abonnement Unibet Coolblue
pi_177043144
Thee
pi_177049430
quote:
1s.gif Op donderdag 8 februari 2018 20:20 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik ken geen zuinige Hollandse porties eerlijk gezegd. We staan niet bekend om kleine porties. Juist niet vind ik.

Nu n kop thee. Nwe afhaaltent waar ik mn wokmaaltijdje had is top ^O^
Nou, ik wel. Zat eigenlijk. Ik noem dat "afgemeten en afgewogen" porties die zo zijn samengesteld dat de winstmarge altijd klopt voor de uitbater, gewoon omdat hij dat normaal vindt en zo wil handelen. En dat is voor mij altijd te weinig, sowieso voor goede eters en kerels van formaat.

Maar dit is allemaal ingevoerd n.a.v.het hele nouvelle cuisine gebeuren waar het vooral om kleinschalige porties ging en waar de normale horeca toen dacht: " Hey...dat kunnen wij ook doen en er een betere winstmarge uithalen dan voorheen." Dus kreeg je toen in allerlei brasserien ook die grote borden met die afgemeten porties als maaltijd, zoals een schilderijtje dus, :r

On topic



Morgen!
pi_177049433
Koffie c_/
pi_177049476
quote:
Oh my! Is dat lekker?
  vrijdag 9 februari 2018 @ 09:30:02 #30
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_177049849
quote:
2s.gif Op vrijdag 9 februari 2018 08:58 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Nou, ik wel. Zat eigenlijk. Ik noem dat "afgemeten en afgewogen" porties die zo zijn samengesteld dat de winstmarge altijd klopt voor de uitbater, gewoon omdat hij dat normaal vindt en zo wil handelen.
Dat ís toch ook normaal? Dat je winst wilt maken op de dingen die je verkoopt? Verkoopprijs minus kosten is marge. Lijkt me handiger dat je dat ook per gerecht berekend ipv 1 keer per jaar kijken wat er op de bankrekening is bijgekomen.

Verder zou ik het fijner vinden als de hoeveelheid rijst kon verschillen per klant ipv dat ze altijd de grootste eter proberen te pleasen, want ik vind het toch zonde. Waarbij ik me voor kan stellen dat jij al standaard meer rijst krijgt. :s)
pi_177050222
gekookt eitje en een worstenbroodje
vanavond ovenschotel deel 2
  vrijdag 9 februari 2018 @ 10:06:04 #32
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_177050385
Thee en toast
pi_177050611
Breaker, thee en dropjes.

Vanmiddag een boss burger menu van KFC met maïskolf :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_177052351
(vroege = 30 min geleden) lunch


Heerlijke Gamba's met en spicy saus i.c.m kousenband en gebakken rijst.


Aansluitend


Whisky, watertje en sigaartje. Laat de sneeuw maar komen die voorspelt is. :7 Tis tenslotte vrijdag.


[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 09-02-2018 11:39:17 ]
pi_177055229
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 februari 2018 10:18 schreef FutureFairytale het volgende:
Breaker, thee en dropjes.

Vanmiddag een boss burger menu van KFC met maïskolf :9
het werd wat anders.
2x Double Krunch burger waarvan 1 met kaas. Geen maïskolf of patat.

Nu een pakje capri sun.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_177056011
Bak kip met ijsbergsla
  vrijdag 9 februari 2018 @ 13:49:11 #37
80382 manny
30 is best veel
pi_177056097
erwtensoep uit de slowcooker. jammie.
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_177056959
Vrijdagmiddagacclimatisering


Heerlijke sigaar i.c.m.fijne cognac en "Koffie Verkeerd". Tis tenslotte nog steeds vrijdagmiddag.
  vrijdag 9 februari 2018 @ 15:01:50 #39
204320 Montelly
-|||-------|||-
pi_177057791
quote:
10s.gif Op vrijdag 9 februari 2018 14:22 schreef Iwanius het volgende:
Vrijdagmiddagacclimatisering

[ afbeelding ]
Heerlijke sigaar i.c.m.fijne cognac en "Koffie Verkeerd". Tis tenslotte nog steeds vrijdagmiddag.

Latte met cognac??bah.. Waarom niet gewoon espresso met VSOP hennessy of Remi Martin? :9
Vergeet niet te liken en te abonneren op mijn vlog:
https://youtu.be/oavMtUWDBTM?t=25s
  vrijdag 9 februari 2018 @ 17:28:44 #40
36221 Kopstoot
Ik houd nog steeds van Janine.
pi_177060888
Omdat dat niet zo’n beste cognacs zijn. Als Iwanius het over een goede cognac heeft drinkt hij hopelijk geen Hennesy of Rémy Martin. ;)
"Als ze de uitkeringen nu hoger maken, hoef ik ook niet zo veel meer te doen.."
  vrijdag 9 februari 2018 @ 19:15:55 #41
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_177062951
wij hadden boerenkoolstampot met kaas en hema rookworst. zuur erbij.

Nu een bak thee met dropjes.

Straks een cola-berenburg en pretzel van Chio
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_177063332
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 februari 2018 17:28 schreef Kopstoot het volgende:
Omdat dat niet zo’n beste cognacs zijn. Als Iwanius het over een goede cognac heeft drinkt hij hopelijk geen Hennesy of Rémy Martin. ;)
Ik drink meestal XO's als dat er is, gewoon omdat ik die het fijnst/zachtst van smaak vind. En Hennessy XO is 1 van mijn favorieten.

Avondeten (geweest)


Heerlijk Thais weer. Ossenhaas met pepers en basilicum, frisje/Thais biertje
en casave chips met een pindasausje.


Daarna acclimatiseren met bubbels want tis tenslotte vrijdagavond. :s)
pi_177063599
quote:
10s.gif Op vrijdag 9 februari 2018 19:32 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Ik drink meestal XO's als dat er is, gewoon omdat ik die het fijnst/zachtst van smaak vind. En Hennessy XO is 1 van mijn favorieten.

Avondeten (geweest)

[ afbeelding ]
Heerlijk Thais weer. Ossenhaas met pepers en basilicum, frisje/Thais biertje
en casave chips met een pindasausje.


Daarna acclimatiseren met bubbels want tis tenslotte vrijdagavond. :s)
Waar laat je het allemaal?
Iedereen schrijft hier uit schaamte onder een pseudoniem.
pi_177063894
Blue Stilton met port (miljaar wat lekker, nooit eerder gehad) en een Negroamaro.
  vrijdag 9 februari 2018 @ 20:18:06 #45
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_177064280
quote:
10s.gif Op vrijdag 9 februari 2018 19:32 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Ik drink meestal XO's als dat er is, gewoon omdat ik die het fijnst/zachtst van smaak vind. En Hennessy XO is 1 van mijn favorieten.

Avondeten (geweest)

[ afbeelding ]
Heerlijk Thais weer. Ossenhaas met pepers en basilicum, frisje/Thais biertje
en casave chips met een pindasausje.


Daarna acclimatiseren met bubbels want tis tenslotte vrijdagavond. :s)
Da's geen straf!
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  vrijdag 9 februari 2018 @ 20:21:31 #46
36221 Kopstoot
Ik houd nog steeds van Janine.
pi_177064359
quote:
10s.gif Op vrijdag 9 februari 2018 19:32 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Ik drink meestal XO's als dat er is, gewoon omdat ik die het fijnst/zachtst van smaak vind. En Hennessy XO is 1 van mijn favorieten.

Avondeten (geweest)

[ afbeelding ]
Heerlijk Thais weer. Ossenhaas met pepers en basilicum, frisje/Thais biertje
en casave chips met een pindasausje.


Daarna acclimatiseren met bubbels want tis tenslotte vrijdagavond. :s)
XO’s zijn zeker lekker, vind van Hennessy mwah, maar beter dan hun vsop ja. Drink zelf vaak de kleinere huizen, vaak ook betaalbaarder. Bijv. Peyrot XO of hun heritage, van 50 jaar oud, bizar lekker spul.
"Als ze de uitkeringen nu hoger maken, hoef ik ook niet zo veel meer te doen.."
  vrijdag 9 februari 2018 @ 21:19:46 #47
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_177066192
Wat kan simpel toch godsgruwelijk lekker zijn zo af en toe... Lunch: boterhammetje gesmeerd met mosterd, reepjes komkommer en dikke plakken leverworst en een boterhammetje gesmeerd met mayo met plakjes tomaat en hardgekookt eitje. Fuck yeah!
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  vrijdag 9 februari 2018 @ 21:23:32 #48
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_177066318
Frozen Pisco Sour
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_177071649
quote:
0s.gif Op donderdag 8 februari 2018 08:48 schreef realAIVD het volgende:

[..]

Goed nieuws, het is makkelijk en snel:

Zo nodig droogdeppen, beetje zout aan beide kanten.

Pan op hoog vuur, als die heet is een beetje olijfolie er in, filet met de huid naar beneden in de pan. Met een spatel tegen de pan aanduwen, maar niet heen en weer bewegen.
Na 2 minuten het vuur uitzetten, de filet omdraaien en nog twee minuten laten gaan.
Klaar!

Zo heb je dus in 4 minuten een heerlijk makreelfiletje :-D

[ afbeelding ]
Dank je wel!

Dat lukt me wel :P
  User die overal opduikt 2022 zaterdag 10 februari 2018 @ 01:24:56 #50
186611 Haags
pi_177072272
Biertje
Zonder wrijving geen glans
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')