Ik ken een bara ook alleen maar met chutneyquote:Op donderdag 31 augustus 2017 23:11 schreef Tem het volgende:
[..]
Meh, ik vind een bara met wat sambal het lekkerst.
Precies, die gigantic bara's vind ik ook niet lekker.quote:Op donderdag 31 augustus 2017 23:12 schreef LuieSurinamer het volgende:
[..]
Ik ken een bara ook alleen maar met chutney
En dan bedoel ik ook alleen maar die bit size bara's niet die bara die bijna even groot zijn als een roti.
Tsja ik woon niet in de bijlmer dus zo veel keus zit hier niet.quote:Op donderdag 31 augustus 2017 23:00 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Mwoah...Pom is niet echt een gerecht wat je bij Hindoestanen moet eten.
Althans de gemiddelde Surinamer eet bepaalde gerechten alleen bij bepaalde koks. Ik zou geen roti eten bij een Chinees.
Tjauw min bij de Chinees
Roti bij de Hindoestaan
Bami bij de Javaan
Pom bij de Creool.
In welk deel van Ned woon je als ik vragen mag?quote:Op donderdag 31 augustus 2017 23:28 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Tsja ik woon niet in de bijlmer dus zo veel keus zit hier niet.
De surinaamse bami ben ik geen fan van en tjauw min ken ik niet. Ik weet alleen maar dat ik roti echt super lekker vind (of ik het nu haal of zelf maak, allebei lekker)
Leidenquote:Op donderdag 31 augustus 2017 23:36 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
In welk deel van Ned woon je als ik vragen mag?
Probeer eens op feesboek te checken of er niet een of andere illegale thuiscateraar in de buurt is. Dan kun je bepaalde gerechten eerst beter ervaren.quote:Op vrijdag 1 september 2017 10:43 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Leiden
Kan dus wel overal heen gaan om spullen te krijgen (hier in leiden zelf zit niet zo veel) maar ja het moet wel opwegen tegen de moeite enzo.
Ik weet niet hoor, nooit langs zien komen en ik zit op de lokale facebooks. Leiden is nogal relatief wit vergeleken met bv. den haag of amsterdam bijlmer.quote:Op vrijdag 1 september 2017 12:46 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Probeer eens op feesboek te checken of er niet een of andere illegale thuiscateraar in de buurt is. Dan kun je bepaalde gerechten eerst beter ervaren.
Surinaamse partner is de beste oplossingquote:Op vrijdag 1 september 2017 13:02 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ik weet niet hoor, nooit langs zien komen en ik zit op de lokale facebooks. Leiden is nogal relatief wit vergeleken met bv. den haag of amsterdam bijlmer.
Haal wel een keer wat als ik in den haag ben al is dat ook voornamelijk roti natuurlijk.
Jaa het is heerlijk, je moet het zeker proberen! En neem gelijk een dawet om het weg te kauwen/drinkenquote:Op dinsdag 29 augustus 2017 00:43 schreef cherrycoke het volgende:
is bakabana met pindasaus nu echt lekker? wil het proberen
Oh? Maken ze in tsjechie fritters van gemalen erwten/bonen dan? Want dat is juist het unieke aan een bara.quote:Op vrijdag 1 september 2017 17:15 schreef madeliefff het volgende:
Net bara op. Dat maken ze in tsjechie en nog meer landen die kant op ook maar dan anders gekruid lol. Had t wel eens eerder gegeten maar t viel me nu pas op dat t t zelfde is
nee dat zit er niet doorheen. Maar k vind t structuur op elkaar lijken. Geven die bonen andere structuur of puur smaak?quote:Op vrijdag 1 september 2017 18:13 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Oh? Maken ze in tsjechie fritters van gemalen erwten/bonen dan? Want dat is juist het unieke aan een bara.
EDIT: Oh en ik dacht dat jij een moderator was? Waar is je kleurtje?
Smaak en structuur.quote:Op vrijdag 1 september 2017 22:08 schreef madeliefff het volgende:
[..]
nee dat zit er niet doorheen. Maar k vind t structuur op elkaar lijken. Geven die bonen andere structuur of puur smaak?
o k heb net een edit gemaakt. K ben nooit mod geweestquote:Op vrijdag 1 september 2017 22:09 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Smaak en structuur.
En sinds wanneer ben jij geen moderator meer ?!
Bara maar anders gekruid, maar toch hetzelfde...volg er niks van.quote:Op vrijdag 1 september 2017 17:15 schreef madeliefff het volgende:
Net bara op. Dat maken ze in tsjechie en nog meer landen die kant op ook maar dan anders gekruid lol. Had t wel eens eerder gegeten maar t viel me nu pas op dat t t zelfde is
Oh nee ik verwar je met een andere user, liesje. sorry.quote:Op vrijdag 1 september 2017 22:09 schreef madeliefff het volgende:
[..]
o k heb net een edit gemaakt. K ben nooit mod geweest
langos?quote:Op vrijdag 1 september 2017 22:08 schreef madeliefff het volgende:
[..]
nee dat zit er niet doorheen. Maar k vind t structuur op elkaar lijken. Geven die bonen andere structuur of puur smaak?
Ben btw geen mod geweest hoor :p
Dat is zo godvergeten lekker die kwiekwie als het zo bereidt is...quote:Op maandag 28 augustus 2017 23:16 schreef Lucky_Strike het volgende:
Moksi alesi, telo, pom, kwie kwie, gemberbier, petjel, saoto, kousenband. Hier praten we over de Surinaamse keuken en haar ingrediënten. Met foto's, ervaringen en recepten![]()
Hoe had je de pompoen bereid?quote:Op zaterdag 9 september 2017 09:57 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik at gisteren pompoen bij de roti met kipkerrie maar ik maak volgende keer weer kousenband.
In blokjes en die het laatste uur mee laten sudderen in de slowcooker. Ik hou normaal wel van pompoen maar deze smaakcombinatie was het gewoon niet. Wel leuk om eens een variatie te hebben geprobeerd.quote:Op zaterdag 9 september 2017 11:01 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Hoe had je de pompoen bereid?
En niet iedereen houdt hiervan.
Pompoen in dezelfde pan als de kipkerrie?quote:Op zaterdag 9 september 2017 11:10 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
In blokjes en die het laatste uur mee laten sudderen in de slowcooker. Ik hou normaal wel van pompoen maar deze smaakcombinatie was het gewoon niet. Wel leuk om eens een variatie te hebben geprobeerd.
Ja, alles in de slowcooker. De aardappel ook.quote:Op zaterdag 9 september 2017 12:27 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Pompoen in dezelfde pan als de kipkerrie?
Is dit een eigen idee of iemand je dat geadviseerd?quote:Op zaterdag 9 september 2017 12:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ja, alles in de slowcooker. De aardappel ook.
Dat is iets wat vaker gedaan wordt, onder andere door de mensen die hier in het Slowcookerquote:Op zaterdag 9 september 2017 12:58 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Is dit een eigen idee of iemand je dat geadviseerd?
Nee nee ik ben niet iemand die je terecht gaat wijzen over HOE authentiek mogelijk moet koken, maar het ging mij meer om de combinatie van de pompoen in de kipkerrie of andersom.quote:Op zaterdag 9 september 2017 13:16 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dat is iets wat vaker gedaan wordt, onder andere door de mensen die hier in het Slowcooker
topic posten. Ik heb het ook vaker gedaan en dat pakte prima uit. Vast niet authentiek maar wel makkelijk en lekker
quote:Op zaterdag 9 september 2017 13:46 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Nee nee ik ben niet iemand die je terecht gaat wijzen over HOE authentiek mogelijk moet koken, maar het ging mij meer om de combinatie van de pompoen in de kipkerrie of andersom.
Zoals ik het ken, maak je de pompoen apart (als je receptje wil, moet je maar ff dmen..niks moeilijks aan). De combinatie van een warme roti met pompoen vind ik heerlijk, maar zoals jij het beschrijft (alles in de slowcooker) is mij onbekend.
Origineelquote:Op zaterdag 9 september 2017 18:48 schreef Iwanius het volgende:
Iwanius at voor de lunch een heerlijke Moksi Meti! (ja weer!)
Waarom post je het recept niet? Daar lijkt dit topic me uitermate geschikt voor.quote:Op zaterdag 9 september 2017 13:46 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Nee nee ik ben niet iemand die je terecht gaat wijzen over HOE authentiek mogelijk moet koken, maar het ging mij meer om de combinatie van de pompoen in de kipkerrie of andersom.
Zoals ik het ken, maak je de pompoen apart (als je receptje wil, moet je maar ff dmen..niks moeilijks aan). De combinatie van een warme roti met pompoen vind ik heerlijk, maar zoals jij het beschrijft (alles in de slowcooker) is mij onbekend.
Zat die pindasaus zo over die bakabana heen? Want zo zou ik het ook niet etenquote:Op zaterdag 9 september 2017 18:13 schreef cherrycoke het volgende:
[ afbeelding ]
de bestelling
nasi moksi + extra vleesch
bakabana met pindasaus
groene fernandes
smaakt prima kerrie is niet overheersend, bakabana is wat apart maar niet vies kan niet zeggen dat ik het elke dag zou eten.
rijst heeft een zachte ketjap achtige smaak, en de boontjes nog een lekkere bite
zou ik hier weer bestellen:![]()
wat niet wat dat gele is in dat bakje eerst is het zurig daarna staat je mond in de fik.
de fernandes erbij is echt facking ranzig, de extreem zoete smaak met kerrie achtige is bah bah
Ik heb laatst sambal gemaakt.quote:Op vrijdag 8 september 2017 17:16 schreef r2d22 het volgende:
Kan iemand me helpen? Ik wil het juiste recept voor een rotisambal.
Bij onze suri krijg ik altijd sambal bij de roti. Ik denk een combi van ui, tomaat azijn en surinaamse pepers. Ik heb het gepobeerd om het te maken maar het resultaat is......
Ik heb trouwens nog een tip voor je. Probeer de masala van Toko Arti op de Crooswijkseweg eens. Hij maakt 'm zelf.quote:Op zaterdag 9 september 2017 22:20 schreef Tem het volgende:
[..]
Ik heb laatst sambal gemaakt.
- Rode en gele adjuma pepers
- Rode rawit pepers
- Kleine ui
- Suiker el
- azijn el
- beetje citroensap
- 2 teentjes knoflook
- en zonnebloemolie.
Alles in de blender. Eerst de pepers, ui en knoflook. Dan de suiker, azijn en citroensap en nog eventjes malen. Daarna nog wat zonnebloemolie erdoor. Hij is wel flink scherp.
Nice, thanks. Ga ik zeker eens proberen.quote:Op zaterdag 9 september 2017 23:05 schreef KillemWieft het volgende:
[..]
Ik heb trouwens nog een tip voor je. Probeer de masala van Toko Arti op de Crooswijkseweg eens. Hij maakt 'm zelf.
Ik word helemaal leip van die zogenaamde Surinaamse eettentjes die Hollandse pindasaus gebruiken in plaats van Surinaamse/Javaanse pindasaus. Deze pindasaus is gebruik je voor patat vriend!!!quote:Op zaterdag 9 september 2017 18:13 schreef cherrycoke het volgende:
[ afbeelding ]
de bestelling
nasi moksi + extra vleesch
bakabana met pindasaus
groene fernandes
smaakt prima kerrie is niet overheersend, bakabana is wat apart maar niet vies kan niet zeggen dat ik het elke dag zou eten.
rijst heeft een zachte ketjap achtige smaak, en de boontjes nog een lekkere bite
zou ik hier weer bestellen:![]()
wat niet wat dat gele is in dat bakje eerst is het zurig daarna staat je mond in de fik.
de fernandes erbij is echt facking ranzig, de extreem zoete smaak met kerrie achtige is bah bah
Ooh, daar woon ik niet zo gek ver vandaan.quote:Op zaterdag 9 september 2017 23:05 schreef KillemWieft het volgende:
[..]
Ik heb trouwens nog een tip voor je. Probeer de masala van Toko Arti op de Crooswijkseweg eens. Hij maakt 'm zelf.
Waar is hier?quote:Op zondag 10 september 2017 14:16 schreef fukforce het volgende:
Net voor de tweede keer bedreigd toen ik een broodjes wilde halen hier bij de Surinamer
Vanwege die pindasaus?quote:Op zondag 10 september 2017 14:16 schreef fukforce het volgende:
Net voor de tweede keer bedreigd toen ik een broodjes wilde halen hier bij de Surinamer
Ik wil die zaak niet publiekelijk kapot maken was in de regio Haaglanden laat ik het daar op houdenquote:
Sowieso is Hollandse pindasaus serveren bij Surinaams eten bij voorbaat al kansloos en genoeg reden om te gaan vechtenquote:
Als de broodjes zo goed zijn dat je er een bedreiging voor overhebt, wil ik wel weten hoe die zaak heetquote:Op zondag 10 september 2017 17:08 schreef fukforce het volgende:
[..]
Ik wil die zaak niet publiekelijk kapot maken was in de regio Haaglanden laat ik het daar op houden.
weer naar de beeklaan geweest?quote:Op zondag 10 september 2017 17:08 schreef fukforce het volgende:
[..]
Ik wil die zaak niet publiekelijk kapot maken was in de regio Haaglanden laat ik het daar op houden
[..]
Sowieso is Hollandse pindasaus serveren bij Surinaams eten bij voorbaat al kansloos en genoeg reden om te gaan vechten
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |