abonnement Unibet Coolblue
pi_181911751
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 mei 2018 11:46 schreef ATON het volgende:

[..]

De naam werd niet vermeld, enkel de reden voor de terechtstelling. In dit geval :
Melech ha-yehudim
Maar ook eronder ook in het Grieks en het Latijn.
pi_181911924
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juni 2018 11:03 schreef ATON het volgende:

[..]

Heb jij een CV van de auteur .
De bijbel als mythe haha je bent zelf een mythe :s) :Y
pi_181912007
quote:
0s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 16:48 schreef ATON het volgende:

[..]

En waaraan heeft deze meneer dit verdient en niemand anders ? Waarom deze uitzondering ? O ja, Gods wegen zijn ondoorgrondelijk. Voor mij is dit weer een bewijs dat er uitzonderingen op de bekende regels in de natuur zijn. Gelovigen noemen dit een wonder en halen er - natuurlijk - Jezus bij. In India zou men dit aan Boeddha te danken hebben en in Jemen aan Allah.
Isaiah 9:6 For unto us a child is born, unto us a son is given: and the government shall be upon his shoulder: and his name shall be called Wonderful, Counseller, The mighty God, The everlasting Father, The Prince of Peace. Jezus in het oude testament al beschreven zoals op vele plekken maar jullie willen het niet zien ;) John 14:27 Peace I leave with you, my peace I give unto you: not as the world giveth, give I unto you. Let not your heart be troubled, neither let it be afraid. En ieder boek van de apostel Paul voor ons christenen staat in het begin ook altijd : To all that be in Rome, beloved of God, called to be saints: Grace to you and peace from God our Father, and the Lord Jesus Christ. En de vrucht van de Geest is love, joy, PEACE, patience, kindness, goodness, faithfulness,

[ Bericht 16% gewijzigd door Doedelzak77 op 15-09-2018 00:44:35 ]
  zaterdag 15 september 2018 @ 02:00:55 #154
347983 Cognitor
Non vincit nisi veritas
pi_181913647
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 september 2018 00:22 schreef Doedelzak77 het volgende:

[..]

Heel goed Manke de TR waar de Staten en de KJV op gebaseerd zijn zijn de enige goeie grondteksten en voor het oude testament de Masoretische tekst. de rest van de bijbels is zo corrupt als de pest en moet je bij vandaan blijven.
Mensen die er echt verstand van hebben denken er anders over.
pi_181928292
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 september 2018 02:00 schreef Cognitor het volgende:

[..]

Mensen die er echt verstand van hebben denken er anders over.
Die er echt verstand van hebben maar niet eens geloven in de bijbel bedoel je...? Die Gods ware woord die we vandaag de dag hebben maar als een vertaling zien vol met fouten en het niet als onfeilbaar zien bedoel je...? En dat we maar Grieks en Hebreeuws moeten gaan leren om er achter te komen wat God nou echt zegt serieus...? wat een nonsense!!!
  zaterdag 15 september 2018 @ 23:43:35 #156
347983 Cognitor
Non vincit nisi veritas
pi_181931185
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 september 2018 22:03 schreef Doedelzak77 het volgende:

[..]

Die er echt verstand van hebben maar niet eens geloven in de bijbel bedoel je...?
Nee, mensen die er verstand van hebben maar ook geloven in de Bijbel.
pi_181934397
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 september 2018 23:43 schreef Cognitor het volgende:

[..]

Nee, mensen die er verstand van hebben maar ook geloven in de Bijbel.
Mmmm.. moeilijk te combineren.
pi_181934694
quote:
1s.gif Op zondag 16 september 2018 06:53 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

In de Bijbel wordt Jezus wel heel duidelijk neergezet als iets of iemand dat het begin is van iets groots, hoewel niet duidelijk is wat precies. Het zou ook de Derde Tempel kunnen zijn.
Opvallend veel oveeenkomsten met de taheb
En veel eerste bekeerlingen in de vroegere kerk waren ook nog eens samaritanen
  zondag 16 september 2018 @ 12:41:25 #159
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_181939072
quote:
0s.gif Op zondag 16 september 2018 08:14 schreef Szikha2 het volgende:

[..]

Opvallend veel oveeenkomsten met de taheb
En veel eerste bekeerlingen in de vroegere kerk waren ook nog eens samaritanen
Er wordt gesproken als over een bouwwerk.
  maandag 17 september 2018 @ 09:55:16 #160
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_181958351
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 september 2018 22:03 schreef Doedelzak77 het volgende:

[..]

Die er echt verstand van hebben maar niet eens geloven in de bijbel bedoel je...? Die Gods ware woord die we vandaag de dag hebben maar als een vertaling zien vol met fouten en het niet als onfeilbaar zien bedoel je...? En dat we maar Grieks en Hebreeuws moeten gaan leren om er achter te komen wat God nou echt zegt serieus...? wat een nonsense!!!
Je snapt niet dat God zijn woord niet gelijk heeft laten optekenen in het Nederlands he?
pi_181991939
quote:
0s.gif Op maandag 17 september 2018 09:55 schreef hoatzin het volgende:

[..]

Je snapt niet dat God zijn woord niet gelijk heeft laten optekenen in het Nederlands he?
De Bijbel laat zien dat één van de “tekenen der tijden” de afval van het geloof is. Kenmerkend voor deze afval is dat mensen niet geloven in het absolute Woord van God. En was er niet gelijk in het Nederlands nee en was de originele Latijnse Vulgaat niet de valse van de Katholieke kerk maar God heeft beloofd zijn woord te bewaren dus vandaag de dag moeten we een perfecte versie hebben en hebben we ook gelukkig.

Het feit is dat de tekst van de Reformatie-Bijbel, in tegenstelling tot wat de wetenschappers veelal beweren, terug te voeren is tot op de eerste Christenen!

Ook zonder de boekdrukkunst verspreidde het Woord van God Zich!

Met deze Vaudois, Waldenzen, Albigenzen, en vele andere fundamentele groeperingen verspreidde de Bijbel zich reeds vroeg in het Latijn door Europa. Deze oude Latijnse vertaling was reeds in 157 na Chr. in omloop, en vormt een getuige voor de tekst zoals wij deze kennen in de Reformatietekst van onze Statenvertaling en de King James 1611! Tevens hebben we reeds gezien dat Antiochië het nieuwe centrum was geworden van waaruit het Evangelie zich verspreidde, en waar de gelovigen voor het eerst Christenen genoemd werden. Antiochië was de hoofdstad van Syrië en naar verloop van tijd waren er duizenden Christenen. Reeds in 150 na Chr. werd de Bijbel in het Syrisch vertaald. Deze vertaling is bekend geworden onder de naam Peshitta. Zelfs vandaag de dag volgt deze Syrische vertaling over het algemeen de Textus Receptus die ten grondslag heeft gelegen aan onze Reformatie-Bijbels.

Maar de Bijbel is niet alleen vertaald in het Latijn en het Syrisch! In Handelingen lezen we dat het Evangelie bekend gemaakt wordt aan “mannen van alle volke van hen, die onder de hemel zijn” (Hand. 2 : 5). Deze mensen waren voor het feest in Jeruzalem, en hebben de boodschap mee naar huis genomen. En zo is het Evangelie verspreid naar onder andere Azië, naar Mesopotamië, naar Egypte, naar Libyë, naar Arabië, naar Rome, naar Cappadocië, en nog vele landen meer, zoals genoemd in Hand. 2 : 8 – 12. De opdracht was immers om het Evangelie aan de mensen te verkondigen! In Mark. 16 : 15 lezen we: “En Hij zeide tot hen: Gaat heen in de gehele wereld, predikt het Evangelie aan alle kreaturen”. Maar met de verspreiding van het Evangelie werd ook Gods Woord verspreid. In Rom. 16 : 24 – 26 lezen we: “De genade van onze Heere Jezus Christus zij met u allen. Amen. Hem nu, Die machtig is u te bevestigen, naar mijn Evangelie en de prediking van Jezus Christus, naar de openbaring der verborgenheid, die van de tijden der eeuwen verzwegen is geweest; Maar nu geopenbaard is, en door de profetische Schriften, naar het bevel van de eeuwige God, tot gehoorzaamheid des geloofs, onder al de heidenen bekend is gemaakt”. Hier lezen we dus dat Paulus reeds in 60 na Chr. zegt dat de prediking van Jezus Christus door de profetische Schriften “onder al de heidenen bekend is gemaakt”. De apostelen brachten Gods Woord. In Hand. 2 lezen we over de gave van tongen zodat het Evangelie naar alle volken kon gaan. Maar zo is de Bijbel, zijn de profetische Schriften, vertaald, zodat Gods Woord onder alle heidenen bekend gemaakt kon worden. En Paulus maakt daar reeds in 60 na Chr. melding van! We zagen reeds dat Gods Woord in de oud-Latijnse taal vroeg in omloop was (157 na Chr.).

Maar zo was er nog een taal die veel in Europa gesproken werd: de Gotische taal, een Germaanse taal. De Goten hebben zich vanuit Scandinavië verspreid over grote delen van Europa. Zij zijn in de tweede en derde eeuw zuidoostwaards getrokken over Polen, Wit-Rusland en Oekraïne. Uiteindelijk zijn zij ook over Italië, Frankrijk en Spanje verspreid. In deze tijd waren al vele Goten Christen geworden, door gevangenen die zij maakten, en die getuigden, maar ook door predikers die tot hen kwamen met het Evangelie, door kooplieden en handelaren.

En zo was het Wulfila die voor de Goten de Bijbel vanuit het Oudgrieks vertaalde naar het Gotisch, waarvoor hij onder andere het Gotische alfabet ontwierp. Nu laat bijvoorbeeld Wikipedia zien dat het niet duidelijk zou zijn welke Griekse tekst of teksten de basis voor zijn werk waren. Vanuit de gevestigde theologische wetenschappen is te begrijpen dat dit het officiële standpunt zou kunnen zijn. Zij leren namelijk dat de Alexandrijnse handschriften de oudste teksten zijn, en dichter bij het origineel staan. Wij hebben echter gezien dat dit filosofische bewerkingen van Gods Woord zijn, en daardoor niet meer het Woord van God. Er zijn echter ook vele bronnen, ook vanuit de gevestigde orde vanuit de "Alexandrijnse hoek", die bevestigen dat de basis van de Gotische tekst gevormd wordt door de betrouwbare Antiocheense geschriften. Feit is namelijk dat de Gotische Bijbel in tekst laat zien dat de Antiocheense handschriften, de handschriften die ten grondslag liggen aan onze Statenvertaling en de King James 1611, namelijk de basis vormen voor deze Gotische Bijbel.

Zo vertelt Wikipedia dat er in de Gotische Bijbel sporen te vinden zijn van de Oud-Latijnse Bijbel, de Vetus Latina, oftewel de Oudlatijnse Vulgaat. Maar dat is niet de vervalste Vulgaat van de Rooms-katholieke Kerk, gemaakt door Hiëronymus! Deze Oud-Latijnse Vulgaat, die, zoals we zagen, reeds in 157 na Chr. in omloop was, vormt nu juist óók een getuige voor de Antiocheense geschriften, de geschriften van de eerste Christenen, die volgens de Bijbel via Antiochië naar Europa zijn gekomen, en niet via Alexandrië! Met andere woorden: de Gotische Bijbel voert ons terug naar de Antiocheens geschriften, naar de Bijbelse bron van de verspreiding van het Evangelie en van Gods Woord. De Statenvertaling en de King James 1611 voeren terug naar de dezelfde bron van de eerste Latijnse Bijbels en naar dezelfde bron van de eerste Germaanse Bijbels die in Europa in omloop waren, en waardoor vele Germanen zich bekeerden tot Jezus Christus.
  donderdag 20 september 2018 @ 10:50:01 #162
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_182022699
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 20:29 schreef Doedelzak77 het volgende:

[..]

De Bijbel laat zien dat één van de “tekenen der tijden” de afval van het geloof is.

rest van de copy-paste actie maar even in een spoiler gestopt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Afval van het geloof is de rode draad doorheen het hele OT. Telkens weer dwaalt het volk af van de Heer en volgen er straffen en dergelijke. Dus de tekenen der tijden bestaan is al sinds laten we zeggen halverwege Exodus.

Duurt al met al dus millennia dus, die tekenen der (eind) tijden...

[ Bericht 0% gewijzigd door hoatzin op 20-09-2018 10:55:10 ]
pi_182022952
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 10:50 schreef hoatzin het volgende:

Afval van het geloof is de rode draad doorheen het hele OT. Telkens weer dwaalt het volk af van de Heer en volgen er straffen en dergelijke. Dus de tekenen der tijden bestaan is al sinds laten we zeggen halverwege Exodus.

Duurt al met al dus millennia dus, die tekenen der (eind) tijden...
Ach hoatzin, doe geen moeite, hij wil het gewoon niet snappen. Dat heb je zo met die rampprofeten. Zo staan er met bosjes op zeepkisten in hyde park.
  donderdag 20 september 2018 @ 11:48:48 #164
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_182023890
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 11:04 schreef ATON het volgende:

[..]

Ach hoatzin, doe geen moeite, hij wil het gewoon niet snappen. Dat heb je zo met die rampprofeten. Zo staan er met bosjes op zeepkisten in hyde park.
Eigenlijk wel heel vreemd: God zegt dat zijn volk in Hem moet geloven want dan gaat het goed met het volk. Heel vreemd dat ze hem dan toch steeds weer verlaten, het moet toch wel een heel dom volkje zijn als het zo overduidelijk is dat het onderhouden van wet en dienst een wezenlijk verschil oplevert met buurlanden die in afgoden geloven. Of is het misschien zo dat God toch niet zo machtig blijkt en dat het bij die buren met hun afgoden BETER gaat of lijkt te gaan...tsja dan is dat leentjebuur ineens niet zo vreemd meer...

Kwestie van risicospreiding wordt het dan. :7
pi_182026380
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 11:48 schreef hoatzin het volgende:

[..]

Eigenlijk wel heel vreemd: God zegt dat zijn volk in Hem moet geloven want dan gaat het goed met het volk. Heel vreemd dat ze hem dan toch steeds weer verlaten, het moet toch wel een heel dom volkje zijn als het zo overduidelijk is dat het onderhouden van wet en dienst een wezenlijk verschil oplevert met buurlanden die in afgoden geloven. Of is het misschien zo dat God toch niet zo machtig blijkt en dat het bij die buren met hun afgoden BETER gaat of lijkt te gaan...tsja dan is dat leentjebuur ineens niet zo vreemd meer...

Kwestie van risicospreiding wordt het dan. :7
Dito voor de discipelen, die toch wat dommig worden afgeschilderd in de evangelieen. Iets met zwak vleesch enzo :P
-
pi_182046897
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 10:50 schreef hoatzin het volgende:

[..]

Afval van het geloof is de rode draad doorheen het hele OT. Telkens weer dwaalt het volk af van de Heer en volgen er straffen en dergelijke. Dus de tekenen der tijden bestaan is al sinds laten we zeggen halverwege Exodus.

Duurt al met al dus millennia dus, die tekenen der (eind) tijden...
Dat snap ik zelf ook maar de afval vlak voor de opname is ander soort afval als teken dat de opname er aan komt. 2 Thes 2:3 Dat u niemand verleide in enigerlei wijze; want die komt niet tenzij dat eerst de afval gekomen is, en dat geopenbaard is de mens der zonde, de zoon des verderfs.
pi_182046957
quote:
0s.gif Op donderdag 20 september 2018 11:48 schreef hoatzin het volgende:

[..]

Eigenlijk wel heel vreemd: God zegt dat zijn volk in Hem moet geloven want dan gaat het goed met het volk. Heel vreemd dat ze hem dan toch steeds weer verlaten, het moet toch wel een heel dom volkje zijn als het zo overduidelijk is dat het onderhouden van wet en dienst een wezenlijk verschil oplevert met buurlanden die in afgoden geloven. Of is het misschien zo dat God toch niet zo machtig blijkt en dat het bij die buren met hun afgoden BETER gaat of lijkt te gaan...tsja dan is dat leentjebuur ineens niet zo vreemd meer...

Kwestie van risicospreiding wordt het dan. :7
Dat is weer de zondige natuur van de mens die zich makkelijk laat misleiden. Ze wilden toch ook liever een koning ipv God zelf en zie wat daar van kwam. Dus de mens is sinds de zondeval altijd in rebellie tegen God. En heeft nog altijd een vrije wil want God gaat niemand dwingen alleen moeten ze wel de gevolgen ervaren en dat gebeurde ook steeds.
pi_182047729
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 14:02 schreef Doedelzak77 het volgende:
Dat snap ik zelf ook maar de afval vlak voor de opname is ander soort afval als teken dat de opname er aan komt.
Herbruikbaar afval dient gesorteerd te worden van het restafval.
  vrijdag 21 september 2018 @ 21:24:35 #169
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_182055008
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 14:06 schreef Doedelzak77 het volgende:

[..]

Dat is weer de zondige natuur van de mens die zich makkelijk laat misleiden. Ze wilden toch ook liever een koning ipv God zelf en zie wat daar van kwam. Dus de mens is sinds de zondeval altijd in rebellie tegen God. En heeft nog altijd een vrije wil want God gaat niemand dwingen alleen moeten ze wel de gevolgen ervaren en dat gebeurde ook steeds.
Wat gek dat ik daar in mijn kerk vroeger nooit wat van gemerkt heb. Werkelijk niemand kwam op het idee om eens aan andere God te gaan dienen. De gedachte alleen al. Een enkeling stapte op vanwege atheïsme maar een andere god...nee.
pi_182055292
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 21:24 schreef hoatzin het volgende:

[..]

Wat gek dat ik daar in mijn kerk vroeger nooit wat van gemerkt heb. Werkelijk niemand kwam op het idee om eens aan andere God te gaan dienen. De gedachte alleen al. Een enkeling stapte op vanwege atheïsme maar een andere god...nee.
Je hoeft niet perse andere goden te dienen hoor je kan je eigen god zijn en dienen dus je eigen trots kan een valse god zijn. Dus leven vanuit je eigen ik en dat je God niet nodig hebt. Als die de waarheid Gods veranderd hebben in de leugen, en het schepsel geëerd en gediend hebben boven den Schepper, Die te prijzen is in der eeuwigheid. Amen. Je kan materiële dingen aanbidden zoals geld en dat als een god gaan zien.

Samson's god was zichzelf en zijn trots en zelfverering leidden tot zijn ondergang. Hij had zoveel vertrouwen in zijn eigen kunnen dat hij geloofde dat hij God niet langer nodig had, en uiteindelijk ondanks dat hij geslagen, verblind en vernederd was - bekeerde Simson zich niet en leerde hij ook niet dat zijn weg niet Gods weg was. Hij was meer bezig met wraak en zijn gezichtsvermogen dan met Gods plan voor Zijn uitverkoren volk. Hij diende zichzelf en zijn prioriteiten, waardoor hij zijn idolen werd.
  vrijdag 21 september 2018 @ 22:12:16 #171
130830 hoatzin
begint, eer ge bezint...
pi_182055989
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 21:39 schreef Doedelzak77 het volgende:

[..]

Je hoeft niet perse andere goden te dienen hoor je kan je eigen god zijn en dienen dus je eigen trots kan een valse god zijn. Dus leven vanuit je eigen ik en dat je God niet nodig hebt. Als die de waarheid Gods veranderd hebben in de leugen, en het schepsel geëerd en gediend hebben boven den Schepper, Die te prijzen is in der eeuwigheid. Amen. Je kan materiële dingen aanbidden zoals geld en dat als een god gaan zien.

Samson's god was zichzelf en zijn trots en zelfverering leidden tot zijn ondergang. Hij had zoveel vertrouwen in zijn eigen kunnen dat hij geloofde dat hij God niet langer nodig had, en uiteindelijk ondanks dat hij geslagen, verblind en vernederd was - bekeerde Simson zich niet en leerde hij ook niet dat zijn weg niet Gods weg was. Hij was meer bezig met wraak en zijn gezichtsvermogen dan met Gods plan voor Zijn uitverkoren volk. Hij diende zichzelf en zijn prioriteiten, waardoor hij zijn idolen werd.
Nee dat wordt niet bedoeld, de bijbelse afgoden waren bestaande goden als Baäl, Astarte en kornuiten. Met beeldjes en altaren en offers en zo. Daar maakte JHWH zich spinnijdig om en dat blijkt ook uit zijn geboden.

[ Bericht 2% gewijzigd door hoatzin op 22-09-2018 09:05:52 ]
  Beste debater 2022 zaterdag 22 september 2018 @ 23:32:12 #172
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_182073325
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 september 2018 14:06 schreef Doedelzak77 het volgende:

[..]

Dat is weer de zondige natuur van de mens die zich makkelijk laat misleiden. Ze wilden toch ook liever een koning ipv God zelf en zie wat daar van kwam. Dus de mens is sinds de zondeval altijd in rebellie tegen God. En heeft nog altijd een vrije wil want God gaat niemand dwingen alleen moeten ze wel de gevolgen ervaren en dat gebeurde ook steeds.
Aha, dus we hebben een vrije wil edoch kunnen we niet niet zondigen.

8)7
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_182076540
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 september 2018 23:32 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Aha, dus we hebben een vrije wil edoch kunnen we niet niet zondigen.

8)7
We behoren niet te zondigen en er staat ook een straf op zondigen ook als je gered bent. Het kan je je vrede kosten die je krijgt( deel de vrucht van de Geest),je relatie met de Heer wordt slechter,je beloningen(kronen) verliezen,het 1000 jarig vredesrijk missen met Jezus hier op aarde,God gaat je kastijden en kan zelfs de dood tot gevolg hebben. En als je voor de rechterstoel van Christus komt moet je voor iedere zonde ook nog boeten en vergelding ontvangen. Maar we hoeven niet te zondigen want we hebben de Heilige Geest( als je wedergeboren bent). Dus ook al wordt je er niet door veroordeeld het kan je heel veel kosten en daarom wil je juist Heilig leven. Je kan leven naar de geest of naar het vlees. En daarvoor kon je alleen het vlees dienen. En daarom ook het lijden in het leven van een christen omdat je vlees juist wel wil zondigen en dat strijdt oplevert en je het vlees moet doden.
  zondag 23 september 2018 @ 04:26:52 #174
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_182076698
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2018 20:29 schreef Doedelzak77 het volgende:
Maar zo was er nog een taal die veel in Europa gesproken werd: de Gotische taal, een Germaanse taal.
Die taal werd helemaal niet veel in Europa gesproken. Op die bijbel na is er niet veel van overgebleven ook.

quote:
en naar dezelfde bron van de eerste Germaanse Bijbels die in Europa in omloop waren, en waardoor vele Germanen zich bekeerden tot Jezus Christus.
Er zijn meer Germanen door het zwaard "bekeerd".
pi_182170299
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 september 2018 23:32 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Aha, dus we hebben een vrije wil edoch kunnen we niet niet zondigen.

8)7
Hier kan je wat leren hoe het echt zit, want als je gelooft wat jij gelooft klopt de bijbel niet meer

  Beste debater 2022 vrijdag 28 september 2018 @ 20:20:30 #176
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_182192392
quote:
0s.gif Op donderdag 27 september 2018 20:08 schreef Doedelzak77 het volgende:

[..]

Hier kan je wat leren hoe het echt zit, want als je gelooft wat jij gelooft klopt de bijbel niet meer

Ik heb totaal geen behoefte aan je Jack Chick theologie. Ik zou hele epistels vol kunnen schrijven om aan te tonen dat je religie niets anders is als een 19e eeuwse Amerikaanse uitvinding, geheel losgekoppeld van alles waar de vroege christenen voor stonden, maar eerlijk gezegd zal het wel.

Kijk nog wel even een filmpje, dit is jouw godsbeeld:
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  Beste debater 2022 vrijdag 28 september 2018 @ 20:21:04 #177
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_182192400
quote:
0s.gif Op donderdag 27 september 2018 20:08 schreef Doedelzak77 het volgende:

[..]

Hier kan je wat leren hoe het echt zit, want als je gelooft wat jij gelooft klopt de bijbel niet meer

Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_182193825
quote:
Ja dat je de bijbel niet gelooft had ik al door en dat je alles door elkaar haalt ook want Mattheus 5 en 7 zijn niet voor christenen maar voor joden want Jezus was nog niet eens gestorven en waren ze dus nog onder de wet en dat komt omdat je het woord niet snapt en het niet recht snijdt. Want uit genade zijt gij zalig geworden door het geloof, en dat niet uit u, het is Gods gave; Niet uit de werken, opdat niemand roeme. Dus wat snap je daar nou niet aan en werken doe je wel maar heeft helemaal niks met je redding te maken en ook geen bewijs dat iemand echt gered is en dus staat heiligmaking los van redding door geloof en is voor beloningen die je kan mislopen zoals je kronen, de vrede die je krijgt maar kan kwijtraken, je relatie met God zal slechter worden, het 1000 jarig vredesrijk mislopen etc maar je blijft behouden als je geen werken hebt of in zonde blijft leven maar dan kan God ook besluiten je uit het leven te halen. Dus leuk zal het niet worden voor je en kan een levende hel worden. 1 Kor 3:14-15 Zo iemands werk blijft, dat hij daarop gebouwd heeft, die zal loon ontvangen. Zo iemands werk zal verbrand worden, die zal schade lijden; maar zelf zal hij behouden worden, doch alzo als door vuur. Dus uiteraard wil je God dienen en doe je goeie dingen maar je kan zelf niks aan je redding doen en zal je nooit rechtvaardigen want al onze gerechtigheden zijn als een wegwerpelijk kleed en zou Jezus voor niets zijn gestorven. En zoals Gal 2:21 zegt : Ik doe de genade Gods niet te niet; want indien de rechtvaardigheid door de wet is, zo is dan Christus tevergeefs gestorven. Rom 4:4-5 Nu dengene, die werkt, wordt het loon niet toegerekend naar genade, maar naar schuld. Doch dengene, die niet werkt, maar gelooft in Hem, Die den goddeloze rechtvaardigt, wordt zijn geloof gerekend tot rechtvaardigheid.
  Beste debater 2022 vrijdag 28 september 2018 @ 21:35:33 #179
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_182193858
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 september 2018 21:33 schreef Doedelzak77 het volgende:

[..]

Ja dat je de bijbel niet gelooft had ik al door en dat je alles door elkaar haalt ook want Mattheus 5 en 7 zijn niet voor christenen maar voor joden want Jezus was nog niet eens gestorven en waren ze dus nog onder de wet en dat komt omdat je het woord niet snapt en het niet recht snijdt. Want uit genade zijt gij zalig geworden door het geloof, en dat niet uit u, het is Gods gave; Niet uit de werken, opdat niemand roeme. Dus wat snap je daar nou niet aan en werken doe je wel maar heeft helemaal niks met je redding te maken en ook geen bewijs dat iemand echt gered is en dus staat heiligmaking los van redding door geloof en is voor beloningen die je kan mislopen zoals je kronen, de vrede die je krijgt maar kan kwijtraken, je relatie met God zal slechter worden, het 1000 jarig vredesrijk mislopen etc maar je blijft behouden als je geen werken hebt of in zonde blijft leven maar dan kan God ook besluiten je uit het leven te halen. Dus leuk zal het niet worden voor je en kan een levende hel worden. 1 Kor 3:14-15 Zo iemands werk blijft, dat hij daarop gebouwd heeft, die zal loon ontvangen. Zo iemands werk zal verbrand worden, die zal schade lijden; maar zelf zal hij behouden worden, doch alzo als door vuur. Dus uiteraard wil je God dienen en doe je goeie dingen maar je kan zelf niks aan je redding doen en zal je nooit rechtvaardigen want al onze gerechtigheden zijn als een wegwerpelijk kleed en zou Jezus voor niets zijn gestorven. En zoals Gal 2:21 zegt : Ik doe de genade Gods niet te niet; want indien de rechtvaardigheid door de wet is, zo is dan Christus tevergeefs gestorven.
Dat heb je ook van Doctor Kent Hovind?
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
pi_182193965
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 september 2018 21:35 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Dat heb je ook van Doctor Kent Hovind?
Nee hoor die volg ik niet en gewoon goeie leraars volgen en vergelijken met de bijbel, want je hebt verschillende dispensaties dus niet alles in het nieuwe testament is voor christenen ook voor joden en voor joden in de komende grote verdrukking en soms voor ongelovige. Genesis tot Handelingen en Hebreeën tot Openbaring is leerstellig niet voor ons alleen als dingen uit die boeken ook voor komt in de brieven van Paulus geldt het ook voor ons maar zo niet dan is het niet voor ons.
  Beste debater 2022 vrijdag 28 september 2018 @ 21:56:25 #181
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_182194204
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 september 2018 21:42 schreef Doedelzak77 het volgende:

[..]

Nee hoor die volg ik niet en gewoon goeie leraars volgen en vergelijken met de bijbel, want je hebt verschillende dispensaties dus niet alles in het nieuwe testament is voor christenen ook voor joden en voor joden in de komende grote verdrukking en soms voor ongelovige. Genesis tot Handelingen en Hebreeën tot Openbaring is leerstellig niet voor ons alleen als dingen uit die boeken ook voor komt in de brieven van Paulus geldt het ook voor ons maar zo niet dan is het niet voor ons.
Volgens wie?
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  zaterdag 29 september 2018 @ 12:21:39 #182
40150 Manke
'tis but a scratch
pi_182202920
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 september 2018 21:56 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Volgens wie?
Darby en Scofield
  Beste debater 2022 zaterdag 29 september 2018 @ 12:22:21 #183
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_182202934
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 september 2018 12:21 schreef Manke het volgende:

[..]

Darby en Scofield
En waar halen zij dat vandaan?
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  zaterdag 29 september 2018 @ 12:30:44 #184
40150 Manke
'tis but a scratch
pi_182203022
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 september 2018 20:20 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Ik heb totaal geen behoefte aan je Jack Chick theologie. Ik zou hele epistels vol kunnen schrijven om aan te tonen dat je religie niets anders is als een 19e eeuwse Amerikaanse uitvinding, geheel losgekoppeld van alles waar de vroege christenen voor stonden, maar eerlijk gezegd zal het wel.

Kijk nog wel even een filmpje, dit is jouw godsbeeld:
Een katholieke maat zei dat er 613 wetten zijn, moeten we ons daaraan houden volgens jou?

Volgens de eerste kerkvader is Abraham de vader van de mensen die uit het geloof zijn, dus zonder wet en voorschriften en traditie.
  zaterdag 29 september 2018 @ 12:33:25 #185
40150 Manke
'tis but a scratch
pi_182203052
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 september 2018 12:22 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

En waar halen zij dat vandaan?
Scofield van Darby, Darby door bijbelstudie.
  Beste debater 2022 zaterdag 29 september 2018 @ 12:36:30 #186
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_182203100
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 september 2018 12:33 schreef Manke het volgende:

[..]

Scofield van Darby, Darby door bijbelstudie.
Ja, en Origenes haalde zijn ideeën ook uit bijbelstudie. Luther ook. Idem Wesley.

Dat zegt dus allemaal niets.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  Beste debater 2022 zaterdag 29 september 2018 @ 12:37:05 #187
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_182203115
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 september 2018 12:30 schreef Manke het volgende:

[..]

Een katholieke maat zei dat er 613 wetten zijn, moeten we ons daaraan houden volgens jou?

Volgens de eerste kerkvader is Abraham de vader van de mensen die uit het geloof zijn, dus zonder wet en voorschriften en traditie.
En wat zei die 'eerste kerkvader' precies over 'geloof alleen'?
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  zaterdag 29 september 2018 @ 12:39:13 #188
40150 Manke
'tis but a scratch
pi_182203163
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 september 2018 12:36 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Ja, en Origenes haalde zijn ideeën ook uit bijbelstudie. Luther ook. Idem Wesley.

Dat zegt dus allemaal niets.
Precies.
Dat zegt dat de bijbel door Origenes als betrouwbaar wordt geacht.
  Beste debater 2022 zaterdag 29 september 2018 @ 12:39:51 #189
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_182203171
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 september 2018 12:39 schreef Manke het volgende:

[..]

Precies.
Dat zegt dat de bijbel door Origenes als betrouwbaar wordt geacht.
Dat zegt eveneens dat er legio afzonderlijke interpretaties zijn
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  zaterdag 29 september 2018 @ 12:40:36 #190
40150 Manke
'tis but a scratch
pi_182203184
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 september 2018 12:37 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

En wat zei die 'eerste kerkvader' precies over 'geloof alleen'?
Lees de brief aan de roomse kerk maar. :)
  zaterdag 29 september 2018 @ 12:41:58 #191
40150 Manke
'tis but a scratch
pi_182203204
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 september 2018 12:39 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Dat zegt eveneens dat er legio afzonderlijke interpretaties zijn
Maar is dat wel zo?
  Beste debater 2022 zaterdag 29 september 2018 @ 12:42:34 #192
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_182203211
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 september 2018 12:40 schreef Manke het volgende:

[..]

Lees de brief aan de roomse kerk maar. :)
Dat is je hele fundament voor 'geloof alleen'?

Nogal apart... aangezien diezelfde auteur het heeft over 'werken aan uw verlossing met angst en beven'.

Dat is wel typisch voor de sola fide adepten... Luther en Calvijn gingen jullie voor, wat dat betreft: een ganse soteriologie gericht puur op Romeinen. De woorden van Jezus zelf, vooral die in Matteüs 25, of zelfs die van hun geliefde Paulus zelf, zijn allemaal van ondergeschikte waarde om die Jack Chick 'geloof alleen'-nonsense er door te jassen.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  Beste debater 2022 zaterdag 29 september 2018 @ 12:42:51 #193
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_182203218
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 september 2018 12:41 schreef Manke het volgende:

[..]

Maar is dat wel zo?
Kennelijk. Tel het aantal gereformeerde afsplitsingen eens.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  zaterdag 29 september 2018 @ 12:45:26 #194
40150 Manke
'tis but a scratch
pi_182203250
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 september 2018 12:42 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Kennelijk. Tel het aantal gereformeerde afsplitsingen eens.
Waarom heeft de orthodoxe kerk zich afgesplitst van de rk kerk?
  Beste debater 2022 zaterdag 29 september 2018 @ 12:47:44 #195
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_182203291
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 september 2018 12:45 schreef Manke het volgende:

[..]

Waarom heeft de orthodoxe kerk zich afgesplitst van de rk kerk?
Om precies dezelfde reden dus.

Afzonderlijke interpretaties.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  zaterdag 29 september 2018 @ 12:53:58 #196
40150 Manke
'tis but a scratch
pi_182203374
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 september 2018 12:42 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Dat is je hele fundament voor 'geloof alleen'?

Nogal apart... aangezien diezelfde auteur het heeft over 'werken aan uw verlossing met angst en beven'.


Uitwerken van de ontvangen redding, lees de 2 volgende versen maar.
En dat gebeurt toch uit geloof alleen?
  zaterdag 29 september 2018 @ 12:54:24 #197
40150 Manke
'tis but a scratch
pi_182203382
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 september 2018 12:47 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Om precies dezelfde reden dus.

Afzonderlijke interpretaties.
Van?
  Beste debater 2022 zaterdag 29 september 2018 @ 12:54:32 #198
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_182203384
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 september 2018 12:53 schreef Manke het volgende:

[..]

Uitwerken van de ontvangen redding, lees de 2 volgende versen maar.
En dat gebeurt toch uit geloof alleen?
... irrelevant....

Kennelijk is geloof alleen niet genoeg.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  Beste debater 2022 zaterdag 29 september 2018 @ 12:55:15 #199
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_182203395
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 september 2018 12:54 schreef Manke het volgende:

[..]

Van?
De orthodoxen verschillen van de katholieken. De lutheranen van de katholieken. De calvinisten van de lutheranen en de katholieken.

Etcetera.
Omnibus in omnibus.
Ad Maiorem Dei Gloriam
  zaterdag 29 september 2018 @ 12:57:30 #200
40150 Manke
'tis but a scratch
pi_182203419
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 september 2018 12:42 schreef EttovanBelgie het volgende:

[..]

Dat is je hele fundament voor 'geloof alleen'?

Nogal apart... aangezien diezelfde auteur het heeft over 'werken aan uw verlossing met angst en beven'.

Dat is wel typisch voor de sola fide adepten... Luther en Calvijn gingen jullie voor, wat dat betreft: een ganse soteriologie gericht puur op Romeinen. De woorden van Jezus zelf, vooral die in Matteüs 25, of zelfs die van hun geliefde Paulus zelf, zijn allemaal van ondergeschikte waarde om die Jack Chick 'geloof alleen'-nonsense er door te jassen.
Heb ff matt25 gelezen:
Wie is de bruid van de bruidegom?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')