abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_178317456
registreer om deze reclame te verbergen
Na wat gezocht te hebben bleek dat er binnen DIG geen topic is over smart home / thuis automatisering / Home Automation (HA). Ik weet niet of er hier meer mensen zijn die daar mee bezig zijn, maar ik dacht, laat ik er eens een topic over openen :)

Met HA kun je op verschillende manieren beginnen. Neem de Klik Aan Klik Uit units die je vroeger (en nog steeds) hebt, waarmee je met een druk op de afstandsbediening een lamp aan kunt laten gaan, zonder op te moeten staan van de bank. Handig.

Of je thermostaat, een Nest bv, die best veel mensen hebben (maar CoolGuy niet), waardoor je op afstand je temperatuur in huis kunt regelen, zodat je in een lekker warm huis thuis komt. Philips Hue, waarmee je lampen automatisch aan uit of uit kunt laten gaan, of aan of uit kunt zetten met de app. Het zijn allemaal dingen die in principe je wooncomfort een beetje verhogen. Daarnaast is het ook gewoon leuk om mee bezig te zijn :P

Maar wat nou als je wat meer wil dan dat? Wat als je dingen automatisch wil laten gaan, zonder dat er handelingen van jou nodig zijn? Dan kom je al snel uit bij een HA Controller. Die komen er in allerlei soorten, maten en prijzen. Ze doen allemaal ongeveer hetzelfde, maar de ene kan wat meer dan de andere, of werkt net wat handiger.

Die KaKu waar ik eerder over sprak? Dat werkt met een 433Mhz signaal. Maar die Philips Hue? Die werken obv het zogenaamde Zigbee protocol. Ze spreken elkaars taal niet dus heb je gescheiden systemen.

Toen ik mijn huidige huis kocht wilde ik eens voorzichtig gaan beginnen met wat aan HA te doen, maar welke controller koop je dan? Belangrijk om te weten is dat veel bedrijven die een controller uitbrengen, ook zelf direct sensoren en andere slimmigheden op de markt brengen, die te koppelen zijn met hun eigen sensoren. Dat is mooi, want dan heb je het bovenstaande issue dat ze elkaars taal niet spreken dus ook niet. Sommige controllers gaan iets verder dan hun eigen producten. Neem bijvoorbeeld Somfy. Iedereen kent deze wel, van de rolluikmotoren etc. Somfy kun je koppelen met bijvoorbeeld Philips Hue. Is het avond? Mooi, rolluik(en) naar beneden, en tegelijkertijd de lampen aan. Tof!

Maar ja, die lamp in de hoek daar, die zit nog op een KaKu schakelaar, die doet dus niet mee. Tevens heeft bijvoorbeeld Somfy ook hun eigen deur/raam sensoren. Dat is leuk, dan weet je wanneer een deur open gaat (bijvoorbeeld als je niet thuis bent), maar zo'n sensor kost wel rond de 80 euro per stuk.

Zijn er dan geen goedkopere alternatieven? Jawel, maar die zijn niet altijd zomaar koppelbaar met je controller. Sure, je kunt bijvoorbeeld een USB dongle kopen die de mogelijkheid geeft tot bijvoorbeeld het Z-Wave (Plus) protocol, maar ja, dan moet je alweer een uitbreiding kopen op het systeem dat je al hebt, kost dus weer extra geld.

Bovenstaande is ongeveer het proces waar ik doorheen liep, toen ik op zoek ging naar de (on)mogelijkheden van de verschillende controllers die er op de markt zijn. Ik wilde een controller die zoveel mogelijk protocollen sprak, right out of the box. En ik kwam uit bij de Homey, van Athom.

v85A1yB.jpg

Ik heb dit apparaat gekocht, omdat deze meerdere protocollen spreekt, namelijk:

433.92 MHz, 868 Mhz, Bluetooth, Bluetooth Smart, Somfy RTS, Z-wave, Z-wave Plus, ZigBee, Infrarood.

Daarmee heb je de 'grote protocollen' wel te pakken. Het grote voordeel hiervan is dat je niet meer vast zit aan een bepaald merk (met bijbehorende prijzen).

Met andere woorden, het is nu mogelijk om als een bewegingssensor van Philips Hue (zigbee) beweging detecteert, een lamp die op een Kaku unit (433Mhz) zit aan te laten gaan, maar kan bijvoorbeeld ook dienen als input om een Fibaro tussenstekker (Z-Wave Plus) aan of uit te laten gaan.

Stel je gaat in de ochtend werken, en je staat op. Je loopt voorbij de sensor die beneden in de keuken een lamp aan zet, en direct ook de stekker aan schakelt waar je koffie machine op zit, zodat je koffie klaar is op het moment dat jij klaar bent op de badkamer, waar ook nog een lampje is aan gegaan vanwege diezelfde (of een andere) bewegingssensor.

Je kunt ook zo ver gaan dat die lamp na een X aantal minuten weer uit gaat, of als diezelfde sensor bijvoorbeeld 60 seconden lang geen beweging meer heeft gedetecteerd. Omdat je een wekker hebt gezet en Homey dat weet, kan hij ook al je Nest / andere thermostaat) een uur van tevoren vertellen om te gaan verwarmen, zodat het warm is als je beneden komt.

Dat is de grote kracht van Homey. Het aantal verschillende protocollen dat hij aan kan, gecombineerd met de apps die je kunt installeren op Homey, waardoor ineens een hele range aan apparaten van bv een bepaald merk aan te sturen zijn.

Ik heb zelf in huis:

Athom Homey.
Verschillende Z-Wave Plus deur/raam sensoren.
Z-Wave Plus bewegingssensor.
2 Philips Hue Sensoren.
Philips Hue lampen.
KlikAan KlikUit units voor lampen.
Somfy RTS motor voor het rolluik (wordt in toekomst uitgebreid).

Is het alleen maar leuk, of levert het ook voordelen op?

Dat is maar hoe je het wil zien. Ik vind het makkelijk dat alles automatisch kunt laten gaan, of als je bv bent vergeten je droger uit te schakelen, je dat vanaf je telefoon kunt doen. Meest recente voorbeeld van wat ik heb gedaan is dat ik een Fibaro tussenstekker (die ook het verbruik bijhoudt) heb gezet tussen het stopcontact in de muur, en de verlengkabel waarop alle stekkers zitten van de audio/video op onze slaapkamer. Daardoor kwam ik er achter dat het standby hebben van de verschillende apparaten 87 watt per uur kostte ongeveer, en dat 24 uur per dag, 7 dagen per week. Omdat die stekker op afstand uit te schakelen is staat alles nu uit.

Kosten

Tja, dat is altijd een belangrijke natuurlijk. Niet elke sensor kost evenveel, maar ook niet elke sensor kn even veel. Bijvoorbeeld. De Fibaro sensoren die ik heb op de buitendeur en de tuindeuren hebben ook een ingebouwde temperatuursensor. De sensoren die ik heb op de binnendeuren hebben dat niet, maar zijn daarom ook een stukje goedkoper.

De Homey Controller kost 299 euro.
Ik heb meerdere sensoren van Hank op de binnendeuren, die kosten ongeveer 35 euro per stuk.
De Fibaro multi-sensor kost rond de 60 euro, net als de deursensoren op de buitendeuren/ramen.
De tussenstekkers van Fibaro kosten ook rond de 60 euro. Daarvan heb ik er momenteel 5. Dan heb ik ook nog een NodOn tussenstekker, en die kost ongeveer 45 euro. Het prijsverschil zit hem (denk ik) in de grootte (of juist niet) van de stekker. De NodOn is een stukje lomper dan de Fibaro. De Fibaro hebben ook nog een lichtring die verandert op basis van het verbruik van dat moment. Overigens is dit (en nog hl veel meer) allemaal instelbaar op de stekker.

Je hebt ook goedkopere stekkers die schakelbaar zijn, van Neo Coolcam, maar die hebben een belangrijk nadeel. Ze dienen niet als repeaters voor het Z-Wave mesh netwerk.

Wat betekent dat?

Z-Wave is het protocol, en veel sensoren en stekkers praten via dat protocol met de controller. Maar die controller heeft geen ongelimiteerd bereik. Met andere woorden, een deur sensor die in ons geval op de zolder hangt, en door een batterijtje gevoed wordt, kan niet Homey rechtstreeks bereiken, want een te grote afstand, en krijgt zijn signalen dus bij Homey door over verschillende nodes heen te gaan. Die vertraging merk je niet, maar je hebt wl nodes nodig om je gehele huis 'gedekt' te krijgen. Die nodes worden gevormd door alles wat gn batterijvoeding, maar netstroomvoeding heeft', in dit geval dus mijn Fibaro tussenstekkers. Die van Neo Coolcam doen dit niet, daarom heb ik die niet.

Hoe ziet mijn Z-Wave Mesh er dan uit? Nou, zo:

37wqcCO.jpg

Het is een beetje een rommelige OP geworden, maar dat wil ik nog aanpassen/verder uitbreiden, dan wel met meer posts komen.

Hopelijk zijn er meer mensen hier die bezig zijn met HA. Vragen? Opmerkingen? Ervaringen? Moeilijkheden? Deel ze hier! :)

Openingspost komt van CoolGuy

[ Bericht 0% gewijzigd door Lenny_Leonard op 05-04-2018 20:04:53 ]
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  Forum Admin donderdag 5 april 2018 @ 08:26:28 #2
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_178317899
Het eerstvolgende wat ik stiekem nog wel wil is een weer/lichtmeting station denk ik. Die ik ook aan mijn verlichting kan koppelen. Nu heb ik een tijdsgebonden verlichting maar de ene dag is het grijs en grauw en de andere dag schijnt de zon als een malle dus daar valt weinig zinnigs op te bedenken. Mijn sensor heeft ook wel een lux meter maar is ook de bewegingssensor dus ik kan er wel een flow voor verzinnen die de aan trigger is en zodra het aan staat dat het de lux meting niet meer gebruikt denk ik maar dat is toch niet helemaal wat ik wil.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  donderdag 5 april 2018 @ 08:29:19 #3
277627 Seven.
We are Borg.
pi_178317911
Hallo. Ik doe weer mee. Ik ben bijna zover dat ik schakelmateriaal moet gaan aanschaffen voor de gehele begane grond (hal, kantoor, gang, toilet, slaapkamer, badkamer en inloopkast). Oh ja, ook nog de badkamer boven maar die is voor de gastenverdieping dus die hoeft niet op hue en volledig geautomatiseerd te zijn. Maar het mag natuurlijk wel. :P

Boodschappenlijstje:

Bewegingsmelder x5 (alles Hue)
Dimmer x3 (Hue)
Lichtpunt x11 (alles Hue)

Schakelaar x3
Stopcontact x23
Stopcontact + USB x4

Ik stuur alles aan met google home mini en de google home app. Bestaan er al slimme stopcontacten en zijn ze nuttig?
Resistance is futile.
pi_178317986
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
14s.gif Op donderdag 5 april 2018 08:26 schreef jogy het volgende:
Het eerstvolgende wat ik stiekem nog wel wil is een weer/lichtmeting station denk ik. Die ik ook aan mijn verlichting kan koppelen. Nu heb ik een tijdsgebonden verlichting maar de ene dag is het grijs en grauw en de andere dag schijnt de zon als een malle dus daar valt weinig zinnigs op te bedenken. Mijn sensor heeft ook wel een lux meter maar is ook de bewegingssensor dus ik kan er wel een flow voor verzinnen die de aan trigger is en zodra het aan staat dat het de lux meting niet meer gebruikt denk ik maar dat is toch niet helemaal wat ik wil.
Buienradar app biedt denk ik ook geen oplossing? Heb daar nog niet mee gexperimenteerd, maar was van plan om dat te gebruiken voor mijn tuin sproeiinstallatie.

Of misschien kun je het koppelen aan je zonnepanelen opbrengst? :9
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
pi_178318005
quote:
6s.gif Op donderdag 5 april 2018 08:29 schreef Seven. het volgende:
Hallo. Ik doe weer mee. Ik ben bijna zover dat ik schakelmateriaal moet gaan aanschaffen voor de gehele begane grond (hal, kantoor, gang, toilet, slaapkamer, badkamer en inloopkast). Oh ja, ook nog de badkamer boven maar die is voor de gastenverdieping dus die hoeft niet op hue en volledig geautomatiseerd te zijn. Maar het mag natuurlijk wel. :P

Boodschappenlijstje:

Bewegingsmelder x5 (alles Hue)
Dimmer x3 (Hue)
Lichtpunt x11 (alles Hue)

Schakelaar x3
Stopcontact x23
Stopcontact + USB x4

Ik stuur alles aan met google home mini en de google home app. Bestaan er al slimme stopcontacten en zijn ze nuttig?
Hue is allemaal draadloos toch? Waarom kies je daarvoor en niet voor Fibaro?

23 stopcontacten trouwens. Tering he, wat wil je allemaal monitoren? :D
En ja, ze zijn er. Aan/uit en verbruik registreren ze.
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  Moderator donderdag 5 april 2018 @ 08:46:50 #6
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178318029
Ik heb ook wel vaker nagedacht over een weerstation, maar dan wel die van Netatmo, 1 deel binnen, en het andere deel buiten, maar tot nu toe ben ik er nog niet aan toegekomen.

Dat gaat voorlopig ook niet gebeuren, binnen 2 weken wordt een raam vervangen, dat bestaat uit 3 delen, en 1 deel is lek (jaja) dus dan vervang ik het gehele raam. Daarnaast beginnen ze op 1 mei aan de badkamer, dus ik doe deze en volgende maand niets aan automatisering, m.u.v. 3 Hue spots op de badkamer. :P

In juni wordt dan de kinderkamer geleverd, en in juli zou de geboorte moeten zijn, dus ik doe momenteel even niets qua nieuwe spullen. Tenminste, dat zeg ik nu, maar zodra de kinderkamer klaar is denk ik dat ik daar ook Fibaro raamsensoren op het raam doe :')
Breitling - Instruments for Professionals
pi_178318054
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 5 april 2018 08:46 schreef CoolGuy het volgende:
Ik heb ook wel vaker nagedacht over een weerstation, maar dan wel die van Netatmo, 1 deel binnen, en het andere deel buiten, maar tot nu toe ben ik er nog niet aan toegekomen.

Dat gaat voorlopig ook niet gebeuren, binnen 2 weken wordt een raam vervangen, dat bestaat uit 3 delen, en 1 deel is lek (jaja) dus dan vervang ik het gehele raam. Daarnaast beginnen ze op 1 mei aan de badkamer, dus ik doe deze en volgende maand niets aan automatisering, m.u.v. 3 Hue spots op de badkamer. :P

In juni wordt dan de kinderkamer geleverd, en in juli zou de geboorte moeten zijn, dus ik doe momenteel even niets qua nieuwe spullen. Tenminste, dat zeg ik nu, maar zodra de kinderkamer klaar is denk ik dat ik daar ook Fibaro raamsensoren op het raam doe :')
En neem aan dat je ook een hippe babyfoon met camera, detectie, en weet ik veel wat gaat halen. :7
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  Moderator donderdag 5 april 2018 @ 08:52:10 #8
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178318066
quote:
1s.gif Op donderdag 5 april 2018 08:50 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

En neem aan dat je ook een hippe babyfoon met camera, detectie, en weet ik veel wat gaat halen. :7
Ja, dat gaat er zeer zeker komen ja. Ik heb niets gevonden tot nu toe wat ik kan koppelen aan Homey. Niet dat ik het doe, want Homey is niet 100% betrouwbaar, en qua baby wil ik wel 100% betrouwbaarheid, dus ga ik daar voor een standalone systeem, maar het zou leuk zijn ALS ik het zou kunnen koppelen aan Homey.
Breitling - Instruments for Professionals
  donderdag 5 april 2018 @ 10:14:35 #9
277627 Seven.
We are Borg.
pi_178319070
quote:
1s.gif Op donderdag 5 april 2018 08:43 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Hue is allemaal draadloos toch? Waarom kies je daarvoor en niet voor Fibaro?

23 stopcontacten trouwens. Tering he, wat wil je allemaal monitoren? :D
En ja, ze zijn er. Aan/uit en verbruik registreren ze.
Hue omdat ik al 1 verdieping volledig op Hue heb. En ik ben altijd al een Philips fan geweest.
Aan/uit moet ik even goed over nadenken in welke gevallen dit nuttig zou zijn. Ik denk dan met name aan mijn werkplek, laptop met scherm. Daarvoor acht ik het niet nodig.
Resistance is futile.
pi_178328347
quote:
0s.gif Op donderdag 5 april 2018 08:52 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Lokquote
Jij had de thermostaat van Nest toch? Waarom ben je voor Nest gegaan? Ik lees dat een aantal features niet werken in Homey. Klopt dat?

Zijn er betere alternatieven dat je weet?
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  Moderator donderdag 5 april 2018 @ 18:47:51 #11
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178328466
quote:
1s.gif Op donderdag 5 april 2018 18:41 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Jij had de thermostaat van Nest toch? Waarom ben je voor Nest gegaan? Ik lees dat een aantal features niet werken in Homey. Klopt dat?

Zijn er betere alternatieven dat je weet?
Ik heb geen Nest? What is yo' fat ass talkin' 'bout? Nee zonder dollen, ik heb geen Nest. Ik wil(de) een Honeywell Evohome, maar daar zie ik van af, omdat een deel van de verwarmingsbuizen die naar de radiatoren gaan nog oud zijn. Maw, dat is een grotere diameter dan die tegenwoordig gebruikt worden, dus moet er een stuk buis afgeslepen worden, een koppelstuk op het overbleven deel zetten, en dan een verloopstukje naar een kleinere diameter, waar dan vervolgens weer een moderne sluiting op kan, waar dan weer een thermostaatknop op kan.

Dat gaat klauwen met geld kosten, en daar heb ik geen zin in. Dus wat ik straks ga doen is denk ik de thermostaat van Microsoft kopen. Don't care of ie werkt met Homey, maar dat ding ziet er superstrak uit :P

Microsoft-Thermastat.jpg
Breitling - Instruments for Professionals
pi_178328681
quote:
0s.gif Op donderdag 5 april 2018 18:47 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ik heb geen Nest? What is yo' fat ass talkin' 'bout? Nee zonder dollen, ik heb geen Nest. Ik wil(de) een Honeywell Evohome, maar daar zie ik van af, omdat een deel van de verwarmingsbuizen die naar de radiatoren gaan nog oud zijn. Maw, dat is een grotere diameter dan die tegenwoordig gebruikt worden, dus moet er een stuk buis afgeslepen worden, een koppelstuk op het overbleven deel zetten, en dan een verloopstukje naar een kleinere diameter, waar dan vervolgens weer een moderne sluiting op kan, waar dan weer een thermostaatknop op kan.

Dat gaat klauwen met geld kosten, en daar heb ik geen zin in. Dus wat ik straks ga doen is denk ik de thermostaat van Microsoft kopen. Don't care of ie werkt met Homey, maar dat ding ziet er superstrak uit :P

[ afbeelding ]
Jij hebt de OP toch gemaakt. ONNIE? :(

Beetje daar tof doen over de Nest. :(

2cncfep.jpg


Honeywell is niks voor mij. Ik heb toch geen radiatoren. Iemand anders wel ervaring met de Nest of iets vergelijkbaars? Moet natuurlijk wel te koppelen zijn aan Homey.

[ Bericht 2% gewijzigd door Lenny_Leonard op 05-04-2018 19:03:42 ]
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
pi_178328704
Ding van Microsoft wel sjiek trouwens. Zal eens uitzoeken of ie te koppelen is. En of ie al uit is, dat weet je bij jou ook nooit.
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  Moderator donderdag 5 april 2018 @ 19:05:32 #14
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178328834
quote:
0s.gif Op donderdag 5 april 2018 18:59 schreef Lenny_Leonard het volgende:
Ding van Microsoft wel sjiek trouwens. Zal eens uitzoeken of ie te koppelen is. En of ie al uit is, dat weet je bij jou ook nooit.
Hoezo dat weet je bij jou ook nooit }:|
Breitling - Instruments for Professionals
  Moderator donderdag 5 april 2018 @ 19:06:01 #15
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178328837
quote:
1s.gif Op donderdag 5 april 2018 18:58 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Jij hebt de OP toch gemaakt. ONNIE? :(

Beetje daar tof doen over de Nest. :(

[ afbeelding ]

Honeywell is niks voor mij. Ik heb toch geen radiatoren. Iemand anders wel ervaring met de Nest of iets vergelijkbaars? Moet natuurlijk wel te koppelen zijn aan Homey.

Ja heb ik MAAR DIE NEST IS EEN FUCKING VOORBEELD LUL, HET STAAT ER BIJ.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_178330372
quote:
0s.gif Op donderdag 5 april 2018 19:06 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ja heb ik MAAR DIE NEST IS EEN FUCKING VOORBEELD LUL, HET STAAT ER BIJ.
OP aangepast.
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  Moderator donderdag 5 april 2018 @ 20:30:44 #17
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178331021
quote:
8s.gif Op donderdag 5 april 2018 20:05 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

OP aangepast.
:D nou, het duurt niet meer lang voor ik zo'n ding ook heb, maar niet in de komende 2 maanden (zeg ik nu, maar wellicht toch wel als die gast voor die badkamer hier bezig is :') )
Breitling - Instruments for Professionals
  donderdag 5 april 2018 @ 21:27:45 #18
161096 OA
O........ Agent
pi_178332806
quote:
1s.gif Op donderdag 5 april 2018 18:58 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Jij hebt de OP toch gemaakt. ONNIE? :(

Beetje daar tof doen over de Nest. :(

[ afbeelding ]

Honeywell is niks voor mij. Ik heb toch geen radiatoren. Iemand anders wel ervaring met de Nest of iets vergelijkbaars? Moet natuurlijk wel te koppelen zijn aan Homey.

Haha, de LL van jaren terug zie ik hier... :(

Ik volg ook maar weer, verbouwing schiet op en er moet apparatuur worden aangeschaft binnenkort. :7
Tot nu toe een aantal Trdfri spotjes aangeschaft voor de badkamer (+ afstandsbediening voor nu), slimme schakelaars en een Xiaomi deursensor (was toch aan het bestellen bij Ali, dus maar even kijken of het wat is).

[ Bericht 7% gewijzigd door OA op 05-04-2018 21:33:10 ]
Op zaterdag 15 augustus 2009 23:05 schreef eer-ik het volgende:
Ik vind je sig nogal denigrerend.
pi_178346793
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2018 14:56 schreef PetervdK het volgende:
Wegens overstap naar Homey
Een Homey kopen maar je hier nog niet melden? Wat denk je wel?
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
pi_178346916
snelle vraag zonder te hebben gezocht..ja. schande... maar sta nu in de ikea :P

die tradri lampen, kan je die direct aan de homey koppelen zonder tussenkomst van welke bridge dan ook? (philips, ikea zelf)
Hooray for boobies!
  Moderator vrijdag 6 april 2018 @ 15:03:09 #21
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178346934
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2018 15:02 schreef Spockjuh_ het volgende:
snelle vraag zonder te hebben gezocht..ja. schande... maar sta nu in de ikea :P

die tradri lampen, kan je die direct aan de homey koppelen zonder tussenkomst van welke bridge dan ook? (philips, ikea zelf)
Dat ga ik nu voor je uitproberen (software matig) geef me even een paar min.
Breitling - Instruments for Professionals
  Moderator vrijdag 6 april 2018 @ 15:04:19 #22
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178346958
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2018 15:02 schreef Spockjuh_ het volgende:
snelle vraag zonder te hebben gezocht..ja. schande... maar sta nu in de ikea :P

die tradri lampen, kan je die direct aan de homey koppelen zonder tussenkomst van welke bridge dan ook? (philips, ikea zelf)
Dat lijkt te kunnen ja.

LET OP! ik heb die lampen niet, ik heb gezocht op de app store voor Ikea Trdfi en ik lees daar dat die dingen door Homey ondersteund worden, er wordt niet gepraat over een bridge of wat dan ook.

Lijkt me op zich wel logisch omdat die bridge ook gewoon Zigbee spreekt van Hue, en die Trdfi ook. Voor Hue heb je de bridge niet per se nodig icm Homey, dus ik denk Trdfi ook niet.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_178347058
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2018 15:04 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Dat lijkt te kunnen ja.

LET OP! ik heb die lampen niet, ik heb gezocht op de app store voor Ikea Trdfi en ik lees daar dat die dingen door Homey ondersteund worden, er wordt niet gepraat over een bridge of wat dan ook.

Lijkt me op zich wel logisch omdat die bridge ook gewoon Zigbee spreekt van Hue, en die Trdfi ook. Voor Hue heb je de bridge niet per se nodig icm Homey, dus ik denk Trdfi ook niet.
Wat ik dus ook dacht. Even wat ikea bonnen uitgeven en lading lampen voor buiten kopen. Werkt het niet direct dan hang ik ze wel aan de hue bridge ^O^
Hooray for boobies!
  Moderator vrijdag 6 april 2018 @ 15:08:55 #24
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178347080
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2018 15:08 schreef Spockjuh_ het volgende:

[..]

Wat ik dus ook dacht. Even wat ikea bonnen uitgeven en lading lampen voor buiten kopen. Werkt het niet direct dan hang ik ze wel aan de hue bridge ^O^
Precies, no worries. Ik lees overigen wel dat die lampen niet altijd lekker schakelen.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_178347098
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2018 15:02 schreef Spockjuh_ het volgende:
snelle vraag zonder te hebben gezocht..ja. schande... maar sta nu in de ikea :P

die tradri lampen, kan je die direct aan de homey koppelen zonder tussenkomst van welke bridge dan ook? (philips, ikea zelf)
Ja, moet kunnen. Heb zelf die lampen niet. Maar weet vrijwel zeker dat dat moet kunnen.
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
pi_178347154
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2018 15:08 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Precies, no worries. Ik lees overigen wel dat die lampen niet altijd lekker schakelen.
het is voor buiten, zie wel of het werkt of niet. Mocht het nog problemen geven komt er ooit een moment dat het wel werkt. Ik heb geduld :P
Hooray for boobies!
  vrijdag 6 april 2018 @ 15:13:41 #27
42043 PetervdK
Lul ajb niet over jezelf...
pi_178347180
quote:
8s.gif Op vrijdag 6 april 2018 14:59 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Een Homey kopen maar je hier nog niet melden? Wat denk je wel?
Ik had er al n, maar die heb ik vorige week verkocht en vervangen door een FIbaro HCL. Erg spijt van binnen een week... :(

Ik had de Homey vooral gekocht voor de combi van spraak en alle protocollen. De bedoeling was om geleidelijk mijn HomeWizard (al 5 jaar in gebruik) te vervangen omdat het groeiende aantal devices op 433 voor een probleem zorgt.
Spraak viel dus errug tegen (lees: werkt gewoon 90% niet). Gelukkig prima te koppelen met Google Home, al werkt dat wat omslachtig.
Omdat echter ook het Z-wave bereik al in de woonkamer zelf problemen gaf heb ik vorige week dus de knoop doorgehakt en een Fibaro HCL gekocht. Homey was ik binnen een dag kwijt.

Moet zeggen, qua automatisering is de HCL echt niet verkeerd en werkt uitermate goed en snel. Alleen bleek vrij snel dat de ondersteuning via Google Home een wassen neus is en dus gewoon niet werkt. Gaat ook niet verbeterd worden op korte termijn.

Heb vandaag nog een uurtje zitten spelen met een Samsung ST Hub, maar dat is het ook niet helemaal. Veel te omslachtig en niet logisch. Ga nog wel ff kijken wat de integratie met Google Home doet.

Dus nu toch maar weer op zoek naar een Homey en kijken of ik de Z-wave antenne kan tweaken....
Dat doen wij wel als je bent uitgelogd!
  Moderator vrijdag 6 april 2018 @ 15:17:01 #28
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178347256
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2018 15:13 schreef PetervdK het volgende:

[..]

Ik had er al n, maar die heb ik vorige week verkocht en vervangen door een FIbaro HCL. Erg spijt van binnen een week... :(

Ik had de Homey vooral gekocht voor de combi van spraak en alle protocollen. De bedoeling was om geleidelijk mijn HomeWizard (al 5 jaar in gebruik) te vervangen omdat het groeiende aantal devices op 433 voor een probleem zorgt.
Spraak viel dus errug tegen (lees: werkt gewoon 90% niet). Gelukkig prima te koppelen met Google Home, al werkt dat wat omslachtig.
Omdat echter ook het Z-wave bereik al in de woonkamer zelf problemen gaf heb ik vorige week dus de knoop doorgehakt en een Fibaro HCL gekocht. Homey was ik binnen een dag kwijt.

Moet zeggen, qua automatisering is de HCL echt niet verkeerd en werkt uitermate goed en snel. Alleen bleek vrij snel dat de ondersteuning via Google Home een wassen neus is en dus gewoon niet werkt. Gaat ook niet verbeterd worden op korte termijn.

Heb vandaag nog een uurtje zitten spelen met een Samsung ST Hub, maar dat is het ook niet helemaal. Veel te omslachtig en niet logisch. Ga nog wel ff kijken wat de integratie met Google Home doet.

Dus nu toch maar weer op zoek naar een Homey en kijken of ik de Z-wave antenne kan tweaken....
Hoeft niet. Paar stekkers bij kopen. Je hebt ook nog een Z-Wave versterker ofzo, maar dan zou ik eerder een paar stekkers verdeeld over het huis kopen om je Mesh sterker te maken. Het klopt dat de Z-wave van Homey zelf niet geweldig is qua bereik, maar zo'n stekker doet wonderen.
Breitling - Instruments for Professionals
  vrijdag 6 april 2018 @ 15:22:18 #29
42043 PetervdK
Lul ajb niet over jezelf...
pi_178347383
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2018 15:17 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Hoeft niet. Paar stekkers bij kopen. Je hebt ook nog een Z-Wave versterker ofzo, maar dan zou ik eerder een paar stekkers verdeeld over het huis kopen om je Mesh sterker te maken. Het klopt dat de Z-wave van Homey zelf niet geweldig is qua bereik, maar zo'n stekker doet wonderen.
Ik had al stekkers in de woonkamer, maar die reageerden regelmatieg niet. Of soms alleen op aan en niet op uit, terwijl als je ze handmatig uitzette de Homey wel naar "off" schoof.... Beetje 433 perikelen zeg maar. Met de HCL werkt het als een trein, nog geen enkele keer een schakeling, deursensor of bewegingssensor gemist.

Zie hierboven ergens dat de Coolcam geen doorvoer doet, maar die van mij doen dat wel degelijk. Ook op de Homey, daar was duidelijk zichtbaar dat het signaal van de verste via de dichtsbijzijnde ging. Misschien omdat ik de nieuwere versie (Z-wave Plus) heb?
Dat doen wij wel als je bent uitgelogd!
  Moderator vrijdag 6 april 2018 @ 15:24:07 #30
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178347428
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2018 15:22 schreef PetervdK het volgende:

[..]

Ik had al stekkers in de woonkamer, maar die reageerden regelmatieg niet. Of soms alleen op aan en niet op uit, terwijl als je ze handmatig uitzette de Homey wel naar "off" schoof.... Beetje 433 perikelen zeg maar. Met de HCL werkt het als een trein, nog geen enkele keer een schakeling, deursensor of bewegingssensor gemist.

Zie hierboven ergens dat de Coolcam geen doorvoer doet, maar die van mij doen dat wel degelijk. Ook op de Homey, daar was duidelijk zichtbaar dat het signaal van de verste via de dichtsbijzijnde ging. Misschien omdat ik de nieuwere versie (Z-wave Plus) heb?
Vreemd, ik herken dat helemaal niet. Bij mij werkt het eigenlijk feilloos. Op het moment dat er een keer iets niet werkt helpt een restart vaak, maar ik heb die restart sowieso 1x per week automatisch staan.
Breitling - Instruments for Professionals
  vrijdag 6 april 2018 @ 15:28:25 #31
42043 PetervdK
Lul ajb niet over jezelf...
pi_178347516
Heb het netwerk diverse malen gereset en van scratch opgebouwd, maar gebeurde elke keer weer. Misschien dat de 868 devices van de HomeWizard in de weg zitten, maar dan zou dat met de HCL ook moeten gebeuren, die hangt zelfs nog verder weg in de meterkast.

Hoe maak je btw zo'n mesh overzicht? Kon het bij de Homey niet vinden en de HCL heeft die optie ook niet voor zover ik kan zien.
Dat doen wij wel als je bent uitgelogd!
  Forum Admin vrijdag 6 april 2018 @ 18:31:11 #32
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_178351664
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2018 15:28 schreef PetervdK het volgende:
Hoe maak je btw zo'n mesh overzicht? Kon het bij de Homey niet vinden en de HCL heeft die optie ook niet voor zover ik kan zien.
Goede vraag wel.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Moderator vrijdag 6 april 2018 @ 18:32:16 #33
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178351695
quote:
10s.gif Op vrijdag 6 april 2018 18:31 schreef jogy het volgende:

[..]

Goede vraag wel.
Bij Homey is dat er uit gesloopt. Ik heb het ook niet meer. Dat is omdat mensen dat ding verkeerd interpreteerden ofzo. Eerst zat het in Homey zelf, toen was het verplaatst naar een website, en nu is het helemaal weg :)
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin vrijdag 6 april 2018 @ 19:04:45 #34
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_178352484
Duidelijk, het is nog wel in ontwikkeling volgens mij (github) maar ik heb ondertussen wel nog https://developer.athom.com/tools gevonden, ook wel geinig.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Moderator vrijdag 6 april 2018 @ 19:10:59 #35
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178352618
quote:
14s.gif Op vrijdag 6 april 2018 19:04 schreef jogy het volgende:
Duidelijk, het is nog wel in ontwikkeling volgens mij (github) maar ik heb ondertussen wel nog https://developer.athom.com/tools gevonden, ook wel geinig.
Op die website, bij Z-Wave, zat dus die grafische weergave van de Z-Wave mesh.
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin vrijdag 6 april 2018 @ 19:13:55 #36
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_178352676
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2018 19:10 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Op die website, bij Z-Wave, zat dus die grafische weergave van de Z-Wave mesh.
Ah zo. Nu zie je gewoon in een tabel waar wat aan hangt dat is in principe goed genoeg lijkt me.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  zaterdag 7 april 2018 @ 16:56:28 #37
42043 PetervdK
Lul ajb niet over jezelf...
pi_178367055
quote:
14s.gif Op vrijdag 6 april 2018 19:13 schreef jogy het volgende:

[..]

Ah zo. Nu zie je gewoon in een tabel waar wat aan hangt dat is in principe goed genoeg lijkt me.
Klopt, maar als je veel devices hebt is een grafische weergave wel zo overzichtelijk.
Daar zag ik btw ook dat mijn Neo Coolcam switches wel degelijk als doorgeefluik werken.
Dat doen wij wel als je bent uitgelogd!
  Moderator zaterdag 7 april 2018 @ 17:12:26 #38
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178367422
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 april 2018 16:56 schreef PetervdK het volgende:

[..]

Klopt, maar als je veel devices hebt is een grafische weergave wel zo overzichtelijk.
Daar zag ik btw ook dat mijn Neo Coolcam switches wel degelijk als doorgeefluik werken.
Dat moet je nu nog steeds zien met die nummers.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_178367621
Ik ga denk ik de Tado V3 aanschaffen. Alleen nog even uitzoeken of ie met mijn ketel kan samenwerken.

CoolGuy, de Nest fanboy, zal dit vast geen slimme keus vinden. :@
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  Moderator zaterdag 7 april 2018 @ 18:12:53 #40
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178369058
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 april 2018 17:18 schreef Lenny_Leonard het volgende:
Ik ga denk ik de Tado V3 aanschaffen. Alleen nog even uitzoeken of ie met mijn ketel kan samenwerken.

CoolGuy, de Nest fanboy, zal dit vast geen slimme keus vinden. :@
Jawel hoor. :P ik heb inmiddels begrepen dat, om een tado of honeywell (dus met radiatorknoppen) hier werkrnd te krijgen de verwarmingsbuizen aangepast moeten worden, en daar heb ik geen zin in :P
Breitling - Instruments for Professionals
  maandag 9 april 2018 @ 19:04:06 #41
42043 PetervdK
Lul ajb niet over jezelf...
pi_178412389
Zo, de Homey is via MP gescoord en onderweg. ^O^
Iemand nog interesse in een Fibaro HCL? ;) :P
Dat doen wij wel als je bent uitgelogd!
pi_178413918
quote:
0s.gif Op maandag 9 april 2018 19:04 schreef PetervdK het volgende:
Zo, de Homey is via MP gescoord en onderweg. ^O^
Iemand nog interesse in een Fibaro HCL? ;) :P
Misschien later. Homey beschouwt 15+ Z-wave als een groot netwerk (met risico's op tragere of geen reactie), gaat natuurlijk nergens over. Ben benieuwd of ik last krijg straks met mijn 20+ Z-wave netwerk.

Hebben jullie hier last van?
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
pi_178413940
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 april 2018 18:12 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Jawel hoor. :P ik heb inmiddels begrepen dat, om een tado of honeywell (dus met radiatorknoppen) hier werkrnd te krijgen de verwarmingsbuizen aangepast moeten worden, en daar heb ik geen zin in :P
Tado is inmiddels besteld en bezorgd. Deze week eens installeren.

Volgende project is dan (weer) de deurbel. Ben daar nog steeds niet helemaal uit. Ik weiger een abonnement. :(
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
  Moderator maandag 9 april 2018 @ 20:27:27 #44
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178413992
quote:
1s.gif Op maandag 9 april 2018 20:24 schreef Lenny_Leonard het volgende:

[..]

Misschien later. Homey beschouwt 15+ Z-wave als een groot netwerk (met risico's op tragere of geen reactie), gaat natuurlijk nergens over. Ben benieuwd of ik last krijg straks met mijn 20+ Z-wave netwerk.

Hebben jullie hier last van?
Dit heb ik ook gehoord inderdaad. Belachelijk, dat is gewoon de schuld buiten zichzelf leggen :D

Ik heb momenteel 19 Z-Wave (Plus) dingen, en ik heb nog niet echt ergens last van volgens mij.
Breitling - Instruments for Professionals
  dinsdag 10 april 2018 @ 14:24:51 #45
147511 Cyanide-
Extreem irriterend
pi_178426212
Wat zijn jullie ervaringen met CO/Rookmelders op basis van Z-Wave. Fibaro heeft wel wat mooi spul, maar redelijk aan de prijs imho (99 per stuk). Als je er dan wat ophangt heb je zo voor 400 - 500 euro rookmelders in je huis hangen :')

Idem voor deurcontacten, wat zijn daar nou een beetje leuke (en vooral; subtiele) opties in?

Oh, ook niet onbelangrijk; draai momenteel op basis van Domoticz, ben wel Homey aan het overwegen maar volg daarvoor ook vooral het topic op Tweakers, daar is men stukken minder te spreken over de stabiliteit en bv. het updatemechanisme... Dus ik kijk voor nu die kat nog even uit de boom.
  Forum Admin dinsdag 10 april 2018 @ 16:56:42 #46
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_178429300
quote:
2s.gif Op dinsdag 10 april 2018 14:24 schreef Cyanide- het volgende:

Idem voor deurcontacten, wat zijn daar nou een beetje leuke (en vooral; subtiele) opties in?
Degene die ik voor benedendeuren in gedachte heb (binnen/buiten) zijn deze https://www.robbshop.nl/a(...)ensor-met-zwave-plus . Moet je alleen wel bezig gaan met een boor om in de openslaande kant een gat te maken van je deur en het daar in te schroeven.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
  Moderator dinsdag 10 april 2018 @ 17:49:17 #47
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178430212
quote:
2s.gif Op dinsdag 10 april 2018 14:24 schreef Cyanide- het volgende:
Wat zijn jullie ervaringen met CO/Rookmelders op basis van Z-Wave. Fibaro heeft wel wat mooi spul, maar redelijk aan de prijs imho (99 per stuk). Als je er dan wat ophangt heb je zo voor 400 - 500 euro rookmelders in je huis hangen :')

Idem voor deurcontacten, wat zijn daar nou een beetje leuke (en vooral; subtiele) opties in?

Oh, ook niet onbelangrijk; draai momenteel op basis van Domoticz, ben wel Homey aan het overwegen maar volg daarvoor ook vooral het topic op Tweakers, daar is men stukken minder te spreken over de stabiliteit en bv. het updatemechanisme... Dus ik kijk voor nu die kat nog even uit de boom.
Fibaro, voor 99 euro per stuk? Wat?

Als je subtiele deursensoren wil moet je die nemen die Jogy suggereert. Die zie je niet, maar daarvoor moet je wel in elke deur een gat boren. Ik heb zelf voor de buitendeuren Fibaro, en voor de binnendeuren Hank.

Dat is correct, elke update introduceert weer nieuwe issues, maar, ik heb het automatisch updaten uit staan, dus ik heb nu een werkend systeem.
Breitling - Instruments for Professionals
  woensdag 11 april 2018 @ 08:56:36 #48
42043 PetervdK
Lul ajb niet over jezelf...
pi_178442397
Ik heb deursensoren van Neo Coolcam, voor een prikkie: https://www.banggood.com/(...)514&cur_warehouse=CN
Zijn nu weer 17,65 en da's al niet veel, maar duiken regelmatig naar rond de 15 euro.
Dat doen wij wel als je bent uitgelogd!
  woensdag 11 april 2018 @ 10:34:21 #49
147511 Cyanide-
Extreem irriterend
pi_178443925
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 april 2018 17:49 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Fibaro, voor 99 euro per stuk? Wat?

Goed, rook is 65: https://www.robbshop.nl/fibaro-rookmelder-v20

Maar CO is 99: https://www.robbshop.nl/co-sensor-fibaro
quote:
Als je subtiele deursensoren wil moet je die nemen die Jogy suggereert. Die zie je niet, maar daarvoor moet je wel in elke deur een gat boren. Ik heb zelf voor de buitendeuren Fibaro, en voor de binnendeuren Hank.

Dat is correct, elke update introduceert weer nieuwe issues, maar, ik heb het automatisch updaten uit staan, dus ik heb nu een werkend systeem.
Mjah ik ga liever niet boren, ik wil het toch allemaal redelijk laagdrempelig houden, de technologie gaat zo snel, wellicht wil je over 2 jaar weer wat anders, dan heb ik geen zin dat ik m'n deuren kan plamuren :P

Homey twijfel ik steeds meer over, pak de laatste pagina van het T.net topic er eens bij, alleen maar kommer en kwel over de Z-Wave integratie (die ze schijnbaar compleet willen herschrijven?), brakke updates en matige ontvangst van bv. Z-Wave.
pi_178444102
Niet helemaal domotica, maar ik deel hem toch want ik vind het wel het slimmer/hipper maken van je huis. :6

Gisteren voor het eerst bruisend water uit mijn kraan getapt. Smaak is gewoon perfect.

Nu al tevreden met de aankoop. Aanrader dus. :7
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
pi_178444145
Deurbel ga ik denk ik toch maar voorlopig voor een goedkope oplossing met 433mhz frequentie. Eventueel plaats ik later wel ergens een camera. Is zo'n 433mhz bel allemaal makkelijk te koppelen met Homey dat jullie weten? Jullie deze koppeling al gemaakt met een 'domme' bel?

Of beter voor de zekerheid kopen wat Homey volgens hun website ondersteund (is maar 1 merk; zou zelf liever een ander design willen).
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
pi_178444885
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2018 08:56 schreef PetervdK het volgende:
Ik heb deursensoren van Neo Coolcam, voor een prikkie: https://www.banggood.com/(...)514&cur_warehouse=CN
Zijn nu weer 17,65 en da's al niet veel, maar duiken regelmatig naar rond de 15 euro.
proberen waard om er 2 te kopen. Als je de prijs t.o.v. de fibaro set is het een fiks verschil.
Hooray for boobies!
  Moderator woensdag 11 april 2018 @ 11:34:39 #53
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178444999
quote:
2s.gif Op woensdag 11 april 2018 10:34 schreef Cyanide- het volgende:

[..]

Goed, rook is 65: https://www.robbshop.nl/fibaro-rookmelder-v20

Maar CO is 99: https://www.robbshop.nl/co-sensor-fibaro

[..]

Mjah ik ga liever niet boren, ik wil het toch allemaal redelijk laagdrempelig houden, de technologie gaat zo snel, wellicht wil je over 2 jaar weer wat anders, dan heb ik geen zin dat ik m'n deuren kan plamuren :P

Homey twijfel ik steeds meer over, pak de laatste pagina van het T.net topic er eens bij, alleen maar kommer en kwel over de Z-Wave integratie (die ze schijnbaar compleet willen herschrijven?), brakke updates en matige ontvangst van bv. Z-Wave.
Nou ja, ik zal je zeggen, als tegengeluid (want ik lees die berichten @tweakers ook). Ik heb een Homey, ik heb MEER dan die 15 Z-Wave devices, EN Hue (zigbee) EN 433 Mhz (KaKu), en bij mij werkt het zonder noemenswaardige problemen.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_178445043
denk maar net hoe alles is geinsdtalleerd, waar het hangt, wat er mogelijk storend is in de netwerken etc etc.

Tot nu toe heb ben ik nog niks tegen gekomen wat mij echt tegenstaat. De bugs e.d. neem ik voor lief, die worden opgelost.
Hooray for boobies!
  woensdag 11 april 2018 @ 12:00:32 #55
147511 Cyanide-
Extreem irriterend
pi_178445512
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2018 11:34 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Nou ja, ik zal je zeggen, als tegengeluid (want ik lees die berichten @tweakers ook). Ik heb een Homey, ik heb MEER dan die 15 Z-Wave devices, EN Hue (zigbee) EN 433 Mhz (KaKu), en bij mij werkt het zonder noemenswaardige problemen.
Das goed om te horen. Met bv. Domoticz of Home Assistent is het ook vaak puzzelen, maar daar is het imho meer geaccepteerd ofzo, omdat het allemaal zelfbouw voor een paar tientjes is. Hier ben je 300 euro verder, wat prima is, maar dan mag je ook wel verwachten dat iets basics als een goed werkende Z-Wave integratie gewoon goed geregeld is. Als ik dan lees dat ze dat gebaseerd hebben op een uitgefaseerde library en de hele shit herschreven moet worden twijfel ik wel een beetje aan de ontwerpbeslissingen die men neemt / heeft genomen.
  Moderator woensdag 11 april 2018 @ 12:06:52 #56
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178445627
quote:
2s.gif Op woensdag 11 april 2018 12:00 schreef Cyanide- het volgende:

[..]

Das goed om te horen. Met bv. Domoticz of Home Assistent is het ook vaak puzzelen, maar daar is het imho meer geaccepteerd ofzo, omdat het allemaal zelfbouw voor een paar tientjes is. Hier ben je 300 euro verder, wat prima is, maar dan mag je ook wel verwachten dat iets basics als een goed werkende Z-Wave integratie gewoon goed geregeld is. Als ik dan lees dat ze dat gebaseerd hebben op een uitgefaseerde library en de hele shit herschreven moet worden twijfel ik wel een beetje aan de ontwerpbeslissingen die men neemt / heeft genomen.
Volgens mij geldt wat jij zegt voor Zigbee, maar 100% zeker ben ik niet. Hue = Zigbee, en dat werkt bij mij feilloos icm Homey. Het is natuurlijk dan nog steeds kansloos, maar het werkt wl (bij mij).

Ik heb Z-Wave sensoren die Hue lampen aan laten gaan, en dat werkt gewoon echt prima.
Breitling - Instruments for Professionals
  woensdag 11 april 2018 @ 13:40:42 #57
147511 Cyanide-
Extreem irriterend
pi_178447501
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2018 12:06 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Volgens mij geldt wat jij zegt voor Zigbee, maar 100% zeker ben ik niet. Hue = Zigbee, en dat werkt bij mij feilloos icm Homey. Het is natuurlijk dan nog steeds kansloos, maar het werkt wl (bij mij).

Ik heb Z-Wave sensoren die Hue lampen aan laten gaan, en dat werkt gewoon echt prima.
Oh daar kan je wel gelijk in hebben hoor :Y Ik zou in dit geval sowieso de communicatie via de Hue Bridge laten lopen (dat kan toch ook gewoon?) dus dan merk je daar denk ik sowieso al minder van. Ben wel benieuwd hoe het met Z-wave zou uitpakken. Verwacht wel dat Homey beneden staat, en bv die CO-melder en n v/d brandmelders hangt op zolder, dus dat gaat hopelijk goed :D Nou zal er wel op iedere verdieping een brandmelder komen + de nodige deur-/raamsensoren en sowieso op zolder ook twee Fibaro wallplugs om te kunnen detecteren wanneer wasmachine/droger klaar zijn, dus hoop dat het qua mesh goedkomt :Y

Het werkt nu nl. binnen Domoticz met alleen die wallplugs prima, en dan staat m'n Domoticz Raspberry Pi in de meterkast en de wasmachine en droger op zolder :P
  Moderator woensdag 11 april 2018 @ 14:45:30 #58
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178448677
quote:
2s.gif Op woensdag 11 april 2018 13:40 schreef Cyanide- het volgende:

[..]

Oh daar kan je wel gelijk in hebben hoor :Y Ik zou in dit geval sowieso de communicatie via de Hue Bridge laten lopen (dat kan toch ook gewoon?) dus dan merk je daar denk ik sowieso al minder van. Ben wel benieuwd hoe het met Z-wave zou uitpakken. Verwacht wel dat Homey beneden staat, en bv die CO-melder en n v/d brandmelders hangt op zolder, dus dat gaat hopelijk goed :D Nou zal er wel op iedere verdieping een brandmelder komen + de nodige deur-/raamsensoren en sowieso op zolder ook twee Fibaro wallplugs om te kunnen detecteren wanneer wasmachine/droger klaar zijn, dus hoop dat het qua mesh goedkomt :Y

Het werkt nu nl. binnen Domoticz met alleen die wallplugs prima, en dan staat m'n Domoticz Raspberry Pi in de meterkast en de wasmachine en droger op zolder :P
Ja, dat kan via de bridge verlopen, en ik heb dat ook op die manier, ik heb de bridge er tussen, dus als Homey zou uitvallen om wat voor reden dan ook, kan ik gewoon de Hue app gebruiken om m'n lichten te schakelen.

Dat met die CO-melder en de brandmelder op zolder gaat goed, zolang jij zorgt voor een beetje een mesh.

Om je een idee te geven, ik heb 4 verdiepingen, kelder, begane grond, 1e verdieping, zolder. Ik heb in de kelder de wasmachine en droger, dus 2 fibaro wallplugs. Op de begane grond heb ik er maar 1, van NodOn, op de 1e verdieping heb ik er 2 van Fibaro, naast elkaar op onze slaapkamer, en op de zolder heb ik er 1 van Fibaro.

De wasmachine in de kelder, de plug daarvan vormt een huge aanspreekpunt voor heel erg veel sensoren in huis.

Sterker nog, de sensor die ik op de brievenbus heb, die hangt qua absolute lengte misschien 2,5 meter van Homey in de woonkamer, maar die sensor maakt verbinding met de wasmachine-plug, en die gaat vervolgens terug naar Homey. Het bereik van die Fibaro wallplugs is echt heel erg groot, dat helpt echt giga bij het bouwen van je mesh.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_178491144
Ik ben voor bij mij thuis op zoek naar een smart home apparatuur, maar weet niet waar ik het beste iets kan bestellen :@
wil het liefst dat het een apparaat is wat met mijn andere apparaten kan communiceren.

Ik onder andere een nest en phillips hue lampen.
en misschien komen daar wel van die ikea smart lampen bij in de toekomst en ik heb een aantal van die homewizard contact dozen van de action die je met zo'n afstandsbediening kunt in en uitschakelen. maar het zou bijvoorbeeld ook mooi zijn om ook mijn tv etc er mee te kunnen bedienen bijvoorbeeld.
Wat voor setje kan ik dan het beste gebruiken?
Las gisteren nog iets over broadlink?
Het hoeft natuurlijk niet het aller goedkoopste te zijn maar ook niet vreselijk duur, dus dacht iets van tussen de 50 en 100 euro?
I'm no longer a slave of fear.
I am a child of God
God is not dead.
  Moderator vrijdag 13 april 2018 @ 15:38:17 #60
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178491510
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 april 2018 15:20 schreef sjoemie1985 het volgende:
Ik ben voor bij mij thuis op zoek naar een smart home apparatuur, maar weet niet waar ik het beste iets kan bestellen :@
wil het liefst dat het een apparaat is wat met mijn andere apparaten kan communiceren.

Ik onder andere een nest en phillips hue lampen.
en misschien komen daar wel van die ikea smart lampen bij in de toekomst en ik heb een aantal van die homewizard contact dozen van de action die je met zo'n afstandsbediening kunt in en uitschakelen. maar het zou bijvoorbeeld ook mooi zijn om ook mijn tv etc er mee te kunnen bedienen bijvoorbeeld.
Wat voor setje kan ik dan het beste gebruiken?
Las gisteren nog iets over broadlink?
Het hoeft natuurlijk niet het aller goedkoopste te zijn maar ook niet vreselijk duur, dus dacht iets van tussen de 50 en 100 euro?
Dus je wil een controller, die al de apparatuur die je net opnoemt kan aansturen? Tja, dan is dat toch Homey in ieder geval. Kan best zijn dat er meer controllers zijn die dat doen, maar als dat zo is weet ik er niets van. Homey kan het in ieder geval.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_178492451
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 april 2018 15:38 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Dus je wil een controller, die al de apparatuur die je net opnoemt kan aansturen? Tja, dan is dat toch Homey in ieder geval. Kan best zijn dat er meer controllers zijn die dat doen, maar als dat zo is weet ik er niets van. Homey kan het in ieder geval.
oke, bedankt voor de info in ieder geval :)
I'm no longer a slave of fear.
I am a child of God
God is not dead.
  vrijdag 13 april 2018 @ 22:25:52 #62
277627 Seven.
We are Borg.
pi_178498663
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 april 2018 15:20 schreef sjoemie1985 het volgende:
Ik ben voor bij mij thuis op zoek naar een smart home apparatuur, maar weet niet waar ik het beste iets kan bestellen :@
wil het liefst dat het een apparaat is wat met mijn andere apparaten kan communiceren.

Ik onder andere een nest en phillips hue lampen.
en misschien komen daar wel van die ikea smart lampen bij in de toekomst en ik heb een aantal van die homewizard contact dozen van de action die je met zo'n afstandsbediening kunt in en uitschakelen. maar het zou bijvoorbeeld ook mooi zijn om ook mijn tv etc er mee te kunnen bedienen bijvoorbeeld.
Wat voor setje kan ik dan het beste gebruiken?
Las gisteren nog iets over broadlink?
Het hoeft natuurlijk niet het aller goedkoopste te zijn maar ook niet vreselijk duur, dus dacht iets van tussen de 50 en 100 euro?
Ik heb Google home (mini), ook fijn! Nog geen 60 euro maar voorlopig alleen in het engels. Als je trouwens Android hebt, Hue kun je aansturen met Google assistent :Y)
Resistance is futile.
  zaterdag 14 april 2018 @ 20:57:10 #63
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_178516336
Hebben jullie ervaring met lichtschakelaars met zigbee

Dat zou dus theoretisch met Philips Hue moeten werken? Hoe dan precies, hoe koppel ik hem aan mij hue?
Die Scheie bleibt gleich, nur die Fliegen ndern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  Moderator zaterdag 14 april 2018 @ 21:47:25 #64
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178517166
quote:
99s.gif Op zaterdag 14 april 2018 20:57 schreef XL het volgende:
Hebben jullie ervaring met lichtschakelaars met zigbee

Dat zou dus theoretisch met Philips Hue moeten werken? Hoe dan precies, hoe koppel ik hem aan mij hue?
Als het zo'n Hue schakelaar is kun je hem rechtstreeks naar je hue bridge verbinden. Als het niet van Hue is weet ik niet of dat kan. Wel met een Homey ertussen maar ik weet niet of je die hebt.
Breitling - Instruments for Professionals
  zaterdag 14 april 2018 @ 22:34:17 #65
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_178518158
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2018 21:47 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Als het zo'n Hue schakelaar is kun je hem rechtstreeks naar je hue bridge verbinden. Als het niet van Hue is weet ik niet of dat kan. Wel met een Homey ertussen maar ik weet niet of je die hebt.
Nog niet

Was nog niet nodig

Maar wil toch een aantal schakelaars slim gaan maken. De schakelaars van hue zijn op batterij en lelijk. Ik wil mijn eigen schakelaars houden en het in de muur houden. Bovendien wil ik geen batterijen waar stroom ligt.
Die Scheie bleibt gleich, nur die Fliegen ndern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  zaterdag 14 april 2018 @ 22:52:35 #66
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_178518587
Heb nu iets gevonden, toevallig van de aanbieder van mijn schakelaars. Werkt met Hue Bridge.

huehoe!!

https://www.amazon.de/gp/aw/d/B017KXFROS
Die Scheie bleibt gleich, nur die Fliegen ndern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
pi_178524479
gamma heeft trouwens t/m vandaag hue lampen met 20 of zelfs 30% korting.. zag het zelf ook gisteravond pas :X
  Moderator zondag 15 april 2018 @ 09:41:09 #68
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178525330
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2018 09:16 schreef mschol het volgende:
gamma heeft trouwens t/m vandaag hue lampen met 20 of zelfs 30% korting.. zag het zelf ook gisteravond pas :X
Ook op gu10 color?
Breitling - Instruments for Professionals
pi_178525605
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2018 09:41 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ook op gu10 color?
zo te zien wel, 17,10 korting zodat hij 39,89 kost; geen idee of dat een goeie deal is..
  Moderator zondag 15 april 2018 @ 10:00:07 #70
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178525898
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2018 09:50 schreef mschol het volgende:

[..]

zo te zien wel, 17,10 korting zodat hij 39,89 kost; geen idee of dat een goeie deal is..
Dat is op zich wel een goeie deal. Heb je een directe link want ik vind t niet. Dat zou dan 120 euro zijn, dat is goedkoper dan normaal ja.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_178526310
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2018 10:00 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Dat is op zich wel een goeie deal. Heb je een directe link want ik vind t niet. Dat zou dan 120 euro zijn, dat is goedkoper dan normaal ja.
beter zoeken, tis niet alsof de gamma site zo onoverzichtelijk is.. ;)

https://www.gamma.nl/asso(...)p-6-5-watt/p/B556732

overigens schijnen duopacks ook korting te hebben, maar als die er al zijn voor de gu10, zijn die alleen lokaal te krijgen als ik de site zo bekijk (zie ze niet op de site namelijk)

[ Bericht 2% gewijzigd door mschol op 15-04-2018 10:23:25 ]
  Moderator zondag 15 april 2018 @ 10:30:03 #72
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178526711
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2018 10:15 schreef mschol het volgende:

[..]

beter zoeken, tis niet alsof de gamma site zo onoverzichtelijk is.. ;)

https://www.gamma.nl/asso(...)p-6-5-watt/p/B556732

overigens schijnen duopacks ook korting te hebben, maar als die er al zijn voor de gu10, zijn die alleen lokaal te krijgen als ik de site zo bekijk (zie ze niet op de site namelijk)
Nee ik zit op telefoon, dat wil niet lekker ;) thx voor de link mate.

Daar staat 56,99, waar staat dan dat er korting is? :P
Breitling - Instruments for Professionals
pi_178528325
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2018 10:30 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Nee ik zit op telefoon, dat wil niet lekker ;) thx voor de link mate.

Daar staat 56,99, waar staat dan dat er korting is? :P
winkelmandje (en tweakers hue kortings topic)
  Moderator zondag 15 april 2018 @ 13:56:26 #74
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178530450
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2018 11:56 schreef mschol het volgende:

[..]

winkelmandje (en tweakers hue kortings topic)
Leuke actie. Ik heb er direct 5 opgepikt :P

D9MnDjG.jpg

Ik had eerst 2 single bulbs gedaan, maar ze hadden daar ook een duo pack, die al goedkoper is dan 2 losse, en daar hadden ze die actie ook op, dus heb ik nu 2 E27 lampen voor 70 euro, dat is best een prima deal.

En dan direct nog maar 3 GU10 spots opgepikt voor straks in de badkamer :P
Breitling - Instruments for Professionals
pi_178531529
jammer dat de led strip niet in de aanbieding valt -O-
  Moderator zondag 15 april 2018 @ 16:15:55 #76
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178532967
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2018 14:57 schreef mschol het volgende:
jammer dat de led strip niet in de aanbieding valt -O-
Inderdaad. Die heb ik wel in mijn handen gehad maar niet meegenomen.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_178533119
ik heb het bescheiden gehouden, 1x duopack e27 color.

overigens had de gamma hier al hrt innr, hue en soortgelijke spul uit de schappen gehaald ivm diefstal, kon ze bij de servicebalie krijgen
  zondag 15 april 2018 @ 17:32:15 #78
147511 Cyanide-
Extreem irriterend
pi_178534703
Ook maar een duopack GU10 white/ambiance gescoord
  Moderator zondag 15 april 2018 @ 18:28:00 #79
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178536385
Ik heb de 2 E27 lampen in de woonkamer in gebruik genomen, ter vervanging van de 2 KaKu units die ik daar had. De lampen die daar in zitten weken af qua kleur van waar ik de andere 2 Hues in de woonkamer op had ingesteld, al heb ik geprobeerd om de kleur zo veel mogelijk te benaderen van de KaKu´s.

Nu heb ik ze in Homey op gewoon exact dezelfde kleur ingesteld, dus dan ziet dat wat mooier uit dat het 1 geheel is.
Breitling - Instruments for Professionals
  Redactie Sport maandag 16 april 2018 @ 02:31:10 #80
349045 crew  dolf1010
pi_178544362
Iemand hier ervaring met de Ikea Tradfri lampen? Ik heb de afgelopen dagen een beetje onderzoek gedaan naar het verschil tussen Tradfri en Hue, en voor zover ik heb kunnen vinden is het enige verschil dat de lampen van Philips iets meer Lumen hebben maar wel twee keer zo duur zijn.
pi_178573843
Met het mooie weer in gedachten bedacht ik mij vanmorgen dat er een nieuw project ligt te wachten ;)

situatie, zonnescherm welke ik vanuit binnen met een schakelaar open of dicht kan doen. Schakelaar is een simpele draaiknop met een omhoog en omlaag functie. Je raden natuurlijk al wat ik wil, daar een schakelaar tussen die zowel handmatig is te gebruiken maar ook via homey/flow is aan te sturen.

Daarbij komt natuurlijk punt twee, als ik niet thuis ben en het scherm staat open dan wil ik via een sensor, apparaat o.i.d. een flow maken die bij regen of te harde wind het signaal geeft dat het zonnescherm dicht moet tot het weer is omgeslagen naar normaal.

Iemand ideen of suggesties?
Hooray for boobies!
pi_178573866
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2018 11:49 schreef Spockjuh_ het volgende:
Met het mooie weer in gedachten bedacht ik mij vanmorgen dat er een nieuw project ligt te wachten ;)

situatie, zonnescherm welke ik vanuit binnen met een schakelaar open of dicht kan doen. Schakelaar is een simpele draaiknop met een omhoog en omlaag functie. Je raden natuurlijk al wat ik wil, daar een schakelaar tussen die zowel handmatig is te gebruiken maar ook via homey/flow is aan te sturen.

Daarbij komt natuurlijk punt twee, als ik niet thuis ben en het scherm staat open dan wil ik via een sensor, apparaat o.i.d. een flow maken die bij regen of te harde wind het signaal geeft dat het zonnescherm dicht moet tot het weer is omgeslagen naar normaal.

Iemand ideen of suggesties?
Fibaro shutter module?
Late night swimming and alcohol: it's a winning combination!
pi_178574555
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 april 2018 11:51 schreef Lenny_Leonard het volgende:
Fibaro shutter module
dat zou inderdaad de simpelste oplossing zijn. alleen heb ik geen inbouwdoosjes maar een stroomkabel van buiten naar binnen open en bloot, knop met naar links en rechts draaien en de kabel welke verder gaat met de stekker in het stopcontact. Dan zou die shutter in dit geval open en bloot liggen qua stroomkabeltjes.
Hooray for boobies!
  dinsdag 17 april 2018 @ 12:48:39 #84
20849 FredvZ
Beroepschagrijn
pi_178575305
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2018 12:18 schreef Spockjuh_ het volgende:
dat zou inderdaad de simpelste oplossing zijn. alleen heb ik geen inbouwdoosjes maar een stroomkabel van buiten naar binnen open en bloot, knop met naar links en rechts draaien en de kabel welke verder gaat met de stekker in het stopcontact. Dan zou die shutter in dit geval open en bloot liggen qua stroomkabeltjes.
Schroef je toch een waterdicht lasdoosje tegen de muur?
So we just called him Fred
  Moderator dinsdag 17 april 2018 @ 13:02:36 #85
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178575577
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2018 12:18 schreef Spockjuh_ het volgende:

[..]

dat zou inderdaad de simpelste oplossing zijn. alleen heb ik geen inbouwdoosjes maar een stroomkabel van buiten naar binnen open en bloot, knop met naar links en rechts draaien en de kabel welke verder gaat met de stekker in het stopcontact. Dan zou die shutter in dit geval open en bloot liggen qua stroomkabeltjes.
En dan zet je buiten zo´n Netatmo Weerstation neer. Dan heb je de situatie die DAAR gemeten wordt, en op basis van die input kun je dan inregelen wat je wil dat je zonnescherm doet :)
Breitling - Instruments for Professionals
  Forum Admin dinsdag 17 april 2018 @ 13:10:11 #86
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_178575780
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 02:31 schreef dolf1010 het volgende:
Iemand hier ervaring met de Ikea Tradfri lampen? Ik heb de afgelopen dagen een beetje onderzoek gedaan naar het verschil tussen Tradfri en Hue, en voor zover ik heb kunnen vinden is het enige verschil dat de lampen van Philips iets meer Lumen hebben maar wel twee keer zo duur zijn.
Ze hebben minder kleuren volgens mij. Alleen het witte spectrum met kleurnuances dus. Ik heb er dit weekend ook een paar gekocht maar nog niet in gebruik genomen.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
pi_178575817
quote:
7s.gif Op dinsdag 17 april 2018 12:48 schreef FredvZ het volgende:

[..]

Schroef je toch een waterdicht lasdoosje tegen de muur?
volgende keer moet ik toch echt vollediger zijn.... ;) betreft een schakelaar aan de binnenmuur in de woonkamer. zat zelf ook al te denken om daar een kastje omheen te doen om het e.e.a. uit het zicht te krijgen.
Hooray for boobies!
pi_178575837
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2018 13:02 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

En dan zet je buiten zo´n Netatmo Weerstation neer. Dan heb je de situatie die DAAR gemeten wordt, en op basis van die input kun je dan inregelen wat je wil dat je zonnescherm doet :)
die had ik inderdaad net gevonden in mijn zoektocht! En zo'n weerstation is ook gelijk een leuk nieuw speeltje voor andere doeleinden in en rondom het huis. :Y
Hooray for boobies!
  Forum Admin dinsdag 17 april 2018 @ 13:22:07 #89
34614 crew  jogy
Hersenflatulent
pi_178576054
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2018 13:12 schreef Spockjuh_ het volgende:

[..]

die had ik inderdaad net gevonden in mijn zoektocht! En zo'n weerstation is ook gelijk een leuk nieuw speeltje voor andere doeleinden in en rondom het huis. :Y
Ik zat een paar weken geleden ook met een weer/licht station in mijn klauwen, daar kan je inderdaad leuke dingen mee uithalen denk ik. Het licht aan/uit op basis van tijdsstip is het nou ook niet helemaal en zo'n sensor die ook licht detecteert is niet helemaal je van het.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
Vrijheid
Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"
pi_178580876
quote:
2s.gif Op vrijdag 13 april 2018 22:25 schreef Seven. het volgende:

[..]

Ik heb Google home (mini), ook fijn! Nog geen 60 euro maar voorlopig alleen in het engels. Als je trouwens Android hebt, Hue kun je aansturen met Google assistent :Y)
Ik neem aan dat er vanzelf een taal update van deze dingen komt zodat hopelijk hij ook nederlands gaat kennen? niet dat mijn engels zo slecht is :P
maar die google home mini werkt dus ook met een heleboel apparaten?
zal ook even googlen wat het is en doet ;)
I'm no longer a slave of fear.
I am a child of God
God is not dead.
  Moderator dinsdag 17 april 2018 @ 16:32:46 #91
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178581015
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2018 16:26 schreef sjoemie1985 het volgende:

[..]

Ik neem aan dat er vanzelf een taal update van deze dingen komt zodat hopelijk hij ook nederlands gaat kennen? niet dat mijn engels zo slecht is :P
maar die google home mini werkt dus ook met een heleboel apparaten?
zal ook even googlen wat het is en doet ;)
Ja, die werkt ook met een hoop dingen, maar daar zit 'm het verschil in dat je per se wat moet zeggen om het te laten gebeuren (volgens mij). Ik heb zowel een Google Home als een GH Mini, EN een Homey, en ik heb me in GH nog niet verdiept (al heb ik 'm dus wl :P )

Het fijne vind ik juist dat dingen automatisch gebeuren zonder dat ik daar iets voor hoef te zeggen of doen.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_178581408
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2018 16:32 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Ja, die werkt ook met een hoop dingen, maar daar zit 'm het verschil in dat je per se wat moet zeggen om het te laten gebeuren (volgens mij). Ik heb zowel een Google Home als een GH Mini, EN een Homey, en ik heb me in GH nog niet verdiept (al heb ik 'm dus wl :P )

Het fijne vind ik juist dat dingen automatisch gebeuren zonder dat ik daar iets voor hoef te zeggen of doen.
aha oke, dat is inderdaad fijn.
maar welke vind jij tot nu toe het fijnst?
I'm no longer a slave of fear.
I am a child of God
God is not dead.
  Redactie Sport dinsdag 17 april 2018 @ 17:26:12 #93
349045 crew  dolf1010
pi_178582031
quote:
14s.gif Op dinsdag 17 april 2018 13:10 schreef jogy het volgende:

[..]

Ze hebben minder kleuren volgens mij. Alleen het witte spectrum met kleurnuances dus. Ik heb er dit weekend ook een paar gekocht maar nog niet in gebruik genomen.
Ik heb gister toch maar de Ikea lampen gekocht en ben er tot nu toe erg tevreden mee. Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten. Slechts 7 euro voor een warm wit GU10. De kleurenlamp is nog wel duur (35 euro incl afstandbediening, volgens mij 20 zonder) maar nog altijd goedkoper dan Hue. :)
  Moderator dinsdag 17 april 2018 @ 18:02:08 #94
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178582674
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2018 16:52 schreef sjoemie1985 het volgende:

[..]

aha oke, dat is inderdaad fijn.
maar welke vind jij tot nu toe het fijnst?
Ik heb GH, GH mini n Homey. Om kort te gaan. GH en GH mini gebruik ik in zijn geheel nit. Niet omdat ik dat niet zou willen, maar omdat het -ondanks dat ik goed Engels spreek- in het Engels is.

Oftewel, ik gebruik Homey heel erg veel. Ik praat er niet tegen/mee, het gaat mij vooral om het automatiseren, en er dan niet meer naar om hoeven kijken :)
Breitling - Instruments for Professionals
  woensdag 18 april 2018 @ 08:28:02 #95
42043 PetervdK
Lul ajb niet over jezelf...
pi_178593174
Ik vind het juist handig om gesproken opdrachten te kunnen geven.

Met sensoren en/of tijden wordt het licht vaak net iets te vroeg of te laat aangedaan en nu kan ik zonder mn telefoon te hoeven pakken gewoon reoepen dat het licht aan of uit moet.
Of dat de versterker aangezet moet worden op Sky Radio of 100%nl.
Of dat de zolderverlichting uit moet omdat ik net beneden ben en het vergeten ben.

Daarom wilde ik een Homey (alles in n), maar de spraak is echt bagger. Dus gewoon nog een GH en een GH Mini ernaast.
Dat doen wij wel als je bent uitgelogd!
  woensdag 18 april 2018 @ 08:52:41 #96
277627 Seven.
We are Borg.
pi_178593381
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2018 16:52 schreef sjoemie1985 het volgende:

[..]

aha oke, dat is inderdaad fijn.
maar welke vind jij tot nu toe het fijnst?
Ik neem ook aan dat er automatisch een taalupdate komt. Ik vind het wel fijn in het Engels, maar ik heb dan ook 5 jaar in Engeland gewoond. GH mini en GH werken met een hoop apparaten, maar niet zoveel als Homey, geloof ik.
Resistance is futile.
  woensdag 18 april 2018 @ 08:56:02 #97
277627 Seven.
We are Borg.
pi_178593423
quote:
0s.gif Op woensdag 18 april 2018 08:28 schreef PetervdK het volgende:
Ik vind het juist handig om gesproken opdrachten te kunnen geven.

Met sensoren en/of tijden wordt het licht vaak net iets te vroeg of te laat aangedaan en nu kan ik zonder mn telefoon te hoeven pakken gewoon reoepen dat het licht aan of uit moet.
Of dat de versterker aangezet moet worden op Sky Radio of 100%nl.
Of dat de zolderverlichting uit moet omdat ik net beneden ben en het vergeten ben.

Daarom wilde ik een Homey (alles in n), maar de spraak is echt bagger. Dus gewoon nog een GH en een GH Mini ernaast.
+1. Ik denk dat dit puur gebaseerd is op persoonlijke voorkeuren, niet meer en niet minder. Ik wil gewoon wat kunnen roepen en het gebeurt automatisch. Ik zit nu te denken om nog een paar GH mini's te halen (kantoor en keuken). Ze zijn dusdanig goedkoop dat het best de moeite is.
Resistance is futile.
  Moderator woensdag 18 april 2018 @ 09:16:29 #98
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178593721
quote:
7s.gif Op woensdag 18 april 2018 08:56 schreef Seven. het volgende:

[..]

+1. Ik denk dat dit puur gebaseerd is op persoonlijke voorkeuren, niet meer en niet minder. Ik wil gewoon wat kunnen roepen en het gebeurt automatisch. Ik zit nu te denken om nog een paar GH mini's te halen (kantoor en keuken). Ze zijn dusdanig goedkoop dat het best de moeite is.
Dat laatste ga ik ook doen inderdaad. Ik heb nu 1 Mini, en 1 normale GH. Ik wil nog minimaal 2 Mini's, 1 voor op de kinderkamer, en 1 voor op de zolder :)
Breitling - Instruments for Professionals
pi_178595358
ikea lampen e27 gekocht voor de buitenverlichting. blijken die pitten 0,3 mm te groot om de overkapping eroverheen te doen :') beetje jammer
Hooray for boobies!
  Moderator woensdag 18 april 2018 @ 10:44:29 #100
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178595468
quote:
0s.gif Op woensdag 18 april 2018 10:40 schreef Spockjuh_ het volgende:
ikea lampen e27 gekocht voor de buitenverlichting. blijken die pitten 0,3 mm te groot om de overkapping eroverheen te doen :') beetje jammer
Dat is kut. Andere buitenverlichting kopen? Zijn die lampen groter dan het Hue alternatief?
Breitling - Instruments for Professionals
pi_178595683
quote:
0s.gif Op woensdag 18 april 2018 10:44 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Dat is kut. Andere buitenverlichting kopen? Zijn die lampen groter dan het Hue alternatief?
staat voor 500 euro aan verlichting in de tuin. Die ga ik niet vervangen omdat er een lampje niet past ;)

had/heb er philips e14 lampen inzitten die zijn een stukje ranker maar ook prijziger en niet echt goed met kou. Voor de zomer gaat het wel maar wil natuurlijk ook in de winter weer het licht aan. Ik hoop een beetje op een nieuwe Ikea slimme led lijn de komende maanden
Hooray for boobies!
  Moderator woensdag 18 april 2018 @ 10:58:08 #102
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_178595771
quote:
0s.gif Op woensdag 18 april 2018 10:53 schreef Spockjuh_ het volgende:

[..]

staat voor 500 euro aan verlichting in de tuin. Die ga ik niet vervangen omdat er een lampje niet past ;)

had/heb er philips e14 lampen inzitten die zijn een stukje ranker maar ook prijziger en niet echt goed met kou. Voor de zomer gaat het wel maar wil natuurlijk ook in de winter weer het licht aan. Ik hoop een beetje op een nieuwe Ikea slimme led lijn de komende maanden
Dat beantwoordt de vraag niet helemaal :P als je het Hue alternatief koopt (die van hard wit naar warm licht variant), passen die wel in je bestaande tuinverlichting?
Breitling - Instruments for Professionals
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')