ik was daar wel verbaasd over jaquote:Op vrijdag 3 maart 2017 21:41 schreef RobinOok het volgende:
En mensen die niet snappen dat sichuanpeper geen chilipeper is en vervolgens domme grappen maken ook.
Ik vind mensen die mensen stom vinden zonder ze te kennen stomquote:Op vrijdag 3 maart 2017 21:41 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind mensen die niet van tuinbonen of koriander houden stom.
En overal kan saus over.quote:Op vrijdag 3 maart 2017 21:46 schreef Maarten het volgende:
Met koolraap kun je in de keuken alle kanten op: koken, roosteren, stoven, wokken, grillen, pureren en frituren.
Rauw
Geraspt is koolraap verrassend lekker in een salade, met wortelen en geraspte appel. Ideaal bij vis of kip.
Gestoofd
Snij koolraapjes in blokjes of staafjes en stoof ze in een beetje boter of olie. Kruid met peper en zout. Als extraatje kan u ze op smaak brengen met tijm of sinaasappelzeste.
Deze groente past heel goed bij stoofvlees van rund, varken of in combinatie met een hammetje.
Ook overheerlijk met stukjes gebakken appel.
Gekookt
Kook blokjes koolraap in lichtgezouten water en stamp ze tot puree. Voeg wat boter, verse room en peper en zout toe. U kan deze puree van raapjes combineren met gestampte aardappelen of wortelen. Serveer met lamsvlees of worst.
Geroosterd
Snij de koolraapjes in blokjes. Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C. Leg de blokjes koolraap in een ovenschotel, met of zonder andere groenten zoals bv. pastinaak. Breng op smaak met olijfolie, peper en zout. Voeg naar smaak wat suiker, honing of esdoornsiroop toe om uw gerecht te karamelliseren. Zet de schaal 40 à 45 min. in een voorverwarmde oven.
Maak ook eens een gratin met koolraapjes: snij de raapjes in fijne schijfjes en leg ze dakpansgewijs in een ovenschotel. Kruid elke laag met peper en zout. Overgiet met verse room en strooi er parmezaan, paneermeel en nootjes boter over. Zet de ovenschotel 45 min. in een voorverwarmde oven. Een feestgerecht voor bij gebraden of gegrild vlees.
Stom, stom, niet stom, niet stom (volgens Robin)quote:Op vrijdag 3 maart 2017 21:41 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind mensen die niet van tuinbonen of koriander houden stom.
En mensen die niet snappen dat sichuanpeper geen chilipeper is en vervolgens domme grappen maken ook. En als die mensen vervolgens denken dat koolraap lekker is, dan is de maat wel vol. Dat kan echt niet meer goedkomen.
Oh, die ken ik niet.quote:Op vrijdag 3 maart 2017 21:46 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Ik vind mensen die mensen stom vinden zonder ze te kennen stom
ik wou bijna wat zeggen, maar ik doe het nietquote:Op vrijdag 3 maart 2017 21:46 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Ik vind mensen die mensen stom vinden zonder ze te kennen stom
quote:Op vrijdag 3 maart 2017 21:49 schreef liedetector het volgende:
[..]
ik wou bijna wat zeggen, maar ik doe het niet
Ik houd niet van verse koriander. Dat schijnt iets genetisch te zijn.quote:Op vrijdag 3 maart 2017 21:41 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind mensen die niet van tuinbonen of koriander houden stom.
En mensen die niet snappen dat sichuanpeper geen chilipeper is en vervolgens domme grappen maken ook. En als die mensen vervolgens denken dat koolraap lekker is, dan is de maat wel vol. Dat kan echt niet meer goedkomen.
Hangt denk ik ook samen met flatulentie bij lichaamsbeweging, die voorliefde.quote:Op vrijdag 3 maart 2017 21:50 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Ik houd niet van verse koriander. Dat schijnt iets genetisch te zijn.
Genetisch in je broek!quote:Op vrijdag 3 maart 2017 21:50 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Ik houd niet van verse koriander. Dat schijnt iets genetisch te zijn.
Hoe gaat het met je hond? Issie de schrik van zoveel bezoek al te boven?quote:Op vrijdag 3 maart 2017 21:52 schreef liedetector het volgende:
[..]
dat zouden meer mensen moeten doen *reclamedeun inzet*
Brrrr blokjes koolraap met een bloemsausje erover, met (te) veel nootmuskaat erop. Kaatma vond t heerlijk, Kaatpa deed er dan ook nog stroop (don't ask) erover.quote:Op vrijdag 3 maart 2017 21:46 schreef Maarten het volgende:
Met koolraap kun je in de keuken alle kanten op: koken, roosteren, stoven, wokken, grillen, pureren en frituren.
Rauw
Geraspt is koolraap verrassend lekker in een salade, met wortelen en geraspte appel. Ideaal bij vis of kip.
Gestoofd
Snij koolraapjes in blokjes of staafjes en stoof ze in een beetje boter of olie. Kruid met peper en zout. Als extraatje kan u ze op smaak brengen met tijm of sinaasappelzeste.
Deze groente past heel goed bij stoofvlees van rund, varken of in combinatie met een hammetje.
Ook overheerlijk met stukjes gebakken appel.
Gekookt
Kook blokjes koolraap in lichtgezouten water en stamp ze tot puree. Voeg wat boter, verse room en peper en zout toe. U kan deze puree van raapjes combineren met gestampte aardappelen of wortelen. Serveer met lamsvlees of worst.
Geroosterd
Snij de koolraapjes in blokjes. Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C. Leg de blokjes koolraap in een ovenschotel, met of zonder andere groenten zoals bv. pastinaak. Breng op smaak met olijfolie, peper en zout. Voeg naar smaak wat suiker, honing of esdoornsiroop toe om uw gerecht te karamelliseren. Zet de schaal 40 à 45 min. in een voorverwarmde oven.
Maak ook eens een gratin met koolraapjes: snij de raapjes in fijne schijfjes en leg ze dakpansgewijs in een ovenschotel. Kruid elke laag met peper en zout. Overgiet met verse room en strooi er parmezaan, paneermeel en nootjes boter over. Zet de ovenschotel 45 min. in een voorverwarmde oven. Een feestgerecht voor bij gebraden of gegrild vlees.
die heeft de hele volgende dag geslapen!!! weer helemaal de oude, dement en doof!!!quote:Op vrijdag 3 maart 2017 21:54 schreef Maarten het volgende:
[..]
Hoe gaat het met je hond? Issie de schrik van zoveel bezoek al te boven?
gelukkig niet de enige die kippenveel kreeg...sowieso bloemsaus the horrorquote:Op vrijdag 3 maart 2017 21:54 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Brrrr blokjes koolraap met een bloemsausje erover, met (te) veel nootmuskaat erop. Kaatma vond t heerlijk, Kaatpa deed er dan ook nog stroop (don't ask) erover.
Heb er 2 gemist? Zo erg leken ze niet op elkaarquote:Op vrijdag 3 maart 2017 21:54 schreef Maarten het volgende:
[..]
Hoe gaat het met je hond? Issie de schrik van zoveel bezoek al te boven?
Daar ben ik het erg mee eens.quote:Op vrijdag 3 maart 2017 21:51 schreef Pietverdriet het volgende:
"Iedereen moet gewoon zelf weten wat ze eten"
Piet de Grote
Ik vind tuinbonen ook lekker!quote:Op vrijdag 3 maart 2017 21:55 schreef zeefje het volgende:
Ik zocht nog een groepje waar ik aan kon sluiten met mijn tuinbonenfetisj.
Eindelijk is het moment hier
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |