abonnement Unibet Coolblue
pi_164871722
Zijn er hier meer mensen die van spare ribs houden? Zo ja, waar haal jij ze?

Hier bij de Jumbo hebben ze goeie. Zit alleen weinig vlees aan en zijn redelijk prijzig (het harde leven va een proletariėr). Verder haal ik ze heel af en toe bij een spare ribs tent hier in de buurt. Die dingen zijn echt werelds.
pi_164871755
Reden waarom ik dit topic open is omdat ik net House of Cards zat te kijken en er een scene was dat die kerel bij een spare ribs tent zat. Straks effe naar de supermarkt.
  vrijdag 26 augustus 2016 @ 17:52:50 #3
142400 RedFever007
Schoenbekooievaar beste ooieva
pi_164872002
Goed topic.... "hier in de buurt'" Die bij mij "uit de buurt" zijn niet hachelen. En nu?
  vrijdag 26 augustus 2016 @ 17:53:39 #4
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_164872031
Ik haal ze bij de slager rauw en bereid ze in mijn uds.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_164873186
Mijn vriend maakt heerlijke spare-ribs op de BBQ.
pi_164873238
quote:
14s.gif Op vrijdag 26 augustus 2016 18:51 schreef Jaimy_Luca het volgende:
Mijn vriend maakt heerlijke spare-ribs op de BBQ.
Pics van je Ribs :{w

Nee serieus, ik vind ze ook lekker, goed en langzaam gegaard op de weber. Maar waar kun je ze betaalbaar kopen (rauw dus)
.
  vrijdag 26 augustus 2016 @ 18:59:57 #7
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_164873326
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 augustus 2016 18:55 schreef Fer het volgende:

[..]

Pics van je Ribs :{w

Nee serieus, ik vind ze ook lekker, goed en langzaam gegaard op de weber. Maar waar kun je ze betaalbaar kopen (rauw dus)
Slager? Of www.aalvink.nl of www.beefensteak.nl
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_164873337
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 augustus 2016 18:55 schreef Fer het volgende:

[..]

Pics van je Ribs :{w

Nee serieus, ik vind ze ook lekker, goed en langzaam gegaard op de weber. Maar waar kun je ze betaalbaar kopen (rauw dus)
Wij hier op de markt bij "Harry".
  vrijdag 26 augustus 2016 @ 19:06:50 #9
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_164873487
http://www.bbq-nl.com/2009/11/chinatown-ribs.html

Dit recept had ik laatst (met wat extra peper), dat was echt hemels
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_164873494
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 augustus 2016 17:52 schreef RedFever007 het volgende:
Goed topic.... "hier in de buurt'" Die bij mij "uit de buurt" zijn niet hachelen. En nu?
Dan woon je dus in de verkeerde buurt :{w
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
  vrijdag 26 augustus 2016 @ 19:17:31 #11
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_164873736
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 augustus 2016 17:40 schreef PesteNoire het volgende:
Verder haal ik ze heel af en toe bij een spare ribs tent hier in de buurt. Die dingen zijn echt werelds.
En zit daar dan meer vlees aan dan die bij de Jumbo?
pi_164874738
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 augustus 2016 17:40 schreef PesteNoire het volgende:
Zijn er hier meer mensen die van spare ribs houden? Zo ja, waar haal jij ze?

Ja, dat denk ik wel en ik haal ze bij de slager.
Naturel, dan marineer ik ze een nachtje en dan stop ik ze in de oven :9
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  vrijdag 26 augustus 2016 @ 20:30:17 #13
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_164875349
quote:
17s.gif Op vrijdag 26 augustus 2016 20:00 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ja, dat denk ik wel en ik haal ze bij de slager.
Naturel, dan marineer ik ze een nachtje en dan stop ik ze in de oven :9
Koop een bbq. Echt.

Zoveel lekkerder :)
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  vrijdag 26 augustus 2016 @ 20:39:05 #14
458626 Yamahihi
... ({°}) ...
pi_164875614
Hmm spare ribs die heb ik al een tijdje niet gehad, ik bestelde ze altijd bij spare rib Express.
Verstuurd vanaf mijn Horloge
pi_164876710
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 augustus 2016 17:52 schreef RedFever007 het volgende:
Goed topic.... "hier in de buurt'" Die bij mij "uit de buurt" zijn niet hachelen. En nu?
Om specifieker te zijn: in de Appelstraat in Den Haag. Daar verkopen ze wereldse spare ribs.
pi_164876745
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 augustus 2016 19:17 schreef RobinOok het volgende:

[..]

En zit daar dan meer vlees aan dan die bij de Jumbo?
Ja. dat is is het probleem met die dingen van de Jumbo, weinig vlees.

Heb net 2 ribs gehaald, in totaal 12 euro betaald. Maar de smaak is wel goed.
pi_164876818
Trouwens die van de Lidl zijn ook prima te vreten.
Moeten zij weten
pi_164876974
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 augustus 2016 20:30 schreef Catch22- het volgende:

[..]

Koop een bbq. Echt.

Zoveel lekkerder :)
Dit.
pi_164876982
quote:
7s.gif Op vrijdag 26 augustus 2016 21:17 schreef H0D3NPYL het volgende:
Trouwens die van de Lidl zijn ook prima te vreten.
Hier in het winkelcetrum zit ook een Lidl, zal er eens langsgaan.
pi_164877027
Bij de slager en zelf marineren
  vrijdag 26 augustus 2016 @ 21:24:04 #21
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_164877038
Haal dozen bij Horeca slager, Hanos of Makro
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_164877369
Ik haal ze bij joe's spareribs in Nieuwegein... Echt te lekker!
Kids are like farts in that way. They never seem to bother the owner as much as they bother everyone else.
  Moderator vrijdag 26 augustus 2016 @ 22:38:38 #23
184769 crew  Deisyy
pi_164879198
Ik eet alleen spareribs van De Resident in Den Haag :9
Ik ga gaten graven! Want waar gaten zijn is hoop!
  vrijdag 26 augustus 2016 @ 23:28:25 #24
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_164880795
Bij de hanos/sligro hebben ze wel ribs met veel vlees
Whatever...
pi_164880841
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 augustus 2016 17:53 schreef Catch22- het volgende:
Ik haal ze bij de slager rauw en bereid ze in mijn uds.
Urban Dance Squad?
  vrijdag 26 augustus 2016 @ 23:40:23 #27
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_164881137
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 augustus 2016 21:24 schreef Pietverdriet het volgende:
Haal dozen bij Horeca slager, Hanos of Makro
Het enige goede antwoord.
Heb je nog een lekker recept, Piet?
KuikenGuppy
pi_164882759
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 augustus 2016 23:31 schreef MCH het volgende:

[..]

Urban Dance Squad?
Ugly drum smoker.
pi_164884063
Voor supermarkt ribs zit er aan die van de Aldi het meeste vlees. Natuurlijk kun je het niet vergelijken met zelf gemarineerde ribs van Amerikaans vlees op een Weber, maar niet iedereen heeft de behoefte,tijd of zin om de ultieme bbqheld uit te hangen en dan is dat prima te eten.
  Moderator zaterdag 27 augustus 2016 @ 08:12:19 #30
184769 crew  Deisyy
pi_164884315
quote:
12s.gif Op vrijdag 26 augustus 2016 23:28 schreef MadMaster het volgende:

[..]

Snob...
Je kent me toch? ;)
Ik ga gaten graven! Want waar gaten zijn is hoop!
  zaterdag 27 augustus 2016 @ 08:19:17 #31
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_164884344
quote:
11s.gif Op zaterdag 27 augustus 2016 08:12 schreef Deisyy het volgende:

[..]

Je kent me toch? ;)
Een beetje... :D

On topic: Binnenkort zelf weer eens spare ribs bereiden en een uurtje of 6 op de barbecue gooien.
pi_164885170
Groothandel, markt of online. Ik vind de ribs uit de supermarkt vaak niet lekker.
pi_164886081
Ga naar een goede slager en vraag er daar om. Klein vetje op de bovenkant laten zitten en vragen of ze het membraan voor je willen verwijderen. Laat hem ook wat breder afsnijden zodat je niet van die smalle hebt zoals je hier in NL vaak krijgt in de horeca.

Daarna dry rubje naar smaak, roken op je bbq voor een uur of 4 en om het half uur nat spuiten met calvados, cider of appelsap als je voorgaande niet kunt vinden.

Dat van die slager, dat is noodzakelijk. Dat laatste moet je zelf maar uitzoeken.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  zaterdag 27 augustus 2016 @ 12:00:21 #34
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_164887104
Slagers kopen ze ook gewoon in bij de vleesgroothandel, komt in dozen gevroren aan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_164892490
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 augustus 2016 21:13 schreef PesteNoire het volgende:

[..]

Om specifieker te zijn: in de Appelstraat in Den Haag. Daar verkopen ze wereldse spare ribs.
Bij 112 spareribs/La Pomme gok ik?

Die dingen zijn wel oké maar echt niet werelds. Vlees is goed maar die dingen druipen in marinade waardoor je geen vlees meer proeft.

In het verleden goede ervaringen gehad met de Drie Konijntjes op de Laan van Meerdervoort maar de bezorging duurde telkens zo lang dat ik er eigenlijk niet meer bestel. Mr. Ribs op de Stationsweg was in het begin echt waanzinnig goed maar de laatste keer helaas meer vet dan vlees, wel verhalen gehoord dat het in het restaurant zelf nog steeds uitstekend is :)
Op donderdag 12 maart 2009 22:55 schreef Adelante het volgende:
Welkom vader renwan ^O^
Uw zoon is een modeluser in KLB, waar velen een voorbeeld aan zouden moeten nemen.
  zaterdag 27 augustus 2016 @ 17:02:18 #36
363995 Reemi
Zeg maar Remi.
pi_164893078
Goede spareribs vind ik heerlijk, maar als ik ze bestel zijn het altijd botten met alleen smerig vet eraan ;(
Smile like you mean it
www.wefut.com
  zondag 28 augustus 2016 @ 19:20:33 #37
94080 VeX-
HAHA..JIJ hebt HEUL veel POSTS
pi_164919616
Spare rib express. Toevallig vandaag ook.
Life is just a series of peaks and troughs, yeah. And you don't know whether you're in a trough until you're climbing out, or on a peak, 'till you're coming down. And that's it. - David Brent
pi_164919782
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2016 12:00 schreef Pietverdriet het volgende:
Slagers kopen ze ook gewoon in bij de vleesgroothandel, komt in dozen gevroren aan.
De wildslager hier snijdt ze toch echt zelf van het karkas af.
Your opinion of me is none of my business.
  zondag 28 augustus 2016 @ 20:04:08 #39
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_164920782
quote:
1s.gif Op zondag 28 augustus 2016 19:27 schreef Sarasi het volgende:

[..]

De wildslager hier snijdt ze toch echt zelf van het karkas af.
Jij weet best dat dit een zeldzame uitzondering is en dat verreweg de meeste slagers dat niet doen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_164973188
Bij vleeshal eersel, zo gesneden als je zelf wilt. Verser kan niet want wordt terplekke uit het karkas gesneden :9~
Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan
pi_164975355
quote:
1s.gif Op zondag 28 augustus 2016 20:04 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Jij weet best dat dit een zeldzame uitzondering is en dat verreweg de meeste slagers dat niet doen.
Ik durf geen inschatting te doen, maar ik verwacht dat er ook bij hel veel slagers, ook goede slagers veel vlees uit de vriezer komt.

En in veel gevallen (mits goed behandeld) proeft de overgrote meerderheid er niets van. Zeker langzaam gegaard, of gestoofd vlees; geen probleem.
Whatever...
pi_164980270
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2016 16:27 schreef renwan het volgende:

[..]

Bij 112 spareribs/La Pomme gok ik?

Die dingen zijn wel oké maar echt niet werelds. Vlees is goed maar die dingen druipen in marinade waardoor je geen vlees meer proeft.

In het verleden goede ervaringen gehad met de Drie Konijntjes op de Laan van Meerdervoort maar de bezorging duurde telkens zo lang dat ik er eigenlijk niet meer bestel. Mr. Ribs op de Stationsweg was in het begin echt waanzinnig goed maar de laatste keer helaas meer vet dan vlees, wel verhalen gehoord dat het in het restaurant zelf nog steeds uitstekend is :)
Ja, La Pomme heet het geloof ik. Ik vond ze daar wel heel goed. We kregen er een behoorlijke bak patat bij dus zat goed vol.

http://www.de-drie-konijntjes.nl/

Drie Konijntjes even opgezocht en ziet er goed uit. Kende deze tent helemaal niet maar zal er eens naartoe gaan.
pi_165058631
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2016 12:00 schreef Pietverdriet het volgende:
Slagers kopen ze ook gewoon in bij de vleesgroothandel, komt in dozen gevroren aan.
Is dat echt zo? De keurslager hier heeft echt extreem lekkere en er ook al diverse prijzen mee gewonnen, dan zal dat toch niet?
pi_165063059
Als je vindt dat er niet genoeg vlees aanzit, waarom bestel je dan geen krabbetjes? Die kan je zelf marineren. En ja, je kan ze in de oven voorgaren, dat doe ik ook met drumsticks.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_165063660
quote:
0s.gif Op woensdag 31 augustus 2016 07:04 schreef PesteNoire het volgende:

[..]

Ja, La Pomme heet het geloof ik. Ik vond ze daar wel heel goed. We kregen er een behoorlijke bak patat bij dus zat goed vol.

http://www.de-drie-konijntjes.nl/

Drie Konijntjes even opgezocht en ziet er goed uit. Kende deze tent helemaal niet maar zal er eens naartoe gaan.
2x De Jack Daniels ribs daarvan gegeten. Erg lekker!!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zaterdag 3 september 2016 @ 22:37:19 #46
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_165067731
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 19:42 schreef krakkemieke het volgende:
Als je vindt dat er niet genoeg vlees aanzit, waarom bestel je dan geen krabbetjes? Die kan je zelf marineren. En ja, je kan ze in de oven voorgaren, dat doe ik ook met drumsticks.
Ik vind juist aan krabbetjes weinig vlees zitten.
Kom een kijkje nemen op onze facebookpagina van Stichting Queri.
https://www.facebook.com/thuiszorgvoordieren/
  zaterdag 3 september 2016 @ 22:38:13 #47
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_165067774
Er zit hier in het dorp een pizza en shoarma zaakje die erg lekkere spare ribs heeft :9 Maar wil het ook nog een keer zelf gaan maken.
Kom een kijkje nemen op onze facebookpagina van Stichting Queri.
https://www.facebook.com/thuiszorgvoordieren/
pi_165083480
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_165119423
De Aldi heeft goeie spare-ribs, ook verse vorige week. Beetje extra marineren, veel vlees op bot, goed te doen. :)

Die kok bij dat BinnensteBuiten programma :') had vd week ook lekkere ribbetjes. :Y
pi_165120494
Ti's al gezegd, gewoon lekker zelf halen bij de slager, en bbqen, zondagmiddag uurtje of 12 beginnen en dan in t zonnetje roken voor n uur of 4.

Vorige week deze gemaakt: http://www.thebbqbastard.com/buccaneer-ribs-steven-raichlen/
Erg lekker! al vond ik de saus te zoet... heb ze als finish even lekker krokant op direct heat gelegd.

ribs gehaald bij Slagerij Schell in Rotterdam, 2 ribs (1800gr) voor 12eu, niet goedkoopste, wel lekker en vol vlees!
Keep on Tripp'n
pi_165127258
Ik haal deze altijd: https://www.bbquality.nl/products/bbquality-ribs/. Thuisbezorgd, en dan lekker 3-2-1 op de BBQ.
pi_165134805
Maarehm, uiteindelijk is het belangrijkste dat spareribs moddergaar zijn, niet te droog en toch veel smaak hebben.

Zo is wat mij betreft het voorgaren in bouillon, in de bouillon laten afkoelen, rubben en dan zachtjes afbakken op de bbq geen probleem. De bbq freaks zullen me er wellicht om willen lynchen, maar ik beweer dat mits goed gekruid niemand het verschil proeft.
Whatever...
pi_165145912
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2016 12:00 schreef Pietverdriet het volgende:
Slagers kopen ze ook gewoon in bij de vleesgroothandel, komt in dozen gevroren aan.
Hmm, hoe komt t dan dat als ik er om vraag het afgesneden wordt van een half varken uit de koelcel?

Niet alle slagers werken volgens de verkapte supermarkt techniek.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_165145944
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 september 2016 20:52 schreef Spanky78 het volgende:
Maarehm, uiteindelijk is het belangrijkste dat spareribs moddergaar zijn, niet te droog en toch veel smaak hebben.

Zo is wat mij betreft het voorgaren in bouillon, in de bouillon laten afkoelen, rubben en dan zachtjes afbakken op de bbq geen probleem. De bbq freaks zullen me er wellicht om willen lynchen, maar ik beweer dat mits goed gekruid niemand het verschil proeft.
Lage temp garen en nat houden. Ieder zn eigen manier, maar dit is de mijne.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  woensdag 7 september 2016 @ 12:14:41 #55
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165148632
quote:
1s.gif Op woensdag 7 september 2016 09:43 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Hmm, hoe komt t dan dat als ik er om vraag het afgesneden wordt van een half varken uit de koelcel?

Niet alle slagers werken volgens de verkapte supermarkt techniek.
De meeste wel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_165148873
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 augustus 2016 21:34 schreef Bzzzzt het volgende:
Ik haal ze bij joe's spareribs in Nieuwegein... Echt te lekker!
Als je spareribs wil afhalen dan zijn die van Joe's veruit het beste.
Charity is injurious unless it helps the recipient to become independent of it.
Socialisten vechten allang niet meer tegen het kapitalisme maar tegen de realiteit.
pi_165154662
quote:
1s.gif Op woensdag 7 september 2016 09:45 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Lage temp garen en nat houden. Ieder zn eigen manier, maar dit is de mijne.
Exact; dus met bouillon/halve brine kan prima werken om voor te garen en het vocht erin te houden. Je zult dan wel handig de maillardsmaak/baksmaak/rooksmaak op je vlees moeten krijgen. Maar dat kan prima met de juiste rub (met gerookte paprika bijv.) of aflakken met en saus die net wat basischer is en daarom lekker smaak ontwikkelt. Of gewoon wat langzamer afbakken.
Whatever...
pi_165156031
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 augustus 2016 21:24 schreef Pietverdriet het volgende:
Haal dozen bij Horeca slager, Hanos of Makro
Die van Makro wisselen wel sterk van kwaliteit vind ik. In mijn ogen zijn die van Hanos de btere.
Die heeft sowieso prima vlees.
pi_174875783
Altijd het membraan eraf halen! Marineren op rauw vlees heeft nauwelijks invloed op de smaak.
Ik kook de ribs eerst in een boullion voor ongeveer een uur.
Daarna is het een kwestie van een marinade smeren van Ketjap, ketchup, honing en stroop en wat je ook lekker vind en afbakken naar keuze. Of je dat op de BBQ doet of in de oven is aan jou.
Het koken onder een uur (of stomen) zorgt er voor dat het vlees mals wordt en van t bot komt.
pi_174878199
Ik gaar ze het liefst sous vide met een rub voor ong 24 uur. Daarna afmaken in de oven met een glaze. Zou graag meedoen met de kamado/BBQ enthousiastelingen maar die dingen zijn nu eenmaal erg prijzig.
  zondag 5 november 2017 @ 09:58:31 #61
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_174878355
quote:
4s.gif Op woensdag 7 september 2016 18:33 schreef fotostarter het volgende:

[..]

Die van Makro wisselen wel sterk van kwaliteit vind ik. In mijn ogen zijn die van Hanos de btere.
Die heeft sowieso prima vlees.
Je hebt gelijk, de Iberico spareribd waren ronduit kut (Makro)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_174912503
Ik bestel weleens bij spare ribs express.
N A P O L I
C A M P A N I A
  maandag 6 november 2017 @ 22:46:10 #63
142400 RedFever007
Schoenbekooievaar beste ooieva
pi_174913233
quote:
0s.gif Op maandag 6 november 2017 22:07 schreef Aiciu het volgende:
Ik bestel weleens bij spare ribs express.
toevallig zaterdag ook een portie bij sparerib Express gehaald. BBQ, super lekker :9 jammer dat je er geen patat bij kunt bestellen
pi_174916428
quote:
0s.gif Op zondag 5 november 2017 01:05 schreef Theov het volgende:
Altijd het membraan eraf halen! Marineren op rauw vlees heeft nauwelijks invloed op de smaak.
Ik kook de ribs eerst in een boullion voor ongeveer een uur.
Daarna is het een kwestie van een marinade smeren van Ketjap, ketchup, honing en stroop en wat je ook lekker vind en afbakken naar keuze. Of je dat op de BBQ doet of in de oven is aan jou.
Het koken onder een uur (of stomen) zorgt er voor dat het vlees mals wordt en van t bot komt.
Ribs koken.. moet ik altijd denken aan: http://amazingribs.com/

En dan voornamelijk:

"Myth: Boil ribs to make them tender

You wouldn't boil a steak would you? When you boil meat and bones, you make flavorful soup. That's because water is a solvent that pulls much of the flavor out of the meat and bones and makes the meat mushy. Boiling also removes vitamins and minerals. That's why the water is cloudy when you're done. That's flavor in the water. DOH! Taste tests have shown that ribs are most flavorful when roasted. If you are in a hurry, you are better off steaming or microwaving ribs and then finishing them on the grill or under the broiler. Just don't boil 'em if you want max flavor! If you boil ribs the terrorists win."

;)
pi_174916946
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 november 2017 09:02 schreef MonkNL het volgende:

[..]

Ribs koken.. moet ik altijd denken aan: http://amazingribs.com/

En dan voornamelijk:

"Myth: Boil ribs to make them tender

You wouldn't boil a steak would you? When you boil meat and bones, you make flavorful soup. That's because water is a solvent that pulls much of the flavor out of the meat and bones and makes the meat mushy. Boiling also removes vitamins and minerals. That's why the water is cloudy when you're done. That's flavor in the water. DOH! Taste tests have shown that ribs are most flavorful when roasted. If you are in a hurry, you are better off steaming or microwaving ribs and then finishing them on the grill or under the broiler. Just don't boil 'em if you want max flavor! If you boil ribs the terrorists win."

;)
I hear ya! Thanks voor de tip.
Ik kook ze in een boilion/soep of ik stoom ze.
Ik vind dat ze er heerlijk mals van worden en zo van het bot vallen.
Langzaam bakken kan ook.
pi_174918579
Ribs Factory is wel een dingetje. Valt zo van het bot af :9~

https://www.ribsfactory.nl/

[ Bericht 12% gewijzigd door #ANONIEM op 07-11-2017 11:28:43 ]
pi_174927776
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 november 2017 09:02 schreef MonkNL het volgende:

[..]

Ribs koken.. moet ik altijd denken aan: http://amazingribs.com/

En dan voornamelijk:

"Myth: Boil ribs to make them tender

You wouldn't boil a steak would you? When you boil meat and bones, you make flavorful soup. That's because water is a solvent that pulls much of the flavor out of the meat and bones and makes the meat mushy. Boiling also removes vitamins and minerals. That's why the water is cloudy when you're done. That's flavor in the water. DOH! Taste tests have shown that ribs are most flavorful when roasted. If you are in a hurry, you are better off steaming or microwaving ribs and then finishing them on the grill or under the broiler. Just don't boil 'em if you want max flavor! If you boil ribs the terrorists win."

;)
Als je ze kookt in weinig water met veel smaak voeg je juist smaak toe. Stomen kan natuurlijk ook.

Natuurlijk, je krijgt nooit helemaal hetzelfde als langzaam gegaarde spareribs.

Je kunt ze ook inpakken in alufolie en in de oven garen in die verpakking en daarna afbakken en lakken.
Whatever...
pi_174935219
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 november 2017 19:22 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Als je ze kookt in weinig water met veel smaak voeg je juist smaak toe. Stomen kan natuurlijk ook.

Natuurlijk, je krijgt nooit helemaal hetzelfde als langzaam gegaarde spareribs.

Je kunt ze ook inpakken in alufolie en in de oven garen in die verpakking en daarna afbakken en lakken.
Ik kook ze eigenlijk al in een soort marinadesoep, waarna ik ze in de oven leg met de marinade - ff afbakken en klaar. Het is voor mij de makkelijkste manier om 'savonds zonder een BBQ aan te zetten en zonder 3uur op slow cooking te wachten toch enorm malse en enorm lekkere spareribs te maken.
Tuurlijk zijn er betere manieren - maar niet als je in de winter een maaltijd wilt hebben met ribs.
pi_174938013
quote:
0s.gif Op woensdag 8 november 2017 02:19 schreef Theov het volgende:

[..]

Tuurlijk zijn er betere manieren - maar niet als je in de winter een maaltijd wilt hebben met ribs.
Mijn smoker of bbq staat elk seizoen aan, ook in de winter :)
Als er sneeuw ligt vind ik het juist altijd gezellig om dan zo bezig te zijn.
Nu we het er over hebben, ik denk dat ik zaterdag ribben ga maken :)
pi_174938253
quote:
14s.gif Op woensdag 8 november 2017 11:01 schreef Xlarge het volgende:

[..]

Mijn smoker of bbq staat elk seizoen aan, ook in de winter :)
Als er sneeuw ligt vind ik het juist altijd gezellig om dan zo bezig te zijn.
Nu we het er over hebben, ik denk dat ik zaterdag ribben ga maken :)
Goed idee. Dan neem ik de xbox mee.
Waar woon je? :D
pi_174938840
quote:
14s.gif Op woensdag 8 november 2017 11:15 schreef Theov het volgende:

[..]

Goed idee. Dan neem ik de xbox mee.
Waar woon je? :D
Dat zou een gezellige dag worden, de dochter van mijn nieuwe vriendin komt voor het eerst mee om met mijn dochter kennis te maken.
Hee, wie is dat daar op de Xbox ?
Nou dat is TheoV, die ken ik voor de rest ook niet, maar die komt ribben eten, en een beetje spelletjes spelen
:s)
  woensdag 8 november 2017 @ 16:19:30 #72
433535 Cinemaniak
FF serieus nou
pi_174943666
quote:
14s.gif Op woensdag 8 november 2017 11:49 schreef Xlarge het volgende:

[..]

Dat zou een gezellige dag worden, de dochter van mijn nieuwe vriendin komt voor het eerst mee om met mijn dochter kennis te maken.
Hee, wie is dat daar op de Xbox ?
Nou dat is TheoV, die ken ik voor de rest ook niet, maar die komt ribben eten, en een beetje spelletjes spelen
:s)
Je laat je in elk geval van je spontane kant zien :7
Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')