Het werkt rijstkoker staat aan en kip op de vlammenquote:Op woensdag 14 maart 2018 18:28 schreef Graf..Coudenhove..Kalergi het volgende:
Glaasje wodka misschien dat ik zo zin in koken krijg
Ik zag ze vandaag in de winkel. Zijn niet lekker?quote:Op woensdag 14 maart 2018 21:31 schreef realAIVD het volgende:
Mora kipfingers uit de oven.....
dat is meteen de laatste keer
Dat is tenminste een kop soep. Niet zo karig.quote:Op woensdag 14 maart 2018 22:57 schreef Iwanius het volgende:
Avond
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Aardappel-brocoli soepje & b½uf bourguignon combo en een frisje erbij. *burb* Heerlijk!
Opvolgend
[ afbeelding ]
Acclimatiseren met wat whisky's,cognacjes en champagne-cocktails en sigaartje. Tis tenslotte woensdagavond.
Welke en waar?quote:Op donderdag 15 maart 2018 13:01 schreef FutureFairytale het volgende:
Vnv uit eten bij een (echte) Italiaan
Cucina Casalinga in Amsterdam.quote:
Lachen!quote:Op donderdag 15 maart 2018 13:01 schreef FutureFairytale het volgende:
Vanmorgen heerlijk zoete aardbeien.
Leuk, kleinschalig.quote:
Oehhhh dat klinkt wel heel erg lekker allemaalquote:Op vrijdag 16 maart 2018 09:19 schreef FutureFairytale het volgende:
Wat heb ik fantastisch gegeten gisteren!
Antipasti (gegrilde aubergine/paprika/courgette/artisjokken, soort frittata met courgette, chorizo, vitello tonnato, pain d'ardenne), courgettesoep met coquille, ravioli met truffel, kabeljauw met spinazie en pastinaakpuree, biefstuk en zelfgemaakte worst met paddenstoelen, bord vol kleine toetjes (tiramisu, worteltjestaart, cannoli, aardbeien en room).
Wat en waar moet dat lelijke gebouw voorstellen?quote:Op vrijdag 16 maart 2018 10:08 schreef Iwanius het volgende:
Opvolgend
[ afbeelding ]
De komende weken-maanden "rondkijken"...
Erasmus. Gastcolleges acclimatiseren en even aan de feuten uitleggen hoe 't heurtquote:Op vrijdag 16 maart 2018 11:55 schreef golfer het volgende:
[..]
Wat en waar moet dat lelijke gebouw voorstellen?
daar heb ik ook wel zin in. Ik doe er altijd blikananas inquote:Op vrijdag 16 maart 2018 18:40 schreef realAIVD het volgende:
Het weekend zo meteen beginnen met een grote pan chili (op Hollandse wijze, dus met bonen), met allerlei bakjes op tafel, zodat iedereen z'n eigen kom verder zelf aan kan kleden:
pico de gallo,
tortillachips,
jalapeno peper,
zure room,
geraspte kaas,
lente-ui.
En natuurlijk Corona's met limoen.
Succes! Hoop dat ie goed wordtquote:Op zaterdag 17 maart 2018 15:05 schreef Hexxenbiest het volgende:
Ik ben bezig met roti maken van Zainab rotimix (nog aan het rijzen), eigen aardappelvulling. Ik ben benieuwd.
Als het goed lukt eten we vandaag roti met kip/aardappel/haricots verts (omdat dat het meeste smaakt naar kouseband).
Waanzinnige combi!!quote:Op zaterdag 17 maart 2018 17:34 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Succes! Hoop dat ie goed wordt
Ik eet vanavond kaasfondue!
Van Appenzeller, Gruyère en Emmentaler. Met brood, groenten en vlees. Zin in!
quote:Op zaterdag 17 maart 2018 17:34 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Succes! Hoop dat ie goed wordt
Ik eet vanavond kaasfondue!
Van Appenzeller, Gruyère en Emmentaler. Met brood, groenten en vlees. Zin in!
Volgende keer pics graagquote:Op zaterdag 17 maart 2018 21:00 schreef flipsen het volgende:
Beste vriendin van vrouwlief op bezoek want die is morgen jarig, dus sate gemaakt, met rijst en een flinke salade.
* flipsen werd weer op handen gedragen
Het had gekke vormen, maar de smaak was wel goed. Lekkere zachte rotiplaatquote:Op zaterdag 17 maart 2018 17:34 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Succes! Hoop dat ie goed wordt
Ik eet vanavond kaasfondue!
Van Appenzeller, Gruyère en Emmentaler. Met brood, groenten en vlees. Zin in!
Leuk! En erg lekker! Ben fan van makreelmousse, heb een restaurantje waar ik dat meestal bestel als ik er ga lunchen (Vis en Meer, Utrecht, aanrader).quote:
Tja, triest, maar ik heb even geen kookinspiratie.quote:
het is een hoisin sausje geworden, best goed te doen ;-)quote:Op zondag 18 maart 2018 15:40 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Hier vanavond simpel:
rijst (uit de rijstkoker, yay)
en roerbakgroenten met een zelfgebrouwen sausje....ws op hoisinbasis, maar misschien kies ik er tegen kooktijd toch voor om m'n nieuwe potje taotjo open te maken, en dan wordt het een ander mengseltje.
Maar nu eerst even een roseetje...proost!
Wat is dat voor saus?quote:Op zondag 18 maart 2018 19:11 schreef Lucky_Strike het volgende:
Label rouge kip met Alabama white sauce, frietjes en salade.
Foto´s van sateh zien er over het algemeen niet bijzonder appetijtelijk uit, zeker niet als ze met mobiel zijn genomenquote:
Daar heb je wel een punt jaquote:Op zondag 18 maart 2018 19:59 schreef flipsen het volgende:
[..]
Foto´s van sateh zien er over het algemeen niet bijzonder appetijtelijk uit, zeker niet als ze met mobiel zijn genomen
Van de barbecuesausafdeling op Wikipedia:quote:
Ah ok!quote:Op zondag 18 maart 2018 20:18 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Van de barbecuesausafdeling op Wikipedia:
Alabama White Sauce – North Alabama is known for its distinctive white sauce, a mayonnaise-based sauce, which is used predominantly on chicken and pork. It is composed of eggs and oil (or mayonnaise), apple cider vinegar, sugar, salt, and black pepper.
Ik koop deze bij de Makro:
https://www.vuurenrook.nl(...)-sauce-50486240.html
Het heeft een bijzondere smaak die lang niet overal goed bij past. Vandaag was hij wat minder bij de kip met standaard kipkruiden. Maar bij een provencaals kipje is hij verrukkelijk
Bescheiden portie ribsquote:Op maandag 19 maart 2018 18:36 schreef Ace1 het volgende:
Zelf spareribs gemaakt in een marinade van oa zoete ketjap, knoflook, bruine basterdsuiker en smokey hot sauce...
https://www.dropbox.com/s(...)%2017.51.19.jpg?dl=0
foto kan ik niet hotlinken
Rest zit nog in de panquote:Op maandag 19 maart 2018 20:30 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Bescheiden portie ribs
Wel lekker!
Heej! Dit at ik toevallig ook als avondeten, een paar uur geleden! Heh.quote:Op zaterdag 17 maart 2018 20:46 schreef RobinOok het volgende:
Geen zin om echt te koken, dat makkelijke keuze : varkenshaasreepjes met paprikareepjes en hoisinsaus
Zeg dan niks....quote:
Eet jij nu voor twee of valt het mee?quote:Op dinsdag 20 maart 2018 00:27 schreef minilot het volgende:
[..]
Heej! Dit at ik toevallig ook als avondeten, een paar uur geleden! Heh.
Rest van de dag was vooral boterkoek en koffie en crackers met hummus.
Ik mis toch niet iets hoop ik?quote:Op dinsdag 20 maart 2018 06:27 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Eet jij nu voor twee of valt het mee?
Borstvoeding kost energiequote:Op dinsdag 20 maart 2018 07:26 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ik mis toch niet iets hoop ik?
Ah gelukkig anders was t wel heel snelquote:
Valt niet tegenop te vreten joh, die borstvoeding! Ook wel eens lollig, om zonder op eten te letten inenen weer in een kleinere broek te passen! Had wel wat buffer, dus prima zoquote:Op dinsdag 20 maart 2018 06:27 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Eet jij nu voor twee of valt het mee?
Ik heb eergisteren veel bosuitjes lichtjes gebakken door een ragoutje met paddestoelen en kip gegooid. Maar jij was team #antiragout toch?quote:Op dinsdag 20 maart 2018 11:39 schreef minilot het volgende:
[..]
Valt niet tegenop te vreten joh, die borstvoeding! Ook wel eens lollig, om zonder op eten te letten inenen weer in een kleinere broek te passen! Had wel wat buffer, dus prima zo
OT: Broodjes hummus, vers ananas/mango/meloen/passievruchtsap, koffie met slagroom en een brownie. Voor vanavond weet ik het nog niet. Iets simpels waar ik een hoop bosuitjes in kwijt kan, hoop ik.
Euh, nee! Ik hou van ragout!quote:Op dinsdag 20 maart 2018 11:42 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik heb eergisteren veel bosuitjes lichtjes gebakken door een ragoutje met paddestoelen en kip gegooid. Maar jij was team #antiragout toch?
Ah!quote:Op dinsdag 20 maart 2018 11:44 schreef minilot het volgende:
[..]
Euh, nee! Ik hou van ragout!
Op luie dagen gewoon desnoods uit een blikkie en dan opeten met toast.
quote:Op dinsdag 20 maart 2018 11:42 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik heb eergisteren veel bosuitjes lichtjes gebakken door een ragoutje met paddestoelen en kip gegooid. Maar jij was team #antiragout toch?
Nooit zo gegeten maar lijkt me heerlijk! Eet smakelijk.quote:Op dinsdag 20 maart 2018 17:05 schreef golfer het volgende:
Naar aanleiding van de uitzending van gisteren van Yvette van Boven eten wij vanavond 'Zeeuwse rijsttafel' ook wel 'captains diner' genoemd: kapucijners met spek en uien met rookworst en daarbij Amsterdamse uien, augurkjes, piccalilly en appelmoes.
kaapse raasdonders! :-)quote:Op dinsdag 20 maart 2018 17:05 schreef golfer het volgende:
Naar aanleiding van de uitzending van gisteren van Yvette van Boven eten wij vanavond 'Zeeuwse rijsttafel' ook wel 'captains diner' genoemd: kapucijners met spek en uien met rookworst en daarbij stroop, Amsterdamse uien, augurkjes, piccalilly en appelmoes.
ik had eerst de soep (laksa) gegeten en dan de rijst. Soep moet heet zijn!quote:Op dinsdag 20 maart 2018 20:42 schreef Iwanius het volgende:
Avondeten
[ afbeelding ]
Ja, ik heb trek..dus ronde #1
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
ronde #2...zo fucking lekker dit.
Opvolgend
[ afbeelding ]
Wat biertjes doen met een "legende" van Horeca Rotterdam en bijpraten.Een grote
mijnheer in zijn tijd (60-70-80-90er jaren) in de havenstad op Kroeggebied.
En wie is die 'legende' dan wel?quote:Op dinsdag 20 maart 2018 20:42 schreef Iwanius het volgende:
Wat biertjes doen met een "legende" van Horeca Rotterdam en bijpraten.Een grote
mijnheer in zijn tijd (60-70-80-90er jaren) in de havenstad op Kroeggebied.
Esef Utrecht?quote:Op woensdag 21 maart 2018 14:04 schreef Maghrebijnse het volgende:
Snel broodje naar binnen werken, hel dag op een beurs...
[ afbeelding ]
Wasda?quote:
Pasta met Spinaziequote:Op woensdag 21 maart 2018 19:26 schreef Molo het volgende:
[..]
Wasda?
Ik zou eigenlijk patat eten maar patattent is in verbouwing, dus het wordt een broodje döner
Het wordt uiteindelijk tóch patat, maar dan van een nieuwe zaak. Ben benieuwdquote:Op woensdag 21 maart 2018 19:35 schreef uniekhoorn het volgende:
[..]
Pasta met Spinazie
ik wil jou doner!!!
Wij hadden rijst met zelfgemaakte satesaus, broccoli gewokt in sojasaus en oestersaus, tonijnsteak gegrild met sesamzaad/sojasaus, frisse salade zoet/zuur
Lekker Hans, straks nog uitbuiken op de bank met een zak chips?quote:Op woensdag 21 maart 2018 19:57 schreef Molo het volgende:
Ik duw inmiddels een kaassoufflé, smulrol (die naaaaaaam ) en patatjes in mijn mik.
Guinness erbij, happy Molo
Het spul heeft inmiddels het pand verlatenquote:Op donderdag 22 maart 2018 08:52 schreef Montelly het volgende:
[..]
Lekker Hans, straks nog uitbuiken op de bank met een zak chips?
Krijg net bericht dat de bittergarnituur vandaag niet doorgaat Er komt Chinees voor in de plaatsquote:Op donderdag 22 maart 2018 09:33 schreef FutureFairytale het volgende:
Oooh vanaf ongeveer 17u krijg ik heerlijk bittergarnituur en heb er nu al zin in
Bitterballen, mini kaassoufflé's, vlammetjes...
Chinees is toch ook lekker?quote:Op donderdag 22 maart 2018 11:08 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Krijg net bericht dat de bittergarnituur vandaag niet doorgaat Er komt Chinees voor in de plaats
Vanmorgen 3 maïswafels, mandarijn en thee.
Vanmiddag carpaccio en misosoep.
Vnv waarschijnlijk dan borrelen met stokbroodjes dip, kaas en Chinees
Ja tijd geleden. Maar als mij bittergarnituur is beloofd dan zit dat in mijn hoofdquote:
Ik herken dat wel ....quote:Op donderdag 22 maart 2018 11:52 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ja tijd geleden. Maar als mij bittergarnituur is beloofd dan zit dat in mijn hoofd
Ik snap datquote:Op donderdag 22 maart 2018 11:52 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ja tijd geleden. Maar als mij bittergarnituur is beloofd dan zit dat in mijn hoofd
eerste baksels uit mijn nieuwe ovenquote:
Ik wacht nog op een antwoord op deze vraag van mij aan jou:quote:
Hopelijk komen er dan wel mini loempias ofzo :/ Sterkte ;-)quote:Op donderdag 22 maart 2018 11:52 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ja tijd geleden. Maar als mij bittergarnituur is beloofd dan zit dat in mijn hoofd
Dat was gisterenquote:Op vrijdag 23 maart 2018 16:33 schreef MissGiraffe het volgende:
[..]
Hopelijk komen er dan wel mini loempias ofzo :/ Sterkte ;-)
Oh ok, fijn voor je.quote:
Haha die waren er ook maar niks aan want zit bijna geen vulling inquote:Op vrijdag 23 maart 2018 16:33 schreef MissGiraffe het volgende:
[..]
Hopelijk komen er dan wel mini loempias ofzo :/ Sterkte ;-)
Nja, ik dacht: dan heb je nog tenminste wat frituursnacksquote:Op vrijdag 23 maart 2018 16:59 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Haha die waren er ook maar niks aan want zit bijna geen vulling in
Net een stukje tiramisuvlaai met thee
ik wil bij jou etenquote:Op zaterdag 24 maart 2018 12:14 schreef realAIVD het volgende:
Zojuist geconstateerd dat de vriezer zo vol met dimsum spul zit dat we dat als avondeten gaan gebruiken.
Het wordt een wontonsoepje, char siu bao's, twee bakken gemixte dimsums voor de stoommand, en als we nog meer willen maak ik nog een bak edamame klaar.
Nu al zin in.
Rucola met iets(???) eronder?quote:
quote:
Dat is toch geen omelet, gekkie.quote:
Ik zie een hele dooier, dat is geen omeletquote:
En daar maak je dan geen foto van voor ons?quote:Op zaterdag 24 maart 2018 16:38 schreef FutureFairytale het volgende:
Vanavond hapjesavond waaronder mijn zojuist gemaakte bacon mac & cheese met 2 soorten bacon en 3 soorten kaas, veel knoflook, kruiden en uien. Hoop niet dat er iemand nog actief wil zijn vanavond
Beetje jammer ja ...quote:Op zaterdag 24 maart 2018 17:47 schreef RobinOok het volgende:
[..]
En daar maak je dan geen foto van voor ons?
Ik heb een foto maar wist niet of ik daar jullie blij mee kon makenquote:Op zaterdag 24 maart 2018 17:47 schreef RobinOok het volgende:
[..]
En daar maak je dan geen foto van voor ons?
Wij zijn altijd blij met foto's! Ook als de foto zelf niet al te mooi is kun je er meestal wel aan afzien of het toch lekker is!quote:Op zaterdag 24 maart 2018 18:32 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ik heb een foto maar wist niet of ik daar jullie blij mee kon maken
Wel bij de Hindoestanen als het kan want die maken de roti's als de besten vind ik.quote:
jaja bij hindoestanen maar mijn plan is inmiddels verandert tjauw min moksi meti besteld bij een chinese surinamerquote:Op zaterdag 24 maart 2018 19:29 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Wel bij de Hindoestanen als het kan want die maken de roti's als de besten vind ik.
Avondeten
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ja, ik weet, het wordt saai maar het is en blijft een favoriete combo van mij: Spicy Gamba's met kousenband
en witte rijst en vooral een sui kau thong soepje.
Opvolgend
[ afbeelding ]
Yup..mijn favoriete ijstoko is open, dus maar opnieuw die overheerlijke fruitsorbet.
Tis tenslotte zaterdagavond.
Toch eens kijken of ik hier ergens geitenkaas kan scoren, voorlopig nog niet gezien. Net als feta of échte mozerelaquote:Op zaterdag 24 maart 2018 20:55 schreef Sunshine1982 het volgende:
Zelfgemaakte bladerdeeghapjes met geitenkaas, walnoot en honing
Het is echt zo gemaakt. Van die plakken bladerdeeg in 4 snijden, in vormpjes leggen van een muffin bakding. Daarin een rondje geitenkaas plus walnootje erop. 15 min in oven en dan wat honing eroverheen en klaar. Echt een kind kan de was doen.quote:Op zaterdag 24 maart 2018 21:20 schreef flipsen het volgende:
[..]
Toch eens kijken of ik hier ergens geitenkaas kan scoren, voorlopig nog niet gezien. Net als feta of échte mozerela
Ben thuisquote:Op zaterdag 24 maart 2018 18:38 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Wij zijn altijd blij met foto's! Ook als de foto zelf niet al te mooi is kun je er meestal wel aan afzien of het toch lekker is!
Load Up! Load Up! Up! Up!
OH MY GODquote:Op zaterdag 24 maart 2018 15:06 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Tosti Time!
Ene met cherrytomaatjes en tijm. Andere met sjalot en sambal brandal.
Van Old Amsterdam en een restje mature cheddar.
Die ravioli!quote:Op zaterdag 24 maart 2018 23:46 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ben thuis
De uitjes en bacon zijn mooi bruiner geworden na nog 20 min in de oven op bestemming (deze foto is van ervoor):
[ afbeelding ]
Natuurlijk geen mooie foto maar het was echt lekker!! En het rook ook zo lekker.
Nog een foto van kaasfondue van vorig weekend:
[ afbeelding ]
En paar foto's van huiskamer Italiaan vorige week donderdag:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Die ravioli met truffel kreeg ik net als Iwanius 3x uitgeserveerd, evenals het toetje (geen foto van)
quote:Op zondag 25 maart 2018 01:57 schreef golfer het volgende:
Saté van kippendij gegeten bij XO in Haarlem voordat we naar de voorstelling van de Vreemde Kostgangers gingen in de Philharmonie in Haarlem.
Wat ziet de kaasfondue er gezellig uit met die bakjes zo.quote:Op zaterdag 24 maart 2018 23:46 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ben thuis
De uitjes en bacon zijn mooi bruiner geworden na nog 20 min in de oven op bestemming (deze foto is van ervoor):
[ afbeelding ]
Natuurlijk geen mooie foto maar het was echt lekker!! En het rook ook zo lekker.
Nog een foto van kaasfondue van vorig weekend:
[ afbeelding ]
En paar foto's van huiskamer Italiaan vorige week donderdag:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Die ravioli met truffel kreeg ik net als Iwanius 3x uitgeserveerd, evenals het toetje (geen foto van)
We waren met een grote groep (hadden heel het restaurant geboekt met z'n 28-en) en ik maakte duidelijk tegen de ober dat ik alles zo lekker vond. Toen heeft hij extra bordjes bij mijn tafel neergezet i.p.v. andere tafels omdat zij toch slechter de antipasti aten. Kreeg daarom naast veel ravioli, ook extra schalen met de kleine toetjes. Was helemaal gelukkigquote:Op zondag 25 maart 2018 09:36 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Wat ziet de kaasfondue er gezellig uit met die bakjes zo.
De ravioli, had je die ook gewoon 3 keer uitgevraagd?
Ik mis de sigaar op je glad jus d'orange.
Klinkt als een ober from heaven!!!quote:Op zondag 25 maart 2018 11:38 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
We waren met een grote groep (hadden heel het restaurant geboekt met z'n 28-en) en ik maakte duidelijk tegen de ober dat ik alles zo lekker vond. Toen heeft hij extra bordjes bij mijn tafel neergezet i.p.v. andere tafels omdat zij toch slechter de antipasti aten. Kreeg daarom naast veel ravioli, ook extra schalen met de kleine toetjes. Was helemaal gelukkig
Die ziet er fout uit zeg.quote:
knetterlekker. Heb die al heel vaak gemaakt omdat hij iedere keer zo lekker is. De tijm geeft de hartige uiensoep wat souplesse en refinement mee vind ik. De rest is vrij standaard en de meest simpele en budgetgunstige soep die er bestaat: Uien laten pruttelen, knoflook+tijm+cocaine erbij 5 minuutjes nog, boeliejon erbij, klaar is klara.quote:
Ja? De entrecote was wat groot uitgevallen. Zoals wel vaker bij de Turk.quote:
Heb jij thuis een bakkerij?quote:
Helaas niet. Boh wat zou dat lekker zijn, vers broodquote:
quote:Op zondag 25 maart 2018 18:11 schreef FutureFairytale het volgende:
Bittergarnituur uit de airfryer en pastasalade vanavond.
Ziet er lekker (vet) uitquote:
Iets wat dit lam zeker niet is, is vet. Dat is de bouillon trouwens die ook nog heerlijk smaakt. Alsof je een vleessoep met aardappelen en groente op zit te lepelen. Zo lekker dit.gerecht.quote:
Ik heb een vrouw die walgt van wat ook maar op een randje vet of zeentje lijkt, vandaar Aan een goed stuk vlees hoort ook een goede vetrand te zitten En "mager vlees" zoals je dat in NL in de supermarkt hoopt, dat is geen vlees.quote:Op maandag 26 maart 2018 19:50 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Iets wat dit lam zeker niet is, is vet. Dat is de bouillon trouwens die ook nog heerlijk smaakt. Alsof je een vleessoep met aardappelen en groente op zit te lepelen. Zo lekker dit.gerecht.
Wat is het dan, vis?quote:Op maandag 26 maart 2018 23:31 schreef flipsen het volgende:
[..]
En "mager vlees" zoals je dat in NL in de supermarkt hoopt, dat is geen vlees.
Geen idee, heb het nog niet thuis kunnen brengenquote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |