abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 5 juli 2017 @ 21:48:05 #101
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_172201793
quote:
De buurt verbeteren of de sociaaleconomische positie van de buurtbewoners bevorderen zijn twee totaal verschillende beleidsdoelstellingen. Hoewel het gemiddelde van een buurt relatief gemakkelijk te verbeteren is door een meer gevarieerd woningaanbod te realiseren, zit de uitdaging er nu juist in om de oorspronkelijke, individuele bewoners meer kansen te bieden. En voor het bieden van meer kansen is fysiek ingrijpen in de woningvoorraad niet voldoende: een meer individuele aanpak via scholing en voorlichting is noodzakelijk aangezien de oorzaak van sociaaleconomische ongelijkheden niet ligt in de buurt waar iemand woont.
http://sargasso.nl/mengen-van-buurten-bestendigt-ongelijkheid/

quote:
Ik moest denken aan het onderwijs: nog los van de grote werkdruk die overleg met assertieve ouders oplegt, blijkt hun sterke betrokkenheid niet iedereen ten goede te komen. Omdat groepen ouders vooral hun eigen kinderen extra’s bieden, en omdat de sociale status van ouders doorwerkt in de verwachtingen die leerkrachten van verschillende leerlingen hebben, bevordert het onderwijs in Nederland juist ongelijkheid. Ouderbetrokkenheid kan zo averechts werken.

Orthopedagoog Eddie Denessen vroeg daarom in zijn oratie vorige week opnieuw aandacht voor die negatieve consequenties van hardnekkige onbedoelde vooroordelen. De Inspectie voor het onderwijs meldde het vorig jaar ook al: kinderen van ouders met een lagere sociaaleconomische status krijgen vaker een lager schooladvies, ook al presteren ze even goed. En al ruim voor het schooladvies aan het einde van de basisschool krijgen leerlingen verschillende opdrachten: bij zwakkere leerlingen zetten leerkrachten in op oefenen en onthouden. “Potentiële vwo’ers mogen vaker zelfstandig werken, nadenken en reflecteren,” aldus Denessen. “Als Fatima een fout maakt denken we al gauw dat ze het niet kan, als Sophie een fout maakt heeft ze niet goed opgelet”, schrijft ook sociaal- en organisatiepsycholoog Jojanneke van der Toorn in het vorige week gepubliceerde Wereld van verschil, een pleidooi van wetenschappers om structurele ongelijkheid te bestrijden.

Stay where they are

Het deed me sterk denken aan het artikel Helping them stay where they are; Status Effects on Dependency /Autonomy-Oriented Helping (2014). Met experimenten zochten Israëlische onderzoekers uit hoe mensen reageren op hulpvragen van mensen met een verschillende sociaaleconomische status. Wat bleek? Iemand met een lage status die om hulp vraagt, wordt snel gezien als passief en chronisch afhankelijk, en het probleem wordt aan de hulpzoeker zelf geweten. Gebrekkige motivatie, bijvoorbeeld. Hij krijgt eerder een kant-en-klare oplossing aangeboden die zijn afhankelijkheid bestendigt. Dan iemand met een hogere status: zijn hulpvraag wordt opgevat als een teken van kracht en onafhankelijkheid: het probleem zou eerder liggen aan de omstandigheden en hij krijgt een oplossing aangeboden die zijn autonomie bevordert.
https://www.nrc.nl/nieuws(...)lijk-lastig-a1565518

Vooral die laatste alinea hierboven is treffend en interessant. Kwaadaardige rechtse krachten maken daar misbruik van.

Citaat:
quote:
Dat laat onverlet dat er harder gewerkt moet worden in meer onzekere omstandigheden om die sociale daling te voorkomen. De mensen in de middengroepen hebben vaker twee inkomens nodig, dienen daarom vaker werk en zorgtaken te combineren en moeten steeds meer rekening houden met de flexibiliteit en tijdelijkheid van werk.
quote:
Voedselbank: Verbied ‘poffen’

De Voedselbank Stad Groningen roept het bedrijfsleven op niet langer spullen op de pof te verkopen. Dat helpt in de strijd tegen armoede.

De Voedselbank wil dat overheid en burgers samen optrekken tegen tweedeling en slechte schuldhulpverlening. Een einde aan het verkopen op de pof is daarbij een belangrijk middel.

‘Onnodig lang in grote problemen’

,,Eerst betalen, dan pas leveren. Als alle ondernemers dat introduceren, dringen ze de armoede in Nederland substantieel terug’’, schrijft de Voedselbank. Bij de Kredietbank moet het roer om. Volgens voorzitter Ulfert Molenhuis van de Voedselbank handelt die nu niet altijd in het belang van z’n klanten.

,,De Kredietbank zit vast aan zo veel regels en afspraken dat een wachtlijst van twee à drie jaar heel normaal is, terwijl dat spel binnen vier maanden op de rails hoort te staan. Inningskosten lopen torenhoog op en verdubbelen de schulden vaak. Uiteindelijk maken we met z’n allen kosten, zitten mensen onnodig lang in grote problemen en krijgen de schuldeisers maar een fractie van de schuld terug.’’

Scandinavisch model

Hij gooit de discussie over het Zweedse schuldhulpmodel op tafel. Daar zijn schuldhulpverleners, deurwaarders en bewindvoerders in dienst bij een onafhankelijke overheidsinstelling die alle incasso én zorg coördineert.

Het eigen risico in de zorg verergert de armoede. ,,In een rijk land als Nederland zou iedereen recht op medische zorg moeten hebben. Arme mensen hebben vaak geen verzekering. Bij een betalingsachterstand van de premie, gaat de inning naar het Justitieel Incassobureau. Dat kost 30 euro per maand extra tot de achterstand is weggewerkt. Kinderen zijn de dupe omdat ze bijvoorbeeld geen gebitsbeugel krijgen.’’

Koppeling

Financiële problemen leiden volgens de Voedselbank tot schaamte en onrust in het hoofd en daardoor minder kans op werk. Arme mensen zijn extra gedupeerd door de werkverdringing: studenten en hoger opgeleiden nemen in Groningen veel meer lager gewaardeerde banen over dan elders. Volgens de Voedselbank moet er vervoer naar werk in andere regio’s komen.

Rijkere Stadjers zouden arme medeburgers vaker kunnen helpen met kennis, ervaring en geld. De Voedselbank wil de koppeling van tien ‘rijke’ en ‘arme’ gezinnen in de Korrewegwijk (in samenwerking met het WIJ- team en de Raad van Kerken) uitbreiden naar vijftig in meerdere wijken. De Voedselbank heeft zevenhonderd klanten. Ze wil ook schoolspullen kopen voor brugklassers, collectes intensiveren en kunstveilingen houden voor het goede doel.

Ze gaat in september op haar nieuwe uitvalsbasis aan de Ulgersmaweg samenwerken met studenten, de Vakantiebank, Quiet (greep op je leven krijgen), Laat ze maar Lachen (maandelijks uitje voor arme kinderen) en de stichting Present (gratis klussen).
http://www.dvhn.nl/gronin(...)%80%99-22333674.html

Direct invoeren inderdaad. Ipv een hele schulden en sancties industrie faciliteren. Zullen de neuromarketeers en big data privacy slopers niet leuk vinden.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  woensdag 5 juli 2017 @ 21:48:44 #102
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_172201817
quote:
1s.gif Op woensdag 5 juli 2017 21:14 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zoals gewoonlijk ageer je, scheld je, maar ontwijk je inhoudelijke vragen.
Kom op klopje, geef eens antwoord, hoe ga jij de middenklasse ontlasten?
Correctie: ik ontwijk jou. De martelverheerlijker.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  woensdag 5 juli 2017 @ 22:04:37 #103
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_172202337
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  woensdag 5 juli 2017 @ 22:17:08 #104
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_172202733
quote:
0s.gif Op woensdag 5 juli 2017 21:48 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Correctie: ik ontwijk jou. De martelverheerlijker.
En weer aan het schelden, maar geen inhoudelijk antwoord.
Het mag weer duidelijk zijn, ageren ageren en overal tegen, maar nooit eens inhoudelijk antwoorden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 5 juli 2017 @ 22:18:36 #105
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_172202789
quote:
Linkjes dumpen kan je, maar inhoudelijk daar op ingaan ho maar. Stamtafelparolen uit cafe de Bijstand.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 5 juli 2017 @ 22:19:11 #106
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_172202814
Ben benieuwd hoe de neoliberalen zich hier onderuit lullen.

quote:
quote:
Mensen die een zwaar beroep hebben kunnen best eerder met pensioen, concludeert het Economisch Instituut voor de Bouw. De kosten van het eerder stoppen met werken zijn lang niet zo hoog als wordt gevreesd.

Over eerder stoppen met werken voor zware beroepen is al langer discussie. Vooral voor mensen in zware beroepen, bijvoorbeeld schilders, dakdekkers maar ook in mentaal belastende beroepen zoals ambulancemedewerkers of taxichauffeurs zou werken tot 67 jaar of langer onhaalbaar zijn. Maar ze eerder laten stoppen met werken kon niet, want te duur. In totaal gaat het om 140.000 tot 200.000 mensen die een zwaar beroep hebben.

Niet zo duur

Toch is het lang niet zo duur als werkgevers vrezen, zegt nu het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB). Als iedereen met een zwaar beroep drie jaar eerder zou stoppen met werken zou dat 300 miljoen euro kosten aan AOW en aanvullend pensioen. Vijf jaar eerder met pensioen gaan kost in totaal 500 miljoen euro per jaar.

Dat lijkt veel, maar die kosten gaan nog omlaag. Als mensen in zware beroepen eerder met pensioen gaan vallen ze, zo is de verwachting, ook niet eerder uit omdat ze hun werk niet meer aankunnen. Dat scheelt vervolgens weer in de kosten voor een arbeidsongeschiktheidsuitkering. In totaal zou dat 165 miljoen tot 220 miljoen euro opleveren.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  woensdag 5 juli 2017 @ 23:00:01 #107
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_172203927
quote:
7s.gif Op woensdag 5 juli 2017 22:19 schreef Papierversnipperaar het volgende:
Ben benieuwd hoe de neoliberalen zich hier onderuit lullen.


Tja, politiek was als de dood de pensioen problematiek aan te pakken, terwijl eigenlijk iedereen die een beetje nadacht al in de jaren 80 of zelfs jaren 70 duidelijk dat er wat moest veranderen. Pas eind jaren 90 durfde Eelco Brinkman (cda) dat op de politieke agenda te zetten.
Dit leverde het eerste kabinet op zonder het CDA op.
Pas dik tien jaar na Brinkman begon met te bewegen.
Als men in de jaren 80 de premies verhoogd had om maar wat te noemen, en dat in een pensioenpot had gestopt, dan waren de problemen nooit op getreden. Maar ja, politiek in NL is altijd een reagering, die handelen pas als de omstandigheden ze in hun reet bijten.
De pensioenfondsen van de mensen met zware beroepen hadden het natuurlijk ook kunnen doen.

Ik zie trouwens niet zo goed waarom je "de neoliberalen" dit op hun bord legt, wie zijn dat?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 5 juli 2017 @ 23:09:14 #108
312994 deelnemer
ff meedenken
pi_172204176
Het kan in dit topic toch niemand ontgaan, hoe manipulatief en hard sommige mensen in onze samenleving denken. Het maakt ook duidelijk hoezeer het neoliberalisme voor hun een prima kapstok is, om dit alles te rechtvaardigen (toch al 3 decennia onze nationale ideologische waarheid). Volgens mij hebben we een hele hoop populisten van het goede soort nodig, om daar wat aan te veranderen.
The view from nowhere.
  woensdag 5 juli 2017 @ 23:13:32 #109
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_172204288
quote:
0s.gif Op woensdag 5 juli 2017 23:09 schreef deelnemer het volgende:
Het kan in dit topic toch niemand ontgaan, hoe manipulatief en hard sommige mensen in onze samenleving denken. Het maakt ook duidelijk hoezeer het neoliberalisme voor hun een prima kapstok is, om dit alles te rechtvaardigen (toch al 3 decennia onze nationale ideologische waarheid). Volgens mij hebben we een hele hoop populisten van het goede soort nodig, om daar wat aan te veranderen.
Hoor weinig oplossingen van jouw kant van de schutting.
Ik stelde hem ook al aan klopje, maar nu ook aan jou, hoe zou jij de middenklassen ontlasten?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 5 juli 2017 @ 23:28:47 #110
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_172204696
De wachtlijsten zijn terug.

Zo, kan dat argument voor het huidige zorgstelsel ook in de prullenbak
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  woensdag 5 juli 2017 @ 23:29:53 #111
312994 deelnemer
ff meedenken
pi_172204724
quote:
Hoor weinig oplossingen van jouw kant van de schutting.
Ik stelde hem ook al aan klopje, maar nu ook aan jou, hoe zou jij de middenklassen ontlasten?
Wat ik opmerkelijk vind, is dat de almaar toenemen groei en productie verbeteringen, ertoe leiden dat we niets meer overeind kunnen houden. Dit is in de hele westerse wereld het geval. In de VS, dat hierin voorop loopt, loopt de ongelijkheid helemaal uit de klauw. Dat moet wel iets te maken hebben met het gevoerde beleid.

Ook opvallend is tegenwerking om naar dat beleid te kijken. Ik herinner me nog de ondermijning van iedereen die het begrip 'neoliberalisme' gebruikte. De VVD weigert mee te doen met de mini-enquete over belasting ontduiking. En beperkt zich nog tot particulieren. Bedrijven worden al helemaal niet aan de tand gevoeld. Volgens de laatste opiniepeilingen gaat de verrechtsing gewoon door.
The view from nowhere.
  woensdag 5 juli 2017 @ 23:31:55 #112
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_172204779
quote:
0s.gif Op woensdag 5 juli 2017 23:29 schreef deelnemer het volgende:

[..]

Wat ik opmerkelijk vind, is dat de almaar toenemen groei en productie verbeteringen, ertoe leiden dat we niets meer overeind kunnen houden. Dit is in de hele westerse wereld het geval. In de VS, dat hierin voorop loopt, loopt de ongelijkheid helemaal uit de klauw. Dat moet wel iets te maken hebben met het gevoerde beleid.

Ook opvallend is tegenwerking om naar dat beleid te kijken. Ik herinner me nog de ondermijning van iedereen die het begrip 'neoliberalisme' gebruikte. De VVD weigert mee te doen met de mini-enquete over belasting ontduiking. En beperkt zich nog tot particulieren. Bedrijven worden al helemaal niet aan de tand gevoeld. Volgens de laatste opiniepeilingen gaat de verrechtsing gewoon door.
Beantwoord de vraag eens.
Je klaagt over het beleid, kom eens met wat oplossingsrichtingen om de middenklassen te ontlasten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 5 juli 2017 @ 23:35:14 #113
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_172204859
quote:
0s.gif Op woensdag 5 juli 2017 23:09 schreef deelnemer het volgende:
Het kan in dit topic toch niemand ontgaan, hoe manipulatief en hard sommige mensen in onze samenleving denken. Het maakt ook duidelijk hoezeer het neoliberalisme voor hun een prima kapstok is, om dit alles te rechtvaardigen (toch al 3 decennia onze nationale ideologische waarheid). Volgens mij hebben we een hele hoop populisten van het goede soort nodig, om daar wat aan te veranderen.
Populisten hebben de neiging om blind te staren op de korte termijn. Terwijl de zwakte van het neoliberalisme in de middellange en lange termijn zit, ook voor de 'rijken'. De rijken in Brazilië zijn niet rijker, gelukkiger of veiliger dan in Noorwegen.
De neergang is niet enkel tov 2008, maar ook vanaf 1985 (in de relevante lijstjes)
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  woensdag 5 juli 2017 @ 23:44:21 #114
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_172205126
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  woensdag 5 juli 2017 @ 23:49:42 #115
312994 deelnemer
ff meedenken
pi_172205261
quote:
Beantwoord de vraag eens. Je klaagt over het beleid, kom eens met wat oplossingsrichtingen om de middenklassen te ontlasten.
De ideologie kan ik zelf analyseren, en die is eenzijdig en keihard.

De politieke en economische werkelijkheid is veel moeilijker te doorgronden. Mijn gevoel is dat mensen worden opgefokt! De overheid doet weinig moeite om het te analyseren, of ze deelt daarover geen informatie. De bevolking in dit land lijkt ook politiek ongeorganiseerd.

Beantwoord eens de vraag, geef even de oplossing, want samenlevingen zijn zo simpel. De suggestie dat iedere Fokker toch zo de antwoorden uit zijn mauw moet kunnen schudden, is populisme.
The view from nowhere.
  woensdag 5 juli 2017 @ 23:51:17 #116
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_172205299
quote:
0s.gif Op woensdag 5 juli 2017 23:49 schreef deelnemer het volgende:

[..]

De ideologie kan ik zelf analyseren, en die is eenzijdig en keihard.

De politieke en economische werkelijkheid is veel moeilijker te doorgronden. Mijn gevoel is dat mensen worden opgefokt! De overheid doet weinig moeite om het te analyseren, of ze deelt daarover geen informatie. De bevolking in dit land lijkt ook politiek ongeorganiseerd.

Beantwoord eens de vraag, geef even de oplossing, want samenlevingen zijn zo simpel. De suggestie dat iedere Fokker toch zo de antwoorden uit zijn mauw moet kunnen schudden, is populisme.
Kijk dit bedoel ik, geen oplossingen, zelfs geen idee in die richting.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 5 juli 2017 @ 23:54:58 #117
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_172205366
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  woensdag 5 juli 2017 @ 23:57:32 #118
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_172205418
quote:
1s.gif Op woensdag 5 juli 2017 23:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kijk dit bedoel ik, geen oplossingen, zelfs geen idee in die richting.
Voor Piet

https://www.rd.nl/verdrie(...)lijk-maakt-1.1413176
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  woensdag 5 juli 2017 @ 23:58:46 #119
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_172205446
quote:
1s.gif Op woensdag 5 juli 2017 23:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kijk dit bedoel ik, geen oplossingen, zelfs geen idee in die richting.
Puntensysteem omhoog, en de aanbevelingen die ze zelf doen is alvast een begin

https://mobile.twitter.com/Nieuwsuur/status/882697964870815744

Maar jij bent enkel aan het saboteren en manipuleren.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  woensdag 5 juli 2017 @ 23:59:34 #120
312994 deelnemer
ff meedenken
pi_172205467
quote:
Kijk dit bedoel ik, geen oplossingen, zelfs geen idee in die richting.
Alleen domme populisten zoeken iemand die gewoon alle antwoorden kent. Naar mijn idee moet je de richting van een antwoord zoeken in het gevoerde neoliberale beleid. Het werkt niet. Als het omgekeerd was zou rechts zou roepen: Kijk, het failliet van het beleid is nu duidelijk, eruit met die gekken.
The view from nowhere.
  donderdag 6 juli 2017 @ 00:01:05 #121
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_172205494
Klopje, je kan prima ageren, maar kom eens met een antwoord op de vraag.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 6 juli 2017 @ 00:02:24 #122
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_172205525
quote:
0s.gif Op woensdag 5 juli 2017 23:59 schreef deelnemer het volgende:

[..]

Alleen domme populisten zoeken iemand die gewoon alle antwoorden kent. Naar mijn idee moet je de richting van een antwoord zoeken in het gevoerde neoliberale beleid. Het werkt niet. Als het omgekeerd was zou rechts zou roepen: Kijk, het failliet van het beleid is nu duidelijk, eruit met die gekken.
Tja, je kan goed klagen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 6 juli 2017 @ 00:20:54 #123
312994 deelnemer
ff meedenken
pi_172205829
quote:
Tja, je kan goed klagen.
Naar de VS kijkend, dat hierin verder is gegaan, blijkt ook dat het niet werkt. Trickle down economics was onzin. De economische crisis hakte erin. De gestimuleerde huizen bubble bleek een molensteen. De corruptie is ondermijnend. Belastingparadijzen puilen uit van het geld. De druk op werknemers om dociel te zijn, is toegenomen. Maar niets van dat alles is zelfs maar het noemen waard, zo lijkt het.
The view from nowhere.
  donderdag 6 juli 2017 @ 06:30:05 #124
275286 Bondsrepubliek
Weltmeister 2014
pi_172207269
quote:
Kiezersbedrog

door Ewald Engelen
5 juli 2017

Het smoezeligste stukje politiek theater van dit jaar hebben we vorige week gezien. SP en PvdA probeerden afgelopen woensdag het toekomstige kabinet te committeren aan het strenge bonusbeleid voor banken dat onder Rutte-II is gelanceerd. Anders dan in de rest van de EU, waar bankbonussen niet hoger mogen zijn dan een keer het basissalaris, geldt in Nederland een plafond van eenvijfde.

Het is Nederlandse bankiers en politici met een financieel stockholmsyndroom, zoals de Amsterdamse D66-wethouder Kajsa Ollongren en VNO-baas Hans de Boer, al langer een doorn in het oog. De eersten omdat het ze direct in de portemonnee raakt – ook al bevat de wet allerlei sluiproutes die banken alsnog in staat stellen om de grootste gokkers veel meer uit te keren dan twintig procent van het basissalaris. Zoals Dijsselbloem en Rutte vorig jaar juni, vlak na de Brexit, bankiers uit de City niet nalieten te benadrukken.

En de laatsten omdat die zijn blijven hangen in het wereldbeeld van voor de crisis waarin zogenaamde ‘Global Cities’ onderling in een strijd op leven en dood waren verwikkeld om maar zoveel mogelijk banken en bankiers naar de eigen stad te halen teneinde kantorengetto’s als de Zuidas een beetje comfortabel te kunnen vullen. Toen de crisis uitbrak bleek dat een uiterst risicovolle strategie te zijn geweest. Hoe groter de bancaire sector, hoe groter de klap voor schatkist en dus belastingbetaler. In landen als Nederland, Ierland, IJsland en het Verenigd Koninkrijk wogen de kosten post-crisis niet op tegen de belastingbaten pre-crisis.

In de stofvrije beleidscapsule waar mensen als Ollongren en De Boer gedijen zijn dat futiliteiten die allang weer zijn vergeten. Ollongren lobbyt al maanden voor herziening van de bonuswet. Haar verleidingspogingen in Londen strandden namelijk steeds op dat vervloekte plafond. Vorige week kreeg ze bijval van De Boer, die op de voorpagina van De Telegraaf mocht uitpakken over de etentjes die hij met een paar grootbanken had gehad. Zeventienduizend banen hadden ze hem beloofd als Nederland de bonuswet zou versoepelen. De Boer, nooit te beroerd om de belangen van roofkapitalisten te draperen in een lulverhaal over het landsbelang, greep de gelegenheid met beide handen aan om het parlement op te roepen de motie naast zich neer te leggen.
Overigens heeft niemand de moeite genomen die zeventienduizend banen even te checken. De beste bron hiervoor is de Financial Times. Daarin schittert Amsterdam door afwezigheid. Luxemburg, Parijs, Frankfurt, Dublin worden allemaal genoemd. Maar Mokum, ho maar. Bovendien gaat het om zogenaamde ‘passporting rights’: de mogelijkheid om financiële onzinproducten vanuit de City in heel Europa te verkopen. Bij een harde Brexit verliezen Londense banken dat recht. Maar bankiers zouden geen bankiers zijn als ze daar geen slimmigheidje op zouden weten. Wat dacht u van brievenbusmaatschappijtjes op het continent met een receptioniste en een kamerplant? Probleem opgelost en de bankier kan lekker in Kensington blijven wonen. Hoezo zeventienduizend banen? Tot zover weinig nieuws. Misselijkmakend wordt het pas als een dag later de motie daadwerkelijk in de Kamer wordt behandeld. Allereerst trekt de ChristenUnie schielijk zijn handtekening onder de motie in. Het was namelijk oorspronkelijk een CU, SP en PvdA-initiatief. Niet meer. Segers wilde zogenaamd zijn handen vrijhouden voor de formatie. En dan krijg je de volgende krankjorume situatie: je stemt als partij tegen een motie die je zelf geïnitieerd hebt.

Het wordt nog erger. Je hebt als partij je kiezers beloofd voor streng bonusbeleid te zijn. Dat staat bijvoorbeeld in je programma en in de kieswijzer. Op pagina 67 heet het: ‘Wil de financiële sector weer een toonbeeld van degelijkheid worden, dan is het nodig dat veel evenwichtiger wordt omgegaan met risico’s en dat bonussen blijvend effectief aan banden worden gelegd, niet alleen door ze te maximeren, maar ook door de fiscale aftrekbaarheid van topsalarissen en bonussen te beperken.’

D66 idem dito. Op pagina 77 staat dat de partij de winstgevendheid van banken wil afremmen, waardoor aandeelhouders minder snel akkoord gaan met hoge bonussen. Ik citeer: ‘Wanneer kapitaalbuffers verhoogd worden, risico’s meer bij aandeelhouders worden gelegd (…) worden rendementen voor aandeelhouders lager en die zullen dan niet snel geneigd zijn om de hoge salarissen en bonussen die nu betaald worden bij banken, te blijven betalen.’

Ik geef u op een briefje dat Ollongren en De Boer in het regeerakkoord hun zin gaan krijgen. Kiezersbedrog is er nog een milde term voor.
https://www.groene.nl/artikel/kiezersbedrog
  donderdag 6 juli 2017 @ 09:32:58 #125
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_172208791
quote:
7s.gif Op woensdag 5 juli 2017 22:19 schreef Papierversnipperaar het volgende:
Ben benieuwd hoe de neoliberalen zich hier onderuit lullen.

[..]


[..]

Neoliberalen moedigen dit juist aan.
Ik zou eenieder met een zwaar beroep aanraden om 40k-60k te sparen om vervroegd met pensioen te kunnen. Dan hebben we het over 1.500 per jaar opzij zetten per arbeidsjaar. Iets minder op vakantie dan maar.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')