abonnement Unibet Coolblue
pi_166288654
Zelf broodbakken is weer helemaal terug van weggeweest. Waar het vroeger geen keuze was, wordt zelf brood bakken tegenwoordig meer een hobby. Na de hype met de broodbakmachines van een aantal jaren geleden is de populariteit wel weer wat gedaald, maar is er toch weer een hele grote groep geinteresseerd geraakt in brood bakken. Omdat het brood bakken in een broodbakmachine vrij beperkt is, gaat dit topic over brood bakken in een gewone oven.
Hieronder staan enkele tips/trucs/weetjes en een paar (basis)recepten.

Basisprincipes
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Tips
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Poolish/Preferment :? Wasda :?
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Enkele recepten:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Internetsites voor broodrecepten en informatie:
Vooral de eerste twee zijn aanraders!

http://www.thefreshloaf.com/
http://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/
http://www.kookjij.nl/recepten/00011078/Brood_-_Bakken.html&1
http://www.broodbakken.startkabel.nl/
http://www.gratiskookboek.be/index.php?page=list&categorie=Broden
http://www.broodrecepten.nl/recepten/maisbrood.htm

De alom populaire no-knead-broodjes (minilot eet ze elke dag :+ ):
http://www.myitaliansmorg(...)oof-overnight-rolls/

Filmpje van O+ Vincent Talleu O+ :

Wat resultaten van uit het vorige topic

Minilot:



Lot_1


computergirl


monkNL


Zo-is-dat



Mocht je foto er niet in staan, sorry
pi_166288665

https://www.weekendbakery(...)yle-sourdough-bread/

[ Bericht 19% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 29-10-2016 21:05:33 ]
pi_166296209
Speltbrood met lijnzaad. Insnijden van het brood gaat me ook steeds beter af.

pi_166296610
Mooie broden weer :)

Iemand het nieuwe boek van Levine al binnen? Ziet er echt weer goed uit.
Wil als eerste de kokosbroodjes met witte chocolade en macadamia maken O+
pi_166296695
quote:
0s.gif Op zondag 30 oktober 2016 09:17 schreef Trusten het volgende:
Mooie broden weer :)

Iemand het nieuwe boek van Levine al binnen? Ziet er echt weer goed uit.
Wil als eerste de kokosbroodjes met witte chocolade en macadamia maken O+
9 november pas in verkoop, jij al wel binnen dan?
pi_166296847
quote:
1s.gif Op zondag 30 oktober 2016 09:27 schreef computergirl het volgende:

[..]

9 november pas in verkoop, jij al wel binnen dan?
Hij staat op Bol met vandaag besteld, morgen in huis. Diverse mensen hebben hem al binnen.
pi_166296904
quote:
1s.gif Op zondag 30 oktober 2016 09:41 schreef Trusten het volgende:

[..]

Hij staat op Bol met vandaag besteld, morgen in huis. Diverse mensen hebben hem al binnen.
:D shit, snel bestellen

.......
Woei! *O* 31okt in huis *O*

Voor de fans, ze doet ook signeersessies, oa bij mij in de buurt
Demo's/signeersessies
Zaterdag 19 november ben ik van 13.00 - 16.30 uur aanwezig bij kookwinkel Habitas in de Markthal in Rotterdam.

Zaterdag 26 november ben ik van 12.00 - 16.00 uur aanwezig bij kookwinkel Duikelman, Gerard Doustraat 54 in Amsterdam.

[ Bericht 10% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 30-10-2016 09:56:37 ]
pi_166297715
quote:
1s.gif Op zondag 30 oktober 2016 09:47 schreef computergirl het volgende:

[..]

:D shit, snel bestellen

.......
Woei! *O* 31okt in huis *O*

*O*

Er zit trouwens een drukfoutje in, zie FB van In de keuken van Levine
pi_166297772
Zag het op haar blog, wachten op 2e druk is altijd handiger maar hij lijkt me zo handig met (alle?) recepten in 3 versies (gist, voordeeg, zuurdesem)
pi_166297985
quote:
1s.gif Op zondag 30 oktober 2016 10:52 schreef computergirl het volgende:
Zag het op haar blog, wachten op 2e druk is altijd handiger maar hij lijkt me zo handig met (alle?) recepten in 3 versies (gist, voordeeg, zuurdesem)
Ja echt superhandig :Y . Dit is het enige foutje voor zover nu bekend dus das wel te overzien. Unieke versie ;)
pi_166298132
Hij staat bij mij op m'n verlanglijstje! :D
D'r eerste boek komt ook geregeld uit de kast hier
pi_166300135
quote:
1s.gif Op zondag 30 oktober 2016 10:52 schreef computergirl het volgende:
Zag het op haar blog, wachten op 2e druk is altijd handiger maar hij lijkt me zo handig met (alle?) recepten in 3 versies (gist, voordeeg, zuurdesem)
Oh, dat is wel heel handig ja! Ik zet hem ook op mijn verlanglijstje!
pi_166330701
quote:
0s.gif Op zondag 30 oktober 2016 09:17 schreef Trusten het volgende:
Mooie broden weer :)

Iemand het nieuwe boek van Levine al binnen? Ziet er echt weer goed uit.
Wil als eerste de kokosbroodjes met witte chocolade en macadamia maken O+
hij is binnen.
het is wel duidelijk minder basis dan haar eerste boek, en ze is helaas beetje fan van zaadjes en moutmeel.
Ergens in de kast heb ik nog eenkoorn liggen dat ik over had van recept van Plötsblog dus de broodjes daarmee ga ik nog eens maken (eenkoorn proef je niks bijzonders aan als ik me goed herinner)
Ik denk dat ik ga beginnen met tarwe-boekweit-walnotenbrood, boekweit is super lekker in combi met kaas

Edit: Appelvlaaitjes, die ga ik ook eens maken, maar meer fröbel niveau van Goiske. En kaasbroodjes met gruyere lijken me eigenlijk ook wel wat.
Kortom, ik moet hoooooognodig naar de molen want mijn meel is op

[ Bericht 3% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 31-10-2016 19:53:19 ]
pi_166339480
Ik heb hem ook binnen. Staat wel een foutje in zag ik. 1 brood en dan 3kg bloem :). Beetje overdreven.
pi_166340252
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 november 2016 00:28 schreef forelske het volgende:
Ik heb hem ook binnen. Staat wel een foutje in zag ik. 1 brood en dan 3kg bloem :). Beetje overdreven.
correctie staat op blog & facebook
pi_166349187
Broodjes met Gruyere, kreeg bij laatste paar het vormen een beetje door


[ Bericht 2% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 01-11-2016 17:59:12 ]
pi_166350234
Lekker!
pi_166350324
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 november 2016 17:52 schreef Bleie het volgende:
Lekker!
ja best wel :) de eerste gelijk warm uit de oven opgegeten
pi_166350399
:D
pi_166362517
Ik heb een recept voor harde broodjes. Nu staat er dat je deze moet maken met zuurdesem. Nu heb ik dat niet en was mijn vraag of dit probleemloos kan vervangen voor gist..
pi_166362596
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2016 08:09 schreef Phone8 het volgende:
Ik heb een recept voor harde broodjes. Nu staat er dat je deze moet maken met zuurdesem. Nu heb ik dat niet en was mijn vraag of dit probleemloos kan vervangen voor gist..
niet probleemloos. Als je alleen gist hebt en weinig ervaring met verschil tussen desem en gist zou ik nog even doorzoeken naar recept voor broodjes met gist.
pi_166362945
Oké bedankt. Ik dacht namelijk een normale hoeveelheid gist te doen en ongeveer 50/60 gram extra vocht toe te voegen. Omdat zuurdesem ook meer vocht bevat van gist. Ik ga wel ff zoeken:)
pi_166365581
quote:
0s.gif Op woensdag 2 november 2016 08:56 schreef Phone8 het volgende:
Oké bedankt. Ik dacht namelijk een normale hoeveelheid gist te doen en ongeveer 50/60 gram extra vocht toe te voegen. Omdat zuurdesem ook meer vocht bevat van gist. Ik ga wel ff zoeken:)
desem heeft ook effect op rijstijd
pi_166386328
Oké.. bedankt voor de tips.

Wat is belangrijk om te doen als je krokant brood wilt bakken?
  vrijdag 4 november 2016 @ 10:13:42 #25
425665 TravelRose
Keep on dreaming
pi_166409013


Mijn eerste zelfgebakken brood. Een no knead bread. Alleen roeren, mixen en laten rijzen. Super krokant en hartstikke lekker. Dit weekend staat ciabatta op het programma.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')