abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 10 februari 2018 @ 18:11:45 #1
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_177088124
Beste FOK!kers,

In NL kan men na de donkere jaren de tanden economisch alweer flink in het brood zetten. ,,Het gaat ons land in economisch opzicht zeer voor de wind'' ^O^, dat mag men zo langzamerhand toch wel stellen. ;) En dat een grote diversiteit aan positieve economische 'gevolgen' zich thans in een razendsnel tempo ontwikkeld heeft is door dik en dun gebleken, waarover in de media al veel info uitgegeven is, mij dunkt.

''Duurder, duurder en duurder'' is een publieke kreet die altijd al gebezigd werd. Ook nu lijkt lang niet iedereen tevreden te zijn met de vele goede ontwikkelingen sinds de crisis voorbij is. Evenzo geldt dat voor de alsmaar stijgende prijzen op de woningmarkt, hier zit een kern van waarheid in maar dat was ons al lang en breed bekend. *)
Enfin, naar het schijnt zal de hypotheekrente iets worden verhoogd, wat ertoe leidt dat hypotheekverstrekkers meer geld kwijt zullen zijn bij hunner geldinkoop wat resulteert in een heuse doorberekening naar de rente op consumentenleningen, zoals hypotheekverhogingen. :s) :s) :s)

Uiteindelijk is de concurrentie op de hypotheekmarkt al fors toegenomen, vandaar dus, maar huizenkopers hebben behalve alleen de bank óók nog de riante keuze hun hypotheek te laten financieren door een pensioenfonds of verzekeraar. ;) Maar wanneer men alleen focust op alle negatieve 'ingrediënten van de economische pap' *), oftewel 'de wat minder lekkere krenten in de pap' :6, dan zal men alle positieve kanten uit het oog dreigen te verliezen want die zijn er in grote getale!

Afgelopen week, vertoevend in de betere kringen en verkerend in de meest perfecte Haerlemsche sferen, met volle teugen genietend van het overheerlijke buffet, beste lezer, :9~ :Y)


:9

houd ik sowieso voor ogen dat de woningbouw mettertijd steeds meer gestalte zal gaan krijgen. Maar voor die tijd zal het helaas voor velen nog even 'dringen' blijven om een huis te kunnen bemachtigen dat budgetair haalbaar is. *) Tenminste, voor bepaalde inkomensgroepen dan, omdat mensen die flink wat kunnen neertellen het eerste aan bod zullen komen in de grote steden.

In diverse randstedelijke agglomeraties is de schaarste op de huizenmarkt steeds groter, soms tot nijpend aan toe; juist voor groepen die niet voldoende inkomen kunnen overleggen en daarbij als 'inleg' een flink 'zakcentje' meebrengen naar de plaatselijke makelaar. *) Hoewel velen een woning prefereren in grotere steden, voornamelijk in de Randstad waar in strikte orde geregeerd wordt door Rutte III in politiek Den Haag en waar men andere zeer belangrijke zaken regelt, kiest men steeds vaker 'eieren voor zijn geld' en zoekt de buitenwijken meer op. :s) :s) :s) :)

Wat er in tien jaar tijd kan veranderen: in het Haarlemse Schalkwijk zal men als koper ook steeds meer tot z'n recht gaan komen, evenals in wijken die al vele decennia gesitueerd zijn in polders en zulks. Geloof en of niet, kopen komt alweer dichterbij voor mensen die over 'n prima inkomen beschikken, want kopen of huren in de Bijlmer en de Haagse Schilderswijk is inmiddels 'hot'. }) :9~ De vraagprijzen gaan zélfs daar fors omhoog, en dat heeft tot gevolg dat het leefklimaat aldaar ook drastisch zal kunnen verbeteren wanneer een toenemend aantal huidige bewoners gaat verkassen of komt te overlijden als hun tijd daar is.

Maar het is iemands goed recht om daar tot het einde te blijven wonen O-), en als sociaal huurder kosteloos te mogen profiteren van alle vooruitgang die spoedig om de hoek zal komen kijken in hun wijk. :s) :s) :s) Verder zijn er 'manieren' voor huidige of toekomstige kopers, waaronder zaken als het nieuwe modelkoopcontract om hen goeddeels te waarborgen voor kapitaal verlies en andere tegenslagen die zich in de toekomst kunnen voordoen m.b.t. hun (droom)huis. Bovendien wordt de run op de huizenmarkt in de grote stad enigszins ontlast, met als gevolg dat de flinke stijging van huizenprijzen wat minder snel zullen ontaarden in de zogeheten gevreesde bubbel.

Maar of men op de lange termijn zo blij moet zijn met deze snelle stijgingen, daar valt uiteraard wat voor te zeggen. ;) Vanwege toekomstige 'inpoldering' van huidige goedkope woonwijken - als gevolg van aankoop van grond door projectontwikkelaars of aankoop en het vervolgens succesvol verkopen van bestaande woningen *) - liggen er reeds plannen klaar voor het realiseren van een aantal sociale huurwoningen in andere stadsdelen (polders) waar mondjesmaat zelfs nog industrie voorkomt vanuit de achtertuin gezien. :s) :s) :s)

Maar goed, voor het middensegment houdt men ook 'n oogje in het zeil, zij die teveel verdienen voor sociale huur maar te weinig voor een koophuis. Maar de andere kant van de medaille schetst toch ook het beeld dat de druk op de woningmarkt op de meest gewilde locaties minder zal kunnen worden ;), waarbij het flink geslonken assortiment in vastgoed helaas alleen maar weggelegd zal zijn voor een aantal kapitaalkrachtige kopers.

''Wie het eerst komt, wie het eerst maalt!'' :Y)

Allemaal een fijne avond toegewenst!!

Scjvb

Zelfs 'goedkope' wijken worden alsmaar duurder
VANDAAG, 08:31 AANGEPAST OM 14:02

quote:
GESCHREVEN DOOR
Aida Brands
redacteur Economie


Wijken als de Bijlmer in Amsterdam en de Haagse Schilderswijk waren jarenlang buurten waar je nog voor relatief weinig geld een woning kon kopen. Maar door krapte op de woningmarkt stijgen ook deze wijken snel in prijs, blijkt uit cijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) die de NOS heeft opgevraagd.


'Bij een bezichtiging pas was het bijna knokken'

Waar je in Utrecht in de wijk Ondiep voor een huis in 2013 nog zo'n 160.000 euro betaalde, ben je vier jaar later 250.000 euro kwijt, een stijging van maar liefst 56 procent. In Den Haag in de Stationsbuurt steeg de prijs zelfs met 110 procent. Niet alleen starters zijn geïnteresseerd in de woningen, maar ook investeerders hebben de wijken ontdekt.

Bijlmer is booming

In Amsterdam-Zuidoost moet je er tegenwoordig snel bij zijn als je een woning wilt kopen. "De woningen worden in zeer rap tempo verkocht. Een appartement staat twee dagen online en binnen een week hebben wij de verkoop rond", zegt makelaar Danny van Buuren.

Dankzij investeringen in de veiligheid, nieuwbouwprojecten en een goede verbinding met het centrum van de hoofdstad trekken veel nieuwkomers naar de buurt. Ook steeds meer internationale bedrijven vestigen zich in het stadsdeel. "Wij zien de 'probleemwijken' meer als kanswijken", zegt Roeland Kimman van de NVM. "Er komt nu steeds meer nieuw elan in de wijken en meer mensen zien de buurt als een goed alternatief voor de dure binnenstad."

Knokken voor een woning

Destijds was Amsterdam-Zuidoost wijk niet zo populair. "In de tijd van de crisis konden we deze woningen niet aan de straatstenen kwijt. Ze werden verkocht voor 100.000 euro, maximaal 110.000 euro. Nu kunnen deze woningen voor 210.000 worden verkocht", zegt makelaar Rodney Linger. Collega-makelaar Danny van Buuren zag de prijzen de afgelopen tien maanden stijgen met zo'n 20 procent.

Ook de huurprijzen gaan snel omhoog in Amsterdam-Zuidoost. Makelaar Linger ziet steeds gekkere situaties. "Ik had laatst een bezichtiging voor een huurwoning in de Venserpolder en er stonden gewoon veertig mensen op de stoep. Op een gegeven moment was het bijna knokken omdat ze de woning zo graag wilden. Acht jaar geleden was zo'n situatie ondenkbaar."

Volgens Linger hebben de stijgende prijzen ook een schaduwkant. Veel mensen die nu in Zuidoost wonen, trekken weg naar steden als Almere en Lelystad. Voor mensen die nu huren bij een woningcorporatie heeft hij maar één advies. "Ga niet weg uit Zuidoost, want je komt er gewoon niet meer in."

© https://nos.nl/artikel/22(...)alsmaar-duurder.html
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
  zaterdag 10 februari 2018 @ 18:44:14 #2
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_177088843
Dat kan toch niet goed blijven gaan. Als de Bijlmer al duur wordt :?
  zaterdag 10 februari 2018 @ 18:48:09 #3
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_177088926
Als je wat geld hebt ga je toch niet in de Bijlmer of de Schilderswijk blijven zitten :')
  Moderator zaterdag 10 februari 2018 @ 18:51:46 #4
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_177089017
En de mensen die geen geld hebben kunnen ook niet meer in de Bijlmer of de Schilderswijk terecht. :')
Breitling - Instruments for Professionals
pi_177089446
Het begint ook wel bizarre vormen aan te nemen. 275 tot 300k voor een rijtjeshuis (niet eens in omgeving randstad), vrijstaand pas vanaf 400k. Ik ken weinig mensen die een hypotheekmaandlast van 1500/2000 euro kunnen dragen.
  zaterdag 10 februari 2018 @ 19:30:15 #6
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_177089952
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 19:07 schreef Aanstootgevendenaam het volgende:
Het begint ook wel bizarre vormen aan te nemen. 275 tot 300k voor een rijtjeshuis (niet eens in omgeving randstad), vrijstaand pas vanaf 400k. Ik ken weinig mensen die een hypotheekmaandlast van 1500/2000 euro kunnen dragen.
Inderdaad bizar. De Randstad wordt onbetaalbaar.
pi_177090087
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 19:07 schreef Aanstootgevendenaam het volgende:
Het begint ook wel bizarre vormen aan te nemen. 275 tot 300k voor een rijtjeshuis (niet eens in omgeving randstad), vrijstaand pas vanaf 400k. Ik ken weinig mensen die een hypotheekmaandlast van 1500/2000 euro kunnen dragen.
Voor datzelfde bedrag kun je in de VS een kast van een huis kopen, ze zijn hier helemaal gek geworden.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_177090592
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 19:36 schreef Hathor het volgende:
Voor datzelfde bedrag kun je in de VS een kast van een huis kopen
Maar dan woon je in de VS. :')

Er zijn wel meer landen waar je voor dat bedrag een "paleis" kan kopen.
pi_177090680
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 19:36 schreef Hathor het volgende:

[..]

Voor datzelfde bedrag kun je in de VS een kast van een huis kopen, ze zijn hier helemaal gek geworden.
in New York koop je voor dat geld een bezemkast. :D
pi_177090754
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 19:07 schreef Aanstootgevendenaam het volgende:
Het begint ook wel bizarre vormen aan te nemen. 275 tot 300k voor een rijtjeshuis (niet eens in omgeving randstad), vrijstaand pas vanaf 400k. Ik ken weinig mensen die een hypotheekmaandlast van 1500/2000 euro kunnen dragen.
Een koppel en dan allebei 32-40 uur werken, dan moet 1500 lukken. Wel lekker risicovolle tophypotheek.
pi_177091035
Bubble bubble
pi_177091211
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 19:54 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Maar dan woon je in de VS. :')

Er zijn wel meer landen waar je voor dat bedrag een "paleis" kan kopen.
In Hongarije koop je voor 75k een landhuis met 4ha
pi_177091248
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 19:59 schreef bamibij het volgende:

[..]

Een koppel en dan allebei 32-40 uur werken, dan moet 1500 lukken. Wel lekker risicovolle tophypotheek.
En dan komen de kinderen en 5 jaar later wil de dame in kwestie minder werken en dan zijn de rapen gaar.
pi_177091256
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 19:30 schreef Boca_Raton het volgende:

[..]

Inderdaad bizar. De Randstad wordt onbetaalbaar.
Gelukkig zijn mensen in dit land bezig met belangrijkere zaken, zoals immigratie en het behouden van de 'cultuur'.
wooblabalurg
  † In Memoriam † zaterdag 10 februari 2018 @ 20:21:00 #15
230491 Zith
pls tip
pi_177091308
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 20:17 schreef Aanstootgevendenaam het volgende:

[..]

In Hongarije koop je voor 75k een landhuis met 4ha
In Zweden voor 40k
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_177091363
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 19:56 schreef Basp1 het volgende:

[..]

in New York koop je voor dat geld een bezemkast. :D
In New Jersey weer niet

Opzich gewoon een logisch gevolg van inflatie dit bericht, en inflatie is een teken dat het goed gaat met een land. Als huizen minder geld waard werden zat men met een structureel probleem, want dan heb je massale leegloop en groot verval. Denk dat je nu in Jemen wel huizen moet gaan kopen, of in andere landen waar het diepste punt net wordt bereikt.

Inflatie treft helaas de allerarmsten het hardst, maar de rest van de maatschappij vaart er wel bij.
  zaterdag 10 februari 2018 @ 20:22:41 #17
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_177091371
In Friesland kun je een hele ruime woning kopen voor 160.000. Vrijstaand is ook heel betaalbaar.
pi_177091377
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 20:21 schreef Zith het volgende:

[..]

In Zweden voor 40k
In nederland net een garagebox.
pi_177091456
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 20:21 schreef Zith het volgende:

[..]

In Zweden voor 40k
Vertel er ook bij dat Stockholm wel even een stuk duurder is dan Amsterdam...
  † In Memoriam † zaterdag 10 februari 2018 @ 20:28:36 #20
230491 Zith
pls tip
pi_177091551
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
  † In Memoriam † zaterdag 10 februari 2018 @ 20:28:58 #21
230491 Zith
pls tip
pi_177091564
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 20:25 schreef jakosi het volgende:

[..]

Vertel er ook bij dat Stockholm wel even een stuk duurder is dan Amsterdam...
Daar moet je dan ook niet wonen.
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_177091571
Over een paar jaar moeten al die huizen nageisoleerd worden wat ook weer een vermogen gaat kosten.
pi_177091673
De Bijlmer staat er al een tijdje. Als je daar meer moet voor betalen dan ben je niet rijker maar juist armer. Hier is dus sprake van economische achteruitgang.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_177092145
Heeft Cempexo zich al gemeld met een foto van zijn buren? :')

De prijzen gaan overigens nergens meer over. Moderne rijwoningen gaan hier in het midden van het land voor +300.000 euro binnen een paar weken van de hand 8)7
pi_177092349
quote:
2s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 20:29 schreef machtpen het volgende:
Over een paar jaar moeten al die huizen nageisoleerd worden wat ook weer een vermogen gaat kosten.
Mijn moeder appte laatst in paniek dat hun nieuwe huis misschien geen gasleiding meer krijgt. Ik snap niet dat dat gasrecht al niet 5 jaar geleden was afgeschaft want zelfs nieuwbouwwoningen moeten over enkele jaren voor heel veel geld worden omgebouwd.
pi_177092845
Almere wordt binnenkort ook onbetaalbaar?
[b]Op <a href="http://forum.fok.nl/topic/2419064/1/999#p176295558" target="_blank" >vrijdag 5 januari 2018 08:29</a> schreef <a href="http://forum.fok.nl/user/profile/144984" target="_blank" >xminator</a> het volgende:[/b]
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple..
pi_177093055
Goede tijd als je een huis moet verkopen.
Huidige trend atmosf. CO2 Mauna Loa: 411 ppm ,10 jaar geleden: 387 ppm , 25 jaar geleden: 358 ppm
pi_177093223
quote:
5s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 21:14 schreef alilami het volgende:
Almere wordt binnenkort ook onbetaalbaar?
Als de koopkracht gewoon evenredig meestijgt is er toch niets aan de hand? In 1900 kon je wellicht voor een cent een zak snoep kopen, maar was je inkomen op de schaal van nu ook 3 keer niks. Het zal allemaal wel wat meevallen, tenzij Prins Bernhard Jr. en oud voetballers daar ook pandjes gaan kopen en splitsen.

quote:
0s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 21:21 schreef barthol het volgende:
Goede tijd als je een huis moet verkopen.
zo hoort het ook

[ Bericht 15% gewijzigd door Beathoven op 10-02-2018 21:43:51 ]
pi_177093526
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 19:59 schreef bamibij het volgende:

[..]

Een koppel en dan allebei 32-40 uur werken, dan moet 1500 lukken. Wel lekker risicovolle tophypotheek.
Met een rente van drie keer niks. Als die gaat stijgen wordt het druk onder de brug.
pi_177093877
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 21:27 schreef Beathoven het volgende:

[..]

zo hoort het ook
De trend kwam ons (als erven) wel goed uit, we moesten het oude ouderlijke huis verkopen, en wilden niet dat dat heel lang zou duren. Het was zo goed als verkocht nog voordat het op funda kwam. Voorlopig koopcontract is al getekend.
Huidige trend atmosf. CO2 Mauna Loa: 411 ppm ,10 jaar geleden: 387 ppm , 25 jaar geleden: 358 ppm
  zaterdag 10 februari 2018 @ 22:08:40 #32
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_177094387
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 19:07 schreef Aanstootgevendenaam het volgende:
Het begint ook wel bizarre vormen aan te nemen. 275 tot 300k voor een rijtjeshuis (niet eens in omgeving randstad), vrijstaand pas vanaf 400k. Ik ken weinig mensen die een hypotheekmaandlast van 1500/2000 euro kunnen dragen.
Dat zijn er heel veel. Door de zeer lage rente kun je al snel een half miljoen of meer lenen. Eerst had je dan veel hogere maandlasten, en dat was enkel de rentebetaling!
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_177094406
De motor van onze economie: prijsstijging van huizen.
I´m back.
  zaterdag 10 februari 2018 @ 22:10:45 #34
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_177094435
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 19:30 schreef Boca_Raton het volgende:

[..]

Inderdaad bizar. De Randstad wordt onbetaalbaar.
Dat is per definitie niet waar. De huizenprijzen komen altijd op het niveau dat mensen ze nog betalen kunnen. Dat de Randstad voor jou onbetaalbaar wordt zegt niks. De prijzen stijgen juist zo sterk omdat mensen het betalen kunnen!
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  zaterdag 10 februari 2018 @ 22:11:11 #35
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_177094441
quote:
9s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 22:09 schreef Ryan3 het volgende:
De motor van onze economie: prijsstijging van huizen.
Het levert niks op.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_177094476
quote:
6s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 20:18 schreef Baconbus het volgende:

[..]

Gelukkig zijn mensen in dit land bezig met belangrijkere zaken, zoals immigratie
Zie je het verband echt niet?
pi_177094487
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 22:11 schreef LXIV het volgende:

[..]

Het levert niks op.
Genoeg als je er op tijd uitspringt en terwijl het duurt ook voor heel veel andere mensen.

Maar ja, hoe moeten we dat beoordelen hè, dat is wat anders. In principe kun je heel uitgekookt zorgen voor prijsstijgingen.
Verder hebben veel mensen het nog steeds niet in de gaten dus hè, denk ik. Van Engelen wel, verwacht wel weer een stukje eerdaags van hem in de Groene Amsterdammer. (Collega van me, van huis uit ICT'er wil ook al in de bouw gaan, als tegelzetter... nou dan loopt het wel hard tegenwoordig)
I´m back.
  † In Memoriam † zaterdag 10 februari 2018 @ 22:15:35 #38
230491 Zith
pls tip
pi_177094530
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 19:07 schreef Aanstootgevendenaam het volgende:
Het begint ook wel bizarre vormen aan te nemen. 275 tot 300k voor een rijtjeshuis (niet eens in omgeving randstad), vrijstaand pas vanaf 400k. Ik ken weinig mensen die een hypotheekmaandlast van 1500/2000 euro kunnen dragen.
1300 EUR/m hypotheek voor een huis van 400k (2.1%) is toch best redelijk?, da's voor een stel 650 pp.
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_177094576
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 22:15 schreef Zith het volgende:

[..]

1300 EUR/m hypotheek voor een huis van 400k (2.1%) is toch best redelijk?, da's voor een stel 650 pp.
Pm pp hypotheek is niet waar je aan af meet of 400k 'veel is'. M2, omgeving, 'vroeger', etc wel.
pi_177094588
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 22:15 schreef Zith het volgende:

[..]

1300 EUR/m hypotheek voor een huis van 400k (2.1%) is toch best redelijk?, da's voor een stel 650 pp.
Staan hier krakkemikkige woningen voor 900 ¤/mnd, zijn veel MOE-landers die hier metterwoon naar toe trekken, omdat de distributiecentra als paddenstoelen uit de grond schieten. Die gaan met zijn 6'en in zo'n kot wonen. Ondertussen wordt overal Engels gesproken ook hier in de periferie van het land.
I´m back.
  zaterdag 10 februari 2018 @ 22:19:25 #41
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_177094601
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 22:13 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Genoeg als je er op tijd uitspringt en terwijl het duurt ook voor heel veel andere mensen.

Maar ja, hoe moeten we dat beoordelen hè, dat is wat anders. In principe kun je heel uitgekookt zorgen voor prijsstijgingen.
Verder hebben veel mensen het nog steeds niet in de gaten dus hè, denk ik. Van Engelen wel, verwacht wel weer een stukje eerdaags van hem in de Groene Amsterdammer. (Collega van me, van huis uit ICT'er wil ook al in de bouw gaan, als tegelzetter... nou dan loopt het wel hard tegenwoordig)
Je kunt wel cashen maar waar ga je dan heen?

In de bouw kun je meer verdienen dan met een hoogopgeleide functie tegenwoordig. moet je ook harder werken!
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_177094639
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 22:19 schreef LXIV het volgende:

[..]

Je kunt wel cashen maar waar ga je dan heen?

In de bouw kun je meer verdienen dan met een hoogopgeleide functie tegenwoordig. moet je ook harder werken!
Ja, heb wel wat gediscussieerd met hem daarover, ik zei zou toch gek zijn als je dat doet, als je de opleiding niet hebt? Je kunt nooit zo goed worden als iemand die dat zijn hele leven al doet. Hij ziet het niet als een bezwaar... :D.
I´m back.
  zaterdag 10 februari 2018 @ 22:24:15 #43
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_177094704
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 22:20 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ja, heb wel wat gediscussieerd met hem daarover, ik zei zou toch gek zijn als je dat doet, als je de opleiding niet hebt? Je kunt nooit zo goed worden als iemand die dat zijn hele leven al doet. Hij ziet het niet als een bezwaar... :D.
Als je er goed mee wil verdienen moet je het ook goed kunnen.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  zaterdag 10 februari 2018 @ 22:24:34 #44
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_177094710
Het is wel leuker dan doelloos op kantoorhangen, dat wel.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_177094736
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 22:24 schreef LXIV het volgende:

[..]

Als je er goed mee wil verdienen moet je het ook goed kunnen.
Ik weet niet precies wat zijn plannen zijn en hoe ver hij alles al heeft uitgedokterd hoor, maar ik vond het wel frappant eigenlijk... moet aardig wat geld te verdienen zijn kennelijk.
I´m back.
  zaterdag 10 februari 2018 @ 22:28:17 #46
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_177094793
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 22:25 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ik weet niet precies wat zijn plannen zijn en hoe ver hij alles al heeft uitgedokterd hoor, maar ik vond het wel frappant eigenlijk... moet aardig wat geld te verdienen zijn kennelijk.
Als je in de avonduren zwart werkt wel natuurlijk.

Als je vermogen hebt en handig bent levert niks beter op dan een huis kopen, opknappen en verkopen. In een stijgende markt!!
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  † In Memoriam † zaterdag 10 februari 2018 @ 22:28:50 #47
230491 Zith
pls tip
pi_177094803
quote:
15s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 22:18 schreef LelijKnap het volgende:

[..]

Pm pp hypotheek is niet waar je aan af meet of 400k 'veel is'. M2, omgeving, 'vroeger', etc wel.
Wow echt?
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_177095040
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 22:28 schreef LXIV het volgende:

[..]

Als je in de avonduren zwart werkt wel natuurlijk.

Als je vermogen hebt en handig bent levert niks beter op dan een huis kopen, opknappen en verkopen. In een stijgende markt!!
Ja, hij wil ZZP'en. Maar goed, aardige jongen (46 al), gristelijk uit Z-VL en opgeleid ICT'er op HBO-niveau. Ik weet het niet hoor. Zal het wel horen dan, geeft iig aan dat mensen een graantje willen mee pikken dus, want de prijzen stijgen.......
I´m back.
pi_177095081
Prima toch,gewoon 100% van je inkomsten aftikken aan levensonderhoud en niet zeiken verder
  zaterdag 10 februari 2018 @ 22:44:04 #50
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_177095174
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 22:39 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ja, hij wil ZZP'en. Maar goed, aardige jongen (46 al), gristelijk uit Z-VL en opgeleid ICT'er op HBO-niveau. Ik weet het niet hoor. Zal het wel horen dan, geeft iig aan dat mensen een graantje willen mee pikken dus, want de prijzen stijgen.......
Het voordelige is dat je legaal uren wit maakt.

Stel je koopt dus een huis voor 150K, en je knapt het helemaal op, grotendeels eigen werk, en verkoopt het voor 240K. Met 40K kosten heb je dan 50K winst, helemaal belastingvrij. Je hebt daar heel veel uren in zitten, die je op deze manier belastingvrij krijgt. Dat is je winst vooral.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_177095202
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 22:44 schreef LXIV het volgende:

[..]

Het voordelige is dat je legaal uren wit maakt.

Stel je koopt dus een huis voor 150K, en je knapt het helemaal op, grotendeels eigen werk, en verkoopt het voor 240K. Met 40K kosten heb je dan 50K winst, helemaal belastingvrij. Je hebt daar heel veel uren in zitten, die je op deze manier belastingvrij krijgt. Dat is je winst vooral.
Heeft een spiksplinternieuw appartement op de plaat, dus zo gaat-ie dat niet doen wrs.
I´m back.
  zaterdag 10 februari 2018 @ 22:45:59 #52
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_177095226
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 22:45 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Heeft een spiksplinternieuw appartement op de plaat, dus zo gaat-ie dat niet doen wrs.
Wordt daar nog steeds bijgebouwd? Toen ik in BoZ woonde was dat volop in ontwikkeling.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  zaterdag 10 februari 2018 @ 22:46:58 #53
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_177095254
quote:
gast, dan woon je met 4 buren op de poolcirkel en is de eerste supermarkt 500km verderop _O-

Dan is zelfs Loppersum nog een beter alternatief.
  zaterdag 10 februari 2018 @ 22:49:45 #55
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_177095308
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 20:57 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Ik snap niet dat dat gasrecht al niet 5 jaar geleden was afgeschaft want zelfs nieuwbouwwoningen moeten over enkele jaren voor heel veel geld worden omgebouwd.
Of 5 tot 10 jaar eerder, of nóg langer terug, dat doet er nu maar weinig toe. Geld zal er altijd mee gemoeid zijn.

Momenteel pas worden er spijkers met koppen geslagen omdat het gas-issue bij de plaatselijke bewoners onlangs zeer hoog opspeelde, en zelfs bijna zo hoog als het gas zelf dat sinds jaar en dag uit de grond wordt gepompt. Het gebeurde vooralsnog, ongeacht dat het de afgelopen jaren daar soms ook al flink 'rammelde' aangaande het bevingsprobleem in aangedane Groningse contreien. Eens moet het over en uit kunnen zijn voor de Groninger qua gaswinning.

Dat er nu al woningen van het gas worden afgehaald en verzegeld, of dat de gehele aansluiting tegen betaling zelfs verwijderd wordt, betekent niet dat het gasrecht nu al is afgeschaft. De winning is slechts gehalveerd, wat betekent dat er ter plekke nog flink gepompt wordt. Dus men zou blij moeten zijn dat het gasrecht niet nog eens 5 jaar later afgeschaft wordt.

We gaan het zien, want de grond-warmtepomp is een prima vervanger.
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
pi_177095333
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 22:45 schreef LXIV het volgende:

[..]

Wordt daar nog steeds bijgebouwd? Toen ik in BoZ woonde was dat volop in ontwikkeling.
Behoorlijk groot geworden hoor. Ben er ook al lang niet geweest, maar eh poeh aardig buurtje. Wonen wrs al net zoveel mensen als in ons dorp.
I´m back.
  zaterdag 10 februari 2018 @ 22:51:39 #57
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_177095357
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 22:50 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Behoorlijk groot geworden hoor. Ben er ook al lang niet geweest, maar eh poeh aardig buurtje. Wonen wrs al net zoveel mensen als in ons dorp.
Ik hoorde dat alle goede mensen naar de Plaat gingen of naar Halsteren
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_177095363
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 22:51 schreef LXIV het volgende:

[..]

Ik hoorde dat alle goede mensen naar de Plaat gingen of naar Halsteren
Ja, klopt, is op stand wonen idd.

Overigens ook het gebied tussen plaat en stalen brug is nu redelijk volgebouwd.
I´m back.
  zaterdag 10 februari 2018 @ 22:54:15 #59
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_177095411
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 22:52 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ja, klopt, is op stand wonen idd.

Overigens ook het gebied tussen plaat en stalen brug is nu redelijk volgebouwd.
Ik vond de sfeer daar zomers wel leuk. Met al dat water en zo. En dan een beetje horeca daar langs.
Alleen jammer dat het allemaal enorm hutje-mutje is. Zelfs voor 800K
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_177095457
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 22:54 schreef LXIV het volgende:

[..]

Ik vond de sfeer daar zomers wel leuk. Met al dat water en zo. En dan een beetje horeca daar langs.
Alleen jammer dat het allemaal enorm hutje-mutje is. Zelfs voor 800K
Wel veel drugsverkoop daar hè. Maar blijf het zonde vinden dat ze er niet een leuke badplaats van hebben gemaakt aan de Oosterschelde. Zoals die VVD-wethouder wilde in de jaren 90. Wij zijn daar nog wel in de zomer aan het strandje gaan liggen btw. Hebben ze alleen nooit wat van gemaakt helaas.
I´m back.
  zaterdag 10 februari 2018 @ 22:58:32 #61
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_177095503
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 22:56 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Wel veel drugsverkoop daar hè. Maar blijf het zonde vinden dat ze er niet een leuke badplaats van hebben gemaakt aan de Oosterschelde. Zoals die VVD-wethouder wilde in de jaren 90. Wij zijn daar nog wel in de zomer aan het strandje gaan liggen btw. Hebben ze alleen nooit wat van gemaakt helaas.
Ok, dat weet ik niet. Maar BoZ heeft natuurlijk best wel wat leuke eigenschappen. Het water, het bos, de binnenstad. Jammer dat hele delen zo snel verpauperen.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_177095545
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 22:58 schreef LXIV het volgende:

[..]

Ok, dat weet ik niet. Maar BoZ heeft natuurlijk best wel wat leuke eigenschappen. Het water, het bos, de binnenstad. Jammer dat hele delen zo snel verpauperen.
Ja, vooral Gageldonk-West hè. Denk dat het verder minder speelt. En uiteraard leegstand winkelvoorraad in binnenstad.
I´m back.
  zaterdag 10 februari 2018 @ 23:00:37 #63
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_177095568
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 22:59 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ja, vooral Gageldonk-West hè. Denk dat het verder minder speelt. En uiteraard leegstand winkelvoorraad in binnenstad.
Toen Philip Morris wegging, midden in de crisis, was dat natuurlijk een klap. Maar niet een die BoZ niet te boven kan komen.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_177095644
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 23:00 schreef LXIV het volgende:

[..]

Toen Philip Morris wegging, midden in de crisis, was dat natuurlijk een klap. Maar niet een die BoZ niet te boven kan komen.
Ja, zijn heel veel bedrijven bij gekomen, distributiecentra, laag opgeleid personeel, vooral uit MOE-landen. Philip Morris breidt weer uit met electronisch roken. Verder zijn de betere skilled workers banen wel verdwenen, ook in Roosendaal. Ja, blijft zonde natuurlijk.
Ook in onze hoek distributiecentra als paddenstoelen uit de grond schietend btw. Maar ook veel MOE-land werk.
I´m back.
  zaterdag 10 februari 2018 @ 23:05:01 #65
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_177095668
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 22:39 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ja, hij wil ZZP'en. Maar goed, aardige jongen (46 al), gristelijk uit Z-VL en opgeleid ICT'er op HBO-niveau. Ik weet het niet hoor. Zal het wel horen dan, geeft iig aan dat mensen een graantje willen mee pikken dus, want de prijzen stijgen.......
Herkenbaar. Ik heb ook jaren als ICT'er op kantoor gewerkt, maar ik heb ook elektropapieren. Ruim 3 jaar geleden voor mezelf begonnen en werk opgepakt dat meer in die hoek ligt. Mijn inkomsten heb ik zien verdubbelen en ik heb alle vrijheid om te bepalen in welk tempo ik wil werken.
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_177095694
quote:
7s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 23:05 schreef ACT-F het volgende:

[..]

Herkenbaar. Ik heb ook jaren als ICT'er op kantoor gewerkt, maar ik heb ook elektropapieren. Ruim 3 jaar geleden voor mezelf begonnen en werk opgepakt dat meer in die hoek ligt. Mijn inkomsten heb ik zien verdubbelen en ik heb alle vrijheid om te bepalen in welk tempo ik wil werken.
O, kijk, dus toch niet zo gek dan van hem wrs...?
I´m back.
  zaterdag 10 februari 2018 @ 23:06:30 #67
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_177095711
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 23:04 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ja, zijn heel veel bedrijven bij gekomen, distributiecentra, laag opgeleid personeel, vooral uit MOE-landen. Philip Morris breidt weer uit met electronisch roken. Verder zijn de betere skilled workers banen wel verdwenen, ook in Roosendaal. Ja, blijft zonde natuurlijk.
Ook in onze hoek distributiecentra als paddenstoelen uit de grond schietend btw. Maar ook veel MOE-land werk.
Die distributie en logistiek willen ze daar centreren, toch?
Ik vraag me af wat voor zin het heeft om Polen daar naar toe te halen en ze met dozen te laten schuiven. Zoveel levert het ook weer niet op voor de maatschappij als geheel (netto)

Maar ja. Het schijnt een dogma te zijn dat alles wat 'werkgelegenheid' brengt per definitie goed is, al wordt er voortdurend geklaagd over een tekort aan arbeidskrachten. En op secundaire effecten als fijnstof, beslag van -schaarse- ruimte, bevolkingsdruk, woningnood, etc wordt al helemaal niet gelet.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_177095769
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 23:06 schreef LXIV het volgende:

[..]

Die distributie en logistiek willen ze daar centreren, toch?
Ik vraag me af wat voor zin het heeft om Polen daar naar toe te halen en ze met dozen te laten schuiven. Zoveel levert het ook weer niet op voor de maatschappij als geheel (netto)
Nee, ja, die bedrijven maken ook niet veel winst, denk ik. Maar het moet wel gedaan worden. Het eind van de supply-chain.
quote:
Maar ja. Het schijnt een dogma te zijn dat alles wat 'werkgelegenheid' brengt per definitie goed is, al wordt er voortdurend geklaagd over een tekort aan arbeidskrachten. En op secundaire effecten als fijnstof, beslag van -schaarse- ruimte, bevolkingsdruk, woningnood, etc wordt al helemaal niet gelet.
Ja, je staat gek te kijken als je BoZ weer eens bezoekt hoor, Engels is bijna voertaal geworden...
I´m back.
  zaterdag 10 februari 2018 @ 23:09:53 #69
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_177095782
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 23:09 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Nee, ja, die bedrijven maken ook niet veel winst, denk ik. Maar het moet wel gedaan worden. Het eind van de supply-chain.

[..]

Ja, je staat gek te kijken als je BoZ weer eens bezoekt hoor, Engels is bijna voertaal geworden...
Ik kom vaak in BoZ want mijn schoonfamilie woont er (nog, die gaan naar Halsteren). Maar dan kom ik niet in de stad.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_177095825
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 23:09 schreef LXIV het volgende:

[..]

Ik kom vaak in BoZ want mijn schoonfamilie woont er (nog, die gaan naar Halsteren). Maar dan kom ik niet in de stad.
Akkoord, maar dat is dus wel veranderd. Weet nog dat mij ouders verhuisden en we daar kleine 40 jaar geleden vanuit Z-VL kwamen te wonen (rijtje huizen naast watertoren) en toen telde je niet mee als je niet Bergs kon praten, nou dat is wel veranderd dus hoor. ;).
I´m back.
  zaterdag 10 februari 2018 @ 23:14:02 #71
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_177095874
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 23:05 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

O, kijk, dus toch niet zo gek dan van hem wrs...?
Voor mij was het een gouden zet omdat goedopgeleide elektrotechnici schaarser worden omdat jongeren massaal voor ICT kiezen i.p.v. elektrotechniek. De reden is dat er veel wis- en natuurkunde bij komt kijken waardoor jongeren al snel de weg van de geringste weerstand kiezen. Toen ik in 2014 begon had ik mazzel dat ik gelijk in een druk project terecht kwam. Met 12 uur per dag werken en 6 dagen in de week heb ik alles kunnen opbouwen zonder ook maar een cent te lenen. Daarna wat rustig aan gedaan natuurlijk, want anders raak je opgebrand. Maar in die periode heb ik ontzettend veel plezier in mijn werk gehad omdat ik beter verdiende dan de gemiddelde tandarts of burgemeester.

Ik merk sinds eind 2016 dat de economie aantrekt. Ik heb sindsdien eigenlijk geen dag zonder opdrachten gezeten. Ik merk dat opdrachtgevers steeds meer naar je vragen en je vaker nee moet verkopen óf dat je meer geld kan vragen als zij per sé een spoedklus geklaard willen hebben. En dit is nog maar het begin van de aantrekkende economie.
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_177095892
quote:
14s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 23:14 schreef ACT-F het volgende:

[..]

Voor mij was het een gouden zet omdat goedopgeleide elektrotechnici schaarser worden omdat jongeren massaal voor ICT kiezen i.p.v. elektrotechniek. De reden is dat er veel wis- en natuurkunde bij komt kijken waardoor jongeren al snel de weg van de geringste weerstand kiezen. Toen ik in 2014 begon had ik mazzel dat ik gelijk in een druk project terecht kwam. Met 12 uur per dag werken en 6 dagen in de week heb ik alles kunnen opbouwen zonder ook maar een cent te lenen. Daarna wat rustig aan gedaan natuurlijk, want anders raak opgebrand. Maar in die periode heb ik ontzettend veel plezier in mijn werk gehad omdat ik beter verdiende dan de gemiddelde tandarts of burgemeester.

Ik merk sinds eind 2016 dat de economie aantrekt. Ik heb sindsdien eigenlijk geen dag zonder opdrachten gezeten. Ik merk dat opdrachtgevers steeds meer naar je vragen en je vaker nee moet verkopen óf dat je meer geld kan vragen als zij per sé een spoedklus geklaard willen hebben. En dit nog maar het begin van de aantrekkende economie.
Ja, goeie zet dan. Sws is in dat segment veel geld te verdienen, zeker voor electriciens idd.
I´m back.
  zaterdag 10 februari 2018 @ 23:25:18 #73
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_177096096
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 23:15 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ja, goeie zet dan. Sws is in dat segment veel geld te verdienen, zeker voor electriciens idd.
Zelfs bouwvakkers, of dit nu timmerlui, stukadoors of dakdekkers zijn, verdienen goed als ze voor zichzelf werken en uiteraard goed werk leveren. Het is mij de afgelopen jaren opgevallen dat zij zich een splinternieuw vrijstaand huis kunnen permitteren rond hun 30e, mede omdat ze zelf mee kunnen klussen natuurlijk. De gemiddelde kantoorklerk moet het doorgaans doen met een jaren '70 vinexwoning. De zelfstandigen die de handen uit de mouwen steken zie ik de komende jaren minimaal 2 tot 3 keer modaal verdienen.
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_177096120
quote:
7s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 23:25 schreef ACT-F het volgende:

[..]

Zelfs bouwvakkers, of dit nu timmerlui, stukadoors of dakdekkers zijn, verdienen goed als ze voor zichzelf werken en uiteraard goed werk leveren. Het is mij de afgelopen jaren opgevallen dat zij zich een splinternieuw vrijstaand huis kunnen permitteren rond hun 30e, mede omdat ze zelf mee kunnen klussen natuurlijk. De gemiddelde kantoorklerk moet het doorgaans doen met een jaren '70 vinexwoning. De zelfstandigen die de handen uit de mouwen steken zie ik de komende jaren minimaal 2 tot 3 keer modaal verdienen.
Klopt idd, met 7K zwartgeld per jaar gemiddeld wrs. Overigens komt wel weer een crisis aan wrs.
I´m back.
  † In Memoriam † zaterdag 10 februari 2018 @ 23:28:34 #75
230491 Zith
pls tip
pi_177096170
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 22:48 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Woon je ook gelijk in middle of nowhere
Fijn toch
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
  zaterdag 10 februari 2018 @ 23:28:35 #76
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_177096171
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 23:26 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Klopt idd, met 7K zwartgeld per jaar gemiddeld wrs.
Dat is een erg voorzichtige inschatting. Maak er gerust ¤450 per week van. Echt fantastisch!
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_177096187
quote:
10s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 23:28 schreef ACT-F het volgende:

[..]

Dat is een erg voorzichtige inschatting. Maak er gerust ¤450 per week van. Echt fantastisch!
Ja, okee. :D.
I´m back.
pi_177096269
Mja afgelopen maand allerlei bouwlui over de vloer gehad en het blijft eendimensionaal volk. Doe mij maar gewoon een ICTer die een robot en badkamer uitprint.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 10-02-2018 23:33:25 ]
pi_177096339
Ik las laatst dat A'dam binnen een paar jaar een stadsdeel ter grootte van Haarlem zal aangroeien?
  zaterdag 10 februari 2018 @ 23:39:20 #80
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_177096410
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 23:35 schreef LelijKnap het volgende:
Ik las laatst dat A'dam binnen een paar jaar een stadsdeel ter grootte van Haarlem zal aangroeien?
Niet verstandig. Ze kunnen het werk beter verdelen over het land, want anders krijg je onherroepelijk verkeers- en leefbaarheidsproblemen.
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_177096427
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 23:35 schreef LelijKnap het volgende:
Ik las laatst dat A'dam binnen een paar jaar een stadsdeel ter grootte van Haarlem zal aangroeien?
Moeten iig komende jaren 80K à 90K huizen gebouwd worden in NL.
I´m back.
pi_177096470
quote:
9s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 23:39 schreef ACT-F het volgende:

[..]

Niet verstandig. Ze kunnen het werk beter verdelen over het land, want anders krijg je onherroepelijk verkeers- en leefbaarheidsproblemen.
Inderdaad...temeer die er al zijn.
pi_177096511
quote:
9s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 23:39 schreef ACT-F het volgende:

[..]

Niet verstandig. Ze kunnen het werk beter verdelen over het land, want anders krijg je onherroepelijk verkeers- en leefbaarheidsproblemen.
Sws zie je bijvoorbeeld op de plaat in BoZ waar ik het net over had met Lodewijk verkeersproblemen ontstaan, wrs omdat meer mensen werken en het stratenplan niet meer voldoet. Wrs in andere gemeenten zelfde laken een pak, zeker indien sommige stratenplannen dateren van 2008 of later.
Ook hier in het zuiden files tegenwoordig.
I´m back.
pi_177096560
Tijdens het zoeken naar dat stukje heb ik de vriendin van TS gevonden STA / Fusie tussen Amsterdam en Haarlem
pi_177096588
quote:
10s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 23:47 schreef LelijKnap het volgende:
Tijdens het zoeken naar dat stukje heb ik de vriendin van TS gevonden STA / Fusie tussen Amsterdam en Haarlem
What the...
I´m back.
pi_177096598
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 20:21 schreef Zith het volgende:

[..]

In Zweden voor 40k
Bron?

- Edit - Voorbeelden even kritisch bekijken.
  † In Memoriam † zondag 11 februari 2018 @ 00:12:34 #87
230491 Zith
pls tip
pi_177096992
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 23:49 schreef Sen.Obonda het volgende:

[..]

Bron?

- Edit - Voorbeelden even kritisch bekijken.
Kritisch hoeft niet :{

Zijn wel leuke huizen voor mensen die liever niet in drukte wonen :)
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_177097067
quote:
3s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 18:11 schreef Scjvb het volgende:
in de meest perfecte Haerlemsche sferen, met volle teugen genietend van het overheerlijke buffet, beste lezer,
Ziet er ongehoord lullig uit Maestro. Heb je je nog een bietje vermaakt? :)
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_177097141
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 18:51 schreef CoolGuy het volgende:
En de mensen die geen geld hebben kunnen ook niet meer in de Bijlmer of de Schilderswijk terecht. :')
Je kunt wel van die k*tsmileys doen en doen alsof je beter bent dan de rest maar je woont zelf ook in een bescheiden huisje in een niet al te beste buurt. Dus al die verhevenheid is nergens voor nodig. Het is al vaker tegen je gezegd en je trekt je daar niets van aan en je houdt die k*tattitude. Maar toch maar weer even. Misschien voor nieuwe users, dat ze het weten.

[ Bericht 0% gewijzigd door Bart2002 op 11-02-2018 00:27:35 ]
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_177097196
Als je dat geld hebt waarom ga je dan in de Randstad of waar dan ook in het westen wonen.
Serieus waar komt het vandaan dat mensen alsmaar meer in grote steden willen gaan wonen, is toch echt idioot dat je in een stad wilt gaan wonen.
Lekker opgepropt met elkaar ergens zitten voor veel te hoge prijzen, ja echt heerlijk hoor.
pi_177097229
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2018 00:19 schreef Bart2002 het volgende:

Je kunt wel van die k*tsmileys doen en doen alsof je beter bent dan de rest maar je woont zelf ook in een bescheiden huisje in een niet al te beste buurt. Dus als die verhevenheid is nergens voor nodig. Het is al vaker tegen je gezegd en je trekt je daar niets van aan en je houdt die k*tattitude. Maar toch maar weer even. Misschien voor nieuwe users, dat ze het weten.
Als je iemand wilt terechtwijzen kun je beter niet vloeken. Toon je alleen maar je eigen slechte attitude.
Hij noemt dan ook 2 grote achterstandswijken, al zijn voor mij alle wijken in steden als Amsterdam achterstandswijken. Wie gaat daar nou voor de lol wonen. Maar ja dat ben ik.
pi_177097340
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2018 00:24 schreef bianconeri het volgende:
Hij noemt dan ook 2 grote achterstandswijken
Hij weet dat helemaal niet. De man is een provinciaal. Hij doet zich zeer wereldwijs en bemiddeld voor op een erg irritante manier. Maar in het echt is het niet veel hoor. En hij doet altijd precies dat soort smileys die duidelijk moeten maken: haha ik ben lekker beter dan jij/jullie. Dat is zeer vervelende gedrag. Hij heeft dat zelf helemaal niet door overigens.

Hij verdeelt de mensheid in hen die geld hebben en zij die dat niet hebben. Hij vindt zelf (behoorlijk ten onrechte..) dat ie bij die eerste groep behoort en vindt zich daarom beter dan de rest. Zwaar annoying.

[ Bericht 9% gewijzigd door Bart2002 op 11-02-2018 00:42:35 ]
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_177097475
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 22:15 schreef Zith het volgende:

[..]

1300 EUR/m hypotheek voor een huis van 400k (2.1%) is toch best redelijk?, da's voor een stel 650 pp.
Je legt je dan een hele tijd vast om elke maand trouw 650 euro per maand p.p. op te hoesten. Dat is best een nare verplichting. Laten we niet doen alsof het "peanuts" is. Het is toch bijna 3.000 oude guldens per maand... Geen gering bedrag voor enkel een dak boven het hoofd. Je moet dan de rest nog. Het wordt ook een angstig verhaal om je baan kwijt te raken. Dat jezelf vastleggen voor dat soort bedragen maakt moderne slaven van mensen.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_177097587
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2018 00:37 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Je legt je dan een hele tijd vast om elke maand trouw 650 euro per maand p.p. op te hoesten. Dat is best een nare verplichting. Laten we niet doen alsof het "peanuts" is. Het is toch bijna 3.000 oude guldens per maand... Geen gering bedrag voor enkel een dak boven het hoofd. Je moet dan de rest nog. Het wordt ook een angstig verhaal om je baan kwijt te raken. Dat jezelf vastleggen voor dat soort bedragen maakt moderne slaven van mensen.
Of je verdient beide gewoon 2500 netto.
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
pi_177097621
quote:
1s.gif Op zondag 11 februari 2018 00:43 schreef ludovico het volgende:

[..]

Of je verdient beide gewoon 2500 netto.
Voorlopig in jouw dromen en moet je lenen. 2.500 netto is niet iets waar veel youngsters mee thuis komen. Het is m.i. nutteloos om bedragen te gaan roepen. Een huis van 4 ton is voor de modale 2-verdiener veel te hoog gegrepen. Het is ook altijd zo dat als je zo'n bedrag moet sparen is dat veel en als je het kunt lenen een "schijntje". De perceptie is vaak gemankeerd.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_177097697
Tijd om eens te gaan bijbouwen dus.
pi_177097733
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2018 00:45 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Voorlopig in jouw dromen en moet je lenen. 2.500 netto is niet iets waar veel youngsters mee thuis komen. Het is m.i. nutteloos om bedragen te gaan roepen. Een huis van 4 ton is voor de modale 2-verdiener veel te hoog gegrepen. Het is ook altijd zo dat als je zo'n bedrag moet sparen is dat veel en als je het kunt lenen een "schijntje". De perceptie is vaak gemankeerd.
Hmm... Ach, moet wel lukken...

Mja als je 1300*12= +- 15k per jaar kwijt bent... En je verdient samen 70k.. dan is dat prima op te hoesten zou je zeggen. En ik neem aan dat je het vorige huis eerst ontgroeid in een jaar of 3 a 4 dus dan heb je samen ook al flink gespaard.
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
pi_177097809
quote:
1s.gif Op zondag 11 februari 2018 00:53 schreef ludovico het volgende:

[..]

Hmm... Ach, moet wel lukken...

Mja als je 1300*12= +- 15k per jaar kwijt bent... En je verdient samen 70k.. dan is dat prima op te hoesten zou je zeggen. En ik neem aan dat je het vorige huis eerst ontgroeid in een jaar of 3 a 4 dus dan heb je samen ook al flink gespaard.
Het is een verschrikkelijke verplichting Ludo. Een duur huis is een blok aan het been. Ik weet dat in retrospectief. :) Die trein moet altijd maar door. Je kunt geen pas op de plaats meer maken als je daar behoefte aan hebt. En dat maakt je tot een moderne slaaf dus. Zo zie ik dat. Voor jonge mensen is het al helemaal verkeerd om zo vroeg zo locked-in te worden.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  Moderator zondag 11 februari 2018 @ 01:01:26 #99
351145 crew  R-woud93
Voorbeelduser
pi_177097860
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2018 00:22 schreef bianconeri het volgende:
Als je dat geld hebt waarom ga je dan in de Randstad of waar dan ook in het westen wonen.
Serieus waar komt het vandaan dat mensen alsmaar meer in grote steden willen gaan wonen, is toch echt idioot dat je in een stad wilt gaan wonen.
Lekker opgepropt met elkaar ergens zitten voor veel te hoge prijzen, ja echt heerlijk hoor.
Dit, ik zit lekker in de rust en de ruimte.

Geen last van overlast _O_ :W

(En goedkoop)
~FEYENOORD~
*De donkerste nachten produceren de helderste sterren*
pi_177097861
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2018 00:58 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Het is een verschrikkelijke verplichting Ludo. Een duur huis is een blok aan het been. Ik weet dat in retrospectief. :) Die trein moet altijd maar door. Je kunt geen pas op de plaats meer maken als je daar behoefte aan hebt. En dat maakt je tot een moderne slaaf dus. Zo zie ik dat. Voor jonge mensen is het al helemaal verkeerd om zo vroeg zo locked-in te worden.
Ja hey, als je ouder bent ook naar mijn idee hoor, maar ik hecht maybe ook niet zoveel waarde aan veel ruimte..
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
pi_177100685
Mensen die pleiten voor nog meer bebouwing. :{
Alsof Nederland nog niet dicht genoeg bebouwd is. :{
pi_177100820
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2018 09:23 schreef Hamzoef het volgende:
Mensen die pleiten voor nog meer bebouwing. :{
Alsof Nederland nog niet dicht genoeg bebouwd is. :{
Met grenzen open zal het nooit genoeg zijn...
Ik zou best christen en verlost willen zijn, als de christenen er maar wat verloster uit zouden zien.
(Nietzsche)
pi_177101194
quote:
Maar godskolere waar woon je dan ook zeg. In een houten vervallen niet geisoleerd huis in the middle of nowhere.

Als je de suiker vergeten bent in de supermarkt ben je 2 uur onderweg even op en neer naar de winkel.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_177101289
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 22:19 schreef LXIV het volgende:

[..]

Je kunt wel cashen maar waar ga je dan heen?

In de bouw kun je meer verdienen dan met een hoogopgeleide functie tegenwoordig. moet je ook harder werken!
In de bouw heb je ook hoogopgeleide functies.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_177101428
quote:
1s.gif Op zondag 11 februari 2018 09:44 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Maar godskolere waar woon je dan ook zeg. In een houten vervallen niet geisoleerd huis in the middle of nowhere.

Als je de suiker vergeten bent in de supermarkt ben je 2 uur onderweg even op en neer naar de winkel.
Is toch fantastisch als extra huis? Het is dat je een dag onderweg bent om er te komen. Als het op dezelfde afstand als zeg de Ardennen zou liggen, zou half Nederland zoiets kopen.
pi_177101582
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2018 00:22 schreef bianconeri het volgende:
Als je dat geld hebt waarom ga je dan in de Randstad of waar dan ook in het westen wonen.
Serieus waar komt het vandaan dat mensen alsmaar meer in grote steden willen gaan wonen, is toch echt idioot dat je in een stad wilt gaan wonen.
Lekker opgepropt met elkaar ergens zitten voor veel te hoge prijzen, ja echt heerlijk hoor.
Je moet gewoon doen wat je zelf prettig vind en je niet druk maken om wat een ander wil.

Er is een reden dat grote steden groot zijn en kleine dorpen niet: er willen blijkbaar meer mensen in een grote stad wonen dan in een klein dorp.

Redenen kun je zelf wel bedenken
- carriere
- opleiding
- faciliteiten
- gemak
- dynamische omgeving
Etc.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_177101615
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2018 09:51 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Is toch fantastisch als extra huis? Het is dat je een dag onderweg bent om er te komen. Als het op dezelfde afstand als zeg de Ardennen zou liggen, zou half Nederland zoiets kopen.
Als extra huis wel. Al moet je je denk ik niet vergissen in de onderhoudskosten.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_177101668
quote:
1s.gif Op zondag 11 februari 2018 09:56 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Als extra huis wel. Al moet je je denk ik niet vergissen in de onderhoudskosten.
Ik zou het daar kopen voor de grond, en er dan een onderhoudsarme blokhut opzetten. Maar ja, de reisafstand he...
pi_177101738
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2018 09:58 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Ik zou het daar kopen voor de grond, en er dan een onderhoudsarme blokhut opzetten. Maar ja, de reisafstand he...
Ik denk dat grond helemaal bijna niks kost daar.

Die reisafstand gaat je enorm tegenstaan denk ik. En een groot deel van het jaar is het bijna de hele dag donker en ligt er een meter sneeuw op de weg.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_177101765
quote:
1s.gif Op zondag 11 februari 2018 10:00 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Ik denk dat grond helemaal bijna niks kost daar.

Die reisafstand gaat je enorm tegenstaan denk ik. En een groot deel van het jaar is het bijna de hele dag donker en ligt er een meter sneeuw op de weg.
Oh, dan nog liever een vakantiehuis in dunbevolkt gebied ergens in Duitsland.
  zondag 11 februari 2018 @ 10:08:55 #111
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_177101955
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2018 10:01 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Oh, dan nog liever een vakantiehuis in dunbevolkt gebied ergens in Duitsland.
Het Zwarte Woud blijft voor mij een erg geschikt plekje.
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
pi_177101979
quote:
14s.gif Op zondag 11 februari 2018 10:08 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:

[..]

Het Zwarte Woud blijft voor mij een erg geschikt plekje.
Maar dat is vrij duur. Ik geef dan de voorkeur aan de Harz. Ben je daar wel eens geweest?
  zondag 11 februari 2018 @ 10:15:32 #113
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_177102102
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2018 09:23 schreef Hamzoef het volgende:
Mensen die pleiten voor nog meer bebouwing. :{
Alsof Nederland nog niet dicht genoeg bebouwd is. :{
Zolang er woningschaarste is zijn er te weinig woningen.

Het probleem is ook deels wat mensen gewend zijn. Je kunt niet allemaal een ruime eengezinswoning vlak bij het centrum in de randstad bewonen. Er moeten meer huizen worden gebouwd buiten de randstad of erbinnen, maar dan flats. Helaas gebeurt dat ook niet en stijgen dus overal de prijzen, waardoor een eigen huis voor steeds minder mensen binnen bereik ligt.
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
  zondag 11 februari 2018 @ 10:17:24 #114
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_177102153
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2018 10:09 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Maar dat is vrij duur. Ik geef dan de voorkeur aan de Harz. Ben je daar wel eens geweest?
Nee. Maar erg mooi als ik Google images mag geloven.
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
pi_177102491
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 18:48 schreef WheeledWarrior het volgende:
Als je wat geld hebt ga je toch niet in de Bijlmer of de Schilderswijk blijven zitten :')
De Bijlmer is allang niet meer zoals vroeger. Grote delen zijn volledig nieuwbouw geworden en onherkenbaar. Zelfs luxe huizen met grachtjes vindt je er tegenwoordig. Achter station Diemen-Zuid wordt in oud Amsterdamse stijl (met moderne invloeden erin) een knots van een nieuwe woonwijk gebouwd genaamd Hollands park.

Het Bijlmer Arena gebied is dé Nederlandse trekpleister geworden voor concertpubliek en natuurlijk voor de voetballiefhebbers.

De Amsterdamse binnenstad is een no go area geworden omdat het onbetaalbaar is geworden. Vroeger was wonen buiten de ring taboe maar inmiddels is die scheidslijn opgeheven omdat tussen het Amstelstation en Duivendrecht-Zuidoost enorme wijken uit de grond worden gestamd. Zuidoost krijgt hiermee feitelijk naast de bestaande metroverbinding een vaste aansluiting met de binnenstad.

Dus ik kan me goed voorstellen dat ook daar de prijzen flink aan het stijgen zijn. Dat is alleen maar goed voor de voortgang van zo'n gebied.
pi_177102609
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2018 10:31 schreef Elzies het volgende:

[..]

De Bijlmer is allang niet meer zoals vroeger. Grote delen zijn volledig nieuwbouw geworden en onherkenbaar. Zelfs luxe huizen met grachtjes vindt je er tegenwoordig. Achter station Diemen-Zuid wordt in oud Amsterdamse stijl (met moderne invloeden erin) een knots van een nieuwe woonwijk gebouwd genaamd Hollands park.

Het Bijlmer Arena gebied is dé Nederlandse trekpleister geworden voor concertpubliek en natuurlijk voor de voetballiefhebbers.

De Amsterdamse binnenstad is een no go area geworden omdat het onbetaalbaar is geworden. Vroeger was wonen buiten de ring taboe maar inmiddels is die scheidslijn opgeheven omdat tussen het Amstelstation en Duivendrecht-Zuidoost enorme wijken uit de grond worden gestamd. Zuidoost krijgt hiermee feitelijk naast de bestaande metroverbinding een vaste aansluiting met de binnenstad.

Dus ik kan me goed voorstellen dat ook daar de prijzen flink aan het stijgen zijn. Dat is alleen maar goed voor de voortgang van zo'n gebied.
Klopt, de frame dat Zuid-Oost zo slecht is dateert van de jaren '80 en blijft hardnekkig rondzingen. Intussen is daar veel veranderd. Het is prima toeven in Zuid-Oost tegenwoordig, op enkele plekken na (Gein bijvoorbeeld).
  zondag 11 februari 2018 @ 10:50:58 #117
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_177102880
Niemand dwingt je met een revolver op je hoofd om in Amsterdam te wonen toch?
pi_177102887
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2018 00:22 schreef bianconeri het volgende:
Als je dat geld hebt waarom ga je dan in de Randstad of waar dan ook in het westen wonen.
Serieus waar komt het vandaan dat mensen alsmaar meer in grote steden willen gaan wonen, is toch echt idioot dat je in een stad wilt gaan wonen.
Lekker opgepropt met elkaar ergens zitten voor veel te hoge prijzen, ja echt heerlijk hoor.
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2018 10:50 schreef Hexagon het volgende:
Niemand dwingt je met een revolver op je hoofd om in Amsterdam te wonen toch?
De echte yup wil kunnen vertellen dat hij dichtbij Amsterdam woont waar het allemaal gebeurd. Die wil niet naar een "provincie".
pi_177102990
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2018 10:50 schreef Hexagon het volgende:
Niemand dwingt je met een revolver op je hoofd om in Amsterdam te wonen toch?
De werkgelegenheid zit er wel. Als mensen buiten de stad moeten gaan wonen en dan 25 kilometer met de auto naar het werk moeten rijden elke dag, dan is dat hartstikke slecht voor het milieu.
  zondag 11 februari 2018 @ 10:58:22 #120
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_177103009
quote:
1s.gif Op zondag 11 februari 2018 10:51 schreef Beathoven het volgende:

[..]

[..]

De echte yup wil kunnen vertellen dat hij dichtbij Amsterdam woont waar het allemaal gebeurd. Die wil niet naar een "provincie".
Daar betalen ze dan maar lekker voor in hun bijlmerflatje
pi_177103030
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2018 10:57 schreef Igen het volgende:

[..]

De werkgelegenheid zit er wel. Als mensen buiten de stad moeten gaan wonen en dan 25 kilometer met de auto naar het werk moeten rijden elke dag, dan is dat hartstikke slecht voor het milieu.
Er is toch overal wel werk?
  zondag 11 februari 2018 @ 11:01:40 #122
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_177103095
Alles bij elkaar is veel beter voor het milieu
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_177103110
quote:
1s.gif Op zondag 11 februari 2018 10:59 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Er is toch overal wel werk?
  zondag 11 februari 2018 @ 11:08:33 #124
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_177103278
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2018 10:57 schreef Igen het volgende:

[..]

De werkgelegenheid zit er wel. Als mensen buiten de stad moeten gaan wonen en dan 25 kilometer met de auto naar het werk moeten rijden elke dag, dan is dat hartstikke slecht voor het milieu.
Wat meer spreiding van die werkgelegenheid lijkt me dan een betere optie. Je kan immers in Amsterdam niet oneindig bijbouwen.
pi_177103293
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2018 11:01 schreef LXIV het volgende:
Alles bij elkaar is veel beter voor het milieu
Ligt er aan wat je onder milieu verstaat. Voor je eigen milieu is het echt niet goed om in Amsterdam te gaan wonen hoor.
pi_177103338
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2018 10:58 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Daar betalen ze dan maar lekker voor in hun bijlmerflatje
Precies

Mijn ervaring met Randstedelingen in de provincie is dat ze altijd even benadrukken dat ze eigenlijk zichzelf wat mislukt voelen om er te moeten werken, maar altijd nog een dikke plus zijn qua kennis boven de locals. Gelukkig zijn er niet een heleboel van deze verdwaalde messiassen .

Zit zelf in het buitenland en elders ter wereld zijn er echt steden zijn waar ieder gebouw een deel van het doolhof lijkt en waar steden ontstaan zijn door een weg en men maar van kruispunt naar kruispunt werkte. Als je claustrofobisch bent wil je met die beperkte ruimte en het vele verkeer er zo snel mogelijk vandaan. En nu lijken me zelfs de drukste wijken van de Randstadt wel lekker ruim om van het fietsersdorp Amsterdam nog maar te zwijgen.

[ Bericht 3% gewijzigd door Beathoven op 11-02-2018 11:21:12 ]
pi_177103509
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2018 11:08 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Wat meer spreiding van die werkgelegenheid lijkt me dan een betere optie. Je kan immers in Amsterdam niet oneindig bijbouwen.
Je kan in Amsterdam best bijbouwen. Werkgelegenheid verplaatsen kan daarentegen niet zomaar. Je kan mensen immers niet dwingen om in Lelystad bedrijven op te richten.
  zondag 11 februari 2018 @ 11:20:42 #128
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_177103588
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2018 11:09 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Ligt er aan wat je onder milieu verstaat. Voor je eigen milieu is het echt niet goed om in Amsterdam te gaan wonen hoor.
Als je een grote stad creeert, met goed OV, bijvoorbeeld electrisch OV onder de grond, goede fiets/voetgangerinfra, alles dicht bij elkaar, energieneutrale appartementen, etc. dan is dat heel efficiënt en schoon allemaal. Dan is het in zo'n stad ook schoner dan op het platteland met varkensstallen en diesels.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  zondag 11 februari 2018 @ 11:21:47 #129
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_177103603
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2018 11:02 schreef Igen het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Dit is toch op zich een prima verdeling zo te zien? Op de postzegel die Nederland is vind je binnen 15 km altijd wel een werk-gemeente.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  zondag 11 februari 2018 @ 11:22:10 #130
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_177103609
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2018 11:17 schreef Igen het volgende:

[..]

Je kan in Amsterdam best bijbouwen. Werkgelegenheid verplaatsen kan daarentegen niet zomaar. Je kan mensen immers niet dwingen om in Lelystad bedrijven op te richten.
Je kunt bedrijven stimuleren om vestigingen elders te openen.

Maar hoe zie je dat bijbouwen voor je? Alle Amsterdammers in grote torenflats?
pi_177103614
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2018 11:20 schreef LXIV het volgende:

[..]

Als je een grote stad creeert, met goed OV, bijvoorbeeld electrisch OV onder de grond, goede fiets/voetgangerinfra, alles dicht bij elkaar, energieneutrale appartementen, etc. dan is dat heel efficiënt en schoon allemaal. Dan is het in zo'n stad ook schoner dan op het platteland met varkensstallen en diesels.
En Q-koorts.
pi_177103621
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2018 11:17 schreef Igen het volgende:

[..]

Je kan in Amsterdam best bijbouwen. Werkgelegenheid verplaatsen kan daarentegen niet zomaar. Je kan mensen immers niet dwingen om in Lelystad bedrijven op te richten.
Bedrijven zien liever Amsterdam op het nationale en internationale visitekaartje. Lelystad is geen sterk merk.
pi_177103629
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2018 11:20 schreef LXIV het volgende:

[..]

Als je een grote stad creeert, met goed OV, bijvoorbeeld electrisch OV onder de grond, goede fiets/voetgangerinfra, alles dicht bij elkaar, energieneutrale appartementen, etc. dan is dat heel efficiënt en schoon allemaal. Dan is het in zo'n stad ook schoner dan op het platteland met varkensstallen en diesels.
Als je een nieuwe stad bouwt kan dit allemaal, maar er is nu eenmaal sprake van een erfenis omdat steden niet in 1x gebouwd worden.

Amsterdam is al aardig oud en bij de eerste bouw was hetgeen je schrijft er niet.
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
  zondag 11 februari 2018 @ 11:23:53 #134
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_177103632
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2018 11:17 schreef Igen het volgende:

[..]

Je kan in Amsterdam best bijbouwen. Werkgelegenheid verplaatsen kan daarentegen niet zomaar. Je kan mensen immers niet dwingen om in Lelystad bedrijven op te richten.
Voor Nederlanders (moi incluis) is Amsterdam een gigantische, overbevolkte mega-metropool waar met geen mogelijkheid nog iemand bij kan. Internationaal gezien valt dat best nog wel mee. Je kunt idd best bijbouwen, als je het maar slim doet. Je zou het ook zo kunnen doen dat het mensen mogelijk maakt bijv geen auto nodig te hebben.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  zondag 11 februari 2018 @ 11:24:52 #135
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_177103645
quote:
1s.gif Op zondag 11 februari 2018 11:23 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Bedrijven zien liever Amsterdam op het nationale en internationale visitekaartje. Lelystad is geen sterk merk.
Als je een bedrijf in Lelystad hebt kun je gerust Amsterdam op het kaartje schrijven. Dat is min of meer hetzelfde.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_177103654
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2018 11:23 schreef LXIV het volgende:
Je zou het ook zo kunnen doen dat het mensen mogelijk maakt bijv geen auto nodig te hebben.
Ik zie niet in hoe je een ander systeem bouwt wat betaalbaar is wat de auto overtreft in ook maar 1 punt.
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
  zondag 11 februari 2018 @ 11:25:19 #137
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_177103657
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2018 11:23 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]

Als je een nieuwe stad bouwt kan dit allemaal, maar er is nu eenmaal sprake van een erfenis omdat steden niet in 1x gebouwd worden.

Amsterdam is al aardig oud en bij de eerste bouw was hetgeen je schrijft er niet.
Dat klopt, maar in Noord kan je dat wel doen. En dan zit je ook nog binnen 10 minuten in het centrum.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_177103679
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2018 11:25 schreef LXIV het volgende:

[..]

Dat klopt, maar in Noord kan je dat wel doen. En dan zit je ook nog binnen 10 minuten in het centrum.
Ah dus nu verklein je je stad tot een wijk ipv wat je net zei....
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
  zondag 11 februari 2018 @ 11:27:10 #139
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_177103690
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2018 11:25 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]

Ik zie niet in hoe je een ander systeem bouwt wat betaalbaar is wat de auto overtreft in ook maar 1 punt.
Wanneer alles zo dicht bij elkaar ligt dat je het gewoon te voet kunt doen of met de fiets. Veel mensen in Amsterdam hebben al geen auto meer. Ook niet nodig als je daar werkt, je sociale kring hebt en alles kunt kopen wat je wil.
Hier haalt iedereen die 18 wordt nog meteen zijn rijbewijs en koopt een auto. In Amsterdam is dat helemaal niet meer hot
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_177103704
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2018 11:27 schreef LXIV het volgende:

[..]

Wanneer alles zo dicht bij elkaar ligt dat je het gewoon te voet kunt doen of met de fiets. Veel mensen in Amsterdam hebben al geen auto meer. Ook niet nodig als je daar werkt, je sociale kring hebt en alles kunt kopen wat je wil.
Hier haalt iedereen die 18 wordt nog meteen zijn rijbewijs en koopt een auto. In Amsterdam is dat helemaal niet meer hot
van de ene kant naar de andere kant van de stad te voet.... :')
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
  zondag 11 februari 2018 @ 11:27:57 #141
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_177103706
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2018 11:24 schreef LXIV het volgende:

[..]

Als je een bedrijf in Lelystad hebt kun je gerust Amsterdam op het kaartje schrijven. Dat is min of meer hetzelfde.
Idd, desnoods zet je een belmiep in Amsterdam neer
pi_177103712
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2018 11:22 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Je kunt bedrijven stimuleren om vestigingen elders te openen.

Maar hoe zie je dat bijbouwen voor je? Alle Amsterdammers in grote torenflats?
Bijvoorbeeld.
pi_177103720
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2018 11:24 schreef LXIV het volgende:

[..]

Als je een bedrijf in Lelystad hebt kun je gerust Amsterdam op het kaartje schrijven. Dat is min of meer hetzelfde.
Mja..

Je kunt je dan misschien een postbus in Amsterdam hebben.

Gewoon allemaal ff een postbus aanvragen hier. Werkt statusverhogend.
  zondag 11 februari 2018 @ 11:29:24 #144
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_177103740
quote:
1s.gif Op zondag 11 februari 2018 11:28 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Mja..

Je kunt je dan misschien een postbus in Amsterdam hebben.
Of 'Amsterdam area' of 'groot Amsterdam'
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_177103810
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2018 11:29 schreef LXIV het volgende:

[..]

Of 'Amsterdam area' of 'groot Amsterdam'
Ook mogelijk, en internationaal zou dat zeker een verschil maken al is 'omgeving' voor veel Nederlanders niet 't zelfde als 'in het hart van..'.
  zondag 11 februari 2018 @ 11:34:15 #146
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_177103832
quote:
1s.gif Op zondag 11 februari 2018 11:33 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Ook mogelijk, en internationaal zou dat zeker een mogelijk verschil maken al is 'omgeving' voor veel Nederlanders niet 't zelfde als 'in het hart van..'.
Theoretisch (zonder files) sta ik zelfs binnen een uur in het centrum van Amsterdam. Internationaal gezien is dat dan ook 'Amsterdam area'. Dat geldt voor meer dan de helft van Nederland.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_177103879
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2018 11:34 schreef LXIV het volgende:

[..]

Theoretisch (zonder files) sta ik zelfs binnen een uur in het centrum van Amsterdam. Internationaal gezien is dat dan ook 'Amsterdam area'. Dat geldt voor meer dan de helft van Nederland.
Dat is waar..

En met files?
  zondag 11 februari 2018 @ 11:36:57 #148
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_177103898
quote:
1s.gif Op zondag 11 februari 2018 11:36 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Dat is waar..

En met files?
Dan wat langer. Maar met de trein ook een uurtje.
Enfin. Nederlanders wonen op een postzegel en zijn ook op die manier gaan denken.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_177103934
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2018 11:23 schreef LXIV het volgende:

[..]

Voor Nederlanders (moi incluis) is Amsterdam een gigantische, overbevolkte mega-metropool waar met geen mogelijkheid nog iemand bij kan. Internationaal gezien valt dat best nog wel mee. Je kunt idd best bijbouwen, als je het maar slim doet. Je zou het ook zo kunnen doen dat het mensen mogelijk maakt bijv geen auto nodig te hebben.
Het moet natuurlijk geen Hong Kong worden, maar zelfs de originele Bijlmer-hoogbouw had zo veel groen dat de bevolkingsdichtheid niet groter was dan die van een wijk met rijtjeshuizen. Bij de sanering is daadwerkelijk ook een hoop hoogbouw door rijtjeshuizen vervangen.

Een kosmopolitische wereldstad zou het toch wel aan moeten durven om een klein beetje compacter te bouwen dan dat, als in de praktijk blijkt dat de vraag de spuigaten uit loopt en de mensen liever wat kleiner maar dan wel in de stad wonen.
  zondag 11 februari 2018 @ 11:40:54 #150
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_177103970
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2018 11:39 schreef Igen het volgende:

[..]

Het moet natuurlijk geen Hong Kong worden, maar zelfs de originele Bijlmer-hoogbouw had zo veel groen dat de bevolkingsdichtheid niet groter was dan die van een wijk met rijtjeshuizen. Bij de sanering is daadwerkelijk ook een hoop hoogbouw door rijtjeshuizen vervangen.

Een kosmopolitische wereldstad zou het toch wel aan moeten durven om een klein beetje compacter te bouwen dan dat, als in de praktijk blijkt dat de vraag de spuigaten uit loopt en de mensen liever wat kleiner maar dan wel in de stad wonen.
Hoogbouw hoeft helemaal niet tot verpaupering te leiden, als er maar de juiste mensen in komen te wonen.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')