Wat is een normale schoollunch? Friet, kipnuggets en pizza?quote:Op dinsdag 16 januari 2018 19:16 schreef capricia het volgende:
We moeten eens afstappen van dat eeuwige brood. Brood als ontbijt, brood als lunch. Dag in, dag uit.
Vind onze lunchcultuur erg schraal vergeleken met het buitenland.
Kinderen krijgen niet eens een normale schoollunch hier. Nee, brood in een trommeltje en zelf meenemen.
Ik vind onze lunchcultuur gezonder vergeleken met die in het buitenland. Zeker voor kinderen.quote:Op dinsdag 16 januari 2018 19:16 schreef capricia het volgende:
We moeten eens afstappen van dat eeuwige brood. Brood als ontbijt, brood als lunch. Dag in, dag uit.
Vind onze lunchcultuur erg schraal vergeleken met het buitenland.
Kinderen krijgen niet eens een normale schoollunch hier. Nee, brood in een trommeltje en zelf meenemen.
In het buitenland lunchen ze met bier en wijn, valt ook wel wat voor te zeggen.quote:Op dinsdag 16 januari 2018 19:18 schreef Mekamotut het volgende:
[..]
Ik vind onze lunchcultuur gezonder vergeleken met die in het buitenland. Zeker voor kinderen.
Dan zou ik helemaal een schrale lunch hebben dusquote:Op dinsdag 16 januari 2018 19:19 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
In het buitenland lunchen ze met bier en wijn, valt ook wel wat voor te zeggen.
Dat is wat jij als voorbeeld kent uit Amerika.quote:Op dinsdag 16 januari 2018 19:18 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
Wat is een normale schoollunch? Friet, kipnuggets en pizza?. Bovendien zal dat in de multikul ook alleen maar gelazer opleveren.
Afwisselend ook.. smorgens brood, smiddags brood.quote:Op dinsdag 16 januari 2018 19:18 schreef Mekamotut het volgende:
[..]
Ik vind onze lunchcultuur gezonder vergeleken met die in het buitenland. Zeker voor kinderen.
En wie gaat dat koken en betalen?quote:Op dinsdag 16 januari 2018 19:22 schreef capricia het volgende:
[..]
Dat is wat jij als voorbeeld kent uit Amerika.
Zo is het in de rest van Europa niet.
In Frankrijk krijgen de kinderen een lunch met voornamelijk locale, seizoensgebonden producten. Stukje kaas erbij. Veel groente.
Geen broodje hamburger.
Ja ik doe het er prima op.quote:Op dinsdag 16 januari 2018 19:22 schreef capricia het volgende:
[..]
Afwisselend ook.. smorgens brood, smiddags brood.
In principe betaalt de staat dat daar. In Italie ook.quote:Op dinsdag 16 januari 2018 19:23 schreef Mekamotut het volgende:
[..]
En wie gaat dat koken en betalen?
Tja ik ben geen voorstander, ik bepaal zelf wat mijn kind eet.quote:Op dinsdag 16 januari 2018 19:25 schreef capricia het volgende:
[..]
In principe betaalt de staat dat daar. In Italie ook.
Gaat om openbare publieke scholen. Dat is hun systeem. Het wordt ter plaatsten bereid. Geen prefab shit.
Maar ik weet niet hoeveel duurder het is. Onderwijs is daar vaak goedkoper. Dus over geld kan ik je niets vertellen.
Mja daar heb je dus meteen je antwoord waarom het hier niet zo is.quote:Op dinsdag 16 januari 2018 19:25 schreef capricia het volgende:
[..]
In principe betaalt de staat dat daar. In Italie ook.
Gaat om openbare publieke scholen. Dat is hun systeem. Het wordt ter plaatsten bereid. Geen prefab shit.
Maar ik weet niet hoeveel duurder het is. Onderwijs is daar vaak goedkoper. Dus over geld kan ik je niets vertellen.
Oh i feel your pain, ik had een collega met van zo'n felgroene lunchtrommel met een postbode elastiek eromheen.quote:Op dinsdag 16 januari 2018 19:26 schreef Farenji het volgende:
Ik vind brood meenemen naar het werk ook wel het toppunt van droevigheid. Van die voorgesmeerde bammetjes met zweetkaas, en die worden dan vaak ook nog achter de pc opgeknaagd. Bah wat een ellende. In de periode dat er op het werk geen kantine was en er ook nog niks centraal ingekocht werd, nam ik meestal gezonde zelfgekookte maaltijden mee die ik in de magnetron opwarmde. Gewoon de avonden ervoor wat meer maken en dan meteen de koelkast in, geen probleem. Dan wordt de lunch een stuk beter, en dan ook genieten van de begerige blikken van je collega's vanachter hun bammetjes.
Bij mij zijn op de KDV hebben ze dat wel begrepen, krijgt vaak ook kwark, yoghurt, tomaatjes enz.quote:Op dinsdag 16 januari 2018 19:16 schreef capricia het volgende:
We moeten eens afstappen van dat eeuwige brood. Brood als ontbijt, brood als lunch. Dag in, dag uit.
Vind onze lunchcultuur erg schraal vergeleken met het buitenland.
Kinderen krijgen niet eens een normale schoollunch hier. Nee, brood in een trommeltje en zelf meenemen.
Er zijn Europese standaarden voor wat een gezonde schoollunch minimaal moet bevatten aan voedingsstoffen.quote:Op dinsdag 16 januari 2018 19:28 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
Mja daar heb je dus meteen je antwoord waarom het hier niet zo is.
Daarbij, op de school van mijn kinderen krijgen ze ook fruit. Toevallig vandaag nog grapefruit. Bammetje erbij. Ik zie het probleem niet.
Klopt, dan is het koelbox mee en eten van thuis. Op een grote bouw is vaak wel een schaftkeet met een waterkoker, magnetron of tosti-apparaat. Maar die raak ik absoluut niet aan.quote:Op dinsdag 16 januari 2018 19:33 schreef junkiexp het volgende:
[..]
Oh i feel your pain, ik had een collega met van zo'n felgroene lunchtrommel met een postbode elastiek eromheen.
En altijd van die donkere bruine boterhammen met kaas, zonder boter.
Het leek verdorie Jiskefet wel![]()
![]()
Maar andere kant, als je bouwvakker bent is het vaak weer een stuk moeilijker.
Zit je net ergens op een afgelegen plek, ga je niet even naar een broodjeszaak rijden in een half uur.
Ja. Eens. Bij ons op het KDV toen der tijd ook. Echt stukken beter dan wat ik op de basisschool zie.quote:Op dinsdag 16 januari 2018 19:34 schreef junkiexp het volgende:
[..]
Bij mij zijn op de KDV hebben ze dat wel begrepen, krijgt vaak ook kwark, yoghurt, tomaatjes enz.
Of een cracker in plaats van een boterham.
Niets mis met variatie.
Zelf meegeven.quote:Op dinsdag 16 januari 2018 19:36 schreef capricia het volgende:
[..]
Ja. Eens. Bij ons op het KDV toen der tijd ook. Echt stukken beter dan wat ik op de basisschool zie.
We hebben het over een complete maaltijd hè. Met warme en koude onderdelen.quote:
Mja goed, schoollunches zit niet in onze cultuur. Zijn de meeste scholen ook helemaal niet op berekend.quote:Op dinsdag 16 januari 2018 19:34 schreef capricia het volgende:
[..]
Er zijn Europese standaarden voor wat een gezonde schoollunch minimaal moet bevatten aan voedingsstoffen.
Onze kinderen met 2 kleffe boterhammen in een trommeltje, halen dat vaak bij lange na niet.
Ik vind dat jammer.
Hier de voorbeelden van die lunches:
http://www.dailymail.co.u(...)look-like-world.html
Zo’n Brits Jamie Olivier programma liet toch ook wel heel vreselijk eten zien wat aan de kinderen werd voorgeschoteld.quote:Op dinsdag 16 januari 2018 19:34 schreef capricia het volgende:
[..]
Er zijn Europese standaarden voor wat een gezonde schoollunch minimaal moet bevatten aan voedingsstoffen.
Onze kinderen met 2 kleffe boterhammen in een trommeltje, halen dat vaak bij lange na niet.
Ik vind dat jammer.
Hier de voorbeelden van die lunches:
http://www.dailymail.co.u(...)look-like-world.html
nou ja het is beter dan de vette zooi die ze in veel scholen in de VS en de UK geven maar vind dat eeuwige brood ook wel tamelijk zaaddodend.quote:Op dinsdag 16 januari 2018 19:16 schreef capricia het volgende:
We moeten eens afstappen van dat eeuwige brood. Brood als ontbijt, brood als lunch. Dag in, dag uit.
Vind onze lunchcultuur erg schraal vergeleken met het buitenland.
Kinderen krijgen niet eens een normale schoollunch hier. Nee, brood in een trommeltje en zelf meenemen.
We zijn gewoon veel te verwend.quote:Op dinsdag 16 januari 2018 19:48 schreef FlippingCoin het volgende:
[..]
nou ja het is beter dan de vette zooi die ze in veel scholen in de VS en de UK geven maar vind dat eeuwige brood ook wel tamelijk zaaddodend.
ik wel ja, kreeg brood met saffraan meequote:Op dinsdag 16 januari 2018 19:50 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
We zijn gewoon veel te verwend.
Heeft dat niet gewoon een andere reden die schoollunches? Zoiets als het schoolontbijt?quote:Op dinsdag 16 januari 2018 19:41 schreef capricia het volgende:
[..]
We hebben het over een complete maaltijd hè. Met warme en koude onderdelen.
Frankrijk:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Let ook even op de hoeveelheid groente in vergelijk met onze koolhydraat-overdaad.
Dat besteed ik ook dagelijks in het personeelsrestaurantquote:Op dinsdag 16 januari 2018 19:54 schreef Garfield92 het volgende:
Ik neem elke dag mijn brood mee, als ik elke dag iets in de kantine zou kopen kost het me een vermogen. 1,75 voor een broodje!
Af en toe doe ik het weleens
Als het een goed broodje is dan is 1,75 echt niet duur hoorquote:Op dinsdag 16 januari 2018 19:54 schreef Garfield92 het volgende:
Ik neem elke dag mijn brood mee, als ik elke dag iets in de kantine zou kopen kost het me een vermogen. 1,75 voor een broodje!
Af en toe doe ik het weleens
Hebben we hier geen bento topic gehad?quote:Op dinsdag 16 januari 2018 20:15 schreef SnoepTomaatje het volgende:
Ik werk 5 dagen per week, dan kost het me klauwen vol geld als ik iedere dag broodjes in de kantine zou kopen.
Neem dus lekker zelf boterhammen mee, vaak met hummus en alfalfa en dat soort dingen.
Heel soms een bento, maar heb geen goeie box meer. Ben wel van plan een nieuwe knappe te kopen en dan weer meer bento'en
Wat eet jij dan?quote:Op dinsdag 16 januari 2018 20:38 schreef Goudenvis het volgende:
Brood
Brood in plasticzakjes
Nederlandse boeren eetcultuur
ga eens naar Azië, elke maaltijd met rijst.quote:Op dinsdag 16 januari 2018 19:22 schreef capricia het volgende:
[..]
Afwisselend ook.. smorgens brood, smiddags brood.
Onze hele keuken is om je te schamen.quote:Op dinsdag 16 januari 2018 19:16 schreef capricia het volgende:
We moeten eens afstappen van dat eeuwige brood. Brood als ontbijt, brood als lunch. Dag in, dag uit.
Vind onze lunchcultuur erg schraal vergeleken met het buitenland.
Kinderen krijgen niet eens een normale schoollunch hier. Nee, brood in een trommeltje en zelf meenemen.
Moet je hem opruimen.quote:Op dinsdag 16 januari 2018 20:55 schreef halfway het volgende:
[..]
Onze hele keuken is om je te schamen.
Of je probeert de bank de tillen, sla je twee vliegen in een klap.quote:Op dinsdag 16 januari 2018 20:58 schreef thekolere het volgende:
1liter melk, 3 eieren ( gebakken of gekookt ), 10 sneden brood met vleeswaren en kaas. 3 stuks fruit en een bak kwark. Ohja ik ontbijt met roggebrood en protiënshake om 05:15 uur. Dan tussen 8:30 en 9:00 uur eet ik de eerste helft en rond 12:00 uur de rest.
Wanneer ik dit elke dag moeten kopen in een bedrijfskantine kan ik net zo goed een bank overvallen.
Goed eten....heel belangrijk...quote:Op dinsdag 16 januari 2018 20:59 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
Of je probeert de bank de tillen, sla je twee vliegen in een klap..
Ik heb 15 jaar geleden in de bouw gewerkt, gelukkig wij waren onderaannemer met een keet met 5 man.quote:Op dinsdag 16 januari 2018 19:35 schreef Mekamotut het volgende:
[..]
Klopt, dan is het koelbox mee en eten van thuis. Op een grote bouw is vaak wel een schaftkeet met een waterkoker, magnetron of tosti-apparaat. Maar die raak ik absoluut niet aan.
Ja er zitten echt smeerkezen bij, eerst op een Dixie gaan zitten schijten, niet handen even wassen ofzo maar direct naar dat tosti-apparaat of waterkokerquote:Op dinsdag 16 januari 2018 21:15 schreef junkiexp het volgende:
[..]
Ik heb 15 jaar geleden in de bouw gewerkt, gelukkig wij waren onderaannemer met een keet met 5 man.
Dan was het nog redelijk schoon, maar in een grote schaftkeet is dat inderdaad geen optie
Beetje stamppot en rode bieten meenemen naar t werkquote:Op dinsdag 16 januari 2018 20:55 schreef halfway het volgende:
[..]
Onze hele keuken is om je te schamen.
Dat kost je toch een vermogen?quote:Op dinsdag 16 januari 2018 21:57 schreef Tinkepink het volgende:
Als ik de kans krijg, ga ik ergens eten. Bijvoorkeur een pokebowl of vergelijkbaar.
Soms wordt het kantine: soep, salade, iets vettigs. En ben ik thuis, dan maak of haal ik meestal een salade of maak ik een warme maaltijd klaar.
Nooit brood. Bah.
Oja? Dat doe je dan toch echt zelf. We worden tegenwoordig overspoelt met gerechten van over de hele wereld, je kunt hier om te hoek bijna alle soorten gerechten kopen bij mensen die zelf uit die landen hierheen geïmmigreerd zijn. Al voor de gouden eeuw werd er in Nederland gegeten aan de hand van Arabische gerechten.quote:Op dinsdag 16 januari 2018 20:55 schreef halfway het volgende:
[..]
Onze hele keuken is om je te schamen.
Nou als kind had ik dit ECHT niet lekker gevonden hoorquote:Op dinsdag 16 januari 2018 19:41 schreef capricia het volgende:
[..]
We hebben het over een complete maaltijd hè. Met warme en koude onderdelen.
Frankrijk:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Let ook even op de hoeveelheid groente in vergelijk met onze koolhydraat-overdaad.
Je lust geen kaas,kiwi, appel, vlees?quote:Op dinsdag 16 januari 2018 22:03 schreef Karina het volgende:
[..]
Nou als kind had ik dit ECHT niet lekker gevonden hoorNu ook niet trouwens
Nou ik zie boontjes en worteltjes? Of wat is dat oranje. Echt niet lekker. En dat lapje vlees lijkt me ook niks. Oh en dat grote stuk kaas lust ik ook nietquote:Op dinsdag 16 januari 2018 22:08 schreef Fok-it het volgende:
[..]
Je lust geen kaas,kiwi, appel, vlees?
Volgens mij is dat wortel idd.quote:Op dinsdag 16 januari 2018 22:10 schreef Karina het volgende:
[..]
Nou ik zie boontjes en worteltjes? Of wat is dat oranje. Echt niet lekker. En dat lapje vlees lijkt me ook niks. Oh en dat grote stuk kaas lust ik ook niet
Ik heb precies hetzelfde. Volgens mij hadden ze me dan als kind af kunnen voeren wegens ondervoeding omdat ik dat toch niet atquote:Op dinsdag 16 januari 2018 22:03 schreef Karina het volgende:
[..]
Nou als kind had ik dit ECHT niet lekker gevonden hoorNu ook niet trouwens
Ze zullen vast wel eens wisselen van ingrediënten.quote:Op dinsdag 16 januari 2018 22:03 schreef Karina het volgende:
[..]
Nou als kind had ik dit ECHT niet lekker gevonden hoorNu ook niet trouwens
Naanbroodquote:Op dinsdag 16 januari 2018 22:51 schreef Metalfreak het volgende:
[..]
Ik heb precies hetzelfde. Volgens mij hadden ze me dan als kind af kunnen voeren wegens ondervoeding omdat ik dat toch niet at
Ik kan me een leven zonder brood ook niet voorstellen, als ik in Azië ben heb ik na een paar dagen alleen maar rijst of noedels toch echt wel de behoefte aan een vorm van brood.
Grappig, bij mij is het precies omgedraaid. Sinds mijn eerste reis in Azië ben ik brood volledig beu geraakt en neem ik rijst/noodles mee naar het werk voor lunch.quote:Op dinsdag 16 januari 2018 22:51 schreef Metalfreak het volgende:
Ik kan me een leven zonder brood ook niet voorstellen, als ik in Azië ben heb ik na een paar dagen alleen maar rijst of noedels toch echt wel de behoefte aan een vorm van brood.
Ja, die reeks is helaas een stille dood gestorven...quote:Op dinsdag 16 januari 2018 20:33 schreef valentijn101 het volgende:
[..]
Hebben we hier geen bento topic gehad?
Met plakjes bezwete kaas tussen de bammetjesquote:Op dinsdag 16 januari 2018 20:38 schreef Goudenvis het volgende:
Brood
Brood in plasticzakjes
Nederlandse boeren eetcultuur
Slakken, iig escargots, smaken naar kruidige kip, niks mis meequote:Op dinsdag 16 januari 2018 22:56 schreef capricia het volgende:
[..]
Ze zullen vast wel eens wisselen van ingrediënten.
Maar ja, dat betekent in Frankrijk dat er misschien wel slakken op het menu staan.![]()
Dit x 100.quote:Op dinsdag 16 januari 2018 19:26 schreef Farenji het volgende:
Ik vind brood meenemen naar het werk ook wel het toppunt van droevigheid. Van die voorgesmeerde bammetjes met zweetkaas, en die worden dan vaak ook nog achter de pc opgeknaagd. Bah wat een ellende. In de periode dat er op het werk geen kantine was en er ook nog niks centraal ingekocht werd, nam ik meestal gezonde zelfgekookte maaltijden mee die ik in de magnetron opwarmde. Gewoon de avonden ervoor wat meer maken en dan meteen de koelkast in, geen probleem. Dan wordt de lunch een stuk beter, en dan ook genieten van de begerige blikken van je collega's vanachter hun bammetjes.
Ik vind goed ambachtelijk, vers brood echt een van de lekkerste dingen die er zijn. Tegenwoordig is er zelfs in de AH prima brood te koop en als dat echt vers is kun je het droog eten, zo lekker. Maar dat goedkope weke wattenspul uit de supermarkt dat voor brood moet doorgaan, veel te snel gerijsd en vol met "broodverbetermiddel", zou er geen traan om laten als dat voorgoed van de aardbodem zou verdwijnen. Mijn darmen kunnen het er ook erg slecht mee vinden, eet het daarom ook nooit tenzij ik gedwongen word.quote:Op woensdag 17 januari 2018 09:45 schreef Kaizen_ het volgende:
[..]
Grappig, bij mij is het precies omgedraaid. Sinds mijn eerste reis in Azië ben ik brood volledig beu geraakt en neem ik rijst/noodles mee naar het werk voor lunch.
Op welk brood van de AH doel je?quote:Op woensdag 17 januari 2018 13:02 schreef Farenji het volgende:
[..]
Ik vind goed ambachtelijk, vers brood echt een van de lekkerste dingen die er zijn. Tegenwoordig is er zelfs in de AH prima brood te koop en als dat echt vers is kun je het droog eten, zo lekker. Maar dat goedkope weke wattenspul uit de supermarkt dat voor brood moet doorgaan, veel te snel gerijsd en vol met "broodverbetermiddel", zou er geen traan om laten als dat voorgoed van de aardbodem zou verdwijnen. Mijn darmen kunnen het er ook erg slecht mee vinden, eet het daarom ook nooit tenzij ik gedwongen word.
Bijv het verse zuurdesembrood, volgens mij is dat van "liefde & passie", dat is sowieso wel lekker (al ben ik geen fan van spelt).quote:Op woensdag 17 januari 2018 13:12 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Op welk brood van de AH doel je?
En de andere broden die beginnen met ''pain'' zijn ook goed te eten mits vers.quote:Op woensdag 17 januari 2018 13:18 schreef Farenji het volgende:
[..]
Bijv het verse zuurdesembrood, volgens mij is dat van "liefde & passie", dat is sowieso wel lekker (al ben ik geen fan van spelt).
Nou doe es een foto van jouw lunch?quote:Op woensdag 17 januari 2018 15:10 schreef capricia het volgende:
Ik heb altijd begrepen dat gezond eten betekent dat je zo veel mogelijk nutriënten afwisselt. Dus gevarieerd eten.
En brood, dat is bijna altijd tarwe. Dus dagelijks tarwebloem voor ontbijt, tarwebloem voor middageten. Dat valt bij mij dus niet onder het concept 'gevarieerd eten'.
Er zijn zoveel meer soorten granen die je kunt eten behalve tarwe, tarwe en nog eens tarwe.
Nederlanders zijn over het algemeen ook een stuk pragmatischer hierin. Ook het avondeten. Doe gewoon normaal dan doe je al gek genoeg.quote:Op woensdag 17 januari 2018 16:28 schreef Mekamotut het volgende:
[..]
Nou doe es een foto van jouw lunch?
En misschien even bedenken dat niet iedereen op het werk een kantine beschikbaar heeft of het geld heeft om elke dag luxe shit te kanen. En in dat geval is brood gewoon het makkelijkste.
Ik vind de bammetjes die mijn vrouw maakt nooit saai trouwens.
Ja dat zal best.quote:Op woensdag 17 januari 2018 16:32 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
Nederlanders zijn over het algemeen ook een stuk pragmatischer hierin. Ook het avondeten. Doe gewoon normaal dan doe je al gek genoeg.
Ah!quote:Op woensdag 17 januari 2018 13:18 schreef Farenji het volgende:
[..]
Bijv het verse zuurdesembrood, volgens mij is dat van "liefde & passie", dat is sowieso wel lekker (al ben ik geen fan van spelt).
Ik vind die pains anders ook niet te eten. Vult niet, is zacht, stelt niets voor.quote:Op woensdag 17 januari 2018 15:01 schreef junkiexp het volgende:
[..]
En de andere broden die beginnen met ''pain'' zijn ook goed te eten mits vers.
Dat heeft AH goed voor elkaar, ik doe ook wel eens boodschappen bij de Jumbo, Plus en Lidl maar dat brood is echt niet te eten, echt van dat fabrieksbrood
Ik maak 2 keer in de week iets anders klaar voor de lunch, ipv brood.quote:Op woensdag 17 januari 2018 16:28 schreef Mekamotut het volgende:
[..]
Nou doe es een foto van jouw lunch?
En misschien even bedenken dat niet iedereen op het werk een kantine beschikbaar heeft of het geld heeft om elke dag luxe shit te kanen. En in dat geval is brood gewoon het makkelijkste.
Ik vind de bammetjes die mijn vrouw maakt nooit saai trouwens.
Maar je dus 2 maaltijden brood? Of ontbijt je met iets anders dan tarwe?quote:Op woensdag 17 januari 2018 18:10 schreef Joppy het volgende:
Ik eet gewoon lekker mijn bammetje met kaas/kipfilet/grilworst/salami/ossenworst etc...
Klein bedrijf, dus geen bedrijfskantine, op een bedrijventerrein, dus zeer beperkt lunchaanbod in directe omgeving.
Overigens vind ik persoonlijk het avondeten van de vorige dag opwarmen armoediger. En salades en dergelijke eet ik wel s avonds wel weer.
Wij kregen weleens fucking eend in de lunch in Zuid-Europa op school. Sowieso altijd warm.quote:Op dinsdag 16 januari 2018 19:16 schreef capricia het volgende:
We moeten eens afstappen van dat eeuwige brood. Brood als ontbijt, brood als lunch. Dag in, dag uit.
Vind onze lunchcultuur erg schraal vergeleken met het buitenland.
Kinderen krijgen niet eens een normale schoollunch hier. Nee, brood in een trommeltje en zelf meenemen.
Tarwebloem zit sowieso niks in waar je wat aan hebt, behalve energie.quote:Op woensdag 17 januari 2018 15:10 schreef capricia het volgende:
Ik heb altijd begrepen dat gezond eten betekent dat je zo veel mogelijk nutriënten afwisselt. Dus gevarieerd eten.
En brood, dat is bijna altijd tarwe. Dus dagelijks tarwebloem voor ontbijt, tarwebloem voor middageten. Dat valt bij mij dus niet onder het concept 'gevarieerd eten'.
Er zijn zoveel meer soorten granen die je kunt eten behalve tarwe, tarwe en nog eens tarwe.
Wel beter ja.quote:Op woensdag 17 januari 2018 20:12 schreef -Strawberry- het volgende:
[..]
Tarwebloem zit sowieso niks in waar je wat aan hebt, behalve energie.
Volkoren wel.
Foto's graag.quote:Op woensdag 17 januari 2018 17:51 schreef capricia het volgende:
[..]
Ik maak 2 keer in de week iets anders klaar voor de lunch, ipv brood.
Dat kan een pasta salade zijn. Maar vandaag was het koude schotel met rijst, groente en tonijn. En donderdag bij het avondeten maken we ook zoete aardappels klaar. Die gaan dan vrijdag mee als lunch met gerookte kip en groente.
We hebben een goede kantine op de zaak, maar uiteindelijk is dat duurder en vaak vetter.
En vooral mijn dochter van 6 neemt graag de pastasalade (avocado, spekjes, tomaat, mozzarella) mee naar school.
Ik probeer gewoon veel af te wisselen, eigenlijk.
Roggebrood (eet mijn kind helaas niet), maisbrood etc doe ik ook regelmatig.
Gewoon niet alle dagen tarwe.
Een stuk kaas?quote:Op woensdag 17 januari 2018 20:35 schreef Mekamotut het volgende:
[..]
Foto's graag.
Wij halen brood bij een warme bakker, lichte waldkorn is favoriet hier. Op dat brood gaat gevarieerd beleg, mijn vrouw weet dat dochter en ik dol zijn op tonijnsalade op ons brood, beemsterkaas met ham gaat er ook wel in.
Ook met brood is genoeg variatie mogelijk.
En als jij tussen de middag een heel stuk kaas weet weg te werken, respect hoor, maar gezond zal het niet zijn.
Stuk kaas nav je foto's van lunch in andere landen.quote:Op woensdag 17 januari 2018 20:40 schreef capricia het volgende:
[..]
Een stuk kaas?
Heb ik wat verkeerd geschreven in mijn lijstje?![]()
Hey, als jij tevreden bent met 2 maal tarwe per dag, prima toch? Half NL leeft zo.
Ik probeer gewoon wat meer af te wisselen qua koolhydraten-bronnen. En ik geef je wat voorbeelden.
Nee. Ik heb geen zin om mijn lunch op de zaak te fotograferen.
Maar alle dagen twee maal daags brood, vind ik niet het toppunt van afwisseling.
Wissel eens af met roggebrood, Speltbrood, maisbrood ofzo? Heb je in elk geval meer afwisseling dan tarwe alleen.quote:Op woensdag 17 januari 2018 20:42 schreef Mekamotut het volgende:
[..]
Stuk kaas nav je foto's van lunch in andere landen.
En nee je hoeft niks te fotograferen, maar het afkraken van de lunch van handarbeiders is ook niet nodig lijkt me.
Er is gewoon niet altijd de mogelijkheid om uitgebreid te gaan lunchen. Ook op scholen is dat niet.
en danquote:Op woensdag 17 januari 2018 20:43 schreef capricia het volgende:
[..]
Wissel eens af met roggebrood, Speltbrood, maisbrood ofzo? Heb je in elk geval meer afwisseling dan tarwe alleen.
Roggebrood is niet te vreten.quote:Op woensdag 17 januari 2018 20:43 schreef capricia het volgende:
[..]
Wissel eens af met roggebrood, Speltbrood, maisbrood ofzo? Heb je in elk geval meer afwisseling dan tarwe alleen.
Bouwvakker of wat?? Dat eet ik in een hele week ofzo.quote:Op dinsdag 16 januari 2018 20:58 schreef thekolere het volgende:
1liter melk, 3 eieren ( gebakken of gekookt ), 10 sneden brood met vleeswaren en kaas. 3 stuks fruit en een bak kwark. Ohja ik ontbijt met roggebrood en protiënshake om 05:15 uur. Dan tussen 8:30 en 9:00 uur eet ik de eerste helft en rond 12:00 uur de rest.
Wanneer ik dit elke dag moeten kopen in een bedrijfskantine kan ik net zo goed een bank overvallen.
Dit is zo tof!quote:Op woensdag 17 januari 2018 20:49 schreef Mekamotut het volgende:
[..]
Roggebrood is niet te vreten.
Maisbrood verkoopt mijn bakker niet en speltbrood bak ik zelf.
Ik ontbijt met havermout en Griekse yoghurt en zaden bessen en andere meuk.
Tussen de middag eet ik waldkorn met beleg, 'savonds eet ik groenten en aardappelen uit mijn eigen tuin, biologisch en onbespoten. Vlees kan ik niet zelf kweken helaas maar ik koop het bij een biologische boerderij te Goirle.
Hoezo eet ik met twee keer brood per dag niet gevarieerd, gezond, biologisch en duurzaam? Wil je foto's zien van m'n oogst?
Helemaal Okay dan toch?quote:Op woensdag 17 januari 2018 20:49 schreef Mekamotut het volgende:
[..]
Roggebrood is niet te vreten.
Maisbrood verkoopt mijn bakker niet en speltbrood bak ik zelf.
Ik ontbijt met havermout en Griekse yoghurt en zaden bessen en andere meuk.
Tussen de middag eet ik waldkorn met beleg, 'savonds eet ik groenten en aardappelen uit mijn eigen tuin, biologisch en onbespoten. Vlees kan ik niet zelf kweken helaas maar ik koop het bij een biologische boerderij te Goirle.
Hoezo eet ik met twee keer brood per dag niet gevarieerd, gezond, biologisch en duurzaam? Wil je foto's zien van m'n oogst?
Niks mis mee wmb. Zitten genoeg goede stoffen in en je kunt variëren met beleg. Je moet het alleen niet 3 keer per dag doen.quote:Op woensdag 17 januari 2018 20:29 schreef capricia het volgende:
[..]
Wel beter ja.
Maar als dat ook weer tarwe is?
Alle dagen tarwe. 365 dagen per jaar.
Waarom is dat voedzamer?quote:Op donderdag 18 januari 2018 12:54 schreef Nerdslayer het volgende:
Zelf brood meenemen
Tankstation broodjesx 999
Ik lunch meestal bij een lunchroom of bakkerij, veel lekkerder en voedzamer.
quote:Op donderdag 18 januari 2018 13:13 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
Meer voedingsstoffen zoals E-coli.
Hoezo dan? Onderweg haal ik ook wel eens zo'n broodje. Wordt belegd waar je bijstaat. Het lijkt iig best wel versquote:Op donderdag 18 januari 2018 13:14 schreef Nerdslayer het volgende:
[..]
Tankstationbroodjes zitten vol meuk
Bij mij in de buurt zit een La Place met heerlijke broodjes zalmquote:Op donderdag 18 januari 2018 13:16 schreef Kerplunk het volgende:
[..]
Hoezo dan? Onderweg haal ik ook wel eens zo'n broodje. Wordt belegd waar je bijstaat. Het lijkt iig best wel vers![]()
Die voorverpakte broodjes zijn inderdaad te goor voor woorden. Zompig brood met wat bruin sla er tussen
Dit dus, met vers brood van de bakker en beleg van de slager/kaasboer. 2x per dag brood, niet erg afwisselend, maar vers brood van de bakker is wel echt top!quote:Op donderdag 18 januari 2018 13:15 schreef Leonos het volgende:
Bij mij op kantoor staat er elke dag lunch klaar, best chill.
Altijd eten en drinken van de zaak..quote:Op dinsdag 16 januari 2018 19:11 schreef junkiexp het volgende:
Hoe doen jullie dat, nog steeds trouw de bammetjes mee of koop je het onderweg of op de zaak?
Ach, ik neem brood met 3 dubbel vleesbeleg en tik daar een liter volle chocomelk en 2 koffie acheraan.quote:Op zaterdag 20 januari 2018 13:37 schreef quirina het volgende:
Ik neem vaak salade mee, groentjes met zelfgemaakte hoemoes, quinoa of een green smoothie.
Brood is niet zo goed hoor.
Hier ook vaak salades met van alles en nog wat.quote:Op zaterdag 20 januari 2018 13:37 schreef quirina het volgende:
Ik neem vaak salade mee, groentjes met zelfgemaakte hoemoes, quinoa of een green smoothie.
Brood is niet zo goed hoor.
Ik weet nooit zo goed wat voor salade ik dan zou moeten maken :’) Te weinig inspiratie voor. Maar verder is bewerkt vlees op brood idd niet super gezond. Groente is altijd beter. Mja.quote:Op zaterdag 20 januari 2018 15:05 schreef capricia het volgende:
[..]
Hier ook vaak salades met van alles en nog wat.
Ook al die bewerkte vleeswaren op brood zijn niet zo gezond.
Als ik op de zaak kijk, vind ik mensen vooral eenzijdig eten. Jammer is dat.
Zal toch energie binnen moeten krijgen en dat zal met komkommertjes niet lukken.quote:Op zaterdag 20 januari 2018 15:33 schreef -Strawberry- het volgende:
[..]
Ik weet nooit zo goed wat voor salade ik dan zou moeten maken :’) Te weinig inspiratie voor. Maar verder is bewerkt vlees op brood idd niet super gezond. Groente is altijd beter. Mja.
Dat zegt meer over jouw beeld van salades. Komkommertjes :’)quote:Op zaterdag 20 januari 2018 18:15 schreef halfway het volgende:
[..]
Zal toch energie binnen moeten krijgen en dat zal met komkommertjes niet lukken.
Pluk meestal iets van internet, met een of ander ingrediënt wat ik nog in huis heb.quote:Op zaterdag 20 januari 2018 15:33 schreef -Strawberry- het volgende:
[..]
Ik weet nooit zo goed wat voor salade ik dan zou moeten maken :’) Te weinig inspiratie voor. Maar verder is bewerkt vlees op brood idd niet super gezond. Groente is altijd beter. Mja.
Pasta vind ik weer zo vergelijkbaar met brood qua ingredienten. Dan eet ik net zo lief een broodje tonijn. Avocado kan ik helaas niet hebben, maar is heel lekker in salades ja.quote:Op zaterdag 20 januari 2018 18:55 schreef capricia het volgende:
[..]
Pluk meestal iets van internet, met een of ander ingrediënt wat ik nog in huis heb.
En ik doe er vaak ook wel mijn boodschappen op.
Probeert het minimaal twee keer in de week als lunch. Zowel voor thuis als werk. Dat is qua inspiratie ook wel maximaal.
Zalm, avocado, geitenkaas vind ik bijv een heerlijke combinatie.
Of iets met bonen en rijst.
Pastasalade met tonijn.
Allemaal lekkerder dan die eeuwige boterham.![]()
‘Gerookte kip met appel en walnoten’ - achtige salade. Jummie!quote:Op zaterdag 20 januari 2018 19:44 schreef -Strawberry- het volgende:
[..]
Pasta vind ik weer zo vergelijkbaar met brood qua ingredienten. Dan eet ik net zo lief een broodje tonijn. Avocado kan ik helaas niet hebben, maar is heel lekker in salades ja.
Moet gewoon maar eens een paar basis receptjes ergens vandaan plukken. Gerookte kip salade of iets met bonen is wel makkelijk. Bietjes, sla en geitenkaas is ook wel een lekkere combi.
Beetje paprika erbijquote:Op zaterdag 20 januari 2018 19:46 schreef capricia het volgende:
[..]
‘Gerookte kip met appel en walnoten’ - achtige salade. Jummie!
Vergeet de komkommertjes niet..quote:Op zaterdag 20 januari 2018 19:47 schreef -Strawberry- het volgende:
[..]
Beetje paprika erbij
Oké dat is best wel een idee voor maandag.
Zweetkaasquote:Op zaterdag 20 januari 2018 19:50 schreef HPoi het volgende:
Altijd kantinevoer! Die bammetjes van thuis zijn toch niet meer te vreten rond lunchtijd.
#viesdikquote:Op zaterdag 20 januari 2018 19:57 schreef Nerdslayer het volgende:
Niet elke dag mac/kfc/burger king eten
En dan heb je na een uur weer hongerquote:Op zaterdag 20 januari 2018 20:07 schreef -Strawberry- het volgende:
[..]
Vandaag een Mc chicken voor lunch gehad. 450 kcal.
Nee hoor. Kip vult wel.quote:Op zaterdag 20 januari 2018 20:08 schreef Goudenvis het volgende:
[..]
En dan heb je na een uur weer honger
Niet dagelijks in je gare Opel Corsa uit 1998 naar de mac gaan om een big mac menu te kopen van je wajongquote:Op zaterdag 20 januari 2018 20:07 schreef -Strawberry- het volgende:
[..]
Vandaag een Mc chicken voor lunch gehad. 450 kcal.
De droom.quote:Op zaterdag 20 januari 2018 20:16 schreef Nerdslayer het volgende:
[..]
Niet dagelijks in je gare Opel Corsa uit 1998 naar de mac gaan om een big mac menu te kopen van je wajong
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |