abonnement Unibet Coolblue
  User die overal opduikt 2022 dinsdag 17 januari 2017 @ 19:57:49 #1
186611 Haags
pi_168228367
Syri

Syri is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Nadat eind 2010 in Tunesi demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in Syri. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 220.000 doden gevallen. Etnische groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, Syri bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, Syri, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurden gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van Syri
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en Syri heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie dat zowel in Irak als in Syri opereert. Iedereen die niet soennitisch wordt onthoofd door deze groepering. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, Jordani, Libi, VAE, Saudi-Arabi en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van Syri met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
Rood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Syri

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes en jongens die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en Syri bestaat.

Kaart van de uiteindelijke staat die IS wil vestigen in het Midden-Oosten

Kaart van de huidige militaire situatie
Paars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul


Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn Assyrirs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
Zonder wrijving geen glans
pi_168229433
Hey haags kwartiertje heb je je bij IS aangesloten??

  dinsdag 17 januari 2017 @ 20:45:46 #3
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_168229902
Brasco_Aad twitterde op dinsdag 17-01-2017 om 19:33:40 UNPRECEDENTED Russian and Syrian Air strikes on #ISIS terrorist positions in #DeirEzzor. reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  dinsdag 17 januari 2017 @ 21:00:37 #4
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_168230532
NatDefFor twitterde op dinsdag 17-01-2017 om 18:59:51 A message from soldier in Deir ez-Zor:Deir ez-Zor will endure https://t.co/JbHwq1Ped8 reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_168236942
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 januari 2017 20:34 schreef no1uknow het volgende:
Hey haags kwartiertje heb je je bij IS aangesloten??

[ afbeelding ]
haha mooie vent dit. Beetje humor in het kalifaat zal ze goed doen.
pi_168236953
quote:
0s.gif Op woensdag 18 januari 2017 01:53 schreef Zalmplaat010 het volgende:

[..]

haha mooie vent dit. Beetje humor in het kalifaat zal ze goed doen.
Man op de foto is geen IS-strijder.
pi_168236965
quote:
US-led coalition spokesman confirmed that it has begun carrying out airstrikes in support of Turkish Forces in Al-Bab
https://twitter.com/metesohtaoglu/status/821520701836447744

Papa VS to the rescue.
pi_168237066
Nieuwe speeltjes aangekomen voor Assad.

Kwestie van tijd en Syri is weer volledig onder controle.

https://syria.liveuamap.c(...)rian-express-russian
pi_168242335
quote:
achteraf is ze wel teruggekomen van deze woorden meen ik, maar verwerpelijke uitspraken desalniettemin
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_168242381
isis nog steeds on the move

worldonalert twitterde op woensdag 18-01-2017 om 13:08:40 #DeirEzzor: #ISIS is advancing at #DeirEzzor Airport and has captured the Electric Sub Station.https://t.co/yUapM1jTg8 reageer retweet
worldonalert twitterde op woensdag 18-01-2017 om 13:13:40 #DeirEzzor: #ISIS has captured Tall Baruq north of 137th Mechanized Brigade.https://t.co/WB3Bi7yGc3 reageer retweet
hmmmm

sayed_ridha twitterde op woensdag 18-01-2017 om 10:05:43 SyAAF carried out rare airstrikes on al-Bab which it hasn't done since the start of Turkey's Euphrates Shield reageer retweet


[ Bericht 16% gewijzigd door Slayage op 18-01-2017 13:23:53 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_168242535
je krijgt wel stoere shit als je werkt voor de russen :D

sayed_ridha twitterde op woensdag 18-01-2017 om 10:18:03 At Tayfor Airbase the newly formed and Russian supplied 5th Corps have been deployed in their first battle against… https://t.co/hTBjtZHL5B reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_168244143
Ben benieuwd of de Turken nog steeds Raqqa willen veroveren na Al Bab. _O-
  woensdag 18 januari 2017 @ 17:04:04 #14
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_168247468
quote:
Iraakse legerleider: ‘Oost-Mosul bevrijd’

Het Iraakse regeringsleger heeft Oost-Mosul heroverd op strijders van de terreurbeweging Islamitische Staat (IS). Dat vertelde de Iraakse luitenant-generaal Talib Shaghati woensdag aan verslaggevers in een dorpje ten oosten van Mosul, melden de BBC en persbureaus Reuters en AP.

Volgens Shaghati heeft de antiterreurbrigade van het regeringsleger IS verdreven uit alle wijken die ze volgens bevel moest aanvallen. “Vandaag vieren we de bevrijding van Oost-Mosul”, zei Shaghati. Ten oosten van de rivier de Tigris, die de stad doorkruist, is het nog slechts in een klein gebied onrustig. Daar vechten reguliere troepen met IS-strijders.
Vr het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_168247969
quote:
0s.gif Op woensdag 18 januari 2017 17:04 schreef Perrin het volgende:

[..]

Allah akbar inshallah snel west mosul
  woensdag 18 januari 2017 @ 18:16:06 #16
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_168249185
Iemand enig idee of ze voor een volledige omsingeling gaan? Het lijkt me niet dat ze met pontons de rivier gaan oversteken.
pi_168251206
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 18 januari 2017 @ 19:45:13 #19
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_168251470
quote:
10s.gif Op woensdag 18 januari 2017 19:36 schreef Slayage het volgende:

[..]

zit hij in het stuk bij het vliegveld?
Nee volgens mij cemetery
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_168251657
quote:
10s.gif Op woensdag 18 januari 2017 19:36 schreef Slayage het volgende:

[..]

zit hij in het stuk bij het vliegveld?
quote:
1s.gif Op woensdag 18 januari 2017 19:45 schreef Szura het volgende:

[..]

Nee volgens mij cemetery
Klopt, "al-Maqabir"
pi_168252089
quote:
1s.gif Op woensdag 18 januari 2017 19:51 schreef Montana_ir het volgende:

[..]

[..]

Klopt, "al-Maqabir"
mocht het vliegveld vallen dan kan ie alsnog verder dus.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_168253005
quote:
0s.gif Op woensdag 18 januari 2017 18:16 schreef Richestorags het volgende:
Iemand enig idee of ze voor een volledige omsingeling gaan?
Ja, ze gaan eerst Tal Afar bevrijden en dan west Mosul. Ze zijn geen turken _O-
  woensdag 18 januari 2017 @ 21:44:43 #24
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_168256016


Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  donderdag 19 januari 2017 @ 07:11:50 #25
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_168261288
quote:
1s.gif Op woensdag 18 januari 2017 20:31 schreef Montana_ir het volgende:

[..]

Ja, ze gaan eerst Tal Afar bevrijden en dan west Mosul. Ze zijn geen turken _O-
Turkije mag zich toch wel diep schamen. Het Irakese leger, geplaagd door corruptie, presteert beter in een grotere stad tegen meer strijders dan het "machtige" Turkse leger. Het laat overigens wel weer mooi zien hoe incompetent Arabische legers destijds wel niet moeten zijn geweest als Turkije al dat gebied kon veroveren _O-
pi_168261487
Je zou denken dat men blij is met ieder vorm van IS bestrijden groot of klein, niet als het Turkije is. :')
  donderdag 19 januari 2017 @ 08:08:36 #27
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_168261495
Vr het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_168263244
quote:
ALLAHU AKBAR

quote:
De burgers en militairen zitten als het ware op een eiland, omringd door haaien, terwijl de zeespiegel iedere dag stijgt.
:D

[ Bericht 16% gewijzigd door Slayage op 19-01-2017 10:30:10 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_168263417
quote:
10s.gif Op donderdag 19 januari 2017 08:05 schreef Triggershot het volgende:
Je zou denken dat men blij is met ieder vorm van IS bestrijden groot of klein, niet als het Turkije is. :')
turkenhaat zit te diep in de psyche bij velen, daar kan een organisatie als isis, dat pas een paar jaar bestaat nooit tegenop. deze mensen zijn overigens hier niet eens bewust van, maar komt tot uiting onder bepaalde omstandigheden.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_168264019
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2017 07:11 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Turkije mag zich toch wel diep schamen. Het Irakese leger, geplaagd door corruptie, presteert beter in een grotere stad tegen meer strijders dan het "machtige" Turkse leger. Het laat overigens wel weer mooi zien hoe incompetent Arabische legers destijds wel niet moeten zijn geweest als Turkije al dat gebied kon veroveren _O-
Turkije wil zo min mogelijk burgerslachtoffers maken.
Dat is het verschil en niets anders.
Binnenkort onthoofdingen in Deir krijg ik net te lezen.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_168264300
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2017 10:51 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

Turkije wil zo min mogelijk burgerslachtoffers maken.
uiteraard om ook zo min mogelijk slachtoffers te incasseren. als je ervoor kiest om steden in puin te leggen in turkije, zoals we hebben gezien in de steden waar de PKK dacht een revolutie te beginnen, waarom niet hetzelfde doen in syrie? wat dat betreft maken de turken geen verschil tussen de operaties in turkije en syrie.

we juichen hier terecht om de vele/snelle successen van de irakezen in hun strijd tegen isis, maar staan geen moment stil bij het feit hoeveel slachtoffers er onder de iraakse eenheden vallen. wat dat betreft zijn de turken zuinig op hun manschappen en dat is imo alleen maar lovenswaardig. echter hier ziet men alleen het feit dat al bab nog steeds staat (fail turken) en de helft van mosul is heroverd (succes irakis). zonder stil te staan wat het de irakis heeft gekost in slachtoffers om die successen zo snel te behalen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_168264386
stilte voor de storm of is de aanval afgeslagen weer?

sayed_ridha twitterde op woensdag 18-01-2017 om 20:57:31 Calmness reported on fronts in DeirEzzor reageer retweet
ik vind overigens dat ze een mini- serie moeten maken over zahreddin en het beleg van deir :Y
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_168264407
Wat een propaganda stunt zal het voor isis worden als ze Zahreddin weten te onthoofden.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_168264431
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2017 11:16 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
Wat een propaganda stunt zal het voor isis worden als ze Zahreddin weten te onthoofden.
het zou pas een propaganda stunt zijn als ze hem een issi gelovige zouden maken ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_168264602
de grote duivel mag natuurlijk niet aanwezig zijn. echter zou het ook voor binnenlandse consumptie zijn dit soort uitspraken.

Contrary to Turkey and Russia, Iran rules out US participation in Astana talks
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_168264888
10 Militairen gexecuteerd in Deir Ezzor door ze met een tank over te rijden -O-

Maar dat is iig een snellere dood dan onthoofd of levend verbrand te worden.

Hopelijk komt er snel redding.
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
pi_168264930
quote:
1s.gif Op donderdag 19 januari 2017 11:40 schreef StateOfMind het volgende:
10 Militairen gexecuteerd in Deir Ezzor door ze met een tank over te rijden -O-

Maar dat is iig een snellere dood dan onthoofd of levend verbrand te worden.

Hopelijk komt er snel redding.
hangt er van af hoe snel de tank rijdt en waar die start met het overrijden ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_168265808
quote:
10s.gif Op donderdag 19 januari 2017 11:10 schreef Slayage het volgende:
uiteraard om ook zo min mogelijk slachtoffers te incasseren. als je ervoor kiest om steden in puin te leggen in turkije, zoals we hebben gezien in de steden waar de PKK dacht een revolutie te beginnen, waarom niet hetzelfde doen in syrie? wat dat betreft maken de turken geen verschil tussen de operaties in turkije en syrie.

we juichen hier terecht om de vele/snelle successen van de irakezen in hun strijd tegen isis, maar staan geen moment stil bij het feit hoeveel slachtoffers er onder de iraakse eenheden vallen. wat dat betreft zijn de turken zuinig op hun manschappen en dat is imo alleen maar lovenswaardig. echter hier ziet men alleen het feit dat al bab nog steeds staat (fail turken) en de helft van mosul is heroverd (succes irakis). zonder stil te staan wat het de irakis heeft gekost in slachtoffers om die successen zo snel te behalen.
Al Bab met Mosul vergelijken is fout. Al Bab ligt niet in Turks gebied, Mosul wel in Irak. Turkije kan niet geheel Bab omsingelen en een beleg aangaan omdat het Syri is. In Mosul wel. Turkije kan niet vervolgens na een beleg alle militairen middellen in zijn volledigheid inzetten om de stad te ontruimen. Mosul wel. Turkije doet die hele Eufraat operatie alleen. IS in Irak en Mosul wegkrijgen is US-Iran-Koerden en alles in een.

Dat het niet in al Bab zoals men vooraf had gedacht is zeker waar. Maar een vergelijking met Mosul is fout.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_168265867
quote:
10s.gif Op donderdag 19 januari 2017 11:25 schreef Slayage het volgende:
de grote duivel mag natuurlijk niet aanwezig zijn. echter zou het ook voor binnenlandse consumptie zijn dit soort uitspraken.

Contrary to Turkey and Russia, Iran rules out US participation in Astana talks
Buiten dat staat zonder de US Turkije helemaal alleen als backer van de rebellen. Dat is belangrijker voor Iran dat een deal vreest tussen Rusland EN Turkije waarbij de Russen de aanwezigheid van rebEllen in Noord Syri aanvaarden in ruil voor andere zaken. Dat is niet wat Iran wil: blijvende dreiging voor diens project in Syri en de gehele Levant.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_168266185
quote:
10s.gif Op donderdag 19 januari 2017 10:15 schreef Slayage het volgende:

[..]

turkenhaat zit te diep in de psyche bij velen, daar kan een organisatie als isis, dat pas een paar jaar bestaat nooit tegenop. deze mensen zijn overigens hier niet eens bewust van, maar komt tot uiting onder bepaalde omstandigheden.
Voor mij is er geen verschil tussen een IS gebied en een TR gebied.
Beide staan voor het zelfde, een soennitisch republiek.

Turken moeten lekker hun interne problemen oplossen, en als ze last van Syri hebben een hoge muur bouwen, verder hebben ze niets te zoeken in andermans land.
pi_168266283
quote:
10s.gif Op donderdag 19 januari 2017 10:08 schreef Slayage het volgende:

[..]

ALLAHU AKBAR

[..]

:D
Jij vindt dat geweldig?
mon citoyens vous serez unis.
pi_168266520
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2017 13:03 schreef HSG het volgende:

[..]

Jij vindt dat geweldig?
Het blijft een soenniet uit Turkije he
pi_168266552
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2017 13:16 schreef Zalmplaat010 het volgende:

[..]

Het blijft een soenniet uit Turkije he
Oh ja die verheerlijken geweld.
mon citoyens vous serez unis.
  donderdag 19 januari 2017 @ 13:58:03 #44
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_168267345
Het stokpaardje Turkenhaat wordt weer van stal gehaald als het falen van het Turkse leger wordt blootgelegd.
pi_168267952
quote:
1s.gif Op donderdag 19 januari 2017 12:34 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Buiten dat staat zonder de US Turkije helemaal alleen als backer van de rebellen. Dat is belangrijker voor Iran dat een deal vreest tussen Rusland EN Turkije waarbij de Russen de aanwezigheid van rebEllen in Noord Syri aanvaarden in ruil voor andere zaken. Dat is niet wat Iran wil: blijvende dreiging voor diens project in Syri en de gehele Levant.
dat is het grootste probleem met dat hele syrie ook, doordat de verschillende buitenlandse spelers tegenstrijdige belangen hebben. zelfs "kamp assad" staat niet op 1 lijn.

quote:
1s.gif Op donderdag 19 januari 2017 12:31 schreef Aloulu het volgende:

Al Bab met Mosul vergelijken is fout. Al Bab ligt niet in Turks gebied, Mosul wel in Irak. Turkije kan niet geheel Bab omsingelen en een beleg aangaan omdat het Syri is. In Mosul wel. Turkije kan niet vervolgens na een beleg alle militairen middellen in zijn volledigheid inzetten om de stad te ontruimen. Mosul wel. Turkije doet die hele Eufraat operatie alleen. IS in Irak en Mosul wegkrijgen is US-Iran-Koerden en alles in een.

Dat het niet in al Bab zoals men vooraf had gedacht is zeker waar. Maar een vergelijking met Mosul is fout.
true. ik denk dat je je veel meer kan veroorloven als je een strijd op leven of voert in je eigen land (isis in irak). ook is de strijd tegen isis heel helder in irak, in syrie is het altijd heel onduidelijk geweest waar de lijnen precies liggen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_168268011
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2017 12:58 schreef Zalmplaat010 het volgende:

Turken moeten lekker hun interne problemen oplossen, en als ze last van Syri hebben een hoge muur bouwen, verder hebben ze niets te zoeken in andermans land.
een land waar je vreselijk veel last van hebt en een grens van 1000 kilometer mee deelt heeft turkije inderdaad niks te zoeken.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_168268028
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2017 13:03 schreef HSG het volgende:

[..]

Jij vindt dat geweldig?
wablief?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_168268119
quote:
10s.gif Op donderdag 19 januari 2017 08:05 schreef Triggershot het volgende:
Je zou denken dat men blij is met ieder vorm van IS bestrijden groot of klein, niet als het Turkije is. :')
Dezelfde Turkije die jarenlang bewust IS-strijders hun gang liet gaan in het grensgebied? Dat is zoiets als medelijden hebben met de brandstichter.
pi_168268226
quote:
1s.gif Op donderdag 19 januari 2017 12:31 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Al Bab met Mosul vergelijken is fout.
Dit, zelfs Tal Afar is niet te vergelijken met al-bab. Al-bab is niks, een dorpje.....
pi_168268319
quote:
10s.gif Op donderdag 19 januari 2017 10:15 schreef Slayage het volgende:

[..]

turkenhaat zit te diep in de psyche bij velen,
:')

Erdogan=turken ?
pi_168268350
quote:
10s.gif Op donderdag 19 januari 2017 14:30 schreef Slayage het volgende:

[..]

een land waar je vreselijk veel last van hebt en een grens van 1000 kilometer mee deelt heeft turkije inderdaad niks te zoeken.
Turkije had geen last van Syri voordat het het land bewust destabliseerde om geopolitieke redenen. Turkije is geen slachtoffer van de situatie; integendeel juist.
pi_168268393
quote:
17s.gif Op donderdag 19 januari 2017 14:43 schreef Montana_ir het volgende:

[..]

:')

Erdogan=turken ?
erdo is turken niet nee, maar erdo is een goed excuus om die haat te profileren ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 19 januari 2017 @ 14:51:40 #53
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_168268498
Back to the battle:
- Komen tweets binnen het laatste halfuur dat het inmiddels belegerde Wadi Barada alsnog ontruimd zou worden
- SAA pakt wat dorpjes en heuvels ten oosten van Khanasser, mogelijk ter voorbereiding van een offensief op Deir Hafer
- SAA oostwaarts vanaf Qaryatain
- Nusra en Ahrar hebben weer eens ruzie in Idlib
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_168268524
quote:
1s.gif Op donderdag 19 januari 2017 14:51 schreef Szura het volgende:
Back to the battle:
- Komen tweets binnen het laatste halfuur dat het inmiddels belegerde Wadi Barada alsnog ontruimd zou worden
- SAA pakt wat dorpjes en heuvels ten oosten van Khanasser, mogelijk ter voorbereiding van een offensief op Deir Hafer
- SAA oostwaarts vanaf Qaryatain
- Nusra en Ahrar hebben weer eens ruzie in Idlib
ALLAHU AKBAR!
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_168268531
quote:
10s.gif Op donderdag 19 januari 2017 14:47 schreef Slayage het volgende:
erdo is turken niet nee, maar erdo is een goed excuus om die haat te profileren ;)
Geen haat. Wel kom ik nauwelijks mensen tegen die enig vorm van sympathie koesteren voor Turkije of het volk in collectieve zin. Niet alleen vandaag de dag trouwens, maar eigenlijk door de hele geschiedenis heen. Turken koesteren een akelige vorm van nationalisme en trots (ingebed in begin 20ste eeuw door nationalisten) dat bij veel mensen afkeur en weerstand oproept. Op individuele basis zijn Turken prima te hebben; het gaat pas mis wanneer ze in een gemeenschap of collectief opereren.
pi_168269800
quote:
1s.gif Op donderdag 19 januari 2017 14:53 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Geen haat. Wel kom ik nauwelijks mensen tegen die enig vorm van sympathie koesteren voor Turkije of het volk in collectieve zin. Niet alleen vandaag de dag trouwens, maar eigenlijk door de hele geschiedenis heen. Turken koesteren een akelige vorm van nationalisme en trots (ingebed in begin 20ste eeuw door nationalisten) dat bij veel mensen afkeur en weerstand oproept. Op individuele basis zijn Turken prima te hebben; het gaat pas mis wanneer ze in een gemeenschap of collectief opereren.
Ze zijn extreem nationalistisch inderdaad, terwijl Turkije niets voorstelt, met die oude oostblok auto's overal, en armoede. Het is net een tweede Oekrane, alleen dan met getinte mensen en een leider die alleen maar aan het dreigen en schelden is.

pi_168270158
quote:
1s.gif Op donderdag 19 januari 2017 14:51 schreef Szura het volgende:
Nusra en Ahrar hebben weer eens ruzie in Idlib
Mooi. Laten ze elkaar maar afmaken.
mon citoyens vous serez unis.
pi_168270174
quote:
10s.gif Op donderdag 19 januari 2017 14:30 schreef Slayage het volgende:

[..]

wablief?
Je roept Allah is groot omdat er een dreiging van een slachting is omdat IS oprukt.
mon citoyens vous serez unis.
pi_168270639
Weet niet of ik deze vraag hier zo mag plaatsen. Hoe dan ook: heeft er iemand een goede docu/reportage, liefst zo recent mogelijk aangezien de vele veranderingen, van het conflict in Syrie/Irak? Ik heb een redelijke voorkennis dus een video die het gehele conflict uitlegt is niet per se nodig. Thanks!
  donderdag 19 januari 2017 @ 16:50:38 #60
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_168270844




[ Bericht 35% gewijzigd door Szura op 19-01-2017 17:02:18 ]
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_168271569
quote:
1s.gif Op donderdag 19 januari 2017 14:34 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Dezelfde Turkije die jarenlang bewust IS-strijders hun gang liet gaan in het grensgebied? Dat is zoiets als medelijden hebben met de brandstichter.
Jij denkt dat als Turkije vanaf het begin Syri was binnengevallen om IS en de PKK te zuiveren men Turkije niet zou afzeiken en zou beschuldigen van imperialisme?

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 19-01-2017 17:26:57 ]
pi_168271607
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2017 16:17 schreef HSG het volgende:

[..]

Je roept Allah is groot omdat er een dreiging van een slachting is omdat IS oprukt.
Hollanders. :')
pi_168271708
quote:
1s.gif Op donderdag 19 januari 2017 14:45 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Turkije had geen last van Syri voordat het het land bewust destabliseerde om geopolitieke redenen. Turkije is geen slachtoffer van de situatie; integendeel juist.
Dat lijkt mij nogal een statement om het geen last te noemen. Als je al compleet alle bommen en granaten die op Turks bodem zijn gevallen, dan heb ik het nog niet over aanslagen en gijzelingen weglaat had het al honderdenduizenden vluchtelingen tot last.
  donderdag 19 januari 2017 @ 17:55:58 #64
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_168272259
quote:
5s.gif Op donderdag 19 januari 2017 17:26 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Jij denkt dat als Turkije vanaf het begin Syri was binnengevallen om IS en de PKK te zuiveren men Turkije niet zou afzeiken en zou beschuldigen van imperialisme?
Nee. Want dan had men kunnen zien dat Turkije goede intenties heeft.
  donderdag 19 januari 2017 @ 17:59:54 #65
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_168272338
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2017 17:33 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Dat lijkt mij nogal een statement om het geen last te noemen. Als je al compleet alle bommen en granaten die op Turks bodem zijn gevallen, dan heb ik het nog niet over aanslagen en gijzelingen weglaat had het al honderdenduizenden vluchtelingen tot last.
Een situatie mede door Erdogan zijn beleid gecreerd.
  donderdag 19 januari 2017 @ 18:00:18 #66
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_168272345
quote:
9s.gif Op donderdag 19 januari 2017 17:28 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Hollanders. :')
Wat is er mis met zijn constatering?
  donderdag 19 januari 2017 @ 18:06:36 #67
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_168272484

Daar kan de VS het blijkbaar wel
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_168272718
quote:
1s.gif Op donderdag 19 januari 2017 17:55 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Nee. Want dan had men kunnen zien dat Turkije goede intenties heeft.
Hieruit kan ik alleen maar concluderen dat jij niet heel lang actief bent op FOK! en of weinig de topics over Turkije hebt gevolgd, verwijten over het handelen van Turkije met A of B zijn niet begonnen met het Syrisch conflict noch zal het ermee stoppen.

quote:
1s.gif Op donderdag 19 januari 2017 17:59 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Een situatie mede door Erdogan zijn beleid gecreerd.
Ja daarom, als je de 'welingelichte' kringen mag geloven steunde Turkije IS en leverde het wapens terwijl IS Turkije bedreigde, bomaanslagen pleegde, diplomaten had ontvoerd en gegijzeld, de ene na de andere video uitkwam waarin Erdogan werd uitgemaakt voor de hond van het westen en kafir werd hij door dezelfde welingelichte kringen op FOK! nog steeds verweten van het steunen van IS. Maar goed 'situatie mede door Erdogan zijn beleid gecreerd' moet al als een flinke nuance ervaren worden wmb.

quote:
1s.gif Op donderdag 19 januari 2017 18:00 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Wat is er mis met zijn constatering?
Ik hoopte eigenlijk dat het geen uitleg behoeftigde, maar heb ik mij dan lelijk in vergist spijtig genoeg.
pi_168272844
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2017 17:33 schreef Triggershot het volgende:
Dat lijkt mij nogal een statement om het geen last te noemen. Als je al compleet alle bommen en granaten die op Turks bodem zijn gevallen, dan heb ik het nog niet over aanslagen en gijzelingen weglaat had het al honderdenduizenden vluchtelingen tot last.
Turkije heeft als geen ander actief geintervenieerd in het conflict, waarbij men bewust de Syrische staat heeft ondermijnd, met een compleet break-down van centraal-gezag in vele delen van het land als gevolg. Turkije is een aanstichter in het conflict; geen slachtoffer.
pi_168272947
quote:
1s.gif Op donderdag 19 januari 2017 18:22 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Turkije heeft als geen ander actief geintervenieerd in het conflict, waarbij men bewust de Syrische staat heeft ondermijnd, met een compleet break-down van centraal-gezag in vele delen van het land als gevolg. Turkije is een aanstichter in het conflict; geen slachtoffer.
Mwuah, de Turkse actieve interventie is vrij laat op gang gekomen, toen had je al op vele plekken deserteurs in het Syrische leger waardoor er een machtsvacum ontstond in vele gebieden. En zelfs toen hebben ze niet de ballen gehad om zich direct tegen de Syrische regering te richten met hun interventies, huiverig voor Iran en Rusland zijn ze altijd al geweest op dat vlak.
pi_168273018
quote:
5s.gif Op donderdag 19 januari 2017 17:26 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Jij denkt dat als Turkije vanaf het begin Syri was binnengevallen om IS en de PKK te zuiveren men Turkije niet zou afzeiken en zou beschuldigen van imperialisme?
Nee, dan waren ze nog steeds dikke matties

pi_168273268
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2017 18:27 schreef Triggershot het volgende:
Mwuah, de Turkse actieve interventie is vrij laat op gang gekomen, toen had je al op vele plekken deserteurs in het Syrische leger waardoor er een machtsvacum ontstond in vele gebieden. En zelfs toen hebben ze niet de ballen gehad om zich direct tegen de Syrische regering te richten met hun interventies, huiverig voor Iran en Rusland zijn ze altijd al geweest op dat vlak.
De Syrische oppositie had het nooit overleefd zonder logistieke steun vanuit Turkije.
pi_168275346
quote:
1s.gif Op donderdag 19 januari 2017 18:41 schreef Stabiel het volgende:

[..]

De Syrische oppositie had het nooit overleefd zonder logistieke steun vanuit Turkije.
Zo machtig is Turkije bij lange na niet.
pi_168275354
quote:
There can be only one snorremans.
pi_168275373
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2017 20:00 schreef Triggershot het volgende:
Zo machtig is Turkije bij lange na niet.
Dus wel. Turkije heeft altijd een sleutelrol gespeeld in het conflict voor de rebellen, zeker in militaire zin.
pi_168275475
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2017 16:00 schreef Zalmplaat010 het volgende:

[..]

Ze zijn extreem nationalistisch inderdaad, terwijl Turkije niets voorstelt, met die oude oostblok auto's overal, en armoede. Het is net een tweede Oekrane, alleen dan met getinte mensen en een leider die alleen maar aan het dreigen en schelden is.

[ afbeelding ]

Maar verder wil je er wel 3x per jaar heen om vakantie te vieren?
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_168275574
quote:
1s.gif Op donderdag 19 januari 2017 20:01 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Dus wel. Turkije heeft altijd een sleutelrol gespeeld in het conflict voor de rebellen, zeker in militaire zin.
Turkije heeft nooit een heldere strategie gehad met betrekking tot Syri, enige standvastige credo mbt Syri wat ze hadden was "Assad moet weg". De Turkmenen, god weet waar ze nu zijn, het steunen van Ahrar Sham zijn ze niet lang later pijnlijk op teruggekomen waarna ze zich compleet hebben gestort op de FSA zonder te weten bij wie en waar de FSA begint en eindigt. Dat Turkije een interessante doorgeefluik was vanwege haar lange grens met Syrie is evident, maar om nou te zeggen dat de Syrische oppositie ( daar schaar ik even alle jihadisten en opstandelingen onder) niet had overleeft zonder steun vanuit Turkije vind ik wat overdreven. Zeker als je je bedenkt dat de grens met Jordanie en Irak ook zo lek was als het maar kon.
pi_168275693
quote:
1s.gif Op donderdag 19 januari 2017 20:06 schreef marsan het volgende:

[..]

Maar verder wil je er wel 3x per jaar heen om vakantie te vieren?
pi_168276986
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2017 16:17 schreef HSG het volgende:

[..]

Je roept Allah is groot omdat er een dreiging van een slachting is omdat IS oprukt.
:Y *O*
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_168277011
quote:
wat is er te zien op deze foto?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_168277064
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2017 18:06 schreef Szura het volgende:
[ afbeelding ]
Daar kan de VS het blijkbaar wel
:{w

on topic graag...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_168277102
quote:
;(
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_168277142
_O- _O- _O-

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_168277225
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2017 20:10 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Turkije heeft nooit een heldere strategie gehad met betrekking tot Syri, enige standvastige credo mbt Syri wat ze hadden was "Assad moet weg". De Turkmenen, god weet waar ze nu zijn, het steunen van Ahrar Sham zijn ze niet lang later pijnlijk op teruggekomen waarna ze zich compleet hebben gestort op de FSA zonder te weten bij wie en waar de FSA begint en eindigt. Dat Turkije een interessante doorgeefluik was vanwege haar lange grens met Syrie is evident, maar om nou te zeggen dat de Syrische oppositie ( daar schaar ik even alle jihadisten en opstandelingen onder) niet had overleeft zonder steun vanuit Turkije vind ik wat overdreven. Zeker als je je bedenkt dat de grens met Jordanie en Irak ook zo lek was als het maar kon.
Jordani ook, maar veel minder significant dan Turkije. De Syrische oppositie had het zonder twijfel niet overleefd zonder steun vanuit Turkije. Niet veel deskundigen die het daar mee oneens zijn.
pi_168277416
quote:
1s.gif Op donderdag 19 januari 2017 14:51 schreef Szura het volgende:

- Nusra en Ahrar hebben weer eens ruzie in Idlib
refereer je naar deze tweet van die ridha? want hij geeft geen bron. overigens lijkt me deze move op dit moment niet verstandig voor nusra.

"JFS took control of Khirbet al-Jawz crossing on Turkish border after storming nearby base + expelling Ahrar al-Sham from there, Idlib"
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 19 januari 2017 @ 21:09:06 #86
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_168277597
quote:
10s.gif Op donderdag 19 januari 2017 21:04 schreef Slayage het volgende:

[..]

refereer je naar deze tweet van die ridha? want hij geeft geen bron. overigens lijkt me deze move op dit moment niet verstandig voor nusra.

"JFS took control of Khirbet al-Jawz crossing on Turkish border after storming nearby base + expelling Ahrar al-Sham from there, Idlib"
En Al Masdar-tweet zag ik ook langskomen
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_168277875
quote:
10s.gif Op donderdag 19 januari 2017 20:57 schreef Slayage het volgende:
_O- _O- _O-
[ afbeelding ]
Statement is volledig in lijn met Nusrah's ideologie. Hij geeft direct aan wat hij met politieke oplossing bedoelt: "eerwaardig leven onder de shariah". Dat is inderdaad waarvoor ze jihad doen. En dat is de enige politieke oplossing die ze accepteren. Hun shariah-interpretatie welteverstaan.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_168278025
quote:
1s.gif Op donderdag 19 januari 2017 21:16 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Statement is volledig in lijn met Nusrah's ideologie. Hij geeft direct aan wat hij met politieke oplossing bedoelt: "eerwaardig leven onder de shariah". Dat is inderdaad waarvoor ze jihad doen. En dat is de enige politieke oplossing die ze accepteren. Hun shariah-interpretatie welteverstaan.
al qaida being al qaida inderdaad. valt weinig mee te werken op de lange termijn. echter hebben ze zich helaas wel slim genesteld tussen de main stream rebellen door te doen alsof ze "broeders in jihad" zijn. echter is er zoals je zegt maar 1 vorm van jihad en dat is hun eigen interpretatie, dat niet gek veel scheelt met die van isis.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_168278474
quote:
1s.gif Op donderdag 19 januari 2017 20:59 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Jordani ook, maar veel minder significant dan Turkije. De Syrische oppositie had het zonder twijfel niet overleefd zonder steun vanuit Turkije. Niet veel deskundigen die het daar mee oneens zijn.
Als Turkije een proactieve houding had aangenomen tav Assad was Jordani veel significanter geweest als alternatieve route. Toch ben ik geneigd om je tegen te spreken, de Koerdische groepen in Syri houden zich prima staande en overleven niet alleen, maar zijn stabiel en zelfs op veel vlakken expansionistisch bezig. Met name door steun van de VS en de EU? Sure, dat zou ik niet tegenspreken, maar directe steun van de buurlanden hebben de Koerden niet, hoeven ze ook niet snel te verwachten. Zelfde gaat op voor IS, Nusrah etc.

Wat deskundigen betreft, hoeveel voorbeelden van deskundigen zouden we kunnen aanhalen waarbij het tegendeel is gebleken, volgens vele deskundigen was:

- Irak een stabiele democratie geworden.
- IS was zogenaamd al verslagen 10 jaar geleden.
- Turkije zou Syrie niet durven binnen te vallen.
- Assad zou 2013 niet meer halen.
- Banden tussen Turkije en Rusland zouden nooit meer worden wat het was.

Ik weet zeker dat je het lijstje kunt aanvullen met deskundigen ooit hebben beweert en dat de zaken zoals ze er nu voor liggen totaal anders zijn.
pi_168279158
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2017 21:33 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Als Turkije een proactieve houding had aangenomen tav Assad was Jordani veel significanter geweest als alternatieve route. Toch ben ik geneigd om je tegen te spreken, de Koerdische groepen in Syri houden zich prima staande en overleven niet alleen, maar zijn stabiel en zelfs op veel vlakken expansionistisch bezig. Met name door steun van de VS en de EU? Sure, dat zou ik niet tegenspreken, maar directe steun van de buurlanden hebben de Koerden niet, hoeven ze ook niet snel te verwachten. Zelfde gaat op voor IS, Nusrah etc.

Wat deskundigen betreft, hoeveel voorbeelden van deskundigen zouden we kunnen aanhalen waarbij het tegendeel is gebleken, volgens vele deskundigen was:

- Irak een stabiele democratie geworden.
- IS was zogenaamd al verslagen 10 jaar geleden.
- Turkije zou Syrie niet durven binnen te vallen.
- Assad zou 2013 niet meer halen.
- Banden tussen Turkije en Rusland zouden nooit meer worden wat het was.

Ik weet zeker dat je het lijstje kunt aanvullen met deskundigen ooit hebben beweert en dat de zaken zoals ze er nu voor liggen totaal anders zijn.
In woorden van Turkije's voormalig minister van buitenlandse zaken en nadien premier (Davatoglu):

quote:
In an unusually candid interview with Al Jazeera Feb. 23, Prime Minister Ahmet Davutoglu admitted to aiding anti-Assad groups in Syria, claiming that Turkey had done more than most Arab countries in this respect.

[...]

He said, “I salute the heroic Syrian people in Aleppo and everywhere in Syria. They resisted against the regime. They resisted against Hezbollah, they resisted against Iran, they resisted against extremist Shiite terrorism, they resisted against [IS] terrorism, now they are resisting against Russia.”

He added, “How were they able to defend themselves if there was no Turkish support for the Syrian people? Could they be defending Aleppo or was it possible for them to survive? So if there is today a real Syrian moderate opposition, it is because of Turkish support. If today the regime is not able to control all the territories, this is because of Turkish and some other countries' support."
www.al-monitor.com/pulse/(...)not-trust-arabs.html

Turkije is de grootste destabiliserende acteur geweest in het conflict.
pi_168279442
quote:
1s.gif Op donderdag 19 januari 2017 21:52 schreef Stabiel het volgende:

Turkije is de grootste destabiliserende acteur geweest in het conflict.
ALLAHU AKBAR :Y)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_168279452
quote:
1s.gif Op donderdag 19 januari 2017 21:52 schreef Stabiel het volgende:

[..]

In woorden van Turkije's voormalig minister van buitenlandse zaken en nadien premier (Davatoglu):

[..]

www.al-monitor.com/pulse/(...)not-trust-arabs.html

Turkije is de grootste destabiliserende acteur geweest in het conflict.
Als je Davutoglu een deskundige noemt op het gebied, prima... Inmiddels is Turkije samen aan het werken met Rusland en Iran (de grootste sponsor van Sjietisch 'terreur'). Dus hoe fout had hij het? Als je het mij vraagt eist hij daar teveel credits op, zeker gezien de capaciteiten van Turkije.
pi_168279473
quote:
10s.gif Op donderdag 19 januari 2017 22:00 schreef Slayage het volgende:
ALLAHU AKBAR :Y)
Niet zonder gevolgen though. De blowback is in full-charge nu.
pi_168279540
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2017 22:00 schreef Triggershot het volgende:
Als je Davutoglu een deskundige noemt op het gebied, prima... Inmiddels is Turkije samen aan het werken met Rusland en Iran (de grootste sponsor van Sjietisch 'terreur'). Dus hoe fout had hij het? Als je het mij vraagt eist hij daar teveel credits op, zeker gezien de capaciteiten van Turkije.
Davutoglu heeft een sleutelrol gespeeld in het gehele conflict en is de ideologische vader geweest van Erdogan's neo-Ottomaanse Middenoosten beleid.

Hij slaat de spijker precies op zijn kop in dat interview.
pi_168279665
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2017 22:00 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Als je Davutoglu een deskundige noemt op het gebied, prima... Inmiddels is Turkije samen aan het werken met Rusland en Iran (de grootste sponsor van Sjietisch 'terreur'). Dus hoe fout had hij het? Als je het mij vraagt eist hij daar teveel credits op, zeker gezien de capaciteiten van Turkije.
Ik zie in die uitspraak nou niet bepaald veel bewijs voor grootschalige steun vanuit Turkije. Sowieso is er geen enkel bewijs dat rebellen veel steun ontvingen tot aan eind 2012, van welk land dan ook, integendeel zelfs. Daarbij hebben de Koerden het ook jarenlang overleefd zonder steun, zoals je zelf al zegt.

edit: de Houthi's zijn ook zo'n voorbeeld van een partij die het al jaren volhoudt met minimale steun van buitenaf.
Incelfrikandel
pi_168279678
quote:
1s.gif Op donderdag 19 januari 2017 22:01 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Niet zonder gevolgen though. De blowback is in full-charge now.
iff you wanna make an omelet ;)

maar alle gekheid op een stokje, turkije zat helemaal niet te wachten op de arbische "lente" en al helemaal niet op alle ellende wat syrie zat te wachten. ik bedoel assad en erdogan gingen gewoon samen op vakantie. het waren de amerikanen die als eerst riepen "assad has got to go" turkije volgde VS hierin uiteindelijk. uiteindelijk zie ik nog steeds assad zelf als hoofdverantwoordelijk voor wat het land is overkomen. als buitenlandse natie is uiteraard de VS voor het leeuwendeel verantwoordelijk voor de uiteindelijke escalatie, omdat zij de enige power factor waren dat er echt toe deed in golf staten en turkije. het is obama gelukt om de golfstaten en de turken te laten schuiven richting de russen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_168279692
quote:
1s.gif Op donderdag 19 januari 2017 22:03 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Davutoglu heeft een sleutelrol gespeeld in het gehele conflict en is de ideologische vader geweest van Erdogan's neo-Ottomaanse Middenoosten beleid.
neo ottomaans?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_168279834
quote:
10s.gif Op donderdag 19 januari 2017 22:08 schreef Slayage het volgende:
iff you wanna make an omelet ;)

maar alle gekheid op een stokje, turkije zat helemaal niet te wachten op de arbische "lente" en al helemaal niet op alle ellende wat syrie zat te wachten. ik bedoel assad en erdogan gingen gewoon samen op vakantie. het waren de amerikanen die als eerst riepen "assad has got to go" turkije volgde VS hierin uiteindelijk. uiteindelijk zie ik nog steeds assad zelf als hoofdverantwoordelijk voor wat het land is overkomen. als buitenlandse natie is uiteraard de VS voor het leeuwendeel verantwoordelijk voor de uiteindelijke escalatie, omdat zij de enige power factor waren dat er echt toe deed in golf staten en turkije. het is obama gelukt om de golfstaten en de turken te laten schuiven richting de russen.
Is dat je favoriete gezegde? ;)

De Amerikanen hebben ook een destabiliserende rol gespeeld, maar via Turkije is alles verlopen, in welk geval de wapentransfers, ontmoetingen van oppositie leiders, het plannen van operaties, doorsluizing van buitenlandse jihadisten, etc.
pi_168279853
quote:
10s.gif Op donderdag 19 januari 2017 22:09 schreef Slayage het volgende:

[..]

neo ottomaans?
Ja, maar dan in een modern jasje.
pi_168279948
In Mosul:



Mooi toepasselijk shirt ook. :D
  donderdag 19 januari 2017 @ 22:22:03 #101
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_168280112
quote:
10s.gif Op donderdag 19 januari 2017 22:17 schreef Stabiel het volgende:
In Mosul:

[ afbeelding ]

Mooi toepasselijk shirt ook. :D
Iron Maiden?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_168280132
quote:
1s.gif Op donderdag 19 januari 2017 22:13 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Is dat je favoriete gezegde? ;)
ALLAHU AKBAR is ook leuk :P

quote:
De Amerikanen hebben ook een destabiliserende rol gespeeld, maar via Turkije is alles verlopen, in welk geval de wapentransfers, ontmoetingen van oppositie leiders, het plannen van operaties, doorsluizing van buitenlandse jihadisten, etc.
op de amerikaanse bandwagon idd
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_168280162
quote:
1s.gif Op donderdag 19 januari 2017 22:22 schreef Szura het volgende:

[..]

Iron Maiden?
Geen idee, maar het matched wel goed met de rest van zijn outfit.
pi_168280178
quote:
10s.gif Op donderdag 19 januari 2017 22:22 schreef Slayage het volgende:

[..]

ALLAHU AKBAR is ook leuk :P

[..]

op de amerikaanse bandwagon idd
Niemand dwong Turkije natuurlijk om op de bandwagen te springen. ;)
pi_168280203
quote:
1s.gif Op donderdag 19 januari 2017 22:03 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Davutoglu heeft een sleutelrol gespeeld in het gehele conflict en is de ideologische vader geweest van Erdogan's neo-Ottomaanse Middenoosten beleid.

Hij slaat de spijker precies op zijn kop in dat interview.
Dat hij Erdogan en zijn beleid heeft genspireerd dat is evident. Dat Turkije geen ruime capaciteiten heeft om een burgeroorlog in stand te houden net zo.

Davutoglu weer in andere dagen:

quote:
Prime Minister Ahmet Davutoğlu said on Wednesday that the Syrian regime, ISIS and the PKK made an agreement in May to attack the anti-Assad opposition forces and share Turkey's border with Syria.

"Daesh [Arabic acronym of ISIS], PKK and the [Syrian] regime sat around a table on May 28 in Hasakah [in northeastern Syria] and reached an agreement to attack the opposition," he told a live interview on private Show TV channel.
http://www.dailysabah.com(...)ck-opposition-forces
pi_168280382
quote:
1s.gif Op donderdag 19 januari 2017 22:24 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Niemand dwong Turkije natuurlijk om op de bandwagen te springen. ;)
op een gegeven moment wordt er uiteraard een calculatie gemaakt. hoe dat exact is gegaan in TR zullen we nooit weten, maar kennelijk zagen ze er op dat moment onder die omstandigheden heil in. net als dat ze nu heil zien in de samenwerking met de russen. ze laten zich simpelweg leiden door de omstandigheden en zijn niet bij machte te dicteren wat er gebeurt in syrie.

ik denk dat er weinig mensen zijn die, als ze wisten waar het allemaal naartoe zou leiden anno 2017, niemand dit zo uit de hand zou laten lopen. zelfs de main stream rebellen had spijt dat ze de wapens hadden opgepakt binnen twee jaar tijd. toen bleek dat de VS vooral praatjes hadden en helemaal niet stappen nam om assad onderuit te halen, waardoor het conflict aan bleef modderen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_168280462
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2017 22:25 schreef Triggershot het volgende:
Dat hij Erdogan en zijn beleid heeft genspireerd dat is evident. Dat Turkije geen ruime capaciteiten heeft om een burgeroorlog in stand te houden net zo.
Vandaar dat Turkije dan ook gesteund wordt door de rijke Golfstaten. En de VS niet te vergeten.
pi_168280552
quote:
1s.gif Op donderdag 19 januari 2017 22:32 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Vandaar dat Turkije dan ook gesteund wordt door de rijke Golfstaten. En de VS niet te vergeten.
Dat is toch het hele punt, was het niet Turkije, was het wel Jordani die werd overgehaald. Dat je als gesoleerde groep ergens steun vandaan moet halen om te overleven spreekt voor zich, maar ik ben echt van mening dat jij Turkije en haar capaciteiten om dit te doen te hoog inschat als we het niet over de golfstaten, EU en VS zouden hebben.
pi_168280658
quote:
10s.gif Op donderdag 19 januari 2017 22:30 schreef Slayage het volgende:
op een gegeven moment wordt er uiteraard een calculatie gemaakt. hoe dat exact is gegaan in TR zullen we nooit weten, maar kennelijk zagen ze er op dat moment onder die omstandigheden heil in. net als dat ze nu heil zien in de samenwerking met de russen. ze laten zich simpelweg leiden door de omstandigheden en zijn niet bij machte te dicteren wat er gebeurt in syrie.
De calculatie was heel simpel. Turkije zag haar kans schoon om opportuun gebruik te maken van de situatie in Syri door in het begin (2011 en begin 2012) via diplomatieke wegen Assad onder druk te zetten door politieke reformen te eisen, en, het allerbelangrijkste, om de Moslimbroederschap in het zadel te werken. Toen Assad weigerde en heethoofd Erdogan dat als een persoonlijke belediging zag, begon Turkije actief de rebellie te steunen om zo middels geweld de regering omver te werpen.

quote:
ik denk dat er weinig mensen zijn die, als ze wisten waar het allemaal naartoe zou leiden anno 2017, niemand dit zo uit de hand zou laten lopen. zelfs de main stream rebellen had spijt dat ze de wapens hadden opgepakt binnen twee jaar tijd. toen bleek dat de VS vooral praatjes hadden en helemaal niet stappen nam om assad onderuit te halen, waardoor het conflict aan bleef modderen.
Want iedereen vergat hoe het in Afghanistan was afgelopen? Of in Irak? Of in Libi?
pi_168280720
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2017 22:35 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Dat is toch het hele punt, was het niet Turkije, was het wel Jordani die werd overgehaald. Dat je als gesoleerde groep ergens steun vandaan moet halen om te overleven spreekt voor zich, maar ik ben echt van mening dat jij Turkije en haar capaciteiten om dit te doen te hoog inschat als we het niet over de golfstaten, EU en VS zouden hebben.
Ja, maar dat is allemaal hypothetisch. Bovendien was de rebellie in het noorden altijd sterker dan in het zuiden. Feit blijft dat zonder Turkije de oppositie allang hopeloos gefaald zou hebben.
pi_168280779
quote:
1s.gif Op donderdag 19 januari 2017 22:38 schreef Stabiel het volgende:

[..]

om de Moslimbroederschap in het zadel te werken. T

deze heb ik gemist...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_168281103
quote:
10s.gif Op donderdag 19 januari 2017 22:41 schreef Slayage het volgende:

[..]

deze heb ik gemist...
quote:
Both Erdogan and Davutoglu seem to have read the "Arab Spring" as an opportunity to establish Turkey as the leader of a Middle East emerging from the chrysalis of authoritarian rule. With Gaddafi in the process of being ejected, they positioned themselves in the front rank of the international collective mobilising against Assad. They claimed to have done everything they could to talk him into introducing political reform but, according to Syria’s Foreign Minister Walid al-Muallim, the core of Turkey’s "advice" was Erdogan’s insistence that the Syrian government enter into dialogue with the Muslim Brotherhood.

“We kept telling them that the disagreement between the Syrian regime and the Muslim Brotherhood goes back to the 1980s and cannot easily be resolved,” Muallim told Turkish newspaper Hurriyet in 2012.

With Assad refusing to take their advice, Erdogan and Davutoglu finally committed themselves to the effort to drive him out of power by supporting both the self-styled Free Syrian Army (FSA) and the Syrian National Council (eventually to be superseded by the Syrian National Coalition). They cut relations with Syria, imposed sanctions and ended cross-border trade, affecting not just Syria but goods being transported to and from the Gulf. The FSA used southeastern Turkey as a launching pad for attacks across the border and as the conflict metastasized, jihadis from around the world flew into Istanbul to join in.
http://www.middleeasteye.(...)-collapses-960780703

quote:
Turkey, however, had geography on its side, and soon after the uprising began, it became the main staging ground for the opposition in exile. Some leading members of the Syrian Muslim Brotherhood who had already moved to Turkey, including its deputy general guide Mohammed Tayfour, were now joined by other members of the Syrian National Council’s executive office. Since April 2011, the Turkish authorities have discreetly helped the Syrian National Council to organize, allowing it to convene its first congresses in Antalya in April and a second meeting in Istanbul in July 2011.
http://carnegieendowment.(...)opposition-pub-47841
pi_168281510
quote:
1s.gif Op donderdag 19 januari 2017 22:49 schreef Stabiel het volgende:
the core of Turkey’s "advice" was Erdogan’s insistence that the Syrian government enter into dialogue with the Muslim Brotherhood.
ik ben overtuigd, dat erdo idd zijn geld had ingezet op de moslim broederschap :Y

sorry dude. dat erdo en co morsi volop steunden is helder, omdat de moslimbroederschap in egypte sterk aanwezig was, is dat logisch, maar de moslimbroederschap is marginaal geweest in syrie als ze al een noemenswaardige factor waren. lijkt me sterk dat ze dat beleid in syrie ten toon spreidden en dat dat beleid langs me hen zou gaan.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_168281557
quote:
10s.gif Op donderdag 19 januari 2017 22:58 schreef Slayage het volgende:

[..]

ik ben overtuigd, dat erdo idd zijn geld had ingezet op de moslim broederschap :Y

sorry dude. dat erdo en co morsi volop steunden is helder, omdat de moslimbroederschap in egypte sterk aanwezig was, is dat logisch, maar de moslimbroederschap is marginaal geweest in syrie als ze al een noemenswaardige factor waren. lijkt me sterk dat ze dat beleid in syrie ten toon spreidden en dat dat beleid langs me hen zou gaan.
Heb je enig idee van de geschiedenis van de Moslim Broederschap in Syri?
pi_168281666
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2017 22:35 schreef Triggershot het volgende:
Dat is toch het hele punt, was het niet Turkije, was het wel Jordani die werd overgehaald. Dat je als gesoleerde groep ergens steun vandaan moet halen om te overleven spreekt voor zich, maar ik ben echt van mening dat jij Turkije en haar capaciteiten om dit te doen te hoog inschat als we het niet over de golfstaten, EU en VS zouden hebben.
Mwah de fysieke Turks-Syrische grens speelt een te belangrijke rol in de logistieke steun aan de rebellen. FSA heeft ook al vrij snel allerlei doorgang gekregen en ook gezeteld in Turkije. Maar ook vele jihadies kwamen Syrie via de Turkse grens binnen. Dan kan je nog stellen "de Turken kunnen onmogelijk miljoenen toeristen controleren op jihadi's" maar dat is mij iets te makkelijk.
Uiteindelijk heeft Turkije wel echt een sleutelrol gespeeld in dit conflict en de steun aan allerlei rebellen bewegingen. Zonder die support had de rebellie nooit zo'n grote vlucht kunnen nemen denk ik, met name omdat de Turks-Syrische grens zo verschrikkelijk groot is. En dan bedoel ik rebellei als een blijvende gewapende strijd tegen het regime. Niet de massale demonstraties in de eerste zes maanden, toen was het nog niet verworden tot een permanent gewapend conflict. Als dat Noord-Syrische grensgebied met Turkije "lek als een mandje is" leg je het als Syrische regime wel af. Zeker als je Turkse buurman actief de kant van de rebellen kiest en in logistieke zin de schouders zet onder rebellengroepen in Noord-Syrie. Maar goed, het waren andere tijden. Turkije stond daar zeker niet alleen in.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
  donderdag 19 januari 2017 @ 23:30:07 #116
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_168282585
Fotoshopje van Obama in de groene bus :')

Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  vrijdag 20 januari 2017 @ 00:54:45 #117
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_168284664
Sow:

@Dalatrm
@CJTFOIR strike hits joint #JFS #Zinki training camp. Initial tally 40 KIA, likely to rise to 60+. Camp reported to have been "flattened"

En wie waren er als eerste ter plaatse???





Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  vrijdag 20 januari 2017 @ 07:22:16 #118
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_168285652
quote:
14s.gif Op donderdag 19 januari 2017 18:17 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Hieruit kan ik alleen maar concluderen dat jij niet heel lang actief bent op FOK! en of weinig de topics over Turkije hebt gevolgd, verwijten over het handelen van Turkije met A of B zijn niet begonnen met het Syrisch conflict noch zal het ermee stoppen.

[..]

Ja daarom, als je de 'welingelichte' kringen mag geloven steunde Turkije IS en leverde het wapens terwijl IS Turkije bedreigde, bomaanslagen pleegde, diplomaten had ontvoerd en gegijzeld, de ene na de andere video uitkwam waarin Erdogan werd uitgemaakt voor de hond van het westen en kafir werd hij door dezelfde welingelichte kringen op FOK! nog steeds verweten van het steunen van IS. Maar goed 'situatie mede door Erdogan zijn beleid gecreerd' moet al als een flinke nuance ervaren worden wmb.

[..]

Ik hoopte eigenlijk dat het geen uitleg behoeftigde, maar heb ik mij dan lelijk in vergist spijtig genoeg.
Je vergeet dat Turkije bewust alle "rebellen" heeft gesteund, waaronder Al Qaeda. Dankzij Turkse steun is Idlib gevallen en konden ze voet aan de grond krijgen in Latakia. Daarnaast zijn enorm veel wapens via Turkije het land ingekomen, operatiecentra opgezet et cetera. Daarnaast is er gewoon beeldmateriaal dat IS met Turkse soldaten praat, vanuit Turkije Kobani aanvalt et cetera.

Het is de steun aan alle "rebellen" die de oorlog zo heeft doen escaleren met alle gevolgen van dien. Als de "rebellen" niet waren gesteund had de SAA makkelijk IS kunnen tackelen en was het op aanslagen na rustig in Syri.
  vrijdag 20 januari 2017 @ 07:26:30 #119
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_168285671
https://www.almasdarnews.(...)ards-raqqa-year-map/

Zou de SAA de druk op Deir Ezzor willen verlichten? Overigens zou het wel dom zijn als ze weer dezelfde fout gaan maken. Vanuit Keweires gaan ze nu richting Al-Bab, beter trekken ze ook richting Deir Hafer op. Anders worden ze weer vanuit het noorden geneukt door IS als ze richting Raqqa gaan.
pi_168287742
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2017 07:22 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Je vergeet dat Turkije bewust alle "rebellen" heeft gesteund, waaronder Al Qaeda. Dankzij Turkse steun is Idlib gevallen en konden ze voet aan de grond krijgen in Latakia. Daarnaast zijn enorm veel wapens via Turkije het land ingekomen, operatiecentra opgezet et cetera. Daarnaast is er gewoon beeldmateriaal dat IS met Turkse soldaten praat, vanuit Turkije Kobani aanvalt et cetera.

Het is de steun aan alle "rebellen" die de oorlog zo heeft doen escaleren met alle gevolgen van dien. Als de "rebellen" niet waren gesteund had de SAA makkelijk IS kunnen tackelen en was het op aanslagen na rustig in Syri.
Het is allemaal de schuld van het westen.
mon citoyens vous serez unis.
pi_168287775
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2017 10:21 schreef HSG het volgende:

[..]

Het is allemaal de schuld van het westen.
Het westen speelt al meer dan een eeuw een kwalijke rol in het Middenoosten. En die rol lijkt nog steeds niet uitgespeeld.
pi_168287977
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2017 00:54 schreef Szura het volgende:
Sow:

@Dalatrm
@CJTFOIR strike hits joint #JFS #Zinki training camp. Initial tally 40 KIA, likely to rise to 60+. Camp reported to have been "flattened"
heeft zinki zich aangesloten bij nusra?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 20 januari 2017 @ 10:39:34 #123
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_168288008
ISIS :r :r tering barbaren executeren weer mensen in Palmyra en blazen weer wat op
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_168288533
Waar is die tiger botoxhoofd als je hem nodig hebt.
Hij kiest alleen makkelijke klusjes uit met popie jopie foto's.
Waarom gaat ie niet naar Deir of Palmyra?
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  vrijdag 20 januari 2017 @ 11:07:59 #125
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_168288572
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2017 11:05 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
Waar is die tiger botoxhoofd als je hem nodig hebt.
Hij kiest alleen makkelijke klusjes uit met popie jopie foto's.
Waarom gaat ie niet naar Deir of Palmyra?
Tiger Forces beschuldigen van makkelijke klusjes, dan let je echt niet op hoor. :')
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_168288901
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2017 10:39 schreef Szura het volgende:
ISIS :r :r tering barbaren executeren weer mensen in Palmyra en blazen weer wat op
whatelseisnew?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_168288939
quote:
1s.gif Op donderdag 19 januari 2017 22:40 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Ja, maar dat is allemaal hypothetisch. Bovendien was de rebellie in het noorden altijd sterker dan in het zuiden. Feit blijft dat zonder Turkije de oppositie allang hopeloos gefaald zou hebben.
Denk je? In zekere zin heeft Jordani zowel als geografisch gebied als land haar spreekwoordelijke steentje bijgedragen aan de Syrische oppositie. Het lijkt mij niet vergezocht dat als Turkije wegviel als passage richting Syri Jordani dan niet een ander, maar zelfs een goter rol had gespeeld. Feit is dat de Syrische oppositie ook met de steun vanuit Turkije faalt, daar waar andere groepen die geen steun hebben van Turkije succesvoller zijn.
pi_168288943
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2017 11:05 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
Waar is die tiger botoxhoofd als je hem nodig hebt.

hij komt ook een beetje gayish over :p

maar iedereen heeft zo nu en dan wat vakantie nodig, je weetz ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 20 januari 2017 @ 11:35:13 #129
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_168289068
quote:
10s.gif Op vrijdag 20 januari 2017 11:28 schreef Slayage het volgende:

[..]

hij komt ook een beetje gayish over :p

maar iedereen heeft zo nu en dan wat vakantie nodig, je weetz ;)
Tiger zit volgens de berichten in de Al Bab-regio.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_168289079
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 januari 2017 11:35 schreef Szura het volgende:

[..]

Tiger zit volgens de berichten in de Al Bab-regio.
gaat ie handen schudden met de turken? :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_168289313
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2017 07:22 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Je vergeet dat Turkije bewust alle "rebellen" heeft gesteund, waaronder Al Qaeda. Dankzij Turkse steun is Idlib gevallen en konden ze voet aan de grond krijgen in Latakia. Daarnaast zijn enorm veel wapens via Turkije het land ingekomen, operatiecentra opgezet et cetera. Daarnaast is er gewoon beeldmateriaal dat IS met Turkse soldaten praat, vanuit Turkije Kobani aanvalt et cetera.

Het is de steun aan alle "rebellen" die de oorlog zo heeft doen escaleren met alle gevolgen van dien. Als de "rebellen" niet waren gesteund had de SAA makkelijk IS kunnen tackelen en was het op aanslagen na rustig in Syri.
Nogmaals, dat Turkije een geografisch doorgeefluik was is evident, zeker gezien de gigantische grensstreek met Syri is het als oppositie/rebel/jihadist het meest interessante land om naar af te reizen en je doelen te verwezenlijken. Dat Turkije bepaalde groepen had in Syri waar ze hun steun voor betuigden ook, maar wat zegt het dat Turkse soldaten met IS praat aan de grensstreek als kort er na Turkije IS beschiet aan de grens, om de maand een video verschijnt waarin IS Turkije uitmaakt voor ongelovig land en oproept tot aanslagen en Turkije haar luchtruim opent voor de coalitie? Dat IS vanuit Turkije Kobani heeft aangevallen is fel tegengesproken en ook nooit bewezen, terwijl daartegenover staat dat Erdogan de Peshmarga troepen juist toestemming gaf om via Turkije te reizen om ondersteuning te bieden aan het verzet in Kobani, terwijl je de behoefte hebt mij dingen te herinneren vergeet je zelf dingen?

De SAA is niet eens capabel geweest om Palmyra te behouden nadat Hezbollah en Rusland zich even terugtrokken dus laten we wel even realistisch zijn over de aandeel van Turkije in dit alles bijna 3 jaar na dat IS in een clinch ligt met Turkije. Niet alleen dat, maar ook de Turkse steun aan de Syrische oppositie is nog nooit zoveel, directer, transparanter en actiever geweest dan de beginjaren en hoe brengt de oppositie er het inmiddels van af? Bijzonder slecht.
  vrijdag 20 januari 2017 @ 11:47:09 #132
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_168289319
quote:
10s.gif Op vrijdag 20 januari 2017 11:35 schreef Slayage het volgende:

[..]

gaat ie handen schudden met de turken? :P
Ze komen wel steeds dichterbij



Vraag me af wat er straks dan gaat gebeuren, moeten de Turken zich een stuk terugtrekken ofzo?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_168289707
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 januari 2017 11:47 schreef Szura het volgende:

[..]

Ze komen wel steeds dichterbij

[ afbeelding ]

Vraag me af wat er straks dan gaat gebeuren, moeten de Turken zich een stuk terugtrekken ofzo?
ik hoop dat er een deal is.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 20 januari 2017 @ 12:48:12 #134
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_168290378
Tegenoffensief in Deir ez-Zor
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_168292201
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 januari 2017 11:47 schreef Szura het volgende:

[..]

Ze komen wel steeds dichterbij

[ afbeelding ]

Vraag me af wat er straks dan gaat gebeuren, moeten de Turken zich een stuk terugtrekken ofzo?
Nobody knows :o
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_168292796
5 doden bij een terroristische aanslag van daesh op een gepantserde wagen in al bab.
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
pi_168292821
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 januari 2017 14:39 schreef SecretPret het volgende:
5 doden bij een terroristische aanslag van daesh op een gepantserde wagen in al bab.
Een aanval op militair doelwit tijdens een conflict is geen terroristisch aanslag.
  vrijdag 20 januari 2017 @ 14:41:54 #138
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_168292838
Hoeveel mannen zijn ze daar nu verloren? Begint een behoorlijk kostbare operatie te worden...
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_168293163
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2017 14:41 schreef Szura het volgende:
Hoeveel mannen zijn ze daar nu verloren? Begint een behoorlijk kostbare operatie te worden...
Nu rond 60 volgens mij, exclusief het aantal gewonden, die gemiddeld drie keer het aantal gesneuvelden zijn.
pi_168293884
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 januari 2017 14:59 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Nu rond 60 volgens mij, exclusief het aantal gewonden, die gemiddeld drie keer het aantal gesneuvelden zijn.
En nu hoeveel isis leden er dood zijn *O*
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
pi_168293946
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 januari 2017 15:41 schreef SecretPret het volgende:
En nu hoeveel isis leden er dood zijn *O*
Daar gaat het helemaal niet om. Het gaat erom dat ze nog steeds al-Bab bezitten.
pi_168293968
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 januari 2017 15:45 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Daar gaat het helemaal niet om. Het gaat erom dat ze nog steeds al-Bab bezitten.
Daar gaat het wel dergelijk ook om
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
pi_168294016
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2017 15:47 schreef SecretPret het volgende:
Daar gaat het wel dergelijk ook om
Nee. Je hebt niets aan de hoeveelheid vijandelijke strijders die je hebt gedood als je je militaire- en politieke doelen niet verwezenlijkt. Turkije faalt nu al vier maanden, en de operatie mag met recht een fiasco worden genoemd.
pi_168294091
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 januari 2017 15:50 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Nee. Je hebt niets aan de hoeveelheid vijandelijke strijders die je hebt gedood als je je militaire- en politieke doelen niet verwezenlijkt. Turkije faalt nu al vier maanden, en de operatie mag met recht een fiasco worden genoemd.
Leer jij maar eens tellen... ze zijn echt niet al 4 maanden in al bab.
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
pi_168294229
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 januari 2017 15:54 schreef SecretPret het volgende:
Leer jij maar eens tellen... ze zijn echt niet al 4 maanden in al bab.
De operatie om al-Bab te bevrijden werd dacht ik in september uitgeroepen. Vier maanden dus. En het enige wat ze tot nu hebben gerealiseerd is de bevrijding van wat nietszeggende dorpjes.
pi_168296978
US airstrike said to kill 100-plus al-Qaida in Syria

quote:
WASHINGTON (AP) — A U.S. defense official says an American airstrike killed more than 100 al-Qaida militants at a training camp in a remote area in northwestern Syria.

The strike was carried out Thursday by an Air Force B-52 bomber and an undisclosed number of U.S. drone aircraft, the official said. The official was not authorized to publicly announce the attack and so spoke on condition of anonymity.

The militants killed in the airstrikes were described by the official as "core" al-Qaida members, among a number who had moved to Syria early last year to establish a foothold. The official distinguished these militants from members of the group formerly known as the Nusra Front, which is an al-Qaida affiliate in Syria.
http://bigstory.ap.org/8d(...)witter&utm_medium=AP
  vrijdag 20 januari 2017 @ 17:32:06 #147
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_168297044
Dus op Libi en Syri hebben ze gisteren zo'n bakbeest afgestuurd
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_168297110
Vraag me af of Rusland ook zulke mogelijkheden heeft. Zulke acties zie je nooit van ze.
  vrijdag 20 januari 2017 @ 17:40:47 #149
450453 Charleville
Wat 'n wereld.
pi_168297363
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2017 17:30 schreef Stabiel het volgende:
US airstrike said to kill 100-plus al-Qaida in Syria

[..]

http://bigstory.ap.org/8d(...)witter&utm_medium=AP
Wat zijn al-Qaida leden in makke schaapjes veranderd.
Ze worden aangevallen door het Westen en ze doen vrijwel nooit meer aan een tegenaanval.

Vroeger had je natuurlijk 9-11 in Amerika, aanslag in Londen, Madrid, e.d.. Tegenwoordig is het alleen IS die aanslagen uitvoert.
pi_168297482
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2017 17:40 schreef Charleville het volgende:

[..]

Wat zijn al-Qaida leden in makke schaapjes veranderd.
Ze worden aangevallen door het Westen en ze doen vrijwel nooit meer aan een tegenaanval.

Vroeger had je natuurlijk 9-11 in Amerika, aanslag in Londen, Madrid, e.d.. Tegenwoordig is het alleen IS die aanslagen uitvoert.
IS is natuurlijk eigenlijk gewoon Al Qaeda op steroids.
  vrijdag 20 januari 2017 @ 18:44:34 #151
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_168300044
Die Leopards worden ook bij de vleet vernield:





Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_168300610
Wat is er toch met ISIL en oudheden vernietigen? :')
pi_168301347
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2017 19:06 schreef Blue_Panther_Ninja het volgende:
Wat is er toch met ISIL en oudheden vernietigen? :')
Staat in de Koran.
mon citoyens vous serez unis.
pi_168301357
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2017 18:44 schreef Szura het volgende:
Die Leopards worden ook bij de vleet vernield:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Turken zijn waardeloos als het op oorlog aankomt.
mon citoyens vous serez unis.
  vrijdag 20 januari 2017 @ 19:56:41 #155
450453 Charleville
Wat 'n wereld.
pi_168302389
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2017 18:44 schreef Szura het volgende:
Die Leopards worden ook bij de vleet vernield:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Wat een droeftoeters zijn die Turken toch ook _O-

Ik kan geen enkele Turk in mijn omgeving nog serieus nemen die met trots verteld dat hij in het turkse leger heeft gezeten, wat een nationalistische faalhazen zijn dat ook allemaal :')
pi_168303636
Agreement between Russia and Turkey to halt Turkish incursion into Al Bab, and make it a Syrian army operation

https://twitter.com/BBassem7/status/822510154780319744

Neem het met een korreltje zout maar zou wel yugeee zijn.
  vrijdag 20 januari 2017 @ 20:44:55 #157
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_168304124
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2017 20:31 schreef Stabiel het volgende:
Agreement between Russia and Turkey to halt Turkish incursion into Al Bab, and make it a Syrian army operation

https://twitter.com/BBassem7/status/822510154780319744

Neem het met een korreltje zout maar zou wel yugeee zijn.
Ga maar naar huis, wij doen het wel.
Vr het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  vrijdag 20 januari 2017 @ 20:46:35 #158
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_168304190
Zou wel mooi zijn als SAA dan binnen 1,5 week Al Bab overneemt :') :D
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  vrijdag 20 januari 2017 @ 20:53:21 #159
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_168304474
Zullen de FSA luitjes die met met de Turken meevechten nooit accepteren
Say what?
  vrijdag 20 januari 2017 @ 21:00:54 #160
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_168304807
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2017 20:53 schreef UpsideDown het volgende:
Zullen de FSA luitjes die met met de Turken meevechten nooit accepteren
Die faalhazen presteren net zo min wat. De SAA rond Al-Bab is redelijk sterk.
  vrijdag 20 januari 2017 @ 21:01:53 #161
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_168304861
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2017 20:53 schreef UpsideDown het volgende:
Zullen de FSA luitjes die met met de Turken meevechten nooit accepteren
Tiger veegt ze van de kaart
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_168304905
Wat voor nut heeft dat voor SAA? Tis toch beter om de TFSA en IS elkaar daar de koppen in elkaar te laten slaan terwijl ze zelf op andere plekken gebied pakken.
  vrijdag 20 januari 2017 @ 21:12:17 #163
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_168305342
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2017 21:02 schreef BEFEM het volgende:
Wat voor nut heeft dat voor SAA? Tis toch beter om de TFSA en IS elkaar daar de koppen in elkaar te laten slaan terwijl ze zelf op andere plekken gebied pakken.
Op een gegeven moment krijgen de Turken de stad toch wel in handen, Syri zou dat voor willen zijn
Say what?
pi_168305602
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2017 21:12 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

Op een gegeven moment krijgen de Turken de stad toch wel in handen, Syri zou dat voor willen zijn
Dan krijgen ze ook weer een nieuw front en zo dik zitten ze niet in manschappen. Vanuit nationaal gevoel is het niet gek dat ze Al Bab willen, rationeel lijkt het me een stuk minder te beargumenteren.
pi_168305774
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2017 19:27 schreef HSG het volgende:

[..]

Staat in de Koran.
waar precies?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_168305810
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2017 20:53 schreef UpsideDown het volgende:
Zullen de FSA luitjes die met met de Turken meevechten nooit accepteren
die hebben niks te willen
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 20 januari 2017 @ 22:36:56 #167
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_168308513
100 zelfs gisteren



Hier ruimen ze de rommel op:
https://twitter.com/anasanas84/status/822451603609419776
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  vrijdag 20 januari 2017 @ 23:50:03 #168
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_168311303
Zelfs de vrouwen vechten mee in DeZ

https://twitter.com/MmaGr(...)?ref_src=twsrc%5Etfw
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_168313278
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2017 10:51 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

Binnenkort onthoofdingen in Deir krijg ik net te lezen.
#ISIS published a video with several old & new destroyed #TurkishArmy Leopard-2A4 tanks near Al-Bab, Syria #EuphratesShield


_O-
pi_168313285
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2017 20:31 schreef Stabiel het volgende:
Agreement between Russia and Turkey to halt Turkish incursion into Al Bab, and make it a Syrian army operation

https://twitter.com/BBassem7/status/822510154780319744

_O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O-
pi_168313527
quote:
Russia Signs Deal for Syria Bases; Turkey Appears to Accept Assad

Russia signed a long-term agreement on Friday to greatly enlarge its military presence in Syria, more than doubling the space for warships in Russia’s only Mediterranean port and securing rights to an air base that may already be adding a second runway.

The agreement covers the port in Tartus and an air base near Latakia, which have been pivotal in Russian assistance to President Bashar al-Assad of Syria in fighting an array of insurgents. It ensures Russia’s ability to deploy forces in Syria for the next half-century and perhaps beyond.

News of the agreement came as Mr. Assad received what appeared to be another positive development: A Turkish official suggested publicly for the first time that Turkey would accept a peace deal in Syria’s six-year-old war that would allow Mr. Assad to stay in power.

The remarks by the official, Deputy Prime Minister Mehmet Simsek, at the World Economic Forum in Davos, Switzerland, indicated that Turkey — Syria’s northern neighbor and one of Mr. Assad’s most implacable foes — had softened its position in the interest of finding a solution.
Continue reading the main story

While Turkey’s government later said that Mr. Simsek’s remarks had been misconstrued, it was clear that he had said a settlement without Mr. Assad would be “not, you know, realistic.”
https://www.nytimes.com/2(...)rkey-syria-deal.html
Ich glaube, dass es manchmal nicht gengend Steine gibt und
Ich bin mir sicher, dass auch schne Augen weinen
pi_168318152
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2017 18:44 schreef Szura het volgende:
Die Leopards worden ook bij de vleet vernield:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
De koepels sprongen van af en de tank brak van midden? Volgens mij zijn dat tanks die stuk zijn gegaan en achter zijn gelaten. ISIS heeft ze gewoon opgeblazen voor de PR of opgeblazen door de tankcrew :')

[ Bericht 5% gewijzigd door Mathemaat op 21-01-2017 11:46:42 ]
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_168318426
eerst deed Turkije niks tegen isis, ow wat slecht van Turkije
toen werkten ze zelfs samen, ow wat slecht van Turkije
daarna deden ze wat tegen isis en ging het te makkelijk volgens sommigen omdat samenwerking jwz, ow wat slecht van Turkije
daarna kregen ze slachtoffers. Toen vonden ze het Turkse leger een stelletje prutsers. Ow wat slecht van Turkije
Dit zijn de beweringen van personen die voor hun eigen afkomst schamen.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  zaterdag 21 januari 2017 @ 12:08:56 #174
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_168318576
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 11:38 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

De koepels sprongen van af en de tank brak van midden? Volgens mij zijn dat tanks die stuk zijn gegaan en achter zijn gelaten. ISIS heeft ze gewoon opgeblazen voor de PR of opgeblazen door de tankcrew :')
Het is al vaker voorgekomen:
https://www.reddit.com/r/(...)_by_alleged_is_atgm/

Zouden de Turken met name oude varianten en niet de gepgrade versies, die beter bestand zijn tegen ATGM, naar dat front sturen?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_168318858
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 11:38 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

De koepels sprongen van af en de tank brak van midden? Volgens mij zijn dat tanks die stuk zijn gegaan en achter zijn gelaten. ISIS heeft ze gewoon opgeblazen voor de PR of opgeblazen door de tankcrew :')

Vanaf 3:10 Isis vs Turken
pi_168319371
Wat een faalhazen die turken. Paar honderd soldaten dood voor helemaal niets.
pi_168319409
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 13:08 schreef maastricht12345 het volgende:
Wat een faalhazen die turken. Paar honderd soldaten dood voor helemaal niets.
Paar honderd? Zoveel?
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
  zaterdag 21 januari 2017 @ 13:28:03 #178
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_168319666
quote:
Damn wat wordt Turkije daar afgemaakt zeg. Ik wist dat het erg was, maar zo erg? Ze vechten tegen een paar duizend man. Hoe moeilijk kan het zijn om je tanks adequaat te beschermen? Om je troepen niet in een hinderlaag te laten lopen? Je omsingelt een fucking stadje van 60k mensen.
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 zaterdag 21 januari 2017 @ 13:29:26 #179
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_168319692
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 11:38 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

De koepels sprongen van af en de tank brak van midden? Volgens mij zijn dat tanks die stuk zijn gegaan en achter zijn gelaten. ISIS heeft ze gewoon opgeblazen voor de PR of opgeblazen door de tankcrew :')
Een cook off kan dat veroorzaken ja. Je tanks achter laten is net zo amateuristisch overigens.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
  zaterdag 21 januari 2017 @ 13:31:11 #180
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_168319720
Rusland gaat all-in in Deir Ezzor:

varyagi twitterde op zaterdag 21-01-2017 om 13:23:33 MASSIVE #Russian attack against #Daesh terrorists in #DeirEzzor right now. Half a dozen heavy strategic bombers involved. More to come. reageer retweet
Dat worden veel geroosterde IS gasten.
pi_168320304
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 13:31 schreef Richestorags het volgende:
Rusland gaat all-in in Deir Ezzor:

varyagi twitterde op zaterdag 21-01-2017 om 13:23:33 MASSIVE #Russian attack against #Daesh terrorists in #DeirEzzor right now. Half a dozen heavy strategic bombers involved. More to come. reageer retweet
Dat worden veel geroosterde IS gasten.
Gelukkig maar, anders had er er voor heel veel militairen en burgers heel slecht uit gezien.
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
  zaterdag 21 januari 2017 @ 14:19:02 #182
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_168320511
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 14:06 schreef StateOfMind het volgende:

[..]

Gelukkig maar, anders had er er voor heel veel militairen en burgers heel slecht uit gezien.
Het ziet er nog steeds heel slecht uit. Dankzij Amerika. Amerika had op zijn minst haar fout kunnen herstellen met non-stop zware bombardementen. Als het al een fout was.

IS gaat vandaag ook all-in en de weersomstandigheden zijn slecht, wat in haar voordeel zou kunnen werken. Als het de komende dagen slecht weer blijft ziet het er niet best uit.
  zaterdag 21 januari 2017 @ 14:23:31 #183
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_168320592
Wel wat berichten op Twitter nu dat het kerhof in Deir-Ezzor bezaaid ligt met IS lijken na de Russische aanvallen.
  zaterdag 21 januari 2017 @ 14:39:21 #184
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_168320861
Nour_Samaha twitterde op zaterdag 21-01-2017 om 14:28:58 The situation in #DeirEzzor is incredibly dire– the Russian Defense Min a few days ago said there will be a genocide if the city falls 17/ reageer retweet
Nour_Samaha twitterde op zaterdag 21-01-2017 om 14:29:51 One of the most critical points is the neighbourhood of #Harrabesh in #DeirEzzor city, where #ISIS is getting closer 18/ reageer retweet
Nour_Samaha twitterde op zaterdag 21-01-2017 om 14:32:58 These women from #Harrabesh have taken up arms to defend the area, knowing that #ISIS is unlikely to spare them https://t.co/KrrLV3Ferq 18/ reageer retweet
Nour_Samaha twitterde op zaterdag 21-01-2017 om 14:33:55 #Harrabesh from the beginning has been a pro-govt neighbourhood in #DeirEzzor city with strong tribal ties 19/ reageer retweet
Nour_Samaha twitterde op zaterdag 21-01-2017 om 14:34:57 There are very real fears that if #ISIS enters, there'll be massacres like those of Sheitat in 2014 when ISIS executed around 800 people 20/ reageer retweet
pi_168320967
Mijn theorie waarom het Turkse leger faalt en het Irakese leger minder sinds hun faal in Mosul 2014:

Het oude faalleger van Irak (2014) is zo goed als volledig vervangen door sjiitische godsdienstwaanzinnigen die sterven voor jihad-fatwa van Sistani of de wilayat al faqih paus Khamenei.

Wie is de andere succesvolle actor in dat gebied? De soennitische godsdienstwaanzinnigen genaamd IS? Toeval?

De Turken falen omdat ze als voornamelijk "soennieten" diep van binnen toch niet willen sterven voor gay jood-griek Ataturk en zijn opvolger Erdogan in een conflict in Syri waar ze liever niet willen zijn?

Kortom, de godsdienstwaanzinnigen vormen gemotiveerde strijders en gaan door tot het einde, wave after wave (net als Khomeini's zelfmoordenaars tijdens Iran-Irak oorlog) i.t.t. degenen die voor gay ataturk en 3.000 lira per maand moeten sterven.

De nationalistische-waanzinnigen van PKK en co zijn gemotiveerder dan de gay-ataturk-aanhangers want ze denken dat een eigen staat (Koerdistan) een paradijs op aarde zal vormen.

Tot zover.
  zaterdag 21 januari 2017 @ 14:59:05 #186
218617 YazooW
bel de wouten!
pi_168322512
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 14:39 schreef Richestorags het volgende:
Nour_Samaha twitterde op zaterdag 21-01-2017 om 14:28:58 The situation in #DeirEzzor is incredibly dire– the Russian Defense Min a few days ago said there will be a genocide if the city falls 17/ reageer retweet
Nour_Samaha twitterde op zaterdag 21-01-2017 om 14:29:51 One of the most critical points is the neighbourhood of #Harrabesh in #DeirEzzor city, where #ISIS is getting closer 18/ reageer retweet
Nour_Samaha twitterde op zaterdag 21-01-2017 om 14:32:58 These women from #Harrabesh have taken up arms to defend the area, knowing that #ISIS is unlikely to spare them https://t.co/KrrLV3Ferq 18/ reageer retweet
Nour_Samaha twitterde op zaterdag 21-01-2017 om 14:33:55 #Harrabesh from the beginning has been a pro-govt neighbourhood in #DeirEzzor city with strong tribal ties 19/ reageer retweet
Nour_Samaha twitterde op zaterdag 21-01-2017 om 14:34:57 There are very real fears that if #ISIS enters, there'll be massacres like those of Sheitat in 2014 when ISIS executed around 800 people 20/ reageer retweet
Met een beetje geluk wordt het een nieuw Koban voor Daesh.
Incelfrikandel
  zaterdag 21 januari 2017 @ 16:17:12 #188
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_168322549
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 14:59 schreef YazooW het volgende:

[..]

Die Toyota op 07:50 :D
Toyota omgebouwd tot tank :P
Vr het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_168322727
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 14:43 schreef justarandomdude het volgende:

De Turken falen omdat ze als voornamelijk "soennieten" diep van binnen toch niet willen sterven voor gay jood-griek Ataturk

Wat is deze :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 21 januari 2017 @ 16:33:09 #190
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_168322759
https://www.almasdarnews.(...)military-operations/

Toch richting Maskanah voor de SAA. Ik vraag me af wat de motivatie achter deze beslissing is.
pi_168322948
quote:
10s.gif Op vrijdag 20 januari 2017 21:24 schreef Slayage het volgende:

[..]

waar precies?
Gebruik de zoekfunctie.
mon citoyens vous serez unis.
  zaterdag 21 januari 2017 @ 16:50:52 #192
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_168323015
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 16:33 schreef Richestorags het volgende:
https://www.almasdarnews.(...)military-operations/

Toch richting Maskanah voor de SAA. Ik vraag me af wat de motivatie achter deze beslissing is.
En dan de zuidwestflank van Aleppo weer niet fatsoenlijk afdekken?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_168323050
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 11:38 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

De koepels sprongen van af en de tank brak van midden? Volgens mij zijn dat tanks die stuk zijn gegaan en achter zijn gelaten. ISIS heeft ze gewoon opgeblazen voor de PR of opgeblazen door de tankcrew :')
Ziet er vanuit van niet.
mon citoyens vous serez unis.
  zaterdag 21 januari 2017 @ 18:13:33 #194
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_168324188
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 16:50 schreef Szura het volgende:

[..]

En dan de zuidwestflank van Aleppo weer niet fatsoenlijk afdekken?
Die Hezbollah units komen uit Khan Touman, dus waarschijnlijk niet nee. Er zitten natuurlijk wel wat voordelen aan een push vanuit Khanasser. Ze kunnen tegelijkertijd Deir Hafer en Al-Bab aanvallen vanuit Kuweires, wat de kans op een succes dit keer vergroot. Hiermee is eindelijk eens een keer de aanvoerroute naar Aleppo veilig gesteld.

Een tweede reden zou kunnen zijn dat het optrekken richting Raqqa van zowel de SAA als de YPG IS dwingt manschappen weg te halen bij Deir-Ezzor en/of het Palmyra front.
  zaterdag 21 januari 2017 @ 18:15:12 #195
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_168324208
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 16:14 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Met een beetje geluk wordt het een nieuw Koban voor Daesh.
Dan moeten er flink wat extra bombardementen komen. Zoals het nu gaat, hebben ze alleen nog maar winst geboekt.
  zaterdag 21 januari 2017 @ 18:22:37 #196
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_168324332
SDF steeds dichter bij Tabqa:



En daarnaast gaan jihadisten mooi elkaar afknallen in Idlib ^O^. Zie deze timeline oa:

https://twitter.com/charles_lister/status/822832232209453060
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_168324354
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 18:13 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Die Hezbollah units komen uit Khan Touman, dus waarschijnlijk niet nee. Er zitten natuurlijk wel wat voordelen aan een push vanuit Khanasser. Ze kunnen tegelijkertijd Deir Hafer en Al-Bab aanvallen vanuit Kuweires, wat de kans op een succes dit keer vergroot. Hiermee is eindelijk eens een keer de aanvoerroute naar Aleppo veilig gesteld.

Een tweede reden zou kunnen zijn dat het optrekken richting Raqqa van zowel de SAA als de YPG IS dwingt manschappen weg te halen bij Deir-Ezzor en/of het Palmyra front.
Ik snap dat niet, als ik de SAA was zou ik IS lekker bij Al Bab met de Turken laten knokken. Als ze nu een push maken en daarmee een pocket maken zitten ze opeens zelf in de vuurlinie ipv de Turken.
  zaterdag 21 januari 2017 @ 18:25:21 #198
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_168324377
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 18:24 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Ik snap dat niet, als ik de SAA was zou ik IS lekker bij Al Bab met de Turken laten knokken. Als ze nu een push maken en daarmee een pocket maken zitten ze opeens zelf in de vuurlinie ipv de Turken.
Het is niet zeker dat de SAA voor Al-Bab gaat. Daarnaast zijn IS en de Turken nog met elkaar in gevecht.
pi_168324435
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 18:25 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Het is niet zeker dat de SAA voor Al-Bab gaat. Daarnaast zijn IS en de Turken nog met elkaar in gevecht.
Ja dat zeg ik. Laat ze daar dan gewoon met elkaar vechten. Als ze nu gaan pushen vanuit Khannasar dan blokken ze het gevecht tussen Turkije en IS in Al Bab en zitten ze zelf in de vuurlinie.

Beter om naar Palmyra en daarna naar Tabqa te gaan.
  zaterdag 21 januari 2017 @ 18:38:18 #200
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_168324602
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 18:28 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Ja dat zeg ik. Laat ze daar dan gewoon met elkaar vechten. Als ze nu gaan pushen vanuit Khannasar dan blokken ze het gevecht tussen Turkije en IS in Al Bab en zitten ze zelf in de vuurlinie.
Mwaaah. Is gaat geen manschappen vanuit Al-Bab halen om een push vanuit Khanasser tegen te gaan. Eerder vanuit Deir Hafer of Raqqa / Homs / Hama. Toch zie ik het strategische nut er niet van in. IS kan vanaf alle flanken aanvallen. Eerst maar eens extra gebied rond Qaryatayn veroveren en Palmyra veroveren inderdaad.
pi_168324626
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 18:38 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Mwaaah. Is gaat geen manschappen vanuit Al-Bab halen om een push vanuit Khanasser tegen te gaan. Eerder vanuit Deir Hafer of Raqqa / Homs / Hama.
Ja maar IS verliest ook z'n aanvoerroute naar Al Bab, dan heb je daar gewoon een omsingelde pocket. Daar zal Turkije het dus alleen maar makkelijker door krijgen.
  zaterdag 21 januari 2017 @ 18:43:44 #202
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_168324681
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 18:40 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Ja maar IS verliest ook z'n aanvoerroute naar Al Bab, dan heb je daar gewoon een omsingelde pocket. Daar zal Turkije het dus alleen maar makkelijker door krijgen.
Daar zit wat in.
pi_168324805
Ben benieuwd wat de acties van Trump zullen zijn in dit conflict. Hij heeft duidelijk in zijn inaugural speech aangegeven dat hij islamitisch terrorisme stevig wil aanpakken. Kan me goed voorstellen dat hij, nu dat de USA uitgenodigd is voor de gesprekken met rusland en Iran, zal aansturen op samenwerking met russen om IS weg te vegen. Boots on the ground zou zelfs een mogelijkheid kunnen zijn (naast de special forces dan.
For every fact, there is an equal and opposite opinion.
Twitch.tv/bensel15
  zaterdag 21 januari 2017 @ 18:52:33 #204
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_168324837
Bij die gesprekken in Astana zal alleen de Amerikaanse ambassadeur zijn, omdat de transitie nog gaande is.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_168324903
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 18:52 schreef Szura het volgende:
Bij die gesprekken in Astana zal alleen de Amerikaanse ambassadeur zijn, omdat de transitie nog gaande is.
Klopt, maar denk wel dat die ambassadeur een opdracht mee zal krijgen. Het is eigenlijk duidelijk dat Trump er geen gras over laat groeien. Hij had eerder aangegeven pas vanaf maandag aan de slag te gaan, maar toch al een tik gegeven richting obama-care en al 2 personen aangesteld, enkele uren na de inauguratie. Ik dnek dat we komende week toch al wel wat effect zullen zien
For every fact, there is an equal and opposite opinion.
Twitch.tv/bensel15
pi_168328690
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_168330875
Hoe gaat het bij Deir al Zor. Heeft isis het nog steeds niet ingenomen? Wat een prutsers zijn het ook he.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_168330960
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 18:51 schreef Bensel het volgende:
Ben benieuwd wat de acties van Trump zullen zijn in dit conflict. Hij heeft duidelijk in zijn inaugural speech aangegeven dat hij islamitisch terrorisme stevig wil aanpakken. Kan me goed voorstellen dat hij, nu dat de USA uitgenodigd is voor de gesprekken met rusland en Iran, zal aansturen op samenwerking met russen om IS weg te vegen. Boots on the ground zou zelfs een mogelijkheid kunnen zijn (naast de special forces dan.
Met Iran? Nee. Trump is zwaar anti Iran. Met Rusland ja dat is wel goed denkbaar :Y
  zaterdag 21 januari 2017 @ 22:42:17 #209
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_168331361
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 18:22 schreef Szura het volgende:
SDF steeds dichter bij Tabqa:

[ afbeelding ]
Net een video verschenen waarin ze de dam onder vuur nemen:

Say what?
  zaterdag 21 januari 2017 @ 23:31:36 #210
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_168332615
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2017 22:42 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

Net een video verschenen waarin ze de dam onder vuur nemen:

Hopelijk laten ze de boel heel.

@MIG29_
Breaking || Eastern Aleppo CS
Military source to me: Tiger Forces Full control Suran village
Tigers strongly Strikes ISIS in Serga and Maran


Belangrijk, eindelijk een goede buffer voor Sheikh Najar Industrial City.

[ Bericht 15% gewijzigd door Szura op 22-01-2017 01:57:58 ]
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zondag 22 januari 2017 @ 10:57:53 #211
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_168337553
Las net dat er meer dan 500 IS gedood zijn in Deir Ezzor en ook velen gevangen genomen. Het lijkt erop dat de SAA toch heeft weten stand te houden. De Russische bombardementen zijn cruciaal hierin geweest waarschijnlijk.

Wel trekken ze zich weer terug van Panorama en de Universiteit na een grote aanval van IS vanochtend. De vraag is hoeveel grote aanvallen IS nog kan lanceren. IS kan nog steeds doorbreken gezien er nog steeds een belegering binnen een belegering plaatsvindt.
  zondag 22 januari 2017 @ 11:30:48 #212
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_168338177
@MIG29_
Breaking Eastern Aleppo CS
Report BY Hizeb Media : SAA Tiger Forces Control Serga and Maran villages

i will confirm soon .
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_168338270
Als Deir valt ben ik bang dat isis de gevangenen niet met fluwelen handschoenen gaat aanpakken na zoveel verliezen.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  zondag 22 januari 2017 @ 12:11:15 #214
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_168338957
quote:
0s.gif Op zondag 22 januari 2017 11:35 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
Als Deir valt ben ik bang dat isis de gevangenen niet met fluwelen handschoenen gaat aanpakken na zoveel verliezen.
De SAA gaat zich sowieso niet gevangen laten nemen, die weten wat er gebeurt. Onder de burgers zal een massaslachting plaatsvinden.
  zondag 22 januari 2017 @ 12:45:52 #215
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_168339785
Say what?
  zondag 22 januari 2017 @ 12:53:13 #216
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_168339950
watanisy twitterde op zondag 22-01-2017 om 11:34:58 SAA captured Suran, Marran, Sarjah Saghirah, Sarjah Kabirah / east aleppo reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zondag 22 januari 2017 @ 12:55:31 #217
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_168340007
quote:
0s.gif Op zondag 22 januari 2017 12:53 schreef Zahreddine het volgende:
watanisy twitterde op zondag 22-01-2017 om 11:34:58 SAA captured Suran, Marran, Sarjah Saghirah, Sarjah Kabirah / east aleppo reageer retweet
Say what?
  zondag 22 januari 2017 @ 12:55:40 #218
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_168340013
Straks nemen de Tigers Al-Bab nog over :')

One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zondag 22 januari 2017 @ 13:01:25 #219
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_168340184
TheArabSource twitterde op zondag 22-01-2017 om 12:49:15 Syrian Army blitzes through east #Aleppo countryside liberating several towns from #ISIS https://t.co/dvguVvcJxy #SAA reageer retweet
Wel handig nu ISIS druk is met Bab te verdedigen tegen de Turken
Say what?
  zondag 22 januari 2017 @ 13:26:54 #220
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_168340926
De Turken hebben nuttig voorwerk gedaan :7

Het echte werk wordt nu door de Tigers gedaan :7
pi_168343936
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 22 januari 2017 @ 15:40:07 #222
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_168344341
Alvast een deal over Wadi Barada. Het bekende recept: groene bussen naar Idlib, degenen die blijven krijgen een rechtzaak of amnestie.

https://mobile.almasdarne(...)reement-wadi-barada/

Hopelijk houdt het stand. Op zich is het briljant gespeeld van Assad. Iedereen naar Idlib zodat het makkelijker wordt om tot een overeenstemming te komen.
  zondag 22 januari 2017 @ 19:51:13 #223
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_168351453
@PetoLucem
NEW MAP: #SAA repelled a huge #ISIS attack on Panorama area and is advancing inside the cemetery + in Workers' District. #DeirEzzor #Syria



Verder heeft SAA nog wat meer dorpen veroverd op ISIS in de Al Bab-regio en trekken ze nu ook westwaarts vanuit Khanasser.

Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zondag 22 januari 2017 @ 20:10:28 #224
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_168351985
Oh en Baghdadi zou weer eens geraakt zijn bij een luchtaanval :')
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zondag 22 januari 2017 @ 21:44:44 #225
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_168355032
@watanisy
army advanced 400 m toward airbase / deir ez-zor

https://mobile.almasdarne(...)-heading-deir-ezzor/

Fijn dat iedereen dat nu al weet :').
Maar goed, begint er langzaam wat bemoedigender uit te zien daar maar er moet nog veel heroverd worden om de dreiging vanuit Thardeh bijvoorbeeld te neutraliseren.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_168355052
wat wordt hier beknopt gezegd? (syriers die door door turkije zijn opgeleid en als politieagent zullen dienen in het door TFSA veroverde gebieden)

https://www.facebook.com/MilliOrdu4/videos/655633994598337/
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_168356227
quote:
According to SRO, SDF has crossed the Euphrates River and heavy clashes are occuring in Tabqa City.
https://twitter.com/VivaRevolt/status/823269079876325380

quote:
URGENT - With help of barges, SDF crossed Euphrates and entered #Tabqa town. Heavy battles ongoing with IS terrorists (1)
quote:
URGENT - EXCLUSIVE - Clashes are ongoing at main bank, political security area in northern part of #Tabqa town, near dam (2).
https://twitter.com/Syria_Rebel_Obs/status/823264986269184001


pi_168357115
Nieuw politiemacht getraind door 'seculier' Turkije gaat FSA vervangen in Jarabulus:


'Allahu Akbar'
'Lang leve Turkije'
'Lang leve Erdogan'
  maandag 23 januari 2017 @ 00:14:28 #229
450453 Charleville
Wat 'n wereld.
pi_168360747
quote:
1s.gif Op zondag 22 januari 2017 22:38 schreef Stabiel het volgende:
Nieuw politiemacht getraind door 'seculier' Turkije gaat FSA vervangen in Jarabulus:


'Allahu Akbar'
'Lang leve Turkije'
'Lang leve Erdogan'
Wat een smerig gedoe weer met die Turken, ik heb zelfs nog liever IS daar zitten dan de Turken. :r :r :r
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 maandag 23 januari 2017 @ 00:28:02 #230
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_168361234
quote:
1s.gif Op zondag 22 januari 2017 22:38 schreef Stabiel het volgende:
Nieuw politiemacht getraind door 'seculier' Turkije gaat FSA vervangen in Jarabulus:


'Allahu Akbar'
'Lang leve Turkije'
'Lang leve Erdogan'
Dat wordt weer smullen met achter gelaten materieel en faal operaties.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
  maandag 23 januari 2017 @ 00:31:11 #231
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_168361346
@MIG29_
Gen. Issam Zahreddine Deir al-Zour Battle ,
In car we see The structure of a human, usually used for camouflage against ISIS sniper

Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  maandag 23 januari 2017 @ 07:26:41 #232
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_168364437
Interessante ontwikkelingen. De SAA trekt nu ook JfS gebied ten westen van Khanasser in en heeft al wat heuvels daar veroverd.

Tevens wordt de 104e Airborn Brigade naar Deir-Ezzor gestuurd via helikopter.
pi_168365602
Leuk gedaan zo in een tank. :)

Syria_Protector twitterde op zaterdag 21-01-2017 om 05:19:41 Exclusive thermal footage features the moment #ISIS terrorists group being bombed by #SAA tank in the perimeter of… https://t.co/MFZZ9q24XW reageer retweet
mon citoyens vous serez unis.
pi_168365624
quote:
7s.gif Op maandag 23 januari 2017 00:28 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

Dat wordt weer smullen met achter gelaten materieel en faal operaties.
plisie heeft niks te zoeken aan het front ;)

sayed_ridha twitterde op maandag 23-01-2017 om 08:29:20 SAA defector Brigadier General Abdel Razaq Aslan is the commander of the Turkish trained/backed police force in Jar... https://t.co/9AsiiUXenc reageer retweet
sayed_ridha twitterde op maandag 23-01-2017 om 08:33:07 He was originally in the Interior Ministry and defected to the FSA in Manbij, he is a Turkmen reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_168365656
quote:
10s.gif Op maandag 23 januari 2017 09:43 schreef Slayage het volgende:

[..]

plisie heeft niks te zoeken aan het front ;)

sayed_ridha twitterde op maandag 23-01-2017 om 08:29:20 SAA defector Brigadier General Abdel Razaq Aslan is the commander of the Turkish trained/backed police force in Jar... https://t.co/9AsiiUXenc reageer retweet
sayed_ridha twitterde op maandag 23-01-2017 om 08:33:07 He was originally in the Interior Ministry and defected to the FSA in Manbij, he is a Turkmen reageer retweet
Jawel...boetes uitdelen. :)

Oh nee wacht... :{
mon citoyens vous serez unis.
pi_168365671
quote:
0s.gif Op maandag 23 januari 2017 09:46 schreef HSG het volgende:

[..]

Jawel...boetes uitdelen. :)

waarom zo veel haat richting de plisie? ;(
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_168365772
quote:
10s.gif Op maandag 23 januari 2017 09:47 schreef Slayage het volgende:

[..]

waarom zo veel haat richting de plisie? ;(
Geen haat maar ik dacht dat de Nederlanders hun gingen trainen. ;)
mon citoyens vous serez unis.
pi_168365863
quote:
0s.gif Op maandag 23 januari 2017 09:52 schreef HSG het volgende:

[..]

Geen haat maar ik dacht dat de Nederlanders hun gingen trainen. ;)
de frame "plisie = boetes uitdelen" is haat ;(
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_168366911
quote:
0s.gif Op maandag 23 januari 2017 00:14 schreef Charleville het volgende:

[..]

Wat een smerig gedoe weer met die Turken, ik heb zelfs nog liever IS daar zitten dan de Turken. :r :r :r
ja, want van isis kan je weer terug afpakken, maar van de Turken niet.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_168368920
quote:
0s.gif Op maandag 23 januari 2017 10:49 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

ja, want van isis kan je weer terug afpakken, maar van de Turken niet.
tja
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 23 januari 2017 @ 12:32:07 #241
450453 Charleville
Wat 'n wereld.
pi_168369174
Wel goed dat er politie eenheden worden ingezet in plaats van het leger voor het bewaken van de steden en dorpen, dan keert iig. het normale leven een beetje terug..

Jammer van dat allah akbar, zal me niet verbazen dat deze politie zich ook bezig gaat houden met zweepslagen en let of iedereen wel goed gesluierd is. Daarom 10x liever het SAA gewoon overal terug in Syri.
pi_168369487
quote:
0s.gif Op maandag 23 januari 2017 12:32 schreef Charleville het volgende:

Jammer van dat allah akbar
zie het gewoon als een slogan en meer ook niet, daarnaast is 1 van de assadistische slogans, "allah, suriya, bashar" zeer vergelijkbaar imo.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_168373616
quote:
10s.gif Op maandag 23 januari 2017 12:44 schreef Slayage het volgende:

[..]

zie het gewoon als een slogan en meer ook niet, daarnaast is 1 van de assadistische slogans, "allah, suriya, bashar" zeer vergelijkbaar imo.
Met het significante verschil dat in de gebieden die gecontroleerd worden door het Syrisch leger verschillende etnische en religieuze minderheden wonen, terwijl dat bij de rebellen niet het geval is.
pi_168374219
quote:
0s.gif Op maandag 23 januari 2017 12:32 schreef Charleville het volgende:
Wel goed dat er politie eenheden worden ingezet in plaats van het leger voor het bewaken van de steden en dorpen, dan keert iig. het normale leven een beetje terug..
Je snapt toch wel dat dit geen politie is, dit is een militie.
  maandag 23 januari 2017 @ 17:52:36 #245
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_168377164
quote:
1s.gif Op maandag 23 januari 2017 15:15 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Met het significante verschil dat in de gebieden die gecontroleerd worden door het Syrisch leger verschillende etnische en religieuze minderheden wonen, terwijl dat bij de rebellen niet het geval is.
En dat de mensen het menen. Zelfs in Oost-Aleppo i.t.t. wat onze media framen.
pi_168377600
quote:
1s.gif Op maandag 23 januari 2017 15:37 schreef Peunage het volgende:

[..]

Je snapt toch wel dat dit geen politie is, dit is een militie.
Dit hele conflict bestaat tegenwoordig enkel uit milities. Zelfs wat men tegenwoordig het SAA noemt is een veredelde militie.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_168378771
quote:
10s.gif Op maandag 23 januari 2017 18:11 schreef Slayage het volgende:

[..]

Dit hele conflict bestaat tegenwoordig enkel uit milities. Zelfs wat men tegenwoordig het SAA noemt is een veredelde militie.
Niet waar. SAA staat nog steeds onder controle van het Syrisch politieke echelon, bestaat substantieel uit beroepsmilitairen en is een redelijk hirarchische organisatie.

Allemaal elementen dat het geen militie maakt.
  maandag 23 januari 2017 @ 19:04:26 #248
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_168378899
A7_Mirza twitterde op maandag 23-01-2017 om 16:48:37 #SAA Tiger forces liberated Rasm al Elm, Um Adasah, Khan Hafira in east of #Aleppo #حلبMadyunah is under firecontrol#الباب #AlBab https://t.co/TunNPWWa2c reageer retweet
Say what?
  maandag 23 januari 2017 @ 19:05:12 #249
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_168378917
AP twitterde op maandag 23-01-2017 om 18:18:42 BREAKING: Russian Defense Ministry says its warplanes have flown first combat mission in Syria with U.S.-led coalition aircraft. reageer retweet
Say what?
  maandag 23 januari 2017 @ 19:13:13 #250
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_168379169
quote:
0s.gif Op maandag 23 januari 2017 19:05 schreef UpsideDown het volgende:
AP twitterde op maandag 23-01-2017 om 18:18:42 BREAKING: Russian Defense Ministry says its warplanes have flown first combat mission in Syria with U.S.-led coalition aircraft. reageer retweet
Allahu Akhbar
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  maandag 23 januari 2017 @ 19:13:25 #251
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_168379179
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  maandag 23 januari 2017 @ 19:13:33 #252
218617 YazooW
bel de wouten!
pi_168379183
quote:
0s.gif Op maandag 23 januari 2017 19:05 schreef UpsideDown het volgende:
AP twitterde op maandag 23-01-2017 om 18:18:42 BREAKING: Russian Defense Ministry says its warplanes have flown first combat mission in Syria with U.S.-led coalition aircraft. reageer retweet
koekoek
  maandag 23 januari 2017 @ 19:15:34 #253
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_168379252
quote:
0s.gif Op maandag 23 januari 2017 19:13 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Allahu Akhbar
leithfadel twitterde op maandag 23-01-2017 om 18:46:36 Seems like Trump and Putin are on the same page. US and Russia working together to kill jihadists in Syria. reageer retweet
Say what?
pi_168379279
Qasabin schijnt moeilijk te omsingelen te zijn voor de Turken.
Nu ze vanuit de lucht hulp krijgen van Rusland kunnen ze op de grond misschien hulp krijgen van SAA. Die schijnt meer skills te hebben.
  maandag 23 januari 2017 @ 19:18:20 #255
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_168379345
quote:
10s.gif Op maandag 23 januari 2017 19:15 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

leithfadel twitterde op maandag 23-01-2017 om 18:46:36 Seems like Trump and Putin are on the same page. US and Russia working together to kill jihadists in Syria. reageer retweet
straks krijgen we CAS voor SAA en co
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_168379802
quote:
0s.gif Op maandag 23 januari 2017 19:18 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

straks krijgen we CAS voor SAA en co
En erdogan die Alawieten een verrijking voor de Islam noemt.
pi_168379844
quote:
0s.gif Op maandag 23 januari 2017 19:05 schreef UpsideDown het volgende:
AP twitterde op maandag 23-01-2017 om 18:18:42 BREAKING: Russian Defense Ministry says its warplanes have flown first combat mission in Syria with U.S.-led coalition aircraft. reageer retweet
samueloakford twitterde op maandag 23-01-2017 om 18:51:28 BREAKING: US-led Coalition spokesperson denies Russian MOD claims of joint aerial operations in Syria. Calls claims "Rubbish... propaganda." reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 23 januari 2017 @ 19:37:52 #258
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_168379919
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_168380875
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_168380938
BREAKING - Iraqi PMU have full clearance to enter Tal Afar city by the Prime Minister @HaiderAlAbadi order. ISIS defeat soon.

https://twitter.com/pmu_english/status/823604316955099137

pi_168380948
sayed_ridha twitterde op maandag 23-01-2017 om 15:57:08 JFS announces that it has disowned Jund al-Aqsa's allegiance to the group due to the infighting with Ahrar al-Sham https://t.co/ejhPhLIwlE reageer retweet
sayed_ridha twitterde op maandag 23-01-2017 om 16:01:32 W/o JFS protection this will let Ahrar al-Sham freely crackdown on Jund al-Aqsa reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op maandag 23-01-2017 om 17:35:24 #EuphratesShield forces encircling Qabasin after takeover of Sulfaniyah from #ISIS & close to Bzaa. No change in Al... https://t.co/tgCrc4vYbC reageer retweet
Wyvern5_ twitterde op maandag 23-01-2017 om 17:53:58 @QalaatAlMudiq also there were reports that the 2 towns west of Al-bab were captured today by FSA https://t.co/D9jOq9eNAj reageer retweet


[ Bericht 36% gewijzigd door Slayage op 23-01-2017 20:27:58 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 23 januari 2017 @ 20:41:32 #262
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_168381985
MIG29_ twitterde op maandag 23-01-2017 om 20:12:20 Breaking || Trump didnt rule out to joint military operations with #Russia in #Syria reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_168387084
President DJT is goed bezig. *O* :Y)
  maandag 23 januari 2017 @ 23:14:32 #264
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_168387217
quote:
0s.gif Op maandag 23 januari 2017 23:10 schreef Blue_Panther_Ninja het volgende:
President DJT is goed bezig. *O* :Y)
Tot nu toe maakt ie alleen maar oorlog met journalisten hoor :')
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_168388686
quote:
JFS has surrounded Jaish al-Mujahideen’s HQ in Maarshurin in Idlib & demanded its full surrender.

Ahrar & Suqor al-Sham are mobilizing.
quote:
Civilians & FSA fighters have erected blockades near Batabo & Atareb to prevent JFS fighters from reaching Jaish al-Mujahideen positions.
quote:
pt: Late night demonstrations in Sarmada, Hazano, Atareb, Marat al-Numan & Batabo to protest against JFS threats vs. Jaish al-Mujahideen.
https://twitter.com/Charles_Lister/status/823645051255422977

Een burgeroorlog binnen een burgeroorlog. #JihadiCivilWar
pi_168389480
quote:
As their commanders sit in Astana, Nusra/AlQaeda takes over HQ checkpoints of Syrian rebel group Jaish elMujahedeen in MaarShoureen, Idleb.
quote:
Rebel group Jaish elMujahedeen is now finished in Idleb after AlQaeda's takeover. Same scenario happened before with other "moderates".
quote:
AlQaeda arrived with big military convoy. Jaish elMujahedeen surrendered with no fight. Unclear if leader in #Astana can come back to Idleb.
quote:
Nusra/ AlQaeda also attacked the Syrian rebel group "The Levant Front". All eyes on Ahrar to see if they will stand up against Nusra.
https://twitter.com/jenanmoussa/status/823701188688416768

quote:
JFS (nusra) is trying to storm Al Halzoun village where Jaish Al Mujahideen's HQ is located. Fierce clashes ongoing
https://twitter.com/Souria4Syrians/status/823714375173337090

quote:
Multiple Ahrar al-Sham casualties reported in #JFS’s attack on Al-Halzoun in western #Aleppo - site of Ahrar & Jaish al-Mujahideen HQs.
quote:
JFS cut off internet access in parts of Idlib almost precisely as its forces launched the simultaneous assaults. Entirely pre-planned
quote:
*Extremely* significant 24hrs ahead now as Syria’s opposition face the choice of how to respond. JFS seeking to deter future threats.
quote:
Nusra/JFS attacks on SRF & Harakat Hazm were against broadly unpopular groups.

Jaish al-Mujahideen is far more popular = consequences.
https://twitter.com/Charles_Lister/status/823713542637547520

[ Bericht 20% gewijzigd door Stabiel op 24-01-2017 03:34:31 ]
  dinsdag 24 januari 2017 @ 07:37:44 #267
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_168389766
IS geslacht in Deir-Ezzor:

MIG29_ twitterde op dinsdag 24-01-2017 om 00:01:38 Dier Ezor | Video BY ISIS shows when SAA killed most of then during the Battle one of them got Sniped . https://t.co/yS9vzgYYlY reageer retweet
Overigens heeft IS vannacht een infiltratie operatie uitgevoerd waarbij ze een kolonel en zeven soldaten hebben gexecuteerd bij een checkpoint :{
  dinsdag 24 januari 2017 @ 07:40:17 #268
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_168389774
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 januari 2017 00:10 schreef Stabiel het volgende:

[..]


[..]


[..]

https://twitter.com/Charles_Lister/status/823645051255422977

Een burgeroorlog binnen een burgeroorlog. #JihadiCivilWar
Al die slangen vreten elkaar op.
Vr het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_168391022


[ Bericht 87% gewijzigd door Slayage op 24-01-2017 10:19:32 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_168391093
quote:
14s.gif Op dinsdag 24 januari 2017 03:23 schreef Stabiel het volgende:

nusra being nusra :N

Charles_Lister twitterde op dinsdag 24-01-2017 om 03:14:23 #pt: Nusra/JFS attacks on SRF & Harakat Hazm were against broadly unpopular groups.Jaish al-Mujahideen is far more popular = consequences. reageer retweet
goed en relevant stuk van Lister mbt nusra

Charles_Lister twitterde op dinsdag 24-01-2017 om 03:28:04 #pt: I wrote this 18 months ago & called Jabhat al-Nusra "a wolf in sheep's clothing". I did that for a reason:... https://t.co/o5k5CnigZR reageer retweet


[ Bericht 38% gewijzigd door Slayage op 24-01-2017 10:21:27 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_168391443
quote:
10s.gif Op dinsdag 24 januari 2017 09:59 schreef Slayage het volgende:
nusra being nusra :N

Charles_Lister twitterde op dinsdag 24-01-2017 om 03:14:23 #pt: Nusra/JFS attacks on SRF & Harakat Hazm were against broadly unpopular groups.Jaish al-Mujahideen is far more popular = consequences. reageer retweet
goed en relevant stuk van Lister mbt nusra

Charles_Lister twitterde op dinsdag 24-01-2017 om 03:28:04 #pt: I wrote this 18 months ago & called Jabhat al-Nusra "a wolf in sheep's clothing". I did that for a reason:... https://t.co/o5k5CnigZR reageer retweet
Dit heeft iedereen al geweten. Enkel Nusrah-aanhangers zelf of salafi-sympathisanten zien dat anders. Uiteindelijk valt er met Nusrah en dat soort clubjes geen staat op te bouwen. Ze verafschuwen de moderne staat en nationalisme/patriottisme op basis van een nationale identiteit.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_168391627
wat is deze? :D

34 soldiers fail to appear in coup hearing due to participation in al-Bab battle

quote:
Turkey seeks to rebuild Syrian cities after clearing of ISIL

ALLAHU AKBAR

Turkey will start reconstructing infrastructures in the area between Jarablus and al-Rai in northern Syria, which has been cleared of the Islamic State of Iraq and the Levant (ISIL) as part of Turkey's ongoing Euphrates Shield operation.

An area covering 2,000 square kilometers along Turkey's southern border with Syria was cleared of ISIL in the first months of the Euphrates Shield operation.

Some locals, who fled their homes due to ISIL threat, have already returned to the region. Turkey aims to create a safe area for more locals to return to their hometowns after the region is rebuilt.

Turkey will send civilian officials, including teachers, doctors, nurses, highway workers and rescue teams from its Disaster and Emergency Management Authority (AFAD), to the region in order to revive life there, Turkish sources said.

These include the construction of infrastructure systems, opening bakeries, providing fresh water and education, and repairing damaged buildings like schools and hospitals.

The teams will be sent through a state of emergency decree, numbered 680, which was released on Jan. 6 that allows "officials, including workers and state officials to temporarily be sent to countries where the Turkish army is stationed."

The area is currently being guarded by Ankara-backed Free Syrian Army (FSA) fighters and Turkish forces. Turkish police and gendarmerie special forces will accompany the teams travelling to northern Syria.

Police and gendarmerie officers, along with civilian officials, have started receiving training to be sent to Syria and are slated to travel to the region soon.

Around 50,000 people returned to Jarablus since its liberation in late August last year, Turkish Deputy Prime Minister Numan Kurtulmus said on Jan. 23 after a cabinet meeting.

Turkey launched its Euphrates Shield operation in August 2016 in order to clear its Syria border of ISIL and the Syrian Kurdish Democratic Union Party (PYD) forces, which Turkey sees as an affiliate of the outlawed Kurdistan Workers' Party (PKK), with which it has been in armed conflict since the mid-1980s.

January/23/2017
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_168391738
mosul 8-)

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_168391886
quote:
14s.gif Op maandag 23 januari 2017 20:09 schreef Stabiel het volgende:
BREAKING - Iraqi PMU have full clearance to enter Tal Afar city by the Prime Minister @HaiderAlAbadi order. ISIS defeat soon.

https://twitter.com/pmu_english/status/823604316955099137

[ afbeelding ]
Waar is Erdo? :D
pi_168392012
quote:
8s.gif Op dinsdag 24 januari 2017 11:05 schreef Peunage het volgende:

[..]

Waar is Erdo? :D
ergens in afrika
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_168392195
the fitnah is high these days

sayed_ridha twitterde op dinsdag 24-01-2017 om 11:01:25 There are reports that Jaish al-Mujahideen has/will announce merger with Ahrar al-Sham reageer retweet
sayed_ridha twitterde op dinsdag 24-01-2017 om 11:07:29 Areas in Idlib countryside; Halzwan, Ariha, Sarmada & Kafrnabel are witnessing clashes/mobilization with Jund vs Ahrar + JFS vs other rebels reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_168392936
kennelijk was dit mijn eerste post in het syrie topic.

beelden van nog voordat we konden spreken van een opstand, nog voordat we konden spreken van rebellerende militairen, die het FSA zouden vormen, nog voor nusra en isis en alle andere jihadistische/sektarische shit waar we nu mee te maken hebben, had je dus mensen, die het aandurfden om de straat op te gaan om hun stem te laten horen. het antwoord van het regime was helder. "bashar of wij verbranden het land".

uit de OP

quote:
Wednesday's incident brings to 12 the number of people reportedly killed by security forces since the start of the demonstrations on March 18, including an 11-year-old boy who died after inhaling tear gas on Monday.

A Syrian official told the AFP news agency that the governor of Daraa had been sacked following the killings.
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 april 2011 18:41 schreef Monidique het volgende:
Was dit filmpje al gepost, waarin CLF's vrienden vele mensen neermaaien, waaronder een kind, van wie vrij duidelijk de hersenen is weggeschoten, zo nee, bij deze: http://azarmehr.blogspot.com/2011/04/killing-fields-of-syria.html, zo ja: wel, het kan nooit te vaak zijn. Behoorlijk bloederig, niet voor de zwakke maag (het gaat dan om dingen als: een man bij wie je het bloed ziet wegstromen en dus ziet sterven, een kind met een opengeschoten hoofd, een man -levend- zonder onderkaak).

Het patroon is zoals bij de andere landen: of er moet brute repressie worden gebruikt, of het regime valt. Ik denk, en hoop, dat laatste.
quote:
0s.gif Op zondag 24 april 2011 20:31 schreef abdalfawaz het volgende:

[..]

Wow, de link naar dit filmpje staat nu ook op nos.nl. Een van de heftigste live-beelden die ik ooit gezien heb, veel te heftig voor mij in ieder geval :( Helaas is het de harde realiteit
quote:
0s.gif Op zondag 24 april 2011 20:47 schreef Slayage het volgende:

[..]

daar sluit ik me bij aan, echt ziek dit :{
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_168393198
quote:
10s.gif Op dinsdag 24 januari 2017 11:13 schreef Slayage het volgende:

[..]

ergens in afrika
Neuh hij is zich aan het bedenken hoe hij de zware verliezen en de slijpende opmars bij Al-Bab kan verantwoorden.
mon citoyens vous serez unis.
  dinsdag 24 januari 2017 @ 12:27:26 #279
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_168393216
Darwin Award gaat naar Idlib dit jaar
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_168393284
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 januari 2017 12:27 schreef Szura het volgende:
Darwin Award gaat naar Idlib dit jaar
het is pas januari!
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_168393295
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 januari 2017 12:26 schreef HSG het volgende:

[..]

Neuh hij is zich aan het bedenken hoe hij de zware verliezen en de slijpende opmars bij Al-Bab kan verantwoorden.
hij hoeft niks te verantwoorden, is dat jou ontgaan?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_168393310
quote:
10s.gif Op dinsdag 24 januari 2017 12:30 schreef Slayage het volgende:

[..]

hij hoeft niks te verantwoorden, is dat jou ontgaan?
Nu nog niet.
mon citoyens vous serez unis.
pi_168393380
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 januari 2017 12:31 schreef HSG het volgende:

[..]

Nu nog niet.
:Y)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  dinsdag 24 januari 2017 @ 12:47:20 #284
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_168393591
quote:
10s.gif Op dinsdag 24 januari 2017 12:30 schreef Slayage het volgende:

[..]

het is pas januari!
Jihadisten die elkaar afschieten terwijl ze zich zouden moeten richten op dat wat ze nog een 'revolutie' durven noemen, perfecte kandidaten voor die award.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  dinsdag 24 januari 2017 @ 13:15:22 #285
450453 Charleville
Wat 'n wereld.
pi_168394008
quote:
Vreselijk ziek weer. :r

Dit land is niet van Turkije.
Alles wat ze doen is verspeelde moeite, binnenkort neemt Assad het gebied over, en tijdens die gevechten raakt toch alles weer beschadigd.
Laat die Turken maar alles opknappen, hopelijk gaan ze falliet en krimpt hun economie nog meer

  dinsdag 24 januari 2017 @ 13:55:48 #286
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_168394614
Tigers gaan Al-Bab innemen :')

MIG29_ twitterde op dinsdag 24-01-2017 om 12:19:30 Breaking SAA Tiger Forces full control Serbis and Al-Housamieh Towns in Eastern Aleppo CS after heavy clashes with ISIS reageer retweet
MIG29_ twitterde op dinsdag 24-01-2017 om 13:17:18 Breaking SAA Tiger Forces Full control Um Al-Amad Town And Tall Rihall Eastern Aleppo CS reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  dinsdag 24 januari 2017 @ 13:58:40 #287
450453 Charleville
Wat 'n wereld.
pi_168394670
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 januari 2017 13:55 schreef Zahreddine het volgende:
Tigers gaan Al-Bab innemen :')

MIG29_ twitterde op dinsdag 24-01-2017 om 12:19:30 Breaking SAA Tiger Forces full control Serbis and Al-Housamieh Towns in Eastern Aleppo CS after heavy clashes with ISIS reageer retweet
MIG29_ twitterde op dinsdag 24-01-2017 om 13:17:18 Breaking SAA Tiger Forces Full control Um Al-Amad Town And Tall Rihall Eastern Aleppo CS reageer retweet
_O_ _O_ _O_ _O_
  dinsdag 24 januari 2017 @ 14:18:01 #288
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_168394984
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 januari 2017 13:58 schreef Charleville het volgende:

[..]

_O_ _O_ _O_ _O_
Ok, dan maar eens kijken of er een directe confrontatie ontstaat tussen de TFSA en de SAA.

"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  dinsdag 24 januari 2017 @ 14:21:28 #289
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_168395048
spannend

One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  dinsdag 24 januari 2017 @ 14:58:44 #290
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_168395719
Koerden dus definitief afgesneden
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_168396100
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 januari 2017 14:58 schreef Szura het volgende:
Koerden dus definitief afgesneden
Niet helemaal. Hoogstwaarschijnlijk kunnen ze zo door SAA-gebied reizen om aan de andere kant te komen.
mon citoyens vous serez unis.
pi_168396491
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 januari 2017 14:58 schreef Szura het volgende:
Koerden dus definitief afgesneden
;(
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_168396522
quote:
Reports JFS may be set to attack the Bab al-Hawa crossing with Turkey, currently controlled by Ahrar al-Sham.

FSA: “Idlib is on fire."
quote:
For its protection, Jaish al-Mujahideen has sought to merge with Ahrar al-Sham. Consultations went through the night - outcome unclear.
quote:
Leading Ahrar al-Sham Shura member compares latest events to the uprising against #ISIS in 2014.

Significant.
quote:
JFS has seen 2 key leaders publicly defect in protest at their attack on opposition.

+ 50-100 fighters defected in Jebel al-Zawiyeh.
quote:
So far, JFS has been expelled from Sarmada, al-Dana, Kafranabel, Deir Sunbul & Washnan, with heavy fighting in Saraqeb & Al-Halzoum.
quote:
JFS is flying multiple drones over Jebel al-Zawiyeh & western #Aleppo to aid in reconnaissance, having cut off internet last night.
quote:
All opposition groups in Saraqeb have unilaterally fallen under Ahrar al-Sham’s command, in (1) defense & now (2) offense vs. JFS.
quote:
A joint Suqor al-Sham-Ahrar al-Sham force just expelled JFS from Ehsem.

Heavy weapons in use in JFS assault on Al-Halzoum/Ahrar HQ.
quote:
Prominent Ahrar political leader suggests JFS attacks against the opposition represent “external agendas"
quote:
Senior #Ahrar political leader says JFS is “at a crossroads” -

‘… permanently join the revolution, or ISIS'
quote:
Ahrar al-Sham statement condemns “an attack on the revolution” & suggests that unless #JFS stops, it’ll face a full declaration of war
quote:
Prominent JFS leadership figures Abu Hassan al-Kuwaiti & Abu Sayyaf al-Jawfi have defected in protest at the attacks on opposition groups.
quote:
JFS has used suicide bombers, tanks & heavy artillery in attacks in Idlib.

Multiple civilian casualties reported & many prisoners taken.
https://twitter.com/Charles_Lister/status/823871844524630016
pi_168396544
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 januari 2017 15:18 schreef HSG het volgende:

[..]

Niet helemaal. Hoogstwaarschijnlijk kunnen ze zo door SAA-gebied reizen om aan de andere kant te komen.
theoretisch ja. de assadisten gebruiken de koerden daar waar het hun uitkomt en andersom uiteraard, ik denk dat als het hun uitkomt ze dit wel zouden doen, maar ze zullen never nooit gebied opgeven dat hen in de toekomst problemen zou kunnen geven en een krachtige sdf zou veel kopzorgen kunnen bezorgen voor de assadisten uiteraard
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_168396601
sayed_ridha twitterde op dinsdag 24-01-2017 om 13:44:20 روسيا وتركيا وإيران تختتم محادثات أستانة ببيان مشترك Russia, Turkey and Iran conclude talks in Astana by releasing… https://t.co/zQdpCmGtsM reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_168396723
Is er een staakt het vuren met Assad, gaan ze elkaar bevechten. :')



Wat een faalhazen al die milities.
  dinsdag 24 januari 2017 @ 15:59:52 #297
365082 IPA35
Patriarch
pi_168396940
Brasco_Aad twitterde op dinsdag 24-01-2017 om 15:55:46 #Hezbollah Special Forces, transported by the #Russia/n and #Syria/n Air Force, parachuted into #DeirEzzor to engag… https://t.co/G9Papekhu3 reageer retweet
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_168397011
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 januari 2017 15:46 schreef Zalmplaat010 het volgende:
Is er een staakt het vuren met Assad, gaan ze elkaar bevechten. :')

[ afbeelding ]

Wat een faalhazen al die milities.
Mooi toch. Des te makkelijker voor SAA.
mon citoyens vous serez unis.
pi_168397339
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 januari 2017 15:59 schreef IPA35 het volgende:
Brasco_Aad twitterde op dinsdag 24-01-2017 om 15:55:46 #Hezbollah Special Forces, transported by the #Russia/n and #Syria/n Air Force, parachuted into #DeirEzzor to engag… https://t.co/G9Papekhu3 reageer retweet
allahu akbar!
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_168397599
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 januari 2017 14:21 schreef Zahreddine het volgende:
spannend

:Y
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_168397623
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 januari 2017 14:18 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Ok, dan maar eens kijken of er een directe confrontatie ontstaat tussen de TFSA en de SAA.

[ afbeelding ]
not verry likely. maar if so, hoe gaan de russen/iraniers zich opstellen?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')