I*k hou er niet van om dingen aan te schaffen die ik wss voor een lange tijd niet meer gebruik. Ik probeer daarom vaak mainstream alternatieven te zoeken. Net als champignons+italiaanse worst die heb ik nog wel eens in huis dus dat zou wel kunnen. Amandelen zijn zo specifiek, die kan ik niet op een gebakken ei gooien ofzo.quote:Op maandag 29 januari 2018 15:35 schreef vinnypassy het volgende:
Ik maak wel eens een chorizocrumble bij soep, past denk ik ook wel bij pastinaaksoep. Daar gaat dan echter ook wel wat amandel door, past er echt heel goed bij. Waarom wil je de amandel eigenlijk weglaten?
Dan maak je het toch gewoon helemaal op? Je kunt amandelen ook in kleinere hoeveelheden krijgen. Daarnaast is een beetje extra vaak wel heel lekker.quote:Op maandag 29 januari 2018 15:39 schreef govie het volgende:
[..]
I*k hou er niet van om dingen aan te schaffen die ik wss voor een lange tijd niet meer gebruik. Ik probeer daarom vaak mainstream alternatieven te zoeken. Net als champignons+italiaanse worst die heb ik nog wel eens in huis dus dat zou wel kunnen.
Die twee extra waren dus ook wel opgegaan.quote:Op maandag 29 januari 2018 10:11 schreef Quantic het volgende:
[..]
Vulling gemaakt van, sjalot, ui, knoflook, peterselie, pancetta en wat panko. Dit kort aangebakken en de inktvisjes gevuld.
De snoetjes in de pan aanbakken met wat extra ui, een overgeblevenen deel van de vulling, daarbij wat tomatenpuree, kruiden, visbouillon. Inktvisjes erbij in de pan, 15-20 min stoven en daarna wat pasta er bij. Was verrukkelijk!
Ik proefde er niet veel van, ik heb gedroogde tijm gebruikt en misschien wel ietsje minder in de pan gedaan dan staat voorgeschreven in recept. Er zijn ook vele pastinaaksoep recepten en ik heb nog 500gram pastinaak over voor iets anders of een ander pastinaaksoeprecept.quote:Op zaterdag 3 februari 2018 18:52 schreef Pietverdriet het volgende:
Een soep binden met gestoten amandelen staat al in heel oude Nederlandse kookboeken, zoals de volmaakte Hollandse keukenmeid.
De soep met pastinaak, appelstroop en amandelen klinkt lekker, maar zit wel veel thijm in naar mijn smaak
Maak er hutspot mee, pastinaak, peen en ui, heb je een recept van voor de komst van de aardappel naar europaquote:Op zaterdag 3 februari 2018 19:08 schreef govie het volgende:
[..]
Ik proefde er niet veel van, ik heb gedroogde tijm gebruikt en misschien wel ietsje minder in de pan gedaan dan staat voorgeschreven in recept. Er zijn ook vele pastinaaksoep recepten en ik heb nog 500gram pastinaak over voor iets anders of een ander pastinaaksoeprecept.
Ben jij een racist?quote:Op zaterdag 3 februari 2018 19:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Maak er hutspot mee, pastinaak, peen en ui, heb je een recept van voor de komst van de aardappel naar europa
Het lijkt me best lekker. Kan me op basis van het recept ook wel voorstellen dat het wat pit kan gebruiken, beetje umami.quote:Op zaterdag 3 februari 2018 18:34 schreef govie het volgende:
Ik heb de pastinaaksoep vandaag gemaakt van 24kitchen voor avondeten. Zoals hier aan geadviseerd wel geroosterde ongezouten amandelen erin gedaan. (fotooke is van 24kitchen zelf, ik heb de noten en appelstroop gewoon in de soeppan gedaan en doorgemixed).
[ afbeelding ]
De soep smaakt flauw zonder appelstroop, logisch ook want het is een aardappelachtig ding een pastinaak, maar rudolph deed niet voor niets appelstroop erdoor. Na appelstroop en alle noten erdoorheen in de pan gemixed gemixed te hebben, smaakt een stuk beter. De appelstroop geeft de soep een beetje pit en meer zoetzure smaak (anders is die net zo flauw als slappe aardappelsoep, de nootjes geven de soep wat structuur en een stukje afwisseling van smaak en vorm, opzich een goede combi).
[ afbeelding ]
Op deze hoeveelheid deed ik 1 zakje duyvis ongezouten amandelen van 125gram, de appelstroop toevoegen op basis van smaak is denk ik het beste. Ik heb per kop soep 2 sneen geroosterd krentenbrood erbij geserveerd (als je notenbrood met rozijnen/krenten kunt vinden dan past het er nog beter bij denk ik). Ik heb normaal liever hartige soepen maar deze is voor de afwisseling goed om te nassen hoor, maar niet zo lekker als de lekkerste soepen die ik ooit op heb! Hij krijgt van mij een 7,5 uit 10, ook omdat de pastinaak in de aanbieding was.
Addon: Voedingswaarden: 251calorien, 18gr vet, 16gr kolydraat, 7gr eiwitten per 300 mililiter kop soep inclusief appelstroop en amandel (maatfouten voorbehouden maar het komt nie op unne praaij!).
quote:Op zaterdag 3 februari 2018 21:40 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Het lijkt me best lekker. Kan me op basis van het recept ook wel voorstellen dat het wat pit kan gebruiken, beetje umami.
Gerookte amandelen of gebakken spekjes zijn er vast ook lekker in.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 0% gewijzigd door arvensis op 16-02-2018 14:39:42 ]Protège moi de mes désirs.
quote:Op vrijdag 16 februari 2018 11:15 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
Weet niet of dit het juiste topic is....?
Maar heeft iemand een lekker recept voor zalm en groenten uit de oven? Denk aan aardappel, brocolli, uit, paprika etc.Iets anders eten. Zalm goed doorbakken is enorm zonde.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op vrijdag 16 februari 2018 11:15 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
Weet niet of dit het juiste topic is....?
Maar heeft iemand een lekker recept voor zalm en groenten uit de oven? Denk aan aardappel, brocolli, uit, paprika etc.Ja. In bladerdeeg.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Je neemt voldoende bladerdeeg. Strooit een dun laagje paneermeel op de bodem waar je een stuk ontvelde zalmfilet op legt. Dan breng jemhet bladerdeeg omhoog zodat je een soort bakvorm/bloembakje krijgt.
Licht zout en peper, dan daarop de groenten. Je kunt gewone soepgroenten nemen, prei en wortel gaan prima met vis. Maar iets anders is ook prima.
Dan een pakje Boursin in plakken snijden. Erop leggen en het pakket netjes dicht vouwen. Bestrijken met ei en in ca 45 minuten gaar bakken op 180 graden.
Variaties met gegaarde groenten zoals venkel, bleekselderij etc. Gaan prima. Te harde groenten moeten wel even geblancheerd of voorgegaard, eventueel met een scheutje wijn en kruiden.
IPV Boursin kun je andere roomkaas nemen, of het helemaal laten zitten. Uiteraard heb je dan wel meer kruiden nodig.
Als je de verhouding tussen deeg, zalm en groenten goed hebt is het een volledige maaltijd. Gebruik vooral lekker veel groenten.
Omdat eea netjes is afgesloten wordt de zalm niet snel.droog, ook niet als alles flink gaar wordt.Whatever...
Dankjewel!quote:Op vrijdag 16 februari 2018 14:01 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ja. In bladerdeeg.
Je neemt voldoende bladerdeeg. Strooit een dun laagje paneermeel op de bodem waar je een stuk ontvelde zalmfilet op legt. Dan breng jemhet bladerdeeg omhoog zodat je een soort bakvorm/bloembakje krijgt.
Licht zout en peper, dan daarop de groenten. Je kunt gewone soepgroenten nemen, prei en wortel gaan prima met vis. Maar iets anders is ook prima.
Dan een pakje Boursin in plakken snijden. Erop leggen en het pakket netjes dicht vouwen. Bestrijken met ei en in ca 45 minuten gaar bakken op 180 graden.
Variaties met gegaarde groenten zoals venkel, bleekselderij etc. Gaan prima. Te harde groenten moeten wel even geblancheerd of voorgegaard, eventueel met een scheutje wijn en kruiden.
IPV Boursin kun je andere roomkaas nemen, of het helemaal laten zitten. Uiteraard heb je dan wel meer kruiden nodig.
Als je de verhouding tussen deeg, zalm en groenten goed hebt is het een volledige maaltijd. Gebruik vooral lekker veel groenten.
Omdat eea netjes is afgesloten wordt de zalm niet snel.droog, ook niet als alles flink gaar wordt.
Nee, marmite is gistextract. Dit is runderbouillon die ingekookt is tot een dikte van pindakaas. Je neemt een doperwt grote ervan in een beker kokend water en wat zout en je hebt bouillon. Het is rundvleesextract. Een bijproduct van de Zuid-Amerikaanse vleesverwerkers als ze corned beef koken.quote:Op vrijdag 16 februari 2018 14:34 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
Is dat een soort marmite?
Denk ik ook. Hoewel...quote:Op vrijdag 16 februari 2018 17:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, marmite is gistextract. Dit is runderbouillon die ingekookt is tot een dikte van pindakaas. Je neemt een doperwt grote ervan in een beker kokend water en wat zout en je hebt bouillon. Het is rundvleesextract. Een bijproduct van de Zuid-Amerikaanse vleesverwerkers als ze corned beef koken.
Men slacht daar heel veel runderen die verwerkt worden tot steaks maar overal heb je prima vlees dat als afsnijsel overblijft deze worden gemalen en gekookt en in blikjes gestopt, corned beef. Het water waarin gekookt wordt, wordt ingedampt en dat geeft dit prachtige product. Je kan er soep mee maken, bouillons maar ook in sauzen is het een prachtig product
Hihi! Toen ik in een slagerij werkte heette cornedbeef "breekvlees" .quote:Op vrijdag 16 februari 2018 18:45 schreef nogeenoudebekende het volgende:
Oh nooit geweten. Zie het wel eens staan in de winkel vandaar. Corned beef kun je me trouwens wakker voor maken. .
Fantastisch spul, ik gebruik het meerdere malen per week. Hier in de supermarkt te koop gewoon :-)quote:
Ik heb het in dublin gegeten, met heerlijke witte kool!quote:Op zaterdag 17 februari 2018 21:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Wij kennen corned beef als die blikjes, maar het is ook een gerecht, een mooi gerecht
https://www.bonappetit.com/recipe/corned-beef
Mee eens!quote:Op zaterdag 17 februari 2018 21:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Wij kennen corned beef als die blikjes, maar het is ook een gerecht, een mooi gerecht
https://www.bonappetit.com/recipe/corned-beef
gegrilde kuikentjesquote:Op woensdag 21 februari 2018 11:04 schreef RobinOok het volgende:
Borrelkipjes? Zijn dat miniatuurkippen? Of wat?
Oh, die geven wij aan de beesten. Slangen, Ierse wolfshonden, dat soort dieren.quote:
jupquote:Op woensdag 21 februari 2018 11:04 schreef RobinOok het volgende:
Borrelkipjes? Zijn dat miniatuurkippen? Of wat?
oo ik dacht dat het juist op een hoge temperatuur een harde vel zou krijgen en dat ik het misschien nog niet hoog genoeg had gegrild ,maar jij zegt dus van nietquote:Op woensdag 21 februari 2018 10:26 schreef Techno het volgende:
Gewoon 45 minuten op 175 graden, dan zijn ze het lekkerst.
Ik zou gewoon nog even de grill/ventilator in je oven aanzetten op het laatst. Dan wordt het vel gegarandeerd knapperig, wel goed op blijven letten dan. Natuurlijk vantevoren vel goed drogen en royaal bestrooien met zout.quote:Op woensdag 21 februari 2018 08:36 schreef madeliefff het volgende:
Ik heb van die kleine borrelkippetjes gegrild op 190 graden in 30 min, op een bakplaat. Het was goed gaar en bruin echter werd het velletje niet krokant. Hoe kan dit? Moet het misschien korter op hogere temperatuur of juist langer op lagere temperatuur?
hoe bedoel je? Ik had de grill de hele tijd gewoon aan staanquote:Op woensdag 21 februari 2018 13:24 schreef Queenshore het volgende:
[..]
Ik zou gewoon nog even de grill/ventilator in je oven aanzetten op het laatst. Dan wordt het vel gegarandeerd knapperig, wel goed op blijven letten dan. Natuurlijk vantevoren vel goed drogen en royaal bestrooien met zout.
Was laatst in natuurpark Lelystad waar ze letterlijk een emmer vol met schattige gele donzen kuikentjes hadden, om ze te voeren aan de ottersquote:Op woensdag 21 februari 2018 11:21 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Oh, die geven wij aan de beesten. Slangen, Ierse wolfshonden, dat soort dieren.
Eet Madelief die op? Ook met huid en haar?
[ afbeelding ]
Kip wordt in mijn ervaring krokant als je grillt op een hoge temperatuur, alleen zouten en peperen, alles andere verbrand.quote:Op woensdag 21 februari 2018 08:36 schreef madeliefff het volgende:
Ik heb van die kleine borrelkippetjes gegrild op 190 graden in 30 min, op een bakplaat. Het was goed gaar en bruin echter werd het velletje niet krokant. Hoe kan dit? Moet het misschien korter op hogere temperatuur of juist langer op lagere temperatuur?
zo hoog ja? Hoelang doe je dat dan? Niet lang waarschijnlijk omdat het anders verbrand?quote:Op woensdag 21 februari 2018 17:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kip wordt in mijn ervaring krokant als je grillt op een hoge temperatuur, alleen zouten en peperen, alles andere verbrand.
Ik grill het op 300 C
Tot ie gaar is, verschilt per kip. Verbranden doet ie niet zolang je geen paprikapoeder of (kip)kruiden gebruikt.quote:Op woensdag 21 februari 2018 18:50 schreef madeliefff het volgende:
[..]
zo hoog ja? Hoelang doe je dat dan? Niet lang waarschijnlijk omdat het anders verbrand?
In principe kan het, is dezelfde stof. Alleen als e allerlei hulpstoffen zijn gebruikt kan het niet handig werken. Ik geloof niet dat de supplementenboeven überhaupt weten hoe dat te doen.quote:Op zaterdag 14 april 2018 09:25 schreef stavromulabeta het volgende:
Piet, ik wil schuim maken waarvoor ik lecithine nodig heb. Nou weet ik dat ze bijvoorbeeld bij de Sligro daar speciale producten voor hebben. Maar kan ik ook lecithine die in poedervorm als voedingssupplement verkocht wordt gebruiken?
Vandaag geprobeerd met het lecithinegranulaat van de Tuinen. Vond het schuim niet echt overtuigend, het kwam wel maar niet bijster veel. Maar het was voor het eerst, dus ik weet ook niet hoe makkelijk het gaat met ander spul.quote:Op zaterdag 14 april 2018 09:42 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
In principe kan het, is dezelfde stof. Alleen als e allerlei hulpstoffen zijn gebruikt kan het niet handig werken. Ik geloof niet dat de supplementenboeven überhaupt weten hoe dat te doen.
Durf je dat niet aan of mislukt het, gebruik je lecit uit de lijn texturas van Ferran Adria.
Je kunt overigens ook schuim maken met sucro uit die lijn, heeft minder bijsmaak. Ik vind lecithine meestal niet zo lekker. Dat verschilt nogal.
Droog witquote:Op maandag 16 april 2018 19:22 schreef TjjWester het volgende:
Piet even een hele andere vraag, welke wijn zou jij serveren bij surinaamse roti? Ik heb het een hoop surinamers gevraagd en die zeggen dat wijn zeer ongebruikelijk is maar we blijven hederlanders he.
Al jaren niet meer aan het schuimen geweest, moet die kennis echt eens opfrissenquote:Op maandag 16 april 2018 19:35 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Vandaag geprobeerd met het lecithinegranulaat van de Tuinen. Vond het schuim niet echt overtuigend, het kwam wel maar niet bijster veel. Maar het was voor het eerst, dus ik weet ook niet hoe makkelijk het gaat met ander spul.
Zal denk ik wel een keer wat andere spullen zoals dat sucro bestellen om wat te experimenteren.
Als je sucro neemt, moet je dat eerst activeren; dispergeren in water (eventueel eerst mengen met de andere poederingredienten als suiker, anders krijg je klontjes). En dan eerst even naar de 80 graden brengen terwijl je roert. Zout en zuur altijd pas acteraf toevoegen, of de geactiveerde oplossing aan je mengsel toevoegen.quote:Op maandag 16 april 2018 19:35 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Vandaag geprobeerd met het lecithinegranulaat van de Tuinen. Vond het schuim niet echt overtuigend, het kwam wel maar niet bijster veel. Maar het was voor het eerst, dus ik weet ook niet hoe makkelijk het gaat met ander spul.
Zal denk ik wel een keer wat andere spullen zoals dat sucro bestellen om wat te experimenteren.
Zou het dan wel zeven en in de koelkast zettenquote:Op zaterdag 19 mei 2018 14:18 schreef TjjWester het volgende:
Ik ga vandaag mosselen eten en wil van het mosselvocht een soepje maken, ik dacht deze te binden met een roux, klopt dat? Is het mogelijk om het mosselvocht een nacht te laten staan?
Een mosselsoep behoort vrij zout te zijn.quote:Op zaterdag 19 mei 2018 14:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zou het dan wel zeven en in de koelkast zetten
Ja, je kan hem binden met wat roux. Hou er rekening mee dat het vrij zout zal zijn.
Die heeft zijn werk gedaan, smaak gebracht. Wat verse groente beetgaar koken in de soep.quote:Op zaterdag 19 mei 2018 16:14 schreef TjjWester het volgende:
[..]
Een mosselsoep behoort vrij zout te zijn.
Wat moet ik doen met de mosselgroente? Bewaren en in de soep doen of weggooien?
Mosselnat dik maken met meel trekt mij niet zo... Wat ik vroeger wel eens deed en lekker vond was fijngesneden uitje met wat bleekselderij bakken, beetje knoflook meebakken, dan blik tomaten en het overgebleven mosselnat erbij en eventueel staafmixeren. Daarna overgebleven mosselen en zonodig extra garnalen en voila, soep. Lekker met brood. Maar dat is soep altijd.quote:Op zaterdag 19 mei 2018 14:18 schreef TjjWester het volgende:
Ik ga vandaag mosselen eten en wil van het mosselvocht een soepje maken, ik dacht deze te binden met een roux, klopt dat? Is het mogelijk om het mosselvocht een nacht te laten staan?
Ik vraag maar vast: met zalm uit blik? Verse? Gerookte?quote:Op zondag 20 mei 2018 11:18 schreef Ferdii het volgende:
piet, heb je een lekker recept voor een koude zalmsalade?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |