abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_173767257
SyriŽ
syrian_flag_with_coat_of_arms_by_death_to_the_swines-d5gq0ms.jpg20zuzcw.jpgMercyCorps_SyriaCrisisMap_0215.jpg
SyriŽ is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Nadat eind 2010 in TunesiŽ demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in SyriŽ. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 220.000 doden gevallen. Etnische groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, SyriŽ bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, SyriŽ, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurden gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van SyriŽ
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en SyriŽ heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie dat zowel in Irak als in SyriŽ opereert. Iedereen die niet soennitisch wordt onthoofd door deze groepering. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, JordaniŽ, LibiŽ, VAE, Saudi-ArabiŽ en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van SyriŽ met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
1450px-Syrian_Civil_War_map.svg.pngRood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en SyriŽ
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in SyriŽ

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes en jongens die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.
WO-AT312_TIMELI_G_20140808161505.jpg
Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en SyriŽ bestaat.
BuwMxd-IQAAxVOF.jpg
Kaart van de uiteindelijke staat die IS wil vestigen in het Midden-Oosten
article-2674736-1F46221200000578-100_634x381.jpg
Kaart van de huidige militaire situatie
Iraq_war_map.pngPaars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul
1600px-Battle_of_Mosul_%282016–2017%29.svg.png

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en SyriŽ
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn AssyriŽrs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creŽren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_173767264
quote:
0s.gif Op donderdag 14 september 2017 09:41 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Kom op, niet zo naÔef. Uitspraken worden constant uit hun verband getrokken. Daarnaast heeft het Syrische regime sowieso een PR probleem dus wat zouden ze nog moeten redden?
ik ga uit van de vertaling en van zijn hele houding tijdens dat interview eindigend met zijn demonische lach om zijn waarschuwing te benadrukken. "zo heb ik het niet bedoeld" is een dooddoener en weinig geloofwaardig,

zijn woorden waren dus

"To those who fled Syria to another country, I beg you don’t ever return, because even if the government forgives you, we will never forgive or forget," he said.

"If you know what is good for you, none of you return."

hij wil mij doen geloven dat hij het hier had over "isis lui" zoals hij zelf aangeeft, "I was addressing Daesh (IS) people who had done these things"

muv mensen zoals jij die sympathiek staan tegenover hem denk ik niet dat hij veel mensen overtuigt.

het regime is goed bezig PR wise sinds ze isis gebied in zijn getrokken, hell ik zag ook posts langskomen hier van mensen die aangaven dat ze het lastig vinden nu om niet te rooten voor het regime.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_173767362
quote:
0s.gif Op donderdag 14 september 2017 09:44 schreef JubaUrbicus het volgende:

Ik heb het interview in het Arabisch geluisterd en er is niks uit zijn context en verband gerukt.
thanks voor de aanvulling!

als je een taal niet machtig bent is het soms best moeilijk om precies te begrijpen wat er exact wordt bedoeld.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  donderdag 14 september 2017 @ 10:13:51 #4
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_173767649
quote:
10s.gif Op donderdag 14 september 2017 09:54 schreef Slayage het volgende:

[..]

ik ga uit van de vertaling en van zijn hele houding tijdens dat interview eindigend met zijn demonische lach om zijn waarschuwing te benadrukken. "zo heb ik het niet bedoeld" is een dooddoener en weinig geloofwaardig,

zijn woorden waren dus

"To those who fled Syria to another country, I beg you don’t ever return, because even if the government forgives you, we will never forgive or forget," he said.

"If you know what is good for you, none of you return."

hij wil mij doen geloven dat hij het hier had over "isis lui" zoals hij zelf aangeeft, "I was addressing Daesh (IS) people who had done these things"

muv mensen zoals jij die sympathiek staan tegenover hem denk ik niet dat hij veel mensen overtuigt.

het regime is goed bezig PR wise sinds ze isis gebied in zijn getrokken, hell ik zag ook posts langskomen hier van mensen die aangaven dat ze het lastig vinden nu om niet te rooten voor het regime.
Ik sta niet per se sympathiek tegenover hem, ik weet eigenlijk niet eens bijzonder veel over hem en of hij nou wel of geen vieze rol heeft, ik hou er alleen rekening mee dat uitspraken geregeld uit zijn verband worden getrokken. Bekijk maar eens uitspraken van Putin in zijn volledige context en dan wat onze media ervan maken door selectief te knippen. Jij zal een soortgelijke ervaring met Erdogan hebben.
  donderdag 14 september 2017 @ 10:14:40 #5
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_173767670
quote:
0s.gif Op donderdag 14 september 2017 09:44 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Ik heb het interview in het Arabisch geluisterd en er is niks uit zijn context en verband gerukt, we moeten niet doen alsof Issam een fijne peer is ofzo die gast is een crimineel en heeft ook oorlog misdaden begaan waar gehele rapporteren over bestaan.
Ok duidelijk. Wat voor oorlogsmisdaden heeft Issam trouwens begaan? Heeft hij altijd in Deir-Ezzor gevochten of ook in andere delen van het land?
pi_173768067
quote:
0s.gif Op donderdag 14 september 2017 10:13 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ik sta niet per se sympathiek tegenover hem, ik weet eigenlijk niet eens bijzonder veel over hem en of hij nou wel of geen vieze rol heeft, ik hou er alleen rekening mee dat uitspraken geregeld uit zijn verband worden getrokken. Bekijk maar eens uitspraken van Putin in zijn volledige context en dan wat onze media ervan maken door selectief te knippen. Jij zal een soortgelijke ervaring met Erdogan hebben.
ik zie geen reden in deze om aan te nemen dat er ook maar iets uit context is gehaald. hij was vrij duidelijk in zijn boodschap.
dat hij zelf nu er een context bij verzint (ik had het over isis lui), achteraf nadat hij er kritiek over heeft gekregen gaat er bij mij niet in en veranderd helemaal niks aan zijn originele statement aan "de mensen die het land hebben ontvlucht" vluchtelingen dus, niks isis lui.
misschien is er nog een politieke toekomst voor hem weggelegd, daar moet je nu eenmaal een draaikont zijn om je functie uit te kunnen voeren.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  donderdag 14 september 2017 @ 10:37:32 #7
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_173768100
quote:
10s.gif Op donderdag 14 september 2017 10:35 schreef Slayage het volgende:

[..]

ik zie geen reden in deze om aan te nemen dat er ook maar iets uit context is gehaald. hij was vrij duidelijk in zijn boodschap.
dat hij zelf nu er een context bij verzint (ik had het over isis lui), achteraf nadat hij er kritiek over heeft gekregen gaat er bij mij niet in en veranderd helemaal niks aan zijn originele statement aan "de mensen die het land hebben ontvlucht" vluchtelingen dus, niks isis lui.
misschien is er nog een politieke toekomst voor hem weggelegd, daar moet je nu eenmaal een draaikont zijn om je functie uit te kunnen voeren.
In autoritaire staten is dat minder nodig. Je hoeft namelijk minder verantwoording af te leggen aan het volk. Zolang je maar niet uit de pas loopt met wat je meerderen vinden ;)
pi_173768227
quote:
0s.gif Op donderdag 14 september 2017 10:37 schreef Richestorags het volgende:

Zolang je maar niet uit de pas loopt met wat je meerderen vinden ;)
daarom werd onze commandant ook terug gevloten ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_173768348
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  donderdag 14 september 2017 @ 21:51:24 #10
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_173781377
Ben echt gespannen over dat referendum in Noord Irak over Koerdistan :{
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_173782318
Waarom?
  donderdag 14 september 2017 @ 22:35:14 #12
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_173782690
quote:
0s.gif Op donderdag 14 september 2017 22:21 schreef Annihilan het volgende:
Waarom?
Omdat ik uit het gebied kom wat nu KRG is.
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_173783586
Voor of tegen? Gaat veel onrust geven in Ankara. Ben benieuwd wat Erdogan zijn next move zal zijn.
pi_173784326
quote:
0s.gif Op donderdag 14 september 2017 21:51 schreef vigen98 het volgende:
Ben echt gespannen over dat referendum in Noord Irak over Koerdistan :{
Ik Ben er ook niet blij mee. Er is al zoveel shit in de regio nog meer shit staat niemand op te wachten.

De logica van dit referendum op dit moment ontgaat mij ook volledig. Waarom zitten de Koerden dit zo te pushen? Weet jij er misschien meer over?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_173784381
quote:
0s.gif Op donderdag 14 september 2017 23:22 schreef Annihilan het volgende:
Voor of tegen? Gaat veel onrust geven in Ankara. Ben benieuwd wat Erdogan zijn next move zal zijn.
Niemand in de regio is er blij mee met uitzondering van IsraŽl die hoopt een lotgenoot te vinden in de regio. Een paria staat waar niemand op staat te wachten.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_173784580
Ja! De Amerikanen houden hier ook wel van die kleine staatjes in een regio: divide and conquer. De Koerden lijken mij wel het type om ze een stuk grond te 'schenken' voor een enorme militaire basis.
  vrijdag 15 september 2017 @ 15:07:07 #17
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_173792621
quote:
10s.gif Op vrijdag 15 september 2017 00:18 schreef Slayage het volgende:

[..]

Ik Ben er ook niet blij mee. Er is al zoveel shit in de regio nog meer shit staat niemand op te wachten.

De logica van dit referendum op dit moment ontgaat mij ook volledig. Waarom zitten de Koerden dit zo te pushen? Weet jij er misschien meer over?
Ja die hebben net een heel groot stuk land bij veroverd he dus die willen zo snel mogelijk afscheiden. Ze zijn bijvoorbeeld nog steeds in Bashiqa terwijl ze zelf met de regering in Bagdad hadden afgesproken wanneer ISIS weg is uit het gebied zouden ze terug trekken en nog steeds zijn ze niet weg.
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_173793114
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 september 2017 15:07 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Ja die hebben net een heel groot stuk land bij veroverd he dus die willen zo snel mogelijk afscheiden. Ze zijn bijvoorbeeld nog steeds in Bashiqa terwijl ze zelf met de regering in Bagdad hadden afgesproken wanneer ISIS weg is uit het gebied zouden ze terug trekken en nog steeds zijn ze niet weg.
Puur opportunisme zeg je dus.

Ik weet niet hoe lang ze zullen genieten van hun onafhankelijkheid zonder regionale / internationale backers.

Hoe lang heeft Isis kunnen genieten van hun "staat"?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_173793155
Dan kan Erdogan de Koerden in het Zuid-Oosten van Turkije richting hun moederland sturen. Gelijk van de spanningen af. Beter voor de toekomst.
pi_173793453
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 september 2017 15:37 schreef Annihilan het volgende:
Dan kan Erdogan de Koerden in het Zuid-Oosten van Turkije richting hun moederland sturen. Gelijk van de spanningen af. Beter voor de toekomst.
Uhu
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_173796447
quote:
10s.gif Op vrijdag 15 september 2017 15:35 schreef Slayage het volgende:

[..]

Puur opportunisme zeg je dus.

Ik weet niet hoe lang ze zullen genieten van hun onafhankelijkheid zonder regionale / internationale backers.

Hoe lang heeft Isis kunnen genieten van hun "staat"?
Miljoenen Koerden met duizenden IS'ers vergelijken?
Op vrijdag 5 januari 2018 08:29 schreef xminator het volgende:
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple.
pi_173796525
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 september 2017 19:12 schreef alilami het volgende:

[..]

Miljoenen Koerden met duizenden IS'ers vergelijken?
als jij dat in de vergelijking wilt zien. be my guest :)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_173796550
Het maken van een goede bom is ingewikkeld. Dat vergt kennis en oefening. Velen hebben die kennis en oefening niet behalve wat handleidingen op het net. Dan nog moet je oefenen, oefenen en oefenen onder begeleiding voordat gij handigheid krijgt in het maken en inzetten van effectieve bommen.
  vrijdag 15 september 2017 @ 19:17:14 #25
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_173796556
DJx-y8GUIAEf123?format=jpg&name=large

:') :')
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_173796561
FOK! Verkeerde topic. Excuses.
pi_173796767
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 september 2017 19:17 schreef Annihilan het volgende:
FOK! Verkeerde topic. Excuses.
je bent vergeven, maar je moet wel betere kwaliteit van je posts beloven :*
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_173796774
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 september 2017 19:17 schreef Szura het volgende:
[ afbeelding ]

:') :')
wat moet die red line zijn dan?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  vrijdag 15 september 2017 @ 19:30:15 #29
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_173796801
quote:
10s.gif Op vrijdag 15 september 2017 19:28 schreef Slayage het volgende:

[..]

wat moet die red line zijn dan?
De Eufraat. Ze hebben nogal een grote bek voor een militie die 1) Helemaal niks is zonder de VS, niet eens een luchtmacht, 2) Zwaar outnumbered is in de regio Deir ez-Zor, 3) Zelf bij Manbij en Tabqa geen reet geeft om de Eufraat als natuurlijke grens.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_173796903
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 september 2017 19:30 schreef Szura het volgende:

[..]

De Eufraat. Ze hebben nogal een grote bek voor een militie die 1) Helemaal niks is zonder de VS, niet eens een luchtmacht, 2) Zwaar outnumbered is in de regio Deir ez-Zor, 3) Zelf bij Manbij en Tabqa geen reet geeft om de Eufraat als natuurlijke grens.
goede garp! :+
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  vrijdag 15 september 2017 @ 20:42:29 #31
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_173798091
quote:
Russia: Syria government forces now on east bank of Euphrates river

(Reuters) - Advance units of the Syrian government army have crossed the Euphrates river and taken up position on the eastern bank, a Russian foreign ministry spokeswoman said on Friday.

U.S.-backed Syrian militias opposed to President Bashar al-Assad had set the Euphrates River as a red line, saying they would not allow government forces to cross onto the east bank.

"After a major victory near Deir al-Zor, the Syrian government army continues to clear Islamic State terrorists from the eastern regions of the country," ministry spokeswoman Maria Zakharova told a news conference.

"The suburbs of this provincial center have been liberated. Advance units have successfully crossed the Euphrates and are holding positions on its eastern bank."
http://www.reuters.com/ar(...)idUSKCN1BQ2FQ?il%3D0

[ Bericht 11% gewijzigd door sp3c op 15-09-2017 21:24:57 ]
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Moderator vrijdag 15 september 2017 @ 21:24:36 #32
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_173798931
doe nou ff linkje erbij alstublieft -O-
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_173798945
Koerdisch parlement stemt voor referendum over onafhankelijkheid van Irak
De centrale regering in Baghdad is geen voorstander van de volksraadpleging. Ook Irak en Turkije zien het referendum niet zitten.
https://www.nu.nl/buitenl(...)jkheid-van-irak.html

Hopelijk breekt er geen oorlog uit tussen de centrale regering in Bagdad en Irak.
Op vrijdag 5 januari 2018 08:29 schreef xminator het volgende:
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple.
  vrijdag 15 september 2017 @ 21:25:44 #34
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_173798958
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 september 2017 21:24 schreef sp3c het volgende:
doe nou ff linkje erbij alstublieft -O-
Er staat toch Reuters bij
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_173802675
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 september 2017 21:25 schreef alilami het volgende:
Koerdisch parlement stemt voor referendum over onafhankelijkheid van Irak

Geheid breekt er oorlog uit tussen de centrale regering in Bagdad en Irak.
Moet Iran nog meer shit komen opruimen in de regio.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_173802684
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 september 2017 21:25 schreef Szura het volgende:

[..]

Er staat toch Reuters bij
Reuters is geen link :p
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_173802788
Erdogan: I will visit Tehran on the 4th of next month and before my visit, the chief of staff of the Turkish army will visit Iran.

Spannend.
pi_173802854
quote:
10s.gif Op zaterdag 16 september 2017 00:32 schreef Slayage het volgende:

[..]

Moet Iran nog meer shit komen opruimen in de regio.
Zo komen de Afghanen namens de IraniŽrs namens de Arabieren de Koerden onderdrukken.
Wat een heerlijk deel van de wereld is het ook.
pi_173802945
quote:
6s.gif Op zaterdag 16 september 2017 00:40 schreef Stabiel het volgende:
Erdogan: I will visit Tehran on the 4th of next month and before my visit, the chief of staff of the Turkish army will visit Iran.

Spannend.
De Turkse president Erdogan noemde de beslissing om het referendum niet uit te stellen vrijdag "heel fout".

In een televisie-interview zei Erdogan dat zijn regering op 22 september een officieel standpunt over het referendum zal bekendmaken na een beraad van de Nationale Veiligheidsraad.
https://www.nu.nl/buitenl(...)jkheid-van-irak.html

[email protected]##$#@[email protected]
Op vrijdag 5 januari 2018 08:29 schreef xminator het volgende:
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple.
pi_173807425
quote:
10s.gif Op zaterdag 16 september 2017 00:49 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Zo komen de Afghanen namens de IraniŽrs namens de Arabieren de Koerden onderdrukken.
Wat een heerlijk deel van de wereld is het ook.
prcs. de global village at its finest! ^O^
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_173807473
quote:
6s.gif Op zaterdag 16 september 2017 00:40 schreef Stabiel het volgende:
Erdogan: I will visit Tehran on the 4th of next month and before my visit, the chief of staff of the Turkish army will visit Iran.

Spannend.
goed dat er steeds meer samenwerking gaande is in de regio tussen de twee landen
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_173807888
De Russen hebben klaarblijkelijk de SDF gebombardeerd in Deir ez-Zor.
pi_173808236
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 september 2017 12:42 schreef Stabiel het volgende:
De Russen hebben klaarblijkelijk de SDF gebombardeerd in Deir ez-Zor.
de hotline tussen de russen en amerikanen moest ongetwijfeld geraadpleegd worden :P

BarzanSadiq twitterde op zaterdag 16-09-2017 om 09:46:38 #BREAKING6 #SDF fighters wounded by #Syrian warplanes bombardment northern #DeirEzzor, #Syria. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  zaterdag 16 september 2017 @ 13:02:50 #44
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_173808282
DJzFwe8UIAAymVh?format=jpg&name=large
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_173811605
het leven is niet eerlijk, boohoo

21534742_0.jpg

hi ha hoooo

MorocanArab twitterde op zaterdag 16-09-2017 om 15:23:10 #BREAKING: Tiger Force reporter Abdullah Al-Omar: "It's upon every Arab fighting with the Kurds to defect, zero hour has come" https://t.co/hxlAOGtB48 reageer retweet
en uiteraard weten de russen van niks :')

GebeilyM twitterde op zaterdag 16-09-2017 om 16:06:24 @AFP #SYRIA: "This is not possible. Why would we bomb them?" military spokesman Igor Konashenkov told @AFP's @mashant at Hmeimim reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_173823223
aronlund twitterde op zaterdag 16-09-2017 om 23:06:36 Pro-Assad forces announce desert attack toward Albu-Kamal, involving Syrians, Iranians, Lebanese, Pakistanis, Iraqi... https://t.co/1pFby5mcsB reageer retweet
Syrie voor Syriers!
  zondag 17 september 2017 @ 10:12:42 #47
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_173823746
quote:
12s.gif Op zondag 17 september 2017 09:37 schreef BEFEM het volgende:
aronlund twitterde op zaterdag 16-09-2017 om 23:06:36 Pro-Assad forces announce desert attack toward Albu-Kamal, involving Syrians, Iranians, Lebanese, Pakistanis, Iraqi... https://t.co/1pFby5mcsB reageer retweet
Syrie voor Syriers!
Hun vijanden komen uit een veelvoud van landen. En Iran maakt handig gebruik van het conflict door de powerhouse in het Midden-Oosten te worden. Tezamen met Turkije is dat op zich een aardige ontwikkeling. Liever Iran en Turkije aan de knoppen daar dan de Al-Saud familie.
pi_173824369
quote:
1s.gif Op zondag 17 september 2017 10:12 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Hun vijanden komen uit een veelvoud van landen. En Iran maakt handig gebruik van het conflict door de powerhouse in het Midden-Oosten te worden. Tezamen met Turkije is dat op zich een aardige ontwikkeling. Liever Iran en Turkije aan de knoppen daar dan de Al-Saud familie.
Dat weet ik maar die claimen ook niet Syrie voor Syriers.
pi_173827836
Amerikaanse CENTCOM:

Russian Strike Wounds Syrian Democratic Forces Troops

quote:
SOUTHWEST ASIA – At approximately 12:30 a.m. GMT Sept. 16, Russian forces struck a target east of the Euphrates River in Syria near Dayr Az Zawr, causing injuries to Coalition partner forces.

Russian munitions impacted a location known to the Russians to contain Syrian Democratic Forces and Coalition advisors. Several SDF fighters were wounded and received medical care as a result of the strike.

Multinational Coalition troops advising and assisting the SDF were present but not wounded as a result of the Russian strike. "Coalition officials are available and the de-confliction line with Russia is open 24 hours per day,” said Coalition commander Lt. Gen. Paul E. Funk II. "We put our full efforts into preventing unnecessary escalation among forces that share ISIS as our common enemy," said Funk.

The Coalition and its partners remain committed to the defeat of ISIS and continued de-confliction with Russian officials. Coalition forces and partners always retain the right of self-defense.
http://www.centcom.mil/ME(...).Wb2GEeps0oM.twitter
pi_173848712
Charles_Lister twitterde op donderdag 14-09-2017 om 17:04:13 As #Astana-6 gets underway, rumors spreading of a 3-way division of #Idlib:GREEN: Non-#HTSBLUE: HTSPINK:#Russia’s de-escalation zonehttps://t.co/UvpKdkoGVB reageer retweet
Charles_Lister twitterde op vrijdag 15-09-2017 om 12:59:22 #Turkey media suggests map maybe accurate#Ankara/#FSA to hold:Jabal ArbainTaftanazJisr al-ShughurArihaMaarat al-Numan Khan Sheikhoun https://t.co/BgRyulGi68 reageer retweet
Charles_Lister twitterde op zondag 17-09-2017 om 01:50:52 Substantial increase in #Turkey military deployments towards border with #Idlib today.= Prep for [partial] intervention reageer retweet
AlqalaamVID twitterde op zondag 17-09-2017 om 20:11:41 #BREAKING#Syria #BabalhawaHuge #HTS militairy convoy deployed towards #Atme & #Babalhawa after new Turkish movements towards #Idlib reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')