abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_165127258
Ik haal deze altijd: https://www.bbquality.nl/products/bbquality-ribs/. Thuisbezorgd, en dan lekker 3-2-1 op de BBQ.
pi_165134805
Maarehm, uiteindelijk is het belangrijkste dat spareribs moddergaar zijn, niet te droog en toch veel smaak hebben.

Zo is wat mij betreft het voorgaren in bouillon, in de bouillon laten afkoelen, rubben en dan zachtjes afbakken op de bbq geen probleem. De bbq freaks zullen me er wellicht om willen lynchen, maar ik beweer dat mits goed gekruid niemand het verschil proeft.
Whatever...
pi_165145912
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2016 12:00 schreef Pietverdriet het volgende:
Slagers kopen ze ook gewoon in bij de vleesgroothandel, komt in dozen gevroren aan.
Hmm, hoe komt t dan dat als ik er om vraag het afgesneden wordt van een half varken uit de koelcel?

Niet alle slagers werken volgens de verkapte supermarkt techniek.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_165145944
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 september 2016 20:52 schreef Spanky78 het volgende:
Maarehm, uiteindelijk is het belangrijkste dat spareribs moddergaar zijn, niet te droog en toch veel smaak hebben.

Zo is wat mij betreft het voorgaren in bouillon, in de bouillon laten afkoelen, rubben en dan zachtjes afbakken op de bbq geen probleem. De bbq freaks zullen me er wellicht om willen lynchen, maar ik beweer dat mits goed gekruid niemand het verschil proeft.
Lage temp garen en nat houden. Ieder zn eigen manier, maar dit is de mijne.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  woensdag 7 september 2016 @ 12:14:41 #55
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165148632
quote:
1s.gif Op woensdag 7 september 2016 09:43 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Hmm, hoe komt t dan dat als ik er om vraag het afgesneden wordt van een half varken uit de koelcel?

Niet alle slagers werken volgens de verkapte supermarkt techniek.
De meeste wel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_165148873
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 augustus 2016 21:34 schreef Bzzzzt het volgende:
Ik haal ze bij joe's spareribs in Nieuwegein... Echt te lekker!
Als je spareribs wil afhalen dan zijn die van Joe's veruit het beste.
Charity is injurious unless it helps the recipient to become independent of it.
Socialisten vechten allang niet meer tegen het kapitalisme maar tegen de realiteit.
pi_165154662
quote:
1s.gif Op woensdag 7 september 2016 09:45 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Lage temp garen en nat houden. Ieder zn eigen manier, maar dit is de mijne.
Exact; dus met bouillon/halve brine kan prima werken om voor te garen en het vocht erin te houden. Je zult dan wel handig de maillardsmaak/baksmaak/rooksmaak op je vlees moeten krijgen. Maar dat kan prima met de juiste rub (met gerookte paprika bijv.) of aflakken met en saus die net wat basischer is en daarom lekker smaak ontwikkelt. Of gewoon wat langzamer afbakken.
Whatever...
pi_165156031
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 augustus 2016 21:24 schreef Pietverdriet het volgende:
Haal dozen bij Horeca slager, Hanos of Makro
Die van Makro wisselen wel sterk van kwaliteit vind ik. In mijn ogen zijn die van Hanos de btere.
Die heeft sowieso prima vlees.
pi_174875783
Altijd het membraan eraf halen! Marineren op rauw vlees heeft nauwelijks invloed op de smaak.
Ik kook de ribs eerst in een boullion voor ongeveer een uur.
Daarna is het een kwestie van een marinade smeren van Ketjap, ketchup, honing en stroop en wat je ook lekker vind en afbakken naar keuze. Of je dat op de BBQ doet of in de oven is aan jou.
Het koken onder een uur (of stomen) zorgt er voor dat het vlees mals wordt en van t bot komt.
pi_174878199
Ik gaar ze het liefst sous vide met een rub voor ong 24 uur. Daarna afmaken in de oven met een glaze. Zou graag meedoen met de kamado/BBQ enthousiastelingen maar die dingen zijn nu eenmaal erg prijzig.
  zondag 5 november 2017 @ 09:58:31 #61
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_174878355
quote:
4s.gif Op woensdag 7 september 2016 18:33 schreef fotostarter het volgende:

[..]

Die van Makro wisselen wel sterk van kwaliteit vind ik. In mijn ogen zijn die van Hanos de btere.
Die heeft sowieso prima vlees.
Je hebt gelijk, de Iberico spareribd waren ronduit kut (Makro)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_174912503
Ik bestel weleens bij spare ribs express.
N A P O L I
C A M P A N I A
  maandag 6 november 2017 @ 22:46:10 #63
142400 RedFever007
Schoenbekooievaar beste ooieva
pi_174913233
quote:
0s.gif Op maandag 6 november 2017 22:07 schreef Aiciu het volgende:
Ik bestel weleens bij spare ribs express.
toevallig zaterdag ook een portie bij sparerib Express gehaald. BBQ, super lekker :9 jammer dat je er geen patat bij kunt bestellen
pi_174916428
quote:
0s.gif Op zondag 5 november 2017 01:05 schreef Theov het volgende:
Altijd het membraan eraf halen! Marineren op rauw vlees heeft nauwelijks invloed op de smaak.
Ik kook de ribs eerst in een boullion voor ongeveer een uur.
Daarna is het een kwestie van een marinade smeren van Ketjap, ketchup, honing en stroop en wat je ook lekker vind en afbakken naar keuze. Of je dat op de BBQ doet of in de oven is aan jou.
Het koken onder een uur (of stomen) zorgt er voor dat het vlees mals wordt en van t bot komt.
Ribs koken.. moet ik altijd denken aan: http://amazingribs.com/

En dan voornamelijk:

"Myth: Boil ribs to make them tender

You wouldn't boil a steak would you? When you boil meat and bones, you make flavorful soup. That's because water is a solvent that pulls much of the flavor out of the meat and bones and makes the meat mushy. Boiling also removes vitamins and minerals. That's why the water is cloudy when you're done. That's flavor in the water. DOH! Taste tests have shown that ribs are most flavorful when roasted. If you are in a hurry, you are better off steaming or microwaving ribs and then finishing them on the grill or under the broiler. Just don't boil 'em if you want max flavor! If you boil ribs the terrorists win."

;)
pi_174916946
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 november 2017 09:02 schreef MonkNL het volgende:

[..]

Ribs koken.. moet ik altijd denken aan: http://amazingribs.com/

En dan voornamelijk:

"Myth: Boil ribs to make them tender

You wouldn't boil a steak would you? When you boil meat and bones, you make flavorful soup. That's because water is a solvent that pulls much of the flavor out of the meat and bones and makes the meat mushy. Boiling also removes vitamins and minerals. That's why the water is cloudy when you're done. That's flavor in the water. DOH! Taste tests have shown that ribs are most flavorful when roasted. If you are in a hurry, you are better off steaming or microwaving ribs and then finishing them on the grill or under the broiler. Just don't boil 'em if you want max flavor! If you boil ribs the terrorists win."

;)
I hear ya! Thanks voor de tip.
Ik kook ze in een boilion/soep of ik stoom ze.
Ik vind dat ze er heerlijk mals van worden en zo van het bot vallen.
Langzaam bakken kan ook.
pi_174918579
Ribs Factory is wel een dingetje. Valt zo van het bot af :9~

https://www.ribsfactory.nl/

[ Bericht 12% gewijzigd door #ANONIEM op 07-11-2017 11:28:43 ]
pi_174927776
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 november 2017 09:02 schreef MonkNL het volgende:

[..]

Ribs koken.. moet ik altijd denken aan: http://amazingribs.com/

En dan voornamelijk:

"Myth: Boil ribs to make them tender

You wouldn't boil a steak would you? When you boil meat and bones, you make flavorful soup. That's because water is a solvent that pulls much of the flavor out of the meat and bones and makes the meat mushy. Boiling also removes vitamins and minerals. That's why the water is cloudy when you're done. That's flavor in the water. DOH! Taste tests have shown that ribs are most flavorful when roasted. If you are in a hurry, you are better off steaming or microwaving ribs and then finishing them on the grill or under the broiler. Just don't boil 'em if you want max flavor! If you boil ribs the terrorists win."

;)
Als je ze kookt in weinig water met veel smaak voeg je juist smaak toe. Stomen kan natuurlijk ook.

Natuurlijk, je krijgt nooit helemaal hetzelfde als langzaam gegaarde spareribs.

Je kunt ze ook inpakken in alufolie en in de oven garen in die verpakking en daarna afbakken en lakken.
Whatever...
pi_174935219
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 november 2017 19:22 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Als je ze kookt in weinig water met veel smaak voeg je juist smaak toe. Stomen kan natuurlijk ook.

Natuurlijk, je krijgt nooit helemaal hetzelfde als langzaam gegaarde spareribs.

Je kunt ze ook inpakken in alufolie en in de oven garen in die verpakking en daarna afbakken en lakken.
Ik kook ze eigenlijk al in een soort marinadesoep, waarna ik ze in de oven leg met de marinade - ff afbakken en klaar. Het is voor mij de makkelijkste manier om 'savonds zonder een BBQ aan te zetten en zonder 3uur op slow cooking te wachten toch enorm malse en enorm lekkere spareribs te maken.
Tuurlijk zijn er betere manieren - maar niet als je in de winter een maaltijd wilt hebben met ribs.
pi_174938013
quote:
0s.gif Op woensdag 8 november 2017 02:19 schreef Theov het volgende:

[..]

Tuurlijk zijn er betere manieren - maar niet als je in de winter een maaltijd wilt hebben met ribs.
Mijn smoker of bbq staat elk seizoen aan, ook in de winter :)
Als er sneeuw ligt vind ik het juist altijd gezellig om dan zo bezig te zijn.
Nu we het er over hebben, ik denk dat ik zaterdag ribben ga maken :)
pi_174938253
quote:
14s.gif Op woensdag 8 november 2017 11:01 schreef Xlarge het volgende:

[..]

Mijn smoker of bbq staat elk seizoen aan, ook in de winter :)
Als er sneeuw ligt vind ik het juist altijd gezellig om dan zo bezig te zijn.
Nu we het er over hebben, ik denk dat ik zaterdag ribben ga maken :)
Goed idee. Dan neem ik de xbox mee.
Waar woon je? :D
pi_174938840
quote:
14s.gif Op woensdag 8 november 2017 11:15 schreef Theov het volgende:

[..]

Goed idee. Dan neem ik de xbox mee.
Waar woon je? :D
Dat zou een gezellige dag worden, de dochter van mijn nieuwe vriendin komt voor het eerst mee om met mijn dochter kennis te maken.
Hee, wie is dat daar op de Xbox ?
Nou dat is TheoV, die ken ik voor de rest ook niet, maar die komt ribben eten, en een beetje spelletjes spelen
:s)
  woensdag 8 november 2017 @ 16:19:30 #72
433535 Cinemaniak
FF serieus nou
pi_174943666
quote:
14s.gif Op woensdag 8 november 2017 11:49 schreef Xlarge het volgende:

[..]

Dat zou een gezellige dag worden, de dochter van mijn nieuwe vriendin komt voor het eerst mee om met mijn dochter kennis te maken.
Hee, wie is dat daar op de Xbox ?
Nou dat is TheoV, die ken ik voor de rest ook niet, maar die komt ribben eten, en een beetje spelletjes spelen
:s)
Je laat je in elk geval van je spontane kant zien :7
Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')