abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_175337235
registreer om deze reclame te verbergen
Cryptocoins?
Bitcoin is het bekendste voorbeeld van cryptocurrency. Naast Bitcoins zijn er nog heel veel 'altcoins' kijk hier maar eens voor een overzicht; CryptoCurrency Market Capitalizations. Bitcoin is bedoeld als betaalmiddel, je kan geld (Bitcoin) naar iemand overmaken zonder tussenkomst van een bank. De transactie is anoniem en binnen enkele minuten geregeld. Dit gebeurt allemaal door middel van een blockchain.

Blockchain?
De blockchain kun je zien als een kasboek dat wordt gecontroleerd door iedereen die gebruik maakt hiervan. Je kan in dat kasboek elke transactie zien die ooit heeft plaatsgevonden. De blockchain wordt door heel veel pc's gecontroleerd en is niet achteraf wijzigbaar. Een systeem wat moeilijk te manipuleren is dus.
In elk block in de blockchain zitten transacties van coins. Kijk maar eens hier om zelf een kijkje te nemen in zo`n blockchain; Bitcoin Block Explorer - Blockchain

Wie houdt de blockchain bij?
De blockchain wordt bijgehouden door zogeheten 'miners'. Deze (groepen van) pc's stoppen transacties in een block en voegen die toe aan de blockchain. De miner die het block uiteindelijk maakt wordt beloond met Bitcoin.
Dit is natuurlijk kort door de bocht; bekijk dit filmpje maar eens voor een uitgebreidere uitleg;


Er zijn tegenwoordig twee verschillende technieken die worden gebruikt om de blockchain bij te houden, namelijk; Proof of Work (PoW) en (Leased) Proof of Stake (LPoS of PoS). Wil je meer weten hierover dan ga je dit maar Googlen. :P

Minen levert dus geld op?
Ja. Maar op kleine schaal is het minen van Bitcoin eigenlijk niet meer rendabel door de kosten van aanschaf van hardware, stroomkosten etc. Dit omdat het minen van Bitcoin ook steeds moeilijker wordt en er veel concurrentie is. Wellicht als Bitcoin in de toekomst nog veel meer waard word dat het weer rendabel wordt. Het minen van sommige altcoins op kleine schaal kan wel rendabel zijn, helemaal met wellicht een prijsstijging in het verschiet.

En wat zijn de verschillen tussen Bitcoin en verschillende altcoins?
De verschillen tussen al die coins zijn soms minimaal en soms gigantisch groot. Op de verschillende websites van de coin is informatie te vinden over de technische werking of de visie van het team erachter.

OkÚ. Hoe kom ik aan cryptocurrency?
Cryptocurrency kun je kopen via bedrijven of via een exchange. De laatstgenoemde is eigenlijk een soort AEX maar dan alleen voor cryptocurrency. Kopen via een exchange is meestal goedkoper dan het kopen van een bedrijf. Dit omdat je nu geen tussenpersoon hebt maar rechtstreeks van een andere gebruiker koopt.

En hoe sla ik mijn digitale geld nu veilig op?
In een wallet. En dat kan op verschillende manieren en plekken, elk met zijn eigen voor en nadelen.
Je kan het in je wallet op een exchange bewaren maar de geschiedenis heeft geleerd dat dit niet altijd een goed idee is. Je kan bij je wallet door middel van een private key, alleen hiermee kun je transacties doen. Omdat de exchange jouw private key beheerd kan de eigenaar van die exchange er in theorie dus met al het geld vandoor gaan. Google maar eens op 'mt. Gox' voor een voorbeeld.

Wil je dagelijks handelen met crypto dan is het handiger om je coins op een exchange te laten. Koop je ze voor de lange termijn dan kun je het beter opslaan in een ander soort wallet.

Wallet? Offline wallet? Hardware wallet? Paper wallet? Wat?
Een wallet komt in verschillende vormen. Je kan een walletprogramma voor desbetreffende coin installeren op je pc / laptop / telefoon / tablet en daar je coin in opslaan. Maakt wel een backup van je private key zodat als deze crasht je je coins nog wel van recoveren.

Daarnaast zijn er ook hardware wallets tekoop zoals de Trezor of de Nano Ledger.

Een paper wallet is heel simpel. Je maakt online een bitcoinadres aan en stuurt naar dat adres je coins. Je print je private key uit. Deze sla je op een aantal plekken veilig op en je coins staan nu op dat adres in de blockchain opgeslagen. Met die key kun je op een later tijdstip een wallet installeren en bij je coins.

Meer info: https://www.coindesk.com/information/paper-wallet-tutorial/

Probeer 3rd party wallets te vermijden. Dit zijn Wallets die zijn gemaakt door een partij die niet in eerste instantie bij het team zit dat desbetreffende coin heeft ontwikkeld. Het verleden heeft uitgewezen dat hier nog wel eens misbruikt van is gemaakt.

Wat een hoop info. Waarom moet ik instappen?
Omdat je bank 0.1% rente per jaar geeft en omdat de blockchain de toekomst heeft. Het is niet voor niks dat er steeds meer geld in cryptocurrency omgaat. To the moon motherfuckers!

En wat zorgt er nou voor dat een coin waarde krijgt?
De markt bepaalt de waarde van een coin. Hoe meer mensen er heil in zien, hoe meer het waard wordt.

Afkortingen en jargon
FOMO - Fear of missing out - Paniekreactie omdat een coin opeens erg veel in waarde stijgt. Paniekaankoop.
FUD - Fear, uncertainty, doubt. Op het moment dat er angst en onzekerheid in de markt zit dan gaan vaak veel mensen hun geld omzetten naar fiat. Dit zorgt voor een dalende trend of crash in de markt.
ICO - Initial Coin Offering. Een nieuwe munt wordt ge´ntroduceerd. Hier is geld voor nodig. Vroege investeerders kunnen in een ICO investeren in de hoop dat de munt daarna een veelvoud waard wordt.
Fee - Om een transactie te doen moet er fee worden betaald. Dit is een bedrag dat ervoor zorgt dat jouw transactie in behandeling wordt genomen. Sommige exchanges rekenen ook fee om uit te laten betalen.

Shorten? Long gaan? Margin trading? Leverage?
Geen zin om nu deze termen nu uit te leggen. Google er maar op :').

Exchanges;
Kraken | Buy, Sell and Margin Trade Bitcoin (BTC) and Ethereum (ETH) - Buy, Sell, Trade Bitcoin
Bittrex.com - Bittrex, The Next Generation Digital Currency Exchange

Bedrijven waar je crypto kan kopen buiten een exchange om?
Bitcoins Kopen en Verkopen met iDEAL, Bancontact of SEPA | LiteBit
https://bitonic.nl/
Bitcoins kopen - iDEAL, Banktransfer of Creditcard | BTC Direct

Direct de Bitcoin Koers zien:
http://preev.com/btc/eur
http://www.alltimehigh.nl/
https://cryptowat.ch/bitstamp/btcusd

Sites:
CryptoCurrency Market Capitalizations
https://cointelegraph.com/
Bitcoin Block Explorer - Blockchain
https://blockexplorer.com/

DISCLAIMER:
Cryptocurrency is een erg jonge en volatiele markt. Nog meer dan voor elke andere markt geldt hier dat je je goed moet inlezen en investeer enkel geld dat je kan missen.


giphy.gif
'If you really think that the environment is less important than the economy try holding your breath while you count your money'
pi_175337239
krijgen we op bittrex binnenkort nog dat bitcoin diamond?
'If you really think that the environment is less important than the economy try holding your breath while you count your money'
pi_175337261
Dat snelle stijgen went ook snel he...als het dan even stil staat, wordt het alweer snel saai :P
Maar ik kan 't mis hebben...
pi_175337307
registreer om deze reclame te verbergen
Bitfinex heeft de problemen ook opgelost met de IOTA wallet. Alle IOTA heb ik inmiddels veilig in eigen beheer.
De biersmiley.
Nuchter zijn is een ongemakkelijke situatie.
pi_175337328
https://nos.nl/artikel/22(...)t-10-000-dollar.html

Bitcoin niet gewild bij de redactie.
pi_175337370
quote:
1s.gif Op maandag 27 november 2017 13:36 schreef _--_ het volgende:
https://nos.nl/artikel/22(...)t-10-000-dollar.html

Bitcoin niet gewild bij de redactie.
Op teletekst zeggen ze dat het nu 9700 euro waard is. :D
I hope your day is as nice as your butt.
Please consider the environment before printing this post.
Op zaterdag 27 mei 2017 00:36 schreef d4v1d het volgende:
Kabuf is af en toe best een prima kerel.
pi_175337381
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Gevaren
Een van de gevaren van koersstijgingen van digitale munten, is dat investeerders geneigd zijn massaal de munt in te slaan in de verwachting dat de waarde verder zal stijgen. Als de waarde van digitale munten sterk daalt, en de bubbel barst, zitten veel mensen in de schulden.

Bovendien hebben centrale banken en overheden weinig grip op digitale munten. Er kan moeilijk met traditionele instrumenten worden ingegrepen als veel mensen door een sterke waardedaling in de problemen komen.
:')
pi_175337404
quote:
1s.gif Op maandag 27 november 2017 13:38 schreef KaBuf het volgende:

[..]

Op teletekst zeggen ze dat het nu 9700 euro waard is. :D
_O-
  maandag 27 november 2017 @ 13:42:00 #9
87936 Rossdale
#MaximumAttack
pi_175337418
quote:
14s.gif Op maandag 27 november 2017 13:39 schreef Typisch het volgende:

[..]

:')
Tsja je moet domme mensen nu eenmaal in bescherming nemen als overheid, de meeste mensen kunnen echt niet zelf nadenken. Met crypto lukt dat niet, als mensen failliet gaan door domme beslissingen te nemen kloppen ze daarna bij de overheid aan voor schuldsanering.

Mensen :r
Please sir. When moon? When Mustang?
pi_175337485
quote:
De koers van de bitcoin gaat weliswaar gestaag omhoog, maar tussendoor zitten flinke dippen. Zo ging de koers in de nacht van zondag op maandag binnen tien minuten ruim 200 dollar omlaag. Daarna zet de koers doorgaans weer de weg omhoog in. In de afgelopen twee weken werd de bitcoin al ruim 40 procent meer waard.

bron
Flinke dippen. 200 euro op 9700 is maar 2% :')
Maar ik kan 't mis hebben...
  maandag 27 november 2017 @ 13:45:55 #11
236839 TimKuik
Illegaal downloaden mag niet!
pi_175337488
quote:
14s.gif Op maandag 27 november 2017 13:39 schreef Typisch het volgende:

[..]

:')
Met schulden beleggen :')
This crypto stuff is all hype anyway, nothing will ever replace Windows 10.
pi_175337538
quote:
3s.gif Op maandag 27 november 2017 13:42 schreef Rossdale het volgende:

[..]

Tsja je moet domme mensen nu eenmaal in bescherming nemen als overheid, de meeste mensen kunnen echt niet zelf nadenken. Met crypto lukt dat niet, als mensen failliet gaan door domme beslissingen te nemen kloppen ze daarna bij de overheid aan voor schuldsanering.

Mensen :r
Denk dat ze gewoon vinden dat er teveel geld in de crypto's zit, geld dat anders beschikbaar zou zijn voor banken, ofwel dus regeringen/pensioenfondsen e.d.
… pardon me 4 livin', but this is MY world 2!
  Moderator maandag 27 november 2017 @ 13:50:28 #13
20004 crew  EggsTC
GOA
pi_175337563
quote:
99s.gif Op maandag 27 november 2017 13:48 schreef Funksoldier het volgende:

[..]

Denk dat ze gewoon vinden dat er teveel geld in de crypto's zit, geld dat anders beschikbaar zou zijn voor banken, ofwel dus regeringen/pensioenfondsen e.d.
NOS probeert de mainstream er van te weerhouden in opdracht van de overheid idd.
Lambo of Rekt
pi_175337565
Het is wachten op de eerste berichten van mensen die bij een volgende correctie gaan panicsellen omdat ze met geleend geld spelen en dachten dat het alleen maar omhoog zou gaan. Kan me ook nog wel nieuwsberichten uit 2013 herinneren van studenten uit america die leningen gingen afsluiten om bitcoins te kopen, niet veel later was de top van die cyclus behaald. Rekt
Om kacheldik te zijn, heb je geen kachel nodig.
pi_175337596
Jongens hebben jullie ook het idee dat je in een vliegtuig zit en hoe later je springt hoe meer geld je hebt, maar als je te laat springt ben je te laat en crasht het vliegtuig :D
Maar ik kan 't mis hebben...
pi_175337607
quote:
0s.gif Op maandag 27 november 2017 13:52 schreef Patroon het volgende:
Jongens hebben jullie ook het idee dat je in een vliegtuig zit en hoe later je springt hoe meer geld je hebt, maar als je te laat springt ben je te laat en crasht het vliegtuig :D
nee
aandeel Fok! hier te krijgen , pm voor vraagprijs
  Eindredactie Games maandag 27 november 2017 @ 13:54:12 #17
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_175337633
quote:
0s.gif Op maandag 27 november 2017 13:50 schreef EggsTC het volgende:

[..]

NOS probeert de mainstream er van te weerhouden in opdracht van de overheid idd.
ja, dat zal het zijn :P
boeie, als je Oscarpunt bent, dan verdien je het -- JaneDoe
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_175337644
quote:
0s.gif Op maandag 27 november 2017 13:45 schreef Patroon het volgende:

[..]

Flinke dippen. 200 euro op 9700 is maar 2% :')
Ze hebben het over dollar. Dat is wel een procentje of 2 meer.
pi_175337684
quote:
1s.gif Op maandag 27 november 2017 13:36 schreef _--_ het volgende:
https://nos.nl/artikel/22(...)t-10-000-dollar.html

Bitcoin niet gewild bij de redactie.
Wat verwacht je van een zender gesponsord door de staat? Die mag geen andere boodschap verkondigen, dan krijg je boze banken en kamervragen. Moest wel weer proesten toen ik dit las.

quote:
Volgens deskundigen is de koersstijging van digitale munten zoals de bitcoin een bubbel.
De "deskundigen" worden weer uit de kast gehaald.
pi_175337721
quote:
Mooi artikel! ^O^

Kwam hier ook voor het eerst https://glacierprotocol.org/ tegen, een ultieme (maar niet eenvoudige) manier om BTC zo veilig mogelijk op te slaan. Wel goed om eens door te lezen!

https://glacierprotocol.o(...)t%20v0.91%20Beta.pdf
  maandag 27 november 2017 @ 14:05:55 #21
87936 Rossdale
#MaximumAttack
pi_175337821
quote:
0s.gif Op maandag 27 november 2017 13:52 schreef Patroon het volgende:
Jongens hebben jullie ook het idee dat je in een vliegtuig zit en hoe later je springt hoe meer geld je hebt, maar als je te laat springt ben je te laat en crasht het vliegtuig :D
Nee, je kunt nu flink geld verdienen door te traden, maar uiteindelijk stijgt je kapitaal toch wel want de hele cryptomarkt staat nog steeds in de kinderschoenen en alle (niet shitcoins) worden uiteindelijk toch alleen maar meer waard totdat crypto mainstream wordt
Please sir. When moon? When Mustang?
pi_175337858
quote:
3s.gif Op maandag 27 november 2017 14:05 schreef Rossdale het volgende:

[..]

Nee, je kunt nu flink geld verdienen door te traden, maar uiteindelijk stijgt je kapitaal toch wel want de hele cryptomarkt staat nog steeds in de kinderschoenen en alle (niet shitcoins) worden uiteindelijk toch alleen maar meer waard totdat crypto mainstream wordt
Ja klopt, alleen moet ik oppassen met traden, ben daar niet goed genoeg in :P Af en toe doe ik een goede trade, maar er zitten ook wel missers tussen (die ik dan achteraf te snel verkoop)
Maar ik kan 't mis hebben...
pi_175337912
quote:
14s.gif Op maandag 27 november 2017 13:39 schreef Typisch het volgende:

[..]

:')
Wat een slechte tekst :')
  Moderator maandag 27 november 2017 @ 14:17:36 #24
20004 crew  EggsTC
GOA
pi_175338036
quote:
3s.gif Op maandag 27 november 2017 14:05 schreef Rossdale het volgende:

[..]

Nee, je kunt nu flink geld verdienen door te traden, maar uiteindelijk stijgt je kapitaal toch wel want de hele cryptomarkt staat nog steeds in de kinderschoenen en alle (niet shitcoins) worden uiteindelijk toch alleen maar meer waard totdat crypto mainstream wordt
Hier ben ik ook van overtuigd ja, het maakt niet zoveel uit waar je in zit, zolang de coin maar niet dood gaat.
Lambo of Rekt
pi_175338066
Allemaal naar Amsterdam
pi_175338087
Op Bittrex werd altijd automatisch de koers geŘpdatet. Dan bedoel ik dat als ik zeg maar op de hoofdpagina zat dat de cijfertjes dan automatisch versprongen. Nu niet meer merk ik, kan ik dat ergens instellen of is het voor iedereen zo?
  Eindredactie Games maandag 27 november 2017 @ 14:21:10 #28
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_175338120
quote:
0s.gif Op maandag 27 november 2017 14:18 schreef Frans449 het volgende:
Allemaal naar Amsterdam
ik zit al met mijn #broekie uit
boeie, als je Oscarpunt bent, dan verdien je het -- JaneDoe
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_175338140
quote:
0s.gif Op maandag 27 november 2017 14:17 schreef EggsTC het volgende:

[..]

Hier ben ik ook van overtuigd ja, het maakt niet zoveel uit waar je in zit, zolang de coin maar niet dood gaat.
Maar zo'n bitcoin, die gaat het toch niet redden op termijn? Zie je het al voor je dat heel de wereld moet gaan betalen met die 21 miljoen (?) bitcoins die er theoretisch mogelijk zijn. Wat krijg je dan voor prijzen in het dagelijks leven? 0,0000000000000027 bitcoin voor een brood?
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
pi_175338151
quote:
0s.gif Op maandag 27 november 2017 14:22 schreef Grrrrrrrr het volgende:

[..]

Maar zo'n bitcoin, die gaat het toch niet redden op termijn? Zie je het al voor je dat heel de wereld moet gaan betalen met die 21 miljoen (?) bitcoins die er theoretisch mogelijk zijn. Wat krijg je dan voor prijzen in het dagelijks leven? 0,0000000000000027 bitcoin voor een brood?
En 0,75 voor een Tesla.

:+
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')