Meica macht das würstchen.quote:Op dinsdag 2 mei 2017 18:34 schreef goed_volk het volgende:
In de plaatselijke Duitse winkel kun je ze vinden.
Nurnbergerquote:Op dinsdag 2 mei 2017 18:47 schreef Zolderkamer het volgende:
Wat is een echte duitse braadworst? en wat is een echte duitse curryworst?
Zoveel soorten.. met en zonder darm.. verschillende kruiden etc...
Als er een Plus of Linders in de buurt is zou je kunnen vragen of ze de curryworsten van Keulen hebben of zouden kunnen bestellen. Hier in Zuid-Limburg hebben ze het in het assortiment. Nederlands streekproduct met een authentieke Duitse smaak.quote:
Waarom niet?quote:Op donderdag 4 mei 2017 16:46 schreef lemmethinkaboutit het volgende:
Thüringer worst
Woon in Groningen, ga vaak boodschappen doen in Duitsland
Neem aan dat dat geen mogelijkheid is, TS?
Herman Ze German heet die om precies te zijn, menigmaal een triple currywurst soldaat gemaakt daar! Heerlijkquote:Op dinsdag 2 mei 2017 20:58 schreef Deshain het volgende:
In London zit Herman the German, probeer het daar eens.
Zie post #13quote:Op donderdag 4 mei 2017 22:49 schreef Underdoggy het volgende:
[..]
Herman Ze German heet die om precies te zijn, menigmaal een triple currywurst soldaat gemaakt daar! Heerlijk
Vomar zit niet in west-brabantquote:Op vrijdag 5 mei 2017 01:05 schreef Foeksia het volgende:
Vomar verkoopt wel Duitse braadworst. Wellicht is het wat.https://www.vomar.nl/Vomar-Duitse-BBQ-Worst-280-g
Omdat de Currywurst daar is uitgevonden.quote:
Wat een onzin dat iets het beste is waar het ook uitgevonden is.quote:Op vrijdag 5 mei 2017 02:02 schreef Lunatiek het volgende:
[..]
Omdat de Currywurst daar is uitgevonden.
Ze hebben er zelfs een museum voor: http://currywurstmuseum.com/en/
Meeste Duitsers die ik ken vinden dat. Alleen de Berliner wees een bepaalde Imbiss aan als beste-worstenverkoper.quote:Op vrijdag 5 mei 2017 02:14 schreef MCH het volgende:
[..]
Wat een onzin dat iets het beste is waar het ook uitgevonden is.
Alleen domme blogs maken bepaalde tenten in Berlijn tot de beste currywurst spots Come on, het gaat om een worst in sausquote:Op vrijdag 5 mei 2017 02:25 schreef Lunatiek het volgende:
[..]
Meeste Duitsers die ik ken vinden dat. Alleen de Berliner wees een bepaalde Imbiss aan als beste-worstenverkoper.
Konnopke's in Prenzlauer Berg. Ik ben er geweest en het was niet slecht. Geen idee of dat nou de beste currywurst in Duitsland is.quote:Op vrijdag 5 mei 2017 02:25 schreef Lunatiek het volgende:
[..]
Meeste Duitsers die ik ken vinden dat. Alleen de Berliner wees een bepaalde Imbiss aan als beste-worstenverkoper.
Nee, een andere, in het westen. Ik zal later kijken of ik de naam kan achterhalen (kreeg alleen een instructie hoe er te komen).quote:Op vrijdag 5 mei 2017 02:32 schreef devzero het volgende:
[..]
Konnopke's in Prenzlauer Berg. Ik ben er geweest en het was niet slecht. Geen idee of dat nou de beste currywurst in Duitsland is.
De Döner is ook in Berlijn uitgevonden btwquote:Op vrijdag 5 mei 2017 02:02 schreef Lunatiek het volgende:
[..]
Omdat de Currywurst daar is uitgevonden.
Ze hebben er zelfs een museum voor: http://currywurstmuseum.com/en/
Er is geen "nederlandse" smaak van kerriepoeder, een Hindoestaanse kerrie smaakt compleet anders dan het AH huismerk en die weer anders dan Conimex. Er zijn vele variaties, van muf en scherp tot gelukzalig aromatisch. Is in D net zo.quote:Op vrijdag 5 mei 2017 08:19 schreef Lunatiek het volgende:
Maar om op TS terug te komen: voor Currywurst zijn 2 Duitse elementen nodig:
- de worst
- de saus
De worst kun je mogelijk in de supermarkt kopen, de juiste saus kan moeilijker zijn. De saus kun je eventueel zelf maken, maar currypoeder in Duitsland smaakt anders (zoeter) dan Nederlandse kerriepoedervarianten. Lastig ingredient dus.
Onzin, er zijn verhoudingsgewijs veel worstkramen die hun best doen met een puike worst van een slager en zelf hun saus maken. En ja, het is gewoon snackvoer, maar hoeveel versmelters ken je in NL met iets anders dan fabriekssnacks en fabriekssauzen?quote:Op vrijdag 5 mei 2017 08:49 schreef sirdanilot het volgende:
Bratwurst ja, dat is echt heel lekker. Gewoon afhalen bij de Afhaalduitser om de hoek.... oh wacht !
Currywurst snap ik echt niet. Het is gewoon een worstje dat drijft in veel te veel van die goedkope currysaus uit zo een grote fles met 'gewürz" erop. Of heb ik dan geen goede gehad? Het was nabij Nuernberg dus dan zou je toch een authentieke goedde verwachten. Ik snap de fascinatie daarmee niet zo iig.
Maar die currysaus is toch gewoon precies hetzelfde als wat je in NL kunt kopen in die grote HELA flessen met ,,Gewuerz" erop?quote:Op vrijdag 5 mei 2017 09:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Onzin, er zijn verhoudingsgewijs veel worstkramen die hun best doen met een puike worst van een slager en zelf hun saus maken. En ja, het is gewoon snackvoer, maar hoeveel versmelters ken je in NL met iets anders dan fabriekssnacks en fabriekssauzen?
Ja, er zijn worstkramen die dat gebruikenquote:Op vrijdag 5 mei 2017 09:37 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Maar die currysaus is toch gewoon precies hetzelfde als wat je in NL kunt kopen in die grote HELA flessen met ,,Gewuerz" erop?
Curry 36quote:Op vrijdag 5 mei 2017 02:51 schreef Lunatiek het volgende:
[..]
Nee, een andere, in het westen. Ik zal later kijken of ik de naam kan achterhalen (kreeg alleen een instructie hoe er te komen).
Ja nou wat is er dan bijzonder aan?quote:Op vrijdag 5 mei 2017 09:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, er zijn worstkramen die dat gebruiken
Vind jij. Een ander hoeft dat dus niet te vinden.quote:Op vrijdag 5 mei 2017 10:19 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
maar uiteindelijk is en blijft het gewoon een zoete kleverige saus. Een beetje daarvan vind ik lekker maar niet een hele zee.
Konnopke's?quote:Op vrijdag 5 mei 2017 02:25 schreef Lunatiek het volgende:
[..]
Meeste Duitsers die ik ken vinden dat. Alleen de Berliner wees een bepaalde Imbiss aan als beste-worstenverkoper.
Als het nou een lekkere jus was, okay. Maar gewoon curry??!quote:Op vrijdag 5 mei 2017 10:30 schreef lemmethinkaboutit het volgende:
[..]
Vind jij. Een ander hoeft dat dus niet te vinden.
Curryworst met een hele sloot curry
En ik vind dat niet. Gek he, andere meningenquote:Op vrijdag 5 mei 2017 10:32 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ik vind dat een saus voor een beetje erbij.
dit dus.quote:
Snackbar/imbiss is eigenlijk toch gewoon hetzelfde principe alleen met een iets andere invulling door de culturere verschillen.quote:Op vrijdag 5 mei 2017 10:32 schreef sirdanilot het volgende:
Dit is dus waarom we in NL geen afhaalduitsers hebben.
Woon in Roosendaal. Dat is me net iets te ver rijden voor een paar worsten.quote:Op donderdag 4 mei 2017 16:46 schreef lemmethinkaboutit het volgende:
Thüringer worst
Woon in Groningen, ga vaak boodschappen doen in Duitsland
Neem aan dat dat geen mogelijkheid is, TS?
Drank, Drogisterij artikelen, vlees en worstwaren inkopen, daar tanken en je hebt het er dik uit.quote:Op vrijdag 5 mei 2017 10:40 schreef Rorsach het volgende:
[..]
Woon in Roosendaal. Dat is me net iets te ver rijden voor een paar worsten.
Zoiets verwachtte ik al jammer. Dan idd maar supermarkten afstruinen heb ze geloof ik wel eens bij Aldi gezien.quote:Op vrijdag 5 mei 2017 10:40 schreef Rorsach het volgende:
[..]
Woon in Roosendaal. Dat is me net iets te ver rijden voor een paar worsten.
Krakauerquote:Op vrijdag 5 mei 2017 10:44 schreef Rorsach het volgende:
ZOu zoiets te vinden zijn in een Poolse supermarkt? Of hebben die weer hun eigen worsten?
Polen hebben hun eigen worsten maar die zijn zeker niet slecht, integendeel, uitstekende worstmakers in Polen. Varkensvlees en worsten zijn belangrijk in de Poolse keuken.quote:Op vrijdag 5 mei 2017 10:44 schreef Rorsach het volgende:
ZOu zoiets te vinden zijn in een Poolse supermarkt? Of hebben die weer hun eigen worsten?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |