Fixed.quote:Op zondag 9 juli 2017 22:08 schreef Fer het volgende:
Het is van friet gemaakt
Snijden, voorbakken, afkoelen, afbakken.
Nee, totaal niet Wat jij als "Vlaamse friet" bestempelt, beschouwen ze in België als "American potatoes".quote:Op zondag 9 juli 2017 20:47 schreef Atak het volgende:
[..]
Bij Vlaamse friet komt er mee bij kijken, pik.
Weet niet hoe ver je van de grens woont maar elke belgische supermarkt ligt er vol mee :-)quote:Op zondag 9 juli 2017 22:58 schreef Hyaenidae het volgende:
[..]
Leuke troll, maar bintjes zijn echt nergens meer te koop voor de modaaltjes.
Waarom afbakken in arachide olie en niet in Ossewit?quote:Op maandag 10 juli 2017 11:24 schreef anndb het volgende:
[..]
Weet niet hoe ver je van de grens woont maar elke belgische supermarkt ligt er vol mee :-)
Als je ze een beetje goed kan bewaren thuis kan je friet bakken tot je er ziek van bent.
En voorbakken in ossewit inderdaad en afbakken in arachide olie.
Volg altijd de manier van Peter Goossens en zijn perfecte frietjes, volgens mij doen ze het in de frituur ook zo in Belgiequote:Op maandag 10 juli 2017 12:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waarom afbakken in arachide olie en niet in Ossewit?
https://www.foodlog.nl/artikel/culinair-ontdekt-rundertalg/quote:Op maandag 10 juli 2017 12:12 schreef anndb het volgende:
[..]
Volg altijd de manier van Peter Goossens en zijn perfecte frietjes, volgens mij doen ze het in de frituur ook zo in Belgie
Het geheim van Peter Goossens’ perfect gebakken frietjes zit in het gebruik van twee friteuses. Een tip voor echte friet-freaks. Frieten krijgen een lekkere traditionele smaak door ze eerst in ossewit te pocheren. Mooi knapperig worden frietjes dan weer wanneer je ze nadien afbakt in olie die tegen hoge temperaturen bestand is, zoals arachideolie.
Arachideolie heeft 32% meervoudig onverzadigde vetzuren, en een lager rookpunt dan ossewit. Ossewit is vrijwel geheel verzadigd vet en enkelvoudig onverzadigd, wat het beter bestand maakt tegen oxidatie (er vormen zich veel minder vrije radicalen).quote:Op maandag 10 juli 2017 12:12 schreef anndb het volgende:
[..]
Volg altijd de manier van Peter Goossens en zijn perfecte frietjes, volgens mij doen ze het in de frituur ook zo in Belgie
Het geheim van Peter Goossens’ perfect gebakken frietjes zit in het gebruik van twee friteuses. Een tip voor echte friet-freaks. Frieten krijgen een lekkere traditionele smaak door ze eerst in ossewit te pocheren. Mooi knapperig worden frietjes dan weer wanneer je ze nadien afbakt in olie die tegen hoge temperaturen bestand is, zoals arachideolie.
meeste frietkotten in NL werken met een halffabricaat verse friet volgens mij, voorgebakken aangeleverd, gekoeld, maar niet diepgevroren.quote:Op maandag 10 juli 2017 12:58 schreef Weltschmerz het volgende:
Ossenwit laat de smaak van aardappel goed naar boven komen, en heeft niet dat vieze bijsmaakje van plantenvet. In mijn strikt anekdotische ervaring is dit ook wel ongeveer de beste tijd van het jaar qua aardappelsmaak. Verder lijkt zo'n verwaarloosd frietkot in een achterstandsregio ook de kans op heerlijke friet aanzienlijk te vergroten.
In Nederland snijden ze een of andere aardappel dikker, vriezen hem in, doen er 'patatkruiden' overheen en serveren het dan met gesuikerde frietsaus als 'Vlaamse friet'.
Het krokante laagje heeft te maken met het zetmeel, maar dat is niet alleen de reden om loskokers te nemen. Vastkokers kunnen ook, alleen worden die van binnen nooit zo los, met name omdat de cellen niet los van elkaar komen en ook niet kapot gaan. De pectine in de tussenlamel lost niet helemaal op en plakken dus nog tegen elkaar. Daarom blijven deze aardappelen stevig . Vastkokers kunnen ook best krokant worden, maar dan wel met een harde binnenkant. Heel raar is dat.quote:Op maandag 10 juli 2017 12:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Arachideolie heeft 32% meervoudig onverzadigde vetzuren, en een lager rookpunt dan ossewit. Ossewit is vrijwel geheel verzadigd vet en enkelvoudig onverzadigd, wat het beter bestand maakt tegen oxidatie (er vormen zich veel minder vrije radicalen).
Heel heet (meer dan 180 graden) frituren zorgt voor de vorming van veel Acrylamides.
Het krokant worden van friet heeft vooral te maken met het zetmeel gehalte van de aardappel. Daarom ook melig kokende aardappels als Bint of Agria gebruiken.
Zal wel weer niet mogen van Monsanto.quote:
Held! Als dit waar is jongen, van het weekend naar België rijden.quote:Op maandag 10 juli 2017 11:24 schreef anndb het volgende:
[..]
Weet niet hoe ver je van de grens woont maar elke belgische supermarkt ligt er vol mee :-)
Als je ze een beetje goed kan bewaren thuis kan je friet bakken tot je er ziek van bent.
En voorbakken in ossewit inderdaad en afbakken in arachide olie.
Waarom niet? Ik ken die niet.quote:Op maandag 10 juli 2017 20:03 schreef Dagoduck het volgende:
[..]
Zal wel weer niet mogen van Monsanto.
Dat bedrijf vraagt patenten aan op alle zaden zodat alleen zij die mogen verkopen. Boeren moeten een contract met hun afsluiten anders komen ze niet aan de zaden die ze willen hebben. Door dat contract te tekenen gaan ze ermee akkoord dat ze geen eigen zaden meer gebruiken (waar Monsanto geen patent op heeft en die misschien al honderd jaar door die familie wordt verbouwd), ze mogen zaden van voorgaande jaren niet meer bewaren voor het volgende jaar maar moeten het jaar erop weer nieuwe zaden aanschaffen bij Monsanto. Zo verdwijnen lokale zaden en gewassen en versprijdt het Monsanto-zaad zich overal.quote:
Mijn zaad is nog vrij verkrijgbaar.quote:Op maandag 10 juli 2017 22:06 schreef Dagoduck het volgende:
[..]
Dat bedrijf vraagt patenten aan op alle zaden zodat alleen zij die mogen verkopen.
Nog wel.quote:Op maandag 10 juli 2017 23:05 schreef Hyaenidae het volgende:
[..]
Mijn zaad is nog vrij verkrijgbaar.
De milieulobby heeft Bintjes verpest.quote:Op maandag 10 juli 2017 20:03 schreef Dagoduck het volgende:
[..]
Zal wel weer niet mogen van Monsanto.
Dat doet elke teler. Gewassen die ze zelf hebben ontwikkeld hebben ze het recht op, een aantal jaren.quote:Op maandag 10 juli 2017 22:06 schreef Dagoduck het volgende:
[..]
Dat bedrijf vraagt patenten aan op alle zaden zodat alleen zij die mogen verkopen.
Delhaize 100% zeker, rest zal ook zeker gewoon hebben liggenquote:Op maandag 10 juli 2017 21:46 schreef Hyaenidae het volgende:
[..]
Held! Als dit waar is jongen, van het weekend naar België rijden.
Gewoon bij de Aldi ofzo?
nee van patattenquote:Op zondag 9 juli 2017 20:39 schreef jatochneetoch het volgende:
Het schijnt dat ze dat van aardappels maken.
Kijk dat is de echte en met uitzicht op de nepatoomquote:Op zondag 9 juli 2017 20:45 schreef Hyaenidae het volgende:
Nu krijg ik weer zin in friet.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |