abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 9 september 2017 @ 12:27:58 #126
449054 vincenzo78
Yu lafu no e kori mi
pi_173673378
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 11:10 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

In blokjes en die het laatste uur mee laten sudderen in de slowcooker. Ik hou normaal wel van pompoen maar deze smaakcombinatie was het gewoon niet. Wel leuk om eens een variatie te hebben geprobeerd.
Pompoen in dezelfde pan als de kipkerrie?
pi_173673709
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:27 schreef vincenzo78 het volgende:

[..]

Pompoen in dezelfde pan als de kipkerrie?
Ja, alles in de slowcooker. De aardappel ook.
Spoilers!
  zaterdag 9 september 2017 @ 12:58:49 #128
449054 vincenzo78
Yu lafu no e kori mi
pi_173673740
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:53 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ja, alles in de slowcooker. De aardappel ook.
Is dit een eigen idee of iemand je dat geadviseerd?
pi_173674009
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:58 schreef vincenzo78 het volgende:

[..]

Is dit een eigen idee of iemand je dat geadviseerd?
Dat is iets wat vaker gedaan wordt, onder andere door de mensen die hier in het Slowcooker
topic posten. Ik heb het ook vaker gedaan en dat pakte prima uit. Vast niet authentiek maar wel makkelijk en lekker :9
Spoilers!
  zaterdag 9 september 2017 @ 13:46:01 #130
449054 vincenzo78
Yu lafu no e kori mi
pi_173674541
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 13:16 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Dat is iets wat vaker gedaan wordt, onder andere door de mensen die hier in het Slowcooker
topic posten. Ik heb het ook vaker gedaan en dat pakte prima uit. Vast niet authentiek maar wel makkelijk en lekker :9
Nee nee ik ben niet iemand die je terecht gaat wijzen over HOE authentiek mogelijk moet koken, maar het ging mij meer om de combinatie van de pompoen in de kipkerrie of andersom. :)

Zoals ik het ken, maak je de pompoen apart (als je receptje wil, moet je maar ff dmen..niks moeilijks aan ;)). De combinatie van een warme roti met pompoen vind ik heerlijk, maar zoals jij het beschrijft (alles in de slowcooker) is mij onbekend.
  zaterdag 9 september 2017 @ 18:13:59 #131
233102 cherrycoke
Burdened with glorious purpose
pi_173679740


de bestelling

nasi moksi + extra vleesch
bakabana met pindasaus
groene fernandes

smaakt prima kerrie is niet overheersend, bakabana is wat apart maar niet vies kan niet zeggen dat ik het elke dag zou eten.

rijst heeft een zachte ketjap achtige smaak, en de boontjes nog een lekkere bite

zou ik hier weer bestellen: :Y

wat niet wat dat gele is in dat bakje eerst is het zurig daarna staat je mond in de fik.

de fernandes erbij is echt facking ranzig, de extreem zoete smaak met kerrie achtige is bah bah
"Been A Long Journey For You, Hasn't It? Lot Of Running, Lot Of Pain. And You, You're A Flea On The Back Of A Dragon In For One Hell Of A Ride, But You Did Manage To Hang On. I Guess That Counts For Something."
pi_173680263
quote:
14s.gif Op zaterdag 9 september 2017 13:46 schreef vincenzo78 het volgende:

[..]

Nee nee ik ben niet iemand die je terecht gaat wijzen over HOE authentiek mogelijk moet koken, maar het ging mij meer om de combinatie van de pompoen in de kipkerrie of andersom. :)

Zoals ik het ken, maak je de pompoen apart (als je receptje wil, moet je maar ff dmen..niks moeilijks aan ;)). De combinatie van een warme roti met pompoen vind ik heerlijk, maar zoals jij het beschrijft (alles in de slowcooker) is mij onbekend.
^O^
Spoilers!
pi_173680354
Iwanius at voor de lunch een heerlijke Moksi Meti! (ja weer!) :s)

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 09-09-2017 18:48:18 ]
  zaterdag 9 september 2017 @ 20:31:23 #135
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_173682561
quote:
14s.gif Op zaterdag 9 september 2017 13:46 schreef vincenzo78 het volgende:

[..]

Nee nee ik ben niet iemand die je terecht gaat wijzen over HOE authentiek mogelijk moet koken, maar het ging mij meer om de combinatie van de pompoen in de kipkerrie of andersom. :)

Zoals ik het ken, maak je de pompoen apart (als je receptje wil, moet je maar ff dmen..niks moeilijks aan ;)). De combinatie van een warme roti met pompoen vind ik heerlijk, maar zoals jij het beschrijft (alles in de slowcooker) is mij onbekend.
Waarom post je het recept niet? Daar lijkt dit topic me uitermate geschikt voor.
The love you take is equal to the love you make.
pi_173684184
quote:
14s.gif Op zaterdag 9 september 2017 18:13 schreef cherrycoke het volgende:
[ afbeelding ]

de bestelling

nasi moksi + extra vleesch
bakabana met pindasaus
groene fernandes

smaakt prima kerrie is niet overheersend, bakabana is wat apart maar niet vies kan niet zeggen dat ik het elke dag zou eten.

rijst heeft een zachte ketjap achtige smaak, en de boontjes nog een lekkere bite

zou ik hier weer bestellen: :Y

wat niet wat dat gele is in dat bakje eerst is het zurig daarna staat je mond in de fik.

de fernandes erbij is echt facking ranzig, de extreem zoete smaak met kerrie achtige is bah bah
Zat die pindasaus zo over die bakabana heen? Want zo zou ik het ook niet eten :r dippen in de saus is imo veel beter.
pi_173684710
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 september 2017 17:16 schreef r2d22 het volgende:
Kan iemand me helpen? Ik wil het juiste recept voor een rotisambal.
Bij onze suri krijg ik altijd sambal bij de roti. Ik denk een combi van ui, tomaat azijn en surinaamse pepers. Ik heb het gepobeerd om het te maken maar het resultaat is......
Ik heb laatst sambal gemaakt.

- Rode en gele adjuma pepers
- Rode rawit pepers
- Kleine ui
- Suiker el
- azijn el
- beetje citroensap
- 2 teentjes knoflook
- en zonnebloemolie.

Alles in de blender. Eerst de pepers, ui en knoflook. Dan de suiker, azijn en citroensap en nog eventjes malen. Daarna nog wat zonnebloemolie erdoor. Hij is wel flink scherp.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 09-09-2017 22:21:47 ]
  zaterdag 9 september 2017 @ 23:05:18 #138
434029 KillemWieft
Freedom is scary, deal with it
pi_173685639
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 22:20 schreef Tem het volgende:

[..]

Ik heb laatst sambal gemaakt.

- Rode en gele adjuma pepers
- Rode rawit pepers
- Kleine ui
- Suiker el
- azijn el
- beetje citroensap
- 2 teentjes knoflook
- en zonnebloemolie.

Alles in de blender. Eerst de pepers, ui en knoflook. Dan de suiker, azijn en citroensap en nog eventjes malen. Daarna nog wat zonnebloemolie erdoor. Hij is wel flink scherp.
Ik heb trouwens nog een tip voor je. Probeer de masala van Toko Arti op de Crooswijkseweg eens. Hij maakt 'm zelf.
Proud member of the IDGAF+FU2 community
pi_173685885
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 23:05 schreef KillemWieft het volgende:

[..]

Ik heb trouwens nog een tip voor je. Probeer de masala van Toko Arti op de Crooswijkseweg eens. Hij maakt 'm zelf.
Nice, thanks. Ga ik zeker eens proberen.
pi_173687109
quote:
14s.gif Op zaterdag 9 september 2017 18:13 schreef cherrycoke het volgende:
[ afbeelding ]

de bestelling

nasi moksi + extra vleesch
bakabana met pindasaus
groene fernandes

smaakt prima kerrie is niet overheersend, bakabana is wat apart maar niet vies kan niet zeggen dat ik het elke dag zou eten.

rijst heeft een zachte ketjap achtige smaak, en de boontjes nog een lekkere bite

zou ik hier weer bestellen: :Y

wat niet wat dat gele is in dat bakje eerst is het zurig daarna staat je mond in de fik.

de fernandes erbij is echt facking ranzig, de extreem zoete smaak met kerrie achtige is bah bah
Ik word helemaal leip van die zogenaamde Surinaamse eettentjes die Hollandse pindasaus gebruiken in plaats van Surinaamse/Javaanse pindasaus. Deze pindasaus is gebruik je voor patat vriend!!!
pi_173687293
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 23:05 schreef KillemWieft het volgende:

[..]

Ik heb trouwens nog een tip voor je. Probeer de masala van Toko Arti op de Crooswijkseweg eens. Hij maakt 'm zelf.
Ooh, daar woon ik niet zo gek ver vandaan.
pi_173693414
Net voor de tweede keer bedreigd toen ik een broodjes wilde halen hier bij de Surinamer
  zondag 10 september 2017 @ 16:56:45 #143
449054 vincenzo78
Yu lafu no e kori mi
pi_173696490
quote:
13s.gif Op zondag 10 september 2017 14:16 schreef fukforce het volgende:
Net voor de tweede keer bedreigd toen ik een broodjes wilde halen hier bij de Surinamer
Waar is hier?

En vertel...
  Spellchecker zondag 10 september 2017 @ 17:01:32 #144
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_173696592
quote:
13s.gif Op zondag 10 september 2017 14:16 schreef fukforce het volgende:
Net voor de tweede keer bedreigd toen ik een broodjes wilde halen hier bij de Surinamer
Vanwege die pindasaus?
pi_173696705
quote:
1s.gif Op zondag 10 september 2017 16:56 schreef vincenzo78 het volgende:

[..]

Waar is hier?

En vertel...
Ik wil die zaak niet publiekelijk kapot maken was in de regio Haaglanden laat ik het daar op houden :{w

quote:
1s.gif Op zondag 10 september 2017 17:01 schreef maily het volgende:

[..]

Vanwege die pindasaus?
Sowieso is Hollandse pindasaus serveren bij Surinaams eten bij voorbaat al kansloos en genoeg reden om te gaan vechten :Y
pi_173697130
Werd je door het personeel bedreigd dan?
  zondag 10 september 2017 @ 18:47:04 #147
449054 vincenzo78
Yu lafu no e kori mi
pi_173698103
quote:
2s.gif Op zondag 10 september 2017 17:08 schreef fukforce het volgende:

[..]

Ik wil die zaak niet publiekelijk kapot maken was in de regio Haaglanden laat ik het daar op houden.
Als de broodjes zo goed zijn dat je er een bedreiging voor overhebt, wil ik wel weten hoe die zaak heet :P.

Btw bestaan er nog zaken waar je broodjes hebt onder de 3 euro?

Soms denk ik terug aan Su. Daar at ik omgerekend een broodje voor net 1 euro. En die broodjes waren echt spang. 😛
pi_173698655
Ik heb een geheimtip voor Den Haag, zulke chille broodjes. O+
  Moderator zondag 10 september 2017 @ 19:15:56 #149
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_173698789
zeg dan
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_173698848
quote:
2s.gif Op zondag 10 september 2017 17:08 schreef fukforce het volgende:

[..]

Ik wil die zaak niet publiekelijk kapot maken was in de regio Haaglanden laat ik het daar op houden :{w

[..]

Sowieso is Hollandse pindasaus serveren bij Surinaams eten bij voorbaat al kansloos en genoeg reden om te gaan vechten :Y
weer naar de beeklaan geweest?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')