Uh, China heeft 3.12 triljoen aan foreign cash reserves, meer dan wie dan ook op de planeet. Verder, hoe denk jij dat de VS iets kan doen aan wat voor plannen dan ook van China? Oorlogje beginnen? Handelsoorlog?quote:Op maandag 6 maart 2017 18:02 schreef DeParo het volgende:
[..]
China probeert op dit moment vooral geld weg te zetten om de kapitaalstromen op gang te houden en zo de problemen met kapitaalstromen binnen de eigen markt enigszins te verdoezelen, dat er geopolitieke mogelijkheden zijn met in de markten stappen van Amerikaanse zuiderburen is overduidelijk, ik denk alleen dat China het geld niet meer heeft om echt een enorm verschil te maken. Misschien komt er ooit nog wat terecht van die plannen om een kanaal te maken door Nicaragua ze schijnen er eindelijk mee begonnen te zijn, maar voor de rest, te laat. Bovendien laat Amerika natuurlijk niet sollen in haar eigen achtertuin.
Eigenlijk is het iets van 2.9 maar foreign cash reserves zijn vooral een graadmeter voor de stand van zaken. Voor het eerst in zes jaar is namelijk de foreign cash reserve onder de 3 triljoen gevallen. Beijing is op dit moment veel meer gaan letten op het wegzetten van buitenlandse reserves. Zelfs staatsbedrijven hebben momenteel moeite om hun geld offshore te brengen. Het is wel interessant omdat dit er al een tijdje aan zat te komen, maar eerst werd verwacht dat vooral kleinere Chinese bedrijven getroffen zouden worden, de impact is alleen veel groter dan verwacht. Dit is nu onderwerp van gesprek, dat bedrijven en Beijing zich richten op projecten en markten die ze al hebben gestart en betreden zal wel zo blijven, nieuwe markten en investeringen als in Zuid- en Midden-Amerika lijken me toch erg twijfelachtig.quote:Op maandag 6 maart 2017 18:05 schreef Tijger_m het volgende:
[..]
Uh, China heeft 3.12 triljoen aan foreign cash reserves, meer dan wie dan ook op de planeet. Verder, hoe denk jij dat de VS iets kan doen aan wat voor plannen dan ook van China? Oorlogje beginnen? Handelsoorlog?
Amerika de banden aanhalen?quote:Op maandag 6 maart 2017 18:15 schreef DeParo het volgende:
[..]
Eigenlijk is het iets van 2.9 maar foreign cash reserves zijn vooral een graadmeter voor de stand van zaken. Voor het eerst in zes jaar is namelijk de foreign cash reserve onder de 3 triljoen gevallen. Beijing is op dit moment veel meer gaan letten op het wegzetten van buitenlandse reserves. Zelfs staatsbedrijven hebben momenteel moeite om hun geld offshore te brengen. Het is wel interessant omdat dit er al een tijdje aan zat te komen, maar eerst werd verwacht dat vooral kleinere Chinese bedrijven getroffen zouden worden, de impact is alleen veel groter dan verwacht. Dit is nu onderwerp van gesprek, dat bedrijven en Beijing zich richten op projecten en markten die ze al hebben gestart en betreden zal wel zo blijven, nieuwe markten en investeringen als in Zuid- en Midden-Amerika lijken me toch erg twijfelachtig.
Hoe Amerika gaat voorkomen dat China investeert in deze contreien? Dat kan op talloze manieren, goedschiks en kwaadschiks, enerzijds door zelf de banden meer aan te halen anderzijds door de duimschroeven aan te halen. Het is niet voor niks dat ondanks de linkse bewegingen in de eigen achtertuin de Sovjet-Unie nooit echt voet heeft kunnen zetten in dit gebied, slechts even in Cuba, en dan hebben we het niet eens echt over handel.
China is de tweede grootste zakenpartner van iedereen. Als China een rol van betekenis wilt spelen zoals gesuggereerd in het artikel dan verwacht je dezelfde investeringen en grootschalige projecten als in andere werelddelen. Dat zie ik dus zo snel niet gebeuren. Bovendien moet je nagaan dat dit zakenpartnerschap vooral gebaseerd is op de export van raw material naar China. Met de slowdown van de Chinese groei is de vraag naar deze producten sterk afgenomen.quote:Op maandag 6 maart 2017 18:22 schreef invalidusername het volgende:
[..]
Amerika de banden aanhalen?Nadat ze zojuist een handelsoorlog hebben aangekondigd met de hele wereld, maar Midden en Zuid Amerika in het bijzonder? De banden aanhalen met die cirminelen, rapists en banenafpakkers?
Hoe bedoel je of China het verschl gaat maken. Ze zijn al de tweede grootste zakenpartner van Zuid Amerika, ze gaan het niet zijn, ze zijn het al.
https://www.bloomberg.com(...)ina-in-latin-america
Op buitenlands gebied heeft hij toch blijvend gefaald.quote:Op maandag 6 maart 2017 18:40 schreef Monolith het volgende:
Aardig stukje over de publieke opinie omtrent Obama:
https://projects.fivethirtyeight.com/obama-polling-trends/
De national debt stat is verwarrend: een dalende lijn met de tekst "concern about the national debt has increased". Dus minder mensen denken dat men zich meer zorgen maakt?quote:Op maandag 6 maart 2017 18:40 schreef Monolith het volgende:
Aardig stukje over de publieke opinie omtrent Obama:
https://projects.fivethirtyeight.com/obama-polling-trends/
De deal met Iran is natuurlijk legendarisch. Alleen zionistische klootzakken willen daarover mopperen.quote:Op maandag 6 maart 2017 18:50 schreef DeParo het volgende:
Op buitenlands gebied heeft hij toch blijvend gefaald.
Het percentage mensen dat zich meer zorgen is gaan maken ('over the recent years') over de hoogte van de nationale schuld is dalende.quote:Op maandag 6 maart 2017 18:51 schreef crystal_meth het volgende:
[..]
De national debt stat is verwarrend: een dalende lijn met de tekst "concern about the national debt has increased". Dus minder mensen denken dat men zich meer zorgen maakt?
Iran heeft op dit moment alle financiele ruimte om de voorbereidingen te treffen binnen een paar maanden een atoomprogramma op touw te zetten, dat is geen leugen, dat is het echte risico. Van de week kocht Iran bijvoorbeeld enkele Russische raketten soort van, die konden ze onder het wapenembargo niet kopen, het enige doel van deze raketten was en is om een Israelische aanval op nucleaire installaties te voorkomen. Het probleem met de deal is dat het atoomprogramma niet blijvend wordt voorkomen, het wordt slechts bevroren, terwijl Iran militaire wetenschappelijke en financiele capaciteiten opbouwt kan het over enkele jaren weer het programma hervatten, sancties en embargo's kunnen heringevoerd worden, maar Iran zal dan een stuk verder zijn dan een paar jaar geleden en slechts enkele maanden hebben om het programma te voltooien in deze.quote:Op maandag 6 maart 2017 18:57 schreef Ringo het volgende:
[..]
De deal met Iran is natuurlijk legendarisch. Alleen zionistische klootzakken willen daarover mopperen.
LOL, ik wist niet dat borderadjustmenttax en tariffs tegenwoordig inhielden dat je een geld zak komt brengen. En dat make American inhoudt make South Americanquote:Op maandag 6 maart 2017 18:44 schreef DeParo het volgende:
[..]
China is de tweede grootste zakenpartner van iedereen. Als China een rol van betekenis wilt spelen zoals gesuggereerd in het artikel dan verwacht je dezelfde investeringen en grootschalige projecten als in andere werelddelen. Dat zie ik dus zo snel niet gebeuren. Bovendien moet je nagaan dat dit zakenpartnerschap vooral gebaseerd is op de export van raw material naar China. Met de slowdown van de Chinese groei is de vraag naar deze producten sterk afgenomen.
Waar moeten die nieuwe investeringen dan naar toe gaan als Raw Material schijnbaar niet meer voldoet in deze, Zuid- en Midden-Amerika hebben genoegen alternatieven en zijn een stuk diverser dan een tal van andere landen, maar dat vergt dus wel weer compleet nieuwe investeringen en projecten die China op dit moment in deze contreien een stuk minder heeft.
We zullen zien hoe principieel deze landen zijn als Amerika plotseling voor de deur staat met een grote zak geld.
Wacht maar af, veel Amerikaanse grootmachten verlaten nu buitenlandse markten en keren terug naar Amerika, het zal me weinig verbazen als ze binnen enkele jaren met die grote zak geld plotseling op de stoep staan, tarieven of niet, bovendien is dat allemaal nog in onderhandeling. Zolang de grote blonde leider maar hard genoeg geschreeuwd heeft om in ieder geval de indruk te doen wekken dat hij de beste deal er uit heeft gesleept en Amerikaanse banen heeft geredquote:Op maandag 6 maart 2017 19:09 schreef invalidusername het volgende:
[..]
LOL, ik wist niet dat borderadjustmenttax en tariffs tegenwoordig inhielden dat je een geld zak komt brengen. En dat make American inhoudt make South American
Ik zal Trump wel niet helemaal begrepen hebben dan....
Het lijkt me weinig prettig in een dergelijk instabiele regio dat er nog een land met nucleaire wapens kan dreigen.quote:Op maandag 6 maart 2017 19:10 schreef Ringo het volgende:
Tja, Iran is een volwaardige natiestaat, ik zie niet in waarom juist dat land aan de leiband van de internationale gemeenschap moet lopen, niets mis met wetenschappelijke ontwikkeling en innovatie, daar worden burgers alleen maar beter van. En het lijkt me alleen maar verstandig als het land zich kan wapenen tegen mogelijke Israëlische agressie.
DeParo heeft een neiging voor de Israelische belangen te gaan. En Israel is verre van blij met die deal...quote:Op maandag 6 maart 2017 18:57 schreef Ringo het volgende:
[..]
De deal met Iran is natuurlijk legendarisch. Alleen zionistische klootzakken willen daarover mopperen.
Ze hebben ook een leuke interactieve app op https://fivethirtyeight.com/features/science-isnt-broken/#part1 over wetenschappelijke publicaties.. met economische data van 1948 tot 2015 kan je voor beide partijen aantonen dat ze goed of slecht waren voor de economie, slechts een kwestie van de juiste gegevens te kiezen (werkloosheid, inflatie, GDP, stock market; president, gouverneurs, senatoren, volksvertegenwoordigers).quote:Op maandag 6 maart 2017 18:40 schreef Monolith het volgende:
Aardig stukje over de publieke opinie omtrent Obama:
https://projects.fivethirtyeight.com/obama-polling-trends/
Nou en? Het zou niet het eerste land op de wereld zijn dat daarover beschikt.quote:Op maandag 6 maart 2017 19:03 schreef DeParo het volgende:
[..]
Iran heeft op dit moment alle financiele ruimte om de voorbereidingen te treffen binnen een paar maanden een atoomprogramma op touw te zetten, dat is geen leugen, dat is het echte risico. Van de week kocht Iran bijvoorbeeld enkele Russische raketten soort van, die konden ze onder het wapenembargo niet kopen, het enige doel van deze raketten was en is om een Israelische aanval op nucleaire installaties te voorkomen. Het probleem met de deal is dat het atoomprogramma niet blijvend wordt voorkomen, het wordt slechts bevroren, terwijl Iran militaire wetenschappelijke en financiele capaciteiten opbouwt kan het over enkele jaren weer het programma hervatten, sancties en embargo's kunnen heringevoerd worden, maar Iran zal dan een stuk verder zijn dan een paar jaar geleden en slechts enkele maanden hebben om het programma te voltooien in deze.
Als de deal het nucleaire arsenaal van Iran had afgebouwd dan was ik een stuk positiever geweest, maar het enige doel van dit akkoord was het akkoord zelf, het heeft de regio een stuk instabieler gemaakt en dat staat volledig los van Israel in deze.quote:Op maandag 6 maart 2017 19:18 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
DeParo heeft een neiging voor de Israelische belangen te gaan. En Israel is verre van blij met die deal...
Bron?quote:Op maandag 6 maart 2017 19:12 schreef DeParo het volgende:
[..]
Wacht maar af, veel Amerikaanse grootmachten verlaten nu buitenlandse markten en keren terug naar Amerika, het zal me weinig verbazen als ze binnen enkele jaren met die grote zak geld plotseling op de stoep staan, tarieven of niet, bovendien is dat allemaal nog in onderhandeling. Zolang de grote blonde leider maar hard genoeg geschreeuwd heeft om in ieder geval de indruk te doen wekken dat hij de beste deal er uit heeft gesleept en Amerikaanse banen heeft gered.
Als we een wereld willen met meer kernwapens, sure, dan mag Iran ze ook hebben. Als we dat niet willen dan gaat het niet om oh zij wel dus mag de rest ze ook, dan betekent het gewoon hard zijn, verder is Iran natuurlijk een volslagen ander land, midden in een instabiele regio, des te meer reden om een kernwapen in hun handen te voorkomen zou ik zo denken.quote:Op maandag 6 maart 2017 19:22 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Nou en? Het zou niet het eerste land op de wereld zijn dat daarover beschikt.
Maar de belangen van Israel tellen voor jou meer dan die van welk land dan ook. En dat terwijl Israel sinds het bestaan toch echt meer smetten op het blazoen heeft dan Iran in diezelfde tijdspanne..
Anyway: het is off topic, dit topic/deze topicreeks gaat over (de regering) Trump.
Dus laten we terug gaan naar dat onderwerp.
Het is ook vrijwel onmogelijk om harde causale verbanden te leggen tussen beleid en economisch effect.quote:Op maandag 6 maart 2017 19:20 schreef crystal_meth het volgende:
[..]
Ze hebben ook een leuke interactieve app op https://fivethirtyeight.com/features/science-isnt-broken/#part1 over wetenschappelijke publicaties.. met economische data van 1948 tot 2015 kan je voor beide partijen aantonen dat ze goed of slecht waren voor de economie, slechts een kwestie van de juiste gegevens te kiezen (werkloosheid, inflatie, GDP, stock market; president, gouverneurs, senatoren, volksvertegenwoordigers).
Pakistan is wel buitengewoon stabiel? Of de VS onder Trump? Of Noord-Korea? Maar we dwalen af.. Dit topic gaat NIET over Obamaquote:Op maandag 6 maart 2017 19:25 schreef DeParo het volgende:
[..]
Als we een wereld willen met meer kernwapens, sure, dan mag Iran ze ook hebben. Als we dat niet willen dan gaat het niet om oh zij wel dus mag de rest ze ook, dan betekent het gewoon hard zijn, verder is Iran natuurlijk een volslagen ander land, midden in een instabiele regio, des te meer reden om een kernwapen in hun handen te voorkomen zou ik zo denken.
Instabieler? Waarom? Anyway: misschien moet er maar een apart topic hierover. Als het er al niet is.quote:Op maandag 6 maart 2017 19:23 schreef DeParo:
[..]
Als de deal het nucleaire arsenaal van Iran had afgebouwd dan was ik een stuk positiever geweest, maar het enige doel van dit akkoord was het akkoord zelf, het heeft de regio een stuk instabieler gemaakt en dat staat volledig los van Israel in deze.
quote:Op maandag 6 maart 2017 19:25 schreef DeParo het volgende:
[..]
Als we een wereld willen met meer kernwapens, sure, dan mag Iran ze ook hebben. Als we dat niet willen dan gaat het niet om oh zij wel dus mag de rest ze ook, dan betekent het gewoon hard zijn, verder is Iran natuurlijk een volslagen ander land, midden in een instabiele regio, des te meer reden om een kernwapen in hun handen te voorkomen zou ik zo denken.
quote:That said, being that there is no viable alternative to this deal, those who support it correctly argue that the deal is good as it potentially delays Iran’s ambition to acquire nuclear weapons for at least 10 years; it requires Tehran to reduce its stockpile of enriched uranium by 98 percent, disables the Arak facility from producing weapons-grade plutonium, reduces the number of centrifuges by two thirds, converts the Fordow facility into a research center, and allows for unprecedented intrusive inspections.
In addition, the deal would lengthen (from a few months to a year) the timeframe in which Iran could reach the breakout point, which would give the U.S. more time to act, even militarily. Finally, supporters suggest that a more prosperous and secure Iran might give up its drive to obtain nuclear weapons and may even become a constructive player in the community of nations.
Bron?quote:Op maandag 6 maart 2017 19:24 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
het zal me weinig verbazen als ze binnen enkele jaren met die grote zak geld plotseling op de stoep staan, tarieven of niet, bovendien is dat allemaal nog in onderhandeling. Zolang de grote blonde leider maar hard genoeg geschreeuwd heeft om in ieder geval de indruk te doen wekken dat hij de beste deal er uit heeft gesleept en Amerikaanse banen heeft gered.
Deze landen hebben natuurlijk al veel langer een kernwapen, Noord-Korea heeft ondanks de embargo's en sancties een kernwapen weten te maken, zeg nou niet dat ze het daar niet hebben geprobeerd tegen te houden.quote:Op maandag 6 maart 2017 19:27 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Pakistan is wel buitengewoon stabiel? Of de VS onder Trump? Of Noord-Korea? Maar we dwalen af.. Dit topic gaat NIET over Obama
Compleet vertekend beeld, zelfs het hoofd van de IAE heeft kritiek geuit op het feit dat Iran niks heeft hoeven afbreken maar vooral heeft moeten voorkomen, waarom omdat dit soort berekening niet in rekening brengen dat Iran, indien rijker en met meer capaciteiten, juist in deze periode veel meer zekerheden heeft kunnen bouwen om de bouwtijd tot een paar maanden te reduceren. Waar Iran onder belabberde omstandigheden jaren deed om te komen waar ze tot voor de akkoorden waren hebben ze er nu slechts veel minder tijd voor nodig, bovendien kan de suggestie worden gewekt dat Iran indien rijker en meer ontwikkeld dat soort wapens niet meer wilt hebben, wat een naiviteit, met dezelfde denkwijze kan je beredeneren dat over tien jaar Amerika misschien een veel kleinere rol speelt in het Midden-Oosten, laat staan dat ze dan nog militair in staat zijn, of de bereidheid hebben, om het programma tegen te houden bijvoorbeeld.quote:
Ik denk dat ik gezien de trend mijn adem maar niet zal inhouden.....quote:Op maandag 6 maart 2017 19:12 schreef DeParo het volgende:
[..]
Wacht maar af, veel Amerikaanse grootmachten verlaten nu buitenlandse markten en keren terug naar Amerika, het zal me weinig verbazen als ze binnen enkele jaren met die grote zak geld plotseling op de stoep staan, tarieven of niet, bovendien is dat allemaal nog in onderhandeling. Zolang de grote blonde leider maar hard genoeg geschreeuwd heeft om in ieder geval de indruk te doen wekken dat hij de beste deal er uit heeft gesleept en Amerikaanse banen heeft gered.
Indien China echt de intentie heeft om gebruik te maken van de Amerikaanse kwetsbaarheid in Zuid- en Midden-Amerika dan lijkt het me toch volstreekt onvoorstelbaar dat Amerika dit gewoon laat gebeuren in deze.quote:Op maandag 6 maart 2017 19:39 schreef invalidusername het volgende:
[..]
Ik denk dat ik gezien de trend mijn adem maar niet zal inhouden.....
De luchtdoelraketten (S-300) waar je het over hebt waren in 2007 door Iran gekocht van Rusland, lang voor de deal. En nee, op deze defensieve systemen was geen wapenembargo van kracht.quote:Op maandag 6 maart 2017 19:03 schreef DeParo het volgende:
Van de week kocht Iran bijvoorbeeld enkele Russische raketten soort van, die konden ze onder het wapenembargo niet kopen, het enige doel van deze raketten was en is om een Israelische aanval op nucleaire installaties te voorkomen.
Iran's nucleaire capaciteiten zijn niet enkel bevroren, maar ook significant teruggeschroefd.quote:Het probleem met de deal is dat het atoomprogramma niet blijvend wordt voorkomen, het wordt slechts bevroren, terwijl Iran militaire wetenschappelijke en financiele capaciteiten opbouwt kan het over enkele jaren weer het programma hervatten, sancties en embargo's kunnen heringevoerd worden, maar Iran zal dan een stuk verder zijn dan een paar jaar geleden en slechts enkele maanden hebben om het programma te voltooien in deze.
Dus? Dat zegt toch voldoende. Iran had al die tijd om de deal tegen te houden, met de recente testen laat het land exact zien waar het staat in deze, en hier was wel degelijk sprake van een wapenembargo (deze ging van kracht in 2010).quote:Op maandag 6 maart 2017 19:43 schreef Stabiel het volgende:
[..]
De luchtdoelraketten (S-300) waar je het over hebt waren in 2007 door Iran gekocht van Rusland, lang voor de deal. En nee, op deze defensieve systemen was geen wapenembargo van kracht.
De nucleare capaiciteiten zijn over het algemeen bevroren, de gebrekkige kennis over de deal is dan in deze geheel wederzijds, nogmaals van het grotere plaatje is niks afgebroken wat kan voorkomen dat Iran binnen enkele maanden een nucleair wapen bouwt. Wat voornamelijk teruggeschroefd is zijn de directe voorraden nodig om een wapen te bouwen, van de faciliteiten om die voorraden opnieuw aan te leggen, de structurele randen van het programma, dat is bevroren, niets meer.quote:Iran's nucleaire capaciteiten is niet enkel bevroren, maar ook teruggeschroefd.
Ik blijf me verbazen over de gebrekkige kennis van veel mensen omtrent deze deal.
Dat zou dan het enige deel van de aarde zijn waar ze dat niet gewoon hebben laten gebeuren.quote:Op maandag 6 maart 2017 19:43 schreef DeParo het volgende:
[..]
Indien China echt de intentie heeft om gebruik te maken van de Amerikaanse kwetsbaarheid in Zuid- en Midden-Amerika dan lijkt het me toch volstreekt onvoorstelbaar dat Amerika dit gewoon laat gebeuren in deze.
Ik denk dat de Chinese koopkracht en intenties ook enigszins worden overschat. Dat zie je dus momenteel ook in Midden- en Zuid-Amerika, enkele jaren geheel lyrisch over wat China wel allemaal niet kon kopen en op touw kon zetten, nu vooral bezorgd in de zin dat ze niet denken dat Chinese investeringen de lokale economie ook maar enigszins op gang gaat brengen. Misschien heeft Amerika dat helemaal niet zo verkeerd gezien.quote:Op maandag 6 maart 2017 19:50 schreef invalidusername het volgende:
[..]
Dat zou dan het enige deel van de aarde zijn waar ze dat niet gewoon hebben laten gebeuren.
Niet zo vreemd voor een land waar elke 4 jaar de koers 180 graden draait, of haar eigen bestuur gijzelt. Amerika is al tijden volstrekt stuurloos, vandaar dat Oceanie, zuid Oost Azie, Midden Oosten en Afrika vol staat met Chinese strategische investeringen.
Amerikaanse bedrijven zijn meer bezig hoe ze hun financial engineering nog extremer kunnen maken, de rest is bijzaak. En voor de Amerikaanse politiek geldt mutatis mutandis het zelfde.
Het is een broken country wat op schuld, leverage en make-believe draait.
Ik denk dat je dat verkeerd ziet,en ik zie de facto wat anders in MIdden- en Zuid-Amerika. En ook overigens in de wereld.quote:Op maandag 6 maart 2017 19:52 schreef DeParo het volgende:
[..]
Ik denk dat de Chinese koopkracht en intenties ook enigszins worden overschat. Dat zie je dus momenteel ook in Midden- en Zuid-Amerika, enkele jaren geheel lyrisch over wat China wel allemaal niet kon kopen en op touw kon zetten, nu vooral bezorgd in de zin dat ze niet denken dat Chinese investeringen de lokale economie ook maar enigszins op gang gaat brengen. Misschien heeft Amerika dat helemaal niet zo verkeerd gezien.
Tijd om wat tegen te houden? De systemen waren in 2007 door Iran gekocht, en nadien voor onbepaalde tijd uitgesteld door significant lobbyen van Israël, waarbij Israël volgens de berichten drone-technologie naar Rusland heeft geëxporteerd als wederkerigheid.quote:Op maandag 6 maart 2017 19:48 schreef DeParo het volgende:
Dus? Dat zegt toch voldoende. Iran had al die tijd om de deal tegen te houden, met de recente testen laat het land exact zien waar het staat in deze, en hier was wel degelijk sprake van een wapenembargo (deze ging van kracht in 2010).
Iran heeft meer dan 12.000 van zijn centrifuges ontmanteld, haar plutonium reaktor in Arak volgegooid met cement zodat het niet meer operationeel is en 98% van haar nucleaire brandstof geëxporteerd naar Rusland. Dit is niet enkel een simpele bevriezing.quote:De nucleare capaiciteiten zijn over het algemeen bevroren, de gebrekkige kennis over de deal is dan in deze geheel wederzijds, nogmaals van het grotere plaatje is niks afgebroken wat kan voorkomen dat Iran binnen enkele maanden een nucleair wapen bouwt. Wat voornamelijk teruggeschroefd is zijn de directe voorraden nodig om een wapen te bouwen, van de faciliteiten om die voorraden opnieuw aan te leggen, de structurele randen van het programma, dat is bevroren, niets meer.
Ik denk niet dat ik dat verkeerd ziequote:Op maandag 6 maart 2017 19:59 schreef invalidusername het volgende:
[..]
Ik denk dat je dat verkeerd ziet,en ik zie de facto wat anders in MIdden- en Zuid-Amerika. En ook overigens in de wereld.
Ze zijn inderdaad vrij goed in timen. Het liefste investeren ze als bidder of last resort.quote:Op maandag 6 maart 2017 20:08 schreef DeParo het volgende:
[..]
Ik denk niet dat ik dat verkeerd zie. China is op dit moment niet voor niets erg terughoudend met de grootschalige investeringen.
Zover ik weet heeft Rusland zelf ivm het wapenembargo 2010 de levering van deze raketten bevroren, misschien hadden ze dat niet hoeven doen dat zou kunnen, het is hoe dan ook toch gebeurd. Dat Iran nogmaals verder gaat met kopen en testen zegt voldoende over hun intenties.quote:Op maandag 6 maart 2017 20:00 schreef Stabiel het volgende:
[..]
Tijd om wat tegen te houden? De systemen waren in 2007 door Iran gekocht, en nadien voor onbepaalde tijd uitgesteld door significant lobbyen van Israël, waarbij Israël volgens de berichten drone-technologie naar Rusland heeft geëxporteerd als wederkerigheid.
Zoals ik al zei, de wapenembargo die van kracht was verbood niet het verkoop en levering van deze wapensystemen aan Iran. Lees het document er maar op na.
Iran mag gewoon verdergaan met het onderzoeken en ontwikkelen van een nieuwe generatie centrifuges, Iran heeft geen van de nucleaire faciliteite hoeven ontmantelen en mag nucleair materiaal blijven produceren, bovendien zijn vooral de controlemechanismes en manieren om de afspraken te enforcen zeer twijfelachtig, dat bleek volgens mij ook al enkele maanden terug bij controles, de technische verminderingen en bevriezen van de structuren verandert weinig. Dan hebben we het nog niet eens over de capaciteiten die Iran in de komende jaren kan opbouwen terwijl de structuur dus nog in principe gewoon overeind staat.quote:Iran heeft meer dan 12.000 van zijn centrifuges ontmanteld, haar plutonium reaktor in Arak volgegooid met cement zodat het niet meer operationeel is en 98% van haar nucleaire brandstof geëxporteerd naar Rusland. Dit is niet enkel een simpele bevriezing.
https://www.ft.com/content/091677dc-f8ec-11e6-bd4e-68d53499ed71quote:Op maandag 6 maart 2017 20:18 schreef invalidusername het volgende:
[..]
Ze zijn inderdaad vrij goed in timen. Het liefste investeren ze als bidder of last resort.
Wat denk jij, vindt de Chinese overheid Dick Clark Productions, the company behind the Golden Globe Awards een strategische investering?quote:Op maandag 6 maart 2017 20:23 schreef DeParo het volgende:
[..]
https://www.ft.com/content/091677dc-f8ec-11e6-bd4e-68d53499ed71
Dat valt mee.
quote:The volume of buyouts in January and February this year was still higher than in 2015 -- Chinese companies have announced 14 cross-border transactions worth more than $100m a piece since the start of the year, according to Thomson Reuters
Typisch.. Die andere woordvoerder (-ster in dit geval, zie in de comments vh topic in NWS) wist er ook al niks zinnigs over te zeggen..quote:Op maandag 6 maart 2017 20:33 schreef SureD1 het volgende:
Spicey weigert verdere info te geven over Trump
zijn tweet storm...
Sarah Huckabee ja... Mika Brzezinski sprak haar via de camera direct toe van Sarah, je moet na dit debacle nog verder met je carrière, laat je niet zo voor het karretje spannen...quote:Op maandag 6 maart 2017 20:38 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Verrassend.. Die andere woordvoerder (-ster in dit geval, zie topic in NWS) wist er ook al niks zinnigs over te zeggen..
quote:Op maandag 6 maart 2017 20:40 schreef SureD1 het volgende:
[..]
Sarah Huckabee ja... Mika Brzezinski sprak haar via de camera direct toe van Sarah, je moet na dit debacle nog verder met je carrière, laat je niet zo voor het karretje spannen...
Wat een jodenstreek van haar!quote:Op maandag 6 maart 2017 20:40 schreef SureD1 het volgende:
[..]
Sabbat is voorbij he, Ivanka zal hem wel weer zijn telefoon hebben afgenomen...
Pers klaagt nu bij Spicey dat ze POTUS vandaag niet te zien krijgen... misschien is hij voor straf opgesloten in een kastquote:Op maandag 6 maart 2017 20:41 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Ik begin idd onderhand serieus te denken dat zijn telefoon is afgepakt als hij 24 uur niet getweet heeft![]()
Donald Ducks the question.quote:Op maandag 6 maart 2017 20:52 schreef SureD1 het volgende:
[..]
Pers klaagt nu bij Spicey dat ze POTUS vandaag niet te zien krijgen... misschien is hij voor straf opgesloten in een kast
Batterijlader verstoptquote:Op maandag 6 maart 2017 20:41 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Ik begin idd onderhand serieus te denken dat zijn telefoon is afgepakt als hij 24 uur niet getweet heeft![]()
Eerder op dit gedeelte:quote:Op maandag 6 maart 2017 20:33 schreef invalidusername het volgende:
[..]
Wat denk jij, vindt de Chinese overheid Dick Clark Productions, the company behind the Golden Globe Awards een strategische investering?Verstandige mensen die Chinezen. Het lijkt wel Nintex den tweede hier.
Ik denk wel dat ze geld zouden hebben voor Syngenta, Ausgrid, Kuka, Osram, etc, of bijvoorbeeld die Mexicaanse olievelden waar ze net de rechten van gekocht hebben
Of probeerde je hierop te wijzen:
[..]
quote:High quality global journalism requires investment. Please share this article with others using the link below, do not cut & paste the article. See our T&Cs and Copyright Policy for more detail. Email ftsales.support@ft.com to buy additional rights.
https://www.ft.com/content/091677dc-f8ec-11e6-bd4e-68d53499ed71
But China’s massive dollar reserves, long a critical tool for propping up the value of the renminbi as companies sought dollars, have fallen below $3tn for the first time in six years. And the country’s forex regulator has indicated that halting capital outflows will trump company growth overseas. “China has become much more sensitive as foreign reserves pass below $3tn . . . Even state-owned enterprises are having trouble getting money offshore,” said Hong Hao, head of research and strategy at Bank of Communications International Securities. “The reach of Chinese companies is getting limited.”
quote:Op maandag 6 maart 2017 20:52 schreef SureD1 het volgende:
[..]
Pers klaagt nu bij Spicey dat ze POTUS vandaag niet te zien krijgen... misschien is hij voor straf opgesloten in een kast
Vandaar dat het zo lang duurt:"Waar moet ik een kruisje zetten, Steve?"quote:Op maandag 6 maart 2017 21:14 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]![]()
Nah, dat zal wel niet... Hij moet iig die nwe immigratie EO tekenen
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |