Aha, lekker verantwoord, voelt goed he?quote:Op zaterdag 23 april 2016 20:07 schreef Tem het volgende:
[..]
Nee, deze. Stond bij de Ekoplaza.
[ afbeelding ]
En jij? iets met citroenen?
ga jij elke dag uit eten?quote:Op zaterdag 23 april 2016 22:53 schreef Iwanius het volgende:
Vandaag:
Lunch:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Figerfood "Vlees"plankje i.c.m.van alles aan drank zodat ik gelijk ook kan acclimatiseren.
Avondhap:
[ afbeelding ]
In repen gesneden 400 gram ossenhaas voor moi met bijbehorende drank
en daarna:
[ afbeelding ]
Sangria o.a. op tafel en uiteraard alvast een verse paffert voor na het eten.
Groninger gespot.quote:Op zondag 24 april 2016 03:11 schreef Amarantha het volgende:
Net bij de snackbar een patat mayo en een eierbal gehad.
ook als je niet brak bent...quote:Op zondag 24 april 2016 13:07 schreef vinnypassy het volgende:
Geroosterd brood, avocado, gepocheerd ei en flink zwarte peper. Super origineel natuurlijk, wel lekker als je brak bent.
Allemaal zelf gemaakt?quote:Op zondag 24 april 2016 00:35 schreef FutureFairytale het volgende:
Avond 'tapas': Bestond uit kaasragoutbroodjes, saucijzenbroodjes, komkommer/romatomaatjes/feta, rundvleesragout met pasteitjes, pizza- focaccia- en stokbrood met aïoli, hollandse dip en kruidenboter, nachos met kaas uit de oven + guacamole en pittige salsa, Indisch gekruide gehaktballetjes en kipspiesjes met satésaus.
Behalve het brood, smeersels en de pasteitjesquote:
quote:Op zondag 24 april 2016 18:20 schreef emmyemmy het volgende:
Nacho's met kaas, ui, tomaat, zelfgemaakte guacamole, jalapenos, pulled chicken, zure room en salsa
Natte hond frieten? Recept?quote:Op zondag 24 april 2016 19:54 schreef RobinOok het volgende:
Een hele dikke entrecote van de Turk. Meestal is die supermals, (bijna verdacht, zo mals) maar vorige keer was ie kuttaai. Dus ik ben een beetje zenuwachtig. We moeten er 2 dagen van eten. (morgen in plakjes als Thaise biefstuksalade)
Maar vandaag dus entrecote met gebakken snijbonen en natte-hond-frieten uit de oven.
Bij de turk gehaald?quote:Op zondag 24 april 2016 20:53 schreef Pietverdriet het volgende:
Geitenbout en geitenribbetjes gebraden in de oven, een saus gemaakt van de aanbaksels op de plaat.
Daarbij brood, rosevalaardappels, gesauteerde courgette, gemengde salade, tzaziki, Ayvar.
Goddelijk lekker zo een geitbokje.
Helaas geen turkse slager hier in de buurt, bestellen bij de Hanos was voor mij eenvoudiger, werd voor mij op bestelling geslacht.quote:Op zondag 24 april 2016 20:58 schreef sirdanilot het volgende:
Vandaag tabouleh gemaakt. Erg lekker.
Heb er wat random kruiden door gedaan van de marokkaanse supermarkt (za3atar en isot biber, die laatste is een geinige turkse gedroogde peper met een heel gekke smaak, en het ziet eruit als zwart nat zand eigenlijk)
[..]
Bij de turk gehaald?
Ovenfrieten kopen, in de oven mieteren, klaar.quote:Op zondag 24 april 2016 20:55 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Natte hond frieten? Recept?
En als hij zo taai als je kut is kun je hem misschien wel stoven.
Taaiheid van rundvlees is meestal het gevolg van te kort rijpen. Goed gerijpt kan je riblappen en sucade als steak eten.quote:Op zondag 24 april 2016 21:06 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ovenfrieten kopen, in de oven mieteren, klaar.
Volgens sommigen smaakt dat naar natte hond, vandaar.
Zo dronken we hier ook jarenlang Grolsch Dubro. (smaakten volgens sommigen naar afwasmiddel)
Als een entrecote taai blijkt ga ik hem de volgende dag niet alsnog stoven.
Maar goed, hij was te doen. Ik snapte alleen de vezelstructuur niet. Heb hem nu heel raar "overlangs" getrancheerd. Op de draad. Maar snap dus niet hoe dat kan. En wat er "mis/anders" is aan een normaal gesneden entrecote. En of het dus wel entrecote was..... Vragen, heel veel vragen....
Bijna wel.Redenen al vele malen uitgelegd.quote:
Wat zijn die redenen dan? Ik heb dat vast een keer gemist.quote:Op zondag 24 april 2016 22:54 schreef Iwanius het volgende:
Bijna wel.Redenen al vele malen uitgelegd.
lekkerquote:Op zondag 24 april 2016 17:45 schreef golfer het volgende:
Wilde spinazie met eendenborst volgens dit recept.
was natte hond friet dan?quote:Op zondag 24 april 2016 19:54 schreef RobinOok het volgende:
Een hele dikke entrecote van de Turk. Meestal is die supermals, (bijna verdacht, zo mals) maar vorige keer was ie kuttaai. Dus ik ben een beetje zenuwachtig. We moeten er 2 dagen van eten. (morgen in plakjes als Thaise biefstuksalade)
Maar vandaag dus entrecote met gebakken snijbonen en natte-hond-frieten uit de oven.
omdat dat zn ding is...genieten van het levenquote:Op zondag 24 april 2016 22:56 schreef Amarantha het volgende:
[..]
Wat zijn die redenen dan? Ik heb dat vast een keer gemist.
Zei Piet ooit. Is ovenfriet. Piet vind dat smaken zoals natte honden ruiken.quote:
Is er een manier waarop je kunt zien of rundvlees goed gerijpt is?quote:Op zondag 24 april 2016 21:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Taaiheid van rundvlees is meestal het gevolg van te kort rijpen. Goed gerijpt kan je riblappen en sucade als steak eten.
Is het wel lekker dan?quote:Op maandag 25 april 2016 10:41 schreef Myraela het volgende:
Speltmout met 2 peren. Ik dacht dat het op havermout zou lijken, maar het lijkt echt helemaal nergens op.
Ja, zoiets. Maar dit is met kaas en spinaziequote:
Wat zijn theeleutjes? Ken tot nu toe alleen koffieleutjes (die speculoos koekjes).quote:
quote:Op maandag 25 april 2016 22:40 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Wat zijn theeleutjes? Ken tot nu toe alleen koffieleutjes (die speculoos koekjes).
quote:
rauwe bloemkool?quote:Op dinsdag 26 april 2016 19:51 schreef Prego het volgende:
[..]
Een Bavaria 8.6
Straks rauwe bloemkool, radijs en wortel met aïoli, een vegetarische hamburger en wat sla.
Dat klinkt goed!quote:Op dinsdag 26 april 2016 20:20 schreef Anne het volgende:
Groene en witte aspergesmet hollandaisesaus, ham, zalm en een gekookt eitje.
En aardappelpuree.
Met wat erop?quote:
2 met spek en stroop, 2 met kaas en kerriepoeder. en 1 met jam.quote:Op dinsdag 26 april 2016 21:42 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Met wat erop?![]()
Ik had een gepofte aardappel met chili-yoghurtsaus, tomaat/komkommer /fetasalade en een kipschnitzel.
Toe chocoladevla.
Wat culinair verantwoord, kaas en kerrie. Klinkt wel ontzettend vies.quote:Op dinsdag 26 april 2016 21:59 schreef Tem het volgende:
[..]
2 met spek en stroop, 2 met kaas en kerriepoeder. en 1 met jam.
Lekker, hèquote:Op dinsdag 26 april 2016 19:51 schreef Prego het volgende:
[..]
Een Bavaria 8.6
Straks rauwe bloemkool, radijs en wortel met aïoli, een vegetarische hamburger en wat sla.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |