daar is ie tochquote:
het is geen precisielanding hequote:Op vrijdag 30 september 2016 15:42 schreef LXIV het volgende:
[..]
Waarom hebben ze Rosetta dus niet vlak naast Philea gelandt? Dan konden ze een filmpje maken dat Philea weer bij zijn moeder was en ze elkaar in de armen vielen en dat Philea gelukkig niet alleen was maar weer fijn samen. En dan gingen ze op die komeet wonen en leefden ze nog lang en gelukkig en maakten vele spannende avonturen mee in het heelal.
Houden ze er bij de ESA wel rekening mee dat ik deze filmpjes aan mijn kinderen laat zien en dat die dit soort vragen gaan stellen?
en dezequote:Op vrijdag 30 september 2016 14:47 schreef -CRASH- het volgende:
[..]
Geen komeet missie... maar de volgende missie is al onderweg.
OSIRIS-REx een retourtje naar Bennu
Astroid sample return mission
Die is ook gaaf jaquote:Op vrijdag 30 september 2016 14:47 schreef -CRASH- het volgende:
[..]
Geen komeet missie... maar de volgende missie is al onderweg.
OSIRIS-REx een retourtje naar Bennu
Astroid sample return mission
quote:
Dat was best wel zielig. Mijn ogen werden er vochtig van.quote:
Kudos voor degene die heeft bedacht om deze missie met tekenfilmpjes inzichtelijk te maken voor het grote publiek. Hiermee breng je science dichtbij de gewone mens.quote:
Het is ook belangrijk om zo een volgende generatie voor ruimte-exploiratie te interesseren en daarmee de toekomst van ruimtevaart veilig te stellen.quote:Op zondag 2 oktober 2016 17:04 schreef Coelho het volgende:
[..]
Kudos voor degene die heeft bedacht om deze missie met tekenfilmpjes inzichtelijk te maken voor het grote publiek. Hiermee breng je science dichtbij de gewone mens.
twitter:SungrazerComets twitterde op woensdag 05-10-2016 om 16:18:20I added some context to one of the final @ESA #Rosetta #CometLanding images https://t.co/uPjuk4ayqP https://t.co/RS7JsiYmpD reageer retweet
dit heeft wel wat....schaal is zo lastig te visualiseren, zoiets helpt wel..quote:Op woensdag 5 oktober 2016 16:48 schreef rubbereend het volgende:
[ afbeelding ]twitter:SungrazerComets twitterde op woensdag 05-10-2016 om 16:18:20I added some context to one of the final @ESA #Rosetta #CometLanding images https://t.co/uPjuk4ayqP https://t.co/RS7JsiYmpD reageer retweet
Je zou bijna zeggen dat hiermee de cirkel rond is...quote:Op zondag 16 oktober 2016 22:57 schreef -CRASH- het volgende:
Klim Churyumov (1937-2016)
We were saddened to learn the news yesterday that Klim Churyumov,
who discovered Rosetta's comet together with Svetlana Gerasimenko in 1969,
has passed away.
Many of us had the pleasure to meet him at various Rosetta Mission events held at ESOC,
and we are certainly very glad that he could see 'his' comet up close,
and follow the mission right through until its conclusion just a couple of weeks ago.
Our condolences to his family and friends in this time.
[ afbeelding ]
Klim Churyumov and a 3D model of Comet 67P/Churyumov-Gerasimenko,
at Philae's comet landing event in ESOC, Germany, in November 2014.
Credit: ESA/C.Carreau
Churyumov was zaterdag met de trein onderweg naar Kharkov, toen hij plotseling stierf.quote:Op zondag 16 oktober 2016 23:15 schreef Geralt het volgende:
In elk geval mooi dat die knaker het einde nog mee heeft mogen maken. Geen idee hoe en waarom hij dood is gegaan, maar hopelijk was ie nog bij verstand om het bewust meegemaakt te hebben.
Dat is wel erg jong...quote:Op donderdag 10 november 2016 09:02 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
09-11-2016
Rosetta’s komeet is veel jonger dan gedacht
[ afbeelding ]
Rosetta-opname van komeet 67P/Churyumov-Gerasimenko, gezien van een afstand van nog geen 90 kilometer. (ESA/Rosetta/NavCam)
Op basis van computersimulaties zijn astrofysici van de universiteit van Bern tot de conclusie gekomen dat de ‘eendvorm’ van komeet 67P/Churyumov-Gerasimenko pas een miljard jaar geleden tot stand is gekomen. De twee delen waaruit de komeet is opgebouwd zouden brokstukken zijn van een groter ijsachtig object.
Tot nu toe gingen wetenschappers ervan uit dat komeet 67P, die grondig onderzocht is door de Europese ruimtesonde Rosetta, haar opvallende vorm al heel vroeg in de geschiedenis van het zonnestelsel heeft gekregen. Dat zou het gevolg zijn van een vrij zachte botsing tussen twee kleinere ijsachtige objecten.
Volgens de Zwitserse wetenschappers is het echter heel onwaarschijnlijk dat een komeet zo lang ongeschonden kan blijven. Voor komeet 67P geldt dat al helemaal: de ‘hals’ die de beide delen van de komeet met elkaar verbindt is uitermate zwak en vertoont zelfs barsten. Er is dus niet veel voor nodig om de komeet uit elkaar te laten vallen.
Het nieuwe onderzoek laat zien dat kometen als 67P in de loop van de tijd bij menige botsing betrokken zijn geweest. En dat maakt het aannemelijk dat de huidige vorm van Rosetta’s komeet – waarschijnlijk het resultaat van een hele reeks botsingen – nog niet zo lang bestaat.
De twee delen van komeet 67P zouden brokstukken zijn van een ongeveer vijf kilometer groot object dat in botsing is gekomen met een enkele honderden meters grote soortgenoot. Die botsing was niet zo hard dat het object geheel werd verpulverd, maar wel hard genoeg om deze in twee stukken te breken. Deze laatste zouden zich vervolgens weer hebben samengevoegd tot het object dat we nu als komeet 67P kennen. (EE)
(allesoversterrenkunde)
ExFM, bedankt voor het onder de aandacht brengen. Het mag dan een beetje een monoloog topic zijn maar met name dit topic is door mij met belangstelling gelezen.quote:Op maandag 19 december 2016 08:53 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
15-12-2016
...
(allesoversterrenkunde)
quote:Op maandag 19 december 2016 22:46 schreef qajariaq het volgende:
[..]
ExFM, bedankt voor het onder de aandacht brengen. Het mag dan een beetje een monoloog topic zijn maar met name dit topic is door mij met belangstelling gelezen.
De Rosetta missie is ondanks de toch wel tegenvallende resultaten van Philea wel erg geslaagd denk ik. Toch een technisch wonder om met een 'man made thing' een stuk steen te kunnen bereiken en volgen. Het gaat mijn voorstellingsvermogen te boven maar het is geweldig om zoiets een beetje te volgen.
Dank.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |