Afgezien of ze die dingen allemaal kunnen die je noemt is het natuurlijk onderdeel van de glijdende schaal. Dat kapitaal steeds meer opwaarts stroomt en dat de normen wat een aanvaardbare levensstandaard is in het rijke Nederland steeds meer neerwaarts wordt bijgesteld. En dat dus steeds meer in de buurt gaat komen van de beklagenswaardigste landen. Ondertussen zijn de rijken 5 keer zo rijk geworden gedurende de "crisis". Het lijkt er dus op dat die "crisis" niet voor iedereen hetzelfde betekent. En dat is niet erg eerlijk m.i. Ik vind het niet terecht dat als je al arm bent je dat systematisch steeds meer wordt. En andersom.quote:Op zondag 23 oktober 2016 20:12 schreef Metro2005 het volgende:
Dat is RIJK tov 95% van de wereld, ongeacht het prijsniveau van het land waar je woont.
En daarover verschillen wij 180 graden van elkaar. Ik niet dat je 'systematisch' steeds armer wordt. Daar heb je nog altijd zélf wat over te zeggen en kan je zélf wat mee doen. Je doet het altijd voorkomen alsof het systeem gerigged is tegen armen en in het voordeel van de rijken. Dat is niet zo.quote:Op zondag 23 oktober 2016 20:23 schreef Bart2002 het volgende:
En dat is niet erg eerlijk m.i. Ik vind het niet terecht dat als je al arm bent je dat systematisch steeds meer wordt. En andersom.
Ik ben ook geld verloren door de crisis inderdaad. Bijna 36.000 euro om precies te zijn. De schuld van het systeem? Nope, MIJN schuld omdat ik een te duur huis had gekocht.quote:Op zondag 23 oktober 2016 20:23 schreef Bart2002 het volgende:
Als "harde werker" met een gezin en een niet zo indrukwekkend salaris gaat dat ook gewoon voor jou op, dat je inlevert. Ook jij wordt steeds armer. Daarom zouden we meer solidair moeten zijn en een vuist maken.
Zoals je kunt lezen in de laatste alinea van de post boven je geldt het ook voor jou. Ook jij wordt armer. Enkel de filthy rich worden rijker.quote:Op zondag 23 oktober 2016 20:29 schreef Metro2005 het volgende:
En daarover verschillen wij 180 graden van elkaar. Ik niet dat je 'systematisch' steeds armer wordt.
Kleine aanvulling gepost.quote:Op zondag 23 oktober 2016 20:30 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Zoals je kunt lezen in de laatste alinea van de post hierboven geldt het ook voor jou.
Dat vraag ik niet, geef eens antwoord, of ga de politiek in, jezus.quote:Op zondag 23 oktober 2016 20:21 schreef Paper_Tiger het volgende:
[..]
Ik ben voor keuzevrijheid om met mijn inkomen te doen wat ik wil en voor de vrijheid om voor mijn kind te zorgen op een manier die mij goeddunkt.
Dat sommige ouders alles verzuipen of verkwisten moet niet afgewenteld worden op mij of mijn kind.
Ben ik niet.quote:Op zondag 23 oktober 2016 20:30 schreef ludovico het volgende:
[..]
Dat vraag ik niet, geef eens antwoord, of ga de politiek in, jezus.
Waarom ben jij voor een klasse systeem?
Het is ook uiteraard doordat je geen salarisverhoging krijgt wegens "crisis". En dat is misschien ook wel terecht omdat het voor het MKB oprecht crisis is. Toch gaat er genoeg geld om in de economie. Alleen komt dat volgens het neoliberale principe niet meer bij de werkenden terecht. Laat staan bij zij die wegens omstandigheden niet werken. De middenklasse wordt uitgeperst en wij laten dat gebeuren.quote:
Slap, slap gedrag.quote:Op zondag 23 oktober 2016 20:22 schreef Metro2005 het volgende:
[..]
En wat denk je dat er gebeurd als Apple de volle mep moet gaan betalen. Dan gaan ze weg uit Ierland. Net als Google trouwens en nog meer bedrijven. Dag werkgelegenheid. Dag inkomens en vooral: dat grootste belastingbetaler.
Flinke win-win situatie inderdaad maar gelukkig heb je dan wel moreel superieur werk afgeleverd als EU.
Daar zijn we het dan wel over eens denk ik.quote:Op zondag 23 oktober 2016 20:36 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Het is ook uiteraard doordat je geen salarisverhoging krijgt wegens "crisis". En dat is misschien ook wel terecht omdat het voor het MKB oprecht crisis is. Toch gaat er genoeg geld om in de economie. Alleen komt dat volgens het neoliberale principe niet meer bij de werkenden terecht. Laat staan bij zij die wegens omstandigheden niet werken. De middenklasse wordt uitgeperst en wij laten dat gebeuren.
Onzin er is al een paar jaar geen inflatie. Er is zelfs sprake van deflatie dus je koopkracht neemt toe. Loonsverhogingen zijn leuk in tijden van hoogconjunctuur ter compensatie van geldontwaarding.quote:Op zondag 23 oktober 2016 20:36 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Het is ook uiteraard doordat je geen salarisverhoging krijgt wegens "crisis". En dat is misschien ook wel terecht omdat het voor het MKB oprecht crisis is. Toch gaat er genoeg geld om in de economie. Alleen komt dat volgens het neoliberale principe niet meer bij de werkenden terecht. Laat staan bij zij die wegens omstandigheden niet werken. De middenklasse wordt uitgeperst en wij laten dat gebeuren.
Dan ben je intelligent genoeg om te begrijpen wat ik uberhaupt heb opgeschreven waar je op hebt gereageerd.quote:
Zeker. Misselijkmakende afgunst.quote:Op zondag 23 oktober 2016 20:41 schreef ludovico het volgende:
[..]
Dan ben je intelligent genoeg om te begrijpen wat ik uberhaupt heb opgeschreven waar je op hebt gereageerd.
quote:Op zondag 23 oktober 2016 20:44 schreef Paper_Tiger het volgende:
[..]
Zeker. Misselijkmakende afgunst.
Dat klopt. En ook als zij fatsoenlijk belasting gaan betalen dan zijn de aandeelhouders nog steeds in hun nopjes. Ik begrijp die bezwaren tegen een eerlijk principe nooit zo goed. Hoe wij het blijkbaar prima vinden dat zij hun verantwoordelijkheid kunnen ontlopen en dit rattengedrag verdedigen.quote:Op zondag 23 oktober 2016 20:40 schreef ludovico het volgende:
Apple heeft nergens om naartoe te vluchten.
quote:Op zondag 23 oktober 2016 20:44 schreef Paper_Tiger het volgende:
[..]
Zeker. Misselijkmakende afgunst.
Dit is gewoon een klasse systeem, jij wilt daar niks aan doen, je zegt tegen een klasse systeem te zijn, daar klopt niks van, of je begrijpt niet waar je over praat.quote:Op zondag 23 oktober 2016 19:37 schreef ludovico het volgende:
[..]
Nee, het rendement komt niet uit de lucht vallen, er bestaat een bepaalde arbeid die wordt ondernomen om het geld optimaal te investeren.... Prima, daar wordt er iets geproduceerd... Het totale bezit dat iemand heeft bepaalt vervolgens hoeveel het arbeid dat iemand uitoefent waard is, immers krijgt iemand een rendement over iedere geinvesteerde euro.
Hoeveel geld iemand bezit bepaalt dus zijn kapitalistische productie waarde. Zodoende verdient een Miljardair gemiddeld 50miljoen in een jaar door, laten we het lekker simpelhouden, zijn geld gewoon te investeren in een index belegging.
Kosten om dit uit te voeren? 3 muisklikken.
Uiteraard moeten we daar niks van vinden... Rendement komt immers niet uit de lucht vallen! Het is geheel terecht dat iemand voor 3 muisklikken 50miljoen ontvangt ieder jaar. Het persoon dat geen miljard op de bank heeft dat mag 40 uur in de week zwoegen en krijgt aan het einde van het jaar 15.000 euro.
Die 15.000 euro ontvangt iemand omdat iemand die 50miljoen ontvangt een deel "gunt" aan de arbeider omdat hij mooie acrobatische kunstjes vertoont of omdat hij zijn eten bereid gedurende het gehele jaar. Iemand moet dan wel 40 uur in de week voor hem werken.
Iedereen kan dit doen? Wat? Deze ongelijkheid groeit alleen maar, de mobiliteit voor een gemiddeld persoon om ditzelfde te bereiken bestaat niet maar is compleet afhankelijk van waar iemand geboren is. Mensen worden dan geboren als zilveren lepel i.p.v. een dubbeltje.
Het is krankzinnig idioot hoe gemakkelijk jij hierover denkt, waar is jouw morele compas gebleven die dit allemaal gerechtvaardigd?
Er is inderdaad altijd sprake van jaloezie. Ik snap het nooit hoe "ondernemers" zoals hij die amper de eindjes aan elkaar kunnen knopen sympathie opbrengen voor iets wat zich op een heel ander niveau afspeelt. Het lijkt vaak over zichzelf te gaan.quote:
Hoe zie jij een klassenloze samenleving voor je als er alleen al in het aantal gewerkte uren enorme verschillen zitten? Nog afgezien van de beloningen die enorm uiteenlopen vanwege domweg het waardevoller zijn van bepaald werk tov ander werk.quote:Op zondag 23 oktober 2016 20:52 schreef ludovico het volgende:
[..]
[..]
Dit is gewoon een klasse systeem, jij wilt daar niks aan doen, je zegt tegen een klasse systeem te zijn, daar klopt niks van, of je begrijpt niet waar je over praat.
Ik zeg dus ook niet Nederland. Ik zeg een betere wereld. Alle landen op deze Aarde.quote:Op zondag 23 oktober 2016 20:17 schreef Metro2005 het volgende:
[..]
Jij vindt dat we het nogal slecht hebben in Nederland?
Misschien moet je eens een keer naar een land afreizen dat het wat minder goed heeft en kom dan nog eens met droge ogen beweren dat we hier mensen hebben die arm zijn.
Het is onzin dat een persoon zijn kansen / zijn sociale positie in de maatschappij voornamelijk krijgt vanwege geërfd kapitaal. Daar kun je prima iets tegen doen, het excessieve behandel je, de normale verschillen zijn niet zo erg, als er maar iets gedaan wordt met het excessieve.quote:Op zondag 23 oktober 2016 20:56 schreef Metro2005 het volgende:
[..]
Hoe zie jij een klassenloze samenleving voor je als er alleen al in het aantal gewerkte uren enorme verschillen zitten? Nog afgezien van de beloningen die enorm uiteenlopen vanwege domweg het waardevoller zijn van bepaald werk tov ander werk.
Dat hou je altijd tenzij je naar allout communisme gaat en zelfs dáár waren er klassen. Theoretisch niet maar in de praktijk wel.
Zoals Jerremy clarkson ooit zei in een test van auto's uit het communistische oostblok waarin hij in de rolls royce van het oostblok reed: Deze auto geeft al aan wat het communisme inhield: Iedereen is gelijk. Maar ik ben iets meer gelijk dan jij.
Betere situatie dan nu dus. Alleen moet er dan wel enorm veel geld weg bij de 1% om ons allemaal miljonair te maken.quote:Op zondag 23 oktober 2016 20:21 schreef ludovico het volgende:
[..]
Wordt het rendement op je vermogen erg laag / inflatie / lonen erg hoog / meer gelijkheid.
Als je iedereen 1 miljoen geeft is in principe hetzelfde als iedereen 10 euro geven hè. De waarde van geld is relatief.... Relatief aan hoeveel je er van hebt t.o.v. de overige bevolking en t.o.v. de totale kwantiteit in roulatie.quote:Op zondag 23 oktober 2016 21:01 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Betere situatie dan nu dus. Alleen moet er dan wel enorm veel geld weg bij de 1% om ons allemaal miljonair te maken.
Snap ik. Maar een betere situatie dan dat 1% van de mensen meer dan 50% van de waarde op Aarde bezit toch?quote:Op zondag 23 oktober 2016 21:03 schreef ludovico het volgende:
[..]
Als je iedereen 1 miljoen geeft is in principe hetzelfde als iedereen 10 euro geven hè. De waarde van geld is relatief.... Relatief aan hoeveel je er van hebt t.o.v. de overige bevolking en t.o.v. de totale kwantiteit in roulatie.
Als we de hele wereld willen nivelleren dan mogen we hier wel fors inleveren.quote:Op zondag 23 oktober 2016 21:00 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Ik zeg dus ook niet Nederland. Ik zeg een betere wereld. Alle landen op deze Aarde.
Waarom kijken veel mensen toch alleen naar hun eigen situatie? Het gaat om het totaal plaatje.
Ongelijkheid is een issue, maar pas vanaf 10 miljoen euro vermogen en 1 miljoen inkomen ofzo per jaar bijvoorbeeld. Kvind het moreel onjuist dat mensen meer dan 60x minimumloon moeten krijgen.quote:Op zondag 23 oktober 2016 21:04 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Snap ik. Maar een betere situatie dan dat 1% van de mensen meer dan 50% van de waarde op Aarde bezit toch?
Dab neemt geen enkele zelfstandige nog een werknemer aan, di ewerkt zelf 48 uur per week en heeft niets aan een sukkeltje die slechts 24 uur werkt en een normaal loon wil hebbenquote:Op zondag 23 oktober 2016 19:09 schreef ludovico het volgende:
[..]
Met een loon van 75 euro, is de toegevoegde waarde van een individu dat werkt juist heel hoog, dat kan omdat de robots zo tergend efficiënt zijn en veel kunnen produceren. Sowieso zegt die 75 euro niks in dit verhaal, ik herinner je even dat we over een hypothetische situatie praten waarin je na 5 uur werken in de week zou kunnen stoppen met werken.
Als de manuren 5 uur zijn om te produceren wat we nodig hebben, dan kan het loon per definitie hoog genoeg zijn om binnen 5 uur genoeg verdient te hebben om te kopen wat je nodig hebt.
Dan krijgt die concurrentie, en anders heb je marktmacht en bemoeit de politiek zich er mee.quote:Op zondag 23 oktober 2016 21:10 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Dab neemt geen enkele zelfstandige nog een werknemer aan, di ewerkt zelf 48 uur per week en heeft niets aan een sukkeltje die slechts 24 uur werkt en een normaal loon wil hebben
Je vergeet voor het gemak even de 1% die meer dan 50% van de waarde van de wereld bezitten?quote:Op zondag 23 oktober 2016 21:07 schreef Metro2005 het volgende:
[..]
Als we de hele wereld willen nivelleren dan mogen we hier wel fors inleveren.
Ben ik het op zich wel mee eens.quote:Op zondag 23 oktober 2016 21:08 schreef ludovico het volgende:
[..]
Ongelijkheid is een issue, maar pas vanaf 10 miljoen euro vermogen en 1 miljoen inkomen ofzo per jaar bijvoorbeeld. Kvind het moreel onjuist dat mensen meer dan 60x minimumloon moeten krijgen.
De Ahold CEO die factor 300 verdient t.o.v. de vakkenvuller... Lekker idioot.
Jij vergeet voor het gemak die ongemakkelijke waarheid dat jij ook bij de top 10% of zelfs top 5% van de rijksten ter wereld behoort. En dat als je zo graag een eerlijke wereld wilt we hier fors mogen inleveren.quote:Op zondag 23 oktober 2016 21:13 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Je vergeet voor het gemak even de 1% die meer dan 50% van de waarde van de wereld bezitten?
Je zei in een andere comment nog dat iedereen miljonair kan worden? Dat kan dus toch niet?quote:Op zondag 23 oktober 2016 21:18 schreef Metro2005 het volgende:
[..]
Jij vergeet voor het gemak die ongemakkelijke waarheid dat jij ook bij de top 10% of zelfs top 5% van de rijksten ter wereld behoort. En dat als je zo graag een eerlijke wereld wilt we hier fors mogen inleveren.
We zijn hier alleen maar zo rijk omdat ze dat elders niet zijn.
Jawel, alleen niet allemaal tegelijk.quote:Op zondag 23 oktober 2016 21:20 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Je zei in een andere comment nog dat iedereen miljonair kan worden? Dat kan dus toch niet?
Geen idee maar ik denk dat het al snel richting de helft tot driekwart van onze welvaart gaat.quote:Ik vraag me af hoeveel wij in moeten leveren als je die 50% pakt van de 1%. Maar ik zou het niet erg vinden om iets in te leveren hoor.
Maar als we niet allemaal tegelijk miljonair kunnen zijn klopt er toch iets niet? Ik zie liever een wereld waarin mensen in ieder geval niet onder de armoede grens leven. Dat er dan nog steeds rijke mensen zijn vind ik prima maar in ieder geval niet zoals nu dat er mensen van gekkigheid niet meer weten wat ze met hun geld moeten doen terwijl er hordes mensen omkomen van de honger.quote:Op zondag 23 oktober 2016 21:25 schreef Metro2005 het volgende:
[..]
Jawel, alleen niet allemaal tegelijk.
[..]
Geen idee maar ik denk dat het al snel richting de helft tot driekwart van onze welvaart gaat.
Ik denk dat het nog vrij positief ingeschat is van me.quote:Op zondag 23 oktober 2016 21:29 schreef Japie77 het volgende:
Ik denk niet dat het zover zal gaan maar interessant om eens uit te rekenen.
Hij bedoelt dat "we" niet perse rijk zijn omdat we dat niet gaan vergelijken met de kindertjes in Biafra maar dat die 1% zo rijk is ten opzichte van alles wat leeft. Zij bezitten de helft van alles van waarde op deze aarde. Je lijkt dat gegeven steeds te willen ontwijken. Terwijl ook jij als gewone harde werker er niets aan hebt om dat principe te verdedigen. Juist als er meer mensen het onrechtvaardige daar van inzien schept dat een draagvlak om er iets aan te doen. En dat is gewoon goed voor het gros. Ook voor jou dus.quote:Op zondag 23 oktober 2016 21:18 schreef Metro2005 het volgende:
We zijn hier alleen maar zo rijk omdat ze dat elders niet zijn.
Het is nog maar de vraag hoelang dat zal duren , want wij leven hier puur van de schulden, we maken geen schulden meer om dingen te maken maar puur om te consumerenquote:Op zondag 23 oktober 2016 21:32 schreef Metro2005 het volgende:
[..]
Ik denk dat het nog vrij positief ingeschat is van me.
Je beseft je echt niet hoe ontzettend goed we (iedereen dus ook de allerarmsten) het hebben hier geloof ik.
In principe zijn we failliet. We hebben vrijwel geen maakindustrie meer. Enkel dienstensector. En zoals wij weten kan een grote dienstensector slechts bestaan als de primaire behoeften van de bevolking volledig vervuld zijn. Pas dan houdt men geld over voor diensten. En daar hebben we een probleem. Het systeem zal instorten omdat de dienstensector gaat verdwijnen. En dat levert gigantisch veel werklozen op. De nabije toekomst ziet er inktzwart uit. Maar het kan meevallen. Dat hoop ik wel maar geloof dat niet.quote:Op zondag 23 oktober 2016 21:46 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Het is nog maar de vraag hoelang dat zal duren , want wij leven hier puur van de schulden, we maken geen schulden meer om dingen te maken maar puur om te consumeren
Dat besef ik prima. Besef jij wel hoeveel 50% van alle waarde in de handen van 1% is?quote:Op zondag 23 oktober 2016 21:32 schreef Metro2005 het volgende:
[..]
Ik denk dat het nog vrij positief ingeschat is van me.
Je beseft je echt niet hoe ontzettend goed we (iedereen dus ook de allerarmsten) het hebben hier geloof ik.
Wat voor termijn plak jij eraan? Ik zit er al vanaf 2008 op te wachten maar tot nu toe blijft het kaartenhuis nog steeds overeind.quote:Op zondag 23 oktober 2016 21:59 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
In principe zijn we failliet. We hebben vrijwel geen maakindustrie meer. Enkel dienstensector. En zoals wij weten kan een grote dienstensector slechts bestaan als de primaire behoeften van de bevolking volledig vervuld zijn. Pas dan houdt men geld over voor diensten. En daar hebben we een probleem. Het systeem zal instorten omdat de dienstensector gaat verdwijnen. En dat levert gigantisch veel werklozen op. De nabije toekomst ziet er inktzwart uit. Maar het kan meevallen. Dat hoop ik wel maar geloof dat niet.
we zijn de dienstensector als een haas aan het automatiseren en robotiserenquote:Op zondag 23 oktober 2016 21:59 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
In principe zijn we failliet. We hebben vrijwel geen maakindustrie meer. Enkel dienstensector. En zoals wij weten kan een grote dienstensector slechts bestaan als de primaire behoeften van de bevolking volledig vervuld zijn. Pas dan houdt men geld over voor diensten. En daar hebben we een probleem. Het systeem zal instorten omdat de dienstensector gaat verdwijnen. En dat levert gigantisch veel werklozen op. De nabije toekomst ziet er inktzwart uit. Maar het kan meevallen. Dat hoop ik wel maar geloof dat niet.
Blijf vooral doorjanken over die 1%quote:Op zondag 23 oktober 2016 22:45 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Dat besef ik prima. Besef jij wel hoeveel 50% van alle waarde in de handen van 1% is?
Ik snap dat ook niet. Juist het verschil tussen arm en rijk geeft geld waarde. Er is dan kennelijk iets om naar te streven. Gelijkheid is de messteek voor ambitie, innovatie en dus welvaart.quote:Op maandag 24 oktober 2016 09:04 schreef Metro2005 het volgende:
[..]
Blijf vooral doorjanken over die 1%
Dat klopt, maar grote ongelijkheid leidt daarentegen eveneens tot allerlei problemen. Er is een zeker (onbekend) optimum qua mate van (on)gelijkheid en ik geloof dat Nederland daar aardig dichtbij zit.quote:Op maandag 24 oktober 2016 10:47 schreef Paper_Tiger het volgende:
[..]
Ik snap dat ook niet. Juist het verschil tussen arm en rijk geeft geld waarde. Er is dan kennelijk iets om naar te streven. Gelijkheid is de messteek voor ambitie, innovatie en dus welvaart.
Ik denk niet dat ongelijkheid an sich danwel de neergang in de conjunctuur zorgt voor de scherpstellingen die we waarnemen. Als iedereen doorlopend verbetering waarneemt in zijn financiële vooruitzichten hoor je geen mens meer over ongelijkheid.quote:Op maandag 24 oktober 2016 10:50 schreef Kaas- het volgende:
[..]
Dat klopt, maar grote ongelijkheid leidt daarentegen eveneens tot allerlei problemen. Er is een zeker (onbekend) optimum qua mate van (on)gelijkheid en ik geloof dat Nederland daar aardig dichtbij zit.
de middeninkomens worden steeds armer en armer.quote:Op maandag 24 oktober 2016 10:47 schreef Paper_Tiger het volgende:
[..]
Ik snap dat ook niet. Juist het verschil tussen arm en rijk geeft geld waarde. Er is dan kennelijk iets om naar te streven. Gelijkheid is de messteek voor ambitie, innovatie en dus welvaart.
Dan moeten die middengroepen eens beginnen met andere keuzes te maken.quote:Op maandag 24 oktober 2016 14:18 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
de middeninkomens worden steeds armer en armer.
Niet alleen in de EU maar zeker ook in de USA , daar gaat het snoeihard, er zijn straks aleen nog 70% straatarmen 25% riken en 5% superrijken di ehun geld in aandelen, boten, en goud steken
hun belasting is nu naar 52 tot 59% gegaan hequote:Op maandag 24 oktober 2016 14:19 schreef Paper_Tiger het volgende:
[..]
Dan moeten die middengroepen eens beginnen met andere keuzes te maken.
Stemmen op een partij die er voor staat die belasting te reduceren tot nul. Minder verwachten van de overheid en meer zelf regelen. Alleen of met vrienden, buurtbewoners of iedere andere groep met dezelfde belangen.quote:Op maandag 24 oktober 2016 14:20 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
hun belasting is nu naar 52 tot 59% gegaan he
het netto besteedbaar inkomen daalt al jaren, iedre 0,5% extra belasting levert de overheid 3 miljard op
Dat doen we al jaren hequote:
Je emigreert zelf mee.quote:Op maandag 24 oktober 2016 14:34 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Dat doen we al jaren he
Minder uit eten en langer de auto rijden , de overheid haalt de strop steeds verder aan, komen ze weer geld tekort , dan verhogen ze de huur extra of dan doen ze er gewoon een extra trajectcontrole bij op een druk punt
tijd om te gaan emigreren, dat is het beste
Ja uiteraardquote:
Nee. Je gaat daar tegen precies dezelfde problemen aanlopen.quote:Op maandag 24 oktober 2016 15:17 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Ja uiteraard
daar een huis kopen en de HRA meenemen
ja wereldwijd is de middenklasse aan het verdwijnen , maar in veel landen kun je veel goedkoper wonen en veel mooie natuur oookquote:Op maandag 24 oktober 2016 16:18 schreef Paper_Tiger het volgende:
[..]
Nee. Je gaat daar tegen precies dezelfde problemen aanlopen.
quote:Rutte wil bijstand afschaffen voor iedereen die kan werken
DEN HAAG - Kandidaat-lijsttrekker Rutte van de VVD wil de bijstandswet sluiten voor iedereen die niet arbeidsongeschikt is. Hierover moeten in de komende kabinetsformatie afspraken worden gemaakt, zegt hij deze week in een interview met het weekblad Elsevier. Het CDA ziet echter niets in zijn voorstellen, evenmin als de PvdA.
Totaal mee oneens. De meeste mensen halen hun motivatie om te innoveren, creatief te zijn etc uit intrinsieke motivatie. Zeker niet uit geld.quote:Op maandag 24 oktober 2016 10:47 schreef Paper_Tiger het volgende:
[..]
Ik snap dat ook niet. Juist het verschil tussen arm en rijk geeft geld waarde. Er is dan kennelijk iets om naar te streven. Gelijkheid is de messteek voor ambitie, innovatie en dus welvaart.
Rutte is echt totaal gestoord......quote:Op maandag 24 oktober 2016 20:24 schreef michaelmoore het volgende:
http://www.nu.nl/algemeen(...)-die-kan-werken.html
[..]
Komt je uitkering in het geding?quote:Op dinsdag 25 oktober 2016 12:48 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Rutte is echt totaal gestoord......
Presenteer je dit nu als nieuws? Want je ziet dat het om 2006 gaat he?quote:Op maandag 24 oktober 2016 20:24 schreef michaelmoore het volgende:
http://www.nu.nl/algemeen(...)-die-kan-werken.html
[..]
quote:Volgens Rutte zal de werkloosheid verdwijnen door de economische groei en de vergrijzing. Daarom moet de bijstandswet worden aangepast. "We sleuren iedereen de arbeidsmarkt op."
Hij houdt dan even voor het gemak geen rekening met mensen die gewoon niet meer aan het werk komen door bv racistische profilering en leeftijdsprofilering. Die mensen mogen gewoon omkomen van de honger....quote:Op dinsdag 25 oktober 2016 15:11 schreef Metro2005 het volgende:
[..]
Komt je uitkering in het geding?
Niet dat ik tegen zo'n rigoreuze maatregel ben maar een maximum aan de lengte stellen als je niet arbeidsongeschikt bent kan geen kwaad.
Edit: hij wil er een soort melkertbanen van maken maar dan tegen een ander tarief. Geen verkeerd plan. Genoeg werk dat gedaan moet worden maar nu niet gedaan wordt. Zolang het maar niet concurreert met bestaand werk.
Bitch please.quote:Op dinsdag 25 oktober 2016 15:52 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Hij houdt dan even voor het gemak geen rekening met mensen die gewoon niet meer aan het werk komen door bv racistische profilering en leeftijdsprofilering. Die mensen mogen gewoon omkomen van de honger....
Precies de reden waarom wij libertariers een zo klein mogelijke overheid nastreven. Overheden creëren per definitie die ongelijkheid.quote:Op dinsdag 25 oktober 2016 12:47 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Totaal mee oneens. De meeste mensen halen hun motivatie om te innoveren, creatief te zijn etc uit intrinsieke motivatie. Zeker niet uit geld.
Verder heb je niet helemaal door hoe enorm ongelijk de situatie is met de 1%. De 99% worden door de 1% als slaven gezien. Zij hebben zo veel geld dat ze in feite al het beleid kunnen bepalen en dat is er op gericht om de factoren als Human Resources zo goedkoop mogelijk te gebruiken.
De 50% niet-westerse allochtonen in de bijstand zijn het slachtoffer van racistische profilering?quote:Op dinsdag 25 oktober 2016 15:52 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Hij houdt dan even voor het gemak geen rekening met mensen die gewoon niet meer aan het werk komen door bv racistische profilering en leeftijdsprofilering. Die mensen mogen gewoon omkomen van de honger....
Wij libertariers? Er zit enorm veel verschil tussen libertariers onderling. Wat ik bv wel een intelligente libertarier vind is Paul Buitink. Met veel punten van hem ben ik het eens. Hij kan ook nuance aanbrengen in het libertarische gedachtegoed terwijl jij dat volgens mij mist.quote:Op dinsdag 25 oktober 2016 16:45 schreef Paper_Tiger het volgende:
[..]
Precies de reden waarom wij libertariers een zo klein mogelijke overheid nastreven. Overheden creëren per definitie die ongelijkheid.
Voor een deel zeker inderdaad. Zijn genoeg onderzoeken die dit bevestigen.quote:Op dinsdag 25 oktober 2016 16:50 schreef GSbrder het volgende:
[..]
De 50% niet-westerse allochtonen in de bijstand zijn het slachtoffer van racistische profilering?
Ik streef naar een zo'n klein mogelijke overheid. Als dat tot anarchie zou leiden heb ik daar geen problemen mee. Om te beginnen wil ik voor alles wat de overheid nu gedwongen voor ons regelt de vrijheid om voor alternatieven uit de markt te kiezen. concurrentie op alle vlakken.quote:Op dinsdag 25 oktober 2016 17:13 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Wij libertariers? Er zit enorm veel verschil tussen libertariers onderling. Wat ik bv wel een intelligente libertarier vind is Paul Buitink. Met veel punten van hem ben ik het eens. Hij kan ook nuance aanbrengen in het libertarische gedachtegoed terwijl jij dat volgens mij mist.
Als er geen overheid zou zijn dat zou er helemaal geen systeem zijn maar anarchie. Jij wilt dus anarchie?
Banken ook laten vallen dus?quote:Op dinsdag 25 oktober 2016 17:20 schreef Paper_Tiger het volgende:
[..]
Ik streef naar een zo'n klein mogelijke overheid. Als dat tot anarchie zou leiden heb ik daar geen problemen mee. Om te beginnen wil ik voor alles wat de overheid nu gedwongen voor ons regelt de vrijheid om voor alternatieven uit de markt te kiezen. concurrentie op alle vlakken.
Suggereer jij hier dat ze dat allemaal niet zijn?quote:Op dinsdag 25 oktober 2016 16:50 schreef GSbrder het volgende:
[..]
De 50% niet-westerse allochtonen in de bijstand zijn het slachtoffer van racistische profilering?
Ik suggereer dat ze het niet allemaal zijn.quote:Op dinsdag 25 oktober 2016 17:31 schreef keste010 het volgende:
[..]
Suggereer jij hier dat ze dat allemaal niet zijn?
Dan snap ik je reactie niet. Dat ze daar allemaal het slachtoffer van zijn werd namelijk ook niet gesuggereerd.quote:Op dinsdag 25 oktober 2016 17:42 schreef GSbrder het volgende:
[..]
Ik suggereer dat ze het niet allemaal zijn.
Er werd gedaan alsof een significante groep het slachtoffer is van racial profiling of age profiling en daardoor in de bijstand zit.quote:Op dinsdag 25 oktober 2016 18:05 schreef keste010 het volgende:
[..]
Dan snap ik je reactie niet. Dat ze daar allemaal het slachtoffer van zijn werd namelijk ook niet gesuggereerd.
En dat klopt niet?quote:Op dinsdag 25 oktober 2016 18:13 schreef GSbrder het volgende:
[..]
Er werd gedaan alsof een significante groep het slachtoffer is van racial profiling of age profiling en daardoor in de bijstand zit.
De jeugdwerkloosheid ligt toch hoger dan de werkloosheid onder 55-plussers?quote:
Heb je ook argumenten waarom je het onzalig vindt? Of zijn het onderbuikgevoelens?quote:Op dinsdag 25 oktober 2016 18:14 schreef Janneke141 het volgende:
Basisinkomen via burgerinitiatief in Tweede Kamer
De financieel experts in de Kamer kunnen aan de bak. Hopelijk zijn we dan voor eens en voor altijd klaar met dit onzalige plan.
Geen idee. Maar als dat zo is, zegt dat toch nog niks? Er kan dan nog steeds een forse groep 55 plussers in de bijstand zitten.quote:Op dinsdag 25 oktober 2016 18:21 schreef GSbrder het volgende:
[..]
De jeugdwerkloosheid ligt toch hoger dan de werkloosheid onder 55-plussers?
Omdat het onbetaalbaar is, en een probleem oplevert aan de grens.quote:Op dinsdag 25 oktober 2016 19:58 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Heb je ook argumenten waarom je het onzalig vindt? Of zijn het onderbuikgevoelens?
Het is niet onbetaalbaar door 2 belangrijke punten. Je haalt een enorme stroom aan ambtenarij weg door al die toeslagen en de kosten voor de gezondheidszorg gaan significant omlaag.quote:Op dinsdag 25 oktober 2016 20:03 schreef Janneke141 het volgende:
[..]
Omdat het onbetaalbaar is, en een probleem oplevert aan de grens.
Maar die ambtenaren moet je nog steeds betalen, alleen zijn ze nu werkloos. De relevante vraag is, hoeveel werkenden er in je systeem zitten om al dat gratis geld te financieren. Hoe de kosten van de zorg omlaag zouden gaan ontgaat me trouwens. Worden we minder ziek als we minder werken?quote:Op dinsdag 25 oktober 2016 20:09 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Het is niet onbetaalbaar door 2 belangrijke punten. Je haalt een enorme stroom aan ambtenarij weg door al die toeslagen en de kosten voor de gezondheidszorg gaan significant omlaag.
Omdat het concept een aanzuigende werking heeft.quote:Waarom zou het een probleem opleveren bij de grens?
Die krijgen nu dus een basisinkomen. Hadden ze anders ook gekregen alleen betaal je ze nu geen loon meer als overheid.quote:Op dinsdag 25 oktober 2016 20:13 schreef Janneke141 het volgende:
[..]
Maar die ambtenaren moet je nog steeds betalen, alleen zijn ze nu werkloos. De relevante vraag is, hoeveel werkenden er in je systeem zitten om al dat gratis geld te financieren. Hoe de kosten van de zorg omlaag zouden gaan ontgaat me trouwens. Worden we minder ziek als we minder werken?
[..]
Omdat het concept een aanzuigende werking heeft.
Deze moet je toch zelf wel kunnen bedenken?quote:Op dinsdag 25 oktober 2016 20:40 schreef Japie77 het volgende:
Waarom heeft het concept een aanzuigende werking?
Lijkt mij niet aangezien ik niet denk dat het zo wezenlijk anders is voor de gemiddelde afrikaan. Ze zien het toch al zo dat je hier "gratis geld" krijgt.quote:Op dinsdag 25 oktober 2016 20:56 schreef keste010 het volgende:
[..]
Deze moet je toch zelf wel kunnen bedenken?
Nee dat doen ze niet. En zelfs als dat zo was dan houd je dat beeld alleen maar in stand en versterk je het vooral in onze buurlanden.quote:Op dinsdag 25 oktober 2016 20:58 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Lijkt mij niet aangezien ik niet denk dat het zo wezenlijk anders is voor de gemiddelde afrikaan. Ze zien het toch al zo dat je hier "gratis geld" krijgt.
quote:Op dinsdag 25 oktober 2016 21:02 schreef keste010 het volgende:
[..]
Nee dat doen ze niet. En zelfs als dat zo was dan houd je dat beeld alleen maar in stand en versterk je het vooral in onze buurlanden.
Laat maar. Ik stel voor dat je hier zelf eerst eens over na gaat denken voordat je claims doet die je kennelijk nergens op baseert. Het is echt niet zo moeilijk namelijk..quote:Op dinsdag 25 oktober 2016 21:02 schreef Japie77 het volgende:
[..]![]()
Wat hebben onze buurlanden er mee te maken?
Ik heb toch echt steeds de indruk dat mensen die tegen het basisinkomen zijn, er geen drol van snappen.quote:Op dinsdag 25 oktober 2016 18:14 schreef Janneke141 het volgende:
Basisinkomen via burgerinitiatief in Tweede Kamer
De financieel experts in de Kamer kunnen aan de bak. Hopelijk zijn we dan voor eens en voor altijd klaar met dit onzalige plan.
Met het verlagen van de lasten op arbeid (voor mijn part alleen voor de laagste schijf) en verder het huidige systeem in stand houden ben je er al.quote:Op dinsdag 25 oktober 2016 21:21 schreef ludovico het volgende:
[..]
Ik heb toch echt steeds de indruk dat mensen die tegen het basisinkomen zijn, er geen drol van snappen.
Verzin jij eens een systeem waarin:
Je een bijstand hebt waarvan je niet hoeft om te komen van de honger.
Werken loont.
Je meer geld overhoudt als je werkt t.o.v. iemand in de bijstand die niet werkt.
Leg eens uit hoe dit anders kan dan d.m.v. een basis inkomen?
Uiteraard is het onbetaalbaar die 30 Miljard per jaar, zonder aan de marginale belastingtarieven te zitten.quote:Op dinsdag 25 oktober 2016 20:03 schreef Janneke141 het volgende:
[..]
Omdat het onbetaalbaar is, en een probleem oplevert aan de grens.
Welke claims doe ik die nergens op gebaseerd zijn dan?quote:Op dinsdag 25 oktober 2016 21:17 schreef keste010 het volgende:
[..]
Laat maar. Ik stel voor dat je hier zelf eerst eens over na gaat denken voordat je claims doet die je kennelijk nergens op baseert. Het is echt niet zo moeilijk namelijk..
Zelfs verstokte VVD-ers geloven in het basisinkomen. Dat zou je toch wel iets moeten zeggen....quote:Op dinsdag 25 oktober 2016 21:24 schreef Janneke141 het volgende:
[..]
Met het verlagen van de lasten op arbeid (voor mijn part alleen voor de laagste schijf) en verder het huidige systeem in stand houden ben je er al.
Maar het is niet aan mij om iets te verzinnen dat werkt, het is aan de voorstander van het gratisgeldproject om aan te tonen dat het werkbaar is. Wat tot op heden (uiteraard) niet echt lukt.
Ik toon alleen maar aan dat jij het niet begrijpt, nee dan ben je er niet.quote:Op dinsdag 25 oktober 2016 21:24 schreef Janneke141 het volgende:
[..]
Met het verlagen van de lasten op arbeid (voor mijn part alleen voor de laagste schijf) en verder het huidige systeem in stand houden ben je er al.
Maar het is niet aan mij om iets te verzinnen dat werkt, het is aan de voorstander van het gratisgeldproject om aan te tonen dat het werkbaar is. Wat tot op heden (uiteraard) niet echt lukt.
Drogreden, dat er geld verkwanseld wordt vertelt je niet of een basisinkomen een beter systeem is, dat staat behoorlijk los van elkaar.quote:Op dinsdag 25 oktober 2016 21:27 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Er is geld zat.
NWS / Panama Papers: 'Megaschandaal' belastingontduiking #4
Er word gesteld dat het onbetaalbaar is en dat is niet waar. Dat maakt de onbetaalbaarheid een drogreden.quote:Op dinsdag 25 oktober 2016 21:32 schreef ludovico het volgende:
[..]
Drogreden, dat er geld verkwanseld wordt vertelt je niet of een basisinkomen een beter systeem is, dat staat behoorlijk los van elkaar.
Onbetaalbaar wordt door die roepers als een subjectief begrip geïnterpreteerd, ik dacht altijd gewoon van dat je het kunt exploiteren zonder verlies te draaien inhoudt dat het te betalen is, maar zij interpreteren het meer als "het is te duur" / het kost te veel.quote:Op dinsdag 25 oktober 2016 21:35 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Er word gesteld dat het onbetaalbaar is en dat is niet waar. Dat maakt de onbetaalbaarheid een drogreden.
Maar als dat zo is, zegt dat toch nog steeds niet dat er sprake is van leeftijdsdiscriminatie?quote:Op dinsdag 25 oktober 2016 19:59 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Geen idee. Maar als dat zo is, zegt dat toch nog niks? Er kan dan nog steeds een forse groep 55 plussers in de bijstand zitten.
Ambtenaren zijn echt niet allemaal weg. Natuurlijk, de mensen die direct verantwoordelijk zijn voor de uitbetaling en controle op uitkeringen en toeslagen zijn weg, maar er zijn nog altijd mensen die belasting moeten innen, de hondenbelasting controleren, nieuwe wetten opstellen voor de tweede kamer of subsidies verstrekken. Ik vraag me af of de ambtenaren die betrokken zijn bij de uitbetaling van uitkeringen echt de bulk van de overheidsmedewerkers uitmaken.quote:Op dinsdag 25 oktober 2016 20:09 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Het is niet onbetaalbaar door 2 belangrijke punten. Je haalt een enorme stroom aan ambtenarij weg door al die toeslagen en de kosten voor de gezondheidszorg gaan significant omlaag.
Waarom zou het een probleem opleveren bij de grens?
Nee, maar dat word ook niet gesteld ihkv het basisinkomen.quote:Op dinsdag 25 oktober 2016 21:54 schreef GSbrder het volgende:
Ik vraag me af of de ambtenaren die betrokken zijn bij de uitbetaling van uitkeringen echt de bulk van de overheidsmedewerkers uitmaken.
Dus met andere woorden; je kunt die 34 miljard terugverdienen als overheid door het onvoorwaardelijke basisinkomen te gebruiken om de lasten op arbeid te verhogen? Immers, de overheid zal als eerste gaan sleutelen aan de tarieven voor mensen met (de hoogste) inkomens. Waar enerzijds de aftrekposten worden afgeschaft (dag HRA, dag arbeidskorting, dag algemene heffingskorting, dag arbeidskorting) en je dus netto al minder overhoudt, gaan ook om het dicht te rekenen de lasten op arbeid omhoog. De huidige inkomsten middels inkomstenbelasting bedragen rond de 50 miljard euro. Daar komen dus twee klappen bovenop, enerzijds aftrekposten (-40) en anderzijds het tekort (-34).quote:Op dinsdag 25 oktober 2016 21:26 schreef ludovico het volgende:
[..]
Uiteraard is het onbetaalbaar die 30 Miljard per jaar, zonder aan de marginale belastingtarieven te zitten.
[ afbeelding ]
Waarbij overigens een hoop mensen geld ontvangen t.o.v. de oude situatie die dit niet op een andere manier weer kwijt raken... Genoeg mensen die basisinkomen ontvangers zijn binnen die 30miljard die netto hun basisinkomen kunnen optellen bij hun normale inkomen. Natuurlijk heb je als overheid meer ruimte om belasting te heffen als je bevolking meer inkomen heeft.
Een basisinkomen is ook een herverdelingsprincipe, "kosten" zijn evenzeer "baten" in dit verhaal. "onbetaalbaar" ... zucht.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |