Meica macht das würstchen.quote:Op dinsdag 2 mei 2017 18:34 schreef goed_volk het volgende:
In de plaatselijke Duitse winkel kun je ze vinden.
Nurnbergerquote:Op dinsdag 2 mei 2017 18:47 schreef Zolderkamer het volgende:
Wat is een echte duitse braadworst? en wat is een echte duitse curryworst?
Zoveel soorten.. met en zonder darm.. verschillende kruiden etc...
Als er een Plus of Linders in de buurt is zou je kunnen vragen of ze de curryworsten van Keulen hebben of zouden kunnen bestellen. Hier in Zuid-Limburg hebben ze het in het assortiment. Nederlands streekproduct met een authentieke Duitse smaak.quote:
Waarom niet?quote:Op donderdag 4 mei 2017 16:46 schreef lemmethinkaboutit het volgende:
Thüringer worst![]()
Woon in Groningen, ga vaak boodschappen doen in Duitsland![]()
Neem aan dat dat geen mogelijkheid is, TS?
Herman Ze German heet die om precies te zijn, menigmaal een triple currywurst soldaat gemaakt daar! Heerlijkquote:Op dinsdag 2 mei 2017 20:58 schreef Deshain het volgende:
In London zit Herman the German, probeer het daar eens.
Zie post #13quote:Op donderdag 4 mei 2017 22:49 schreef Underdoggy het volgende:
[..]
Herman Ze German heet die om precies te zijn, menigmaal een triple currywurst soldaat gemaakt daar! Heerlijk
Vomar zit niet in west-brabantquote:Op vrijdag 5 mei 2017 01:05 schreef Foeksia het volgende:
Vomar verkoopt wel Duitse braadworst. Wellicht is het wat.https://www.vomar.nl/Vomar-Duitse-BBQ-Worst-280-g
Omdat de Currywurst daar is uitgevonden.quote:
Wat een onzin dat iets het beste is waar het ook uitgevonden is.quote:Op vrijdag 5 mei 2017 02:02 schreef Lunatiek het volgende:
[..]
Omdat de Currywurst daar is uitgevonden.
Ze hebben er zelfs een museum voor: http://currywurstmuseum.com/en/
Meeste Duitsers die ik ken vinden dat. Alleen de Berliner wees een bepaalde Imbiss aan als beste-worstenverkoper.quote:Op vrijdag 5 mei 2017 02:14 schreef MCH het volgende:
[..]
Wat een onzin dat iets het beste is waar het ook uitgevonden is.
Alleen domme blogs maken bepaalde tenten in Berlijn tot de beste currywurst spotsquote:Op vrijdag 5 mei 2017 02:25 schreef Lunatiek het volgende:
[..]
Meeste Duitsers die ik ken vinden dat. Alleen de Berliner wees een bepaalde Imbiss aan als beste-worstenverkoper.
Konnopke's in Prenzlauer Berg. Ik ben er geweest en het was niet slecht. Geen idee of dat nou de beste currywurst in Duitsland is.quote:Op vrijdag 5 mei 2017 02:25 schreef Lunatiek het volgende:
[..]
Meeste Duitsers die ik ken vinden dat. Alleen de Berliner wees een bepaalde Imbiss aan als beste-worstenverkoper.
Nee, een andere, in het westen. Ik zal later kijken of ik de naam kan achterhalen (kreeg alleen een instructie hoe er te komen).quote:Op vrijdag 5 mei 2017 02:32 schreef devzero het volgende:
[..]
Konnopke's in Prenzlauer Berg. Ik ben er geweest en het was niet slecht. Geen idee of dat nou de beste currywurst in Duitsland is.
De Döner is ook in Berlijn uitgevonden btwquote:Op vrijdag 5 mei 2017 02:02 schreef Lunatiek het volgende:
[..]
Omdat de Currywurst daar is uitgevonden.
Ze hebben er zelfs een museum voor: http://currywurstmuseum.com/en/
Er is geen "nederlandse" smaak van kerriepoeder, een Hindoestaanse kerrie smaakt compleet anders dan het AH huismerk en die weer anders dan Conimex. Er zijn vele variaties, van muf en scherp tot gelukzalig aromatisch. Is in D net zo.quote:Op vrijdag 5 mei 2017 08:19 schreef Lunatiek het volgende:
Maar om op TS terug te komen: voor Currywurst zijn 2 Duitse elementen nodig:
- de worst
- de saus
De worst kun je mogelijk in de supermarkt kopen, de juiste saus kan moeilijker zijn. De saus kun je eventueel zelf maken, maar currypoeder in Duitsland smaakt anders (zoeter) dan Nederlandse kerriepoedervarianten. Lastig ingredient dus.
Onzin, er zijn verhoudingsgewijs veel worstkramen die hun best doen met een puike worst van een slager en zelf hun saus maken. En ja, het is gewoon snackvoer, maar hoeveel versmelters ken je in NL met iets anders dan fabriekssnacks en fabriekssauzen?quote:Op vrijdag 5 mei 2017 08:49 schreef sirdanilot het volgende:
Bratwurst ja, dat is echt heel lekker. Gewoon afhalen bij de Afhaalduitser om de hoek.... oh wacht !
Currywurst snap ik echt niet. Het is gewoon een worstje dat drijft in veel te veel van die goedkope currysaus uit zo een grote fles met 'gewürz" erop. Of heb ik dan geen goede gehad? Het was nabij Nuernberg dus dan zou je toch een authentieke goedde verwachten. Ik snap de fascinatie daarmee niet zo iig.
Maar die currysaus is toch gewoon precies hetzelfde als wat je in NL kunt kopen in die grote HELA flessen met ,,Gewuerz" erop?quote:Op vrijdag 5 mei 2017 09:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Onzin, er zijn verhoudingsgewijs veel worstkramen die hun best doen met een puike worst van een slager en zelf hun saus maken. En ja, het is gewoon snackvoer, maar hoeveel versmelters ken je in NL met iets anders dan fabriekssnacks en fabriekssauzen?
Ja, er zijn worstkramen die dat gebruikenquote:Op vrijdag 5 mei 2017 09:37 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Maar die currysaus is toch gewoon precies hetzelfde als wat je in NL kunt kopen in die grote HELA flessen met ,,Gewuerz" erop?
Curry 36quote:Op vrijdag 5 mei 2017 02:51 schreef Lunatiek het volgende:
[..]
Nee, een andere, in het westen. Ik zal later kijken of ik de naam kan achterhalen (kreeg alleen een instructie hoe er te komen).
Ja nou wat is er dan bijzonder aan?quote:Op vrijdag 5 mei 2017 09:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, er zijn worstkramen die dat gebruiken
Vind jij. Een ander hoeft dat dus niet te vinden.quote:Op vrijdag 5 mei 2017 10:19 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
maar uiteindelijk is en blijft het gewoon een zoete kleverige saus. Een beetje daarvan vind ik lekker maar niet een hele zee.
Konnopke's?quote:Op vrijdag 5 mei 2017 02:25 schreef Lunatiek het volgende:
[..]
Meeste Duitsers die ik ken vinden dat. Alleen de Berliner wees een bepaalde Imbiss aan als beste-worstenverkoper.
Als het nou een lekkere jus was, okay. Maar gewoon curry??!quote:Op vrijdag 5 mei 2017 10:30 schreef lemmethinkaboutit het volgende:
[..]
Vind jij. Een ander hoeft dat dus niet te vinden.
Curryworst met een hele sloot curry
En ik vind dat niet. Gek he, andere meningenquote:Op vrijdag 5 mei 2017 10:32 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ik vind dat een saus voor een beetje erbij.
dit dus.quote:
Snackbar/imbiss is eigenlijk toch gewoon hetzelfde principe alleen met een iets andere invulling door de culturere verschillen.quote:Op vrijdag 5 mei 2017 10:32 schreef sirdanilot het volgende:
Dit is dus waarom we in NL geen afhaalduitsers hebben.
Woon in Roosendaal. Dat is me net iets te ver rijden voor een paar worsten.quote:Op donderdag 4 mei 2017 16:46 schreef lemmethinkaboutit het volgende:
Thüringer worst![]()
Woon in Groningen, ga vaak boodschappen doen in Duitsland![]()
Neem aan dat dat geen mogelijkheid is, TS?
Drank, Drogisterij artikelen, vlees en worstwaren inkopen, daar tanken en je hebt het er dik uit.quote:Op vrijdag 5 mei 2017 10:40 schreef Rorsach het volgende:
[..]
Woon in Roosendaal. Dat is me net iets te ver rijden voor een paar worsten.
Zoiets verwachtte ik alquote:Op vrijdag 5 mei 2017 10:40 schreef Rorsach het volgende:
[..]
Woon in Roosendaal. Dat is me net iets te ver rijden voor een paar worsten.
Krakauerquote:Op vrijdag 5 mei 2017 10:44 schreef Rorsach het volgende:
ZOu zoiets te vinden zijn in een Poolse supermarkt? Of hebben die weer hun eigen worsten?
Polen hebben hun eigen worsten maar die zijn zeker niet slecht, integendeel, uitstekende worstmakers in Polen. Varkensvlees en worsten zijn belangrijk in de Poolse keuken.quote:Op vrijdag 5 mei 2017 10:44 schreef Rorsach het volgende:
ZOu zoiets te vinden zijn in een Poolse supermarkt? Of hebben die weer hun eigen worsten?
Huh?quote:
Zoals hier niet in elke snackbar de pindasaus hetzelfde is.quote:Op vrijdag 5 mei 2017 12:48 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Huh?
De currywurst die ik in Duitsland kreeg (omgeving Nuernberg) was echt met een currysaus die precies hierop leek.
Misschien, in elk geval was het in die straat. Maar het zag er lang zo gelikt niet uit als op de foto's van Curry 36. Ik twijfel, ik herinner me vooral een shabby loket, aanbevolen door een Berlijner die het als een Geheimtipp doorgaf. Volgens mij was het iets verder die straat in.quote:
Ja ok maar het is en blijft allemaal gewoon curry. Niet echt bijzonder dus en niet echt een saus om zeeën van te serveren. Een klein dotje prima maar meer niet.quote:Op vrijdag 5 mei 2017 13:05 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
Zoals hier niet in elke snackbar de pindasaus hetzelfde is.
Als je een bakje in de supermarkt koopt van Meica zit daar weer een hele vloeibare currysaus bij met een los zakje poeder.
Voor mij kan er nooit genoeg saus of jus zijn. Ook dat is verder persoonlijk. Volgende keer als je het besteld gewoon netjes vragen om weinig saus.quote:Op vrijdag 5 mei 2017 13:43 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ja ok maar het is en blijft allemaal gewoon curry. Niet echt bijzonder dus en niet echt een saus om zeeën van te serveren. Een klein dotje prima maar meer niet.
Ja maar dan heb ik gewoon een worst met curry.quote:Op vrijdag 5 mei 2017 13:46 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
Voor mij kan er nooit genoeg saus of jus zijn. Ook dat is verder persoonlijk. Volgende keer als je het besteld gewoon netjes vragen om weinig saus.,
Als je de fles in Duitsland koopt staat er uiteraard wel gewurz op.quote:Op vrijdag 5 mei 2017 09:39 schreef sirdanilot het volgende:
Oh vroeger stond het er volgens mij in het duits op. Blijkbaar nu niet meer.
Ik ken die nog v an vroeger.
We hadden ze gewoon uit nederland maar vroeger werd dat nog niet vertaald, of stond er op de achterkant duits of zo.quote:Op vrijdag 5 mei 2017 14:57 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Als je de fles in Duitsland koopt staat er uiteraard wel gewurz op.
Zou best kunnen hoor dat het gewoon de algemene naam was vroeger. Btw het is wel de beste curry.quote:Op vrijdag 5 mei 2017 14:59 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
We hadden ze gewoon uit nederland maar vroeger werd dat nog niet vertaald, of stond er op de achterkant duits of zo.
Maar het is sowieso dat merk.
hier in utrecht had een aldi een tijdje van die kant en klaar pakjes met curryworst en saus. effe in de magnetron. was best lekker.quote:Op vrijdag 5 mei 2017 10:43 schreef lemmethinkaboutit het volgende:
[..]
Zoiets verwachtte ik aljammer. Dan idd maar supermarkten afstruinen
heb ze geloof ik wel eens bij Aldi gezien.
Je kunt toch goedeworst kopen, de Currygewürz-Ketchup en dan zelf wat experimenteren?quote:Op zondag 7 mei 2017 14:06 schreef anndb het volgende:
Maar niemand weet dus waar in NL/BE online te bestellen?
Ik zie in Nederland wel steeds vaker restaurants en ook lunchrooms welke ze serveren, zou toch ergens verkrijgbaar moeten zijn zonder naar DE te moeten.
Zo is dat. Overigens in Nederland zie je steeds meer verse friet en zelfs regelmatig versgemaakte gehaktballetjes of stoofvlees.quote:Op vrijdag 5 mei 2017 09:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Onzin, er zijn verhoudingsgewijs veel worstkramen die hun best doen met een puike worst van een slager en zelf hun saus maken. En ja, het is gewoon snackvoer, maar hoeveel versmelters ken je in NL met iets anders dan fabriekssnacks en fabriekssauzen?
Bedoel je die Beierse Weisswurst, of die licht rozige grijswitte rostbratwurst van kalfsvlees?quote:Op zondag 7 mei 2017 19:06 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Zo is dat. Overigens in Nederland zie je steeds meer verse friet en zelfs regelmatig versgemaakte gehaktballetjes of stoofvlees.
Ik vind die witte worst altijd erg lekker. Met senf uiteraard. Yummie.
Nee, de beierse! Met een goede hefe weizen en beierse mosterd hmmmmmm.....quote:Op zondag 7 mei 2017 19:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bedoel je die Beierse Weisswurst, of die licht rozige grijswitte rostbratwurst van kalfsvlees?
En een paar radijsjes. Münchener Fruhstuckquote:Op zondag 7 mei 2017 20:31 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Nee, de beierse! Met een goede hefe weizen en beierse mosterd hmmmmmm.....
Heerlijkquote:Op zondag 7 mei 2017 21:07 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En een paar radijsjes. Münchener Fruhstuck
Tijdje terug het ik Serviettenknoedel van Bretzeln gemaakt, wow, dat is lekkerquote:Op zondag 7 mei 2017 21:17 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Heerlijk
Sowieso houd ik wel van dat Bayerische. Overigens kan ik austro-hongaars voedsel ook goed waarderen. Spatzle, knoedels, topfenknockerl.... geweldige deegwaren hebben ze.
Goed spul, ik vind germknoedel ook lekkerquote:Op zondag 7 mei 2017 21:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Tijdje terug het ik Serviettenknoedel van Bretzeln gemaakt, wow, dat is lekker
de Kalbsbratwurst is mijn favoriet.quote:Op dinsdag 2 mei 2017 19:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nurnberger
Rostbratwurst
Currywurst
Frankfurter
Knackwurst
Rindswurst
Kalbsbratwurst
Schlesischebratwurst
Thuringer Rostbratwurst
Zijn zoveel variaties, en in NL vrijwel onbekend.
Als je eens in Emmerich bent, Decks Frische Kuche, een mengeling van snackbar en middageten restaurantje hebben een erg goed met huisgemaakte saus en ze maken ook hun Mayonaise zelfquote:Op maandag 8 mei 2017 12:22 schreef Soohr het volgende:
[..]
de Kalbsbratwurst is mijn favoriet.
Goede currysaus erbij, uitje erover en je hebt gelijk saus voor je patat.
Waarom zou je zo ver omrijden voor een lelijke kutstad?quote:Op maandag 8 mei 2017 13:20 schreef lemmethinkaboutit het volgende:
Dit weekend boodschappen gedaan in Emden![]()
Pakje Thüringer worst meegenomen
Dit soort opmerkingen fleuren echt ieder topic weer op!quote:Op maandag 8 mei 2017 20:10 schreef MCH het volgende:
[..]
Waarom zou je zo ver omrijden voor een lelijke kutstad?
Nou en of maar ik neem aan dat jij wel eens in Emden bent geweest?quote:Op maandag 8 mei 2017 21:16 schreef Smallish het volgende:
[..]
Dit soort opmerkingen fleuren echt ieder topic weer op!
Omrijden impliceert dat je ergens anders heen gaat. Ik ging naar Emden. Voor de boodschappen.quote:Op maandag 8 mei 2017 20:10 schreef MCH het volgende:
[..]
Waarom zou je zo ver omrijden voor een lelijke kutstad?
Ze hebben daar alleen supermarkten die je ook veel dichterbij Groningen hebt. Dan is het toch stom om dat extra eind te rijden voor boodschappen. Kijk als je het combineert met een open dag of fabrieksbezoek VW kan ik het begrijpen.quote:Op dinsdag 9 mei 2017 09:11 schreef lemmethinkaboutit het volgende:
[..]
Omrijden impliceert dat je ergens anders heen gaat. Ik ging naar Emden. Voor de boodschappen.
Ik ben naar het Dollart center geweest, ik vind dat leuk en dat hoef je verder niet te begrijpen hoor knul.quote:Op dinsdag 9 mei 2017 09:44 schreef MCH het volgende:
[..]
Ze hebben daar alleen supermarkten die je ook veel dichterbij Groningen hebt. Dan is het toch stom om dat extra eind te rijden voor boodschappen. Kijk als je het combineert met een open dag of fabrieksbezoek VW kan ik het begrijpen.
quote:Op dinsdag 9 mei 2017 09:49 schreef lemmethinkaboutit het volgende:
[..]
Ik ben naar het Dollart center geweest, ik vind dat leuk en dat hoef je verder niet te begrijpen hoor knul.
De Lidl heeft momenteel Thüringer Rostbratwurst in het zomerassortiment. (BBQquote:
Made in Holland zeker?quote:Op donderdag 11 mei 2017 15:50 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
De Lidl heeft momenteel Thüringer Rostbratwurst in het zomerassortiment. (BBQ. )
Nee. Zijn dezelfde die in Duitsland het hele jaar door in de Lidl liggen. Uit Duitsland.quote:
Dan fiets ik zo even via de Lidl weer naar huis.quote:Op donderdag 11 mei 2017 15:50 schreef nogeenoudebekende het volgende:
De Lidl heeft momenteel Thüringer Rostbratwurst in het zomerassortiment. (BBQ. )
Heb ze gisteren gekocht nav dit topicquote:Op donderdag 11 mei 2017 15:50 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
De Lidl heeft momenteel Thüringer Rostbratwurst in het zomerassortiment. (BBQ. )
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |