SPOILER: de restOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Start post-id: 176875252SPOILER: Scorelijst sinds begin spel tot 13-2-2018Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Oudere seizoenen
Een seizoen bestaat uit 1 maand en begint vanaf de 1ste post op de 1ste dag van de maand. Nadat een seizoen afloopt worden de scores weer op nul gezet. Dit om er voor te zorgen dat iedereen een kans heeft om tweede te worden.
Winnaars:
Seizoen 1: Haags_kwartiertje
Seizoen 2: Haags_kwartiertje
Seizoen 3: Dr.Mikey
Seizoen 4: Haags_kwartiertjeSta je niet in deze lijst van UI's maar zou je dit wel willen? Schroom niet dit te vragen aan de immer welwillende TS; sta je wel in deze lijst maar wil je hieruit, dan heb je pech.
![]()
![]()
![]()
Dit. En ook zonder mosterd + ui + knoflook kom je niet ver.quote:Op dinsdag 20 februari 2018 03:42 schreef Amoeba het volgende:
[..]
Geen ei gebruiken is wel een goede.
kan je een keer lekker balletje voor me draaien. haal ik de ingrediënten wel.quote:Op dinsdag 20 februari 2018 03:57 schreef Monopoly het volgende:
[..]
Dit. En ook zonder mosterd + ui + knoflook kom je niet ver.
Ik kan wel een recept geven en een tutorial op youtube zetten. Is op zich geen moeite.quote:Op dinsdag 20 februari 2018 03:57 schreef Dr.Mikey het volgende:
w
[..]
kan je een keer lekker balletje voor me draaien. haal ik de ingrediënten wel.
Als het niet teveel moeite is om te maken.quote:Op dinsdag 20 februari 2018 04:00 schreef Monopoly het volgende:
[..]
Ik kan wel een recept geven en een tutorial op youtube zetten. Is op zich geen moeite.
Jajaquote:Op dinsdag 20 februari 2018 04:04 schreef -sabine- het volgende:
Rund of varkensvlees?
Ik lust ook lekkere ballen
Je begint natuurlijk met het zelf malen van je vlees, hoewel dat belangrijker is voor hamburgers omdat je die medium rare wil grillenquote:Op dinsdag 20 februari 2018 04:01 schreef Dr.Mikey het volgende:
[..]
Als het niet teveel moeite is om te maken.
Ik weet niet wat een korte satesaus is, maar ik schuif graag aanquote:Op dinsdag 20 februari 2018 04:07 schreef -sabine- het volgende:
[..]
Niks jaja.
Gehaktballen met goede kort en zelfgemaakte satesaus. Mmmm
Hier ligt zo'n maalding van mijn zoon. Ik denk er niet aan dat zelf te doen. Ik ga liever naar een goede slager. Ik eet weinig vlees, dan mag het ook een keer wat duurder zijn.quote:Op dinsdag 20 februari 2018 04:06 schreef devzero het volgende:
[..]
Je begint natuurlijk met het zelf malen van je vlees, hoewel dat belangrijker is voor hamburgers omdat je die medium rare wil grillen
Korst, harde dikke korst. Ik houd niet van zweetballen.quote:Op dinsdag 20 februari 2018 04:10 schreef devzero het volgende:
[..]
Ik weet niet wat een korte satesaus is, maar ik schuif graag aan
Vet geeft smaak. Het kan geen kwaad om zo'n pot rundfond te kopen. Daar zit zo'n dikke vetlaag in. Ook kan je de dag na je ballen, lekker stoofvlees maken. Als je dan je riblappen koopt met een beste vetlaag, dan kan je die ook er af halen en in je fond doen voor de smaak.quote:Op dinsdag 20 februari 2018 04:10 schreef -sabine- het volgende:
[..]
Hier ligt zo'n maalding van mijn zoon. Ik denk er niet aan dat zelf te doen. Ik ga liever naar een goede slager. Ik eet weinig vlees, dan mag het ook een keer wat duurder zijn.
De verhouding vlees/vet is niet gemakkelijk. En ik zou bang zijn teveel vet toe te voegen.
Heb jij weleens zelf gemalen?
Als ik hamburgers maak, dan maal ik het zelf. Ook maak ik af en toe worst (ik heb gedroogde varkensdarm). Te veel vet is meestal geen probleem; juist te weinig vet maakt het minder lekker.quote:Op dinsdag 20 februari 2018 04:10 schreef -sabine- het volgende:
[..]
Hier ligt zo'n maalding van mijn zoon. Ik denk er niet aan dat zelf te doen. Ik ga liever naar een goede slager. Ik eet weinig vlees, dan mag het ook een keer wat duurder zijn.
De verhouding vlees/vet is niet gemakkelijk. En ik zou bang zijn teveel vet toe te voegen.
Heb jij weleens zelf gemalen?
Als je een gehaktbal braadt, dan moet je inderdaad wel goed oppassen dat het niet te veel uitdroogt.quote:Op dinsdag 20 februari 2018 04:19 schreef -sabine- het volgende:
Ikdroog vlees. Doorgebakken tot en met. Dat gaat al wat mis, denk ik.
Poging 654345
eerst zelf slachten natuurlijk.quote:Op dinsdag 20 februari 2018 04:06 schreef devzero het volgende:
[..]
Je begint natuurlijk met het zelf malen van je vlees, hoewel dat belangrijker is voor hamburgers omdat je die medium rare wil grillen
quote:Op dinsdag 20 februari 2018 04:13 schreef markdeajaxfan het volgende:
Hoe maak je een goede gehaktbal ?
Oke, ik heb een biertje op maar doe het even uit het hoofd.quote:Op dinsdag 20 februari 2018 04:12 schreef -sabine- het volgende:
Kom maar door met een goed recept. Mij maak je er blij mee.
Je hebt vast wel een aardige buurvrouw die het voor je wil maken als jij de ingrediënten koopt.quote:Op dinsdag 20 februari 2018 04:27 schreef Dr.Mikey het volgende:
klinkt lekker nu iemand zoeken die dat voor me gaat maken.
Misschien wil Hexx balletjes voor me draaien.quote:Op dinsdag 20 februari 2018 04:29 schreef devzero het volgende:
[..]
Je hebt vast wel een aardige buurvrouw die het voor je wil maken als jij de ingrediënten koopt.
oehquote:Op dinsdag 20 februari 2018 04:31 schreef devzero het volgende:
Pas maar op dat Hexx jouw balletjes niet draait
Wel getypt na een paar pilsjes en heb al een paar maanden geen balletje meer gedraaid, dus het kan niet helemaal accuraat zijn, dat moet gezegd wordenquote:Op dinsdag 20 februari 2018 04:35 schreef sp3c het volgende:
het is sowieso een goed receptje dus ik heb het even opgeslagen
Is een goede tip omdat je je dan makkelijker mooie ballen kan rollen.quote:Zet die schaal afgedekt in de koelkast voor een uur of 3-4
Klopt, en je geeft de kruiden en smaken de kans om zich helemaal te mengen met het vlees.quote:Op dinsdag 20 februari 2018 04:37 schreef devzero het volgende:
[..]
Is een goede tip omdat je je dan makkelijker mooie ballen kan rollen.
Als ik worst maak, dan laat ik het gemalen vlees+kruiden ook even rusten in de koelkast voor ik het in darm "pers".quote:Op dinsdag 20 februari 2018 04:37 schreef Monopoly het volgende:
[..]
Klopt, en je geeft de kruiden en smaken de kans om zich helemaal te mengen met het vlees.
Verstandig. Het beste is dan een heel klein beetje olie toevoegen op het laatst en door je vlees te mixen om het iets meer soepel te maken om door de darmen te gaan. Ik heb wel eens met een echte stopmachine gewerkt en dat was wel eens kloten omdat het zo 'hard' en compact was dat het lastig in de darm schoot. Beetje olie doet wonderen. Soepel er door heen en dan is het een kwestie van goed draaien.quote:Op dinsdag 20 februari 2018 04:48 schreef devzero het volgende:
[..]
Als ik worst maak, dan laat ik het gemalen vlees+kruiden ook even rusten in de koelkast voor ik het in darm "pers".
Zat er wel voldoende vet je vleesmengsel?quote:Op dinsdag 20 februari 2018 04:50 schreef Monopoly het volgende:
[..]
Verstandig. Het beste is dan een heel klein beetje olie toevoegen op het laatst en door je vlees te mixen om het iets meer soepel te maken om door de darmen te gaan. Ik heb wel eens met een echte stopmachine gewerkt en dat was wel eens kloten omdat het zo 'hard' en compact was dat het lastig in de darm schoot. Beetje olie doet wonderen. Soepel er door heen en dan is het een kwestie van goed draaien.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |