abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_179001171
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
2s.gif Op maandag 7 mei 2018 22:06 schreef Kyara het volgende:
Qua tweelingwagens eigenlijk geen idee, wij hadden een wagen voor 3 kindjes ivm oudste die te jong was voor meerijplankjes etc. Maar ik denk dat ik anders voor de Bugaboo zou gaan, en dan tweedehands of zo.


Oja! Je drieling wagen O+
Met een meidenkwartet
  Moderator maandag 7 mei 2018 @ 22:17:25 #102
4756 crew  Kyara
1 + 1 = 3
pi_179001362
quote:
1s.gif Op maandag 7 mei 2018 22:12 schreef Cathmar het volgende:

[..]

Oja! Je drieling wagen O+
Kindertank O+

Ik heb dat ding verkocht aan een pleeggezin waarvan 1 jongetje bij mijn meiden in de klas zit. Dus ik struikel nu alsnog dagelijks over dat ding :')
  maandag 7 mei 2018 @ 23:12:30 #103
243360 _NIKKI_
In de wolken...
pi_179002913
quote:
2s.gif Op maandag 7 mei 2018 22:06 schreef Kyara het volgende:
Qua tweelingwagens eigenlijk geen idee, wij hadden een wagen voor 3 kindjes ivm oudste die te jong was voor meerijplankjes etc. Maar ik denk dat ik anders voor de Bugaboo zou gaan, en dan tweedehands of zo.

Mijn kinderen zijn alledrie begonnen met zwemles. Bij het opnoemen van de namen bleek dat er nog een meisje was met D's naam. Toen de zwemleraar "en de andere D' riep was het antwoord van mijn D meteen "nee, dat is J!"
Jouw D O+
Mama van 3!
pi_180723373
registreer om deze reclame te verbergen
Hoi! Tijd voor een update *)

De tweeling is nu ruim drie maanden, holy moly wat gaat dat snel. Ze doen het supergoed!
Grote zus (6jr) is nu ook gewend, die had in t begin nog wat last van het minder aandacht (en soms heus nog wel momenten maar niet zo dramatisch elke dag meer)

Het is echt wel intensief, ineens twee baby’s, maar toch minder zwaar dan ik vantevoren had bedacht. Scheelt dat er al een rondloopt en je die ervaring al hebt (en geen depressie). Dus op zich prima te doen, ze slapen ook nog best veel, alleen niet altijd tegelijk. En ze zijn zo leuk O+.

Ik denk dat t pas echt superdruk wordt als ze gaan kruipen? Ik zit nog een beetje te wachten op de horror dagen van de verhalen die ik lees bijv. op reddit parents of multiples (sowieso wel humor om te lezen soms, z amerikaans, the drama)

Nu het volgende... J heeft meer slaap nodig dan M.
J slaapt door (na een avond clusteren) van een uur of 22/23 t/m 9 of 10u,
M van +-21.30u tot 6u, en daarna ook nog tot 9 a 10 uur.
J krijgt dus bv en M voornamelijk fv en een keer of twee per dag bv.
Overdag kan J ook wel een ruk van vier vijf uur slaap maken terwijl M soms drie uur of soms hazeslaapjes doet.

Ik ben doordeweeks alleen met de kids van 7u t/m 18u dus ik kan ze niet precies tegelijk voeden.
En J slaapt dus veeeel langer dan M. Maar we hebben dus nog steeds geen ‘vast’ ritme.
Hoe breng je dat erin? Toch maar de ander wakker maken elke keer dat er een wakker wordt?

Want het zou wel praktischer zijn als ze samen slapen, dan heb ik mn handen vrij voor grote zus, of ergens naar toe ipv telkens met een van de twee bezig. Maar kun je dat afdwingen?

Oh en qua tweelingwagen, we hebben de bugaboo donkey twin en hij is echt superfijn! De reiswiegen passen niet bij mij in de auto. Maar ik loop veel, en voor korte boodschapjes met de auto blijven de baby’s even in de maxi cosi op t onderstel. Voor langere stukken gaan we met vriends stationwagen en daar past alles als een puzzel in de kofferbak. Wel moeten bij hem dan de wielen van t onderstel af. Bij mijn fiesta (geen station versie) past t onderstel gewoon in duo modus ingeklapt met wielen eraan in de kofferbak, alleen dan wel zonder hoedenplank (ok, en er past dan ook niks meer bij in de kofferbak, dus boodschappen bij de achterbank op de grond). Maar verder: *O*
  Moderator woensdag 25 juli 2018 @ 19:27:16 #105
4756 crew  Kyara
1 + 1 = 3
pi_180725895
Ik heb zoveel mogelijk hun individuele behoeften gevolgd. Het zijn tenslotte individuen met elk hun eigen behoeften. En die individuele aanpak vond ik bv belangrijker dan het al dan niet hetzelfde kleden. Maar heb ook gemerkt dat ik daar vrij alleen in stond ;) Als je weer aan het werk moet dan moet je de kinderen sws meer in een ritme "duwen".

Ik vond persoonlijk die babytijd ook niet de meest heftige. Wel intensief maar op zich viel het allemaal wel goed te plannen enzo. Maar het is echt voor iedereen verschillend natuurlijk. Afhankelijk van je kinderen en van de gezinssituatie.
pi_180753304
Se 3 maand alweer, wat vliegt de tijd!

Mijn zoontjes liepen ook niet helemaal gelijk snachts. In het begin volgde ik heel erg het ziekenhuis ritme voor beide, later sliep n al meer door en kreeg de ander nog een tijd een extra nachtvoeding. De n was dus ook iets eerder wakker maar dat waren dan even onze fijne n op n momentjes.

Ik vond zelf de prille dreumestijd vrij druk, ze moesten overal nog in /op getild worden en zagen nergens gevaar in. Nu met bijna 2,5 gaat het eigenlijk ook best redelijk. Het vermoeiendste vind ik denk ik de ruzies en het continu alert zijn in het openbaar.

Hier ook de bugaboo, ik vond de wagenbak ook heel fijn. De zitjes vind ik persoonlijk iets minder. Helemaal rechtop zitten ze niet lekker lijkt het en m'n ene zoontje is er al een tijd uitgegroeid qua lengte (z'n hoofd zit bovenaan tegen de stang, terwijl ze beide ondergemiddeld zijn). Gebruik 'm nu alleen nog bij grote uitjes (dierentuin /pretpark etc).
Wie de brug kent die de toekomst verbindt wacht niet op de sterksten, maar stilt de honger van een kind.
pi_180755173
registreer om deze reclame te verbergen
Fijn dat het zo goed gaat SE!

Ik vond de baby-tijd juist verschrikkelijk. Maar ik had dan ook erg slechte slapers. Ben blij dat we die tijd gehad hebben. Nu kruipen/slepen ze zich het hele huis door en doen soms wat stapjes aan bank of tafel. Maar ze kunnen nu ook spelen en doen dat ook regelmatig zelfstandig en ook echt met elkaar. Hoewel ze nu ook al ruzie kunnen maken om speelgoedjes. Alleen de 'allemaal op mama'-momentjes zijn soms wat vermoeiend, zeker met dit plakweer (en omdat peuter ook altijd mee doet als z'n zusjes beginnen en die is wat klunzig soms). Maar verder loopt het hier nu erg soepel! Ben van de week zelfs voor het eerst met ze alle drie naar de kinderboerderij geweest in m'n eentje! Die was qua afstand altijd buiten bereik maar nu met de fietskar wel te doen.

Hier sliepen ze wel ongeveer gelijk, alleen s nachts wakker was om en om. Niet bewust overigens maar van nature. Soms gaat de een wel iets eerder naar bed bij het middagslaapje, maar dat zijn uitzonderingen en op een hand te tellen. Ze zijn wel vrijwel altijd tegelijk wakker omdat ze elkaar wakker maken. We hebben hier nu s avonds een poppenkast tussen de bedjes staan zodat ze elkaar niet meer kunnen zien want ze lagen altijd nog een uur elkaar wakker te houden, en Lala had duidelijk meer slaap nodig dan Em.

Mijn peuter past met bijna 3 en gemiddelde lengte nog wel in de bugaboo trouwens. De zonnekap zit niet zo comfortabel voor hem, maar daar moet hij het maar mee doen als hij wil zitten. Afgezien van het gepruts als je een band op moet pompen zijn wij er erg blij mee!
¸¸.´`.¸¸.´`.¸><(((>
pi_180755647
Leuk om te lezen als aanstaande tweeling moeder!

Wij zijn qua wagen uiteindelijk voor een mountain buggy duo gegaan. Hij is wat smaller dan de meeste tweeling wagens maar daardoor extra geschikt hier in het dorp met de smalle stoepjes enzo. Past ook makkelijk in de auto en ziet er voor een tweedehandsje prima uit!
pi_181001090
Ik denk dat we gewoon doorgaan met “we doen maar wat” en het gewoon per baby per keer bekijken. Want dat gaat gewoon prima, het is meer dat het onhandig is als je ff weg wilt. Maar dan moeten ze maar in de kinderwagen slapen. De reiswieg van de bugaboo wordt alleen wel al wat krap voor mn jongetje... Hopelijk past t nog tot ie kan zitten.

Als ik t zo lees komen de drukkere tijden nog :D Al heb ik er ook wel zin in, ben zo benieuwd hoe ze zich gaan ontwikkelen! Ze hebben nu nog niet echt interesse naar elkaar, je moet ze echt bewust naar elkaar toe houden willen ze wat gaan kijken en (soms) kletsen tegen elkaar. M kan zich al omdraaien sinds twee weken, die ligt dus alleen nog maar op haar buik. Ze slapen best makkelijk gelukkig, kan ze wakker in bed leggen. Dat was bij de oudste wel anders, wat een drama slaper was dat zeg :D

Leuk om te lezen hoe het er bij jullie aan toe gaat!

En gefeliciteerd Cassandra! Ik ben benieuwd naar je verhaal :) Hoe gaat het met jullie?
pi_181023810
Ik las laatst terug wanneer jij werd ingeleid SE en die tijd is ook omgevlogen! Nog even en aapieannie is aan de beurt!

Hier even een korte reactie, ik ben te moe om het hele verhaal te swypen. En eerlijk gezegd ging de bevalling dusdanig vlot (2 uur) dat ik ook bijna niets herinner, vooral omdat de voorbereiding heel rommelig en gewoon eng was op een gegeven moment. Maar ze zijn natuurlijk te wereld gekomen, R. Ligt nog op de neo en M. Ligt naast ons. De eerste 24 uur was M. Vooral suffig en misselijk, sinds het avondeten kan ik hem goed aanleggen en drinkt hij flink.

Vraagje, M. Ligt nu op mijn blote borst te slapen. In het wiegje was hij te onrustig en heel erg zoekend naar drinken. Dit bovenop mij slapen was bij de oudste ook ideaal. Maar wat als ik zometeen 2 baby's heb? Hoe laat ik die veilig bij mij slapen? Ik heb ze liever op mij dan huilerig in de cosleeper.
pi_181024417
Een op je man, een op jou. Dat was wat we hier meestal deden. Twee op mijn buik zorgde ervoor dat ik niks meer kon en paste ook niet goed. Dat is een van de grote nadelen van twee baby's tegelijk.

Nu nog steeds vind ik dat lastig als ze allebei tegelijk bij me willen zijn (en peuter wil dan meestal ook opeens). Mijn vervelendste moment van de week is als ik ze op moet halen bij de opvang met twee heel blije kinderen die vervolgens om en om heel hard gaan huilen omdat ze niet bij mij kunnen (blijven) zitten omdat zus en broer dat ook willen. Broer kan ik meestal paaien met een goede knuffel en aai, maar zus beklimt me. Een normaal gesprek aan gaan met de leidster is praktisch onmogelijk.
¸¸.´`.¸¸.´`.¸><(((>
  Moderator woensdag 8 augustus 2018 @ 09:31:26 #112
4756 crew  Kyara
1 + 1 = 3
pi_181025234
Ik zorgde dat ik genoeg kussens ter ondersteuning had, vooral onder mijn armen en dan konden ze gewoon allebei bij me liggen. Dan lagen ze zeg maar in mijn armholte op een kussen zeg maar, hoofdjes op mijn borst. Ik heb mijn man wel eens wakker moeten maken als ze gingen verzakken maar als ze ietsje groter zijn dan kun je dat ook zelf. Beetje moeilijk uitleggen maar hier ging het prima.

Toen ze ouder werden zette ik elk op een been en liet ze dan naar me toe zakken. Op elke borst een hoofd. Oudste er gezellig naast en het feest as compleet.

Bij het kdv ging ik meestal even op de grond zitten zodat ik ze allemaal even kon knuffelen, dan waren ze daarna weer blij en konden we rustig vertrekken. En op een gegeven moment til je ze ook gewoon alletwee tegelijk op. Wel onhandig met de 3e want dan heb je echt geen hand meer over.
  Moderator woensdag 8 augustus 2018 @ 09:32:05 #113
4756 crew  Kyara
1 + 1 = 3
pi_181025243
Hopelijk heb je ze snel weer samen Cassandra!
pi_181025415
quote:
2s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 09:31 schreef Kyara het volgende:
Ik zorgde dat ik genoeg kussens ter ondersteuning had, vooral onder mijn armen en dan konden ze gewoon allebei bij me liggen. Dan lagen ze zeg maar in mijn armholte op een kussen zeg maar, hoofdjes op mijn borst. Ik heb mijn man wel eens wakker moeten maken als ze gingen verzakken maar als ze ietsje groter zijn dan kun je dat ook zelf. Beetje moeilijk uitleggen maar hier ging het prima.

Toen ze ouder werden zette ik elk op een been en liet ze dan naar me toe zakken. Op elke borst een hoofd. Oudste er gezellig naast en het feest as compleet.

Bij het kdv ging ik meestal even op de grond zitten zodat ik ze allemaal even kon knuffelen, dan waren ze daarna weer blij en konden we rustig vertrekken. En op een gegeven moment til je ze ook gewoon alletwee tegelijk op. Wel onhandig met de 3e want dan heb je echt geen hand meer over.
Ik heb ze sowieso amper tegelijk bij me gehad, ook tegelijk voeden vond ik maar onhandig (want geen hand meer vrij voor nr 3 of opnieuw goed aanleggen want mijn meiden waren dramatische aanhappers en weer loslaters de eerste maanden), dus ik ben vrijwel direct overgestapt op om en om voeden en dat werkte voor mij beter. Daardoor zijn ze denk ik ook gewend dat ze niet altijd bij me kunnen liggen. Meestal gaat dat ook goed, alleen bij ophalen van de opvang hebben ze daar geen geduld voor. Toen het tijgeren nog niet zo goed ging kwamen ze ook fanatiek aangetijgerd en stortte nummer 2 meestal ergens halverwege huilend ten aarde. Is mijn man ook mee dan is er geen probleem.

Hier is het samen knuffelen op de grond niet voldoende en heb ik dan twee huilende kinderen bij me staan of op me klimmen en zeker voor dat laatste staan ze nog niet stabiel genoeg. Maar meestal doe ik dat alsnog omdat nr twee er dan nog een beetje bij kan of pakt de leidster er nog eentje.
¸¸.´`.¸¸.´`.¸><(((>
  Moderator woensdag 8 augustus 2018 @ 17:39:34 #115
4756 crew  Kyara
1 + 1 = 3
pi_181036091
Ja < 6 maanden heb ik ze ook alleen tegelijk gevoed als M niet in de buurt was. Anders idd om en om.

Wat lijkt die baby/dreumes tijd toch lang geleden :o
pi_181036669
Bij mijn man laten slapen durf ik niet :+ die heeft ooit beneden met G op de bank geslapen zodat ik kon bijtanken. Ik werd wakker van luid gehuil. Bleek G van man afgegleden te zijn, man sliep zo verder. Gelukkig tussen man en rugleuning in, en niet op de grond gegleden, maar tegenwoordig neem ik extra alert bij slaperige vent :')
Ik word al wakker van de voetstappen op de gang of een vingertje dat beweegt over mijn huid heen. Wonderbaarlijk spul die bv hormonen
  Moderator woensdag 8 augustus 2018 @ 18:27:21 #117
4756 crew  Kyara
1 + 1 = 3
pi_181036918
Komt de bv goed op gang Cassandra? Kolf je voor R?
pi_181037643
M. Drinkt heel goed, je hoort hem echt diep slikken. Ik heb vanaf bevalling tot nu gekolft voor R. Maar ik heb echt ruzie met Medela, dus we gaan er straks heen om hem na de fles aan te leggen. Thuis heb ik een fijnere kolf en dan ga ik proberen om een voorraad op te bouwen zodat we daarmee kunnen bijvoeden
  Moderator woensdag 8 augustus 2018 @ 19:22:26 #119
4756 crew  Kyara
1 + 1 = 3
pi_181037882
Aah fijn dat dat in elk geval goed loopt. Hopelijk kun je snel een voorraadje opbouwen O+
pi_181341925
Cassandra hoe gaat het nu? Ben heel benieuwd naar al je verhalen haha!

Hier begint de tijd toch ook wel op te schieten. Het blijft een gek idee/gevoel dat er twee kindjes in mijn buik groeien. Zeker omdat die buik die heel groot is, wat ik zelf niet heel erg vind.

Merk dat ik het ook wel lastig vind. Mensen die vragen en hoe wil je het straks gaan doen, hoe zie je de bevalling voor je en meer van dat soort vragen.

Euh ja weet ik het, ik laat het allemaal maar op mij af komen. Ik kan toch niet veel meer doen.
Natuurlijk is de kans aanwezig dat ze er over 4 weken al zijn. Ze kunnen ook nog 13 weken blijven zitten.
Beetje wie dan leeft wie dan zorgt denk ik maar.

Hoe hebben jullie je voorbereid?
pi_181347247
Ik heb een nieuwe auto, extra maxi cosi, extra co-sleeper, tweelingkamer (overgenomen) en een kinderwagen gekocht en dat was het wel qua voorbereiding. Enkel praktische zaken dus. Maar ik heb er ook geen rekening mee gehouden dat ze eerder zouden komen. Zo wel, dan zouden we dat wel zien. Maar ik had wel in theorie 2 setjes schoonouders stand-by staan voor m'n zoontje. Ik denk dat je je hier net zo min echt op kan voorbereiden als op 1 baby. Alleen met 1 baby kun je redelijk snel weer de deur uit, met twee is dat de eerste maanden een hele onderneming, zeker in je eentje. Maar wellicht speelde onze toen nog dreumes daarin ook een grote rol.

Ik zou nu vooral nog veel gaan slapen, en relaxt wat voor jezelf doen. En af en toe even genieten van de stilte.
¸¸.´`.¸¸.´`.¸&gt;&lt;(((&gt;
pi_181350962
Qua praktische zaken zijn we gelukkig al zo goed als rond. Co sleeper staat klaar om in elkaar gezet te worden. Maar dat vind ik nu nog te vroeg met 27 weken.

Een eigen auto heb ik nu ook niet, en ga ik ook niet aanschaffen. Alles is hier voor mij op loopafstand.

Als kleuter weer naar school is ga ik ook zeker heel veel niksen haha!
  dinsdag 21 augustus 2018 @ 18:56:49 #123
403253 Meke
after all this time? always.
pi_181352937
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 augustus 2018 17:16 schreef aapieannie het volgende:
Co sleeper
Dit is echt pure noob/lurker nieuwsgierigheid, want ik heb hier oprecht nog nooit over nagedacht :+ Maar hoe doe je dat eigenlijk, cosleepen met een meerling? Heb je dan twee kinderen in een cosleeper, of heb je twee cosleepers? En dan n aan beide kanten van het bed of twee naast elkaar? :D
It is better to be beautiful than to be good, but it is better to be good than to be ugly.
Mijn 101 doelen in 1001 dagen!
pi_181353191
quote:
2s.gif Op dinsdag 21 augustus 2018 18:56 schreef Meke het volgende:

[..]

Dit is echt pure noob/lurker nieuwsgierigheid, want ik heb hier oprecht nog nooit over nagedacht :+ Maar hoe doe je dat eigenlijk, cosleepen met een meerling? Heb je dan twee kinderen in een cosleeper, of heb je twee cosleepers? En dan n aan beide kanten van het bed of twee naast elkaar? :D
Ik had aan beide kanten van het bed een cosleeper. In eerste instantie de kleine van Petit Amelie, later een omgebouwd ikea ledikant. Echt ideaal. O+ O+
Wie de brug kent die de toekomst verbindt wacht niet op de sterksten, maar stilt de honger van een kind.
  Moderator dinsdag 21 augustus 2018 @ 19:22:02 #125
4756 crew  Kyara
1 + 1 = 3
pi_181353476
Hier geen cosleeper gehad maar wij hadden ze samen in een ledikantje aan het voeteneinde van het bed staan.

En qua voorbereiding, eigenlijk alleen de aanschaf van praktische zaken. Bedjes, extra maxicosi, auto en wagen. We hebben stonden een winkelwagentje vol te laden bij de Prenatal toen ze een week of 2 waren met aankleedkussen, extra hydrofielen en kledingg :')
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')