Waarom?quote:Op woensdag 18 mei 2016 23:22 schreef Woods het volgende:
Dit is zon rare vrouw. Bij haar haar moet ik aan honden denken
Ziet er onverzorgd uit. Niet gekniptquote:
En wat heeft dat met honden te maken?quote:
quote:In Groot-Brittannië zijn voor het eerst meer dan een half miljoen veganisten. Dat is een stijging van ruim 350 procent ten opzichte van 2006.
Dat blijkt uit een studie van onderzoeksbureau Ipsos MORI. De stijging wordt voor een deel verklaard door mensen die buiten ethische afwegingen ook kiezen voor een plantaardig dieet om gezondheidsredenen.
Groot-Brittannië telt ook bijna 1,7 miljoen vegetariërs. Dat zijn mensen die wel zuivel en eieren consumeren, maar geen vlees of vis.
Wat een nonsens. Verdiep je er eens wat beter in? Kankerverwekkend? Ja, als je 9 kilo rood rundvlees per maand eet.quote:Op donderdag 19 mei 2016 07:06 schreef Woods het volgende:
Je bent een rund als je anno 2016 nog....
Stoppen met vlees heeft voor mij 3 positieve pijlers; het dier wordt misbruikt, ik word er zelf beter van(vlees is kankerverwekkend) en anno nu is vlees achterhaald, vitamimes en mineralen haal ik elders in ruimere mate.
Oke Hans. Nochtans bepaal ik zelf of ik wel of geen vlees eet.quote:Op donderdag 19 mei 2016 12:18 schreef golfer het volgende:
[..]
Wat een nonsens. Verdiep je er eens wat beter in? Kankerverwekkend? Ja, als je 9 kilo rood rundvlees per maand eet.
Daar was deze week nog een informatief programma over:
CUL / [CUL TV] Broodje gezond
Dat lijkt mij vrij normaal, dat je dat zelf bepaalt. Niemand dwingt je ergens toe. Hoe zat het nou verder met die honden?quote:Op donderdag 19 mei 2016 15:29 schreef Woods het volgende:
Nochtans bepaal ik zelf of ik wel of geen vlees eet.
Maar wel die vuige vleeseters blijven aanspreken op hun wanstaltige gedrag hè?!quote:Op donderdag 19 mei 2016 15:29 schreef Woods het volgende:
[..]
Oke Hans. Nochtans bepaal ik zelf of ik wel of geen vlees eet.
Nop. Het zal mij aan mn reet jeuken of je jezelf wilt doodeten.quote:Op donderdag 19 mei 2016 16:32 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
[..]
Maar wel die vuige vleeseters blijven aanspreken op hun wanstaltige gedrag hè?!
Ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken *ril*quote:Op donderdag 19 mei 2016 21:47 schreef -0- het volgende:
Die reactie van die psycholoog toen ze zei een broodje filet americain gehaald te hebben bij een tankstation.
Aso?? Jammer dat dat er dan weer tussen moet.quote:Op donderdag 19 mei 2016 22:48 schreef Woods het volgende:
Opzich prima dat ze in zee ging met die dikke aso slager welke zijn koeien laat lopen maar deze dieren groeien op louter om het weer dood te maken om het op te peuzelen.
Nou en? Jouw probleem.quote:Op donderdag 19 mei 2016 22:58 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Aso?? Jammer dat dat er dan weer tussen moet.
je mag natuurlijk je mening hebben over vlees eten maar dit soort termen er doorheen gooien zorgt er niet voor dat mensen je serieus nemen.
Dit precies en ik begreep ook precies die conclusie er uit. En deze conclusie heb ik een paar jaar geleden ook voor mezelf getrokken, ik vond t wel tof dat zet daar uiteindelijk op uit kwam.quote:Op donderdag 19 mei 2016 23:23 schreef FANN het volgende:
Ik vond het een goed programmamensen laten nadenken waar hun stukje vlees nou eigenlijk
vandaan komt en dat kind zó opvoeden dat ze weet dat vlees niet aan de bomen groeit, maar dat
het eigenlijk heel bijzonder is als je vlees eet, dat er dan ook écht een dier voor doodgemaakt moet
worden, de meeste mensen knallen elke dag hun vlees in de boodschappen kar zonder daar ook maar een seconde over na te denken....
Wat haar eindconclusie nou eigenlijk was is me niet helemaal duidelijk, als ik het goed begrijp eet ze liever 1x per 14 dagen een stukje écht goed vlees van een dier dat een goed leven heeft gehad en op een humane manier geslacht is.
Dat is oké toch?
Als iedere vleeseter zo zou denken zou dat een stuk schelen en de Bio Industrie zou dan ook
niet hoeven te bestaan.
ik ookquote:Op donderdag 19 mei 2016 23:30 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Dit precies en ik begreep ook precies die conclusie er uit. En deze conclusie heb ik een paar jaar geleden ook voor mezelf getrokken, ik vond t wel tof dat zet daar uiteindelijk op uit kwam.
Dat de eieren een goed leven hebben gehad?quote:Op donderdag 19 mei 2016 23:31 schreef GS-Raw het volgende:
Onze filosofie is dat vlees eten prima is maar dat je op zijn minst kan zorgen dat het beestje een goed leven heeft gehad. Zelfde geldt voor eieren etc.
Volgens mij niet hoor. Dat heb ik haar niet horen zeggen.quote:Op donderdag 19 mei 2016 23:23 schreef FANN het volgende:
Wat haar eindconclusie nou eigenlijk was is me niet helemaal duidelijk, als ik het goed begrijp eet ze liever 1x per 14 dagen een stukje écht goed vlees van een dier dat een goed leven heeft gehad en op een humane manier geslacht is.
Wat dacht jij dat de conclusie was dan? Ik had niet in de gaten dat het toch nog verschillend te interpreteren was.quote:Op vrijdag 20 mei 2016 00:24 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Volgens mij niet hoor. Dat heb ik haar niet horen zeggen.
Die link is er natuurlijk al eeuwen, maar was ook al gelegd met dat onderzoek, al moet ik zeggen dat er smakelijke foodporn werd vergeleken met onsmakelijke porno.quote:Op vrijdag 20 mei 2016 09:21 schreef Tem het volgende:
Vond het maar een beetje vaag zo nu en dan. Dat half geile gedoe met die kok. Soort vleesfetisj bijna.
Ik vond dat ze ontzettend leuk met haar omgingen, en met de koeien, ook geen machocultuurtje rond het doden van een dier. Amsterdammers zijn vaak zo bekrompen dat ze het zelf niet eens door hebben, het Gelderse platteland is bezaaid met dorpen vol ruimdenkende mensen.quote:Die slagers waren wel bazen overigenswel mooi dat ze aangaf dat die gasten veel meer open minded waren dan al haar vrienden en kennissen bij elkaar.
Ja dit bedoelde ik dus met een soort vleescomplex.quote:Op vrijdag 20 mei 2016 09:21 schreef Tem het volgende:
Vond het maar een beetje vaag zo nu en dan. Dat half geile gedoe met die kok. Soort vleesfetisj bijna.
Die slagers waren wel bazen overigenswel mooi dat ze aangaf dat die gasten veel meer open minded waren dan al haar vrienden en kennissen bij elkaar.
Het probleem is, ik heb alleen het laatste kwartier of zo gezien. En het was Joris Bijdendijk die haar zei "als je eens in de 2 weken een goed stuk vlees eet, dan mag dat toch best?". En ik meende haar te zien denken "ja, eens per twee weken, dat zou al heel knap zijn, maar dat trek ik niet, ik wil minstens vijf keer per week vlees." Of zoiets.quote:Op vrijdag 20 mei 2016 09:44 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Wat dacht jij dat de conclusie was dan? Ik had niet in de gaten dat het toch nog verschillend te interpreteren was.
Misschien volgende keer toch eens een programma helemaal bekijken zonder je eigen (voor)oordelen er meteen op te projecteren?quote:Op vrijdag 20 mei 2016 11:58 schreef RobinOok het volgende:
Het probleem is, ik heb alleen het laatste kwartier of zo gezien. En het was Joris Bijdendijk die haar zei "als je eens in de 2 weken een goed stuk vlees eet, dan mag dat toch best?". En ik meende haar te zien denken "ja, eens per twee weken, dat zou al heel knap zijn, maar dat trek ik niet, ik wil minstens vijf keer per week vlees." Of zoiets.
En ik interpreteerde de laatste beelden zo dat ze in huize Marijn gewoon nog elke dag een balletje gehakt eten. ;-)
Maar goed, dat iswaarschijnlijk wat ik wil zien.
Dat schreef je niet in eerste instantie.quote:Op vrijdag 20 mei 2016 14:28 schreef RobinOok het volgende:
Alsof je mijn oordeel/mening dan wel zou accepteren.
Ik zeg het er toch godverdomme gewoon bij?
Oké, het is al weerlegt zie ik, maar als je alleen dat deel gezien hebt heb je inderdaad een heleboel gemist.quote:Op vrijdag 20 mei 2016 14:28 schreef RobinOok het volgende:
Alsof je mijn oordeel/mening dan wel zou accepteren.
Ik zeg het er toch godverdomme gewoon bij?
Het leek meer op een slagerscomplexquote:Op vrijdag 20 mei 2016 11:45 schreef Chai het volgende:
[..]
Ja dit bedoelde ik dus met een soort vleescomplex.
Wat is er erg aan een beetje hypocriet zijn? Daar was Marijn ook zo vreselijk bang voor leek het.quote:Op vrijdag 20 mei 2016 14:51 schreef FANN het volgende:
[..]
Oké, het is al weerlegt zie ik, maar als je alleen dat deel gezien hebt heb je inderdaad een heleboel gemist.
Ik denk zomaar dat een heleboel mensen het liever zó hadden gezien hoor, ook dat dat kind
dat éérste stukje vlees dat ze kreeg zo lekker vond dat ze de rest van het eten niet eens meer
hoefde, ik vind het vrij logisch omdat een gehaktbal voor een peuter al een aardige hap is
en als je dat normaal gesproken niet bij je eten krijgt zit zo'n klein maagje al aardig vol natuurlijk.
En goed vlees zo af en toe is ook gewoon lekker, maar als ik daar een koe voor in de ogen moet kijken en door de kop schieten zou ik tóch overslaandan ben ik dus best wel hypocriet want ik eet zéker een paar keer per jaar biologische spekjes door mijn stamppot, omdat ik die Vega dingen niet te hachelen vind, dus eigenlijk zou ik dat niet meer moeten doen. Want tja een varkentje mot
ook dood voordat je er spekkies van kan maken.
Maar ik denk dat héél veel vleeseters niet zo moedig zouden zijn als Marijn en gewoon zo'n koe zouden gaan staan uitbenen, waarschijnlijk zaten er een heleboel vleeseter gadverdamme te
roepen voor de TV
Ja, is nooit leuk om van jezelf te moeten zeggen natuurlijk, maar zo voelt het dan wel...quote:Op vrijdag 20 mei 2016 14:59 schreef Chai het volgende:
[..]
Wat is er erg aan een beetje hypocriet zijn? Daar was Marijn ook zo vreselijk bang voor leek het.
Zeker, ik twijfelde nog even of ze daadwerkelijk zelf die koe zou doden. Mooi ook hoe die kerel het bracht; "We gaan het zo gewoon nog een keer proberen en lukt het niet, niets aan de hand. Gaan we naar de kantine een bak koffie drinken." Mooie vent ook trouwens, gelijk in het begin mopperen dat hij maar 1700 gram in 2 weken was afgevallen en zijn vrouw 3 kilo in een weekquote:Op vrijdag 20 mei 2016 11:39 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Die link is er natuurlijk al eeuwen, maar was ook al gelegd met dat onderzoek, al moet ik zeggen dat er smakelijke foodporn werd vergeleken met onsmakelijke porno.
[..]
Ik vond dat ze ontzettend leuk met haar omgingen, en met de koeien, ook geen machocultuurtje rond het doden van een dier. Amsterdammers zijn vaak zo bekrompen dat ze het zelf niet eens door hebben, het Gelderse platteland is bezaaid met dorpen vol ruimdenkende mensen.
Ik vond het ook best stoer van haar, ik heb zelf altijd het idee dat het iets wat veel makkelijker gaat als je ermee opgegroeid bent. Mijn pa ging als kind altijd kijken als er ergens in het dorp een varken aan een ladder werd gehangen, dan wordt je daar ongevoelig voor. Ik zelf heb niet zo'n jeugd gehad, en dan zou ik vrij snel tegen de walging aan zitten, waarschijnlijk helemaal met de geuren erbij.
Ja dat zie je in Amsterdam ook niet, dat als je een 50plusser vraagt hoe het gaat dat er dan meteen de diagnose van de dokter volgt. Voor die kerel was het natuurlijk anders dan normaal om iemand in te werken die nog niet wist of ze het wel vol zou houden, en dan nog zo'n stads miepje ook, maar je kon wel merken dat het zijn/hun natuurlijke manier van doen was.quote:Op vrijdag 20 mei 2016 15:46 schreef Tem het volgende:
[..]
Zeker, ik twijfelde nog even of ze daadwerkelijk zelf die koe zou doden. Mooi ook hoe die kerel het bracht; "We gaan het zo gewoon nog een keer proberen en lukt het niet, niets aan de hand. Gaan we naar de kantine een bak koffie drinken." Mooie vent ook trouwens, gelijk in het begin mopperen dat hij maar 1700 gram in 2 weken was afgevallen en zijn vrouw 3 kilo in een week
Ik zou het niet de meeste evenwichtige docu die ik ooit gezien heb willen noemen, maar wel origineel van opzet met toch wel bijzondere interactie met de slachter en in mindere mate de kok. Een paar momenten die het m.i. toch een pareltje maken.quote:Was een bijzondere documentaire omdat het net even anders was dan de gemiddelde documentaire. Ik vond het daardoor wel een geslaagd project al boeide mij dat verhaal over het gekweekte vlees wat minder.
Afijn. Nu helemaal gezien en ik interpreteer het nog enigzins hetzelfde, maar dan zonder het woordje nog. Geloof wel dat ze vaker dan 1 keer per twee weken vlees eten.quote:Op vrijdag 20 mei 2016 11:58 schreef RobinOok het volgende:
[..]
ik interpreteerde de laatste beelden zo dat ze in huize Marijn gewoon nog elke dag een balletje gehakt eten. ;-)
Ik heb de aftertalk gekeken en daarin zegt ze thuis eigenlijk nooit meer vlees te eten maar alleen nog buiten de deurquote:Op dinsdag 24 mei 2016 23:07 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Afijn. Nu helemaal gezien en ik interpreteer het nog enigzins hetzelfde, maar dan zonder het woordje nog. Geloof wel dat ze vaker dan 1 keer per twee weken vlees eten.
En verder vond ik het een erg goede docu. Ik vond Marijn altijd een beetje een stom wijf in Keuringsdienst van Waarde, maar voor deze docu krijgt ze een 10. Goed gemaakt, begin, eind, tussen, knipoog en dat ze die koe heeft geschoten, petje af.
ik weet dat je dat wel wil, maar dat zit er niet in hoorquote:Op donderdag 19 mei 2016 06:47 schreef FANN het volgende:
Straks worden Vegetariërs nog hip![]()
http://www.nu.nl/eten-en-(...)joen-veganisten.html
Je hoeft van mij ook geen vegetariër te worden hoorquote:Op donderdag 26 mei 2016 15:35 schreef GewoneMan het volgende:
[..]
ik weet dat je dat wel wil, maar dat zit er niet in hoorhet zal misschien licht stijgen en er zullen meer mensen wat bewuster omgaan met vlees (beter leven vlees kopen enzo) ik ben daar zelf 1 van ben namelijk tegen nodeloos lijden van dieren, maar erg VOOR vlees eten. wel koop ik vaker vlees met beter merk keurmerk ookal is dat iets duurder
Als je elke dag buiten de deur iets met vlees haalt is het alsnog veel vind ik.quote:Op woensdag 25 mei 2016 07:55 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Ik heb de aftertalk gekeken en daarin zegt ze thuis eigenlijk nooit meer vlees te eten maar alleen nog buiten de deur![]()
Hebben we zonder interpretatie toch een antwoord. Ik haalde dat er ook niet uit maar ze is toch strikter geworden als het leek
Herkende in haar relatie met vlees mijn eigen relatie met tabak. Enkel mis ik een jeugdtrauma dat bestaat uit een gezin die enkel en alleen bio dynamisch geteelde kruiden rookte of zo.quote:Op vrijdag 20 mei 2016 08:34 schreef Chai het volgende:
Ik vond het lijken alsof ze een of ander vleescomplex had.
Ik zie dat ik de documentaire dus niet hoef te bekijken.quote:Op vrijdag 27 mei 2016 07:22 schreef zeer het volgende:
Vond het een matige documentaire omdat 'ie eigenlijk gericht is op de vraag 'waarom heb ik zo'n enorme afhankelijkheidsrelatie met vlees?' en dat 'ie uiteindelijk niet beantwoord wordt. Ze verzint 101 reden waarom ze die vraag niet hoeft te beantwoorden; 'ik wil niet stoppen maar gewoon minderen', 'als ik een dier door kan maken hoef ik me er geen zorgen over te maken' en 'als ik mijn kind vlees laat eten is de hypocratie er af'. En dat terwijl ze zich dus al d'r hele leven schuldig voelt over het eten van vlees en nota bene háár eigen kind geen vlees laat eten omdat ze dit naar eigen zeggen gewoon niet goed vind.
Ik snap werkelijk niet dat je zo ver gaat om niet bij de kern van het verhaal te hoeven komen. Die psycholoog had ook een doortastendheid van 0,0.
En dat je je zelf op zo'n "erotische" wijze in beeld laat brengen i.c.m. vlees waarvan je in de eerste instantie zegt dat het staat voor pijn en dood is helemaal_________________________________________________________!
waarom zou het doden van een dier in één keer wel ethisch en moreel zijn als je het zelf kunt doden?quote:Op vrijdag 27 mei 2016 14:08 schreef Teslynd het volgende:
[..]
Ik zie dat ik de documentaire dus niet hoef te bekijken.
Dier doden is niet genoeg. Je moet hem panklaar kunnen maken, als je op de dood-maken-toer gaat. Bovendien is de runderslachterij een van de nettere. Ze had het eten van kippenvees van pluimveehouderij tot winkel moeten volgen.
Onlangs las ik een artikel over de slager die 3 varkens heeft en daarmee ook door het dorp banjert, ze zijn redelijk volgzaam en door de manier waarop ze gehouden worden, niet hysterisch en/of agressief. Ja, als ze op gewicht zijn, worden ze geslacht. Het zijn varkens die een prettig leven leiden, ondanks het doel waarvoor ze geteeld zijn. Daar heb je meer aan dan zweverig, hyprocritisch gedoe.
Misschien dat je toch maar even moet gaan kijken, want je blaat onzin uit zonder te weten waarover je praat.quote:Op vrijdag 27 mei 2016 14:08 schreef Teslynd het volgende:
Ik zie dat ik de documentaire dus niet hoef te bekijken.
Dier doden is niet genoeg. Je moet hem panklaar kunnen maken, als je op de dood-maken-toer gaat.
Alleen als je het netjes doet en het dier (vrijwel) geheel verwerkt. Dus niet zoals bij nertsen schijnt te gebeuren alleen de pels afstropen en de rest weggooien.quote:Op vrijdag 27 mei 2016 17:00 schreef zeer het volgende:
[..]
waarom zou het doden van een dier in één keer wel ethisch en moreel zijn als je het zelf kunt doden?![]()
Jij eet nertsen?quote:Op vrijdag 27 mei 2016 22:20 schreef Teslynd het volgende:
Alleen als je het netjes doet en het dier (vrijwel) geheel verwerkt. Dus niet zoals bij nertsen schijnt te gebeuren alleen de pels afstropen en de rest weggooien.
Dat niet, maar als je een dier zelf niet kunt doden dan sta je er moreel waarschijnlijk niet achter. Dan ben je een beetje 'ignorant' (kan even niet op het woord komen) bezig als je ondertussen wel vlees blijft eten.quote:Op vrijdag 27 mei 2016 17:00 schreef zeer het volgende:
[..]
waarom zou het doden van een dier in één keer wel ethisch en moreel zijn als je het zelf kunt doden?
Ik denk dat dinges het een beetje raar formuleerde. Ik denk dat ie bedoelde "waarom zou het doden van een dier wel ethisch en moreel zijn als je het zelf kunt doden?"quote:Op vrijdag 27 mei 2016 22:20 schreef Teslynd het volgende:
[..]
Alleen als je het netjes doet en het dier (vrijwel) geheel verwerkt. Dus niet zoals bij nertsen schijnt te gebeuren alleen de pels afstropen en de rest weggooien.
Ik begrijp je wel hoor, in 1x betekende hier een soort opeens: als je het zelf eigenhandig doet, is het opeens wel goed? Ik vind dat ook een onzin-argument. We leven in een maatschappij/wereld waarin de taken verdeeld zijn. Het is niet meer dan een doordenkprikkel om te praten over zelf slachten & panklaar maken, hoe kijk je er dan tegenaan? Er zijn zoveel mensen die meegemaakt hebben dat het gebruikelijk was om een varken te houden en dat in het najaar te slachten. Ze stonden er gewoon bij te kijken en wisten waar het vlees vandaan kwam. Ik heb nog karkassen bij de slager in de winkel zien hangen. Kinderen van nu kunnen bij de polier de herkenbare kippen aan het spit zien. Iedereen kan weten waar het vlees op het bord vandaan komt.quote:Op vrijdag 27 mei 2016 22:37 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik denk dat dinges het een beetje raar formuleerde. Ik denk dat ie bedoelde "waarom zou het doden van een dier wel ethisch en moreel zijn als je het zelf kunt doden?"
Dus minus de "in één keer".
Maar waarom wil je vlees eten?quote:Op vrijdag 27 mei 2016 22:35 schreef -Strawberry- het volgende:
[..]
Dat niet, maar als je een dier zelf niet kunt doden dan sta je er moreel waarschijnlijk niet achter. Dan ben je een beetje 'ignorant' (kan even niet op het woord komen) bezig als je ondertussen wel vlees blijft eten.
Ik hou vak gemak. Heb mezelf vaak geconfronteerd met het leed en dan was ik even veganist of vegetariërs, maar dat hield ik nooit vol zonder mezelf telkens weer te confronteren. Het vlees op je bord is zo losgekoppeld van het leed. Misschien is dat slecht, maar het is nou eenmaal zo. Een filmpje gaat daar bij mij niet blijvend iets aan veranderen. Tenzij mijn familie of vriend ineens veganistisch zouden worden; dan zou ik best meedoen.
Als ik mijn eigen vlees zou moeten doden zou ik vandaag nog vegetarier zijn. Dat maakt het wel een beetje dubbel.
oh okayquote:Op vrijdag 27 mei 2016 22:37 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik denk dat dinges het een beetje raar formuleerde.
Ik vind het gewoon een kul argumentatie dat iets ethisch wordt als je het zelf kunt uitvoeren. Het enige wat bewezen is in de documentaire is dat zij terwijl ze morele, ethische en what not bezwaren heeft tegen vlees consumeren en ondanks dat een dier dood om zo niet de hoeven te zoeken naar antwoord op die ene vraag die ze zichzelf stelde.quote:Op vrijdag 27 mei 2016 23:09 schreef Teslynd het volgende:
[..]
Ik begrijp je wel hoor, in 1x betekende hier een soort opeens: als je het zelf eigenhandig doet, is het opeens wel goed? Ik vind dat ook een onzin-argument. We leven in een maatschappij/wereld waarin de taken verdeeld zijn. Het is niet meer dan een doordenkprikkel om te praten over zelf slachten & panklaar maken, hoe kijk je er dan tegenaan? Er zijn zoveel mensen die meegemaakt hebben dat het gebruikelijk was om een varken te houden en dat in het najaar te slachten. Ze stonden er gewoon bij te kijken en wisten waar het vlees vandaan kwam. Ik heb nog karkassen bij de slager in de winkel zien hangen. Kinderen van nu kunnen bij de polier de herkenbare kippen aan het spit zien. Iedereen kan weten waar het vlees op het bord vandaan komt.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |