SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.TipsSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Poolish/Preferment WasdaSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Enkele recepten:SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Internetsites voor broodrecepten en informatie:
Vooral de eerste twee zijn aanraders!
http://www.thefreshloaf.com/
http://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/
http://www.kookjij.nl/recepten/00011078/Brood_-_Bakken.html&1
http://www.broodbakken.startkabel.nl/
http://www.gratiskookboek.be/index.php?page=list&categorie=Broden
http://www.broodrecepten.nl/recepten/maisbrood.htm
De alom populaire no-knead-broodjes (minilot eet ze elke dag ):
http://www.myitaliansmorg(...)oof-overnight-rolls/
Filmpje van Vincent Talleu :
Wat resultaten van uit het vorige topic
Minilot:
Lot_1
computergirl
monkNL
Zo-is-dat
Mocht je foto er niet in staan, sorry
https://www.weekendbakery(...)yle-sourdough-bread/
[ Bericht 19% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 29-10-2016 21:05:33 ]Mooie broden weer
Iemand het nieuwe boek van Levine al binnen? Ziet er echt weer goed uit.
Wil als eerste de kokosbroodjes met witte chocolade en macadamia maken9 november pas in verkoop, jij al wel binnen dan?quote:Op zondag 30 oktober 2016 09:17 schreef Trusten het volgende:
Mooie broden weer
Iemand het nieuwe boek van Levine al binnen? Ziet er echt weer goed uit.
Wil als eerste de kokosbroodjes met witte chocolade en macadamia makenHij staat op Bol met vandaag besteld, morgen in huis. Diverse mensen hebben hem al binnen.quote:Op zondag 30 oktober 2016 09:27 schreef computergirl het volgende:
[..]
9 november pas in verkoop, jij al wel binnen dan?shit, snel bestellenquote:Op zondag 30 oktober 2016 09:41 schreef Trusten het volgende:
[..]
Hij staat op Bol met vandaag besteld, morgen in huis. Diverse mensen hebben hem al binnen.
.......
Woei! 31okt in huis
Voor de fans, ze doet ook signeersessies, oa bij mij in de buurt
Demo's/signeersessies
Zaterdag 19 november ben ik van 13.00 - 16.30 uur aanwezig bij kookwinkel Habitas in de Markthal in Rotterdam.
Zaterdag 26 november ben ik van 12.00 - 16.00 uur aanwezig bij kookwinkel Duikelman, Gerard Doustraat 54 in Amsterdam.
[ Bericht 10% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 30-10-2016 09:56:37 ]quote:Op zondag 30 oktober 2016 09:47 schreef computergirl het volgende:
[..]
shit, snel bestellen
.......
Woei! 31okt in huis
Er zit trouwens een drukfoutje in, zie FB van In de keuken van LevineZag het op haar blog, wachten op 2e druk is altijd handiger maar hij lijkt me zo handig met (alle?) recepten in 3 versies (gist, voordeeg, zuurdesem)Ja echt superhandig . Dit is het enige foutje voor zover nu bekend dus das wel te overzien. Unieke versiequote:Op zondag 30 oktober 2016 10:52 schreef computergirl het volgende:
Zag het op haar blog, wachten op 2e druk is altijd handiger maar hij lijkt me zo handig met (alle?) recepten in 3 versies (gist, voordeeg, zuurdesem)Zo-is-dat
of nie dan?Hij staat bij mij op m'n verlanglijstje!
D'r eerste boek komt ook geregeld uit de kast hierOh, dat is wel heel handig ja! Ik zet hem ook op mijn verlanglijstje!quote:Op zondag 30 oktober 2016 10:52 schreef computergirl het volgende:
Zag het op haar blog, wachten op 2e druk is altijd handiger maar hij lijkt me zo handig met (alle?) recepten in 3 versies (gist, voordeeg, zuurdesem)hij is binnen.quote:Op zondag 30 oktober 2016 09:17 schreef Trusten het volgende:
Mooie broden weer
Iemand het nieuwe boek van Levine al binnen? Ziet er echt weer goed uit.
Wil als eerste de kokosbroodjes met witte chocolade en macadamia maken
het is wel duidelijk minder basis dan haar eerste boek, en ze is helaas beetje fan van zaadjes en moutmeel.
Ergens in de kast heb ik nog eenkoorn liggen dat ik over had van recept van Plötsblog dus de broodjes daarmee ga ik nog eens maken (eenkoorn proef je niks bijzonders aan als ik me goed herinner)
Ik denk dat ik ga beginnen met tarwe-boekweit-walnotenbrood, boekweit is super lekker in combi met kaas
Edit: Appelvlaaitjes, die ga ik ook eens maken, maar meer fröbel niveau van Goiske. En kaasbroodjes met gruyere lijken me eigenlijk ook wel wat.
Kortom, ik moet hoooooognodig naar de molen want mijn meel is op
[ Bericht 3% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 31-10-2016 19:53:19 ]Ik heb hem ook binnen. Staat wel een foutje in zag ik. 1 brood en dan 3kg bloem . Beetje overdreven.correctie staat op blog & facebookquote:Op dinsdag 1 november 2016 00:28 schreef forelske het volgende:
Ik heb hem ook binnen. Staat wel een foutje in zag ik. 1 brood en dan 3kg bloem . Beetje overdreven.Phone8
.Ik heb een recept voor harde broodjes. Nu staat er dat je deze moet maken met zuurdesem. Nu heb ik dat niet en was mijn vraag of dit probleemloos kan vervangen voor gist..niet probleemloos. Als je alleen gist hebt en weinig ervaring met verschil tussen desem en gist zou ik nog even doorzoeken naar recept voor broodjes met gist.quote:Op woensdag 2 november 2016 08:09 schreef Phone8 het volgende:
Ik heb een recept voor harde broodjes. Nu staat er dat je deze moet maken met zuurdesem. Nu heb ik dat niet en was mijn vraag of dit probleemloos kan vervangen voor gist..Phone8
.Oké bedankt. Ik dacht namelijk een normale hoeveelheid gist te doen en ongeveer 50/60 gram extra vocht toe te voegen. Omdat zuurdesem ook meer vocht bevat van gist. Ik ga wel ff zoeken:)desem heeft ook effect op rijstijdquote:Op woensdag 2 november 2016 08:56 schreef Phone8 het volgende:
Oké bedankt. Ik dacht namelijk een normale hoeveelheid gist te doen en ongeveer 50/60 gram extra vocht toe te voegen. Omdat zuurdesem ook meer vocht bevat van gist. Ik ga wel ff zoeken:)TravelRose
Keep on dreaming
Mijn eerste zelfgebakken brood. Een no knead bread. Alleen roeren, mixen en laten rijzen. Super krokant en hartstikke lekker. Dit weekend staat ciabatta op het programma.Ziet er goed uit TravelRose!
Als je nog geen ervaring hebt met deeg kneden zou ik trouwens niet beginnen met een ciabatta. Dat is heel vochtig deeg, dat erg lastig te vormen is. Een focaccia is dan veel makkelijker.Myraela
HangryWat een prachtig brood.quote:Op vrijdag 4 november 2016 10:13 schreef TravelRose het volgende:
[ afbeelding ]
Mijn eerste zelfgebakken brood. Een no knead bread. Alleen roeren, mixen en laten rijzen. Super krokant en hartstikke lekker. Dit weekend staat ciabatta op het programma.Zo-is-dat
of nie dan?Wat mooi Travelrose! besmet met het brood bak virus!
En computergirl leuk is deel 2 he! Ik heb hm gisteren gekregen
En vandaag maar meteeen recept 1 gemaakt!
En vrijdag nog focaccia gebakken:
[ Bericht 4% gewijzigd door Zo-is-dat op 06-11-2016 20:05:06 ]Welke van de drie opties had je gekozen, zo-is-dat?
Na de kaasbroodjes van dinsdag en de broodjes van vandaag staat het boekweit/walnotenbrood op de planning. Alles ervoor al in huis, maar denk pas komend weekend bakken. Ik heb behoorlijk wat voorraad in de diepvries op momentZo-is-dat
of nie dan?Desem!quote:Op zondag 6 november 2016 19:55 schreef computergirl het volgende:
Welke van de drie opties had je gekozen, zo-is-dat?
Na de kaasbroodjes van dinsdag en de broodjes van vandaag staat het boekweit/walnotenbrood op de planning. Alles ervoor al in huis, maar denk pas komend weekend bakken. Ik heb behoorlijk wat voorraad in de diepvries op moment
Ik heb nog geen vervolg plan, ga hm eerst even helemaal lezenPhone8
.Gisteren 2 witte tijgerbroden gemaakt. Recept uit uit het boek meesterlijk brood. Alleen het tijgerpapje heb ik er zelf bij bedacht. Brood is lekker luchtig en krokant:)
wauw Travelrose! Welk recept heb jij gebruikt?
Ik had zondagochtend weer even snel wat kleine zachte broodjes van Levine gebakken. Moet er over 2 weken een hele berg hebben dus iedere oefening is welkom, het vormen en op spanning brengen gaat me gelukkig steeds beter af, hoewel het met die kleine broodjes nog best lastig is!Isegrim
Rotterdam *O*Heet bakken. Hoe heter je bakt, hoe harder en knapperiger de korst.quote:Op donderdag 3 november 2016 09:51 schreef Phone8 het volgende:
Oké.. bedankt voor de tips.
Wat is belangrijk om te doen als je krokant brood wilt bakken?Phone8
.en qua deeg? Geen boter toevoegen of juist wel? If maakt dat dan niks uit?quote:Op maandag 7 november 2016 09:49 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Heet bakken. Hoe heter je bakt, hoe harder en knapperiger de korst.Isegrim
Rotterdam *O*Met vetstoffen wordt juist zachter.quote:Op maandag 7 november 2016 20:08 schreef Phone8 het volgende:
[..]
en qua deeg? Geen boter toevoegen of juist wel? If maakt dat dan niks uit?TravelRose
Keep on dreamingHet smaakte echt heerlijk! Je hebt nodig: 3 cups bloem, 1/4 tsp droge gist, 1 1/4 tsp zout en 1 1/2 cup water (deze kun je ook vervangen door kleine kopjes). En als 'materiaal' heb je een gietijzeren pan nodig (het liefst met gietijzeren deksel).quote:Op maandag 7 november 2016 09:14 schreef Secricible het volgende:
wauw Travelrose! Welk recept heb jij gebruikt?
Ik had zondagochtend weer even snel wat kleine zachte broodjes van Levine gebakken. Moet er over 2 weken een hele berg hebben dus iedere oefening is welkom, het vormen en op spanning brengen gaat me gelukkig steeds beter af, hoewel het met die kleine broodjes nog best lastig is!
Meng alle droge ingrediënten met elkaar en voeg het koude (!!) water toe en roer door - niet kneden. Laat nu 12 tot 18 uur (!!) op kamertemperatuur rijzen. Na het rijzen strooi je wat bloem op een werkblad en stort je het deeg daar op (het deeg is best nat en bubbelig). Vouw het deeg een stuk of 2/3/4 keer dubbel, maak er een bol van en bestrooi nog eens met bloem. Eventueel nog insnijden.
Warm de oven op tot 225 graden met de pan er in. Na 30 minuten haal je de opgewarmde pan uit de oven en leg je de bol deeg op een bakpapiertje en het bakpapiertje met het deeg leg je in de pan. Meteen deksel er op (of alufolie) en 30 minuten bakken in de oven. Na 30 minuten deksel van de pan halen en nog 15 minuten bakken zonder de deksel voor de kleur en het krokante.
Even laten afkoelen, klaar!
Het was mijn eerste keer brood maken en het lukte heel goed, dus ik denk als je al ervaren bent dat dit echt een piece of cake is.Aah, ga hem even onthouden. Heb geen gietijzeren pannen op dit moment, hopelijk binnekort en dan ga ik het eens proberen!qltel
Meneer RewimoLukt zeker. Zie ook het filmpje van Vincent in de OP.quote:Op woensdag 9 november 2016 09:39 schreef Secricible het volgende:
Aah, ga hem even onthouden. Heb geen gietijzeren pannen op dit moment, hopelijk binnekort en dan ga ik het eens proberen!
Ik nam overigens altijd een pondje bloem, zoveel water als nodig was om er 1 brei van te mengen, een paar gram zout en een grammetje gist.Bij elkaar sparen bij de Appie? Een gietijzeren pan is sowieso heel fijn om te hebben.quote:Op woensdag 9 november 2016 09:39 schreef Secricible het volgende:
Aah, ga hem even onthouden. Heb geen gietijzeren pannen op dit moment, hopelijk binnekort en dan ga ik het eens proberen!mascara-klodder
make-up veegWat ziet het er allemaal heerlijk uit bij jullie.
Wilde ook dat no knead bread maken maar heb dus ook geen gietijzeren pan. Idd maar sparen bij de Appie dan
Hier zijn net de zachte bolletjes uit de oven
Wilde ze eigenlijk met sesamzaad maken maar daar was ik blijkbaar doorheen, dus dan maar zonderOp woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?mascara-klodder
make-up veegHeb ik jaren mee gekookt, niks mis meequote:Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?mascara-klodder
make-up veegHet liefste wil ik ook van die mooie grote broden zoals jullie maken maar mijn oven is ruk.
Had nu 11 broodjes gemaakt en dat in 3 'batches' de oven in zodat niet alles verbrand zou zijn. Toevallig waren ze nu allemaal gelukt
En ze waren nog lekker ook, dikke laag roomboter erop met kaasOp woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?mascara-klodder
make-up veegHeb je hier receptje van? Want Gruyèrequote:Op dinsdag 1 november 2016 16:50 schreef computergirl het volgende:
Broodjes met Gruyere, kreeg bij laatste paar het vormen een beetje door
[ link | afbeelding ]Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?recept staat niet online, komt uit bakboek. Maar komt eigenlijk neer op 100 gr geraspte kaas en wat olijfolie door brooddeeg mixenquote:Op vrijdag 11 november 2016 14:18 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Heb je hier receptje van? Want Gruyèremascara-klodder
make-up veegOh zo simpel. Even noteren in receptenschriftje. Gaat dan door de de kaiserbroodjesdeegquote:Op vrijdag 11 november 2016 14:41 schreef computergirl het volgende:
[..]
recept staat niet online, komt uit bakboek. Maar komt eigenlijk neer op 100 gr geraspte kaas en wat olijfolie door brooddeeg mixenOp woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
Forum Opties Forumhop: Hop naar: