spannend.quote:Op vrijdag 3 maart 2017 21:12 schreef fietsie het volgende:
Hier is het inmiddels stil. Alles slaapt.
Eega is vandaag op 2 plekken aan dr gezicht geopereerd; binnenkort uitslag of het narigheid was of gewoon goedaardig raar gegroeid.
hmm ja ze waren 4 en 6 ofzo dat ik daar in huis kwam en schenen eerder alles te lusten, ik bedoel meer dat ik me niet teveel aanpaste (ze mochten paar dingen echt skippen en verder vis je maar raak) zoiets, dus dat leeftijd ding herken ik welquote:Op vrijdag 3 maart 2017 21:14 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Het schijnt de vraag te zijn of dat echt heel vroeg, iig bij de eerste hapjes, al werkt. Ik heb natuurlijk geen bron, maar vrouw had laatst een verhaal over onderzoek waaruit bleek dat het heel logisch en gezond is dat peuters alleen koolhydraten en vlees willen.
Onze oudste at als baby alles, als peuter een half jaartje oid praktisch niks en nu weer alles. Jongste was als baby al kieskeuriger (at op een gegeven moment warm voornamelijk vlees, koohydraten en sperziebonen uit blik ) en is nu als peuter en enoooorme zeikerd. Hopelijk doet ie net als zijn grote zus en gaat ie vanzelf weer meer proberen. Nu eet ie 's avonds vooral vaak erg weinig. Want we koken natuurlijk niet apart.
beetje positief blijven (jeuk is vreselijk en krab ook graag ja... maar toch)quote:Op vrijdag 3 maart 2017 21:21 schreef fietsie het volgende:
Ik maak me eigenlijk vooral zorgen of ze het voorelkaar krijgt van de wondjes af te blijven zodra die gaan jeuken door het genezingsproces.. Je zal toch treffen dat het dan door gepjuk gaat ontsteken...
Sjah we kregen nieuwe huisarts (oude ging met pensioen) en die begon erover..quote:Op vrijdag 3 maart 2017 21:24 schreef Lucky_Strike het volgende:
Heftig wel hoor Fiets. Ik hoop dat jullie tot de uitslag een beetje relaxed kunnen blijven.
Niet. In. Je. Ogen. Wrijven. Zodra je hem gevonden hebt.quote:Op vrijdag 3 maart 2017 21:30 schreef mjan het volgende:
Ik kan die vermaledijde sichuanpeper dus niet vinden. Hmpf.
goeie toko heeft ze altijd, maar vragen naar prickly ash heeft soms meer effectquote:Op vrijdag 3 maart 2017 21:30 schreef mjan het volgende:
Ik kan die vermaledijde sichuanpeper dus niet vinden. Hmpf.
nee johquote:Op vrijdag 3 maart 2017 21:31 schreef fietsie het volgende:
[..]
Niet. In. Je. Ogen. Wrijven. Zodra je hem gevonden hebt.
Dan houdt het op. Zonder sichuanpeper geen sichuanchili olie geen kip kung pao.quote:Op vrijdag 3 maart 2017 21:30 schreef mjan het volgende:
Ik kan die vermaledijde sichuanpeper dus niet vinden. Hmpf.
Oh fijn is dat..quote:Op vrijdag 3 maart 2017 21:27 schreef fietsie het volgende:
[..]
Sjah we kregen nieuwe huisarts (oude ging met pensioen) en die begon erover..
Is gewoon een kwestie van afwachten dus.
Enne, toen ging iemand met chili peper koken. En daarna dacht hij zijn vriendin te verwennen,,,,,quote:Op vrijdag 3 maart 2017 21:31 schreef fietsie het volgende:
[..]
Niet. In. Je. Ogen. Wrijven. Zodra je hem gevonden hebt.
Ze was allergisch voor de bos bloemen die ie haar gaf?quote:Op vrijdag 3 maart 2017 21:35 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Enne, toen ging iemand met chili peper koken. En daarna dacht hij zijn vriendin te verwennen,,,,,
Kan ik niet ontkennen.quote:Op vrijdag 3 maart 2017 21:05 schreef fietsie het volgende:
[..]
Tuinbonen zijn chemisch afval. Geen voedingsmiddel.
Ja, dat snap ik. Zit vast nog ergens in een verhuisdoos. Ik gaf het na twee dozen op, misschien heb ik morgen meer geduld.quote:Op vrijdag 3 maart 2017 21:32 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dan houdt het op. Zonder sichuanpeper geen sichuanchili olie geen kip kung pao.
(waar ging je de kip mee vervangen trouwens?)
Hehehe!quote:Op vrijdag 3 maart 2017 21:36 schreef fietsie het volgende:
[..]
Ze was allergisch voor de bos bloemen die ie haar gaf?
Geen toko hier; achtergesteld gebied!quote:Op vrijdag 3 maart 2017 21:31 schreef liedetector het volgende:
[..]
goeie toko heeft ze altijd, maar vragen naar prickly ash heeft soms meer effect
ik was daar wel verbaasd over jaquote:Op vrijdag 3 maart 2017 21:41 schreef RobinOok het volgende:
En mensen die niet snappen dat sichuanpeper geen chilipeper is en vervolgens domme grappen maken ook.
Ik vind mensen die mensen stom vinden zonder ze te kennen stomquote:Op vrijdag 3 maart 2017 21:41 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind mensen die niet van tuinbonen of koriander houden stom.
En overal kan saus over.quote:Op vrijdag 3 maart 2017 21:46 schreef Maarten het volgende:
Met koolraap kun je in de keuken alle kanten op: koken, roosteren, stoven, wokken, grillen, pureren en frituren.
Rauw
Geraspt is koolraap verrassend lekker in een salade, met wortelen en geraspte appel. Ideaal bij vis of kip.
Gestoofd
Snij koolraapjes in blokjes of staafjes en stoof ze in een beetje boter of olie. Kruid met peper en zout. Als extraatje kan u ze op smaak brengen met tijm of sinaasappelzeste.
Deze groente past heel goed bij stoofvlees van rund, varken of in combinatie met een hammetje.
Ook overheerlijk met stukjes gebakken appel.
Gekookt
Kook blokjes koolraap in lichtgezouten water en stamp ze tot puree. Voeg wat boter, verse room en peper en zout toe. U kan deze puree van raapjes combineren met gestampte aardappelen of wortelen. Serveer met lamsvlees of worst.
Geroosterd
Snij de koolraapjes in blokjes. Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C. Leg de blokjes koolraap in een ovenschotel, met of zonder andere groenten zoals bv. pastinaak. Breng op smaak met olijfolie, peper en zout. Voeg naar smaak wat suiker, honing of esdoornsiroop toe om uw gerecht te karamelliseren. Zet de schaal 40 à 45 min. in een voorverwarmde oven.
Maak ook eens een gratin met koolraapjes: snij de raapjes in fijne schijfjes en leg ze dakpansgewijs in een ovenschotel. Kruid elke laag met peper en zout. Overgiet met verse room en strooi er parmezaan, paneermeel en nootjes boter over. Zet de ovenschotel 45 min. in een voorverwarmde oven. Een feestgerecht voor bij gebraden of gegrild vlees.
Stom, stom, niet stom, niet stom (volgens Robin)quote:Op vrijdag 3 maart 2017 21:41 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind mensen die niet van tuinbonen of koriander houden stom.
En mensen die niet snappen dat sichuanpeper geen chilipeper is en vervolgens domme grappen maken ook. En als die mensen vervolgens denken dat koolraap lekker is, dan is de maat wel vol. Dat kan echt niet meer goedkomen.
Oh, die ken ik niet.quote:Op vrijdag 3 maart 2017 21:46 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Ik vind mensen die mensen stom vinden zonder ze te kennen stom
ik wou bijna wat zeggen, maar ik doe het nietquote:Op vrijdag 3 maart 2017 21:46 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Ik vind mensen die mensen stom vinden zonder ze te kennen stom
quote:Op vrijdag 3 maart 2017 21:49 schreef liedetector het volgende:
[..]
ik wou bijna wat zeggen, maar ik doe het niet
Ik houd niet van verse koriander. Dat schijnt iets genetisch te zijn.quote:Op vrijdag 3 maart 2017 21:41 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind mensen die niet van tuinbonen of koriander houden stom.
En mensen die niet snappen dat sichuanpeper geen chilipeper is en vervolgens domme grappen maken ook. En als die mensen vervolgens denken dat koolraap lekker is, dan is de maat wel vol. Dat kan echt niet meer goedkomen.
Hangt denk ik ook samen met flatulentie bij lichaamsbeweging, die voorliefde.quote:Op vrijdag 3 maart 2017 21:50 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Ik houd niet van verse koriander. Dat schijnt iets genetisch te zijn.
Genetisch in je broek!quote:Op vrijdag 3 maart 2017 21:50 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Ik houd niet van verse koriander. Dat schijnt iets genetisch te zijn.
Hoe gaat het met je hond? Issie de schrik van zoveel bezoek al te boven?quote:Op vrijdag 3 maart 2017 21:52 schreef liedetector het volgende:
[..]
dat zouden meer mensen moeten doen *reclamedeun inzet*
Brrrr blokjes koolraap met een bloemsausje erover, met (te) veel nootmuskaat erop. Kaatma vond t heerlijk, Kaatpa deed er dan ook nog stroop (don't ask) erover.quote:Op vrijdag 3 maart 2017 21:46 schreef Maarten het volgende:
Met koolraap kun je in de keuken alle kanten op: koken, roosteren, stoven, wokken, grillen, pureren en frituren.
Rauw
Geraspt is koolraap verrassend lekker in een salade, met wortelen en geraspte appel. Ideaal bij vis of kip.
Gestoofd
Snij koolraapjes in blokjes of staafjes en stoof ze in een beetje boter of olie. Kruid met peper en zout. Als extraatje kan u ze op smaak brengen met tijm of sinaasappelzeste.
Deze groente past heel goed bij stoofvlees van rund, varken of in combinatie met een hammetje.
Ook overheerlijk met stukjes gebakken appel.
Gekookt
Kook blokjes koolraap in lichtgezouten water en stamp ze tot puree. Voeg wat boter, verse room en peper en zout toe. U kan deze puree van raapjes combineren met gestampte aardappelen of wortelen. Serveer met lamsvlees of worst.
Geroosterd
Snij de koolraapjes in blokjes. Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C. Leg de blokjes koolraap in een ovenschotel, met of zonder andere groenten zoals bv. pastinaak. Breng op smaak met olijfolie, peper en zout. Voeg naar smaak wat suiker, honing of esdoornsiroop toe om uw gerecht te karamelliseren. Zet de schaal 40 à 45 min. in een voorverwarmde oven.
Maak ook eens een gratin met koolraapjes: snij de raapjes in fijne schijfjes en leg ze dakpansgewijs in een ovenschotel. Kruid elke laag met peper en zout. Overgiet met verse room en strooi er parmezaan, paneermeel en nootjes boter over. Zet de ovenschotel 45 min. in een voorverwarmde oven. Een feestgerecht voor bij gebraden of gegrild vlees.
die heeft de hele volgende dag geslapen!!! weer helemaal de oude, dement en doof!!!quote:Op vrijdag 3 maart 2017 21:54 schreef Maarten het volgende:
[..]
Hoe gaat het met je hond? Issie de schrik van zoveel bezoek al te boven?
gelukkig niet de enige die kippenveel kreeg...sowieso bloemsaus the horrorquote:Op vrijdag 3 maart 2017 21:54 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Brrrr blokjes koolraap met een bloemsausje erover, met (te) veel nootmuskaat erop. Kaatma vond t heerlijk, Kaatpa deed er dan ook nog stroop (don't ask) erover.
Heb er 2 gemist? Zo erg leken ze niet op elkaarquote:Op vrijdag 3 maart 2017 21:54 schreef Maarten het volgende:
[..]
Hoe gaat het met je hond? Issie de schrik van zoveel bezoek al te boven?
Daar ben ik het erg mee eens.quote:Op vrijdag 3 maart 2017 21:51 schreef Pietverdriet het volgende:
"Iedereen moet gewoon zelf weten wat ze eten"
Piet de Grote
Ik vind tuinbonen ook lekker!quote:Op vrijdag 3 maart 2017 21:55 schreef zeefje het volgende:
Ik zocht nog een groepje waar ik aan kon sluiten met mijn tuinbonenfetisj.
Eindelijk is het moment hier
Zo eloquentquote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |