Wat een prachtig brood.quote:Op vrijdag 4 november 2016 10:13 schreef TravelRose het volgende:
[ afbeelding ]
Mijn eerste zelfgebakken brood. Een no knead bread. Alleen roeren, mixen en laten rijzen. Super krokant en hartstikke lekker. Dit weekend staat ciabatta op het programma.
Desem!quote:Op zondag 6 november 2016 19:55 schreef computergirl het volgende:
Welke van de drie opties had je gekozen, zo-is-dat?
Na de kaasbroodjes van dinsdag en de broodjes van vandaag staat het boekweit/walnotenbrood op de planning. Alles ervoor al in huis, maar denk pas komend weekend bakken. Ik heb behoorlijk wat voorraad in de diepvries op moment
Heet bakken. Hoe heter je bakt, hoe harder en knapperiger de korst.quote:Op donderdag 3 november 2016 09:51 schreef Phone8 het volgende:
Oké.. bedankt voor de tips.
Wat is belangrijk om te doen als je krokant brood wilt bakken?
en qua deeg? Geen boter toevoegen of juist wel? If maakt dat dan niks uit?quote:Op maandag 7 november 2016 09:49 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Heet bakken. Hoe heter je bakt, hoe harder en knapperiger de korst.
Met vetstoffen wordt juist zachter.quote:Op maandag 7 november 2016 20:08 schreef Phone8 het volgende:
[..]
en qua deeg? Geen boter toevoegen of juist wel? If maakt dat dan niks uit?
Het smaakte echt heerlijk! Je hebt nodig: 3 cups bloem, 1/4 tsp droge gist, 1 1/4 tsp zout en 1 1/2 cup water (deze kun je ook vervangen door kleine kopjes). En als 'materiaal' heb je een gietijzeren pan nodig (het liefst met gietijzeren deksel).quote:Op maandag 7 november 2016 09:14 schreef Secricible het volgende:
wauw Travelrose! Welk recept heb jij gebruikt?
Ik had zondagochtend weer even snel wat kleine zachte broodjes van Levine gebakken. Moet er over 2 weken een hele berg hebben dus iedere oefening is welkom, het vormen en op spanning brengen gaat me gelukkig steeds beter af, hoewel het met die kleine broodjes nog best lastig is!
Lukt zeker. Zie ook het filmpje van Vincent in de OP.quote:Op woensdag 9 november 2016 09:39 schreef Secricible het volgende:
Aah, ga hem even onthouden. Heb geen gietijzeren pannen op dit moment, hopelijk binnekort en dan ga ik het eens proberen!
Bij elkaar sparen bij de Appie? Een gietijzeren pan is sowieso heel fijn om te hebben.quote:Op woensdag 9 november 2016 09:39 schreef Secricible het volgende:
Aah, ga hem even onthouden. Heb geen gietijzeren pannen op dit moment, hopelijk binnekort en dan ga ik het eens proberen!
Heb ik jaren mee gekookt, niks mis meequote:
Heb je hier receptje van? Want Gruyèrequote:Op dinsdag 1 november 2016 16:50 schreef computergirl het volgende:
Broodjes met Gruyere, kreeg bij laatste paar het vormen een beetje door
[ link | afbeelding ]
recept staat niet online, komt uit bakboek. Maar komt eigenlijk neer op 100 gr geraspte kaas en wat olijfolie door brooddeeg mixenquote:Op vrijdag 11 november 2016 14:18 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Heb je hier receptje van? Want Gruyère
Oh zo simpel. Even noteren in receptenschriftje. Gaat dan door de de kaiserbroodjesdeegquote:Op vrijdag 11 november 2016 14:41 schreef computergirl het volgende:
[..]
recept staat niet online, komt uit bakboek. Maar komt eigenlijk neer op 100 gr geraspte kaas en wat olijfolie door brooddeeg mixen
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |