abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_176642360
Syrië
syrian_flag_with_coat_of_arms_by_death_to_the_swines-d5gq0ms.jpg20zuzcw.jpgMercyCorps_SyriaCrisisMap_0215.jpg
Syrië is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Nadat eind 2010 in Tunesië demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in Syrië. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 220.000 doden gevallen. Etnische groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, Syrië bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, Syrië, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurden gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van Syrië
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en Syrië heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie dat zowel in Irak als in Syrië opereert. Iedereen die niet soennitisch wordt onthoofd door deze groepering. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, Jordanië, Libië, VAE, Saudi-Arabië en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van Syrië met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
1450px-Syrian_Civil_War_map.svg.pngRood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syrië
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Syrië

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes en jongens die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.
WO-AT312_TIMELI_G_20140808161505.jpg
Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en Syrië bestaat.
BuwMxd-IQAAxVOF.jpg
Kaart van de uiteindelijke staat die IS wil vestigen in het Midden-Oosten
article-2674736-1F46221200000578-100_634x381.jpg
Kaart van de huidige militaire situatie
Iraq_war_map.pngPaars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul
1600px-Battle_of_Mosul_%282016–2017%29.svg.png

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syrië
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn Assyriërs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creëren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
pi_176642447
Zeytin dalı, je weetz :p
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176642558
Nieuwe beelden van de Turkse bombardementen, Turkije gaat los.

http://www.hurriyet.com.t(...)oruntulendi-40716801
pi_176642591
quote]10s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 21:28 schreef Triggershot het volgende:

[..]

http://www.hurriyet.com.t(...)i-anliyoruz-40716735

"Eerste reactie van de VS: We snappen de Turkse veiligheidszorgen over de PKK"

Je moeder VS :')
[/quote]

Dat roepen ze reeds jaren maar ondertussen blijven investeren. Uit manbij moet de ypg ook nog terug trekken.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176642828
tanklar-oncupinar-sinir-kapisindan-gecip-suriye-10477133_4433_m.jpg
tanklar-oncupinar-sinir-kapisindan-gecip-suriye-10477133_939_m.jpg
tanklar-oncupinar-sinir-kapisindan-gecip-suriye-10477133_6665_m.jpg
tanklar-oncupinar-sinir-kapisindan-gecip-suriye-10477133_4052_m.jpg

Turkije laat er geen gras over groeien en is zojuist met tanks de Syrische grens overgestoken, haast uit angst voor toenemende internationale druk op termijn?
pi_176643185
quote:
11s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 21:59 schreef Triggershot het volgende:
Nieuwe beelden van de Turkse bombardementen, Turkije gaat los.

http://www.hurriyet.com.t(...)oruntulendi-40716801
God o God. Hoe vaak ik die beelden wel niet de afgelopen jaren voorbij heb zien komen.


Hoeven we de Turkse media dus ook niet meer serieus te nemen. Jammer, want Hurriyet is doorgaans redelijk professioneel en objectief.
pi_176643211
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 22:20 schreef Stabiel het volgende:

[..]

God o God. Hoe vaak ik die beelden wel niet de afgelopen jaren voorbij heb zien komen.


Hoeven we de Turkse media dus ook niet meer serieus te nemen. Jammer, want Hurriyet is doorgaans redelijk objectief.
Kut Hurriyet.
pi_176643275
lummideast twitterde op zaterdag 20-01-2018 om 22:21:38 #Syria - Reports of an explosion in the Turkish border town of Kilis, near the Syrian border, as Turkish armoured vehicles and tanks are crossing into Syria and start an offensive against Kurdish fighters in Afrin. https://t.co/lB0JuylbqX via @News_Executive https://t.co/5gCVZMQhH5 reageer retweet
pi_176643489
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 22:23 schreef Houtenbeen het volgende:
lummideast twitterde op zaterdag 20-01-2018 om 22:21:38 #Syria - Reports of an explosion in the Turkish border town of Kilis, near the Syrian border, as Turkish armoured vehicles and tanks are crossing into Syria and start an offensive against Kurdish fighters in Afrin. https://t.co/lB0JuylbqX via @News_Executive https://t.co/5gCVZMQhH5 reageer retweet
Enige 'breaking news' over Kilis wat ik zie is
1804989_620x410.jpg

http://www.haberturk.com/(...)-isabet-etti-1804989
pi_176643565
quote:
11s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 22:32 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Enige 'breaking news' over Kilis wat ik zie is
[ afbeelding ]

http://www.haberturk.com/(...)-isabet-etti-1804989
MarQs__ twitterde op zaterdag 20-01-2018 om 22:33:41 Update: Explosions reportedly Turkish howitzers firing into #Syria https://t.co/EOZ7ZrYHOv reageer retweet
pi_176643618
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 22:35 schreef Houtenbeen het volgende:

[..]

MarQs__ twitterde op zaterdag 20-01-2018 om 22:33:41 Update: Explosions reportedly Turkish howitzers firing into #Syria https://t.co/EOZ7ZrYHOv reageer retweet
Vooralsnog niks op Turkse staatstelevisie, CNNTurk of andere commerciële zenders.
  zaterdag 20 januari 2018 @ 22:37:15 #12
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_176643670
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 22:37 schreef Drugshond het volgende:
Erdolf heeft dubbel verloren de Russen als zowel de USA snappen deze operatie niet. Die malloot snapt niks.
De Russen zouden het wel begrijpen.
  zaterdag 20 januari 2018 @ 22:44:06 #14
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
  zaterdag 20 januari 2018 @ 22:46:28 #15
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_176643945
Koerden weten echt nooit goed hun kansen in te schatten en wanneer even rustig aan te doen.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_176644024
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 22:48 schreef marsan het volgende:
Koerden weten echt nooit goed hun kansen in te schatten en wanneer even rustig aan te doen.
Waren ze niet rustig dan?
  zaterdag 20 januari 2018 @ 22:52:40 #18
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_176644058
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 22:48 schreef marsan het volgende:
Koerden weten echt nooit goed hun kansen in te schatten en wanneer even rustig aan te doen.
Vervang aub koerden eens door Erdolf. Dan staat je posting nog steeds als een huis.
pi_176644062
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 22:37 schreef Drugshond het volgende:
Erdolf heeft dubbel verloren de Russen als zowel de USA snappen deze operatie niet. Die malloot snapt niks.
Hoeven ze ook helemaal niet te snappen. Zolang ze niets ertegen doen is dat genoeg. En rusland heeft luchtruim vrij gegeven dacht ik. Dat afkeuren is voor de buhne. Ze moeten het Syrische regime en de Koerden ook beetje blij houden he.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_176644157
quote:
Ja, want de Turken zijn niet gevoelig voor Russische dreigementen en apparatuur waarmee ze Turkse vliegtuigen meteen uit de lucht kunnen schieten. Schattig ben je wel.
  zaterdag 20 januari 2018 @ 22:58:38 #21
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_176644221
Wat heeft Turkije nou te vrezen van die Koerden in Efrin? Die gasten zitten daar opgesloten, zonder dat ze aan dikke wapens kunnen komen. Gewoon weer het zoveelste zinloze bloedvergieten en escalatie vanuit Turkije. Wat mij betreft gooien we ze uit de NAVO.
pi_176644310
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 22:58 schreef Richestorags het volgende:
Wat heeft Turkije nou te vrezen van die Koerden in Efrin? Die gasten zitten daar opgesloten, zonder dat ze aan dikke wapens kunnen komen. Gewoon weer het zoveelste zinloze bloedvergieten en escalatie vanuit Turkije. Wat mij betreft gooien we ze uit de NAVO.
Kunnen we jou niet van Fok! gooien?
  zaterdag 20 januari 2018 @ 23:03:08 #23
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_176644355
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 23:01 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Kunnen we jou niet van Fok! gooien?
Start een petitie zou ik zeggen.
pi_176644496
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 23:03 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Start een petitie zou ik zeggen.

Even zinloos om te roepen dat je Turkije uit de navo gooit.
  zaterdag 20 januari 2018 @ 23:08:13 #25
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_176644497
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 22:56 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Ja, want de Turken zijn niet gevoelig voor Russische dreigementen en apparatuur waarmee ze Turkse vliegtuigen meteen uit de lucht kunnen schieten. Schattig ben je wel.
Daarom moeten die Islam new bee fascisten zo snel mogelijk uit de NAVO getrapt worden.
  zaterdag 20 januari 2018 @ 23:09:28 #26
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_176644532
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 23:08 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Even zinloos om te roepen dat je Turkije uit de navo gooit.
Nee hoor. Turkije is onder Erdogan veranderd in een onbetrouwbare dictatuur.
  zaterdag 20 januari 2018 @ 23:09:41 #27
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
  zaterdag 20 januari 2018 @ 23:11:36 #28
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_176644636
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 23:09 schreef Drugshond het volgende:
In een full colored war met Rusland is Turkije nergens,
Maar dat doet er nu ook totaal niet toe.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
  zaterdag 20 januari 2018 @ 23:16:21 #30
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_176644768
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 23:09 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Nee hoor. Turkije is onder Erdogan veranderd in een onbetrouwbare dictatuur.
En jij zou nu ook in staat zijn om haarfijn uit te leggen in welke periode Turkije wel een betrouwbaar democratie was natuurlijk.
pi_176644811
Drugshond, het is echt jammer om jou zo van rationele genuanceerde user naar zo iets te veranderen. Maar dat terzijde.
pi_176644887
quote:
6s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 23:08 schreef Drugshond het volgende:
Daarom moeten die Islam new bee fascisten zo snel mogelijk uit de NAVO getrapt worden.
NAVO is niets meer dan één militair verbond tussen gelijkgestemde landen over de strategische dreiging van Rusland.

Turkije uit de NAVO zorgt er niet voor dat het land plots haar buitenlandbeleid wijzigt. Sterker, Turkije zal hoogst waarschijnlijk een nog onafhankelijker koers varen dan het nu al doet.
  zaterdag 20 januari 2018 @ 23:24:29 #34
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_176645025
quote:
5s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 23:24 schreef Drugshond het volgende:
Het lijkt met evident dat Irak alsook Syrië nieuwe landsgrenzen gaan krijgen.
Het lijkt me evident dat je niet echt op de hoogte bent van de ontwikkelingen in de regio. Irak blijft de komende decennia ongewijzigd qua landsgrenzen. Het heeft alle gebied op IS heroverd, en met succes een onafhankelijheidspoging van de Koerden voorkomen door Kirkuk terug te veroveren waardoor de Koerden economisch gezien afhankelijkheid zijn van Bagdad. Oh, en de verscheidene rapporten recentelijk over Erbil die de federale autoriteit vanuit Bagdad accepteert met betrekking tot de vlieghavens in de Koerdistan regio.
  zaterdag 20 januari 2018 @ 23:30:20 #36
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_176645078
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 23:18 schreef Triggershot het volgende:
Drugshond, het is echt jammer om jou zo van rationele genuanceerde user naar zo iets te veranderen. Maar dat terzijde.
Turkije is serieus heel (streng) anders geworden over de afgelopen 10 jr. En ik volg die blaaskaak totaal niet. Dan is mijn houding voluit anti. Turkije is echt +50 jr terug in de tijd gegaan.
  zaterdag 20 januari 2018 @ 23:52:10 #37
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_176645650
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 23:17 schreef Triggershot het volgende:

[..]

En jij zou nu ook in staat zijn om haarfijn uit te leggen in welke periode Turkije wel een betrouwbaar democratie was natuurlijk.
Ze zijn nooit een democratie geweest, alleen het huidige agressieve schreeuwerige sentiment wat Erdogan hanteert richting het Westen is nieuw. Vroeger was dat meer intern.

Wat vind je overigens van de invasie van Efrin?

[ Bericht 3% gewijzigd door Richestorags op 20-01-2018 23:57:52 ]
  zaterdag 20 januari 2018 @ 23:54:21 #38
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_176645724
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 23:22 schreef Stabiel het volgende:

[..]

NAVO is niets meer dan één militair verbond tussen gelijkgestemde landen over de strategische dreiging van Rusland.

Turkije uit de NAVO zorgt er niet voor dat het land plots haar buitenlandbeleid wijzigt. Sterker, Turkije zal hoogst waarschijnlijk een nog onafhankelijker koers varen dan het nu al doet.
Turkije zijn we toch al kwijt. Serieus, welk Westers land beschouwt Turkije nog als een bondgenoot? Iedereen kijk met argusogen naar ze.
  zaterdag 20 januari 2018 @ 23:57:28 #39
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_176645808
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 23:30 schreef Drugshond het volgende:

[..]

Turkije is serieus heel (streng) anders geworden over de afgelopen 10 jr. En ik volg die blaaskaak totaal niet. Dan is mijn houding voluit anti. Turkije is echt +50 jr terug in de tijd gegaan.
Het zou beter voor ze zijn als ze 200 jaar terug de tijd ingingen. Toen stelde het land nog wat voor ;)
pi_176646016
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 23:54 schreef Richestorags het volgende:
Turkije zijn we toch al kwijt. Serieus, welk Westers land beschouwt Turkije nog als een bondgenoot? Iedereen kijk met argusogen naar ze.
Sure. Maar iedereen beseft ook dat een Turkije dat compleet losgekoppeld is van het Westen een nog grotere irritatie/dreiging kan vormen.
pi_176646199
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 23:30 schreef Drugshond het volgende:

[..]

Turkije is serieus heel (streng) anders geworden over de afgelopen 10 jr. En ik volg die blaaskaak totaal niet. Dan is mijn houding voluit anti. Turkije is echt +50 jr terug in de tijd gegaan.
10 jaar geleden kwam ik in Turkije en nu nog steeds meerdere malen langdurig per jaar. Turkije is er alleen maar op vooruitgegaan. Minder afhankelijk van andere landen, meer zelfredzaam en flink gegroeid in de productie en zorg. Dat journalist X niet mag roepen dat Erdogan een lul is boeit de Erdogan-aanhanger niet zo.
pi_176646248
quote:
Gepubliceerd: 26 april 2017 20:12

dafuq dude :?
Op vrijdag 5 januari 2018 08:29 schreef xminator het volgende:
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple.
pi_176646282
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 23:52 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ze zijn nooit een democratie geweest, alleen het huidige agressieve schreeuwerige sentiment wat Erdogan hanteert richting het Westen is nieuw. Vroeger was dat meer intern.

Wat vind je overigens van de invasie van Efrin?
Dus Turkije was altijd al een onbetrouwbare dictatuur, maar is nu een luidruchtige onbetrouwbare dictatuur, begrijp ik je zo goed?

Puur theoretisch vanuit Turks-Erdogaans - voor de verandering hebben de meerdere oppositiepartijen er ook niet veel moeite mee - perspectief volledig gerechtvaardigd als je je bedenkt dat er 30.000 goed gewapende troepen zijn van een groep die je als terroristisch beschouwd, zelf ben ik persoonlijk geen voorstander van oorlog en geweld en denk ik dat alle opties tot dialoog niet tot het uiterste zijn benut.

[ Bericht 2% gewijzigd door Triggershot op 21-01-2018 00:22:26 ]
pi_176646289
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 00:15 schreef alilami het volgende:

[..]

Gepubliceerd: 26 april 2017 20:12

dafuq dude :?
Viel mij niet eens op _O-
pi_176646497
CNNTurk bevestigd dat gebouwen in Kilis door YPG raketten zijn geraakt. De burgemeester van Kilis heeft veiligheidsmaatregelen aangekondigd
  zondag 21 januari 2018 @ 00:47:53 #46
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_176646823
quote:
5s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 23:24 schreef Drugshond het volgende:
Het lijkt met evident dat Irak alsook Syrië nieuwe landsgrenzen gaan krijgen.
Nope. Afrin gaat op termijn gewoon naar Assad als de Turkse terroristenproxies klaar zijn met de koerden onder voorwaarden dat Assad de koerden verder onder de duim houdt. Assad en de Russen moeten de gelegenheidstroepen vanErdogan zelf opruimen, nadat Erdogan hun diensten niet meer nodig heeft. De turken stoppen de steun aan de terroristen in Idlib, Assad en de Russen krijgen dit nu op een presenteerblaadje. De amerikanen boeit het niet, want die zijn alleen geintereeseerd in Syrie ten oosten van de Eufraat om Iran dwars te zitten.

Dit is pure machtspolitiek, de koerden zijn het wisselgeld voor alle partijen.
pi_176647158
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 00:47 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

Nope. Afrin gaat op termijn gewoon naar Assad als de Turkse terroristenproxies klaar zijn met de koerden onder voorwaarden dat Assad de koerden verder onder de duim houdt. Assad en de Russen moeten de gelegenheidstroepen vanErdogan zelf opruimen, nadat Erdogan hun diensten niet meer nodig heeft. De turken stoppen de steun aan de terroristen in Idlib, Assad en de Russen krijgen dit nu op een presenteerblaadje. De amerikanen boeit het niet, want die zijn alleen geintereeseerd in Syrie ten oosten van de Eufraat om Iran dwars te zitten.

Dit is pure machtspolitiek, de koerden zijn het wisselgeld voor alle partijen.
Mossad, KGB (ja, ja ik weet) CIA, MIT en Mukhabarat gaan jou vermoorden vanwege het lekken :o
pi_176647928
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 00:47 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

Nope. Afrin gaat op termijn gewoon naar Assad als de Turkse terroristenproxies klaar zijn met de koerden onder voorwaarden dat Assad de koerden verder onder de duim houdt. Assad en de Russen moeten de gelegenheidstroepen vanErdogan zelf opruimen, nadat Erdogan hun diensten niet meer nodig heeft. De turken stoppen de steun aan de terroristen in Idlib, Assad en de Russen krijgen dit nu op een presenteerblaadje. De amerikanen boeit het niet, want die zijn alleen geintereeseerd in Syrie ten oosten van de Eufraat om Iran dwars te zitten.

Dit is pure machtspolitiek, de koerden zijn het wisselgeld voor alle partijen.
_O_
pi_176648726
Zijn weer een paar Turken onder hun snor vandaag gekropen in deze reeks _O-
pi_176648791
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 00:47 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

Nope. Afrin gaat op termijn gewoon naar Assad als de Turkse terroristenproxies klaar zijn met de koerden onder voorwaarden dat Assad de koerden verder onder de duim houdt. Assad en de Russen moeten de gelegenheidstroepen vanErdogan zelf opruimen, nadat Erdogan hun diensten niet meer nodig heeft. De turken stoppen de steun aan de terroristen in Idlib, Assad en de Russen krijgen dit nu op een presenteerblaadje. De amerikanen boeit het niet, want die zijn alleen geintereeseerd in Syrie ten oosten van de Eufraat om Iran dwars te zitten.

Dit is pure machtspolitiek, de koerden zijn het wisselgeld voor alle partijen.
pretty much, de assadisten vinden het helemaal niet erg dat de rebellen en het sdf (waar tegenwoordig ook veel oud rebellen zitten) elkaar verzwakken en de turken (rebellen backer) hen erbij helpen, is eigenlijk alleen maar win-win-win voor het regime. al helemaal als het regime ook nog eens het sdf gaat helpen om de turken nog dieper het moeras in te trekken. het regime is sinds dag 1 geweldig bezig geweest om de ene vijand uit te spelen tegen de andere vijand.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176649009
AFP twitterde op zondag 21-01-2018 om 10:07:19 #BREAKING Iraq condemns German woman to death for belonging to IS reageer retweet
pi_176649568
deze scene is echt zoooo CRINGE, maar het laat duidelijk zien hoe het regime mensen heel kort aan een touwtje heeft, verbaasd me dat VICE de beelden nog het land uit mocht krijgen. zou de hele reportage wel willen zien :P

THE_47th twitterde op zondag 21-01-2018 om 08:37:43 Assad's minders brought Vice's journalist @IsobelYeung to State TV to try to get some good PR... As they say: "you won't believe what happened next". #Syria #Truth #Respect https://t.co/InsLlGRrDn reageer retweet
die andere PKK proxy, genaamd HDP, is uiteraard ook aan het huilen ;(

ahval_en twitterde op zaterdag 20-01-2018 om 22:07:44 Turkey's pro-Kurdish HDP spox Ayhan Bilgen: despite the Afrin operation named "Olive Branch" this is also very similar to Saddam's attack on civilian Kurds in Halabja which was named "Enfal" from holy book Quran. This operation also targets civilians. https://t.co/lAxdo0KWJf reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176649762
kan het regime straks zonder slag of stoot sheikh maqsoud innemen :P

op_shield twitterde op zondag 21-01-2018 om 10:57:38 Aleppo24 reports that Pkk send reinforcement from Sheikh Maksoud to Afrin province through regime-controlled area.https://t.co/vYvKDxsPMJ reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176649872
Er was toch iets van een lente gaande?
  zondag 21 januari 2018 @ 11:17:53 #56
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_176650031
quote:
10s.gif Op zondag 21 januari 2018 09:49 schreef no1uknow het volgende:
Zijn weer een paar Turken onder hun snor vandaag gekropen in deze reeks _O-
Vermoeiend he
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_176650041
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 11:08 schreef Jaroon het volgende:
Er was toch iets van een lente winter gaande?
:Y
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176650051
Gelukkig kun je vluchten naar het westen.
pi_176650111
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 11:19 schreef Jaroon het volgende:
Gelukkig kun je vluchten naar het westen.
*O*
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176650132
quote:
10s.gif Op zondag 21 januari 2018 11:22 schreef Slayage het volgende:

[..]

*O*
Dat lijkt die school wel met een welkomslied. Ik zou ook vluchten naar het westen.
pi_176650198
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 11:23 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Dat lijkt die school wel met een welkomslied. Ik zou ook vluchten naar het westen.
moi aussi :Y
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176650226
quote:
10s.gif Op zondag 21 januari 2018 11:27 schreef Slayage het volgende:

[..]

moi aussi :Y
Gedaan? Goed zo. Mijn begrip heb je. Ik wil ook naar een leuke plek zonder dwang en geweld.
pi_176650427
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 11:28 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Gedaan? Goed zo. Mijn begrip heb je. Ik wil ook naar een leuke plek zonder dwang en geweld.
nee niet gedaan, geboren en getogen in de Hofstad :7 maar ik begrijp die mensen die streven naar een stabiele, veilige plek om te leven, we zijn als mens nu eenmaal geprogrammeerd om te overleven en vluchten is een onderdeel van ons overlevingsinstinct. zo simpel is het. xenofobie (leden van een vreemde stam zien als een bedreiging) is overigens ook een onderdeel van onze overlevingsinstinct, daarom het actuele vluchtelingen debat.

goed artikel mbt migratie

Wat als de Joden de VS niet in hadden gemogen in de 19de eeuw?

De argumenten die tegen immigranten worden gebruikt, klonken in 19de eeuw over Joden. Wat als hen immigratie verboden was, vraagt Bret Stephens.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176650448
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 januari 2018 23:09 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Nee hoor. Turkije is onder Erdogan veranderd in een onbetrouwbare dictatuur.
Wat een onzin. Turkije is van groot belang geopolitiek gezien. Dat Erdogan er dictatoriale trekjes op nahoudt, wil niet zeggen dat je er geen afspraken mee kan maken. Zo zal Erdogan deze aanvallen op YPG nooit doen, zonder groenlicht van andere NAVO landen.
pi_176650450
quote:
10s.gif Op zondag 21 januari 2018 11:40 schreef Slayage het volgende:

[..]

nee niet gedaan, geboren en getogen in de Hofstad :7 maar ik begrijp die mensen die streven naar een stabiele, veilige plek om te leven, we zijn als mens nu eenmaal geprogrammeerd om te overleven en vluchten is een onderdeel van ons overlevingsinstinct. zo simpel is het. xenofobie (leden van een vreemde stam zien als een bedreiging) is overigens ook een onderdeel van onze overlevingsinstinct, daarom het actuele vluchtelingen debat.

goed artikel mbt migratie

Wat als de Joden de VS niet in hadden gemogen in de 19de eeuw?

De argumenten die tegen immigranten worden gebruikt, klonken in 19de eeuw over Joden. Wat als hen immigratie verboden was, vraagt Bret Stephens.

Ik begrijp het wel. Het niet willen integreren soms niet.
pi_176650457
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 11:41 schreef Rangono het volgende:

[..]

Wat een onzin. Turkije is van groot belang geopolitiek gezien. Dat Erdogan er dictatoriale trekjes op nahoudt, wil niet zeggen dat je er geen afspraken mee kan maken. Zo zal Erdogan deze aanvallen op YPG nooit doen, zonder groenlicht van andere NAVO landen.
Het is een megalomane idioot.
pi_176650496
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 11:41 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Ik begrijp het wel. Het niet willen integreren soms niet.
when in rome do as the romans do ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176650513
quote:
10s.gif Op zondag 21 januari 2018 11:45 schreef Slayage het volgende:

[..]

when in rome do as the romans do ;)
Of als Roma.
pi_176650574
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 11:42 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Het is een megalomane idioot.
hij is zoveel dingen tegelijk :P

goede analyse van een fransman die recentelijk een boek heeft geschreven over hem

Politically, how would you label him? An extreme populist, an autocrat, a benevolent leader of the lower classes, a fascist, an Islamist, the final Muslim Brotherhood leader left in power, an Islamo-Stalinist, or an Islamo-Baathist? Is he truly an Islamist or just another corrupt politician who is tempted by the spell of money, and corruption?

Yes, all of those at the same time and many more. He is an extreme populist, a very absolute form of populist. This populism is the backbone of his very personal "ideology". This will probably be called Erdoğanism. He feeds on conspiracy theories, obvious lies but relies on vox populi, flatters nationalist and macho instincts and does not hesitate to appeal to religious codes.

His populism reshapes history, architecture and even fashion with its famous checkered jackets.

It makes you dizzy and that is why Erdoğan gives the impression that he changes his mind on all topics and does not pursue any logical line.

His turnarounds are sometimes unexpected and brutal: for example on Russia in 2016. But each time his strength is to make change a necessity. The end of the ceasefire with the Kurds? Under the pressure of terrorism, there is no other option. Gülen? He is given full powers and then the community is eradicated.

But Erdoğan is not just an instinctive, a pragmatist. We must not forget that he is nourished by an ideological background and his course within the Islamist movement.

He is also the product of the evolution of the Turkish political landscape. Erdoğan comes from an anti-Kemalist tradition but did not deny totally his heritage. On the contrary, since he rose to the presidency, he posed as a new father of the nation, willingly comparing himself to Atatürk. The tribute speech of last November is the expression of that.

Erdoğan achieves a kind of "Turkish-Islamic" synthesis.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176650645
quote:
Wat is dit voor herrie
pi_176650851
tweet reeks mbt manpads ind e handen van de ypg

RaoKomar747 twitterde op zondag 21-01-2018 om 00:53:17 1. Thread regarding reports that the #YPG in #Afrin has MANPADS to defend against the Turkish Air Force and its implications on the upcoming battle for Afrin. #AfrinOperasyonu reageer retweet
de hele reeks interviews van hoe niet europeanen kijken naar europa is interessant om te lezen

Dat sommige moslims radicaliseren heeft Europa grotendeels over zichzelf afgeroepen, zegt de Egyptisch-Soedanese schrijfster Leila Aboulela. Ze pleit voor nationale grootmoefti's die moslims respect bijbrengen voor het Europese land waarin ze wonen. Deel 8 van een serie waarin niet-Europeanen hun visie geven op Europa en de EU.
..........
"De staat zou in Europa een actievere rol moeten spelen bij religie. Dat de staat zijn handen ervan aftrekt, is de reden dat we in het Verenigd Koninkrijk zoveel problemen hebben met radicalisering en terrorisme. Moslims kwamen het land binnen en de staat liet ze in hun getto's. Het idee was dat ze wel over hun geloof heen zouden groeien. Ten eerste is dat arrogant, ten tweede een onderschatting van de aantrekkingskracht van de islam.

"Wat de overheid zou moeten doen, is een nationale grootmoefti aanwijzen, zoals de opperrabbijn of de aartsbisschop van Canterbury. Die kan religieuze regels opleggen aan moslims en tegelijkertijd bewustzijn kweken over Groot-Brittannië en uitleggen waarom je loyaal moet zijn aan dat land. Zo kan elk land zijn eigen grootmoefti krijgen, iemand die de autoriteit heeft om religieuze richtlijnen te verstrekken in specifieke omstandigheden en in specifieke landen.


[ Bericht 19% gewijzigd door Slayage op 21-01-2018 12:34:17 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176651232
Two Turkish soldiers killed, three missing in avalanche blast in Bitlis in eastern Turkey

quote:
Two Turkish soldiers were killed, and seven soldiers were wounded in an avalanche blast in the eastern province of Bitlis during a military operation, private broadcaster CNNTürk reported on Jan. 21.

Three soldiers are still missing, according to the broadcaster’s report, as search and rescue efforts are ongoing.
http://www.hurriyetdailyn(...)astern-turkey-126049

Avalanche blast...oftewel de PKK. ;)
pi_176651251
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 12:33 schreef Stabiel het volgende:
Two Turkish soldiers killed, three missing in avalanche blast in Bitlis in eastern Turkey

[..]

http://www.hurriyetdailyn(...)astern-turkey-126049
off topic :+
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176651274
quote:
10s.gif Op zondag 21 januari 2018 12:34 schreef Slayage het volgende:

[..]

off topic :+
Nah. Waarschijnlijk een PKK-aanval als gevolg van het offensief in Syrië.
pi_176651292
DUDQHZ1XcAAjHmK.jpg
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176651301
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 12:36 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Nah. Waarschijnlijk gewoon een PKK-aanval als gevolg van het offensief in Syrië.
als je dat graag wilt geloven, vooral doen, neemt niet weg dat bitlis weinig met syrie of irak te maken heeft
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176651330
quote:
10s.gif Op zondag 21 januari 2018 12:04 schreef Slayage het volgende:
tweet reeks mbt manpads ind e handen van de ypg

RaoKomar747 twitterde op zondag 21-01-2018 om 00:53:17 1. Thread regarding reports that the #YPG in #Afrin has MANPADS to defend against the Turkish Air Force and its implications on the upcoming battle for Afrin. #AfrinOperasyonu reageer retweet
de hele reeks interviews van hoe niet europeanen kijken naar europa is interessant om te lezen

Dat sommige moslims radicaliseren heeft Europa grotendeels over zichzelf afgeroepen, zegt de Egyptisch-Soedanese schrijfster Leila Aboulela. Ze pleit voor nationale grootmoefti's die moslims respect bijbrengen voor het Europese land waarin ze wonen. Deel 8 van een serie waarin niet-Europeanen hun visie geven op Europa en de EU.
..........
"De staat zou in Europa een actievere rol moeten spelen bij religie. Dat de staat zijn handen ervan aftrekt, is de reden dat we in het Verenigd Koninkrijk zoveel problemen hebben met radicalisering en terrorisme. Moslims kwamen het land binnen en de staat liet ze in hun getto's. Het idee was dat ze wel over hun geloof heen zouden groeien. Ten eerste is dat arrogant, ten tweede een onderschatting van de aantrekkingskracht van de islam.

"Wat de overheid zou moeten doen, is een nationale grootmoefti aanwijzen, zoals de opperrabbijn of de aartsbisschop van Canterbury. Die kan religieuze regels opleggen aan moslims en tegelijkertijd bewustzijn kweken over Groot-Brittannië en uitleggen waarom je loyaal moet zijn aan dat land. Zo kan elk land zijn eigen grootmoefti krijgen, iemand die de autoriteit heeft om religieuze richtlijnen te verstrekken in specifieke omstandigheden en in specifieke landen.

Het gaat voorbij aan vrijheid aankunnen. Daar maakt men de fout.
pi_176651364
DUDzFZDXUAAjV9e.jpg
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176651429
quote:
10s.gif Op zondag 21 januari 2018 12:37 schreef Slayage het volgende:
als je dat graag wilt geloven, vooral doen, neemt niet weg dat bitlis weinig met syrie of irak te maken heeft
De PKK heeft aangegeven een offensief in Syrie te beantwoorden met aanvallen op militaire doelen in Turkije. In het oosten van Turkije, daar waar de PKK opereert, sneuvelen een dag na het offensief plots een aantal militairen in een zogenaamde lawine. Dat gelooft natuurlijk helemaal niemand buiten de gebruikelijke fanboys.

Wel degelijk on-topic. De ontwikkelingen in Turkije met de PKK is een interessant focuspunt nu de Turken bezig zijn in Afrin.
pi_176651441
SputnikInt twitterde op zondag 21-01-2018 om 12:31:39 URGENT Official: France calls urgent @UN meeting over #Turkey's operation in #Syria's #Afrin https://t.co/bfOCSu8KpP https://t.co/TlocjSZB92 reageer retweet
pi_176651533
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176651582
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 12:44 schreef Stabiel het volgende:

[..]

De PKK heeft aangegeven een offensief in Syrie te beantwoorden met aanvallen op militaire doelen in Turkije. In het oosten van Turkije, daar waar de PKK opereert, sneuvelen een dag na het offensief plots een aantal militairen in een zogenaamde lawine. Dat gelooft natuurlijk helemaal niemand buiten de gebruikelijke fanboys.

Wel degelijk on-topic. De ontwikkelingen in Turkije met de PKK is een interessant focuspunt nu de Turken bezig zijn in Afrin.
er sneuvelen al jaren turkse soldaten in het oosten, wordt soms wel eenmelding gemaakt en soms niet, de afrin link van deze melding is het resultaat van jouw fantasie.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176651696
quote:
10s.gif Op zondag 21 januari 2018 12:51 schreef Slayage het volgende:

[..]

er sneuvelen al jaren turkse soldaten in het oosten, wordt soms wel eenmelding gemaakt en soms niet, de afrin link van deze melding is het resultaat van jouw fantasie.
Simpele logica. Nu begrijp ik dat het concept logica je als Turk waarschijnlijk niet echt aanspreekt, maar wellicht dat je je best kan doen. Probeer die bekrompen Anatalische plattelandsmentaliteit eens te ontstijgen, ondanks alle generationele en culturele barrières.
pi_176651785
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 12:55 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Simpele logica. Nu begrijp ik dat het concept logica je als Turk waarschijnlijk niet echt aanspreekt, maar wellicht dat je je best kan doen. Probeer die bekrompen Anatalische plattelandsmentaliteit eens te ontstijgen, ondanks alle generationele barrières.
jij hebt echt issues met het feit dat ik turks ben heh...

je blijft het keer op keer op keer op keer benoemen :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176651867
Koerden vieren de komst van het Turkse leger in Afrin

https://twitter.com/worldonalert/status/955014131966464000
  zondag 21 januari 2018 @ 13:04:43 #86
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_176651878
quote:
10s.gif Op zondag 21 januari 2018 12:59 schreef Slayage het volgende:

[..]

jij hebt echt issues met het feit dat ik turks ben heh...

je blijft het keer op keer op keer op keer benoemen :')
Je laat het keer op keer merken, ik vermoed dat je er zelf niet eens bewust van bent. Zodra het onderwerp over Turkije gaat komt er altijd zo'n vreemde reflex naar boven. Natuurlijk zegt simpele logica dat die dood van de soldaten met grote kans gelinkt is aan de operatie van Turkije. Hoeft niet, maar waarschijnlijk wel.
pi_176651923
internationale huilie mbt de afrin operatie, wel mooi verwoord :Y

quote:
De koerden hielpen de wereld tegen ijs
Maar als ze zelf aangevallen worden, faalt het westen.

In ' s werelds strijd tegen ijs / daesh was het vroeg duidelijk dat iemand met grondtroepen in syrië moest gaan om de terroristen weg te halen toen de west air strike niet genoeg was. Maar geen enkel land wilde het grote risico nemen om troepen te landen en zich tegen de verschrikkelijke terroristen te bewegen. Dankzij de koerdische ypg hebben zij echter de ongelooflijk gevaarlijke en moeilijke operatie kunnen uitvoeren.

De koerdische ypg zijn erin geslaagd en de wereld zou daarmee de geografische basis van terroristen in syrië kunnen vernietigen. De koerdische inspanningen waren absoluut van cruciaal belang.

Ypg staat voor steun parastina gel en betekent de mensen van de mensen. Het is het leger van nu onafhankelijke koerdische regio van de democratische federatie van noord-syrië, geleid door het midden-oosten democratische unionspartiet. De partij is in tegenstelling tot de extremisten, nationalistische groeperingen die in syrië west, democratisch en politiek gericht zijn op sociale kwesties, gendergelijkheid en milieu. Ypg staat bekend om zijn systergren ypj bestaande uit vrouwelijke soldaten.

Het is een van de weinige democratische en stabiliserende krachten in syrië en het waren de ypg troepen waar zweedse jesper south voor vocht in de strijd tegen de terroristen. Maar omdat ze koerden zijn, hebben ze turkije tegen degenen die niet willen dat de koerden hun eigen regio in noord-syrië hebben en erdogan probeert hun eigen peilingen thuis te maken.

Gisteren heeft de turkse separatistische leider erdogan een militair offensief gelanceerd tegen de koerden in noord-syrië en tot nu toe heeft de buitenwereld niet ingegrepen.

Analyse
De wereld heeft ongelooflijk veel te danken aan de koerden in noord-syrië. Zij zijn degenen die de terroristen hebben verslagen en daardoor de mogelijkheid van terroristische daden tegen europa hebben verminderd. Bovendien is het verreweg de meest democratische en westelijke macht in de regio.

Maar nu turkije aan het aanvallen is, kijkt de wereld naar goo.gl/vmXfrf. lopende gesprekken tussen turkije en de buitenwereld hebben tot nu toe geen succes gehad. Het is niet logisch. In de tweede plaats is het uiterst oneerlijk dat de buitenwereld de koerden niet steunt die zelf de buitenwereld met hun eigen leven hebben gesteund. Aan de andere kant is het zeer gevaarlijk om de stabiliserende kracht van de eu en de verenigde staten te bombarderen en dat is een van de sleutels om weer welvaart in de regio te creëren.

bron https://www.facebook.com/jesper.soder.9/posts/10155496093249094
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176651943
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 13:04 schreef polderturk het volgende:
Koerden vieren de komst van het Turkse leger in Afrin

https://twitter.com/worldonalert/status/955014131966464000
Propaganda is strong.
pi_176651966
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 13:04 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Je laat het keer op keer merken, ik vermoed dat je er zelf niet eens bewust van bent. Zodra het onderwerp over Turkije gaat komt er altijd zo'n vreemde reflex naar boven. Natuurlijk zegt simpele logica dat die dood van de soldaten met grote kans gelinkt is aan de operatie van Turkije. Hoeft niet, maar waarschijnlijk wel.
jij hebt een tijdje die "Slayage = Turk en post als een typische Turk" frame links laten liggen, maar kennelijk kon je je niet inhouden dit keer om het weer te benoemen, enigszins teleurstellend wel. ik dacht dat je die frame achter je had gelaten.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  zondag 21 januari 2018 @ 13:09:17 #90
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_176651975
quote:
10s.gif Op zondag 21 januari 2018 13:06 schreef Slayage het volgende:
internationale huilie mbt de afrin operatie, wel mooi verwoord :Y

[..]

Mensen hebben er geen zin in dat een dictator het land van een andere dictator binnenvalt. Is dat nou echt zo vreemd?
pi_176651987
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 13:09 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Mensen hebben er geen zin in dat een dictator het land van een andere dictator binnenvalt. Is dat nou echt zo vreemd?
dat zal het wel zijn
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176651989
Erdogan is zo dom geweest met zijn hele Syrië politiek. Als de Kemalisten aan de macht waren geweest was het nooit zover gekomen. Door de steun aan het FSA heeft Assad voor zijn leven moeten vechten. Assad werd flink verzwakt. Daardoor kon de PKK/YPG oprukken met steun van de VS. Als de Kemalisten aan de macht waren geweest hadden ze FSA nooit gesteund. Assad had zich helemaal op IS kunnen concentreren. Erdogan mag oprotten.
  zondag 21 januari 2018 @ 13:10:57 #93
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_176652005
quote:
10s.gif Op zondag 21 januari 2018 13:08 schreef Slayage het volgende:

[..]

jij hebt een tijdje die "Slayage = Turk en post als een typische Turk" frame links laten liggen, maar kennelijk kon je je niet inhouden dit keer om het weer te benoemen, enigszins teleurstellend wel. ik dacht dat je die frame achter je had gelaten.
Ik weet niet of je een typische Turk bent want ik weet geeneens wat een typische Turk is. Wat ik wel weet is dat jij, net als andere Turken, in zo'n vreemde reflex schiet zodra het over Turkije gaat. Ik vind het vreemd dat je niet inziet dat die dood van de soldaten met grote kans gelinkt is aan de invasie.
pi_176652008
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 13:07 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Propaganda is strong.
Jij ziet die Koerden niet zwaaien en feesten?
pi_176652021
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 13:10 schreef polderturk het volgende:

Erdogan mag oprotten.
10242017_turkey-syria-28201.jpg
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  zondag 21 januari 2018 @ 13:12:09 #96
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_176652023
quote:
10s.gif Op zondag 21 januari 2018 13:10 schreef Slayage het volgende:

[..]

dat zal het wel zijn
Het is de zoveelste escalatie. Nu notabene als het conflict op zijn einde loopt. Daarnaast gaan er nu natuurlijk een reeks binnenlandse vergeldingen komen. Echt slim handelt Erdo de schreeuwer niet.
  zondag 21 januari 2018 @ 13:12:32 #97
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_176652035
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 13:04 schreef polderturk het volgende:
Koerden vieren de komst van het Turkse leger in Afrin

https://twitter.com/worldonalert/status/955014131966464000
Fake news.
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_176652049
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 13:10 schreef Richestorags het volgende:

Ik vind het vreemd dat je niet inziet dat die dood van de soldaten met grote kans gelinkt is aan de invasie.
een grote kans zelfs, toe maar, jeetje.. bedankt voor je statische inzichten ^O^
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176652077
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 13:11 schreef polderturk het volgende:
Jij ziet die Koerden niet zwaaien en feesten?
Nee. Turkse propaganda is een beetje lachwekkend vind ik. Net genoeg intellectuele bagage om alle bekrompen fanboys in Turkije te overtuigen van dit soort verzinsels, maar niet genoeg kracht om de mensen die bekend zijn met het conflict en de verhoudingen te foppen.
pi_176652102
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 12:55 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Simpele logica. Nu begrijp ik dat het concept logica je als Turk waarschijnlijk niet echt aanspreekt, maar wellicht dat je je best kan doen. Probeer die bekrompen Anatalische plattelandsmentaliteit eens te ontstijgen, ondanks alle generationele en culturele barrières.
Godverdomme, wat een elegante manier van je medeuser subtiel af te zeiken, daar kan ik met mijn "idioot, ga je es inlezen / je begrijpt er niks van " nog es wat van leren :9~
pi_176652142
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 13:12 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Het is de zoveelste escalatie. Nu notabene als het conflict op zijn einde loopt.
het conflict lijkt aan zijn eind te lopen met als resultaat een PKK staat met een substantieel deel van de syrische olievoorraden in zijn bezit.

zou jij als jij erdo was met dit resultaat tevreden zijn of zou je proberen er iets (hoe goed of slecht) aan te doen?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176652193
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 13:14 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Nee. Turkse propaganda is een beetje lachwekkend vind ik. Net genoeg intellectuele bagage om alle bekrompen fanboys in Turkije te overtuigen van dit soort verzinsels, maar niet genoeg kracht om de mensen die bekend zijn met het conflict en de verhoudingen te foppen.
Is dit ook propaganda?

recepsehitoglu twitterde op zondag 21-01-2018 om 12:11:43 Hey Mr. Lier,I'm #Kurd and this operation does not disturb me and the people who think like me. Because we Kurds believe that this operation made for terrorist organizations like PKK, PYD and YPG. Ok! https://t.co/5MiUL2XwLg reageer retweet
pi_176652223
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 13:20 schreef polderturk het volgende:

[..]

Is dit ook propaganda?

recepsehitoglu twitterde op zondag 21-01-2018 om 12:11:43 Hey Mr. Lier,I'm #Kurd and this operation does not disturb me and the people who think like me. Because we Kurds believe that this operation made for terrorist organizations like PKK, PYD and YPG. Ok! https://t.co/5MiUL2XwLg reageer retweet
Ben je trots op Turkije en het bestuur?
  Moderator / Redactie FP + Sport zondag 21 januari 2018 @ 13:23:00 #104
408813 crew  trein2000
pi_176652244
Het is mislukt *O*
Erdofaler
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  zondag 21 januari 2018 @ 13:23:03 #105
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_176652250
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 13:20 schreef polderturk het volgende:

[..]

Is dit ook propaganda?

recepsehitoglu twitterde op zondag 21-01-2018 om 12:11:43 Hey Mr. Lier,I'm #Kurd and this operation does not disturb me and the people who think like me. Because we Kurds believe that this operation made for terrorist organizations like PKK, PYD and YPG. Ok! https://t.co/5MiUL2XwLg reageer retweet
Ja. Als een Jood zegt oh de nazi's haten de joden niet hoor, ze haten alleen de terroristische joden! Geloof je het zelf?
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_176652277
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 13:21 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Ben je trots op Turkije en het bestuur?
Een reactie van een Koerd op het bericht:
THansarayli twitterde op zondag 21-01-2018 om 13:00:20 @recepsehitoglu Count me too.This is not war of Turks but real Kurds who are in serious existential thread due to constant attacks of Kurdist fascist terrorists who set a nasty war anything belongs to Kurdish cultures,traditions,virtues. #PKKdelendaEst #pkkmustbedestroyed reageer retweet
pi_176652312
quote:
10s.gif Op zondag 21 januari 2018 13:15 schreef Triggershot het volgende:
Godverdomme, wat een elegante manier van je medeuser subtiel af te zeiken, daar kan ik met mijn "idioot, ga je es inlezen / je begrijpt er niks van " nog es wat van leren :9~
Wie had ooit durven dromen dat een sunni supremacist iets zou kunnen leren van een shia rāfiḍī/majus. ;)
pi_176652320
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 13:23 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Ja. Als een Jood zegt oh de nazi's haten de joden niet hoor, ze haten alleen de terroristische joden! Geloof je het zelf?
Jij weet niet waar je het over hebt. Ik ben getrouwd met een Koerdische vrouw. Mijn schoonfamilie is Koerdisch. Ze hebben allemaal een hekel aan de PKK en ze steunen het Turkse leger. Ongeveer de helft van de Koerden hebben een hekel aan de PKK.
pi_176652350
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 13:20 schreef polderturk het volgende:

[..]

Is dit ook propaganda?

recepsehitoglu twitterde op zondag 21-01-2018 om 12:11:43 Hey Mr. Lier,I'm #Kurd and this operation does not disturb me and the people who think like me. Because we Kurds believe that this operation made for terrorist organizations like PKK, PYD and YPG. Ok! https://t.co/5MiUL2XwLg reageer retweet
Nee. Dat is een verdwaalde Koerd die een wit voetje probeert te halen bij het Turkse voetvolk, zodat figuren als jij op een forum de indruk kunnen wekken dat zelfs de Koerden achter sultan Erdogan en zijn fratsen staan.
pi_176652433
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 13:04 schreef polderturk het volgende:
Koerden vieren de komst van het Turkse leger in Afrin

https://twitter.com/worldonalert/status/955014131966464000
Zwaaiende burgers kennen we van Irak. Een stukje verderop hebben ze een IED geplant.
Op vrijdag 5 januari 2018 08:29 schreef xminator het volgende:
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple.
pi_176652454
Muslims pray in Mecca for Turkey’s victory in Afrin

quote:
Muslims from around the world prayed for Turkey’s success in Afrin operation during their Umrah pilgrimage in Mecca on Sunday.

Videos of the people praying in Mecca are being circulated on social media.

Prayers were also held across Turkey on Sunday. People gathered at 90,000 mosques in the country and prayed for Turkey's success in "Operation Olive Branch" in Afrin.
http://aa.com.tr/en/middl(...)ory-in-afrin/1037724

:') :') :')
pi_176652515
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 13:38 schreef Stabiel het volgende:
Muslims pray in Mecca for Turkey’s victory in Afrin

[..]

http://aa.com.tr/en/middl(...)ory-in-afrin/1037724

:') :') :')
Die mullahs in Iran doen dat zeker niet als hun eigen huurlingen ergens bezig zijn in Irak of Syrië. :')
pi_176652569
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 13:27 schreef polderturk het volgende:

[..]

Jij weet niet waar je het over hebt. Ik ben getrouwd met een Koerdische vrouw. Mijn schoonfamilie is Koerdisch. Ze hebben allemaal een hekel aan de PKK en ze steunen het Turkse leger. Ongeveer de helft van de Koerden hebben een hekel aan de PKK.
dit feit gaat er bij mensen die de turkse gemeenschap niet kent er simpelweg niet in. de grootste erdo aanhangers in mijn omgeving zijn koerden uit diyarbakir, mus en elazig.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176652587
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 13:41 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Die mullahs in Iran doen dat zeker niet als hun eigen huurlingen ergens bezig zijn in Irak of Syrië. :')
cognitieve dissonantie hebben we allemaal last van :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176652637
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 13:41 schreef JubaUrbicus het volgende:
Die mullahs in Iran doen dat zeker niet als hun eigen huurlingen ergens bezig zijn in Irak of Syrië. :')
Mad.

En nee, de mullahs doen dat niet. Die sturen Afghaanse huurlingen naar het slagveld met beroerde schietgebedjes.
pi_176652747
quote:
Inclusief zulke reacties c.q. pareltjes:

Wel grappig dat men denkt dat PYD enkel Koerden zijn. Het zijn ook terroristen van Al Nusra een verlengstuk van Al Qaida. Snap niet dat het westen PYD steunt.
Op vrijdag 5 januari 2018 08:29 schreef xminator het volgende:
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple.
pi_176652940
AFP twitterde op zondag 21-01-2018 om 13:53:02 #BREAKING Syria's Assad slams Turkey offensive as 'support for terrorism' reageer retweet
pi_176652941
kennelijk de drie punten waarin ze over de grens zijn gegaan

DUEPkyIXUAIIkem.jpg

en een turkse tank boom aldus ypg[ Bericht 80% gewijzigd door Slayage op 21-01-2018 14:15:36 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176653063
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 13:04 schreef polderturk het volgende:
Koerden vieren de komst van het Turkse leger in Afrin

https://twitter.com/worldonalert/status/955014131966464000
Wel heel duidelijk in scene gezet.
pi_176653074
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 13:07 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Propaganda is strong.
Niet echt. Propaganda is vooral erg 'weak' in deze.
pi_176653109
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 13:20 schreef polderturk het volgende:

[..]

Is dit ook propaganda?

recepsehitoglu twitterde op zondag 21-01-2018 om 12:11:43 Hey Mr. Lier,I'm #Kurd and this operation does not disturb me and the people who think like me. Because we Kurds believe that this operation made for terrorist organizations like PKK, PYD and YPG. Ok! https://t.co/5MiUL2XwLg reageer retweet
Nou, een tweet !

Ja, ook het Koerdische volk kent 'coons'...
pi_176653237
van de trukse grens tot afrin stad is circa 30km.

Turkey's Afrin operation to create 30 km deep safe zone, PM Yıldırım says
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  zondag 21 januari 2018 @ 14:29:03 #123
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_176653323
quote:
10s.gif Op zondag 21 januari 2018 13:17 schreef Slayage het volgende:

[..]

het conflict lijkt aan zijn eind te lopen met als resultaat een PKK staat met een substantieel deel van de syrische olievoorraden in zijn bezit.

zou jij als jij erdo was met dit resultaat tevreden zijn of zou je proberen er iets (hoe goed of slecht) aan te doen?
Efrin heeft geen olie en is afgesloten van de rest van Syrië. Het gevaar zit in het oosten, niet daar.
pi_176653324
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 13:27 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Wie had ooit durven dromen dat een sunni supremacist iets zou kunnen leren van een shia rāfiḍī/majus. ;)
Je vergeet de cashcow van Hizb Al-Shaitan. :7
pi_176653342
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 14:29 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Efrin heeft geen olie en is afgesloten van de rest van Syrië. Het gevaar zit in het oosten, niet daar.
sdf heeft de olievelden in handen, sdf heeft afrin in handen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  zondag 21 januari 2018 @ 14:31:05 #127
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_176653372
quote:
10s.gif Op zondag 21 januari 2018 14:29 schreef Slayage het volgende:

[..]

sdf heeft de olievelden in handen, sdf heeft afrin in handen.
En het grenst niet aan elkaar ;)
  zondag 21 januari 2018 @ 14:31:36 #128
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_176653383
quote:
10s.gif Op zondag 21 januari 2018 13:44 schreef Slayage het volgende:

[..]

dit feit gaat er bij mensen die de turkse gemeenschap niet kent er simpelweg niet in. de grootste erdo aanhangers in mijn omgeving zijn koerden uit diyarbakir, mus en elazig.
Anti Erdo betekent niet per se pro Koerd. De Koerden staan niet bekend als een groots, intellectueel volk. Integendeel.
pi_176653385
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 14:31 schreef Richestorags het volgende:

[..]

En het grenst niet aan elkaar ;)
i know ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  zondag 21 januari 2018 @ 14:32:31 #130
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_176653403
quote:
10s.gif Op zondag 21 januari 2018 14:31 schreef Slayage het volgende:

[..]

i know ;)
Maar goed, vanuit Erdo zijn perspectief is het wel te begrijpen. Nu het land nog in oorlog is kan het nog, straks niet meer. En het doet zijn binnenlandse populariteit stijgen natuurlijk.
pi_176653430
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 14:32 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Maar goed, vanuit Erdo zijn perspectief is het wel te begrijpen. Nu het land nog in oorlog is kan het nog, straks niet meer. En het doet zijn binnenlandse populariteit stijgen natuurlijk.
idd. binnenlandse politiek scoor je altijd door pkk operaties uit te voeren.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176653435
Assad: De Turkse Afrin missie is op niets anders gebaseerd dan de terroristen een handje te helpen

CnnTurk/SANA.
pi_176653452
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 14:31 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Anti Erdo betekent niet per se pro Koerd. De Koerden staan niet bekend als een groots, intellectueel volk. Integendeel.
YPG is niets meer dan een verlengde van de PKK, wat een terroristische organisatie is.

Ik begrijp de bijna heiligheidsverering in het westen jegens de Koerden niet.
  zondag 21 januari 2018 @ 14:36:38 #134
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_176653470
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 14:35 schreef Rangono het volgende:

[..]

YPG is niets meer dan een verlengde van de PKK, wat een terroristische organisatie is.

Ik begrijp de bijna heiligheidsverering in het westen jegens de Koerden niet.
Ook alleen maar in linkse kringen.
pi_176653488
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 14:36 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ook alleen maar in linkse kringen.
Juist niet. Vooral in domrechtse kringen.
  zondag 21 januari 2018 @ 14:41:12 #136
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_176653530
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 14:37 schreef Rangono het volgende:

[..]

Juist niet. Vooral in domrechtse kringen.
Ik denk niet dat PVV stemmers een mening hebben over Koerden, anders dan dat het ook moslims zijn.
pi_176653569
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 14:18 schreef Rangono het volgende:

[..]

Nou, een tweet !

Ja, ook het Koerdische volk kent 'coons'...
De helft van de Koerden zijn coons? Volgens deze Koerden zijn PKK aanhangers coons.
Zie hier hoe een Koerd na het roepen van pro-PKK leuzen in elkaar wordt gemept door een boze groep Koerden in het Koerdische Diyarbakir.

pi_176653570
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 14:41 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ik denk niet dat PVV stemmers een mening hebben over Koerden, anders dan dat het ook moslims zijn.
Welnee. Zij zijn zogenaamd het enige 'anti-IS leger'. Verder geloven veel mensen in het westen dat Koerden een soort moderne islam aanhangen. Terwijl YPG gewoon gebruik maakt van kindersoldaten en doet aan eerwraak.

Maja, volk zonder land, dus zielluugg
pi_176653583
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 14:43 schreef polderturk het volgende:

[..]

De helft van de Koerden zijn coons? Volgens deze Koerden zijn PKK aanhangers coons.
Zie hier hoe een Koerd na het roepen van pro-PKK leuzen in elkaar wordt gemept door een boze groep Koerden in het Koerdische Diyarbakir.

Ik spreek geen Turks, kan hier dus niets mee.
pi_176653626
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 14:18 schreef Rangono het volgende:

[..]

Nou, een tweet !

Ja, ook het Koerdische volk kent 'coons'...
Nou een Turks-Koerdische Premier, minister van justitie, woordvoerder van de regering, minister van economie, hoofd van de geheime diensten, Erdogan heeft maar vele Koerdische 'coons' op belangrijke plekken.
pi_176653659
quote:
7s.gif Op zondag 21 januari 2018 14:46 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Nou een Turks-Koerdische Premier, minister van justitie, woordvoerder van de regering, minister van economie, hoofd van de geheime diensten, Erdogan heeft maar vele Koerdische 'coons' op belangrijke plekken.
Als je een coon bent, dan dien je er wel voor te zorgen dat je ook hoge posities gaat bezitten. Anders ben je 'coon' voor niets.

Vrij evident.
pi_176653707
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 14:43 schreef polderturk het volgende:

[..]

De helft van de Koerden zijn coons? Volgens deze Koerden zijn PKK aanhangers coons.
Zie hier hoe een Koerd na het roepen van pro-PKK leuzen in elkaar wordt gemept door een boze groep Koerden in het Koerdische Diyarbakir.

Wie probeer je in de maling te nemen?

In Diyarbakir stemde bijna 80% van de mensen op de HDP in 2015. Alweer vergeten hoe de Peshmerga onthaald werd in het oosten van Turkije toen ze onder druk van de Amerikanen een vrije doorgang naar Kobani kregen?

pc-141029-pershmerga-01_48943235d89377600d81db71ee7da76c.nbcnews-fp-1200-800.jpg
pi_176653719
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 14:48 schreef Rangono het volgende:

[..]

Als je een coon bent, dan dien je er wel voor te zorgen dat je ook hoge posities gaat bezitten. Anders ben je 'coon' voor niets.

Vrij evident.
Ik vind het wel schattig hoor je semi 'no true scotsman' argument als het je lezing van de positie van de Koerden in Turkije aan het verstoord wordt.
pi_176653733
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 14:51 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Wie probeer je in de maling te nemen?

In Diyarbakir stemde bijna 80% van de mensen op de HDP in 2015. Alweer vergeten hoe de Peshmerga onthaald werd in het oosten van Turkije toen ze op weg naar Kobani waren?
En in de 2e verkiezingen snoepte de AKP 18 zetels van de HDP. :7
In 2015 was Erdogan, Barzani en de Peshmerga bijzonder vriendelijk tegenover elkaar btw.
pi_176653747
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 14:51 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Ik vind het wel schattig hoor je semi 'no true scotsman' argument als het je lezing van de positie van de Koerden in Turkije aan het verstoord wordt.
Jij kent mijn lezing niet eens. Dus dat vind ik bijzonder.
pi_176653770
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 14:53 schreef Rangono het volgende:

[..]

Jij kent mijn lezing niet eens. Dus dat vind ik bijzonder.
Meer dan wat je post heb ik het dan ook niet over.
pi_176653778
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 14:35 schreef Rangono het volgende:

Ik begrijp de bijna heiligheidsverering in het westen jegens de Koerden niet.
dat komt voornamelijk door de media die is gevallen voor de marketing die ze briljant hebben uitgevoerd, "vredelievende flower power militie strijdt jonge geemancipeerde vrouwen in hun gelederen tegen de duivelse isis, koppensnellers/slavendrijvers"

ik denk dat ik ook wel was gevallen voor deze frame als ik geen kennis van zaken had.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176653804
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 14:52 schreef Triggershot het volgende:
En in de 2e verkiezingen snoepte de AKP 18 zetels van de HDP. :7
In 2015 was Erdogan, Barzani en de Peshmerga bijzonder vriendelijk tegenover elkaar btw.
Verkiezingsfraude is de AKP niet vreemd natuurlijk. De mensen stemden in 2015 in alle vrijheid massaal op de HDP in het oosten van het land. De Peshmerga werd door de Koerden in Turkije als een ware bevrijdingsleger onthaald.
pi_176653809
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 14:36 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ook alleen maar in linkse kringen.
linksigen zien uiteraard vanuit hun optiek een soort socialistische revolutie achtig iets gebeuren, iets wat deels feitelijk waar is uiteraard.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176653810
quote:
7s.gif Op zondag 21 januari 2018 14:54 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Meer dan wat je post heb ik het dan ook niet over.
ok
pi_176653872
quote:
7s.gif Op zondag 21 januari 2018 14:46 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Nou een Turks-Koerdische Premier, minister van justitie, woordvoerder van de regering, minister van economie, hoofd van de geheime diensten, Erdogan heeft maar vele Koerdische 'coons' op belangrijke plekken.
erdos vrouw is ook koerdisch, uit siirt meen ik :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176653894
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 14:55 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Verkiezingsfraude is de AKP niet vreemd natuurlijk. De mensen stemden in 2015 in alle vrijheid massaal op de HDP in het oosten van het land. De Peshmerga werd door de Koerden in Turkije als bijna een bevrijdingsleger onthaald.
Right, in alle vrijheid.. dat de PKK complete dorpen heeft bedreigd en mensen heeft ontvoerd om mensen op de HDP te laten stemmen nemen we met een korreltje zout, dat de AKP heeft gefraudeerd nemen we als feit, CHP die ook stemmen weer weg heeft gelokt van de HDP heeft natuurlijk ook gefraudeerd.

Je komt met een kunstmatig verweer, de Erdo-Koerd/Turk noch de HDP-Koerd heeft problemen gehad toentertijd met de peshmerga. Barzani was in 2015 misschien wel de enige overgebleven bondgenoot van Erdogan, dus dat zegt niet echt iets.
pi_176653903
quote:
10s.gif Op zondag 21 januari 2018 14:58 schreef Slayage het volgende:

[..]

erdos vrouw is ook koerdisch, uit siirt meen ik :P
For fuck sake Erdo zelf is Georgisch.
pi_176653950
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 15:00 schreef Triggershot het volgende:

[..]

For fuck sake Erdo zelf is Georgisch.
:D
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176653954
Erdogan static.gif
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
  zondag 21 januari 2018 @ 15:04:05 #156
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_176654003
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 15:00 schreef Triggershot het volgende:

[..]

For fuck sake Erdo zelf is Georgisch.
Een gehersenspoelde Laz die denkt dat hij een Turk is uit de steppes :') Triest zwaar triest.
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_176654015
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 15:04 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Een gehersenspoelde Laz die denkt dat hij een Turk is uit de steppes :') Triest zwaar triest.
Wat maakt dat nu weer uit?
pi_176654033
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 15:00 schreef Triggershot het volgende:
Right, in alle vrijheid.. dat de PKK complete dorpen heeft bedreigd en mensen heeft ontvoerd om mensen op de HDP te laten stemmen nemen we met een korreltje zout, dat de AKP heeft gefraudeerd nemen we als feit, CHP die ook stemmen weer weg heeft gelokt van de HDP heeft natuurlijk ook gefraudeerd.

Je komt met een kunstmatig verweer, de Erdo-Koerd/Turk noch de HDP-Koerd heeft problemen gehad toentertijd met de peshmerga. Barzani was in 2015 misschien wel de enige overgebleven bondgenoot van Erdogan, dus dat zegt niet echt iets.
Tuurlijk, 18 zetels die plots na een aantal maanden verschuiven ten voordele van Erdogan en zijn cronies. De HDP vormde een bedreiging voor de status quo, en is middels anti-democratische maatregelen inmiddels monddood gemaakt. De ware populariteit van de partij zagen we in de eerste verkiezingen in 2015.

Wat zegt niets? Dat de Peshmerga en masse onthaald werd door tienduizenden Koerden met Koerdische vlaggen toen ze op weg waren om de-door-Turken-bestempelde zusterpartij van de PKK te helpen in Kobani?
pi_176654071
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 15:04 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Een gehersenspoelde Laz die denkt dat hij een Turk is uit de steppes :') Triest zwaar triest.
Gurcu lan, Gurcu.
pi_176654093
spectatorindex twitterde op zondag 21-01-2018 om 14:52:41 BREAKING: Iran calls for Turkey to 'immediately' stop its offensive in Afrin reageer retweet
:') :') :') :') :')
  zondag 21 januari 2018 @ 15:09:24 #161
365082 IPA35
Patriarch
pi_176654132
Beetje fictie van een natiestaat hooghouden met je boze externe vijand jwz.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_176654137
reyhanli is weer eens de sjaak, nu door ypg raketten, lekker wonen in een grens stadje in oorlogstijd :')

michaelh992 twitterde op zondag 21-01-2018 om 14:39:49 Turkish media reports that a rocket fired from Afrin impacted the border city of Reyhanli, resulting in casualties #Turkey #Syria https://t.co/ezTv5Auwdq reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176654166
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 15:09 schreef IPA35 het volgende:
Beetje fictie van een natiestaat hooghouden met je boze externe vijand jwz.
De vijand is alleen alles behalve 'fictief'. Het is in Turks perspectief meer dan logisch dat ze die marxistische terroristen willen aanpakken.
pi_176654214
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 15:07 schreef JubaUrbicus het volgende:
spectatorindex twitterde op zondag 21-01-2018 om 14:52:41 BREAKING: Iran calls for Turkey to 'immediately' stop its offensive in Afrin reageer retweet
:') :') :') :') :')
Khaaasteh twitterde op zondag 21-01-2018 om 14:08:24 #Iran MFA Spox: We're closely watching #Afrin developments. We hope #AfrinOperation would immediately end, because continued crisis there may lead to reinforcement of terror groups in northern Syria.Iran urges Turkey, a guarantor state, to continue playing constructive role reageer retweet
pi_176654227
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 15:05 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Tuurlijk, 18 zetels die plots na een aantal maanden verschuiven ten voordele van Erdogan en zijn cronies. De HDP vormde een bedreiging voor de status quo, en is middels anti-democratische maatregelen inmiddels monddood gemaakt. De ware populariteit van de partij zagen we in de eerste verkiezingen in 2015.

Wat zegt niets? Dat de Peshmerga en masse onthaald werd door tienduizenden Koerden met Koerdische vlaggen toen ze op weg waren om de-door-Turken-bestempelde zusterpartij van de PKK te helpen in Kobani?
Plots, are you kidding me? HDP is met een vredesboodschap campagne gaan voeren in de nadagen van de afgekondigde wapenstilstand en belooft bij te dragen aan een politieke oplossing. Nadat het aan de macht kwam heeft het op beeld meerdere militante uitspraken gedaan en toen het geweld weer losbrak geweigerd afstand te doen van de aanslagen van de PKK, het is maar wat je plots noemt. Zelfs prominente CHP lieden riepen op om niet op CHP te stemmen, maar op de HDP om als tactische zet de macht van de AKP te verkleinen door de verkiezingsdrempel te behalen. Zelfs de HDP leiding gaf aan dat ze veel stemmen hebben gekregen toentertijd van plekken waar ze geen kantoren of campagne hebben gevoerd, maar waar CHP sterkste was, ff serieus waar heb jij het over?

De toestemming om de Peshmerga over Turks grondgebied te vervoeren is van Erdogan gekomen, gewonde Turkse Peshmerga's zijn op kosten van de Turkse staat in Turkse ziekenhuizen opgelapt en was de Erdo-media vol lof over de Peshmerga als bondgenoten en helden, probeer je daar nou serieus een selectief beeld uit te extrapoleren? Barzani riep zelfs de Turkse Koerden op om op Erdogan te stemmen.
  zondag 21 januari 2018 @ 15:15:46 #166
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_176654265
Als we Al-Bab als graadmeter nemen voor de Turken...
Say what?
pi_176654282
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 15:15 schreef UpsideDown het volgende:
Als we Al-Bab als graadmeter nemen voor de Turken...
:D
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176654296
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 15:15 schreef UpsideDown het volgende:
Als we Al-Bab als graadmeter nemen voor de Turken...
Niet voor niets betekent Al-Bab dan ook 'De Poort'.
  zondag 21 januari 2018 @ 15:18:01 #169
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_176654339
Maar de aanval is dus mislukt
quote:
Volgens de YPG is de inval mislukt. Volgens een woordvoerder zijn de Turkse grondtroepen er na zware gevechten niet in geslaagd om Afrin binnen te trekken. Ook het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten, dat vanuit Engeland via lokale bronnen de situatie in Syrië volgt, zegt dat de Turkse invasie niet is gelukt.
https://nos.nl/artikel/22(...)ggen-de-koerden.html
Say what?
pi_176654376
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 15:13 schreef Triggershot het volgende:
Plots, are you kidding me? HDP is met een vredesboodschap campagne gaan voeren in de nadagen van de afgekondigde wapenstilstand en belooft bij te dragen aan een politieke oplossing. Nadat het aan de macht kwam heeft het op beeld meerdere militante uitspraken gedaan en toen het geweld weer losbrak geweigerd afstand te doen van de aanslagen van de PKK, het is maar wat je plots noemt. Zelfs prominente CHP lieden riepen op om niet op CHP te stemmen, maar op de HDP om als tactische zet de macht van de AKP te verkleinen door de verkiezingsdrempel te behalen. Zelfs de HDP leiding gaf aan dat ze veel stemmen hebben gekregen toentertijd van plekken waar ze geen kantoren of campagne hebben gevoerd, maar waar CHP sterkste was, ff serieus waar heb jij het over?
Ik had het over de oostelijke gebieden. Daar kreeg de HDP stemmen van de overgrote meerderheid. Laten we niet vergeten dat AKP met dezelfde vredesboodschap campagne voerde in het begin.

quote:
De toestemming om de Peshmerga over Turks grondgebied te vervoeren is van Erdogan gekomen, gewonde Turkse Peshmerga's zijn op kosten van de Turkse staat in Turkse ziekenhuizen opgelapt en was de Erdo-media vol lof over de Peshmerga als bondgenoten en helden, probeer je daar nou serieus een selectief beeld uit te extrapoleren? Barzani riep zelfs de Turkse Koerden op om op Erdogan te stemmen.
Erdogan weigerde lange tijd om steun aan Kobani te verlenen; claimde stellig dat de stad al verloren was en gaf enkel onder westerse druk toe aan steun aan Koerden in Kobani.
pi_176654389
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 15:18 schreef UpsideDown het volgende:
Maar de aanval is dus mislukt
Ik vind helemaal mooi _O_
Op vrijdag 5 januari 2018 08:29 schreef xminator het volgende:
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple.
  zondag 21 januari 2018 @ 15:20:09 #172
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_176654397
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 15:13 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Plots, are you kidding me? HDP is met een vredesboodschap campagne gaan voeren in de nadagen van de afgekondigde wapenstilstand en belooft bij te dragen aan een politieke oplossing. Nadat het aan de macht kwam heeft het op beeld meerdere militante uitspraken gedaan en toen het geweld weer losbrak geweigerd afstand te doen van de aanslagen van de PKK, het is maar wat je plots noemt. Zelfs prominente CHP lieden riepen op om niet op CHP te stemmen, maar op de HDP om als tactische zet de macht van de AKP te verkleinen door de verkiezingsdrempel te behalen. Zelfs de HDP leiding gaf aan dat ze veel stemmen hebben gekregen toentertijd van plekken waar ze geen kantoren of campagne hebben gevoerd, maar waar CHP sterkste was, ff serieus waar heb jij het over?

De toestemming om de Peshmerga over Turks grondgebied te vervoeren is van Erdogan gekomen, gewonde Turkse Peshmerga's zijn op kosten van de Turkse staat in Turkse ziekenhuizen opgelapt en was de Erdo-media vol lof over de Peshmerga als bondgenoten en helden, probeer je daar nou serieus een selectief beeld uit te extrapoleren? Barzani riep zelfs de Turkse Koerden op om op Erdogan te stemmen.
Wat?
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_176654426
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 15:13 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Plots, are you kidding me? HDP is met een vredesboodschap campagne gaan voeren in de nadagen van de afgekondigde wapenstilstand en belooft bij te dragen aan een politieke oplossing. Nadat het aan de macht kwam heeft het op beeld meerdere militante uitspraken gedaan en toen het geweld weer losbrak geweigerd afstand te doen van de aanslagen van de PKK, het is maar wat je plots noemt.
de HDP had in die periode echt heel goed campagne gevoerd, demirtas vond ik zels sympathiek overkomen. ik begrijp heel goed dat velen zijn gevallen voor hen toen. echter toen het geweld weer aanbrak konden ze het niet laten om van een vredelievende boodschap over te stappen naar openlijke steun voor de PKK. met uitingen als "wij krijgen steun van de ypg" hebben ze hun eigen graf gegraven.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176654436
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 15:18 schreef UpsideDown het volgende:
Maar de aanval is dus mislukt

[..]

https://nos.nl/artikel/22(...)ggen-de-koerden.html
nice
Zonder wrijving geen glans
pi_176654441
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 15:20 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Wat?
Jij bent een Turk, ik ben een Turk, Saladin is een Turk, iedereen is een Turk
Op vrijdag 5 januari 2018 08:29 schreef xminator het volgende:
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple.
  zondag 21 januari 2018 @ 15:22:55 #176
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_176654461
michaelh992 twitterde op zondag 21-01-2018 om 14:18:07 The YPG released footage of one of the attacks, using a guided missile to target a Turkish (likely German-made) tank #Syria #Turkey https://t.co/zIxR1aZfXI reageer retweet
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_176654468
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 15:22 schreef alilami het volgende:

[..]

Jij bent een Turk, ik ben een Turk, Saladin is een Turk, iedereen is een Turk
enter:

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176654522
Voor iedereen die met de illusie leefde dat het de Turken enkel om de 'terroristische' YPG beweging gaat:

ahval_en twitterde op zondag 21-01-2018 om 14:08:55 Pres Erdogan: Yesterday air strikes, today ground operation began on Afrin. 55% of Afrin is Arabs, %35 of Kurds who came there later on.. The whole point it to give Afrin back to real owners. We are going to send Syrians in Turkey back to their country as soon as possible. #live reageer retweet
  zondag 21 januari 2018 @ 15:25:26 #179
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_176654524
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 15:22 schreef alilami het volgende:

[..]

Jij bent een Turk, ik ben een Turk, Saladin is een Turk, iedereen is een Turk
Jij moet wel een Turk zijn inderdaad als je in Ripple investeert .
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_176654550
blijkt een syrische vluchteling omgekomen te zijn in reyhanli door de ypg bombing, syriers zijn ook nergens veilig ;(
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  zondag 21 januari 2018 @ 15:27:42 #181
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_176654576
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 15:25 schreef Stabiel het volgende:
Voor iedereen die met de illusie leefde dat het de Turken enkel gaat om de 'terroristische' YPG beweging:

ahval_en twitterde op zondag 21-01-2018 om 14:08:55 Pres Erdogan: Yesterday air strikes, today ground operation began on Afrin. 55% of Afrin is Arabs, %35 of Kurds who came there later on.. The whole point it to give Afrin back to real owners. We are going to send Syrians in Turkey back to their country as soon as possible. #live reageer retweet
Oh mooi, gelijk even heel oost Turkije teruggeven aan de Armenen en Cilicisch-Armenië
niet vergeten natuurlijk. West Turkije terug naar Griekenland en Zuid-Turkije terug naar de Assyriërs. Dat waren de originele eigenaren van het land. :) Vergeet het gebied rond Trabzon niet terug te geven aan de Pontic Grieken.
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_176654620
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 15:25 schreef Stabiel het volgende:
Voor iedereen die met de illusie leefde dat het de Turken enkel om de 'terroristische' YPG beweging gaat:

ahval_en twitterde op zondag 21-01-2018 om 14:08:55 Pres Erdogan: Yesterday air strikes, today ground operation began on Afrin. 55% of Afrin is Arabs, %35 of Kurds who came there later on.. The whole point it to give Afrin back to real owners. We are going to send Syrians in Turkey back to their country as soon as possible. #live reageer retweet
Het is deels ook imperium uitbreiding, inderdaad.
pi_176654642
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 15:19 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Ik had het over de oostelijke gebieden. Daar kreeg de HDP stemmen van de overgrote meerderheid. Laten we niet vergeten dat AKP met dezelfde vredesboodschap campagne voerde in het begin.

Goed.. speciaal voor jou een analyse van de HDP zelf over haar verlies:

quote:
“AK Parti’den gelen ve şu an tekrar geri dönmekte olan Kürt seçmenler, hendek siyasetine karşı çıkmıştır. PKK’nin iki yıl boyunca devam eden yanlış siyasetini onaylamamıştır.
"De Koerdische stemmers die van de AKP komen en nu weer terugkomen waren fel tegen de schuilpolitiek. Ze hebben het foute beleid van de PKK de afgelopen twee jaar niet goed gekeurd."

quote:
HDP'ye gelen 2 puanl?k oyun, 1.5 puan?na yak?n?n?n AKP'ye geri döndügünü
Van de 2% die van de AKP kwam is nabij de 1.5% teruggekeerd na de AKP.

quote:
“Türkiye genelinde şu an bütün alan analistleri diyor ki; 2 milyonun üzerinde dindar- muhafazakâr AK Partili Kürt seçmen, oyunu HDP’ye verdi. Bir geçiş oldu, 1 Kasım’da bunların 1 milyonu geri döndü. Şu anda da bir kısmı tekrar geri dönüyor. Yani bölgede 400 bin olmak üzere HDP’nin Türkiye genelinde toplamda 700 bin gibi bir oy kaybı var.”
"Alle analisten menen over het geheel van Turkije dat er 2 miljoen conservatieve Koerdische stemmers van de AKP hun stem aan de HDP hebben gegeven. Er was een overgang. Op 1 november zijn 1 miljoen stemmen teruggekeerd. En nog steeds loopt er op dit moment een gedeelte terug. In HDP gebied zijn er 400 duizend stemmen en in het algeheel van Turkije zo een 700.000 stemmen van de HDP verloren. "

http://www.diken.com.tr/h(...)ini-kurt-illerinden/

quote:
Erdogan weigerde lange tijd om steun aan Kobani te verlenen; claimde stellig dat de stad al verloren was en gaf enkel onder westerse druk toe aan steun aan Koerden in Kobani.
Buiten de AKP en HDP was er geen enkel partij die de peshmerga wilde toelaten, niet de CHP, niet de MHP. Dat Erdogan stil was terwijl de vraag er naar steeds groter werd zegt niets gezien er achteraf bleek dat Barzani en Erdogan al langer aan het overleggen waren.
pi_176654650
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 15:20 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Wat?
Domme Turken-fout deze abi sorry, bedoele ik zegge Koerdische.
pi_176654670
35napa8.jpg
  zondag 21 januari 2018 @ 15:32:25 #186
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_176654673
quote:
9s.gif Op zondag 21 januari 2018 15:31 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Domme Turken-fout deze abi sorry, bedoele ik zegge Koerdische.
Zelfs jij bent gehersenspoeld :N Een Albanees die denkt dat hij een Turk is :N Waar gaat de wereld toch heen :N
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_176654699
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 15:27 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Oh mooi, gelijk even heel oost Turkije teruggeven aan de Armenen en Cilicisch-Armenië
niet vergeten natuurlijk. West Turkije terug naar Griekenland en Zuid-Turkije terug naar de Assyriërs. Dat waren de originele eigenaren van het land. :) Vergeet het gebied rond Trabzon niet terug te geven aan de Pontic Grieken.
Pssst, volgens de Turken waren de Soemeriers en Hittieten verwant aan de Turken.
  zondag 21 januari 2018 @ 15:34:17 #188
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_176654714
DUBb6vvVMAA5S4k.jpg

Ik kwam deze foto trouwens tegen van een Turkse militair die een kind in zijn armen heeft, niks speciaal zou je zeggen maar toen zag ik Hebreeuwse letters op zijn arm getatoeëerd. Zijn er nog joden in Turkije?
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_176654720
quote:
10s.gif Op zondag 21 januari 2018 15:21 schreef Slayage het volgende:

[..]

de HDP had in die periode echt heel goed campagne gevoerd, demirtas vond ik zels sympathiek overkomen. ik begrijp heel goed dat velen zijn gevallen voor hen toen. echter toen het geweld weer aanbrak konden ze het niet laten om van een vredelievende boodschap over te stappen naar openlijke steun voor de PKK. met uitingen als "wij krijgen steun van de ypg" hebben ze hun eigen graf gegraven.
"We leunen met onze ruggen op Kandil" en "ga de straten op" heeft het niet sympathieker gemaakt idd.
  zondag 21 januari 2018 @ 15:35:06 #190
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_176654732
quote:
10s.gif Op zondag 21 januari 2018 15:33 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Pssst, volgens de Turken waren de Soemeriers en Hittieten verwant aan de Turken.
_O- Als sommige Turken dat echt denken dat zijn ze echt dom :P
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_176654733
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 15:34 schreef vigen98 het volgende:
[ afbeelding ]

Ik kwam deze foto trouwens tegen van een Turkse militair die een kind in zijn armen heeft, niks speciaal zou je zeggen maar toen zag ik Hebreeuwse letters op zijn arm getatoeëerd. Zijn er nog joden in Turkije?
een kleine gemeenschap in istanbul voornamelijk
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176654742
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 15:32 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Zelfs jij bent gehersenspoeld :N Een Albanees die denkt dat hij een Turk is :N Waar gaat de wereld toch heen :N
Ach, Turkije bleef overleven door Muhammad Ali Pasha, Enver Pasha en Ataturk. Allemaal Albanees.
  zondag 21 januari 2018 @ 15:36:04 #193
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_176654752
quote:
9s.gif Op zondag 21 januari 2018 15:35 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Ach, Turkije bleef overleven door Muhammad Ali Pasha, Enver Pasha en Ataturk. Allemaal Albanees.
Ataturk Albanees? lol.
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_176654783
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 15:34 schreef vigen98 het volgende:
[ afbeelding ]

Ik kwam deze foto trouwens tegen van een Turkse militair die een kind in zijn armen heeft, niks speciaal zou je zeggen maar toen zag ik Hebreeuwse letters op zijn arm getatoeëerd. Zijn er nog joden in Turkije?
Niet meer dan 40.000 volgens de ruimste schattingen, maar iedere Turk heeft dienstplicht dus veel keus heb je niet?
pi_176654823
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 15:37 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Niet meer dan 40.000 volgens de ruimste schattingen, maar iedere Turk heeft dienstplicht dus veel keus heb je niet?
Toch bijzonder dat dat blijft werken. Je leeft in een land waar je geen vvmu hebt, en toch blijft een leger uit dienstplichtigen effectief .

Probs voor de propaganda in Turkije :)
pi_176654826
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 15:36 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Ataturk Albanees? lol.
Wordt beweerd

quote:
He is thought to be of Albanian or Slavic origin by some scholars
https://en.wikipedia.org/wiki/Ali_R%C4%B1za_Efendi
pi_176654858
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 15:30 schreef Triggershot het volgende:
Goed.. speciaal voor jou een analyse van de HDP zelf over haar verlies:

[..]

"De Koerdische stemmers die van de AKP komen en nu weer terugkomen waren fel tegen de schuilpolitiek. Ze hebben het foute beleid van de PKK de afgelopen twee jaar niet goed gekeurd."

[..]

Van de 2% die van de AKP kwam is nabij de 1.5% teruggekeerd na de AKP.

[..]

"Alle analisten menen over het geheel van Turkije dat er 2 miljoen conservatieve Koerdische stemmers van de AKP hun stem aan de HDP hebben gegeven. Er was een overgang. Op 1 november zijn 1 miljoen stemmen teruggekeerd. En nog steeds loopt er op dit moment een gedeelte terug. In HDP gebied zijn er 400 duizend stemmen en in het algeheel van Turkije zo een 700.000 stemmen van de HDP verloren. "

http://www.diken.com.tr/h(...)ini-kurt-illerinden/

[..]

Buiten de AKP en HDP was er geen enkel partij die de peshmerga wilde toelaten, niet de CHP, niet de MHP. Dat Erdogan stil was terwijl de vraag er naar steeds groter werd zegt niets gezien er achteraf bleek dat Barzani en Erdogan al langer aan het overleggen waren.
Mwah. Niet echt overtuigd door de analyse. Dit is een veel betere:

https://erikmeyersson.com(...)southeastern-turkey/
pi_176654867
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 15:22 schreef vigen98 het volgende:
michaelh992 twitterde op zondag 21-01-2018 om 14:18:07 The YPG released footage of one of the attacks, using a guided missile to target a Turkish (likely German-made) tank #Syria #Turkey https://t.co/zIxR1aZfXI reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op zondag 21-01-2018 om 15:37:51 #AfrinOp: aftermath of #ATGM strike on Leopard 2A in #TSK border post. Back of turret hit without significant damage. https://t.co/w1sUJwB2Fj reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176654878
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 15:38 schreef Rangono het volgende:

[..]

Toch bijzonder dat dat blijft werken. Je leeft in een land waar je geen vvmu hebt, en toch blijft een leger uit dienstplichtigen effectief .

Probs voor de propaganda in Turkije :)
Vrijheid van meningsuiting heb je echt niet nodig voor een effectief leger, sterker nog lijkt me eerder een kanker voor een effectief leger.
pi_176654936
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 15:40 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Vrijheid van meningsuiting heb je echt niet nodig voor een effectief leger, sterker nog lijkt me eerder een kanker voor een effectief leger.
Bedoel meer: waarom willen al die soldaten nog vechten voor zo'n land?

Theoretisch zouden ze allemaal de wapens kunnen neerleggen. Maja, misplaatst nationalisme enzo.
pi_176654987
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 15:39 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Mwah. Niet echt overtuigd door de analyse. Dit is een veel betere:

https://erikmeyersson.com(...)southeastern-turkey/
Zolang je er niets concreets tegen in bent kan ik er weinig mee. Voel je vrij om het te benoemen.
pi_176655032
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 15:42 schreef Rangono het volgende:

[..]

Bedoel meer: waarom willen al die soldaten nog vechten voor zo'n land?

Theoretisch zouden ze allemaal de wapens kunnen neerleggen. Maja, misplaatst nationalisme enzo.
Je zegt het zelf al, nationalisme, patriottisme, Islamisme en de mythische positie van Erdogan. Lang niet alleen de soldaten worden opgetrommeld door Erdogan, ook de normale bevolking. Dat hebben we wel gezien tijdens de staatsgreep.
pi_176655141
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 15:45 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Je zegt het zelf al, nationalisme, patriottisme, Islamisme en de mythische positie van Erdogan. Lang niet alleen de soldaten worden opgetrommeld door Erdogan, ook de normale bevolking. Dat hebben we wel gezien tijdens de staatsgreep.
Ik vind dat echt niet te begrijpen. Die Erdogan moet wel een dedain hebben voor de bevolking, niet normaal. Stelletje schaapjes.
pi_176655142
Turkey targets Kurdish forces in Afrin: The short, medium and long story
Turkey says it has begun a massive assault on Kurdish forces on the other side of the border with Syria - potentially putting it in direct conflict with its Nato ally, the United States.

This could become a significant new development in the Syrian civil war, which is now almost seven years old. We've boiled down why it matters.

You can choose to read the short, medium or long story below, either by themselves or one after the other.
http://www.bbc.com/news/world-middle-east-42704542
Op vrijdag 5 januari 2018 08:29 schreef xminator het volgende:
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple.
  zondag 21 januari 2018 @ 15:49:42 #205
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_176655167
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 15:48 schreef Rangono het volgende:

[..]

Ik vind dat echt niet te begrijpen. Die Erdogan moet wel een dedain hebben voor de bevolking, niet normaal. Stelletje schaapjes.
Je hoeft niet veel te doen om de schapen daar voor jezelf te winnen, snelwegje daar snelwegje hier ziekenhuisje daar brugje daar. En ze aanbidden je daar dan.
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_176655184
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 15:42 schreef Rangono het volgende:

[..]

Bedoel meer: waarom willen al die soldaten nog vechten voor zo'n land?

Theoretisch zouden ze allemaal de wapens kunnen neerleggen. Maja, misplaatst nationalisme enzo.
De - onterecht door de Iraniërs geclaimde - Afghaans-Turkse dichter Rumi heeft een citaat "Mevlam ne eylerse guzel eyler", (Wat mijn redder/heer ook doet, hij doet het goed/mooi) een citaat wat nu veelal over en voor Erdogan wordt gebruikt door zijn achterban.
pi_176655225
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 15:50 schreef Triggershot het volgende:

[..]

De - onterecht door de Iraniërs geclaimde - Afghaans-Turkse dichter Rumi heeft een citaat "Mevlam ne eylerse guzel eyler", (Wat mijn redder/heer ook doet, hij doet het goed/mooi) een citaat wat nu veelal over en voor Erdogan wordt gebruikt door zijn achterban.
Koekoek
pi_176655246
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 15:48 schreef Rangono het volgende:

[..]

Ik vind dat echt niet te begrijpen. Die Erdogan moet wel een dedain hebben voor de bevolking, niet normaal. Stelletje schaapjes.
Het is maar hoe je het bekijkt. Erdogan komt op voor een langdurig onderdrukt meerderheid en komt daar ook voor op. dat valt ook moeilijk te ontkennen.
pi_176655269
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 15:50 schreef Triggershot het volgende:
De - onterecht door de Iraniërs geclaimde - Afghaans-Turkse dichter Rumi heeft een citaat "Mevlam ne eylerse guzel eyler", (Wat mijn redder/heer ook doet, hij doet het goed/mooi) een citaat wat nu veelal over en voor Erdogan wordt gebruikt door zijn achterban.
Zegt genoeg dat het Turkse voetvolk zijn wijsheid bij Perzische dichters zoekt.
pi_176655311
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 15:51 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Het is maar hoe je het bekijkt. Erdogan komt op voor een langdurig onderdrukt meerderheid en komt daar ook voor op. dat valt ook moeilijk te ontkennen.
Verklaar je nader?
pi_176655323
quote:
12s.gif Op zondag 21 januari 2018 15:52 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Zegt genoeg dat het Turkse voetvolk zijn wijsheid bij Perzische dichters zoekt.
Oh nee. Geen perzisch superioriteit denken aub.
  zondag 21 januari 2018 @ 15:58:27 #212
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_176655421
quote:
12s.gif Op zondag 21 januari 2018 15:52 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Zegt genoeg dat het Turkse voetvolk zijn wijsheid bij Perzische dichters zoekt.
Perzen zijn wel bae natuurlijk.
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_176655451
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 15:51 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Het is maar hoe je het bekijkt. Erdogan komt op voor een langdurig onderdrukt meerderheid en komt daar ook voor op. dat valt ook moeilijk te ontkennen.
Hij komt op voor zichzelf.
  zondag 21 januari 2018 @ 16:35:58 #214
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_176656217
AlArabiya_Eng twitterde op zondag 21-01-2018 om 12:41:44 #France urges #Turkey to stop attacks against Kurdish YPG in #Syria https://t.co/N91DOF3IgX reageer retweet
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_176656358
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 16:35 schreef vigen98 het volgende:
AlArabiya_Eng twitterde op zondag 21-01-2018 om 12:41:44 #France urges #Turkey to stop attacks against Kurdish YPG in #Syria https://t.co/N91DOF3IgX reageer retweet
LOL
pi_176656425
Wel schattig hoe die ratten van FSA denken dat ze samen met de Turkse troepen Afrin weer aan de Arabieren gaan teruggeven.

Alsof Turken en Arabieren elkaars beste vrienden zijn... hahaha
pi_176656499
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 16:35 schreef vigen98 het volgende:
AlArabiya_Eng twitterde op zondag 21-01-2018 om 12:41:44 #France urges #Turkey to stop attacks against Kurdish YPG in #Syria https://t.co/N91DOF3IgX reageer retweet
Nu Amerika nog.
  zondag 21 januari 2018 @ 16:49:07 #218
287899 Smoofie
Duikeendje? Duikeendje!!
pi_176656534
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 15:58 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Perzen zijn wel bae natuurlijk.
Perzische vrouwen behoren tot de mooiste des werelds
AFCA
Qui audet adipiscitur
pi_176656645
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 15:58 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Perzen zijn wel bae natuurlijk.
https://www.urbandictionary.com/define.php?term=Bae
Op vrijdag 5 januari 2018 08:29 schreef xminator het volgende:
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple.
  zondag 21 januari 2018 @ 17:04:55 #220
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_176656864
quote:
:') je weet wat ik bedoel
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_176657577
Heeft er een land uberhaupt al zijn steun uitgesproken voor Turkije's offensief?
pi_176657631
Reactie VS:

yKE9y1b.jpg
  zondag 21 januari 2018 @ 17:44:34 #223
365082 IPA35
Patriarch
pi_176657636
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 17:42 schreef Stabiel het volgende:
Heeft er een land uberhaupt al zijn steun uitgesproken voor Turkije's offensief?
Azerbeidzjan
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_176657774
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 17:44 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Azerbeidzjan
Sow.
  zondag 21 januari 2018 @ 17:54:05 #225
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_176657776
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 17:44 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Azerbeidzjan
Maar natuurlijk _O- De geturkificeerde Iraniërs likken altijd hun kont.
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_176657845
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 17:54 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Maar natuurlijk _O- De geturkificeerde Iraniërs likken altijd hun kont.
Geturkificeerde Kaukasiërs. Ze zien er veel te ruw uit voor Iraniërs.
pi_176657849
jenanmoussa twitterde op zondag 21-01-2018 om 13:26:15 Egypt is the only country so far to condemn Turkey's operation in Afrin. Foreign ministry in statement says: "We refuse Afrin military operation and we consider it a new attack on the sovereignty of Syria." @akhbar https://t.co/Bn1kNdvP9l reageer retweet
Op vrijdag 5 januari 2018 08:29 schreef xminator het volgende:
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple.
  zondag 21 januari 2018 @ 18:08:00 #228
365082 IPA35
Patriarch
pi_176658023
Was maar een grap...
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  zondag 21 januari 2018 @ 18:16:31 #230
365082 IPA35
Patriarch
pi_176658227
Maar kon je vergif op innemen. De andere vilayets - Bosnië, Anaalbanië en "Kosovo" - al van zich laten horen?
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_176658720
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 17:58 schreef alilami het volgende:
jenanmoussa twitterde op zondag 21-01-2018 om 13:26:15 Egypt is the only country so far to condemn Turkey's operation in Afrin. Foreign ministry in statement says: "We refuse Afrin military operation and we consider it a new attack on the sovereignty of Syria." @akhbar https://t.co/Bn1kNdvP9l reageer retweet
Tja Sisi en erdo motten elkaar niet, dus weinig schokkend dit.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  zondag 21 januari 2018 @ 18:47:38 #232
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_176659147
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 18:16 schreef IPA35 het volgende:
Maar kon je vergif op innemen. De andere vilayets - Bosnië, Anaalbanië en "Kosovo" - al van zich laten horen?
_O-
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_176659915
"Oud", maar relevant.

Raqqa’s dirty secret
The BBC has uncovered details of a secret deal that let hundreds of IS fighters and their families escape from Raqqa, under the gaze of the US and British-led coalition and Kurdish-led forces who control the city.

A convoy included some of IS’s most notorious members and – despite reassurances – dozens of foreign fighters. Some of those have spread out across Syria, even making it as far as Turkey.
http://www.bbc.co.uk/news/resources/idt-sh/raqqas_dirty_secret
Op vrijdag 5 januari 2018 08:29 schreef xminator het volgende:
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple.
pi_176660029
de 4 gebieden van de TFSA inval.

DUEwp-oX4AEu34F.jpg
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176660159
Erdolf is zijn Endlösung der Kurdenfrage begonnen.
I'm 75 years old, and I still wake up with the little guy saluting.
pi_176660170
An official with the Turkish government said it believes that ISIS members, including senior leaders, “have been granted safe passage” through SDF territory and described a rise in the number of ISIS members trying to enter the country. “It is unreasonable to expect Turkey to take care of this problem,” he said, adding that “the SDF’s actions in Syria could place European security at risk.

US officials defended the SDF. “We won’t comment on rumors concerning our partners,” said a spokesperson for the US-led coalition that backs the SDF, in an emailed statement. “Our SDF partners played a major role in the destruction of ISIS' so-called physical ‘caliphate.’”

A State Department official added: “Under the pressure ISIS is facing, it should come as no surprise that some would look to take advantage of the war zone and pay to use smuggling routes and networks to escape. We believe the flow of foreign terrorist fighters to and from the region has declined dramatically over the last year, but we remain very concerned even by a limited number of fighters potentially returning.”

Allegations about SDF-enabled smuggling, he added, “should not be seen as indicative of the integrity of the overall force.”

Nicholas Heras, a fellow at the Center for a New American Security who has advised the US government on the SDF, said the smuggling problem underscores the dilemma the US faces in backing it. “The SDF is an army that was built on the fly, and while it has a [Kurdish] core, its purpose was to be an amalgamated army that would be able to administer areas with different ethnic communities,” he said. “The fact that the US has relied for their counter-ISIS campaign in Syria on a force that was a coalition of militias lends itself to these kinds of lapses in security.”

This raises the question of whether the SDF can be counted on to maintain stability in areas freed from ISIS control — and help to prevent the militants from returning to power. “You can’t have security with amateurs,” Heras said, adding that the smuggling problem likely results from some SDF commanders “turning a blind eye, mainly for their own personal profit. And that speaks to the fact that the SDF isn’t a professional army.”
https://www.buzzfeed.com/(...)emWGDlv9q#.urv4KNEG5
Op vrijdag 5 januari 2018 08:29 schreef xminator het volgende:
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple.
pi_176660512
de amerikanen een paar dagen terug, we gaan een krijgsmacht oprichten ter verdediging van de syrische grens met de ypg als kern.

de volgende dag de amerikanen, nee we zijn verkeerd begrepen, we gaan geen krijgsmacht oprichten.

en gisteren is er een ceremonie in kamisli van de tweede opleidingsgroep van door de amerikanen opgeleide krijgsmacht, in het bijzijn van de amerikanen uiteraard

:') :') :')

Dispatch: The Syrian Democratic Forces' Border Guards

There has recently been some confusion in media regarding plans for so-called "Border Forces" of the Syrian Democratic Forces (SDF). U.S. officials seemed to backtrack on the existence of such an initiative following outcry from Turkey, but on the ground the training and organizing of these border forces are going ahead. In fact, it is openly being advertised to journalists inside the SDF areas. Today at 10 a.m. local time in the vicinity of the Sabah al-Khayr silos in the Hasakah countryside (to the south of Hasakah city), I attended the graduation of the second contingent of the SDF border forces. At the graduation ceremony, personnel of this contingent were waving SDF and Self-Defence Forces banners. Overseeing the ceremony were SDF officers and trainers as well as some U.S. personnel. It should of course be noted that the presence of the Americans is no surprise, as the U.S. is helping to train, arm and equip these fighters.

The ceremony was quite open in referring to the concept of border forces. "This force will be a foundational force to protect the borders of north Syria," proclaimed the announcer at the graduation ceremony.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176660556
Erdogan gaat Jeruzalem bevrijden!
Sultan_erdogan.jpg
Turkish-military-696x473.jpg
Oh nee, Afrin, my bad.
Op vrijdag 5 januari 2018 08:29 schreef xminator het volgende:
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple.
pi_176660631
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 19:39 schreef alilami het volgende:
Erdogan gaat Jeruzalem bevrijden!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Oh nee, Afrin, my bad.
weg naar jeruzalem gaat door afrin :D
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176660760
Oh noes, not the babies
DUFBlTzVQAAhEdu.jpg
Op vrijdag 5 januari 2018 08:29 schreef xminator het volgende:
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple.
pi_176660869
AylinaKilic twitterde op zondag 21-01-2018 om 17:35:34 #Sweden joins #France calling on UN to meet urgently following #Turkey's #Afrin air strikes. reageer retweet
Op vrijdag 5 januari 2018 08:29 schreef xminator het volgende:
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple.
pi_176660963
de rusen met veel plezier twee navo bondgenoten tegen elkaar uitspelen :D

BarzanSadiq twitterde op zondag 21-01-2018 om 19:14:24 #BREAKING#US unilateral actions in #Syria, provoked #Turkey to fury in #Afrin - #Russia MFA reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176661007
quote:
12s.gif Op zondag 21 januari 2018 15:52 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Zegt genoeg dat het Turkse voetvolk zijn wijsheid bij Perzische dichters zoekt.
En terecht :Y
pi_176661050
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 15:54 schreef Rangono het volgende:

[..]

Verklaar je nader?
De video geeft wel een goede samenvatting:


Natuurlijk is het campagne materiaal, maar ze zijn spijtig genoeg wel waar.

Sinds Erdogan is de economie, zorg en levenskwaliteit gigantisch vooruit gegaan, een ander belangrijk factor is dat de Turkse oppositieleiders verkiezingen blijven verliezen en maar niet aftreden, op wie zou jij dan stemmen als Turkse middenklasse?

[ Bericht 7% gewijzigd door Triggershot op 21-01-2018 20:01:54 ]
pi_176661327
_O_ _O_ _O_ biji biji _O_ _O_ _O_

Baco_UK twitterde op zondag 21-01-2018 om 20:00:44 SDF claim to have regained control of Adah Manli, Shadia and Surka villages of Raju district and Shinkal village of Bulbul district, as intense clashes continue along some areas of the border reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176661367
Gaat kennelijk niet zo makkelijk als de Turken in eerste instantie dachten.

Dalatrm twitterde op zondag 21-01-2018 om 18:08:14 Turkey backed #FSA EuphratesShield commander: 'We're running into a bit of a difficulty. Progress made on outer #Efrin edges, but not as swift as planned or expected'. No explanations given. #Afrin #AfrinOp reageer retweet
pi_176661396
Nawazishkhan93 twitterde op zondag 21-01-2018 om 18:21:54 The UAE Minister of State for Foreign Affairs said the conflict in Afrin highlights the need to rebuild the concept of Arab national security. reageer retweet
Op vrijdag 5 januari 2018 08:29 schreef xminator het volgende:
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple.
pi_176661410
quote:
10s.gif Op zondag 21 januari 2018 20:09 schreef Stabiel het volgende:
Gaat kennelijk niet zo makkelijk als de Turken in eerste instantie dachten.

Dalatrm twitterde op zondag 21-01-2018 om 18:08:14 Turkey backed #FSA EuphratesShield commander: 'We're running into a bit of a difficulty. Progress made on outer #Efrin edges, but not as swift as planned or expected'. No explanations given. #Afrin #AfrinOp reageer retweet
Lekker voor ze.
pi_176661420
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 20:11 schreef alilami het volgende:
Nawazishkhan93 twitterde op zondag 21-01-2018 om 18:21:54 The UAE Minister of State for Foreign Affairs said the conflict in Afrin highlights the need to rebuild the concept of Arab national security. reageer retweet
laat de VAE eerst een bakkie doen met de qataris om vervolgens over arabische eenheid te praten
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176661464
quote:
10s.gif Op zondag 21 januari 2018 20:09 schreef Stabiel het volgende:
Gaat kennelijk niet zo makkelijk als de Turken in eerste instantie dachten.

Dalatrm twitterde op zondag 21-01-2018 om 18:08:14 Turkey backed #FSA EuphratesShield commander: 'We're running into a bit of a difficulty. Progress made on outer #Efrin edges, but not as swift as planned or expected'. No explanations given. #Afrin #AfrinOp reageer retweet
deze twitteraar heeft nog gekkere dingen

Dalatrm twitterde op zondag 21-01-2018 om 11:50:00 The Telegram channel of #SDF Jaysh Al-Thuwar based in #Efrin and #TalRifaat suddenly switched allegiance calling #YPG 'terrorists' and saying it 'liberated' a village near #Rajo. (inside job?)#Afrin #AfrinOp https://t.co/AdrgSpxQ2v reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176661482
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 20:11 schreef alilami het volgende:
Nawazishkhan93 twitterde op zondag 21-01-2018 om 18:21:54 The UAE Minister of State for Foreign Affairs said the conflict in Afrin highlights the need to rebuild the concept of Arab national security. reageer retweet
Ah, de honden van de VS mogen weer blaffen. Turkije moet proxies en haar leger inzetten om inspraak te hebben in Syrie, maar de schoothondjes van de VS en vijanden van Iran denken iets te zeggen te hebben over de Syrische veiligheid? :')
pi_176661501
quote:
10s.gif Op zondag 21 januari 2018 20:14 schreef Slayage het volgende:
deze twitteraar heeft nog gekkere dingen

Dalatrm twitterde op zondag 21-01-2018 om 11:50:00 The Telegram channel of #SDF Jaysh Al-Thuwar based in #Efrin and #TalRifaat suddenly switched allegiance calling #YPG 'terrorists' and saying it 'liberated' a village near #Rajo. (inside job?)#Afrin #AfrinOp https://t.co/AdrgSpxQ2v reageer retweet
Later ontkend door een JaW commandant. Schijnt dat ze gehackt waren door het Turkse cyberleger, of hoe die digitale 'strijders' zichzelf ook noemen. :')
  zondag 21 januari 2018 @ 20:19:15 #253
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_176661578
quote:
10s.gif Op zondag 21 januari 2018 20:09 schreef Stabiel het volgende:
Gaat kennelijk niet zo makkelijk als de Turken in eerste instantie dachten.

Dalatrm twitterde op zondag 21-01-2018 om 18:08:14 Turkey backed #FSA EuphratesShield commander: 'We're running into a bit of a difficulty. Progress made on outer #Efrin edges, but not as swift as planned or expected'. No explanations given. #Afrin #AfrinOp reageer retweet
Ik herinner me nog die vrachtwagen vol uitgestalde lijken waar in Afrin mee rond geparadeerd werd na de nederlaag van de islamisten in Ayn Daqnah
Say what?
pi_176661643
Tijd dat Arabieren in Noord Syrie weer de baas worden, communisten en terroristen mogen geen vrijspel krijgen in Noord Syrie! Sayedna Mohamed Qaaidna Lil Abad!
pi_176661657
5fc6a922cef46c8c80df5e23335a1759651f3af1589a149cdd730e4b2b79ef08.jpg

WestKurdistan twitterde op zondag 21-01-2018 om 19:52:53 Xezal is 64 years old Kurdish woman from Afrin. She was armed against the Turkey and FSA.#TwitterKurds #Afrin #YPG #AfrinUnderAttack #AfrinNotAlone #DefendAfrin https://t.co/BE6c4ZPt00 reageer retweet
DUFg-PqWAAI0fnk.jpg
Op vrijdag 5 januari 2018 08:29 schreef xminator het volgende:
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple.
pi_176661684
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 20:21 schreef JubaUrbicus het volgende:
Tijd dat Arabieren in Noord Syrie weer de baas worden, communisten en terroristen mogen geen vrijspel krijgen in Noord Syrie! Sayedna Mohamed Qaaidna Lil Abad!
Ondertussen heeft hij download.jpg als usericon.
Op vrijdag 5 januari 2018 08:29 schreef xminator het volgende:
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple.
pi_176661691
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 20:21 schreef JubaUrbicus het volgende:
Tijd dat Arabieren in Noord Syrie weer de baas worden, communisten en terroristen mogen geen vrijspel krijgen in Noord Syrie! Sayedna Mohamed Qaaidna Lil Abad!
De pan-Arabier uithangen in 2018. :')
pi_176661755
Irak Min BuZa: Turkije gaat akkoord met vertrek uit Baashiqa

MevlutCavusoglu twitterde op zondag 21-01-2018 om 14:41:15 At my meeting with the Prime Minister of #Iraq Haidar Al Ibadi, I reiterated #Turkey's support for territorial integrity of Iraq. We decided to improve our relations in all fields. https://t.co/SkAaBIWsFN reageer retweet
Op vrijdag 5 januari 2018 08:29 schreef xminator het volgende:
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple.
pi_176661832
DUFoRTdXUAAI88O?format=jpg
pi_176661896
Sommige Koerden en Turken :')

DUDbgMPXcAYw1In.jpg

DeepStateUK twitterde op zondag 21-01-2018 om 10:09:43 Supporting our President Mr. ERDOGAN is not a political issue. It is a national issue. We will never submit to the demands of the British Deep State.Adnan OKTAR .....#syria #afrin #lebanon #turkey #uae #سوريا #suriye #love #dubai #türkiye #iraq #asker #damascus #paleshttps://t.co/sgZe9L5TCq reageer retweet
zanaezat twitterde op zondag 21-01-2018 om 13:55:37 World is trying to erase kurds trust me and no one is on our side by action its all word.So there is 2 ways this will go first is turkey, iran and iraq will kill us all, second is we will be the king of middle east all together. reageer retweet
Op vrijdag 5 januari 2018 08:29 schreef xminator het volgende:
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple.
pi_176661973
TruTawar twitterde op zondag 21-01-2018 om 19:47:14 #BREAKING United Nations Security Council will hold an emergency session on Monday to discuss the situation in #Syria following #TurkishArmy bombardments on #Efrin #Afrin #TwitterKurds #AfrinNotAlone #Rojava #YPG reageer retweet
Op vrijdag 5 januari 2018 08:29 schreef xminator het volgende:
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple.
pi_176662245
De Turkse president Erdogan heeft de pro-Koerdische oppositie in Turkije gewaarschuwd niet in opstand te komen tegen de inval in Syrië.Bij protesten zullen ordetroepen ingrijpen,zei hij.

Erdogan sprak voor duizenden aanhangers in de stad Bursa.Hij zei verder dat de inval bedoeld is om milities als de YPG te vernietigen.Dat zal de hulp van de VS aan de YPG niet voorkomen,zei hij.

Vanochtend vielen Turkse grondtroepen de Syrische regio Afrin binnen.De regio is in handen van de pro-Koerdische YPG, die volgens Turkije banden heeft met de terreurorganisatie PKK.Volgens de YPG is de Turkse inval in Syrië mislukt.
https://teletekst-data.nos.nl/webplus?p=129
Op vrijdag 5 januari 2018 08:29 schreef xminator het volgende:
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple.
pi_176662285
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 20:22 schreef alilami het volgende:

WestKurdistan twitterde op zondag 21-01-2018 om 19:52:53 Xezal is 64 years old Kurdish woman from Afrin. She was armed against the Turkey and FSA.#TwitterKurds #Afrin #YPG #AfrinUnderAttack #AfrinNotAlone #DefendAfrin https://t.co/BE6c4ZPt00 reageer retweet
[ afbeelding ]
met dit soort propaganda scoor je altijd wel :Y
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176662303
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 20:26 schreef alilami het volgende:
Irak Min BuZa: Turkije gaat akkoord met vertrek uit Baashiqa

MevlutCavusoglu twitterde op zondag 21-01-2018 om 14:41:15 At my meeting with the Prime Minister of #Iraq Haidar Al Ibadi, I reiterated #Turkey's support for territorial integrity of Iraq. We decided to improve our relations in all fields. https://t.co/SkAaBIWsFN reageer retweet
mooi zo
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176662610
Turkey to hand over Afrin to Syrian army once Kurds defeated

quote:
Russia gave Turkey the greenlight to attack Kurdish-controlled enclaves in northern Syria on the condition that those areas be handed over to the Syrian army once the Kurds were defeated, a source in Turkey’s Ministry of Foreign Affairs told Gulf News on the condition of anonymity.

During the meeting that took place two days before the operation began, Russia agreed to evacuate its military personnel from the Menagh airbase, which was assaulted by Turkish fighter jets on Saturday.

The revelation has sparked speculation that the operation’s peculiar name —Operation Olive Branch — is in fact meant for the Syrian government.

Turkey, under the leadership of Recep Tayyip Erdogan, has supported rebel forces against Syrian President Bashar Al Assad’s government since the war broke out in 2011.

The new operation could be the first step towards normalisation between the two rivals.

Relations between Syria and Turkey collapsed in the infant stages of the ongoing crisis. Syria shot down a Turkish F-4 Phantom jet after it violated Syrian airspace, killing both pilots.

With President Al Assad’s position looking increasingly secure, Erdogan may be coming to terms with this reality, and could potentially be looking to restore ties with Syria, to not only counter their mutual enemy – Kurdish separatists – but to also bolster bilateral post-war trade, and facilitate the return of refugees in Turkey back to Syria.

Even if Erdogan isn’t looking to normalise diplomatic relations with Damascus, it still makes sense for him to return Afrin to the Syrian Army as a show of goodwill towards Russia, which is playing an increasingly large role in mediating between Ankara and the Syrian government, via the Sochi process.
http://gulfnews.com/news/(...)s-defeated-1.2160467
pi_176662703
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 20:23 schreef Stabiel het volgende:

[..]

De pan-Arabier uithangen in 2018. :')
Waarom niet?
pi_176662733
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 21:02 schreef Rangono het volgende:

[..]

Waarom niet?
omdat pan arabisme met nasser is begraven?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176662776
quote:
10s.gif Op zondag 21 januari 2018 21:03 schreef Slayage het volgende:

[..]

omdat pan arabisme met nasser is begraven?
Als dat zo was dan zou het niet meer bestaan. Man, veel Arabieren zijn zo nationalistisch als de pest. En hoort Pan-Arabisme bij. Net zoals veel nationalistische Turken nog steeds een hard plassertje (of toch minstens een vochtige vagina) krijgen van het Ottomaanse rijk
pi_176662815
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 21:02 schreef Rangono het volgende:

[..]

Waarom niet?
Omdat het pan-Arabisme hopeloos gefaald heeft en de Arabische wereld geen homogene entiteit is.
pi_176662819
quote:
10s.gif Op zondag 21 januari 2018 20:59 schreef Stabiel het volgende:
The revelation has sparked speculation that the operation’s peculiar name —Operation Olive Branch — is in fact meant for the Syrian government.
70D3CDDF3DC6C65055FC0DABDE1E7EA315E18243
Op vrijdag 5 januari 2018 08:29 schreef xminator het volgende:
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple.
pi_176662849
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 21:04 schreef Rangono het volgende:

[..]

Als dat zo was dan zou het niet meer bestaan. Man, veel Arabieren zijn zo nationalistisch als de pest. En hoort Pan-Arabisme bij. Net zoals veel nationalistische Turken nog steeds een hard plassertje (of toch minstens een vochtige vagina) krijgen van het Ottomaanse rijk
Arabieren zijn in grote lijnen niet nationalistisch maar tribalistisch.
pi_176662858
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 21:06 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Omdat het pan-Arabisme hopeloos gefaald heeft en de Arabische wereld geen homogene entiteit is.
Daarom moet je ook alle niet-Arabieren zuiveren he.

Be smart, my friend :)
pi_176662876
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 21:07 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Arabieren zijn in grote lijnen niet nationalistisch maar tribalistisch.
Dat ligt in elkaars verlengde.
pi_176662896
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 21:07 schreef Rangono het volgende:

[..]

Daarom moet je ook alle niet-Arabieren zuiveren he.

Be smart, my friend :)
Ziek
Op vrijdag 5 januari 2018 08:29 schreef xminator het volgende:
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple.
pi_176662905
quote:
2s.gif Op zondag 21 januari 2018 21:08 schreef alilami het volgende:

[..]

Ziek
Ja, neem het lekker serieus..

Zelfs met die laatste zin. Beetje zwarte humor.
pi_176663018
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 21:07 schreef Rangono het volgende:

[..]

Dat ligt in elkaars verlengde.
In het verschil schuilt een essentieel probleem in de Arabische wereld.
pi_176663041
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 21:13 schreef Stabiel het volgende:

[..]

In het verschil schuilt een essentieel probleem in de Arabische wereld.
Wat is volgens jou het relevante verschil dan? nationalisme is toch ook wij - zij?
pi_176663334
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 21:04 schreef Rangono het volgende:

[..]

Als dat zo was dan zou het niet meer bestaan. Man, veel Arabieren zijn zo nationalistisch als de pest. En hoort Pan-Arabisme bij. Net zoals veel nationalistische Turken nog steeds een hard plassertje (of toch minstens een vochtige vagina) krijgen van het Ottomaanse rijk
Totaal niet, eerder tribalistisch en sektarisch.
pi_176663439
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 21:24 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Totaal niet, eerder tribalistisch en sektarisch.
Dat is wat nationalisme is.
pi_176663483
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 21:29 schreef Rangono het volgende:

[..]

Dat is wat nationalisme is.
Nee, nationalisme plaatst zich boven religieuze en tribale banden. Sektarisme in Irak is juist een vretende tumor geweest voor nationalisme in het land.
pi_176663502
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 21:31 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Nee, nationalisme plaatst zich boven religieuze en tribale banden.
Uh? nationalisme is niet tribalistisch? hoe dan? nationalisme draait om wij vs zij.
pi_176663530
X tribe
Y tribe
Z tribe
leven in Turkije en slaan elkaars hersenen in
= tribalisme

X, Y, Z tribes verenigd onder één vlag Turkije versus een ander land
= nationalisme
Op vrijdag 5 januari 2018 08:29 schreef xminator het volgende:
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple.
pi_176663562
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 21:32 schreef Rangono het volgende:

[..]

Uh? nationalisme is niet tribalistisch? hoe dan? nationalisme draait om wij vs zij.
Soennitische stammen in Irak gingen liever een bondgenootschap aan met buitenlandse strijders en mogendheden terwijl de Sjieten samenwerkten met Iran. Veel stammen dienden liever de tribale belangen dan het landsbelang en eenheid.
pi_176663587
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 21:34 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Soennitische stammen in Irak gingen liever een bondgenootschap aan met buitenlandse strijders en mogendheden terwijl de Sjieten samenwerkten met Iran. Veel stammen dienden liever de tribale belangen dan het landsbelang en eenheid.
Ja ok. Maar dan heb je het weer over tribalisme binnen het tribalistische van het nationalisme. Daarom werkt nationalisme ook niet. Het roept alleen maar meer wij vs zij op. Om succesvol te zijn als land, dien je open en tolerant te zijn. Liberaal.
pi_176663649
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 21:35 schreef Rangono het volgende:

[..]

Ja ok. Maar dan heb je het weer over tribalisme binnen het tribalistische van het nationalisme. Daarom werkt nationalisme ook niet. Het roept alleen maar meer wij vs zij op. Om succesvol te zijn als land, dien je open en tolerant te zijn. Liberaal.
Nationalisme werkt voor Iran, nationalisme werkt voor Turkije omdat de landen een nationale geschiedenis en identiteit hebben. En een eeuwenlange traditie van zelfbestuur. In het geval van de Arabische landen zoals Syrië en Irak is dat anders. Een groep Westerse landen heeft daar gewoon wat grenzen getrokken met een liniaal en ze 1 volk 1 land genoemd.

Niet mee eens, de meest succesvolle landen in het Midden Oosten (lees: moslimwereld) zijn Turkije en Iran. Beiden zijn open noch liberaal in grote lijnen.
pi_176663708
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 21:39 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Nationalisme werkt voor Iran, nationalisme werkt voor Turkije omdat de landen een nationale geschiedenis en identiteit hebben. En een eeuwenlange traditie van zelfbestuur. In het geval van de Arabische landen zoals Syrië en Irak is dat anders. Een groep Westerse landen heeft daar gewoon wat grenzen getrokken met een liniaal en ze 1 volk 1 land genoemd.

Niet mee eens, de meest succesvolle landen in het Midden Oosten (lees: moslimwereld) zijn Turkije en Iran. Beiden zijn open noch liberaal in grote lijnen.
Nationalisme werkt voor Turkije, tenzij je als Turk kritiek hebt op Erdogan. Nationalisme werkt totalitarisme, tribalisme in de hand. Hoe dan ook.

Ik vind het ophangen van homo's, beknotten van persvrijheid, vmmu niet echt een teken van succes. Maar dat zal aan mij liggen, zeker.
pi_176663718
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 21:14 schreef Rangono het volgende:
Wat is volgens jou het relevante verschil dan? nationalisme is toch ook wij - zij?
Ik heb daar ooit een interessant stuk over gelezen. Volgens mij geschreven door Bernard Lewis, maar dat weer ik niet meer zeker. Lewis verklaarde waarom Turkije en Iran, en in mindere mate Egypte, enigszins succesvolle natiestaten zijn in een regio waarin failed-states de dienst uitmaken. Lewis meende dat er in Turkije en Iran sprake is van patriottisme, in tegenstelling tot het oppervlakkige nationalisme in andere landen. Patriotisme zou volgens Lewis meer binnenwaarts gericht zijn (de afwezigheid van een wij-zij denken), terwijl binnen het nationalisme men de nationale identiteit definieert aan de hand van waardes die men onderscheidt van andere volkeren.
pi_176663777
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 21:42 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Ik heb daar ooit een interessant stuk over gelezen. Volgens mij geschreven door Bernard Lewis, maar dat weer ik niet meer zeker. Lewis verklaarde waarom Turkije en Iran, en in mindere mate Egypte, enigszins succesvolle natiestaten zijn in een regio waarin failed-states de dienst uitmaken. Lewis meende dat er in Turkije en Iran sprake is van patriottisme, in tegenstelling tot het oppervlakkige nationalisme in andere landen. Patriotisme zou volgens Lewis meer binnenwaarts gericht zijn (de afwezigheid van een wij-zij denken), terwijl binnen het nationalisme men de nationale identiteit definieert aan de hand van waardes die men onderscheidt van andere volkeren.
Nogal vage definitie van 'patriottisme'
pi_176663816
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 21:41 schreef Rangono het volgende:

[..]

Nationalisme werkt voor Turkije, tenzij je als Turk kritiek hebt op Erdogan. Nationalisme werkt totalitarisme, tribalisme in de hand. Hoe dan ook.

Ik vind het ophangen van homo's, beknotten van persvrijheid, vmmu niet echt een teken van succes. Maar dat zal aan mij liggen, zeker.
De nationalisten staan vrijwel zo goed als achter Erdogan, zeker de nationalistische partij is sinds enkele jaren Erdogan's grootste bondgenoot. Erdogan's conservatisme is een middel om de tribale Koerden uit elkaar te trekken juist. Je hebt gezinnen waarbij de ene zoon strijd voor Erdogan en de ander voor de PKK.

Vervolging van homoseksualiteit en censuur is gemeengoed in het Midden Oosten, dat is dan ook enkel een definitie van succes voor de westerse wereld. Iran houdt zich staande en blijft groeien ondanks decennialange isolatie, boycot en sancties, dat noem ik een succes. Een groter succes dan Saoedi Arabië of Egypte die zonder de VS in elkaar gestort zou zijn.
pi_176663869
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 21:46 schreef Triggershot het volgende:

[..]

De nationalisten staan vrijwel zo goed als achter Erdogan, zeker de nationalistische partij is sinds enkele jaren Erdogan's grootste bondgenoot. Erdogan's conservatisme is een middel om de tribale Koerden uit elkaar te trekken juist. Je hebt gezinnen waarbij de ene zoon strijd voor Erdogan en de ander voor de PKK.

Vervolging van homoseksualiteit en censuur is gemeengoed in het Midden Oosten, dat is dan ook enkel een definitie van succes voor de westerse wereld. Iran houdt zich staande en blijft groeien ondanks decennialange isolatie, boycot en sancties, dat noem ik een succes. Een groter succes dan Saoedi Arabië of Egypte die zonder de VS in elkaar gestort zou zijn.
1: LMAO, maar verder totaal geen tribalisme !

2: Wat een moreel relativisme. Jij bent niet van mening dat het ophangen van homo's intersubjectief fout is (dat dus ieder moreel mens vindt dat dat immoreel is) ?

Maar tikkeltje offtopic dit allemaal. :)
pi_176663880
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 21:45 schreef Rangono het volgende:

[..]

Nogal vage definitie van 'patriottisme'
Ik heb het filmpje eindelijk gevonden:

https://vimeo.com/11077713

Bernard Lewis over het verschil in patriottisme en nationalisme, en waarom een land als Iran de uitzondering vormt. Vanaf 01:00.
pi_176663892
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 21:46 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Egypte die zonder de VS in elkaar gestort zou zijn.
Beschrijving van Egypte in 1982.
Except for the army, there is not a single department operating efficiently and the state is in a permanent state of bankruptcy and depends entirely on American foreign assistance granted since the peace.
Op vrijdag 5 januari 2018 08:29 schreef xminator het volgende:
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple.
pi_176663919
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 21:41 schreef Rangono het volgende:
Ik vind het ophangen van homo's, beknotten van persvrijheid, vmmu niet echt een teken van succes. Maar dat zal aan mij liggen, zeker.
Dat ligt inderdaad aan jou. Succesvolle staten kenmerken zich in dit context door een sterk centraal gezag, nationale identiteit- en veiligheid.
pi_176663995
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 21:51 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Dat ligt inderdaad aan jou. Succesvolle staten kenmerken zich in dit context door een sterk centraal gezag, nationale identiteit- en veiligheid.
Enkel als je moraliteit niet meeneemt in je definitie van 'succes'. En dat is waarom ook een land als Iran nog steeds dat soort barbaarse toestanden toelaat.
pi_176664037
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 21:53 schreef Rangono het volgende:
Enkel als je moraliteit niet meeneemt in je definitie van 'succes'. En dat is waarom ook een land als Iran nog steeds dat soort barbaarse toestanden toelaat.
Moraliteit is irrelevant in IR in het duiden van natiestaten.
pi_176664046
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 21:53 schreef Rangono het volgende:

[..]

Enkel als je moraliteit niet meeneemt in je definitie van 'succes'. En dat is waarom ook een land als Iran nog steeds dat soort barbaarse toestanden toelaat.
Iran past goed thuis in de barbaarse wereld

Op vrijdag 5 januari 2018 08:29 schreef xminator het volgende:
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple.
pi_176664105
Arabieren zijn beter. Nee, de turken. Nee de perzen. Nee, de (insert een willekeurig woestijnvolk) zijn beter.

Echt, jullie wonen in Nederland. Best wel zielig om daar hier zo mee bezig te zijn :')
Radio Espantoso
pi_176664111
quote:
1s.gif Op zondag 21 januari 2018 21:55 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Moraliteit is irrelevant in IR in het duiden van natiestaten.
Voor mij is dit de weergave van de mentaliteit in het Midden-Oosten. Moraliteit als irrelevant beschouwen.

O man...
pi_176664113
Bij Turkse luchtaanvallen op Afrin, een Koerdische enclave in Noord-Syrië, zijn volgens lokale media zeker zeven doden gevallen.De actiegroep Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten spreekt van 8 doden,onder wie een kind.

Sinds het begin van de Turkse aanvallen op Afrin,vrijdag,zouden achttien doden zijn gevallen. Vandaag trokken Turkse grondtroepen de grens over om de Koerden te verjagen uit Afrin.

Op verzoek van Frankrijk vergadert de VN-Veiligheidsraad morgen over het Turkse offensief.Volgens Rusland is de VS verantwoordelijk,omdat de Amerikanen steun bieden aan de Syrische Koerden.
https://teletekst-data.nos.nl/webplus?p=128
Op vrijdag 5 januari 2018 08:29 schreef xminator het volgende:
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple.
pi_176664128
quote:
0s.gif Op zondag 21 januari 2018 21:48 schreef Rangono het volgende:

[..]

1: LMAO, maar verder totaal geen tribalisme !
Blij dat je kunt lachen, maar que :?

quote:
2: Wat een moreel relativisme. Jij bent niet van mening dat het ophangen van homo's intersubjectief fout is (dat dus ieder moreel mens vindt dat dat immoreel is) ?
Ik ben helemaal niets aan het relativeren, zeker niet moreel. Een dominante stroming in landen zoals Iran en Saoedi Arabië vindt homoseksualiteit onwenselijk en de vervolging daarvan acceptabel dat staat als een paal boven water, hoe jammer en treurig ik dat ook vind.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue