abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_184174369
Robot Jetten was een paar uur geleden te gast bij Jinek. Zijn eerste geprogrammeerde reactie bracht Jinek al in de problemen. _O- Vertwijfeld zag je haar denken: "Was dat een antwoord op mijn vraag". _O- Een toppertje die gozer. ^O^ En dan te denken dat dat ook nog eens preken is voor eigen parochie.
pi_184174389
Jinek ken ik al maar max 5 minuten verdragen maar Jinek met als gast Robot Jetten is helemaal onuitstaanbaar. Toch hield ik het 2 minuten vol. Wat ik niet doe voor volk en vaderland. O-) In die 2 minuten zag ik Robot Jetten flink jokkebrokken. Hij bleef maar beloven dat de overheid te hulp komt om zijn klimaatplannetjes voor de burger draaglijk te maken.

Wat ik me dan afvraag:

Wordt onze overheid van buitenaf gefinancierd?

Als iedere huisbewoner hulp krijgt van de overheid om zijn huis klimaatdeugend te maken, als iedere brandstofauto-bezitter hulp krijgt van de overheid om zijn auto in te wisselen voor een elektrische, dan moet iemand dat toch betalen?

Waar haalt de overheid al dat geld vandaan om de burger te helpen? Van Mars? Jupiter? Saturnus? Of van de burger?
pi_184178763
quote:
Ruim de helft van D66-leden Haren keert partij per 1 januari de rug toe

De van oudsher trouwe schare D66-leden zegt per 1 januari haar lidmaatschap op. Onder de opzeggers velen die decennialang in meer of mindere mate actief deelnamen aan de lokale politiek. De partij heeft haar eigen standpunten met voeten getreden, menen zij.

Richtingwijzers

„Wij hebben vijf richtingwijzers”, zegt Marjan Bachman, tot voor kort fractievoorzitter van D66 in de Harense gemeenteraad. „Vertrouw op de kracht van mensen en koester het democratische proces. Dat heeft de partij in het herindelingsproces van Haren volledig naast zich neergelegd.” Bachman zegt dit niet omdat ‘Haren haar zin niet kreeg’, zoals sommige partijgenoten uit regio en land suggereren. Het grote kritiekpunt is de manier waarop de besluitvorming tot stand is gekomen.

Struikelblok

„Het eerste struikelblok is dat mensen niet bereid zijn tot een dialoog”, zegt Ries de Langen, 40 jaar lid en tot de laatste dag actief in de Harense fractie. „De herindeling stond vanaf het begin bekend als omstreden. Dan verwacht je naar democratische traditie hoor en wederhoor.” Maar gesprekken om inhoudelijke argumenten uit te wisselen kwamen ondanks vele verzoeken van de Harense afdeling niet op gang. En als er na veel trekken en duwen eindelijk een uurtje vrijgemaakt werd, bleek de boodschap al gauw: pas je maar aan.

„Het pijnlijke punt is dat het ons niet om het resultaat van de besluitvorming gaat”, zegt Wil Legemaat, 32 jaar ingeschreven en onder meer raadslid in de laatste Harense coalitie. „Het zal misschien verbazen, maar wij zijn nooit tegen herindeling geweest.” Wel wilden de lokale politici zelf een partner kiezen. „Veel argumenten om met de stad samen te gaan klopten gewoonweg niet. Ondertussen hadden wij de gemeente Tynaarlo op het oog om een groene buffer tussen Assen en Groningen te vormen.”

Geen inhoudelijke gesprekken

Pogingen om daar inhoudelijke gesprekken over te voeren, werden vanaf het begin in 2013 tegengehouden. Zowel bij de provincie, als bij het regiobestuur. „Ik heb in 2016 aan de bel getrokken bij het landelijke bestuur, omdat ik zag dat hier problemen van zouden komen”, zegt Bachman. „Ik vroeg of er een vertrouwenspersoon binnen de partij was om de gang van zaken te bespreken, maar die bleek er niet te zijn. Ik werd terugverwezen naar het regiobestuur.”

Van het kastje naar de muur, met als enige redding nog de landelijke politiek. „Waar ik vooral op hoopte, is dat onze partij tijdens het Tweede-Kamerdebat zou zeggen: ‘Haren heeft gelijk, ze kunnen het eigenlijk best zelf. Maar wij vinden het toch beter om voor de herindeling te stemmen omdat het goed is voor de stad’”, zegt Legemaat. „Dan hadden ze onze argumenten erkend en was het bestuurlijke standpunt helder geweest. Dan hadden we het eerlijke verhaal gehoord.”

Ondoorzichtige besluitvorming

De ondoorzichtigheid van de besluitvorming benauwde de Harense D66’ers vanaf het begin. „Wij zijn als partij juist opgericht om transparantie en dialoog mogelijk te maken”, zegt De Langen. „Om een ander soort politiek te bedrijven dan achterkamertjespolitiek. Nu is het alsnog van bovenaf opgelegd. Dat zie je niet alleen in het besluit rondom Haren, maar ook in landelijke thema’s.” Vooral in de laatste jaren waarin D66 als coalitiepartij zich vaak als een man achter het coalitieakkoord schaarde.

„Het bestaat niet dat alle Tweede Kamerleden altijd overal hetzelfde over denken”, zegt Bachman. „Toch zie je bijna altijd de stemdscipline terugkomen. Niemand die de moed heeft om, als een besluit tegen zijn geweten in gaat, een ander geluid te laten horen.” Een slechte ontwikkeling die niet bij de partijwaarden past, menen de Harense oud-politici. „Het is onverenigbaar met de beginselen waarop D66 is gebouwd”, zegt Legemaat. „Maar ik zie wel een tendens, namelijk dat de partij heel bestuurlijk is geworden.”

Besturen is meedoen

En hoewel besturen betekent dat je meedoet, mag het niet ten koste gaan van de waarden die je als partij zegt uit te dragen. „Er is geen transparantie meer, er is grote partijdruk en er worden rare besluiten genomen doordat zaken van bovenaf worden opgelegd”, zegt De Langen. „Als het Harense voorbeeld nu een weeffoutje was, dan hadden we daar overheen kunnen stappen. Maar naar mijn gevoel is er iets fundamenteel misgegaan binnen de partij. Het handelt zoals de partijen waar Hans van Mierlo in 1966 juist tegen in opstand kwam.”
Steeds meer D66'ers ondervinden nu ook zelf dat de partij is afgegleden tot datgeen waar van Mierlo zo op tegen was.
pi_184724429
Wethouder Adriaan Visser (D66) in het nauw door rapport Rekenkamer
https://www.ad.nl/rotterd(...)rekenkamer~a2748193/

De Rotterdamse wethouder Adriaan Visser (D66) legt zijn cultuurportefeuille neer vanwege zijn relatie met de directeur van het door de gemeente gesubsidieerde Hofpleintheater.
https://www.nrc.nl/nieuws(...)ens-relatie-a1413098

D66 en vrouwen en belangenverstelling en financiën; Het blijft een ongelukkige combinatie. :{
pi_184724442
D66 weet wel waar ze zijn talentjes vandaan moet halen. _O- In 2015 (moest) trad hij af wegens belangenverstrengeling. Daarvoor had hij Rotterdam al met miljoenen aan schade opgezadeld en wat wat besliste de Rotterdamse D66-fractie in 2018: Deze man moeten we binnenhalen, we kunnen niet het risico nemen dat we te laat zijn , straks grijpen we er naast en is dit ongekende talent voorgoed verloren voor onze partij. |:(
pi_184724459
Het zijn die persoonlijke omstandigheden die Vissers zwakke plek lijken te zijn. 'De vrouwen van Adriaan' zijn op het stadhuis niet voor niks een begrip. Een charmante vrouwenjager wordt hij genoemd. Na zijn scheiding in 2010 begon hij twee keer een relatie met een ondergeschikte, dat leverde al wat scheve gezichten op. Maar zijn huidige relatie met Caroline Pietermaat, directeur van het Hofpleintheater, werd pas echt een politiek relletje. Toen de vonk eenmaal was overgeslagen, drie jaar geleden, weigerde hij zijn portefeuille Cultuur af te geven. Terwijl hij formeel gezien zijn vriendin van subsidie voorzag - en dat heet belangenverstrengeling. ,,Hij wuifde het weg'', zegt een hoge ex-ambtenaar. ,,Onbegrijpelijk.'' Een andere stadhuisbron is nog iets harder. ,,Toen ik hoorde dat hij tot op het laatst aan zijn portefeuille vasthield, dacht ik 'dit kan niet waar zijn'. Elite-denken, dat was het.'' Visser maakte er intern grote stampij over, zegt hij. ,,Hij gaat sowieso grof tekeer als zijn ego schade oploopt. Ik weet nog dat Carrie hem in een column een keer domme druiloor noemde. Daar heeft hij drie dagen wakker van gelegen. Hij bewaart de rust niet. Als hij tegenspraak krijgt, wordt hij woest en wild. Voor mij ben je dan geen bekwaam leidsman.''
https://www.ad.nl/rotterd(...)ladstrijkt~ab314aba/

Relaties met ondergeschikte vrouwen, behangverstrengeling, financieel onbenul, gedragen als een zonnenkoning, woest en wild worden bij tegenspraak. Logisch dat D66 hem opnieuw aanstelde.
  woensdag 6 februari 2019 @ 17:21:05 #187
148813 Vader_Aardbei
Stem JA21 in maart!
pi_184859167
Soms vraag ik mij af, ben ik soms paranoide? Hebben progressieven wel echt een hekel aan mannen? Moet ik dat "the future is female" minder letterlijk nemen?

En dan zie ik zo'n tweet van de Jonge Democraten...

https://mobile.twitter.co(...)/1093136038569132034
  woensdag 6 februari 2019 @ 17:29:27 #188
226981 Gehenna
Volksmenner
pi_184859356
quote:
1s.gif Op woensdag 6 februari 2019 17:21 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Soms vraag ik mij af, ben ik soms paranoide? Hebben progressieven wel echt een hekel aan mannen? Moet ik dat "the future is female" minder letterlijk nemen?

En dan zie ik zo'n tweet van de Jonge Democraten...

https://mobile.twitter.co(...)/1093136038569132034
Is een reactie op een tweet van iemand van GroenLinks. Die daar blijkbaar wel een probleem mee heeft dat er zoveeln mannen in de top zitten. Echter laten de jonge democraten hier zien, dat het met GL zelf ook nog niet zo best gaat, mochten ze dit zo belangrijk vinden.

Vreemd dat je dan met de vinger wijst naar D66 :?
nee, jij dan!
pi_184863074
quote:
1s.gif Op woensdag 6 februari 2019 17:21 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Soms vraag ik mij af, ben ik soms paranoide? Hebben progressieven wel echt een hekel aan mannen? Moet ik dat "the future is female" minder letterlijk nemen?
Dus omdat D66 wat vrouwen aan de top heeft hebben ze een hekel aan mannen? waar baseer je dat op?
Words are, of course, the most powerful drug used by mankind.
- Rudyard Kipling
pi_184868032
Rotterdamse wethouder Visser (D66) treedt af na lekken
https://www.nrc.nl/nieuws(...)f-na-lekken-a3653014

quote:
0s.gif Op donderdag 31 januari 2019 04:03 schreef Braindead2000 het volgende:
Relaties met ondergeschikte vrouwen, behangverstrengeling, financieel onbenul, gedragen als een zonnenkoning, woest en wild worden bij tegenspraak. Logisch dat D66 hem opnieuw aanstelde.
Lekken? Hij lekte dus ook nog. Ik snap dan niet waarom dat zijn ondergang is. Vergeleken met de puinhoop die hij eerder veroorzaakt heeft is "lekken " toch maar een klein dingetje?
pi_184868099
quote:
1s.gif Op woensdag 6 februari 2019 17:21 schreef Vader_Aardbei het volgende:
En dan zie ik zo'n tweet van de Jonge Democraten...

https://mobile.twitter.co(...)/1093136038569132034
Wat is dat toch met die ziekelijke obsessie voor geslacht, huidskleur en afkomst bij dat soort figuren? Laat die ranzige identity politics lekker in Amerika.
pi_184870317
quote:
1s.gif Op donderdag 7 februari 2019 02:11 schreef Arthur_Spooner het volgende:

[..]

Wat is dat toch met die ziekelijke obsessie voor geslacht, huidskleur en afkomst bij dat soort figuren? Laat die ranzige identity politics lekker in Amerika.
Nou nog maar een keer dan: Groenlinks maakt hier een probleem van (daar ging de originele tweet over, dit is een reactie daarop), D66 laat hier enkel zien dat GL niet zo hypocriet moet lullen.
nee, jij dan!
  donderdag 7 februari 2019 @ 13:14:31 #193
148813 Vader_Aardbei
Stem JA21 in maart!
pi_184874029
Okay, volgende tweet:

RobJetten twitterde op donderdag 07-02-2019 om 13:00:30 Alle klimaatdrammers verzamelen! 📣Ik hoor jullie. Ik zie jullie. Hier loopt de nieuwe generatie. Hier loopt het ‘draagvlak’. Hier loopt de toekomst!#YouthforClimate #klimaatspijbelaars #klimaatstaking https://t.co/DXeBjGOSiD reageer retweet
Vindt iemand anders het ook zo raar dat Rob Jetten zich openlijk afficheert met de klimaatspijbelaars? Ja, de organisatie Youth for Climate wordt gesteund vanuit de Europese Unie, maar in feite protesteren die kinderen óók tegen het beleid van het kabinet Rutte III (waar D66 zelf ook een grote speler in is) want iedereen weet inmiddels wel dat we zelfs met dat boterzachte klimaatakkoord de doelstellingen niet gaan halen.

Tijs van den Brink maakt in de reacties dat punt ook.

Het is wel logisch als Jesse Klaver meeloopt, want die heeft daadwerkelijk een groenere klimaatagenda dan D66 en is niet verantwoordelijk voor het huidige beleid.Maar Rob Jetten zit straks gewoon aan de bitterballen met Rutte en Buma.

Sowieso erger ik mij aan dat ''dit is de nieuwe generatie''. Volgens mij hebben SGP, VVD, FVD etc. ook jongerenafdelingen en die hebben toch een iets andere visie op de zaken.

Wat wel weer grappig is, is dat hij dat ''klimaatdrammers'' heeft omarmd. Net zoals Trump stemmers ''deplorables'' als eretitel beschouwen.

Update: Ook Carla Dik-Faber van regeringspartij ChristenUnie voelt zichzelf blijkbaar geen deel van het ''probleem''.

carladikfaber twitterde op donderdag 07-02-2019 om 13:25:57 Onder de indruk van de passie van de duizenden jongeren voor het klimaat.Hun hoop is onze hoop.Nu sámen aan de slag!#YouthforClimate https://t.co/Mctt6Brvry reageer retweet


[ Bericht 6% gewijzigd door Vader_Aardbei op 07-02-2019 14:12:40 ]
pi_185175303
Suprise, surprise, surprise, :') ; de NOS is weer bijzonder mild nu het om een D66'er gaat en spreekt alleen over lekken.

https://nos.nl/artikel/22(...)kende-wethouder.html
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 1 maart 2019 @ 16:37:54 #195
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_185322859
Een congres op zondag. w/
Nog mensen die naar Zaandam afreizen? :+
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zaterdag 6 april 2019 @ 05:52:37 #196
215090 Braindead2000
DO NOT FEED!!!
pi_186062543
Sharia is dynamisch en open voor interpretatie, aldus D66. :')

https://www.dagelijksesta(...)-steunen-tolerantie/

Het videootje is al een paar maanden oud maar geeft een duidelijk beeld waar D66 voor staat.
  zaterdag 6 april 2019 @ 07:45:42 #197
215090 Braindead2000
DO NOT FEED!!!
pi_186062737
Ik was al op de hoogte van het terroristische verleden van D66-minister Kaag en D66-minister Ollongren maar van het terroristische verleden van D66'er Pia Dijkstra was ik nog niet op de hoogte.

Die was dus doodkalm bestuurslid van propagandakanaal Radio Freedom. (toen ze zich als onafhankelijk NOS-nep-journalistje acteerde?)


Pia fantaseerde blijkbaar hoe die kogels door menselijk vlees heen schoten en het bloed er aan alle kanten uitspat. :|W
  donderdag 25 april 2019 @ 17:14:19 #198
351614 ijs_beer
ijskoud de lekkerste
pi_186420152
quote:
10s.gif Op zaterdag 6 april 2019 07:45 schreef Braindead2000 het volgende:
Ik was al op de hoogte van het terroristische verleden van D66-minister Kaag en D66-minister Ollongren maar van het terroristische verleden van D66'er Pia Dijkstra was ik nog niet op de hoogte.

Die was dus doodkalm bestuurslid van propagandakanaal Radio Freedom. (toen ze zich als onafhankelijk NOS-nep-journalistje acteerde?)


Pia fantaseerde blijkbaar hoe die kogels door menselijk vlees heen schoten en het bloed er aan alle kanten uitspat. :|W
Terroristische verleden van Ollongren en Kaag, wat een bak. :')
Op donderdag 15 juni 2017 16:53 schreef Cyan9 het volgende:
IJsbeer is inderdaad officieel cute. :D
Op donderdag 30 juli 2020 16:27 schreef Guanabana het volgende:Houdt @:ijs_beer een beetje van ouder? En dan niet 40 jaar ouder, maar laten we zeggen bijvoorbeeld, iets van 5 jaar ouder?
  woensdag 1 mei 2019 @ 04:23:08 #199
215090 Braindead2000
DO NOT FEED!!!
pi_186532874
Hoe duurzaam is een kledingstuk? D66 wil een Europees keurmerk
https://nos.nl/artikel/22(...)ropees-keurmerk.html

Het meest ijdele decadente shopverslaafde volk van de wereld wil een keurmerk voor kleding. :')
  woensdag 1 mei 2019 @ 08:45:24 #200
226981 Gehenna
Volksmenner
pi_186534244
quote:
10s.gif Op woensdag 1 mei 2019 04:23 schreef Braindead2000 het volgende:
Hoe duurzaam is een kledingstuk? D66 wil een Europees keurmerk
https://nos.nl/artikel/22(...)ropees-keurmerk.html
Lijkt me nog helemaal niet zo'n slecht plan eigenlijk ^O^ Geeft als het goed is de consument meer inzicht.
quote:
Het meest ijdele decadente shopverslaafde volk van de wereld wil een keurmerk voor kleding. :')
Oh D66'ers zijn inmiddels al een volk? :')

Valt me op dat je qua inhoud weer niets te melden hebt op het voorstel, maar dat je wel even moet laten merken hoe zo'n hekel je wel niet aan de partij en z'n leden hebt. Dat laatste was (ondanks dat je het nog nooit goed hebt kunnen onderbouwen), wel een keer duidelijk hoor. Die overslaande langspeelplaat hebben we allemaal al te vaak gehoord.. :{
nee, jij dan!
  vrijdag 3 mei 2019 @ 03:52:41 #201
215090 Braindead2000
DO NOT FEED!!!
pi_186578867
Geen proefballonnetje: College wil het oplaten van ballonnen bij evenementen verbieden
https://barendrechtnu.nl/(...)venementen-verbieden



:')
  vrijdag 3 mei 2019 @ 03:57:29 #202
215090 Braindead2000
DO NOT FEED!!!
pi_186647875
quote:
Gewoon een Hiddematje doen en dat bedrag overmaken naar de poezenboot. Probleem opgelost en FvD-borealen zullen juichen.
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
  maandag 6 mei 2019 @ 13:22:03 #204
351614 ijs_beer
ijskoud de lekkerste
pi_186647981
quote:
2s.gif Op maandag 6 mei 2019 13:17 schreef xpompompomx het volgende:

[..]

Gewoon een Hiddematje doen en dat bedrag overmaken naar de poezenboot. Probleem opgelost en FvD-borealen zullen juichen.
:') Wel kwalijk dit. Mocht het allemaal waar zijn direct de partij uit gooien.
Op donderdag 15 juni 2017 16:53 schreef Cyan9 het volgende:
IJsbeer is inderdaad officieel cute. :D
Op donderdag 30 juli 2020 16:27 schreef Guanabana het volgende:Houdt @:ijs_beer een beetje van ouder? En dan niet 40 jaar ouder, maar laten we zeggen bijvoorbeeld, iets van 5 jaar ouder?
pi_186648370
quote:
2s.gif Op maandag 6 mei 2019 13:17 schreef xpompompomx het volgende:

[..]

Gewoon een Hiddematje doen en dat bedrag overmaken naar de poezenboot. Probleem opgelost en FvD-borealen zullen juichen.
Nou, van dat bedrag kunnen ze upgraden naar een luxe poezenyacht. :{
pi_186654552
quote:
0s.gif Op maandag 6 mei 2019 13:22 schreef ijs_beer het volgende:

[..]

:') Wel kwalijk dit. Mocht het allemaal waar zijn direct de partij uit gooien.
wat is er precies kwalijk?

Iedere europarlementariër krijgt die presentie vergoeding als hij/zij zich in het register intekent (wat nodig is om te kunnen stemmen bijvoorbeeld) er wordt geen onderscheid gemaakt of die persoon nu in zuid italië woont of in brussel iedereen krijgt hetzelfde bedrag.

volgens mij kan ze dat niet eens weigeren.

daarnaast is het andere schokkende uit dit artikel dat Nederlanders die in belgië wonen in belgië belasting betalen en niet in nederland. (maar dat wist iedereen natuurlijk al)

ik vind het stuk in HP de tijd stemmingmakerij en niet echt een voorbeeld van goede journalistiek.
Words are, of course, the most powerful drug used by mankind.
- Rudyard Kipling
pi_186662821
quote:
0s.gif Op maandag 6 mei 2019 19:06 schreef DestroyerPiet het volgende:

[..]

wat is er precies kwalijk?

Iedere europarlementariër krijgt die presentie vergoeding als hij/zij zich in het register intekent (wat nodig is om te kunnen stemmen bijvoorbeeld) er wordt geen onderscheid gemaakt of die persoon nu in zuid italië woont of in brussel iedereen krijgt hetzelfde bedrag.

volgens mij kan ze dat niet eens weigeren.

daarnaast is het andere schokkende uit dit artikel dat Nederlanders die in belgië wonen in belgië belasting betalen en niet in nederland. (maar dat wist iedereen natuurlijk al)

ik vind het stuk in HP de tijd stemmingmakerij en niet echt een voorbeeld van goede journalistiek.
Wat er kwalijk is, is dat Sophie altijd maar anderen de maat neemt terwijl ze er zelf een ranzige graaiers mentaliteit op na blijkt te houden.
pi_186664442
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 mei 2019 01:02 schreef Arthur_Spooner het volgende:

[..]

Wat er kwalijk is, is dat Sophie altijd maar anderen de maat neemt terwijl ze er zelf een ranzige graaiers mentaliteit op na blijkt te houden.
en welke graaiers mentaliteit is dat dan precies? ze kan die dag vergoeding niet weigeren die krijgt ze net als alle andere europarlementariërs.

je kunt natuurlijk alles vinden van deze vergoedingen en dat deze op transperanter kunnen en dat is waar D66 al jaren lang zich hard voor maakt. maar je kunt wat mij betreft niet zeggen dat Sophie misbruik maakt van deze vergoedingen.
Words are, of course, the most powerful drug used by mankind.
- Rudyard Kipling
  woensdag 8 mei 2019 @ 15:38:59 #209
148813 Vader_Aardbei
Stem JA21 in maart!
pi_186696330
quote:
2s.gif Op maandag 6 mei 2019 13:17 schreef xpompompomx het volgende:

[..]

Gewoon een Hiddematje doen en dat bedrag overmaken naar de poezenboot. Probleem opgelost en FvD-borealen zullen juichen.
Het gaat hier om honderdduizenden euro's, niet om de 14.000 van Hiddema. Iets andere schaal.

Een per ongeluk te hoog geïnde reiskostenvergoeding is in mijn ogen ook wat anders dan een onterechte vergoeding voor hotels die je niet eens betaalt.
  Moderator donderdag 9 mei 2019 @ 12:21:32 #210
236264 crew  capricia
pi_186718957
Geveegd. Het schelden en tieren op mensen of groepen mensen is niet welkom.
Definitely not CIA
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')