Pompoen in dezelfde pan als de kipkerrie?quote:Op zaterdag 9 september 2017 11:10 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
In blokjes en die het laatste uur mee laten sudderen in de slowcooker. Ik hou normaal wel van pompoen maar deze smaakcombinatie was het gewoon niet. Wel leuk om eens een variatie te hebben geprobeerd.
Ja, alles in de slowcooker. De aardappel ook.quote:Op zaterdag 9 september 2017 12:27 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Pompoen in dezelfde pan als de kipkerrie?
Is dit een eigen idee of iemand je dat geadviseerd?quote:Op zaterdag 9 september 2017 12:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ja, alles in de slowcooker. De aardappel ook.
Dat is iets wat vaker gedaan wordt, onder andere door de mensen die hier in het Slowcookerquote:Op zaterdag 9 september 2017 12:58 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Is dit een eigen idee of iemand je dat geadviseerd?
Nee nee ik ben niet iemand die je terecht gaat wijzen over HOE authentiek mogelijk moet koken, maar het ging mij meer om de combinatie van de pompoen in de kipkerrie of andersom.quote:Op zaterdag 9 september 2017 13:16 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dat is iets wat vaker gedaan wordt, onder andere door de mensen die hier in het Slowcooker
topic posten. Ik heb het ook vaker gedaan en dat pakte prima uit. Vast niet authentiek maar wel makkelijk en lekker
quote:Op zaterdag 9 september 2017 13:46 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Nee nee ik ben niet iemand die je terecht gaat wijzen over HOE authentiek mogelijk moet koken, maar het ging mij meer om de combinatie van de pompoen in de kipkerrie of andersom.
Zoals ik het ken, maak je de pompoen apart (als je receptje wil, moet je maar ff dmen..niks moeilijks aan). De combinatie van een warme roti met pompoen vind ik heerlijk, maar zoals jij het beschrijft (alles in de slowcooker) is mij onbekend.
Origineelquote:Op zaterdag 9 september 2017 18:48 schreef Iwanius het volgende:
Iwanius at voor de lunch een heerlijke Moksi Meti! (ja weer!)
Waarom post je het recept niet? Daar lijkt dit topic me uitermate geschikt voor.quote:Op zaterdag 9 september 2017 13:46 schreef vincenzo78 het volgende:
[..]
Nee nee ik ben niet iemand die je terecht gaat wijzen over HOE authentiek mogelijk moet koken, maar het ging mij meer om de combinatie van de pompoen in de kipkerrie of andersom.
Zoals ik het ken, maak je de pompoen apart (als je receptje wil, moet je maar ff dmen..niks moeilijks aan). De combinatie van een warme roti met pompoen vind ik heerlijk, maar zoals jij het beschrijft (alles in de slowcooker) is mij onbekend.
Zat die pindasaus zo over die bakabana heen? Want zo zou ik het ook niet etenquote:Op zaterdag 9 september 2017 18:13 schreef cherrycoke het volgende:
[ afbeelding ]
de bestelling
nasi moksi + extra vleesch
bakabana met pindasaus
groene fernandes
smaakt prima kerrie is niet overheersend, bakabana is wat apart maar niet vies kan niet zeggen dat ik het elke dag zou eten.
rijst heeft een zachte ketjap achtige smaak, en de boontjes nog een lekkere bite
zou ik hier weer bestellen:![]()
wat niet wat dat gele is in dat bakje eerst is het zurig daarna staat je mond in de fik.
de fernandes erbij is echt facking ranzig, de extreem zoete smaak met kerrie achtige is bah bah
Ik heb laatst sambal gemaakt.quote:Op vrijdag 8 september 2017 17:16 schreef r2d22 het volgende:
Kan iemand me helpen? Ik wil het juiste recept voor een rotisambal.
Bij onze suri krijg ik altijd sambal bij de roti. Ik denk een combi van ui, tomaat azijn en surinaamse pepers. Ik heb het gepobeerd om het te maken maar het resultaat is......
Ik heb trouwens nog een tip voor je. Probeer de masala van Toko Arti op de Crooswijkseweg eens. Hij maakt 'm zelf.quote:Op zaterdag 9 september 2017 22:20 schreef Tem het volgende:
[..]
Ik heb laatst sambal gemaakt.
- Rode en gele adjuma pepers
- Rode rawit pepers
- Kleine ui
- Suiker el
- azijn el
- beetje citroensap
- 2 teentjes knoflook
- en zonnebloemolie.
Alles in de blender. Eerst de pepers, ui en knoflook. Dan de suiker, azijn en citroensap en nog eventjes malen. Daarna nog wat zonnebloemolie erdoor. Hij is wel flink scherp.
Nice, thanks. Ga ik zeker eens proberen.quote:Op zaterdag 9 september 2017 23:05 schreef KillemWieft het volgende:
[..]
Ik heb trouwens nog een tip voor je. Probeer de masala van Toko Arti op de Crooswijkseweg eens. Hij maakt 'm zelf.
Ik word helemaal leip van die zogenaamde Surinaamse eettentjes die Hollandse pindasaus gebruiken in plaats van Surinaamse/Javaanse pindasaus. Deze pindasaus is gebruik je voor patat vriend!!!quote:Op zaterdag 9 september 2017 18:13 schreef cherrycoke het volgende:
[ afbeelding ]
de bestelling
nasi moksi + extra vleesch
bakabana met pindasaus
groene fernandes
smaakt prima kerrie is niet overheersend, bakabana is wat apart maar niet vies kan niet zeggen dat ik het elke dag zou eten.
rijst heeft een zachte ketjap achtige smaak, en de boontjes nog een lekkere bite
zou ik hier weer bestellen:![]()
wat niet wat dat gele is in dat bakje eerst is het zurig daarna staat je mond in de fik.
de fernandes erbij is echt facking ranzig, de extreem zoete smaak met kerrie achtige is bah bah
Ooh, daar woon ik niet zo gek ver vandaan.quote:Op zaterdag 9 september 2017 23:05 schreef KillemWieft het volgende:
[..]
Ik heb trouwens nog een tip voor je. Probeer de masala van Toko Arti op de Crooswijkseweg eens. Hij maakt 'm zelf.
Waar is hier?quote:Op zondag 10 september 2017 14:16 schreef fukforce het volgende:
Net voor de tweede keer bedreigd toen ik een broodjes wilde halen hier bij de Surinamer
Vanwege die pindasaus?quote:Op zondag 10 september 2017 14:16 schreef fukforce het volgende:
Net voor de tweede keer bedreigd toen ik een broodjes wilde halen hier bij de Surinamer
Ik wil die zaak niet publiekelijk kapot maken was in de regio Haaglanden laat ik het daar op houdenquote:
Sowieso is Hollandse pindasaus serveren bij Surinaams eten bij voorbaat al kansloos en genoeg reden om te gaan vechtenquote:
Als de broodjes zo goed zijn dat je er een bedreiging voor overhebt, wil ik wel weten hoe die zaak heetquote:Op zondag 10 september 2017 17:08 schreef fukforce het volgende:
[..]
Ik wil die zaak niet publiekelijk kapot maken was in de regio Haaglanden laat ik het daar op houden.
weer naar de beeklaan geweest?quote:Op zondag 10 september 2017 17:08 schreef fukforce het volgende:
[..]
Ik wil die zaak niet publiekelijk kapot maken was in de regio Haaglanden laat ik het daar op houden
[..]
Sowieso is Hollandse pindasaus serveren bij Surinaams eten bij voorbaat al kansloos en genoeg reden om te gaan vechten
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |