Desondanks is de goudprijs afgelopen tijd gedaald tot onder de $1200 per ounce.quote:Onrust over referendum: Italianen wisselen euro's voor Zwitsers goud
Steeds meer Italianen wisselen in de aanloop naar het referendum van 4 december hun euro's om voor goud in Zwitserland.
Dat schrijft de Duitse website Wirtschaftswoche. Een filiaal van de edelmetaalhandelaar Pro Aurum in Lugano zegt dat nu bijna 80 procent van de klanten Italianen zijn en 20 procent Zwitsers. Normaal is de verhouding andersom.
De Italiaanse premier Matteo Renzi heeft zijn politieke lot aan het referendum over aanpassingen van de grondwet verbonden, maar de peilingen zijn voor hem niet gunstig. Een nederlaag luidt mogelijk het vertrek van Italië uit de eurozone of zelfs de Europese Unie in.
Overmaken naar Zwitserse rekening
Italianen zien de bui al hangen en halen hun beleggingen weg bij Italiaanse bedrijven en stallen ze in het buitenland. Het geld gaat niet in bundels over de grens, zei Robert Hartmann van Pro Aurum.
Wie meer dan 10.000 euro contanten bij zich heeft moet dat aangeven. Het is nu nog mogelijk geld van een Italiaanse naar een Zwitserse bankrekening over te schrijven en daarvan wordt veel gebruik gemaakt.
Banken Italië wankeler
De positie van Italiaanse banken wordt hierdoor steeds wankeler. De op twee na grootste bank, de Banca Monte dei Paschi di Siena, raakte binnen een jaar tijd 14 procent van de ingelegde tegoeden kwijt.
De bank heeft voor 28 miljard euro aan slechte leningen in de boeken staan en moet voor het einde van het jaar 5 miljard aan nieuw kapitaal aantrekken.
omdat de rente stijgt in de USAquote:Op zaterdag 26 november 2016 17:50 schreef Digi2 het volgende:
[..]
Desondanks is de goudprijs afgelopen tijd gedaald tot onder de $1200 per ounce.
Die is nog niet gestegen, maar dat verwacht men.quote:Op zaterdag 26 november 2016 17:51 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
omdat de rente stijgt in de USA
Als er er al niet binnen die tijd een recessie optreed en de Fed opnieuw tot renteverlagingen en QE overgaat. Hierover heeft Yellen eerder al toespelingen gedaan.quote:Op zaterdag 26 november 2016 18:24 schreef TheoddDutchGuy het volgende:
[..]
Die is nog niet gestegen, maar dat verwacht men.
Zal wel weer een token van 0.25% door de FED.
Dan weer 2 jaar lang hetzelfde houden.
http://www.telegraaf.nl/d(...)passen_omhoog__.htmlquote:Op zaterdag 26 november 2016 18:24 schreef TheoddDutchGuy het volgende:
[..]
Die is nog niet gestegen, maar dat verwacht men.
Zal wel weer een token van 0.25% door de FED.
Dan weer 2 jaar lang hetzelfde houden.
quote:Hypotheekrente met grote passen omhoog
4 uur geleden
ROTTERDAM - Na de grootbanken vorige week hebben nu ook andere aanbieders, zoals verzekeraars en pensioenfondsen, hun hypotheekrentes verhoogd.
Dat is wel even wat anders he.quote:Op dinsdag 29 november 2016 12:57 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
http://www.telegraaf.nl/d(...)passen_omhoog__.html
[..]
Ik vraag me af hoeveel kijkers nou denken dat dit echt $40,000 gekost heeft..quote:Op dinsdag 29 november 2016 11:39 schreef Blord het volgende:
Hier een leuke video van goud pletten. Sommige mensen doen alles voor clicks.
Of doordat de dollar zo is gedaald moet je ook meer betalen voor goud in dollars en goud is nauwelijks meer waard geworden.quote:Op woensdag 6 september 2017 22:31 schreef Digi2 het volgende:
De goudprijs is ondertussen gestegen tot ruim boven de $1300 per ounce. Vermoedelijk mede door toenemende geopolitieke onrust. Omdat de $ is gedaald in waarde t.o.v. de euro is de waardestijging in euros klein.
In euros gerekend is goud inderdaad nauwelijks meer waard geworden.quote:Op donderdag 7 september 2017 12:37 schreef Wespensteek het volgende:
[..]
Of doordat de dollar zo is gedaald moet je ook meer betalen voor goud in dollars en goud is nauwelijks meer waard geworden.
<kuch>quote:Op donderdag 7 september 2017 12:41 schreef Digi2 het volgende:
In euros gerekend is goud inderdaad nauwelijks meer waard geworden.
Ook de zilverprijs is aanzienlijk gestegen afgelopen tijd. Op dit moment is de prijs voor 1 ounce (31,1 gram) zilver $19,50 Ik ben echter niet van mening dat de centrale banken uitgetoverd zijn. Grote centrale banken zoals de ECB en Fed zijn nog niet overgegaan tot het monetariseren van aandelen zoals de BOJ of SNB. Pensioenfondsen kunnen hierdoor ook op een bailout rekenen aangezien aandelen vaak een belangrijk deel van hun vermogen en rendement uitmaken.quote:Op woensdag 4 september 2019 22:48 schreef dvr het volgende:
[..]
<kuch>
Hehe, er zit weer leven in goud! Ik wil hier toch even markeren dat goud in de afgelopen dagen bijna onopgemerkt een all-time high in euro's van ¤45.000 per kilo neergezet heeft.
m.i. Slechts het begin van een nieuwe bull-run, want de cocktail van recessiedreiging, asset bubbles en schuldenbergen, verdampende pensioenen, instabiele wereldpolitiek en bijna uitgetoverde centrale banken maakt van goud een must-have voor de prudente belegger.
Veel koopkrachtverbetering zit er dit jaar ook niet in vrees ikquote:Op donderdag 5 september 2019 01:42 schreef dvr het volgende:
Dat in Nederland de overheid het vertikt heeft om op zichzelf te bezuinigen en in plaats daarvan de toch al uitgemolken belastingbetaler de duimschroeven heeft aangedraaid, zodat die nu een koopkracht van 0,0 heeft, vind ik een schande en een miskleun (maar het was geheel voorspelbaar zolang de mensen er niet met toortsen en hooivorken op uittrekken).
quote:Door de hoge inflatie verlies je nu 3,1 procent met sparen
De inflatie in Nederland was in augustus 3,1 procent. Bij de huidige spaarrente van ongeveer 0 betekent dat dat je in feite 3,1 procent verliest op je spaarrekening.
Met een spaarrente van zo'n 0,02 procent word je al niet rijk met sparen en sommige banken spelen zelfs met de gedachte om een negatieve spaarrente in te voeren, zodat je mogelijk geen rente krijgt maar moet betalen.
In feite kost sparen je nú al geld. Je moet namelijk ook rekening houden met de inflatie, want die zorgt ervoor dat spullen, zoals een halfje bruin, en diensten, zoals de kapper, duurder worden.
Nu hoor je over beleggingsgoud natuurlijk ook gewoon vermogensbelasting te betalen natuurlijk ;-).quote:Op maandag 9 september 2019 17:21 schreef LXIV het volgende:
Ik was altijd anti goud omdat het niet rendeert. Tegenwoordig met aangewakkerde inflaties, negatieve rentes en exorbitante vermogensbelastingen is behoud van waarde al mooi genoeg!
Dat kloptquote:Op maandag 9 september 2019 17:21 schreef LXIV het volgende:
Ik was altijd anti goud omdat het niet rendeert. Tegenwoordig met aangewakkerde inflaties, negatieve rentes en exorbitante vermogensbelastingen is behoud van waarde al mooi genoeg!
nee haast nietsquote:Op donderdag 7 september 2017 12:41 schreef Digi2 het volgende:
[..]
In euros gerekend is goud inderdaad nauwelijks meer waard geworden.
Dat was een post uit 2017. Sinds 2019 zit de goudprijs weer flink in de lift en bovendien is de euro weggezakt t.o.v. de $. Dat was in 2017 precies andersom. De goudprijs is dus in euros berekend nog meer gestegen dan in $.quote:Op maandag 24 februari 2020 10:07 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
nee haast niets
https://goldprice.org/gold-price-chart.html
[ afbeelding ]
Particulieren zoeken in crisistijd soms vergeefs naar goudstaven en gouden munten voor directe levering. Door de uitval van smelterijen en toeleveranciers als Umicore is goud schaars geworden in Nederland. Levertijden zijn opgelopen.quote:Op dinsdag 24 maart 2020 22:09 schreef falling_away het volgende:
Weet iemand waarom je nergens meer goud of zilver kunt kopen online? Ik moet zeggen dat ik dat een redelijk verontrustend teken vind?
Bedankt, goud is het nieuwe wc papier dus 😉quote:Op dinsdag 24 maart 2020 22:22 schreef Horsemen het volgende:
[..]
Particulieren zien goud als veilige haven. Zij constateren dat de beurzen in de wereld fors verlies hebben gedraaid nu het coronavirus de economie in zijn greep krijgt. Brands: „Er ontstaat echt hysterie bijna, mensen die hoe dan ook nu goud willen hebben. Daardoor lopen de prijzen op.”
twitter:trouw twitterde op dinsdag 24-03-2020 om 16:01:38Klanten moeten hun goud, zilver en platina deze week verkopen. Anders doet ABN Amro dat voor hen. https://t.co/L16fqqypJr reageer retweet
Tja, als je niet afhankelijk van een bank wil zijn moet je het fysiek aanhouden. Uiteraard zijn daar ook voor en nadelen aan verbonden. Overigens waren de ABN AMRO klanten al maanden geleden geïnformeerd over het opheffen van deze rekeningen.quote:Op woensdag 25 maart 2020 00:34 schreef Houtenbeen het volgende:
twitter:trouw twitterde op dinsdag 24-03-2020 om 16:01:38Klanten moeten hun goud, zilver en platina deze week verkopen. Anders doet ABN Amro dat voor hen. https://t.co/L16fqqypJr reageer retweet
Ik vind goud zo vies smaken, maar ja als ik honger heb is het wellicht andersquote:Op vrijdag 19 juni 2020 21:17 schreef GerritGordijnstok het volgende:
Heb al jaren fysiek goud en zilver, en ik kijk niet naar dagkoersen.
Ik heb goud omdat ik het papieren geld al jaren niet meer vertrouw, en als dat op een of andere manier instort, en dat zie ik echt een keer gebeuren over een aantal jaar, dan is goud en zilver het echte geld.
De EU wordt bestuurd door een stel nitwits op gebied van monetair beleid, en is bijna niet te besturen op economisch beleid, dus volgens mij is het een kwestie van tijd!
Ik koop zo nu en dan bij, en houd het in eigen beheer, want banken zijn niet te vetrouwen.
Tja, euro's smaken ook niet zo lekker, net als de meeste andere vermogensbestandsdelen. Toch heb ik er graag veel vanquote:Op maandag 27 juli 2020 16:01 schreef sjorsie1982 het volgende:
[..]
Ik vind goud zo vies smaken, maar ja als ik honger heb is het wellicht anders
niet als het gehele monetarie systeem eraan is.... dan heb ik liever iets te eten....quote:Op maandag 27 juli 2020 17:46 schreef Horsemen het volgende:
[..]
Tja, euro's smaken ook niet zo lekker, net als de meeste andere vermogensbestandsdelen. Toch heb ik er graag veel van
Voor goud kan je altijd ergens een brood kopen of ruilenquote:Op maandag 27 juli 2020 17:47 schreef sjorsie1982 het volgende:
[..]
niet als het gehele monetarie systeem eraan is.... dan heb ik liever iets te eten....
Je denkt dat euro’s waardevaster zijn?quote:Op dinsdag 28 juli 2020 16:01 schreef xaban06 het volgende:
Ik heb fysiek goud en wil het eigenlijk inruilen tegen euro’s, maar er gaat teveel marge van af. Waar kan je fysiek goud het beste inruilen zonder al teveel weg te moeten geven?
Gaat om een paar honderd gram.
Ah zo...ja herken je probleem, Duitsland een optie?quote:Op dinsdag 28 juli 2020 19:25 schreef xaban06 het volgende:
[..]
Nee, ik wil een grote aankoop doen. Betalen in euro’s is makkelijker
Niet all-in hoor, maar het is/was wel mijn enige belegging. Ingestapt in oktober 2008 en daarna stug aangehouden (ook tijdens de dramatische daling in 2011) omdat mijn vrees over de afloop van de schuldencrisis niet veranderd is. Het rendement over die 12 jaar is zo'n 290%, maar de echte vraag is hoeveel averij de euro in de komende jaren gaat oplopen, en of een positie in goud dat verlies zal compenseren.quote:Op dinsdag 28 juli 2020 21:54 schreef Arkai het volgende:
Ik ben wel benieuwd hoe @:dvr er voor staat met zijn goudportefeuille. Die zette destijds vol in op het beleggen in goud. Zou wel leuk zijn als hij weer eens zou posten.
Amsterdamgold zit 2% onder de spotprijs. Anders gewoon op marktplaats zetten. Heb daar in het verleden ook regelmatig zilver gekocht.quote:Op dinsdag 28 juli 2020 16:01 schreef xaban06 het volgende:
Ik heb fysiek goud en wil het eigenlijk inruilen tegen euro’s, maar er gaat teveel marge van af. Waar kan je fysiek goud het beste inruilen zonder al teveel weg te moeten geven?
Gaat om een paar honderd gram.
Dan zijn edelmetalen juist de betaalmiddelen die geaccepteerd worden i.p.v. fiat valuta.quote:Op maandag 27 juli 2020 17:47 schreef sjorsie1982 het volgende:
[..]
niet als het gehele monetarie systeem eraan is.... dan heb ik liever iets te eten....
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |