Bij Vlaamse friet komt er mee bij kijken, pik.quote:Op zondag 9 juli 2017 20:42 schreef gianni61 het volgende:
Je vraagt serieus of er mensen zijn die wel eens zelf een aardappel snijden en in het vet gooien?
Zul je nu toch op terug moeten komen he fucker.quote:Op zondag 14 mei 2017 23:14 schreef Atak het volgende:
Ik heb net steak gehad dus met pauper-voedsel zoals friet ga ik mij niet bezighouden.
ja. Zout en goede mayonaise. Pikquote:Op zondag 9 juli 2017 20:47 schreef Atak het volgende:
[..]
Bij Vlaamse friet komt er mee bij kijken, pik.
Ja, zouden er zulke gekken zijn?quote:Op zondag 9 juli 2017 20:42 schreef gianni61 het volgende:
Je vraagt serieus of er mensen zijn die wel eens zelf een aardappel snijden en in het vet gooien?
Vlaamse friet in België is next level, though.quote:Op zondag 9 juli 2017 20:49 schreef Hyaenidae het volgende:
[..]
Zul je nu toch op terug moeten komen he fucker.
Dit. Neem binten of agria. Niet schillen geeft vee l smaak en scheelt werk. 3:30 minuten voorbakken op 155 graden. Helemaal terug laten koelen. Afbakken op 175 graden, minuut of 3. Als je dik snijdt, iets langer voorbakken.quote:Op zondag 9 juli 2017 22:08 schreef Fer het volgende:
Het is van patat gemaakt
Snijden, voorbakken, afkoelen, afbakken.
Ossewit geeft een mooie boterige smaakquote:Op zondag 9 juli 2017 22:21 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Dit. Neem binten of agria. Niet schillen geeft vee l smaak en scheelt werk. 3:30 minuten voorbakken op 155 graden. Helemaal terug laten koelen. Afbakken op 175 graden, minuut of 3. Als je dik snijdt, iets langer voorbakken.
In ossewit frituren is het lekkerst. Maar mits de rest goed is werkt olie Heus ook wel.
Ja, het is lekkerder, geeft ook iets meer hartige smaak vind ik. Maar met olie kun je alsnog heel lekkere friet maken.quote:Op zondag 9 juli 2017 22:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ossewit geeft een mooie boterige smaak
Wel hoor. Er worden er ook zat van geteeld. Als jouw slager ze niet heeft zoek je een andere.quote:Op zondag 9 juli 2017 22:58 schreef Hyaenidae het volgende:
[..]
Leuke troll, maar bintjes zijn echt nergens meer te koop.
Fixed.quote:Op zondag 9 juli 2017 22:08 schreef Fer het volgende:
Het is van friet gemaakt
Snijden, voorbakken, afkoelen, afbakken.
Nee, totaal nietquote:Op zondag 9 juli 2017 20:47 schreef Atak het volgende:
[..]
Bij Vlaamse friet komt er mee bij kijken, pik.
Weet niet hoe ver je van de grens woont maar elke belgische supermarkt ligt er vol mee :-)quote:Op zondag 9 juli 2017 22:58 schreef Hyaenidae het volgende:
[..]
Leuke troll, maar bintjes zijn echt nergens meer te koop voor de modaaltjes.
Waarom afbakken in arachide olie en niet in Ossewit?quote:Op maandag 10 juli 2017 11:24 schreef anndb het volgende:
[..]
Weet niet hoe ver je van de grens woont maar elke belgische supermarkt ligt er vol mee :-)
Als je ze een beetje goed kan bewaren thuis kan je friet bakken tot je er ziek van bent.
En voorbakken in ossewit inderdaad en afbakken in arachide olie.
Volg altijd de manier van Peter Goossens en zijn perfecte frietjes, volgens mij doen ze het in de frituur ook zo in Belgiequote:Op maandag 10 juli 2017 12:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waarom afbakken in arachide olie en niet in Ossewit?
https://www.foodlog.nl/artikel/culinair-ontdekt-rundertalg/quote:Op maandag 10 juli 2017 12:12 schreef anndb het volgende:
[..]
Volg altijd de manier van Peter Goossens en zijn perfecte frietjes, volgens mij doen ze het in de frituur ook zo in Belgie
Het geheim van Peter Goossens’ perfect gebakken frietjes zit in het gebruik van twee friteuses. Een tip voor echte friet-freaks. Frieten krijgen een lekkere traditionele smaak door ze eerst in ossewit te pocheren. Mooi knapperig worden frietjes dan weer wanneer je ze nadien afbakt in olie die tegen hoge temperaturen bestand is, zoals arachideolie.
Arachideolie heeft 32% meervoudig onverzadigde vetzuren, en een lager rookpunt dan ossewit. Ossewit is vrijwel geheel verzadigd vet en enkelvoudig onverzadigd, wat het beter bestand maakt tegen oxidatie (er vormen zich veel minder vrije radicalen).quote:Op maandag 10 juli 2017 12:12 schreef anndb het volgende:
[..]
Volg altijd de manier van Peter Goossens en zijn perfecte frietjes, volgens mij doen ze het in de frituur ook zo in Belgie
Het geheim van Peter Goossens’ perfect gebakken frietjes zit in het gebruik van twee friteuses. Een tip voor echte friet-freaks. Frieten krijgen een lekkere traditionele smaak door ze eerst in ossewit te pocheren. Mooi knapperig worden frietjes dan weer wanneer je ze nadien afbakt in olie die tegen hoge temperaturen bestand is, zoals arachideolie.
meeste frietkotten in NL werken met een halffabricaat verse friet volgens mij, voorgebakken aangeleverd, gekoeld, maar niet diepgevroren.quote:Op maandag 10 juli 2017 12:58 schreef Weltschmerz het volgende:
Ossenwit laat de smaak van aardappel goed naar boven komen, en heeft niet dat vieze bijsmaakje van plantenvet. In mijn strikt anekdotische ervaring is dit ook wel ongeveer de beste tijd van het jaar qua aardappelsmaak. Verder lijkt zo'n verwaarloosd frietkot in een achterstandsregio ook de kans op heerlijke friet aanzienlijk te vergroten.
In Nederland snijden ze een of andere aardappel dikker, vriezen hem in, doen er 'patatkruiden' overheen en serveren het dan met gesuikerde frietsaus als 'Vlaamse friet'.
Het krokante laagje heeft te maken met het zetmeel, maar dat is niet alleen de reden om loskokers te nemen. Vastkokers kunnen ook, alleen worden die van binnen nooit zo los, met name omdat de cellen niet los van elkaar komen en ook niet kapot gaan. De pectine in de tussenlamel lost niet helemaal op en plakken dus nog tegen elkaar. Daarom blijven deze aardappelen stevig . Vastkokers kunnen ook best krokant worden, maar dan wel met een harde binnenkant. Heel raar is dat.quote:Op maandag 10 juli 2017 12:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Arachideolie heeft 32% meervoudig onverzadigde vetzuren, en een lager rookpunt dan ossewit. Ossewit is vrijwel geheel verzadigd vet en enkelvoudig onverzadigd, wat het beter bestand maakt tegen oxidatie (er vormen zich veel minder vrije radicalen).
Heel heet (meer dan 180 graden) frituren zorgt voor de vorming van veel Acrylamides.
Het krokant worden van friet heeft vooral te maken met het zetmeel gehalte van de aardappel. Daarom ook melig kokende aardappels als Bint of Agria gebruiken.
Zal wel weer niet mogen van Monsanto.quote:
Held! Als dit waar is jongen, van het weekend naar België rijden.quote:Op maandag 10 juli 2017 11:24 schreef anndb het volgende:
[..]
Weet niet hoe ver je van de grens woont maar elke belgische supermarkt ligt er vol mee :-)
Als je ze een beetje goed kan bewaren thuis kan je friet bakken tot je er ziek van bent.
En voorbakken in ossewit inderdaad en afbakken in arachide olie.
Waarom niet? Ik ken die niet.quote:Op maandag 10 juli 2017 20:03 schreef Dagoduck het volgende:
[..]
Zal wel weer niet mogen van Monsanto.
Dat bedrijf vraagt patenten aan op alle zaden zodat alleen zij die mogen verkopen. Boeren moeten een contract met hun afsluiten anders komen ze niet aan de zaden die ze willen hebben. Door dat contract te tekenen gaan ze ermee akkoord dat ze geen eigen zaden meer gebruiken (waar Monsanto geen patent op heeft en die misschien al honderd jaar door die familie wordt verbouwd), ze mogen zaden van voorgaande jaren niet meer bewaren voor het volgende jaar maar moeten het jaar erop weer nieuwe zaden aanschaffen bij Monsanto. Zo verdwijnen lokale zaden en gewassen en versprijdt het Monsanto-zaad zich overal.quote:
Mijn zaad is nog vrij verkrijgbaar.quote:Op maandag 10 juli 2017 22:06 schreef Dagoduck het volgende:
[..]
Dat bedrijf vraagt patenten aan op alle zaden zodat alleen zij die mogen verkopen.
Nog wel.quote:Op maandag 10 juli 2017 23:05 schreef Hyaenidae het volgende:
[..]
Mijn zaad is nog vrij verkrijgbaar.
De milieulobby heeft Bintjes verpest.quote:Op maandag 10 juli 2017 20:03 schreef Dagoduck het volgende:
[..]
Zal wel weer niet mogen van Monsanto.
Dat doet elke teler. Gewassen die ze zelf hebben ontwikkeld hebben ze het recht op, een aantal jaren.quote:Op maandag 10 juli 2017 22:06 schreef Dagoduck het volgende:
[..]
Dat bedrijf vraagt patenten aan op alle zaden zodat alleen zij die mogen verkopen.
Delhaize 100% zeker, rest zal ook zeker gewoon hebben liggenquote:Op maandag 10 juli 2017 21:46 schreef Hyaenidae het volgende:
[..]
Held! Als dit waar is jongen, van het weekend naar België rijden.![]()
Gewoon bij de Aldi ofzo?
nee van patattenquote:Op zondag 9 juli 2017 20:39 schreef jatochneetoch het volgende:
Het schijnt dat ze dat van aardappels maken.
Kijk dat is de echte en met uitzicht op de nepatoomquote:Op zondag 9 juli 2017 20:45 schreef Hyaenidae het volgende:
Nu krijg ik weer zin in friet.![]()
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
ja lekker smakeloze aviko in vloeibaar vet...blegh!quote:Op dinsdag 11 juli 2017 10:21 schreef pokkerdepok het volgende:
vette meuk... doe mij maar een nederlands patatje
nederlandse patat kan je ook zelf maken hoor... er zijn zat patazaken die dat doen. heerlijk.quote:Op dinsdag 11 juli 2017 15:13 schreef liedetector het volgende:
[..]
ja lekker smakeloze aviko in vloeibaar vet...blegh!
Troll gespotquote:Op zondag 9 juli 2017 21:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Maar goed, TS is deze
CUL / Friet uit de airfryer
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |