abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_179905772
Ben benieuwd :)
In ander nieuws, mijn zuurdesem is overleden. -O-
pi_179913047
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 21:12 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Ben benieuwd :)
In ander nieuws, mijn zuurdesem is overleden. -O-
oh dat is balen. Dat wordt een nieuwe starten...
pi_179913308
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 juni 2018 21:12 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Ben benieuwd :)
In ander nieuws, mijn zuurdesem is overleden. -O-
Gecondoleerd
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 20 juni 2018 @ 08:47:46 #104
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_179913423
quote:
1s.gif Op zondag 17 juni 2018 16:05 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

het komt nog niet in de buurt van ui-kaasbroodjes. Voor mijn gevoel ging er toch veel ui doorheen :{w
Hoe heb je die gemaakt?

Ik heb pas een poging gedaan om ui-broodjes te maken. Daarbij heb ik 200 gram ui gebakken tot het bruin was en die door een brood van 600 gram gewerkt en gebakken. Prima brood alleen smaakte het totaal niet naar ui. Dus ik ben benieuwd naar jouw recept.

Balen van de zuurdesem. Nieuwe maken dus maar.
<a href="http://www.onze-bauernhof.nl" target="_blank" rel="nofollow">Onze woonstek</a>
pi_179962414
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juni 2018 08:47 schreef qltel het volgende:

[..]

Hoe heb je die gemaakt?

Ik heb pas een poging gedaan om ui-broodjes te maken. Daarbij heb ik 200 gram ui gebakken tot het bruin was en die door een brood van 600 gram gewerkt en gebakken. Prima brood alleen smaakte het totaal niet naar ui. Dus ik ben benieuwd naar jouw recept.

Balen van de zuurdesem. Nieuwe maken dus maar.
recept van levine genomen als basis, met 100 gr oude kaas ipv gruyère.
En 150 gr genipperde ui gebakken er er doorheen. Dat levert broodjes op die licht hartig zijn maar niet echt met duidelijke kaas of ui smaak
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 22 juni 2018 @ 11:16:50 #106
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_179962811
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 juni 2018 10:50 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

recept van levine genomen als basis, met 100 gr oude kaas ipv gruyère.
En 150 gr genipperde ui gebakken er er doorheen. Dat levert broodjes op die licht hartig zijn maar niet echt met duidelijke kaas of ui smaak
Dat is dus ook mijn ervaring. En toch wil ik eens een keer een uienbrood maken wat naar ui smaakt..
<a href="http://www.onze-bauernhof.nl" target="_blank" rel="nofollow">Onze woonstek</a>
pi_180006896
Maar weer eens overnight rolls gemaakt
2aaj86a.jpg
pi_180006933
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juni 2018 11:16 schreef qltel het volgende:

[..]

Dat is dus ook mijn ervaring. En toch wil ik eens een keer een uienbrood maken wat naar ui smaakt..
misschien is het de truc om ui en kaas bovenop het deeg te doen en het niet te mengen. En kaasuienbrood dat hier verkocht wordt is ook vrij plat, dus verhouding brood/kaasui is anders dan mijn experiment
pi_180020924
Worstenbroodjes uit de Broodbijbel
Verbeterpunt voor de volgende x, 2 bakplaten gebruiken ivm tussenruimte maar voor een eerste x prima en ze zijn lekker
p6seqX5.jpg
pi_180021111
Ze zien er wmb lekker uit, maar echte brabos gaan rellen denk ik :7
pi_180021216
quote:
1s.gif Op zondag 24 juni 2018 20:10 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Ze zien er wmb lekker uit, maar echte brabos gaan rellen denk ik :7
vriendin van mij begon al te tellen. Is idd een brabo Maja ik ben een Groningse van oorsprong dus ben al blij dat ze eetbaar zijn. En ik begin nog maar net met brood bakken
pi_180145276
Broodbakken met dit weer, na 45 minuten in 2erijs al overproofed 8)7
pi_180163111
quote:
10s.gif Op zaterdag 30 juni 2018 18:28 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Broodbakken met dit weer, na 45 minuten in 2erijs al overproofed 8)7
oh balen!
  maandag 2 juli 2018 @ 20:19:41 #114
263650 douche-eendje
met pulletje
pi_180194015
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 juni 2018 10:50 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

recept van levine genomen als basis, met 100 gr oude kaas ipv gruyère.
En 150 gr genipperde ui gebakken er er doorheen. Dat levert broodjes op die licht hartig zijn maar niet echt met duidelijke kaas of ui smaak
Zijn dat die kaasbroodjes uit deel 2? Superlekker en leuk om te maken, maar ze zijn inderdaad niet super-kazig. Ik denk dat als je het recept van het tomaat-kaasbrood neemt, dat dat misschien wat beter in de buurt kan komen. En veeeeeel ui :9

Je broodjes zien er goed uit Goitske!

quote:
10s.gif Op zaterdag 30 juni 2018 18:28 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Broodbakken met dit weer, na 45 minuten in 2erijs al overproofed 8)7
Gelukkig had ik jouw post gelezen en heb ik mijn brood per rijs een kwartier korter laten staan :+

mqV3lFA.jpg
pi_180194188
quote:
17s.gif Op maandag 2 juli 2018 20:19 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Zijn dat die kaasbroodjes uit deel 2? Superlekker en leuk om te maken, maar ze zijn inderdaad niet super-kazig. Ik denk dat als je het recept van het tomaat-kaasbrood neemt, dat dat misschien wat beter in de buurt kan komen. En veeeeeel ui :9

Je broodjes zien er goed uit Goitske!

[..]

Gelukkig had ik jouw post gelezen en heb ik mijn brood per rijs een kwartier korter laten staan :+

[ afbeelding ]
idd kaasbroodjes uit deel twee, plus gebakken ui en minus de twist want daar had ik geen zin in.
Je Brood ziet er goed uit ;)
pi_180244241
Ik heb laatst bij een workshop broodjes gebakken. Alleen geen idee of ik nu mijn eigen broodjes of die van een ander mee naar huis genomen heb _O-
LzC3Nph.jpg
pi_180245269
quote:
0s.gif Op woensdag 4 juli 2018 21:06 schreef Hupje het volgende:
Ik heb laatst bij een workshop broodjes gebakken. Alleen geen idee of ik nu mijn eigen broodjes of die van een ander mee naar huis genomen heb _O-
[ afbeelding ]
ik hoop de lekkerste _O-
Zien er heerlijk uit
pi_180245334
quote:
1s.gif Op zondag 24 juni 2018 20:00 schreef Goitske het volgende:
Worstenbroodjes uit de Broodbijbel
Verbeterpunt voor de volgende x, 2 bakplaten gebruiken ivm tussenruimte maar voor een eerste x prima en ze zijn lekker
[ afbeelding ]
Ik had laatst mijn oude buren van verderop in de straat een berichtje gestuurd dat hun lunch in mijn diepvries zat dus of ze hem zelf even gingen pakken omdat ik op mijn werk zat.
Kwam ik vandaag even bij hun zegt de buuf ze waren zo lekker! Hun dochter was er ook en die mocht er maar 1 en 1 mee _O-
Dus toen ik zei mijn vriezer zit te vol ik heb nog wat liggen had ik al vrijwilligers *O*
Dus niet zo gemaakt als een Brabander het zou doen maar qua smaak prima
  zondag 8 juli 2018 @ 14:02:51 #119
263650 douche-eendje
met pulletje
pi_180331189
De Broodbijbel en Brood uit eigen oven gekregen voor mijn verjaardag. Nu keuzestress, wat moet ik bakken :')
  Moderator / Redactie FP zondag 8 juli 2018 @ 15:48:22 #120
168091 crew  Cobra4
Alba gu bràth
pi_180333628
quote:
17s.gif Op zondag 8 juli 2018 14:02 schreef douche-eendje het volgende:
De Broodbijbel en Brood uit eigen oven gekregen voor mijn verjaardag. Nu keuzestress, wat moet ik bakken :')
Alles!!!
Today is only one day in all the days that will ever be. But what will happen in all the other days that ever come can depend on what you do today. It's been that way all this year. It's been that way so many times. All of war is that way.
  zondag 8 juli 2018 @ 16:07:46 #121
263650 douche-eendje
met pulletje
pi_180334094
quote:
10s.gif Op zondag 8 juli 2018 15:48 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Alles!!!
Turks brood staat nu te rijzen. Heb ik jaren niet meer kunnen eten. Bwoh ik hoop zo dat ie lukt :9
  Moderator / Redactie FP zondag 8 juli 2018 @ 16:30:34 #122
168091 crew  Cobra4
Alba gu bràth
pi_180334636
quote:
14s.gif Op zondag 8 juli 2018 16:07 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Turks brood staat nu te rijzen. Heb ik jaren niet meer kunnen eten. Bwoh ik hoop zo dat ie lukt :9
Ik hoop met je mee. :D Nu heb ik er ook trek in. :9
Today is only one day in all the days that will ever be. But what will happen in all the other days that ever come can depend on what you do today. It's been that way all this year. It's been that way so many times. All of war is that way.
  zondag 8 juli 2018 @ 17:26:29 #123
263650 douche-eendje
met pulletje
pi_180336174
Okdoei. ik ga eten.

qAIG2vE.jpg
pi_180336314
quote:
17s.gif Op zondag 8 juli 2018 17:26 schreef douche-eendje het volgende:
Okdoei. ik ga eten.

[ afbeelding ]
zit daar iets kazigs in?
  zondag 8 juli 2018 @ 17:59:54 #125
263650 douche-eendje
met pulletje
pi_180336875
quote:
1s.gif Op zondag 8 juli 2018 17:31 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

zit daar iets kazigs in?
Nee :)
  Moderator / Redactie FP zondag 8 juli 2018 @ 18:25:38 #126
168091 crew  Cobra4
Alba gu bràth
pi_180337391
quote:
17s.gif Op zondag 8 juli 2018 17:26 schreef douche-eendje het volgende:
Okdoei. ik ga eten.

[ afbeelding ]
Oh nice!!!
Today is only one day in all the days that will ever be. But what will happen in all the other days that ever come can depend on what you do today. It's been that way all this year. It's been that way so many times. All of war is that way.
  Eindredactie Frontpage / Forummod zondag 8 juli 2018 @ 19:38:39 #127
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_180338973
Smakelijk! :Y) ^O^
<a href="http://www.onze-bauernhof.nl" target="_blank" rel="nofollow">Onze woonstek</a>
pi_180473884
Brood met sesam
35lyuc1.jpg
pi_180637251
Kaas ui broodjes deel twee, nu ook met kaas bovenop
4gpzlu.jpg
pi_181279124
Voor Havermoutkoekje en degene die de Broodbijbel hebben, er staat een drukfoutje in het recept met de uienkruiers. Bij stap 1 staat boter vermeld, dat moet er niet in (staat ook niet in de ingrediëntenlijst). Heb hem gemeld bij de auteur.
pi_181279395
quote:
14s.gif Op zaterdag 18 augustus 2018 18:33 schreef douche-eendje het volgende:
Voor Havermoutkoekje en degene die de Broodbijbel hebben, er staat een drukfoutje in het recept met de uienkruiers. Bij stap 1 staat boter vermeld, dat moet er niet in (staat ook niet in de ingrediëntenlijst). Heb hem gemeld bij de auteur.
thanks!
pi_181446348
lB2RHaz.jpg

Kickje met mijn 1e poging-croissantjes.
pi_181446445
Helemaal from scratch gemaakt? Netjes! _O_
Ik heb het ooit 1x geprobeerd en besloten dat nooit meer zelf te doen :D
pi_181446488
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 14:54 schreef Hupje het volgende:
Helemaal from scratch gemaakt? Netjes! _O_
Ik heb het ooit 1x geprobeerd en besloten dat nooit meer zelf te doen :D
Ja! Recept uit het 1e boek van Levine. Wel een werkje en dacht echt dat het mis zou gaan met het toeren van het deeg, maar ze zijn toch lekker :D :9
pi_181446754
quote:
17s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 14:47 schreef douche-eendje het volgende:
[ afbeelding ]

Kickje met mijn 1e poging-croissantjes.
^O^
pi_181449080
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 15:11 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

^O^
Ja, mijn persoonlijke uitdaging op pagina 1 van dit topic eindelijk aangegaan :7
pi_181452773
Wow, supermooi! Wil ik ook ooit maken, maar ik durf niet...
pi_181456818
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2018 19:20 schreef Bleie het volgende:
Wow, supermooi! Wil ik ook ooit maken, maar ik durf niet...
Gewoon proberen! Ik bak nu best veel dus was wel toe aan een nieuwe uitdaging. Had niet verwacht dat het gelijk zo zou lukken.
  dinsdag 28 augustus 2018 @ 04:26:32 #139
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_181510883
Ze zijn erg mooi geworden inderdaad! Ik opende dit topic op mijn mobiel en nog voordat ik de foto had gezien of meer had gelezen dacht ik door de reactie van Bleie al dat het over croissantjes ging :D. Dat blijft op de een of andere manier heel intimiderend. Nog tips?
pi_181512360
Ik wil trouwens ook weleens mueslibollen maken. Heeft iemand daar een goed recept voor?
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 28 augustus 2018 @ 09:41:22 #141
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_181512894
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 augustus 2018 09:14 schreef Bleie het volgende:
Ik wil trouwens ook weleens mueslibollen maken. Heeft iemand daar een goed recept voor?
Ik maak vaak mueslibrood. Maar daar zijn ook makkelijk bollen van te maken. Alleen een recept heb ik er niet echt van. Ik maak een normaal tarwebrood met 500 gram meel, daar doe ik 2 gesnipperde appels doorheen, zo'n 50 gram geroosterde walnoot, 150 gram rozijnen en 100 gram muesli (of andere zaden en pitten). Na het vormen draai ik 'm nog door 100 gram muesli, zodat dat aan de buitenkant zit.

Tje, een recept is het niet echt, maar misschien heb je wat aan dit eigen ontwerp. Mij bevalt het goed, ik eet het vrijwel dagelijks. Gewichten en ingrediënten zijn trouwens redelijk variabel, beetje afhankelijk van wat ik in huis heb en wat ik erin wil doen. Maar wat hierboven staat is zo'n beetje de standaard (waar ik dus wel vaak wat van afwijk).
<a href="http://www.onze-bauernhof.nl" target="_blank" rel="nofollow">Onze woonstek</a>
pi_181520879
Dank!
pi_181864582
Ik lees al een tijdje mee hier, het is leuk alle verschillende broden te zien die iedereen bakt. Zelf bak ik ook regelmatig wat. Ik merk dat het bakken van goed brood toch wel een uitdaging is, koek en taarten zijn toch een stuk makkelijker.

Ik heb vandaag een brioche gebakken. Deeg gemaakt volgens het recept uit Patisserie! van Christophe Felder. Het is een stuk beter gelukt dan eerdere pogingen (in een ver verleden), je moet vooral geduld hebben bij het mengen van de boter door het deeg. In het verleden had het brood meer de structuur van cake, nu is het echt een brood geworden.

IMG_20180912_WA0005_2.jpg

IMG_20180912_124536.jpg

[ Bericht 20% gewijzigd door -banaan2- op 12-09-2018 18:58:22 (foto's gefixt) ]
pi_181866101
Ik vind hem prachtig!
Stukkie over? :Y)
pi_181867284
Heel mooi! O+
pi_181964240
Hij smaakte ook goed! Volgende keer misschien iets minder gist toevoegen (nu 10 g gedroogde gist) en langer laten rijzen, de gist was wel aanwezig in het brood.

Het is dan wel geen brood, maar er zit ook gist in: pains aux raisins.

IMG_20180627_191349.jpg

Anders dan bij croissantdeeg, zit er ei in het gebruikte Danishdeeg. Ik weet niet precies wat het voor verschil geeft, misschien dat de smaak er nog wat rijker van wordt, maar met alle boter en de crème patisserie die erin zit proefde ik niet echt verschil met wanneer ik croissantdeeg gebruikte.

Verder heb ik ook weer een desemstarter opgestart. De eerste pogingen waren niet zo succesvol, maar deze staat nu goed te bubbelen:

IMG_20180917_092942.jpg

Ik heb de werkwijze van Levine gebruikt, maar met het verschil dat ik in het begin niet een vervoersverhouding van 1 deel desem en 2 delen bloem+water gebruikte maar een verhouding van 1:1. Heeft er iemand nog een suggestie voor een simpel (bruin) desembrood?
pi_182079555
vJGLpeB.jpg

Gisteren een desembroodje gemaakt :) Hij was nogal enthousiast.

[ Bericht 2% gewijzigd door douche-eendje op 23-09-2018 15:33:47 ]
pi_182084233
En omdat die van gisteren iets te goed is bevallen, nog maar een. Gisteren alleen tarwebloem, nu roggebloem en tarwebloem.

3zHBXda.jpg
WuMEmiQ.jpg
pi_182084477
Heel erg mooi
pi_182085698
quote:
17s.gif Op zondag 23 september 2018 15:35 schreef douche-eendje het volgende:
En omdat die van gisteren iets te goed is bevallen, nog maar een. Gisteren alleen tarwebloem, nu roggebloem en tarwebloem.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
^O^ _O_
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')