http://www.aldi-nord.de/aldi_frische_backwaren_531.htmlquote:Op donderdag 18 augustus 2016 22:05 schreef Zelfscanner het volgende:
Het nieuwe lidl in NL is beter dan DE. Vooral de warme bakker kan DE nog veel van leren.
Aldi in DE vertikt nog steeds een bakkerij afdeling.
En wat is er mis met de warme bakker van Lidl DE?quote:Op donderdag 18 augustus 2016 22:05 schreef Zelfscanner het volgende:
Het nieuwe lidl in NL is beter dan DE. Vooral de warme bakker kan DE nog veel van leren.
Aldi in DE vertikt nog steeds een bakkerij afdeling.
Maar overal waar ik kom is Lidl zwaar aan het expanderen. In 97 opende ze de eerste vestiging in NL en dat zijn er nu meer dan 400. Ze zijn erg goed met GFA, en hun marktaandeel is duidelijk groter dan Aldi.quote:Op donderdag 18 augustus 2016 21:03 schreef davedavy het volgende:
[..]
Nja aan het vermogen van de eigenaren te zien deden ze het niet slecht de afgelopen 15 jaarHet schijnt een enorm uitgekookte familie te zijn. Ook al zijn het een van de rijkste der welt
En die croissants zijn met boter, niet met margarine, kosten 34 cent en zijn beter dan van de meeste bakkers waar je drie a vier keer zoveel betaald.quote:Op donderdag 18 augustus 2016 22:32 schreef MCH het volgende:
In Beieren zag ik een Aldi waar ze een soort broodautomaat hadden. Je drukt op een knop en er komt een brood(je) uit. Croissants kwamen in een bakje evenals warme pizzasnacks.
De Aldi in Haren heeft gewoon een afbakafdeling hoor.quote:Op donderdag 18 augustus 2016 22:05 schreef Zelfscanner het volgende:
Het nieuwe lidl in NL is beter dan DE. Vooral de warme bakker kan DE nog veel van leren.
Aldi in DE vertikt nog steeds een bakkerij afdeling.
Sowieso vind ik Duitsers geen meesters in het bakken van croissants.quote:Op donderdag 18 augustus 2016 22:37 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En die croissants zijn met boter, niet met margarine, kosten 34 cent en zijn beter dan van de meeste bakkers waar je drie a vier keer zoveel betaald.
De meeste bakkers kunnen geen fatsoenlijke croissant maken hier. Sprak met iemand van de bakkersschool en we kregen het over croissants. Met margarine maken was veel makkelijker zei hij en blijkbaar vinden de docenten dat ook primaquote:Op donderdag 18 augustus 2016 22:37 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En die croissants zijn met boter, niet met margarine, kosten 34 cent en zijn beter dan van de meeste bakkers waar je drie a vier keer zoveel betaald.
Er is geen aldi DE, je hebt Aldi Nord (blauw, zoals in NL) en Aldi Sued (Oranje), Sued is véél beter dan Nord, luxere producten, betere wijnen, afbakautomaat voor brood.quote:Op donderdag 18 augustus 2016 22:05 schreef Zelfscanner het volgende:
Het nieuwe lidl in NL is beter dan DE. Vooral de warme bakker kan DE nog veel van leren.
Aldi in DE vertikt nog steeds een bakkerij afdeling.
Blijft Aldi Nord bewust sober? Zit daar een gedachte achter?quote:Op donderdag 18 augustus 2016 22:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Er is geen aldi DE, je hebt Aldi Nord (blauw, zoals in NL) en Aldi Sued (Oranje), Sued is véél beter dan Nord, luxere producten, betere wijnen, afbakautomaat voor brood.
Het brood is trouwens verdomt goed, beter dan bij het gros van de warme bakkers in NL
Triest niet, dat ze geen enkele liefde voor het vak en mooie producten hebben.quote:Op donderdag 18 augustus 2016 22:39 schreef derLudolf het volgende:
[..]
De meeste bakkers kunnen geen fatsoenlijke croissant maken hier. Sprak met iemand van de bakkersschool en we kregen het over croissants. Met margarine maken was veel makkelijker zei hij en blijkbaar vinden de docenten dat ook prima
Ik heb geen idee wat er achter zit.quote:Op donderdag 18 augustus 2016 22:41 schreef MCH het volgende:
[..]
Blijft Aldi Nord bewust sober? Zit daar een gedachte achter?
Ook in D?quote:Op donderdag 18 augustus 2016 22:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Maar overal waar ik kom is Lidl zwaar aan het expanderen. In 97 opende ze de eerste vestiging in NL en dat zijn er nu meer dan 400. Ze zijn erg goed met GFA,
Ik ben meer dan van de Lidl, vanwege het eerder genoemde groente en fruit. Bij de Aldi zit veel al in plastic enzo, dat vind ik niets. Enige reden dat ik bij de Aldi kom is kippendijfiletquote:Ik ben geen fan van Lidl, vind de producten bij Aldi Sued beter maar zakelijk gezien doet de lidl het erg goed
Ja nogal. Hij keek mij ook aan alsof hij water zag branden toen ik begon over bloem, gist, melk en pindaolie etc toen we het over oliebollen haddenquote:Op donderdag 18 augustus 2016 22:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Triest niet, dat ze geen enkele liefde voor het vak en mooie producten hebben.
Ja, kom nog wel eens bij Lidl, in Kalkar bijvoorbeeld hebben ze een erg ruime, mooie vestiging.quote:
Je hebt het over Aldi NL, ja, daar heb je nog veel erg veel achenebbis vestigingen.quote:Ik ben meer dan van de Lidl, vanwege het eerder genoemde groente en fruit. Bij de Aldi zit veel al in plastic enzo, dat vind ik niets. Enige reden dat ik bij de Aldi kom is kippendijfilet
Dan kan je toch janken, of niet dan?quote:Op donderdag 18 augustus 2016 22:45 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Ja nogal. Hij keek mij ook aan alsof hij water zag branden toen ik begon over bloem, gist, melk en pindaolie etc toen we het over oliebollen hadden"daar heb je toch mix voor?"
Lidl maakt steeds meer producten zelf. Nou ja, Schwarz dan. Dit doen ze om dat de no-name producten onder steeds meer prijsdruk kwaliteit inleveren. Daarnaast om de ingredienten te kunnen controleren (bewuster) en natuurlijk om die marge ook nog te verdienen. De producten die lidl nu al zelf maakt, daar kan aldi niet aan tippen.quote:Op donderdag 18 augustus 2016 22:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Maar overal waar ik kom is Lidl zwaar aan het expanderen. In 97 opende ze de eerste vestiging in NL en dat zijn er nu meer dan 400. Ze zijn erg goed met GFA, en hun marktaandeel is duidelijk groter dan Aldi.
Ze doen dit in UK, in Oosteuropa, overal. Keihard groeien en allemaal in privebezit.
De Albrecht familie, eigenaren van de Aldi zijn rijk, maar ook intern aan het strijden om de erfenis.
Ik ben geen fan van Lidl, vind de producten bij Aldi Sued beter maar zakelijk gezien doet de lidl het erg goed
Schwarz maakt producten zelf? Das nieuw voor mij, weet je wat ze zelf maken?quote:Op donderdag 18 augustus 2016 22:51 schreef XL het volgende:
[..]
Lidl maakt steeds meer producten zelf. Nou ja, Schwarz dan. Dit doen ze om dat de no-name producten onder steeds meer prijsdruk kwaliteit inleveren. Daarnaast om de ingredienten te kunnen controleren (bewuster) en natuurlijk om die marge ook nog te verdienen. De producten die lidl nu al zelf maakt, daar kan aldi niet aan tippen.
Bijvoorbeeld chocolade uit ubach palenberg, binnenkort ook ijs vanuit die locatie.quote:Op donderdag 18 augustus 2016 22:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Schwarz maakt producten zelf? Das nieuw voor mij, weet je wat ze zelf maken?
Ja gvd, die handelingen stellen toch niks voor. Zeker niet als het je beroep is...quote:Op donderdag 18 augustus 2016 22:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dan kan je toch janken, of niet dan?
De holding van lidl/kauflandquote:Op donderdag 18 augustus 2016 23:01 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Ja gvd, die handelingen stellen toch niks voor. Zeker niet als het je beroep is...
Wie of wat is Schwarz dan?
Tja, ze zijn groot genoeg, kennen hun vraag, Schwarz is meer dan alleen Lidl, ook Kaufland. de chocolade van AldiSued is trouwens echt goedquote:Op donderdag 18 augustus 2016 23:00 schreef XL het volgende:
[..]
Bijvoorbeeld chocolade uit ubach palenberg, binnenkort ook ijs vanuit die locatie.
Begrijp uit dat artikel dat het vooral om zekerheid van levering gaat.quote:Op donderdag 18 augustus 2016 23:00 schreef XL het volgende:
[..]
Bijvoorbeeld chocolade uit ubach palenberg, binnenkort ook ijs vanuit die locatie.
http://www.wiwo.de/untern(...)sorger/12239862.html
De Bakker Barts enzo?quote:Op donderdag 18 augustus 2016 23:06 schreef bluemoon23 het volgende:
Heel veel "ambachtelijk warme bakkers" in NL halen de ingredienten voor hun standaard spul kant en klaar uit een silo...
Aha.In D is Kaufland vooral de grote zaken of niet? In BG heb je (althans 8 jaar geleden) alleen maar Kaufland geen Lidlquote:
Ga eens bij een groothandel kijken en herken de ambachtelijke spullen van je warme bakker.quote:Op donderdag 18 augustus 2016 23:06 schreef bluemoon23 het volgende:
Heel veel "ambachtelijk warme bakkers" in NL halen de ingredienten voor hun standaard spul kant en klaar uit een silo...
Dat is niet meer zo sterk zo. Dat was vooral toen de rente hoger stond, aan de andere kant waren die betaaltermijnen en betaalstrategie ook de reden van slechte leveringen. Ze maken ook winst op producten. De zekerheid van levering speelt een rol, maar die andere punten spelen ook en volgens velen nog meer.quote:Op donderdag 18 augustus 2016 23:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Begrijp uit dat artikel dat het vooral om zekerheid van levering gaat.
WinstMarge bestaat bij aldi en lidl trouwens niet, veel producten verkopen ze zonder marge. De truuk is dat ze een langere betalingstermijn hebben dan de snelheid waarmee ze verkopen.
Ze kopen een ijsje in voor 40 cent, hebben hun overhead, zeg tien cent voor winkel, personeel en andere kosten. Ze verkopen het ijsje voor 50 cent maar verdienen dan niets.
Waarom doen ze dat?
Simpel, ze betalen de leverancier 90 dagen na levering, maar verkopen het binnen, laten we zeggen 10 dagen. Ze hebben dan 80 dagen waarin ze met dat geld kunnen spelen.
In Nederland: Jaquote:Op donderdag 18 augustus 2016 23:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ga eens bij een groothandel kijken en herken de ambachtelijke spullen van je warme bakker.
Die hebben we hier in Goch en omgeving ookquote:Op donderdag 18 augustus 2016 22:32 schreef MCH het volgende:
In Beieren zag ik een Aldi waar ze een soort broodautomaat hadden. Je drukt op een knop en er komt een brood(je) uit. Croissants kwamen in een bakje evenals warme pizzasnacks.
Klopt. Daar kan die van de Lidl niet aan tippen.quote:Op donderdag 18 augustus 2016 23:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Tja, ze zijn groot genoeg, kennen hun vraag, Schwarz is meer dan alleen Lidl, ook Kaufland. de chocolade van AldiSued is trouwens echt goed
Vlees en kip zijn bij Aldi Nord en Sued, Lidl, Penny en Netto (de Duitse discounters) idd meestal een teleurstelling, vreemd genoeg is de scharrelkip van Aldi NL en het Gehakt daar weer erg goed.quote:Op vrijdag 19 augustus 2016 08:55 schreef Tinkepink het volgende:
[..]
Klopt. Daar kan die van de Lidl niet aan tippen.
Vlees en kip zijn bij beiden minder geworden. Dat halen we tegenwoordig bij de slagerij van de Edeka. Vlees van Rewe blijft hier ook wat achter in kwaliteit. Is wel nog steeds beter dan in Nederlands. Heb laatst weer eens iets bij de AH en de Bas gekocht, maar dat doe ik niet meer. Totdat ik een goede slager heb gevonden eet ik in NL vega
https://www.aldi-sued.de/de/sortiment/eigenmarken/moser-roth/quote:Op vrijdag 19 augustus 2016 09:55 schreef XL het volgende:
Welke chocolade is dat van Aldi Süd, dan ga ik testen. Let ook op dat je bij Lidl de juiste koopt. Ik zal als ik weer eens bij lidl ben ook opletten dat ik jullie het juiste advies geef.
Ga eens naar een ander Lidl DE filiaal. Ik heb totaal andere ervaringen.quote:Op vrijdag 19 augustus 2016 00:05 schreef Zelfscanner het volgende:
Even terug. Ik had het over de aldi sued. Die hebben een broodautomaat staan. Geen idee wat daarachter zit, maar het haalt natuurlijk in geen 10x de bakkerij van de lidl. Waar je ziet dat alles in de oven zit, zelf de juiste kan scheppen e.c.t. Bij de aldi moet je maar kijken wat er uit valt.
Vergelijking lidl DE en NL:
In Duitsland staat het tegen de muur, is het assortiment eigenlijk wel om te huilen en de prijzen liggen iets hoger dan NL. (Uitgaand van Kleve)
Eindeloze discussie natuurlijk dit
Oh die ken ik, dat is ok. Vooral de 70%, de gewone is wat anoniem. Misschien omdat ik meer van dikke stukken chocolade houdt en niet van die dunne reepjes. Bij Lidl heb je 70% van Fairglobe ofzo, die is minstens zo goed. Wellicht beter. Is alleen nog niet van het eigenmerk van Schwarz, die hebben nog maar een paar repen en ze maken eerst de meestverkopende, alvorens ze op het specialisten werk van 70+% overstappen.quote:Op vrijdag 19 augustus 2016 10:09 schreef Rewimo het volgende:
[..]
https://www.aldi-sued.de/de/sortiment/eigenmarken/moser-roth/
Vrees dat het bij slagers al net zo is.quote:Op donderdag 18 augustus 2016 23:01 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Ja gvd, die handelingen stellen toch niks voor. Zeker niet als het je beroep is..
Ongelofelijk nietwaar. Echt, prutsers zijn het met wegen. Ze letten totaal niet op de maatschappelijke kosten.quote:Op vrijdag 19 augustus 2016 19:34 schreef z80 het volgende:
Dienstmededeling!!
Vermijd Emmerich am Rhein vanaf maandag voor 3 maanden.
NRW Straßen gaat aan een brug hobbyen en gooit voor 3 maanden de grote doorgaande weg dicht.
Omrijden is met een grote lus duur veel te smalle wegen met kruisingen en verkeerslichten stoplichten.
quote:Op vrijdag 19 augustus 2016 19:34 schreef z80 het volgende:
Dienstmededeling!!
Vermijd Emmerich am Rhein vanaf maandag voor 3 maanden.
NRW Straßen gaat aan een brug hobbyen en gooit voor 3 maanden de grote doorgaande weg dicht.
Omrijden is met een grote lus duur veel te smalle wegen met kruisingen en verkeerslichten stoplichten.
Kijk voor de gein eens wat ze dit weekend op de a1 doen!quote:Op vrijdag 19 augustus 2016 23:55 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Een brug? In Nederland doen ze dat in 3 weekenden waarschijnlijk.
dat bedoel ik.quote:Op zaterdag 20 augustus 2016 00:28 schreef XL het volgende:
[..]
Kijk voor de gein eens wat ze dit weekend op de a1 doen!
niet gelezen. Enige wat ik weet over bruggen in D is dat er op de brug bij Kassel een snelheidsbeperkingen is met flitserquote:Op zaterdag 20 augustus 2016 00:40 schreef bluemoon23 het volgende:
Over de bruggen in Duitsland https://www.wegenforum.nl/viewtopic.php?f=14&t=19792&start=60
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |