abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_173516788
quote:
0s.gif Op donderdag 31 augustus 2017 23:11 schreef Tem het volgende:

[..]

Meh, ik vind een bara met wat sambal het lekkerst.
Ik ken een bara ook alleen maar met chutney
En dan bedoel ik ook alleen maar die bit size bara's niet die bara die bijna even groot zijn als een roti.
The Older I Get, The Better I Was
pi_173516880
quote:
0s.gif Op donderdag 31 augustus 2017 23:12 schreef LuieSurinamer het volgende:

[..]

Ik ken een bara ook alleen maar met chutney
En dan bedoel ik ook alleen maar die bit size bara's niet die bara die bijna even groot zijn als een roti.
Precies, die gigantic bara's vind ik ook niet lekker.
pi_173517333
quote:
1s.gif Op donderdag 31 augustus 2017 23:00 schreef vincenzo78 het volgende:

[..]

Mwoah...Pom is niet echt een gerecht wat je bij Hindoestanen moet eten.

Althans de gemiddelde Surinamer eet bepaalde gerechten alleen bij bepaalde koks. Ik zou geen roti eten bij een Chinees.

Tjauw min bij de Chinees
Roti bij de Hindoestaan
Bami bij de Javaan
Pom bij de Creool.
Tsja ik woon niet in de bijlmer dus zo veel keus zit hier niet.

De surinaamse bami ben ik geen fan van en tjauw min ken ik niet. Ik weet alleen maar dat ik roti echt super lekker vind (of ik het nu haal of zelf maak, allebei lekker)
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  donderdag 31 augustus 2017 @ 23:36:28 #104
449054 vincenzo78
Yu lafu no e kori mi
pi_173517543
quote:
0s.gif Op donderdag 31 augustus 2017 23:28 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Tsja ik woon niet in de bijlmer dus zo veel keus zit hier niet.

De surinaamse bami ben ik geen fan van en tjauw min ken ik niet. Ik weet alleen maar dat ik roti echt super lekker vind (of ik het nu haal of zelf maak, allebei lekker)
In welk deel van Ned woon je als ik vragen mag?
pi_173521806
quote:
1s.gif Op donderdag 31 augustus 2017 23:36 schreef vincenzo78 het volgende:

[..]

In welk deel van Ned woon je als ik vragen mag?
Leiden

Kan dus wel overal heen gaan om spullen te krijgen (hier in leiden zelf zit niet zo veel) maar ja het moet wel opwegen tegen de moeite enzo.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  vrijdag 1 september 2017 @ 12:46:34 #106
449054 vincenzo78
Yu lafu no e kori mi
pi_173523864
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 september 2017 10:43 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Leiden

Kan dus wel overal heen gaan om spullen te krijgen (hier in leiden zelf zit niet zo veel) maar ja het moet wel opwegen tegen de moeite enzo.
Probeer eens op feesboek te checken of er niet een of andere illegale thuiscateraar in de buurt is. Dan kun je bepaalde gerechten eerst beter ervaren.
pi_173524095
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 september 2017 12:46 schreef vincenzo78 het volgende:

[..]

Probeer eens op feesboek te checken of er niet een of andere illegale thuiscateraar in de buurt is. Dan kun je bepaalde gerechten eerst beter ervaren.
Ik weet niet hoor, nooit langs zien komen en ik zit op de lokale facebooks. Leiden is nogal relatief wit vergeleken met bv. den haag of amsterdam bijlmer.

Haal wel een keer wat als ik in den haag ben al is dat ook voornamelijk roti natuurlijk.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  vrijdag 1 september 2017 @ 13:15:39 #108
449054 vincenzo78
Yu lafu no e kori mi
pi_173524379
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 september 2017 13:02 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Ik weet niet hoor, nooit langs zien komen en ik zit op de lokale facebooks. Leiden is nogal relatief wit vergeleken met bv. den haag of amsterdam bijlmer.

Haal wel een keer wat als ik in den haag ben al is dat ook voornamelijk roti natuurlijk.
Surinaamse partner is de beste oplossing :)
pi_173526379
quote:
14s.gif Op dinsdag 29 augustus 2017 00:43 schreef cherrycoke het volgende:
is bakabana met pindasaus nu echt lekker? wil het proberen
Jaa het is heerlijk, je moet het zeker proberen! En neem gelijk een dawet om het weg te kauwen/drinken ;)
pi_173526474

Vanmiddag voor de lunch weer deze overheerlijke moksi genuttigd.


[ Bericht 18% gewijzigd door #ANONIEM op 01-09-2017 15:16:38 ]
pi_173528861
Net bara op. Dat maken ze in tsjechie en nog meer landen die kant op ook maar dan anders gekruid lol. Had t wel eens eerder gegeten maar t viel me nu pas op dat t t zelfde is
pi_173529755
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 september 2017 17:15 schreef madeliefff het volgende:
Net bara op. Dat maken ze in tsjechie en nog meer landen die kant op ook maar dan anders gekruid lol. Had t wel eens eerder gegeten maar t viel me nu pas op dat t t zelfde is
Oh? Maken ze in tsjechie fritters van gemalen erwten/bonen dan? Want dat is juist het unieke aan een bara.

EDIT: Oh en ik dacht dat jij een moderator was? Waar is je kleurtje?
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_173533847
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 september 2017 18:13 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Oh? Maken ze in tsjechie fritters van gemalen erwten/bonen dan? Want dat is juist het unieke aan een bara.

EDIT: Oh en ik dacht dat jij een moderator was? Waar is je kleurtje?
nee dat zit er niet doorheen. Maar k vind t structuur op elkaar lijken. Geven die bonen andere structuur of puur smaak?

Ben btw geen mod geweest hoor :p

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 01-09-2017 22:09:11 ]
pi_173533858
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 september 2017 22:08 schreef madeliefff het volgende:

[..]

nee dat zit er niet doorheen. Maar k vind t structuur op elkaar lijken. Geven die bonen andere structuur of puur smaak?
Smaak en structuur.

En sinds wanneer ben jij geen moderator meer ?!
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_173533875
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 september 2017 22:09 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Smaak en structuur.

En sinds wanneer ben jij geen moderator meer ?!
o k heb net een edit gemaakt. K ben nooit mod geweest :o
  vrijdag 1 september 2017 @ 22:11:53 #116
449054 vincenzo78
Yu lafu no e kori mi
pi_173533903
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 september 2017 17:15 schreef madeliefff het volgende:
Net bara op. Dat maken ze in tsjechie en nog meer landen die kant op ook maar dan anders gekruid lol. Had t wel eens eerder gegeten maar t viel me nu pas op dat t t zelfde is
Bara maar anders gekruid, maar toch hetzelfde...volg er niks van.

Kan me onmogelijk voorstellen dat de bara in Tsjechië hetzelfde als een bara uit Suriname.

De bara uit Suriname smaakt niet eens hetzelfde als een bara uit India...
pi_173534247
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 september 2017 22:09 schreef madeliefff het volgende:

[..]

o k heb net een edit gemaakt. K ben nooit mod geweest :o
Oh nee ik verwar je met een andere user, liesje. sorry.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_173553422
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 september 2017 22:08 schreef madeliefff het volgende:

[..]

nee dat zit er niet doorheen. Maar k vind t structuur op elkaar lijken. Geven die bonen andere structuur of puur smaak?

Ben btw geen mod geweest hoor :p
langos?
pi_173553621
Kom net bij mijn moeder ze had lekker roti voor ons gemaakt geweldig
pi_173609895
quote:
1s.gif Op maandag 28 augustus 2017 23:16 schreef Lucky_Strike het volgende:
Moksi alesi, telo, pom, kwie kwie, gemberbier, petjel, saoto, kousenband. Hier praten we over de Surinaamse keuken en haar ingrediënten. Met foto's, ervaringen en recepten :Y)



Dat is zo godvergeten lekker die kwiekwie als het zo bereidt is... :9~

Avondeten:



Yup..opnieuw de 'Glurinaamse' toer met veel sambal erbij Lekker! :s)
pi_173661413
Kan iemand me helpen? Ik wil het juiste recept voor een rotisambal.
Bij onze suri krijg ik altijd sambal bij de roti. Ik denk een combi van ui, tomaat azijn en surinaamse pepers. Ik heb het gepobeerd om het te maken maar het resultaat is......
pi_173671761
Ik at gisteren pompoen bij de roti met kipkerrie maar ik maak volgende keer weer kousenband.
Spoilers!
  zaterdag 9 september 2017 @ 11:01:13 #123
449054 vincenzo78
Yu lafu no e kori mi
pi_173672406
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 september 2017 09:57 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik at gisteren pompoen bij de roti met kipkerrie maar ik maak volgende keer weer kousenband.
Hoe had je de pompoen bereid?

En niet iedereen houdt hiervan.
pi_173672485
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 september 2017 11:01 schreef vincenzo78 het volgende:

[..]

Hoe had je de pompoen bereid?

En niet iedereen houdt hiervan.
In blokjes en die het laatste uur mee laten sudderen in de slowcooker. Ik hou normaal wel van pompoen maar deze smaakcombinatie was het gewoon niet. Wel leuk om eens een variatie te hebben geprobeerd.
Spoilers!
pi_173672502
Ik had ook het zuur uit de OP gemaakt en dat was geweldig. Zonder kruidnagel want die kon ik nergens vinden.
Spoilers!
  zaterdag 9 september 2017 @ 12:27:58 #126
449054 vincenzo78
Yu lafu no e kori mi
pi_173673378
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 11:10 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

In blokjes en die het laatste uur mee laten sudderen in de slowcooker. Ik hou normaal wel van pompoen maar deze smaakcombinatie was het gewoon niet. Wel leuk om eens een variatie te hebben geprobeerd.
Pompoen in dezelfde pan als de kipkerrie?
pi_173673709
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:27 schreef vincenzo78 het volgende:

[..]

Pompoen in dezelfde pan als de kipkerrie?
Ja, alles in de slowcooker. De aardappel ook.
Spoilers!
  zaterdag 9 september 2017 @ 12:58:49 #128
449054 vincenzo78
Yu lafu no e kori mi
pi_173673740
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:53 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ja, alles in de slowcooker. De aardappel ook.
Is dit een eigen idee of iemand je dat geadviseerd?
pi_173674009
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:58 schreef vincenzo78 het volgende:

[..]

Is dit een eigen idee of iemand je dat geadviseerd?
Dat is iets wat vaker gedaan wordt, onder andere door de mensen die hier in het Slowcooker
topic posten. Ik heb het ook vaker gedaan en dat pakte prima uit. Vast niet authentiek maar wel makkelijk en lekker :9
Spoilers!
  zaterdag 9 september 2017 @ 13:46:01 #130
449054 vincenzo78
Yu lafu no e kori mi
pi_173674541
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 13:16 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Dat is iets wat vaker gedaan wordt, onder andere door de mensen die hier in het Slowcooker
topic posten. Ik heb het ook vaker gedaan en dat pakte prima uit. Vast niet authentiek maar wel makkelijk en lekker :9
Nee nee ik ben niet iemand die je terecht gaat wijzen over HOE authentiek mogelijk moet koken, maar het ging mij meer om de combinatie van de pompoen in de kipkerrie of andersom. :)

Zoals ik het ken, maak je de pompoen apart (als je receptje wil, moet je maar ff dmen..niks moeilijks aan ;)). De combinatie van een warme roti met pompoen vind ik heerlijk, maar zoals jij het beschrijft (alles in de slowcooker) is mij onbekend.
  zaterdag 9 september 2017 @ 18:13:59 #131
233102 cherrycoke
"Fear is a weapon."
pi_173679740


de bestelling

nasi moksi + extra vleesch
bakabana met pindasaus
groene fernandes

smaakt prima kerrie is niet overheersend, bakabana is wat apart maar niet vies kan niet zeggen dat ik het elke dag zou eten.

rijst heeft een zachte ketjap achtige smaak, en de boontjes nog een lekkere bite

zou ik hier weer bestellen: :Y

wat niet wat dat gele is in dat bakje eerst is het zurig daarna staat je mond in de fik.

de fernandes erbij is echt facking ranzig, de extreem zoete smaak met kerrie achtige is bah bah
"I wear the mask to protect the city… but the city is what made the mask." – Batman
pi_173680263
quote:
14s.gif Op zaterdag 9 september 2017 13:46 schreef vincenzo78 het volgende:

[..]

Nee nee ik ben niet iemand die je terecht gaat wijzen over HOE authentiek mogelijk moet koken, maar het ging mij meer om de combinatie van de pompoen in de kipkerrie of andersom. :)

Zoals ik het ken, maak je de pompoen apart (als je receptje wil, moet je maar ff dmen..niks moeilijks aan ;)). De combinatie van een warme roti met pompoen vind ik heerlijk, maar zoals jij het beschrijft (alles in de slowcooker) is mij onbekend.
^O^
Spoilers!
pi_173680354
Iwanius at voor de lunch een heerlijke Moksi Meti! (ja weer!) :s)

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 09-09-2017 18:48:18 ]
  zaterdag 9 september 2017 @ 20:31:23 #135
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_173682561
quote:
14s.gif Op zaterdag 9 september 2017 13:46 schreef vincenzo78 het volgende:

[..]

Nee nee ik ben niet iemand die je terecht gaat wijzen over HOE authentiek mogelijk moet koken, maar het ging mij meer om de combinatie van de pompoen in de kipkerrie of andersom. :)

Zoals ik het ken, maak je de pompoen apart (als je receptje wil, moet je maar ff dmen..niks moeilijks aan ;)). De combinatie van een warme roti met pompoen vind ik heerlijk, maar zoals jij het beschrijft (alles in de slowcooker) is mij onbekend.
Waarom post je het recept niet? Daar lijkt dit topic me uitermate geschikt voor.
The love you take is equal to the love you make.
pi_173684184
quote:
14s.gif Op zaterdag 9 september 2017 18:13 schreef cherrycoke het volgende:
[ afbeelding ]

de bestelling

nasi moksi + extra vleesch
bakabana met pindasaus
groene fernandes

smaakt prima kerrie is niet overheersend, bakabana is wat apart maar niet vies kan niet zeggen dat ik het elke dag zou eten.

rijst heeft een zachte ketjap achtige smaak, en de boontjes nog een lekkere bite

zou ik hier weer bestellen: :Y

wat niet wat dat gele is in dat bakje eerst is het zurig daarna staat je mond in de fik.

de fernandes erbij is echt facking ranzig, de extreem zoete smaak met kerrie achtige is bah bah
Zat die pindasaus zo over die bakabana heen? Want zo zou ik het ook niet eten :r dippen in de saus is imo veel beter.
pi_173684710
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 september 2017 17:16 schreef r2d22 het volgende:
Kan iemand me helpen? Ik wil het juiste recept voor een rotisambal.
Bij onze suri krijg ik altijd sambal bij de roti. Ik denk een combi van ui, tomaat azijn en surinaamse pepers. Ik heb het gepobeerd om het te maken maar het resultaat is......
Ik heb laatst sambal gemaakt.

- Rode en gele adjuma pepers
- Rode rawit pepers
- Kleine ui
- Suiker el
- azijn el
- beetje citroensap
- 2 teentjes knoflook
- en zonnebloemolie.

Alles in de blender. Eerst de pepers, ui en knoflook. Dan de suiker, azijn en citroensap en nog eventjes malen. Daarna nog wat zonnebloemolie erdoor. Hij is wel flink scherp.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 09-09-2017 22:21:47 ]
pi_173685639
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 22:20 schreef Tem het volgende:

[..]

Ik heb laatst sambal gemaakt.

- Rode en gele adjuma pepers
- Rode rawit pepers
- Kleine ui
- Suiker el
- azijn el
- beetje citroensap
- 2 teentjes knoflook
- en zonnebloemolie.

Alles in de blender. Eerst de pepers, ui en knoflook. Dan de suiker, azijn en citroensap en nog eventjes malen. Daarna nog wat zonnebloemolie erdoor. Hij is wel flink scherp.
Ik heb trouwens nog een tip voor je. Probeer de masala van Toko Arti op de Crooswijkseweg eens. Hij maakt 'm zelf.
Proud member of the IDGAF+FU2 community
pi_173685885
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 23:05 schreef KillemWieft het volgende:

[..]

Ik heb trouwens nog een tip voor je. Probeer de masala van Toko Arti op de Crooswijkseweg eens. Hij maakt 'm zelf.
Nice, thanks. Ga ik zeker eens proberen.
pi_173687109
quote:
14s.gif Op zaterdag 9 september 2017 18:13 schreef cherrycoke het volgende:
[ afbeelding ]

de bestelling

nasi moksi + extra vleesch
bakabana met pindasaus
groene fernandes

smaakt prima kerrie is niet overheersend, bakabana is wat apart maar niet vies kan niet zeggen dat ik het elke dag zou eten.

rijst heeft een zachte ketjap achtige smaak, en de boontjes nog een lekkere bite

zou ik hier weer bestellen: :Y

wat niet wat dat gele is in dat bakje eerst is het zurig daarna staat je mond in de fik.

de fernandes erbij is echt facking ranzig, de extreem zoete smaak met kerrie achtige is bah bah
Ik word helemaal leip van die zogenaamde Surinaamse eettentjes die Hollandse pindasaus gebruiken in plaats van Surinaamse/Javaanse pindasaus. Deze pindasaus is gebruik je voor patat vriend!!!
pi_173687293
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 23:05 schreef KillemWieft het volgende:

[..]

Ik heb trouwens nog een tip voor je. Probeer de masala van Toko Arti op de Crooswijkseweg eens. Hij maakt 'm zelf.
Ooh, daar woon ik niet zo gek ver vandaan.
pi_173693414
Net voor de tweede keer bedreigd toen ik een broodjes wilde halen hier bij de Surinamer
  zondag 10 september 2017 @ 16:56:45 #143
449054 vincenzo78
Yu lafu no e kori mi
pi_173696490
quote:
13s.gif Op zondag 10 september 2017 14:16 schreef fukforce het volgende:
Net voor de tweede keer bedreigd toen ik een broodjes wilde halen hier bij de Surinamer
Waar is hier?

En vertel...
  Spellchecker zondag 10 september 2017 @ 17:01:32 #144
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_173696592
quote:
13s.gif Op zondag 10 september 2017 14:16 schreef fukforce het volgende:
Net voor de tweede keer bedreigd toen ik een broodjes wilde halen hier bij de Surinamer
Vanwege die pindasaus?
pi_173696705
quote:
1s.gif Op zondag 10 september 2017 16:56 schreef vincenzo78 het volgende:

[..]

Waar is hier?

En vertel...
Ik wil die zaak niet publiekelijk kapot maken was in de regio Haaglanden laat ik het daar op houden :{w

quote:
1s.gif Op zondag 10 september 2017 17:01 schreef maily het volgende:

[..]

Vanwege die pindasaus?
Sowieso is Hollandse pindasaus serveren bij Surinaams eten bij voorbaat al kansloos en genoeg reden om te gaan vechten :Y
pi_173697130
Werd je door het personeel bedreigd dan?
  zondag 10 september 2017 @ 18:47:04 #147
449054 vincenzo78
Yu lafu no e kori mi
pi_173698103
quote:
2s.gif Op zondag 10 september 2017 17:08 schreef fukforce het volgende:

[..]

Ik wil die zaak niet publiekelijk kapot maken was in de regio Haaglanden laat ik het daar op houden.
Als de broodjes zo goed zijn dat je er een bedreiging voor overhebt, wil ik wel weten hoe die zaak heet :P.

Btw bestaan er nog zaken waar je broodjes hebt onder de 3 euro?

Soms denk ik terug aan Su. Daar at ik omgerekend een broodje voor net 1 euro. En die broodjes waren echt spang. 😛
pi_173698655
Ik heb een geheimtip voor Den Haag, zulke chille broodjes. O+
  Moderator zondag 10 september 2017 @ 19:15:56 #149
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_173698789
zeg dan
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_173698848
quote:
2s.gif Op zondag 10 september 2017 17:08 schreef fukforce het volgende:

[..]

Ik wil die zaak niet publiekelijk kapot maken was in de regio Haaglanden laat ik het daar op houden :{w

[..]

Sowieso is Hollandse pindasaus serveren bij Surinaams eten bij voorbaat al kansloos en genoeg reden om te gaan vechten :Y
weer naar de beeklaan geweest?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')