http://www.aldi-nord.de/aldi_frische_backwaren_531.htmlquote:Op donderdag 18 augustus 2016 22:05 schreef Zelfscanner het volgende:
Het nieuwe lidl in NL is beter dan DE. Vooral de warme bakker kan DE nog veel van leren.
Aldi in DE vertikt nog steeds een bakkerij afdeling.
En wat is er mis met de warme bakker van Lidl DE?quote:Op donderdag 18 augustus 2016 22:05 schreef Zelfscanner het volgende:
Het nieuwe lidl in NL is beter dan DE. Vooral de warme bakker kan DE nog veel van leren.
Aldi in DE vertikt nog steeds een bakkerij afdeling.
Maar overal waar ik kom is Lidl zwaar aan het expanderen. In 97 opende ze de eerste vestiging in NL en dat zijn er nu meer dan 400. Ze zijn erg goed met GFA, en hun marktaandeel is duidelijk groter dan Aldi.quote:Op donderdag 18 augustus 2016 21:03 schreef davedavy het volgende:
[..]
Nja aan het vermogen van de eigenaren te zien deden ze het niet slecht de afgelopen 15 jaarHet schijnt een enorm uitgekookte familie te zijn. Ook al zijn het een van de rijkste der welt
En die croissants zijn met boter, niet met margarine, kosten 34 cent en zijn beter dan van de meeste bakkers waar je drie a vier keer zoveel betaald.quote:Op donderdag 18 augustus 2016 22:32 schreef MCH het volgende:
In Beieren zag ik een Aldi waar ze een soort broodautomaat hadden. Je drukt op een knop en er komt een brood(je) uit. Croissants kwamen in een bakje evenals warme pizzasnacks.
De Aldi in Haren heeft gewoon een afbakafdeling hoor.quote:Op donderdag 18 augustus 2016 22:05 schreef Zelfscanner het volgende:
Het nieuwe lidl in NL is beter dan DE. Vooral de warme bakker kan DE nog veel van leren.
Aldi in DE vertikt nog steeds een bakkerij afdeling.
Sowieso vind ik Duitsers geen meesters in het bakken van croissants.quote:Op donderdag 18 augustus 2016 22:37 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En die croissants zijn met boter, niet met margarine, kosten 34 cent en zijn beter dan van de meeste bakkers waar je drie a vier keer zoveel betaald.
De meeste bakkers kunnen geen fatsoenlijke croissant maken hier. Sprak met iemand van de bakkersschool en we kregen het over croissants. Met margarine maken was veel makkelijker zei hij en blijkbaar vinden de docenten dat ook primaquote:Op donderdag 18 augustus 2016 22:37 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En die croissants zijn met boter, niet met margarine, kosten 34 cent en zijn beter dan van de meeste bakkers waar je drie a vier keer zoveel betaald.
Er is geen aldi DE, je hebt Aldi Nord (blauw, zoals in NL) en Aldi Sued (Oranje), Sued is véél beter dan Nord, luxere producten, betere wijnen, afbakautomaat voor brood.quote:Op donderdag 18 augustus 2016 22:05 schreef Zelfscanner het volgende:
Het nieuwe lidl in NL is beter dan DE. Vooral de warme bakker kan DE nog veel van leren.
Aldi in DE vertikt nog steeds een bakkerij afdeling.
Blijft Aldi Nord bewust sober? Zit daar een gedachte achter?quote:Op donderdag 18 augustus 2016 22:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Er is geen aldi DE, je hebt Aldi Nord (blauw, zoals in NL) en Aldi Sued (Oranje), Sued is véél beter dan Nord, luxere producten, betere wijnen, afbakautomaat voor brood.
Het brood is trouwens verdomt goed, beter dan bij het gros van de warme bakkers in NL
Triest niet, dat ze geen enkele liefde voor het vak en mooie producten hebben.quote:Op donderdag 18 augustus 2016 22:39 schreef derLudolf het volgende:
[..]
De meeste bakkers kunnen geen fatsoenlijke croissant maken hier. Sprak met iemand van de bakkersschool en we kregen het over croissants. Met margarine maken was veel makkelijker zei hij en blijkbaar vinden de docenten dat ook prima
Ik heb geen idee wat er achter zit.quote:Op donderdag 18 augustus 2016 22:41 schreef MCH het volgende:
[..]
Blijft Aldi Nord bewust sober? Zit daar een gedachte achter?
Ook in D?quote:Op donderdag 18 augustus 2016 22:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Maar overal waar ik kom is Lidl zwaar aan het expanderen. In 97 opende ze de eerste vestiging in NL en dat zijn er nu meer dan 400. Ze zijn erg goed met GFA,
Ik ben meer dan van de Lidl, vanwege het eerder genoemde groente en fruit. Bij de Aldi zit veel al in plastic enzo, dat vind ik niets. Enige reden dat ik bij de Aldi kom is kippendijfiletquote:Ik ben geen fan van Lidl, vind de producten bij Aldi Sued beter maar zakelijk gezien doet de lidl het erg goed
Ja nogal. Hij keek mij ook aan alsof hij water zag branden toen ik begon over bloem, gist, melk en pindaolie etc toen we het over oliebollen haddenquote:Op donderdag 18 augustus 2016 22:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Triest niet, dat ze geen enkele liefde voor het vak en mooie producten hebben.
Ja, kom nog wel eens bij Lidl, in Kalkar bijvoorbeeld hebben ze een erg ruime, mooie vestiging.quote:
Je hebt het over Aldi NL, ja, daar heb je nog veel erg veel achenebbis vestigingen.quote:Ik ben meer dan van de Lidl, vanwege het eerder genoemde groente en fruit. Bij de Aldi zit veel al in plastic enzo, dat vind ik niets. Enige reden dat ik bij de Aldi kom is kippendijfilet
Dan kan je toch janken, of niet dan?quote:Op donderdag 18 augustus 2016 22:45 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Ja nogal. Hij keek mij ook aan alsof hij water zag branden toen ik begon over bloem, gist, melk en pindaolie etc toen we het over oliebollen hadden"daar heb je toch mix voor?"
Lidl maakt steeds meer producten zelf. Nou ja, Schwarz dan. Dit doen ze om dat de no-name producten onder steeds meer prijsdruk kwaliteit inleveren. Daarnaast om de ingredienten te kunnen controleren (bewuster) en natuurlijk om die marge ook nog te verdienen. De producten die lidl nu al zelf maakt, daar kan aldi niet aan tippen.quote:Op donderdag 18 augustus 2016 22:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Maar overal waar ik kom is Lidl zwaar aan het expanderen. In 97 opende ze de eerste vestiging in NL en dat zijn er nu meer dan 400. Ze zijn erg goed met GFA, en hun marktaandeel is duidelijk groter dan Aldi.
Ze doen dit in UK, in Oosteuropa, overal. Keihard groeien en allemaal in privebezit.
De Albrecht familie, eigenaren van de Aldi zijn rijk, maar ook intern aan het strijden om de erfenis.
Ik ben geen fan van Lidl, vind de producten bij Aldi Sued beter maar zakelijk gezien doet de lidl het erg goed
Schwarz maakt producten zelf? Das nieuw voor mij, weet je wat ze zelf maken?quote:Op donderdag 18 augustus 2016 22:51 schreef XL het volgende:
[..]
Lidl maakt steeds meer producten zelf. Nou ja, Schwarz dan. Dit doen ze om dat de no-name producten onder steeds meer prijsdruk kwaliteit inleveren. Daarnaast om de ingredienten te kunnen controleren (bewuster) en natuurlijk om die marge ook nog te verdienen. De producten die lidl nu al zelf maakt, daar kan aldi niet aan tippen.
Bijvoorbeeld chocolade uit ubach palenberg, binnenkort ook ijs vanuit die locatie.quote:Op donderdag 18 augustus 2016 22:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Schwarz maakt producten zelf? Das nieuw voor mij, weet je wat ze zelf maken?
Ja gvd, die handelingen stellen toch niks voor. Zeker niet als het je beroep is...quote:Op donderdag 18 augustus 2016 22:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dan kan je toch janken, of niet dan?
De holding van lidl/kauflandquote:Op donderdag 18 augustus 2016 23:01 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Ja gvd, die handelingen stellen toch niks voor. Zeker niet als het je beroep is...
Wie of wat is Schwarz dan?
Tja, ze zijn groot genoeg, kennen hun vraag, Schwarz is meer dan alleen Lidl, ook Kaufland. de chocolade van AldiSued is trouwens echt goedquote:Op donderdag 18 augustus 2016 23:00 schreef XL het volgende:
[..]
Bijvoorbeeld chocolade uit ubach palenberg, binnenkort ook ijs vanuit die locatie.
Begrijp uit dat artikel dat het vooral om zekerheid van levering gaat.quote:Op donderdag 18 augustus 2016 23:00 schreef XL het volgende:
[..]
Bijvoorbeeld chocolade uit ubach palenberg, binnenkort ook ijs vanuit die locatie.
http://www.wiwo.de/untern(...)sorger/12239862.html
De Bakker Barts enzo?quote:Op donderdag 18 augustus 2016 23:06 schreef bluemoon23 het volgende:
Heel veel "ambachtelijk warme bakkers" in NL halen de ingredienten voor hun standaard spul kant en klaar uit een silo...
Aha.In D is Kaufland vooral de grote zaken of niet? In BG heb je (althans 8 jaar geleden) alleen maar Kaufland geen Lidlquote:
Ga eens bij een groothandel kijken en herken de ambachtelijke spullen van je warme bakker.quote:Op donderdag 18 augustus 2016 23:06 schreef bluemoon23 het volgende:
Heel veel "ambachtelijk warme bakkers" in NL halen de ingredienten voor hun standaard spul kant en klaar uit een silo...
Dat is niet meer zo sterk zo. Dat was vooral toen de rente hoger stond, aan de andere kant waren die betaaltermijnen en betaalstrategie ook de reden van slechte leveringen. Ze maken ook winst op producten. De zekerheid van levering speelt een rol, maar die andere punten spelen ook en volgens velen nog meer.quote:Op donderdag 18 augustus 2016 23:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Begrijp uit dat artikel dat het vooral om zekerheid van levering gaat.
WinstMarge bestaat bij aldi en lidl trouwens niet, veel producten verkopen ze zonder marge. De truuk is dat ze een langere betalingstermijn hebben dan de snelheid waarmee ze verkopen.
Ze kopen een ijsje in voor 40 cent, hebben hun overhead, zeg tien cent voor winkel, personeel en andere kosten. Ze verkopen het ijsje voor 50 cent maar verdienen dan niets.
Waarom doen ze dat?
Simpel, ze betalen de leverancier 90 dagen na levering, maar verkopen het binnen, laten we zeggen 10 dagen. Ze hebben dan 80 dagen waarin ze met dat geld kunnen spelen.
In Nederland: Jaquote:Op donderdag 18 augustus 2016 23:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ga eens bij een groothandel kijken en herken de ambachtelijke spullen van je warme bakker.
Die hebben we hier in Goch en omgeving ookquote:Op donderdag 18 augustus 2016 22:32 schreef MCH het volgende:
In Beieren zag ik een Aldi waar ze een soort broodautomaat hadden. Je drukt op een knop en er komt een brood(je) uit. Croissants kwamen in een bakje evenals warme pizzasnacks.
Klopt. Daar kan die van de Lidl niet aan tippen.quote:Op donderdag 18 augustus 2016 23:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Tja, ze zijn groot genoeg, kennen hun vraag, Schwarz is meer dan alleen Lidl, ook Kaufland. de chocolade van AldiSued is trouwens echt goed
Vlees en kip zijn bij Aldi Nord en Sued, Lidl, Penny en Netto (de Duitse discounters) idd meestal een teleurstelling, vreemd genoeg is de scharrelkip van Aldi NL en het Gehakt daar weer erg goed.quote:Op vrijdag 19 augustus 2016 08:55 schreef Tinkepink het volgende:
[..]
Klopt. Daar kan die van de Lidl niet aan tippen.
Vlees en kip zijn bij beiden minder geworden. Dat halen we tegenwoordig bij de slagerij van de Edeka. Vlees van Rewe blijft hier ook wat achter in kwaliteit. Is wel nog steeds beter dan in Nederlands. Heb laatst weer eens iets bij de AH en de Bas gekocht, maar dat doe ik niet meer. Totdat ik een goede slager heb gevonden eet ik in NL vega
https://www.aldi-sued.de/de/sortiment/eigenmarken/moser-roth/quote:Op vrijdag 19 augustus 2016 09:55 schreef XL het volgende:
Welke chocolade is dat van Aldi Süd, dan ga ik testen. Let ook op dat je bij Lidl de juiste koopt. Ik zal als ik weer eens bij lidl ben ook opletten dat ik jullie het juiste advies geef.
Ga eens naar een ander Lidl DE filiaal. Ik heb totaal andere ervaringen.quote:Op vrijdag 19 augustus 2016 00:05 schreef Zelfscanner het volgende:
Even terug. Ik had het over de aldi sued. Die hebben een broodautomaat staan. Geen idee wat daarachter zit, maar het haalt natuurlijk in geen 10x de bakkerij van de lidl. Waar je ziet dat alles in de oven zit, zelf de juiste kan scheppen e.c.t. Bij de aldi moet je maar kijken wat er uit valt.
Vergelijking lidl DE en NL:
In Duitsland staat het tegen de muur, is het assortiment eigenlijk wel om te huilen en de prijzen liggen iets hoger dan NL. (Uitgaand van Kleve)
Eindeloze discussie natuurlijk dit
Oh die ken ik, dat is ok. Vooral de 70%, de gewone is wat anoniem. Misschien omdat ik meer van dikke stukken chocolade houdt en niet van die dunne reepjes. Bij Lidl heb je 70% van Fairglobe ofzo, die is minstens zo goed. Wellicht beter. Is alleen nog niet van het eigenmerk van Schwarz, die hebben nog maar een paar repen en ze maken eerst de meestverkopende, alvorens ze op het specialisten werk van 70+% overstappen.quote:Op vrijdag 19 augustus 2016 10:09 schreef Rewimo het volgende:
[..]
https://www.aldi-sued.de/de/sortiment/eigenmarken/moser-roth/
Vrees dat het bij slagers al net zo is.quote:Op donderdag 18 augustus 2016 23:01 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Ja gvd, die handelingen stellen toch niks voor. Zeker niet als het je beroep is..
Ongelofelijk nietwaar. Echt, prutsers zijn het met wegen. Ze letten totaal niet op de maatschappelijke kosten.quote:Op vrijdag 19 augustus 2016 19:34 schreef z80 het volgende:
Dienstmededeling!!
Vermijd Emmerich am Rhein vanaf maandag voor 3 maanden.
NRW Straßen gaat aan een brug hobbyen en gooit voor 3 maanden de grote doorgaande weg dicht.
Omrijden is met een grote lus duur veel te smalle wegen met kruisingen en verkeerslichten stoplichten.
quote:Op vrijdag 19 augustus 2016 19:34 schreef z80 het volgende:
Dienstmededeling!!
Vermijd Emmerich am Rhein vanaf maandag voor 3 maanden.
NRW Straßen gaat aan een brug hobbyen en gooit voor 3 maanden de grote doorgaande weg dicht.
Omrijden is met een grote lus duur veel te smalle wegen met kruisingen en verkeerslichten stoplichten.
Kijk voor de gein eens wat ze dit weekend op de a1 doen!quote:Op vrijdag 19 augustus 2016 23:55 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Een brug? In Nederland doen ze dat in 3 weekenden waarschijnlijk.
dat bedoel ik.quote:Op zaterdag 20 augustus 2016 00:28 schreef XL het volgende:
[..]
Kijk voor de gein eens wat ze dit weekend op de a1 doen!
niet gelezen. Enige wat ik weet over bruggen in D is dat er op de brug bij Kassel een snelheidsbeperkingen is met flitserquote:Op zaterdag 20 augustus 2016 00:40 schreef bluemoon23 het volgende:
Over de bruggen in Duitsland https://www.wegenforum.nl/viewtopic.php?f=14&t=19792&start=60
Zwitsers zelf doen massaal boodschappen in Duitsland, voor hun retegoedkoop door de wisselkoersen.quote:Op zaterdag 20 augustus 2016 10:08 schreef Spanky78 het volgende:
Ik was dus in een Zwitserse supermarkt... Duur, heel duur en dan ook nog eens weinig bijzonders te krijgen.. Mooi land, maar volgende keer weer naar Italië voor goed en betaalbaar voedsel.
Ja... en dat was net even niet mogelijkquote:Op zaterdag 20 augustus 2016 11:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zwitsers zelf doen massaal boodschappen in Duitsland, voor hun retegoedkoop door de wisselkoersen.
Daar kom ik nooitquote:Op zaterdag 20 augustus 2016 09:22 schreef derLudolf het volgende:
niet gelezen. Enige wat ik weet over bruggen in D is dat er op de brug bij Kassel een snelheidsbeperkingen is met flitser
Dat is jammur zegquote:Op dinsdag 23 augustus 2016 10:45 schreef DatIsJammurZeg het volgende:
De Coke Cherry smaakt heel anders dan in Nederland. Zit je dan met je 6 flessen. De normale cola wel gewoon? Zie genoeg Nederlanders met frisdrank sjouwen, maar de smaak is dus niet altijd hetzelfde helaas.
Wat zij cherrycoke.de?quote:Op dinsdag 23 augustus 2016 10:45 schreef DatIsJammurZeg het volgende:
De Coke Cherry smaakt heel anders dan in Nederland. Zit je dan met je 6 flessen. De normale cola wel gewoon? Zie genoeg Nederlanders met frisdrank sjouwen, maar de smaak is dus niet altijd hetzelfde helaas.
Dat doet het ook. Het ligt eerder aan jou verneukte smaakpapillen.quote:Op dinsdag 23 augustus 2016 11:30 schreef DatIsJammurZeg het volgende:
[..]
Geen idee, dacht dat Coca Cola overal hetzelfde zou smaken..
Dat is niet helemaal waar, de siroop (basis van coca cola) komt van Coca Cola Company (de franchise) en is beschermd recept, maar het afvullen met water, koolzuur en soms zoetstof doen ze vervolgens op locatie. Voor Nederland doet dat Coca Cola Enterprises en voor Duitsland Coca Cola Erfrischungsgetränke. Die bedrijven (samen met Coca Cola Iberian Partners) hebben een fusie (alle europese franchisenemers) die inmiddels bijna een jaar oud is. Daardoor zullen smaakverschillen nog verder gaan afnemen.quote:Op dinsdag 23 augustus 2016 11:31 schreef MCH het volgende:
[..]
Dat doet het ook. Het ligt eerder aan jou verneukte smaakpapillen.
Waarom zoetstof toevoegen? De colasiroop is al gezoet. Een belangrijke reden trouwens waarom ze light zo pushen is omdat de marges daarbij groter zijn omdat zoetstof goedkoper is dan suiker en de light siroop veel minder volume heeft dan normale per hectoliter coke.quote:Op dinsdag 23 augustus 2016 19:25 schreef XL het volgende:
[..]
Dat is niet helemaal waar, de siroop (basis van coca cola) komt van Coca Cola Company (de franchise) en is beschermd recept, maar het afvullen met water, koolzuur en soms zoetstof doen ze vervolgens op locatie. Voor Nederland doet dat Coca Cola Enterprises en voor Duitsland Coca Cola Erfrischungsgetränke. Die bedrijven (samen met Coca Cola Iberian Partners) hebben een fusie (alle europese franchisenemers) die inmiddels bijna een jaar oud is. Daardoor zullen smaakverschillen nog verder gaan afnemen.
Met name bij exotische cola, zoals Cherry zou er technisch verschil kunnen zijn.
Ik weet het niet op dat detail. Ik kan me voorstellen dat bottlers de cherry in cherry coke doen. Het zou ook goed kunnen dat de bottlers alleen zoeten bij minute maid of andere 'anoniemere' siropen en concentratenquote:Op dinsdag 23 augustus 2016 19:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waarom zoetstof toevoegen? De colasiroop is al gezoet. Een belangrijke reden trouwens waarom ze light zo pushen is omdat de marges daarbij groter zijn omdat zoetstof goedkoper is dan suiker en de light siroop veel minder volume heeft dan normale per hectoliter coke.
Er zijn smaakverschillen in coke trouwens, tussen de VS en mexico bijvoorbeeld, in Mexico wordt suiker gebruikt en in de VS high fructose corn sirup.
Waarom doe jij zo achterlijk in allerlei topics? Gewoon een discussie over het verschil in dezelfde producten tussen Duitse en Nederlandse supermarkten. Lijkt mij hier totaal passend.quote:
Dat lijkt mij ook. Ik denk dat mensen hier zelf wel kunnen beslissen waar ze over praten. Als er dan iemand ons n.b. een dag na een sowieso al doodgebloede discussie komt vertellen om 'on-topic' te gaan is dit op z'n minst nogal raar te noemen.quote:Op vrijdag 26 augustus 2016 23:07 schreef MCH het volgende:
[..]
Waarom doe jij zo achterlijk in allerlei topics? Gewoon een discussie over het verschil in dezelfde producten tussen Duitse en Nederlandse supermarkten. Lijkt mij hier totaal passend.
Je weet niet wat dat isquote:Op woensdag 31 augustus 2016 19:12 schreef Rewimo het volgende:
http://www.lidl.de/de/mir(...)w35_stp_p10_BI112403
Pepsi/7up/Mirinda (?) 59 cent bij Lidl
Nee, ken ik niet. Maar ik drink nooit sinas dus dat is niet zo gekquote:Op woensdag 31 augustus 2016 19:16 schreef MrSalazar het volgende:
Je weet niet wat dat isIs gewoon sinas. Ik geloof ook bij Netto deze week voor die prijs.
Trouwens zelfde aanbieding, maar dan 55 cent @ Penny.quote:Op woensdag 31 augustus 2016 19:12 schreef Rewimo het volgende:
http://www.lidl.de/de/mir(...)w35_stp_p10_BI112403
Pepsi/7up/Mirinda (?) 59 cent bij Lidl
Die blikken van 1 liter vind ik maar duur en dan zit je ook nog met statiegeld.quote:Op woensdag 31 augustus 2016 20:16 schreef MrSalazar het volgende:
[..]
Trouwens zelfde aanbieding, maar dan 55 cent @ Penny.
En daar verder o.a.
Tuborg 1 liter-blik voor 1,19 en
Zlatopramen 1,5 liter-fles (plastic) voor 1,29
Duur vergeleken met wat?quote:Op woensdag 31 augustus 2016 21:06 schreef MCH het volgende:
[..]
Die blikken van 1 liter vind ik maar duur en dan zit je ook nog met statiegeld.
Hoe duur is een krat dan en waar haal je die überhaupt?quote:
Drink je zo graag Tuborg?quote:Op woensdag 31 augustus 2016 21:38 schreef MrSalazar het volgende:
[..]
Hoe duur is een krat dan en waar haal je die überhaupt?
Nee, is gewoon een vraag. Dat zou dan minder dan 11,90 voor 20x50 cl moeten zijn.quote:
Net als roller, goedkope meubels in alle betekenissen van het woordquote:Op zondag 11 september 2016 11:56 schreef DatIsJammurZeg het volgende:
Kennen jullie de Poco woonwinkels? Iemand ervaring mee?
Kwaliteit Leenbakker...quote:Op zondag 11 september 2016 11:56 schreef DatIsJammurZeg het volgende:
Kennen jullie de Poco woonwinkels? Iemand ervaring mee?
Zo'n winkel waar "echt houten fineer" een pluspunt boven plastic-met-houtmotiefprint is.quote:Op zondag 11 september 2016 11:56 schreef DatIsJammurZeg het volgende:
Kennen jullie de Poco woonwinkels? Iemand ervaring mee?
Ik wil het niet in mijn huisquote:
Ik zag er onlangs voor het eerst een... degene die op dat moment bij mij was antwoordde op mijn vraag wat dat was dat Daniela Katzenberger er reclame voor maakt. Dat zegt het een en ander over de doelgroep als je Daniela Katzenberger kent...quote:Op zondag 11 september 2016 11:56 schreef DatIsJammurZeg het volgende:
Kennen jullie de Poco woonwinkels? Iemand ervaring mee?
Wat zij pepsi.de?quote:Op donderdag 22 september 2016 10:48 schreef MissTT het volgende:
Vraagje: in welke supermarkten in Gronau/Nordhorn is de Pepsi Max Cherry of Coca cola Zero Cherry in flessen te krijgen?
Hahaha. Die onzin proberen ze wel vaker bij Netto. Althans dat zelf erin stoppen van die pas. Dat ding staat ook vaak gericht naar hunquote:Op donderdag 22 september 2016 11:30 schreef MCH het volgende:
Ik had vorige week knallende ruzie met een kassamedewerkster van de Netto Markendiscount omdat zij niet accepteerde dat ik zelf mijn pas in de gleuf wilde steken. Zij stond erop dat zij het moest doen omdat ze zo kon zien of ik de persoon was die op de pas stondIk zei dat dit de enige winkel in het dorp is waar dit zo moet. Brieste ze dat alle andere winkels fout zitten. Ik ondertussen rustig verder inpakken, kreeg ik te horen dat dit diefstal was als ik daar mee verder ging. Uiteindelijk schreeuwde ze door de winkel naar haar oberfuhrer om hulp met de mededeling dat hier twee vervelende Hollanders zijn die moeilijk doen. Kwam het er uiteindelijk op neer dat zij gedist werd door haar collega want die zei wat is het probleem, ze betalen toch met een pincode.
![]()
Ik vind dat contactloos in Duitsland best goed gaat. Betaal inmiddels vrijwel alle verbruiksartikelen met creditcard en contactloos. Dat was echt onmogelijk 5 jaar geleden, met de introductie van contactloos komt nu ook creditcard acceptatie. Bij de bakker, de slager, de markt, de boer wordt over pinnen natuurlijk nog lang niet nagedacht... DM, Rewe, Edeka, Lidl, Aldi, tanken dat gaat allemaal prima.quote:Op donderdag 22 september 2016 11:35 schreef MCH het volgende:
Wel leuk dat je bij Lidl en Aldi in Duitsland nu ook steeds vaker contactloos betalen ziet. Daar kunnen de traditionele supermarkten nog wat van leren.
quote:Op donderdag 22 september 2016 11:57 schreef XL het volgende:
Heb overigens ook wel eens bij Edeka zeer lang moeten wachten en door 4 oberführers laten nakijken dat ik daadwerkelijk betaald had, nadat ik contactloos in 2 seconde groene piepjes kreeg. Dat hadden ze nog nooit gezien. Na 10 minuten mocht ik weg, omdat op alle bonnetjes die ze geprint hadden stond dat de betaling geautoriseerd was. Omdat ze me herkenden als vast klant hoefde ze geen telefoon nummer voor als het toch niet in orde zou zijn.
De volgende keer kwam de bedrijfsleider vertellen dat alles in orde was en ik gewoon contactloos mocht betalen
Wat is je probleem daar mee eigenlijk?quote:Op donderdag 22 september 2016 11:30 schreef MCH het volgende:
Ik had vorige week knallende ruzie met een kassamedewerkster van de Netto Markendiscount omdat zij niet accepteerde dat ik zelf mijn pas in de gleuf wilde steken. Zij stond erop dat zij het moest doen omdat ze zo kon zien of ik de persoon was die op de pas stondIk zei dat dit de enige winkel in het dorp is waar dit zo moet. Brieste ze dat alle andere winkels fout zitten. Ik ondertussen rustig verder inpakken, kreeg ik te horen dat dit diefstal was als ik daar mee verder ging. Uiteindelijk schreeuwde ze door de winkel naar haar oberfuhrer om hulp met de mededeling dat hier twee vervelende Hollanders zijn die moeilijk doen. Kwam het er uiteindelijk op neer dat zij gedist werd door haar collega want die zei wat is het probleem, ze betalen toch met een pincode.
![]()
Gegoogled, ik heb genoeg gezienquote:Op donderdag 22 september 2016 11:02 schreef XL het volgende:
[..]
Ik zag er onlangs voor het eerst een... degene die op dat moment bij mij was antwoordde op mijn vraag wat dat was dat Daniela Katzenberger er reclame voor maakt. Dat zegt het een en ander over de doelgroep als je Daniela Katzenberger kent...
Vast wel iemand, een medewerker van Getränke Hoffman bijvoorbeeld? Die zitten ook wel in Nordhorn geloof ik. Even bellen.quote:Op donderdag 22 september 2016 12:41 schreef MissTT het volgende:
[..]
Ik kan niets vinden?
Niemand die het me kan vertellen?
Het is traag, ouderwets, nergens voor nodig.quote:Op donderdag 22 september 2016 12:59 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Wat is je probleem daar mee eigenlijk?
[..]
Gegoogled, ik heb genoeg gezien
Er stamppij om maken duurt nog langer... Als dat het beleid isquote:Op donderdag 22 september 2016 13:14 schreef MCH het volgende:
[..]
Het is traag, ouderwets, nergens voor nodig.
Skimmen...ik doe het ook liever zelf.quote:Op donderdag 22 september 2016 12:59 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Wat is je probleem daar mee eigenlijk?
[..]
'beleid'quote:Op donderdag 22 september 2016 13:18 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Er stamppij om maken duurt nog langer... Als dat het beleid is
Onderdanige Duitsers zijn soms net Chinezen, die zijn het gewoon verleerd om zelf na te denken.quote:Op donderdag 22 september 2016 13:18 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Er stamppij om maken duurt nog langer... Als dat het beleid is
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |