abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 2 januari 2018 @ 20:52:30 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_176245754


Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Hier verder dus, deel 64 alweer ;)
Alweer van dit topic, waar ijdele ijsbeer piet culinaire vragen beantwoordt, maar waar ook anderen welkom zijn raad te geven.

Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Nieuwe Ronde, nieuwe adviezen

Innovatief en vernieuwend sinds 2004

De reden waarom hij deze reeks opende en blijf bedrijven is niet alleen de meerdere eer en glorie, en streling van mijn zijn enorme ego, dan zou het wel "het grote hoe maak ik Piet klaar topic" heten, maar vooral wil hij er voor zorgen dat er beter gegeten en gekookt wordt.
Koken is meer dan pakjes aanmaken, het is wat moois maken van plantjes en beestjes, eten moet gelukkig maken.

[ Bericht 0% gewijzigd door Pietverdriet op 03-01-2018 07:09:16 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 2 januari 2018 @ 20:53:10 #2
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_176245778
@boca Raton
Tja, om saus te binden met een zetmeel moet je het wel koken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 2 januari 2018 @ 20:56:57 #3
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_176245928
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 20:53 schreef Pietverdriet het volgende:
@boca Raton
Tja, om saus te binden met een zetmeel moet je het wel koken
Dan is het daar misgegaan. Nou, gelukkig dat ik het nu weet.
pi_176247585
In de OP staat dat dit nummer 61 is.
Spoilers!
  woensdag 3 januari 2018 @ 07:09:47 #5
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_176251980
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 21:50 schreef Lucky_Strike het volgende:
In de OP staat dat dit nummer 61 is.
Kind, waar blijft de tijd...
aangepast
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 3 januari 2018 @ 18:07:24 #6
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_176264134
Dit is wellicht meer Robins afdeling, maar hoelang moet je zelfgemaakte sriracha saus laten fermenteren voor je het nog een keer blitzt?
  woensdag 3 januari 2018 @ 18:14:43 #7
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_176264292
quote:
0s.gif Op woensdag 3 januari 2018 18:07 schreef Erasmo het volgende:
Dit is wellicht meer Robins afdeling, maar hoelang moet je zelfgemaakte sriracha saus laten fermenteren voor je het nog een keer blitzt?
Is die gefermenteerd?
Lijkt mij niet als ik dit lees
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Sriracha_sauce
Maar hier wel
http://www.seriouseats.co(...)-scratch-sauces.html
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 3 januari 2018 @ 18:23:22 #8
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_176264471
quote:
1s.gif Op woensdag 3 januari 2018 18:14 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Is die gefermenteerd?
Lijkt mij niet als ik dit lees
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Sriracha_sauce
Maar hier wel
http://www.seriouseats.co(...)-scratch-sauces.html
De meeste recepten spreken over fermentatie, gezien de ingrediënten en geboorteplaats lijkt het me ook wel mogelijk. Zal wel wat umami opleveren.
  woensdag 3 januari 2018 @ 18:25:23 #9
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_176264512
quote:
0s.gif Op woensdag 3 januari 2018 18:23 schreef Erasmo het volgende:

[..]

De meeste recepten spreken over fermentatie, gezien de ingrediënten en geboorteplaats lijkt het me ook wel mogelijk. Zal wel wat umami opleveren.
Ja, en melkzuur, die weer bederf tegengaat, het is immers al “bedorven”
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 3 januari 2018 @ 18:27:04 #10
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_176264549
Hmm morgen maar eens kijken wat voor pepers ze bij de toko hebben en dan aan de slag.
  woensdag 3 januari 2018 @ 18:28:24 #11
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_176264576
quote:
0s.gif Op woensdag 3 januari 2018 18:27 schreef Erasmo het volgende:
Hmm morgen maar eens kijken wat voor pepers ze bij de toko hebben en dan aan de slag.
Wat kwark of yoghurt kan je als starter gebruiken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 3 januari 2018 @ 19:41:20 #12
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_176266219
quote:
1s.gif Op woensdag 3 januari 2018 18:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat kwark of yoghurt kan je als starter gebruiken
Ik heb hier nog wat zelfgemaakte kimchi staan, dat kan toch ook wel?
  woensdag 3 januari 2018 @ 19:44:15 #13
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_176266300
quote:
0s.gif Op woensdag 3 januari 2018 19:41 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Ik heb hier nog wat zelfgemaakte kimchi staan, dat kan toch ook wel?
Ja, als er maar melkzuur bacteriën zijn
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_176266331
quote:
1s.gif Op woensdag 3 januari 2018 18:14 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Is die gefermenteerd?
Lijkt mij niet als ik dit lees
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Sriracha_sauce
Maar hier wel
http://www.seriouseats.co(...)-scratch-sauces.html
Volgens mij wel. Net als Tabasco.

Tweede link is wel leuk. Ik denk dat hij met wat langer Fermenteren, eventueel in hout hij wel die donkere smaak kan krijgen trouwens.

In feite lijkt Sriracha enorm op Tabasco. Dat wordt alleen wel wat langer gerijpt. Ik vermoed dat dit icm andere pepers, meer water en de knoflook het grote verschil is tussen die twee.

Op deze manier is dat misschien handiger:

http://phickle.com/we-can-phickle-that-hot-pepper-sauce/

[ Bericht 9% gewijzigd door Spanky78 op 03-01-2018 20:00:51 ]
Whatever...
  woensdag 3 januari 2018 @ 21:25:39 #15
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_176268864
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 december 2017 21:55 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Klopt. Ik heb op zich wel enige kennis hiervan, vooral vanuit technisch/inhoudelijke hoek. Dus als je vragen hebt mag je ze in pm/dm stellen.

Temperatuur is heel belangrijk voor de maillardreactie, omdat het een arrhenius-achtige chemisch verloop kent en daar zit temperatuur dubbel logaritmisch in. Daarnaast breken bij bepaalde temperaturen (hoog) sommige stoffen echt af, dat kan dus niet boven een gasfornuis. omdat het staal te veel afkoelt door het voedingsmiddel en het verdampende vocht. Wokken gaat zo snel dat het vocht aan de binnenkant blijft zitten maar aan de buitenkant vrijwel driect verdwijnt. Dan kan je extreme maillardreacties krijgen. Daarnaast kun je caramellisatie krijgen van suikers (dat gebeurt oner de 140 graden niet). In theorie kun je bijna net zo goed wokken thuis als je de hoeveelheden aanpast (en je dus dezelfde warmteoverdracht krijgt). Ik ben bang echter dat het staal nooit zo heet wordt als in een wok.

En maillard is zeer ingewikkeld. Het wordt beinvloed door:

1. Temperatuur
2. Aanwezige reducerende suikers en aminozuren
3. pH
4. Remmende stoffen zoals zwavel
5. Droge stof cq hoeveelheid water - er is in principe water nodig, maar hoe minder hoe beter

Je kunt ermee spelen. Bijvoorbeeld melk in je bolognesesaus geeft lactose == reducerend suiker en daarom veel smaak. (daarom moet je die melk ook op hoge temperatuur 'inbakken' en niet bij de tomaten erbij gooien).

Als je de pH van gebakken gehakt omhoog brengt met baking soda en na het bakken met wat zuur neurtraliseert krijg je ook sterke smaak en meer maillard

Droge stof: je maakt smaak veel sneller als er weinig water aanwezig is. Dus die bolognese... de melk laat je dus indampen terwijl je dat gehakt bakt. In een andere pan maak je tegelijk met een beetje boter (ook lactose en eiwit) en je vette mirepoix met weinig vocht andere smaakstoffen.

Dat voeg je dan later bij elkaar en met toevoegen van tomaten (met veel smaakversterkers en zuur!) breek je daarna vezels in de uien en andere groenten af die dan weer langzaam reageren. Zo krijg je die heel diepe smaak.

Koks noemen het laagjes smaak maken, de meeste koks weten weinig van de processen erachter. maar het werkt geweldig.

Als je het niet al gelezen hebt de aanrader voor iedereen die een beetje wil begrijpen hoe koken werkt: Harold mcgee; over eten en koken.
Is het trouwens niet slim om poedermelk te gebruiken?
Je zegt zelf al hoe minder vocht hoe meer smaak en minder vocht dan poeder.. dat wordt lastig lijkt me :D

Zag laatst een aflevering v an "Minds of a Chef" waar ze "Red Eye sauce" maakten, daar gaat bij het orginele recept een kop koffie in maar David Chang gebruikte poederkoffie, ook omdat dat minder vocht bevat en dus meteen smaakt geeft zonder dat het eerst in hoeft te dampen.

Bolognese saus staat hier nu te pruttelen, alleen geen gehakt genomen maar runderpoulet, experimentje...
Gehakt is me tegenwoordig wat te dun gemalen, heb je amper nog structuur over na het pruttelen.
Denk alleen dat de kookroom die ik gebruikte niet genooeg indampte voor mooie maillard.
Teveel gebruikt, de room heeft misschien teveel vet of de pan was gewoon niet heet genoeg..
Maar sowieso leuk om weer eens te experimenteren met dat gerecht en 't zal verder best prima smaken straks.
pi_176269217
quote:
0s.gif Op woensdag 3 januari 2018 21:25 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Is het trouwens niet slim om poedermelk te gebruiken?
Je zegt zelf al hoe minder vocht hoe meer smaak en minder vocht dan poeder.. dat wordt lastig lijkt me :D

Zag laatst een aflevering v an "Minds of a Chef" waar ze "Red Eye sauce" maakten, daar gaat bij het orginele recept een kop koffie in maar David Chang gebruikte poederkoffie, ook omdat dat minder vocht bevat en dus meteen smaakt geeft zonder dat het eerst in hoeft te dampen.

Bolognese saus staat hier nu te pruttelen, alleen geen gehakt genomen maar runderpoulet, experimentje...
Gehakt is me tegenwoordig wat te dun gemalen, heb je amper nog structuur over na het pruttelen.
Denk alleen dat de kookroom die ik gebruikte niet genooeg indampte voor mooie maillard.
Teveel gebruikt, de room heeft misschien teveel vet of de pan was gewoon niet heet genoeg..
Maar sowieso leuk om weer eens te experimenteren met dat gerecht en 't zal verder best prima smaken straks.
In theorie wel. Poeder zal makkelijker reageren mits het wel oplost. Het is allemaal in het echt nog complexer waardoor er wel verschil zal zijn. Al betwijfel ik of iemand dat proeft.

Ik kook zelf graag met verse ingrediënten. Dus ook niet zomaar met melkpoeder. Maar dat is meer voorkeur dan logica.

Bolognese is voor mij trouwens niet met gehakt, maar met fijn gesneden vlees (runderlappen of zelfs sucade). Je kunt aan de slager vragen dat vlees een keer grof te malen. Geeft erg lekker eindresultaat. Maar gehakt werkt ook (is wel te vet).
Whatever...
  donderdag 4 januari 2018 @ 16:38:52 #17
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_176283873
Nou we gaan zien of het wat wordt:

  donderdag 4 januari 2018 @ 19:42:31 #18
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_176287571
quote:
0s.gif Op donderdag 4 januari 2018 16:38 schreef Erasmo het volgende:
Nou we gaan zien of het wat wordt:

[ afbeelding ]
Draai de deksel niet strak
En hoor graag het recept, vind soms Chilisaus of sambals erg lekker maar de meesten alleen maar heet/scherp en niet smaakvol
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 4 januari 2018 @ 20:07:59 #19
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_176288075
Nee het zit er losjes op totdat ik de kaasdoek gevonden heb. Het recept komt van de serious eats die je eerder linkte, ik laat wel weten of het aan het fermenteren slaat.
  donderdag 11 januari 2018 @ 12:10:29 #20
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_176430022
Het fermenten ging prima, alleen voor de einduitslag moet je nog even geduld hebben. Heb tijdens het afvullen van de fles per ongeluk de boel omgestoten :@
  donderdag 11 januari 2018 @ 12:13:23 #21
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_176430069
Wilde even melden dat die tonijn-tartaar een heel goed idee was Piet. Kon het relevante topic niet vinden dus dan maar hier.
And so is the past
  vrijdag 12 januari 2018 @ 12:12:04 #22
266972 govie
#Gio en VanGeel Oprotten!
pi_176450625
Welke bouillon moet ik gebruiken in dit recept, tuinkruiden, kip of rund? Ik neem aan kip maar zeker weten doe ik het niet.

https://www.leukerecepten.nl/recepten/preisoep-met-katenspek/
When game is going full retard, you can only go with it. If you start going against it, if you start going half retard, you're done for!
  vrijdag 12 januari 2018 @ 12:14:49 #23
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_176450673
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 12:12 schreef govie het volgende:
Welke bouillon moet ik gebruiken in dit recept, tuinkruiden, kip of rund? Ik neem aan kip maar zeker weten doe ik het niet.

https://www.leukerecepten.nl/recepten/preisoep-met-katenspek/

Kip, rund of groentenbouillon maakt niet zoveel uit voor dit recept, maar wel een zelfgemaakte, niet poeder met water.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 12 januari 2018 @ 12:15:06 #24
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_176450680
quote:
14s.gif Op donderdag 11 januari 2018 12:13 schreef nogeenoudebekende het volgende:
Wilde even melden dat die tonijn-tartaar een heel goed idee was Piet. Kon het relevante topic niet vinden dus dan maar hier.
Thanks
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 12 januari 2018 @ 12:20:05 #25
266972 govie
#Gio en VanGeel Oprotten!
pi_176450776
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 12:14 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kip, rund of groentenbouillon maakt niet zoveel uit voor dit recept, maar wel een zelfgemaakte, niet poeder met water.
Hoe kan dit nou weinig uitmaken. De smaak is toch totaal anders?
When game is going full retard, you can only go with it. If you start going against it, if you start going half retard, you're done for!
  vrijdag 12 januari 2018 @ 12:24:22 #26
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_176450840
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 12:20 schreef govie het volgende:

[..]

Hoe kan dit nou weinig uitmaken. De smaak is toch totaal anders?
Je krijgt een wat andere soep, maar de prei, knolselderij en katenspek zullen dominant blijven.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 12 januari 2018 @ 12:25:02 #27
266972 govie
#Gio en VanGeel Oprotten!
pi_176450853
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 12:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je krijgt een wat andere soep, maar de prei en katenspek zullen dominant blijven.
Welke zou jij pakken? kip, rund of kruiden?
When game is going full retard, you can only go with it. If you start going against it, if you start going half retard, you're done for!
  vrijdag 12 januari 2018 @ 12:26:21 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_176450875
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 12:25 schreef govie het volgende:

[..]

Welke zou jij pakken? kip, rund of kruiden?
Degene die bij de hand heb, rund of kip. Kruiden bouillon vind ik niets
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 12 januari 2018 @ 12:27:06 #29
266972 govie
#Gio en VanGeel Oprotten!
pi_176450889
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 12:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Degene die bij de hand heb, rund of kip. Kruiden bouillon vind ik niets
Thanks, dan ga ik voor de kips. ^O^
When game is going full retard, you can only go with it. If you start going against it, if you start going half retard, you're done for!
  vrijdag 12 januari 2018 @ 12:31:13 #30
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_176450956
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 12:27 schreef govie het volgende:

[..]

Thanks, dan ga ik voor de kips. ^O^
Visbouillon zou ik niet gebruiken trouwens, dat smaakt hierbij niet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 12 januari 2018 @ 13:05:59 #31
266972 govie
#Gio en VanGeel Oprotten!
pi_176451478
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 12:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Visbouillon zou ik niet gebruiken trouwens, dat smaakt hierbij niet
Nog 20 minuutjes en klaar is klara. Het recept had niet zo'n hoge beoordelingen maar ik ben wel benieuwd, dus ik had het toch gemaakt. Daarnaast is prei 2voor1 bij appiehappie en een knolselderie kost minder dan een euro, opzich is goedkoop en daarom interessant om te kijken of het wat is of niet.

Ik had laatst gepofte knoflooksoep gemaakt (ook een budgetsoepie) en die was geweldig dus ik deel hem bij deze maar even!

https://www.ah.nl/allerha(...)gepofte-knoflooksoep
When game is going full retard, you can only go with it. If you start going against it, if you start going half retard, you're done for!
  vrijdag 12 januari 2018 @ 13:48:43 #32
266972 govie
#Gio en VanGeel Oprotten!
pi_176452156
Om nog even feedback te geven op de preisoeprecept van lekkererecepten.nl waarover mijn vraag ging:

Ik heb op 1.5 liter water 1 extra kippenbouillion blokje+1 theelepel zout, beetje peper en een spuitje chirachi toegevoegd anders was de smaak te flauw. En ja, ik gebruik bouillionblokjes want goedkoop. De soep is lekker, maar wel meer knolselderijgekleurd ipv groen van de prei. Gewoon netjes garneren met de gebakken katenspekstukkies en een kleine beetje leftoverprei en het ziet er sjiek uit en smaakt prima. Bedankt pietje, je bent een held!

Deze week is de prei 2v1 bij appie dus ik zou het gewoon doen als je een durfal bent daarnaast is het heel gemakkelijk te maken met weinig moeite, maar wel even extra smaak toevoegen naderhand.
When game is going full retard, you can only go with it. If you start going against it, if you start going half retard, you're done for!
  donderdag 18 januari 2018 @ 13:23:11 #33
266972 govie
#Gio en VanGeel Oprotten!
pi_176587432
Hallo pietje!

Ik ga morgen linzensoep voor de eerste keer maken. Past daarin als toevoeging gehaktballetjes van rundersaucijs? Ik vind een vlees-iets in soep lekker, of moet ik ander vlees toevoegen?
When game is going full retard, you can only go with it. If you start going against it, if you start going half retard, you're done for!
  donderdag 18 januari 2018 @ 13:24:29 #34
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_176587470
Kan prima bij linzensoep hoor :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  donderdag 18 januari 2018 @ 13:25:57 #35
266972 govie
#Gio en VanGeel Oprotten!
pi_176587509
Thx! Geregeld! _O_
When game is going full retard, you can only go with it. If you start going against it, if you start going half retard, you're done for!
  donderdag 18 januari 2018 @ 13:26:14 #36
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_176587513
quote:
0s.gif Op donderdag 18 januari 2018 13:23 schreef govie het volgende:
Hallo pietje!

Ik ga morgen linzensoep voor de eerste keer maken. Past daarin als toevoeging gehaktballetjes van rundersaucijs? Ik vind een vlees-iets in soep lekker, of moet ik ander vlees toevoegen?
Past prima.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 19 januari 2018 @ 14:01:36 #37
266972 govie
#Gio en VanGeel Oprotten!
pi_176610721
Bedankt Molo en Pietje!

Net de linzensoep op, voor de geinteresseerden dit is het recept wat ik heb gehaald uit de delicious koekboek:

1 grote ui
1 wortel
3 knoflook
Wat chilivlokskes
6 minuutjes bakken in pan

Toevoegen
1 el tomatenpuree
1 tl gemalen djint
1 tl gerookte paprika
1,5 liter groente bouillon erbij (ik heb gewoon 1,5 l gekookt water+1,5 blok kruidenbouillion gebruikt)
260gram linzen (1 potje AH)
Effe 15 minuutjes door laten koken

Toevoegen
3 tomaten
gehaktballetjes rollen van 2 rundersaucijzen (hoeft verder niets bij, is echt een prima toevoeging aan het recept)
effe doorkoken nog zeg 5 'a 10 minuutjes

Toevoegen
200 gr spinazie

Als je serveert effe een flinke eetlepel knoflookyoghurt erop mikken zoals het volgens delicious ook bedoeld is: 100gr griekse yoghurt+2knoflook mixen en klaar is klara.

Nogmaals bedankt, opzich een leuk receptje. Als iemand geinteresseerd is in dit recept, stuur mij ff een pm en ik fotokopie de bladzijde uit het koekboek voor je.
When game is going full retard, you can only go with it. If you start going against it, if you start going half retard, you're done for!
pi_176777806
Hoi allen, ik heb zojuist 7 prachtig grote en verse pijlstaartinktvissen weten te bemachtigen. Echter is het net te veel voor het diner zelf, kan ik er bijv. 2 zonder problemen invriezen?
pi_176778066
quote:
4s.gif Op zaterdag 27 januari 2018 14:32 schreef Quantic het volgende:
Hoi allen, ik heb zojuist 7 prachtig grote en verse pijlstaartinktvissen weten te bemachtigen. Echter is het net te veel voor het diner zelf, kan ik er bijv. 2 zonder problemen invriezen?
Jazeker. Altijd met zo weinig mogelijk lucht erbij natuurlijk, of vacuüm.
  zaterdag 27 januari 2018 @ 15:00:55 #40
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_176778209
quote:
4s.gif Op zaterdag 27 januari 2018 14:32 schreef Quantic het volgende:
Hoi allen, ik heb zojuist 7 prachtig grote en verse pijlstaartinktvissen weten te bemachtigen. Echter is het net te veel voor het diner zelf, kan ik er bijv. 2 zonder problemen invriezen?
Verse worden in NL niet aangevoerd. Is zeer waarschijnlijk ontdooide diepvries. Je zou ze kort kunnen pocheren voorzet invriezen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_176778283
quote:
4s.gif Op zaterdag 27 januari 2018 14:32 schreef Quantic het volgende:
Hoi allen, ik heb zojuist 7 prachtig grote en verse pijlstaartinktvissen weten te bemachtigen. Echter is het net te veel voor het diner zelf, kan ik er bijv. 2 zonder problemen invriezen?
Ik zou ze gewoon allemaal bereiden en dan maar zien. Ingevroren dingen blijven meestal precies dat: ingevroren. Voor eeuwig. Misschien 2 voor een soepje, bouillon of iets.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 27 januari 2018 @ 17:33:11 #42
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_176780442
Als ze echt vers zijn zit er nog inkt in, daar kan je een heerlijke zwarte risotto mee maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 27 januari 2018 @ 17:57:41 #43
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_176780803
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 januari 2018 15:05 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Ik zou ze gewoon allemaal bereiden en dan maar zien. Ingevroren dingen blijven meestal precies dat: ingevroren. Voor eeuwig. Misschien 2 voor een soepje, bouillon of iets.
Dit dus, als mensen het lekker vinden komt het sowieso wel op, als ik goede pijlstaart krijg eet ik ook het liefst wat meer, heb je niet dagelijks op het menu.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_176781151
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 januari 2018 17:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dit dus, als mensen het lekker vinden komt het sowieso wel op, als ik goede pijlstaart krijg eet ik ook het liefst wat meer, heb je niet dagelijks op het menu.
We zijn het overal met elkaar eens Piet. Is toch de leeftijd denk ik. Bezadigde oude Lullen zijn we. :D ;)
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 27 januari 2018 @ 18:42:23 #45
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_176781382
quote:
4s.gif Op zaterdag 27 januari 2018 14:32 schreef Quantic het volgende:
Hoi allen, ik heb zojuist 7 prachtig grote en verse pijlstaartinktvissen weten te bemachtigen. Echter is het net te veel voor het diner zelf, kan ik er bijv. 2 zonder problemen invriezen?
Hoe ga je ze klaarmaken trouwens?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_176814282
Dank voor de tips allen, ik heb uiteindelijk 2 inktvisjes ingevroren, daar ga ik volgende week nog wel wat leuks mee doen.
pi_176814338
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 januari 2018 18:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hoe ga je ze klaarmaken trouwens?
Vulling gemaakt van, sjalot, ui, knoflook, peterselie, pancetta en wat panko. Dit kort aangebakken en de inktvisjes gevuld.

De snoetjes in de pan aanbakken met wat extra ui, een overgeblevenen deel van de vulling, daarbij wat tomatenpuree, kruiden, visbouillon. Inktvisjes erbij in de pan, 15-20 min stoven en daarna wat pasta er bij. Was verrukkelijk! :Y)
  maandag 29 januari 2018 @ 12:07:41 #48
266972 govie
#Gio en VanGeel Oprotten!
pi_176816351
De pastinaak is bij de lidl in de aanbieding 40% korting ofzoiets en heb dit recept van 24 kitchen gevonden voor pastinaaksoep (5 uit 5 beoordeling). Stel nou dat ik de amandelen weglaat, welk type budgetvlees of "budgetbyte" kan ik toevoegen aan pastinaaksoep zonder de soep te verwoesten? (ik hou niet van eentonige soep, behalve dan knoflook en padosoep)

[ Bericht 2% gewijzigd door govie op 29-01-2018 12:38:27 ]
When game is going full retard, you can only go with it. If you start going against it, if you start going half retard, you're done for!
pi_176817144
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 12:07 schreef govie het volgende:
De pastinaak is bij de lidl in de aanbieding 40% korting ofzoiets en heb dit recept van 24 kitchen gevonden voor pastinaaksoep (5 uit 5 beoordeling). Stel nou dat ik de amandelen weglaat, welk type budgetvlees of "budgetbyte" kan ik toevoegen aan pastinaaksoep zonder de soep te verwoesten? (ik hou niet van eentonige soep, behalve dan knoflook en padosoep)
Tsja. Amandelen geven wat stevige smaak aan de soep dienpast bij de kruidige pastinaak.

Ik zou eerder kozen voor paddenstoelen, iets van bospaddetoeltjes, zo'n gemengd bakje zal zeker wat toevoegen.

Overigens zijn amandelen goedkoper dan budgetvlees volgens mij? Je kan er wellicht ook wel wat ham in kwijt, maar ik zou daar zelf niet voor kiezen.
Whatever...
  maandag 29 januari 2018 @ 15:35:41 #50
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_176820014
Ik maak wel eens een chorizocrumble bij soep, past denk ik ook wel bij pastinaaksoep. Daar gaat dan echter ook wel wat amandel door, past er echt heel goed bij. Waarom wil je de amandel eigenlijk weglaten?
  maandag 29 januari 2018 @ 15:39:17 #51
266972 govie
#Gio en VanGeel Oprotten!
pi_176820073
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 15:35 schreef vinnypassy het volgende:
Ik maak wel eens een chorizocrumble bij soep, past denk ik ook wel bij pastinaaksoep. Daar gaat dan echter ook wel wat amandel door, past er echt heel goed bij. Waarom wil je de amandel eigenlijk weglaten?
I*k hou er niet van om dingen aan te schaffen die ik wss voor een lange tijd niet meer gebruik. Ik probeer daarom vaak mainstream alternatieven te zoeken. Net als champignons+italiaanse worst die heb ik nog wel eens in huis dus dat zou wel kunnen. Amandelen zijn zo specifiek, die kan ik niet op een gebakken ei gooien ofzo. ;)
When game is going full retard, you can only go with it. If you start going against it, if you start going half retard, you're done for!
pi_176820098
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 15:39 schreef govie het volgende:

[..]

I*k hou er niet van om dingen aan te schaffen die ik wss voor een lange tijd niet meer gebruik. Ik probeer daarom vaak mainstream alternatieven te zoeken. Net als champignons+italiaanse worst die heb ik nog wel eens in huis dus dat zou wel kunnen.
Dan maak je het toch gewoon helemaal op? Je kunt amandelen ook in kleinere hoeveelheden krijgen. Daarnaast is een beetje extra vaak wel heel lekker.
Whatever...
  maandag 29 januari 2018 @ 18:49:10 #53
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_176823411
quote:
4s.gif Op maandag 29 januari 2018 10:11 schreef Quantic het volgende:

[..]

Vulling gemaakt van, sjalot, ui, knoflook, peterselie, pancetta en wat panko. Dit kort aangebakken en de inktvisjes gevuld.

De snoetjes in de pan aanbakken met wat extra ui, een overgeblevenen deel van de vulling, daarbij wat tomatenpuree, kruiden, visbouillon. Inktvisjes erbij in de pan, 15-20 min stoven en daarna wat pasta er bij. Was verrukkelijk! :Y)
Die twee extra waren dus ook wel opgegaan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 3 februari 2018 @ 18:34:03 #54
266972 govie
#Gio en VanGeel Oprotten!
pi_176932355
Ik heb de pastinaaksoep vandaag gemaakt van 24kitchen voor avondeten. Zoals hier aan geadviseerd wel geroosterde ongezouten amandelen erin gedaan. (fotooke is van 24kitchen zelf, ik heb de noten en appelstroop gewoon in de soeppan gedaan en doorgemixed).



De soep smaakt flauw zonder appelstroop, logisch ook want het is een aardappelachtig ding een pastinaak, maar rudolph deed niet voor niets appelstroop erdoor. Na appelstroop en alle noten erdoorheen in de pan gemixed gemixed te hebben, smaakt een stuk beter. De appelstroop geeft de soep een beetje pit en meer zoetzure smaak (anders is die net zo flauw als slappe aardappelsoep, de nootjes geven de soep wat structuur en een stukje afwisseling van smaak en vorm, opzich een goede combi).


Op deze hoeveelheid deed ik 1 zakje duyvis ongezouten amandelen van 125gram, de appelstroop toevoegen op basis van smaak is denk ik het beste. Ik heb per kop soep 2 sneen geroosterd krentenbrood erbij geserveerd (als je notenbrood met rozijnen/krenten kunt vinden dan past het er nog beter bij denk ik). Ik heb normaal liever hartige soepen maar deze is voor de afwisseling goed om te nassen hoor, maar niet zo lekker als de lekkerste soepen die ik ooit op heb! Hij krijgt van mij een 7,5 uit 10, ook omdat de pastinaak in de aanbieding was. :9

Addon: Voedingswaarden: 251calorien, 18gr vet, 16gr kolydraat, 7gr eiwitten per 300 mililiter kop soep inclusief appelstroop en amandel (maatfouten voorbehouden maar het komt nie op unne praaij!).

[ Bericht 2% gewijzigd door govie op 03-02-2018 19:07:00 ]
When game is going full retard, you can only go with it. If you start going against it, if you start going half retard, you're done for!
  zaterdag 3 februari 2018 @ 18:52:28 #55
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_176932659
Een soep binden met gestoten amandelen staat al in heel oude Nederlandse kookboeken, zoals de volmaakte Hollandse keukenmeid.
De soep met pastinaak, appelstroop en amandelen klinkt lekker, maar zit wel veel thijm in naar mijn smaak
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 3 februari 2018 @ 19:08:20 #56
266972 govie
#Gio en VanGeel Oprotten!
pi_176932921
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 februari 2018 18:52 schreef Pietverdriet het volgende:
Een soep binden met gestoten amandelen staat al in heel oude Nederlandse kookboeken, zoals de volmaakte Hollandse keukenmeid.
De soep met pastinaak, appelstroop en amandelen klinkt lekker, maar zit wel veel thijm in naar mijn smaak
Ik proefde er niet veel van, ik heb gedroogde tijm gebruikt en misschien wel ietsje minder in de pan gedaan dan staat voorgeschreven in recept. Er zijn ook vele pastinaaksoep recepten en ik heb nog 500gram pastinaak over voor iets anders of een ander pastinaaksoeprecept.
When game is going full retard, you can only go with it. If you start going against it, if you start going half retard, you're done for!
  zaterdag 3 februari 2018 @ 19:10:00 #57
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_176932944
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 februari 2018 19:08 schreef govie het volgende:

[..]

Ik proefde er niet veel van, ik heb gedroogde tijm gebruikt en misschien wel ietsje minder in de pan gedaan dan staat voorgeschreven in recept. Er zijn ook vele pastinaaksoep recepten en ik heb nog 500gram pastinaak over voor iets anders of een ander pastinaaksoeprecept.
Maak er hutspot mee, pastinaak, peen en ui, heb je een recept van voor de komst van de aardappel naar europa
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 3 februari 2018 @ 19:58:33 #58
266972 govie
#Gio en VanGeel Oprotten!
pi_176933956
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 februari 2018 19:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Maak er hutspot mee, pastinaak, peen en ui, heb je een recept van voor de komst van de aardappel naar europa
Ben jij een racist? :+
When game is going full retard, you can only go with it. If you start going against it, if you start going half retard, you're done for!
pi_176936628
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 februari 2018 18:34 schreef govie het volgende:
Ik heb de pastinaaksoep vandaag gemaakt van 24kitchen voor avondeten. Zoals hier aan geadviseerd wel geroosterde ongezouten amandelen erin gedaan. (fotooke is van 24kitchen zelf, ik heb de noten en appelstroop gewoon in de soeppan gedaan en doorgemixed).

[ afbeelding ]

De soep smaakt flauw zonder appelstroop, logisch ook want het is een aardappelachtig ding een pastinaak, maar rudolph deed niet voor niets appelstroop erdoor. Na appelstroop en alle noten erdoorheen in de pan gemixed gemixed te hebben, smaakt een stuk beter. De appelstroop geeft de soep een beetje pit en meer zoetzure smaak (anders is die net zo flauw als slappe aardappelsoep, de nootjes geven de soep wat structuur en een stukje afwisseling van smaak en vorm, opzich een goede combi).

[ afbeelding ]
Op deze hoeveelheid deed ik 1 zakje duyvis ongezouten amandelen van 125gram, de appelstroop toevoegen op basis van smaak is denk ik het beste. Ik heb per kop soep 2 sneen geroosterd krentenbrood erbij geserveerd (als je notenbrood met rozijnen/krenten kunt vinden dan past het er nog beter bij denk ik). Ik heb normaal liever hartige soepen maar deze is voor de afwisseling goed om te nassen hoor, maar niet zo lekker als de lekkerste soepen die ik ooit op heb! Hij krijgt van mij een 7,5 uit 10, ook omdat de pastinaak in de aanbieding was. :9

Addon: Voedingswaarden: 251calorien, 18gr vet, 16gr kolydraat, 7gr eiwitten per 300 mililiter kop soep inclusief appelstroop en amandel (maatfouten voorbehouden maar het komt nie op unne praaij!).
Het lijkt me best lekker. Kan me op basis van het recept ook wel voorstellen dat het wat pit kan gebruiken, beetje umami.

Gerookte amandelen of gebakken spekjes zijn er vast ook lekker in.
Whatever...
  zaterdag 3 februari 2018 @ 21:57:53 #60
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_176937116
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 februari 2018 21:40 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Het lijkt me best lekker. Kan me op basis van het recept ook wel voorstellen dat het wat pit kan gebruiken, beetje umami.

Gerookte amandelen of gebakken spekjes zijn er vast ook lekker in.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_177226258
Weet niet of dit het juiste topic is....? ;)

Maar heeft iemand een lekker recept voor zalm en groenten uit de oven? Denk aan aardappel, broccoli, uit, paprika etc.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 0% gewijzigd door arvensis op 16-02-2018 14:39:42 ]
Protège moi de mes désirs.
pi_177229496
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 februari 2018 11:15 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
Weet niet of dit het juiste topic is....? ;)

Maar heeft iemand een lekker recept voor zalm en groenten uit de oven? Denk aan aardappel, brocolli, uit, paprika etc.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Iets anders eten. Zalm goed doorbakken is enorm zonde.
pi_177231278
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 februari 2018 11:15 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
Weet niet of dit het juiste topic is....? ;)

Maar heeft iemand een lekker recept voor zalm en groenten uit de oven? Denk aan aardappel, brocolli, uit, paprika etc.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ja. In bladerdeeg.

Je neemt voldoende bladerdeeg. Strooit een dun laagje paneermeel op de bodem waar je een stuk ontvelde zalmfilet op legt. Dan breng jemhet bladerdeeg omhoog zodat je een soort bakvorm/bloembakje krijgt.

Licht zout en peper, dan daarop de groenten. Je kunt gewone soepgroenten nemen, prei en wortel gaan prima met vis. Maar iets anders is ook prima.

Dan een pakje Boursin in plakken snijden. Erop leggen en het pakket netjes dicht vouwen. Bestrijken met ei en in ca 45 minuten gaar bakken op 180 graden.

Variaties met gegaarde groenten zoals venkel, bleekselderij etc. Gaan prima. Te harde groenten moeten wel even geblancheerd of voorgegaard, eventueel met een scheutje wijn en kruiden.

IPV Boursin kun je andere roomkaas nemen, of het helemaal laten zitten. Uiteraard heb je dan wel meer kruiden nodig.

Als je de verhouding tussen deeg, zalm en groenten goed hebt is het een volledige maaltijd. Gebruik vooral lekker veel groenten.

Omdat eea netjes is afgesloten wordt de zalm niet snel.droog, ook niet als alles flink gaar wordt.
Whatever...
  vrijdag 16 februari 2018 @ 14:34:03 #64
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_177232083
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 februari 2018 21:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Is dat een soort marmite?
And so is the past
pi_177232205
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 februari 2018 14:01 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Ja. In bladerdeeg.

Je neemt voldoende bladerdeeg. Strooit een dun laagje paneermeel op de bodem waar je een stuk ontvelde zalmfilet op legt. Dan breng jemhet bladerdeeg omhoog zodat je een soort bakvorm/bloembakje krijgt.

Licht zout en peper, dan daarop de groenten. Je kunt gewone soepgroenten nemen, prei en wortel gaan prima met vis. Maar iets anders is ook prima.

Dan een pakje Boursin in plakken snijden. Erop leggen en het pakket netjes dicht vouwen. Bestrijken met ei en in ca 45 minuten gaar bakken op 180 graden.

Variaties met gegaarde groenten zoals venkel, bleekselderij etc. Gaan prima. Te harde groenten moeten wel even geblancheerd of voorgegaard, eventueel met een scheutje wijn en kruiden.

IPV Boursin kun je andere roomkaas nemen, of het helemaal laten zitten. Uiteraard heb je dan wel meer kruiden nodig.

Als je de verhouding tussen deeg, zalm en groenten goed hebt is het een volledige maaltijd. Gebruik vooral lekker veel groenten.

Omdat eea netjes is afgesloten wordt de zalm niet snel.droog, ook niet als alles flink gaar wordt.
Dankjewel! :)
Protège moi de mes désirs.
  vrijdag 16 februari 2018 @ 17:11:30 #66
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_177235531
quote:
5s.gif Op vrijdag 16 februari 2018 14:34 schreef nogeenoudebekende het volgende:

[..]

Is dat een soort marmite?
Nee, marmite is gistextract. Dit is runderbouillon die ingekookt is tot een dikte van pindakaas. Je neemt een doperwt grote ervan in een beker kokend water en wat zout en je hebt bouillon. Het is rundvleesextract. Een bijproduct van de Zuid-Amerikaanse vleesverwerkers als ze corned beef koken.
Men slacht daar heel veel runderen die verwerkt worden tot steaks maar overal heb je prima vlees dat als afsnijsel overblijft deze worden gemalen en gekookt en in blikjes gestopt, corned beef. Het water waarin gekookt wordt, wordt ingedampt en dat geeft dit prachtige product. Je kan er soep mee maken, bouillons maar ook in sauzen is het een prachtig product
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_177236665
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 februari 2018 17:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, marmite is gistextract. Dit is runderbouillon die ingekookt is tot een dikte van pindakaas. Je neemt een doperwt grote ervan in een beker kokend water en wat zout en je hebt bouillon. Het is rundvleesextract. Een bijproduct van de Zuid-Amerikaanse vleesverwerkers als ze corned beef koken.
Men slacht daar heel veel runderen die verwerkt worden tot steaks maar overal heb je prima vlees dat als afsnijsel overblijft deze worden gemalen en gekookt en in blikjes gestopt, corned beef. Het water waarin gekookt wordt, wordt ingedampt en dat geeft dit prachtige product. Je kan er soep mee maken, bouillons maar ook in sauzen is het een prachtig product
Denk ik ook. Hoewel...

Hier een aardige discussie over o.a. dat:

https://www.foodlog.nl/ar(...)ns-eten/allcomments/

Liebig had rond 1850 zijn beroemde 'Fleischextrakt' gemaakt, een dikke, bruine eiwitrijke siroop die werd verkregen door gemalen rundvlees in te koken. Daaraan werd een geneeskrachtige werking toegeschreven. Zieken zouden ervan opknappen en in de keuken zou het in bepaalde gerechten het vlees kunnen vervangen. Deze voorloper van het bouillonblokje kreeg zelfs een plaats als geneesmiddel in de koninklijke hofapotheek van Beieren.

Wel een erg Deutsch dingetje m.i. :)
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  vrijdag 16 februari 2018 @ 18:45:03 #68
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_177236879
Oh nooit geweten. Zie het wel eens staan in de winkel vandaar. Corned beef kun je me trouwens wakker voor maken. :D.
And so is the past
pi_177261532
quote:
14s.gif Op vrijdag 16 februari 2018 18:45 schreef nogeenoudebekende het volgende:
Oh nooit geweten. Zie het wel eens staan in de winkel vandaar. Corned beef kun je me trouwens wakker voor maken. :D.
Hihi! Toen ik in een slagerij werkte heette cornedbeef "breekvlees" .
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zaterdag 17 februari 2018 @ 21:25:32 #70
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_177263809
Wij kennen corned beef als die blikjes, maar het is ook een gerecht, een mooi gerecht
https://www.bonappetit.com/recipe/corned-beef
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_177266281
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 februari 2018 21:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Fantastisch spul, ik gebruik het meerdere malen per week. Hier in de supermarkt te koop gewoon :-)
pi_177310630
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 februari 2018 21:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Wij kennen corned beef als die blikjes, maar het is ook een gerecht, een mooi gerecht
https://www.bonappetit.com/recipe/corned-beef
Ik heb het in dublin gegeten, met heerlijke witte kool!
Het leek meer op warm pekelvlees. Én het smaakte zo goed omdat de ingredienten zo goed waren.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_177311190
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 februari 2018 21:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Wij kennen corned beef als die blikjes, maar het is ook een gerecht, een mooi gerecht
https://www.bonappetit.com/recipe/corned-beef
Mee eens!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  woensdag 21 februari 2018 @ 08:36:51 #74
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_177337680
Ik heb van die kleine borrelkippetjes gegrild op 190 graden in 30 min, op een bakplaat. Het was goed gaar en bruin echter werd het velletje niet krokant. Hoe kan dit? Moet het misschien korter op hogere temperatuur of juist langer op lagere temperatuur?
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_177339909
Gewoon 45 minuten op 175 graden, dan zijn ze het lekkerst.
  woensdag 21 februari 2018 @ 11:04:06 #76
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_177340737
Borrelkipjes? Zijn dat miniatuurkippen? Of wat? :?
pi_177341074
quote:
0s.gif Op woensdag 21 februari 2018 11:04 schreef RobinOok het volgende:
Borrelkipjes? Zijn dat miniatuurkippen? Of wat? :?
gegrilde kuikentjes *O*
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  woensdag 21 februari 2018 @ 11:21:24 #78
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_177341144
quote:
0s.gif Op woensdag 21 februari 2018 11:18 schreef Isabeau het volgende:

[..]

gegrilde kuikentjes *O*
Oh, die geven wij aan de beesten. Slangen, Ierse wolfshonden, dat soort dieren.
Eet Madelief die op? Ook met huid en haar?

  woensdag 21 februari 2018 @ 13:14:11 #79
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_177343976
quote:
0s.gif Op woensdag 21 februari 2018 11:04 schreef RobinOok het volgende:
Borrelkipjes? Zijn dat miniatuurkippen? Of wat? :?
jup
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  woensdag 21 februari 2018 @ 13:18:35 #80
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_177344073
quote:
7s.gif Op woensdag 21 februari 2018 10:26 schreef Techno het volgende:
Gewoon 45 minuten op 175 graden, dan zijn ze het lekkerst.
oo ik dacht dat het juist op een hoge temperatuur een harde vel zou krijgen en dat ik het misschien nog niet hoog genoeg had gegrild ,maar jij zegt dus van niet
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_177344217
quote:
1s.gif Op woensdag 21 februari 2018 08:36 schreef madeliefff het volgende:
Ik heb van die kleine borrelkippetjes gegrild op 190 graden in 30 min, op een bakplaat. Het was goed gaar en bruin echter werd het velletje niet krokant. Hoe kan dit? Moet het misschien korter op hogere temperatuur of juist langer op lagere temperatuur?
Ik zou gewoon nog even de grill/ventilator in je oven aanzetten op het laatst. Dan wordt het vel gegarandeerd knapperig, wel goed op blijven letten dan. Natuurlijk vantevoren vel goed drogen en royaal bestrooien met zout.
  woensdag 21 februari 2018 @ 14:03:41 #82
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_177345333
quote:
1s.gif Op woensdag 21 februari 2018 13:24 schreef Queenshore het volgende:

[..]

Ik zou gewoon nog even de grill/ventilator in je oven aanzetten op het laatst. Dan wordt het vel gegarandeerd knapperig, wel goed op blijven letten dan. Natuurlijk vantevoren vel goed drogen en royaal bestrooien met zout.
hoe bedoel je? Ik had de grill de hele tijd gewoon aan staan
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_177347881
quote:
0s.gif Op woensdag 21 februari 2018 11:21 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Oh, die geven wij aan de beesten. Slangen, Ierse wolfshonden, dat soort dieren.
Eet Madelief die op? Ook met huid en haar?

[ afbeelding ]
Was laatst in natuurpark Lelystad waar ze letterlijk een emmer vol met schattige gele donzen kuikentjes hadden, om ze te voeren aan de otters _O- ;(
Somebody that I used to know
  woensdag 21 februari 2018 @ 17:01:34 #84
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_177349085
quote:
1s.gif Op woensdag 21 februari 2018 08:36 schreef madeliefff het volgende:
Ik heb van die kleine borrelkippetjes gegrild op 190 graden in 30 min, op een bakplaat. Het was goed gaar en bruin echter werd het velletje niet krokant. Hoe kan dit? Moet het misschien korter op hogere temperatuur of juist langer op lagere temperatuur?
Kip wordt in mijn ervaring krokant als je grillt op een hoge temperatuur, alleen zouten en peperen, alles andere verbrand.
Ik grill het op 300 C
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 21 februari 2018 @ 18:50:37 #85
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_177350825
quote:
1s.gif Op woensdag 21 februari 2018 17:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kip wordt in mijn ervaring krokant als je grillt op een hoge temperatuur, alleen zouten en peperen, alles andere verbrand.
Ik grill het op 300 C
zo hoog ja? Hoelang doe je dat dan? Niet lang waarschijnlijk omdat het anders verbrand?
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  woensdag 21 februari 2018 @ 18:57:56 #86
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_177350954
quote:
1s.gif Op woensdag 21 februari 2018 18:50 schreef madeliefff het volgende:

[..]

zo hoog ja? Hoelang doe je dat dan? Niet lang waarschijnlijk omdat het anders verbrand?
Tot ie gaar is, verschilt per kip. Verbranden doet ie niet zolang je geen paprikapoeder of (kip)kruiden gebruikt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_178504597
Piet, ik wil schuim maken waarvoor ik lecithine nodig heb. Nou weet ik dat ze bijvoorbeeld bij de Sligro daar speciale producten voor hebben. Maar kan ik ook lecithine die in poedervorm als voedingssupplement verkocht wordt gebruiken?
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_178504795
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2018 09:25 schreef stavromulabeta het volgende:
Piet, ik wil schuim maken waarvoor ik lecithine nodig heb. Nou weet ik dat ze bijvoorbeeld bij de Sligro daar speciale producten voor hebben. Maar kan ik ook lecithine die in poedervorm als voedingssupplement verkocht wordt gebruiken?
In principe kan het, is dezelfde stof. Alleen als e allerlei hulpstoffen zijn gebruikt kan het niet handig werken. Ik geloof niet dat de supplementenboeven überhaupt weten hoe dat te doen.

Durf je dat niet aan of mislukt het, gebruik je lecit uit de lijn texturas van Ferran Adria.

Je kunt overigens ook schuim maken met sucro uit die lijn, heeft minder bijsmaak. Ik vind lecithine meestal niet zo lekker. Dat verschilt nogal.
Whatever...
pi_178560356
Piet even een hele andere vraag, welke wijn zou jij serveren bij surinaamse roti? Ik heb het een hoop surinamers gevraagd en die zeggen dat wijn zeer ongebruikelijk is maar we blijven hederlanders he.
speak only if it improves the silence.
pi_178560753
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 april 2018 09:42 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

In principe kan het, is dezelfde stof. Alleen als e allerlei hulpstoffen zijn gebruikt kan het niet handig werken. Ik geloof niet dat de supplementenboeven überhaupt weten hoe dat te doen.

Durf je dat niet aan of mislukt het, gebruik je lecit uit de lijn texturas van Ferran Adria.

Je kunt overigens ook schuim maken met sucro uit die lijn, heeft minder bijsmaak. Ik vind lecithine meestal niet zo lekker. Dat verschilt nogal.
Vandaag geprobeerd met het lecithinegranulaat van de Tuinen. Vond het schuim niet echt overtuigend, het kwam wel maar niet bijster veel. Maar het was voor het eerst, dus ik weet ook niet hoe makkelijk het gaat met ander spul.
Zal denk ik wel een keer wat andere spullen zoals dat sucro bestellen om wat te experimenteren.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  maandag 16 april 2018 @ 19:38:42 #91
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_178560870
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 19:22 schreef TjjWester het volgende:
Piet even een hele andere vraag, welke wijn zou jij serveren bij surinaamse roti? Ik heb het een hoop surinamers gevraagd en die zeggen dat wijn zeer ongebruikelijk is maar we blijven hederlanders he.
Droog wit
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 16 april 2018 @ 19:39:32 #92
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_178560894
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 19:35 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Vandaag geprobeerd met het lecithinegranulaat van de Tuinen. Vond het schuim niet echt overtuigend, het kwam wel maar niet bijster veel. Maar het was voor het eerst, dus ik weet ook niet hoe makkelijk het gaat met ander spul.
Zal denk ik wel een keer wat andere spullen zoals dat sucro bestellen om wat te experimenteren.
Al jaren niet meer aan het schuimen geweest, moet die kennis echt eens opfrissen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_178563959
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 19:35 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Vandaag geprobeerd met het lecithinegranulaat van de Tuinen. Vond het schuim niet echt overtuigend, het kwam wel maar niet bijster veel. Maar het was voor het eerst, dus ik weet ook niet hoe makkelijk het gaat met ander spul.
Zal denk ik wel een keer wat andere spullen zoals dat sucro bestellen om wat te experimenteren.
Als je sucro neemt, moet je dat eerst activeren; dispergeren in water (eventueel eerst mengen met de andere poederingredienten als suiker, anders krijg je klontjes). En dan eerst even naar de 80 graden brengen terwijl je roert. Zout en zuur altijd pas acteraf toevoegen, of de geactiveerde oplossing aan je mengsel toevoegen.

Hier :
https://www.rikenvitamin.com/foodingredients/emulsifier/kind.html

vind je de meest gangbare emulgatoren, dezelfde klasse aan moleculen (qua functie) als lecithine. Sucro is qua smaak aan te bevelen (heel neutraal). Als je met zuur aan de gang wilt moet je citrem of acetem hebben.
Whatever...
pi_179263332
Ik ga vandaag mosselen eten en wil van het mosselvocht een soepje maken, ik dacht deze te binden met een roux, klopt dat? Is het mogelijk om het mosselvocht een nacht te laten staan?
speak only if it improves the silence.
  zaterdag 19 mei 2018 @ 14:56:49 #95
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179264383
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 mei 2018 14:18 schreef TjjWester het volgende:
Ik ga vandaag mosselen eten en wil van het mosselvocht een soepje maken, ik dacht deze te binden met een roux, klopt dat? Is het mogelijk om het mosselvocht een nacht te laten staan?
Zou het dan wel zeven en in de koelkast zetten
Ja, je kan hem binden met wat roux. Hou er rekening mee dat het vrij zout zal zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_179266504
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 mei 2018 14:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zou het dan wel zeven en in de koelkast zetten
Ja, je kan hem binden met wat roux. Hou er rekening mee dat het vrij zout zal zijn.
Een mosselsoep behoort vrij zout te zijn.

Wat moet ik doen met de mosselgroente? Bewaren en in de soep doen of weggooien?
speak only if it improves the silence.
  zaterdag 19 mei 2018 @ 16:43:54 #97
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179267313
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 mei 2018 16:14 schreef TjjWester het volgende:

[..]

Een mosselsoep behoort vrij zout te zijn.

Wat moet ik doen met de mosselgroente? Bewaren en in de soep doen of weggooien?
Die heeft zijn werk gedaan, smaak gebracht. Wat verse groente beetgaar koken in de soep.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 19 mei 2018 @ 17:09:17 #98
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_179268069
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 mei 2018 14:18 schreef TjjWester het volgende:
Ik ga vandaag mosselen eten en wil van het mosselvocht een soepje maken, ik dacht deze te binden met een roux, klopt dat? Is het mogelijk om het mosselvocht een nacht te laten staan?
Mosselnat dik maken met meel trekt mij niet zo... Wat ik vroeger wel eens deed en lekker vond was fijngesneden uitje met wat bleekselderij bakken, beetje knoflook meebakken, dan blik tomaten en het overgebleven mosselnat erbij en eventueel staafmixeren. Daarna overgebleven mosselen en zonodig extra garnalen en voila, soep. Lekker met brood. Maar dat is soep altijd.
pi_179281211
piet, heb je een lekker recept voor een koude zalmsalade?
hardcoholic
  zondag 20 mei 2018 @ 11:24:31 #100
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_179281284
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2018 11:18 schreef Ferdii het volgende:
piet, heb je een lekker recept voor een koude zalmsalade?
Ik vraag maar vast: met zalm uit blik? Verse? Gerookte?
A la huzarensalade als maaltijd? Voor op je brood? Of salade met sla?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')