de grap is natuurlijk dat wij dat niet eten, dus je creert geen tekort, mensen eten het namelijk nietquote:Op vrijdag 6 mei 2016 21:23 schreef Broomer het volgende:
[..]
Zonder GMOs heb je minder opbrengst van het huidige areaal. Als je dus dezelfde totale opbrengst wil bereiken, zul je meer land moeten gebruiken, hetzij in de VS, hetzij in andere landen. Wat is daar niet logisch aan?
Ik denk overigens niet dat dezelfde opbrengst nodig zal zijn, want de vraag zal wel wat afnemen als het duurder wordt. Maar ik denk wel dat er een meer areaal nodig zal zijn, alleen niet zoveel als ze berekenen. Op termijn misschien wel, bevolking blijft groeien.
je trekt het toch niet in twijfel?quote:Op vrijdag 6 mei 2016 22:53 schreef Broomer het volgende:
[..]
Volgende keer een handgeschreven briefje graag. Dat overtuigt nog meer!
ja en neequote:Op vrijdag 6 mei 2016 22:59 schreef Lambiekje het volgende:
AH moet zich schamen om hier sperziebonen uit Egypte of Israël te verkopen.
Toffe docu. Bedanktquote:Op zaterdag 7 mei 2016 11:41 schreef Japie77 het volgende:
[..]
Laat ik dan deze doc eens posten, die voornamelijk gaat over Permaculture. Als je het nou over de toekomst hebt en geinteresseerd bent in "nieuwe technieken" in de landbouw zou je deze doc echt eens moeten kijken. Het debat tussen GMO en antiGMO neemt dit soort technieken helemaal niet in ogenschouw. Er is namelijk een manier om de woestijn of andere stukken land die door de moderne landbouw compleet zijn verwoest weer vruchtbaar te maken.
Daar zou je je op moeten richten. Niet op landbouw die nog meer gif gebruikt dan moderne landbouw waardoor er nog meer stukken grond naar de knoppen gaan wat weer jaren gaat kosten om het weer vruchtbaar te maken.
http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2011-2012/Groen-Goud.html
quote:Op zaterdag 7 mei 2016 22:12 schreef jogy het volgende:
[..]
Toffe docu. Bedankt. Doe nog maar een miljoen van dat soort mensen.
Heb je daar een bron voor, dat de vs niet competitief is, en dat er grootschalige overproductie is? Ik weet dat er een idioot subsidie stelsel is, maar volgens mij is dat meer om boeren stemmen te winnen, ipv de landbouw sector competitief maken. Het kan natuurlijk wel tot overproductie leiden. Ik ken verder de precieze landbouw politiek niet goed, dat geef ik toe, dus als je een goede bron hebt hoog ik me aanbevolen.quote:Op zaterdag 7 mei 2016 20:59 schreef fs180 het volgende:
[..]
voornamelijk in de vs heerst er een overproductie, dus het zou zelfs een gewenst effect zijn, boeren in de vs kunnen op dit moment inc gmo niet concurreren met andere landen, waardoor er hoge subisidie betaald word,
zoals?quote:Op zondag 8 mei 2016 07:39 schreef Broomer het volgende:
[..]
Er staan inderdaad verschillende dubieuze punten in.
laatste 20 jaar onder een steen gewoond?quote:Op zondag 8 mei 2016 17:12 schreef Broomer het volgende:
[..]
Heb je daar een bron voor, dat de vs niet competitief is, en dat er grootschalige overproductie is? Ik weet dat er een idioot subsidie stelsel is, maar volgens mij is dat meer om boeren stemmen te winnen, ipv de landbouw sector competitief maken. Het kan natuurlijk wel tot overproductie leiden. Ik ken verder de precieze landbouw politiek niet goed, dat geef ik toe, dus als je een goede bron hebt hoog ik me aanbevolen.
Maar goed, zelfs als je nu te veel produceert via subsidies, dan lijkt me dat je dat systeem aan moet pakken. Het is m.i. nog altijd nuttig om zo efficiënt mogelijk te werken. Kan je marginale gronden uit de markt nemen.
En verder: de wereld bevolking blijft voorlopig groeien, dus we zullen of meer moeten produceren, of veel efficiënter moeten worden. Waarschijnlijk allebei.
Wat je beschrijft betekent niet dat er geen voedseltekort is. Dat er in de rijke Westerse landen te veel verspild wordt is natuurlijk waar. Dat er wereldwijd te weinig voedsel is, lijkt me ook niet iets waar je over kunt twijfelen. De gevolgen daarvan komen neer bij de arme landen. Toen wij opeens Quinoa ontdekten, stierven Bolivianen van de honger omdat door onze toegenomen vraag de prijs van Quinoa toenam en zij het niet meer konden betalen.quote:Op zondag 8 mei 2016 17:28 schreef fs180 het volgende:
[..]
laatste 20 jaar onder een steen gewoond?
ik heb dit al 10x geroepen: er is geen voedseltekort, de overproductie (hier ook, kijk hoe veel kilo vlees we dagelijks weggooien) is een "veilig" businessmodel in een economie waar verspilling goedkoper is dan efficient werken
de huidige landbouwproductie is gewoon een dinosaurus uit de jaren 80, die weigert te innoveren of onafhankelijk te worden, alle vooruitgang die in de landbouw geboekt is buiten gmo/pestcontrol, komt uit de wietindustrie, want daar zit geen subsidie op; doe je het fout lig je er uit
dat wij hier alles maat hebben dag in dag uit. Is slecht.quote:Op zondag 8 mei 2016 19:10 schreef oompaloompa het volgende:
[..]
Wat je beschrijft betekent niet dat er geen voedseltekort is. Dat er in de rijke Westerse landen te veel verspild wordt is natuurlijk waar. Dat er wereldwijd te weinig voedsel is, lijkt me ook niet iets waar je over kunt twijfelen. De gevolgen daarvan komen neer bij de arme landen. Toen wij opeens Quinoa ontdekten, stierven Bolivianen van de honger omdat door onze toegenomen vraag de prijs van Quinoa toenam en zij het niet meer konden betalen.
Als je yield kunt verhogen, gaat de prijs naar beneden, de positieve gevolgen hiervan zullen meer gevoeld worden door de armere landen dan de rijkere landen. Wat dat betreft is het vrij selfish dat wij in de rijke Westerse wereld het tegen houden.
- Wie heeft gezegd dat vermenging altijd te voorkomen is? Bij sommige gewassen wel, andere niet. Volgens mij is dit een strawman.quote:
Er is geen voedseltekort.quote:Op zondag 8 mei 2016 19:10 schreef oompaloompa het volgende:
[..]
Wat je beschrijft betekent niet dat er geen voedseltekort is. Dat er in de rijke Westerse landen te veel verspild wordt is natuurlijk waar. Dat er wereldwijd te weinig voedsel is, lijkt me ook niet iets waar je over kunt twijfelen. De gevolgen daarvan komen neer bij de arme landen. Toen wij opeens Quinoa ontdekten, stierven Bolivianen van de honger omdat door onze toegenomen vraag de prijs van Quinoa toenam en zij het niet meer konden betalen.
Als je yield kunt verhogen, gaat de prijs naar beneden, de positieve gevolgen hiervan zullen meer gevoeld worden door de armere landen dan de rijkere landen. Wat dat betreft is het vrij selfish dat wij in de rijke Westerse wereld het tegen houden.
in de meeste gevallen "besmet" het gewoon, daar hoef je niet over te twijfelen, zo werkt de natuur, waar denk je dat de G in gmo voor staat?quote:Op zondag 8 mei 2016 22:02 schreef Broomer het volgende:
[..]
- Wie heeft gezegd dat vermenging altijd te voorkomen is? Bij sommige gewassen wel, andere niet. Volgens mij is dit een strawman.
- Veiligheid: de huidige GMOs zijn niet risicovoller dan conventionele gewassen, daar is ontzettend veel onderzoek naar gedaan, ook onafhankelijk, ook lange termijn. Je kan alleen nooit zeggen dat iets 100% veilig is, ook niet bij conventionele gewassen. Langer dan 20 jaar is meten met twee maten. We hebben nooit, bij geen enkel nieuw gewas, zol lang gekeken of er iets gebeurde. Het risico zit hem niet in de techniek, maar in de verandering. En die veranderingen kunnen bij conventionele technieken ook desastreus zijn, daar zijn wel voorbeelden van.
- De effecten in proefdieren berust voor zover ik weet allemaal op slecht onderzoek. Zonder bronnen valt dat alleen wat lastig te achterhalen.
- Lager pesticide gebruik: voor Bt gewassen zeker. Ik zou ook wel eens die quote van Steve Smith willen zien - volgens mij gaat dat erover dat de intrinsieke opbrengst niet hoger is. Niet zozeer de reeele opbrengst.
- Nieuwe situatie: dat geldt voor elk nieuw gewas. Het risico ligt nou juist in de modificaties die je maakt.
Dat weet je met GMO's juist beter dan met willekeurige mutaties,quote:Op maandag 9 mei 2016 00:14 schreef fs180 het volgende:
[..]
in de meeste gevallen "besmet" het gewoon, daar hoef je niet over te twijfelen, zo werkt de natuur, waar denk je dat de G in gmo voor staat?
bewering - ?? - conclusie
men heeft simpelweg geen fucking clue wat er gebeurd met gmo gewassen en hun invloed, niemand.
ik heb toevallig vandaag nog een hele ladig PESTICIDE over mijn planten gedumpt, en ik ga ze nog opeten ook, zonder te wassen, want WAT was een pesticide ook alweer?
"Het risico ligt nou juist in de modificaties die je maakt." nou zijn we daar ten minste over eens; we weten het dus niet
Als dat voor GMOs geldt, geldt dat veel meer voor random mutagenese.quote:Op maandag 9 mei 2016 00:19 schreef fs180 het volgende:
alleen in dat jaar, het jaar erop is free game
En waarom is dit wel een probleem voor roundup ready gewassen, maar niet voor clearfield gewassen (herbicide-resistente gewassen die ontwikkeld zijn via random mutaganese). Waarom zou een CRISPR GMO waarin alleen een paar punt mutaties in achter zijn gebleven (die makkelijk via random mutaganese zouden kunnen ontstaan) zo veel meer risico dan een nieuwe wide-cross met een niet-eetbare (bijvoorbeeld een wilde aardappel, of een wilde gras) verwant van een eetbare variant?quote:Op maandag 9 mei 2016 00:14 schreef fs180 het volgende:
[..]
in de meeste gevallen "besmet" het gewoon, daar hoef je niet over te twijfelen, zo werkt de natuur, waar denk je dat de G in gmo voor staat?
bewering - ?? - conclusie
men heeft simpelweg geen fucking clue wat er gebeurd met gmo gewassen en hun invloed, niemand.
ik heb toevallig vandaag nog een hele ladig PESTICIDE over mijn planten gedumpt, en ik ga ze nog opeten ook, zonder te wassen, want WAT was een pesticide ook alweer?
"Het risico ligt nou juist in de modificaties die je maakt." nou zijn we daar ten minste over eens; we weten het dus niet
http://www.forbes.com/sit(...)t-less/#3df4a38aa371quote:Op maandag 9 mei 2016 01:39 schreef Broomer het volgende:
[..]
En waarom is dit wel een probleem voor roundup ready gewassen, maar niet voor clearfield gewassen (herbicide-resistente gewassen die ontwikkeld zijn via random mutaganese). Waarom zou een CRISPR GMO waarin alleen een paar punt mutaties in achter zijn gebleven (die makkelijk via random mutaganese zouden kunnen ontstaan) zo veel meer risico dan een nieuwe wide-cross met een niet-eetbare (bijvoorbeeld een wilde aardappel, of een wilde gras) verwant van een eetbare variant?
Juist bij die GMOs zijn de risico's veel lager, want we weten juist veel beter wat er gebeurt. Maar daar zijn we bang voor, reguleren we heel strikt, wordt gelabeld, en proberen bepaalde groeperingen te bannen. En dat is meten met twee maten.
En? Niemand betwist dat er meer glyposate gebruikt wordt. Het is nog altijd een veel vriendelijker middel dan de alternatieven.quote:Op maandag 9 mei 2016 04:28 schreef Japie77 het volgende:
[..]
http://www.forbes.com/sit(...)t-less/#3df4a38aa371
Bron?quote:Op maandag 9 mei 2016 05:44 schreef Broomer het volgende:
[..]
En? Niemand betwist dat er meer glyposate gebruikt wordt. Het is nog altijd een veel vriendelijker middel dan de alternatieven.
BTW -- dit artikel berust wel op data van een organic industry shill (Benbrook). Heeft honderduizenden dollars ontvangen uit die hoek. Als iemand datzelfde kreeg van Monsanto, zouden een hoop van jullie het nooit geloven.
Twee maten.
BTW -- dit artikel berust wel op data van een organic industry shill (Benbrook). Heeft honderduizenden dollars ontvangen uit die hoek. Als iemand datzelfde kreeg van Monsanto, zouden een hoop van jullie het nooit geloven.quote:
https://www.geneticlitera(...)nt-organic-industry/quote:Op maandag 9 mei 2016 12:59 schreef Japie77 het volgende:
[..]
BTW -- dit artikel berust wel op data van een organic industry shill (Benbrook). Heeft honderduizenden dollars ontvangen uit die hoek. Als iemand datzelfde kreeg van Monsanto, zouden een hoop van jullie het nooit geloven.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |