abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_184291427
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
GroenLinks wil rem op houtstook in Brabant

EINDHOVEN - GroenLinks wil dat provincie en Brabantse gemeenten tot beleid komen om houtstook in de provincie terug te dringen. Een verbod gaat de partij echter te ver.

Een vuurtje in de open haard op een koude winterdag: gezellig, toch? Juist als het buiten nevelig is en de lucht aanvoelt als een zware, treurige deken. Maar wat als de buurman astmatische klachten heeft, die juist verergeren door de houtrook die in de mistige lucht blijft hangen? Dan kan de open haard zomaar een burenruzie doen oplaaien. Het verzet tegen houtstook zwelt de laatste jaren langzaam maar zeker aan. En dat leidt weer tot felle tegenreacties dat er tegenwoordig ook helemaal níets meer mag. In de aanloop naar de provinciale verkiezingen wil GroenLinks in Brabant de politieke discussie over het thema aanzwengelen. Er moet beleid komen om de hoeveelheid houtstook terug te dringen, vindt de partij. Tegelijkertijd worstelt GroenLinks nog met de vraag hoe ver de overheid daarbij precies moet gaan.

Fikkie stoken
,,Dit is een van de meest bediscussieerde punten uit ons programma", aldus lijsttrekker Hagar Roijackers. ,,Enerzijds zijn er felle tegenstanders van houtstook, die ons als groene partij weten te vinden. Anderzijds hoort ook wildkamperen of een fikkie stoken bij de scouting bij een partij als GroenLinks.” In het concept-verkiezingsprogramma stond nog dat de provincie gemeenten zou moeten stimuleren om houtrook te verbieden. Die tekst is door een meerderheid van de leden gewijzigd. GroenLinks wil in nu dat de provincie samen met gemeente beleid gaat ontwikkelen ‘dat stoken met hout terugdringt en het meer verantwoord stoken van hout bevordert'. ,,Want het ontbreekt nu nog aan regelgeving op dit gebied. Daarom is het belangrijk dat het onderwerp op de agenda komt. Juist ook van de provincie, die in grote mate over de leefomgeving gaat.”

Over hoe schadelijk houtstook nu precies is, lopen de bevindingen uiteen. Duidelijk is wel dat rook met name lokaal en bij mistig of smog-achtig weer tot overlast kan leiden. GroenLinks wil mede daarom niet meteen van elke open haard af, maar wil er vooral op toezien dat de astmatische buurman er zo min mogelijk last van heeft. Bijvoorbeeld door beter toezicht op hoe er gestookt wordt: zo is bewerkt hout vaak veel schadelijker, en maakt ook het onderhoud van de schoorsteen veel verschil. Ook bij grootschalige houtstook, bijvoorbeeld in biomassacentrales, heeft Roijackers haar bedenkingen. ,,Als er bijvoorbeeld in Eindhoven met lokaal hout- en snoeiafval energie wordt geproduceerd, is dat schoner dan andere fossiele brandstoffen. Maar het kan niet zo zijn dat er bij de Amercentrale in Geertruidenberg hout uit Canada wordt geďmporteerd om hier te verstoken.”
GroenLinks heeft weer eens iets gevonden dat verboden moet worden; houtkachels! Echt heel progressief weer zo'n verbod, daar gaan we het klimaat mee redden. Wel behoorlijk triest dat de 'visie' van GL in de praktijk niet veel verder rijkt dan het bestraffen, beboeten en het dwingen van gedragsaanpassingen netzolang totdat iedere 'milieuvervuilende kutburger' volledig klimaatneutraal door het leven gaat. De houtkachel kan mooi op het lijstje van de andere GL VERBOTEN:

- Autorijden
- Vleeseten
- Megastallen
- Vuurwerk
- Zwarte Piet
- Plastic tasjes
- Airbnb
- Binnenlandse vluchten
- Plezierjacht
- Seksistische reclame-uitingen
- Ballonoplating
- Terrasverwarmers
- Houtkachel
I'm 75 years old, and I still wake up with the little guy saluting.
pi_184960346
EenVandaag twitterde op maandag 11-02-2019 om 18:30:39 Moet je 70-plussers nog wel een nieuwe hartklep, een kunstheup of een dure kankerbehandeling geven? @GroenLinks-Kamerlid @CorinneEllemeet vindt al langer dat er beter moet worden gekeken naar het nut van operaties bij ouderen.▶️ https://t.co/QL4Qk9EBOi https://t.co/RAqqMfHQjn reageer retweet
GL wilt 70-plussers kapot laten creperen. Te ziek voor woorden dit.
I'm 75 years old, and I still wake up with the little guy saluting.
  woensdag 13 februari 2019 @ 12:30:46 #78
148813 Vader_Aardbei
Wij hebben mammoeten gevloerd!
pi_184990636
Echt heel slim van GroenLinks om de snelst groeiende demografische groep van Nederland even tegen de schenen te schoppen.

Nee, niet moslims. Ouderen.
pi_185324700
registreer om deze reclame te verbergen
Groen en links is een contradictie

Dus niet alleen heeft de partij oliedomme ideeën, de naam is ook nog eens oliedom

Een partij die niet inziet dat het planten van een paar boompjes niet werkt als de bevolking onbeperkt en explosief doorgroeit. Je kan iedere snelweg versieren met zonnepanelen , maar als er duizenden oliedomme mensen binnenkomen die 6 kinderen maken zal de wereld niet beter worden

Jesse klaver is een verwend jongetje die wel eens even de wereld denkt te verbeteren, maar heeft tunnelvisie. Groen en huizen bouwen voor duizenden asielzoekers. Het laatste stukje groen langs mijn treinroute is inmiddels dichtgetimmerd om de groei van mensenmassa’s bij te houden. Mooi werk groen links haha
Hola! Ciao! Waar ben ik nou?
pi_185624048
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 maart 2018 13:04 schreef Molurus het volgende:
Ergens wonderlijk dat hier nog geen centraal topic over is (was). Het is toch 1 van de grootste partijen van dit land zou je zeggen.

Hier alles over de groenste partij van Nederland. ^O^
Gezien de reacties hier, de grootte van het FvD topic en het aantal stemmers op die partij, zaken als "wordt extreem links steeds gewelddadiger" lijkt het dat Fok Forum voor het grootste gedeelte extreem rechts is
pi_185634399
Letters 'I amsterdam' terug als stemmentrekker verkiezingen

Wat een geldverslindende populisten zijn het toch ook.
I'm 75 years old, and I still wake up with the little guy saluting.
  Moderator dinsdag 19 maart 2019 @ 15:42:59 #82
351614 crew  ijs_beer
Triggerhappykutmod
pi_185715123
registreer om deze reclame te verbergen
Opinie - Jos Heymans
Klaver heeft de verkiezingen al gewonnen
quote:
Jesse Klaver straalde deze week aan alle kanten. Hij deed geen enkele moeite om zijn blijdschap over de kabinetsdraai te verbergen, en dat zou hem toch niet gelukt zijn. Het kabinet had besloten een CO2-heffing voor het bedrijfsleven in te voeren en de energiebelasting voor de burgers fors te verlagen, vertelde Mark Rutte een halfuur nadat het Centraal Plan Bureau en het Planbureau voor de Leefomgeving hadden berekenend dat de plannen onvoldoende opleverden om de klimaatdoelen te halen.

Waar andere politieke kopstukken de toezegging van Rutte afdeden als doorzichtige en goedkope verkiezingsretoriek - we gaan immers komende week naar de stembus - omarmde GroenLinks het plan van het kabinet. Het zou Klaver een zorg zijn dat de CO2-heffing onder druk van de verkiezingen tot stand was gekomen; hij had binnengehaald wat hij al zo lang wilde. Rutte en de rest van het kabinet hadden eieren voor hun geld gekozen. In ruil voor een CO2-heffing kan Rutte rekenen op de broodnodige steun van GroenLinks als de coalitie straks de meerderheid in de Eerste Kamer verliest.

"Jesse Klaver dacht dat hij in de oppositie meer voor elkaar kon krijgen. Dat voelde hij goed aan."

Jesse Klaver is nu al de winnaar van de verkiezingen, al moeten die nog worden gehouden. Tot twee keer toe probeerde hij een voet tussen de deur te krijgen bij VVD, CDA en D66 om te mogen meeregeren. Maar de andere partijen boden hem te weinig en Klaver haakte af. Hij kreeg zijn zin niet; niet wat betreft de opvang van vluchtelingen in Nederland, niet wat betreft de klimaatambities van zijn partij. Klaver dacht in de oppositie méér voor elkaar te krijgen.

Dat had hij goed aangevoeld. Terwijl iedereen meende dat GroenLinks zichzelf voor de eerstkomende jaren buitenspel had gezet, gebeurde wonderwel het omgekeerde. GroenLinks groeide door, terwijl de regeringspartijen (met uitzondering van de ChristenUnie) hun achterban zagen verschrompelen. En dankzij de draai van het CDA kwam er alsnog een kinderpardon, een stokpaardje van GroenLinks, en kreeg Klaver dankzij D66 zijn klimaatwensen ingewilligd. In ruil daarvoor moet hij wel de zittingsduur van het kabinet redden.

"GroenRechts heeft GroenLinks noodgedwongen gevonden."

Dat is bij GroenLinks weleens anders geweest. Toen Jolande Sap het kabinet te hulp schoot voor een politiemissie in Afghanistan kostte dat de partij bijna de kop. Knallende ruzies tussen Sap en querulant Tofik Dibi, een dramatische nederlaag bij de verkiezingen (van 10 naar 4 zetels), een gedwongen vertrek van Sap als partijleider, en Rutte als lachende derde: weer een concurrent uitgeschakeld. Klaver pakt het handiger aan. Niet hij verliest volgende week, maar de VVD. En het CDA en D66.

GroenRechts heeft GroenLinks noodgedwongen gevonden. En daarmee is de rol van oppositiepartijen PvdA en SP voorlopig uitgespeeld. Lilian Marijnissen weigert zaken te doen met de VVD. Lodewijk Asscher wil wel, maar is overruled door de omvang van GroenLinks en de ambities van Klaver; de PvdA is niet meer nodig nu GroenLinks meedoet. En de poging van de over het paard getilde Thierry Baudet om met het kabinet te praten, wordt niet serieus genomen gezien de standpunten van Forum voor Democratie.

En zo schuift GroenLinks na twee mislukte pogingen alsnog aan bij de coalitie. Als gedoger, dat wel. Drie keer is scheepsrecht, moet Klaver hebben gedacht.
https://www.rtlz.nl/opini(...)n-column-jos-heymans

Goede column wel van Heymans.
[b]Op donderdag 15 juni 2017 16:53 schreef Cyan9 het volgende:[/b]
IJsbeer is inderdaad officieel cute. :D
  Moderator woensdag 20 maart 2019 @ 20:49:17 #83
236264 crew  capricia
pi_185747614
Succes allemaal!
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
  donderdag 21 maart 2019 @ 11:02:19 #84
148813 Vader_Aardbei
Wij hebben mammoeten gevloerd!
pi_185762166
Mooi resultaat hoor, GroenLinksers. Proficiat.

Eigenlijk wint hiermee iedereen, behalve de VVD. Die staat voor de verandering schaakmat. Ze moeten nu wel naar links afbuigen met dat klimaatakkoord, waardoor de rechterflank nog verder afbrokkelt en FVD nog groter wordt. Dat zou er uiteindelijk voor kunnen zorgen dat er nooit een Rutte IV komt.

Ik ben weer optimistisch. *O*
  Moderator donderdag 21 maart 2019 @ 16:19:41 #85
351614 crew  ijs_beer
Triggerhappykutmod
pi_185767989
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2019 11:02 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Mooi resultaat hoor, GroenLinksers. Proficiat.

Eigenlijk wint hiermee iedereen, behalve de VVD. Die staat voor de verandering schaakmat. Ze moeten nu wel naar links afbuigen met dat klimaatakkoord, waardoor de rechterflank nog verder afbrokkelt en FVD nog groter wordt. Dat zou er uiteindelijk voor kunnen zorgen dat er nooit een Rutte IV komt.

Ik ben weer optimistisch. *O*
Wordt inderdaad voor zowel links als rechts een interessant periode, beide kanten zouden elkaar wel eens tot grote hoogten kunnen gaan opstuwen. Misschien niet zo goed voor de bestuurbaarheid van het land mocht het midden nog meer gaan afbrokkelen, maar zeker wel interessant!
[b]Op donderdag 15 juni 2017 16:53 schreef Cyan9 het volgende:[/b]
IJsbeer is inderdaad officieel cute. :D
pi_186017468
quote:
GroenLinks Hilversum: voorlopig geen straten vernoemen naar witte mannen

HILVERSUM - Toekomstige straten in Hilversum moeten voortaan niet meer vernoemd worden naar witte mannen: "Totdat er een betere evenwicht is bereik", aldus Marleen Remmers van GroenLinks.

Remmers komt met dit verzoek omdat er veel minder vrouwelijke dan mannelijke politici zijn. "Qua raadsleden zitten we met het aantal vrouwen in de raad boven het gemiddelde. Toch blijven we op diverse terreinen achter," aldus Remmers.

Straatnaamgeving
Een gemakkelijke maatregel om te komen tot meer diversiteit in de maatschappij is daarom te letten op de straatnaamgeving. GroenLinks verwijst daarbij naar Putten waar een hele nieuwe wijk wordt vernoemd naar lokale heldinnen. Daarom het verzoek om de komende periode voorrang te geven aan diversiteit bij de straatnaamgeving.

Woensdagavond zal fractievoorzitter Remmers het verzoek indienen tijdens de raadscommissie economie en bestuur.
Vanwaar toch die obsessie met huidskleurtjes? Ook dit is racisme.
I'm 75 years old, and I still wake up with the little guy saluting.
pi_186023809
quote:
0s.gif Op woensdag 3 april 2019 20:01 schreef Arthur_Spooner het volgende:
"Totdat er een betere evenwicht is bereik", aldus Marleen Remmers van GroenLinks.

GroenLinks Hilversum on Twitter: "Helden! 💚 Met 13 vrijwilligers .
DwuZ0XqXQAEthQf.jpg
"Totdat er een betere evenwicht is bereikt" :')

Marleen Timmers heeft ook nog een bijbaantje op scholengemeenschap Het Sticht:

Bestuursbureau

Het Sticht heeft een bestuursbureau ingericht op de Laan van Vollenhove 3045, 3706 AL te Zeist.
Het bureau heeft als medewerkers:
Kees Timmers, Voorzitter College van Bestuur
Marleen Remmers, Lid College van Bestuur
Barbera Cantor, Stafmedewerker Personeel
Rinske van Popta, Stafmedewerker Onderwijskwaliteit
Honoré Schreurs, Controller
Martien Stoeten, Stafmedewerker ICT
Vincent van der Meulen, Stafmedewerker Huisvesting
Ina Hofstee, Financieel - Administratief Medewerkster
https://www.hetsticht.nl/index.php?page=txt&id=7&real_id=7

Ook 100% blank.

"Totdat er een betere evenwicht is bereikt" :')

Bijeenkomst Groenlinks Hilversum:
DyRAPYmX0AEIMlt.jpg

100% blank.

"Totdat er een betere evenwicht is bereikt" :')

Gemeentefractie Groenlinks hilversum:

ba84139d477e6d5bf552db5569447b20.png

100% blank.
Ook nog eens 80% man en 20% vrouw.

"Totdat er een betere evenwicht is bereikt" :')

De leden dan misschien. -O- Bij de leden van Groenlinks Hilversum zal er toch wel iemand met een kleurtje tussen zitten?

Dgo7Oj6WkAABJir.jpg

Helaas, niks, nada.

[ Bericht 4% gewijzigd door Braindead2000 op 04-04-2019 05:05:51 ]
  zaterdag 4 mei 2019 @ 13:45:56 #88
471590 Oostwoud
Remigratie-activist
pi_186605635
Ontslagen #MeToo-voorlichter weer aan de slag bij GroenLinks

Aan Jesse ‘clusterfuck’ Klaver

Zo rolt GroenLinks dus. Laat ze verder inderdaad aub hun mond houden over misstanden bij andere partijen.
Ik ben blank en dus ben ik niet wit.
pi_186605853
Huilen!
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
  zondag 5 mei 2019 @ 15:01:10 #90
471590 Oostwoud
Remigratie-activist
pi_186627896
quote:
10s.gif Op zaterdag 4 mei 2019 13:57 schreef xpompompomx het volgende:
Huilen!
Dat zal de vrouw die aan haar lot werd overgelaten door de desbetreffende voorlichter vast hebben gedaan ja. Wellicht nu weer, nadat GroenLinks duidelijk maakt dat je weg kunt komen met dit soort gedrag.
Ik ben blank en dus ben ik niet wit.
  maandag 13 mei 2019 @ 18:18:06 #91
480574 Smegma.
Ettert lekker onder je toompje
pi_186811747
Ik ben er nog niet uit of ik dit een enorme draai moet noemen, of een slechte vooruitziende blik:
https://www.ad.nl/politie(...)eenstelsel~a5ac3303/
  maandag 13 mei 2019 @ 18:23:08 #92
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_186811831
quote:
0s.gif Op maandag 13 mei 2019 18:18 schreef Smegma. het volgende:
Ik ben er nog niet uit of ik dit een enorme draai moet noemen, of een slechte vooruitziende blik:
https://www.ad.nl/politie(...)eenstelsel~a5ac3303/
Het een sluit het ander niet uit.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  maandag 13 mei 2019 @ 18:23:25 #93
480574 Smegma.
Ettert lekker onder je toompje
pi_186811837
quote:
0s.gif Op maandag 13 mei 2019 18:23 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

Het een sluit het ander niet uit.
Heb je gelijk in.
  maandag 13 mei 2019 @ 18:26:43 #94
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_186811915
Er zitten wel meer partijen met het leenstelsel in hun maag, bijvoorbeeld het CDA en de ChristenUnie, maar zij moeten het gedwongen door het regeerakkoord blijven steunen. De 'Onderwijspartij' D66 is magisch genoeg nog steeds een voorstander van het leenstelsel. De PvdA stemde ten tijde van de invoering ook vrolijk voor het stelsel, maar die zullen daar tegen de tijd dat er weer TK-verkiezingen aankomen ook wel van terugkomen.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
pi_186836775
Punt is dat het leenstelsel in theorie nog altijd een prima te verdedigen maatregel is.
pi_187142827
nrc twitterde op dinsdag 28-05-2019 om 22:30:26 Zihni Özdil stapt uit de GroenLinks-fractie in de Tweede Kamer. https://t.co/akJNlgkwJr reageer retweet
  Moderator woensdag 12 juni 2019 @ 15:08:43 #97
236264 crew  capricia
pi_187388518
groenlinks twitterde op woensdag 12-06-2019 om 12:47:17 Hoera! 🎉 @BasEickhout is net gekozen tot vicefractievoorzitter van de Groenen in het Europees Parlement. 💪 En hij mag meteen aan de slag: morgen beginnen onderhandelingen over het klimaatdeel van het werkprogramma van de nieuwe Europese Commissie. https://t.co/fmHcW2LD5Q reageer retweet
Blijf het heel leuk vinden dat we hem hier op Fok! te gast gehad hebben.
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
  Moderator dinsdag 18 juni 2019 @ 17:25:27 #98
351614 crew  ijs_beer
Triggerhappykutmod
pi_187488216
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 15:08 schreef capricia het volgende:
groenlinks twitterde op woensdag 12-06-2019 om 12:47:17 Hoera! 🎉 @:BasEickhout is net gekozen tot vicefractievoorzitter van de Groenen in het Europees Parlement. 💪 En hij mag meteen aan de slag: morgen beginnen onderhandelingen over het klimaatdeel van het werkprogramma van de nieuwe Europese Commissie. https://t.co/fmHcW2LD5Q reageer retweet
Blijf het heel leuk vinden dat we hem hier op Fok! te gast gehad hebben.
Mooie positie voor hem hoor.
[b]Op donderdag 15 juni 2017 16:53 schreef Cyan9 het volgende:[/b]
IJsbeer is inderdaad officieel cute. :D
  donderdag 20 juni 2019 @ 15:56:35 #99
480574 Smegma.
Ettert lekker onder je toompje
pi_187520935

Wat een domme zet van GroenLinks. Kennen duidelijk de rol van de Kiesraad in onze democratie niet. Bosma maakt gehakt van Özütok.
  vrijdag 21 juni 2019 @ 10:13:01 #100
373754 mossad_agent
Ha-Mossad le-Modiin ule-Tafkid
pi_187532826
Kan iemand hier vertellen waar de voorliefde voor coke vandaan komt bij Groen Links? Ze weten toch wat voor schade de productie daarvan aanricht aan het milieu?
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')