Goed nieuws, het is makkelijk en snel:quote:Op donderdag 8 februari 2018 00:28 schreef FANN het volgende:
[..]
Hoe maak je zo'n met op de huid gebakken makreelfilet?
zit er lekker uit, ik moet meer vis eten zegt de dokter
Jij eet om 8:48 vis?quote:Op donderdag 8 februari 2018 08:48 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Goed nieuws, het is makkelijk en snel:
Zo nodig droogdeppen, beetje zout aan beide kanten.
Pan op hoog vuur, als die heet is een beetje olijfolie er in, filet met de huid naar beneden in de pan. Met een spatel tegen de pan aanduwen, maar niet heen en weer bewegen.
Na 2 minuten het vuur uitzetten, de filet omdraaien en nog twee minuten laten gaan.
Klaar!
Zo heb je dus in 4 minuten een heerlijk makreelfiletje :-D
[ afbeelding ]
Jaloers is. .quote:Op donderdag 8 februari 2018 11:33 schreef Iwanius het volgende:
Lunch
[ afbeelding ]
Opnieuw die heerlijke Gamba's met schil van weleer in een spicy saus met kousenband en witte rijst.
Tis tenslotte donderdagmiddag(bijna)
Ik kan de kaascashews aanraden.quote:Op donderdag 8 februari 2018 13:20 schreef Karzai het volgende:
ik heb nog een vvv bon misschien maar eens wat voer mee halen bij de hema
vanavond ovenschotel met spitskool gehakt paprika en kaas
Waarom krijg je in dat soort tenten altijd rijst voor een weeshuis?quote:Op donderdag 8 februari 2018 11:33 schreef Iwanius het volgende:
Lunch
[ afbeelding ]
Opnieuw die heerlijke Gamba's met schil van weleer in een spicy saus met kousenband en witte rijst.
Tis tenslotte donderdagmiddag(bijna)
Omdat Iwaniusquote:Op donderdag 8 februari 2018 17:57 schreef Ferdii het volgende:
[..]
Waarom krijg je in dat soort tenten altijd rijst voor een weeshuis?
Kost geen drol en dan lijkt het wat hè.quote:Op donderdag 8 februari 2018 17:57 schreef Ferdii het volgende:
[..]
Waarom krijg je in dat soort tenten altijd rijst voor een weeshuis?
Omdat in dat soort "tenten" men je met een volle maag wil zien vertrekken en men geen zunige 'Hollandse"quote:Op donderdag 8 februari 2018 17:57 schreef Ferdii het volgende:
Waarom krijg je in dat soort tenten altijd rijst voor een weeshuis?
3 happen lekker eten en daarna nog 3 kwart bord droge rijst? no thanks zelfde als bij de lokale chinees, bak baby pang oid is zo leeg, bak rijst had een kwart kunnen zijn van een normale bakquote:Op donderdag 8 februari 2018 19:27 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Omdat in dat soort "tenten" men je met een volle maag wil zien vertrekken en men geen zunige 'Hollandse"
afgemeten porties serveert.
Avondeten
[ afbeelding ]
Yup.maar weer eens op herhaling met deze combo ( buikspek/grote sui kau thong soep/licht gefrituurde gamba's met kop en staart
in Sichuanese stijl) bij mijn lievelings Sichuanese keuken nabij de Kruiskade.
Raar ik eet meestal 3 dagen van Chinees afhaalquote:Op donderdag 8 februari 2018 19:36 schreef Ferdii het volgende:
[..]
3 happen lekker eten en daarna nog 3 kwart bord droge rijst? no thanks zelfde als bij de lokale chinees, bak baby pang oid is zo leeg, bak rijst had een kwart kunnen zijn van een normale bak
Nooit in Argentinië geweest Daar is het heel normaal om bij een voor-, hoofd- of vooral nagerecht te zeggen: "Para compartir", om te delen De meeste mensen vergeten ook nooit meer hun eerste keer dat ze ergens een kop koffie met "een stukje taart" bestellen hierquote:Op donderdag 8 februari 2018 20:20 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik ken geen zuinige Hollandse porties eerlijk gezegd. We staan niet bekend om kleine porties. Juist niet vind ik.
Nou, ik wel. Zat eigenlijk. Ik noem dat "afgemeten en afgewogen" porties die zo zijn samengesteld dat de winstmarge altijd klopt voor de uitbater, gewoon omdat hij dat normaal vindt en zo wil handelen. En dat is voor mij altijd te weinig, sowieso voor goede eters en kerels van formaat.quote:Op donderdag 8 februari 2018 20:20 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik ken geen zuinige Hollandse porties eerlijk gezegd. We staan niet bekend om kleine porties. Juist niet vind ik.
Nu n kop thee. Nwe afhaaltent waar ik mn wokmaaltijdje had is top
Dat ís toch ook normaal? Dat je winst wilt maken op de dingen die je verkoopt? Verkoopprijs minus kosten is marge. Lijkt me handiger dat je dat ook per gerecht berekend ipv 1 keer per jaar kijken wat er op de bankrekening is bijgekomen.quote:Op vrijdag 9 februari 2018 08:58 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Nou, ik wel. Zat eigenlijk. Ik noem dat "afgemeten en afgewogen" porties die zo zijn samengesteld dat de winstmarge altijd klopt voor de uitbater, gewoon omdat hij dat normaal vindt en zo wil handelen.
het werd wat anders.quote:Op vrijdag 9 februari 2018 10:18 schreef FutureFairytale het volgende:
Breaker, thee en dropjes.
Vanmiddag een boss burger menu van KFC met maïskolf
Latte met cognac??bah.. Waarom niet gewoon espresso met VSOP hennessy of Remi Martin?quote:Op vrijdag 9 februari 2018 14:22 schreef Iwanius het volgende:
Vrijdagmiddagacclimatisering
[ afbeelding ]
Heerlijke sigaar i.c.m.fijne cognac en "Koffie Verkeerd". Tis tenslotte nog steeds vrijdagmiddag.
Ik drink meestal XO's als dat er is, gewoon omdat ik die het fijnst/zachtst van smaak vind. En Hennessy XO is 1 van mijn favorieten.quote:Op vrijdag 9 februari 2018 17:28 schreef Kopstoot het volgende:
Omdat dat niet zo’n beste cognacs zijn. Als Iwanius het over een goede cognac heeft drinkt hij hopelijk geen Hennesy of Rémy Martin.
Waar laat je het allemaal?quote:Op vrijdag 9 februari 2018 19:32 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Ik drink meestal XO's als dat er is, gewoon omdat ik die het fijnst/zachtst van smaak vind. En Hennessy XO is 1 van mijn favorieten.
Avondeten (geweest)
[ afbeelding ]
Heerlijk Thais weer. Ossenhaas met pepers en basilicum, frisje/Thais biertje
en casave chips met een pindasausje.
Daarna acclimatiseren met bubbels want tis tenslotte vrijdagavond.
Da's geen straf!quote:Op vrijdag 9 februari 2018 19:32 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Ik drink meestal XO's als dat er is, gewoon omdat ik die het fijnst/zachtst van smaak vind. En Hennessy XO is 1 van mijn favorieten.
Avondeten (geweest)
[ afbeelding ]
Heerlijk Thais weer. Ossenhaas met pepers en basilicum, frisje/Thais biertje
en casave chips met een pindasausje.
Daarna acclimatiseren met bubbels want tis tenslotte vrijdagavond.
XO’s zijn zeker lekker, vind van Hennessy mwah, maar beter dan hun vsop ja. Drink zelf vaak de kleinere huizen, vaak ook betaalbaarder. Bijv. Peyrot XO of hun heritage, van 50 jaar oud, bizar lekker spul.quote:Op vrijdag 9 februari 2018 19:32 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Ik drink meestal XO's als dat er is, gewoon omdat ik die het fijnst/zachtst van smaak vind. En Hennessy XO is 1 van mijn favorieten.
Avondeten (geweest)
[ afbeelding ]
Heerlijk Thais weer. Ossenhaas met pepers en basilicum, frisje/Thais biertje
en casave chips met een pindasausje.
Daarna acclimatiseren met bubbels want tis tenslotte vrijdagavond.
Dank je wel!quote:Op donderdag 8 februari 2018 08:48 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Goed nieuws, het is makkelijk en snel:
Zo nodig droogdeppen, beetje zout aan beide kanten.
Pan op hoog vuur, als die heet is een beetje olijfolie er in, filet met de huid naar beneden in de pan. Met een spatel tegen de pan aanduwen, maar niet heen en weer bewegen.
Na 2 minuten het vuur uitzetten, de filet omdraaien en nog twee minuten laten gaan.
Klaar!
Zo heb je dus in 4 minuten een heerlijk makreelfiletje :-D
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |