Niet tekenen en mededelen dat je het niet eens bent met z'n beoordeling.quote:Op zondag 25 december 2016 17:30 schreef meIIyou het volgende:
Ons kantoor heeft geen vertrouwenspersoon, en ik weet nu niet of ik het verslag van de beoordeling moet tekenen of niet.
Wacht je bedrijfsarts even af.quote:Op zondag 25 december 2016 17:48 schreef meIIyou het volgende:
Is het verstandig om iets anders te zoeken als je nog niet stabiel bent in je huidige werk na spanningsklachten?
Functies op dit niveau verwachten een sterke medewerker, op dit moment ben ik dat niet. Onder dit niveau gaan werken is een optie, maar ik zie mezelf juist als ambitieus.
Aan de andere kant, wellicht is een nieuwe werkomgeving en team wel een stimulans die me uit deze cirkel kan halen.
Vraag is dan nog, ga ik iets doen met de huidige beoordeling of laat ik het hierbij.
Je hoeft helemaal nergens voor te tekenen. Het doet namelijk niet ter zake of je wel of niet akkoord bent bij een beoordelingsgesprek. Het is 1 richting op (werkgever -> werknemer). En dat is het.quote:Op zondag 25 december 2016 17:56 schreef Ole het volgende:
In elk geval niet 'voor akkoord' tekenen, hooguit voor 'gezien'
Ben je het met alle punten eens? Zo niet, laat ze dan schriftelijk weten waar je het niet mee eens bent, en laat dat als bijlage bij het verslag opnemen.
Nee. Want jij hebt hier niets over te vertellen. Het is een beoordeling, punt.quote:Op zondag 25 december 2016 17:48 schreef meIIyou het volgende:
Vraag is dan nog, ga ik iets doen met de huidige beoordeling of laat ik het hierbij.
Haalde dat inderdaad door elkaarquote:Op zondag 25 december 2016 18:18 schreef Coritchando het volgende:
[..]
Nee. Want jij hebt hier niets over te vertellen. Het is een beoordeling, punt.
Functioneringsgesprekken zijn een ander verhaal.
Je zelfbeeld is op dit moment wellicht "ambitieus". Het heeft je gebracht waar je nu bent. Maar ik zou me maar eens goed achter de oren krabben of dat zelfbeeld nog wel zo nuttig is.quote:Op zondag 25 december 2016 17:48 schreef meIIyou het volgende:
Functies op dit niveau verwachten een sterke medewerker, op dit moment ben ik dat niet. Onder dit niveau gaan werken is een optie, maar ik zie mezelf juist als ambitieus.
Want welk zelfbeeld past wel?quote:Op zondag 25 december 2016 18:24 schreef Hallmark het volgende:
[..]
Je zelfbeeld is op dit moment wellicht "ambitieus". Het heeft je gebracht waar je nu bent. Maar ik zou me maar eens goed achter de oren krabben of dat zelfbeeld nog wel zo nuttig is.
Wat een rotsituatie..quote:Op zondag 25 december 2016 18:26 schreef meIIyou het volgende:
Het was een functioneringsgesprek, maar het tweerichtingsverkeer kwam niet zo van de grond.
Waarom? Omdat ik me slecht op mijn gemak voel bij deze persoon. Ik niet zo sterk in mijn schoenen meer sta. En als ik dat probeer het erg defensief overkomt. En dat defensieve is een van de punten van kritiek.
En je advies is? Huilen in een hoekje heeft ook geen nut, ook niet met kerst.....quote:Op zondag 25 december 2016 18:56 schreef JoPiDo het volgende:
De "slechte" beoordeling is terecht, je leidinggevende heeft geen dingen gezegd die niet waar zijn. Uiteraard zit je daar mee, want zoiets heeft gewoon impact. Zoveel impact, dat je er met kerst een topic over opent. Het probleem is niet de beoordeling, maar de confrontatie met je tekortkomingen.
De ondersteuning weer vragen via de Arbo zodat dit niet escaleert.quote:Op zondag 25 december 2016 19:32 schreef meIIyou het volgende:
[..]
En je advies is? Huilen in een hoekje heeft ook geen nut, ook niet met kerst.....
Ga mensen niet verkeerd voorlichten hier zeg.quote:Op zondag 25 december 2016 21:37 schreef Mishu het volgende:
Niet ondertekenen. Desnoods op een gegeven moment ziekmelden, dat mag tot drie jaar lang. Daarna ga je de ww in. Laat hen maar naar een oplossing zoeken. Ben je lid van de FNV? Je kan heb bellen voor ondersteuning hierbij dan.
En ondertussen langzaam op zoek naar een andere baan.
Wel duidelijk aangeven dat de leidinggevende niet bijdraagt aan je werkgezondheid.
Ja, en ze zijn vervolgens wettelijk verplicht om een realistisch reïntegratie-plan op te zetten.quote:Op zondag 25 december 2016 21:41 schreef Droopie het volgende:
[..]
Ga mensen niet verkeerd voorlichten hier zeg.
Denk jij dat je met dit soort klachten 2 jaar thuis mag zitten.
Een arboarts gaat TS straks helpen om te kijken wat er aan de hand is.
Maar zo creeer je inderdaad een conflict en dan heb je gewoon beide een probleem.
Ik lees nog nergens dat ze een diagnose burnout of ziek heeft gekregenquote:Op zondag 25 december 2016 21:43 schreef Mishu het volgende:
[..]
Ja, en ze zijn vervolgens wettelijk verplicht om een realistisch reïntegratie-plan op te zetten.
Met dit soort vage klachten? Nee, absoluut niet. Daar moet een gegronde diagnose achter zitten, anders zat half Nederland wel betaald thuis.quote:Op zondag 25 december 2016 21:37 schreef Mishu het volgende:
Niet ondertekenen. Desnoods op een gegeven moment ziekmelden, dat mag tot drie jaar lang.
Tja hoe je jezelf ziet en de realiteit.. Die twee stroken blijkbaar niet (meer)quote:Op zondag 25 december 2016 17:48 schreef meIIyou het volgende:
Onder dit niveau gaan werken is een optie, maar ik zie mezelf juist als ambitieus.
Heb je dit tijdens het fg ook met hem kunnen bespreken?quote:Op zondag 25 december 2016 17:30 schreef meIIyou het volgende:
Wat veranderingen in de organisatie en deze zomer overwerkt geraakt omdat deze veranderingen moeizaam verliepen en ik veel overuren moest maken. Dit uitte zich in vermoeidheid, concentratieverlies, vergeetachtigheid en stemmingswisselingen. Arbo arts erbij en op zijn advies psychologische ondersteuning gekregen. Daarnaast gewoon fulltime blijven werken.
Inmiddels al wat verbetering geboekt maar nog altijd ben ik wat instabiel en heb moeite om structuur aan te brengen in mijn werk. Ik heb een regelbaan waarbij ik diverse teams en projecten aanstuur. De lopende zaken gaan inmiddels weer goed, maar nieuwe projecten krijg ik niet goed van de grond.
Niet per se, niet iedereen is voor elke baan geschikt en heb je gewoon je functioneringsplafond bereikt.quote:Op maandag 26 december 2016 10:46 schreef meIIyou het volgende:
Ambitieus zijn is volgens mij niks mis mee, verder komen is altijd beter dan stilstaan of achteruit gaan. Dus ook in deze situatie, ik wil vooruit, en daarin gestimuleerd worden. Dat mis ik nu.
Ken je dit ??quote:Op maandag 26 december 2016 12:02 schreef mrPanerai het volgende:
[..]
Niet per se, niet iedereen is voor elke baan geschikt en heb je gewoon je functioneringsplafond bereikt.
Ik merk duidelijk dat wanneer ik in een directievergadering bijzit ik dat sommige zaken niveau niet aankan, ook een van deze directeurs, die vroeger een prima manager was, zie ik nu vaak onduidelijke beslissingen nemen en komt vaak onzeker over.
Dan kan je beter in je eigen gebied super worden als steeds ambitieus die functie waarvoor je skills te kort komt na te lopen jagen.
Ja ken ik, maar daar word je door je wg weggepromoveerd, in het geval van TS heb ik meer de indruk dat hij, tegen beter weten in, steeds maar naar een hogere functie wil doorgroeien, die kans ook gekregen heeft door wss goed functioneren en maar nu tegen die muur blijft aanknallen.quote:Op maandag 26 december 2016 12:15 schreef Droopie het volgende:
[..]
Ken je dit ??
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Peterprincipe
zo waar dit.
TS is een zij..quote:Op maandag 26 december 2016 12:20 schreef mrPanerai het volgende:
[..]
Ja ken ik, maar daar word je door je wg weggepromoveerd, in het geval van TS heb ik meer de indruk dat hij, tegen beter weten in, steeds maar naar een hogere functie wil doorgroeien, die kans ook gekregen heeft door wss goed functioneren en maar nu tegen die muur blijft aanknallen.
Tja ... als jij je niet uit, dan is dat niet je leidinggevende aan te rekenen (hoewel hij wel wat beter had kunnen dóórvragen).quote:Op maandag 26 december 2016 10:46 schreef meIIyou het volgende:
In het gesprek zijn twee zinnen gezegd en geschreven over mijn spanningsklachten, dat leidinggevende blij is dat ik me staande heb gehouden en ik dat ik nog steeds niet ben waar ik wil zijn.
Ik heb de indruk dat ik als lastige werknemer wordt gezien en daardoor probeer ik niet uit te wijden over mijn spanningsklachten.
Het is denk ik zaak om nu samen een plan te maken hoe eea te verbeteren. Ik kan me voorstellen dat je eet zelf even niet uitkomt, dan mag je van je werkgever verwachten dat deze je helpt je functie goed in te vullen.quote:Op maandag 26 december 2016 11:19 schreef meIIyou het volgende:
Deze leidinggevende is een vervanger en het betreft een tijdelijke oplossing tot onze reorganisatie gaat plaatsvinden, dat kan echter nog wel anderhalf jaar duren.
Het stapje terug heb ik geprobeerd te maken, maar dat ziet men als 'negatief' in mijn functioneren. Eerder moest ik leren mijn grenzen aan te geven, nu ik wel eens nee zeg tegen zaken wordt dat gezien als defensief en een negatieve houding.
Het gesprek is geweest, de inhoud kun je niks aan veranderen en voor de goede orde wordt dat vastgelegd in een verslag. Niks mis mee.quote:Op maandag 26 december 2016 14:26 schreef meIIyou het volgende:
Omdat als ik teken ik misschien de kans laat gaan om op het gesprek terug te komen en wél mijn inbreng te doen?
Dit zou ik niet doen. Iedere manager heeft zich wel eens zo gevoeld, zoals jij je nu voelt, geef het tijd.quote:Op maandag 26 december 2016 12:48 schreef meIIyou het volgende:
• Weggaan uit deze baan, solliciteren naar iets anders
Dat hoort? Een ieder weet toch wel wat je zo'n gesprek moet verwachten?quote:Op zondag 25 december 2016 18:33 schreef Ole het volgende:
[..]
Hebben ze jou trouwens wel van tevoren de onderwerpen gegeven? Dat hoort namelijk op zich wel!
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |