelf een taal update van deze dingen komt zodat hopelijk hij ook nederlands gaat kennen? niet dat mijn engels zo slecht is :P
maar die google home mini werkt dus ook met een heleboel apparaten?
zal ook even googlen wat het is en doet ;)
I'm no longer a slave of fear.
I am a child of God
God is not dead.
  Moderator dinsdag 17 april 2018 @ 16:32:46 #91
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178581015
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2018 16:26 schreef sjoemie1985 het volgende:

[..]

Ik neem aan dat er vanzelf een taal update van deze dingen komt zodat hopelijk hij ook nederlands gaat kennen? niet dat mijn engels zo slecht is :P
maar die google home mini werkt dus ook met een heleboel apparaten?
zal ook even googlen wat het is en doet ;)
Ja, die werkt ook met een hoop dingen, maar daar zit 'm het verschil in dat je per se wat moet zeggen om het te laten gebeuren (volgens mij). Ik heb zowel een Google Home als een GH Mini, EN een Homey, en ik heb me in GH nog niet verdiept (al heb ik 'm dus wl :P )

Het fijne vind ik juist dat dingen automatisch gebeuren zonder dat ik daar iets voor hoef te zeggen of doen.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_178581408
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2018 16:32 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ja, die werkt ook met een hoop dingen, maar daar zit 'm het verschil in dat je per se wat moet zeggen om het te laten gebeuren (volgens mij). Ik heb zowel een Google Home als een GH Mini, EN een Homey, en ik heb me in GH nog niet verdiept (al heb ik 'm dus wl :P )

Het fijne vind ik juist dat dingen automatisch gebeuren zonder dat ik daar iets voor hoef te zeggen of doen.
aha oke, dat is inderdaad fijn.
maar welke vind jij tot nu toe het fijnst?
I'm no longer a slave of fear.
I am a child of God
God is not dead.
  Redactie Sport dinsdag 17 april 2018 @ 17:26:12 #93
349045 crew  dolf1010
pi_178582031
quote:
14s.gif Op dinsdag 17 april 2018 13:10 schreef jogy het volgende:

[..]

Ze hebben minder kleuren volgens mij. Alleen het witte spectrum met kleurnuances dus. Ik heb er dit weekend ook een paar gekocht maar nog niet in gebruik genomen.
Ik heb gister toch maar de Ikea lampen gekocht en ben er tot nu toe erg tevreden mee. Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten. Slechts 7 euro voor een warm wit GU10. De kleurenlamp is nog wel duur (35 euro incl afstandbediening, volgens mij 20 zonder) maar nog altijd goedkoper dan Hue. :)
  Moderator dinsdag 17 april 2018 @ 18:02:08 #94
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178582674
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2018 16:52 schreef sjoemie1985 het volgende:

[..]

aha oke, dat is inderdaad fijn.
maar welke vind jij tot nu toe het fijnst?
Ik heb GH, GH mini n Homey. Om kort te gaan. GH en GH mini gebruik ik in zijn geheel nit. Niet omdat ik dat niet zou willen, maar omdat het -ondanks dat ik goed Engels spreek- in het Engels is.

Oftewel, ik gebruik Homey heel erg veel. Ik praat er niet tegen/mee, het gaat mij vooral om het automatiseren, en er dan niet meer naar om hoeven kijken :)
Breitling - Instruments for Professionals
  woensdag 18 april 2018 @ 08:28:02 #95
42043 PetervdK
Lul ajb niet over jezelf...
pi_178593174
Ik vind het juist handig om gesproken opdrachten te kunnen geven.

Met sensoren en/of tijden wordt het licht vaak net iets te vroeg of te laat aangedaan en nu kan ik zonder mn telefoon te hoeven pakken gewoon reoepen dat het licht aan of uit moet.
Of dat de versterker aangezet moet worden op Sky Radio of 100%nl.
Of dat de zolderverlichting uit moet omdat ik net beneden ben en het vergeten ben.

Daarom wilde ik een Homey (alles in n), maar de spraak is echt bagger. Dus gewoon nog een GH en een GH Mini ernaast.
Dat doen wij wel als je bent uitgelogd!
  woensdag 18 april 2018 @ 08:52:41 #96
277627 Seven.
We are Borg.
pi_178593381
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2018 16:52 schreef sjoemie1985 het volgende:

[..]

aha oke, dat is inderdaad fijn.
maar welke vind jij tot nu toe het fijnst?
Ik neem ook aan dat er automatisch een taalupdate komt. Ik vind het wel fijn in het Engels, maar ik heb dan ook 5 jaar in Engeland gewoond. GH mini en GH werken met een hoop apparaten, maar niet zoveel als Homey, geloof ik.
Resistance is futile.
  woensdag 18 april 2018 @ 08:56:02 #97
277627 Seven.
We are Borg.
pi_178593423
quote:
0s.gif Op woensdag 18 april 2018 08:28 schreef PetervdK het volgende:
Ik vind het juist handig om gesproken opdrachten te kunnen geven.

Met sensoren en/of tijden wordt het licht vaak net iets te vroeg of te laat aangedaan en nu kan ik zonder mn telefoon te hoeven pakken gewoon reoepen dat het licht aan of uit moet.
Of dat de versterker aangezet moet worden op Sky Radio of 100%nl.
Of dat de zolderverlichting uit moet omdat ik net beneden ben en het vergeten ben.

Daarom wilde ik een Homey (alles in n), maar de spraak is echt bagger. Dus gewoon nog een GH en een GH Mini ernaast.
+1. Ik denk dat dit puur gebaseerd is op persoonlijke voorkeuren, niet meer en niet minder. Ik wil gewoon wat kunnen roepen en het gebeurt automatisch. Ik zit nu te denken om nog een paar GH mini's te halen (kantoor en keuken). Ze zijn dusdanig goedkoop dat het best de moeite is.
Resistance is futile.
  Moderator woensdag 18 april 2018 @ 09:16:29 #98
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178593721
quote:
7s.gif Op woensdag 18 april 2018 08:56 schreef Seven. het volgende:

[..]

+1. Ik denk dat dit puur gebaseerd is op persoonlijke voorkeuren, niet meer en niet minder. Ik wil gewoon wat kunnen roepen en het gebeurt automatisch. Ik zit nu te denken om nog een paar GH mini's te halen (kantoor en keuken). Ze zijn dusdanig goedkoop dat het best de moeite is.
Dat laatste ga ik ook doen inderdaad. Ik heb nu 1 Mini, en 1 normale GH. Ik wil nog minimaal 2 Mini's, 1 voor op de kinderkamer, en 1 voor op de zolder :)
Breitling - Instruments for Professionals
pi_178595358
ikea lampen e27 gekocht voor de buitenverlichting. blijken die pitten 0,3 mm te groot om de overkapping eroverheen te doen :') beetje jammer
Hooray for boobies!
  Moderator woensdag 18 april 2018 @ 10:44:29 #100
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178595468
quote:
0s.gif Op woensdag 18 april 2018 10:40 schreef Spockjuh_ het volgende:
ikea lampen e27 gekocht voor de buitenverlichting. blijken die pitten 0,3 mm te groot om de overkapping eroverheen te doen :') beetje jammer
Dat is kut. Andere buitenverlichting kopen? Zijn die lampen groter dan het Hue alternatief?
Breitling - Instruments for Professionals
pi_178595683
quote:
0s.gif Op woensdag 18 april 2018 10:44 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Dat is kut. Andere buitenverlichting kopen? Zijn die lampen groter dan het Hue alternatief?
staat voor 500 euro aan verlichting in de tuin. Die ga ik niet vervangen omdat er een lampje niet past ;)

had/heb er philips e14 lampen inzitten die zijn een stukje ranker maar ook prijziger en niet echt goed met kou. Voor de zomer gaat het wel maar wil natuurlijk ook in de winter weer het licht aan. Ik hoop een beetje op een nieuwe Ikea slimme led lijn de komende maanden
Hooray for boobies!
  Moderator woensdag 18 april 2018 @ 10:58:08 #102
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178595771
quote:
0s.gif Op woensdag 18 april 2018 10:53 schreef Spockjuh_ het volgende:

[..]

staat voor 500 euro aan verlichting in de tuin. Die ga ik niet vervangen omdat er een lampje niet past ;)

had/heb er philips e14 lampen inzitten die zijn een stukje ranker maar ook prijziger en niet echt goed met kou. Voor de zomer gaat het wel maar wil natuurlijk ook in de winter weer het licht aan. Ik hoop een beetje op een nieuwe Ikea slimme led lijn de komende maanden
Dat beantwoordt de vraag niet helemaal :P als je het Hue alternatief koopt (die van hard wit naar warm licht variant), passen die wel in je bestaande tuinverlichting?
Breitling - Instruments for Professionals
pi_178595837
quote:
0s.gif Op woensdag 18 april 2018 10:58 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Dat beantwoordt de vraag niet helemaal :P als je het Hue alternatief koopt (die van hard wit naar warm licht variant), passen die wel in je bestaande tuinverlichting?
zou kunnen, denk het wel zelfs. Maar dat wil ik dus niet in dit geval. Ikea moet gewoon de juiste afmetingen leveren :P O-)
Hooray for boobies!
  Moderator woensdag 18 april 2018 @ 11:04:04 #104
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178595875
quote:
0s.gif Op woensdag 18 april 2018 11:02 schreef Spockjuh_ het volgende:

[..]

zou kunnen, denk het wel zelfs. Maar dat wil ik dus niet in dit geval. Ikea moet gewoon de juiste afmetingen leveren :P O-)
Ja, dat is de verantwoordelijkheid voor jouw tuinverlichting buiten jezelf leggen :P Ik zou dat niet kunnen, wetende dat er een alternatief verkrijgbaar is waardoor ik wel kan realiseren wat ik wil :P
Breitling - Instruments for Professionals
pi_178595980
Ik heb geduld, dat scheelt wel een stukje 8-)
Hooray for boobies!
  dinsdag 24 april 2018 @ 12:26:43 #106
147511 Cyanide-
Extreem irriterend
pi_178711430
Hoe zijn de ervaringen hier qua Homey met Xiaomi / Aqara meuk? Ik hoor er wel goede dingen over, maar ze gebruiken wel Zigbee met een eigen sausje (beetje a la Hue dus...) Vraag me of dat goed gaat en goed blijft gaan. Je hebt dus ook een hub nodig om die meuk te koppelen, maar dan zijn de mogelijkheden redelijk eindeloos:

https://www.gearbest.com/top-brands/brand/aqara.html
https://xiaomi-mi.com/sockets-and-sensors/

Van slimme deurschakelaars, motoren voor gordijnen/luiken, deursensoren, waterdetectie, camera's, etc. etc.
  Moderator dinsdag 24 april 2018 @ 12:28:14 #107
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178711469
quote:
2s.gif Op dinsdag 24 april 2018 12:26 schreef Cyanide- het volgende:
Hoe zijn de ervaringen hier qua Homey met Xiaomi / Aqara meuk? Ik hoor er wel goede dingen over, maar ze gebruiken wel Zigbee met een eigen sausje (beetje a la Hue dus...) Vraag me of dat goed gaat en goed blijft gaan. Je hebt dus ook een hub nodig om die meuk te koppelen, maar dan zijn de mogelijkheden redelijk eindeloos:

https://www.gearbest.com/top-brands/brand/aqara.html
https://xiaomi-mi.com/sockets-and-sensors/

Van slimme deurschakelaars, motoren voor gordijnen/luiken, deursensoren, waterdetectie, camera's, etc. etc.
Heb ik niet. Ik las op Tweakers een tijd geleden dat er iemand was die wat shit had gekocht van Xiaomi, maar dat dat op dat moment nog niet ondersteund werd door Homey. Ik weet niet hoe dat inmiddels is.
Breitling - Instruments for Professionals
  dinsdag 24 april 2018 @ 13:21:55 #108
147511 Cyanide-
Extreem irriterend
pi_178712225
Dit zou die ondersteuning moeten regelen? Maar ik begrijp dat die apps een soort van non-official zijn vanuit zowel Athom als Xiaomi? Dus vandaag werkt het, morgen kan het zomaar stuk zijn als n van de twee een update doet?

https://apps.athom.com/app/com.xiaomi-mi
  Moderator dinsdag 24 april 2018 @ 13:58:20 #109
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178712733
quote:
2s.gif Op dinsdag 24 april 2018 13:21 schreef Cyanide- het volgende:
Dit zou die ondersteuning moeten regelen? Maar ik begrijp dat die apps een soort van non-official zijn vanuit zowel Athom als Xiaomi? Dus vandaag werkt het, morgen kan het zomaar stuk zijn als n van de twee een update doet?

https://apps.athom.com/app/com.xiaomi-mi
Dat zou zomaar kunnen. Hoe dan ook, ik zou het risico niet nemen. Ja, je bent nu goedkoper uit, maar als die ondersteuning ergens een keer ophoudt moet je alles vervangen door dingen die wel ondersteund worden, en dan ben je uiteindelijk meer geld kwijt.
Breitling - Instruments for Professionals
  dinsdag 24 april 2018 @ 14:11:12 #110
147511 Cyanide-
Extreem irriterend
pi_178712968
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 april 2018 13:58 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Dat zou zomaar kunnen. Hoe dan ook, ik zou het risico niet nemen. Ja, je bent nu goedkoper uit, maar als die ondersteuning ergens een keer ophoudt moet je alles vervangen door dingen die wel ondersteund worden, en dan ben je uiteindelijk meer geld kwijt.
Is zeker waar, ik wilde het even checken omdat een hoop andere platformen (Domoticz, Home Assistent) wel 'native' ondersteuning ervoor hebben, en het op die manier wel snel aan terrein wint in het domotica wereldje.
  Forum Admin dinsdag 24 april 2018 @ 14:51:02 #111
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_178713655
Het is nu nog wel een beetje gepruts om alles aan de praat te krijgen van Xiaomi volgens mij (behalve de standaard lichtjes) maar door het voordeel van het open karakter van Homey kan je er vergif op innemen dat zodra het nog populairder wordt de ondersteuning door de community f/en Athom zelf steeds omvattender wordt.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  dinsdag 24 april 2018 @ 15:46:50 #112
147511 Cyanide-
Extreem irriterend
pi_178714545
Snap ik, en is natuurlijk ook dikke prima. Al moet ik zeggen dat ik gewoon een zeiksnor ben die bij zoiets wel gewoon ondersteuning van Athom verwacht, als ik knutselwerk van een community wil blijf ik wel op Domoticz of pak ik de zoveelste andere open source domotica controller die je met wat knutselwerk zelf bouwt. Ik vind de prijs geen probleem, maar door het feit dat ze zich als een soort van premium 'all in one' neerzetten vind ik wel dat je mag verwachten dat ze snel op dit soort treintjes kunnen springen en het gewoon als Athom ondersteunen, niet een community knutselwerkje wat bij de volgende Athom of Xiaomi update stuk is.
pi_178714581
quote:
2s.gif Op dinsdag 24 april 2018 12:26 schreef Cyanide- het volgende:
Hoe zijn de ervaringen hier qua Homey met Xiaomi / Aqara meuk? Ik hoor er wel goede dingen over, maar ze gebruiken wel Zigbee met een eigen sausje (beetje a la Hue dus...) Vraag me of dat goed gaat en goed blijft gaan. Je hebt dus ook een hub nodig om die meuk te koppelen, maar dan zijn de mogelijkheden redelijk eindeloos:

https://www.gearbest.com/top-brands/brand/aqara.html
https://xiaomi-mi.com/sockets-and-sensors/

Van slimme deurschakelaars, motoren voor gordijnen/luiken, deursensoren, waterdetectie, camera's, etc. etc.
Ik heb wel wat. Temperatuur, switch knoppen, nog wat meuk. Werkt prima.

Sensoren heb ik ook liggen, maar nog niet getest.
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  Forum Admin dinsdag 24 april 2018 @ 15:57:53 #114
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_178714729
quote:
2s.gif Op dinsdag 24 april 2018 15:46 schreef Cyanide- het volgende:
Snap ik, en is natuurlijk ook dikke prima. Al moet ik zeggen dat ik gewoon een zeiksnor ben die bij zoiets wel gewoon ondersteuning van Athom verwacht, als ik knutselwerk van een community wil blijf ik wel op Domoticz of pak ik de zoveelste andere open source domotica controller die je met wat knutselwerk zelf bouwt. Ik vind de prijs geen probleem, maar door het feit dat ze zich als een soort van premium 'all in one' neerzetten vind ik wel dat je mag verwachten dat ze snel op dit soort treintjes kunnen springen en het gewoon als Athom ondersteunen, niet een community knutselwerkje wat bij de volgende Athom of Xiaomi update stuk is.
Ben ik het wel mee eens hoor. Ik heb het nog steeds niet voor elkaar gekregen om mijn LG tv aan te sluiten zodat het in flows te proppen is terwijl het wel als ondersteund gezet wordt. En die ondersteuning is door n of andere amateur die zelf nog niet eens een LG tv heeft en mijn versie van 'smart' doet het gewoon niet. Nu is het wel zo dat Homey ook infrarood doet maar dan moet ik hem dus niet naast mijn tv zetten maar er ergens tegenover en ik vind hem wel leuk hoor maar hoef hem niet op mijn salontafel te hebben :').

https://apps.athom.com/app/com.lg.smarttv "This is a very simple app I made, based on https://github.com/migueljteixeira/nodejs-lgtvRemoteControl - big thanks to that. I hope everything works well, I don't have an LG tv myself :)"
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  dinsdag 24 april 2018 @ 16:54:06 #115
147511 Cyanide-
Extreem irriterend
pi_178715689
Ja precies, er mag wel wat Quality Control op dat soort dingen zitten... Leuk dat de community bijdraagt, maar dit is gewoon makkelijk scoren, iemand die een projectje van github heeft getrokken en heeft gebakken in een formaat waar Homey wat mee zou moeten kunnen... :') :')
  Forum Admin dinsdag 24 april 2018 @ 16:57:01 #116
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_178715744
quote:
2s.gif Op dinsdag 24 april 2018 16:54 schreef Cyanide- het volgende:
Ja precies, er mag wel wat Quality Control op dat soort dingen zitten...
Daar gaan ze nu wel wat strenger op zitten inderdaad. je bent niet de eerste met deze klacht. Maar ondertussen zit er wel gewoon kodi-intergratie op, Radarr en sonarr praat er mee (Synology) en doet het van alles met je chromecast en ook Denon praat ermee. Ook wake on lan bijvoorbeeld. Het gaat wel een stukje verder dan een paar schakelaars en wat lichtjes, dat is dan wel weer kek.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  dinsdag 24 april 2018 @ 17:03:44 #117
147511 Cyanide-
Extreem irriterend
pi_178715861
Dat is wel gaaf, zeker aangezien ik een Denon AVR heb, en uiteraard Sonarr op m'n Syno _O_
pi_178790011
Ik heb nog een Sannce camera liggen. Iemand gelukt om zoiets (of vergelijkbaar) aan Homey te koppelen?

Lijkt me mooi als ik bij detectie iets in beeld krijg. Of als iemand op mijn deurbel (is al gekoppeld) drukt, dat ik dan beeld van de camera te zien krijg.
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
pi_178792137
Camera inmiddels wel op homeyda.sh werkend gekregen. Alleen werkt het dashboard niet super vind ik. Maken jullie hier gebruik van?
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  maandag 7 mei 2018 @ 21:15:56 #120
161096 OA
O........ Agent
pi_178999360
Kaku is deze week met 25% korting bij Praxis
Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
Ik vind je sig nogal denigrerend.
  FOK!-Schrikkelbaas maandag 7 mei 2018 @ 21:41:20 #121
2057 Tokus
www.metalfan.nl
pi_179000127
quote:
14s.gif Op maandag 7 mei 2018 21:15 schreef OA het volgende:
Kaku is deze week met 25% korting bij Praxis
zoals ongeveer elke week. Of bij de Gamma.
Nothing lasts forever but the certainty of change
  maandag 7 mei 2018 @ 21:46:37 #122
161096 OA
O........ Agent
pi_179000299
Mooi, ik hou het niet bij. Kwam het nu tegen ;)
Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
Ik vind je sig nogal denigrerend.
  dinsdag 8 mei 2018 @ 07:31:20 #123
172476 Lenny_Leonard
Ah, my eye!
pi_179005676
quote:
14s.gif Op maandag 7 mei 2018 21:46 schreef OA het volgende:
Mooi, ik hou het niet bij. Kwam het nu tegen ;)
Let toch eens op man. :(
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  dinsdag 15 mei 2018 @ 09:40:34 #124
147511 Cyanide-
Extreem irriterend
pi_179170638
Homey besteld :9
  Moderator dinsdag 15 mei 2018 @ 10:15:37 #125
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_179171190
quote:
2s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 09:40 schreef Cyanide- het volgende:
Homey besteld :9
:D

Ik doe momenteel niets meer met domotica, anders dan wat ik al heb draaien. De badkamersituatie is een drama momenteel, en ls de badkamer klaar is zou, als alles goed gaat, onze dochter 2 weken later ter wereld moeten komen, dus ja, even weinig domotica voor mij momenteel, ik ben daar nu absoluut niet mee bezig.
Breitling - Instruments for Professionals
  dinsdag 15 mei 2018 @ 10:31:31 #126
147511 Cyanide-
Extreem irriterend
pi_179171426
Snap ik, hier is de badkamer als het goed is deze vrijdag klaar (as if :') ), maar daar weinig domotica in. Zou ook niet weten wat op wellicht wat Hue lampjes na, maar het moet wel allemaal leuk en functioneel zijn en dat zie ik verder niet zo in de badkamer tbh.

Deze units ook even besteld, 2x rook en 1x CO:

https://www.alternate.nl/(...)uct/1378630?lk=14359
https://www.alternate.nl/(...)uct/1211448?lk=14359

zit ook nog naar Fibaro Roller Shutter te kijken, maar kom daar qua aansluitschema niet helemaal uit, zowel de V1 als V2 hebben twee 'ingangen' voor de aansluitingen van de motor, maar het rolluik waar ik hem wil gebruiken komen 4 draden uit. Als ik een beetje google vind ik wel mensen die dat schijnbaar werkend hebben, maar niemand vertelt hoe :')

glz4u6m.png
pi_179171611
ik wacht tot de 2.0 update uit is, daarna ga ik er schoon mee beginnen. Voor nu is het vooral testen en wat knutselen.
Hooray for boobies!
  dinsdag 15 mei 2018 @ 11:10:20 #128
147511 Cyanide-
Extreem irriterend
pi_179172124
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 10:40 schreef Spockjuh_ het volgende:
ik wacht tot de 2.0 update uit is, daarna ga ik er schoon mee beginnen. Voor nu is het vooral testen en wat knutselen.
Wanneer zou die moeten komen?

Ik ben al achter m'n rolluik probleem, je ramt de L&N gewoon beide (dus zowel inkomend als uitgaand richting je motor) in dezelfde connector.
pi_179172744
quote:
2s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 10:31 schreef Cyanide- het volgende:
Snap ik, hier is de badkamer als het goed is deze vrijdag klaar (as if :') ), maar daar weinig domotica in. Zou ook niet weten wat op wellicht wat Hue lampjes na, maar het moet wel allemaal leuk en functioneel zijn en dat zie ik verder niet zo in de badkamer tbh.
op afstand je bad laten vollopen terwijl je onderweg naar huis bent, zodat je gelijk in een warm bad kan duiken ofzo? :+
pi_179173025
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 11:46 schreef mschol het volgende:

[..]

op afstand je bad laten vollopen terwijl je onderweg naar huis bent, zodat je gelijk in een warm bad kan duiken ofzo? :+
Waterdetectie in je douche waardoor je WTW naar hogere stand gaat, spiegelverwarming aan gaat, eventuele rolluiken dicht en Sonos je douche muziek afspeelt?
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  dinsdag 15 mei 2018 @ 12:09:57 #131
147511 Cyanide-
Extreem irriterend
pi_179173123
Jajajaja

Wie had hier nou net schakelmateriaal wat werkt met Hue cq Homey?

Wat ik wil bereiken;

Stroom doorlussen via het schakelmateriaal, zodat de lamp altijd stroom heeft.
Lamp kunnen bedienen met Hue app en kunnen gebruiken in Homey flows
Maar ook een (n of meerdere scenes) aan kunnen roepen vanaf de schakelaar, zonder dat je uiteraard de lamp stroomloos maakt.
  Moderator dinsdag 15 mei 2018 @ 12:13:17 #132
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_179173202
quote:
2s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 12:09 schreef Cyanide- het volgende:
Jajajaja

Wie had hier nou net schakelmateriaal wat werkt met Hue cq Homey?

Wat ik wil bereiken;

Stroom doorlussen via het schakelmateriaal, zodat de lamp altijd stroom heeft.
Lamp kunnen bedienen met Hue app en kunnen gebruiken in Homey flows
Maar ook een (n of meerdere scenes) aan kunnen roepen vanaf de schakelaar, zonder dat je uiteraard de lamp stroomloos maakt.
Ik heb extern schakelmateriaal, dwz, ik heb een soort van afstandsbediening die Z-Wave is, en die schakelt gewoon Hue lampen in en uit, maar ik neem aan dat jij bedoelt ingebouwd in/op je muur, en dat heb ik dan weer niet.
Breitling - Instruments for Professionals
  dinsdag 15 mei 2018 @ 12:15:53 #133
147511 Cyanide-
Extreem irriterend
pi_179173271
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 12:13 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ik heb extern schakelmateriaal, dwz, ik heb een soort van afstandsbediening die Z-Wave is, en die schakelt gewoon Hue lampen in en uit, maar ik neem aan dat jij bedoelt ingebouwd in/op je muur, en dat heb ik dan weer niet.
Jup, zodat ik het bestaande schakelmateriaal (wat dus echt de stroom schakelt) kan vervangen voor iets Z-wave-igs wat in principe stroom doorlust en dus gewoon bepaalde scenes aanroept.

Dit nst het gebruik via app en Homey.
pi_179173968
Ik heb hier en daar wat 'gewone' schakelaars vervangen door Fibaro dimmers in combinatie met druk-knoppen. Dan heb je geen aan/uit-schakelaar meer, maar een terugverende druk-knop. De knop is de bedrade bediening van de dimmer, maar de dimmer kan (via z-wave) ook met homey of wat voor basisstation je ook maar hebt bediend worden.

Is hier wel het beginsel van m'n hele domotica-opzet die ik wil aanleggen: alles werkt 'gewoon' via de aanwezige wand-schakelaars, maar is potentieel ook 'slim' en op afstand te bedienen met app (home assistent op een R-Pi gebruik ik daar nu voor).
  dinsdag 15 mei 2018 @ 13:42:34 #135
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_179174966
Zigbee kun je daarvoor kopen of een gesloten systeem zoals Bosch
Die Scheie bleibt gleich, nur die Fliegen ndern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  dinsdag 15 mei 2018 @ 14:14:42 #136
147511 Cyanide-
Extreem irriterend
pi_179175508
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 12:51 schreef Scarlet_Dragonfly het volgende:
Ik heb hier en daar wat 'gewone' schakelaars vervangen door Fibaro dimmers in combinatie met druk-knoppen. Dan heb je geen aan/uit-schakelaar meer, maar een terugverende druk-knop. De knop is de bedrade bediening van de dimmer, maar de dimmer kan (via z-wave) ook met homey of wat voor basisstation je ook maar hebt bediend worden.

Is hier wel het beginsel van m'n hele domotica-opzet die ik wil aanleggen: alles werkt 'gewoon' via de aanwezige wand-schakelaars, maar is potentieel ook 'slim' en op afstand te bedienen met app (home assistent op een R-Pi gebruik ik daar nu voor).
Ja, ik zat naar die dimmers te kijken, maar het werd me niet duidelijk of je daarmee zeg maar je power kon doorlussen en ze dan dus gebruiken met wat scenes e.d. en niet alleen als uhh dimmer... want dat wil je juist weer NIET bij Hue.

Mijn insteek is in principe hetzelfde, ik wil gewoon een 'slim' huis, maar het moet ook door domme mensen te bedienen zijn :P

quote:
99s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 13:42 schreef XL het volgende:
Zigbee kun je daarvoor kopen of een gesloten systeem zoals Bosch
Ja, Zigbee, Z-Wave, zelfs KaKu, het kan in theorie allemaal. Alleen is het ook een gevalletje bomen en een bos enzo. Ben vooral benieuwd naar hoe anderen het netjes opgelost hebben en hoe het in de praktijk bevalt.
  dinsdag 15 mei 2018 @ 15:37:03 #137
42043 PetervdK
Lul ajb niet over jezelf...
pi_179177178
Is dit niets voor je? Erg betaalbaar, rond de 20-22 euro, soms zelfs goedkoper.
https://www.aliexpress.co(...)8.0.0.582b4e68wPcorE

Heb er sinds gisteren n in de woonkamer zitten en moet zeggen dat ik verrast ben. Staat best wel chic, schakel met je vingertop (ook als de Homey uit staat) of via Homey (handmatig, flows etc).

Je moet wel een blauwe draad trekken als die er niet is, die heb je nodig.
Dat doen wij wel als je bent uitgelogd!
  dinsdag 15 mei 2018 @ 17:10:51 #138
147511 Cyanide-
Extreem irriterend
pi_179179308
Jup, zoiets, al mag het dan wat 'klassieker' ogen.
Op Tweakers had iemand dit: https://www.jung.de/nl/online-catalogus/374872397/

Dat is dan weer het andere uiterste, plus dat je dan zo'n 150 verder bent voor n setje incl tasters...
  dinsdag 15 mei 2018 @ 17:56:11 #139
277627 Seven.
We are Borg.
pi_179180329
Even uitgerekend. 482 euro om de begane grond van mijn huis om te zetten naar Hue. 8 lampen, 2 schakelaars, light strip en 3 bewegingsmelders. ;(
Resistance is futile.
  FOK!-Schrikkelbaas dinsdag 15 mei 2018 @ 19:04:23 #140
2057 Tokus
www.metalfan.nl
pi_179181779
een bridge heb je al?
Nothing lasts forever but the certainty of change
  dinsdag 15 mei 2018 @ 23:11:22 #141
147511 Cyanide-
Extreem irriterend
pi_179187233
quote:
11s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 17:56 schreef Seven. het volgende:
Even uitgerekend. 482 euro om de begane grond van mijn huis om te zetten naar Hue. 8 lampen, 2 schakelaars, light strip en 3 bewegingsmelders. ;(
Hue kost centjes, dat kan niet echt nieuws zijn ofzo.
  dinsdag 15 mei 2018 @ 23:16:29 #142
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_179187326
Mijn smart home virus heeft ook de tuin aangestoken. Wie heeft er ervaring met smarte waterpompen? Bewatering en weerstations, grasmaaiers etc?
Die Scheie bleibt gleich, nur die Fliegen ndern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  woensdag 16 mei 2018 @ 08:11:30 #143
277627 Seven.
We are Borg.
pi_179190831
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 23:11 schreef Cyanide- het volgende:

[..]

Hue kost centjes, dat kan niet echt nieuws zijn ofzo.
Klopt maar als je het in n keer doet, doet het voor je gevoel meer pijn. :( .
Resistance is futile.
  woensdag 16 mei 2018 @ 08:12:09 #144
277627 Seven.
We are Borg.
pi_179190835
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 19:04 schreef Tokus het volgende:
een bridge heb je al?
Jazeker. De woonverdieping (bij ons de 1e verdieping dus) is al helemaal over op Hue.
Resistance is futile.
  woensdag 16 mei 2018 @ 12:38:45 #145
147511 Cyanide-
Extreem irriterend
pi_179194866
quote:
15s.gif Op woensdag 16 mei 2018 08:11 schreef Seven. het volgende:

[..]

Klopt maar als je het in n keer doet, doet het voor je gevoel meer pijn. :( .
Helemaal waar, ik heb ongeveer 1,5 jaar nu net zoiets op de huidige beneden verdieping hangen. Verhouding iets anders, meer strips en minder losse lampen. Het is even een hapje uit je portemonnee maar ik kan niet anders zeggen dan dat het heel veel mogelijkheden biedt, stabiel is en leuke ontwikkelingen door blijft maken. En dat is soms in domotica-land (zeker bij het goedkopere spul) wel anders.
pi_179222888
Ik lurk hier alleen, maar wou even mededelen dat de slimme Xiaomi/Honeywell rookmelder mijn huis heeft gered van een zekere brand.

Mijn vrouw heeft waarschijnlijk perongeluk een pit aangezet op het (keramische) fornuis, daar lag dus nog theedoek op. Knuffel van mijn dochter er naast op het aanrecht had ook al vlam gevat.

Gelukkig werd mijn vrouw (die met mijn dochter achterin de tuin zat) er op geattendeerd doordat de slimme melder alle toeters en bellen af liet gaan en ik zelfs op mijn werk op m'n smartphone werd gewaarschuwd.

Dus, iedereen aan de (slimme) rookmelder.
SPOILER: deze rookmelders heb ik dus.
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  donderdag 17 mei 2018 @ 21:56:50 #147
277627 Seven.
We are Borg.
pi_179229007
Ik wil net weer Hue gaan bestellen, kom ik Innr tegen. Iemand al ervaring met het goedkope zusje van ? Ik wil voornamelijk weten of Innr compatible is met Google home.
Resistance is futile.
  vrijdag 18 mei 2018 @ 09:51:23 #148
42043 PetervdK
Lul ajb niet over jezelf...
pi_179235901
quote:
3s.gif Op donderdag 17 mei 2018 16:48 schreef BroesWillems het volgende:
Ik lurk hier alleen, maar wou even mededelen dat de slimme Xiaomi/Honeywell rookmelder mijn huis heeft gered van een zekere brand.

Mijn vrouw heeft waarschijnlijk perongeluk een pit aangezet op het (keramische) fornuis, daar lag dus nog theedoek op. Knuffel van mijn dochter er naast op het aanrecht had ook al vlam gevat.

Gelukkig werd mijn vrouw (die met mijn dochter achterin de tuin zat) er op geattendeerd doordat de slimme melder alle toeters en bellen af liet gaan en ik zelfs op mijn werk op m'n smartphone werd gewaarschuwd.

Dus, iedereen aan de (slimme) rookmelder.
SPOILER: deze rookmelders heb ik dus.
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Gelukkig! Waar heb je deze op aangesloten? Of gebruik je ze stand-alone?
Dat doen wij wel als je bent uitgelogd!
pi_179236106
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 mei 2018 09:51 schreef PetervdK het volgende:

[..]

Gelukkig! Waar heb je deze op aangesloten? Of gebruik je ze stand-alone?
Op de Xiaomi gateway, wel veel chinees in de software, maar de belangrijkste delen zijn gelukkig in het engels.
  dinsdag 22 mei 2018 @ 15:31:20 #150
366734 dimmak
deadmeat
pi_179322464
Is er een switch waarmee ik mijn ventilator smart kan maken en aansturen via een Google Home? Met Sonoff zou kunnen, maar dan moet ik eerst een alternatieve firmware flashen wat er niet zo makkelijk uit ziet.
De biersmiley.
Nuchter zijn is een ongemakkelijke situatie.
  donderdag 24 mei 2018 @ 12:39:52 #151
147511 Cyanide-
Extreem irriterend
pi_179354605
Gisteren even met de Homey gespeeld, eerste vraag die bij boven komt drijven ,hoe koppel je in godsnaam aan je Hue BRIDGE, dus niet alle lampen separaat? Bij beide Hue apps in de store kan je wel koppelen met alle lampen, sensors, weet ik wat los, maar ik wil gewoon via de Bridge communiceren...
pi_179354795
quote:
2s.gif Op donderdag 24 mei 2018 12:39 schreef Cyanide- het volgende:
Gisteren even met de Homey gespeeld, eerste vraag die bij boven komt drijven ,hoe koppel je in godsnaam aan je Hue BRIDGE, dus niet alle lampen separaat? Bij beide Hue apps in de store kan je wel koppelen met alle lampen, sensors, weet ik wat los, maar ik wil gewoon via de Bridge communiceren...
de homey is toch gewoon de vervanger van je hue bridge..
enige is dat die de lampen helaas niet kan updaten (zover ik weet)
  Moderator donderdag 24 mei 2018 @ 12:56:16 #153
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_179354848
quote:
2s.gif Op donderdag 24 mei 2018 12:39 schreef Cyanide- het volgende:
Gisteren even met de Homey gespeeld, eerste vraag die bij boven komt drijven ,hoe koppel je in godsnaam aan je Hue BRIDGE, dus niet alle lampen separaat? Bij beide Hue apps in de store kan je wel koppelen met alle lampen, sensors, weet ik wat los, maar ik wil gewoon via de Bridge communiceren...
Niet. De lampen moeten individueel bekend zijn bij Homey om specifiek die lamp aan te kunnen sturen. Die lampen zie je dus ook allemaal als separate devices.

Wat je doet, is je voegt nieuwe lampen toe aan je bridge, en als je dan in Homey een nieuwe Hue lamp wil toevoegen, dan zie je in een van die schermpjes ook daadwerkelijk de nieuw toegevoegde lampen staan, die je dan kunt aanklikken (tegelijk) en toevoegen aan Homey.
Breitling - Instruments for Professionals
  donderdag 24 mei 2018 @ 13:33:32 #154
147511 Cyanide-
Extreem irriterend
pi_179355511
quote:
0s.gif Op donderdag 24 mei 2018 12:56 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Niet. De lampen moeten individueel bekend zijn bij Homey om specifiek die lamp aan te kunnen sturen. Die lampen zie je dus ook allemaal als separate devices.

Wat je doet, is je voegt nieuwe lampen toe aan je bridge, en als je dan in Homey een nieuwe Hue lamp wil toevoegen, dan zie je in een van die schermpjes ook daadwerkelijk de nieuw toegevoegde lampen staan, die je dan kunt aanklikken (tegelijk) en toevoegen aan Homey.
Okee, maar hoe krijg ik dan zeg maar al m'n bestaande lampen in Homey?

quote:
0s.gif Op donderdag 24 mei 2018 12:52 schreef mschol het volgende:

[..]

de homey is toch gewoon de vervanger van je hue bridge..
enige is dat die de lampen helaas niet kan updaten (zover ik weet)
Nou dat, en je kan ze dus niet meer met de Hue app bedienen / configureren, en das zonde, want juist op dat gebied gebeurt er vrij veel leuks met die entertainment integratie die er is/komt
  Moderator donderdag 24 mei 2018 @ 13:41:49 #155
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_179355644
quote:
2s.gif Op donderdag 24 mei 2018 13:33 schreef Cyanide- het volgende:

[..]

Okee, maar hoe krijg ik dan zeg maar al m'n bestaande lampen in Homey?

Door de Hue app te installeren op Homey, dan apparaat toevoegen, kiezen voor Hue, en dan krijg je in een volgend schermpje alle Hue dingen te zien die zijn gevonden op jouw bridge, en die kun je dan allemaal in 1x toevoegen.
Breitling - Instruments for Professionals
  donderdag 24 mei 2018 @ 14:20:21 #156
147511 Cyanide-
Extreem irriterend
pi_179356282
quote:
0s.gif Op donderdag 24 mei 2018 13:41 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Door de Hue app te installeren op Homey, dan apparaat toevoegen, kiezen voor Hue, en dan krijg je in een volgend schermpje alle Hue dingen te zien die zijn gevonden op jouw bridge, en die kun je dan allemaal in 1x toevoegen.
Oooh ja tering wat dom, ik had ff door moeten klikken, dit gaat lukken!

Ik heb in de keuken nog wat KaKu spul hangen, zit allemaal weggewerkt in een koof (zijn inbouwspots). Hoe koppel ik dat in godsnaam, want ik heb dus geen idee welk type het precies is e.d. :') Heb gisteren wel de draadloze schakelaar gekoppeld waar we het nu mee bedienen, maar ik heb niet het idee dat ik daarmee nu via Homey de lampen kan bedienen :+ Blijf normaal zo ver mogelijk weg van KaKu/433, dus heb er gewoon 0 ervaring mee qua linkprocedure etc :')
  Moderator donderdag 24 mei 2018 @ 15:01:49 #157
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_179356971
ja, dat is kut, want je er zit op het ding zelf een knopje, en die moet je wel indrukken. Ik heb alleen maar ervaring met die stopcontactdingen, dus die zitten nergens weg gewerkt, en inmiddels heb ik er nog maar 1 over. Daar zit een knopje op wat ik moest indrukken bij het pairen met Homey.
Breitling - Instruments for Professionals
  donderdag 24 mei 2018 @ 15:26:00 #158
147511 Cyanide-
Extreem irriterend
pi_179357420
quote:
0s.gif Op donderdag 24 mei 2018 15:01 schreef CoolGuy het volgende:
ja, dat is kut, want je er zit op het ding zelf een knopje, en die moet je wel indrukken. Ik heb alleen maar ervaring met die stopcontactdingen, dus die zitten nergens weg gewerkt, en inmiddels heb ik er nog maar 1 over. Daar zit een knopje op wat ik moest indrukken bij het pairen met Homey.
Ah, dan ga ik maar op zoek naar een magisch knopje :9 ( :') ) en maar hopen dat het niet ergens in de koof weggewerkt zit _O- zit nog wel een montagedoosje met afdekplaatje, eerst dat maar opentrekken. En ergens in een kast iets van een LED-driver volgens mij...

Enig idee of dat spul aan meerdere dingen te koppelen is a la Hue? Of is het gewoon f bedienen via Homey f via die losse draadloze schakelaar?
  Moderator donderdag 24 mei 2018 @ 15:29:23 #159
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_179357487
quote:
2s.gif Op donderdag 24 mei 2018 15:26 schreef Cyanide- het volgende:

[..]

Ah, dan ga ik maar op zoek naar een magisch knopje :9 ( :') ) en maar hopen dat het niet ergens in de koof weggewerkt zit _O- zit nog wel een montagedoosje met afdekplaatje, eerst dat maar opentrekken. En ergens in een kast iets van een LED-driver volgens mij...

Enig idee of dat spul aan meerdere dingen te koppelen is a la Hue? Of is het gewoon f bedienen via Homey f via die losse draadloze schakelaar?
Ik kan met de afstandsbediening van die KaKu gewoon bedienen, NAAST dat van Homey. Is ook logisch he. Het is gewoon een 1 richtings 433Mhz signaal, wat dat signaal uitstuurt doet er niet toe. Dus als dat ding het juiste signaal ontvangt van Homey schakelt ie. Ontvangt ie datzelfde signaal van de a.b. dan schakelt ie ook. Het een sluit het ander niet uit :)

Ik heb een Somfy RTS rolluik wat ook met 1 richtings verkeer werkt (dus geen feedback over de staat van de rolluiken) en die kan ik zowel met de a.b. als met Homey bedienen, naast elkaar :)
Breitling - Instruments for Professionals
  donderdag 24 mei 2018 @ 16:33:07 #160
147511 Cyanide-
Extreem irriterend
pi_179358893
quote:
0s.gif Op donderdag 24 mei 2018 15:29 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ik kan met de afstandsbediening van die KaKu gewoon bedienen, NAAST dat van Homey. Is ook logisch he. Het is gewoon een 1 richtings 433Mhz signaal, wat dat signaal uitstuurt doet er niet toe. Dus als dat ding het juiste signaal ontvangt van Homey schakelt ie. Ontvangt ie datzelfde signaal van de a.b. dan schakelt ie ook. Het een sluit het ander niet uit :)

Ik heb een Somfy RTS rolluik wat ook met 1 richtings verkeer werkt (dus geen feedback over de staat van de rolluiken) en die kan ik zowel met de a.b. als met Homey bedienen, naast elkaar :)
Ja true, alhoewel het natuurlijk ook zo kan zijn dat bij het indrukken van zo'n 'pair' knop er een andere sleutel wordt gegenereerd om (ook al is het nrichtingsverkeer) te zorgen dat je altijd zeker weet dat je van het juiste apparaat een commando ontvangt. Maar goed, nu verwacht ik al teveel van KaKu :P
pi_179360653
Heb net een door/window sensor in mijn brievenbus gehangen. Beetje nutteloze uitbreiding maar ach, had hem toch nog liggen. Krijg nu een notificatie als er post is.

Mijn verzameling tot nu toe:

Hal/buiten voor:
Door/window detectie op brievenbus
Deurbel
1x switch Fibaro lamp

Woonkamer:
TV (Panasonic ST)
Soundbar (Sony)
Somfy RTS Screens
Fibaro dimmer
Homey
Flora plant sensor (jammer dat ie niet op Homey kan)

Keuken:
Tado V3 thermometer
Fibaro dimmer op spots keukenblad
Fibaro dimmer op lamp keukentafel
Fibaro dimmer op spots kookeiland
Somfy RTS Screens
Bonus: (geen domotica, wel vet :7): Grohe Blue (bruisend water uit de kraan)

Bijkeuken:
Fibaro Switch op 2 lampen

WC beneden:
Fibaro switch op lamp
Bonus: Geberit stank-hoeft-niet-te-stinken afzuiging

Kantoor:
Temperatuur/luchtvochtigheid meter
Fibaro switch op lamp

Slaapkamer 1:
Fibaro rolluik module op Somfy rolluiken
Fibaro switch op lamp
Detectie in inloopkast, gekoppeld aan lamp.

Slaapkamer 2:
Fibaro rolluik module op Somfy rolluiken
Fibaro switch op lamp

Slaapkamer 3:
Fibaro rolluik module op Somfy rolluiken
Fibaro switch op lamp

Badkamer:
Fibaro dimmer op de spots
Fibaro switch op spiegelverlichting (spiegel met verwarming)
Fibaro rolluik module op Somfy rolluiken

Hal eerste verdieping:
Fibaro dimmer op 2 lampen

WC boven:
Fibaro switch op de lamp (wederom Geberit stank-hoeft-niet-te-stinken wc)

Zolder:
Fibaro switch op lampen
SolarMAN logger op zonnepanelen

Tuin:
Fibaro dimmer ingebouwd voor onder overkapping. De overkapping bestaat nog niet.
Fibaro switch voor tuinverlichting al ingebouwd. Tuinverlichting is er ook nog niet.

Niet noemenswaardig: her en der wat Yeelights, Xiaomi knoppen, gateway en wat ongein. Niet echt boeiend.

Toekomst:
• Ik moet echt wat gaan doen met muziek. Weet alleen niet goed wat. Sonos vind ik niet heel erg stijlvol, al werkt het natuurlijk perfect. Grote kans dat ik uiteindelijk daar toch voor kies.
• Ik had een camera genstalleerd maar ik kreeg het niet werkend dat hij me screenshots stuurde bij beweging. Ik weet nog niet goed wat ik daarmee ga doen.
• Ik wil ook nog iets met waterdetectie. Dat als ik mijn douche aanzet ook de spiegelverwarming uit gaat, WTW op stand 3 (en in de toekomst muziek aan).
• Zit er aan te denken om een motion sensor van Fibaro te testen.
• Mijn robot is dom. Die mag ook wel een keer een upgrade krijgen.
• Slimme gordijnen in woonkamer.
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  vrijdag 25 mei 2018 @ 09:14:13 #162
366734 dimmak
deadmeat
pi_179372303
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 mei 2018 15:31 schreef dimmak het volgende:
Is er een switch waarmee ik mijn ventilator smart kan maken en aansturen via een Google Home? Met Sonoff zou kunnen, maar dan moet ik eerst een alternatieve firmware flashen wat er niet zo makkelijk uit ziet.
Reguliere firmware werkt tegenwoordig ook met Google Home zie ik net. :)
De biersmiley.
Nuchter zijn is een ongemakkelijke situatie.
  zondag 27 mei 2018 @ 15:03:26 #163
172476 Lenny_Leonard
Ah, my eye!
pi_179422925
Hebben jullie iets gevonden hoe je muziek vanuit je eigen desktop/harde schijf kunt sturen naar Homey?

Heb verschillende apps geprobeerd, maar krijg het niet voor elkaar.
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  woensdag 30 mei 2018 @ 10:36:36 #164
147511 Cyanide-
Extreem irriterend
pi_179486364
Vanuit een flow ofzo? Heb je niet een of ander CIFS appje wat gewoon een schijf kan koppelen en dan vervolgens dus in een flow te gebruiken is?

Ik ben nog steeds niet overtuigd van Homey tbh. Ziet er allemaal gelikt uit hoor, maar ik vind de support gewoon vrij matig, dat issue'tje met die CO sensor krijg je echt nul reactie op, en als ik de Github kijk staan er gewoon allerhande issues >10 dagen open zonder er ook maar iets van initiele reactie is. Bereik van Z-Wave is ook minder dan op m'n Raspberry Pi'tje met Aeotec Z-wave stick, ik kan nu m'n twee Fibaro wallplugs op zolder niet bereiken met de Homey op de BG, dat werkte vroeger wel. Dus daar moet ik wat op verzinnen. En allerhande dingetjes als Buienradar implementatie zijn vooral leuke gimmicks n of twee keer, maar echt nuttig is het natuurlijk niet, aangezien het vaak al regent voordat Homey gaat roepen dat het over een kwartier gaat regenen. Dus f hij pollt Buienradar te weinig, of Buienradar is gewoon niet nauwkeurig genoeg.
pi_179566721
Hebben jullie in de tuin iets van domotica?

Als in bijvoorbeeld sproeiinstallatie?
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  zaterdag 2 juni 2018 @ 21:23:13 #166
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_179567003
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 juni 2018 21:09 schreef Lenny_Leonard het volgende:
Hebben jullie in de tuin iets van domotica?

Als in bijvoorbeeld sproeiinstallatie?
Ik ben aan het orienteren op alles. Bewatering (via grondwaterpomp), sensoren voor droogte, robotmaaier, weer station.
Die Scheie bleibt gleich, nur die Fliegen ndern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
pi_179567727
quote:
99s.gif Op zaterdag 2 juni 2018 21:23 schreef XL het volgende:

[..]

Ik ben aan het orienteren op alles. Bewatering (via grondwaterpomp), sensoren voor droogte, robotmaaier, weer station.
Klinkt goed. Ik wil ook bewatering (wel via gewone watertoevoer), robotmaaier, en een weerstation.

Hoe ver ben je met orinteren? Heb je al wat merken waar je interesse in hebt?

En te koppelen met Homey dat je weet?
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  zaterdag 2 juni 2018 @ 22:40:24 #168
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_179569032
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 juni 2018 21:50 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Klinkt goed. Ik wil ook bewatering (wel via gewone watertoevoer), robotmaaier, en een weerstation.

Hoe ver ben je met orinteren? Heb je al wat merken waar je interesse in hebt?

En te koppelen met Homey dat je weet?
Ik heb geen homey

Gardena heeft mooi spul. Meeste van mijn vrienden hebben al Worx Landroid maaiers.

Waar ik vooral niet uitkom, wat doen de robotmaaiers in de klasse John Deere, Honda, Husqvarna nu beter dan de klasse tot 1500 euro
Die Scheie bleibt gleich, nur die Fliegen ndern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  dinsdag 5 juni 2018 @ 10:25:03 #169
147511 Cyanide-
Extreem irriterend
pi_179616287
quote:
99s.gif Op zaterdag 2 juni 2018 22:40 schreef XL het volgende:

[..]

Ik heb geen homey

Gardena heeft mooi spul. Meeste van mijn vrienden hebben al Worx Landroid maaiers.

Waar ik vooral niet uitkom, wat doen de robotmaaiers in de klasse John Deere, Honda, Husqvarna nu beter dan de klasse tot 1500 euro
Ik denk maaien :P

badum tssss
pi_179706347
quote:
11s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 17:56 schreef Seven. het volgende:
Even uitgerekend. 482 euro om de begane grond van mijn huis om te zetten naar Hue. 8 lampen, 2 schakelaars, light strip en 3 bewegingsmelders. ;(
lokroep :P zag jouw verbouwtopic voorbij komen in de active topics. Kom er dus nu pas achter dat wij op 20 minuten fietsen van elkaar wonen :D
Hooray for boobies!
  zondag 10 juni 2018 @ 12:08:38 #171
277627 Seven.
We are Borg.
pi_179706544
quote:
1s.gif Op zondag 10 juni 2018 11:54 schreef Spockjuh_ het volgende:

[..]

lokroep :P zag jouw verbouwtopic voorbij komen in de active topics. Kom er dus nu pas achter dat wij op 20 minuten fietsen van elkaar wonen :D
Haha! Jij ook in Apeldoorn? ^O^
Resistance is futile.
pi_179706637
quote:
2s.gif Op zondag 10 juni 2018 12:08 schreef Seven. het volgende:

[..]

Haha! Jij ook in Apeldoorn? ^O^
hardcore 8-) de maten, vlakbij de velden van groen wit
Hooray for boobies!
  zondag 10 juni 2018 @ 12:16:41 #173
277627 Seven.
We are Borg.
pi_179706670
quote:
1s.gif Op zondag 10 juni 2018 12:14 schreef Spockjuh_ het volgende:

[..]

hardcore 8-) de maten, vlakbij de velden van groen wit
^O^ vette shit. Ga ff Lepeltje lepeltje checken, ik kwam er gisteren op de kop vandaan. :P
Resistance is futile.
pi_179706706
quote:
6s.gif Op zondag 10 juni 2018 12:16 schreef Seven. het volgende:

[..]

^O^ vette shit. Ga ff Lepeltje lepeltje checken, ik kwam er gisteren op de kop vandaan. :P
reeds gedaan, toilet is zojuist in therapie gegaan :9
Hooray for boobies!
  zondag 10 juni 2018 @ 17:53:47 #175
277627 Seven.
We are Borg.
pi_179711550
quote:
1s.gif Op zondag 10 juni 2018 12:19 schreef Spockjuh_ het volgende:

[..]

reeds gedaan, toilet is zojuist in therapie gegaan :9
_O_
Resistance is futile.
pi_179712087
quote:
99s.gif Op zaterdag 2 juni 2018 22:40 schreef XL het volgende:

[..]

Ik heb geen homey

Gardena heeft mooi spul. Meeste van mijn vrienden hebben al Worx Landroid maaiers.

Waar ik vooral niet uitkom, wat doen de robotmaaiers in de klasse John Deere, Honda, Husqvarna nu beter dan de klasse tot 1500 euro
John Deere is er natuurlijk omdat: ach zet maar onder kopje onderhoud bij de agrarische bedrijven, Honda geen ervaring mee maar die moeten toch mee met de tijd, Husqvarna heeft wel veel leuke gimmicks zoals telefoon apps en apple watch integratie. Het is een beetje de mercedes onder de maaiers.

Het grote verschil zit hem toch wel in o.a. bouwkwaliteit, service/onderdelen en de slimheid van de maaier.
Signature:
Maximaal 4 regels
Maximaal 250 tekens
(te kort? neem een abonnement)
pi_179925168
Weet iemand hoe je de lampen van klikaanklikuit kan koppelen aan Homewizzard. De site en handleiding geven niet veel informatie behalve dat het koppelbaar is.

[ Bericht 3% gewijzigd door jefmen op 20-06-2018 20:33:05 ]
  zaterdag 23 juni 2018 @ 19:00:09 #178
277627 Seven.
We are Borg.
pi_179994993
Maandag komen 8 Innr lampen, die gaan we koppelen aan onze Hue bridge. En we hopen dan maar dat we de Innr lampen ook gewoon met Google home mini choice command kunnen besturen (ik vermoed van wel maar wordt wel een experimentje, aangezien we er vanuit gaan dat we alles dat aangesloten is op de Hue bridge via Google assistant aangesloten kan worden).

Stay tuned :7 .
Resistance is futile.
  zaterdag 23 juni 2018 @ 19:12:22 #179
277627 Seven.
We are Borg.
pi_179995193
Trouwens, het kostenplaatje is serieus verminderd, 4 Innr lampen voor 73 euro. 2 Hue lampen zijn 53 euro..! Wel 1 bewegingsmelder minder, doordat we de inloopkast en de badkamer nu op 1 sensor hangen.
Resistance is futile.
  zaterdag 23 juni 2018 @ 19:32:38 #180
277627 Seven.
We are Borg.
pi_179995625
En er staat weer iets nieuws op het lijstje. Een beamer met chromecast in de slaapkamer :7 .
Dus in de inloopkast bouwt mijn lieve vriend een nis waar de beamer in komt te staan en dan projecteert op de muur achter het voeteneind.

^O^
Resistance is futile.
pi_179998167
quote:
11s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 19:32 schreef Seven. het volgende:
En er staat weer iets nieuws op het lijstje. Een beamer met chromecast in de slaapkamer :7 .
Dus in de inloopkast bouwt mijn lieve vriend een nis waar de beamer in komt te staan en dan projecteert op de muur achter het voeteneind.

^O^
Ik heb een beamer op mijn slaapkamer met een NUC eraan. Echt geweldig. Ik gebruik het meerdere keren per week.

Heb je een elektrisch bed? Dat is ook wel een aanrader. Heerlijk.
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  zaterdag 23 juni 2018 @ 21:04:30 #182
277627 Seven.
We are Borg.
pi_179998213
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 21:03 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Ik heb een beamer op mijn slaapkamer met een NUC eraan. Echt geweldig. Ik gebruik het meerdere keren per week.

Heb je een elektrisch bed? Dat is ook wel een aanrader. Heerlijk.
Wat is een NUC?! :D
Geen electrisch bed, ik wil geen afzonderlijke matrassen meer.
Resistance is futile.
pi_179998324
quote:
2s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 21:04 schreef Seven. het volgende:

[..]

Wat is een NUC?! :D
Geen electrisch bed, ik wil geen afzonderlijke matrassen meer.
een Intel mini pc.
pi_179998382
quote:
2s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 21:04 schreef Seven. het volgende:

[..]

Wat is een NUC?! :D
Geen electrisch bed, ik wil geen afzonderlijke matrassen meer.
Ik heb zo'n topper die half is ingesneden zegmaar. Werkt prima.

NUC is een mini pc. Ik draai daar KODI op. Kodi is qua interface fantastisch voor je collectie films en series.

Maar ik ben nog wel old school, ik stream niks.
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  zaterdag 23 juni 2018 @ 22:40:26 #185
277627 Seven.
We are Borg.
pi_180001309
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 21:08 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Ik heb zo'n topper die half is ingesneden zegmaar. Werkt prima.

NUC is een mini pc. Ik draai daar KODI op. Kodi is qua interface fantastisch voor je collectie films en series.

Maar ik ben nog wel old school, ik stream niks.
Ik had het al gegoogeld. Ik stream alles dus simpel netflixen via chromecast aansturen met voice commands op Google home gaat het worden. Hoop ik alleen dat Chromecast de aan te schaffen beamer ook aan en uit kan zetten :7 .

En qua beamer heb ik mijn oog laten vallen op Optoma H183X.
Resistance is futile.
pi_180001960
quote:
6s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 22:40 schreef Seven. het volgende:

[..]

Ik had het al gegoogeld. Ik stream alles dus simpel netflixen via chromecast aansturen met voice commands op Google home gaat het worden. Hoop ik alleen dat Chromecast de aan te schaffen beamer ook aan en uit kan zetten :7 .

En qua beamer heb ik mijn oog laten vallen op Optoma H183X.
Beamers zijn tegenwoordig al snel prima qua beeld. Heb hiervoor een optoma gehad, maar vond hem iets te lawaaierig. Lag denk ik aan een productiefout. Maat van me had dezelfde en nergens last van.

Heb nu een Benq.

Dat de Chromecast de beamer uit en aan kan zetten gaat lastig worden denk ik. Ik heb mijn beamer wel gekoppeld aan Homey en kan dus alles wel via telefoon bedienen als ik wil.
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  zondag 24 juni 2018 @ 00:50:24 #187
42043 PetervdK
Lul ajb niet over jezelf...
pi_180003684
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 23:16 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Dat de Chromecast de beamer uit en aan kan zetten gaat lastig worden denk ik. Ik heb mijn beamer wel gekoppeld aan Homey en kan dus alles wel via telefoon bedienen als ik wil.
Dan kun je toch de stekker in een Fibaro of Neo Coolcam of ander merk stopcontact switch doen? Of gaat de beamer niet aan als je er 220 op zet?
Dat doen wij wel als je bent uitgelogd!
  zondag 24 juni 2018 @ 08:51:52 #188
277627 Seven.
We are Borg.
pi_180006194
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 23:16 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Beamers zijn tegenwoordig al snel prima qua beeld. Heb hiervoor een optoma gehad, maar vond hem iets te lawaaierig. Lag denk ik aan een productiefout. Maat van me had dezelfde en nergens last van.

Heb nu een Benq.

Dat de Chromecast de beamer uit en aan kan zetten gaat lastig worden denk ik. Ik heb mijn beamer wel gekoppeld aan Homey en kan dus alles wel via telefoon bedienen als ik wil.
Heb je ook projectieverf? Ik heb dit gevonden:

http://www.cinepaint.be
Resistance is futile.
  zondag 24 juni 2018 @ 08:53:07 #189
277627 Seven.
We are Borg.
pi_180006198
quote:
0s.gif Op zondag 24 juni 2018 00:50 schreef PetervdK het volgende:

[..]

Dan kun je toch de stekker in een Fibaro of Neo Coolcam of ander merk stopcontact switch doen? Of gaat de beamer niet aan als je er 220 op zet?
Oeh! Kan zijn dat ik hiermee ga experimenteren.
Resistance is futile.
pi_180006313
quote:
2s.gif Op zondag 24 juni 2018 08:51 schreef Seven. het volgende:

[..]

Heb je ook projectieverf? Ik heb dit gevonden:

http://www.cinepaint.be
Nee dat is echt niet nodig. Gewoon een witte muur is prima.
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
pi_180006318
quote:
10s.gif Op zondag 24 juni 2018 08:53 schreef Seven. het volgende:

[..]

Oeh! Kan zijn dat ik hiermee ga experimenteren.
Maar wat wil je dan precies? Hoe wil je de beamer slim aanzetten?
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
pi_180006344
quote:
0s.gif Op zondag 24 juni 2018 00:50 schreef PetervdK het volgende:

[..]

Dan kun je toch de stekker in een Fibaro of Neo Coolcam of ander merk stopcontact switch doen? Of gaat de beamer niet aan als je er 220 op zet?
Volgens mij gaat hij dan niet meteen aan. En hoe zet je hem dan uit? Een beamer moet de tijd hebben om uit te schakelen.

Ik doe het nu met een RM mini. Die vervangt gewoon je afstandsbediening.
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  zondag 24 juni 2018 @ 09:28:46 #193
277627 Seven.
We are Borg.
pi_180006441
quote:
1s.gif Op zondag 24 juni 2018 09:14 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Maar wat wil je dan precies? Hoe wil je de beamer slim aanzetten?
Mooi, als ik nou een fibaro stekker voor de beamer zet en die als nickname beamer meegeeft, dan kan ik tegen Google home zeggen 'hey Google, turn on the beamer' om vervolgens 'hey Google, play Homeland from Netflix on beamer er achteraan te gooien. En via IFTTT, mogelijk nog opties om alle commando's die het woord beamer bevatten, automatisch die fibaro aan zou zetten.

Maar OK, dat hangt dus af van de beamer, schakelt dat ding in als je 220 erop zet.

En wanneer ben ik zo'n gadget freak geworden?! :P
Resistance is futile.
  zondag 24 juni 2018 @ 10:15:04 #194
42043 PetervdK
Lul ajb niet over jezelf...
pi_180007022
quote:
1s.gif Op zondag 24 juni 2018 09:17 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Volgens mij gaat hij dan niet meteen aan. En hoe zet je hem dan uit? Een beamer moet de tijd hebben om uit te schakelen.

Ik doe het nu met een RM mini. Die vervangt gewoon je afstandsbediening.
Dat zal hij dus even moeten testen. Ik heb er n die dat wel doet (instelling in menu).
Uitzetten is een kwestie van even 10-30 minuten wachten tot hij is afgekoeld...
Dat doen wij wel als je bent uitgelogd!
  zondag 24 juni 2018 @ 10:39:22 #195
277627 Seven.
We are Borg.
pi_180007468
quote:
0s.gif Op zondag 24 juni 2018 10:15 schreef PetervdK het volgende:

[..]

Dat zal hij dus even moeten testen. Ik heb er n die dat wel doet (instelling in menu).
Uitzetten is een kwestie van even 10-30 minuten wachten tot hij is afgekoeld...
Zij *) .

Timer inbouwen geen optie in deze?
Resistance is futile.
  zondag 24 juni 2018 @ 10:44:58 #196
42043 PetervdK
Lul ajb niet over jezelf...
pi_180007597
quote:
6s.gif Op zondag 24 juni 2018 10:39 schreef Seven. het volgende:

[..]

Zij *) .

Timer inbouwen geen optie in deze?
Sorry... :@
Kan wel, maar als je handmatig schakelt is dat lastig. Wel via een flow, dan kun je een vertraging opgeven bij Homey.
Weet niet of dat via IFTTT dan ook mogelijk is.
Dat doen wij wel als je bent uitgelogd!
  zondag 24 juni 2018 @ 21:24:13 #197
277627 Seven.
We are Borg.
pi_180022668
Komen er nog goeie acties bij Mediamarkt Duitsland? CoolGuy, wat weet jij?
Momenteel alleen 5 halen, 4 betalen. Het lijstje:

Optoma H183X voor 355 euro (369 euro in NL)
Koelkastje EXQUISIT KB05-4A+ voor 96,99 (125 euro in NL)
Chromecast Ultra voor 79 euro (zelfde in NL)
Philips Hue Bloom voor 59 euro (64 euro in NL)
Google home mini voor 45 euro (65 euro in NL)

1-0 voor Duitsland, 635 euro vs 720 euro en dan in Duitsland nog 45 euro korting want de Google home mini is dan gratis. Kan dat ng goedkoper? Juli staat weer voor de deur, hopelijk met vielen Sonderangeboten!
Resistance is futile.
  Moderator zondag 24 juni 2018 @ 21:27:14 #198
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_180022729
quote:
11s.gif Op zondag 24 juni 2018 21:24 schreef Seven. het volgende:
Komen er nog goeie acties bij Mediamarkt Duitsland? CoolGuy, wat weet jij?
Momenteel alleen 5 halen, 4 betalen. Het lijstje:

Optoma H183X voor 355 euro (369 euro in NL)
Koelkastje EXQUISIT KB05-4A+ voor 96,99 (125 euro in NL)
Chromecast Ultra voor 79 euro (zelfde in NL)
Philips Hue Bloom voor 59 euro (64 euro in NL)
Google home mini voor 45 euro (65 euro in NL)

1-0 voor Duitsland, 635 euro vs 720 euro en dan in Duitsland nog 45 euro korting want de Google home mini is dan gratis. Kan dat ng goedkoper? Juli staat weer voor de deur, hopelijk met vielen Sonderangeboten!
Lol ik weet niks. Dat mijn vrouw Duits is betekent niet dat ik alle prijzen in Duitsland ken he :D :P

Wat wil je daadwerkelijk hebben dan? Of is het gewoon pakken wat je pakken kan? :9
Breitling - Instruments for Professionals
  zondag 24 juni 2018 @ 22:15:59 #199
277627 Seven.
We are Borg.
pi_180023874
quote:
0s.gif Op zondag 24 juni 2018 21:27 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Lol ik weet niks. Dat mijn vrouw Duits is betekent niet dat ik alle prijzen in Duitsland ken he :D :P

Wat wil je daadwerkelijk hebben dan? Of is het gewoon pakken wat je pakken kan? :9
Hehehe, wat heb ik nou aan jou?

Deze dingen staan allemaal op het lijstje van dingen die we willen voor het huis. Dit is dan we alles aan electronics van de lijst. :P . Dan zijn er nog meer dingen.. Maar dit is alles dat we bij Mediamarkt kunnen kopen.
Resistance is futile.
  maandag 25 juni 2018 @ 10:49:26 #200
277627 Seven.
We are Borg.
pi_180030991
Aargh, 5 halen, 4 betalen is er vanmorgen afgehaald :') :') :') . Scheisse.
Resistance is futile.
  Forum Admin maandag 25 juni 2018 @ 11:16:55 #201
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_180031346
Godver. Door onderstaande post in een ander topic begin ik toch een beetje nieuwsgierig te raken naar die open source variant. Als ik Homey nou kan gebruiken als slave voor al zijn protocol-ondersteuningen en Home assistant voor alle logica dan lijkt me dat best leuk :@.

quote:
0s.gif Op zondag 17 juni 2018 08:10 schreef hiddit het volgende:
er zijn best wel wat youtube filmpjes met uitleg en dingen die je er mee kan.
ik zelf heb hem op een RPI3 draaien en voornamelijk het licht loopt die dat.
zou hier eens beginnen hij legt dingen duidelijk uit

op het forum van home assistant zelf en op tweakers kan je ook altijd terecht met vragen
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  dinsdag 26 juni 2018 @ 16:25:00 #202
147511 Cyanide-
Extreem irriterend
pi_180059794
quote:
8s.gif Op maandag 25 juni 2018 11:16 schreef jogy het volgende:
Godver. Door onderstaande post in een ander topic begin ik toch een beetje nieuwsgierig te raken naar die open source variant. Als ik Homey nou kan gebruiken als slave voor al zijn protocol-ondersteuningen en Home assistant voor alle logica dan lijkt me dat best leuk :@.

[..]

Je kan de twee wel koppelen, ik ben begonnen met HASS, maar moet 'm verder nog inrichten. Idee is om weg te migreren van Homey, want dat maakt gewoon vrij structureel de beloftes en verwachtingen niet waar, en als ik zo en een beetje op Tweakers lees schijnt dat wel een Athom basisdingetje te zijn. Dus ik heb weinig hoop dat het op korte termijn verbeterd.
  Forum Admin dinsdag 26 juni 2018 @ 16:34:49 #203
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_180060065
quote:
2s.gif Op dinsdag 26 juni 2018 16:25 schreef Cyanide- het volgende:

[..]

Je kan de twee wel koppelen, ik ben begonnen met HASS, maar moet 'm verder nog inrichten. Idee is om weg te migreren van Homey, want dat maakt gewoon vrij structureel de beloftes en verwachtingen niet waar, en als ik zo en een beetje op Tweakers lees schijnt dat wel een Athom basisdingetje te zijn. Dus ik heb weinig hoop dat het op korte termijn verbeterd.
Maar voor 200 euro een universele allesprater vind ik ook wel een leuke deal dus als ik er een 'gateway' van kan maken ben ik ook blij.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
pi_180397136
Ik ga denk ik toch maar voor Sonos. Een paar keer de Play 1 en een Play 5 om te beginnen.

Ik wil graag mijn eigen muziek spelen. Wat zouden jullie in dat geval doen? NAS kopen?
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  woensdag 11 juli 2018 @ 13:33:02 #205
147511 Cyanide-
Extreem irriterend
pi_180397182
quote:
7s.gif Op woensdag 11 juli 2018 13:31 schreef Lenny_Leonard het volgende:
Ik ga denk ik toch maar voor Sonos. Een paar keer de Play 1 en een Play 5 om te beginnen.

Ik wil graag mijn eigen muziek spelen. Wat zouden jullie in dat geval doen? NAS kopen?
Ligt er helemaal aan in wat voor vorm je die 'eigen muziek' hebt natuurlijk ;)
pi_180397422
quote:
2s.gif Op woensdag 11 juli 2018 13:33 schreef Cyanide- het volgende:

[..]

Ligt er helemaal aan in wat voor vorm je die 'eigen muziek' hebt natuurlijk ;)
Nu gewoon MP3 op eigen laptop staan. Maar aangezien die niet altijd aan staat, is het wel handig om die op deze data rechtstreeks op het netwerk te krijgen dacht ik.
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
pi_180397581
quote:
7s.gif Op woensdag 11 juli 2018 13:31 schreef Lenny_Leonard het volgende:
Ik ga denk ik toch maar voor Sonos. Een paar keer de Play 1 en een Play 5 om te beginnen.

Ik wil graag mijn eigen muziek spelen. Wat zouden jullie in dat geval doen? NAS kopen?
Als je een Synology met docker ondersteuning neemt is deze op meerdere manieren ook nog in te zetten voor je smart home.
De biersmiley.
Nuchter zijn is een ongemakkelijke situatie.
  woensdag 11 juli 2018 @ 13:57:48 #208
147511 Cyanide-
Extreem irriterend
pi_180397649
quote:
11s.gif Op woensdag 11 juli 2018 13:46 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Nu gewoon MP3 op eigen laptop staan. Maar aangezien die niet altijd aan staat, is het wel handig om die op deze data rechtstreeks op het netwerk te krijgen dacht ik.
Wat dimmak zegt, een Synology met docker-ondersteuning is op meerdere gebieden echt goud, ook voor je home automation. Dus ik zou dat lekker doen, je kan op een share al je muziek pleuren en die simpelweg delen in je netwerk en door Sonos laten scannen.
  Moderator woensdag 11 juli 2018 @ 14:15:39 #209
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_180398018
quote:
7s.gif Op woensdag 11 juli 2018 13:31 schreef Lenny_Leonard het volgende:
Ik ga denk ik toch maar voor Sonos. Een paar keer de Play 1 en een Play 5 om te beginnen.

Ik wil graag mijn eigen muziek spelen. Wat zouden jullie in dat geval doen? NAS kopen?
Een NAS kopen ja, maar ik ik neem aan dat je dat Sonos verhaal alleen maar wil omdat je het dan geautomatiseerd aan kan sturen? Want dat is de enige reden dat je m.i. voor Sonos zou gaan.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_180398109
quote:
0s.gif Op woensdag 11 juli 2018 13:54 schreef dimmak het volgende:

[..]

Als je een Synology met docker ondersteuning neemt is deze op meerdere manieren ook nog in te zetten voor je smart home.
quote:
2s.gif Op woensdag 11 juli 2018 13:57 schreef Cyanide- het volgende:

[..]

Wat dimmak zegt, een Synology met docker-ondersteuning is op meerdere gebieden echt goud, ook voor je home automation. Dus ik zou dat lekker doen, je kan op een share al je muziek pleuren en die simpelweg delen in je netwerk en door Sonos laten scannen.
https://www.coolblue.nl/product/794570/synology-ds218.html

Zoiets dus? Afgaande op https://www.synology.com/nl-nl/dsm/packages/Docker .

Ik ben overigens redelijk handig, maar niet op gebied van development. Dit is ook de reden dat ik de Homey heb. Zijn de toepassingen met Synology voor je home automation ook nog te begrijpen en in te stellen voor mensen die geen developer zijn (zonder dagen kwijt te zijn)? En aan wat voor toepassingen zou ik moeten denken die ik nu nog niet kan met Homey?
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
pi_180398165
quote:
0s.gif Op woensdag 11 juli 2018 14:15 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Een NAS kopen ja, maar ik ik neem aan dat je dat Sonos verhaal alleen maar wil omdat je het dan geautomatiseerd aan kan sturen? Want dat is de enige reden dat je m.i. voor Sonos zou gaan.
Klopt. Verder geen reden. Design vind ik matig en de prijs is hoog voor deze kwaliteit. Maargoed, als je geautomatiseerd alles kunt aansturen en ook nog erg gebruiksvriendelijk dan is me het dat wel waard. Ik zou ook geen goed alternatief hiervoor weten.
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  Moderator woensdag 11 juli 2018 @ 14:25:54 #212
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_180398255
quote:
0s.gif Op woensdag 11 juli 2018 14:22 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Klopt. Verder geen reden. Design vind ik matig en de prijs is hoog voor deze kwaliteit. Maargoed, als je geautomatiseerd alles kunt aansturen en ook nog erg gebruiksvriendelijk dan is me het dat wel waard. Ik zou ook geen goed alternatief hiervoor weten.
Nee ik zou ook niets weten. De geluidskwaliteit van Sonos, hoewel aardig, is natuurlijk niet te vergelijken met een fatsoenlijke speaker, en volgens mij kun je je muziek ook laten spelen door KODI, en dt kun je dan weer laten outputten naar je versterker.

Dat zou mijn keuze zijn (indien mogelijk) want Sonos had ik dan helemaal los moeten kopen, en de rest heb ik al staan. Daarnaast is het leuk dat het geautomatiseerd kan, maar als me dat vervolgens minder goed geluid oplevert dan wat ik al heb staan, dan zou ik dat niet doen puur en alleen 'om het te automatiseren'.

Maar dat ben ik :P
Breitling - Instruments for Professionals
pi_180398421
quote:
0s.gif Op woensdag 11 juli 2018 14:25 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Nee ik zou ook niets weten. De geluidskwaliteit van Sonos, hoewel aardig, is natuurlijk niet te vergelijken met een fatsoenlijke speaker, en volgens mij kun je je muziek ook laten spelen door KODI, en dt kun je dan weer laten outputten naar je versterker.

Dat zou mijn keuze zijn (indien mogelijk) want Sonos had ik dan helemaal los moeten kopen, en de rest heb ik al staan. Daarnaast is het leuk dat het geautomatiseerd kan, maar als me dat vervolgens minder goed geluid oplevert dan wat ik al heb staan, dan zou ik dat niet doen puur en alleen 'om het te automatiseren'.

Maar dat ben ik :P
Heb alleen nog een soundbar hangen die wel prima is. Verder een ernstig gebrek aan muziek in mijn huis. ;(

De speakers die ik had hebben ook geen plek meer gekregen in mijn nieuwe huis. Vriendin vond ze te lomp (o.a. JBL zuilen; prima geluid, maar inderdaad wel redelijk lomp). De Denon versterker die ik had staan is verouderd. Ik begin dus eigenlijk weer vanaf 0.
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  Moderator woensdag 11 juli 2018 @ 14:48:15 #214
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_180398710
quote:
0s.gif Op woensdag 11 juli 2018 14:33 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Heb alleen nog een soundbar hangen die wel prima is. Verder een ernstig gebrek aan muziek in mijn huis. ;(

De speakers die ik had hebben ook geen plek meer gekregen in mijn nieuwe huis. Vriendin vond ze te lomp (o.a. JBL zuilen; prima geluid, maar inderdaad wel redelijk lomp). De Denon versterker die ik had staan is verouderd. Ik begin dus eigenlijk weer vanaf 0.
Dan zou ik absoluut daar in investeren, en niet in Sonos. Tenzij het hebben van 'geluid' dat geautomatiseerd kan worden belangrijker is dan het hebben van 'goed geluid'.

Ik vind dan persoonlijk het automatiseren van geluid weer totaal niet boeiend.

Ik heb in de woonkamer 5.1 (met 2 zuilen daarbij), op onze slaapkamer 5.1, en op zolder ook 2 zuilen met een versterker voor muziek. In de woonkamer en op de slaapkamer met een nVidia Shield met Kodi, dus ik kn het automatiseren denk ik, maar ik ga dat niet doen. Ik zie daar de toegevoegde waarde niet van.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_180399040
quote:
0s.gif Op woensdag 11 juli 2018 14:48 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Dan zou ik absoluut daar in investeren, en niet in Sonos. Tenzij het hebben van 'geluid' dat geautomatiseerd kan worden belangrijker is dan het hebben van 'goed geluid'.

Ik vind dan persoonlijk het automatiseren van geluid weer totaal niet boeiend.

Ik heb in de woonkamer 5.1 (met 2 zuilen daarbij), op onze slaapkamer 5.1, en op zolder ook 2 zuilen met een versterker voor muziek. In de woonkamer en op de slaapkamer met een nVidia Shield met Kodi, dus ik kn het automatiseren denk ik, maar ik ga dat niet doen. Ik zie daar de toegevoegde waarde niet van.
Zelf zou ik daar ook zeker voor gaan. Maar dat het klein en weggewerkt kan worden telt hier ook flink mee. Zuilen zijn een no-go geworden. Op de zolder kom ik daar nog wel mee weg, maar daar is het dan ook weer niet echt nodig. Klein en (liefst) stijlvol moet het zijn.

Werkt Kodi fijn met muziek? Ik gebruik het daar eigenlijk nooit voor. Interface lijkt me er minder geschikt voor.
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  Moderator woensdag 11 juli 2018 @ 15:03:43 #216
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_180399073
quote:
0s.gif Op woensdag 11 juli 2018 15:02 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Zelf zou ik daar ook zeker voor gaan. Maar dat het klein en weggewerkt kan worden telt hier ook flink mee. Zuilen zijn een no-go geworden. Op de zolder kom ik daar nog wel mee weg, maar daar is het dan ook weer niet echt nodig. Klein en (liefst) stijlvol moet het zijn.

Werkt Kodi fijn met muziek? Ik gebruik het daar eigenlijk nooit voor. Interface lijkt me er minder geschikt voor.
Grinnik, ik heb 2 zuilen in de woonkamer staan, die heb ik gekocht waar mijn vrouw bij was, dus zij is gelukkig zo moeilijk niet :P

Om eerlijk te zijn weet ik dat niet. Ik weet dat het kan, maar ik heb het nooit geprobeerd.
Breitling - Instruments for Professionals
  woensdag 11 juli 2018 @ 15:07:22 #217
147511 Cyanide-
Extreem irriterend
pi_180399149
quote:
0s.gif Op woensdag 11 juli 2018 14:25 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Nee ik zou ook niets weten. De geluidskwaliteit van Sonos, hoewel aardig, is natuurlijk niet te vergelijken met een fatsoenlijke speaker, en volgens mij kun je je muziek ook laten spelen door KODI, en dt kun je dan weer laten outputten naar je versterker.

Dat zou mijn keuze zijn (indien mogelijk) want Sonos had ik dan helemaal los moeten kopen, en de rest heb ik al staan. Daarnaast is het leuk dat het geautomatiseerd kan, maar als me dat vervolgens minder goed geluid oplevert dan wat ik al heb staan, dan zou ik dat niet doen puur en alleen 'om het te automatiseren'.

Maar dat ben ik :P
Dat kan dan ook en is precies zoals ik het heb, je kan een Sonos Connect (https://www.sonos.com/nl-nl/shop/connect.html) kopen die je gewoon aansluit op je bestaande hifi.

quote:
0s.gif Op woensdag 11 juli 2018 14:20 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

[..]

https://www.coolblue.nl/product/794570/synology-ds218.html

Zoiets dus? Afgaande op https://www.synology.com/nl-nl/dsm/packages/Docker .

Ik ben overigens redelijk handig, maar niet op gebied van development. Dit is ook de reden dat ik de Homey heb. Zijn de toepassingen met Synology voor je home automation ook nog te begrijpen en in te stellen voor mensen die geen developer zijn (zonder dagen kwijt te zijn)? En aan wat voor toepassingen zou ik moeten denken die ik nu nog niet kan met Homey?
Ja hoor, Synology is daar juist erg sterk in, DSM is een fijne interface om mee te werken, en je hoeft voor dit soort dingen zeker geen CLI-trucjes uit te gaan halen oid. Het is eigenlijk echt doodsimpel; maak een share aan, upload je muziek, zet de rechten op je share zo dat hij in je netwerk zichtbaar is (CIFS), en voeg hem vervolgens toe op je Sonos, die gaat 'm scannen en houdt 'm up-to-date (scant iedere nacht om 02u volgens mij ofzo).

Ik ben zelf voor een 4-bay gegaan, om netto toch nog wel een lekker opslagcapaciteit te hebben en wat dataveiligheid in een RAID5 setup, bij 2 disks heb je al snel f geen dataveiligheid, f je mist gewoon 50% van je opslagcapaciteit aangezien je enige optie een mirror is.
  Moderator woensdag 11 juli 2018 @ 15:10:38 #218
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_180399229
quote:
2s.gif Op woensdag 11 juli 2018 15:07 schreef Cyanide- het volgende:

[..]

Dat kan dan ook en is precies zoals ik het heb, je kan een Sonos Bridge kopen die je gewoon aansluit op je bestaande hifi.

Oh kijk aan! Nou Lenny, hier is je perfecte oplossing :P
Breitling - Instruments for Professionals
  woensdag 11 juli 2018 @ 15:12:01 #219
147511 Cyanide-
Extreem irriterend
pi_180399268
quote:
0s.gif Op woensdag 11 juli 2018 15:10 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Oh kijk aan! Nou Lenny, hier is je perfecte oplossing :P
Zie edit, Connect heet het ding officieel. Kan via optisch (toslink of coax) of tulp naar je versterker
  Moderator woensdag 11 juli 2018 @ 15:13:29 #220
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_180399317
quote:
2s.gif Op woensdag 11 juli 2018 15:12 schreef Cyanide- het volgende:

[..]

Zie edit, Connect heet het ding officieel. Kan via optisch (toslink of coax) of tulp naar je versterker
:D 400 euro :D 8)7
Breitling - Instruments for Professionals
  woensdag 11 juli 2018 @ 15:20:44 #221
147511 Cyanide-
Extreem irriterend
pi_180399515
quote:
0s.gif Op woensdag 11 juli 2018 15:13 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

:D 400 euro :D 8)7
Het blijft Sonos...
  Moderator woensdag 11 juli 2018 @ 15:24:18 #222
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_180399593
quote:
2s.gif Op woensdag 11 juli 2018 15:20 schreef Cyanide- het volgende:

[..]

Het blijft Sonos...
Ja, dat is net als Bose. Je betaald er veel voor, maar je krijgt niet echt waar voor je geld. 400 euro voor een bridge is echt heel veel geld.
Breitling - Instruments for Professionals
  woensdag 11 juli 2018 @ 15:35:32 #223
147511 Cyanide-
Extreem irriterend
pi_180399895
quote:
0s.gif Op woensdag 11 juli 2018 15:24 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ja, dat is net als Bose. Je betaald er veel voor, maar je krijgt niet echt waar voor je geld. 400 euro voor een bridge is echt heel veel geld.
Mwah, ik heb dit ding echt 5+ jaar geleden gekocht, toen was hij volgens mij 349 of 329 en in die tijd waren er ook gewoon weinig concurrenten qua 'makkelijk streamen' en de fijne interface. Plus het doet het eigenlijk al die jaar gewoon probleemloos, dat kunnen ook maar weinig apparaten zeggen. Er blijven nette updates komen die ook gewoon prima werken op hardware die al jaren oud is.
  Moderator woensdag 11 juli 2018 @ 15:38:03 #224
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_180399967
quote:
2s.gif Op woensdag 11 juli 2018 15:35 schreef Cyanide- het volgende:

[..]

Mwah, ik heb dit ding echt 5+ jaar geleden gekocht, toen was hij volgens mij 349 of 329 en in die tijd waren er ook gewoon weinig concurrenten qua 'makkelijk streamen' en de fijne interface. Plus het doet het eigenlijk al die jaar gewoon probleemloos, dat kunnen ook maar weinig apparaten zeggen. Er blijven nette updates komen die ook gewoon prima werken op hardware die al jaren oud is.
Nee nee, ik bedoel qua geluid, niet qua gebruiksgemak/ondersteuning, want dat zal ongetwijfeld super zijn, maar de Sonos' die ik heb gehoord werd ik niet direct warm van.
Breitling - Instruments for Professionals
  woensdag 11 juli 2018 @ 16:12:04 #225
147511 Cyanide-
Extreem irriterend
pi_180400800
quote:
0s.gif Op woensdag 11 juli 2018 15:38 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Nee nee, ik bedoel qua geluid, niet qua gebruiksgemak/ondersteuning, want dat zal ongetwijfeld super zijn, maar de Sonos' die ik heb gehoord werd ik niet direct warm van.
Dat zou zomaar kunnen, ik gebruik het dus met m'n (overigens ook niet geweldige) eigen hifi. Maar daarmee kan je het in theorie zo gek maken als je zelf wil
pi_180400854
quote:
0s.gif Op woensdag 11 juli 2018 15:10 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Oh kijk aan! Nou Lenny, hier is je perfecte oplossing :P
Dat zou betekenen dat ik nieuwe hifi moet kopen en deze connect voor 400 Euro. Prijzig en ook te groot. ;(

quote:
2s.gif Op woensdag 11 juli 2018 15:07 schreef Cyanide- het volgende:

[..]

Ja hoor, Synology is daar juist erg sterk in, DSM is een fijne interface om mee te werken, en je hoeft voor dit soort dingen zeker geen CLI-trucjes uit te gaan halen oid. Het is eigenlijk echt doodsimpel; maak een share aan, upload je muziek, zet de rechten op je share zo dat hij in je netwerk zichtbaar is (CIFS), en voeg hem vervolgens toe op je Sonos, die gaat 'm scannen en houdt 'm up-to-date (scant iedere nacht om 02u volgens mij ofzo).

Ik ben zelf voor een 4-bay gegaan, om netto toch nog wel een lekker opslagcapaciteit te hebben en wat dataveiligheid in een RAID5 setup, bij 2 disks heb je al snel f geen dataveiligheid, f je mist gewoon 50% van je opslagcapaciteit aangezien je enige optie een mirror is.
Raid5 setup, mirror, wat? Is dat allemaal nodig voor dataveiligheid? Welk risico loop je als je dat niet doet? :o
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  woensdag 11 juli 2018 @ 17:12:04 #227
147511 Cyanide-
Extreem irriterend
pi_180402271
quote:
0s.gif Op woensdag 11 juli 2018 16:14 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Dat zou betekenen dat ik nieuwe hifi moet kopen en deze connect voor 400 Euro. Prijzig en ook te groot. ;(

[..]

Raid5 setup, mirror, wat? Is dat allemaal nodig voor dataveiligheid? Welk risico loop je als je dat niet doet? :o
Ja nou dataveiligheid klinkt waarschijnlijk wat spannend. In principe houdt het in dat je jezelf wapent tegen een kapotte harddisk. iets wat niet ondenkbaar is in een systeem wat 24x7 draait.

RAID is daar een methodiek voor, Synology heeft ook z'n eigen smaakje met SHR (Synology Hybrid Raid), verder zijn bv. RAID0, RAID1, RAID5 bekende termen, zie: https://en.wikipedia.org/wiki/RAID#Standard_levels

Hiermee wordt simpel gezegd data op meerdere plekken opgeslagen, zodat als een disk stuk gaat je er een nieuwe in kan doen, en de data weer hersteld wordt. Als je maar 2 disks hebt zijn je mogelijkheden daar dus erg beperkt is, nl; disk 2 is een volledige kopie (mirror) van disk 1. Als je 4 disks hebt kan je bv. kiezen voor RAID5.
pi_180402476
RAID is geen backup!
Als je RAID controller kapot gaat , of je hebt bijvoorbeeld een blikseminslag ben je nog steeds alles kwijt.
Een backup bewaar je op een fysiek andere locatie. RAID zorgt er alleen voor dat je systeem blijft draaien bij de uitval van een harde schijf, zonder dat je een backup hoeft te plaatsen.
Want ik heb destijds besloten, dat ik de harde weg ontwijk.
Dus blijf ik lopen door de sloten, het liefst in zeven tegelijk.
BZB - Zeven Sloten
  woensdag 11 juli 2018 @ 17:22:47 #229
147511 Cyanide-
Extreem irriterend
pi_180402568
quote:
0s.gif Op woensdag 11 juli 2018 17:18 schreef FrankRicard het volgende:
RAID is geen backup!
Als je RAID controller kapot gaat , of je hebt bijvoorbeeld een blikseminslag ben je nog steeds alles kwijt.
Een backup bewaar je op een fysiek andere locatie. RAID zorgt er alleen voor dat je systeem blijft draaien bij de uitval van een harde schijf, zonder dat je een backup hoeft te plaatsen.
Waar zie jij het woord backup dan?
pi_180646359
Ben me sinds gisteren ook een beetje aan het verdiepen in home automation.
Dit naar aanleiding van een vriend die de Amazon echo dot 2 heeft. Handig en een toffe feature om je lampen met voice control aan en uit te kunnen schakelen.
Heb gelezen dat Ikea Tradfri hier ook prima mee samen werkt. Mensen ervaring hiermee? Kun je dan ook verschillende ‘groepen’ lampen hiermee aansturen zoals bijv in de keuken en woonkamer ed?
Op maandag 11 maart 2013 21:24 schreef Kally het volgende:
Ga jij lekker met je mini spelen }:|
pi_180646867
quote:
0s.gif Op zondag 22 juli 2018 07:58 schreef Miniem het volgende:
Ben me sinds gisteren ook een beetje aan het verdiepen in home automation.
Dit naar aanleiding van een vriend die de Amazon echo dot 2 heeft. Handig en een toffe feature om je lampen met voice control aan en uit te kunnen schakelen.
Heb gelezen dat Ikea Tradfri hier ook prima mee samen werkt. Mensen ervaring hiermee? Kun je dan ook verschillende ‘groepen’ lampen hiermee aansturen zoals bijv in de keuken en woonkamer ed?
ik heb een echo dot en bedien mijn yeelight Color 10W nu met mijn stem.
Kan het groepen dus kan zeggen zet lampen van kantoor aan.

Gewoon ingesteld via de alexa app
pi_180647747
quote:
1s.gif Op zondag 22 juli 2018 09:11 schreef tailfox het volgende:

[..]

ik heb een echo dot en bedien mijn yeelight Color 10W nu met mijn stem.
Kan het groepen dus kan zeggen zet lampen van kantoor aan.

Gewoon ingesteld via de alexa app
Kan ook niet helemaal vinden hoe je je tv ermee kan bedienen of deursensors en slimme thermostaat. Is er niet ergens een soort uitleg van?

Snap wel dat je veel kan koppelen. Maar sommige dingen werken met een ander protocol zoals ik begrijp. Dus niet alles is compatibel.
Op maandag 11 maart 2013 21:24 schreef Kally het volgende:
Ga jij lekker met je mini spelen }:|
pi_180648051
quote:
1s.gif Op zondag 22 juli 2018 10:22 schreef Miniem het volgende:

[..]

Kan ook niet helemaal vinden hoe je je tv ermee kan bedienen of deursensors en slimme thermostaat. Is er niet ergens een soort uitleg van?

Snap wel dat je veel kan koppelen. Maar sommige dingen werken met een ander protocol zoals ik begrijp. Dus niet alles is compatibel.
ja je moet leren butchen
pi_180869495
quote:
99s.gif Op zaterdag 2 juni 2018 22:40 schreef XL het volgende:

[..]

Ik heb geen homey

Gardena heeft mooi spul. Meeste van mijn vrienden hebben al Worx Landroid maaiers.

Waar ik vooral niet uitkom, wat doen de robotmaaiers in de klasse John Deere, Honda, Husqvarna nu beter dan de klasse tot 1500 euro
Heb het verder uitgezocht. Gardena ziet er fijn uit. Denk dat ik voor een 1200 Euro een fijn systeempje kan aanleggen in mijn tuin.

Alleen toch wel erg jammer dat ik het niet kan koppelen aan Homey. Nu kan hij dus bijvoorbeeld gaan sproeien als het een paar uur later gaat regenen. :{
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  zaterdag 4 augustus 2018 @ 21:53:48 #235
147511 Cyanide-
Extreem irriterend
pi_180949315
Komende week m'n home assistant setup even verder uitbreiden, 5x Xiaomi Aqara temp/hum, 5x door/window en 2x water sensoren onderweg. Oh en uiteraard een Aqara gateway
pi_180949521
Wie gebruikt er hassio?
  zaterdag 4 augustus 2018 @ 23:38:54 #237
277627 Seven.
We are Borg.
pi_180951349
quote:
0s.gif Op zondag 22 juli 2018 07:58 schreef Miniem het volgende:
Ben me sinds gisteren ook een beetje aan het verdiepen in home automation.
Dit naar aanleiding van een vriend die de Amazon echo dot 2 heeft. Handig en een toffe feature om je lampen met voice control aan en uit te kunnen schakelen.
Heb gelezen dat Ikea Tradfri hier ook prima mee samen werkt. Mensen ervaring hiermee? Kun je dan ook verschillende ‘groepen’ lampen hiermee aansturen zoals bijv in de keuken en woonkamer ed?
Als je een Android man bent, zou ik Google home overwegen. Ik ben er erg tevreden over. Ik combineer het met Philips Hue in plaats van Trdfi. Dan kun je verschillende groepen per ruimte maken. Innr werkt gewoon icm Hue, dit zijn goedkopere lampen. Goeie kans dat trdfi wel werkt met Alexa.

En ik combineer mijn google home mini's met chromecast, waarmee ik mijn tv en Netflix bestuur. Ik roep gewoon 'OK Google, play Homeland on livingroom TV' en ze zet mijn tv aan, zoekt de juiste aflevering en begint te spelen. Via de Google home app kun je zelfs snelcommando's instellen. Bijvoorbeeld 'OK Google, tv time' en dan instellen dat een andere manier om dit te zeggen 'play Homeland from Netflix on living room TV' is. Ook een chromecast hangen aan onze beamer op de slaapkamer, dezelfde functionaliteit.

Verder willen we er nog een thermostaat aan toevoegen. Wij gebruiken zelden lichtknoppen en afstandsbedieningen. Google home (En Google home mini) komt eind van het jaar uit in Nederland maar wel al te verkrijgen in Duitsland (Engelstalig instellen).
Resistance is futile.
  zondag 5 augustus 2018 @ 00:18:57 #238
277627 Seven.
We are Borg.
pi_180952255
Ik ben aan het azen op deze:

https://www.klikaanklikui(...)-voor-zonwering.html

Ik heb 2 rolluiken op zolder en een zonnescherm, zou mooi zijn als ik die op Google home aan kan sluiten. Maar ik wil geen somfy bridge aan moeten schaffen of zo.
Resistance is futile.
pi_181296038
Ik weet niet of ik dit in het juiste topic plaats, maar ik zou graag het volgende weten:

In mijn keukenkastjes zitten 4x 12 volt halogeen lampjes die zijn aangesloten op een dimbare trafo. Die bedien ik momenteel met een drukschakelaar die ik ingedrukt houd om te dimmen.

Graag wil ik deze aansluiten op mijn Homewizard en ik lees dat de ACM-100 hier geschikt voor zou moeten zijn. Echter kom ik er niet uit hoe ik hem aan zou moeten sluiten.

Heeft iemand hier ervaring mee?
pi_181296143
quote:
0s.gif Op zondag 5 augustus 2018 00:18 schreef Seven. het volgende:
Ik ben aan het azen op deze:

https://www.klikaanklikui(...)-voor-zonwering.html

Ik heb 2 rolluiken op zolder en een zonnescherm, zou mooi zijn als ik die op Google home aan kan sluiten. Maar ik wil geen somfy bridge aan moeten schaffen of zo.
Het ligt er aan welk soort motor er in zit en hoe ze nu worden aangestuurd.
Mijn Somfy zonnescherm heeft een IO motor en werkt helaas alleen maar samen met de Tahoma van Somfy.

Wanneer je zonnescherm/rolluik nu met een draaischakelaar wordt bediend dan denk ik dat hij moet werken.

Edit: Hier meer info: https://www.klikaanklikuit.nl/nl/googlehome

[ Bericht 7% gewijzigd door Randyps op 19-08-2018 12:51:39 (URL toegevoegd) ]
  Moderator zondag 19 augustus 2018 @ 13:03:17 #241
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_181296400
quote:
0s.gif Op zondag 19 augustus 2018 12:47 schreef Randyps het volgende:

[..]

Het ligt er aan welk soort motor er in zit en hoe ze nu worden aangestuurd.
Mijn Somfy zonnescherm heeft een IO motor en werkt helaas alleen maar samen met de Tahoma van Somfy.

Wanneer je zonnescherm/rolluik nu met een draaischakelaar wordt bediend dan denk ik dat hij moet werken.

Edit: Hier meer info: https://www.klikaanklikuit.nl/nl/googlehome
Nee, de IO motoren van Somfy werken ook samen met Homey. There´s an app for that :P

quote:
Somfy TaHoma app for Homey
With this app it's possible to connect your Somfy TaHoma box to Homey and control your TaHoma senarios and IO homecontrol devices / sensors from Homey.


Supported devices / services with most common parameters:
IO vertical exterior blinds
IO roller shutters
IO horizontal awnings
IO exterior venetian blinds
Velux IO roof windows
Velux IO blinds
Sunis wirefree IO sensor
Thermis wirefree IO sensor
Opening Detector IO sensor
TaHoma scenarios
Breitling - Instruments for Professionals
  zondag 19 augustus 2018 @ 13:45:47 #242
147511 Cyanide-
Extreem irriterend
pi_181297272
quote:
0s.gif Op zondag 19 augustus 2018 13:03 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Nee, de IO motoren van Somfy werken ook samen met Homey. There´s an app for that :P

[..]

Zoals ik het lees verbindt je hem dus met je Tahoma box en dn ondersteunt hij die dingen.
pi_181297346
Precies, dus het werkt niet zonder tussenkomst van de Tahoma.
  FOK!-Schrikkelbaas maandag 10 september 2018 @ 18:06:23 #244
2057 Tokus
www.metalfan.nl
pi_181820689
voor de Hue-fanaten/gebruikers: bij de Gamma is het in de aanbieding. 30% korting.
Nothing lasts forever but the certainty of change
pi_181834027
https://tweakers.net/nieu(...)ratie-met-ifttt.html

Sonos heeft ook integratie met IFTTT. :)
De biersmiley.
Nuchter zijn is een ongemakkelijke situatie.
  dinsdag 11 september 2018 @ 11:29:42 #246
277627 Seven.
We are Borg.
pi_181834708
quote:
0s.gif Op maandag 10 september 2018 18:06 schreef Tokus het volgende:
voor de Hue-fanaten/gebruikers: bij de Gamma is het in de aanbieding. 30% korting.
Nog te duur. Ik ben inmiddels aan het uitbreiden met innr, erg tevreden over. Koppelen is supermakkelijk (6x aan en uit) en dan kun je via de hue app toevoegen aan een ruimte.
Resistance is futile.
  dinsdag 11 september 2018 @ 16:12:37 #247
42043 PetervdK
Lul ajb niet over jezelf...
pi_181839128
Ikea Tradfri. Spotgoedkoop en werkt prima.
Dat doen wij wel als je bent uitgelogd!
pi_181839310
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 september 2018 16:12 schreef PetervdK het volgende:
Ikea Tradfri. Spotgoedkoop en werkt prima.
Gebruik je dan ook de tradfi controller?
Op maandag 11 maart 2013 21:24 schreef Kally het volgende:
Ga jij lekker met je mini spelen }:|
pi_181839392
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 september 2018 16:23 schreef Miniem het volgende:

[..]

Gebruik je dan ook de tradfi controller?
Dat werkt tegenwoordig toch ook met Hue?
pi_181839467
quote:
5s.gif Op dinsdag 11 september 2018 16:27 schreef Citizen.Erased het volgende:

[..]

Dat werkt tegenwoordig toch ook met Hue?
Volgens mij wel. Maar als je tradfi koopt ga je toch geen hue bridge kopen?
Op maandag 11 maart 2013 21:24 schreef Kally het volgende:
Ga jij lekker met je mini spelen }:|
  dinsdag 11 september 2018 @ 16:39:51 #251
42043 PetervdK
Lul ajb niet over jezelf...
pi_181839566
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 september 2018 16:23 schreef Miniem het volgende:

[..]

Gebruik je dan ook de tradfi controller?
Nee, alles moet direct aan de Homey komen. Maar mijn Zigbee doet helemaal niets (ook niet met andere merken zoals Xiaomi) terwijl het bij anderen wel werkt, Schijnt een bug aan de Homey kant te zijn. Heb ik weer.
Dus ik heb zat zigbee spul, maar kan nog niets. Ik gebruik de tradfri nu dus maar los (met zo'n mini dimmer).
Dat doen wij wel als je bent uitgelogd!
pi_181839652
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 september 2018 16:33 schreef Miniem het volgende:

[..]

Volgens mij wel. Maar als je tradfi koopt ga je toch geen hue bridge kopen?
Voor gevallen dat je een set van Hue hebt en de rest van de lampen van IKEA wil hebben misschien.
  Moderator dinsdag 11 september 2018 @ 16:45:38 #253
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_181839678
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 september 2018 16:39 schreef PetervdK het volgende:

[..]

Nee, alles moet direct aan de Homey komen. Maar mijn Zigbee doet helemaal niets (ook niet met andere merken zoals Xiaomi) terwijl het bij anderen wel werkt, Schijnt een bug aan de Homey kant te zijn. Heb ik weer.
Dus ik heb zat zigbee spul, maar kan nog niets. Ik gebruik de tradfri nu dus maar los (met zo'n mini dimmer).
Hue is ook Zigbee, en dat werkt prima met Homey. Tenminste, bij mij.
Breitling - Instruments for Professionals
  FOK!-Schrikkelbaas dinsdag 11 september 2018 @ 18:04:09 #254
2057 Tokus
www.metalfan.nl
pi_181841442
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 september 2018 16:44 schreef Citizen.Erased het volgende:

[..]

Voor gevallen dat je een set van Hue hebt en de rest van de lampen van IKEA wil hebben misschien.
maar zodra je bijvoorbeeld Homekit gaat gebruiken, zie je de Ikea-lampen niet als je alleen een Hue-hub hebt. Tenzij je wat gaat foefelen met bijvoorbeeld een raspberry pi en Homebridge.
Nothing lasts forever but the certainty of change
  woensdag 26 september 2018 @ 22:41:54 #255
277627 Seven.
We are Borg.
pi_182155072
Vrienden met hue kennis, willen jullie even meedenken? We zijn weer aan het uitbreiden, deze keer de tuin. We hebben innr lampen in GU10 buiten spot gedrukt en opgehangen in een Ikea lampenkap. Het signaal is niet sterk genoeg, dus nu trekken we de stekker eruit om uit te zetten.

De vraag is, gaat een wifi versterker hierbij helpen of beter een tweede Hue bridge?

Wifi versterker moet sowieso aangeschaft worden, ik moet nog even kijken hoe en wat.
Resistance is futile.
pi_182159960
Wil mijn rolluiken automatiseren en heb vanavond de opbouw rolluikbediening uit het stucwerk gedremeld. (Was nieuw stucwerk dus wilde geen grote gaten.) En gat gemaakt. Heb nu een inbouwdoos van 40mm. Gaat dat werken met fibaro of heb ik een 50mm inbouwdoos nodig? Overigens moet je speciale jaloezie puls drukker hebben of werkt een standaard dubbele pulsdrukker ook. En zijn er nog grote verschillen tussen fibaro en quibino?

Ik heb trouwens nog geen domoticz draaien zijn er ook schakelaars en modules die geen controler nodig hebben maar rechtstreeks met de module contact maken?
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  vrijdag 28 september 2018 @ 11:19:47 #257
277627 Seven.
We are Borg.
pi_182182165
Ik denk dat ik eruit ben met mijn probleem. Zowel Hue als Innr opereren als mesh netwerk en elke lamp stuurt dus zigbee signalen naar de volgende lamp. Ik weet alleen nog niet of Innr en Hue ook in combinatie met elkaar een mesh vormen?

Er zit nu een buitenmuur met groot raam, een groot overhangend balkon met stalen frame (afstand zo'n 10m) tussen de Innr lampen in de tuin, en de hue lamp in de badkamer. Dat wordt na onze verbouwing zo'n 7 meter, dus het zou kunnen dat het daarmee opgelost is. Onder het balkon komt ook nog een lamp te hangen, dus dan is de afstand ineens nog maar 2-3 meter max.

Dus dat zou de oplossing kunnen zijn, als ik zeker weet dat Hue en Innr samen ook die mesh vormen, anders moet ik nadenken over hoe ik de afstand tussen Innr en Innr optimaal in kan delen.
Resistance is futile.
  Moderator vrijdag 28 september 2018 @ 11:23:02 #258
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_182182209
quote:
7s.gif Op vrijdag 28 september 2018 11:19 schreef Seven. het volgende:
Ik denk dat ik eruit ben met mijn probleem. Zowel Hue als Innr opereren als mesh netwerk en elke lamp stuurt dus zigbee signalen naar de volgende lamp. Ik weet alleen nog niet of Innr en Hue ook in combinatie met elkaar een mesh vormen?

Er zit nu een buitenmuur met groot raam, een groot overhangend balkon met stalen frame (afstand zo'n 10m) tussen de Innr lampen in de tuin, en de hue lamp in de badkamer. Dat wordt na onze verbouwing zo'n 7 meter, dus het zou kunnen dat het daarmee opgelost is. Onder het balkon komt ook nog een lamp te hangen, dus dan is de afstand ineens nog maar 2-3 meter max.

Dus dat zou de oplossing kunnen zijn, als ik zeker weet dat Hue en Innr samen ook die mesh vormen, anders moet ik nadenken over hoe ik de afstand tussen Innr en Innr optimaal in kan delen.
Hm, het makkelijkste is denk ik even proberen? Als jij een Innr lampje in de tuin aansluit, en je kunt hem bedienen, dan weet je voldoende toch? :P

Anders is een duurdere oplossing het tuin-verlichtingssysteem van Hue, genaamd Calla. :P Dat gaat er hier in ieder geval komen (nadat we de tuin opnieuw hebben gedaan).
Breitling - Instruments for Professionals
  vrijdag 28 september 2018 @ 11:27:41 #259
277627 Seven.
We are Borg.
pi_182182314
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 september 2018 11:23 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Hm, het makkelijkste is denk ik even proberen? Als jij een Innr lampje in de tuin aansluit, en je kunt hem bedienen, dan weet je voldoende toch? :P

Anders is een duurdere oplossing het tuin-verlichtingssysteem van Hue, genaamd Calla. :P Dat gaat er hier in ieder geval komen (nadat we de tuin opnieuw hebben gedaan).
En dezer ff proberen, ja.

Uit nieuwsgierigheid, waarom voor het duurdere systeem gaan als je gewoon mooie tuinverlichting kunt kopen bij de Gamma en daar GU10 spots in kunt drukken? :P
Resistance is futile.
  Moderator vrijdag 28 september 2018 @ 11:30:00 #260
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_182182360
quote:
7s.gif Op vrijdag 28 september 2018 11:27 schreef Seven. het volgende:

[..]

En dezer ff proberen, ja.

Uit nieuwsgierigheid, waarom voor het duurdere systeem gaan als je gewoon mooie tuinverlichting kunt kopen bij de Gamma en daar GU10 spots in kunt drukken? :P
Omdat ik heb gekozen voor Hue, en me daar ook aan hou. Ik wil geen 'allegaartje'. Hue bevalt erg goed, het werkt altijd (niet gezegd dat alternatieven dat niet doen) en ik wil me graag bij 1 lijn houden. :)
Breitling - Instruments for Professionals
  Moderator zaterdag 29 september 2018 @ 20:03:44 #261
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_182210127
quote:
7s.gif Op vrijdag 28 september 2018 11:19 schreef Seven. het volgende:
Ik denk dat ik eruit ben met mijn probleem. Zowel Hue als Innr opereren als mesh netwerk en elke lamp stuurt dus zigbee signalen naar de volgende lamp. Ik weet alleen nog niet of Innr en Hue ook in combinatie met elkaar een mesh vormen?

Er zit nu een buitenmuur met groot raam, een groot overhangend balkon met stalen frame (afstand zo'n 10m) tussen de Innr lampen in de tuin, en de hue lamp in de badkamer. Dat wordt na onze verbouwing zo'n 7 meter, dus het zou kunnen dat het daarmee opgelost is. Onder het balkon komt ook nog een lamp te hangen, dus dan is de afstand ineens nog maar 2-3 meter max.

Dus dat zou de oplossing kunnen zijn, als ik zeker weet dat Hue en Innr samen ook die mesh vormen, anders moet ik nadenken over hoe ik de afstand tussen Innr en Innr optimaal in kan delen.
Heb je het al uitgeprobeerd? :P
Breitling - Instruments for Professionals
  zaterdag 29 september 2018 @ 23:10:09 #262
277627 Seven.
We are Borg.
pi_182214978
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 september 2018 20:03 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Heb je het al uitgeprobeerd? :P
Nog niet :P

Kan zijn dat het nog een tijd duurt, dit soort dingen moet bij mij eerst een tijdje storen ;) . We kunnen de lampen aan en uitzetten door een verlengsnoer los te trekken dus we zien wel gewoon het effect.
Resistance is futile.
pi_182290664
quote:
0s.gif Op donderdag 27 september 2018 10:14 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
Wil mijn rolluiken automatiseren en heb vanavond de opbouw rolluikbediening uit het stucwerk gedremeld. (Was nieuw stucwerk dus wilde geen grote gaten.) En gat gemaakt. Heb nu een inbouwdoos van 40mm. Gaat dat werken met fibaro of heb ik een 50mm inbouwdoos nodig? Overigens moet je speciale jaloezie puls drukker hebben of werkt een standaard dubbele pulsdrukker ook. En zijn er nog grote verschillen tussen fibaro en quibino?

Ik heb trouwens nog geen domoticz draaien zijn er ook schakelaars en modules die geen controler nodig hebben maar rechtstreeks met de module contact maken?
Heb nu als test 1 rolluik geautomatiseerd met een fibaro rollershutter 2 en deze zou dmv de pulsdrukker scenes moeten kunnen activeren.

Nu heb ik gisteren Domoticz werkend gekregen en hij ziet de Fibaro en ik kan de rolluiken bedienen echter hoe krijg ik die switch toegevoegd aan het netwerk.

Iets wat overigens ook zonder Domoticz zou moeten werken ik wil bv dat als ik 1x druk het aangesloten rolluik omlaag gaat maar wanneer ik 2x druk alle rolluiken omlaag gaan. Ik krijg dat echter nergens gevonden.

https://manuals.fibaro.com/document/fgr-scene-activation/

Ik heb dit wel gevonden maar dan.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  vrijdag 26 oktober 2018 @ 11:53:22 #264
277627 Seven.
We are Borg.
pi_182752013
Google home spreekt nu ook Nederlands! Wij wisselen Engels en Nederlands af. Alleen de Hue besturing lukt nog niet met voice commands (ondanks notificatie dat het opgelost zou zijn :( )

https://www.nu.nl/gadgets(...)van-google-home.html
Resistance is futile.
  vrijdag 26 oktober 2018 @ 11:55:14 #265
277627 Seven.
We are Borg.
pi_182752053
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 september 2018 20:03 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Heb je het al uitgeprobeerd? :P
Uiteindelijk hebben we de 3 innr lampen in de tuin omgewisseld met de 3 (van de 4) hue lampen in het kantoor. Dus nu hebben we 4 innr lampen boven mijn bureau, en 3 hue lampen in de tuin, werkt als een tierelier.

Maar dus, innr en Hue lijken onderling geen mesh netwerk te vormen, alleen innr met innr en hue met hue.
Resistance is futile.
pi_182752127
quote:
0s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 11:47 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Heb nu als test 1 rolluik geautomatiseerd met een fibaro rollershutter 2 en deze zou dmv de pulsdrukker scenes moeten kunnen activeren.

Nu heb ik gisteren Domoticz werkend gekregen en hij ziet de Fibaro en ik kan de rolluiken bedienen echter hoe krijg ik die switch toegevoegd aan het netwerk.

Iets wat overigens ook zonder Domoticz zou moeten werken ik wil bv dat als ik 1x druk het aangesloten rolluik omlaag gaat maar wanneer ik 2x druk alle rolluiken omlaag gaan. Ik krijg dat echter nergens gevonden.

https://manuals.fibaro.com/document/fgr-scene-activation/

Ik heb dit wel gevonden maar dan.
Ik heb dezelfde Fibaro modules maar kan je helaas niet verder helpen. Ik heb ze eenvoudig aan Homey gekoppeld, meer niet. Werkt voor mij prima.

Ik heb wel jaloezie drukkers boven. Beneden alles draadloos.
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
pi_182752185
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2018 11:59 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Ik heb dezelfde Fibaro modules maar kan je helaas niet verder helpen. Ik heb ze eenvoudig aan Homey gekoppeld, meer niet. Werkt voor mij prima.

Ik heb wel jaloezie drukkers boven. Beneden alles draadloos.
Hmm niet het antwoord wat ik zocht. Ik krijg echt niets gevonden dit terwijl dat het grote voordeel van de Fibaro's zou moeten zijn.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  vrijdag 26 oktober 2018 @ 12:06:37 #268
277627 Seven.
We are Borg.
pi_182752242
Deze wou ik gewoon even spammen omdat ik zo trots ben op de ideen van mijn vent, dit was nog met de innr lampjes :7 . Er komen nog 2 grondspots bij. 1 zal de enorme boom van de buurman van onderen verlichten (rechts achterin, zie je helemaal niet als alleen de hanglampen aan zijn) en de ander komt te staan in de borders links.

44110732_10215641532805208_5471297613615595520_n.jpg?_nc_cat=101&_nc_ht=scontent-ams3-1.xx&oh=164381f3563d60f0418f845fa57cebb1&oe=5C4BF8FD
Resistance is futile.
pi_182758960
quote:
0s.gif Op woensdag 3 oktober 2018 11:47 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Heb nu als test 1 rolluik geautomatiseerd met een fibaro rollershutter 2 en deze zou dmv de pulsdrukker scenes moeten kunnen activeren.

Nu heb ik gisteren Domoticz werkend gekregen en hij ziet de Fibaro en ik kan de rolluiken bedienen echter hoe krijg ik die switch toegevoegd aan het netwerk.

Iets wat overigens ook zonder Domoticz zou moeten werken ik wil bv dat als ik 1x druk het aangesloten rolluik omlaag gaat maar wanneer ik 2x druk alle rolluiken omlaag gaan. Ik krijg dat echter nergens gevonden.

https://manuals.fibaro.com/document/fgr-scene-activation/

Ik heb dit wel gevonden maar dan.
Change parameter 50 to 1 in order to enable Scene Activation functionality
dit soort instellingen heb je niet?
  vrijdag 26 oktober 2018 @ 20:27:13 #270
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_182761256
quote:
7s.gif Op vrijdag 26 oktober 2018 12:06 schreef Seven. het volgende:
Deze wou ik gewoon even spammen omdat ik zo trots ben op de ideen van mijn vent, dit was nog met de innr lampjes :7 . Er komen nog 2 grondspots bij. 1 zal de enorme boom van de buurman van onderen verlichten (rechts achterin, zie je helemaal niet als alleen de hanglampen aan zijn) en de ander komt te staan in de borders links.

[ afbeelding ]
Gaaf, die lampenkappen. Welke zijn dat? Specifiek voor buiten?
Die Scheie bleibt gleich, nur die Fliegen ndern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  vrijdag 26 oktober 2018 @ 21:23:56 #271
277627 Seven.
We are Borg.
pi_182762390
quote:
99s.gif Op vrijdag 26 oktober 2018 20:27 schreef XL het volgende:

[..]

Gaaf, die lampenkappen. Welke zijn dat? Specifiek voor buiten?
De grote Ikea Melodi kappen, electra eruit gesloopt en vervangen door grondspots zonder de spies.
Resistance is futile.
pi_182762940
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2018 18:28 schreef akatar het volgende:

[..]

Change parameter 50 to 1 in order to enable Scene Activation functionality
dit soort instellingen heb je niet?
Wel maar hoe stel ik vervolgens in wat hij bij 3x klikken moet doen.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_182766169
Momentary switches (parameter 14 = 0, parameter 10 = 0,1,2)
SCENE ID: S1 input
SCENE ID: S2 input
12 : hold
13 : release
14 : 2 x click
16 : 1 x click
22 : hold
23 : release
24 : 2 x click
25 : 3 x click
26 : 1 x click
Toggle switches (parameter 14 = 1, parameter 10 = 0,1,2)
SCENE ID: S1 input
SCENE ID: S2 input
10 : OFF to ON
11 : ON to OFF
14 : 2 x click
20 : OFF to ON
21 : ON to OFF
24 : 2 x click
25 : 3 x click
  zondag 28 oktober 2018 @ 12:20:51 #274
277627 Seven.
We are Borg.
pi_182790386
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 00:34 schreef akatar het volgende:
Momentary switches (parameter 14 = 0, parameter 10 = 0,1,2)
SCENE ID: S1 input
SCENE ID: S2 input
12 : hold
13 : release
14 : 2 x click
16 : 1 x click
22 : hold
23 : release
24 : 2 x click
25 : 3 x click
26 : 1 x click
Toggle switches (parameter 14 = 1, parameter 10 = 0,1,2)
SCENE ID: S1 input
SCENE ID: S2 input
10 : OFF to ON
11 : ON to OFF
14 : 2 x click
20 : OFF to ON
21 : ON to OFF
24 : 2 x click
25 : 3 x click
Wat is deze abracadabra?
Resistance is futile.
pi_182791566
p
quote:
7s.gif Op zondag 28 oktober 2018 12:20 schreef Seven. het volgende:

[..]

Wat is deze abracadabra?
parameters en instellingen voor desbetreffende z-wave device
  zondag 28 oktober 2018 @ 13:44:07 #276
277627 Seven.
We are Borg.
pi_182791637
quote:
0s.gif Op zondag 28 oktober 2018 13:39 schreef akatar het volgende:
p

[..]

parameters en instellingen voor desbetreffende z-wave device
Hocus pocus pilates pas..! Ik wou dat de parameter voor desbetreffende z-wave device al ingesteld was!

:+
Resistance is futile.
pi_182793145
quote:
6s.gif Op zondag 28 oktober 2018 13:44 schreef Seven. het volgende:

[..]

Hocus pocus pilates pas..! Ik wou dat de parameter voor desbetreffende z-wave device al ingesteld was!

:+
*poef* mislukt.....
  maandag 29 oktober 2018 @ 08:57:37 #278
42043 PetervdK
Lul ajb niet over jezelf...
pi_182809715
quote:
14s.gif Op vrijdag 26 oktober 2018 11:53 schreef Seven. het volgende:
Google home spreekt nu ook Nederlands! Wij wisselen Engels en Nederlands af. Alleen de Hue besturing lukt nog niet met voice commands (ondanks notificatie dat het opgelost zou zijn :( )

https://www.nu.nl/gadgets(...)van-google-home.html
Aangezien de meeste devices en flows in engels zijn en nog omgezet zouden moeten worden naar nederlands had ik nederlands als 2e taal aangezet. Heb het er dit weekeinde weer afgemieterd. Krijg 50% van de tijd te horen dat ze niet begrijpt wat ik bedoel of iets nog niet kan. Zelfs als ik een commando in het engels geef voor een engels device of flow pakt nederlands het over met zo'n melding. Nutteloos op deze manier.
Dat doen wij wel als je bent uitgelogd!
pi_182811771
quote:
6s.gif Op zondag 28 oktober 2018 13:44 schreef Seven. het volgende:

[..]

Hocus pocus pilates pas..! Ik wou dat de parameter voor desbetreffende z-wave device al ingesteld was!

:+
Dat is niet helemaal hoe Domoticz werkt :P
pi_182811968
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2018 00:34 schreef akatar het volgende:
Momentary switches (parameter 14 = 0, parameter 10 = 0,1,2)
SCENE ID: S1 input
SCENE ID: S2 input
12 : hold
13 : release
14 : 2 x click
16 : 1 x click
22 : hold
23 : release
24 : 2 x click
25 : 3 x click
26 : 1 x click
Toggle switches (parameter 14 = 1, parameter 10 = 0,1,2)
SCENE ID: S1 input
SCENE ID: S2 input
10 : OFF to ON
11 : ON to OFF
14 : 2 x click
20 : OFF to ON
21 : ON to OFF
24 : 2 x click
25 : 3 x click
Christus ik moet dus in domoticz ook nog een switch toevoegen?
Want het z-wave device heb ik nu als rolluik bediening al wel toegevoegd.

Hier ga ik hulp bij nodig hebben gok ik.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  Moderator dinsdag 30 oktober 2018 @ 22:20:27 #281
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_182847305
Die tradfi lampen zijn niet geschikt icm met een vaste dimmer.

Helemaalniet te gebruiken dan? Of alleen niet te dimmen?
Op maandag 11 maart 2013 21:24 schreef Kally het volgende:
Ga jij lekker met je mini spelen }:|
  woensdag 31 oktober 2018 @ 06:00:08 #283
277627 Seven.
We are Borg.
pi_182850360
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 08:57 schreef PetervdK het volgende:

[..]

Aangezien de meeste devices en flows in engels zijn en nog omgezet zouden moeten worden naar nederlands had ik nederlands als 2e taal aangezet. Heb het er dit weekeinde weer afgemieterd. Krijg 50% van de tijd te horen dat ze niet begrijpt wat ik bedoel of iets nog niet kan. Zelfs als ik een commando in het engels geef voor een engels device of flow pakt nederlands het over met zo'n melding. Nutteloos op deze manier.
Hier antwoord ze doorgaans in de taal waarin we haar dingen vragen. Mijn primaire taal op mijn foon is Nederlands. Maar ik wil een goodnight routine instellen en dat kan nog niet in de NL app, geloof ik.
Resistance is futile.
  woensdag 31 oktober 2018 @ 06:02:18 #284
277627 Seven.
We are Borg.
pi_182850361
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 22:32 schreef Miniem het volgende:
Die tradfi lampen zijn niet geschikt icm met een vaste dimmer.

Helemaalniet te gebruiken dan? Of alleen niet te dimmen?
Alleen niet dimbaar. Koop gewoon een Hue of Trdfri bridge joh, kun je de schakelaars er ook aanhangen.
Resistance is futile.
  woensdag 31 oktober 2018 @ 06:03:11 #285
277627 Seven.
We are Borg.
pi_182850362
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 22:20 schreef Vonkenboer het volgende:
Uit pure interesse lurk ik eens in dit topic mee :)
Wees welkom!
Resistance is futile.
pi_182850524
Die nieuwe app van Homey is wel een stuk beter zeg _O_
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
pi_182850587
Wacht, is de app uit beta? 2.0 direct of
Hooray for boobies!
pi_182850621
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 06:02 schreef Seven. het volgende:

[..]

Alleen niet dimbaar. Koop gewoon een Hue of Trdfri bridge joh, kun je de schakelaars er ook aanhangen.
Tradfri bridge moet sowieso om te communiceren met de lampen.

De schakelaars eraan hangen?
Op maandag 11 maart 2013 21:24 schreef Kally het volgende:
Ga jij lekker met je mini spelen }:|
pi_182850654
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 07:22 schreef Spockjuh_ het volgende:
Wacht, is de app uit beta? 2.0 direct of
Homey preview versie. Werkt voor mij al een stuk fijner dan de andere iig.

Kan zijn dat ie er al een tijd is. Kwam hem vorige week toevallig tegen.
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
pi_182851031
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 07:28 schreef Miniem het volgende:

[..]

Tradfri bridge moet sowieso om te communiceren met de lampen.

De schakelaars eraan hangen?
de tradfri lampen kan je ook aan een hue bridge hangen (en gewoon gebruiken) , alleen om te updaten heb je een tradfri bridge nodig
  Moderator woensdag 31 oktober 2018 @ 09:23:49 #291
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_182851524
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 07:35 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Homey preview versie. Werkt voor mij al een stuk fijner dan de andere iig.

Kan zijn dat ie er al een tijd is. Kwam hem vorige week toevallig tegen.
Die Preview versie is er al lang. Heel lang.

:P
Breitling - Instruments for Professionals
  Moderator woensdag 31 oktober 2018 @ 09:24:45 #292
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_182851537
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 08:31 schreef mschol het volgende:

[..]

de tradfri lampen kan je ook aan een hue bridge hangen (en gewoon gebruiken) , alleen om te updaten heb je een tradfri bridge nodig
Dat kan, maar ze dienen niet als repeater voor je Zigbee mesh netwerk. Daarom heb ik alleen maar Hue verlichting.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_182851607
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 09:23 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Die Preview versie is er al lang. Heel lang.

:P
Had even gezegd dan. Ik liep nog met die oude te kloten. :(

Had de app er even afgegooid omdat mijn deurbel niet meer werkte. Toen kwam ik m tegen.
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  woensdag 31 oktober 2018 @ 09:37:10 #294
147511 Cyanide-
Extreem irriterend
pi_182851651
Homey is exit bij mij, belachelijk hoe weinig je krijgt voor dat geld, en hoe belabberd de development en support is.
  Moderator woensdag 31 oktober 2018 @ 09:48:45 #295
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_182851787
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 09:32 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Had even gezegd dan. Ik liep nog met die oude te kloten. :(

Had de app er even afgegooid omdat mijn deurbel niet meer werkte. Toen kwam ik m tegen.
Welke deurbel heb je? Want ik wil ook nog altijd een deurbel en ik wil eigenlijk gaan voor de Nest Hello.
Breitling - Instruments for Professionals
  Moderator woensdag 31 oktober 2018 @ 09:49:13 #296
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_182851799
quote:
2s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 09:37 schreef Cyanide- het volgende:
Homey is exit bij mij, belachelijk hoe weinig je krijgt voor dat geld, en hoe belabberd de development en support is.
Het houdt momenteel echt niet over nee. Van de andere kant, alles wat ik heb gemaakt (en dat is best wel wat) werkt feilloos.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_182851823
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 09:24 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Dat kan, maar ze dienen niet als repeater voor je Zigbee mesh netwerk. Daarom heb ik alleen maar Hue verlichting.
even gegoogled omdat ik dat wat vreemd vind, en volgens mijn zoekactie zijn de lampen wel gewoon zigbee repeaters :?
pi_182851831
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 09:48 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Welke deurbel heb je? Want ik wil ook nog altijd een deurbel en ik wil eigenlijk gaan voor de Nest Hello.
Nog maar een simpele. Krijg alleen een notificatie op telefoon nu. Ik hoor hem niet overal in huis of als ik in de garage/tuin ben, dus opzich wel handig.

Ik wil een luxere, maar kon destijds niks fatsoenlijks vinden zonder achterlijke abonnementen. Daar heb ik geen zin in.

Is Nest abonnement vrij? Die was destijds nog in ontwikkeling geloof ik.
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  Moderator woensdag 31 oktober 2018 @ 09:53:14 #299
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_182851849
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 09:50 schreef mschol het volgende:

[..]

even gegoogled omdat ik dat wat vreemd vind, en volgens mijn zoekactie zijn de lampen wel gewoon zigbee repeaters :?
Ja, maar voor die tradfi lampen. Ze vormen voor zover ik weet geen groot mesh samen met je Hue lampen. Dus je hebt dan 2 zigbee meshes. Zo heb ik het begrepen. ALs ik het mis heb zou dat mooi zijn voor de mensen die een combinatie van Hue en Tradfi hebben :)
Breitling - Instruments for Professionals
  Moderator woensdag 31 oktober 2018 @ 09:54:10 #300
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_182851859
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 09:51 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Nog maar een simpele. Krijg alleen een notificatie op telefoon nu. Ik hoor hem niet overal in huis of als ik in de garage/tuin ben, dus opzich wel handig.

Ik wil een luxere, maar kon destijds niks fatsoenlijks vinden zonder achterlijke abonnementen. Daar heb ik geen zin in.

Is Nest abonnement vrij? Die was destijds nog in ontwikkeling geloof ik.
Nee, heeft abo dienst, maar dat HOEFT niet. Voor mijn gebruik heb ik dat niet nodig, dus ik denk dat dat hem wordt, maar dus zonder abo.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_182851892
Lapo
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue