Pics van je Ribsquote:Op vrijdag 26 augustus 2016 18:51 schreef Jaimy_Luca het volgende:
Mijn vriend maakt heerlijke spare-ribs op de BBQ.
Slager? Of www.aalvink.nl of www.beefensteak.nlquote:Op vrijdag 26 augustus 2016 18:55 schreef Fer het volgende:
[..]
Pics van je Ribs
Nee serieus, ik vind ze ook lekker, goed en langzaam gegaard op de weber. Maar waar kun je ze betaalbaar kopen (rauw dus)
Wij hier op de markt bij "Harry".quote:Op vrijdag 26 augustus 2016 18:55 schreef Fer het volgende:
[..]
Pics van je Ribs
Nee serieus, ik vind ze ook lekker, goed en langzaam gegaard op de weber. Maar waar kun je ze betaalbaar kopen (rauw dus)
Dan woon je dus in de verkeerde buurtquote:Op vrijdag 26 augustus 2016 17:52 schreef RedFever007 het volgende:
Goed topic.... "hier in de buurt'" Die bij mij "uit de buurt" zijn niet hachelen. En nu?
En zit daar dan meer vlees aan dan die bij de Jumbo?quote:Op vrijdag 26 augustus 2016 17:40 schreef PesteNoire het volgende:
Verder haal ik ze heel af en toe bij een spare ribs tent hier in de buurt. Die dingen zijn echt werelds.
Ja, dat denk ik wel en ik haal ze bij de slager.quote:Op vrijdag 26 augustus 2016 17:40 schreef PesteNoire het volgende:
Zijn er hier meer mensen die van spare ribs houden? Zo ja, waar haal jij ze?
Koop een bbq. Echt.quote:Op vrijdag 26 augustus 2016 20:00 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
[..]
Ja, dat denk ik wel en ik haal ze bij de slager.
Naturel, dan marineer ik ze een nachtje en dan stop ik ze in de oven
Om specifieker te zijn: in de Appelstraat in Den Haag. Daar verkopen ze wereldse spare ribs.quote:Op vrijdag 26 augustus 2016 17:52 schreef RedFever007 het volgende:
Goed topic.... "hier in de buurt'" Die bij mij "uit de buurt" zijn niet hachelen. En nu?
Ja. dat is is het probleem met die dingen van de Jumbo, weinig vlees.quote:Op vrijdag 26 augustus 2016 19:17 schreef RobinOok het volgende:
[..]
En zit daar dan meer vlees aan dan die bij de Jumbo?
Dit.quote:Op vrijdag 26 augustus 2016 20:30 schreef Catch22- het volgende:
[..]
Koop een bbq. Echt.
Zoveel lekkerder
Hier in het winkelcetrum zit ook een Lidl, zal er eens langsgaan.quote:Op vrijdag 26 augustus 2016 21:17 schreef H0D3NPYL het volgende:
Trouwens die van de Lidl zijn ook prima te vreten.
Snob...quote:Op vrijdag 26 augustus 2016 22:38 schreef Deisyy het volgende:
Ik eet alleen spareribs van De Resident in Den Haag
Urban Dance Squad?quote:Op vrijdag 26 augustus 2016 17:53 schreef Catch22- het volgende:
Ik haal ze bij de slager rauw en bereid ze in mijn uds.
Het enige goede antwoord.quote:Op vrijdag 26 augustus 2016 21:24 schreef Pietverdriet het volgende:
Haal dozen bij Horeca slager, Hanos of Makro
Een beetje...quote:
Bij 112 spareribs/La Pomme gok ik?quote:Op vrijdag 26 augustus 2016 21:13 schreef PesteNoire het volgende:
[..]
Om specifieker te zijn: in de Appelstraat in Den Haag. Daar verkopen ze wereldse spare ribs.
De wildslager hier snijdt ze toch echt zelf van het karkas af.quote:Op zaterdag 27 augustus 2016 12:00 schreef Pietverdriet het volgende:
Slagers kopen ze ook gewoon in bij de vleesgroothandel, komt in dozen gevroren aan.
Jij weet best dat dit een zeldzame uitzondering is en dat verreweg de meeste slagers dat niet doen.quote:Op zondag 28 augustus 2016 19:27 schreef Sarasi het volgende:
[..]
De wildslager hier snijdt ze toch echt zelf van het karkas af.
Ik durf geen inschatting te doen, maar ik verwacht dat er ook bij hel veel slagers, ook goede slagers veel vlees uit de vriezer komt.quote:Op zondag 28 augustus 2016 20:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Jij weet best dat dit een zeldzame uitzondering is en dat verreweg de meeste slagers dat niet doen.
Ja, La Pomme heet het geloof ik. Ik vond ze daar wel heel goed. We kregen er een behoorlijke bak patat bij dus zat goed vol.quote:Op zaterdag 27 augustus 2016 16:27 schreef renwan het volgende:
[..]
Bij 112 spareribs/La Pomme gok ik?
Die dingen zijn wel oké maar echt niet werelds. Vlees is goed maar die dingen druipen in marinade waardoor je geen vlees meer proeft.
In het verleden goede ervaringen gehad met de Drie Konijntjes op de Laan van Meerdervoort maar de bezorging duurde telkens zo lang dat ik er eigenlijk niet meer bestel. Mr. Ribs op de Stationsweg was in het begin echt waanzinnig goed maar de laatste keer helaas meer vet dan vlees, wel verhalen gehoord dat het in het restaurant zelf nog steeds uitstekend is
Is dat echt zo? De keurslager hier heeft echt extreem lekkere en er ook al diverse prijzen mee gewonnen, dan zal dat toch niet?quote:Op zaterdag 27 augustus 2016 12:00 schreef Pietverdriet het volgende:
Slagers kopen ze ook gewoon in bij de vleesgroothandel, komt in dozen gevroren aan.
2x De Jack Daniels ribs daarvan gegeten. Erg lekker!!quote:Op woensdag 31 augustus 2016 07:04 schreef PesteNoire het volgende:
[..]
Ja, La Pomme heet het geloof ik. Ik vond ze daar wel heel goed. We kregen er een behoorlijke bak patat bij dus zat goed vol.
http://www.de-drie-konijntjes.nl/
Drie Konijntjes even opgezocht en ziet er goed uit. Kende deze tent helemaal niet maar zal er eens naartoe gaan.
Ik vind juist aan krabbetjes weinig vlees zitten.quote:Op zaterdag 3 september 2016 19:42 schreef krakkemieke het volgende:
Als je vindt dat er niet genoeg vlees aanzit, waarom bestel je dan geen krabbetjes? Die kan je zelf marineren. En ja, je kan ze in de oven voorgaren, dat doe ik ook met drumsticks.
Hmm, hoe komt t dan dat als ik er om vraag het afgesneden wordt van een half varken uit de koelcel?quote:Op zaterdag 27 augustus 2016 12:00 schreef Pietverdriet het volgende:
Slagers kopen ze ook gewoon in bij de vleesgroothandel, komt in dozen gevroren aan.
Lage temp garen en nat houden. Ieder zn eigen manier, maar dit is de mijne.quote:Op dinsdag 6 september 2016 20:52 schreef Spanky78 het volgende:
Maarehm, uiteindelijk is het belangrijkste dat spareribs moddergaar zijn, niet te droog en toch veel smaak hebben.
Zo is wat mij betreft het voorgaren in bouillon, in de bouillon laten afkoelen, rubben en dan zachtjes afbakken op de bbq geen probleem. De bbq freaks zullen me er wellicht om willen lynchen, maar ik beweer dat mits goed gekruid niemand het verschil proeft.
De meeste welquote:Op woensdag 7 september 2016 09:43 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Hmm, hoe komt t dan dat als ik er om vraag het afgesneden wordt van een half varken uit de koelcel?
Niet alle slagers werken volgens de verkapte supermarkt techniek.
Als je spareribs wil afhalen dan zijn die van Joe's veruit het beste.quote:Op vrijdag 26 augustus 2016 21:34 schreef Bzzzzt het volgende:
Ik haal ze bij joe's spareribs in Nieuwegein... Echt te lekker!
Exact; dus met bouillon/halve brine kan prima werken om voor te garen en het vocht erin te houden. Je zult dan wel handig de maillardsmaak/baksmaak/rooksmaak op je vlees moeten krijgen. Maar dat kan prima met de juiste rub (met gerookte paprika bijv.) of aflakken met en saus die net wat basischer is en daarom lekker smaak ontwikkelt. Of gewoon wat langzamer afbakken.quote:Op woensdag 7 september 2016 09:45 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Lage temp garen en nat houden. Ieder zn eigen manier, maar dit is de mijne.
Die van Makro wisselen wel sterk van kwaliteit vind ik. In mijn ogen zijn die van Hanos de btere.quote:Op vrijdag 26 augustus 2016 21:24 schreef Pietverdriet het volgende:
Haal dozen bij Horeca slager, Hanos of Makro
Je hebt gelijk, de Iberico spareribd waren ronduit kut (Makro)quote:Op woensdag 7 september 2016 18:33 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Die van Makro wisselen wel sterk van kwaliteit vind ik. In mijn ogen zijn die van Hanos de btere.
Die heeft sowieso prima vlees.
toevallig zaterdag ook een portie bij sparerib Express gehaald. BBQ, super lekker jammer dat je er geen patat bij kunt bestellenquote:Op maandag 6 november 2017 22:07 schreef Aiciu het volgende:
Ik bestel weleens bij spare ribs express.
Ribs koken.. moet ik altijd denken aan: http://amazingribs.com/quote:Op zondag 5 november 2017 01:05 schreef Theov het volgende:
Altijd het membraan eraf halen! Marineren op rauw vlees heeft nauwelijks invloed op de smaak.
Ik kook de ribs eerst in een boullion voor ongeveer een uur.
Daarna is het een kwestie van een marinade smeren van Ketjap, ketchup, honing en stroop en wat je ook lekker vind en afbakken naar keuze. Of je dat op de BBQ doet of in de oven is aan jou.
Het koken onder een uur (of stomen) zorgt er voor dat het vlees mals wordt en van t bot komt.
I hear ya! Thanks voor de tip.quote:Op dinsdag 7 november 2017 09:02 schreef MonkNL het volgende:
[..]
Ribs koken.. moet ik altijd denken aan: http://amazingribs.com/
En dan voornamelijk:
"Myth: Boil ribs to make them tender
You wouldn't boil a steak would you? When you boil meat and bones, you make flavorful soup. That's because water is a solvent that pulls much of the flavor out of the meat and bones and makes the meat mushy. Boiling also removes vitamins and minerals. That's why the water is cloudy when you're done. That's flavor in the water. DOH! Taste tests have shown that ribs are most flavorful when roasted. If you are in a hurry, you are better off steaming or microwaving ribs and then finishing them on the grill or under the broiler. Just don't boil 'em if you want max flavor! If you boil ribs the terrorists win."
Als je ze kookt in weinig water met veel smaak voeg je juist smaak toe. Stomen kan natuurlijk ook.quote:Op dinsdag 7 november 2017 09:02 schreef MonkNL het volgende:
[..]
Ribs koken.. moet ik altijd denken aan: http://amazingribs.com/
En dan voornamelijk:
"Myth: Boil ribs to make them tender
You wouldn't boil a steak would you? When you boil meat and bones, you make flavorful soup. That's because water is a solvent that pulls much of the flavor out of the meat and bones and makes the meat mushy. Boiling also removes vitamins and minerals. That's why the water is cloudy when you're done. That's flavor in the water. DOH! Taste tests have shown that ribs are most flavorful when roasted. If you are in a hurry, you are better off steaming or microwaving ribs and then finishing them on the grill or under the broiler. Just don't boil 'em if you want max flavor! If you boil ribs the terrorists win."
Ik kook ze eigenlijk al in een soort marinadesoep, waarna ik ze in de oven leg met de marinade - ff afbakken en klaar. Het is voor mij de makkelijkste manier om 'savonds zonder een BBQ aan te zetten en zonder 3uur op slow cooking te wachten toch enorm malse en enorm lekkere spareribs te maken.quote:Op dinsdag 7 november 2017 19:22 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Als je ze kookt in weinig water met veel smaak voeg je juist smaak toe. Stomen kan natuurlijk ook.
Natuurlijk, je krijgt nooit helemaal hetzelfde als langzaam gegaarde spareribs.
Je kunt ze ook inpakken in alufolie en in de oven garen in die verpakking en daarna afbakken en lakken.
Mijn smoker of bbq staat elk seizoen aan, ook in de winterquote:Op woensdag 8 november 2017 02:19 schreef Theov het volgende:
[..]
Tuurlijk zijn er betere manieren - maar niet als je in de winter een maaltijd wilt hebben met ribs.
Goed idee. Dan neem ik de xbox mee.quote:Op woensdag 8 november 2017 11:01 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Mijn smoker of bbq staat elk seizoen aan, ook in de winter
Als er sneeuw ligt vind ik het juist altijd gezellig om dan zo bezig te zijn.
Nu we het er over hebben, ik denk dat ik zaterdag ribben ga maken
Dat zou een gezellige dag worden, de dochter van mijn nieuwe vriendin komt voor het eerst mee om met mijn dochter kennis te maken.quote:Op woensdag 8 november 2017 11:15 schreef Theov het volgende:
[..]
Goed idee. Dan neem ik de xbox mee.
Waar woon je?
Je laat je in elk geval van je spontane kant zienquote:Op woensdag 8 november 2017 11:49 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Dat zou een gezellige dag worden, de dochter van mijn nieuwe vriendin komt voor het eerst mee om met mijn dochter kennis te maken.
Hee, wie is dat daar op de Xbox ?
Nou dat is TheoV, die ken ik voor de rest ook niet, maar die komt ribben eten, en een beetje spelletjes spelen
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |